PDA

View Full Version : Πλυστικό μηχανής-αυτοκινήτου-γεν. χρήσης

THEOD
24/04/2016, 12:29
Σκέφτομαι την αγορά ενός πλυστικού υψηλής πίεσης για να το χρησιμοποιώ σε παπί-μηχανή - αυτοκίνητο κλπ
Για πέστε ρε παλλουκάρια όποιοι έχετε εμπειρία ...
Αξίζει το έξοδο (προσανατολίζομαι σε κάτι επώνυμο μεν όπως Karcher-Nilfisk αλλά στις φθηνές σειρές δηλ. για μια αγορά της τάξης των 100-120 ευρώ) ?
Κάνουν δουλειά τα μικρά-φθηνά των 100-110 bar ή πρέπει να στραφώ σε ακριβές λύσεις (που σημαίνει ότι δεν θα το κάνω καθόλου ) ?
Πριν την πλύση στα πλυντήρια των βενζινάδινων ψεκάζουν τις σκληρές βρωμιές (ζάντες, αλυσίδες, κάτω μέρος μοτέρ κλπ) με ένα χημικό και μετά με το νερό υπό πίεση όλα καθαρίζουν ...τι είναι αυτό και που το βρίσκουμε ?
Για πείτε καμιά εντύπωση-tip γιατί έχω βάλει ένα στο μάτι που είναι σε καλή προσφορά http://www.e-shop.gr/plystiko-mixanima-nilfisk-1400-watt-120-bar-c1206-6-128470359-p-TLS.120115 και ψήνομαι άμεσα...

macedonas
24/04/2016, 12:35
Το συγκεκριμένο το έχω και είναι πολύ καλό.
Αν δε πέσει σφουγγάρι ή βούρτσα μην περιμένεις με οποιοδήποτε πιεστικό να δεις τη μηχανή ή το αυτοκίνητα να γυαλίζει !!!!
Μ'αυτό κάνω ένα σωρο άλλες δουλειές .... πλένω χαλιά , πεζοδρόμια , τροχόσπιτο κλπ.
Βγήκε σκυλί !!!

THEOD
24/04/2016, 12:42
Το συγκεκριμένο το έχω και είναι πολύ καλό.
Αν δε πέσει σφουγγάρι ή βούρτσα μην περιμένεις με οποιοδήποτε πιεστικό να δεις τη μηχανή ή το αυτοκίνητα να γυαλίζει !!!!
Μ'αυτό κάνω ένα σωρο άλλες δουλειές .... πλένω χαλιά , πεζοδρόμια , τροχόσπιτο κλπ.
Βγήκε σκυλί !!!

Πριν κανένα 2μηνο που είχα πάει το τουτού για πλύσιμο είδα κάτι που δεν το είχα ξαναδεί.
Με το πλυστικό πέταγε έναν αφρό και σε 15 δευτερόλεπτα το αμάξι έγινε σαν να είχε μείνει όλο το βράδι μέσα σε χιονοθύελλα !!!
Το άφησε ετσι "χιονισμένο" 3-5 λεπτά και μετά μόνο με το νερό του πλυστικού (χωρίς τρίψιμο δηλαδή) έγινε λουκούμι... Και σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο είναι ΠΟΛΥ εύκολο, γρήγορο, και αποτελεσματικό... Επειδή είμαι και λίγο τεμπέλης και βαριέμαι τα τριψίματα μου άρεσε πολύ...Και από τότε μου μπήκε η ιδέα...

CIRUS
24/04/2016, 12:43
Ακριβώς τα ίδια με τον αποπάνω

Pan (dvs)
24/04/2016, 12:45
Πολυ καλο,παρτο.

CIRUS
24/04/2016, 12:45
Αν δεις την φωτό έχει ενα μπουκαλάκι, βάζεις μέσα υγρό shampoo για το μωρό σου το αραιώνεις με νερό και το βάζεις μπροστά στο μαρκούτσι. Κάνει αυτό ακριβώς που λες γεμίζει αφρο. μετά ξεπλένεις και μετά πετσι και καθαρισες

Αν δεν βάλεις χέρι πάντως με το πετσί μετά το πλύσιμο δουλειά δεν γίνεται ότι και να κάνεις

THEOD
24/04/2016, 13:00
Πριν την πλύση στα πλυντήρια των βενζινάδινων ψεκάζουν τις σκληρές βρωμιές (ζάντες, αλυσίδες, κάτω μέρος μοτέρ κλπ) με ένα χημικό και μετά με το νερό υπό πίεση όλα καθαρίζουν ...τι είναι αυτό και που το βρίσκουμε ?

Για αυτό που ρώτησα πριν ξέρετε κάτι ??? Γιατί καλά το απλό πλύσιμο επιφανειών αλλά με τις σκληρές βρωμιές (λαδίλες κλπ ) τι κάνουμε ???

macedonas
24/04/2016, 14:00
https://www.monopolio.com.gr/ell/categories/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

sahara
24/04/2016, 15:56
Ειχα παρει και εγω ενα της μπος πριν κατι χρονια...
Πολυ γρηγορα καταλαβα οτι χωρις τριψιμο με κουβα σφουγγαρι δουλεια δε γινεται, οτι δηλαδη εκανα με το απλο λαστιχο ποτισματος.Τσαμπα με λιγα λογια το βαλε, βγαλε το πιεστικο χωρις ιδιαιτερο κερδος... Το εφαγε το παταρι στο τελος...

toyar
24/04/2016, 16:04
το πλυστικο κανει δουλεια ειδικα σε μαρσπιε θολους κλπ
σφουγγαρι χρειαζεται αλλα η δουλεια του χεριου μετα το πλυστικο γινεται πιο ευκολη
αυτο που αναφερθηκε πανω ειναι επαρκεστατο καλο και σε καλη τιμη
πιστευω πως ο αφρος δε γινεται με οποιοδηποτε σαπουνι αλλα μονο με τα εξειδικευμενα τα οποια μου φαινονται πανακριβα

THEOD
24/04/2016, 18:06
Πέρα από το αυτοκίνητο και για γενική χρήση (μπαλκόνια, χαλιά κλπ), βασικός λόγος που το θέλω είναι η μηχανή - παπί... Πιστεύω ότι κάνει πολύ πιο εύκολο-γρήγορο-αποτελεσματικό το πλύσιμό τους μιας και αυτά δεν είναι σαν το αυτοκίνητο με μεγάλες επιφάνειες που μπορείς ευκολα με ένα σφουγγάρι να τις καλύψεις. Τα δίκυκλα για να καθαρίσουν καλά πρέπει το χέρι να πάει σε περίεργα και δυσπρόσιτα σημεία όπως ζάντες, οδηγοι αλυσίδας, μοτέρ, ανάμεσα στο ψαλίδι-σκελετό-σταντ κλπ τα όποια είναι μεγάλη ταλαιπωρία να προσεγγιστούν και να καθαρίσουν.
Χρόνια τώρα ενώ στο τουτού που και που βάζω κανέναν κουβά-σφουγγάρι και το πλένω μόνος μου, με την μηχανή μόνο σε πλυντήριο πετυχαίνω αξιοπρεπές πλύσιμο (ή αλλιώς θα έπρεπε να παιδεύομαι με τις ώρες - πράγμα που δεν το κάνω) και αυτό με έχει οδηγήσει για τα δίκυκλα να τα σκάω στα πλυντήρια. 15 πλυσίματα να κερδίσω θα έχω κάνει απόσβεση την αγορά του και θα μου μείνουν οι άλλες χρήσεις του "δώρο"... Γι αυτό ρωτάω και ποιό είναι αυτό το προιόν που έχω δει να ψεκάζουν σε ζάντες -ψαλίδι - μοτέρ πριν το πλύσιμο με το πιεστικό... Αφού το βλέπω και σε καλή τιμή λέω να το χτυπήσω...

virus
24/04/2016, 19:17
δεν ξερω αν το εχεις δει αλλα εχουν γραφτει αρκετα εκει μεσα

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148378

THEOD
25/04/2016, 08:56
Το παράγγειλα πριν λίγο... :a54: όταν με το καλό παραλάβω και το χρησιμοποιήσω θα σας πω εντυπώσεις.
Εντωμεταξύ κανένα tip-συμβουλή δεν θα με χάλαγε...

macedonas
25/04/2016, 09:23
Με έβαλες σε περιέργεια !!!
Θα πάω να ρωτήσω φίλο με πλυντήριο τι υγρό χρησιμοποιούν και θα ποστάρω ..

borbos
25/04/2016, 09:28
Τα πλυστικά κάτω του 200ρικου συνήθως δεν έχουν ανταλλακτικά.
Επίσης μην κοιτάτε τα bar αλλά τα λίτρα που βγάζουν(όσο ποιο πολλά το καλύτερα)…εκεί είναι όλη η διαφορά…

THEOD
25/04/2016, 11:00
Με έβαλες σε περιέργεια !!!
Θα πάω να ρωτήσω φίλο με πλυντήριο τι υγρό χρησιμοποιούν και θα ποστάρω ..

Μάθε ότι μπορείς... Λογικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν 2 χημικά-απορρυπαντικά... Ένα που το ψεκάζουν με ψεκαστήρι χειρός σε δύσκολες-σκληρές βρωμιές (αλυσίδα-ψαλίδι-ζάντες, κάτω μέρος σκελετού και μοτέρ), και ενα απλό-κλασσικό απορυπαντικό για βαμμένες επιφάνεις... ότι μάθουμε (κυρίως για το 1ο) καλό είναι... :wave2:

toyar
25/04/2016, 11:08
καλα πλυσιματα............και με προσοχη στην αρχη γιατι εχει δυναμη και κανει ζημιες
πριν το βαζεις μπρος να πατας πρωτα τη σκανδαλη να βγαινει νερο απο το πιστολι ωστε να εισαι σιγουρος οτι στο ξεκινημα δεν θα δουλεψει στεγνο
και επισης κερδιζει ζωη αν κανεις διαλειματα και δεν το δουλευεις συνεχομενα πολλα λεπτα

yannis24
25/04/2016, 11:50
και εννοειται οτι ΠΟΤΕ δεν βαζεις μπροστα το χερι σου ή το ριχνεις κατευθειαν πανω σε ανθρωπο.....
εκτος οτι σε ξυριζει κανονικα....σε γδερνει. ειναι παρα πολυ επικινδυνο και μπορει ακομα να προκαλεσει ανεπανορθωτες ζημιες....(ματια, αυτια, κεφαλι!!)....
εχει τρομερη πιεση ......
ΠΡΟΣΟΧΗ !!

THEOD
27/04/2016, 10:47
Το παρέλαβα πριν λίγο :D και τώρα προσπαθώ να το συναρμολογήσω και να κάνω την πρώτη δοκιμή... :rolleyes:

Μια γρήγορη ερώτηση για κατόχους-γνώστες

Στο ρακόρ της εισόδου νερού του πλυστικού μπορεί να βιδωθεί απ'ευθείας το λάστιχο ποτίσματος με τον κλασικό σύνδεσμο που υπάρχει και στις βρύσες ???
Τα σχεδιαγράμματα δείχνουν ότι εκεί βιδώνει πρώτα ένας "αρσενικός" ταχυσύνδεσμος που ενώ υπάρχει στην συσκευασία για την πλευρά του πλυστικού, χρειάζεται και ο αντίστοιχος "θηλυκός" στην μεριά του λάστιχου ο οποίος δεν περιλαμβάνεται και δεν ξέρω που και πόσο γρήγορα μπορώ να τον προμηθευτώ. Αν όμως οι βόλτες της εισόδου του πλυστικού ταιρίαζουν με αυτές του "κλασσικού σύνδεσμου" βρύσης θα είμαι έτοιμος σε λίγα λεπτα....

macedonas
27/04/2016, 11:08
Είναι ο κλασικός σύνδεσμος [που έχουν και τα λάστιχα στον κηπο !!!!
Αφού ανούξεις την παροχή του νερού , πάτα την σκανδάλη του πλυστικού μέχρι να βγει ο αέρας μέσα από το λάστιχο και μετά βάλτο μπρος ..... να μη δουλευει με αέρα μέσα. έιναι το κλασικό λάθος που κάνουν ολοι και χαλάει τομχάνημα

THEOD
27/04/2016, 12:21
ok
Πετάχτηκα σε ένα χρωματοπωλείο και βρήκα τον ταχυσύνδεσμο. Όλα καλά...
Το δοκίμασα λίγο (όχι κανονικό πλύσιμο - σκέτο νερό). Αν εξαιρέσω το γεγονός ότι με βάση διάφορα που διάβαζα το περίμενα πιο δυνατό (όχι όμως ότι δεν επαρκεί και με το παραπάνω για αυτά που θέλω), κατά τ' άλλα το μηχανάκι κάνει θαυμάσια αυτά που υπόσχεται ενώ είναι μικρό και έξυπνο.... Νομίζω ότι η απόκτησή του ανήκει στις αγορές που ονομάζω "χρήσιμη πολυτέλεια"... Θα το δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες σε κανονκές συνθήκες και αν προκύψεουν περίεργες εντυπώσεις θα ενημερώσω σχετικά.
Εντωμεταξύ όποιος ξέρει κάτι για το καθαριστικό που ψεκάζουμε τις σκληρές βρωμιές πριν το πλύσιμο (ζάντα, ψαλίδι, αλυσίδα, κλπ) ας το γράψει... :wave2:

harris_x
27/06/2025, 10:42
Ήθελα να πάρω ένα πλυστικό όχι τόσο για το μηχανάκι, γιατι όπως έχετε καταλάβει δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, αλλα πιο πολύ για την αυλή που καμια φορά έχει κάτι κοτσιλιές από περιστέρια που μου σπάνε τα !@#!$...

Το σημαντικό για τη δική μου περίπτωση είναι να μην έχει μεγάλο όγκο και να μην είναι βαρύ για να αποθηκεύεται και μετακινείται εύκολα.

Peterjackson
27/06/2025, 11:12
Τα πουλόσκατα θα έπρεπε να μπορούν να φύγουν και με ένα απλό πιστόλι που μπαίνει επάνω στο λάστιχο. Μήπως να δοκίμαζες κάτι τέτοιο για να γλιτώσεις και τα αρκετά επιπλέον χρήματα;
Εκτός και βγει σε καλή τιμή κάνα μικρό parkside.

harris_x
27/06/2025, 11:27
Τα πουλόσκατα θα έπρεπε να μπορούν να φύγουν και με ένα απλό πιστόλι που μπαίνει επάνω στο λάστιχο. Μήπως να δοκίμαζες κάτι τέτοιο για να γλιτώσεις και τα αρκετά επιπλέον χρήματα;
Εκτός και βγει σε καλή τιμή κάνα μικρό parkside.

Δεν έχεις άδικο.... άσε που δεν έχει πρίζες και μηχάνημα.... :lol:
Θα πάρω ένα τέτοιο για αρχή και θα επανέλθω :D

Nikos77
27/06/2025, 11:33
Ήθελα να πάρω ένα πλυστικό όχι τόσο για το μηχανάκι, γιατι όπως έχετε καταλάβει δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, αλλα πιο πολύ για την αυλή που καμια φορά έχει κάτι κοτσιλιές από περιστέρια που μου σπάνε τα !@#!$...

Το σημαντικό για τη δική μου περίπτωση είναι να μην έχει μεγάλο όγκο και να μην είναι βαρύ για να αποθηκεύεται και μετακινείται εύκολα.
Είναι λίγο δύσχρηστο γιατί έχεις να κανεις με πρίζες με σύνδεση νερου. Πιο καλα να πάρεις ενα σιδερένιο ή πλαστικό πιστόλι και να το βάλεις μπροστά στο λαστιχο

KostasRS
27/06/2025, 11:45
έχω εδώ και 10 χρόνια περίπου ένα πλυστικό της Nilfisk, το επέλεξα γιατί στην αντλία του δεν υπάρχουν πλαστικά εξαρτήματα απ' ότι είχα διαβάσει τότε.
Προσοχή στην χρήση του όμως, να ψεκάζεις από απόσταση

patsavour
27/06/2025, 19:47
https://www.skroutz.gr/s/11051918/Nilfisk-C-110-7-5-X-tra-EU-Plystiko-Reymatos-1400W-me-Piesi-110bar-kai-Metalliki-Antlia.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αυτό έχω ,μέχρι στιγμης μου έχει βγει καλό.Χρηση για βεράντα πατζουρια, αυλή.Μια φορά κάθε βδομάδα.

thunder ace
28/06/2025, 05:23
https://www.skroutz.gr/s/11051918/Nilfisk-C-110-7-5-X-tra-EU-Plystiko-Reymatos-1400W-me-Piesi-110bar-kai-Metalliki-Antlia.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αυτό έχω ,μέχρι στιγμης μου έχει βγει καλό.Χρηση για βεράντα πατζουρια, αυλή.Μια φορά κάθε βδομάδα.

+1000

Bowleno
28/06/2025, 09:17

Όντως πολύ καλό, εγώ έχω το 120.7 ίδια χρήση (+μηχανή, βεβαίως)

telegonos
28/06/2025, 10:13
TIP.

Οι βρωμιές με τα πουλιά, όταν έχουν ξεραθεί, βγαίνουν δύσκολα.

Αν όμως τις καταβρέξεις και τα αφήσεις να μουλιάσουν λίγη ώρα, μετά βγαίνουν και με την πίεση από το λάστιχο της βρύσης με το δάκτυλο στο στόμιο.

thunder ace
30/06/2025, 17:07
Απο την αλλη Δευτερα
https://www.lidl-hellas.gr/l/el/fyladia/03-07-lidl-food-nonfood/view/flyer/page/42

Nomand
30/06/2025, 18:18
463356
Οτι πιο μικρό υπάρχει και εχει και τον αφρό ποιητή Σε περίπτωση που θες να πλύνεις και αμάξι λέμε τωρα:)

grinderx
30/06/2025, 21:29
463356
Οτι πιο μικρό υπάρχει και εχει και τον αφρό ποιητή Σε περίπτωση που θες να πλύνεις και αμάξι λέμε τωρα:)
Αυτό το είχα όταν ζούσα ΗΒ για το αυτοκίνητο. Άψογο για τα λεφτά του! Μόνο ροδάκια του λείπουν για ευκολότερη μετακίνηση όταν το δουλεύεις