Σύνδεση

View Full Version : Αθήνα-Σαλόνικα οδικώς ή αεροπλάνο

Σελίδες : 1 [2]

pipe_smoker
27/08/2016, 14:46
Tουναντιον οι ωρες αναμονης στα αεροδρομια μου αρεσουν. Εχει κατι ωραιο η ατμοσφαιρα του αεροδρομιου.

Μαλάκα μου τί λες????:eek::cry:

Χίλιες φορές διανυκτέρευση σε κατουρημένο κρατητήριο παρά 2 ώρες μέσα στα μπορντέλα.

Άκου λέει έχει κάτι ωραίο η ατμόσφαιρα:tooth:

nik69
27/08/2016, 14:48
Και μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια.
Δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.
Και δεν έχουμε δίπλα μας ούτε σταθμό τραίνου ούτε λεωφορεία ούτε αεροδρόμια.
Πρέπει να πάρεις ταξί για να πας σε κάποιον σταθμό τραίνου-λεωφορείου
Πρέπει να προγραμματίσεις τα ωράρια και τι ώρες σε βολέυουν
Πρέπει να φας 3 ώρες στον δρόμο μέχρι να φτάσεις αεροδρόμιο (ή να πάρεις το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι και να το αφήσεις στο πάρκινγκ του αεροδρομίου πληρώνοντας μέχρι να επιστρέψεις + διόδια) .
Δεν είναι τόσο εύκολο να υπολογίσεις το κόστος.

Απλά έχουμε καεί πλέον με τα διόδια που κοστίζουν απίστευτα ποσά και σε καθυστερούν κι'όλας.
Γαλλία-Ιταλία πληρώνεις επίσης υψηλά διόδια , αλλά βγαίνοντας από την εθνική (κόστος ανά χιλιόμετρο και νταβαντλιλικι με το που μπαίνεις να πληρώνεις)
Σε όλη(σχεδόν) την υπόλοιπη ευρώπη πληρώνεις ένα αυτοκόλλητο (vignette το λένε νομίζω). Το αγοράζεις ανάλογα με την χρήση που θες
, για 8 μέρες 6 μήνες ή 1χρόνο πχ. Και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος από εδώ

Cpt. Haddock
27/08/2016, 15:12
Για τη συγκεκριμένη και μονο διαδρομη, αν ιεραρχησω τα μέσα μεταφοράς, πανε ως εξης:

- Μηχανη / Αεροπλανο. Αναλογως του τι θελω να κανω φτανοντας
- Τρένο (ναι ειμαι μαζοχας)
- Αυτοκινητο
- Πεζος
- ΚΤΕΛ

Υ.Γ. Οσοι μιλατε για ασχημα αεροδρόμια/αναμονές και ταλαιπα, προφανως δεν έχετε γνωρισει το αεροδρόμιο Μποβέ στο Παρισι. :lol: Ειδικα αν πετάς σουρουπο με ομιχλη, νομιζεις οτι παιζεις σε ριμέικ της Καζαμπλάνκα :cry:

BLiTzER
27/08/2016, 15:48
Το ότι σε ένα forum που γράφουν μηχανόβιοι-μοτοσυκλετιστές-ινδιάνοι- ή όπως αλλιώς θέλεται να τους πείτε θα ερχόταν
κάποιος που θα μου έλεγε ότι είναι ποιό άνετο να κάθομαι επί 5 ώρες ακίνητος στην οικονομική θέση ανάμεσα σε γαιδούρια που έχουν βγάλει τα παπούτσια τους και άλλα στραβά που συναντάς εκεί μέσα , παρα να οδηγώ το αυτοκίνητό μου ή την μηχανή μου ειλικρινά δεν το περίμενα.

Πες τα, ρε φίλε. Αλλά τι περιμένεις, όταν οι μισοί εδώ μέσα έχουν σκουτεροπαπιά και οι άλλοι μισοί on/off :lol: Κι εγώ το αεροπλάνο θα προτιμούσα. Ή τα πόδια.

peterTHErider
27/08/2016, 15:56
Μόνο και μόνο για να μην έχεις να λουστείς όλες αυτές τις ψυχαναγκαστικοφασιστικές διαδικασίες, αξίζει να πας και με τα πόδια.

Για να μην πω και γονυπετής.

Στο τέλος θα βαφτίσουν "διαδικασία" το να σε κουρεύουν και με την ψιλή πριν μπεις στο αεροπλάνο για να μην αυξάνει το βάρος το μαλλί σου.
Κι αν δε θες κούρεμα, πλέρωνε παραπάνω.

Καλά κάνει και σου τη λέει για κάτι μαλακίες όπως τα bold.

Πολλοί έχουμε κάνει μερικές πουστίτσες στη ζωή μας, αλλά ούτε το διατυμπανίζουμε δημόσια, ούτε το περηφανευόμαστε, και πάνω απ'όλα δεν υποστηρίζουμε ότι τις κάναμε γιατί είχαμε δίκιο.

Αυτό.
Απλά και νέτα.

Exactly.

Έχω φάει χίλιες δυο καθυστερήσεις σε αεροδρόμια που με βγάλανε εκτός προγράμματος και μου γ@μησαν τα νεύρα και την υπομονή και μετάνοιωσα την ώρα και τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου.

Ένα 4ωρο με το αεροπλάνο (αναμονές, τσεκ ιν, βαλίτσες, ταξίδι, όλα μέσα) μπορεί για πλάκα να γίνει 6-7-8ώρο και πάει λέγοντας, από ένα σκασμό διαφορετικούς λόγους, στους οποίους δεν έχεις καμία ισχύ για να τους επηρεάσεις, και δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ από πριν αν το 4ωρο θα γίνει 6ωρο ή αν μπορεί και να κοιμηθείς στο αεροδρόμιο.

Ένα 4ωρο με το αυτοκίνητο/μηχανή (κατεβαίνεις γκαράζ, φορτώνεις βαλίτσες, βάζεις μπροστά και φεύγεις) πρέπει να κάτσουν πολύ κουλά σκηνικά για να είναι σημαντική η καθυστέρηση που θα φας.
Κι ακόμα κι έτσι, συνήθως έχεις μια εικόνα του τί γίνεται και έχεις (τις πιο πολλές φορές) διάφορες εναλλακτικές.

Ναι.

επειδη μου κανεις παραθεση απλα ελα καποια στιγμη κατακαλοκαιρο στο αεροδρομιο ηρακλειου και αν δεν βλαστημισεις την ωρα και την στιγμη που μπηκες στο χαος σφυρα μου κλεφτικα.
μιλαμε για μιλιουνια κοσμου για ενα αερδρομιο που στο μισο κοσμο απο αυτον που εχει θα ηταν ηδη εκτος οριων.
πολλες φορες στηθηκα στην ουρα 2ωρα φιλε.μια φορα καταλαθος βρεθηκα εκει 20 λεπτα πριν την πτηση και εγινε το παραπανω συμβαν.απο τοτε λοιπον τους θερινους μηνες το καθιερωσα.
οπως ξαναειπα δεν περναω και δεν τρωω με μαγκια την σειρα κανενος.αν θελουν ας μην με περασουν τα σεκιουριτι.εγω λαμβανω το ρισκο μου και οποιες συνεπειες αυτο μπορει να επιφερει.

υγ.εχθες επιστροφη απο αθηνα στο ηρακλειο,μπηκα στην αιθουσα αναμονης σχεδον μια ωρα πριν την πτηση και τα ζωα(σορι αλλα ειναι μεγαλα προβατα)να καθονται ΟΡΘΙΑ σε γραμμη να περιμενουν να ανοιξει η πυλη.τοτε ,σχεδον μια ωρα πριν ετσι,μας ανακοινωνουν 20λεπτη καθυστερηση,συνολο πανω απο ωρα με διαφορα και τα ντυμενα τα ζωα να στεκονται εκει ορθια σε γραμμη 100+ατομων.για την ιστορια σηκωθηκα οταν η ουρα εφτασε στο τελος της(οπως θα ηταν καποιος κανονικα στην ουρα λοιπον αν ειχε σηκωθει μαζι με τους αλλους) και μπηκα στο αεροπλανο 5 λεπτα πριν πεταξει.

Cpt. Haddock
27/08/2016, 16:04
Μιλαμε για το αεροδρμιο που βρισκεται στη λιστα με τα 10 χειροτερα της Ευρωπης (μαζι με αλλα 3 ελληνικα)

amyroukai
27/08/2016, 16:07
Ρε αμυρου τα παντα ειναι σχετικα.
Παντως εγω στην αθηνα παντα μετακινουμε με μετρο και εχθες νταλα καλοκαιρι μεχρι που κρυωνα απο τον κλιματισμο παντου.
Και ο μεσος χρονος αναμονης αλλαζοντας συρμους ηταν 3-5 λεπτα.
Τεσπα διυλιζουμε τον κωνωπα χωρις λογο...

αυτό γίνεται από την πρώτη σελίδα του νήματος, τώρα είναι που πειράζει η διύλιση; :bawl:

προφανώς και κινήθηκες από και προς περιοχές που το μετρό βολεύει. Όπως προφανώς γνωρίζεις, καλύπτει ελάχιστο κομμάτι της Αθήνας.

peterTHErider
27/08/2016, 16:29
σιγουρα,ποτε δεν ειναι η το ενα η το αλλο.αναλογα την περισταση μπορει λοιπον για καποιον το αθηνα-θεσαλονικη να εινα πολυ πιο βολικο με αμαξι απο την πορτα του στον προορισμο του και για αλλον το αεροπλανο.

Grafton 505
27/08/2016, 20:20
Μπα πανάθεμα σας :bawl: :bawl: :bawl: τι αναλύσεις είναι αυτές :lol: :lol: :lol:

Bob_o_mastoras
27/08/2016, 20:27
Στα συν να βαλουμε και οτι το αεροπλανο ειναι ευχαριστη εμπειρια. Εχω ταξιδεψει παρα πολλες φορες και ακομα δεν το εχω βαρεθει.
Η επιταχυνση στην αρχη, η απογειωση και το βουλωμα στα αυτια, η θεα απο ψηλα, η κρυφη ανακουφιση οταν προσγειωνεσαι..
Εχει το χαβα του.. :)

BLiTzER
27/08/2016, 20:28
Πλάκα έχει. Όσο το ταξίδι σου δεν είναι περισσότερο από 3-4 ώρες. Μετά δεν έχει πλάκα. Πλέον, γιατί κάποτε ήταν πολύ καλύτερα.

Bob_o_mastoras
27/08/2016, 20:39
Πλάκα έχει. Όσο το ταξίδι σου δεν είναι περισσότερο από 3-4 ώρες. Μετά δεν έχει πλάκα. Πλέον, γιατί κάποτε ήταν πολύ καλύτερα.

Δεν εχω ταξιδεψει για παραπανω απο 4 ωρες οποτε I'll take your word.. :D

Εγω παντως το δεκαωρο για να κατεβω στο νησι με ενα βιβλιο και κανα παιχνιδι στο κινητο μια χαρα μου βγαινει. Στο αεροπλανο με τα ιδια και με ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο εισαι ανετα και παλι.

astroman76
27/08/2016, 22:32
εχω κανει Αθηνα ΗΠΑ πολλες φορες με ενδιαμεσες στασεις σε Ευρωπη δεν μπορω να καταλανω πως αντεχουν κατι Αυστραλιες....

Cpt. Haddock
28/08/2016, 13:22
Πλέον, γιατί κάποτε ήταν πολύ καλύτερα.

Πρόλαβες κι εσυ τις χρυσές εποχές των αεροπορικών συγκοινωνιών; :p

AristidisZ
28/08/2016, 13:38
Το θέμα αεροπλάνο έιναι και να το έχεις

Προσωπικά το απεχθάνομαι, παρόλο που ξέρω ότι είναι απείρως ασφαλέστερο από την καθημερινή χρήση μοτό π.χ.

Από εκεί και πέρα όμως, πλησιάζω στα όρια της φοβίας όποτε μπαίνω μέσα (κυρίως απογείωση, στροφές και κλίσεις)

astroman76
28/08/2016, 15:36
Το θέμα αεροπλάνο έιναι και να το έχεις

Προσωπικά το απεχθάνομαι, παρόλο που ξέρω ότι είναι απείρως ασφαλέστερο από την καθημερινή χρήση μοτό π.χ.

Από εκεί και πέρα όμως, πλησιάζω στα όρια της φοβίας όποτε μπαίνω μέσα (κυρίως απογείωση, στροφές και κλίσεις)

νομιζω εχει να κανει με το οτι απο την φυση μας ημαστε οργανισμοι του εδαφους... οπως και στο νερο...

Grafton 505
28/08/2016, 20:31
Αεροπλάνο οποιοδήποτε μεγέθους και τύπου !

buckley
31/08/2016, 14:45
Gamisi και πρόστιμο που τους χρειάζεται ,25 ευρώ το καύσιμο ,33 ευρώ τα διόδια...

http://vriskoapostasi.gr/search?from=%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%2C%2B%CE%92%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE% BF%CF%82%2B%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%CF%82%2B%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD%2C%2B%CE%95%C E%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1&to=%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%2C%2B%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC% CE%B4%CE%B1

BLiTzER
31/08/2016, 14:47
25 ευρώ το καύσιμο ,33 ευρώ τα διόδια...

Κόστος καυσίμου: 54.3€.

devil's animal
31/08/2016, 14:54
Κόστος καυσίμου: 54.3€.

κοιταει πετρελαιο...απλα δεν βγηκε με το link...

Πανο οταν τα ελεγα πιο πανω...δεν διαβαζατε...αντιστοιχα και με υγραεριο ειναι...

παραδρομοι και αγιος ο Θεος...

BLiTzER
31/08/2016, 14:57
Τώρα που βρήκα τρόπο να μην πληρώνω ούτε με το αμάξι, δεν ξαναπαίρνουν ευρώ από μένα. Κι ας κάνω 11 ώρες να φτάσω.

buckley
31/08/2016, 14:58

Πανο οταν τα ελεγα πιο πανω...δεν διαβαζατε...αντιστοιχα και με υγραεριο ειναι...

Σόρρυ δεν ξέρω γιατί δε βγήκε ,όντως έβαλα Χαλάνδρι - Θεσσαλονίκη με πετρέλαιο και μου φυγε η μαγκιά...

devil's animal
31/08/2016, 15:03
για να υπαρχει και εδω σε περιπτωση που καποιος ψαξει το θεμα και ενδιαφερθει...

Θεσσαλονικη - Αθηνα χωρις διοδια...
Αθηνα - Θεσσαλονικη χωρις διοδια...

part 1 (https://www.youtube.com/watch?v=Xhjys1cI8y4)
part 1 με διορθωσεις (https://www.youtube.com/watch?v=NfQnyDdGH-M)

επισης εκτυπωστε και εχετε μαζι σας αυτα (http://www.paratiritis-news.com/?p=70360)

Bowleno
31/08/2016, 15:37
Τώρα που βρήκα τρόπο να μην πληρώνω ούτε με το αμάξι, δεν ξαναπαίρνουν ευρώ από μένα. Κι ας κάνω 11 ώρες να φτάσω.

Δεν είναι μόνο οι ώρες ρε μαν....ρισκάρεις κιόλας....και πολύ, μάλιστα.....

τούτο το θρέντ, δεν είναι διύλιση κώνωπος, διύλιση ψείρας είναι.....:lol:

BLiTzER
31/08/2016, 15:42
Τι ρισκάρεις;

astroman76
31/08/2016, 16:23

εχεις περασει απο παραδρομους πρην και μετα τα τεμπη καλοκαιρι και ΣΚ? παιζει να κανεις Θεσσ/Αθηνα 10 ωρες :D

peterTHErider
31/08/2016, 16:39
Τι ρισκάρεις;

θελει ιδιαιτερο μυαλο να καταλαβει κανεις οτι οι κλειστοι αυτοκινητοδρομοι ειναι απειρως ασφαλεστεροι απο τους ελληνικους(γτκ)παραδρομους και επαρχιακους?

BLiTzER
31/08/2016, 17:12
θελει ιδιαιτερο μυαλο να καταλαβει κανεις οτι οι κλειστοι αυτοκινητοδρομοι ειναι απειρως ασφαλεστεροι απο τους ελληνικους(γτκ)παραδρομους και επαρχιακους?

Θέλει ιδιαίτερο μυαλό να καταλάβει κανείς ότι και οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα είναι ελληνικοί και δε διαφέρουν ιδιαίτερα από τους επαρχιακούς της; Ναι, ένας ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομος είναι πολύ ασφαλέστερος, αλλά πόσο τέτοιο διαθέτει η Αθηνών-Θεσσαλονίκης; Ή οποιοσδήποτε άλλος "αυτοκινητόδρομος" στην Ελλάδα;

peterTHErider
31/08/2016, 18:39
Θέλει ιδιαίτερο μυαλό να καταλάβει κανείς ότι και οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα είναι ελληνικοί και δε διαφέρουν ιδιαίτερα από τους επαρχιακούς της; Ναι, ένας ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομος είναι πολύ ασφαλέστερος, αλλά πόσο τέτοιο διαθέτει η Αθηνών-Θεσσαλονίκης; Ή οποιοσδήποτε άλλος "αυτοκινητόδρομος" στην Ελλάδα;

οι ελληνικοι αυτοκινητοδρομοι δεν διαφερουν απο τους ελληνικους επαρχιακους...οκ...
εμενα ορεστιαδα και πηγαινα θεσσαλονικη μεσω εγνατιας πολυ τακτικα.κοντα στα 370 χλμ.χαλαρα σε 3 ωριτσες και με τεραστια ασφαλεια.εσυ αλλαξε την εγνατια πχ με τους ελληνικους επαρχιακους που περνανε απο τα χωρια με σκυλια και γιαγιαδες να βγαινουν απο το πουθενα,λασπες απο τρακτερ πολλες φορες και αλλα τετοια ασφαλη στοιχεια.επισης αθηνα-θεσσαλονικη αν εξαιρεσεις τα τεμπη(που ειναι στα τελειωματα) κατα τα αλλα πλεον ειναι ενας αριστος αυτοκινητοδρομος ευρωπαικων προδιαγραφων.
εσυ περνα απο πεταλα μαλιακου κλπ που εχουν φαει κοσμο και κοσμακη και πες οχι στους κακους αυτοκινητοδρομους.επισης ασε το κακο συγχρονο αμαξι και μηχανη και παρε ενα 50αρι dio.θα πας πολυ οικονομικα.σιγα,ας κανεις μερικες ωρες παραπανω.κοιτα,και η λυση του καρου τελικα ισως σε συμφερει με 5ε σανο εφτασες.ουτε διοδια ουτε τπτ.

υ.γ.πηγαινε απο οπου θες και οπως θες.αλλα προσπαθωντας να πεισεις για το απολυτο δικιο αυτης λες οτι να'ναι.εβγαλες πιο ασφαλη τους επαρχιακους απο τους αυτοκινητοδρομους.αστεια πραγματα.

balakia
31/08/2016, 18:53
οι ελληνικοι αυτοκινητοδρομοι δεν διαφερουν απο τους ελληνικους επαρχιακους...οκ...
εμενα ορεστιαδα και πηγαινα θεσσαλονικη μεσω εγνατιας πολυ τακτικα.κοντα στα 370 χλμ.χαλαρα σε 3 ωριτσες και με τεραστια ασφαλεια.εσυ αλλαξε την εγνατια πχ με τους ελληνικους επαρχιακους που περνανε απο τα χωρια με σκυλια και γιαγιαδες να βγαινουν απο το πουθενα,λασπες απο τρακτερ πολλες φορες και αλλα τετοια ασφαλη στοιχεια.επισης αθηνα-θεσσαλονικη αν εξαιρεσεις τα τεμπη(που ειναι στα τελειωματα) κατα τα αλλα πλεον ειναι ενας αριστος αυτοκινητοδρομος ευρωπαικων προδιαγραφων.
εσυ περνα απο πεταλα μαλιακου κλπ που εχουν φαει κοσμο και κοσμακη και πες οχι στους κακους αυτοκινητοδρομους.επισης ασε το κακο συγχρονο αμαξι και μηχανη και παρε ενα 50αρι dio.θα πας πολυ οικονομικα.σιγα,ας κανεις μερικες ωρες παραπανω.κοιτα,και η λυση του καρου τελικα ισως σε συμφερει με 5ε σανο εφτασες.ουτε διοδια ουτε τπτ.

υ.γ.πηγαινε απο οπου θες και οπως θες.αλλα προσπαθωντας να πεισεις για το απολυτο δικιο αυτης λες οτι να'ναι.εβγαλες πιο ασφαλη τους επαρχιακους απο τους αυτοκινητοδρομους.αστεια πραγματα.

ενταξη και απολυτως ασφαλης δεν τους λες,οταν βρεχει μαζευουν κατι γκιολες με νερο κατσε καλα,αλλα και καμια σχεση με οτι ειχαμε συνηθισει
οπως πηγαινεις ορεστιαδα λιγο πριν την εξοδο για ρεντινα,μετα της λιμνες δεν θυμασαι εκεινο το "γραναζι" που δεν το πιανει το ματι σου και λες τι επαθε το οχημα μου?

peterTHErider
31/08/2016, 18:59
ενταξη και απολυτως ασφαλης δεν τους λες,οταν βρεχει μαζευουν κατι γκιολες με νερο κατσε καλα,αλλα και καμια σχεση με οτι ειχαμε συνηθισει
οπως πηγαινεις ορεστιαδα λιγο πριν την εξοδο για ρεντινα,μετα της λιμνες δεν θυμασαι εκεινο το "γραναζι" που δεν το πιανει το ματι σου και λες τι επαθε το οχημα μου?

ναι,που τρεμει ολο το οχημα!την πρωτη φορα ανησυχεις μετα το μαθαινεις!ευτυχως ειναι για λιγο!

BLiTzER
31/08/2016, 19:47

Αυτό είναι, προφανώς, δικό σου συμπέρασμα. Δε δίνω δεκάρα από το πού θα πάει ο καθένας και αν μπορεί να οδηγήσει σε επαρχιακό ή όχι. Εγώ μπορώ, δε νιώθω ότι ρισκάρω και γλιτώνω λεφτά. Αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να φάει τα λεφτά σε βενζίνες ή πουτάνες, αντί να τα πετάξει στα σκουπίδια, θα του δείξω πώς. Δεν υποστήριξα ποτέ καμία "απόλυτη αλήθεια". Αυτά, πάλι, είναι δικές σου λέξεις. Έχω πει ήδη 200 φορές ότι είναι μια καλή εναλλακτική, αν έχεις την ευχέρεια του χρόνου. Προφανώς η ΕΟ είναι καλύτερη επιλογή, αν βιάζεσαι.

Ναι, είναι ένας "άριστος αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών", ειδικά εκεί στον Πλαταμώνα. :lol: Δεν πρέπει να έχεις οδηγήσει ποτέ εκτός νομού, για να έχεις ιδέα πώς είναι οι αυτοκινητόδρομοι.

Αν, από τα 500 χλμ, τα 400 είναι "κλειστός αυτοκινητόδρομος" (που δεν είναι), ε τα 350 τα κάνεις και χωρίς να πληρώσεις διόδια. Τι νομίζεις; Ότι 500 χλμ τα κάνεις όλα μέσω παραδρόμων; :lol: Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι αυτά τα 50 χλμ. είναι τόσο επικίνδυνα, που αξίζει να τα πληρώνεις 1 ευρώ/χιλιόμετρο, συγχαρητήρια, κάνε τους πλούσιους. ^^