PDA

View Full Version : Καλοκαιρινό μπουφαν

Σελίδες : [1] 2

o_gavros
31/05/2016, 13:51
Κάνω σκέψεις για διάτρητο μπουφανάκι και θα θελα καμια γνωμη απο κατεχοντες.
Εχω βρει καναδυο φτηνά που μ'αρεσουν,ένα ΑGV (https://www.toofast.gr/showprod.php?id=1744) και ένα nordcap (http://motokinisi.gr/product/boufan-kalokerino-eolos-nordcap/)

Γενικά έχω πρόβλημα με τη θερμοκρασία λόγω υπερευαίσθητου εσωτερικού θερμοστάτη(sic για το ιδρώνω σα το μπούστη).
Δεδομένου λοιπόν αυτού,μήπως ένα σκουρόχρωμο μπουφάν θα με γονατίσει κάτω απο τον ήλιο;

Μετά,έχει κάνα ιδιαίτερο νόημα να πάει κανείς σε πιο ακριβή αγορά;
βλέπω κάτι διάφορα μοντέλα με τιμές χειμερινού και βάλε.
Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη.

PortisHead
31/05/2016, 13:58
Επειδή είπες οποιαδήποτε γνώμη.
Το θες για μες την πόλη ή για βόλτες ταξιδάκια.

Γιατι αν το θες για μεσα στην πόλη...ξέχασε το, πόσο μαλλον οταν μου λές οτι ιδρώνεις και ευκολα.
Ολα τα διατρητα/καλοκαιρινα μπουφαν εχουν φτιαχτει για τα καλοκαιρια της Νορβηγιας.

3 είχα και τα πούλησα και τα 3.

amyroukai
31/05/2016, 13:58
Έχω μαύρο Dainese και λευκό Scott.

Το ανοιχτόχρωμο γίνεται χάλια και θέλει πλύσιμο συνεχώς, αλλά σταματημένος στην κίνηση της Αθήνας (γιατί ο σωστός μαζοχιστής δεν το βγάζει ποτέΣ) νομίζω είναι ένα τσικ πιο άνετο από το μαύρο.

Το οποίο μαύρο λερώνει σαφώς λιγότερο (πιο σωστά δείχνει την βρωμιά λιγότερο) και πρακτικά ίδια γεύση... Και έχει καλύτερη εφαρμογή στα προστατευτικά ώμους αγκώνες, οπότε φόρεσέ τα αμφότερα και δες. Καλές τιμές έχει και η Bering και κάτι Vester έχω δει από κοντά που έμοιαζαν ΟΚ ποιοτικά.

Το ότι δεν με χτυπάει ο ήλιος απ' ευθείας στο δέρμα το βρίσκω ανακουφιστικό και πιο άνετο από το σκέτο t-shirt που βλέπω κατά κόρον.

akis_trevor
31/05/2016, 13:59
Φηλαι,πηρα πριν καμία βδομάδα το νορντκαπ.
Το έχω φορέσει 2 φορές.τα διάτρητα τμήματα του είναι αρκετά μεγάλα( μπρος,πισω και στο κάτω μέρος του μανικιου).έχει κα μία αδιάβροχη επένδυση για καμία ψιλοβροχη απότομη.διακριτικο είναι για να μπορεί να φορεθεί εύκολα.
Και εγώ ήμουν της άποψης ότι για καλοκαιρινό δεν δίνω πολλά λεφτά.

Cpt. Haddock
31/05/2016, 14:00

Γιατι αν το θες για μεσα στην πόλη...ξέχασε το, πόσο μαλλον οταν μου λές οτι ιδρώνεις και ευκολα.
Ολα τα διατρητα/καλοκαιρινα μπουφαν εχουν φτιαχτει για τα καλοκαιρια της Νορβηγιας.

Μαλλον δεν εχεις πάει καλοκαιρι στη Νορβηγία :lol:

taisteal
31/05/2016, 14:01
Παρε ενα ανοιχτοχρωμο νορντκαπ και εισαι αρχοντας.

7Tolis
31/05/2016, 14:02
Περασμένη εβδομάδα πήραμε ενα agvpro,μόνο και μόνο για να υπάρχει ενα πατρόν που να κρατάει τις προστασίες στη θέση τους.Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.Αυτό χρειάζεσαι για το καλοκαίρι.Εναν τρόπο να ειναι οι απαιτούμενες προστασίες στη θέση τους.Και πάλι θα σκας όμως να το ξες.
Μεγάλη μουφα τα καλοκαιρινά μποφάνε.

o_gavros
31/05/2016, 14:03
Μέσα στην πόλη δεν μπορώ καν να σκεφτω να φοράω μπουφάν,δυστυχως.
Για τα παραέξω το θέλω.
εχω ενα μπερινγκ που ειναι πολλών εποχών αλλά όχι διατρητο και ειδικά καλοκαίρι είναι πίκρα ακόμα κι αν πηγαίνω με όσα.
Φανταζομαι ότι τα διατρητα θα ανακουφίζουν σε πορεια λόγω ροής αέρα απο παντου.

Γιαννη αυτο που μου λες περί καθαριοτητας με σπρώχνει προς το λαδί που έβαλα παραπανω.
Οσο για το φανελακι,ότι κι αν ακούσω σωστό θα είναι.
Τι να κάνω όμως που έχει πολύ ακριβά να βάνω νεο θερμοστάτη;

amyroukai
31/05/2016, 14:03
Α, το Scott είχε επένδυση αδιάβροχη/λίγο θερμική και στην περσινή ετήσια έφερε την καλή μου από την Εύβοια στην Αθήνα στεγνή στο σώμα (λόγω μεγέθους χωρούσε άνετα πάνω από το δικό της καλοκαιρινό).

Billymuse
31/05/2016, 14:09
Μέσα στη πόλη το μπουφάν ειναι απλά ταλαιπωρία. Εχω ενα μαύρο της Dainese και ισχύει οτι είπε ο Αμυρου δεν βρωμίζει εύκολα αλλά είναι και λίγο σαν μαγνήτης ηλιακής ακτινοβολίας :P Mε κανα 40άρι παραπάνω θα βρεις Dainese έχουν πολυ καλά προσταευτικά σε θέμα ασφάλειας και ''ανεσης'' απο μέσα..

BLiTzER
31/05/2016, 14:09
Προσωπικά, είχα πάντα Dainese καλοκαιρινά και πάντα ένιωθα πολύ πιο δροσερός φορώντας αυτά, παρά φορώντας ένα σκέτο tshirt. Ναι, σταματημένος, με 42 βαθμούς, θα ζεσταίνεσαι, αλλά αν κινείσαι, έστω και με 10 χλμ/ώρα, είναι εξαιρετικά.

o_gavros
31/05/2016, 14:12
Ανεβαίνουν x2 στην τιμή τα Dainese ομως ρε φιλε.
ΑΥτό που λέει ο εφτατολης για το πατρόν που θα κραταει τις προστασιες στη θεση τους,ειναι οτι ακριβως εχω στο μυαλό μου.

Pan (dvs)
31/05/2016, 14:15
Και εγω εχω το ιδιο προβλμα.Και καλοκαιρινο που πηρα δεν εκανε και πολλα.Μια ενδιαμεση λυση αλλα με κοστος στα ποσοστα της ασφαλειας,ειναι τα αμανικα.

360077

7Tolis
31/05/2016, 14:15
Ανεβαίνουν x2 στην τιμή τα Dainese ομως ρε φιλε.
ΑΥτό που λέει ο εφτατολης για το πατρόν που θα κραταει τις προστασιες στη θεση τους,ειναι οτι ακριβως εχω στο μυαλό μου.

να πας να κανεις βρουμ τοτενές.Αμα πχιΑ!

Τα dainese εχουν καλύτερο ύφασμα και πιο ανθεκτικό όμως.Dainese εχω και εγω και ποιοτικά ειναι καλύτερο απο τα 2 που έχεις βάλει.

Pan (dvs)
31/05/2016, 14:17
Προσωπικά, είχα πάντα Dainese καλοκαιρινά και πάντα ένιωθα πολύ πιο δροσερός φορώντας αυτά, παρά φορώντας ένα σκέτο tshirt. Ναι, σταματημένος, με 42 βαθμούς, θα ζεσταίνεσαι, αλλά αν κινείσαι, έστω και με 10 χλμ/ώρα, είναι εξαιρετικά.

Αυτο το αρκει να κινεσαι μας τα χαλναει.Μεσα στην πολη σταματας και ιδρωνεις,ξεκινας και παγωνεις.

ggs
31/05/2016, 14:19
Καλοκαιρινό μπουφάν… μυστήριο ρούχο…
Προσωπικά , το φοράω μόνο μέσα στην Αθήνα..
Αν είσαι κολλημένος στην κίνηση , είναι ζεστό (όχι όμως όσο ένα κανονικό) αλλα αμα τσουλας ,είναι οκ.
Από προστασία , οκ είναι καλύτερο από τι σερτ , αλλα σε σχέση με ένα κανονικό μπουφάν είναι αστείο.
(ψιλα υφάσματα , φτηνές προστασίες κλπ). Ισως , σε κατι πολύ ακριβο τα πραγματα να είναι καλυτερα . εγω εχω ένα bering .

Στο ταξιδι τωρα … ισχυουν όλα τα παραπάνω , όμως αμα σε πιάσει νυχτα σε βουνο ή επαρχιακό τότε κανει κρυο.θες τουλάχιστον να εχει ένα φλις μαζι σου να το βάλεις από μέσα.
Για μενα , η καλύτερη λύση για καλοκαιρι ισως είναι η εντουραδικη ζακετα και από πανω φορας ότι νομίζεις … από θεμα αισθητικης βεβαια θα εισαι λιγο σαν τον Μιχαλη Ρακιντζη στην γιουροβιζιον αλλα ..σε λα βι….

360079

amyroukai
31/05/2016, 14:19
Το να ιδρώσεις δεν το αποφεύγεις. Η ζέστη είναι ζέστη. Και εγώ συνήθως όταν βγάζω το μπουφάν είμαι μούσκεμα. Το τι κερδίζεις/τι χάνεις είναι επιλογές.

7Tolis
31/05/2016, 14:22
Exmmm....Και δεν ανοιγεις τα μανίκια καλύτερα;
http://www.ventz-range.com/

o_gavros
31/05/2016, 14:22
τζιτζι, αν έχω πάντοτε μαζί μου τον πουφ, τότε δεν με νοιάζει

akis_trevor
31/05/2016, 14:37
Γαυρε,επειδηςςςς κι εγώ εντός πόλης δεν φοραγα κάτι πέρα από μπλουζάκι,ειπα να το πάρω να το φορέσω έστω και 10 φορές πχ.να πας και λίγο παραπέρα να πιεις ένα κοφι.
Παίζουν κάποια ρεβιτ στα 130-140€ αλλά δεν ξέρω αν σε ψήνει να ανεβεις ένα 50€ πάνω.

Blade Runner
31/05/2016, 17:25
Πολλη καλη επιλογη ειναι και τα RS TAICHI ειναι Ιαπωνικα και τα φερνει ο Τζορτζοπουλος
http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/showcustomproduct.php?id=6455

εχω το προηγουμενο απο το συγκεκριμενο εδω και 3 χρονια και ειναι αψογο

Πολλη καλες προστασιες και εξαιρετικα δροσερο
Κατω απο τις μασχαλες ,στους αγκωνες εσωτερικα και οπου ιδρωνεις πιο πολλη
εχει ενα σουπερ ενισχυμενο , λεπτο και ελαστικο διχτυ , το οποιο αν και λιγο kinky, κανει παρα πολλη καλη δουλεια .

Το φοραω ανελλιπως τα καλοκαιρια στην Αθηνα ,πλενετε ευκολα , και ειναι σουπερ ..δροσιστικο .

Γενικα παντως, οταν κυκλοφορεις νταλα μεσημερι κατακαλοκαιρο με μπουφαν στην Αθηνα ,σε κοιταζουν καπως οι σαγιοναρεοι ,στα φαναρια
του στυλ μας το παιζεις παγκοσμιος κλπ
αλλα στα αρκιdia mas..
προφανως στο μαθημα της φυσικης κανανε κοπανα .

SONone
31/05/2016, 18:17
ξεκίνησα να γράψω για να σας κοροϊδέψω αλλο οχι θα σας αφήσω να πιστεύετε οτι βλακεία θέλει ο καθένας και απλα θα πω την αποψη μου.

ειμαι χρήστης καλοκαιρινού AGV 4 χρονια το τελευταιο μπουφαν ειναι μια χαρα το εχω 2 χρονια. παρε οσο πιο ανοιχτόχρωμο βρεις. ομως απέφυγε το άσπρο γιατι οσο και να το πλενεις η γκρι μακα του καυσαερίου δεν φεύγει. οσο και να λερωθεί απο αλλους λογους ειναι καλοκαιρινό βγάζεις τις προστασίες και το πετας στο πλυντήριο μεχρι τους 60 και τελος. σε 4 ωρες εχει στεγνώσει κιόλας.
ναι κανει ζεστη πολλες φορες ιδρωνεις στο φαναρι μεχρι και με κοντομάνικο, αλλα δεν σε καίει ο ηλιος και μολις ξεκινήσεις δροσιζεσε.
τα συγκεκριμένα καλοκαιρινά που ειναι τελείως τρύπια ναι βράδυ γυρνώντας απο επαρχεία ισως κρυώνεις λιγο αλλα με ενα λεπτο φούτερ θα εισαι μια χαρα.
οπσο για την ασφάλεια βάζεις οτι προστασίες θες, και τα σημαντικά σημεία τριβής ειναι cordura

οποτε ναι παρε, ναι φόρα το και μεσα στην πολη , και ναι οταν βγενεις πιο εξω εχε μια τσαντα μαζι με ενα φουτερακι.
ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΜΕΓΕΘΗ να το δοκιμάσεις πρωτα. παρτο οσο πιο αεράτο γινετε ακομα και ενα νούμερο μεγαλυτερο πχ.(το θες να λειτουργεί διαφορετικά απο το χειμερινό θες να μπενει αερας.) και πηγενε και φαγωμένος να το δοκιμάσεις (εγω παίζω ενα νούμερο διάφορα)

Eversman
31/05/2016, 20:58
Γιάννη, κατά τη γνώμη μου, αξίζει να επενδύσεις σε καλοκαιρινό μπουφάν. Προχωρά το.

Όπως έγραψαν και τα παιδιά, ακόμη κι αν ιδρώσεις μέσα στην πόλη, στα φανάρια, αυτό θα μεταφράζεται σε δροσιά, μόλις ξεκινας. Σίγουρα η ζέστη θα ειναι εντόνη στα σαραντάρια, αλλά καλύτερα προστατευμένος και δροσερός, παρα χύμα και ξεροψημενος.

Γιά νύχτα σε επαρχία ή για υψόμετρο που έχει δροσουλα, βάζεις απο πάνω το αδιάβροχο (εγώ το έχω πάντα μαζί μου), ή ένα φωσφορίζων μοτοσυκλετιστικο γιλέκο (επίσης πάντα μαζί μου).

kostas777
31/05/2016, 21:10
ΠΑΝΤΑ μπουφάν, αλλιώς πήγαινε με τα πόδια. Κιλά ιδρώτα αξίζουν για αυτό που ΔΕΝ θα πάθεις ΑΝ πέσεις.

Εγώ συνιστώ Dainese, χαίρεσαι να το φοράς. Βάλε και προστασία πλάτης της Dainese στην θήκη που έχει και προστασία θώρακα (για μένα απαραίτητη σε όλα τα μπουφάν, με έχει σώσει).

George_M.
31/05/2016, 21:18

απο το 2009 εχω συνεχως το Bering Aero σε λαδι ανοιχτο χρωμα.
σε πληροφορω οτι αποριπτει οσα λες,εχει απιστευτο αερισμο κ στην Αθηνα με νταλα ηλιο απο πανω ΔΕΝ ιδρωνεις με καμια δυναμη.
το γεγονος οτι το υλικο κατασκευης (οπως ολα του ειδους) οταν το χτυπα ο ηλιος ζεστενεται κ αγγιζει το σωμα αμα φορας κοντομανικο ειναι αλλη υποθεση την οποια εχω επισης εξαλειψει φορωντας ενα μακρυμανικο βαμβακερο αντι κοντο μανικι.

7 στα 8 καλοκαιρια χρησης χωρις καμια φθορα,απιστευτη ποιοτητα κατασκευης!θα στεναχωρηθω αν δεν βρω το ιδιο για να το αντικαταστησω...

pektis
31/05/2016, 21:43
https://www.skroutz.gr/s/6656205/Nordcap-Eolos-Black.html
Βρηκα αυτο, μετα απο 6 χρονια που ειχα το bering...
Απλα, οπως ειπε και ο Ακης, δεν αξιζει να δωσεις παραπανω € για καλοκαιρινο μπουφαν...
Εχει και μια επενδυση αδιαβροχου, που μπορεις να την φορας και για κανα βραδυ με αερακι...
Απο αερα καλα κρατει που λενε! Εννοειται πως αν κατσεις νταλα μεσημερι στο φαναρι ιδρωνεις!:)

o_gavros
31/05/2016, 22:39
Ρε σεις...ποια δροσούλα;;; δουλευόμαστε;
είμαι αυτός που Δεκέμβρη στην Τιθορέα με 5 κέλσιους έσκασε ιδρωμένος...
Ξέρω και αναγνωρίζω τι σημαίνει οδηγω στην πολη με κοντομάνικο και, προφανώς, κάνω τις επιλογές μου.
Τέσπα,κατα νορντκαπ μεριά με κόβω.
Τα ιταλικα ξεφεύγουν σε τιμή.

Τζανή αυτό το ίδιο έχω βάλει ρε συ στο πρωτο ποστ,απλά σε ανοιχτο χρωμα.

daz
31/05/2016, 23:36
Κάθε φορά που ξεκινάω από φανάρι είναι σα να άνοιξα το κλιματιστικό.

Το να ιδρώνεις και λίγο όταν έχει πολύ ζέστη δεν είναι κακό για τον οργανισμό. Το να μην ιδρώνεις και να σε χτυπάει και ο ήλιος είναι ότι χειρότερο. Ο οργανισμός με την εφίδρωση προσπαθεί να δροσιστεί και δεν του το επιτρέπεις.

Αν έχεις πρόβλημα με την εφίδρωση πάρε και πιο δροσερό που υπάρχει.

gory
01/06/2016, 00:42
Σήμερα με μία καλή ζεστούλα σκεφτόμουνα να επιχειρήσω την πρώτη βόλτα χωρίς μπουφάν.
Δεν το επιχείρησα, την πρώτη βούτα την έφαγα πάντως. Τη στιγμή που έβρισκα στο έδαφος άκουγα το μπουφάν να ξύνει την άσφαλτο και ένα νοητικό ξεφύσημα ανακούφισης.
Πλέον είμαι ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός γκριζαρισμένου Nordcap Eolos.
Στα φανάρια ζεσταίνομαι, στην κίνηση δροσίζομαι, στην πτώση προστατεύτηκα!

anavatis19
01/06/2016, 01:28
συμφωνω και εγω για το μπουφαν! να παρεις και ας σκας..για ολους αυτο. καλυτερα λιγο ιδρωτας παραπανω παρα αιμα. εγω προσωπικα εχω ενα 4ων εποχων AGV που και σημερα με 37 βαθμους ζεσταινομουν αλλα οταν ξεκινουσα ημουν οκ.

https://www.toofast.gr/showprod.php?id=521

AristidisZ
01/06/2016, 06:56
Γιάννη οπωσδήποτε ανοιχτόχρωμο (αλλά όχι άσπρο)

Όντως όταν σταματάς νιώθεις άσχημα, αλλά επειδή από όσο κατάλαβα το θες για εκτός πόλης, νομίζω ότι μια χαρά θα είσαι

Βέβαια εγώ με το bering aero που έχω μετά τα 110~120 το νιώθω οτι θέλει να πάει βόλτα μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :bawl:

Mariner
01/06/2016, 08:16
Από προστασία , οκ είναι καλύτερο από τι σερτ , αλλα σε σχέση με ένα κανονικό μπουφάν είναι αστείο.
(ψιλα υφάσματα , φτηνές προστασίες κλπ). Ισως , σε κατι πολύ ακριβο τα πραγματα να είναι καλυτερα . εγω εχω ένα bering .

Γιώργο έχω ένα Dainese Zentex που είχα πάρει το 2007 άν θυμάμαι καλά, κάποια στιγμή σε μια κοντινή βόλτα είχα φάει μια καλή με το ΚΤΜ πατώντας κάτι με το μπροστινό και χάνοντάς το με αποτέλεσμα να συρθώ για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο. Φορούσα την προστασία πλάτης και ένα καλοκαιρινό παντελόνι ρέβιτ. Το παντελόνι έγινε φυτίλια ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα στον κώλο (οριακά σταμάτησα πρίν αρχίσει να εξαφανίζεται και το μποξεράκι :P ) αλλά το μπουφάν παρόλο που έφαγε μεγαλύτερο ζόρι βγήκε μια χαρά, ακόμα και το διάτρητο έμεινε σε αρκετά καλή κατάσταση και το φοράω ακόμα.

ggs
01/06/2016, 08:34
Γιώργο έχω ένα Dainese που είχα πάρει το 2007 άν θυμάμαι καλά, κάποια στιγμή σε μια κοντινή βόλτα είχα φάει μια καλή με το ΚΤΜ πατώντας κάτι με το μπροστινό και χάνοντάς το με αποτέλεσμα να συρθώ για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο. Φορούσα την προστασία πλάτης και ένα καλοκαιρινό παντελόνι ρέβιτ. Το παντελόνι έγινε φυτίλια ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα στον κώλο (οριακά σταμάτησα πρίν αρχίσει να εξαφανίζεται και το μποξεράκι :P ) αλλά το μπουφάν παρόλο που έφαγε μεγαλύτερο ζόρι βγήκε μια χαρά, ακόμα και το διάτρητο έμεινε σε αρκετά καλή κατάσταση και το φοράω ακόμα.

ναι Μαρίνο . γι αυτό λέω ότι θα πρέπει να είναι κάτι ακριβό και καλό γιατί συνήθως τα καλοκαιρινά μπουφαν τα παίρνουμε λοου μπατζετ (<100 ευρω) και αυτά δεν έχουν καλή ποιότητα.

Σε ταξίδι, που κινείσαι συνέχεια και δεν κολλάς σε κίνηση , προτιμώ να φοράω ένα μπουφαν 4εποχων με φουλ εξαερισμούς σε χέρια , στήθος , πλάτη κλπ. Ειμαι ΟΚ από ζεστη και νοιωθω ότι εχω προστασία.
Αλλα παλι δεν υπαρχει συνταγη. Ότι βολευει τον καθενα και τι λεφτά διαθέτει.
Σιγουρα υπάρχουν καλοκαιρινά μπουφάν που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Εχω κι εγω ένα καλοκαιρινο παντελονι της alpinestars το οποιο σε μια χαλαρη τουμπα κοντα στο Κιατο εγινε σαν φορεμα της lady gaga….:lol:
Τρυπες παντου και διαλυθηκε ολο ….

Mariner
01/06/2016, 08:44
Σε ταξίδι, που κινείσαι συνέχεια και δεν κολλάς σε κίνηση , προτιμώ να φοράω ένα μπουφαν 4εποχων με φουλ εξαερισμούς σε χέρια , στήθος , πλάτη κλπ. Ειμαι ΟΚ από ζεστη και νοιωθω ότι εχω προστασία.

Μαζί σου.. Το καλοκαιρινό το έχω αποκλειστικά για πόλη και καμια κοντινή βόλτα για καφέ που ξέρω πως δεν θα με πιάσει η νύχτα (η συγκεκριμένη πτώση που αναφέρομαι είχε γίνει λίγο έξω απο τα Βίλια)

pipe_smoker
01/06/2016, 10:03
Γιάννο, επειδή σε βάζω και στοίχημα άμα λάχει, χειρότερο πρόβλημα από μένα στο θέμα ζέστης ιδρώτα κλπ ΔΕΝ γίνεται να έχεις:p

Για καλοκαιρινό μπουφάν τα έχω γράψει πολλές φορές σε άλλα θρεντ.

Είτε dainese air flux είτε dainese air frame.

Το flux είναι πιο σουρωτήρι, κάπως πιο δροσερό, έχει τις προστασίες του, και γενικά δε νομίζω να βρεις πιο δροσερό και ποιοτικό μπουφάν για καλοκαίρι.

Το frame σουρωτήρι είναι κι αυτό, αλλά έχει σε κάποια σημεία λίγο περισσότερο ύφασμα, και παίρνει κι από μέσα ένα αντιανεμικό σαν επένδυση στις κλασικές περιπτώσεις "πήγα κάπου μεσημέρι, ίδρωσα, δεν έχω φανέλα να αλλάξω και φεύγω βράδυ που έχει βάλει ψύχρα με κίνδυνο να με πιάσει κόψιμο και να χ€σω τις κάλτσες μου".

To flux το είχα χρόνια και το φορούσα τους 10 από τους 12 μήνες του χρόνου.
Δυστυχώς πήρα κι άλλα κιλά, πλέον δε μου έκανε, και πήγα και πήρα ένα Held και μετάνοιωσα την ώρα και τη στιγμή και κυκλοφορώ χωρίς μπουφάν.

kalampokas
01/06/2016, 10:54
συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. καλύτερο μπουφάν, από θέμα ποιότητας, προστασιών (αν βάλεις και την πλάτη) και δροσιάς, δεν υπάρχει. επειδή είναι και παλιό μοντέλο, αν το βρεις συνήθως είναι και σε πολύ καλή τιμή.

gior-gos
01/06/2016, 12:27
Ενα "προβλημα" που εχει ο πολυ ανοιχτοχρωμος μοτοσυκλετιστικος εξοπλισμος ειναι οτι μετα απο 2 - 3 βολτες θελει.. πλυσιμο.

o_gavros
01/06/2016, 12:38
Παναή α μπεγκ του ντίφερ να πούμε :lol:

Φίλοι,τα ιταλιάνικα φεύγουν 2 και 3 φορές πάνω σε λεφτά. Αν δε, αγορασθεί και η πλάτη που πωλείται χώρια,τότε εκτινάσσεται το (ανύπαρκτο) μπάτζετ!
Επίσης θα θελα να σας πω ότι ένα ακριβότερο μπουφάν,δεν εγγυάται ότι θα μείνει άθικτο σε περίπτωση πτώσης.
Στην πρώτη καλή τουμπα που χα αρπάξει πριν 2-3 χρόνια, το 3 εποχών Bering μου (το οποίο τότε εδώ πωλούταν απο γνωστό κόκκινο μαγαζί επί της Πειραιώς 283€) με έσωσε απο ζημιά μεν, έγινε φυτίλια δε. Και με ταχύτητα ~50χαω...
Οι προστασίες είναι που σώνουν την κατάσταση.

BLiTzER
01/06/2016, 12:51
Ακόμα και οι προστασίες των Dainese, π.χ. στους αγκώνες, δε συγκρίνονται με φθηνότερες μάρκες. Τουλάχιστον όσα έχω δει εγώ.

sniper
01/06/2016, 12:53
Ενα "προβλημα" που εχει ο πολυ ανοιχτοχρωμος μοτοσυκλετιστικος εξοπλισμος ειναι οτι μετα απο 2 - 3 βολτες θελει.. πλυσιμο.

Ενώ μπορούμε να φοράμε βρωμερά και τρισάθλια σκουρόχρωμα, χωρίς κάποιο πρόβλημα...

gior-gos
01/06/2016, 12:59
Ενώ μπορούμε να φοράμε βρωμερά και τρισάθλια σκουρόχρωμα, χωρίς κάποιο πρόβλημα...

Ακριβως.

Blade Runner
01/06/2016, 12:59
Φοβαμαι οτι πολλα απο τα μαυρα μπουφανια που κυκλοφορουν ,το μονο νερο που ξερουν ειναι το ..βροχινο ..:lol:

lykourgi
01/06/2016, 13:44
Φοβαμαι οτι πολλα απο τα μαυρα μπουφανια που κυκλοφορουν ,το μονο νερο που ξερουν ειναι το ..βροχινο ..:lol:
Μήπως δεν ήταν πάντα μαύρα;

Επί της ουσίας, είμαι και εγώ υπέρ του ανοιχτόχρωμου για το καλοκαίρι. Δεν γίνεται ποτέ ενοχλητικά ζεστό, όπως το μαύρο.
Ιδρώνω μεν, αλλά μόλις κινηθώ λίγο είναι μια χαρά.

Billymuse
01/06/2016, 14:20
Ακόμα και οι προστασίες των Dainese, π.χ. στους αγκώνες, δε συγκρίνονται με φθηνότερες μάρκες. Τουλάχιστον όσα έχω δει εγώ.

+1
Στο καλοκαιρινό της Dainese που έχω τα προστατευτικά εφαρμόζουν τέλεια χωρίς να σκάω απο τη ζέστη τις νορμαλ μέρες που καίει :a022:

pektis
01/06/2016, 15:09
Παντως 200€ για καλοκαιρινο μπουφαν ειναι λιγο μ@λ@κια...:look:

DoctoR_k6
01/06/2016, 15:14
Dainese air frame εδω κ 2 χρονια...απο αρχες Μαη μεχρι κ μεσα Οκτωβρη κανονικα καθημερινα.
Eχει κ ενα ψιλοαντιανεμικο απο μεσα για οσους ψιλοκρυωνουν(οταν δεν σκαει ο τζιτζικας).
Σε πορεια δεν εχεις θεμα αλλα αν σταματησεις ή πηζεις σε κανα κεντρο...ο,τι κ να φορας θα ιδρωσεις.
Προστασια πανω απ'ολα για αρχη!!

Saxon
01/06/2016, 15:45
Φίλε προσωπικά θα έλεγα να πάρεις ένα μπουφάν που μπορείς να αφαιρέσεις τα μανίκια έχω ένα τέτοιο και είναι πολύ βολικό στης πολλές ζέστες το κάνεις αμάνικο και είσαι κομπλέ. Όσο για την τιμή υπάρχουν πολλά και οικονομικά μπουφάν δεν χρειάζεται μια περιουσία για να πάρεις ένα καλό.

BLiTzER
01/06/2016, 15:47
Γιατί να φορέσεις μπουφάν, αν είναι να αφαιρέσεις τα μανίκια;

AristidisZ
01/06/2016, 15:48
Καλά η μόνη χρησιμότητα που έχουν τα αμάνικα μπουφάν μηχανής είναι οι εξτρά τσέπες που έχεις...

Saxon
01/06/2016, 15:54
Καλά τα λέτε παιδιά αλλά κακά τα ψέματα δεν πολύ παλεύεται με μπουφάν και 40 βαθμούς π.χ. από θέμα προστασίας είναι καλά. Εκτός και αν μένεις κατά εδώ πάνω Δ.Μακεδονία και έχεις 3 μήνες χειμώνα και άλλους 9 βρυχειμωνια τότε αλλάζει το θέμα :Ρ

daz
01/06/2016, 18:07
Με 40 βαθμούς (και με λιγότερους) δεν παλεύεται ούτε με μπουφάν, ούτε χωρίς! Με μπουφάν όμως παίζει να είναι λίγο καλύτερα.

Κανένα μπουφάν με μανίκια αλλά χωρίς το υπόλοιπο υπάρχει ρε παιδιά? Σαν εκείνα που φοράνε οι γυναίκες που έχoυν μόνο μανίκια και λίγο στους ώμους. :lol:

7Tolis
01/06/2016, 18:25
Εγώ πάντως 7 ωρες στη δουλειά το καλοκαίρι δε τη παλεύω να φοράω μπουφανε.Υποφέρω.
Συχνότερα βάζω γιλέκο σημαδούρα και επιαγκωνίδες.Για μια απλή διαδρομή να πας στο γραφείο σου πχ ή σε χώρο στεγασμένο,ασφαλώς και το φοράς το μπουφάν.Για ντελιβεράδες,διας κτλ ειναι μαρτύριο συνέχεια να το φοράς.

paramedic
01/06/2016, 18:27
Με 40 βαθμούς (και με λιγότερους) δεν παλεύεται ούτε με μπουφάν, ούτε χωρίς! Με μπουφάν όμως παίζει να είναι λίγο καλύτερα.

Κανένα μπουφάν με μανίκια αλλά χωρίς το υπόλοιπο υπάρχει ρε παιδιά? Σαν εκείνα που φοράνε οι γυναίκες που έχoυν μόνο μανίκια και λίγο στους ώμους. :lol:

Εφτασεεεεεεε........

http://www.fc-moto.de/Acerbis-Cosmo-20

daz
01/06/2016, 18:45
Εφτασεεεεεεε........

http://www.fc-moto.de/Acerbis-Cosmo-20

Αυτά είναι!

Θεούλης! :beer:

Pan (dvs)
01/06/2016, 19:14
Γιατί να φορέσεις μπουφάν, αν είναι να αφαιρέσεις τα μανίκια;

Απο το να μην φορας καθολου γιατι δεν μπορεις,τουλαχιστον εχεις μια στοιχειωδη προστασια σε ωμους και πλατη.

BLiTzER
01/06/2016, 19:20
Τι προστασία έχεις σε ώμους χωρίς μανίκια; Και, σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι ο τύπος που βγάζει τα μανίκια επειδή ζεσταίνεται, θα έχει προστασία πλάτης :p

Pan (dvs)
01/06/2016, 19:23
Τι προστασία έχεις σε ώμους χωρίς μανίκια; Και, σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι ο τύπος που βγάζει τα μανίκια επειδή ζεσταίνεται, θα έχει προστασία πλάτης :p

Ειπα στοιχειωδη.Απο το ολοτελα κλπ,κλπ.

nickald
01/06/2016, 19:28
Dainese air frame εδω κ 2 χρονια...απο αρχες Μαη μεχρι κ μεσα Οκτωβρη κανονικα καθημερινα.
Eχει κ ενα ψιλοαντιανεμικο απο μεσα για οσους ψιλοκρυωνουν(οταν δεν σκαει ο τζιτζικας).
Σε πορεια δεν εχεις θεμα αλλα αν σταματησεις ή πηζεις σε κανα κεντρο...ο,τι κ να φορας θα ιδρωσεις.
Προστασια πανω απ'ολα για αρχη!!

Το πηρα σήμερα.

Προς το μαγαζι με ζακετακι φουτερ και ανοιχτοχρωμο εσκασα.

Απο το μαγαζι με το frame (μαυρο-κοκκινο) φεεεεετααααα.....

Και γ@μω τις φασεις ναουμ... δε περιμενα να ειναι τοσο δροσερο ΜΕ την εσωτερικη του φαση φορεμενη.... Τα καλυτερα 160€ που εχω δωσει...

amyroukai
01/06/2016, 19:48

Δεν φοράνε πλάτη ούτε σε ακριβά δερμάτινα, για άνεση. Ποιό καλοκαιρινό...

gior-gos
01/06/2016, 21:00
Το πηρα σήμερα.

Προς το μαγαζι με ζακετακι φουτερ και ανοιχτοχρωμο εσκασα.

Απο το μαγαζι με το frame (μαυρο-κοκκινο) φεεεεετααααα.....

Και γ@μω τις φασεις ναουμ... δε περιμενα να ειναι τοσο δροσερο ΜΕ την εσωτερικη του φαση φορεμενη.... Τα καλυτερα 160€ που εχω δωσει...

Καλοριζικο! Το χω 5 χρονια, αρκετα δροσερο (οταν κινεισαι :D). Οταν βαζεις το εσωτερικο αντιανεμικο ειναι λιγο "μανικι" να ταιριαξεις και να κουμπωσεις σωστα τα μανικια του αντιανεμικου με τα μανικια του μπουφαν..

Με αφορμη αυτο που εγραψες παραθετω μιά εκδοχη που ακουσα απο καποιον.

Σε εξωτερικες θερμοκρασιες, λεει, που υπερβαινουν το 36,6 (θερμοκρασια σωματος), το χειμερινο μπουφαν μπορει να κανει καλυτερη δουλεια απ το καλοκαιρινο διοτι θα διατηρησει την θερμοκρασια του σώματός μας στο 36,6, ενω το καλοκαιρινο θα επιτρεψει στην εξωτερικη θερμοκρασια που υπερβαινει αυτη του σώματός μας να ερθει σε αμεση επαφη με το σωμα μας και να μας ζεστανει περισσοτερο.

Ετσι οπως μου το περιεγραψε νομιζω οτι εχει μιά λογικη. Ομως δεν το χω δοκιμασει κι ουτε προκειται· λιωνω μόνο που το σκεφτομαι :p

daz
01/06/2016, 21:31
Σε εξωτερικες θερμοκρασιες, λεει, που υπερβαινουν το 36,6 (θερμοκρασια σωματος), το χειμερινο μπουφαν μπορει να κανει καλυτερη δουλεια απ το καλοκαιρινο διοτι θα διατηρησει την θερμοκρασια του σώματός μας στο 36,6, ενω το καλοκαιρινο θα επιτρεψει στην εξωτερικη θερμοκρασια που υπερβαινει αυτη του σώματός μας να ερθει σε αμεση επαφη με το σωμα μας και να μας ζεστανει περισσοτερο.

Ετσι οπως μου το περιεγραψε νομιζω οτι εχει μιά λογικη. Ομως δεν το χω δοκιμασει κι ουτε προκειται· λιωνω μόνο που το σκεφτομαι :p

Είναι αυτό που έγραψα παραπάνω. Ο οργανισμός θέλει να ιδρώσει για να δροσιστεί και δεν τον αφήνεις.
Μέσα στην πόλη μια χαρά ιδρώνει με το καλοκαιρινό σε τέτοιες θερμοκρασίες και το αεράκι που μπαίνει μέσα τον δροσίζει.

Στην εθνική με τις ίδιες συνθήκες όμως είναι επικίνδυνο. Ο οργανισμός αποβάλει συνέχεια υγρά μέσω της εφίδρωσης που όμως δε βρίσκει στόχο γιατί το μπουφάν μας έχει τρύπες ενώ η θερμοκρασία αέρα είναι μεγαλύτερη απ' αυτή του σώματος. Τα υγρά αυτά δε μπορούμε - προλαβαίνουμε να τα αναπληρώσουμε. Είναι πολύ εύκολο να την πατήσει κάποιος σε τέτοιες συνθήκες.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί μέσα στην πόλη φορόντας κοντομάνικο.

teogtp
01/06/2016, 22:34
Είναι αυτό που έγραψα παραπάνω. Ο οργανισμός θέλει να ιδρώσει για να δροσιστεί και δεν τον αφήνεις.
Μέσα στην πόλη μια χαρά ιδρώνει με το καλοκαιρινό σε τέτοιες θερμοκρασίες και το αεράκι που μπαίνει μέσα τον δροσίζει.

Στην εθνική με τις ίδιες συνθήκες όμως είναι επικίνδυνο. Ο οργανισμός αποβάλει συνέχεια υγρά μέσω της εφίδρωσης που όμως δε βρίσκει στόχο γιατί το μπουφάν μας έχει τρύπες ενώ η θερμοκρασία αέρα είναι μεγαλύτερη απ' αυτή του σώματος. Τα υγρά αυτά δε μπορούμε - προλαβαίνουμε να τα αναπληρώσουμε. Είναι πολύ εύκολο να την πατήσει κάποιος σε τέτοιες συνθήκες.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί μέσα στην πόλη φορόντας κοντομάνικο.

Με εξωτερικη θερμοκρασια περιπου στους 40,και φουλ δερματα διατρητα δεν ενιωθα ιδιαιτερα ασχημα οσο ημουν εν κινησει.
Βεβαια οταν εφτασα σπιτι και για ενα 3μερο περιπου ημουν κατακοκκινος σαν π@υτσοκεφαλος...............

sugariasgeorge
01/06/2016, 23:20
Με εξωτερικη θερμοκρασια περιπου στους 40,και φουλ δερματα διατρητα δεν ενιωθα ιδιαιτερα ασχημα οσο ημουν εν κινησει.
Βεβαια οταν εφτασα σπιτι και για ενα 3μερο περιπου ημουν κατακοκκινος σαν π@υτσοκεφαλος...............

360221

και καπακι εκδρομουλα εδω ...

360222

θα κανεις θραυση λεμε !!!:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

pipe_smoker
02/06/2016, 00:30
Παναή α μπεγκ του ντίφερ να πούμε :lol:

Φίλοι,τα ιταλιάνικα φεύγουν 2 και 3 φορές πάνω σε λεφτά. Αν δε, αγορασθεί και η πλάτη που πωλείται χώρια,τότε εκτινάσσεται το (ανύπαρκτο) μπάτζετ!
Επίσης θα θελα να σας πω ότι ένα ακριβότερο μπουφάν,δεν εγγυάται ότι θα μείνει άθικτο σε περίπτωση πτώσης.
Στην πρώτη καλή τουμπα που χα αρπάξει πριν 2-3 χρόνια, το 3 εποχών Bering μου (το οποίο τότε εδώ πωλούταν απο γνωστό κόκκινο μαγαζί επί της Πειραιώς 283€) με έσωσε απο ζημιά μεν, έγινε φυτίλια δε. Και με ταχύτητα ~50χαω...
Οι προστασίες είναι που σώνουν την κατάσταση.

Φυτιλια θα γίνει το κάθε μη δερμάτινο μπουφάν.
Ποσο μάλλον αν δεν ειναι και γερή κορντουρα, αλλα καλοκαιρινό σι θρου σαν τις φανέλες που φοραγανε Ψάλτης-Γαρδελης-Μιχαλοπουλος οταν πηγαίνανε στη ντίσκο:lol:

Δεν ξέρω τί να σε πω.

Εγω όπως σου έγραψα πήρα το held (που παίζει να ειναι και πιο ακριβό απο το frame ή το flux), και μετανοιωσα την ώρα και τη στιγμή.
Και D3 προστατευτικά (έτσι δε λέγονται?) και ποιοτικότατο μπουφάν απ'οσο γνωρίζω (δεν την έχω για καμια μάρκα μ'εκαψες τη held).

Δε στρώνει πάνω μου, ειναι βαρύ, το ύφασμα του ειναι παράξενο και το αισθάνομαι ενοχλητικό σα να κολλάει πάνω μου οταν αρχίζω και γίνομαι παπι.

Το dainese ηταν σα να μην το φοραγα.

Ειναι και τι κάθεται στον καθένα.

DoctoR_k6
02/06/2016, 10:48
Προφανως ενα μπουφαν με προστασιες προστατευει καλυτερα απο ενα αμανικο ή απο το κοντομανικο...
Τωρα τι ποιοτητα κ αντοχη εχει το καθενα(κ σε τι ειδους πτωση) ειναι αλλη κουβεντα!!

daz
02/06/2016, 15:00
Τα καλοκαιρινά είναι για πόλη και μικρές ταχύτητες. Για εθνική υπάρχουν πιο ενισχυμένα με αεραγωγούς που δουλεύουν άριστα σε αυτές τις ταχύτητες. Την Φουλ διάτρηση την χρειαζόμαστε στις μικρές ταχύτητες της πόλης με τα φανάρια κτλ όχι στην εθνική. Χωρίς να μπορούν να κάνουν αλλιώς, την ίδια λογική ακολουθούν και οι προστασίες. Το καλοκαιρινό που σε προστάτευσε και διαλύθηκε στις ταχύτητες πόλης, έκανε άριστα τη δουλειά του.

Τώρα θα μου πείτε, δε μπορούμε να έχουμε 10 τζάκετ. Το ξέρω, ούτε εγώ μπορώ!

daz
02/06/2016, 15:05
Και D3 προστατευτικά (έτσι δε λέγονται?)

D3O

Dalt0n
02/06/2016, 15:16
Καλά τα λέτε παιδιά αλλά κακά τα ψέματα δεν πολύ παλεύεται με μπουφάν και 40 βαθμούς π.χ. από θέμα προστασίας είναι καλά. Εκτός και αν μένεις κατά εδώ πάνω Δ.Μακεδονία και έχεις 3 μήνες χειμώνα και άλλους 9 βρυχειμωνια τότε αλλάζει το θέμα :Ρ

Δικός μας :smokin:

George_M.
04/06/2016, 17:51
ΠΑΝΤΑ μπουφάν, αλλιώς πήγαινε με τα πόδια. Κιλά ιδρώτα αξίζουν για αυτό που ΔΕΝ θα πάθεις ΑΝ πέσεις.

Εγώ συνιστώ Dainese, χαίρεσαι να το φοράς. Βάλε και προστασία πλάτης της Dainese στην θήκη που έχει και προστασία θώρακα (για μένα απαραίτητη σε όλα τα μπουφάν, με έχει σώσει).

απο το 2009 εχω συνεχως το Bering Aero σε λαδι ανοιχτο χρωμα.
σε πληροφορω οτι αποριπτει οσα λες,εχει απιστευτο αερισμο κ στην Αθηνα με νταλα ηλιο απο πανω ΔΕΝ ιδρωνεις με καμια δυναμη.
το γεγονος οτι το υλικο κατασκευης (οπως ολα του ειδους) οταν το χτυπα ο ηλιος ζεστενεται κ αγγιζει το σωμα αμα φορας κοντομανικο ειναι αλλη υποθεση την οποια εχω επισης εξαλειψει φορωντας ενα μακρυμανικο βαμβακερο αντι κοντο μανικι.

7 στα 8 καλοκαιρια χρησης χωρις καμια φθορα,απιστευτη ποιοτητα κατασκευης!θα στεναχωρηθω αν δεν βρω το ιδιο για να το αντικαταστησω...

χθες ειπα να ριξω μια ματια καθαρα ερευνητικη ωστε να ξερω οταν θα ρθει η ωρα της αντικαταστασης του τιμιοτατου Bering...
δοκιμασα το Eolos της Nordcap κ το Hydra Fluex απο την Dainese...

σαφως ΔΕΝ υπαρχει θεμα συγκρισης ουτε σε ποιοτητα,
ουτε σε εφαρμογη,
ουτε σε αισθηση στο σωμα λογω υλικων κατασκευης
αλλα ΟΥΤΕ κ στο θεμα προστατευτικων οπου οι Ιταλοι ειναι απλα μια κατηγορια απο μονοι τους!!
(αυτο νομιζω πως μας ενδιαφερει περισσοτερο)

ναι σωστα το ενα κοστιζει (αν παρεις κ την προστασια πλατης) 3 φορες πανω απο το αλλο..ομως η διαφορα ειναι χαοτικη.
αν ομως καποιος θελει ενα φθνο τιμιο εποχιακο μπουφανακι ωστε να ειναι προστατευμενος τοτε το βορειο ακρωτηρι ειναι οτι καλυτερο!!

lleonidas
05/06/2016, 23:03
Γνωστό μοτομάγαζο της Λ.Βουλιαγμένης έχει 20% έκπτωση στις 2 μάρκες μπουφάν που αναφέρθηκαν στο πρώτο post αλλά και σε όλα του τα είδη νομίζω...η έκπτωση ισχύει μέχρι τις 8 Ιουνίου στο διαδικτυακό τους κατάστημα,εικάζω πως θα ισχύει το ίδιο και στο φυσικό.Ψήνομαι για το Dainese Air Flux D1 που βγαίνει στα 127€ τελική τιμή αν και νομίζω πως αυτή η έκπτωση κερδίζεται και σε άλλα μαγαζιά με παζάρι.Ίσως έχει ενδιαφέρον σε κάποια κράνη.

amyroukai
05/06/2016, 23:09
Προσφορές λόγω κλεισίματος κάνει και η wintex στην καλλιρόης, δίπλα σχεδόν στο brakeshop

o_gavros
05/06/2016, 23:19
αύριο θα με βγάλει ο δρόμος απο Βουλιαγμένης,θα το τσεκαρω.

Hayate
05/06/2016, 23:24
3 χρόνια τώρα πάντως που έχω το AirFlux της Dainese το μόνο σημείο που κάαααααααααααααααααααποια στιγμή ίδρωσε ήταν η πλάτη επειδή έχω την προστασία και αυτό πάντα λόγω της μικρής και φυσιολογικής ταχύτητας στην πόλη.Βέβαια εγώ κουβαλάω και 2η μπλουζίτσα στο γκραφείο οπότε δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα.Απο ποιότητα κατασκευής πάντως και προστασίες είναι κορυφή μπορεί να κοπανάνε λιγουλάκι αλλά τα βγάζει τα λεφτά του.Συνήθως δε το καταλαβαίνω οτι το φοράω είναι τόσο ελαφριά η πλέξη του και ανασαίνει πααααααααααααααααααρα πολύ καλά ειδικά αν ανοίξεις κ τους 2 μικρούς αεραγωγούς που έχει λίγο κάτω απο τους ώμους.

xaotikos
05/06/2016, 23:38
Γνωστό μοτομάγαζο της Λ.Βουλιαγμένης έχει 20% έκπτωση στις 2 μάρκες μπουφάν που αναφέρθηκαν στο πρώτο post αλλά και σε όλα του τα είδη νομίζω...η έκπτωση ισχύει μέχρι τις 8 Ιουνίου στο διαδικτυακό τους κατάστημα,εικάζω πως θα ισχύει το ίδιο και στο φυσικό.Ψήνομαι για το Dainese Air Flux D1 που βγαίνει στα 127€ τελική τιμή αν και νομίζω πως αυτή η έκπτωση κερδίζεται και σε άλλα μαγαζιά με παζάρι.Ίσως έχει ενδιαφέρον σε κάποια κράνη.
Μπορείς να πεις πιο μαγαζί έστω και με πμ?

anavatis19
05/06/2016, 23:47
ρε παιδια τοοοσο καλο αυτο το dainese? το agv που εχω νιωθω εναν ιδρωτα γενικα ακομα και στα χερια στους πηχεις...βεβαια ειναι 4ων εποχων αυτο και παρολο που ειναι αρκετα διατρητο εχω αυτο το θεμα

xaotikos
05/06/2016, 23:53
Με 4 εποχών είναι λογικό, πρέπει να καλυψουν και το κρύο οποτε δεν φτάνουν μόνο οι αεραγωγοί. Τα 4 εποχών ειναι πιο πολύ marketing. Στην ελλάδα μεταφράζεται 2,5 εποχων μιας και το καλοκαιρι μας μπορει να ειναι από ιούνιο ως σεπτέμβρη. Το καλοκαιρι θέλει καλοκαιρινό αλλά πάλι μπορει να ζεσταινεσαι ή και να ψιλοκρυώνεις κιολας. Το revit air πχ που έχω, μια χαρά κάνει τη δουλειά του σαν καλοκαιρινό, αλλά στους πήχεις σε στάσει ζεσταινεσαι. Απο την άλλη, βραδάκι μπορεί και να κρυώνεις αν βγεις παραοξω ;)

anavatis19
05/06/2016, 23:55
βραδυ βεβαια σε ψιλοεπαρχια οχι αθηνα να φανταστω. μαλλον πρεπει να παρω και ενα αμιγως καλοκαιρινο τελικα

xaotikos
06/06/2016, 00:30
Αθηνα, απλα κάποιες βραδιες ανεβαίνοντας βόρεια βγάζει μια δροσούλα.

maniatiakos
06/06/2016, 10:04
Τσίμπησα καλοκαιρινό μπουφάν suomy 80 από 179 ευρώ από mc motor import στη Μιχαλακοπούλου.
Ήταν το τελευταίο μαύρο Νο 50, εξ' ου και η τιμή.
Το φόρεσα, εντάξει μια σχετική ζέστη όταν είσαι σταματημένος υπάρχει. Σε κίνηση, είσαι καλά.
Επιβάλλεται τόσο το μπουφάν όσο και το γαντάκι το καλοκαιρινό, σε μια πτώση (μακριά από μας) γλυτώνεις τουλάχιστον τα εγκαύματα τριβής...
Τώρα κάτι nordcap κλπ, παιδιά δεν αξίζουν...

Τον εξοπλισμό μια φορά τον πληρώνεις...τα δερμάτινα dainese μου τα 'χω 15 χρόνια και είναι σαν καινούρια (το μαύρο χρώμα, φυσιολογικά έχει ξεθωριάσει λίγο), μόνο μια φορά χρειάστηκε να αλλάξω φερμουάρ.
Πάρτε επώνυμο και αν δε μπορείτε καινούριο, πάρτε μτχ...
Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι

xaotikos
06/06/2016, 10:24
Έχει φτιάξει κανείς φερμουάρ σε μπουφάν για να ταιριάζει με παντελόνι άλλης μάρκας; Πήρα ένα καλοκαιρινό παντελονάκι nordcap αλλά το μπουφανακι δεν με τρέλανε και σκέφτομαι μήπως πάρω κάτι αλλο...
Έχετε υπόψη κάποιο ανοιχτοχρωμο (κατά προτίμηση εκρού όπως ειναι τα eolos της nordkap) που να έχει και αφαιρούμενη επένδυση;

amyroukai
06/06/2016, 13:19
Το φερμουάρ του μπουφάν στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει και το κομμάτι που ράβεται στο παντελόνι, οπότε ακόμα και αν δεν ταιριάζει το ένα με το άλλο μιά μοδίστρα θα σου δώσει την λύση.

Nik0s_Dk
07/06/2016, 23:33
Το revit air πχ που έχω, μια χαρά κάνει τη δουλειά του σαν καλοκαιρινό, αλλά στους πήχεις σε στάσει ζεσταινεσαι.

Πήγα και το δοκίμασα και μου έκατσε καλά το συγκεκριμένο της Ρεβιτ. Και είμαι μεταξύ αυτού και ένα και της Ηeld που επίσης μου έκατσε καλά. Σε χρήματα είναι αμελητέα η διαφορά. Κυρίως ρωτώ για την Held γιατί δεν ξέρω ουσιαστικά τίποτα για την εταιρία αυτή

αυτό ειναι το held http://www.motoin.de/Clothing/Jackets/Meshjackets/Held-Tropic-II-textile-jacket::35417.html?language=en
αυτο το ρεβιτ http://www.revzilla.com/motorcycle/revit-airwave-jacket

WiSe
08/06/2016, 12:57
Σημερα πηρα το Dainese Air flux D1 στα 149€. Ειδα και αλλες μαρκες οπως Revit, Nordcap κλπ. Κανενα δεν ειχε τα "κοκκαλα" που ειχε το Dainese και κανενα δεν ηταν τοσο διαμπερες οσο αυτο. Αξιζει με 1000 η αγορα του καθως ειναι κατι που μενει. Οι προστασιες των υπολοιπων ειναι υποτυπώδης. Κατι αφρολεξ αμφιβολου εμπιστοσυνης.

Ειχε και σε ασπρο αλλα το πηρα μαυρο καθως οι μετακινησεις μου στην Αθηνα μερα ειναι περιορισμενες (μια φορα το 2μηνο).

Πολυ αερατο στο δρομο (Περιστερι-Κιφησος-Αττικη οδος) και ωραια εφαρμογη.

Tycho Moon
08/06/2016, 13:09
Σημερα πηρα το Dainese Air flux D1 στα 149€. Ειδα και αλλες μαρκες οπως Revit, Nordcap κλπ. Κανενα δεν ειχε τα "κοκκαλα" που ειχε το Dainese και κανενα δεν ηταν τοσο διαμπερες οσο αυτο. Αξιζει με 1000 η αγορα του καθως ειναι κατι που μενει. Οι προστασιες των υπολοιπων ειναι υποτυπώδης. Κατι αφρολεξ αμφιβολου εμπιστοσυνης.

Ειχε και σε ασπρο αλλα το πηρα μαυρο καθως οι μετακινησεις μου στην Αθηνα μερα ειναι περιορισμενες (μια φορα το 2μηνο).

Πολυ αερατο στο δρομο (Περιστερι-Κιφησος-Αττικη οδος) και ωραια εφαρμογη.

Συμφωνώ απολύτως. Το έχω συνδυάσει και με μία πλάτη της Dainese και έχει γίνει το 2ο δέρμα μου τα τελευταία 2 καλοκαίρια.

AUFGEBRACHT
08/06/2016, 18:10
Πήγα και το δοκίμασα και μου έκατσε καλά το συγκεκριμένο της Ρεβιτ. Και είμαι μεταξύ αυτού και ένα και της Ηeld που επίσης μου έκατσε καλά. Σε χρήματα είναι αμελητέα η διαφορά. Κυρίως ρωτώ για την Held γιατί δεν ξέρω ουσιαστικά τίποτα για την εταιρία αυτή

αυτό ειναι το held http://www.motoin.de/Clothing/Jackets/Meshjackets/Held-Tropic-II-textile-jacket::35417.html?language=en
αυτο το ρεβιτ http://www.revzilla.com/motorcycle/revit-airwave-jacket

Γερμανική φίρμα, δεν έχω άποψη για τα προϊόντα της, αλλά άγνωστη δεν την λες με τίποτα. Το Held Tropic κυκλοφορεί αρκετό καιρό στην αγορά, τελικά προτίμησα το Revit Air (πρόγονος του Airwave) γιατί μου ταίριαξε καλά και γιατί το Held έπρεπε να ανέβω Αθήνα να το δω. Αναφορικά με τις προστασίες που αναφέρθηκε, το Air της Rev'it που έχω εγώ, έχει προστασίες της Knox...

xaotikos
08/06/2016, 18:32
Εγώ τελικά πήρα το eolos της nordcap, γνωρίζοντας την μέτρια ποιότητα σε σχέση με τα αντιστοιχα επώνυμων brands. Ειδα ότι ταιριάζουν πάνω οι knox προστασιες του revit air που έχω και γνωριζοντας εξαρχης ότι θα το μαζέψω στα πλευρά γιατί η εφαρμογή εκει πάσχει.
Συνολο με την μεταποιηση ~100€. Ο λόγος που το επέλεξα ειναι ότι ήθελα για ταξίδι που θα κάνω καλοκαιρινό ανοιχτοχρωμο που να έχει εξτρά επένδυση για κίνηση και βραδάκι. Με κάμποσο παραπάνω έπαιρνα πιο επώνυμο αλλά θα έπρεπε να βρω λύση στην εξτρά επένδυση. Βέβαια έχω και το αντιστοιχο παντελόνι.

akis_trevor
08/06/2016, 18:44
Το μπάτζετ μου όπως είχα πει και πιο πίσω ήταν περιορισμένο.γισυτο πήρα το νορντκαπ με 40-50€ λιγότερο αποτι το ρεβιτ.
Και μόνο που αντι για μία ζακέτα φοραω αυτό κέρδος είναι γιαννη..
Go for it.

gory
09/06/2016, 13:25
Εγώ τελικά πήρα το eolos της nordcap, γνωρίζοντας την μέτρια ποιότητα σε σχέση με τα αντιστοιχα επώνυμων brands. Ειδα ότι ταιριάζουν πάνω οι knox προστασιες του revit air που έχω και γνωριζοντας εξαρχης ότι θα το μαζέψω στα πλευρά γιατί η εφαρμογή εκει πάσχει.
Συνολο με την μεταποιηση ~100€. Ο λόγος που το επέλεξα ειναι ότι ήθελα για ταξίδι που θα κάνω καλοκαιρινό ανοιχτοχρωμο που να έχει εξτρά επένδυση για κίνηση και βραδάκι. Με κάμποσο παραπάνω έπαιρνα πιο επώνυμο αλλά θα έπρεπε να βρω λύση στην εξτρά επένδυση. Βέβαια έχω και το αντιστοιχο παντελόνι.

Δε θα σου συνιστούσα να βασιστείς στην επένδυση του... είναι πλαστικούρα σκέτη, μία φορά που την χρειάστηκα έγινα μούσκεμα στον ιδρώτα από μέσα.
Σημειωτέον, φορούσα βαμβακερή μπλούζα, δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα άλλαζε με κάποιο ρούχο διαπνέον, αλλά και μόνο η αίσθηση ήταν... μπλιαχ :yuck:

Για επένδυση σκέφτομαι να επενδύσω σε αυτό: http://www.dainese.com/eu_en/d-mantle-fleece-ws-74191.html
για χρήση χειμώνα/καλοκαίρι.

Amaretos1
09/06/2016, 14:22
Καλησπέρα και απο μένα. Ειμαι εντελώς νεος (3 μερα) στο αθλημα, και εχω ενα scooter για να πηγαινοέρχομαι στην δουλεια. Αυτη ειναι η χρήση μου. Πριν κανα 2μηνο αγόρασα το 1ο μου μπουφαν και συγκεκριμένα αυτό DAINESE Tempest D-Dry® blackhttp://www.motoexpert.gr/el/mpoufan/mpoufan-dainese/dainese-heimerina/dainese-tempest-d-dry-black το οποιο έχει αφαιρούμενη επενδυση την οποια εχω βγαλει. Το scooter το καβαλάω το πρωι για να παω και το απογευμα για να επιστρέψω. Μεχρι στιγμής αυτες τις 2-3 μερες δεν εχω ζεσταθει εννοειται γιατι δεν εχουμε και καυσωνα, και επισης εχει το μπουφαν φερμουαρ μπρος πισω που τα ανοιγεις και δημιουργει ενα ευχαριστο ρευμα αέρα.

Η ερώτηση μου τωρα ειναι, για παιδια που έχουν ηδη καλοκαιρινό στύλ EOLOS ARCTIC GREY, εχει πολύ μεγαλή διαφορά ειναι θα αρκετα πιο δροσερο απο το δικο μου? Ρωταω για αν δω αν αξιζει να δωσω 70-80 ευρώ για καλοκαιρινό η θα ειναι μικρή η διαφορά σε σχέση με αυτό που έχω (και σε σχεση με την χρήση που κανω).

Ευχαριστώ

AristidisZ
09/06/2016, 14:44
Καλησπέρα και απο μένα. Ειμαι εντελώς νεος (3 μερα) στο αθλημα, και εχω ενα scooter για να πηγαινοέρχομαι στην δουλεια. Αυτη ειναι η χρήση μου. Πριν κανα 2μηνο αγόρασα το 1ο μου μπουφαν και συγκεκριμένα αυτό DAINESE Tempest D-Dry® blackhttp://www.motoexpert.gr/el/mpoufan/mpoufan-dainese/dainese-heimerina/dainese-tempest-d-dry-black το οποιο έχει αφαιρούμενη επενδυση την οποια εχω βγαλει. Το scooter το καβαλάω το πρωι για να παω και το απογευμα για να επιστρέψω. Μεχρι στιγμής αυτες τις 2-3 μερες δεν εχω ζεσταθει εννοειται γιατι δεν εχουμε και καυσωνα, και επισης εχει το μπουφαν φερμουαρ μπρος πισω που τα ανοιγεις και δημιουργει ενα ευχαριστο ρευμα αέρα.

Η ερώτηση μου τωρα ειναι, για παιδια που έχουν ηδη καλοκαιρινό στύλ EOLOS ARCTIC GREY, εχει πολύ μεγαλή διαφορά ειναι θα αρκετα πιο δροσερο απο το δικο μου? Ρωταω για αν δω αν αξιζει να δωσω 70-80 ευρώ για καλοκαιρινό η θα ειναι μικρή η διαφορά σε σχέση με αυτό που έχω (και σε σχεση με την χρήση που κανω).

Ευχαριστώ

Μόλις πάει 30+ θα δεις ότι το χειμερινό μπουφάν που έχεις δεν αντέχεται με τίποτα, οπότε τα συμπεράσματα δικά σου ;)

xaotikos
09/06/2016, 15:20
Δε θα σου συνιστούσα να βασιστείς στην επένδυση του... είναι πλαστικούρα σκέτη, μία φορά που την χρειάστηκα έγινα μούσκεμα στον ιδρώτα από μέσα.
Σημειωτέον, φορούσα βαμβακερή μπλούζα, δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα άλλαζε με κάποιο ρούχο διαπνέον, αλλά και μόνο η αίσθηση ήταν... μπλιαχ :yuck:

Για επένδυση σκέφτομαι να επενδύσω σε αυτό: http://www.dainese.com/eu_en/d-mantle-fleece-ws-74191.html
για χρήση χειμώνα/καλοκαίρι.
Το γνωρίζω και δεν περιμένω πολλά από αναπνοή. Περισσότερο το θέλω σαν backup αν δεν με καλύπτει το ισοθερμικό που έχω. Έχω ταξίδι ιταλία τέλος αυγούστου-αρχές σεπτέμβρη με αρκετά χιλιόμετρα και στάσεις για περπάτημα οπότε θέλω κάτι ελαφρύ αλλά επειδή ενδεχετε να μας πιάσει και βραδάκι σε κάποιες διαδρομες προτιμώ τα περισσότερα layers.
Αυτό που έβαλες ειναι χειμερινό, δεν νομιζω ότι θα την παλέψεις καλοκαιρι. Καλύτερα ένα ισοθερμικό χειμερινό και ένα καλοκαιρινό.
Edit: sorry τώρα πρόσεξα ότι το δίνει και για καλοκαίρι..

nikma
10/06/2016, 20:22
Τα " καλοκαιρινά" μπουφάν είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα να επενδύσετε σε ένα ακριβότερο κράνος ή επώνυμο χειμωνιάτικο μπουφάν με αφαιρούμενη επένδυση.
Το χειμωνιάτικο μπουφάν μια χαρά φοριέται και το καλοκαιράκι αν του βγάλεις την επένδυση.
Τώρα για διαδρομές μέσα στη πόλη με καύσωνα και ταχύτητες 40-50 δεν την παλεύεις παρά μόνο με πουκαμισάκι μακρυμάνικο :)

Nik0s_Dk
10/06/2016, 21:10
Τα " καλοκαιρινά" μπουφάν είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα να επενδύσετε σε ένα ακριβότερο κράνος ή επώνυμο χειμωνιάτικο μπουφάν με αφαιρούμενη επένδυση.
Το χειμωνιάτικο μπουφάν μια χαρά φοριέται και το καλοκαιράκι αν του βγάλεις την επένδυση.
Τώρα για διαδρομές μέσα στη πόλη με καύσωνα και ταχύτητες 40-50 δεν την παλεύεις παρά μόνο με πουκαμισάκι μακρυμάνικο :)

Να φανταστώ εγώ που σκέφτομαι (και καθένας δλδ) να επενδύσει κάποια χρήματα είμαστε χαζοί? Δλδ το γεγονός ότι κάνω λόγω δουλειάς μ.ο. 80 με 100 χλμ τη μέρα στην Αθήνα και ενίοτε μακρύτερα στην Αττική θα πρέπει ακόμα και τώρα με τα 30αρια να κυκλοφορώ με το χειμερινό μπουφάν, δλδ να κάνω σάουνα σε σημείο λιποθυμίας όπως κάνω τώρα? ή να κινούμαι με το κοντομάνικο γιατί έλα μωρέ καλοκαιράκι? Μέσα στην πόλη δλδ δεν πέφτεις? Η αμα πέσεις δεν πονάς το καλοκαίρι? Επειδή για κακή μου τύχη έπεσα πρόσφατα με αμελητέα ταχύτητα είχα εκδορές όπου δεν είχα προστατευτικά. Φορούσα μπουφάν και δεν έφαγα ώμους αγκώνες. Δεν φορούσα γάντια είχα εκδορές στα χέρια.
Ηδη έχω κλείσει μπουφάν ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ να αντέχεται η ζέστη της Αθήνας και γάντια γιατί και τα χέρια πονάνε όταν χτυπάς. Μακάρι να μη πέσει ποτέ κανένας ξανά αλλά επειδή στατιστικά όσο κινείσαι τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πέσεις, καλό είναι να ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ σε εξοπλισμό. Οπότε συγγνώμη αλλά διαφωνώ κάθετα στο "πεταμένα λεφτά". Φιλικά. :beer:

edit: Εκτός και αν είναι ειρωνικό το μνμ και το παρεξήγησα!! Αυτό είναι το κακό της απρόσωπης επικοινωνίας! :smokin:

xaotikos
10/06/2016, 21:27
Τα χειμερινά ΔΕΝ κανουν για καλοκαίρι εκτός και αν μιλάμε για κίνηση αποκλειςτικά εθνική. Για κίνηση επαρχιακο-πολη και στάσεις απλά δεν παλευονται. Λίγο καλυτερα τα "4 εποχών" με αεραγωγους που και πάλι ειναι αρκετά ζεστά.
Στην ουσία τα καλοκαιρινά τα φοράς για προστασία από έντομα, πετραδάκια κλπ, υποτυπώδη προστασία σε σύρσιμο και καλή προστασια σε αγκώνες, ώμο,πλάτη αναλογως την μάρκα και την ποιότητα. Αν ψαχνεις μόνο την προστασία και είναι πολυ δευτερεύουσα η άνεση, κοιτας σετάκι αεριζομενη προστασία τύπου downhill, enduro με προστασία αγκώνες, ώμους,πλάτη,θώρακα ή χειμερινό μπουφάν με κίνδυνο θερμοπληξίας και αφυδάτωσης.

nikma
10/06/2016, 23:45
Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει μπορεί να έχει και δύο μπουφάν για κάθε εποχή ή κάθε μήνα του χρόνου. Αλλά κάποιος που διαβάζει το νήμα και το μπατζετ του δεν φτάνει για δεύτερο μπουφάν τότε θα πρέπει να επενδύσει σε χειμωνιάτικο μπουφάν το οποίο μια χαρά φοριέται και το καλοκαίρι. Όχι φυσικά το καταμεσήμερο μέσα στη πόλη. Αλλά εκεί δεν φοριέται ούτε το "καλοκαιρινό" όσο μαζόχας και να είσαι.
NiKos_Dk@ έχεις ξαναφορέσει μπουφάν άλλο καλοκαίρι; γιατί καλό είναι από αυτά που υποστηρίζουμε να έχουμε κάποια εμπειρία. Τι κράνος φοράς, τζετ ή φουλ φέις; Στη φωτογραφία στο προφίλ βρε μπαγάσα με το κοντομάνικο κι ακράνωτος είσαι ή μήπως δεν είσαι εσύ :P

Ζεύκας
10/06/2016, 23:51
νικμα που μένεις;

Nik0s_Dk
11/06/2016, 00:15
Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει μπορεί να έχει και δύο μπουφάν για κάθε εποχή ή κάθε μήνα του χρόνου. Αλλά κάποιος που διαβάζει το νήμα και το μπατζετ του δεν φτάνει για δεύτερο μπουφάν τότε θα πρέπει να επενδύσει σε χειμωνιάτικο μπουφάν το οποίο μια χαρά φοριέται και το καλοκαίρι. Όχι φυσικά το καταμεσήμερο μέσα στη πόλη. Αλλά εκεί δεν φοριέται ούτε το "καλοκαιρινό" όσο μαζόχας και να είσαι.
NiKos_Dk@ έχεις ξαναφορέσει μπουφάν άλλο καλοκαίρι; γιατί καλό είναι από αυτά που υποστηρίζουμε να έχουμε κάποια εμπειρία. Τι κράνος φοράς, τζετ ή φουλ φέις; Στη φωτογραφία στο προφίλ βρε μπαγάσα με το κοντομάνικο κι ακράνωτος είσαι ή μήπως δεν είσαι εσύ :P

1) Η φωτο είναι από το καλοκαιρι του 2005, ήμουν μόλις 19, οχι μηχανή δεν είχα τότε ούτε πατίνι. Ανέβαινα συνοδηγός ή μόνο για φωτογραφίες. Εγω είμαι πάντως.
2)Φοράω μπουφαν 2 χρόνια συνεχόμενα, χειμώνα καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή έχω 2 μπουφάν, ενα χειμωνιάτικο dainese και το πρώτο που πήρα ένα 4 εποχών ΑGV που τώρα το φοράω καλοκαιρι μόνο. Το καλοκαιρι Το έχω βγάλει σύνολο καμιά 10αριά φορές πέρσι όταν χτύπησε 40+ και ναι δεν παλευοτανε.και Οπως έγραψα και απο πάνω μπορεί να κάνω από 80 μέχρι 180 χλμ καθημερινα στην αθηνα γιαυτό χρειάζομαι ένα καθαρά καλοκαιρινό μπουφάν.
3) Εχω 2 κράνη, ένα που μας πήραν στην δουλειά της Camberg to Duke "σπαστο" και εγώ αγόρασα ώς πρώτο κράνος το ΙS 17 της HJC φουλ..
Κάποια άλλη απορία να λύσω?
edit: Ξέχασα να αναφέρω πως έχω ματώσει για να πάρω ότι έχω μέχρι στιγμής, δεν έχω την τόση οικονομική άνεση και θα ματώσω να πάρω και το καλοκαιρινό. Ίσως όχι όσο για το χειμερινό αλλά και πάλι δε περισσεύουν και πολλά. Το γράφω μιας και ανέφερες οικονομική δυνατότητα.

nikma
11/06/2016, 02:37
Ζεύκας@ μένω Χανιά Κρήτης
ΝικΟς_Dk@ Δε σε κατηγόρησε κανείς που επενδύεις σε προστατευτικό εξοπλισμό και οι περισσότεροι ζοριζόμαστε οικονομικά και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να κάνουμε στοχευμένες αγορές.
Σου ξαναεπαναλαμβάνω ότι έχεις κάθε δικαίωμα εφόσον το θες και κάνεις τόσα χιλιόμετρα την ημέρα να έχεις όποιο εξοπλισμό γουστάρεις και πιστεύεις ότι σου είναι απαραίτητος. Ας το προσπεράσουμε αυτό κι ας δούμε κάτι άλλο. Αρχικά πήρες ένα μπουφάν 4άρων εποχών γιατί πίστεψες προφανώς ότι θα σε κάλυπτε όλο το χρόνο. Όταν σφίξανε τα κρύα πήρες κι ένα χειμωνιάτικο γιατί δεν την πάλευες με το 4season. Τώρα ετοιμάζεσαι να πάρεις ένα καλοκαιρινό γιατί λες του π@ύστη καλοκαιρινό το βαφτίσανε άρα δε θα με ζεσταίνει. :)
Θα μου πεις γούστο μου και καπέλο μου κι έπεται και δερμάτινο άμα λάχει.
Ok αλλά κάποιος που διαβάζει το νήμα μπορεί να μην επιθυμεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να κάνει πειράματα.

WiSe
11/06/2016, 08:45
Δε κρατιεμαι και λεω να την πω την κακια μου........

Ρε παιδες... τι μπατζετ και ξεμπατζετ??? Θα πατε να παρετε ενα μπουφαν καλοκαιρινο με αφρολεξ για να σας προστατευσει απο τι???? Απο τις μυγες να μη πονατε? Θα δωσετε 80 ευρω σωστα? μαζεψτε αλλα 70 και παρτε ενα με κοκκαλα!!!!!! Τι λογικη ειναι αυτη και δεν μιλαει και κανεις????

o_gavros
11/06/2016, 09:14
Δε κρατιεμαι και λεω να την πω την κακια μου........

Ρε παιδες... τι μπατζετ και ξεμπατζετ??? Θα πατε να παρετε ενα μπουφαν καλοκαιρινο με αφρολεξ για να σας προστατευσει απο τι???? Απο τις μυγες να μη πονατε? Θα δωσετε 80 ευρω σωστα? μαζεψτε αλλα 70 και παρτε ενα με κοκκαλα!!!!!! Τι λογικη ειναι αυτη και δεν μιλαει και κανεις????

Παιχταρα μου δεν είναι τόσο απόλυτη η φάση.
Ειδικα τώρα που τα οικονομικά των περισσότερων παραπαίουν.
Εγώ πήρα τελικά το εολος.79 ευρωπαϊκά.
Ναι έχει αφρολεξ στην πλάτη.
Του κοτσαρα μια πλάτη knox που είχα από ένα μπερινγκ και ήρθε κι έδεσε.
Το έξτρα 70αρι που μένει θα το κάνω ετήσια.με πιάνεις; ;)