PDA

View Full Version : Αγορά custom/chopper χαμηλού κυβισμού

Manowarrior
09/05/2016, 00:37
Γεια σας παιδιά, είναι η πρώτη φορά που γράφω και σκοπός μου είναι να συμβουλευτώ πιο έμπειρους σχετικά με τις μηχανές.
Σε λίγο θα κλείσω τα 18 και από μικρός λάτρευα τις χάρλει (και σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε:lol:)και γενικά τύπου custom/chopper μηχανές. Τελευταία μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να αγοράσω μια χαμηλού κυβισμού μηχανή τύπου custom/chopper, μιας και έχω μικρή εμπειρία με ένα Honda innova της οικογένειας που οδηγώ συχνά κάνοντας μικρές αποστάσεις. Είμαι ανάμεσα σε keeway superlight 150cc, Yamaha virago 250 του 2002, μια Honda 125cc δεν θυμάμαι μοντέλο και κάτι Suzuki ιδιου τύπου πάλι. Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω την Yamaha που είναι 250 κυβικά λόγω αξιοπιστίας μάρκας και πολύ καλής προσφοράς που βρήκα. Το θέμα είναι ότι το δίπλωμα που θα βγάλω στα 18 δεν θα καλύπτει τα κυβικά της.
Εν ολίγοις, εσείς τι προτείνετε όσον αφορά την αγορά μιας τέτοιας μηχανής και συγκεκριμένα της Yamaha; Είναι όντως αξιόπιστο το μοντέλο; Θα αντιμετωπίσω μεγάλο πρόβλημα αν δεν την καλύπτει το δίπλωμα που μπορώ να βγάλω στα 18;
Επίσης από όσο ξέρω δεν υπάρχουν τεκμήρια στις μηχανές. Υπάρχει και η επιλογή να την αγοράσω λόγω καλή προσφοράς και να την κρατήσω φυλαγμένη μέχρι να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία και να βγάλω δίπλωμα που να την καλύπτει.
Παρακαλώ πείτε μου τις γνώμες σας, θα με βοηθούσαν πραγματικά πολύ. Ευχαριστώ προκαταβολικά, Θάνος.

taisteal
09/05/2016, 01:25
Γουελκαμ Θανος :wave2:

Δεν αρεσουν σε ολους οι harley
Χωρις διπλωμα θα αντιμετωπισεις σοβαρα προβληματα μιας και δεν θα εισαι ουσιαστικα ασφαλισμενος
και αν γινει η στραβη,που εμπειρικα στο λεω συμβαινει συχνα,θα πληρωνεις μια ζωη.
Virago του 2002,εβγαινε μεχρι εκεινη τη χρονια;
Ισως,δεν το γνωριζω.
Οταν λες καλη προσφορα,τι εννοεις;Για ποσα χρηματα μιλας,μιας και αυτα τα μηχανακια εχουν πολυ χαμηλη αξια
πλεον.

Nostradamus
09/05/2016, 13:08
Παρε ενα μηχανακι να σε καλυπτει το διπλωμα σου.. οδηγησε το 1/2 χρονια να το χαρεις και να μαζεψεις εμπειρια, που θα σε βοηθησει για τα επομενα τοσο σε στυλ & τυπο οχηματος (μπορει ας πουμε να διαπιστωσεις οτι δεν σου ταιριαζουν/καλυπτουν τα τσοπεροειδη) οσο και σε κυβικα.

Ευκαιριες υπαρχουν παντα... καλο εξοπλισμο και παντα ορθιος..

Manowarrior
09/05/2016, 19:27
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα. Την μηχανή την βρήκα μεταχειρισμένη με 35.000 χμ στα 800€.
Επίσης ρώτησα έναν φίλο και μου είπε οτι υπάρχει περίπτωση το δίπλωμα στα 18 να την καλύπτει, αφού δεν πάει με τα κυβικά αλλά με τους ίππους. Η μηχανή είναι στους 14 ίππους. Γνωρίζετε αν την καλύπτει το δίπλωμα που μπορώ να βγάλω στα 18;

Hell_Rider
09/05/2016, 20:50
Γεια σας παιδιά, είναι η πρώτη φορά που γράφω και σκοπός μου είναι να συμβουλευτώ πιο έμπειρους σχετικά με τις μηχανές.
Σε λίγο θα κλείσω τα 18 και από μικρός λάτρευα τις χάρλει (και σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε:lol:)και γενικά τύπου custom/chopper μηχανές. Τελευταία μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να αγοράσω μια χαμηλού κυβισμού μηχανή τύπου custom/chopper, μιας και έχω μικρή εμπειρία με ένα Honda innova της οικογένειας που οδηγώ συχνά κάνοντας μικρές αποστάσεις. Είμαι ανάμεσα σε keeway superlight 150cc, Yamaha virago 250 του 2002, μια Honda 125cc δεν θυμάμαι μοντέλο και κάτι Suzuki ιδιου τύπου πάλι. Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω την Yamaha που είναι 250 κυβικά λόγω αξιοπιστίας μάρκας και πολύ καλής προσφοράς που βρήκα. Το θέμα είναι ότι το δίπλωμα που θα βγάλω στα 18 δεν θα καλύπτει τα κυβικά της.
Εν ολίγοις, εσείς τι προτείνετε όσον αφορά την αγορά μιας τέτοιας μηχανής και συγκεκριμένα της Yamaha; Είναι όντως αξιόπιστο το μοντέλο; Θα αντιμετωπίσω μεγάλο πρόβλημα αν δεν την καλύπτει το δίπλωμα που μπορώ να βγάλω στα 18;
Επίσης από όσο ξέρω δεν υπάρχουν τεκμήρια στις μηχανές. Υπάρχει και η επιλογή να την αγοράσω λόγω καλή προσφοράς και να την κρατήσω φυλαγμένη μέχρι να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία και να βγάλω δίπλωμα που να την καλύπτει.
Παρακαλώ πείτε μου τις γνώμες σας, θα με βοηθούσαν πραγματικά πολύ. Ευχαριστώ προκαταβολικά, Θάνος.

Ε απο το nick τι αλλο θα σου αρεσε ? :D

welcome ! :wave2:

Tedvj23
09/05/2016, 21:02
Καλως το παιδι παρε ΜΟΝΟ κατι που εισαι νομιμος χωρις πολυ συζητηση...:beer:

BLiTzER
10/05/2016, 10:55
Στα 18, μπορείς να βγάλεις μόνο Α1, το οποίο σε περιορίζει στα 125cc.

Υπομονή μέχρι τα 20. Ή πάρε ένα 125. Έτσι κι αλλιώς τα τσοπεροειδή, μέχρι τα 1400cc, τα ίδια άλογα βγάζουν πάνω-κάτω.

Panos76
10/05/2016, 11:08
Χτύπα ένα ρέμπελ να κάνεις το κέφι σου http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/7957258/

Δικύλινδρο μοτεράκι 3 δεκαετίες πίσω (CB 125) αλλά θεωρώ άσπαστο.

Εναλλακτικά πάμε σε ελιμινέϊτορ http://www.car.gr/used-bikes/kawasaki/bm_125_eliminator.html?sort=dm&offer_type=sale

Υπάρχουν και τζιλέρα (ούτε που τα ήξερα) http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7765832/ με

ΚΕΝΟΥΡΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ αλλά και AΝΤΑΛΑΓΗ ΜΕ ΣΚΠΟΥΤΕΡ ΗΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ

OldMan
10/05/2016, 12:40
ΚΕΝΟΥΡΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ αλλά και AΝΤΑΛΑΓΗ ΜΕ ΣΚΠΟΥΤΕΡ ΗΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ
Σπιτικό το τσίπουρο..??

Panos76
10/05/2016, 12:43
Σπιτικό το τσίπουρο..??

:lol: πρωτοξάδελφος του Μπλίτσερ

ενδιτ: Τώρα πρόσεξα ότι είναι από Κοζάνη :bawl:

VALES
16/05/2016, 20:59
Στα 18, μπορείς να βγάλεις μόνο Α1, το οποίο σε περιορίζει στα 125cc.

Υπομονή μέχρι τα 20. Ή πάρε ένα 125. Έτσι κι αλλιώς τα τσοπεροειδή, μέχρι τα 1400cc, τα ίδια άλογα βγάζουν πάνω-κάτω.

:lol: