View Full Version : τελωνειο.your lights please!
Catherinepan
25/05/2016, 12:36
παιδες οταν μηχανακια καινουρια ειναι στο τελωνειο συνηθως ποσες μερες κανει αυτη η διαδικασια και να παραδωθει στον εμπορο?Εχω ακουσει οτι ειναι λιγο μπαχαλο αλλα αν μιλαμε για μεγαλη αντιπροσωπεια φανταζομαι ειναι καπως καλυτερα τα πραματα...
theofilos888
25/05/2016, 12:39
Τωρα με τα καπιταλ κοντρολ ειναι λιγο δυσκινητα τα πραματα.
Catherinepan
25/05/2016, 12:48
κατι για 20ημερο μου ειπε ενας αλλος συντροχος...νταξει τρωγεται...ομως δεν καταλαβαινω αυτο που λες με τα capital control γιατι εχω την μηχανη την εχω πληρωσει,να παρουν απο αυτα που τους εδωσα και να την εκτελωνησουν
theofilos888
25/05/2016, 15:00
Γενικα το φερνουν σα δικαιολογια. Τι μηχανακι πηρες, αν επιτρεπεται;
κατι για 20ημερο μου ειπε ενας αλλος συντροχος...νταξει τρωγεται...ομως δεν καταλαβαινω αυτο που λες με τα capital control γιατι εχω την μηχανη την εχω πληρωσει,να παρουν απο αυτα που τους εδωσα και να την εκτελωνησουν
Γιατί πρέπει να περάσει από έγκριση η συναλλαγή, τα λεφτά μπορεί να τα έχουνε αλλά να πληρώσουνε στο εξωτερικό δεν είναι αυτόματο και άμεσο....
Tycho Moon
25/05/2016, 15:24
Δυστυχώς φίλε μου, αυτά που τραβάς είναι αποτέλεσμα του μέχρι τώρα κλεισίματος των τραπεζών και γενικότερα της σταδιακής σοβιετοποίσης της χώρας..
taisteal
25/05/2016, 15:27
...Δυστυχώς φίλη μου.....
;)..
akis_trevor
25/05/2016, 15:28
της σταδιακής σοβιετοποίσης της χώρας..
:bawl:
Catherinepan
25/05/2016, 17:00
Γενικα το φερνουν σα δικαιολογια. Τι μηχανακι πηρες, αν επιτρεπεται;
v strom 650:D
basilis_k6
25/05/2016, 17:13
με την κίνηση που ΔΕΝ εχει ο τομέας οχηματων στο τελωνειο θα έπρεπε να το παιρνεις αυθημερων χαχα
Catherinepan
25/05/2016, 17:20
[QUOTE=basilis_k6;2752376]με την κίνηση που ΔΕΝ εχει ο τομέας οχηματων στο τελωνειο θα έπρεπε να το παιρνεις αυθημερων χαχα[/QUOα
πεες τα χρυσοστομε,,,δικος μου εισαι εσυ:lol:
lykourgi
25/05/2016, 17:40
εχω την μηχανη την εχω πληρωσει,
Ωχ................
Να ρωτησω...
Μιας και η μοτο ειναι στο τελωνειο, τι σχεση εχουν τα CC?
Για να φτασει μεχρι το τελωνειο, ο εμπορος καπως θα εχει πληρωσει/διακανονισει με το εργοστασιο (η οπου αλλου την πηρε)
Αρα μονο η διαδικασια του ελληνικου κρατους δεν απομενει;
Catherinepan
25/05/2016, 18:04
Ωχ................
???:lol:
oti nanai
25/05/2016, 18:35
το πιο πιθανό είναι να περιμένουν να εκτελωνιστουν και άλλα μαζί για να βγει πιο φτηνά στον έμπορο
SHOOTER045
25/05/2016, 19:13
Ωχ................
Με προλαβες
Catherinepan
25/05/2016, 19:18
Με προλαβες
δηλαδη?που βρισκεται το κακο?Αν και η αληθεια ειναι οτι πριν 10 μερες που εκλεισε η παραγγελια δεν μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει μηχανη ετοιμη...κι ετσι τωρα περιμενω αλλα αυτο γινεται παντου και αμαξι να πηγαινα να παρω το ποιο πιθανο ειναι να το επερνα στο επομενο 3μηνο απ οτι εχω ακουσει(λογω εποχων οπως προειπαν καπιοι)
SHOOTER045
25/05/2016, 19:21
Την αποπληρωσες στο ακέραιο?
Catherinepan
25/05/2016, 19:32
Την αποπληρωσες στο ακέραιο?
οχι,τα μισα
SHOOTER045
25/05/2016, 19:34
Σε δυο περιπτωσεις που αγόρασα καινούργιο και δεν ηταν ετοιμοπραδοτο
Έδωσα προκαταβολή,έγινε η παραγγελία,πήρα απόδειξη, ήρθε αποπληρωσα,το πήρα (κάποτε έπαιζαν φράγκα)
Στην δεύτερη μηδέν προκαταβολή υπογραφές σε συμφωνητικό, έγινε παραγγελία,ήρθε πήγα υπεγραψα δοσολογιο το πήρα ,έφυγα.
Μακάρι να σου παν όλα καλά
AUFGEBRACHT
25/05/2016, 19:52
Δυστυχώς φίλε μου, αυτά που τραβάς είναι αποτέλεσμα του μέχρι τώρα κλεισίματος των τραπεζών και γενικότερα της σταδιακής σοβιετοποίσης της χώρας..
Κάτι πήρε το αυτί μου ότι στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Honda τα ανταλλακτικά θα δίνονται με δελτίο πλέον...
theofilos888
25/05/2016, 21:11
Κάτι πήρε το αυτί μου ότι στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Honda τα ανταλλακτικά θα δίνονται με δελτίο πλέον...
Γινεσαι κακος, αλλα στο συγχωρω γιατι καβαλας μπεμπε.....;) :bawl:
Να ρωτησω...
Μιας και η μοτο ειναι στο τελωνειο, τι σχεση εχουν τα CC?
Για να φτασει μεχρι το τελωνειο, ο εμπορος καπως θα εχει πληρωσει/διακανονισει με το εργοστασιο (η οπου αλλου την πηρε)
Αρα μονο η διαδικασια του ελληνικου κρατους δεν απομενει;
Οχι, μπορεί να είναι σε "τελωνειακή" αποθήκη, στο όνομα και ιδιοκτησία του εργοστασίου ακόμα, και για να του δώσει το εργοστάσιο τα χαρτιά για να εκτελωνίσει να θέλει να πληρωθεί.
Προσοχή, λεω τι μπορεί να γίνεται, δεν έχω ιδέα από πως δουλεύουνε στην πράξη οι συγκεκριμένοι κλάδοι.
Catherinepan
25/05/2016, 21:39
Ως τώρα δεν έχω πρόβλημα στην ουσία το πρόβλημα το έχω γω που δεν μπορώ να περιμένω
Catherinepan
25/05/2016, 21:40
Γιατί όταν γράφουμε από κινητό κόβει λέξεις?
Ως τώρα δεν έχω πρόβλημα στην ουσία το πρόβλημα το έχω γω που δεν μπορώ να περιμένω
Υπομονή, υπομονή! Τι μηχανή παίρνεις;
Catherinepan
25/05/2016, 21:53
V-stromatex
Με γειά, καλοτάξιδη και πάντα όρθια!
Catherinepan
25/05/2016, 22:00
Ευχαριστωωω!!! .....επίσης
amyroukai
25/05/2016, 22:02
Γιατί όταν γράφουμε από κινητό κόβει λέξεις?
το παρατήρησα και στο άλλο νήμα που έγραψες, ήθελες να γράψεις "μήνυμα" και σου έφαγε τα φωνήεντα. Ρε το άτιμο το φόρουμ, δεν το ταΐζουν τίποτα πιά;
Με το καλό το media strom.
lykourgi
25/05/2016, 22:51
δηλαδη?που βρισκεται το κακο?
Το "καθυστερεί στο τελωνείο" είναι η πιο διαδεδομένη δικαιολογία καθυστέρησης παράδοσης εισαγόμενων εμπορευμάτων, από καταβολής εμπορίου.
Έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τα πάντα. Από λάθη μέχρι απάτες.
Αν και η αληθεια ειναι οτι πριν 10 μερες που εκλεισε η παραγγελια δεν μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει μηχανη ετοιμη...
Ούτε αυτό είναι καλό.
Δεν υπάρχει vstrom ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα ή παράγγειλες κάποια ειδική έκδοση/χρώμα;
Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια ότι με τα τωρινά δεδομένα όλες οι διαδικασίες έχουν επιβραδυνθεί. Ελπίζω να φταίει αυτό και σε λίγες ημέρες να έχεις τη μοτοσυκλέτα σου.
basilis_k6
25/05/2016, 23:08
στις δεκαπεντε πας και ζητας τα λεφτα σου πισω. θα εμφανιστει ως δια μαγειας μια μηχανη. αν δεν εμφανιστει τα παιρνεις και πας σε αλλον που εχει ετοιμοπαραδοτο. το βρισκω απιθανο να μην εχει ο σφακιανακης v strom οποτε μαλλον παραεισαγωγη ειναι ε?
Lioulios
26/05/2016, 01:44
οταν θες καποιο συγλκεκριμενο χρωμα ομως που δεν το εχουνε , τοτε αν δεν υπαρχει στο τελωνειο , σου λενε ποτε θα έιναι διαθεσιμο , δηλ οταν θα ξαναφωρτωσουν να σου παραγγειλουν και ενα απο αυτο που θες .
Τα περισσσοτερα οχηματα που πωλουνται , δεν ειναι εκτελωνισμενα και για να συμβει αυτο η διαδικασια διαρκει κανα 15μερο χοντρα χοντρα .
Τωρα , να μη υπαρχει διαθεσιμο εκθεσιακο στρωμα ....το παιρνω και φευγω , μου κανει καπως .
Υπαρχει και μια περιπτωση , να εχουν πουληθει ολα τα διαθεσιμα και να τα εκτελωνιζουν τωρα με το κοματι κατοπιν παραγγελιας .
Συμφωνα με αυτα ποη σου λεω εγω και οι απο πανω , παρε ενα τηλ την εταιρια , μιλα με τον πωληυη και ζητα να σοη εξηγησει την κατασταση και σε τι σταδιο βρισκεται .
Πριν απκ κανα 2μηνο αγορασα και εγω οσημα που για να εκτελβνιστει πηρε πανω απι 17 μερες
....πληρωμενο , ξοφλημενο ....χρωστουμενο , δεν εχει καμια σημασια . αλλο το ενα κομματι , αλλο το αλλο .
Catherinepan
26/05/2016, 08:34
παιδια σφακιανακης ειναι και ναι δεν εχουν κανενα μηχανακι σε ολη την ελλαδα εδω και ενα μηνα...και αυτα που εφεραν τωρα ειναι μονο μαυρο...εγω κοκκινο ηθελα...Δεν πηγατε στο γκαζι να δειτε?Ουτε ενα εκθεσιακο δεν ειχε μονο την παπαρια με το ραμφος εχουν
lykourgi
26/05/2016, 13:21
παιδια σφακιανακης ειναι
Καλό αυτό. Δεν κινδυνεύεις να κλαις τα λεφτά σου.
Κυνήγησέ τους όμως για την παράδοση. Γίνε πιεστική.
τις καλες εποχες χωρις CC που σερναμε τα σκυλια με τα λουκανικα ο μεγαλος εισαγωγεας γερμανικων λαικων αυτοκινητων σε εβαζε στην αναμονη 6 μηνες για να παραλαβεις
ενω εσυ πιστευες οτι περιμενεις γιατι ειναι καλο το προιον και εχει μεγαλη ζητηση στην πραγματικοτητα αυτοι μαζευαν προκαταβολες για να εκτελωνισουν χωρις να βαλουν δικα τους χρηματα:bawl:
basilis_k6
26/05/2016, 20:25
παιδια σφακιανακης ειναι και ναι δεν εχουν κανενα μηχανακι σε ολη την ελλαδα εδω και ενα μηνα...και αυτα που εφεραν τωρα ειναι μονο μαυρο...εγω κοκκινο ηθελα...Δεν πηγατε στο γκαζι να δειτε?Ουτε ενα εκθεσιακο δεν ειχε μονο την παπαρια με το ραμφος εχουν
μην αγχωνεσαι τοτε. οσο θελεις εσυ να σου ερθει τοσο θελει και αυτος. προφανως δεν εχει κοκκινο και το περιμενει. ο σφακιανακης δεν ειναι ο κυρΜανωλης να δωσει προτεραιοτητα στο φιλο του φιλου η στον καθε τυχαιο που τον παιρνει καθε μερα τηλεφωνο. ειναι εταιρια με προγραμμα. απλα επρεπε να σου πουν οτι δεν το εχουν ετοιμο.