View Full Version : Καλοκαιρινό μπουφαν
Παιχταρα μου δεν είναι τόσο απόλυτη η φάση.
Ειδικα τώρα που τα οικονομικά των περισσότερων παραπαίουν.
Εγώ πήρα τελικά το εολος.79 ευρωπαϊκά.
Ναι έχει αφρολεξ στην πλάτη.
Του κοτσαρα μια πλάτη knox που είχα από ένα μπερινγκ και ήρθε κι έδεσε.
Το έξτρα 70αρι που μένει θα το κάνω ετήσια.με πιάνεις; ;)
Ετσι ναι σε πιανω και σωστο! Αλλα ωμους αγκωνες? Τι γινεται με την αντοχη τριβης του υφασματος?
Γενικα ποσο κοστολογουμε τον τραυματισμο μας?
SHOOTER045
11/06/2016, 09:29
Έχω αυτά για καλοκαιρινά
360901
Απο μπροστά είναι έτσι διάτρητο και το πάνω και το κάτω
360902
Και απο πίσω έτσι
360903
Τα φοραω καθημερινά στην δουλειά, κυρίως το παντελόνι,δεν εμπνέουν τρελή ασφάλεια αλλά απο το τίποτα....
Το μπουφάν έχει προστασίες σε ωμους ,αγκώνες και πλάτη που είχε ενα αφρώδες αλλά το άλλαξα και εγώ με άλλο.
Το παντελόνι είχε μόνο στα γόνατα, αλλά εραψα εσωτερικές τσέπες και έβαλα προστασίες στους γοφούς.
Τα βράδια εδώ όμως το κρύο η την υγρασία ρην καταλαβαίνω, έχω παντα όμως τα αδιάβροχα που τα φοραω απο πανω και όλα καλά
Έχω αυτά για καλοκαιρινά
360901
Απο μπροστά είναι έτσι διάτρητο και το πάνω και το κάτω
360902
Και απο πίσω έτσι
360903
Τα φοραω καθημερινά στην δουλειά, κυρίως το παντελόνι,δεν εμπνέουν τρελή ασφάλεια αλλά απο το τίποτα....
Το μπουφάν έχει προστασίες σε ωμους ,αγκώνες και πλάτη που είχε ενα αφρώδες αλλά το άλλαξα και εγώ με άλλο.
Το παντελόνι είχε μόνο στα γόνατα, αλλά εραψα εσωτερικές τσέπες και έβαλα προστασίες στους γοφούς.
Τα βράδια εδώ όμως το κρύο η την υγρασία ρην καταλαβαίνω, έχω παντα όμως τα αδιάβροχα που τα φοραω απο πανω και όλα καλά
Εμενα η σαγιοναρα μαρεσε! :lol: :p
SHOOTER045
11/06/2016, 09:34
Εμενα η σαγιοναρα μαρεσε! :lol: :p
BLUE - YELLOW
VALE # 46
BLUE - YELLOW
VALE # 46
:a20:
o_gavros
11/06/2016, 09:52
Ετσι ναι σε πιανω και σωστο! Αλλα ωμους αγκωνες? Τι γινεται με την αντοχη τριβης του υφασματος?
Γενικα ποσο κοστολογουμε τον τραυματισμο μας?
Νομίζω απο τη μα να του Knox φοράει σε ώμους αγκώνες.
Το ύφασμα ας γίνει φυτίλι στην πτώση,στον γκιωνη μας.
Ούτως ή άλλως (και το έχω γράψει πιο πισω) κι από θεωρητικά ακριβό Bering που είχα πτώση με λίγα, η κορντουρα φυτίλι έγινε.με προστάτεψε όμως και αυτό είναι το ζητούμενο.
Το τελευταίο ερώτημα το βρίσκω άτοπο και λίγο τσιτάτο αν με ρωτας.
Ναι προφανώς και αν τα φράγκα δεν με/σε/μας ενοιαζαν,θα έπαιρνα τα κορυφαία και μάλιστα από δύο να χω να αλλάζω.
Βλέπεις φαντάζομαι που πάω με αυτό το σκεπτικό.
xaotikos
11/06/2016, 09:57
Δε κρατιεμαι και λεω να την πω την κακια μου........
Ρε παιδες... τι μπατζετ και ξεμπατζετ??? Θα πατε να παρετε ενα μπουφαν καλοκαιρινο με αφρολεξ για να σας προστατευσει απο τι???? Απο τις μυγες να μη πονατε? Θα δωσετε 80 ευρω σωστα? μαζεψτε αλλα 70 και παρτε ενα με κοκκαλα!!!!!! Τι λογικη ειναι αυτη και δεν μιλαει και κανεις????ποια καλοκαιρινά έρχονται με σκληρη πλάτη; Ποσο διαφορετικό συντελεστή τριβής έχει το διάτρητο τμημα του φθηνού με του λίγο πιο ακριβου; Το μη διάτρητο;
Nik0s_Dk
11/06/2016, 09:59
Ok αλλά κάποιος που διαβάζει το νήμα μπορεί να μην επιθυμεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να κάνει πειράματα.
Καλημέρα. Άλλο το γεγονός να μην θέλει κάποιος να μπει σε διαδιακασία για πειράματατα, άλλο αυτό που έγραψες αρχικά πως είναι πεταμένα λεφτά. Το καλοκαιρινό δεν είναι ότι δε θα με ζεσταίνει (φαντάζομαι σίγουρα όχι όσο το βαρύδι το AGV) ΑΛΛΑ είναι σιγουρα πιο ελαφρύ, είναι πιο διάτρητο και για τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ (ίσως και άλλων αλλά για μένα μιλάω) συνθήκες πολύ πιο ιδανικό. Τα χιλιόμετρα τα κάνω γιατί κάπου πάω προφανώς. Μπες βγες σε εταιρίες τράπεζες εφορίες κλπ, πολύωρες αναμονές δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο να φοράς και ένα εντελώς ακατάλληλο μπουφάν. :beer:
Wise όσα καλοκαιρινά βρήκα ειναι με προστασιες ώμους αγκώνες και εχει και αυτό που λες το υποτυπώδες αφρολέξ στην πλάτη. όπως είπε ο gayros βάζεις μια πλάτη αν έχεις (ή αγοράσεις μελλοντικά) και είσαι μια χαρά. Δεν θα το βάλω να πάω ταξίδι το μπουφάν. Και τα κόστη δεν είναι τόσο απαγορευτικά. Από 80 μέχρι 150 έχω βρει, από NordCap μέχρι Dainese. Και σκέφτομαι να δώσω κάπου στη μέση για ένα Held μιας και δεν έχω τη δυνατότητα να έρθω στην ετήσια!!! :beer:
Θεωρω τοπ τα Dainese απο πτωση που ειχα και συρθηκα πολλα μετρα (100χλμ/ω) με το χειμερινο μου με ελαχιστα σημαδια απο το δρομο. Κατα την αποψη μου Σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις ΚΑΙ στα καλοκαιρινα. Αν κατσω και ψαξω συντελεστες τριβης κλπ ειμαι σιγουρος οτι τα επωνυμα οπως Dainese και Alpinestars θα ειναι τα τοπ στη λιστα.
Η πλατη δεν ειναι το θεμα μας. Αν εισαι συνηδειτοποιημενος και εχεις πλατη στο χειμερινο σου τη βαζεις και στο καλοκαιρινο σου. Το θεμα μας ειναι το υφασμα η διατρηση του υφασματος και τα κοκκαλα.
Ο καθενας ας κανει οτι θελει. Εγω προτιμησα να αφησω τα λαδια στη μηχανη αλλα 1000χλμ και να τα αλλαξω τον αλλο μηνα και να παρω μπουφαν σωστο.
turogalos
13/06/2016, 09:10
Συγχώρεσέ με που δεν διάβασα όλες τις σελίδες και σου απαντώ.
Αγόρασα πριν 2-3 χρόνια ένα καλοκαιρινό μπουφάν από το louis. Fastlane η μάρκα και το πήρα μέσα-τέλος Ιούλη που είχαν ήδη αρχίσει οι προσφορές, μιας και στις βόρειες χώρες η μοτοσυκλετιστική σεζόν είναι μικρότερη. Το είχα πάρει 49€ (αν θυμάμαι καλά) και το έχω φορέσει ΚΑΙ στην Ελλάδα. Μιας και οδηγώ σαν αυτοκίνητο, δηλ. όχι ανάμεσα από οχήματα, το έχω φορέσει στους 37C κολλημένος στην Βουλιαγμένης 2μμ και ήμουν μια χαρά. Με το που ξεκινάς να ρολάρεις ο αέρας σε δροσίζει πάντα. Τις προστασίες για τους ώμους και τους αγκώνες νομίζω τις πήρα ξεχωριστά, αλλά ήταν φθηνές.
Είμαι κότα και φοράω πάντα φουλ εξοπλισμό, ακόμη και στους 40C ντάλα καλοκαίρι. Προτιμώ να ιδρώσω παρά να αφήσω δέρμα, σάρκα και οστά στην άσφαλτο...
Το μπουφάν μπορείς να το δεις στο παρακάτω βίντεο και μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες:
BMW R69S (https://www.youtube.com/watch?v=K_tmm6J7rw4)
Χαιρετω την παρεα,πρωτο μηνυμα στο φορουμ .. Προσφατα μπηκα στη διαδικασια αγορας εξοπλισμου μιας και μολις μπηκα στον κοσμο του δικυκλου. Οι περισσοτεροι με απετρεψαν απο την αγορα καλοκαιρινου μπουφαν αλλα ευτυχως δε τους ακουσα. Dainese hydraflux d dry!! Ακομα και αυτοι που ελεγαν τι να το κανεις μωρε το καλοκαιρινο οταν το πηρα και το ειδαν επαθαν πλακα.. Επειδη προσφατα περασα τη διαδικασια του διπλωματος ,περασα καποιες ωρες οδηγησης μεσημερι με φουλ ηλιο και πολυ μικρες ταχυτητες... Μπορω να σου πω οτι με το μπουφανακι ημουν πιο ανετος απ οτι με ενα σκετο κοντομανικο οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω.. Το συγκεκριμμενο εχει και μια εσωτερικη επενδυση για τη βροχη η οποια κανει καλη δουλεια και στον αερα φυσικα αν χρειαστει να το φορεσεις βραδυ με δροσια πχ.
ααα... πολυ σωστο! δε το ειχα παρει χαμπαρι αυτο! Ποσο πηγε το μαλλι?
ααα... πολυ σωστο! δε το ειχα παρει χαμπαρι αυτο! Ποσο πηγε το μαλλι?
190!
190!
Αρχοντας.... επρεπε να το κοιταξω γμτ..... μεγειες και αχρειαστο!
AristidisZ
15/06/2016, 11:05
Καλά μεταξύ μας ας κάνει κάνα 40αρι για 3~4 μέρες και μετά ξανασυζητάμε για το πόσο δροσερά και ευκολοφόρετα είναι τα μπουφάν...
Προσωπικά, φοράω καλοκαιρινό μπουφάν, με κάποιου είδους επένδυση όταν χρειάζεται, τουλάχιστον 8 στους 12 μήνες. Αν διάλεγα μόνο ένα, θα ήταν καλοκαιρινό κι όχι χειμερινό.
Καλά μεταξύ μας ας κάνει κάνα 40αρι για 3~4 μέρες και μετά ξανασυζητάμε για το πόσο δροσερά και ευκολοφόρετα είναι τα μπουφάν...
Ισως δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να λεω πολλα λογω της απειριας μου αλλα τις μερες που το φοραγα ειχε 35.. Κατα τη γνωμη μου μεγαλο ρολο παιζει οτι γλιτωνεις την απευθειας εκθεση στον ηλιο..
AristidisZ
15/06/2016, 11:13
Ισως δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να λεω πολλα λογω της απειριας μου αλλα τις μερες που το φοραγα ειχε 35.. Κατα τη γνωμη μου μεγαλο ρολο παιζει οτι γλιτωνεις την απευθειας εκθεση στον ηλιο..
Βασικά ακόμα δεν έχει κάνει ζέστη (δυστυχώς)...
Είναι άλλο το 35άρι όταν μια βδομάδα πριν είχε συνέχεια 27~28, και είναι εντελώς διαφορετικό το 35άρι όταν έχουν προηγηθεί 3~4 μέρες με 40άρια
Σύντομα θα με θυμηθείς :cry:
Σύντομα θα με θυμηθείς :cry:
Και καπου εκει ερχεται η ερωτηση κατω απ το nickname? :D
morgangr
15/06/2016, 11:24
Καλημέρα
Έχω διάτρητο. Δύσκολη ως επικίνδυνη η χρήση του στα καλοκαιρινά φανάρια, με κίνδυνο να πάθεις μέχρι και πνευμονία, γιατί ιδρώνεις και στεγνώνει απανωτά πάνω σου. Βολεύει για μάκρυνες καλοκαιρινές αποστάσεις και ταξίδια.
Προσωπικά, φοράω καλοκαιρινό μπουφάν, με κάποιου είδους επένδυση όταν χρειάζεται, τουλάχιστον 8 στους 12 μήνες. Αν διάλεγα μόνο ένα, θα ήταν καλοκαιρινό κι όχι χειμερινό.
Kαι εγώ το ίδιο, ένα Bering το οποίο είχα αγοράσει μεταχειρισμένο από ένα συνφορουμίτη. Εκτός καλοκαιριού με ένα ισοθερμικό ή λεπτό αντιανεμικό ή και τα δύο είμαι οκ.
Έχει προστασίες σε αγκώνες, ώμους, του έβαλα και ένα D30 στην πλάτη. Όταν έπεσα με 60 χλμ από λάδια, δεν έπαθα εγώ κάτι σε χέρια, με προστάτεψε καλά. Όμως πάντα θα έχω την αίσθηση ότι δεν προστατεύομαι όσο θα ήθελα...
Καλημέρα
Έχω διάτρητο. Δύσκολη ως επικίνδυνη η χρήση του στα καλοκαιρινά φανάρια, με κίνδυνο να πάθεις μέχρι και πνευμονία, γιατί ιδρώνεις και στεγνώνει απανωτά πάνω σου. Βολεύει για μάκρυνες καλοκαιρινές αποστάσεις και ταξίδια.
εμμμ τι;
kostas777
15/06/2016, 16:00
εμμμ τι;
Τελικά όταν ψάχνουμε δικαιολογίες μπορούμε να γίνουμε άνετα μέχρι και φρικιά της φύσεως
Καλημέρα
Φαντάζομαι μιλάμε για Αθήνα, όπου οι αποστάσεις που διανύει κανείς από φανάρι σε φανάρι, άρα και οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες.
Νομίζω, με μία κατάλληλη μπλουζίτσα τύπου λάτεξ/πολυέστερ ή κάποια αντίστοιχη αθλητική που αποβάλλει τον ιδρώτα, θα λύνει τέτοια προβλήματα.
Είχα κάνει παλιότερα ποστ και ρωτούσα κι εγώ για μπουφάν.Τελικά βοηθούμενος κι από αυτό το ποστ λέω να πάρω καλοκαιρινό.Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κανένα μαγαζί να κοιτάξω σε λογική απόσταση από Γκύζη;;Όσα έχω δει στο ίντερνετ είναι όλα πολύ μακριά και βαριέμαι να τρέχω.
Pan (dvs)
01/07/2016, 16:53
Είχα κάνει παλιότερα ποστ και ρωτούσα κι εγώ για μπουφάν.Τελικά βοηθούμενος κι από αυτό το ποστ λέω να πάρω καλοκαιρινό.Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κανένα μαγαζί να κοιτάξω σε λογική απόσταση από Γκύζη;;Όσα έχω δει στο ίντερνετ είναι όλα πολύ μακριά και βαριέμαι να τρέχω.
Με τα ποδια θα πας?:confused:
o_gavros
02/07/2016, 16:58
Μοτορπαρτς στην ιερά οδό,κοντά με Πειραιώς
amyroukai
02/07/2016, 17:24
Γελαω, μέλος ενός μήνα, "είχα κάνει ποστ παλιότερα"...
Τα παιδιά στο μοτορπαρτς είναι μία χαρά. Επίσης δες στην καλλιροης στο μοτομάρκετ, στον τζωρτζοπουλο απέναντι από το μοτομάρκετ και στον... χμ... γιατίλης; Λίγο μετά το brake shop, στο άλλο ρεύμα της καλλιρόης.
Tziminhio
16/09/2016, 15:42
Παιδιά καλησπέρα. Νέος στο forum. Μετά την πρώτη μου καλή πτώση πριν 1 εβδομάδα στην εθνική οδό και φορώντας μόνο κράνος (καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό) αποφάσισα ν' αγοράσω καλοκαιρινό μπουφανάκι και γάντια. Δυστυχώς το μπάτζετ μου είναι στα 80 το πολύ 100 αν αξίζει. Μου πρότεινε φίλος το dainese που αναφέρετε και στα προηγούμενα ποστς αλλά μ είχε πεί ότι επαιζε κάπου στα 100 €. Δυστυχώς όμως το βρίσκω στα 150. Είδα και nord cap π λέτε. Αξίζει?
ψάξε στο car.gr για κανά μεταχείρω αγρατζούνιστο dainese/revit
Παιδιά καλησπέρα. Νέος στο forum. Μετά την πρώτη μου καλή πτώση πριν 1 εβδομάδα στην εθνική οδό και φορώντας μόνο κράνος (καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό) αποφάσισα ν' αγοράσω καλοκαιρινό μπουφανάκι και γάντια. Δυστυχώς το μπάτζετ μου είναι στα 80 το πολύ 100 αν αξίζει. Μου πρότεινε φίλος το dainese που αναφέρετε και στα προηγούμενα ποστς αλλά μ είχε πεί ότι επαιζε κάπου στα 100 €. Δυστυχώς όμως το βρίσκω στα 150. Είδα και nord cap π λέτε. Αξίζει?
Κοιτα τα ΠΜ σου
Αξίζει.
Δες κατι nordcap και AGV που παιζουν στο budget σου και χτυπα οποιο σ αρεσει;)
Κοιτα κ αυτο αμα σου κανει
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149776
Tziminhio
17/09/2016, 14:17
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Για agv δύσκολο μιας και έχω ενα agv pro χειμερινό κ δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Δεν ξέρω βέβαια για το καλοκαιρινό. Το συγκεκριμένο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149776 αξίζει από θέμα προστασίας και δροσιάς? Έχω δει και αυτό http://www.skroutz.gr/s/6935488/Ixon-Cooler-Sand.html αλλά δεν έχω ιδέα για το τι παίζει.. Έχετε γνώμη?
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Για agv δύσκολο μιας και έχω ενα agv pro χειμερινό κ δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Δεν ξέρω βέβαια για το καλοκαιρινό. Το συγκεκριμένο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149776 αξίζει από θέμα προστασίας και δροσιάς? Έχω δει και αυτό http://www.skroutz.gr/s/6935488/Ixon-Cooler-Sand.html αλλά δεν έχω ιδέα για το τι παίζει.. Έχετε γνώμη?
http://www.skroutz.gr/s/6656205/Nordcap-Eolos-Black.html
Αυτο εχω...καλο ειναι για τα λεφτα του...
Tziminhio
25/09/2016, 22:47
http://www.skroutz.gr/s/6656205/Nordcap-Eolos-Black.html
Αυτο εχω...καλο ειναι για τα λεφτα του...
Tελικά πήγα και το πήρα. Μια χαρά είναι για τα λεφτά του. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς η θερμοκρασιά κυμαινόταν γύρω στους 20 βαθμούς οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη πως θα είνι απο θέμα ζέστης. είδωμεν..
sanctusan
03/05/2018, 03:31
Λέω να πάρω καλοκαιρινό μπουφάν.
Καθημερινή χρήση για δουλειά 20Km επαρχιακό δρόμο και πολύ χιλιόμετρο,μετακινήσεις και βόλτες.
Καθημερινή χρήση εννοώ βέβαια και για καφέ και στη παραλία και όλα. Σπάνια στην Αθήνα και σε πολλή κίνηση.
Άρα το ζητούμενο είναι πολύ καλή προστασία με άνεση και δροσιά(όχι όμως να κρυώνω).
Να προσθέσω ότι θέλω μπουφάν που θα μείνει,μην το πάθω όπως στο χειμερινό που ξηλώθηκαν τα velcro σε 4 μήνες.
Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα.
Σκέφτομαι το Dainese Hyper Flux D-Dry
https://www.skroutz.gr/s/11943959/Dainese-Hyper-Flux-D-Dry-Black.html
Πολλές και καλές προστασίες. Δείχνει αρκετά δροσερό. +αδιάβροχη μεμβράνη για τις ψύχρες και τις βροχές. Παραείναι καλό για καθημερινή χρήση
μου φαίνεται.
Ένας φίλος με παροτρύνει στο Dainese Air Flux
https://www.skroutz.gr/s/6471927/Dainese-Air-Flux-D1-Tex-Black.html
Πιο οικονομικό. Πάρα πολύ δροσερό, ίσως παραείναι. Σίγουρα έχει και αυτό καλές προστασίες και δεν θα με νοιάζει τόσο η σκληρή καθημερινή χρήση λόγο τιμής.
Τι λέτε και εσείς?
lykourgi
03/05/2018, 05:53
Πάρε ανοιχτόχρωμο και όσο πιο δρόσερό ( διάτρητο) βρεις.
Το air flux το έχω εγώ. Γενικά, αμά πιάσουν οι ζέστες, δεν σου φτάνουν οι τρύπες....:D Καλύτερα φουλ αεριζόμενο και άμα κρυώνεις να βάλεις και μια μπλουζίτσα επιπλέον.
Στο χρώμα, επειδή έχω ανοικτόχρωμο, ίσως να προτιμήσεις κάποιο ενδιάμεσο χρώμα γιατί το μεν μαύρο ζεσταίνει, το ανοικτό λερώνει. ΠΟΛΥ. Γενικά πάρε το φθηνότερο για να κάνεις την δουλειά σου μιας και με τα πολλά πλυσίματα και το λεπτό ύφασμα το μπουφάν τα παίζει...
Εγώ που ξανακοιτάω, ίσως δω και άλλες μάρκες (πχ Revit) καθώς στο dainese ναι μεν έχει πολύ καλή εφαρμογή στα μανίκια αλλά δεν μου αρέσει η κοντή κοψιά που έχει για καθημερινή αστική χρήση που κάνω.
Αυτα, καλή επιτυχία!
Stavrakos
03/05/2018, 08:14
Έχω το dainese hydra flux d-dry.Απο Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο την βγάζω με αυτό και έχω πιάσει τον εαυτό μου με τις ζεστές το μπουφάν να με δροσίζει θες το ότι είναι φουλ διάτρητο θες η επένδυση για την βροχή που είναι δροσερή δεν ξέρω τον λόγο ακόμα το ψάχνω πάντως για την δουλειά που το θες μια χαρά θα σου κάτσει
Κι εγώ το Air Flux έχω, 2-3 χρόνια τώρα, σε μαύρο, και κάνει μια χαρά τη δουλειά που πρέπει να κάνει, χωρίς την παραμικρή φθορά. Το διάτρητο μπουφάν το θες για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κι εκεί είναι που θα καταλάβεις διαφορά. Δεν υπάρχει "παραείναι" για το ελληνικό καλοκαίρι. Όταν κρυώνεις, φοράς κάτι έξτρα.
Ποια "πολλά πλυσίματα"; :lol:
zannisvel
03/05/2018, 08:25
Φέτος πήρα το Dainese Air frame που είναι σχεδόν το ίδιο με το Air Flux το οποια είχα μέχρι πρόσφατα. Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι έχει την αντιανεμικη επένδυση που βοηθάει λίγο όταν εχει ψυχρα. Έβαλα και τη level 2 προστασία πλάτης.
Αλλά αν κυκλοφορείς Αθήνα με καύσωνα ότι και να φοράς βράζεις...
DoctoR_k6
03/05/2018, 08:41
Air Frame κ εδω...3 χρονια.
Για την ωρα εχω την ψιλοεπενδυσουλα απο μεσα κ οσο αυξανει η θερμοκρασια θα βγει κ αυτη.
Απο Μαη μεχρι αρχες Οκτωβρη καθημερινη χρηση.
Οσο ζεστη κ να εχει δεν μπορω χωρις το μπουφαν πλεον.
Οσο για το πλυσιμο...καλα που μου το θυμησατε. :lol:
lleonidas
03/05/2018, 09:16
Στον αθηναϊκό καύσωνα δεν υπάρχει καμία διαφορά στην αίσθηση μεταξύ μαύρου κ ανοιχτόχρωμου μπουφάν, θα νιώσεις ότι ψήνεσαι όποιο κι αν φοράς... είχα μαύρο και τώρα έχω ανοιχτόχρωμο αλλά δεν πρόκειται να ξαναπάρω ανοιχτόχρωμο διότι λερώνει χωρίς να το καταλάβεις και γίνεται κ@λ@ς.
Εσύ που δεν έχεις οικονομικό ταβάνι και ψάχνεις κάτι και για τουριστική χρήση, πήγαινε να τα δοκιμάσεις από κοντά και πάρε το ποιοτικότερο όσον αφορά τις προστασίες και τη συνολική του αίσθηση.
anavatis19
03/05/2018, 09:49
https://www.dainese.com/row/en/-super-speed-tex/201735143.html?dwvar_201735143_color=BLACK%2FWHITE%2FRED#start=2
πηρα αυτο φετος για τις βολτες και για μετακινησεις. εγω προσωπικα στις πολλες ζεστες εχω και το φερμουαρ ανοιχτο περιπου μεχρι τη μεση στα μπουφαν μου για ακομα μεγαλυτερο αερισμο..στην αθηνα δεν υπαρχει σωτηρια..σκας με οτιδηποτε.
Να συμπληρώσω ότι το ανοικτόχρωμο όχι μόνο λερώνει, αλλά από ένα σημείο και μετά, όσο και να πλένεις δεν καθαρίζει η μαυρίλα από καυσαέρια και ιδρώτα.
sanctusan
03/05/2018, 12:32
Πολλοί μιλάτε για κίνηση και φανάρια.
Να ξανααναφέρω ότι δε ζω στη αθηνα ούτε σε πολη με κινηση. Εδω που ζω δεν υπαρχουν κσν φανάρια. Και η δουλειά όπως και οι βόλτες είναι εκτός πόλης.
Δε μου αρεσουν τα μεγάλα σύματα στα μπουφαν, γιαυτο κοιταω για ολομαυρο.
Πολλοί μιλάτε για κίνηση και φανάρια.
Να ξανααναφέρω ότι δε ζω στη αθηνα ούτε σε πολη με κινηση. Εδω που ζω δεν υπαρχουν κσν φανάρια. Και η δουλειά όπως και οι βόλτες είναι εκτός πόλης.
Δε μου αρεσουν τα μεγάλα σύματα στα μπουφαν, γιαυτο κοιταω για ολομαυρο.
https://www.skroutz.gr/s/11712387/Dainese-Air-Frame-D1-Black.html μεγεια:wave2:
...κατέληξα και εγώ στο Dainese Air Frame D1... αφού έχω φάει τον κόσμο να βρω το φθηνότερο κατάστημα και αφού έχω ψάξει στο eBay στο Amazon και σε άλλα μοτοσυκλετιστικά site του εξωτερικού την καλύτερη τιμή την βρίσκω εδώ Ελλάδα !
Και συγκεκριμένα σε κατάστημα που βρίσκεται στην Πειραιώς ... είναι δυνατόν ? η υπάρχουν κάποια αλλά site που μου διαφεύγουν.. μπορεί κάποιος από εμπειρία να με ενημερώσει?
zannisvel
03/05/2018, 23:54
FYI Το πήρα 165 από την Αποθήκη στη Πέτρου Ράλλη.
FYI Το πήρα 165 από την Αποθήκη στη Πέτρου Ράλλη.
Αυτό το κατάστημα εννοώ και εγώ επί της Π.Ραλλη πριν την Πειραιώς. Μου κάνει εντ6πωση που έχει τις καλύτερες τιμές από παντού...εντός και εκτός Ελλάδας!
Μη σου κάνει ;) Την τελευταία διετία (ίσως λέω και λίγο) υπάρχουν αρκετά ελληνικά καταστήματα με φουλ ανταγωνιστικές τιμές σε εξοπλισμό. Ένα από αυτά είναι και αυτό που λες.
Cpt_Slow
04/05/2018, 07:41
παιζει τιποτα σε δερματινο καλοκαιρινο?
Επειδή τελικά και εγώ ψώνισα, τελικά κατέληξα σε ένα νέο μοντέλο της Nordcap...
Πολύ καλό μπουφάν για τα λεφτά του, είναι σχεδόν 3/4 αλλά αεριζόμενο, ρυθμίσεις σε μανίκια, μέση, έχει ΚΑΙ προστασία πλάτης, αφαιρούμενες τσέπες που το κάνουν ακόμα πιο αεριζόμενο, πίσω αφαιρούμενη μεγάλη τσέπη ΜΕ έξτρα αδιάβροχο φοσφωριζέ. Πολύ μπουφάν για τα λεφτά του, ξαναλέω, είμαι πολύ εντυπωσιασμένος! Στα αρνητικά του, ότι είναι κάπως "βαρύ" συγκριτικά με το air flux που έχω, πιο σκληρά υφάσματα και ένα κλικ λιγότερο αεριζόμενο. Επίσης, σαν κοψιά είναι αρκετά "μηχανόβιο", δεν είναι τόσο διακριτικό. Τέλειο για βόλτες εκτός Αθηνών με την μηχανή, ίσως στον καύσωνα να επιστρατεύω και το dainese.
Δεν θυμάμαι μοντέλο και στο site της nordcap δεν το έχει...
harris_x
04/05/2018, 11:36
Λέω να πάρω καλοκαιρινό μπουφάν.
Καθημερινή χρήση για δουλειά 20Km επαρχιακό δρόμο και πολύ χιλιόμετρο,μετακινήσεις και βόλτες.
Καθημερινή χρήση εννοώ βέβαια και για καφέ και στη παραλία και όλα. Σπάνια στην Αθήνα και σε πολλή κίνηση.
Άρα το ζητούμενο είναι πολύ καλή προστασία με άνεση και δροσιά(όχι όμως να κρυώνω).
Να προσθέσω ότι θέλω μπουφάν που θα μείνει,μην το πάθω όπως στο χειμερινό που ξηλώθηκαν τα velcro σε 4 μήνες.
Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα.
Σκέφτομαι το Dainese Hyper Flux D-Dry
https://www.skroutz.gr/s/11943959/Dainese-Hyper-Flux-D-Dry-Black.html
Πολλές και καλές προστασίες. Δείχνει αρκετά δροσερό. +αδιάβροχη μεμβράνη για τις ψύχρες και τις βροχές. Παραείναι καλό για καθημερινή χρήση
μου φαίνεται.
Ένας φίλος με παροτρύνει στο Dainese Air Flux
https://www.skroutz.gr/s/6471927/Dainese-Air-Flux-D1-Tex-Black.html
Πιο οικονομικό. Πάρα πολύ δροσερό, ίσως παραείναι. Σίγουρα έχει και αυτό καλές προστασίες και δεν θα με νοιάζει τόσο η σκληρή καθημερινή χρήση λόγο τιμής.
Τι λέτε και εσείς?
Το Dainese Hyper Flux D-Dry είναι ανώτερο.
Σχετικά με το χρώμα, θα επέλεγα μαύρο.
Το ανοιχτόχρωμο λερώνει πολύ και καθαρίζει δύσκολα.
harris_x
04/05/2018, 11:37
Στον αθηναϊκό καύσωνα δεν υπάρχει καμία διαφορά στην αίσθηση μεταξύ μαύρου κ ανοιχτόχρωμου μπουφάν, θα νιώσεις ότι ψήνεσαι όποιο κι αν φοράς... είχα μαύρο και τώρα έχω ανοιχτόχρωμο αλλά δεν πρόκειται να ξαναπάρω ανοιχτόχρωμο διότι λερώνει χωρίς να το καταλάβεις και γίνεται κ@λ@ς.
+675
harris_x
04/05/2018, 11:38
Πολυ καλό και το παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/11712387/Dainese-Air-Frame-D1-Black.html μεγεια:wave2:
sanctusan
04/05/2018, 13:20
Έχω πλήρες επιβεβαίωση για τη Dainese, οπότε εκεί θα πάω.
Άλλο ένα πολύ ωραίο μπουφάν είναι το Super Speed Tex.
Αλλά μου αρέσουν όλα για διαφορετικό λόγο.
Κατέληξα ότι θα πάω σε μαγαζί, θα τα δοκιμάσω ΟΛΑ και όποιο μου κάθετε καλύτερα αυτό θα πάρω.
harris_x
04/05/2018, 13:28
Έχω πλήρες επιβεβαίωση για τη Dainese, οπότε εκεί θα πάω.
Άλλο ένα πολύ ωραίο μπουφάν είναι το Super Speed Tex.
Αλλά μου αρέσουν όλα για διαφορετικό λόγο.
Κατέληξα ότι θα πάω σε μαγαζί, θα τα δοκιμάσω ΟΛΑ και όποιο μου κάθετε καλύτερα αυτό θα πάρω.
αν πάρεις dainese, οπωσδήποτε υπολογίζεις απο 50-65€ ακόμα για την παρακάτω προστασία πλάτης:
wave g2
395365
sanctusan
04/05/2018, 13:39
αν πάρεις dainese, οπωσδήποτε υπολογίζεις απο 50-65€ ακόμα για την παρακάτω προστασία πλάτης:
wave g2
395365
Για ένα μήνα θα μπει η αφρολέξ πλάτη από το χειμερινό. Μετά θα πάρω την τοπ της dainese αφού θα τη κάνω που θα τη κάνω την αγορά πλάτης.
anavatis19
04/05/2018, 16:03
wave g2
395365
πηρα την μανις G2.. μακραν καλυτερη απο την παλιας τεχνολογιας wave και με ελαχιστη διαφορα χρηματων
Η Alpinestars είναι καλύτερη όμως. :whistle:
Δεν τα παίρνω από την AS, έχω και τις 2. :p
sanctusan
04/05/2018, 16:23
Η Alpinestars είναι καλύτερη όμως. :whistle:
Δεν τα παίρνω από την AS, έχω και τις 2. :p
Ταιριάζει και στα Dianese μπουφάν?
Στο δικό μου τουλάχιστον, ναι. Έχω τη G2 στο δερμάτινο και την KR2 στην κορντούρα.
https://www.fc-moto.de/en/Alpinestars-Nucleon-KR-2i-Back-Protector-Insert
Είναι CE level 2, σε αντίθεση με τη G2 που είναι level 1.
anavatis19
04/05/2018, 20:04
ε οχι και lvl 1 το G2! lvl 1 ειναι οτι βαζουν ετσι στα προχειρα κατι agv pro, nordcap κτλ
Back protector certified to EN 1621.2/2003 Standard (Lev. 1)
https://www.fc-moto.de/en/Dainese-Wave-G2-Insert-Back-Protector
:p
sanctusan
04/05/2018, 21:45
Back protector certified to EN 1621.2/2003 Standard (Lev. 1)
https://www.fc-moto.de/en/Dainese-Wave-G2-Insert-Back-Protector
Back protector certified to CE - Cat. II - EN 1621.2/2014 level 2
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Dainese-Manis-D1-G-Insert-Protector/SubProducts/Dainese-Manis-D1-G-Insert-Protector-0002
sanctusan
04/05/2018, 21:48
Back protector certified to CE - Cat. II - EN 1621.2/2014 level 2
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Dainese-Manis-D1-G-Insert-Protector/SubProducts/Dainese-Manis-D1-G-Insert-Protector-0002
Επίσης Back protector certified to CE - Cat. II - EN 1621.2/2014 lev. 2
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Dainese-Pro-Armor-G-Back-Protector/SubProducts/Dainese-Pro-Armor-G-Back-Protector-0001
:D:D:D:D:D:D:D
sanctusan
04/05/2018, 22:01
Από ότι είδα στο σωλήνα G1 και G2 είναι το νούμερο του, το μικρό και το μεγάλο.
Τίποτα περισσότερο. Και η Dainese το χρησιμοποιεί σε όλα τα προστατευτικά πλάτης.
Ναι, μωρέ, whatever, πες το Wave, δεν αλλάζει κάτι. Σε αυτό αναφέρθηκε ο Χάρης αρχικά και απλά ΣΑΣ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
harris_x
04/05/2018, 22:09
G1 ειναι συνήθως στα γυναικεία
DoctoR_k6
04/05/2018, 23:40
Αν θυμάμαι καλά το G1 μπαίνει μέχρι το 48αρι κ μετά το G2.
Τα τελευταία μοντέλα είναι τα magnis κ τα προηγούμενα τα wave σαν αυτό που έβαλε ο blitzer.
Το wave το θυμάμαι καμία 10ετια τώρα.
Τελικά και εγώ πήρα το Frame D1.. δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά φαίνεται στιβαρο