View Full Version : Τροχαία, ράμπο για μιά νύχτα...
amyroukai
18/07/2016, 16:10
Και αντιγράφω: http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/9187-reportaz-2016-37-sillipseis-kai-afairesi-311-adeiwn-odigisis-se-ena-vradi.html
Συντονισμένη επιχείρηση το βράδι της 15ης Ιουλίου, 1534 κλήσεις, 37 συλλήψεις για αλκοόλ, 311 άδειες οδήγησης κατασχέθηκαν και 158 ζευγάρια πινακίδες. Σε ένα βράδι, μόνο.
Πως το λέει ο τριανταφεύγας; Λούυυυυτσαααααα.
Το πραξικόπημα "αν δεν σέβεστε τον ΚΟΚ να μας φοβάστε" ελπίζω να έχει συνέχεια και συνέπεια. Η ανάλυση των κλήσεων ανά περιοχή προκαλεί γέλιο (μόνο δύο παραβάσεις στον Πειραιά; Η πιο παραβατική περιοχή η Αγ. Παρασκευή; ΛΟΛ ρε τροχαίε) παρ' όλο που σαν σύνολο εντυπωσιάζει. Καλά μυαλά εύχομαι και στους τροχαίους και στους "απέναντι". Απορώ που δεν έχουν ανοίξει περισσότερα νήματα "τον ήπια, φέρτε μου σιμέκο".
"Στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αύξηση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 15 προς 16/7/2016 ειδική εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.
Η ανωτέρω εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 3.016 τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.534 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 90 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (72 σε βαθμό πλημμελήματος και 18 σε βαθμό πταίσματος).
Αναλυτικά:
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -157-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -21-
Υπερβολική ταχύτητα: -95-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -195-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -66-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -93-
Επικίνδυνοι ελιγμοί: -3-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -904-
Περαιτέρω, συνελήφθησαν 37 οδηγοί, εκ των οποίων 20 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και δεκαεπτά (17) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, οι οποίοι κατελήφθησαν στις εξής περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής
Περιοχή αρμοδιότητας Υποδ/νσης Τροχαίας Αθηνών: Δύο (2)
Περιοχή αρμοδιότητας Β΄ Τ.Τ. Αυτ/μων Αττικής (Ν.Ε.Ο.Α.Λ.): Δύο (2)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Αγίας Παρασκευής: Έξι (6)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Αιγάλεω: Δύο (2)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Αττικής Οδού: Ένα (1)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Ελληνικού: Τέσσερις (4)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Καισαριανής: Τέσσερις (4)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Καλλιθέας: Τρείς (3)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Κερατέας: Δύο (2)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Κηφισιάς: Τρείς (3)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Νέας Ιωνίας: Δύο (2)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Πειραιά: Δύο (2)
Περιοχή αρμοδιότητας Τ.Τ. Περιστερίου: Τέσσερις (4)
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -158- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, -311- άδειες ικανότητας οδήγησης και -89- άδειες κυκλοφορίας</strong>, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν -94- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό -36- εξ αυτών
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
το οτι είχε 6 η αγια παρασκεύη σε σχεση με 4 στο ελληνικό δεν λεει κατι ιδιαιτερο, περαν οτι στο ελληνικό είναι η βουλιαγμένης και την Αγια παρασκευή η μεσογείων/σταυρός
να συνεχιστεί παρακαλώ... ο Ελληνας δεν καταλαβαίνει τιποτε εκτος απο προστιμο. Ε ρε να μουνα Αστυνομικός Διευθυντης στην τροχαία τι ωραια θα κανα....
ενα αμαξι με πολιτικές πινακίδες, κρυφες κάμερες και ραντάρ θα χα και θα κυκλοφορούσα όλη μερα Ιωαννινα-Αρτα... Θα πήγαινε το κλάμα κορόμηλο.
Ελάτε και παρακάτω κύριε Διευθυντά. Please..
tsompanis
18/07/2016, 16:48
Δηλαδή αν κατάλαβα ρε μάγκες, σταμάτησαν 3000 και κοψαν πρόστιμο στους 1500? ??
Ο ένας στους δύο είναι ταλιμπαν? :bawl:
Τι είμαστε ρε παιδί μου! :lol:
AristidisZ
18/07/2016, 16:51
Ω ρε φίλε, και την Παρασκευή ήμουν πελάτης για τζακ ποτ... :lol:
sergiosm
18/07/2016, 17:02
Είναι προφανές:
Το ταμείο είναι μείον ...
Το κράτος χρειάζεται έσοδα ...
Είναι προφανές..επίσης ότι είμαστε για τον γάιδαρο καβαλα μιας και δεν αλλάζουμε νοοτροπία με τίποτα.
Έτσι δεν είναι;
sergiosm
18/07/2016, 17:38
..επίσης ότι είμαστε για τον γάιδαρο καβαλα μιας και δεν αλλάζουμε νοοτροπία με τίποτα.
Έτσι δεν είναι;
Ασφαλώς.
Αλλά τί άραγε φταίει για αυτό;
Και πώς διορθώνεται; Με καταδρομικά μπλόκα;
ή με σωστή εκπαίδευση και εξέταση των οδηγών;
Και, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανένα ούτε να υπερασπιστώ την -όποια- παρανομία, αναρωτιέμαι ποιο ακριβώς παράδειγμα δίνει η ίδια η τροχαία και γενικά η αστυνομία όταν:
i. τα πληρώματά της δεν φορούν ζώνη
ii. όταν, εκτός υπηρεσίας, ελάχιστοι φορούν κράνος
iii. όταν, χωρίς λόγο (δηλαδή όταν δεν ανταποκρίνονται σε περιστατικό) παραβιάζουν τον ΚΟΚ (ταχύτητα, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παράνομο παρκάρισμα κλπ)
iv. δεν παίρνει πρωτοβουλία για τη λύση του προβλήματος αν και είναι μια από τις υποχρεώσεις της από το νόμο
v. ....
:wave2:
astroman76
18/07/2016, 18:20
παιδεια θα εχει το 50-60% οι αλλοι μονο μυαλο με τσουχτερα προστιμα και ποντους σε διπλωμα.
Αλλωστε αυτοι θα ειναι που θα τρωνε τις καμπανες μεχρι να μαθουν οτι οι μαλακιες πληρωνονται....
sergiosm
18/07/2016, 18:28
παιδεια θα εχει το 50-60% οι αλλοι μονο μυαλο με τσουχτερα προστιμα και ποντους σε διπλωμα.
Αλλωστε αυτοι θα ειναι που θα τρωνε τις καμπανες μεχρι να μαθουν οτι οι μαλακιες πληρωνονται....
Το θέμα όμως είναι να αποκτήσουν παιδεία οι 90-95%.
Γιατί διαφορετικά οι 40-50% δεν θα τρώνε μόνο τα πρόστιμα, αλλά και τους ... υπόλοιπους
astroman76
18/07/2016, 18:44
Γιατί διαφορετικά οι 40-50% δεν θα τρώνε μόνο τα πρόστιμα, αλλά και τους ... υπόλοιπους
δεν παιζει αυτο φιλε, ισως μετα απο καποιες αλλες γενιες οχι ομως στην δικη μας... ειναι κατι που πρεπει να γηνει μαζικα απο σχολειο/οικογενια και πολιτεια...
η Ελλαδα οδικος ειναι περιπου 20/30 χρονια απο τις αλλες δυτικες χωρες, δεν ξερω αν θα ξεπερασουμε το ανατολικη κουλτουρα/ρετσινια, ο πιο μαγκας, ο πιο γρηγορος, ο πιο το ενα η το αλλο.
Μιας και εχω ζησει και Αμερικη και πλεον βορεια Ευρωπη βλεπω οτι το να περασεις κοκκινο/στοπ εδω ειναι κατι σπανιο ενω στην Ελλαδα κατι συνηθισμενο, να παρκαρεις οπου βρεις το ιδιο κτλ κτλ...
Οχι οτι εδω Γαλλια ειναι περιστερες (οχι Του Τσιπρα) αλλα ξερουν οτι τα προστιμα ειναι τσουχτερα και δεν σε περνει...
sergiosm
18/07/2016, 18:47
Οχι οτι εδω Γαλλια ειναι περιστερες (οχι Του Τσιπρα) αλλα ξερουν οτι τα προστιμα ειναι τσουχτερα και δεν σε περνει...
Αυτό δεν είναι παιδεία. Είναι φόβος.
astroman76
18/07/2016, 18:58
μηλαμε για κλησεις σε σημεια των 50χαω και εσυ περνεις με 60χαω, για τετοια πραγματα, καμια σχεση με ελλαδα και καφριλες εδω ενα 80% οδηγει κατω απο τον κοκ και σπανια θα δεις καποιον καβλωμενο να μαλακιζεται..
δεν τα βγαζω απο μυαλο μου η ελληνικη καφριλα σε δρομο (και οχι μονο) μονο στην Ναπολη μπορει να βρεθει σε αλλη ευρωπαικη χωρα σε τετοιο βαθμο...
aktaioros
18/07/2016, 19:01
Ε, κι ο φόβος φυλάει τα έρμα....
Αν είναι να σωθούν και κάποιοι, ας είναι κι από φόβο :eek::eek:
αφου βλεπουμε οτι δεν.... ε ας φοβούνται τουλαχιστον μεχρι να ειναι επαρκείς η παιδεία.
Όταν ο φόβος γίνεται συστηματικός και μόνιμος τότε μεταλλάσεται σε "οδηγική παιδεία"...
Κακά τα ψέμματα χρειάζεται και επιμόρφωση (κυρίως για την επόμενη γενιά), αλλά και αυστηρή-μόνιμη επιβολή (για την υπάρχουσα)... Κανένα από τα 2 από μόνο του δεν φέρνει αποτέλεσμα...
Pan (dvs)
18/07/2016, 19:55
το οτι είχε 6 η αγια παρασκεύη σε σχεση με 4 στο ελληνικό δεν λεει κατι ιδιαιτερο, περαν οτι στο ελληνικό είναι η βουλιαγμένης και την Αγια παρασκευή η μεσογείων/σταυρός
να συνεχιστεί παρακαλώ... ο Ελληνας δεν καταλαβαίνει τιποτε εκτος απο προστιμο. Ε ρε να μουνα Αστυνομικός Διευθυντης στην τροχαία τι ωραια θα κανα....
ενα αμαξι με πολιτικές πινακίδες, κρυφες κάμερες και ραντάρ θα χα και θα κυκλοφορούσα όλη μερα Ιωαννινα-Αρτα... Θα πήγαινε το κλάμα κορόμηλο.
Κανονισε να σε ακουσουνε.Την εκατσα την βαρκα. :D
Όταν ο φόβος γίνεται συστηματικός και μόνιμος τότε μεταλλάσεται σε "οδηγική παιδεία"...
Κακά τα ψέμματα χρειάζεται και επιμόρφωση (κυρίως για την επόμενη γενιά), αλλά και αυστηρή-μόνιμη επιβολή (για την υπάρχουσα)... Κανένα από τα 2 από μόνο του δεν φέρνει αποτέλεσμα...
Το αυτο. Να τους σκισουν για να βαλουν μυαλο και ταυτοχρονα επιμορφωση των παιδιων. Ο 30αρις 40αρις κτλ καγκουρας μονο εαν τον πονεσει η τσεπη θα βαλει μυαλο.
spyrakos35
18/07/2016, 20:07
προς το παρόν, λέω να κρατηθώ να μη σχολιάσω είμαι και με κίτρινη.....
:beer:
:beer:Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε πως θα την BANισουμε; ;)
Γράψε ρε λεβέντη.Αν δεν εκτεθούμε να δούμε που και πως πατάμε οι περισσότεροι,παρακάτω δεν πάμε..
Δεινόσαυρος
18/07/2016, 21:06
Σόρυ;;;
Δεν το κατάλαβα αυτό. Πώς ακριβώς εννοείς οτι «τρώνε τους υπόλοιπους»; Στυλ λάχανο, ή κάτι άλλο εννοείς;
Ερώτηση:
Κατα την βεβαίωση προςτιμου σε παραβάτη,ο αστυνομικός μπαίνει στην τσέπη του πολίτη ή ο πολίτης με την συμπεριφορά του εκθέτει τον εαυτό του(την ασφάλεια τη δίκη του κι άλλων) και την τσέπη του;
amyroukai
18/07/2016, 21:12
Σόρυ;;;
Δεν το κατάλαβα αυτό. Πώς ακριβώς εννοείς οτι «τρώνε τους υπόλοιπους»; Στυλ λάχανο, ή κάτι άλλο εννοείς;
στυλ βαδίζω και παραμιλώ ΜΠΑΜ χικ, τι να ήταν αυτό που ακούστηκε, δεν γαμιέται πάμε σπίτι μωρέ χικ και την επόμενη μέρα "όποιος έχει πληροφορίες για το ατύχημα μπλα μπλα μπλα"
και είναι προφανές ότι καλό θα ήταν να τσεκάρουν το άπαν σύμπαν, αλλά λέμε τώρα τυχαία, όταν στην παλιά τρούμπα το αλκοόλ τρέχει και από τα πατζάκια και ο τροχαίος βεβαιώνει ΔΥΟ παραβάσεις σε όλη την πόλη σε πιάνει γέλιο γέλιο γέλιο
στυλ αλλά λέμε τώρα τυχαία, όταν στην παλιά τρούμπα το αλκοόλ τρέχει και από τα πατζάκια και ο τροχαίος βεβαιώνει ΔΥΟ παραβάσεις σε όλη την πόλη σε πιάνει γέλιο γέλιο γέλιοΔεν φτάνει μόνο η καλή διάθεση ενός τροχονόμου για να γίνει σωστή δουλειά.
Πρέπει να υπάρχει και βούληση άνωθεν όπως και συνεργασία των διαθεσίμων δυνάμεων.
Κρατά κι αυτή την παράμετρο κατα νου Amy..
amyroukai
18/07/2016, 21:45
Δεν φτάνει μόνο η καλή διάθεση ενός τροχονόμου για να γίνει σωστή δουλειά.
Πρέπει να υπάρχει και βούληση άνωθεν όπως και συνεργασία των διαθεσίμων δυνάμεων.
Κρατά κι αυτή την παράμετρο κατα νου Amy..
Εμ... Κοίτα. Αν δεν υπάρχει η βούληση και η συνεργασία, ας μην βγαίνουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις γιατί "Αλεξοποιούνται" όσοι τις κοινοποιούν και κοκορεύονται. Δεν λέω, στην χώρα μας όπως ειπώθηκε ήδη μόνο το "ο φόβος φυλάει τα έρημα" θα δουλέψει. Αλλά... ΔΥΟ παραβάσεις; ΔΥΟ; Σε μιά πόλη που το κράνος είναι άγνωστη λέξη; ΔΥΟ;
Vrasidas
18/07/2016, 22:06
Πέτυχα μπλόκο το βράδυ της Παρασκευής ... και μάλιστα σε περιοχή που τα τσούζουν κανονικά ...
Το μπλόκο ΠΟΟΟΟΛΥ μακρυά από εκεί που τα τσούζουν και στο συνήθες σημείο που οι περισσότεροι γνωρίζουν και που υπάρχουν 3 - 4 εναλλακτικές από άλλους δρόμους .... (γιατί άραγες ? ... )
Επειδή με ενέργειες εισπρακτικού σκοπού και φοροείσπραξης ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, ότι συζητάμε είναι μόνο για να λέμε ... Όταν ξαναχρειαστούν οι Δήμοι χρήματα ή κάποιοι πρέπει να δείξουν έργο, ίσως ξαναδούμε "φοροεισπράκτορες" στον δρόμο ....
Στην Αγγλία μπροστά μου, το περιπολικό ήταν έξω από το μπαρ.... Όποιος είχε τα άντερα ας τολμουσε απλά να μπει στο αμάξι του πιωμένος ... Ήταν ξεκάθαρο ότι από την παρέα ένας - αυτός που θα οδηγούσε - ΔΕΝ θα πιεί ούτε σταγόνα. Επίσης ήταν ξεκάθαρο ότι ο αστυνομικός που θα σου έκοβε την οποιαδήποτε παράβαση, πρώτα απ' όλα ήταν βέβαιο ότι ήταν απόλυτα νομοταγής ο ΙΔΙΟΣ .... Πάντα με την ζώνη του (και εν ώρα υπηρεσίας) - με τα νόμιμα χαρτιά του - με όχι "αγορασμένο" δίπλωμα - με το καθ' όλα νόμιμο όχημά του - με την σωστή απ' όλες τις απόψεις οδήγησή του ...
Όσο απλά αναπαράγουμε θέματα για μπλόκα εκφοβισμού και λοιπών εισπρακτικών πρακτικών δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα ...
Υπάρχει τρόπος να πιέσουμε - ο καθένας με τον τρόπο του - να αλλάξει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση ? ... π.χ. αλλαγή Παιδείας και Νοοτροπίας ? .... σίγουρα υπάρχει ...
Εμ... Κοίτα. Αν δεν υπάρχει η βούληση και η συνεργασία, ας μην βγαίνουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις γιατί "Αλεξοποιούνται" όσοι τις κοινοποιούν και κοκορεύονται. Δεν λέω, στην χώρα μας όπως ειπώθηκε ήδη μόνο το "ο φόβος φυλάει τα έρημα" θα δουλέψει. Αλλά... ΔΥΟ παραβάσεις; ΔΥΟ; Σε μιά πόλη που το κράνος είναι άγνωστη λέξη; ΔΥΟ;
Η Αγ. Παρασκευης εχει μια τεραστια περιοχη που καλυπτει, που αν δεν κανω λαθος, φτανει μεχρι Ραφηνα, περιξ της Α.Ο., Γερακα μεχρι και Βραυρωνα.
Οποτε καλοκαιρακι δεν μου κανει εντυπωση.
Αλλα αυτο το "2" για το λιμανι, ναι! καπως μου φαινεται και μενα...
Βούληση για σωςτο αποτέλεσμα ΔΕΝ υπάρχει.
Λίγοι είναι πρόθυμοι να δεχθουν το οποίο κόστος,στην Ελλάδα του μέσου και του ωχαδερφισμού.
Οι εκφράσεις:
Ένας Κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη..
και
Εγώ θα βγάλω το φίδι απο την τρύπα;
Δεν είναι τυχαίες και αντικατοπτρίζουν το πόσοι έχουν πραγματικά διάθεση για αλλαγή.
AristidisZ
18/07/2016, 22:21
Παλιά Τρουμπα δεν υπάρχει πάντως, Τρουμπα σκέτη μπορεί :p
Επί του θέματος, γενικά τελευταία δεν τον προτιμούν τον Πειραιά για μπλόκα
amyroukai
18/07/2016, 22:23
ο Πειραιάς δεν έχει μπλόκα και δεν έχει σκόνες κύριος, υπάρχει και απόφαση σχετικά :bawl:
:beer:
............φανέλα, γιατί η ΑΕΚ είναι τρέλλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bawl::bawl:
devil's animal
19/07/2016, 06:56
Επί του θέματος, γενικά τελευταία δεν τον προτιμούν τον Πειραιά για μπλόκα
ειναι γνωστο οτι λογω του ματσωμενου (αντι) Δημαρχου, δεν εχουν αναγκη απο εσοδα....
υπ'οψιν οτι οποιο προστιμο κοπει παει στα ταμεια του εκαστοτε δημου που κοβεται...;)
nikos_abel
19/07/2016, 07:06
Στην Αγγλία μπροστά μου, το περιπολικό ήταν έξω από το μπαρ.... Όποιος είχε τα άντερα ας τολμουσε απλά να μπει στο αμάξι του πιωμένος ... Ήταν ξεκάθαρο ότι από την παρέα ένας - αυτός που θα οδηγούσε - ΔΕΝ θα πιεί ούτε σταγόνα.
Πρόληψη.
[...]
i. τα πληρώματά της δεν φορούν ζώνη. [...]
Φαντάσου ότι είσαι πλήρωμα περιπολικού και καλείσαι να επιληφθείς σε σήμα που αφορά ένα συνηθισμένο συναγερμό σε τράπεζα ("μπουτόν"). Φτάνεις στο σημείο που υποδεικνύει το κέντρο επιχειρήσεων και πέφτεις πάνω σε ένοπλους ληστές την ώρα της διαφυγής τους και ΦΟΡΑΣ ΖΩΝΗ...Αν είχες μισό δευτερόλεπτο ν' αντιδράσεις πλέον είσαι ΝΕΚΡΟΣ...
Στα άλλα που αναφέρεις 100% μαζί σου...
devil's animal
19/07/2016, 07:13
Φαντάσου ότι είσαι πλήρωμα περιπολικού και καλείσαι να επιληφθείς σε σήμα που αφορά ένα συνηθισμένο συναγερμό σε τράπεζα ("μπουτόν"). Φτάνεις στο σημείο που υποδεικνύει το κέντρο επιχειρήσεων και πέφτεις πάνω σε ένοπλους ληστές την ώρα της διαφυγής τους και ΦΟΡΑΣ ΖΩΝΗ...Αν είχες μισό δευτερόλεπτο ν' αντιδράσεις πλέον είσαι ΝΕΚΡΟΣ...
και φαντασου την ωρα που πηγαινεις σφαιρατος στο συναγερμο της τραπεζας να τρακαρεις και να βγεις απο το παρμπριζ του αυτοκινητου...μαντεψε τι...
παλι εισαι ΝΕΚΡΟΣ...
και οι ληστες εχουν διαφυγει...:p
δεν ειναι δικαιολογιες αυτες...
spyrakos35
19/07/2016, 07:32
Θα το παλεψω αλλα δεν το βλεπω.......
Δλδ ρε μαγκες, αν ο αλλος γ@μιεται, να πα να γ@μηθουμε και μεις;
Τι λογικη ειναι αυτη;
Θα το παλεψω αλλα δεν το βλεπω.......
Δλδ ρε μαγκες, αν ο αλλος γ@μιεται, να πα να γ@μηθουμε και μεις;
Τι λογικη ειναι αυτη;Σπυρακο εννοείται πως όχι.
Όταν λες ότι γ.. ομως εννοείς τον παραβάτη;
Κάνε το πιο λιανά γιατι μόλις ξύπνησα. :D
DrIoannis
19/07/2016, 08:10
Η άποψή μου είναι ότι:
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...μπας και βάλουμε μυαλό και δεν πεθαίνει από τροχαία μία μικρή κοινότητα κάθε χρόνο. Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουμε πέραν από τον πόνο του πορτοφολιού, γιαυτό γίνετε αυτό που γίνετε σε πολλά επίπεδα.
Pan (dvs)
19/07/2016, 08:17
Ακουω να μιλατε για πονο πορτοφολιου,λιγο πολυ οι περισσοτεροι.
Θα ητανε χρησιμο να μας πει καποιος που ασχολειται με το αντικειμενο,αν οντως καποιοι που εχουνε βαλει βαθια το χερι στην τσεπη εχουνε συμμορφωθει,γιατι εγω δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο.
Μιλαμε για την χωρα που η κοκα φορτωνεται μονη της;
Για τους μπατσους που τους εχουν "δεμενα " τα χερια;
Για τους ιδιοκτητες των μπαρ που βαζουν χερι την υπηρεσια οτι τους "κλεινουν" τα μαγαΖα;
Για τον οδηγο που θα εφαρμοσει οτι ματζουνι ακουσει στην "πιατσα" που κοροιδευει το μηχανημα;
Για τον οδηγο "στ'αρχιδια μου ολα ,εχω λεφτα και πλερωνω" που μου @μησε το μαγαζι (και με αλλα 3 παρομοια περιστατικα στο ενεργητικο του)πριν 2 μηνες;
Αυτο με τη ραμπο-κατασταση δεν ειναι καινουριο. Γινεται αρκετα χρονια. Και φυσικα δεν εχει κανενα αποτελεσμα περαν του οτι μπαινουν καποια ψιχουλα στο ταμειο. Παιζει οι αμροδιοτητες που λενε να μην ειναι και αυτες ακριβως. Αν θυμαμαι καλα ειχε γραψει γνωστο μου η τροχαια της Αγ. Παρασκευης στην Ηλιουπολη χαμηλα οποτε πιστευω ολα παιζονται
5 περιπολικα και 6 ζηταδες (τυχαιο νουμερο) θα αρκουσαν σε καθημερινη βαση για να υπαρχει μια ταξη στη παραλιακη. Οι αναλογες κλησεις θα κοβοντουσαν και θα βγαιναν και οι βενζινες των οχηματων αυτων και λιγοτερα τροχαια και κλπ κλπ μπλαμπλαμπλα
Καποιες εποχες παιζοταν σωστο κυνηγητό και ειχαν ηρεμισει τα πραγματα. Τωρα βαριουνται.
Θα ητανε χρησιμο να μας πει καποιος που ασχολειται με το αντικειμενο,αν οντως καποιοι που εχουνε βαλει βαθια το χερι στην τσεπη εχουνε συμμορφωθει,γιατι εγω δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο.
Ισα ισα που γελανε οι περισσοτεροι. Εχουν κανει τοσες μαλακιες που εχουν ηδη αποσβεσει την οποια κληση :lol:
Pan (dvs)
19/07/2016, 08:37
Αυτο με τη ραμπο-κατασταση δεν ειναι καινουριο. Γινεται αρκετα χρονια. Και φυσικα δεν εχει κανενα αποτελεσμα περαν του οτι μπαινουν καποια ψιχουλα στο ταμειο. Παιζει οι αμροδιοτητες που λενε να μην ειναι και αυτες ακριβως. Αν θυμαμαι καλα ειχε γραψει γνωστο μου η τροχαια της Αγ. Παρασκευης στην Ηλιουπολη χαμηλα οποτε πιστευω ολα παιζονται
5 περιπολικα και 6 ζηταδες (τυχαιο νουμερο) θα αρκουσαν σε καθημερινη βαση για να υπαρχει μια ταξη στη παραλιακη. Οι αναλογες κλησεις θα κοβοντουσαν και θα βγαιναν και οι βενζινες των οχηματων αυτων και λιγοτερα τροχαια και κλπ κλπ μπλαμπλαμπλα
Καποιες εποχες παιζοταν σωστο κυνηγητό και ειχαν ηρεμισει τα πραγματα. Τωρα βαριουνται.
Δεν νομιζω οτι βαριουνται.Καθε φορα που τους βγαζουνε για μπλοκο,τους βγαζουνε για συγκεκριμενο λογο,απ οτι εχω καταλαβει.
Προσφατα σε μπλοκο εξη μηχανων οταν τους ρωτησα γιατι δεν κανουνε εστω και μια παρατηρηση στους ακρανωτους που σταματανε,μου ειπανε οτι σημερα ειναι εξω για ΚΤΕΟ και ασφαλεια,
Δεν νομιζω οτι βαριουνται.Καθε φορα που τους βγαζουνε για μπλοκο,τους βγαζουνε για συγκεκριμενο λογο,απ οτι εχω καταλαβει.
Φυσικα γεννούνται ερωτηματα γιατι αυτο συμβαινει.......
Προσφατα σε μπλοκο εξη μηχανων οταν τους ρωτησα γιατι δεν κανουνε εστω και μια παρατηρηση στους ακρανωτους που σταματανε,μου ειπανε οτι σημερα ειναι εξω για ΚΤΕΟ και ασφαλεια,
Υπαρχει προγραμμα κυριε!
Τι δεν καταλαβαινεις;
Υπαρχει προγραμμα κυριε!
Τι δεν καταλαβαινεις;
Και το φρεντο τους θα τον πιουνε και τις βολτες τους θα κανουνε και τις συγκεκρημενες κλησεις τους θα κοψουνε. Εχουν προγραμμα. :lol:
Εδώ στην περιοχή ήρθε ενα νέος τροχονόμος.Εφαρμοσε δικό του τροπο προσέγγισης των παραβατών μιας και ήταν ξένος και δεν είχε καθαρή εικόνα των πραγμάτων στην πόλη.
Βγήκε το λοιπόν με μηχανή και γύριζε 6 ώρες συνέχεια Περιπολώντας την πόλη και καμπόσο παραέξω.
Πριν πέσει στο μπλοκάκι έκανε καταγραφή των ελεγχόμενων δίνοντας τους ευκαιρία για διόρθωση σφαλμάτων χωρις τον πελεκυ του νόμου.
Έπαιρνε και παραβάσεις με διάκριση ανάλογα με την βαρύτητα.
Ο "καλοπροαίρετος" κόσμος της πόλης βλέποντας ότι γύρναγε συνέχεια κι όλο κάτι έγραφε του κρέμασε το κουδούνι ότι πετσοκόβει τον κόσμο όλο..
Η αλήθεια ήταν ότι δεν κόλλαγε να σταματήσει κοσμο.Ακουστηκε ότι ήταν πολύ ευγενικός..
Αποτέλεσμα.
Ήταν μόνος του.Κανεις δεν ακολουθούσε την πρόθεση του για πρόληψη και προσέγγιση των πολιτών μέσω συνεχών ελέγχων.
Τον απείλησαν,πήγαν σε πολιτικούς για να τον διώξουν,πήγαν στο αρχηγείο για το ίδιο,κλπ κλπ κλπ.
Βγήκε κι επικριτικό δημοσίευμα για να χτυπηθεί.
Η πόλη όταν δούλευε πήγαινε καλα.Εβγαινε μάλιστα ενημέρωση ποτέ δουλεύει για να ξέρουν πως να κυκλοφορούν..
Καποιοι λίγοι διορθώθηκαν επειδή τους έπεισε με τα λόγια.Καποιοι περισσότεροι φυλάγονταν για να μην πέσουν στο μπλοκάκι του.
Η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη.
Καποιοι έλεγαν καλα κάνει,σώζει ζωές η τους εχει στην τσίτα και υπάρχει ηρεμία,καποιοι άλλοι Ο Μαλακας που ασχολείται και γράφει τον κοσμο.Δεν κάθεται φρόνιμα.
Απο κουβέντα με κοςμο κατάλαβα ότι οι περισσότεροι έτρεμαν το μπλοκ του.Δεν εκτιμούσαν την παιδεία του.
Είχαν κι έχουν ριζωμένη λάθος νοοτροπία..
Άμα φάνε μια κλήση, ίσως και δεύτερη μετά από 10 - 15 χρόνια, φυσικά δε θα βάλουν μυαλό.
Άμα τρώγανε όμως μία τη βδομάδα, στο δεύτερο μήνα θα ήταν παναγίες.
sergiosm
19/07/2016, 10:39
Στα άλλα που αναφέρεις 100% μαζί σου...
Με συγχωρείς αλλά δε με πείθεις καθόλου.
Πόσο χρόνο χρειάζεσαι να βγάλεις τη ζώνη σου; 1 δευτερόλεπτο;
Και αυτό το 1 δευτερόλεπτο που θα είχες επιπλέον πώς θα το αξιοποιούσες για να σωθείς από τον ένοπλο που θα σε πυροβολούσε;;
Άσε που τη ζώνη μπορείς να τη βγάλεις λίγο πριν φτάσεις. Δεν είναι ανάγκη να μη τη φοράς καθόλου. Φαντάσου να τρακάρεις 100 - 200 μέτρα πριν φτάσεις στο σημείο και να μη φοράς ζώνη. Πάλι νεκρός είσαι.
spyrakos35
19/07/2016, 11:00
Με συγχωρείς αλλά δε με πείθεις καθόλου.
Πόσο χρόνο χρειάζεσαι να βγάλεις τη ζώνη σου; 1 δευτερόλεπτο;
Και αυτό το 1 δευτερόλεπτο που θα είχες επιπλέον πώς θα το αξιοποιούσες για να σωθείς από τον ένοπλο που θα σε πυροβολούσε;;
Άσε που τη ζώνη μπορείς να τη βγάλεις λίγο πριν φτάσεις. Δεν είναι ανάγκη να μη τη φοράς καθόλου. Φαντάσου να τρακάρεις 100 - 200 μέτρα πριν φτάσεις στο σημείο και να μη φοράς ζώνη. Πάλι νεκρός είσαι.
Εμας που μας αφορα σε σχεση με τη δικη μας σταση στο θεμα της ασφαλειας ΜΑΣ;
amyroukai
19/07/2016, 11:02
Στο ότι ο καθ' έξιν παραβάτης έρχεται να νουθετήσει άλλον τυχαίο παραβάτη, μάλλον.
sergiosm
19/07/2016, 11:08
Μας αφορά στο θέμα του παραδείγματος στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για την οδηγική παιδεία
bros400pgm
19/07/2016, 11:17
Αντιλαμβάνεσται βέβαια ότι αυτό παραμύθι της ζώνης δεν πείθει, έτσι; Η ζώνη, πέρα από την ασφάλεια που παρέχει σε σύγκρουση, συγκρατεί κ το σώμα (οκ, μέχρι ένα σημείο, δεν είναι 4-5 σημείων δεσίματος) στις στροφές. Πως είναι δυνατόν να μην την φορατε όταν τρεχετε ή κάνετε καταδίωξη;
spyrakos35
19/07/2016, 11:33
Στο ότι ο καθ' έξιν παραβάτης έρχεται να νουθετήσει άλλον τυχαίο παραβάτη, μάλλον.
Ναι αλλα να κοιταμε και την ουσια.
Αν ο κυραστυνομος δε φοραει ζωνη να μη βαλω εγω;
Να του την πω βεβαιως βεβαιως αλλα να μην το εχω σαν επιχειρημα για να μη φοραω.
Ειναι κουτο.
Μας αφορά στο θέμα του παραδείγματος στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για την οδηγική παιδεία
Ναι, δε διαφωνω οτι το σωστο ειναι αυτο που λες αλλα ξερεις;
Σταπαυτα μου τι κανουν.
καλο θα ηταν να διαβασουμε και τη γνωμη των παιδιων που ειναι δουλεια τους και συμμετεχουν στο moto, ισως και το τροπο που αποφασιζονται και εκτελουνται τετοιες "καταδρομικες". Γιατι δεν ειναι συχνοτερες, τι οδηγιες εχουν κλπ
Και αντιγράφω: http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/9187-reportaz-2016-37-sillipseis-kai-afairesi-311-adeiwn-odigisis-se-ena-vradi.html
.[/I]
και γιατί μια «παραγωγική» βραδιά έγινε «viral» στα ΜΜΕ ?
εκτός , κι αν έχουν τα στοιχεία κάπου για κάθε μέρα..
nikos_abel
19/07/2016, 11:45
Και μια από τις κύριες προστασίες της, είναι ότι κρατάει το σώμα ΜΕΣΑ στο όχημα, αν αυτό ανατραπεί - πολύ πιθανό σε μια καταδίωξη π.χ.
Οι δικαιολογίες που μπορεί κάποιος να βρει είναι εκατοντάδες. Η κατανόηση του ρόλου κάθε μέσου προστασίας είναι το πρόβλημα.
amyroukai
19/07/2016, 11:47
και γιατί μια «παραγωγική» βραδιά έγινε «viral» στα ΜΜΕ ?
εκτός , κι αν έχουν τα στοιχεία κάπου για κάθε μέρα..
Μέχρι τώρα, τα έδιναν κάθε μήνα, έχουν ανέβει τα στατιστικά τους και άλλες φορές.
Το εντυπωσιακό με αυτήν την ιστορία είναι πως σε ένα βράδι, έκαναν σχεδόν όση δουλειά ανακοίνωναν για όλο το μήνα, ως τώρα.
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 11:59
Καποιοι λίγοι διορθώθηκαν επειδή τους έπεισε με τα λόγια.Καποιοι περισσότεροι φυλάγονταν για να μην πέσουν στο μπλοκάκι του.
Η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη.
Καποιοι έλεγαν καλα κάνει,σώζει ζωές η τους εχει στην τσίτα και υπάρχει ηρεμία,καποιοι άλλοι Ο Μαλακας που ασχολείται και γράφει τον κοσμο.Δεν κάθεται φρόνιμα.
Απο κουβέντα με κοςμο κατάλαβα ότι οι περισσότεροι έτρεμαν το μπλοκ του.Δεν εκτιμούσαν την παιδεία του.
Είχαν κι έχουν ριζωμένη λάθος νοοτροπία..
Άμα φάνε μια κλήση, ίσως και δεύτερη μετά από 10 - 15 χρόνια, φυσικά δε θα βάλουν μυαλό.
Άμα τρώγανε όμως μία τη βδομάδα, στο δεύτερο μήνα θα ήταν παναγίες.
Είναι δύσκολο θέμα.
Μάλλον γιατί μιλάμε για δυο αρκετά διαφορετικούς πληθυσμούς, που μόνο πολύ επιφανειακά φαντάζουν σαν "ένας λαός".
Αν η πλειοψηφία είναι βασικά ένας υπανάπτυκτος λαός, που έχει μάθει χρόνια στην θρασυδειλία, τότε η χάλια κατάσταση είναι 1000% αποτέλεσμα "δημοκρατικής επιλογής". Έτσι γουστάρουμε κύριος θα σου πει ο άλλος, όπως στο παράδειγμα του omega.
Δεν μπορείς εύκολα να εισάγεις παιδεία, γιατί ο άλλος ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ, δεν τον βολεύει, είναι πολύς κόπος, χουατέβερ. Χρειάζεται κάτι να γίνει, κάτι σοβαρά υπολογίσιμο, εκ των έξωθεν, για να καταλάβει οτι στην τελική τον συμφέρει καλύτερα κάποιος συμβιβασμός με τους κανόνες. Ο άνθρωπός είναι πλεονέκτης. Αν μια ζωή έχει μάθει οτι μπορεί να τους γράφει τους κανόνες, χωρίς συνέπεια, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αλλάξει. Γιατί, κορόιδο είναι;; Η τσογλανιά είναι αυτοτροφοδοτούμενη κατάσταση.
Νομίζω οτι ο kachius έχει απόλυτο δίκιο ως προς την διαδικασία που χρειάζεται.
Αλλά το πώς μπορεί αυτή η διαδικασία να τέθει σε εφαρμογή είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Προσωπικά, χωρίς κάποια χούντα ή κάτι παρόμοιο δεν το βλέπω να γίνεται. Χρειάζεται ζόρικη επέμβαση που να παραδέχεται οτι το «θέλω» της πλειοψηφίας δεν μετράει για τίποτα.
Ένας ιμπεριαλισμός παιδείας.
Ένα τροχαίο μνημόνιο, τρόπον τινά :D
Οποιος νιωθει αδικημενος να παει να σταματησει περιπολικο και να ζητησει τα στοιχεια τους για παραβαση του ΚΟΚ στο θεμα ζωνη.
Επειδη το θεμα ειναι η Τροχαια κατα κυριο λογο που ειναι στον δικο της κοσμο δυστυχως ...καλο ειναι να μην βαζετε παραδειγματα του στυλ.."δεν φορανε ζωνη τα πληρωματα περιπολικων" γιατι οταν σε σταματαει ο Τροχαιος...ειναι εκτος οχηματος. Επισης οι Τροχαιοι οσους εχω δει εγω τουλαχιστον...εχουν τις περισσοτερες φορες βαλμενη την ζωνη ασφαλειας.
Βεβαια το εχω παρατηρησει στην Ε.Ο. Για εντος Αθηνας επιφυλασσομαι.
Απο τη στιγμη που σε σταματανε για κρανος η ζωνη ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ...τοτε η κουρτινα που σου πεσε ειχε ΖΟΝΚ.
Επιχειρηματα του τυπου..."γιατι εμενα?"..."γιατι μονο κρανη γραφετε?" και παει λεγοντας ειναι ατοπα...γιατι απλα εκεινη την ωρα διαπιστωνεσαι ως παραβατης και σου βεβαιωνεται κληση. Οποτε τι επιχειρημα μπορεις να επικαλεστεις???
Επισης θα ηθελα να τονισω οτι σε διαφορες εκπαιδευσεις που εχω περασει ποτε δεν υπηρξε σεναριο για εποχουμενη περιπολια με ζωσμενη την ζωνη ασφαλειας.
Οποτε ειναι λαθος γενικα το θεμα οπως το περναει και το Σωμα σε μας γενικα.
Προσωπικα και τα 2 φοραω οταν κινουμαι με το πολιτικο μου οχημα αλλα σε περιπολια...Δυστυχως Ενοχος κυριοι.
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 12:04
Η σκούπα, και βρώμικη να είναι, πάλι σκουπίζει.
Ας έμπαινε τάξη με «παραβάτες» τροχαίους, και μετά, με τον καιρό, καθώς απλώνεται η παιδεία, θα σάξουν κι αυτοί. Άσε που αν γράψεις τον άλλον 20 φορές για σούζα, μπορεί κάποια στιγμή να φιλοτιμηθείς κι εσύ ο ίδιος και να μην σουζάρεις. Έστω από μια κουβέντα που θα σου πει το περιβάλλον σου.
nikos_abel
19/07/2016, 12:14
Να ξαναρωτήσω πιο απλά. Γιατί θα πρέπει να φοράμε ζώνη;
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 12:15
Και πώς διορθώνεται; Με καταδρομικά μπλόκα;
ή με σωστή εκπαίδευση και εξέταση των οδηγών;
Πρώτα τα καταδρομικά μπλόκα. Μπλιτζκριγ.
Μετά η εκπαίδευση, η συζήτηση, η παιδεία.
Αν θέλουμε φυσικά. Δεν είναι και υποχρεωτικό. Μερικές φορές μια χαρά είναι η αναρχία της Ελλάδας σε σχέση με άλλα καθεστώτα.
Μέχρι τώρα, τα έδιναν κάθε μήνα, έχουν ανέβει τα στατιστικά τους και άλλες φορές.
Το εντυπωσιακό με αυτήν την ιστορία είναι πως σε ένα βράδι, έκαναν σχεδόν όση δουλειά ανακοίνωναν για όλο το μήνα, ως τώρα.
μαλιστα.
Τωρα , επειδή όλοι κυκλοφορούμε στους δρόμους , αυτά τα δελτία τύπου με τις «πωλήσεις» δεν έχουν και πολύ σημασία …
Φυσικα , δεν εχει κανένα νόημα να κουβεντιαζουμε για το αν πρέπει να μην ειμαστε τυφλα, να φοραμε κρανος ,ζωνη κλπ.
Το ότι τα «όργανα» γράφουν στα @@ τους τον όποιο νόμο…true…γιατί μπορούν…
Το ότι είναι μεγάλη μλκια να λες πχ «δεν φοράω ζώνη γιατί δεν φοράει και το «όργανο» , επίσης true..
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 12:19
Γιατί αν πέσει το Εντερπράιζ σε καμιά μαύρη τρύπα και δεν φοράς, θα φύγεις από το παράθυρο σούμπιτος για τροχιά στον Ποσειδώνα.
σοβαρα τωρα?
Ας απαντησω σοβαρα στην αστεια ερωτηση.
Για να συγκρατησει το σωμα σου σε περιπτωση προσκρουσης, ανατροπης ή κατακρήμνισης και να μην γινει πελτες το μυαλο σου στο παρπριζ ή στη πλαινη πορτα ή για να μην πεταχτει απεξω απο το οχημα.
amyroukai
19/07/2016, 12:43
μαλιστα.
Τωρα , επειδή όλοι κυκλοφορούμε στους δρόμους , αυτά τα δελτία τύπου με τις «πωλήσεις» δεν έχουν και πολύ σημασία …
Φυσικα , δεν εχει κανένα νόημα να κουβεντιαζουμε για το αν πρέπει να μην ειμαστε τυφλα, να φοραμε κρανος ,ζωνη κλπ.
Το ότι τα «όργανα» γράφουν στα @@ τους τον όποιο νόμο…true…γιατί μπορούν…
Το ότι είναι μεγάλη μλκια να λες πχ «δεν φοράω ζώνη γιατί δεν φοράει και το «όργανο» , επίσης true..
Ε καλά, δεν είπαμε ότι έσωσαν τον πλανήτη κιόλας ούτε πως είναι εθνικοί ήρωες, τα στραβά τους τα βλέπουμε. Και μακάρι κάποιος κάποτε να έχει τα @@ να κόψει και τους ένστολους κώλους όπου πρέπει.
Από το να κάθονται στα όποια έβερεστ/γρηγόρη δεν ξέρω 'γω τι, το προτιμώ να είναι έξω και να γράφουν πάντως.
Οποιος νιωθει αδικημενος να παει να σταματησει περιπολικο και να ζητησει τα στοιχεια τους για παραβαση του ΚΟΚ στο θεμα ζωνη.
.
πως ακριβως γινεται αυτο?
Σταματάς το περιπολικό, ζητάς τα στοιχεία τους, σε βάζουν στον τοίχο για σωματικό έλεγχο, ζητούν όλα τα χαρτιά σου, τρως καμιά ψιλή και σε πάνε στο τμήμα για κάνα 4ωρο, όσο τρώνε donuts.
σοβαρα τωρα?
Για να μην σου πεσει το παντελονι βρε κουτο!
:tooth:
πως ακριβως γινεται αυτο?
Κουνάς τα χέρια πάνω κάτω, σταματάνε, σε πετάνε πάνω στο καπώ και αφου σε ψάξουν σου ρίχνουν και μία για αντίσταση κατά της αρχής , παρακώλυση συγκοινωνιών (κι έχει κι άλλα όμορφα αν θέλουν να το τραβήξουν) και πας ένα ωραίο αυτόφωρο έτσι γιατί δεν είχες τι να κάνεις και είπες να φτιάξεις μια περιπέτεια...
Οι προϊστάμενοί τους φυσικά αγνοούν το γεγονός ότι οι υφιστάμενοί τους δεν τηρούν τον ΚΟΚ στο 99% των περιπτώσεων και πέφτουν απο τα σύννεφα κάθε φορά.
Υποθέτω επίσης ότι και οι υπουργοί και λοιποί που συνοδεύονται από την ΕΛΑΣ φοράνε τις ζώνες τους επίσης μέσα στα μαύρα αυτοκινητάκια τους.
Για να μη μας γράφουν. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Αδράνεια...
Σταματάς το περιπολικό, ζητάς τα στοιχεία τους, σε βάζουν στον τοίχο για σωματικό έλεγχο, ζητούν όλα τα χαρτιά σου, τρως καμιά ψιλή και σε πάνε στο τμήμα για κάνα 4ωρο, όσο τρώνε donuts.
Κουνάς τα χέρια πάνω κάτω, σταματάνε, σε πετάνε πάνω στο καπώ και αφου σε ψάξουν σου ρίχνουν και μία για αντίσταση κατά της αρχής , παρακώλυση συγκοινωνιών (κι έχει κι άλλα όμορφα αν θέλουν να το τραβήξουν) και πας ένα ωραίο αυτόφωρο έτσι γιατί δεν είχες τι να κάνεις και είπες να φτιάξεις μια περιπέτεια...
Οι προϊστάμενοί τους φυσικά αγνοούν το γεγονός ότι οι υφιστάμενοί τους δεν τηρούν τον ΚΟΚ στο 99% των περιπτώσεων και πέφτουν απο τα σύννεφα κάθε φορά.
Υποθέτω επίσης ότι και οι υπουργοί και λοιποί που συνοδεύονται από την ΕΛΑΣ φοράνε τις ζώνες τους επίσης μέσα στα μαύρα αυτοκινητάκια τους.
α..εντάξει...είναι ξεκάθαρη η διαδικασία...
αλλά , αυτά προϋποθέτουν τα "οργανα" να "συνεργαστούν" και να σταματήσουν..
αμα δεν σταματήσουν , τι κάνουμε ? καταδίωξη?
:lol:
thunder ace
19/07/2016, 13:19
Καπου μεσα στο 80,ανεβαιναμε τον δρομο απο Πεντελη προς Ν Μακρη.Πανω πανω στο βουνο βλεπουμε κοσμο ,σταματαμε.LADA με δυο ζευγαρια παππου-γιαγια και ενα κοριτσακι περιπου δεκα χρονων εφυγε στον γκρεμο.Και τα πεντε ατομα ΕΦΥΓΑΝ ΕΞΩ απο το αμαξι.Το LADA φυσικα εκεινα τα χρονια δεν ειχε ζωνες Να γιατι πρεπει ΕΜΕΙΣ να φοραμε ζωνες (ενας λογος,υπαρχουν και αλλοι)
nikos_abel
19/07/2016, 13:22
Γιατί αν πέσει το Εντερπράιζ σε καμιά μαύρη τρύπα και δεν φοράς, θα φύγεις από το παράθυρο σούμπιτος για τροχιά στον Ποσειδώνα.
:lol: bullseye
σοβαρα τωρα?
Ναι. Δεν ξέρω.
Για να μη μας γράφουν. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Αυτό το ήξερα.
Αδράνεια...
Λακωνικά και απλά.
--------------------------------------------------------------
Βρε είρωνες (όχι όλοι), το ερώτημα ήτο ρητορικό γαμώ το κεφάλι μου.
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 13:39
Πάντως, ένα δίκιο το έχει και ο thunderace.
Τρέξιμο (ιδίως σε αστικές περιοχες), σφαγή κόκκινων και Stop, οινόπνευμα, μπλαμπλα στα κινητά, κακγουριές σε κίνηση τα θεωρώ πολύ πιο σοβαρά από ζώνη, ακόμα και από κράνος.
Τα τελευταία δύο θάπρεπε ναταν προαιρετικά, με ανάλογη παιδεία. Άλλο αν εγω τα επιλέγω προσωπικά. Δικό μου ζήτημα. Αλλιώς φασιστοφέρνουν αρκετά.
Δυστυχώς δεν με κάναν υπεύθηνο για Ευρωπαικό Τροχαίο Νόμο. :( :p
Αν ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ Αστυνομικός δεν φοράει ζώνη απο άποψη η τουλάχιστον δεν σέβεται ότι πρέπει να υπάρχει ακολουθία μεταξύ ιδιότητας και στάσης έξω.. ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ.
Επειδή κλέβουν άλλοι θα κλέψουμε κι εμείς; Συγνώμη δηλαδή αλλα είναι λογική ή στάση πολιτών αυτή;
Η αλλαγή ξεκινάει απο τον εαυτό μας δεν ξεκινάει απο τους άλλους.
Υπαρχει δε κίνηση γρήγορου απεγκλωβισμού απο την ζώνη και διδάσκεται.
Την ζώνη σε εμένα,τα παιδιά μου κι όποιον μπαίνει στο αυτοκίνητο μου την επιβάλω.Στα παιδιά πλέον είναι αυτονόητο.Το ίδιο και το κράνος.
Τα παιδιά δεν ανεβαίνουν στην μηχανή.
Στα φρύδια μου το πρόστιμο.
Έχω κρίση του τι είναι καλό και τι κακό όποτε δεν περιμένω τον νόμο να με νουθετήσει..
Βλέπω κάτι "μάγκες" χωρις πινακίδα που κάνουν ότι γουστάρουν.Γιατι κύριοι κρύβεστε; Είμαστε βλάκες εμείς που την φοράμε και θα τη φάμε απο κάμερα η απο όχημα που μας ακολουθεί ααααν κάνουμε καγκουρια;
Όλα δικά μας και .. τσεος.. λακας.. γίδι κλπ αυτός που θα μας σταματηςει και θα μας την φορέσει.
Όλα πάνε πρίμα..
Βάλτε το καλα στο κεφάλι.Με πορδες και να δούμε τι θα κάνει ο άλλος πρώτα αυγά δεν βάφονται.
amyroukai
19/07/2016, 13:53
Τα τελευταία δύο θάπρεπε ναταν προαιρετικά, με ανάλογη παιδεία. Άλλο αν εγω τα επιλέγω προσωπικά. Δικό μου ζήτημα. Αλλιώς φασιστοφέρνουν αρκετά.
Σχετικά πρόσφατα είχε δημοσιευτεί η στατιστική των ΗΠΑ για την χρονιά που πέρασε και στις πολιτείες που έγινε προαιρετική η χρήση κράνους, μάντεψε, αυξήθηκαν οι θάνατοι.
amyroukai
19/07/2016, 13:57
Βλέπω κάτι "μάγκες" χωρις πινακίδα που κάνουν ότι γουστάρουν.Γιατι κύριοι κρύβεστε;
το ξέρεις πως η πλειοψηφία των ένστολων δεν φοράει πινακίδα "για να μην μπορεί να βρει κανείς ποιός είμαι και που μένω, είμαι αστυνομικός και κινδυνεύω από τον κάθε τρελό" και καλά. Ε και ο άλλος είναι καφροκάγκουρας και έτσι γουστάρει. Γιατί έτσι κάνει και ο αστυνομικός, έτσι κάνει όποιος γουστάρει και όποιος τον παίρνει. Και όπως έχει ειπωθεί στο φόρουμ άπειρες φορές, ΑΝ σε πιάσουν χωρίς πινακίδα, το πρόστιμο είναι χαμηλό και χαμηλότερο από ότι έχεις γλιτώσει από φωτοραντάρ/διόδια κλπ κλπ κλπ κλπ μέχρι να σε πιάσουν. Οικονομικό κέρδος... :bawl:
Μαύρο στους κάγκουρες,μαύρο και στους αστυνομικούς υπεράνω νόμου.
spyrakos35
19/07/2016, 13:59
@omega
Ειδες; το καταλαβες μονο σου αυτο που λεγα.....
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 14:00
Σχετικά πρόσφατα είχε δημοσιευτεί η στατιστική των ΗΠΑ για την χρονιά που πέρασε και στις πολιτείες που έγινε προαιρετική η χρήση κράνους, μάντεψε, αυξήθηκαν οι θάνατοι.
Δεν χρειάζεται να είμαι μάντης, σιγά το δύσκολο. Απο χαζούς, να φάν κι οι κότες.
Παραμένει όμως ουσιαστικά θέμα προσωπικής επιλογής - αλλιώς όπως είπα...
lykourgi
19/07/2016, 14:04
Το LADA φυσικα εκεινα τα χρονια δεν ειχε ζωνες
Τα LADA από τις αρχές δεκαετίας '80, είχαν ζώνες και για τους πίσω επιβάτες.
Βέβαια, αυτό πιθανόν να μην το γνώριζαν ούτε οι ίδιοι οι οδηγοί τους, εκείνα τα χρόνια.
Pan (dvs)
19/07/2016, 14:06
Εσεις,για να μην σας πεφτουνε τα παντελονια.
Εγω,γιατι εχω δει τι παθαινει καποιος οταν εμπλεκεται σε ατυχημα με 50χλμ την ωρα.
ΥΓ Και το κυριοτερο,γιατι την πληρωσα,να μην παει και χαμενη.:D
nikos_abel
19/07/2016, 14:12
Εσεις,για να μην σας πεφτουνε τα παντελονια.
Έχω τιράντες :D
(έγραψα πιο πάνω ότι το ερώτημα είναι ρητορικό. Ο καθένας να αναρωτηθεί βαθειά για ποιο λόγο υπάρχουν)
Ακομα και για τα χόρτα που τρώμε η ξέρουμε οτι δεν κάνει να φάμε πέθαναν χιλιάδες.
Το ίδιο και στα κράνη/ζώνες.
Ούτε προσκέφαλο δεν είχαν το 60 τα αυτοκίνητα.Εσπαγε αυχένας για πλάκα.
Εμείς ακομα συζητάμε την αναγκαιότητα η μη της χρήσης τους.
Όχι μνημόνια αλλα παλι Τουρκική σκλαβιά μας αξίζει..
sergiosm
19/07/2016, 14:20
Ασφαλώωωωωωωωωωωωωωωωως
:bawl:
Μα το, ως γνωστόν, το ψάρι βρωμά από το κεφάλι ...
Έχω τιράντες :D
(έγραψα πιο πάνω ότι το ερώτημα είναι ρητορικό. Ο καθένας να αναρωτηθεί βαθειά για ποιο λόγο υπάρχουν)Για να προστατευθεί το δυνατόν περισσότερο το ύψιστο αγαθό μας Νίκο.Η ίδια η ζωή.
sergiosm
19/07/2016, 14:22
ζώνη, ακόμα και από κράνος.
Σε μια τέτοια περίπτωση όμως (αν ήταν προαιρετικά) θα έπρεπε να αναλαμβάνεις και το κόστος της αποθεραπείας σου αν, ο μη γένοιτο ...
Για να προστατευθεί το δυνατόν περισσότερο το ύψιστο αγαθό μας Νίκο.Η ίδια η ζωή.
Εκτός αν πιστεύεις, οπότε ο θάνατος δεν σε φοβίζει.
Συμφωνώ με σνάιπερ. Το ύψιστο αγαθό είναι η ψυχή μας!
Κατά τ'άλλα:
"Seat belts dramatically reduce risk of death and serious injury. Among drivers and front-seat passengers, seat belts reduce the risk of death by 45%, and cut the risk of serious injury by 50%.
Seat belts prevent drivers and passengers from being ejected during a crash. People not wearing a seat belt are 30 times more likely to be ejected from a vehicle during a crash. More than 3 out of 4 people who are ejected during a fatal crash die from their injuries."
"Seat Belts Have Saved an Estimated 255,000 Lives Since 1975."
http://www.cdc.gov/motorvehiclesafety/seatbeltbrief/
Εκτός αν πιστεύεις, οπότε ο θάνατος δεν σε φοβίζει.Ο θάνατος θα έρθει.Ειναι το μόνο σίγουρο μετά τη γέννηση.
Αυτο δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να τον επιδιώξω με ενέργειες μου.
Η μη προστασία του ναού της ψυχής δεν προβλέπεται.Αλλο δοκιμασίες,αλλο ανοησίες.
Εκτός αν πιστεύεις, οπότε ο θάνατος δεν σε φοβίζει.
Τώρα , αν το πάμε σε πνευματικό επίπεδο, μήπως κάποια ανώτερη δύναμη με την σοφία της ξερει καλύτερα απ όλους μας και επιλεγεί σοφά πότε να κόψει ή όχι το νήμα της ζωής του καθενός?
Ίσως , με τις παρεμβάσεις μας και τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνουμε , διαταράσσουμε μια κοσμική ισορροπία και αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλη την ανθρωπότητα.
Ρε εσείς θα το χαλάσουμε και θα χαλαστουμε.
Έχω και κίτρινη που είπε κι ο Σπυρακος παραπάνω..
Αν κάνεις τον ggs να παραβεί τους κανονισμούς, ώστε να φάει κίτρινη, θα στη σβήσω. :lol:
Ζώνη φοράμε για να προστατευτούμε από τον αερόσακο που σε περίπτωση σύγκρουσης κι ενώ ήμαστε χαλαροί θα φάμε τέτοια σφαλιάρα που το κροσέ του Τάισον θα μοιάζει απαλό άγγιγμα.
Επίσης φοράμε για να μη πληρώνουμε αέρα πατέρα λεφτά σε πρόστιμα και να μας μένει και κανένα φράγκο για κανένα κωλόμπαρο :P
nikos_abel
19/07/2016, 14:44
Αν κάνεις τον ggs να παραβεί τους κανονισμούς, ώστε να φάει κίτρινη, θα στη σβήσω. :lol:
Αν το θέμα πάει στα θρησκευτικά, να μου τη δώσεις από τώρα εμένα, δε θα κρατηθώ :lol:
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 14:45
Σε μια τέτοια περίπτωση όμως (αν ήταν προαιρετικά) θα έπρεπε να αναλαμβάνεις και το κόστος της αποθεραπείας σου αν, ο μη γένοιτο ...
Επειδή αυτήν την φτωχή δικαιολογία την ακούω συχνα-πυκνά, πρέπει να πώ, εντελώς φιλικά και χωρίς καμία παρεξήγηση οτι την θεωρώ εντελώς ποταπή (για να μην πω την άλλη λέξη), και δε θέλω να στενοχωρήσω κανέναν:
Μπορούμε πλέον άνετα σαν κοινωνία να καλύπτουμε δήθεν χασούρες τρισεκατομυρίων από «τραπεζίτες», σηκώνουμε χωρίς κίχ το βάρος μιας τεράστιας γραφειοκρατίας (ΕΕ), που ούτε ο θεός δεν ξέρει τι σπαταλάει καθημερινά, στρατιωτικές δαπάνες και κομπίνες τρώνε το ΑΕΠ μικρών εθνών καθημερινά, αλλά ΟΥΠ, δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος ενός μ@λ@κα που πήγε και τσακίστηκε σαν βόιδι (που είναι).
Ας αποσύρουμε με την ίδια λογική την κάλυψη οποιουδήποτε κάνει κάποιο επικίνδυνο σπορ, ας μην σώνουμε ανθρώπους που χάνονται σε βουνά ή σε θάλασσες από βλακεία τους, και γενικά οποιουδήποτε δεν είναι είτε κουκουλομένος σε μισό τόνο μπαμπάκι ή την αντιστοιχία του σε ασφαλιστική κάλυψη.
===
Και στην τελική, αν δεν ξέρεις πότε πρέπει να φοράς ζώνη (ή κράνος) και πότε δεν χρειάζεται, η επιβολή, το μόνο που θα κάνει είναι να συντελέσει ακόμα περισσότερο στο χαμήλωμα του επίπεδου νοημοσύνης της ανθρωπότητας. Και νομίζω οτι αρκετή ζημιά κάνει το τουίτερ σε αυτόν τομέα, δε χρειάζεται να το ξεφτιλίζουμε κι εμείς.
το θεμα ειναι οτι με την εμφυτη αναρχια του ελληνα και τα αιωνια κομπλεξ απεναντι στην αστυνομια (οχι οτι σε καποιες περιπτωσεις δεν εβαλε και βαζει ακομα το χερακι της)
το ερωτημα "τι αστυνομια θελουμε" δεν μπορει να απαντηθει
για μενα οσο αναφορα την αστυνομια το προβλημα ξεκινα απο τον τροπο εισαγωγης.θελεις οντως να γινεις αστυνομικος η απλα θελεις μια θεση δημοσιου υπαλληλου και το κανεις απο αγγαρια βγαζοντας τα νευρα σου στον πολιτη και μισεις καθε λεπτο που εργαζεσαι?ειδικους φρουρους και λοιπα κομματικα χατιρια δεν θα αναφερω αν και εκει υπαρχουν αρκετα αξιολογα παιδια
γνωριζω και απο της δυο περιπτωσεις και μπορω να πω (προσωπικη αποψη παντα) οτι "οι μπατσοι" ανηκουν στην δευτερη
οσο αναφορα στο ραμπο για μια νυχτα..αυτο το αφηνω ασχολιαστο γιατι πραγματικα κανεις εκτος χωρου δεν μπορει να ξερει της ελλειψεις σε μεσα και προσωπικο της εκαστοτε διευθυνσης για καθημερινη σωστη τροχονομικη αστυνομευση