View Full Version : Η λίστα
έλα ρε μαν υπερβολές. παλιότερα το φόρουμ ήταν πιο μπάτε σκύλοι αλέστε. μιλάω για προ 2012 εποχές.
μια χαρά είναι τώρα :beer:
Θα ήθελα ρε Μπάμπη να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα και ελάχιστα ή καθόλου με κοκορομαχίες άνευ ουσίας!
:beer: :beer:
akis_trevor
27/05/2016, 19:14
Θα ήθελα ρε Μπάμπη να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα και ελάχιστα ή καθόλου με κοκορομαχίες άνευ ουσίας!
:beer: :beer:
Νομίζω ότι τα οικονομικά έχουν συμβάλει στο να μην γίνονται τόσες πολλές βόλτες,μοντες κλπ.
Ο σπυρος ας πούμε έχει κάτι χρόνια να μας δείξει ανακατασκευή του.δεν ξέρω αν κάνει ακόμα τέτοια πρότζεκτ(καλά να ναι ο άνθρωπος).
Οι πιο πολλοί στην ζουλα καταφερνουμε να πάμε μία βολτιτσα.
Δυστυχώς τα πολιτικό οικονομικά γεγονΑ μας επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα....
Νομίζω ότι τα οικονομικά έχουν συμβάλει στο να μην γίνονται τόσες πολλές βόλτες,μοντες κλπ.
Ο σπυρος ας πούμε έχει κάτι χρόνια να μας δείξει ανακατασκευή του.δεν ξέρω αν κάνει ακόμα τέτοια πρότζεκτ(καλά να ναι ο άνθρωπος).
Οι πιο πολλοί στην ζουλα καταφερνουμε να πάμε μία βολτιτσα.
Δυστυχώς τα πολιτικό οικονομικά γεγονΑ μας επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα....
Άκη, τίποτα δεν έχει σταματήσει, ίσως έχουν περιοριστεί για κάποιους. Ο Σπύρος απλά πλέον τα παρουσιάζει αλλού, όπως και πολλοί άλλοι.
Χαιρετώ!
kostaspetrou
27/05/2016, 19:17
Τα φόρα για να υπάρξουν θέλουν:
α)χρήμα
β)διαχειριστές
γ)χρήστες
Τους κανόνες τους θέτει αυτός που βάζει το α. Οι β διαχειρίζονται τα φόρα.
Ένας διαχειριστής σπάνια εφαρμόζει τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Ακόμα και να το κάνει, υπάρχουν πολλοί διαχειριστές, οπότε πολλές αδικίες θα γίνονται και πολλά θα ξεφεύγουν.
Ίδια μέτρα και σταθμά δεν τηρούνται και είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβει όποιος θέλει να εκφράζεται σε κάποιο φόρουμ.
Τα φόρα δεν είναι δημοκρατικά, όπως δεν είναι δημοκρατικό το πολίτευμά μας(εννοώ στην ουσία, όχι στους τύπους).
Έφαγα παλιότερα και γω μια κάρτα χωρίς καμμία εξήγηση,ούτε απάντηση σε σχετική ερώτησή μου γιατί την έφαγα.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό,οπότε δεν ασχολούμαι.
Εννοείται φυσικά ότι κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει και στην κατηγορία των διαχειριστών, οπότε αποδεχθείτε το.
Αν όμως υπάρχει θέληση να είναι το φόρουμ δίκαιο,αυτό προϋποθέτει οι διαχειριστές να μην ξεκινούν πρώτοι με προκλήσεις,ταμπέλες κλπ ακριβώς επειδή πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα.
Αν προκληθούν φυσικά,μπορούν να βγάζουν κάρτες,να επιβάλλουν ποινές κλπ
Όχι όμως να λένε τον άλλον ευθέως μαυρόψυχο!
"οι μαύρες ψυχές απευθύνονται κατ ευθείαν σε εσένα και σε όποιον άλλο έχει την ίδια άποψη."
Έτσι βάζεις φωτιά αναίτια εκεί που δεν υπάρχει!
Γνώμη μου πάντα....
οι κοκορομαχίες άνευ ουσίας θα εξαλειφθούν άμα αποφασίσουν οι διαχειριστές να αποκλείσουν
στο παρόν και το μέλλον κάθε συζήτηση περί πολιτικών/κοινωνικών θεμάτων.
οι ποδοσφαιρικές κουβέντες ήταν τοξικές και απαγορεύτηκαν.
γιατί επιτρέπονται ακόμα οι άσχετες και εκρηκτικές κουβέντες για τα πολιτικά;;;;
ένα κουμπάκι είναι
akis_trevor
27/05/2016, 19:21
Άκη, τίποτα δεν έχει σταματήσει, ίσως έχουν περιοριστεί για κάποιους. Ο Σπύρος απλά πλέον τα παρουσιάζει αλλού, όπως και πολλοί άλλοι.
Χαιρετώ!
Έχουν περιοριστεί για αρκετούς.ενα σύντομο πχ:
Ήθελα να πάω 2-3 διημερα και μέσα σε αυτά να κάνω και το οδοιπορικό του λεωνιδιου.πηγα με το ζόρι ένα διήμερο.
Το ότι κάποιοι έχουν αλλάξει στέκι δεν το γνωρίζω.αυτο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους,αν είναι γενικό το φαινόμενο όπως λες.
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 19:41
οι κοκορομαχίες άνευ ουσίας θα εξαλειφθούν άμα αποφασίσουν οι διαχειριστές να αποκλείσουν
γιατί επιτρέπονται ακόμα οι άσχετες και εκρηκτικές κουβέντες για τα πολιτικά;;;;
ένα κουμπάκι είναι
Η απορία σου είναι και απορία πολλών άλλων...
Pan (dvs)
27/05/2016, 19:46
ένα κουμπάκι είναι
Γιατι το τορλομπουκι γινεται μονο σε κοινωνικα και πολιτικα θεματα?
Ο ενας λεει καλημερα και ο αλλος βρισκει τροπο να στραβωσει.Οπως λεει και ο συντεκνος τα αιτια ειναι αλλου.Αφηνουμε μιζερα ατομα να μας σερνουνε σε ανουσιες αντιπαραθεσεις.Ακομη και σοβαρα ατομα πεφτουνε στην παγιδα τους.
Η μιζερια και οι μιζεροι πρεπει να απομονωθουνε.Να τους απομονωσουμε εμεις οι ιδιοι και οχι να τους μπαναρει καποιος.:beer:
Bladerunner
27/05/2016, 19:47
Ακόμα και στα δικαστήρια, αναγνωρίζεται υπό συνθήκες το ελαφρυντικό του "πρότερου έντιμου βίου", υπολογίζεται η συνεισφορά του κατηγορούμενου στην κοινωνία, κ.ο.κ
Υπάρχουν μέλη που προσφέρουν απλόχερα γνώση, βοήθεια, λύσεις, εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν άλλα που επιδεικνύουν καθημερινά την μαλακία που τους δέρνει, υπάρχουν και κάποιοι περισσότερο μαλάκες που νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από καλοταιριασμένες λέξεις. Ε, δεν μπορούν να έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση.
Πέρα από τα παραπάνω, και επί του προκειμένου, ο ggs δεν έβρισε ούτε έγραψε κάτι που δεν ισχύει.
kalgeorge
27/05/2016, 20:20
ένα κουμπάκι είναι
διαφωνω καθετα και οριζοντια.
τέτοιες συζητήσεις γινονται γιατι ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ οι μοντς να γινονται και καλα κανουν.
το θεμα είναι να βοηθάμε και εμεις με την συμπεριφορά μας και πολλες φορες δεν το κανουμε
Αλλά!!!.... άλλο αυτό και άλλο το θεμα που συζητάμε τωρα... μην τα μπλέκετε γιατι γινεται τουρλουμπουκι.
το θεμα δεν ηταν η ανεχεια ή μη σε καποια θεματα, αλλα το δυο μετρα και δυο σταθμα.
όπως και να εχει για μενα τελειωσε η κουβεντα, ότι ηταν να ειπωθεί ειπώθηκε... από εδώ και περα θα γυρισει και αυτό το θρεντ στον χαβαλέ μεχρι να κλειδωθεί.
ξανα παμε στο χαμπεμους, και ας προσπαθησουν και οι δυο μεριές να έχουν μέτρο!!!
(ενταξει μερικες φορες εκπλήσσομαι και εγω με το ποσο καταπληκτικος είμαι)
Γιατι το τορλομπουκι γινεται μονο σε κοινωνικα και πολιτικα θεματα?
Ο ενας λεει καλημερα και ο αλλος βρισκει τροπο να στραβωσει.Οπως λεει και ο συντεκνος τα αιτια ειναι αλλου.Αφηνουμε μιζερα ατομα να μας σερνουνε σε ανουσιες αντιπαραθεσεις.Ακομη και σοβαρα ατομα πεφτουνε στην παγιδα τους.
Η μιζερια και οι μιζεροι πρεπει να απομονωθουνε.Να τους απομονωσουμε εμεις οι ιδιοι και οχι να τους μπαναρει καποιος.:beer:
κοίταξε, το ίντερνετ είναι απρόσωπο και το moto.gr δεν είναι μια κλειστή ομάδα των 30 ατόμων.
απαριθμεί χιλιάδες μέλη, εκατοντάδες μπαίνουν καθημερινά, δεν γίνεται να μην υπάρξει κάποιου είδους αντιπαράθεση.
κάτι τα motogp, οι κόντρες japan vs europe λίγο από δω λίγο από κει μια γκρίνια θα υπάρξει. απόλυτα λογικό.
το θέμα είναι ότι υπάρχουν κόντρες και διαπληκτισμοί και θυμός και οργή σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας γιατί;;; Για τον Τσίπρα! Και τα μνημόνια!
Πάμε καλά; Είχα πέσει κι εγώ για λίγο σε αυτή τη λούμπα πέρισυ με το δημοψήφισμα και κάθομαι κ το σκέφτομαι και ντρέπομαι μα την παναγία.
μα να τσακώνομαι με συνάδελφους μοτοσυκλετιστές σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ για το αν θα κλείσει η Μέρκελ τις τράπεζες;;;
Να κάτσει η διαχειριστική ομάδα να σκεφτεί "Ρε μάγκες, εμείς που κάνουμε κουμάντο, πως θα κάνουμε το moto.gr καλύτερο;
Πιο αρμονικό για τα μέλη του; Γιατί πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν άσχετες και ανούσιες έριδες εδώ μέσα;"
Οι κατά καιρούς διαχειριστές έχουν αφιερώσει πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο και έχουν κοπιάσει να γίνει το moto.gr
καλύτερο αλλά πιστεύω πως πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και ελπίζω να μην θεωρήσουν ότι ασκώ κακοπροαίρετη κριτική.
"ΟΚ" θα πει κάποιος "Ζεύκα να κλείσουμε όλο το off topic". Όχι, δεν χρειάζεται να γίνουμε απόλυτοι, να κοπούν όλα μαχαίρι.
Δεν ενοχλούν τα ανέκδοτα και τα αστεία βίντεο ή τι σειρές βλέπουμε ή πως θα διορθώσει ένα μέλος ένα bug στο pc του
Κύριοι, η θέση μου είναι: Καταργήστε τις πολιτικοκοινωνικές κουβέντες.
Είμαστε μια μοτοσυκλετιστική κοινότητα και τέτοια θέματα μόνο έριδα σπέρνουν ανάμεσα στα μέλη.
Για τη μιζέρια και τους μίζερους δν μπορείς να βγάλεις άκρη γτ το τι ορίζει ο κάθενας μίζερο κ ανεπιθύμητο
είναι σχετικό. έτσι δημιουργούνται συμπάθειες κ αντιπάθειες ανάλογα με την ηθική του καθενός.
kalgeorge
27/05/2016, 20:44
ρε μαν (ζευκα) αυτό που σου λενε ξανα και ξανα είναι ότι δεν είναι το πολιτικοκοινωνικο ζητημα το πρόβλημα.
αν θες να τσακωθείς θα τσακωθείς και σε αντιπαραθεση πατατάκια lays vs tsakiris.
Γαύρος είμαι παλικάρι μου, χαζός, τι περιμένεις; απλά λέω τις ασυναρτησίες μου.
kalgeorge
27/05/2016, 20:50
Γαύρος είμαι παλικάρι μου, χαζός, τι περιμένεις; απλά λέω τις ασυναρτησίες μου.
ρε φιλε οκ το καταλαβαινω... τι να κανεις και εσυ .... το προσπαθεις παντως
:bawl:
φιλε κυριολεκτικα αστειευομαι.... μην εχουμε τζαμπα παρεξηγησεις
:wave2:
διαφωνω καθετα και οριζοντια.
τέτοιες συζητήσεις γινονται γιατι ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ οι μοντς να γινονται και καλα κανουν.
το θεμα είναι να βοηθάμε και εμεις με την συμπεριφορά μας και πολλες φορες δεν το κανουμε
Αλλά!!!.... άλλο αυτό και άλλο το θεμα που συζητάμε τωρα... μην τα μπλέκετε γιατι γινεται τουρλουμπουκι.
το θεμα δεν ηταν η ανεχεια ή μη σε καποια θεματα, αλλα το δυο μετρα και δυο σταθμα.
όπως και να εχει για μενα τελειωσε η κουβεντα, ότι ηταν να ειπωθεί ειπώθηκε... από εδώ και περα θα γυρισει και αυτό το θρεντ στον χαβαλέ μεχρι να κλειδωθεί.
ξανα παμε στο χαμπεμους, και ας προσπαθησουν και οι δυο μεριές να έχουν μέτρο!!!
(ενταξει μερικες φορες εκπλήσσομαι και εγω με το ποσο καταπληκτικος είμαι)
Μπα ,εγώ πιστεύω ότι πολλοί θα ήθελαν να πουν μια γνώμη και μπορεί δυστυχώς να φοβούνται την διαχείριση...οι περισσότεροι πάντως σίγουρα βαριούνται.
Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο από τα δύο και αν το moderation team gives a fuck.
Εγώ πάντως με άλλη όρεξη άρχισα εδώ μέσα ,αλλιώς νοιώθω σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα και από το μέγεθος των ποστ.(3 σειρές βαριά-βαριά...)
kalgeorge
27/05/2016, 20:54
Μπα ,εγώ πιστεύω ότι πολλοί θα ήθελαν να πουν μια γνώμη και μπορεί δυστυχώς να φοβούνται την διαχείριση...οι περισσότεροι πάντως σίγουρα βαριούνται.
...)
αυτή ειναι μια πικρή αλήθεια..... αλλα το θεμα είναι άν και κατα πόσο καποιος εχει ορεξη να βρει τα αίτια..... ή αλλιως οπως είπες χου γκιβς α φακ
Θα ήθελα πολύ να διαβάσω την ολοκληρωμένη άποψη όσων περισσότερων γίνεται, αρκεί να είναι κοσμια χωρίς χαρακτηρισμους και υπονοούμενα για άλλους.
Αντρικια να πει ο καθένας τη γνώμη του. Και δε χρειάζεται ο ένας να απαντά στον άλλο. Απλά ας πέσουν οι γνώμες στο τραπέζι.
Απορώ γιατί να φοβάται κάποιος και αν το moderation team δεν έδινε fuck δε θα υπήρχε Moto.GR σαν πλατφόρμα.
Let your fingers roll on the keyboard.
Εγώ πάντως με άλλη όρεξη άρχισα εδώ μέσα ,αλλιώς νοιώθω σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα και από το μέγεθος των ποστ.(3 σειρές βαριά-βαριά...)
Σε τι οφείλεται αυτό? :)
kalgeorge
27/05/2016, 20:58
Θα ήθελα πολύ να διαβάσω την ολοκληρωμένη άποψη όσων περισσότερων γίνεται, αρκεί να είναι κοσμια χωρίς χαρακτηρισμους και υπονοούμενα για άλλους.
Αντρικια να πει ο καθένας τη γνώμη του. Και δε χρειάζεται ο ένας να απαντά στον άλλο. Απλά ας πέσουν οι γνώμες στο τραπέζι.
Απορώ γιατί να φοβάται κάποιος και αν το moderation team δεν έδινε fuck δε θα υπήρχε Moto.GR σαν πλατφόρμα.
μαικ δεν ειναι ετσι και το ξερεις.
και ας μην δημιουργουμε απο το πουθενα εντασεις.... δεν υπαρχει λογος
akis_trevor
27/05/2016, 21:02
αποψη για ποιο πραγμα ακριβως;γενικα για το φορουμ;
Απορώ γιατί να φοβάται κάποιος
Δεν θα έλεγα ακριβώς «φοβάται».
Απλώς, πολλές φορές τέτοιες συζητήσεις γυρνάνε σε καθαρά προσωπικές επιθέσεις και υπάρχουν άνθρωποι που αν τους πεις καμία χοντράδα τους πειράζει πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε, οπότε συνειδητά αποφεύγουν κάθε είδους αντιπαράθεση.
Όχι μόνο στο φόρουμ, παντού.
αποψη για ποιο πραγμα ακριβως;γενικα για το φορουμ;
Ο Βαγγέλης buckley έγραψε κάποια πράγματα λίγο πριν. Με αφορμή αυτά έγραψα τη σκέψη μου.
Αν είναι βέβαια να το κάνουμε κωλοχανιο και να μανουριασουμε τότε καλύτερα να μη γράψουμε τίποτα.
kalgeorge
27/05/2016, 21:10
Ο Βαγγέλης buckley έγραψε κάποια πράγματα λίγο πριν. Με αφορμή αυτά έγραψα τη σκέψη μου.
Αν είναι βέβαια να το κάνουμε κωλοχανιο και να μανουριασουμε τότε καλύτερα να μη γράψουμε τίποτα.
ακριβως αυτο!
θα γινει ενα ανουσιο-αναιτιο μπαχαλο και ειναι στανταρ!
και ξανα λεω! ΔΕΝ χρειαζεται κοπος, τροπο θελει
λιγη περισσοτερη προσπαθεια για ισονομια απο τους μοντς... λιγη περισσοτερη προσπαθεια απο εμας τους χρηστες για σεβασμο και ολα θα γινουν.
τοσα χρονια γνωριζομαστε εδω, ευτυχως ουτε μαλακες ειμαστε ουτε κολοπαιδα που ψαχνονται για μανουρα (εστω και στο 99% ξερω γω)
δεν ειπαμε να ανοιχτει θρεντ που να αναφερονται οι ποινες και η αιτιολογια τους (δεν ειμαστε το ΔΙΑΥΓΕΙΑ :p) αλλή λίγη ειλικρινής!! προσπαθεια απο όλους
akis_trevor
27/05/2016, 21:13
οκ.
παντως το να λεμε και καμια μ@λ@κι@ σε σοβαρη κουβεντα ειναι λογικο και ισως και θεμιτο,εννοω,παντα με μετρο.
και επισης διαφωνω στο να απαγορευονται τα κοινωνικα θεματα...βλεπεις τον χαρακτηρα του αλλου σε τετοια θεματα...
για το αν "φοβουνται" καποιοι να πουν την αποψη τους,τι να πω;;;προβλημα τους!!
εγω ας πουμε και με τον mikeg πριν λιγο καιρο ειχαμε "τσακωθει" εδω μεσα σε καποιο θεμα.και τι εγινε;ουτε καρτα εφαγα,ουτε παρατηρηση.μιλαγαμε και οι 2 ομορφα,παροτι ειχαν ανεβει οι τονοι ας πουμε.
ο διαλογος και ακομα και η διαφωνια ειναι ενα υγιες πραγμα.αν τα βρισκαμε ολοι με ολους θα ειχαμε προβλημα...
kalgeorge
27/05/2016, 21:15
οκ.
εγω ας πουμε και με τον mikeg πριν λιγο καιρο ειχαμε "τσακωθει" εδω μεσα σε καποιο θεμα.και τι εγινε;ουτε καρτα εφαγα,ουτε παρατηρησα.μιλαγαμε και οι 2 ομορφα,παροτι ειχαν ανεβει οι τονοι ας πουμε.
ο διαλογος και ακομα και η διαφωνια ειναι ενα υγιες πραγμα.αν τα βρισκαμε ολοι με ολους θα ειχαμε προβλημα...
ωωω τσατσεεεεεε (:bawl:)
δηλαδη εγω που τα εχω καλα με ολους ειμαι προβληματικός? αυτο θες να πεις?? ΛΕΓΕ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ??? ΜΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!! .εε...χμμ... ενταξει μου περασε...
Σε τι οφείλεται αυτό? :)
Χρειάζεται ν' απαντήσω ρε συ ? Εσύ έχεις την ίδια όρεξη που είχες ας πούμε πριν 5 χρόνια (και μην σκεφτείς ως μοντ).Δεν είπα ρε ότι φταίει το φόρουμ αν αυτό κατάλαβες...
Από την άλλη ως διαχειριστές να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει στραβές αλλά κι αυτό μάλλον πρέπει να θεωρείτε φυσιολογικό.
Γι αυτούς που κουράστηκαν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι (ακόμα θυμάμαι ένα άρθρο που παράτησα στη μέση...) ,για τους άλλους όμως ???
akis_trevor
27/05/2016, 21:18
ωωω τσατσεεεεεε (:bawl:)
δηλαδη εγω που τα εχω καλα με ολους ειμαι προβληματικός? αυτο θες να πεις?? ΛΕΓΕ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ??? ΜΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!! .εε...χμμ... ενταξει μου περασε...
:lol:
ουτε εγω εχω προβλημα ουσιαστικα με κανεναν.τουλαχιστον με οσους παμε και καμια βολτα τους νιωθω φιλαρακια,παροτι τους βλεπω μια στο οποτε...
και 2-3 που δεν γουσταρω,απλα δεν ασχολουμαι και πολυ μαζι τους,εκτος αν κατι μου βγαλει το ματι.so simple..
kalgeorge
27/05/2016, 21:20
και 2-3 που δεν γουσταρω,απλα δεν ασχολουμαι και πολυ μαζι τους,εκτος αν κατι μου βγαλει το ματι.so simple..
οκ... i got my eye on you man... beware
.
.
.
Κοίτα επειδή μ' έχουν ξαναπεί Βαγγέλη ,την τρίτη δεν θα την αντέξω να μαστε ξηγημένοι...
Κοίτα επειδή μ' έχουν ξαναπεί Βαγγέλη ,την τρίτη δεν θα την αντέξω να μαστε ξηγημένοι...
Συγνώμη Παναγιώτη. Δε ξέρω γιατί αλλά σε έχω συνδυάσει με ένα άλλο μέλος που έγραφε παλιότερα αρκετά.
My mistake. Και τελείωσε εκείνο το άρθρο.
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:12
Έχω ξεκινήσει να γράφω και να σβήνω από την ώρα που είδα το θέμα. Ξέρω τι πρέπει να γράψω, αλλά δεν ξέρω εάν πρέπει να το γράψω. Πριν αρκετό καιρό είχα επιλέξει μια εκούσια αποχή από το moto περίπου 6 μηνών, επειδή ακριβώς δεν ένοιωθα καλά με αυτά που έβλεπα και με χάλαγαν ψυχολογικά. Είμαι μέλος 9 χρόνια και δεν ξέρω τι βαθμό βαρύτητας έχει η γνώμη μου. Όταν πρωτομπήκα εδώ ήταν για εμένα αποκάλυψη, έμαθα πολλά πράγματα κι έγινε εφαλτήριο για πολλά άλλα πράγματα, έχω ξαναγράψει ότι χρωστάω πολλά στο moto.gr, από άποψη γνώσεων και μοτοσυκλετιστικής παιδείας. Ενώ αρχικά δεν έβλεπα την ώρα να μπω και να ρουφήξω σαν σφουγγάρι το οποιοδήποτε θέμα, πέρυσι έφτασα σε μια κατάσταση που έμπαινα μέσα και σε δευτερόλεπτα ήθελα να βγω γιατί με χάλαγε το κλίμα. Ήταν και είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις σε ένα μέρος που υποτίθεται ότι έχει φτιαχτεί με βάση ένα κοινό σημείο αναφοράς -την μοτοσυκλέτα- να υπάρχει μένος και οργή μόνο και μόνο επειδή ο άλλος έχει αντίθετη γνώμη και την εκφράζει. Από την άλλη, μια μικρογραφία της κοινωνίας είμαστε, η περιώνυμη κρίση είναι πρωτίστως κρίση αξιών, θα ήταν παράλογο να μην υπάρχει έντονη κι εδώ μέσα. Στο δια ταύτα όμως:
Για εμένα το βασικό θέμα είναι μερικοί συγκεκριμένοι που χαλάνε -ή μάλλον δυναμιτίζουν το κλίμα. Το κακό είναι οι εμμονές που έχουν μερικοί και τις εμφανίζουν σε κάθε σχετικό-άσχετο θέμα. Το να έχει κάποιος εμμονές και μονομανία είναι πρόβλημα. Θα δώσω παραδείγματα "υποθετικά" με κακό μέλος ας πούμε εμένα, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εγώ θεωρώ την τάδε μάρκα μοτοσυκλέτας αναξιόπιστη, υπερεκτιμημένη, δεν ξέρω κι εγώ τι. Θα αναφέρω μια φορά ότι η Χ μάρκα βγάζει μπουρδέλα μηχανάκια. Θα το αναφέρω και δεύτερη και τρίτη φορά, εντάξει το καταλάβατε όλοι ότι θεωρώ ότι η Χ μάρκα για εμένα είναι ΓΤΠΚ. Όταν η αναφορά αυτή γίνει εμμονή, εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Ρωτάει ας πούμε κάποιος σκέφτομαι το τάδε μοντέλο και πετάγομαι εγώ "μπουρδέλο είναι". Βάζει ο άλλος φωτό το τάδε μηχανάκι της Χ μάρκας, ξαναπετάγομαι εγώ, "μπουρδέλο είναι". Φτάνουμε λοιπόν στην κατάσταση σκύλος του Παβλόφ, ή αντίδραση του ταύρου στο κόκκινο χρώμα (myth busted btw) που λόγω εμμονής αρκεί η οποιαδήποτε αναφορά στην Χ μάρκα για να πεταχτώ εγώ και να γράψω ένα ξερό "μπουρδέλο είναι".
Άλλο παράδειγμα εμμονής: Δεν γουστάρω για τους λόγους μου εκκλησίες και παπάδες. Το αναφέρω μία φορά, σεβαστό. Το αναφέρω άλλη μια φορά να γίνει κατανοητό. Το αναφέρω άλλη μια φορά να εμπεδωθεί. ΟΚ, φτάνει μέχρι εκεί. Πάμε τώρα στη εμμονή που έχω, ότι πρέπει σε κάθε σχετικό ή άσχετο θέμα να δηλώνω τι δεν γουστάρω. Κατάσταση Coca Cola, πάει με όλα: Λέει ο άλλος φέτος π.χ. πλήρωσα μεγάλο φόρο, πετάγομαι εγώ "να φορολογηθεί το παπαδαριό". Λέει ο άλλος π.χ. τα ελληνικά σχολεία στον πάτο της κατάταξης, πετάγομαι εγώ "να βγάλουν τις εικόνες από τις τάξεις και να καταργήσουν την προσευχή". Λέει ο άλλος μου πετάχτηκε ένα ταξιτζής στο δρόμο με STOP, πετάγομαι εγώ "οι πιο επικίνδυνοι είναι οι τραγοπαπάδες γιατί φοράνε μαύρα και δεν τους βλέπω". Κατανοητό το θέμα με τις εμμονές; Πάμε στο δεύτερο μεγάλο θέμα:
Μοντεράτορες, διαχειριστές, ιδιοκτήτες του φόρουμ, πείτε το όπως θέλετε. Δύσκολος ο ρόλος τους, δεν ξέρω πως λειτουργεί το όλο σύστημα ακριβώς αλλά φαντάζομαι πως κάποιοι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να φιλοξενούμαστε όλοι εδώ, οπότε λογικό να έχουν τον πρώτο λόγο και να έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι. Κάπου όμως είναι αναρτημένοι οι κανόνες λειτουργίας και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι πρέπει όλοι να τους ακολουθούν. Χωρίς διακρίσεις. Εάν εγώ π.χ. κάνω ένα τραπέζι σπίτι μου και καλέσω δέκα άτομα, θα γνωστοποιήσω από πριν ότι "ξέρετε παιδιά, θα έρθετε, θα φάμε, θα πιούμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, αλλά να ξέρετε ότι το κάπνισμα μέσα στο σπίτι απαγορεύεται". Άπαξ και το αναφέρω και το γνωστοποιώ, πρέπει να το τηρήσουν όλοι. Εάν λοιπόν έρθουν 10 άτομα, εγώ συμπαθώ -κι είναι θεμιτό- από τους δέκα τον Μήτσο κι ο Μήτσος καπνίζει, είναι άσχημη εντύπωση να το σεβαστούν οι 9 κι ο Μήτσος επειδή ξέρει ότι θα δείξω ανοχή να ανάψει τσιγάρο. Ακόμα πιο άσχημο, να ανάψει ο Μήτσος κι ο Τάκης τσιγάρο, εγώ να απευθυνθώ στον Τάκη και να πω "ρε Τάκη δεν είπαμε να μην ανάψει κανένας τσιγάρο"; Κι ο Μήτσος να καπνίζει δίπλα αρειμανίως... Πάμε στα του moto. Δεν μπορεί ας πούμε να υπάρχει κανόνας δεν γράφουμε greeklish κι εγώ επειδή με συμπαθεί ο τάδε admin κι είμαστε φιλαράκια κολλητά να βγάζω τα μάτια στους άλλους χωρίς παρατήρηση. Κι όταν μπει το νέο μέλος και γράψει greeklish να του πετάξω ως admin "φιλαράκι γράψε ελληνικά γιατί δεν θα τα πάμε καλά, υπάρχουν κανόνες εδώ, ρίξε μια ματιά πριν μπεις". Ή δεν γίνεται να βάζω κανόνα απαγορεύεται δια ροπάλου να βρίζεις και να προσβάλεις κάποιον, εγώ να μπαίνω σε κάθε συζήτηση και να αποκαλώ για χαβαλέ τον καθένα μπετόβλακα και καθυστερημένο και μόλις κάποιος άλλο μέλος αποκαλέσει κάποιον τρίτο μπετόβλακα, εγώ να τρέξω να τον μπανάρω επειδή δεν ακολουθεί τους κανόνες. Πόσες φορές δεν έχει αναφερθεί εδώ μέσα κοντόφθαλμη και ευνοϊκή μεταχείριση και πολιτικές 2 μέτρα και 2 σταθμά;
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:12
Κατέληξε μεγάλο σεντόνι, αφήνω το ότι έγραφα κι έσβηνα δεκάδες φορές μέχρι να καταλήξω στο παραπάνω-και αυτό με δισταγμό και αμφιβολίες. Εν κατακλείδι, αν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας πρώτα, είναι λογικό να μην σεβόμαστε τους άλλους. Ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Και να την κάνει όχι στιγμιαία αλλά συνεχόμενα. Όχι πάντα φταίνε οι άλλοι κι εγώ είμαι άμεμπτος, άνευ μεριδίου ευθύνης και υπόδειγμα. Όσο πιο πολύ νερό στο κρασί μας βάλουμε, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο πολλοί βάλουν νερό στο κρασί τους, ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτά από εμένα...
taisteal
27/05/2016, 22:20
Το staff του φόρουμ θα έλεγα είναι αρκετά ελαστικό προτού προβουν σε κάποια ενέργεια όπου, η όποια ενέργεια, είναι κατόπιν άθροισης.
Τα πράγματα είναι απλά, υπάρχουν κανόνες και τον τελικό λόγο τον έχει το staff. Τόσο απλά.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο εύκολο είναι. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί και εγώ μέχρι να κατανοησω κάποια πράγματα, χρειάστηκε λίγος καιρός.
Aυτο.
αφετηρια ολων αυτων ειναι το κυπελλο της αεκ και η χαρα του τερενς που ανοιγει θεματα με Μικηδες,Λαμπρακηδες κτλ:confused:
kalgeorge
27/05/2016, 22:25
Aυτο.
ρε σεις, ολοκληρο σεντονι εγραψε ο καιζερσλαουτερν... καντε εναν κοπο... (βαλε διαστηματα αναμεσα στις σειρες σε μαν, μασ εβγαλες τα ματια)
δεν ειναι η ελαστικοτητα πολλων το θεμα, αλλα η ανισονομια.
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:28
αφετηρια ολων αυτων ειναι το κυπελλο της αεκ και η χαρα του τερενς που ανοιγει θεματα με Μικηδες,Λαμπρακηδες κτλ:confused:
Η αφετηρία πολλές φορές είναι δυσδιάκριτη. Μπορεί να ξεκινήσει ας πούμε ένα θέμα με ερώτημα εάν η τάδε μπαταρία είναι καλή, ενδιάμεσα η αναφορά σε μπαταρίες να επεκταθεί σε μπαταρίες μπάνιου και στο τέλος να καταλήξει η συζήτηση στο ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων τον Αύγουστο στα μπάνια του λαού...
kalgeorge
27/05/2016, 22:30
Η αφετηρία πολλές φορές είναι δυσδιάκριτη. Μπορεί να ξεκινήσει ας πούμε ένα θέμα με ερώτημα εάν η τάδε μπαταρία είναι καλή, ενδιάμεσα η αναφορά σε μπαταρίες να επεκταθεί σε μπαταρίες μπάνιου και στο τέλος να καταλήξει η συζήτηση στο ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων τον Αύγουστο στα μπάνια του λαού...
ωραια, αρα να βαλουμε φιλτρα, σε λεξεις, προτασεις, απαγορευμενες λεξεις κιετς :lol:
και να μπαναρουμε τους αεκτζηδες
taisteal
27/05/2016, 22:30
ρε σεις, ολοκληρο σεντονι εγραψε ο καιζερσλαουτερν... καντε εναν κοπο... (βαλε διαστηματα αναμεσα στις σειρες σε μαν, μασ εβγαλες τα ματια)
Δεν μπορω να εκφρασω την αποψη μου οπως θα ηθελα γιατι δεν ειμαι αντικειμενικος.
Οποτε καλυτερα να διαβαζω.
Το παρακάτω είναι χαρακτηριστικό.
Ισα-ισα από τότε που έγινα μοντ , γράφω ελάχιστα , δεν πολύ λέω τις απόψεις μου για να μην παρεξηγηθούν οσοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο μοντ είναι πρώτα χρήστης[/B]
1) Η επιλογή κάποιου ως μέλος της διαχείρισης, συνήθως γίνεται λόγω της παρουσίας του στο φόρουμ. Κάποια μέλη που έχουν κάτι να πουν και συνήθως είναι στο δυναμικό κομμάτι του φόρουμ, μετα την "προαγωγή" αυτοπεριοριζονται.
Δεν συμβαίνει σε όλους, συμβαίνει συχνά όμως.
Και είναι αστείο, μιας και η επιλογή τους γίνεται για την παρουσία, και όχι για την απουσία τους.
2) κάποιοι έχουν (παρά)μείνει σε θέσεις διαχειριστή για άγνωστο λόγο και με 0 προσφορά. Το να σφαξει εννοείται ένα post ή να κάνει μια συγχώνευση 0 είναι.
Απομακρύνεται από τους χρήστες (βάζοντας τον εαυτό του πρώτα mod) και εμφανίζεται συνήθως ως τιμωρός.
Και τους τιμωρους, συνήθως ο κόσμος του moto δεν τους πολυκανει κέφι, ιδίως αν έχουν αποστασιοποιηθει.
3) Η "έλλειψη" ιδιοκτήτη και του που θέλει να πάει το φόρουμ, έχει το καλό της αυτοδιαχείρισης, αλλά έχει και το κακό πως το φόρουμ πάει εκεί που το πάνε οι ενεργοί χρήστες του. Και επειδή το moto.gr είναι λαϊκό παιδί, και όχι κλαμπακι αντβεντουραδων να την βγάζουν και να την παίζουν, οι συζητήσεις μοιραία θα πάνε και στα κοινά της ζωής μας, και όχι του χόμπυ μας.
Ευκολακι είναι να κοπούν όλα τα άσχετα, το θέμα είναι πως θα μείνουν καμία 20αριά νοματαίοι να τα λένε μεταξύ τους.
Το θέμα της απουσίας ιδιοκτήτη βέβαια, νομοτελεισκα θα οδηγήσει και στον μαρασμο του χώρου καθώς οι παλιοί που το έχουν πάνω τους θα βαρεθούν, και άτομο να το τραβήξει μάλλον δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον με την αφοσίωση του sniper και του McGyver.
εγώ συμπαθώ -κι είναι θεμιτό- από τους δέκα τον Μήτσο κι ο Μήτσος καπνίζει, είναι άσχημη εντύπωση να το σεβαστούν οι 9 κι ο Μήτσος επειδή ξέρει ότι θα δείξω ανοχή να ανάψει τσιγάρο. Ακόμα πιο άσχημο, να ανάψει ο Μήτσος κι ο Τάκης τσιγάρο, εγώ να απευθυνθώ στον Τάκη και να πω "ρε Τάκη δεν είπαμε να μην ανάψει κανένας τσιγάρο"; Κι ο Μήτσος να καπνίζει δίπλα αρειμανίως...
Τελικά ο Μητσοτάκης την έχει σημαδέψει πολύ βαθιά αυτή τη χώρα... :p
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:32
Σκέτο Κάϊζερ για εσένα... (Διαστήματα έβαλα στο σεντόνι αλλά αναγκαστικά βγήκαν λόγω περιορισμού χαρακτήρων και δεν ήθελα να το σπάσω σε 2 κομμάτια).
Το σεντόνι δεν το έγραψα για να γίνει αντίλογος ή σχολιασμός αναγκαστικά, απλά η δική μου σκέψη στο θέμα...
kalgeorge
27/05/2016, 22:33
Το παρακάτω είναι χαρακτηριστικό.
1) Η επιλογή κάποιου ως μέλος της διαχείρισης, συνήθως γίνεται λόγω της παρουσίας του στο φόρουμ. Κάποια μέλη που έχουν κάτι να πουν και συνήθως είναι στο δυναμικό κομμάτι του φόρουμ, μετα την "προαγωγή" αυτοπεριοριζονται.
Δεν συμβαίνει σε όλους, συμβαίνει συχνά όμως.
Και είναι αστείο, μιας και η επιλογή τους γίνεται για την παρουσία, και όχι για την απουσία τους.
2) κάποιοι έχουν (παρά)μείνει σε θέσεις διαχειριστή για άγνωστο λόγο και με 0 προσφορά. Το να σφαξει εννοείται ένα post ή να κάνει μια συγχώνευση 0 είναι.
Απομακρύνεται από τους χρήστες (βάζοντας τον εαυτό του πρώτα mod) και εμφανίζεται συνήθως ως τιμωρός.
3) Η "έλλειψη" ιδιοκτήτη και του που θέλει να πάει το φόρουμ, έχει το καλό της αυτοδιαχείρισης, αλλά έχει και το κακό πως το φόρουμ πάει εκεί που το πάνε οι ενεργοί χρήστες του. Και επειδή το moto.gr είναι λαϊκό παιδί, και όχι κλαμπακι αντβεντουραδων να την βγάζουν και να την παίζουν, οι συζητήσεις μοιραία θα πάνε και στα κοινά της ζωής μας, και όχι του χόμπυ μας.
Ευκολακι είναι να κοπούν όλα τα άσχετα, το θέμα είναι πως θα μείνουν καμία 20αριά νοματαίοι να τα λένε μεταξύ τους.
Το θέμα της απουσίας ιδιοκτήτη βέβαια, νομοτελεισκα θα οδηγήσει και στον μαρασμο του χώρου καθώς οι παλιοί που το έχουν πάνω τους θα βαρεθούν, και άτομο να το τραβήξει μάλλον δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον με την αφοσίωση του sniper και του McGyver.
Σωραιος.....
kalgeorge
27/05/2016, 22:34
Σκέτο Κάϊζερ για εσένα......
δηλαδη με δεχεσαι πιο πολυ σαν φιλο μον σερι ή ειναι για να κρατησεις αποστασεις?
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:39
δηλαδη με δεχεσαι πιο πολυ σαν φιλο μον σερι ή ειναι για να κρατησεις αποστασεις?
Αποστάσεις κρατάω στο δρόμο, γελάω πολύ με τις παραλλαγές του nickname που είναι όλες δικές σου εμπνεύσεως, μετά από Αουγκεντάλερ έγινα Καϊζερσλάουτεν, σε λυπάμαι που στραμπουλάς τη γλώσσα σου με όλους αυτούς τους τευτονικούς φθόγγους...
Υ.Γ. Παίζει βέβαια υποσυνείδητα να σκεφτόμουν "μπύρα ή Κάϊζερ";
Auf, δεν νομίζω (αν θυμάμαι τουλάχιστον καλά) κανόνας απαγόρευσης greeklish.
Προτροπή χρήσης ναι, απαγόρευση δεν νομίζω.
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:52
Auf, δεν νομίζω (αν θυμάμαι τουλάχιστον καλά) κανόνας απαγόρευσης greeklish.
Προτροπή χρήσης ναι, απαγόρευση δεν νομίζω.
Έδωσα ένα παράδειγμα μεροληπτικής συμπεριφοράς, τώρα προτροπή-απαγόρευση δεν θα τα χαλάσουμε στο ρήμα. Στο παράδειγμα όμως της εξύβρισης, υπάρχει σίγουρα στις ρητές απαγορεύσεις της λειτουργίας. Όπως και άλλες απαγορεύσεις που δεν ακολουθούνται.
kalgeorge
27/05/2016, 22:57
Έδωσα ένα παράδειγμα μεροληπτικής συμπεριφοράς, τώρα προτροπή-απαγόρευση δεν θα τα χαλάσουμε στο ρήμα. Στο παράδειγμα όμως της εξύβρισης, υπάρχει σίγουρα στις ρητές απαγορεύσεις της λειτουργίας. Όπως και άλλες απαγορεύσεις που δεν ακολουθούνται.
ενταξει οσο και να μην μας αρεσει, όλοι καπου θα ξεφυγουμε, μα σε εκφραση μα σε χαρακτηρισμο.... θα το κανουμε.
ειπαμε το θεμα ειναι να το μαζεψουμε μετα.
οπως ειπα, μια υποχωρηση και μια συγνωμη ποτε δεν εβλαψε
sugariasgeorge
27/05/2016, 23:02
χαρα στο κουραγιο σας...
βαρεθηκα να διαβαζω...
δεν βαρεθηκατε να γραφετε ???
:D
kalgeorge
27/05/2016, 23:04
χαρα στο κουραγιο σας...
βαρεθηκα να διαβαζω...
δεν βαρεθηκατε να γραφετε ???
:D
ναι.... αλλα ειναι ισως απο τις λιγες φορες, που θα πω ΜΠΡΑΒΟ και στις δυο μεριες.
στους μοντς που το αφησαν να εξελιχθει, στους χρηστες που το κρατησαν σε ενα επιπεδο.
δεν ξερω αν βγει κατι ή οχι απο όλο αυτο, αλλα το όλο θέμα νομιζω-ελπιζω μονο θετικα θα εχει.
taisteal
27/05/2016, 23:06
Που εισαι ρε afro να βαλεις ταξη...
Το forum σιγά σιγά μεταλλάσσετε από Moto.GR σε ΟτιΝαΝαιΓκρινια.GR. Μια απλή διαπίστωση. Και όχι δε φταίει η κρίση.
Κι όμως φταίει, Mike, όταν δεν υπάρχουν κοκοψίνια για κανένα μΕχνάκι της προκοπής και ακόμα χειρότερα, για βενζίνες να βγούμε καμιά καλή βόλτα και μαζευόμαστε στο πλΕκτρολόγιο μας να πετάξουμε την όποια μ@λ@κί@ μας έρθει στο μυαλό (εμού περιλαμβανομένου) σε astanapane.gr θα καταλήξουμε......
kalgeorge
27/05/2016, 23:09
Κι όμως φταίει, Mike, όταν δεν υπάρχουν κοκοψίνια για κανένα μΕχνάκι της προκοπής και ακόμα χειρότερα, για βενζίνες να βγούμε καμιά καλή βόλτα και μαζευόμαστε στο πλΕκτρολόγιο μας να πετάξουμε την όποια μ@λ@κί@ μας έρθει στο μυαλό (εμού περιλαμβανομένου) σε astanapane.gr θα καταλήξουμε......
αυτά υπήρχαν και στις καλες εποχες.. δεν ειναι μονο θεμα οικονομικο.
σιγουρα συμβάλλει όμως
+1 στην κατάργηση των greeklish. Ή αγγλικά ή ελληνικά. ;)
Επί του θέματος.. δεν παίζει να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά! Ο καθένας παρακολουθεί για τους λόγους του και άμα δεν την παλεύει άλλο.. απέχει.
kalgeorge
27/05/2016, 23:13
+1 στην κατάργηση των greeklish. Ή αγγλικά ή ελληνικά. ;)
Επί του θέματος.. δεν παίζει να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά! Ο καθένας παρακολουθεί για τους λόγους του και άμα δεν την παλεύει άλλο.. απέχει.
μα δεν θελουμε να υπαρχουν δυο μετρα και σταθμα χααχχαχαχαχαχαχαχ
αυτο λεμε τωρα. οτι υπαρχουν... οχι αν παιζει να υπαρξουν
Ναι λάθος... ίση μεταχείριση πήγα να πω! :)
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 23:17
ενταξει οσο και να μην μας αρεσει, όλοι καπου θα ξεφυγουμε, μα σε εκφραση μα σε χαρακτηρισμο.... θα το κανουμε.
ειπαμε το θεμα ειναι να το μαζεψουμε μετα.
οπως ειπα, μια υποχωρηση και μια συγνωμη ποτε δεν εβλαψε
Το θέμα είναι να αντιμετωπίσεις αυτόν που ξεφεύγει συνέχεια και παντού, όχι βέβαια να κάθεσαι να "τιμωρείς" τον καθένα που μπορεί να ξεφύγει περιστασιακά ή σπάνια. Μιλάω συγκεκριμένα, γιατί αυτό που έχω κατά νου είναι πολύ συγκεκριμένο.
Να το θέσω κι αλλιώς. Πριν αρκετό καιρό βλέπω νέο χρήστη που έγραφε ακατάπαυστα σε κάθε θέμα. Τις περισσότερες φορές το ύφος του ήταν περιπαικτικό επί παντός επιστητού. Σε κάθε θέμα το ίδιο στυλ γραψίματος και ατάκας. Μου ήταν πολύ οικείο αυτό το στυλ και είχα υποψίες ότι ήξερα ποιος είναι -κι επιβεβαιώθηκα όταν τον ρώτησα όταν έτυχε να τον δω. Να φανταστείς ότι δεν είχε καν μηχανή αλλά είχε άποψη κι έγραφε μόνο και μόνο για να κάνει "αίσθηση" και να γίνει αντιληπτός, μόνο και μόνο για να σπάει πλάκα όπως μου είχε πει. Δεν έπεσε ούτε μπαν, ούτε τιμωρία, ούτε τίποτα. Απλά ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ. ΚΑΘΟΛΙΚΑ. Να είσαι σίγουρος ότι εάν είχε βρεθεί ένας, δύο, πέντε που θα τον σιγοντάριζαν και θα του έλεγαν "φίλε είσαι γαμάτος, έχεις πολύ πλάκα" θα ήταν ακόμα εδώ. Αγνοήθηκε, στην αρχή ψιλοτσίμπησαν μαζί του, αλλά η καθολική αγνόηση στην συνέχεια τον έκαναν να φύγει μόνος του...
SHOOTER045
27/05/2016, 23:17
Τελικά ο Μητσοτάκης την έχει σημαδέψει πολύ βαθιά αυτή τη χώρα... :p
Ρε για εμένα λέει
kalgeorge
27/05/2016, 23:20
Το θέμα είναι να αντιμετωπίσεις αυτόν που ξεφεύγει συνέχεια και παντού, όχι βέβαια να κάθεσαι να "τιμωρείς" τον καθένα που μπορεί να ξεφύγει περιστασιακά ή σπάνια. Μιλάω συγκεκριμένα, γιατί αυτό που έχω κατά νου είναι πολύ συγκεκριμένο.
...
ρε κλαους αλοφς, κομήτες θα υπαρχουν συνεχεια και παντως είδους.
δεν ειναι αυτο το θεμα..
νομιζω οτι το θεμα ειναι αρκετα απλο και το περιπλεκουμε
μια προσπαθεια ειναι η ατιμη, ισονομια απο μοντς , σεβασμος απο εμας (ακομα και περιθωριοποίηση καποιων οπως λες )
ας την κανουμε και μην το πολυ παιδευουμε
akis_trevor
27/05/2016, 23:22
Μαρεσει που φωτογραφιζουμε κάποιον αλλά δεν λέμε το όνομα του...
Γιατί δεν μιλάμε ξεκάθαρα;με πείραξε αυτό που είπε ο τάδε.
kalgeorge
27/05/2016, 23:23
γιατι πλεον δεν εχει νοημα ρε συ, αυτο λεμε.
θα κανουμε σεντονια για το ποιος εχει πειραξει ποιον τωρα. εκει θα φτασουμε
αν εχετε το κουραγιο, οκ
sugariasgeorge
27/05/2016, 23:25
ναι.... αλλα ειναι ισως απο τις λιγες φορες, που θα πω ΜΠΡΑΒΟ και στις δυο μεριες.
στους μοντς που το αφησαν να εξελιχθει, στους χρηστες που το κρατησαν σε ενα επιπεδο.
δεν ξερω αν βγει κατι ή οχι απο όλο αυτο, αλλα το όλο θέμα νομιζω-ελπιζω μονο θετικα θα εχει.
συμφωνω
μπαααα....για εκτονωση δειχνει ...ετσι μου φαινεται...
εως αυριο το μεσημερι...το απογευμα δεν θα θυμομαστε τιποτα...
AUFGEBRACHT
ρε κλαους αλοφς, κομήτες θα υπαρχουν συνεχεια και παντως είδους.
δεν ειναι αυτο το θεμα..
νομιζω οτι το θεμα ειναι αρκετα απλο και το περιπλεκουμε
μια προσπαθεια ειναι η ατιμη, ισονομια απο μοντς , σεβασμος απο εμας (ακομα και περιθωριοποίηση καποιων οπως λες )
ας την κανουμε και μην το πολυ παιδευουμε
Το ίδιο πράγμα λέμε ρε καμαράτ, ίδια αντιμετώπιση για όλους, αυτοκριτική, αυτοσυγκράτηση και αλληλοσεβασμός. Τίποτα άλλο!!! Το παράδειγμα του κομήτη ήταν για να τονίσω ότι η αντιμετώπιση μπορεί να έρθει και χωρίς ποινές ή τακτικές "πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι".
SHOOTER045
αν εχετε το κουραγιο, οκ
Ακριβώς
Απο τους περισότερους αντμιν/μοντ έχω φαει κάρτες και έχω<πιαστεί>στα λόγια
Με μέλη ?
Αλλες τόσες αραδες.
Keep going
kalgeorge
27/05/2016, 23:29
Ακριβώς
Απο τους περισότερους αντμιν/μοντ έχω φαει κάρτες και έχω<πιαστεί>στα λόγια
Με μέλη ?
Αλλες τόσες αραδες.
Keep going
ε ρε φιλε αυτομπαναρίσου να τελειωνουμε
αφου ουτε με αντμινς ουτε με χρηστες... κατι παιζει με σενα πλεον... μπαμ κανει
akis_trevor
27/05/2016, 23:32
αν εχετε το κουραγιο, οκ
Το είπα γιατί τα παραδείγματα που δίνει ο αουφ-ταδε,ειναι συγκεκριμενα αλλά το αφήνει λίγο φλου.
Είπε και ο μαικ παραπάνω,οποιον τον ενοχλεί κάτι να γράψει ξεκάθαρα τις απόψεις του.
Αν πχ τον ενοχλω εγώ μπορούμε να το συζητησουμε να το λύσουμε.να συνυπάρχουν,αν γίνεται,ολοι αρμονικά εδώ μέσα..
Αλλιώς δεν βρίσκω να έχουν νόημα οι τελευταίες 5-6 σελίδες....
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 23:32
α) Θα καταλήξει αλληλοκατηγορητήριο: είπες έτσι τότε, ναι αλλά κι εσύ είχες πει έτσι, όχι εσύ το ξεκίνησες...
β)Δεν είναι σκοπός η απόδοση ευθυνών σε κάποιον συγκεκριμένα. Μια κατάσταση να διορθωθεί, μικρά κομματάκια από τον καθένα μήπως και γίνουμε όλοι καλύτεροι.
γ)μπορεί να αφορά μέλη τα οποία δεν μπαίνουν πια ή δεν είναι παρόντα στην συζήτηση. Δεν θα ήταν άκομψο εσύ να έχεις σταματήσει να γράφεις και κάποιος να γράφει για εσένα; Γενικά, δεν είναι άκομψη η προσωπική αναφορά; Βλέπε σημείωση β).
kalgeorge
27/05/2016, 23:35
συν οτι θα κουρασει τρομερα.
και απο προσπαθεια να βγει κατι... θα εξελιχθει σε .. ωχ εγω φταιω που ασχοληθηκα.... απο όλους
και τζαμπα θα πανε οι σελιδες που λεει και ο τρεβορ
akis_trevor
27/05/2016, 23:36
;Γενικά, δεν είναι άκομψη η προσωπική αναφορά; Βλέπε σημείωση β).
Όχι.ξεκαθαριση είναι είτε για να τα βρούμε στο μέλλον είτε για να συμφωνήσουμε ότι διαφωνουμε.
Γενικά κατηγορητηρια όπως τα προηγούμενα παράδειγματα σου τι νοημα θα έχουν;;;
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 23:41
Όχι.ξεκαθαριση είναι είτε για να τα βρούμε στο μέλλον είτε για να συμφωνήσουμε ότι διαφωνουμε.
Γενικά κατηγορητηρια όπως τα προηγούμενα παράδειγματα σου τι νοημα έχουν;;;
Κάποιοι βρήκαν νόημα, εσύ δεν βρίσκεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Είπαμε, ο καθένας καταθέτει τις σκέψεις του αν θέλει.
Κάποιες φορές μπορεί να φαίνεται ότι ο μοντ μεροληπτεί όμως δεν είναι έτσι. Καποιοι τρώγονται με τα ρούχα τους και δυναμιτίζουν συνεχώς μια κατάσταση προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες συνέχεια και από λίγο. Και αυτό μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση και σε διάφορα θέματα. Κάτι τέτοιο δε μπορει να γίνεται πάντα αντιληπτό από όλους. Ένας απλός χρήστης δεν μπορεί - προλαβαίνει να βλέπει όλα τα θέματα όσες ώρες κι αν είναι on-line. Δεν μπορεί να δει τι έχει σβηστεί και δεν μπορεί να ξέρει τι έχει προηγηθεί. Συνεπώς πολλές φορές μπορεί να φαίνεται ότι κάποιος τιμωρήθηκε για ψύλλου πήδημα όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Την ανοχή της ομάδας διαχείρισης την είχα διαπιστώσει πριν γίνω μοντ και αυτό που βλέπω σήμερα είναι ότι είναι για όλους ίδια. Κάποιοι όμως έχουν εξαντλήσει αυτή που τους αναλογούσε και το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάτι έγραψε προηγουμένως ο Blade αλλά μάλλον δε του δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα.
Συμφωνώ 100%, αφήστε την κουβέντα να καβαλήσουμε να περάσουν όλα. Κι επειδήΣ είμαστε και μεγαλόψυχοι ας πάρουμε και τους μοντς μαζί μας να διασκεδάσουν κομματάκι.
Ρε παίδες τέτοιες κουβέντες έχουν γίνει πολλάκις στο παρελθόν και όλοι είχαν δίκιο και όλοι άδικο και τίποτα δεν άλλαξε (ακούστηκε σαν του Παπάζογλου το άσμα). Ας συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανό τούτον τον πυρήνα που μας ενώνει (με τις όποιες διαφορές μας ή διαφωνίες μας, να κουβεντιάζουμε, να μαθαίνουμε να βολτάρουμε. Όλα μίζερα είναι πια αφού μίζερη έχει γίνει η καθημερινότητά μας και ολόκληρη η ζωή μας. Τελικά όλοι αυτοί οι αλήτες που μας κυβερνάνε τώρα και μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια το μέγιστο κακό που έκαναν δεν είναι το οικονομικό στραπάτσο αλλά το ότι μας ανάγκασαν να χάσουμε το χαμόγελό μας. Μια βόλτα με 10 φίλους, αρκετό "παπάρισμα" και όμορφα σριφτερά χιλιόμετρα αρκούν για να πάρει κανείς μιαν ανάσα.
taisteal
28/05/2016, 00:14
Γενικά κατηγορητηρια όπως τα προηγούμενα παράδειγματα σου τι νοημα θα έχουν;;;
Δεν θα ειναι ξεκαθαριση,μπαχαλο θα γινει,100%.
Ολοι εχουμε συμπαθειες και αντιπαθειες,αλλα το πιο βασικο ειναι οτι πολλες φορες εχουν υπαρξει παρεξηγησεις,και απο κοντα
λυθηκαν.
Τουλαχιστον σε μενα εχει συμβει καποιες φορες να παρεξηγηθω με ανθρωπους εδω μεσα,και face to face να λυνονται ολα.
Υπαρχουν και αυτοι που δεν θα βρεις ποτε διοδο επικοινωνιας γιατι ετσι ειναι ο ανθρωπος,δεν γινεται να ταιριαζεις
με ολους,και δεν χρειαζεται κιολας.
Πάντως εμένα παιδιά αυτό το forum μου θυμίζει στρατό... Δεν τον γούσταρα ΚΑΘΟΛΟΥ... σιχαινόμουν δεκανείς,λοχίες κλπ συμπράγκαλα!!! Αλλά είχα κάτι σειρούλες... ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!:)
akis_trevor
28/05/2016, 08:36
Δεν θα ειναι ξεκαθαριση,μπαχαλο θα γινει,100%.
Ολοι εχουμε συμπαθειες και αντιπαθειες,αλλα το πιο βασικο ειναι οτι πολλες φορες εχουν υπαρξει παρεξηγησεις,και απο κοντα
λυθηκαν.
Τουλαχιστον σε μενα εχει συμβει καποιες φορες να παρεξηγηθω με ανθρωπους εδω μεσα,και face to face να λυνονται ολα.
Υπαρχουν και αυτοι που δεν θα βρεις ποτε διοδο επικοινωνιας γιατι ετσι ειναι ο ανθρωπος,δεν γινεται να ταιριαζεις
με ολους,και δεν χρειαζεται κιολας.
Μαζί σου,ομως μην πετάμε μπηχτες και μετά το παίζουμε ανηξεροι... ;)
εγώ το γουσταρω το φόρουμ.ναι έχει πέσει,εχει αλλάξει,εχουν φύγει μέλη για διάφορους λόγους όμως είναι μεγάλο κεφάλαιο.και όπως είπαν παραπάνω,αν δεν αρέσει σε κάποιον,δεν ξανανοίγει το ρημαδι και τελειωσε ή υπόθεση..
Ας γράψω και εγώ μια γρήγορη σκέψη μιας και ετοιμάζομαι για βολτίτσα, έχει super καιρό και στις παραλίες εμφανίζονται δειλά δειλά τα πρώτα :a07:
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη όρεξης σε συνδυασμό με τη μονοπώληση σχεδόν όλων των θεμάτων από τα ίδια άτομα. Βρίσκω φυσιολογικό αν κάποιος ο οποίος έχει να γράψει 5 σοβαρά πράγματα βλέπει ότι διαρκώς οι ίδιοι και οι ίδιοι γράφουν επί παντός επιστητού να αποφασίζει να μη συμμετάσχει σε πολλά thread και σιγά σιγά να τη κάνει για αλλού.
Υπάρχουν πολλά "αφανή" μέλη που διαβάζουν πολύ επιλεκτικά και γράφουν σπανιότατα ή και καθόλου. Δεν είναι λογικό θα έλεγα ανεξαρτήτως πολιτικής-οικονομικής-κοινωνικής κατάστασης όλα τα thread να καταλήγουν σε μάχη μεταξύ των ίδιων προσώπων. Ακόμα και τα θέματα με το MotoGP έχουν γίνει οπαδικά και προκλητικά.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι δε σεβόμαστε το χώρο ετούτο και ταυτόχρονα νομίζουμε ότι θα αποδείξουμε κάτι. Εδώ δεν είναι ο δρόμος της γειτονιάς μας, ούτε το parking του super market. Είναι το λιγότερο γελοίο να δημιουργούνται διαρκώς κόντρες μέσα σε ένα χώρο που θεωρητικά έπρεπε να περνάμε καλά και να είναι το έναυσμα για ωραία πράγματα.
Ο καθένας μπορεί να επιλέξει πως και τι θα γράφει ώστε να αλλάξει αυτό το χάλι.
Όσον αφορά τους mods ο Αποστόλης πιο πάνω και νωρίτερα ο Δημήτρης (Blade) έγραψαν 2 πράγματα αρκετά σημαντικά. Εξάλλου το εύκολο είναι για το κάθε μέλος να λέει ότι του φταίνε οι mods. Όμως τα γραφόμενα του δε του τα υπαγορεύουν οι mods, μόνος του τα αφήνει σε τούτο εδώ το φόρα.
Αν οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι έχει προσωπικά και ότι πρέπει να γίνουν ξεκαθαρίσματα τότε σίγουρα έχει πάρει τον εντελώς λάθος δρόμο. Άλλο να συμπαθούμε τη γραφή ή όχι κάποιου και άλλο να δημιουργούμε εντάσεις και προσωπικές έριδες που στη τελική INTERNET είναι. Εδώ μέσα θα έπρεπε να υπάρχει αλληλεγγύη και εν γένει αλληλοσεβασμός, όπως συνήθως γίνεται με τους bikers. Αν βέβαια θέμε και εδώ μέσα να είμαστε οι κλασικοί οι μαλάκες οι Έλληνες τότε who gives a fuck και ας γίνει ring για ψύλου πήδημα.
Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δε γράφονται πλέον Ταξιδιωτικά. Αυτό όμως δε συμβαίνει γιατί σταμάτησαν κάποιοι να ταξιδεύουν. Τα γράφουν αλλού. Ακόμα και εγώ προτιμώ πλέον να μη γράφω το παραμικρό. Ξέρω στα @@ σας. Όμως πιθανόν να μην είναι στα @@ σας για κάποιους άλλους. Εμείς όμως είμαστε αυτοί οι οποίοι το "πετύχαμε" αυτό. Και νομίζω οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι τα "Ταξιδιωτικά" ήταν από τα πιο διαμάντια κατηγορίες. Δε φταίει λοιπόν μόνο η κρίση και η αφραγκία.
Αυτά τα λίγα σκόρπια και στα γρήγορα.
Pan (dvs)
28/05/2016, 10:25
Καταρχην πηγα μια ωραια πρωινη και στανιαρα.Σε λιγο θα παω και μια μεσημεριανη να αποστανιαρω.
Διαβαστε κατι που θα γραψει καποιος και διαβαστε το παλι αμεσως μετα απο μια ομορφη βολτουλα.Θα διαπιστωσετε οτι δεν θα καταλαβετε τα ιδια πραγματα.
Στο θεμα μας τωρα.Για αλλη μια φορα ψαχνουμαι για φταιχτες χωρις να κοιταμε τον καθρεφτη.Παντα θα φταινε οι αλητες οι μοντερατορες.Ευκολος στοχος και τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας.Αυτο ομως ειναι το ζητουμενο?
Δεν εχω διαβασει ποτε τους κανονες του φορουμ,περα απο καποιους που επεσα επανω τους.Εχω τους δικους μου κανονες και απ οτι φαινεται πανε παρεα με αυτους του φορουμ μιας και σε περιπου 3500 μηνυματα μου σβηστηκαν καμμια δεκαρια και καλα τα κανανε.Επισης ενα θεματακι μου ο συντεκνος μοντερατορας το εστειλε "αδιαβαστο".Κυριοι σταματηστε να πιπιλατε το ιδιο παραμυθι.Κανουνε μια δυσκολη δουλεια και εκει μεσα θα κανουνε και μαλακιες.Μην ψαχνετε μονιμα το πως και το γιατι,υπαρχει τεραστιος φορτος εργασιας με τις μαλακιες του ενος και του αλλου.
Απο εκει και περα καποιοι λενε οτι φοβουνται να γραψουν την γνωμη τους.Εγω θα τους πω απλα κοτες (φιλικα).Τι θα πει αυτο,βρισκονται σε εναν χωρο που τους κλεινει το στομα,τους καταπιεζει και συνεχιζουνε να ειναι μελη?Εγω στη θεση τους θα αποχαιρετουσα τα φιλαρακια εδω μεσα και θα πηγαινα σε αλλες παραλιες.Δεν φευγετε ομως γιατι ξερετε οτι κατα βαθος δεν ισχυει αυτο που λετε.Εγω παντα ελεγα την αποψη μου και ουτε την διεγραψαν,ουτε καμμια καρτα εφαγα.Μονο μια φιλικη παρατηρηση για μινι μοντελιγκ (η κατι τετοιο) απο τον συνονοματο μοντ και τιποτε αλλο.
Ολα τα παραπανω δεν τα γραφω για να υποστηριζω το team αλλα για να καταλαβουνε καποιοι οτι πρεπει να αλλαξουνε τροπο σκεψης.Ας αλλαξουνε τροπο σκεψης και συμπεριφορας για να ανεβει το επιπεδο του φορουμ.
Απο εκει και περα το καταστημα εχει κανει πολλα λαθη και συνεχιζει να κανει.Εχουνε απομακρυνθει ατομα με αποψη και αυτο στοιχιζει στο φορουμ.Εχουνε κλειστει στα τειχη της πρωτευουσας και φαινεται να μην τους καιγεται καρφι για την υπολοιπη Ελλαδα.Οι μοντς δεν αναλαμβανουνε πρωτοβουλιες για βολτες συγκεντρωσεις η καποιες εκδηλωσεις.Οι περισσοτεροι αν δεν κανω λαθος ειναι Αθηναιοι και ως γνωστον οι Αθηναιοι εδω και χρονια εχουνε καψει φλαντζες.Η πολυ εσωστρεφεια μονο κακο κανει.Οι μπαχαλακηδες του φορουμ πρεπει να απομονωθουνε.Βρειτε ανθρωπους που θα ενεργοποιησουνε τα περιφεριακα κλιμακια.Τα περιφερικα κλιμακια εχουνε πολλα ομορφα πραγματα να προσφερουν περα απο ζωντανια.
Υποθετω οτι δεν θα ασχοληθει καποιος με αυτα που γραφω,αλλα απο την στιγμη που εχω αποψη θα την γραψω και σε οποιον αρεσει.
Ακου φοβαμαι να πω την αποψη μου?Και αν δεν την πεις πως περιμενεις να αλλαξει κατι παλικαρι μ?
AristidisZ
28/05/2016, 11:01
Εγώ πάντως θα παρομοίαζα το moto με μια ταβέρνα, της οποίας οι ταβερνιάρηδες και οι σερβιτόροι είναι ολίγον τι μυστήριοι (ή έστω κάποιοι από αυτούς :a014: ), όποως και να το κάνουμε
Τώρα οι θαμώνες, κάθονται είτε γιατί τα έχουν βρει με τους ως άνω μυστήριους, είτε γιατί τους αρέσει το φαγητό, είτε το κρασί, είτε το μαγαζί είτε βρίσκονται με άλλους και γουστάρουν, για αυτό και τελικά μένουν...
Το να συζητάμε για κλίκες είναι τουλάχιστον γελοίο
Προφανώς και υπάρχουν κλίκες, κλίκες κάναμε σαν παιδιά στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον στρατό, στη δουλειά κ.ο.κ.
Εδώ σε μια παρέα με 5 φίλους και ανά δύο πιθανών να τα λένε πιο καλά μεταξύ τους, σε μια κοινότητα 100, 200 και παραπάνω νοματαίων, περιμένετε να μη δημιουργηθούν επιμέρους παρεάκια ;
Και προφανώς ένα από αυτά θα είναι οι ταβερνιάρηδες με τους σερβιτόρους, λογικό δεν είναι ;;;
:wave2:
...
Απο εκει και περα καποιοι λενε οτι φοβουνται να γραψουν την γνωμη τους.Εγω θα τους πω απλα κοτες (φιλικα).Τι θα πει αυτο,βρισκονται σε εναν χωρο που τους κλεινει το στομα,τους καταπιεζει και συνεχιζουνε να ειναι μελη?Εγω στη θεση τους θα αποχαιρετουσα τα φιλαρακια εδω μεσα και θα πηγαινα σε αλλες παραλιες.Δεν φευγετε ομως γιατι ξερετε οτι κατα βαθος δεν ισχυει αυτο που λετε.Εγω παντα ελεγα την αποψη μου και ουτε την διεγραψαν,ουτε καμμια καρτα εφαγα.Μονο μια φιλικη παρατηρηση για μινι μοντελιγκ (η κατι τετοιο) απο τον συνονοματο μοντ και τιποτε αλλο.
...
Ακου φοβαμαι να πω την αποψη μου?Και αν δεν την πεις πως περιμενεις να αλλαξει κατι παλικαρι μ?
Αφού για τα υπόλοιπα έχω ήδη εκφέρει γνώμη και δεν έχει νόημα να ανακυκλώνω όσα είπα. παραθέτω μόνο αυτό το κομμάτι μιας και ουσιαστικά από μόνο του αποτελεί αυτόνομο θέμα.
Πριν κάποιες μέρες, άνοιξε εδώ ένα θέμα με τίτλο «Το παιδί μου.. Το παιδί σου.. Το παιδί του.. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149327)», το οποίο ξεκινά με την παράθεση ενός ποστ (μάλλον στο facebook) ενός παιδιού. Δεν ξέρω πόσοι διάβασαν το ποστ αυτό, θα ξεχωρίσω μόνο μια παράγραφό του:
…Στην μέση της χρονιάς αποφάσισα μόνος μου μετά από πολύ σκέψη να φύγω από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα και ζήτησα να μετεγγραφώ στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου, επειδή μου ασκούσαν bullying , φαίνεται όμως ότι οι νταήδες είναι παντού και είναι πολλοί!
Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Εντάξει, προφανώς τραμπούκοι υπάρχουν σε κάθε σχολείο, αλλά προφανώς στο σχολείο (αλλά και στη ζωή) δεν υπάρχουν μόνο οι τραμπούκοι και τα θύματά τους, υπάρχουν και οι «ενδιάμεσοι», αυτοί που ούτε ενοχλούν ούτε κάποιος τους ενοχλεί. Και κατά πάσα πιθανότητα, είναι οι περισσότεροι. Πως λοιπόν βρήκαν τον ίδιο στόχο, δεν αναρωτιέται κανείς; Ταμπέλα στο μέτωπο είχε;
Και όμως, κατά κάποιον τρόπο είχε. Όλοι έχουμε γνωρίσει αυτόν τον τύπο του ανθρώπου. Αυτόν που όταν τον πειράξεις έστω και λίγο «τσιμπάει» περισσότερο από τους υπολοίπους, αυτόν που βλέπεις πως αποφεύγει την αντιπαράθεση με κάθε τρόπο, αυτόν που στο «τι κοιτά' ρε» δεν απαντά αλλά κοιτά αμέσως αλλού...
Ε λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταιριάζουν στο παραπάνω προφίλ. Και δεν μένουν πάντα μαθητές σχολείου, ούτε είναι απαραίτητο πως μεγαλώνοντας θα συνηθίσουν να μην τους πειράζει η προσωπική αντιπαράθεση.
Και πιθανώς να έχει δίκιο εν μέρει κάποιος να αποκαλεί «κότα» κάποιον που δεν θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, έστω και υπερβαίνοντας λιγάκι τους συνήθεις κανόνες. Και λοιπόν, τι μ' αυτό;
Προφανώς υπάρχουν και «κότες» και «γενναίοι» και θρασείς και ό,τι άλλο.
Οι κανόνες υπάρχουν ακριβώς για να εξισώνουν τους όρους συμμετοχής, ώστε ας πούμε εγώ ο θρασύς να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τη θρασύτητά μου ως όπλο εναντίον της εκάστοτε «κότας».
Όπως ακριβώς οι νόμοι υπάρχουν για να εξισώνουν τους όρους συμμετοχής στην κοινωνία.
amyroukai
28/05/2016, 11:24
Μάικ έχεις εν μέρει δίκιο.
Το ότι το να φτιάξεις ένα φόρουμ έγινε εξίσου εύκολο με το να πας για τσιγάρα στο περίπτερο, έκανε πολλούς να θέλουν να έχουν το δικό τους μέρος αντί να είναι υποκατηγορία κάπου αλλού. Να μαζευτούν οι πιστάδες εκεί, οι καφεδάκηδες αλλού, οι ταξιδιώτες παραδίπλα, οι χωμάτινοι, το τάδε μοντέλο, η δείνα μάρκα κλπ κλπ κλπ. Το πόσα φόρα έχουν ανοίξει (και κλείσει) το έχουμε δει όλοι. Στα περισσότερα, ο ίδιος "πυρήνας" συντηρεί το φόρουμ. Και έχουμε δει και τραγέλαφους του στιλ "πες μας ποιός είσαι και τι είσαι σε μιά παράγραφο για να δούμε αν θα μπεις". Εξασφαλίζει κάπως το "μαγαζάκι" αλλά...
Στο φόρουμ εδώ χάσαμε το mojo όταν έπεσε για σχεδόν ένα χρόνο. Μετά δεν ήταν τα πράγματα ίδια ή τουλάχιστον έτσι νιώθω. Χάθηκε το Δέλεαρ (αυτό είχε χαθεί πιο νωρίς, αλλά χάθηκε η συνάντηση εννοώ). Αυτό το πράγμα, που μαζεύονταν 150-200 άνθρωποι (μπορεί και παραπάνω) σε βάρδιες σε ένα μαγαζί και κάθε Παρασκευή/Δευτέρα, όχι δυό φορές το χρόνο, δεν το έχω ξαναδεί. Χάθηκαν τα Πετράλωνα, όπου πάλι περνούσε κόσμος πολύς. Μετά στο Pulp μίκρυνε η παρέα περισσότερο. Γενικά "χαθήκαμε" και δεν γνωριζόμαστε πιά. Μεγάλο μείον. Όσο και αν εκτιμώ και σέβομαι πχ τον Aufgebracht για την σκέψη του (και ας έχουμε τις διαφορές μας σε διάφορα θέματα και συγγνώμη που το προσωποποιώ, ξέρω ότι δεν θα κακιώσει) το ότι δεν ξέρω ποιός είναι δεν με βοηθάει όπως πχ κάποιον άλλον με τον οποίο βρίσκομαι κάθε εβδομάδα σχεδόν και που ότι και να πει δεν θα παρεξηγηθεί γιατί... απλά ξέρω τι λέει πως το λέει γιατί το λέει.
Χάθηκαν άνθρωποι διαμάντια. Πχ, αυτόν τον npat πραγματικά τον θαυμάζω. Για εμένα είναι ο ορισμός του ανθρώπου μοτοσικλετιστή. Και με λυπεί που δεν έχω γίνει έστω κάτι κοντινό, γιατί το πρότυπο ήταν/είναι εκεί. Και δεν ήταν μόνον αυτός, αυτός πες εμένα μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Χάθηκαν πολλοί άλλοι. Θα μου πεις οικογένειες, γκόμενες, η ζωή που δεν ξέρεις τι φέρνει και πως. Το ότι οι νεότεροι δεν φτάσαμε στα επίπεδα των παλιών είναι μιά προσωπική αποτυχία, για όλους μαζί και τον κάθε έναν χωριστά.
Χάσαμε τις βόλτες και σε αυτό φταίνε τα λεφτά. Όταν πριν το 2010 μπορούσες να πας βόλτα Σάββατο, βόλτα Κυριακή, βόλτα μακρινή, βόλτα κοντινή, βόλτα "πολεμική", βόλτα "σε μία ώρα φεύγω", χώμα, άσφαλτο και τώρα υπάρχει πολύς κόσμος που τα μετράει για να πιεί έναν καφέ στα 100 χιλιόμετρα και αν βγαίνει για τόσα, είναι πρόβλημα. Έφτασε να θεωρείται βόλτα το... Σούνιο. Μετά αντί να πειραζόμαστε για το πως περάσαμε, πειραζόμαστε απλά. Idle hands do no good λένε οι ξένοι. Κάποτε τις Παρασκευές κανονίζονταν/τροποποιούνταν οι βόλτες και τις Δευτέρες έπεφτε το ανελέητο πείραγμα για τα πεπραγμένα και τα ανέκδοτα συμβάντα. Τώρα... ΟΚ θα βρεθείς, θα πεις τα δικά σου. Σαν έναν κοινό καφέ οποιασδήποτε άλλης μέρας.
Από την άλλη, όταν είχαμε πάει στον Αθανάσιο Διάκο είχε έρθει ένα άλλο φόρουμ (στο οποίο συμμετέχουν και δικοί μας άνθρωποι). Βρεθήκαμε στην ίδια ταβέρνα. Έβαλε ο διαχειριστής; Ιδιοκτήτης; Κάτι στο στυλ "πάω να πάρω τον αέρα μου 600 χιλιόμετρα" και βρέθηκαν 50 μηχανάκια στο δρόμο, φουλ της στροφής και του επαρχιακού. Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Τόσους πολλούς σε ένα γκρουπ είχα να δω ούτε θυμάμαι από πότε. Εν μέσω κρίσης. Δικάβαλοι πολλοί από αυτούς. Δεμένη παρέα... Μου θύμισε τα παλιά δικά μας. Άρα υπάρχει ακόμα κέφι για χιλιόμετρα.
Με το "άρχον" κομμάτι ποτέ δεν είχα πολλές επαφές, μερικοί δεν ξέρω καν ποιοί είναι αν τους δω στο δρόμο. Πρόβλημα δεν είχα ποτέ. Στο τέλος τέλος είμαι φιλοξενούμενος σε έναν χώρο, οπότε υποχρεούμαι να σεβαστώ κανόνες (που δεν θεωρώ ότι είναι και παράλογοι) και τους εφαρμόζοντες αυτούς και όσο με ανεχτούν στις παρεκτροπές μου. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να δίνουν κατεύθυνση σώνει και καλά. Δεν είναι βοσκοί σε πρόβατα ούτε οι σκύλοι του κοπαδιού. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν (αν μπορούν) λίγο παραπάνω συμμετοχή στα δρώμενα (πχ μια βόλτα στο κάθε όποτε) και χαίρομαι που έρχονται έστω όσο έρχονται στον Κρίκο, είναι καλό να γνωρίζεις τον άλλο από κοντά. Οι ίσες αποστάσεις που γράφονται... Πουθενά και ποτέ δεν υπήρξαν. Ο απολύτως αντικειμενικός άνθρωπος δεν υπάρχει, απορώ με ποιά λογική τον απαιτούμε.
amyroukai
28/05/2016, 11:24
Για το θέμα πολιτική, από το οποίο ξεκίνησε η κουβέντα... Είναι λεπτές οι ισορροπίες, με τον φανατισμό του καθ' ενός δεν είναι να μπλέκεις και όταν αναγκαστείς να μπλέξεις αυτόματα γίνεσαι κακός δυνάστης ή κακός γενικά. Να τα απαγορεύσεις είναι λίγο άτοπο, είναι μέρος του όλου. Να φροντίσεις να είναι κόσμια τα γραφόμενα... αυτό πες κάπως γίνεται. Και νομίζω έχει γίνει σωστά (με όλη την αντικειμενική υποκειμενικότητα).
Μιχαλιό αν εσύ ο ίδιος ως σουπερμοντερέιτορ μας "κερατώνεις" με άλλη γκόμενα, γιατί να μην κάνουν το ίδιο και όλοι οι άλλοι που αναρωτιέσαι; Ναι προφανώς και είσαι χρήστης και μετά σουπερμαν, αλλά ας πούμε ότι ως οικοδεσπότης (ή ότι είναι τέλος πάντων αυτό το σουπερμόντελ που είστε) πρώτα και κύρια το σπίτι σου δεν έπρεπε να κοιτάς και να συνεισφέρεις στην κατηγορία που εσένα ενδιαφέρει; Αν δεν γράφεις εσύ, τι παράδειγμα δίνεις;
Από εκεί και πέρα, το Moto.gr είναι μιά πίστα. Δεν φταίει η πίστα αν ο Ρόσι κλώτσησε (ή όχι) τον Μάρκεθ. Δεν φταίει η πίστα αν ο Ιανόνε εμβόλισε το μισό γκριντ. Δεν φταίει η πίστα αν ο Μάρκεθ και ο Λορένθο έκαναν μιά μπινιά (ή όχι). Στο χέρι μας ως αγωνιζόμενοι να μην χαλάμε την πίστα. Και το λέω αναγνωρίζοντας ότι έχω δυστυχώς ρίξει κάμποσα πετραδάκια σε στροφές, ενώ δεν θα έπρεπε.
Αυτά τα σκόρπια...
Μάικ έχεις εν μέρει δίκιο.
Το ότι το να φτιάξεις ένα φόρουμ έγινε εξίσου εύκολο με το να πας για τσιγάρα στο περίπτερο, έκανε πολλούς να θέλουν να έχουν το δικό τους μέρος αντί να είναι υποκατηγορία κάπου αλλού. Να μαζευτούν οι πιστάδες εκεί, οι καφεδάκηδες αλλού, οι ταξιδιώτες παραδίπλα, οι χωμάτινοι, το τάδε μοντέλο, η δείνα μάρκα κλπ κλπ κλπ. Το πόσα φόρα έχουν ανοίξει (και κλείσει) το έχουμε δει όλοι. Στα περισσότερα, ο ίδιος "πυρήνας" συντηρεί το φόρουμ. Και έχουμε δει και τραγέλαφους του στιλ "πες μας ποιός είσαι και τι είσαι σε μιά παράγραφο για να δούμε αν θα μπεις". Εξασφαλίζει κάπως το "μαγαζάκι" αλλά...
Στο φόρουμ εδώ χάσαμε το mojo όταν έπεσε για σχεδόν ένα χρόνο. Μετά δεν ήταν τα πράγματα ίδια ή τουλάχιστον έτσι νιώθω. Χάθηκε το Δέλεαρ (αυτό είχε χαθεί πιο νωρίς, αλλά χάθηκε η συνάντηση εννοώ). Αυτό το πράγμα, που μαζεύονταν 150-200 άνθρωποι (μπορεί και παραπάνω) σε βάρδιες σε ένα μαγαζί και κάθε Παρασκευή/Δευτέρα, όχι δυό φορές το χρόνο, δεν το έχω ξαναδεί. Χάθηκαν τα Πετράλωνα, όπου πάλι περνούσε κόσμος πολύς. Μετά στο Pulp μίκρυνε η παρέα περισσότερο. Γενικά "χαθήκαμε" και δεν γνωριζόμαστε πιά. Μεγάλο μείον. Όσο και αν εκτιμώ και σέβομαι πχ τον Aufgebracht για την σκέψη του (και ας έχουμε τις διαφορές μας σε διάφορα θέματα και συγγνώμη που το προσωποποιώ, ξέρω ότι δεν θα κακιώσει) το ότι δεν ξέρω ποιός είναι δεν με βοηθάει όπως πχ κάποιον άλλον με τον οποίο βρίσκομαι κάθε εβδομάδα σχεδόν και που ότι και να πει δεν θα παρεξηγηθεί γιατί... απλά ξέρω τι λέει πως το λέει γιατί το λέει.
Χάθηκαν άνθρωποι διαμάντια. Πχ, αυτόν τον npat πραγματικά τον θαυμάζω. Για εμένα είναι ο ορισμός του ανθρώπου μοτοσικλετιστή. Και με λυπεί που δεν έχω γίνει έστω κάτι κοντινό, γιατί το πρότυπο ήταν/είναι εκεί. Και δεν ήταν μόνον αυτός, αυτός πες εμένα μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Χάθηκαν πολλοί άλλοι. Θα μου πεις οικογένειες, γκόμενες, η ζωή που δεν ξέρεις τι φέρνει και πως. Το ότι οι νεότεροι δεν φτάσαμε στα επίπεδα των παλιών είναι μιά προσωπική αποτυχία, για όλους μαζί και τον κάθε έναν χωριστά.
Χάσαμε τις βόλτες και σε αυτό φταίνε τα λεφτά. Όταν πριν το 2010 μπορούσες να πας βόλτα Σάββατο, βόλτα Κυριακή, βόλτα μακρινή, βόλτα κοντινή, βόλτα "πολεμική", βόλτα "σε μία ώρα φεύγω", χώμα, άσφαλτο και τώρα υπάρχει πολύς κόσμος που τα μετράει για να πιεί έναν καφέ στα 100 χιλιόμετρα και αν βγαίνει για τόσα, είναι πρόβλημα. Έφτασε να θεωρείται βόλτα το... Σούνιο. Μετά αντί να πειραζόμαστε για το πως περάσαμε, πειραζόμαστε απλά. Idle hands do no good λένε οι ξένοι. Κάποτε τις Παρασκευές κανονίζονταν/τροποποιούνταν οι βόλτες και τις Δευτέρες έπεφτε το ανελέητο πείραγμα για τα πεπραγμένα και τα ανέκδοτα συμβάντα. Τώρα... ΟΚ θα βρεθείς, θα πεις τα δικά σου. Σαν έναν κοινό καφέ οποιασδήποτε άλλης μέρας.
Από την άλλη, όταν είχαμε πάει στον Αθανάσιο Διάκο είχε έρθει ένα άλλο φόρουμ (στο οποίο συμμετέχουν και δικοί μας άνθρωποι). Βρεθήκαμε στην ίδια ταβέρνα. Έβαλε ο διαχειριστής; Ιδιοκτήτης; Κάτι στο στυλ "πάω να πάρω τον αέρα μου 600 χιλιόμετρα" και βρέθηκαν 50 μηχανάκια στο δρόμο, φουλ της στροφής και του επαρχιακού. Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Τόσους πολλούς σε ένα γκρουπ είχα να δω ούτε θυμάμαι από πότε. Εν μέσω κρίσης. Δικάβαλοι πολλοί από αυτούς. Δεμένη παρέα... Μου θύμισε τα παλιά δικά μας. Άρα υπάρχει ακόμα κέφι για χιλιόμετρα.
Με το "άρχον" κομμάτι ποτέ δεν είχα πολλές επαφές, μερικοί δεν ξέρω καν ποιοί είναι αν τους δω στο δρόμο. Πρόβλημα δεν είχα ποτέ. Στο τέλος τέλος είμαι φιλοξενούμενος σε έναν χώρο, οπότε υποχρεούμαι να σεβαστώ κανόνες (που δεν θεωρώ ότι είναι και παράλογοι) και τους εφαρμόζοντες αυτούς και όσο με ανεχτούν στις παρεκτροπές μου. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να δίνουν κατεύθυνση σώνει και καλά. Δεν είναι βοσκοί σε πρόβατα ούτε οι σκύλοι του κοπαδιού. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν (αν μπορούν) λίγο παραπάνω συμμετοχή στα δρώμενα (πχ μια βόλτα στο κάθε όποτε) και χαίρομαι που έρχονται έστω όσο έρχονται στον Κρίκο, είναι καλό να γνωρίζεις τον άλλο από κοντά. Οι ίσες αποστάσεις που γράφονται... Πουθενά και ποτέ δεν υπήρξαν. Ο απολύτως αντικειμενικός άνθρωπος δεν υπάρχει, απορώ με ποιά λογική τον απαιτούμε.
φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι την διαφορα του αλλου φορουμ με moto.gr σε οτι αφορα παω να παρω τον αερα μου και μαζευω 50 μηχανακια.
Το καφεδακι οπως αυτο που γινοταν εκει στην Σχολη Ευελπιδων (ειχα ερθει μια φορα οσο εμενα Αθηνα αλλα δεν θυμαμαι ονομα του μαγαζιου) καθως και η μπυρα η το τσιπουρο ευκολα οργανώνονται και μαζευουν κοσμο αλλα επισης φανταζομαι γνωριζεις τον λογο που δεν.... επισης.
amyroukai
28/05/2016, 11:48
Εχουνε κλειστει στα τειχη της πρωτευουσας και φαινεται να μην τους καιγεται καρφι για την υπολοιπη Ελλαδα.Οι μοντς δεν αναλαμβανουνε πρωτοβουλιες για βολτες συγκεντρωσεις η καποιες εκδηλωσεις.Οι περισσοτεροι αν δεν κανω λαθος ειναι Αθηναιοι και ως γνωστον οι Αθηναιοι εδω και χρονια εχουνε καψει φλαντζες.Η πολυ εσωστρεφεια μονο κακο κανει.
Ρε συ, πλάκα κάνεις... Ποιά περιφερεια; Ποιά εσωστρέφεια;
Έβαλες έναν καφέ Αμφιλοχία και... Ούτε εσύ δεν πήγες. Ποιό "περιφερειακό κλιμάκιο" είναι εκεί δηλαδή; Και δεν στο λέω επιθετικά (γιατί το γραπτό ξεγελάει). Ποιός θα ενεργοποιηθεί; Πόσοι πλέον μπορούν να "πεταχτούν" Αμφιλοχία από την Αθήνα για καφέ, όταν δεν πάτε ούτε οι ντόπιοι; Ναι ΟΚ στην Καλαμπάκα μαζεύτηκε κόσμος... Αλλά δεν ήταν κοσμος του Moto.gr μόνο, μάλλον ήταν μειοψηφία το φόρουμ.
Εδώ "πεταγόμαστε" Ναύπακτο και με το ζόρι έρχονται τα παιδιά της Πάτρας... Και αν θέλεις και από την δική σου πόλη/βάση 220 χιλιόμετρα είναι (λιγότερα από ότι για τους Αθηναίους) και δεν ήρθε κανείς. Ούτε καν να πεις ότι "παιδιά ωραία βόλτα αλλά δουλεύω" ξέρω 'γω.
Σε κάποιες βόλτες Στερεά έχουμε δει τον Kyo, τον GiorgosLa και άλλα παιδιά που δεν θυμάμαι τα nicks.
Περιφερειακά κλιμάκια ικανής δυναμικότητας... Με ζμπαθάς σύντροχε αλλά δεν έχω δει. Καλώς κακώς, οι εσωστρεφείς ομφαλοσκόποι της πρωτεύουσας φαίνονται να κινούνται όταν κινούνται γιατί και αυτοί έχουν τα ζόρια τους. Το αν έχουν δραστηριότητα και άλλοι και κρύβονται γιατί... φοβούνται το μπούλινγκ και το μπόουλινγκ... ε... Υπήρξε άνθρωπος που έβαλε βόλτα/συνάντηση και έφαγε κράξιμο;;;
amyroukai
28/05/2016, 11:56
φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι την διαφορα του αλλου φορουμ με moto.gr σε οτι αφορα παω να παρω τον αερα μου και μαζευω 50 μηχανακια.
Το καφεδακι οπως αυτο που γινοταν εκει στην Σχολη Ευελπιδων (ειχα ερθει μια φορα οσο εμενα Αθηνα αλλα δεν θυμαμαι ονομα του μαγαζιου) καθως και η μπυρα η το τσιπουρο ευκολα οργανώνονται και μαζευουν κοσμο αλλα επισης φανταζομαι γνωριζεις τον λογο που δεν.... επισης.
έχω χαζέψει λιγάκι στο άλλο φόρουμ αλλά δεν έχω διαβάσει τόσο, ώστε να σου πω πως έχω εντοπίσει τόσο κραυγαλέα πράγματα που να μου κάνουν εντύπωση. Σπαμ υπάρχει. Οφτόπικ το ίδιο. Πείραγμα επίσης. Ίσως το ότι είναι πιο λίγα τα άτομα και από ότι κατάλαβα γνωρίζονται δια ζώσης το κάνει διαφορετικό... Αν διαβάσω περισσότερο κάποια στιγμή, το συζητάμε να σου πω εντυπώσεις.
και σοβαρά και ελικρινά, όχι δεν γνωρίζω τον λόγο.
akis_trevor
28/05/2016, 12:24
επειδη στο φορουμ που αναφερθηκε ειμαι μελος και το ψιλο παρακολουθω,το 90% (μην πω παραπανω) των χρηστων του ειναι ταξιδιαρηδες.
εδω ποσο ειναι το ποσοστο;;;και γ@μησε τα μεγαλα ταξιδια,οκ δεν παιζουν φραγκα.
ειναι 5-10 ατομα που γραφουν βολτες και στις περισσοτερες βολτες ξερεις πανω κατω ποιοι θα ερθουν.οποιος θελει μπορει να ανατρεξει στις βολτες των τελευταιων 2 μηνων να δει τους συμμετεχοντες ας πουμε.
μην παρεξηγηθω,δεν κατακρινω κανεναν που δεν θελει/μπορει να παει βολτα.απλα λεω οτι ειναι ψιλο στανταρ τα ατομα που βολταρουν μεσω του φορουμ.
για τα περιφερειακα κλιμακια,τι να πω;;κοιταξτε στο "ακουει η πατρα" να δειτε τι κινητικοτητα εχει.το ειπα και στην βολτα που ποσταρε ο μποκαρος.ειμαστε υπο κατεδαφιση.ουτε για μια μπυρα δεν μαζευομαστε.
πετυχα το προηγουμενο σ/κ 2 μελη σε τεστ ραιντ της καβασακι και ειπαμε να πιουμε μια μπυρα μεσα στην βδομαδα.μιλησα με αλλο μελος μεσω μηνυματων και ειπαμε το ιδιο.δεν ειδα να γραφει καποιος.
δεν μπορω να καταλαβω αυτοι που εχουν παραπονα τι τους χαλαει αληθεια.
το μοτο και το καθε φορουμ ειναι οι χρηστες του.αν εμεις παμε καθε κυριακη βολτα θα παιζουν βολτες.
αν κανει καποιος ανακατασκευη θα ασχοληθουμε και θα χαζεψουμε με αυτην.
αν καποιος ταξιδεψει και το γραψει ,θα ταξιδεψουμε μαζι του μεσα απτην περιγραφη και τις φωτο.
αν δεν γινει τιποτα απο αυτα,σορρυ δεν φταινε οι μοντ.εμεις φταιμε.
το αν θα μπορουσαν καποιοι μοντ να βοηθησουν την κατασταση,ειναι αλλο θεμα το οποιο χτες,κανεις δεν ηθελε να θιξει..
έχω χαζέψει λιγάκι στο άλλο φόρουμ αλλά δεν έχω διαβάσει τόσο, ώστε να σου πω πως έχω εντοπίσει τόσο κραυγαλέα πράγματα που να μου κάνουν εντύπωση. Σπαμ υπάρχει. Οφτόπικ το ίδιο. Πείραγμα επίσης. Ίσως το ότι είναι πιο λίγα τα άτομα και από ότι κατάλαβα γνωρίζονται δια ζώσης το κάνει διαφορετικό... Αν διαβάσω περισσότερο κάποια στιγμή, το συζητάμε να σου πω εντυπώσεις.
και σοβαρά και ελικρινά, όχι δεν γνωρίζω τον λόγο.
χλευασμος,επαρση ορισμενων χωρις λογο (πολλοι απο αυτους εκτιμω οτι εχουν φαει πολυ σφαλιαρα μικροι),ψευτομαγκια,επιτακτικη επιβολη εκφρασης στην αντιθετη αποψη (σπανια με επιχειρηματα) επιδειξη,γνωσεων και του εγω,μειωση προσωπικοτητας και τελος η αισθηση οτι καποιος δεν ειναι του κλαμπ αλλα ενταξει μπορουμε και τον ελεγχουμε η τον απομονωνουμε.Αυτο αντιλαμβανεται καποιος (εκτος απο δικη μου αποψη αυτο ειναι κατι που πιστευουν αρκετοι),το οτι δεν φευγουν αρκετοι απο εδω ειναι ας υπαρχει ο κωδικος μου ας ριχνω μια ματια σε θεματα που εχουν ενα σχετικο ενδιαφερον χωρις να συμμετεχω απαραιτητα σε θεματα και βλεπουμε.
Νομίζω έχετε μπερδέψει το φόρουμ με τις διάφορες λέσχες, club, κλπ
Όποιος νοιώθει την ανάγκη να είναι μέλος σε κατι τέτοιο, μπορεί να το κάνει.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, σελίδες επί σελίδων, αλλα θα το κάνω μόλις γίνω απλό μέλος ξανά σύντομα.
tsompanis
28/05/2016, 13:13
Ρε μπαγασηδες σας ζηλεύω μα την Παναγία!
Που διαολο βρίσκεται τόσο χρόνο να ασχοληθείτε με την τσουτσου και ποιος την έχει λίγο μεγαλύτερη!
Pan (dvs)
28/05/2016, 13:24
Ρε συ, πλάκα κάνεις... Ποιά περιφερεια; Ποιά εσωστρέφεια;
Έβαλες έναν καφέ Αμφιλοχία και... Ούτε εσύ δεν πήγες. Ποιό "περιφερειακό κλιμάκιο" είναι εκεί δηλαδή; Και δεν στο λέω επιθετικά (γιατί το γραπτό ξεγελάει). Ποιός θα ενεργοποιηθεί; Πόσοι πλέον μπορούν να "πεταχτούν" Αμφιλοχία από την Αθήνα για καφέ, όταν δεν πάτε ούτε οι ντόπιοι; Ναι ΟΚ στην Καλαμπάκα μαζεύτηκε κόσμος... Αλλά δεν ήταν κοσμος του Moto.gr μόνο, μάλλον ήταν μειοψηφία το φόρουμ.
Εδώ "πεταγόμαστε" Ναύπακτο και με το ζόρι έρχονται τα παιδιά της Πάτρας... Και αν θέλεις και από την δική σου πόλη/βάση 220 χιλιόμετρα είναι (λιγότερα από ότι για τους Αθηναίους) και δεν ήρθε κανείς. Ούτε καν να πεις ότι "παιδιά ωραία βόλτα αλλά δουλεύω" ξέρω 'γω.
Σε κάποιες βόλτες Στερεά έχουμε δει τον Kyo, τον GiorgosLa και άλλα παιδιά που δεν θυμάμαι τα nicks.
Περιφερειακά κλιμάκια ικανής δυναμικότητας... Με ζμπαθάς σύντροχε αλλά δεν έχω δει. Καλώς κακώς, οι εσωστρεφείς ομφαλοσκόποι της πρωτεύουσας φαίνονται να κινούνται όταν κινούνται γιατί και αυτοί έχουν τα ζόρια τους. Το αν έχουν δραστηριότητα και άλλοι και κρύβονται γιατί... φοβούνται το μπούλινγκ και το μπόουλινγκ... ε... Υπήρξε άνθρωπος που έβαλε βόλτα/συνάντηση και έφαγε κράξιμο;;;
Ρε Γιαννη ο καφες που εβαλα και με τον τροπο που τον εβαλα και την μερα που τον εβαλα,θα ητανε παραξενο ΑΝ ειχε συμμετοχες.Της τελευταιας στιγμης κινηση ητανε και με ασφυκτικα χρονικα περιθωρια.
Για την ιστορια εγω το καφεδακι μου το ηπια.:D
Για την Καλαμπακα παλι.Στα 50 ατομα τα μισα ητανε δικα μας και θα ητανε και τα αλλα μισα αν δεν υπηρχε καποια καχυποψια.Αλλα και οι αλλοι που δεν ητανε δικοι μας,βλεποντας τετοιες κινησης θα γινοτανε θα μπαινανε στην παρεα,κατι που εγινε τελικα μιας και καποιοι απο αυτους γινανε μελη.Μια τετοια κινηση αν ειναι επαναλαμβανομενη θα αποδοσει καρπους.Τα περιφεριακα κλιμακια νοιωθουν οτι δεν εκπροσωπουνται εδω μεσα.Απο τη στιγμη που νοιωθουνε παραγκωνισμενοι κανουνε δικες τους κινησεις εκει που νοιωθουν οτι εχουν λογο.Και να πω και κατι που δεν ηθελα να το πω αλλα θα το πω τελικα γιατι δεν μου αρεσει να μασαω τα λογια μου.
Κοψαμε πιτα στην Καλαμπακα σαν moto.gr γιατι νοιωθουμε μελη του φορουμ.Στην πιτα μας επιδιωξαμε να υπαρχει το moto.gr και οχι κατι αλλο.Ψαξε στο αναλογο θεμα και πες μου ποιος μοντερατορας μας ειπε εστω και ενα "μπραβο παιδια για την κινηση,καλα να περασετε".Που οχι μονο επρεπε να πουνε δυο κουβεντες,αλλα επρεπε και καποιος απο αυτους να ερθει να κοψει την πιτα.Αυτο δεν το προσεξα μονο εγω,αλλα και οι υπολοιποι.Δεν ειπαμε τιποτε αλλα μας στεναχωρησε και μας εδειξε για μια ακομη φορα οτι μας αντιμετωπιζουνε σαν αναγκαιο κακο,κατι σαν σαβουρα.
Το τελευταιο που λες για το αν εφαγε κανεις κραξιμο για βολτα,θα σου πω,απ οτι γνωριζω οχι,αλλα δεν ειδα και να υποστηριζονται τετοιες κινησεις.Ξερεις πολυ καλα οτι σε αλλα φορουμ οι Μοντερειτορς σερνουν τον χωρο,ενω εδω συνηθως παρακολουθουνε.Φυσικα δεν σημαινει οτι για ολα φταινε αυτοι,καθε αλλο θα ελεγα.Εχουμε και εμεις τις ευθυνες μας αλλα συνηθως κοιταμε να βγαλουμε την ουρα μας απ εξω.
Να κλεισω,μιας και αρχισαν να πιανονται τα δαχτυλα μου.Δεν υπαρχει μπουλινγκ κατα την αποψη μου.Καποιοι στριμωχνονται κατα καιρους,δικαια η αδικα δεν θα το κρινω γιατι αγνοω πραγματα.Αλλα αλλο στριμωγμα αλλο μπουλινγκ.Καποιοι μονιμα το πιπιλιζουνε σαν καραμελα και πολυ κακως κατα την αποψη μου.
Pan (dvs)
28/05/2016, 13:30
.......
Ε λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταιριάζουν στο παραπάνω προφίλ. Και δεν μένουν πάντα μαθητές σχολείου, ούτε είναι απαραίτητο πως μεγαλώνοντας θα συνηθίσουν να μην τους πειράζει η προσωπική αντιπαράθεση.
Και πιθανώς να έχει δίκιο εν μέρει κάποιος να αποκαλεί «κότα» κάποιον που δεν θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, έστω και υπερβαίνοντας λιγάκι τους συνήθεις κανόνες. Και λοιπόν, τι μ' αυτό;
Προφανώς υπάρχουν και «κότες» και «γενναίοι» και θρασείς και ό,τι άλλο.
Οι κανόνες υπάρχουν ακριβώς για να εξισώνουν τους όρους συμμετοχής, ώστε ας πούμε εγώ ο θρασύς να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τη θρασύτητά μου ως όπλο εναντίον της εκάστοτε «κότας».
Όπως ακριβώς οι νόμοι υπάρχουν για να εξισώνουν τους όρους συμμετοχής στην κοινωνία.
Αναφερεις κατι το οποιο θεωρω οτι δεν γινεται εδω μεσα,οποτε δεν θα το παω παρακατω.Οσο για το κοτες,πιστευω οτι οσοι με γνωριζουνε,καταλαβαινουνε οτι δεν το λεω υποτιμητικα.Αναφερομαι σε ολους οσους θελουνε να αλλαξουνε οι αλλοι τα πραγματα και αυτοι να κανουνε κριτικη εκ του ασφαλους.
kalgeorge
28/05/2016, 13:48
Θελει λίγη προσπάθεια γενικά, λίγη υπομονή.... Τωρα να καθόμαστε να διαβάζουμε την κάθε π@π@ριά που γράφει ο κάθε μλκς εδω μεσα ε παει πολυ ..... Εχμμ... Μισό... είπαμε το πράσινο χαπάκι..... Χμ.. Οκ ολα καλα
...............
Εσυ κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι ενα forum δεν ειναι εξ ορισμου....ομαδα-club.
Αν το αντιλαμβάνεσαι ως συλλογη πληροφοριών διαθέσιμες προς καθε μελος..........μαλλον πρεπει να το δεις διαφορετικά.
Αν ωστοσο η ομαδα που διαχειριζεται το εν λογω forum......επιθυμει να ειναι κατι τέτοιο....... τοτε παιδια να το δηλώσετε ευθαρσώς.
Αν δεν ειμασταν ομάδα τοτε τι διαολο μαζευομαστε στο καφε του moto.gr.........στην πιτα του moto.gr........στην ετησια του moto.gr ........εχοντaς αυτοκολλητα πανω στα μηχανακια μας moto.gr?
Θα συμφωνήσω βεβαια οτι τετοιου ειδους νηματα δεν βοηθανε πουθενα....και δεν εχουν νοημα...ειδικα οταν εχουν χιλιογραφτεί τα ιδια και τα ιδια.
Αλλα καθε φορα να δραττεσαι της ευκαιριας και να ειρωνευεσαι την αντιληψη μελων οτι αποτελουν μερη ενος συνολου ...............και να μας δινεις την αδεια να παμε αλλου γιατι εδω δεν ειναι αυτο που νομιζουμε .........εχει μπαγιατεψει λιγο λεβεντη μου.
Οποτε ασε το πληκτρολογιο λιγο στην ακρη ...........κατσε σκεψου λιγο αν εσυ στραβα αρμενιζεις και δεν ειναι στραβος ο γυαλος
My 2 cents
amyroukai
28/05/2016, 14:08
Οκ... δηλαδή περιμένει οποιοσδήποτε από επαρχία να του πει ο Σνάιπερ ή ο Μάικ "συναντηθειτε";
Έναν "κρίκο" στα Γιαννενα περιμένετε να σας τον βρει ο μοντ; Ή να σας "ευλογήσει" τη βόλτα; Κάπου κάτι λάθος κατάλαβα ή κάτι λάθος σκέφτεσαι.
kalgeorge
28/05/2016, 14:17
Ρε σεις σοβαρευτείτε. Ειναι θέμα το γιατι δεν παει κάποιος στις βόλτες; Σοβαρά τωρα; Δεν παει γιατι εχει παει 200 φορές εκει η γιατι δεν του αρεσει γ παρεα η γιατι δεν εχει λεφτά. Σιγά μην βάζουμε χέρι στον καθένα γιατι δεν παει καπου.
Α και κορκι.. Οχι δεν ειναι αναγκαίο να κουβαλάμε αυτοκόλλητα Μότο. Δεν μας κανει αυτο να ανήκουμε καπου η δεν έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε καπου.
amyroukai
28/05/2016, 14:35
Συζητάμε καλογιωργο. Απαραίτητο δεν είναι τίποτα
kalgeorge
28/05/2016, 14:36
Συζητάμε καλογιωργο. Απαραίτητο δεν είναι τίποτα
Ναι ρε των τι συζητάμε; Εκτός και αν καταλαβα λάθος. Το γιατι δεν Παει κάποιος καπου;
amyroukai
28/05/2016, 15:00
Εμ... Όχι. Δεν πάει κάποιος κάπου για όποιο λόγο.
Όχι γιατί δεν έχει το δαχτυλίδι και την ευλογία πάντως.
Καχυποψία πάλι των "ξένων"... γιατί; Τους ζητήθηκε χρήμα; Δέσμευση; Δηλωση υποταγής; Οτιδήποτε; Άλλο πάλι και τούτο...
Και επειδή έχω περάσει και από καταστάσεις όπου ή είχες έγκριση ή γινόταν παρασκηνακό μαλε βρασε, αυτά εδώ δεν τα έχω δει.
kalgeorge
28/05/2016, 15:31
Εμ... Όχι. Δεν πάει κάποιος κάπου για όποιο λόγο.
Όχι γιατί δεν έχει το δαχτυλίδι και την ευλογία πάντως.
Καχυποψία πάλι των "ξένων"... γιατί; Τους ζητήθηκε χρήμα; Δέσμευση; Δηλωση υποταγής; Οτιδήποτε; Άλλο πάλι και τούτο...
Και επειδή έχω περάσει και από καταστάσεις όπου ή είχες έγκριση ή γινόταν παρασκηνακό μαλε βρασε, αυτά εδώ δεν τα έχω δει.
Σορρυ μιλας με γρίφους άρχοντα. Δεν πήρα γραμμή τιποτα
amyroukai
28/05/2016, 15:43
Για αυτό που λέει ο Πάνος αναρωτιέμαι, ότι θα ερχόντουσαν άνθρωποι τόσο στην εκδήλωση όσο και στο φόρουμ αλλά έχουν... "καχυποψία" και δεν ήρθαν. Για ποιό πράγμα δεν καταλαβαίνω.
Ή ότι υπάρχουν μέλη στο τάδε μέρος, δεν γράφουν, δεν συναντιούνται και πάνε "αλλού" όπου τους δίνεται βήμα και βρίσκονται υπό άλλο λάβαρο... wtf? Ειπώθηκε ποτέ από όποιον "οι Ηπειρώτες σκασμός" ας πούμε; Δηλαδή αν δεν μπει ο όποιος Πάνος να πει "γειά είμαι ο Τάδε από 'κείθε" και να κανονίσει ο ίδιος με τους συντοπίτες του ότι νομίζει ότι θέλει να κανονίσει... Πως θα γίνει, θα τον πάρει ο Sniper από το χεράκι έλα να σου δείξω το φόρουμ; Ή περιμένει ότι ήρθε στους SOA και θα ιδρυθούν οι Mayans στην πόλη του για παράδειγμα;
Όταν ξεκίνησα να πάω Καλαμπάκα πήγα περισσότερο από περιέργεια να δω ποιός είναι ο Πάνος που γράφει τόσο καιρό. Και γιατί ήταν ωραία η βόλτα, αλλά αν δεν ήταν αυτό το πράγμα μπορεί να πήγαινα πιο καλοκαίρι. Δεν μου είπε κανείς "τράβα να δεις τι γίνεται"... Ούτε πήγα με όποια προδιάθεση, πέραν του πάμε να γνωρίσουμε κόσμο και να περάσουμε καλά. Και μετά διαβάζω αυτά που λέει και με εκπλήσσει δυσάρεστα.
SHOOTER045
28/05/2016, 15:44
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, σελίδες επί σελίδων, αλλα θα το κάνω μόλις γίνω απλό μέλος ξανά σύντομα.
Πριν φύγεις απο αντμιν
Κάνε εμένα να σε.μπαναρω
Το.χω Άχτι
Εσυ κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι ενα forum δεν ειναι εξ ορισμου....ομαδα-club.
Αν το αντιλαμβάνεσαι ως συλλογη πληροφοριών διαθέσιμες προς καθε μελος..........μαλλον πρεπει να το δεις διαφορετικά.
Το φόρουμ εξ' ορισμού είναι ένας διαδικτυακός τόπος συνάθροισης ανθρώπων και ιδεών. Είναι μια διαδικτυακή κοινότητα με κοινά ενδιαφέροντα (χωρις αυτό να ειναι απαραίτητο) όπου ο καθένας καταθέτει τις απόψεις του. Είναι ένα εργαλείο συζήτησης, ανταλλαγής ιδεών και πληροφοριών. Το φορουμ είναι τα μέλη του. Μία διαδικτιακή κοινότητα!
Λέσχη ή club είναι μια πιο κλειστή ομάδα με πιο συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους. Πχ τα ταξίδια, την ανάγνωση βιβλίων, την αγωνιστική οδήγηση κτλ. Δημιουργούνται και δραστηριοποιούνται επάνω σε πιο συγκεκριμένες βάσεις και έχουν συγκεκριμένους στόχους. Οπότε η διεύθυνση είναι υποχρεωμένη να παρέχει στα μέλη της αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε.
Το moto είναι φόρουμ δεν είναι λέσχη. Δεν είναι ομάδα είναι μια κοινότητα. Στα πλαίσια της γνωριμίας των μελών μεταξύ τους υπάρχει μια ετήσια και μια κοπή πίτας. Από 'κει και πέρα τα μέλη μπορούν να συγκροτούν ομάδες ανάλογα με τις προτιμήσεις τους (μοτοσυκλέτα, νομός, οδηγική ικανότητα, τερέν κ.α) και να δραστηριοποιούνται ανεξάρτητα.
Το moto σα φόρουμ παρέχει όλα όσα είναι υποχρεωμένο να παρέχει και αυτό το είχα ξαναγράψει όταν ήμουν απλός χρήστης. Εμένα τουλάχιστον μου έδωσε τη βάση που χρειαζόμουν, με έβαλε σε μια κοινότητα με ανθρώπους που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και διεύρυνε τις παρέες μου σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Μου δίνει τη δυνατότητα καθημερινά, μέσω των μελών του, να μάθω καινούρια πράγματα και να πάρω όση βοήθεια χρειάζομαι. Παρακολουθώντας για ένα διάστημα χωρίς να είμαι μέλος είδα ότι έχω και εγώ να προσφέρω και έκανα την εγγραφή. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι κάποιος έχει ευθύνη να μου παρέχει. Όταν θέλω να κάνω κάτι, ανοίγω ένα θρεντ, μια λέσχη σε μικρογραφία με ημερομηνία λήξεως, όπου προσκαλώ όποιον θέλει να συμμετάσχει σε μια δραστηριότητα. Η συμμετοχή του moto είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας που μου δίνει.
Από κει και πέρα σαν απλό μέλος, θέλω οι δραστηριότητες να αυξηθούν και να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτό όμως επιβαρύνει εμένα σαν daz ανεξάρτητα από το αν ανήκω στην ομάδα συντονισμού ή όχι. Και για όλα αυτά υπάρχουν κάποιες σκέψεις τόσο με άτομα της ομάδας οσο και εκτός αυτής. Δεν απαιτώ όμως τη συμμετοχή του moto.gr γι' αυτό ούτε περιμένω να το κάνει άλλος για μένα.