View Full Version : Αθήνα-Σαλόνικα οδικώς ή αεροπλάνο
120 ευρω πηγαινελα 2 ατομα μιση ωρα ανα διαδρομη.......ryanair:D
οχι και μιση ωρα... βαλε την αναμονη στο αεροδρομιο μεχρι να επιβιβαστεις τη μεταβαση σε αυτο.... :p:lol:
Σαν ΚΤΕΛ με φτερά είναι ρε συ τα αεροπλάνα της. Άσε που (δεν ήξερα - δε ρώταγα) έδωσα €50 στο ταξί να με πάει Λαγκαδά :uplate:
Είναι όλα μελετημένα να στα παίρνουν με κάθε τρόπο κ να βγαίνει πάντα η μία ή η άλλη ότι και να κάνεις.
+2 ώρες αναμονής τουλάχιστον. +2 ώρες τουλάχιστον από/προς αεροδρόμια και, φυσικά, όλα τα έξοδα και η ταλαιπωρία μετακίνησης με ΜΜΜ. Με μοναδικές αποσκευές έναν αναπτήρα και χαρτομάντηλα. Μμ ναι...
+2 ώρες αναμονής τουλάχιστον. +2 ώρες τουλάχιστον από/προς αεροδρόμια και, φυσικά, όλα τα έξοδα και η ταλαιπωρία μετακίνησης με ΜΜΜ. Με μοναδικές αποσκευές έναν αναπτήρα και χαρτομάντηλα. Μμ ναι...
Μαλλον δεν εχεις ταξιδεψει με rayan. Σου επιτρεπει χειραποσκευη μια χαρα
Την οποία αναγκάστηκα να αγοράσω ειδικά για την ράϊαν αφού οι διαστάσεις που δέχεται είναι μικρότερες των άλλων εταιριών.
Το αποκορύφωμα; Έρχεται υπάλληλος κ σε βάζει να την ζυγίσεις και αυτή και αν ξεπερνά τα 9-10kg (δε θυμάμαι) πληρώνεις!
Όλες σου επιτρέπουν. Υπερέβαλα για να περάσω το νόημα. Για να κουβαλήσω ό,τι κουβάλησα με το αυτοκίνητό μου, θα ήθελα +1500€ με ryanair.
Φυσικά δεν έχω ταξιδέψει με ryanair, ούτε πρόκειται.
Την οποία αναγκάστηκα να αγοράσω ειδικά για την ράϊαν αφού οι διαστάσεις που δέχεται είναι μικρότερες των άλλων εταιριών.
Το αποκορύφωμα; Έρχεται υπάλληλος κ σε βάζει να την ζυγίσεις και αυτή και αν ξεπερνά τα 9-10kg (δε θυμάμαι) πληρώνεις!
Ενταξει δε σε πιανει κανεις απο το λαιμο να πας... σου λεει εχω αυτο το "τζαμπα" εισητηριο, follow the rules and lets go!
Ενταξει δε σε πιανει κανεις απο το λαιμο να πας... σου λεει εχω αυτο το "τζαμπα" εισητηριο, follow the rules and lets go!
Ναι βρε εννοείται, απλά δίνω έμφαση πως στο ότι και να κάνεις ο χαμένος οικονομικά είναι ο καταναλωτής.
Η πιο αισχρη εταιρια για ταξιδι ειναι η Ryan Air.
Κοιταει να σε κοροιδεψει παση θυσια σαν αραβας εμπορας στο παζαρι...
Billymuse
25/08/2016, 09:45
Εχω παει σαλονικα πηγαινε ελα με 27€. Μετακινηση με τη μηχανη και την αφηνα στο αεροδρομιο δωρεαν στο πατκινγκ των αφιξεων. Και αποσκευη μια μεγαλη τσαντα στη πλατη που ποτε δεν τη ζυγιζουν και μια μικρη τσαντα στο χερι :wave2:
devil's animal
25/08/2016, 09:45
πολλα εδωσες...
ανεβοκατεβαινω με 38-40€ πηγαινε-ελα εδω και κανα 2 χρονια...βρισκεις 17-21€ την απλη διαδρομη αναλογως ωρων και ημερας και φυσικα ποσο νωρις το κλεινεις...
η ryanair επιτρεπει μια χειραποσκευη που χωραει ανετα πραγματα για 3-4 μερες...αν εισαι αντρας...
αν εισαι γυναικα, κλαφτα...:bawl:
παλιοτερα επετρεπε μια βαλιτσα-σακ βουαγιαζ ΚΑΙ μια τσαντα πλατης τυπου backpack...
ακομα ομως και τωρα αν πας με την βαλιτσα σου ή το σακ βουαγιαζ σου και μια σακουλα στο χερι τυπου jumbo (οχι τις τεραστιες), μια χαρα σου επιτρεπουν να περασεις...
οντως το αεροπλανο ειναι σαν κτελ..ανεβαινεις, βαζεις βαλιτσα πανω απο το καθισμα και αυτο ηταν...
δεν εχουν handling με λιγα λογια...
η αναμονη ειναι μυθος...
κανεις check in on line και εισαι παρα 10 στην πυλη...κανεις δεν σου λεει τιποτα..
το στοιχημα ειναι να περασεις εγκαιρως τις μαγνητικες πυλες που αυτο κυριως στο Ελ. Βελ. ειναι ενα θεμα...
στο Μακεδονια ουτε μισαωρο νωριτερα δεν παω...;)
Billymuse
25/08/2016, 09:49
Ισχυει η αναμονη ειναι το πολυ ενα δεκαλεπτο. Επισης για πτησεις σε γειτονικες χωρες και εντος Ελλαδας ειναι σουπερ η Ryan. Τωρα αμα θες για μιση ωρα πτηση να δινεις 150αρια ..δικαιωμα σου. Παντως ειναι καλο για περιπτωσεις μονοπωλειου αυτες οι εταιρειες να υπαρχουν γιατι ριχνουν τις τιμες..
Αλήθεια τώρα, πηγαίνετε στο αεροδρόμιο 10 λεπτά πριν την απογείωση;
ουτε αναμονες ουτε τιποτα
αποσκευες χαλαρα για σαββατοκυριακο μετα συζυγου καλεσμενοι σε γαμο (με οτι σημαινει αυτο για εξτρα ρουχα)
15 σκαρτα στο ελ βενιζελος για παρκιν το αμαξι μου και 45 νοικιασμενο hyundai 1,5 μερα
καλοι οι παραδρομοι και η οικονομια αλλα 2 8ωρα σε ενα σαββατοκυριακο δεν θα τα ετρωγα στο δρομο
εννοειται πως αν πηγαινα μεσοβδομαδα θα πληρωνα τα μισα
αλλα 2 8ωρα σε ενα σαββατοκυριακο δεν θα τα ετρωγα στο δρομο
Σαφώς, κανείς δε θα το'κανε για να πάει για καφέ. Σε αυτή την περίπτωση, το φθηνό αεροπλάνο κερδίζει. Εγώ πήγα για 2 βδομάδες. Γενικά, ο καθένας λέει τα δικά του. :p
Αλλά, έτσι για τη σύγκριση, ξόδεψες 180€ +βενζίνες και 3 ώρες τουλάχιστον. Εγώ ξόδεψα 100€ (και 12 ώρες).
devil's animal
25/08/2016, 09:58
οχι. πηγαινουμε στην πυλη επιβιβασης 10 λεπτα πριν την απογειωση...
αμα θες να παρεις ματι και τα duty free του αεροδρομιου μπορεις να πας και ενα τετραωρο νωριτερα...
αλλα ειπαμε...η φαση ειναι ΚΤΕΛ...
εσυ στο ΚΤΕΛ ποσο νωριτερα πας? στο 10λεπτο πριν αναχωρησει ερχεται το λεωφορειο, νωριτερα δεν ειναι εκει...
devil's animal
25/08/2016, 10:03
ουτε αναμονες ουτε τιποτα
αποσκευες χαλαρα για σαββατοκυριακο μετα συζυγου καλεσμενοι σε γαμο (με οτι σημαινει αυτο για εξτρα ρουχα)
15 σκαρτα στο ελ βενιζελος για παρκιν το αμαξι μου και 45 νοικιασμενο hyundai 1,5 μερα
καλοι οι παραδρομοι και η οικονομια αλλα 2 8ωρα σε ενα σαββατοκυριακο δεν θα τα ετρωγα στο δρομο
εννοειται πως αν πηγαινα μεσοβδομαδα θα πληρωνα τα μισα
σωστα μιλας..
ολα ειναι ζυγι...
Σεπτεμβρη εχω γαμο στην Αθηνα και αναγκαστικα πρεπει να εχω αμαξι κατω...
επειδη δεν την παλευω ομως με τον δρομο, θα στειλω την γυναικα με το παιδι και τα πεθερικα με το αμαξι και εγω εκλεισα πριν 2 εβδομαδες αεροπορικα με 38€ πηγαινε-ελα...
αν εχεις μεσο να μετακινηθεις εκει που πας το αεροπλανο ειναι μονοδρομος πλεον με τις τιμες αυτες...
αν ομως πρεπει να εχεις το οχημα σου για τον Χ-Ψ λογο ή πρεπει να μεταφερεις την μανα σου και τον πατερα σου σε πραγματα, το οδικο δεν το γλιτωνεις...
Μονο εμενα μαρεσει τοσο η διαδρομη Αθηνα-Θεσσαλονικη οδικως? :rolleyes:
οχι. πηγαινουμε στην πυλη επιβιβασης 10 λεπτα πριν την απογειωση...
αμα θες να παρεις ματι και τα duty free του αεροδρομιου μπορεις να πας και ενα τετραωρο νωριτερα...
αλλα ειπαμε...η φαση ειναι ΚΤΕΛ...
εσυ στο ΚΤΕΛ ποσο νωριτερα πας? στο 10λεπτο πριν αναχωρησει ερχεται το λεωφορειο, νωριτερα δεν ειναι εκει...
Η πύλη κλείνει 20 λεπτά πριν την ώρα της απογείωσης, οπότε αν τα έχεις υπολογίσει όλα τέλεια, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, θα χάσεις τουλάχιστον 20 λεπτά. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος δε θα ρισκάρει να χάσει την πτήση, οπότε θα είναι στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μια ώρα πριν την απογείωση. Πολλοί το κάνουν και 2.
Αλλά για να μη μιλάμε στον αέρα, προκαλώ ανοιχτά, εδώ και τώρα, να μας πει ποιος πάει στο αεροδρόμιο 20 λεπτά πριν την ώρα που γράφει το εισιτήριό του και ποιος νωρίτερα. Στοιχηματίζω ότι οι 2οι θα είναι ένα 99%, αν όχι 100%.
Στο ΚΤΕΛ, αν έχω εισιτήριο, θα πάω και τα τελευταία 10 λεπτά, ναι.
σωστα μιλας..
ολα ειναι ζυγι...
Σεπτεμβρη εχω γαμο στην Αθηνα και αναγκαστικα πρεπει να εχω αμαξι κατω...
επειδη δεν την παλευω ομως με τον δρομο, θα στειλω την γυναικα με το παιδι και τα πεθερικα με το αμαξι και εγω εκλεισα πριν 2 εβδομαδες αεροπορικα με 38€ πηγαινε-ελα...
αν εχεις μεσο να μετακινηθεις εκει που πας το αεροπλανο ειναι μονοδρομος πλεον με τις τιμες αυτες...
αν ομως πρεπει να εχεις το οχημα σου για τον Χ-Ψ λογο ή πρεπει να μεταφερεις την μανα σου και τον πατερα σου σε πραγματα, το οδικο δεν το γλιτωνεις...
στην περιπτωση σου για 5 ατομα το αεροπλανο ειναι ασυμφορο
αν κατεβαινατε 2 αεροπλανικως θα σε βολευα ευχαριστως με ενα yaris για ΣΚ:beer:
AristidisZ
25/08/2016, 10:16
Για πτήσεις εσωτερικού, Αθήνα πάω καμιά ώρα πριν
Θεσσαλονίκη έχει τύχει να πάω και κάνα μισάωρο πριν την πτήση...
Βέβαια αναλόγως του που μένεις (για τους Αθηναίους εννοώ), ένα θεματάκι το έχεις με το πήγαινε έλα αεροδρόμιο...
devil's animal
25/08/2016, 10:19
Η πύλη κλείνει 20 λεπτά πριν την ώρα της απογείωσης, οπότε αν τα έχεις υπολογίσει όλα τέλεια, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, θα χάσεις τουλάχιστον 20 λεπτά. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος δε θα ρισκάρει να χάσει την πτήση, οπότε θα είναι στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μια ώρα πριν την απογείωση. Πολλοί το κάνουν και 2.
Αλλά για να μη μιλάμε στον αέρα, προκαλώ ανοιχτά, εδώ και τώρα, να μας πει ποιος πάει στο αεροδρόμιο 20 λεπτά πριν την ώρα που γράφει το εισιτήριό του και ποιος νωρίτερα. Στοιχηματίζω ότι οι 2οι θα είναι ένα 99%.
Στο ΚΤΕΛ, αν έχω εισιτήριο, θα πάω και τα τελευταία 10 λεπτά, ναι.
ρε μην εισαι ισχυρογνωμων...
ταξιδευω ετσι τα τελευταια 2 χρονια σου λεω...
στην αρχη ψαρωμενος, μετα ομως που καταλαβα τι παιζει ημουν πολυ πιο χαλαρος...
το εισητηριο λεει boarding μιση ωρα νωριτερα πριν την απογειωση...
η οποια απογειωση δεν ειναι νταν...συνηθως ειναι κανενα 5λεπτο με 10λεπτο αργοτερα...
φυσικα το ιδιο ισχυει και για την επιβιβαση...σου λενε οι πυλες κλεινουν 14:30 και το αεροπλανο φευγει 15:00...
ο τελευταιος απο την πυλη θα βγει 14:50 και το αεροπλανο θα φυγει 15:10..
οπως και να εχει ομως παραμενει πιο γρηγορο και πιο φτηνο μεσο απο το αμαξι...by far...
εκτος αν στο αμαξι εχεις αεριο, πας απο παραδρομους και ταξιδευεις με παρεα που μοιραζεστε το κοστος...αλλα και παλι χανεις σε χρονο πολυ...
εχω παει (και εχω γυρισει) με ολα τα μεσα Θεσ/νικη...κτελ, τρενο, αεροπλανο, αυτοκινητο, μηχανακι...μονο με πλοιο δεν εχω παει...
ολα ειναι μετρημενα στην ακριβεια...:D
p.s. και στο αεροπλανο εχεις ετοιμο εισητηριο..δεν περιμενεις για check in...το boarding στο δινουν με το που φτασεις πυλη σε μισο λεπτο..
devil's animal
25/08/2016, 10:26
στην περιπτωση σου για 5 ατομα το αεροπλανο ειναι ασυμφορο
αν κατεβαινατε 2 αεροπλανικως θα σε βολευα ευχαριστως με ενα yaris για ΣΚ:beer:
βρε ασυμφορο παλι δεν ειναι...θα διναμε 40χ5=200€ αεροπορικα πηγαινε - ελα...
τωρα η γυναικα μου δεν ξερει και δεν θελει να παει απο παραδρομους αρα θα δωσει 60 σε διοδια..και κανενα 65αρι με 70 σε αεριο (αν θα παιξει και a/c μπορει και παραπανω)..αρα 130-140€ συνολο...
για 60€ δεν αξιζει να φας την ταλαιπωρια, τον χρονο στον δρομο και το φορτωμα χλμ στο αμαξι...τα δινεις στην ryanair και εισαι ευχαριστημενος...
απλα επρεπε να υπαρχει το αμαξι για εμας...και σκεψου οτι τα πεθερικα μου θα εχουν δικο τους αμαξι για εκει...
ευχαριστω παντως για την προσφορα..
:beer::beer:
εχω παει (και εχω γυρισει) με ολα τα μεσα Θεσ/νικη...κτελ, τρενο, αεροπλανο, αυτοκινητο, μηχανακι...μονο με πλοιο δεν εχω παει...
ολα ειναι μετρημενα στην ακριβεια...:D
.
Να πας και με καράβι για να έχεις πλήρη, εμπεριστατωμένη, σφαιρική γνώμη να μας πεις ρε άχρηστε :p
ρε μην εισαι ισχυρογνωμων...
ταξιδευω ετσι τα τελευταια 2 χρονια σου λεω...
στην αρχη ψαρωμενος, μετα ομως που καταλαβα τι παιζει ημουν πολυ πιο χαλαρος...
το εισητηριο λεει boarding μιση ωρα νωριτερα πριν την απογειωση...
η οποια απογειωση δεν ειναι νταν...συνηθως ειναι κανενα 5λεπτο με 10λεπτο αργοτερα...
φυσικα το ιδιο ισχυει και για την επιβιβαση...σου λενε οι πυλες κλεινουν 14:30 και το αεροπλανο φευγει 15:00...
ο τελευταιος απο την πυλη θα βγει 14:50 και το αεροπλανο θα φυγει 15:10..
οπως και να εχει ομως παραμενει πιο γρηγορο και πιο φτηνο μεσο απο το αμαξι...by far...
εκτος αν στο αμαξι εχεις αεριο, πας απο παραδρομους και ταξιδευεις με παρεα που μοιραζεστε το κοστος...αλλα και παλι χανεις σε χρονο πολυ...
Ταξιδεύω με αεροπλάνα, εντός και εκτός, ανελλιπώς από το 2001. :p Ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει το σύστημα, όπως ξέρω ότι το 99% των ανθρώπων θα πάνε τουλάχιστον μια ώρα πριν την ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ. Τώρα, αν στο σαλονικιώτικο αεροδρόμιο δουλεύει το να πας μισή ώρα πριν και να ελπίζεις να σου πάνε όλα καλά, ναι οκ, το δέχομαι, αλλά δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Αλλά νομίζω απλά μετράς την αναμονή μέχρι την πύλη κι όχι μέχρι την αναχώρηση. :p Όπως και να'χει, δε χρειάζεται να το κουράζουμε περισσότερο.
Φυσικά το αεροπλάνο είναι πολύ γρηγορότερο από το αυτοκίνητο. Αλλά δεν είναι όσο γρήγορο θέλουν να το παρουσιάζουν. Ο toyar έκανε ποστ τύπου "εγώ το κάνω σε μισή ώρα". Ε όχι, δεν το κάνεις σε μισή ώρα, εκτός αν διαμένεις στο αεροπλάνο. Αυτό σχολίασα. ;) Όλα τα υπόλοιπα ("το αεροπλάνο είναι γρηγορότερο", "δεν το κάνω οδικώς για μια διανυκτέρευση") είναι αυτονόητα.
devil's animal
25/08/2016, 10:38
Να πας και με καράβι για να έχεις πλήρη, εμπεριστατωμένη, σφαιρική γνώμη να μας πεις ρε άχρηστε :p
μολις μπει δρομολογιο θα το κανω...
αν ομως εχεις κανενα σκαφακι (απο 15 μετρα και πανω ετσι) και θες να μου το δανεισεις να το κανω...be my guest...:lol:
devil's animal
25/08/2016, 10:46
Ταξιδεύω με αεροπλάνα, εντός και εκτός, ανελλιπώς από το 2001. :p Ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει το σύστημα, όπως ξέρω ότι το 99% των ανθρώπων θα πάνε τουλάχιστον μια ώρα πριν την ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ. Τώρα, αν στο σαλονικιώτικο αεροδρόμιο δουλεύει το να πας μισή ώρα πριν και να ελπίζεις να σου πάνε όλα καλά, ναι οκ, το δέχομαι, αλλά δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Αλλά νομίζω απλά μετράς την αναμονή μέχρι την πύλη κι όχι μέχρι την αναχώρηση. :p Όπως και να'χει, δε χρειάζεται να το κουράζουμε περισσότερο.
μικρουλης εισαι...πρωτη φορα μπηκα το 95...:a22:
βεβαια το τι θα κανει το 99% των ανθρωπων δεν ειναι ενδεικτικο για το τι ειναι σωστο...
επειδη οντως δεν εχει νοημα να το κουραζουμε θα σου πω το χαρακτηριστικο που συμβαινει στις συγκεκριμενες πτησεις της ryanair αλλα και της aegean...
ειναι ολοι μαζεμενοι στο σαλονι της πυλης και αναφωνουν απο το μεγαφωνο οτι η πυλη ανοιγει και ειναι ειναι ετοιμοι προς επιβιβαση...
σηκωνονται ΟΛΟΙ, ή σχεδον ολοι ;) και πανε και στηνονται μπροστα στον γκισε για να τους περασουν το boarding pass απο το barcode και να ελεγξουν ταυτοτητα...
και καθονται εκει ΟΡΘΙΟΙ κανενα τεταρτο ή μπορει και παραπανω μεχρι να περασουν...(και καποιοι με τις βαλιτσες στα χερια)..
και ερχεται ο πονηρος που σκαει εκεινη την στιγμη στην πυλη και περναει με 0 καθυστερηση...:lol:
λιγο καλυτεροι ειναι αυτοι που περιμενουν καρτερικα ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ και σηκωνονται οταν ολοι εχουν τελειωσει...
μολις μπει δρομολογιο θα το κανω...
αν ομως εχεις κανενα σκαφακι (απο 15 μετρα και πανω ετσι) και θες να μου το δανεισεις να το κανω...be my guest...:lol:
φτάνει να δουλεύει με αέριο , έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ανελλιπώς = τουλάχιστον μια πτήση τον χρόνο (2001-2005 ταξίδευα 6 φορές/έτος, εξωτερικό). Το πότε μπήκα πρώτη φορά σε αεροπλάνο είναι άσχετο, αν η επόμενη ήταν 10 χρόνια μετά.
Συμφωνώ, γενικά, στα τελευταία. Ίσως δεν το έθεσα σωστά. Η πλειοψηφία, ναι, είναι "ψαρωμένη". Ο γενικός "κανόνας" ήταν πάντα να είσαι στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την πτήση. Φυσικά, σταμάτησα να το κάνω αυτό μετά τις πρώτες 3-4 πτήσεις. Μια ώρα πριν είναι μια καλή, ασφαλής επιλογή, ειδικά για τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια. Από κει και πέρα, αν νιώθεις πολύ σίγουρος για την κίνηση στον δρόμο, στο αεροδρόμιο κι ότι τίποτα απολύτως δε μπορεί να πάει στραβά, μπορείς να το κάνεις και 40 λεπτά (πριν την ώρα που γράφει το εισιτήριό σου, υπενθυμίζω). Οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι "παίζω με την τύχη μου". Προφανώς, αυτά αποτελούν προσωπική εκτίμηση, βάσει δικής μου εμπειρίας.
μικρουλης εισαι...πρωτη φορα μπηκα το 95...:a22:
Εγώ πρόλαβα και τσιγάρο στις πτήσεις :smokin:
Άλλοι εδώ πρόλαβαν και Ντακότα με ΤΑΕ :lol:
devil's animal
25/08/2016, 12:32
φτάνει να δουλεύει με αέριο , έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
σε παρακαλω...
μην ειμαστε τσιπηδες...πριν το δωσει θα το εχει φουλαρει πετρελαιο πρωτα...
εγω το πολυ πολυ να γεμισω τις δεξαμενες νερου και το ψυγειο του με τροφιμα...:bawl:
Σε Θεσ/νικη και σε άλλα περιφεριακά (Αλεξ/πολη, Καβάλα) πηγαίνω με 30 λεπτά πριν την ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ, οχι πριν την επιβιβαση, αν με πηγαίνει κάποιος και δεν έχω να ασχοληθώ με παρκάρισμα.
Αν έχω να παρκάρω αμάξι, πηγαίνω 45λεπτα πριν την απογείωση.
Αθήνα πηγαίνω 60-70 λεπτά πριν την απογείωση (με ΜΜΜ), γιατι στον έλεγχο χειραποσκευών, στη χαμουτζία, απλά γαμίετε το σύμπαν :lol:
devil's animal
25/08/2016, 13:14
Σε Θεσ/νικη και σε άλλα περιφεριακά (Αλεξ/πολη, Καβάλα) πηγαίνω με 30 λεπτά πριν την ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ, οχι πριν την επιβιβαση, αν με πηγαίνει κάποιος και δεν έχω να ασχοληθώ με παρκάρισμα.
Αθήνα πηγαίνω 60-70 λεπτά πριν την απογείωση (με ΜΜΜ), γιατι στον έλεγχο χειραποσκευών, στη χαμουτζία, απλά γαμίετε το σύμπαν :lol:
πες τα ντε...
:beer:
Billymuse
25/08/2016, 14:29
Έίχε κάτσει στραβή μια φορά και πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο 5 λεπτα πριν αρχίσει η επιβίβαση....ναι καλα λεω, τραβαω ενα σπριντ και οι μαλακές επίτηδες έχουν βάλει την πύλη επιβιβάσεων της ryan air στο τέλος του αεροδρομιου στον κατω όροφο..τεεεερρμμμααα μέσα για να περπατας ολο το αεροδρόμιο. Ευτυχως μόλις αρχιζε η επιβίβαση οταν εφτασα στην πυλη :lol:
peterTHErider
25/08/2016, 14:34
Σωστος,μια ενναλακτικη που εφαρμοζω επιτηδες στο αεροδρομιο ηρακλειου ειναι η εξης:
Επειδη τους καλοκαιρινους μηνες γινεται ΠΑΝΤΑ πανικος και η μια ωρα ειναι πολυ λιγη με την ουρα που εχει πηγαινω επιτηδες 10-15 λεπτα πριν την απογειωση και ειμαι στο τελος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ουρας και λεω στο σεκιουριτι την πτηση μου και με περναει μαγικα μπροστα να προλαβω και δεν με πολυνοιαζει γιατι ολοι ειναι ξενοι που διακοπαρουν.
Τελος το παραμυθι της 1+ ωρας που πρεπει να βρισκεσαι επαψε να παιζει απο την στιγμη υπαρχει το ηλεκτρονικο τσεκ ιν και δεν εχεις βαλιτσες να παραδωσεις.
Σωστος,μια ενναλακτικη που εφαρμοζω επιτηδες στο αεροδρομιο ηρακλειου ειναι η εξης:
Επειδη τους καλοκαιρινους μηνες γινεται ΠΑΝΤΑ πανικος και η μια ωρα ειναι πολυ λιγη με την ουρα που εχει πηγαινω επιτηδες 10-15 λεπτα πριν την απογειωση και ειμαι στο τελος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ουρας και λεω στο σεκιουριτι την πτηση μου και με περναει μαγικα μπροστα να προλαβω και δεν με πολυνοιαζει γιατι ολοι ειναι ξενοι που διακοπαρουν.
Τελος το παραμυθι της 1+ ωρας που πρεπει να βρισκεσαι επαψε να παιζει απο την στιγμη υπαρχει το ηλεκτρονικο τσεκ ιν και δεν εχεις βαλιτσες να παραδωσεις.
Αν ,μαγικά πάντα ,στο κάνει κανένας άλλος ,γράψε εντυπώσεις ...
ΥΓ Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έμεινα Fife & Εδιμβούργο και κινήθηκα αρκετά και με λεωφορείο ,δεν υπήρξε ένας ξένος (από αυτά τα κορόιδα που περνάς στη σειρά φίλε )που να μην χαιρέτησε τον οδηγό κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ,εμείς βέβαια εδώ κάτω είμαστε πολύ μάγκες για τέτοιες συμπεριφορές...
tzimidis
25/08/2016, 16:15
Ayta ta 1 ora prin kai 2 ores prin , einai mono kai mono gia na periferesai askopa sto aerodromio kai na xalas lefta sta magazia tous.
enan kafe na pareis na'sou to taliro.
Prepei na ksereis omos poly kala to aerodromio gia na pas teleytaia stigmi, giati p.x. se frankfurti / bryxelles mporei na perpatas 30 lepta apo tin porta tou aerodromiou mexri tin pyli epibibasis.
Milame gia aerodromia oso mia mikri poli.
Apo tin alli, osoi gkriniazoun gia ti ryanair, mporoun na pane kai me aegean me tetraplasio (kai bale) eisitirio.
Ego prosopika protimo na plirono times ktel kai na exo mazi mou snickers gia na troo stin ptisi,
para na plirono eisitirio air force one kai na mou serviroun solomo me dill sauce tin ora pou koimamai.
Uriah Heep fasi ki etsi......
Έίχε κάτσει στραβή μια φορά και πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο 5 λεπτα πριν αρχίσει η επιβίβαση....ναι καλα λεω, τραβαω ενα σπριντ και οι μαλακές επίτηδες έχουν βάλει την πύλη επιβιβάσεων της ryan air στο τέλος του αεροδρομιου στον κατω όροφο..τεεεερρμμμααα μέσα για να περπατας ολο το αεροδρόμιο.
Δύο φορές έχω καθυστερήσει στη ζωή μου. Κι αυτές, ενώ είχα σκοπό να είμαι τουλάχιστον 1-1.5 ώρα πριν την πτήση στο αεροδρόμιο. Κάποιες φορές απλά δεν αρκεί. Και τις 2 φορές, ήμουν στην πύλη πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο, αλλά είχε κλείσει και δε με άφηναν να περάσω.
Τη μία, με μετέφεραν (δωρεάν) στην επόμενη πτήση, 24 ώρες μετά και, επειδή δεν ήταν πολύ βολικό να κάνω βόλτες με τα πράγματα και να χρεώνομαι ταξί κτλ κτλ, απλά επισκέφθηκα όλες τις καφετέριες και κοιμήθηκα σε όλες τις καρέκλες του Gatwick.
Τη 2η, ήμουν πιο τυχερός. Υπήρξε καθυστέρηση στην προετοιμασία του αεροπλάνου και, μετά από κάνα 10λεπτο, αφού ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πιλότο, απλά με άφησαν.
anavatis19
25/08/2016, 16:34
στο μακεδονια το επιβαιβεωνω και εγω εχω παει 3 λεπτα πριν την απογειωση πραγματικα κ μπηκα σαν να μην τρεχει τιποτα..στο ελ.βενιζελος πηγα 45 λεπτα πριν κ μοθ την ειπαν..ημουν στρατο τοτε στη ρεντινα και εγινε αυτο μεσα σε 4 μερες διαφορα..μεγαλη τρελα
Bob_o_mastoras
25/08/2016, 22:01
Kαλα τωρα σοβαρα, αναρωτιεστε αν συμφερει η Ryanair σε σχεση με το να πας με αυτοκινητο;;;; :uplate:
Ενταξει ειναι λιγο μπερδεμα (οχι κατι ιδιαιτερο αλλα τεσπα) μεχρι να μαθεις τη διαδικασια αλλα μολις τη μαθεις πας παντου με 20 εως 50 €. Παντου!
Και αποσκευες επιτρεπονται μεχρι ενος αξιπρεπους μεγεθους, συν μια μικρη χειραποσκευη τυπου τσαντακι.
Αναλογως την αποσταση κι του αν υπαρχει οδικο δικτυο (το οχημα, την διαθεση του οδηγου για βαρυ ποδι.χερι κτλ) να συνδεει τοπο αναχωρησης και προορισμο.
Στην περιπτωση του Αθηνα-Θεσ/νικη, οπως αναφερθηκε, εξαρταται.
Για αλλους συνδυασμους, απλα ειναι υπεροχη η εναλλακτικη μιας φθηνης αεροπορικης, εστω και τυπου ΚΤΕΛ
kostaskk
25/08/2016, 23:26
πρεπει καποτε να κανω και αυτη τη διαδρομη. θα μου παρει καπου στα 17 ευρω
364724
Ξέχασα να διευκρινήσω οτι εννοείτε στους παραπάνω χρόνους νοείτε πτήση μόνο με χειραποσκευή.
ΑΝ πρέπει να παραδωθεί βαλίτσα, χαιρετίσματα.
Βέβαια πάλι σε περιφεριακά αεροδρόμια, ο επιπλεόν χρόνος παράδοσης βαλίτσας μπορεί να πάει ΜΕΓΙΣΤΑ στα 10 λεπτά
Κάν'το x2 (πήγαινε και έλα) και θα σου βγάλει ακριβώς τα νούμερα που ανέφερα. Μεγάλη χειραποσκευή από 100 κιλά πράγματα που χωράνε άνετα σε ένα πορτμπαγκάζ απέχει κάπως.
Εγώ πρόλαβα και τσιγάρο στις πτήσεις :smokin:
Άλλοι εδώ πρόλαβαν και Ντακότα με ΤΑΕ :lol:
Και εγώ. τελευταίες με τσιγάρο ήταν η ολυμπιακή (θεός σχωρέστην) και η τραγική Alitalia μέχρι το 2000 περίπου.
Πίσω από εμένα καθόταν ένας μη καπνιστής. Ρούφαγε ότι ξεφύσαγα εγώ (τώρα το έχω κόψει και ησύχασα).
Πάντως εσείς που είσαστε μέσα στο αεροπλάνο και αναρωτιέστε γιατί καθυστερεί η πτήση τώρα καταλαβαίνετε τι γίνεται.
Κάποιος πάει τελευταία στιγμή για να ταλαιπωρήσει όλους τους υπόλοιπους.
Πάντως εσείς που είσαστε μέσα στο αεροπλάνο και αναρωτιέστε γιατί καθυστερεί η πτήση τώρα καταλαβαίνετε τι γίνεται.
Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ από εχθές. Το θεωρώ μεγάλη αγένεια προς τους συνεπιβάτες να καθυστερείς ένα ολόκληρο αεροπλάνο μόνο κ μόνο για να μη περιμένεις σε μια ουρά.
Για το κάπνισμα θυμάμαι ένα μπλε κουρτινάκι να χωρίζει τους καπνιστές από τους μη. :lol:
Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ από εχθές. Το θεωρώ μεγάλη αγένεια προς τους συνεπιβάτες να καθυστερείς ένα ολόκληρο αεροπλάνο μόνο κ μόνο για να μη περιμένεις σε μια ουρά.
Δεν είναι τυχαίο που θεωρούμαστε μαλάκες πανευρωπαϊκώς.
devil's animal
26/08/2016, 12:11
Δεν είναι τυχαίο που θεωρούμαστε μαλάκες πανευρωπαϊκώς.
ρε 'σεις τι λετε?
αν καθυστερησει καποιος το αεροπλανο φευγει...ετσι απλα..δεν τον περιμενει..
οπως φευγει και το πλοιο και το κτελ και το τρενο και ολα...
κανεναν δεν περιμενει...
γινονται οι προβλεπομενες ανακοινωσεις απο το μεγαφωνο και μετα "αντε γεια"...
δλδ δεν λετε το οτι σε εχουν και περιμενεις εκει 1..1,5 ή και 2 ωρες πριν φυγει το αεροπλανο για υποθεση 5 λεπτων...(παλιοτερα ετσι συνεβαινε τουλαχιστον) ...αλλα σας χαλαει που πλεον αν καποιος ξερει την διαδικασια παει τελευταια στιγμη, μεσα στην προβλεπομενη ωρα, και φευγει...:eleison:
δλδ δεν λετε το οτι σε εχουν και περιμενεις εκει 1..1,5 ή και 2 ωρες πριν φυγει το αεροπλανο για υποθεση 5 λεπτων...(παλιοτερα ετσι συνεβαινε τουλαχιστον) ...αλλα σας χαλαει που πλεον αν καποιος ξερει την διαδικασια παει τελευταια στιγμη, μεσα στην προβλεπομενη ωρα, και φευγει...:eleison:
Δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κάποιος σε κάτι τέτοιο, αλλά σε "πονηρούς" τρόπους για να αποφύγεις την αναμονή, επιβαρύνοντας, προφανώς, κάποιους άλλους. Τουλάχιστον εγώ αυτό εννοούσα.
ρε 'σεις τι λετε?
αν καθυστερησει καποιος το αεροπλανο φευγει...ετσι απλα..δεν τον περιμενει..
οπως φευγει και το πλοιο και το κτελ και το τρενο και ολα...
κανεναν δεν περιμενει...
γινονται οι προβλεπομενες ανακοινωσεις απο το μεγαφωνο και μετα "αντε γεια"...
Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Αν εχεις τσεκαρει αποσκευη, μια χαρα καθυστερει το αεροπλανο.
σε no show περιπτωση, με τσεκαρισμενη/φορτωμενη αποσκευη πρεπει πρωτα να ξεφορτωθει η αποσκευη του επιβατη που δεν επιβιβαστηκε και μετα να αναχωρησει το σκαφος.
Αν παλι προκειται για επιβατη χωρις τσεκαρισμενη αποσκευη, ειναι οπως τα λες.
devil's animal
26/08/2016, 12:30
Δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κάποιος σε κάτι τέτοιο, αλλά σε "πονηρούς" τρόπους για να αποφύγεις την αναμονή, επιβαρύνοντας, προφανώς, κάποιους άλλους. Τουλάχιστον εγώ αυτό εννοούσα.
οι πονηροι τροποι για να αποφυγεις την αναμονη γινονται στις μαγνητικες πυλες και ΜΠΟΡΕΙ να σε αφησουν να περασεις με προτεραιοτητα λογω της πτησης που φευγει αμεσα...
Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Αν εχεις τσεκαρει αποσκευη, μια χαρα καθυστερει το αεροπλανο.
σε no show περιπτωση, με τσεκαρισμενη/φορτωμενη αποσκευη πρεπει πρωτα να ξεφορτωθει η αποσκευη του επιβατη που δεν επιβιβαστηκε και μετα να αναχωρησει το σκαφος.
Αν παλι προκειται για επιβατη χωρις τσεκαρισμενη αποσκευη, ειναι οπως τα λες.
εδω μιλαμε για την δευτερη περιπτωση που λες...
αν ηταν η πρωτη περιπτωση με τσεκαρισμενη αποσκευη παει να πει οτι εκανε check in στον γκισε της εταιρειας του αεροδρομιου και του πηραν την αποσκευη..δλδ εχει handling...αρα εισαι ΜΕΣΑ στο αεροδρομιο και χαζολογας...
σ'αυτη την περιπτωση αν δεν πας 45 με 30 λεπτα ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ νωριτερα απο την πτηση στον γκισε για check in δεν σε αφηνουν να περασεις ουτως ή αλλως...συνηθως λενε για μια ωρα οπωσδηποτε στον γκισε...
αλλα με χειραποσκευη και ηλεκτρονικο check in δεν τιθεται θεμα...
Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που είσαι μέσα στο αεροπλάνο και περιμένεις και περιμένεις και η ώρα περνάει (10 λεπτά έως μισή ώρα)
Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει γίνει αυτό που είπα.
Σε κανονικές καθυστερήσεις λόγω καιρού πχ. ή επειδή δεν έχει φτάσει το αεροπλάνου από μια προηγούμενη πτήση δεν σε βάζουν μέσα στο αεροπλάνο (δεν ανοίγει η πύλη).
Επί 20 χρόνια κάνω περίπου 20 με 30 πτήσεις τον χρόνο .
Φέτος ανοίξανε και το 2ο terminal στο δικό μας αεροδρόμιο (μάλλον για 1η φορά γιατί δεν μου είχε ξανατύχει)
Περπάτημα πάνω από μισή ώρα για να φτάσεις στις πύλες (χωρίς έλεγχο χειραποσκευών). Κάποιοι τρέχανε και δεν φτάνανε.
Πάντως αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο περπάτημα και τα τρένα-λεωφορία που παίρνεις σε αεροδρόμια σαν της μαδρίτης ή του παρισιού
basilis_k6
26/08/2016, 14:07
τι λες?!
ryanair:
You can carry one cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 onboard the aircraft.
ολυμπιακή: Χειραποσκευή 55x40x23 έως 8 κιλά
σιγα μη πας και 10 ωωρες πριν...αυτα ηταν once upon a time που το αεροπλανο ηταν κοσμοπολιτικο, τωρα εχει γινει κτελ, κανα μισαωρακι πριν να πας εισαι κομπλε...επισης απο αθηνα πας με μετρο και εισαι με ακριβεια λεπτου στο αεροδρομιο...ryan air γαμαει, πολυ χαμηλες τιμες και καλα αεροπλανα..αναμονες δε παιζουν αν δεν συμβει κατι χοντρο, εγω δεν εχω πετυχει αρκετα χρονια ευτυχως...μια καθυστεριση του 5λεπτου υπαρχει στην απογειωση...τωρα απο χωρο, οκ χωραω εγω 1,90 οποτε δε νομιζω να εχει πολυς κοσμος παραπονο...
απο αποσκευες κουβαλας μια χειραποσκευη, την κλασσικη βαλιτσουλα δηλαδη 55 x 40 x 20 (υπεραρκετη για τουλαχιστον 10 μερες) + μια τσαντα (εγω παντα ειμαι με μια τσαντα πλατης για λαπτοπ με αρκετα πραγματα μεσα, περναει κανονικα...)
και δε στη μετρανε με μεζουρα, και να εισαι λιγο πανω δεν εγινε τιποτα, απλα αμα σκασει κανας εξυπνακιας με μεγαλυτερη αρκετα τσαντα, του λενε να τη χωρεσει στο κουτι που εχουν αλλιως πληρωνει (εχει πλακα να παρακολουθεις να προσπαθουν να τη σφινοσουν :lol: )
τωρα απο αποψη χωρου, γυρισα απο ιταλια μαιο με ενα 737 ολοκαινουριο, με αρκετα περισσοτερο χωρο στα ποδια (χωραγε να κανω σταυροποδι :O) , και αρκετα περιποιημενο εσωτερικο με μπλιμπλικα φωτακια ωραια καθισματα καλα κλπ κλπ κλπ...
και οι τιμες...κλαμα...ο μονος λογος να ανεβεις με αμαξι θεσσαλονικη, ειναι να χρειαζεσαι αμαξι στη θεσσαλονικη και να μη συμφερει απο μερες, να νοικιασεις
τι λες?!
ryanair:
You can carry one cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 onboard the aircraft.
Στην ολυμπιακή-aegean μπορείς να πάρεις στα χέρια σου ή ξεχωριστή βαλίτσα το laptop. Νομίζω οι περισσότεροι με ένα τέτοιο κυκλοφορούμε πλέον. (οπότε έχεις μια χειραποσκευή 8Kgr και άλλη μια μικρή με το laptop).
Στην easyjet που πέταξα δεν ισχύει αυτό αλλά το όριο είναι και εκεί μεγαλύτερο στα 10Kgr. Φαντάζομαι και για την Ryan το ίδιο θα ισχύει.
τι λες?!
ryanair:
ναι μόνο που όλες οι εταιρίες σου επιτρέπουν και μία αποσκευή των 20Kg δωρέαν.
Όσο για τις χειραποσκευές δε θυμάμαι ποτέ να μου την έχουν ζυγίσει σε κανονική εταιρία και σίγουρα είναι ελαστικοί αν είναι 1kg παραπάνω.
Anyway, την έχω χρησιμοποιήσει και θα την ξαναχρησιμοποιήσω ως αναγκαίο κακό.
basilis_k6
26/08/2016, 14:37
ναι μόνο που όλες οι εταιρίες σου επιτρέπουν και μία αποσκευή των 20Kg δωρέαν.
Όσο για τις χειραποσκευές δε θυμάμαι ποτέ να μου την έχουν ζυγίσει σε κανονική εταιρία και σίγουρα είναι ελαστικοί αν είναι 1kg παραπάνω.
Anyway, την έχω χρησιμοποιήσει και θα την ξαναχρησιμοποιήσω ως αναγκαίο κακό.
βρε ανθρωπε ειπες οτι ειναι μικροτερες, αυτο σου εγραψα εγω οτι δεν ειναι. Οσο για το οτι σου επιτρεπουν οι αλλοι να παρεις και αποσκευες ε ειναι προφανες αφου αυτη ειναι η λογικη της φθηνης ryanair αλλιως θα ειχε τις ιδιες τιμες με τους αλλους. Επίσης τις ζυγιζει ακριβως επειδη ολοι πανε με χειραποσκευες και τις καταφερνουν στα 15-20 κιλα. δεν νομιζω να σε χρεωσουν για μισο κιλο ας πουμε. εμενα μια φορα (δεν θυμαμαι εταιρια) για πανω απο ενα κιλο δεν μου ειπαν τιποτα.
ολα αυτα τα "το αεροπλανο εγινε κτελ" και οι τιμές που πλεον ειναι προσιτες ακομη και σε αλλες εταιριες τα εκανε η ryanair. μπορει να μην πετάνε ολοι με αυτην αλλα τα μισα τα ταξιδια που έχουν κανει οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες της εε τα χρωστάνε στην ryanair και στην transavia
βρε ανθρωπε ειπες οτι ειναι μικροτερες, αυτο σου εγραψα εγω οτι δεν ειναι.
Επιτρέπουν όμως (οι Ελληνικές) μεγαλύτερες διαστάσεις (διότι άλλες ευρωπαϊκές επιτρέπουν και περισσότερα κιλά - από 10-12kg ή και παραπάνω) και επιπλέον δεν τις ζυγίζουν (τουλ. δε μου έχει τύχει ποτέ προσωπικά).
Αυτό με ανάγκασε να αγοράσω 2 χειραποσκευές επί τούτου. Σαν καταναλωτή, αυτό το πράγμα με εκνεύρισε.
AristidisZ
26/08/2016, 14:51
Μπα πλέον η αποσκευή δεν είναι στάνταρ και στις άλλες (ολυμπιακή κλπ)
Πρόσφατα γυρνώντας από Ζυρίχη με Swiss, έχω περάσει τον έλεγχο και κάθομαι περιμένωντας την επιβίβαση
Με πλησιάζει μια μαυρούλα του αεροδρομίου και μου λέει ότι επειδή η πτήση είναι υπερπλήρης θα πρέπει να ελέγξει την χειραποσκευή μου
Βγάζει μια φορητή ζυγαριά και την βρίσκει κάτι λιγότερο από δέκα κιλά (με όριο τα οκτώ)
Μου λέει ότι θα πρέπει να την δώσω σαν κανονική αποσκευή (φυσικά πληρώνοντας ανάλογα...)
Της βγάζω κάτι καπνούς που έχω πάρει και της λέω αυτά τα πήρα από τα duty free, άρα μπορώ να τα κουβαλήσω στο χέρι (δύο πακέτα του μισού κιλού - άρα πάμε στα εννιά παρά)
Κοιτάει τους καπνούς, βλέπει ότι είναι ένα κιλό, οπότε πάλι θα πρέπει να να την πάω για κανονική
Εν τω μεταξύ έχω κοκκινίσει από τα νεύρα, και έχει ξεκινήσει διάλογος του στυλ
- I will have to take it
- No you will not take it
κλπ
Ανοίγω τη βαλίτσα και ξεκινάω να βγάζω 2~3 χοντρές μπλούζες και της λέω:
If you don't let me take the handbag with me as it is, i will start wearing all those blouses in front of you :bawl:
Τελικά με άφησε :lol:
Πρόσφατα γυρνώντας από Ζυρίχη με Swiss, έχω περάσει τον έλεγχο και κάθομαι περιμένωντας την επιβίβαση
Με πλησιάζει μια μαυρούλα του αεροδρομίου και μου λέει ότι επειδή η πτήση είναι υπερπλήρης θα πρέπει να ελέγξει την χειραποσκευή μου
Βγάζει μια φορητή ζυγαριά και την βρίσκει κάτι λιγότερο από δέκα κιλά (με όριο τα οκτώ)
Μου λέει ότι θα πρέπει να την δώσω σαν κανονική αποσκευή (φυσικά πληρώνοντας ανάλογα...)
Της βγάζω κάτι καπνούς που έχω πάρει και της λέω αυτά τα πήρα από τα duty free, άρα μπορώ να τα κουβαλήσω στο χέρι (δύο πακέτα του μισού κιλού - άρα πάμε στα εννιά παρά)
Κοιτάει τους καπνούς, βλέπει ότι είναι ένα κιλό, οπότε πάλι θα πρέπει να να την πάω για κανονική
- I will have to take it
κλπ
If you don't let me take the handbag with me as it is, i will start wearing all those blouses in front of you :bawl:
Αν είχες ένα λάπτοπ μέσα ούτε που θα το σκεφτόταν να την ακουμπήσει άν
την καθιστούσες υπεύθυνη γιά οποιαδήποτε τυχόν ζημιά...........
Βέβαια μιλάτε γιά ωράρια,ελέγχους, περιθώρια κλπ γιατί δεν έχετε ιδέα από αεροδρόμια της μέσης Ανατολής..........:cry:
basilis_k6
26/08/2016, 15:25
Επιτρέπουν όμως (οι Ελληνικές) μεγαλύτερες διαστάσεις (διότι άλλες ευρωπαϊκές επιτρέπουν και περισσότερα κιλά - από 10-12kg ή και παραπάνω) και επιπλέον δεν τις ζυγίζουν (τουλ. δε μου έχει τύχει ποτέ προσωπικά).
Αυτό με ανάγκασε να αγοράσω 2 χειραποσκευές επί τούτου. Σαν καταναλωτή, αυτό το πράγμα με εκνεύρισε.
υπάρχει ελληνικη που επιτρεπει μεγαλυτερη ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ απο 55χ40χ20?
Αν είχες ένα λάπτοπ μέσα ούτε που θα το σκεφτόταν να την ακουμπήσει άν
την καθιστούσες υπεύθυνη γιά οποιαδήποτε τυχόν ζημιά...........
Βέβαια μιλάτε γιά ωράρια,ελέγχους, περιθώρια κλπ γιατί δεν έχετε ιδέα από αεροδρόμια της μέσης Ανατολής..........:cry:
Το 2003 στην medina μου είχε λήξει η βίζα 2 ώρες πριν την αναχώρηση-επιστροφή του αεροπλάνου. Δεν με άφησαν να περάσω και έμεινα άλλες 7 μέρες κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο περιμένοντας ανανέωση για να μπορέσω να φύγω.
Μόνο το να επισκέπτεσαι αυτή την χώρα είναι μια περιπέτεια.
Τα ίδια και στην αλγερία. Άμα πέσεις σε κανά ραμαζάνι δεν ξέρεις πότε θα γίνει η εσωτερική πτήση. Περιμένεις σαν τον μαλάκα. Τα παλιότερα χρόνια δεν μίλαγε και κανένας αγγλικά εκεί κάτω στα τοπικά αεροδρόμια. Δράμα.
Το 2003 στην medina...
Μόνο το να επισκέπτεσαι αυτή την χώρα είναι μια περιπέτεια.
Πού βρίσκεται η χώρα αυτή;!
Πού βρίσκεται η χώρα αυτή;!
Saoud arabia.
Δεν ξέρεις που είναι ο τάφος του μωάμεθ?
https://www.google.com/maps/place/Al+Haram+%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B1%D9%85%E2%80%AD/@24.4704275,39.6430223,11.25z/data=!4m5!3m4!1s0x15bdbfaa756b5273:0x4ea7fc7078394d73!8m2!3d24.4679319!4d39.611721
peterTHErider
26/08/2016, 18:21
Αν ,μαγικά πάντα ,στο κάνει κανένας άλλος ,γράψε εντυπώσεις ...
ΥΓ Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έμεινα Fife & Εδιμβούργο και κινήθηκα αρκετά και με λεωφορείο ,δεν υπήρξε ένας ξένος (από αυτά τα κορόιδα που περνάς στη σειρά φίλε )που να μην χαιρέτησε τον οδηγό κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ,εμείς βέβαια εδώ κάτω είμαστε πολύ μάγκες για τέτοιες συμπεριφορές...
Ρε φιλε επειδη μου την λες χωρις να εχεις γνωση της καταστασης ακου λοιπον...το αεροδρομιο στο ηρακλειο δεν εχει την δυνατοτητα ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ κινησης που εχει!και 2 ωρες να πας νωριτερα μπορει να σου κατσει και παλι να μην προλαβαινεις οποτε ασε σε μενα τα μαθηματα.οχι φιλε μου,εγω που ανεβοκατεβαινω σχεδον καθε βδομαδα για δουλειες δεν εχω την πολυτελεια του χρονου που εχει ο ξενος ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ!και δεν θα παθουν κατι με εναν που θα περασει πρωτος τον ελενγχο και κανεις δεν θα με περιμενει απο την πτηση.ειμαι σιγουρος πως εισαι απο αυτους που μολις ανοιγει η πυλη πας στην ουρα και μπορει να περιμενεις και 20 λεπτα χωρις λογο ενω μπορεις να σηκωθεις τελευταιος οπως πιθανα θα ησουν ετσι και αλλιως...
tzimidis
26/08/2016, 20:41
Ρε φιλε επειδη μου την λες χωρις να εχεις γνωση της καταστασης ακου λοιπον...το αεροδρομιο στο ηρακλειο δεν εχει την δυνατοτητα ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ κινησης που εχει!και 2 ωρες να πας νωριτερα μπορει να σου κατσει και παλι να μην προλαβαινεις οποτε ασε σε μενα τα μαθηματα.οχι φιλε μου,εγω που ανεβοκατεβαινω σχεδον καθε βδομαδα για δουλειες δεν εχω την πολυτελεια του χρονου που εχει ο ξενος ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ!και δεν θα παθουν κατι με εναν που θα περασει πρωτος τον ελενγχο και κανεις δεν θα με περιμενει απο την πτηση.ειμαι σιγουρος πως εισαι απο αυτους που μολις ανοιγει η πυλη πας στην ουρα και μπορει να περιμενεις και 20 λεπτα χωρις λογο ενω μπορεις να σηκωθεις τελευταιος οπως πιθανα θα ησουν ετσι και αλλιως...
........stin trapeza den exo tin polyteleia tou xronou ara tha xotho mprosta sou......
..sto gipedo den blepo kala ara tha xotho mprosta sou....
.......sto super market biazomai ara tha fonazo ENA PRAGMA, ENA PRAGMA, kai tha mpo mprosta sou.....
... o kathe eis tyxaios proigeitai tou tourista.....
............ opou o ntopios touristas proigeitai tou ksenou tourista...........
.....ego pou eimai 1,92 kai 135 kila proigoumai ton ypoloipon (ektos apo ton Zampidi kai loipous palaistes).....
................sti diastayrosi i 1000ss proigeitai tou innova.....
...stin ethniki i cayenne proigeitai tou ibiza......
....ki ego o megas tzimidios proigoumai pantou!!!!!.
peterTHErider
26/08/2016, 21:25
Επειδή από ότι καταλαβαίνω θα ακούσω πολλές ανοησίες από αφελής ανθρώπους ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.κανονικα στην σειρά κάθομαι.το αν με περνούν τα σεκιουριτι από το χέρι και με πανε μπροστά όπως θα έκαναν για κάθε αργοπορημένο επιβάτη δεν αφορά κανέναν.
Υγ.κανε δίαιτα.
tzimidis
26/08/2016, 21:34
Επειδή από ότι καταλαβαίνω θα ακούσω πολλές ανοησίες από αφελής ανθρώπους ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.κανονικα στην σειρά κάθομαι.το αν με περνούν τα σεκιουριτι από το χέρι και με πανε μπροστά όπως θα έκαναν για κάθε αργοπορημένο επιβάτη δεν αφορά κανέναν.
Υγ.κανε δίαιτα.
an den afora kanenan , min to grafeis dimosia.
y.g. diaita den paizei,
kathe fora pou pernao ekso apo ta goodys ,
bgainei o mageiras kai me bazei proto sti seira.
astroman76
26/08/2016, 23:12
και Αθηνα και Θεσσ παιζουν λεοφορεια και μετρο(αθηνα) με 2-5ε μαχ 30 λεπτα ταξιδι... και απο 1 ωρα συνολο αναμονης συνηθως... με αμαξι θες 200ε αλερετουρ και λιγα εβαλα..
μετρο(αθηνα) με 2-5ε
Όχι.
μαχ 30 λεπτα ταξιδι
Όχι.
με αμαξι θες 200ε αλερετουρ και λιγα εβαλα..
Όχι.
Ίσως ισχύουν όλα αυτά, αν μένεις στην Παλλήνη και οδηγείς Veyron.
Όχι, ούτε καν. Ακόμα κι από την Παλλήνη, 6€ έχει το εισιτήριο. :lol:
astroman76
26/08/2016, 23:23
φιλε πρην 6 μηνες εμενα Θεσσαλονικη και ειχα πεταξει πολλες φορες...
λεοφορειο απο Συνταγμα αεροδρομιο 45λεπτακια μετρημενα 1ωρα+/- απο πειραια οταν εμενα...
θεσσαλονικη που επερνα το λεοφορειο απο 25ης Μαρτιου εκανε μαξ 20 λεπτα
η τιμη για αεροδρομιο ειναι 2ε και 5ε λεοφορειο απο συνταγμα τωρα αν αλαξανε απο τοτε που εφηγα δεν ξερω...
μου λες ποσο κοστηζει να πας και να γηρησεις Αθηνα Θεσσαλονικη? νομιζω 60ε ειναι τα διοδια μονο δεν θες και ενα 100ε βενζινη? δεν θα φας τιποτα στον δρομο?
correction: https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=Ath%C3%ADna&arrival=Thessalon%C3%ADki&index=0&vehicle=0&type=0&distance=km¤cy=EUR&avoidClosedRoad=false&motorway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=true&caravan=false&car=hatchback&fuel=petrol&fuelCost=1.6&allowance=0&corridor=&departureDate=&arrivalDate=
ποση ωρα κανει στον Αερα ? τελευταια φορα νομιζω απο την στιγμη που απογειωθηκε εκανε 25λεπτα
Οι τιμές του λεωφορείου είναι χαμηλές, όντως, αλλά δεν κάνει "μαξ 30 λεπτά", όπως είπες. 45 λεπτά στην καλύτερη, είσαι μέσα.
Το κανονικό εισιτήριο του μετρό έχει 10€ και κάνει, επίσης, 30-50 λεπτά (από κέντρο και πίσω), αν, φυσικά, έχεις ραντεβού και περάσει ακριβώς όταν φτάσεις στον σταθμό.
Πήγα και γύρισα Θεσσαλονίκη με κόστος ~100€ (2 άτομα). Δεν πέρασα διόδια. Με οικονομικό αυτοκίνητο και οδήγηση, μπορείς να το ρίξεις κι άλλο. Αν πάρεις άλλα 2 άτομα, το κόστος είναι αστείο.
astroman76
26/08/2016, 23:31
Οι τιμές του λεωφορείου είναι χαμηλές, όντως, αλλά δεν κάνει "μαξ 30 λεπτά", όπως είπες. 45 λεπτά στην καλύτερη, είσαι μέσα.
Το κανονικό εισιτήριο του μετρό έχει 10€ και κάνει, επίσης, 30-50 λεπτά (από κέντρο και πίσω), αν, φυσικά, έχεις ραντεβού και περάσει ακριβώς όταν φτάσεις στον σταθμό.
Πήγα και γύρισα Θεσσαλονίκη με κόστος ~100€. Δεν πέρασα διόδια. Με οικονομικό αυτοκίνητο και οδήγηση, μπορείς να το ρίξεις κι άλλο.
δεν περνω μετρο αρα δεν ξερω τελευταια φορα εκανε 7ε... περνω Λεοφορειο οταν ειμαι Αθηνα εχει απο παντου (ΚΤΕΛ/Τρενα/Λιμανι/Συνταγμα)
astroman76
26/08/2016, 23:32
30 λεπτα ελεγα για το αεροπλανο οχι για το λεοφορειο..
Εντάξει, το δέχομαι, αλλά όπως είπαμε ήδη 200 φορές το "30 λεπτά" του αεροπλάνου είναι πλασματικό. Ο πραγματικός χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος. Αλλά, ναι οκ, δε φτάνει τις 6 ώρες του αυτοκινήτου. Επίσης, όμως, έχει πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία.
AristidisZ
26/08/2016, 23:39
Εντάξει, το δέχομαι, αλλά όπως είπαμε ήδη 200 φορές το "30 λεπτά" του αεροπλάνου είναι πλασματικό. Ο πραγματικός χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος. Αλλά, ναι οκ, δε φτάνει τις 6 ώρες του αυτοκινήτου. Επίσης, όμως, έχει πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία.
+1
Αυτή τη κουβέντα είχαμε απόψε...
Χρόνος μετάβασης λογίζεται από τη στιγμή που φεύγεις από το σπίτι σου και φτάνεις στο μέρος που θα μείνεις στον προορισμό του ταξιδιού σου
Η πτήση Θεσσαλονίκη Αθήνα είναι μεν 30 λεπτά, αλλά ο χρονος για το Πειραιάς - Λευκός Πύργος μπορεί να είναι ίδιος είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς
devil's animal
27/08/2016, 00:11
Η πτήση Θεσσαλονίκη Αθήνα είναι μεν 30 λεπτά, αλλά ο χρονος για το Πειραιάς - Λευκός Πύργος μπορεί να είναι ίδιος είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς
Αριστειδη δεν παιζει αυτο με την καμια...
ή μαλλον..μπορει να παιζει αν οδηγεις veyron...:lol:
πολλοι δεν υπολογιζουν τα διοδια που αν βρεις κοσμο παιζει να φας και ενα τεταρτο σταματημενος στο καθενα...ειναι 10 σταθμοι...αλλα εγω σου λεω το απλο..να τρως στο καθε σταθμο ενα διλεπτο μεσο ορο...αρα παμε στα 20 λεπτα καθυστερηση...
20 λεπτα σταματημενος ή κινουμενος με 5χλμ/ωρα ξερεις ποσο μειωνει την μεση ωριαια?
και βαζουμε να μην κανεις σταση ετσι??
αν κανεις τον ηπιες..στην καλυτερη λοιπον θα θες ενα τετραωρο...
και θα εισαι σε πολλα σημεια πανω απ'το οριο με τον φοβο να σε σκισουν...
αλλα εστω οτι εισαι τυχερος και δεν σε γραφουν...και πας και με την τσυτοτητα στο στομα και κανεις 3,5 ωρες συνολο....δλδ ειναι και βραδυ και δεν εχεις κινηση και κοσμο στα διοδια...
παμε στο αεροπλανο...
ξεκινας να πας με λεωφορειο...1 ωρα απο κτελ κηφισου...και 1 ωρα πριν την απογειωση (βλεπεις ποσο large ειμαι ετσι?)...2 ωρες..και 40 λεπτα πτηση...
βαλιτσα δεν περιμενεις γιατι δεν εχεις handling...μπαινεις παλι λεωφορειο...
σε μιση ωρα απο αεροδρομιο εισαι κεντρο θεσ/νικης...αρα 3 ωρες και 10 λεπτα..
και αυτα σε περιπτωση που δεν σε παει καποιος αεροδρομιο..ουτε ερχεται να σε παρει..που μειιωνονται κι αλλο οι χρονοι αν γινει ετσι...
αστο σου λεω...δεν παιζει...
ρε παιδια...υποστηριζουν ανθρωποι οτι ταλαιπωρεισαι περισσοτερο να πας θεσσαλονικη με αεροπλανο απο το να πας με το αμαξι? :lol:
peterTHErider
27/08/2016, 01:24
την τελευταια βδομαδα πηγα απο αεροδρομιο-πειραια και πισω(η μηχανη ειχε ταξιδεψει με καραβι και εγω αεροπορικος να παραλαβω)ακριβως 1 ωρα με ηλεκτρικο και μετρο και τα 2 ατομα 18ε εισητηρια ανα διαδρομη.
και μιλησα για ακρη διαδρομη.
αν καποιος μενει πιο κεντρο η πιο βορεια σε 30' ανετα ειναι αεροδρομιο με το μετρο.με κοστος 5-7 ε.αντε να πας να εισαι και χαλαρος 45 λεπτα πριν.40 λεπτα να βγεις απο το μακεδονια και το ΠΟΛΥ μιση ωρα να εισαι καπου κεντρικα.30+45+40+30=145' 2 ωρες και 25λεπτακια,ουτε 2,5 ωρες δλδ, και ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ.με σωστο προγραμματισμο με κοστος 60ε το πολυ.
και αλλοι ας πηγαινουν απο τα χωρια να γλυτωνουν κανα διοδιο...
Από τη μισή ώρα, πήγαμε στις 2.5. Μερικές σελίδες ακόμα και θα συμφέρει με το αυτοκίνητο από όλες τις απόψεις. :lol:
ρε παιδια...υποστηριζουν ανθρωποι οτι ταλαιπωρεισαι περισσοτερο να πας θεσσαλονικη με αεροπλανο απο το να πας με το αμαξι? :lol:
To να οδηγείς από το σπίτι σου μέχρι τον προορισμό σου, ακούγοντας μουσική, με αναμμένο aircondition είναι τεράστια ταλαιπωρία. Ακριβώς όση το να αλλάζεις 35 διαφορετικά μέσα, με όλες τις ενδιάμεσες αναμονές/περπατήματα/κουβαλήματα και άλλα 400 άτομα τριγύρω σου, σε θερμοκρασίες ελληνικής πόλης.
το τι συμφερει ειναι συνδυασμος πολλων παραγοντων
αν ειχα αυτοκινητο που μπορει να ταξιδευει χαλαρα συνεχως με 160-180 και 3 επιβατες να μοιραστουμε διοδια και βενζινη δεν θα επαιρνα αεροπλανο
με yaris και οικογενεια οταν χρειαστηκε να ανεβω πανω αφησα στην αθηνα και το αυτοκινητο και τα παιδια :lol:
AristidisZ
27/08/2016, 09:09
Αριστειδη δεν παιζει αυτο με την καμια...
ή μαλλον..μπορει να παιζει αν οδηγεις veyron...:lol:
πολλοι δεν υπολογιζουν τα διοδια που αν βρεις κοσμο παιζει να φας και ενα τεταρτο σταματημενος στο καθενα...ειναι 10 σταθμοι...αλλα εγω σου λεω το απλο..να τρως στο καθε σταθμο ενα διλεπτο μεσο ορο...αρα παμε στα 20 λεπτα καθυστερηση...
20 λεπτα σταματημενος ή κινουμενος με 5χλμ/ωρα ξερεις ποσο μειωνει την μεση ωριαια?
και βαζουμε να μην κανεις σταση ετσι??
αν κανεις τον ηπιες..στην καλυτερη λοιπον θα θες ενα τετραωρο...
και θα εισαι σε πολλα σημεια πανω απ'το οριο με τον φοβο να σε σκισουν...
αλλα εστω οτι εισαι τυχερος και δεν σε γραφουν...και πας και με την τσυτοτητα στο στομα και κανεις 3,5 ωρες συνολο....δλδ ειναι και βραδυ και δεν εχεις κινηση και κοσμο στα διοδια...
παμε στο αεροπλανο...
ξεκινας να πας με λεωφορειο...1 ωρα απο κτελ κηφισου...και 1 ωρα πριν την απογειωση (βλεπεις ποσο large ειμαι ετσι?)...2 ωρες..και 40 λεπτα πτηση...
βαλιτσα δεν περιμενεις γιατι δεν εχεις handling...μπαινεις παλι λεωφορειο...
σε μιση ωρα απο αεροδρομιο εισαι κεντρο θεσ/νικης...αρα 3 ωρες και 10 λεπτα..
και αυτα σε περιπτωση που δεν σε παει καποιος αεροδρομιο..ουτε ερχεται να σε παρει..που μειιωνονται κι αλλο οι χρονοι αν γινει ετσι...
αστο σου λεω...δεν παιζει...
Περίπου
Αναλόγως που μένεις, θες και ένα μισάωρο για να πάρεις το Χ96, αν χρειάζεσαι να πάρεις λεωφορείο
Να μην περιμένεις και δέκα λεπτάκια ένα τέταρτο να έρθει ;
Αν είναι ώρα αιχμής θέλει πάνω από μια ώρα για Βενιζέλος
Αν π.χ. πετάς 11, θα πάρεις των 8:30, έχοντας φύγει από τις 8 παρά
11 λέει η πτήση, θα φύγει 11:15, για να είσαι Μακεδονία 12 παρά
Μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου Θεσσαλονίκη, θα έχεις κλείσει πεντάωρο
Ε οκ, με το αμάξι θα κάνεις μια ώρα παραπάνω...
Περίπου
Αναλόγως που μένεις, θες και ένα μισάωρο για να πάρεις το Χ96, αν χρειάζεσαι να πάρεις λεωφορείο
Να μην περιμένεις και δέκα λεπτάκια ένα τέταρτο να έρθει ;
Αν είναι ώρα αιχμής θέλει πάνω από μια ώρα για Βενιζέλος
Αν π.χ. πετάς 11, θα πάρεις των 8:30, έχοντας φύγει από τις 8 παρά
11 λέει η πτήση, θα φύγει 11:15, για να είσαι Μακεδονία 12 παρά
Μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου Θεσσαλονίκη, θα έχεις κλείσει πεντάωρο
Σωστός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amyroukai
27/08/2016, 09:28
αν καποιος μενει πιο κεντρο η πιο βορεια σε 30' ανετα ειναι αεροδρομιο με το μετρο
Ας πούμε ένα υπαρκτό σενάριο, από το παλιό μου σπίτι στο Μαρούσι, δίπλα στο Δημαρχείο ήταν. Θέλεις ένα 20λεπτο σβέλτο περπάτημα ως τον σταθμό, αν πάρεις ταξί για να μην περπατήσεις και ιδρώσεις/κουραστείς θα κάνεις παραπάνω γιατί το Μαρούσι έχει γίνει 'ρδέλο εδώ και πολλά χρόνια.
Θέλεις ένα 5λεπτο να πας προαστιακό (χωρίς αναμονή για συρμό).
Θέλεις άλλη μισή ώρα αν θυμάμαι σωστά για να φτάσεις αεροδρόμιο, χωρίς αναμονή για το τρένο.
έχεις ήδη φάει μία ώρα λοιπόν και αν είναι καλοκαίρι κανονικό, έχεις κάνει ήδη δύο μπάνια ιδρώτα... Αυτούς τους χρόνους "μισάωρο" μην τους πετάτε έτσι στο άκυρο σε εμάς που τα ζούμε τόσα χρόνια. Ισχύουν αν το σπίτι σου είναι ΔΙΠΛΑ στον σταθμό και ΟΛΑ τα μέσα συμπέσουν απόλυτα, το οποίο μπορεί και να συμβεί, αλλά νομίζω δεν συζητάμε για το 1%, το να συζητήσουμε για το 99% είναι πιο λογικό.
bros400pgm
27/08/2016, 09:52
... και θα ξεκινησεις την ωρα που θες εσυ :smokin:
astroman76
27/08/2016, 10:24
και θα φας την πιπα που να παρκαρεις θεσσαλονικη χαχαχαχα
μαλλον ημουν τυχερος που παντα επερνα το λεοφορειο απο συνταγμα στην ωρα του και οσες φορες εχω γηρησει απο Αθηνα Θεσσαλονικη ητανε μαξ 3/4ωρες.. και ολλα αυτα με 30ε συνολο... αν ο αλλος ειναι λαρζ σκαει 200ε η 100 αν θελει να δει ολλα τα χωρια διπλα στην εθνικη και παει..
bros400pgm
27/08/2016, 10:28
και θα φας την πιπα που να παρκαρεις θεσσαλονικη χαχαχαχα
Aετοραχης και Ηπειρου... Στον Λευκο Πυργο θα δυσκολευτεις ειναι αληθεια :lol::lol::lol::lol::lol:
peterTHErider
27/08/2016, 12:45
Ρε αμυρου τα παντα ειναι σχετικα.
Παντως εγω στην αθηνα παντα μετακινουμε με μετρο και εχθες νταλα καλοκαιρι μεχρι που κρυωνα απο τον κλιματισμο παντου.
Και ο μεσος χρονος αναμονης αλλαζοντας συρμους ηταν 3-5 λεπτα.
Τεσπα διυλιζουμε τον κωνωπα χωρις λογο...
basilis_k6
27/08/2016, 13:09
για ένα ατομο το αεροπλανο συμφέρει παντα. για τρια+ ατομα το αμαξι συμφέρει παντα. Για προσωπικούς λόγους ο καθενας μπορει βεβαια να θεωρησει το κοστος δευτερευον και να παει με το μεσο της επιλογης του.
για δυο ατομα που ειναι και η μονη επιλογη που αξιζει να αναρωτηθει κανεις η λυση ειναι αρκετα απλη. Αν τα μεσα μεταφορας δεν σε βολευουν πας με το αμαξακι σου στο ελ βενιζελος και πληρωνεις παρκινγκ. για 3 μέρες ειναι 22 ευρω (στα παρκινγκ που σε πανε μπαμ μπαμ στην πυλη, οχι στο επισημο) και αν υπολογισεις οτι γλυτωσες μετρο/λεωροφειο ειναι πενα. Για περισσοτερες μέρες μαλλον το αμαξι θα το θες και στη θεσ/νικη οποτε....
Μάλιστα. Άρα ο καλύτερος τρόπος για να μην ταλαιπωρηθείς με τα του αεροπλάνου είναι να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου. :lol:
Bob_o_mastoras
27/08/2016, 13:16
Sport touring για τη διαδρομη Αθηνα-Θεσσαλονικη... Ακουω προτασεις... :D
Και για όποιον γουστάρει πραγματικά οικονομία ..............................
364767
basilis_k6
27/08/2016, 13:26
Μάλιστα. Άρα ο καλύτερος τρόπος για να μην ταλαιπωρηθείς με τα του αεροπλάνου είναι να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=3-H5-BpJXjc
Kepler Fun
27/08/2016, 13:29
Το αεροπλάνο υπερέχει σε όλα του αυτοκινήτου παντού ακόμη και στην διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Οικονομικά μόνο υστερεί εάν ταξιδεύουν πάνω από τρία άτομα και θέλουν να ταξιδέψουν αύριο το πρωί.
Αυτή την στιγμή κλείνεις Ryanair πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη με 40€ το άτομο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά, ανεξαρτήτως ημέρας. Η Aegean ζητά για το διάστημα αυτό τα διπλά και παραπάνω χρήματα. Η Ryanair δεν είναι τυχαία η δεύτερη στην Ευρώπη.
Εντύπωση μου κάνεις που κανείς δεν ανέφερε ότι : Άλλο να οδηγείς για 5 ώρες και άλλο να κάθεσαι - Την επικινδυνότητα του αυτοκινήτου (βροχή, προσπεράσματα) – Το ότι η Ryan φθάνει σχεδόν πάντα νωρίτερα και ότι ψωνίζεις στο αεροπλάνο μισοτιμής.
Ενημερωτικά αναφέρω ότι οι διαστάσεις cabin bag είναι ίδιες για όλες τις εταιρείες και πως επιπλέον χρέωση αποσκευής υπάρχει επίσης σε όλες τις εταιρείες.
Αυτά!
Το αεροπλάνο υπερέχει σε όλα του αυτοκινήτου παντού ακόμη και στην διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Οικονομικά μόνο υστερεί εάν ταξιδεύουν πάνω από τρία άτομα και θέλουν να ταξιδέψουν αύριο το πρωί.
Αυτή την στιγμή κλείνεις Ryanair πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη με 40€ το άτομο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά, ανεξαρτήτως ημέρας. Η Aegean ζητά για το διάστημα αυτό τα διπλά και παραπάνω χρήματα. Η Ryanair δεν είναι τυχαία η δεύτερη στην Ευρώπη.
Εντύπωση μου κάνεις που κανείς δεν ανέφερε ότι : Άλλο να οδηγείς για 5 ώρες και άλλο να κάθεσαι - Την επικινδυνότητα του αυτοκινήτου (βροχή, προσπεράσματα) – Το ότι η Ryan φθάνει σχεδόν πάντα νωρίτερα και ότι ψωνίζεις στο αεροπλάνο μισοτιμής.
Ενημερωτικά αναφέρω ότι οι διαστάσεις cabin bag είναι ίδιες για όλες τις εταιρείες και πως επιπλέον χρέωση αποσκευής υπάρχει επίσης σε όλες τις εταιρείες.
Αυτά!
Το ότι τα μαζικά μέσα μεταφοράς είναι φθηνά και γίνονται φθηνότερα το ξέρω , το ζω
Το ότι σε ένα forum που γράφουν μηχανόβιοι-μοτοσυκλετιστές-ινδιάνοι- ή όπως αλλιώς θέλεται να τους πείτε θα ερχόταν
κάποιος που θα μου έλεγε ότι είναι ποιό άνετο να κάθομαι επί 5 ώρες ακίνητος στην οικονομική θέση ανάμεσα σε γαιδούρια που έχουν βγάλει τα παπούτσια τους και άλλα στραβά που συναντάς εκεί μέσα , παρα να οδηγώ το αυτοκίνητό μου ή την μηχανή μου ειλικρινά δεν το περίμενα.
Στο gatwick είμαι τώρα (από τις 10 το πρωί) , η πτήση επιστροφής είναι μέσω κωνσταντινούπολης και θα φτάσω Ελλάδα αργά τη νύχτα.
Οι ποιό βαρετές ώρες της ζωής μου έχουν περάσει στις αναμονές και τα αεροπλάνα (λόγω δουλειάς).
Αύριο πρωί είδα ο καιρός είναι καλός.Μόλις ξεμπερδέψω με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω.
Και θα το κάνω για τουλάχιστον 5 (βαρετές??) ώρες.
Bob_o_mastoras
27/08/2016, 14:20
Το ότι τα μαζικά μέσα μεταφοράς είναι φθηνά και γίνονται φθηνότερα το ξέρω , το ζω
Το ότι σε ένα forum που γράφουν μηχανόβιοι-μοτοσυκλετιστές-ινδιάνοι- ή όπως αλλιώς θέλεται να τους πείτε θα ερχόταν
κάποιος που θα μου έλεγε ότι είναι ποιό άνετο να κάθομαι επί 5 ώρες ακίνητος στην οικονομική θέση ανάμεσα σε γαιδούρια που έχουν βγάλει τα παπούτσια τους και άλλα στραβά που συναντάς εκεί μέσα , παρα να οδηγώ το αυτοκίνητό μου ή την μηχανή μου ειλικρινά δεν το περίμενα.
Στο gatwick είμαι τώρα (από τις 10 το πρωί) , η πτήση επιστροφής είναι μέσω κωνσταντινούπολης και θα φτάσω Ελλάδα αργά τη νύχτα.
Οι ποιό βαρετές ώρες της ζωής μου έχουν περάσει στις αναμονές και τα αεροπλάνα (λόγω δουλειάς).
Αύριο πρωί είδα ο καιρός είναι καλός.Μόλις ξεμπερδέψω με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω.
Και θα το κάνω για τουλάχιστον 5 (βαρετές??) ώρες.
Tουναντιον οι ωρες αναμονης στα αεροδρομια μου αρεσουν. Εχει κατι ωραιο η ατμοσφαιρα του αεροδρομιου. Βλεπεις και κοσμο απο παντου.
Ασε που μπορεις να δοκιμαζεις και κολωνιες... :D
Tουναντιον οι ωρες αναμονης στα αεροδρομια μου αρεσουν. Εχει κατι ωραιο η ατμοσφαιρα του αεροδρομιου. Βλεπεις και κοσμο απο παντου.
Ασε που μπορεις να δοκιμαζεις και κολωνιες... :D
Αφού σε πιτσιλάνε με το ζόρι! Τι να δοκιμάσεις?
Bob_o_mastoras
27/08/2016, 14:27
Αφού σε πιτσιλάνε με το ζόρι! Τι να δοκιμάσεις?
Eγω, οταν εχω χρονο, παω, δοκιμαζω, πλενω τα χερια μου, ξαναδοκιμαζω και στο τελος λουζομαι με aqua di gio... :lol:
pipe_smoker
27/08/2016, 14:41
- I will have to take it
κλπ
Μόνο και μόνο για να μην έχεις να λουστείς όλες αυτές τις ψυχαναγκαστικοφασιστικές διαδικασίες, αξίζει να πας και με τα πόδια.
Για να μην πω και γονυπετής.
Στο τέλος θα βαφτίσουν "διαδικασία" το να σε κουρεύουν και με την ψιλή πριν μπεις στο αεροπλάνο για να μην αυξάνει το βάρος το μαλλί σου.
Κι αν δε θες κούρεμα, πλέρωνε παραπάνω.
Καλά κάνει και σου τη λέει για κάτι μαλακίες όπως τα bold.
Πολλοί έχουμε κάνει μερικές πουστίτσες στη ζωή μας, αλλά ούτε το διατυμπανίζουμε δημόσια, ούτε το περηφανευόμαστε, και πάνω απ'όλα δεν υποστηρίζουμε ότι τις κάναμε γιατί είχαμε δίκιο.
Αυτό.
Απλά και νέτα.
Χρόνος μετάβασης λογίζεται από τη στιγμή που φεύγεις από το σπίτι σου και φτάνεις στο μέρος που θα μείνεις στον προορισμό του ταξιδιού σου
Exactly.
Έχω φάει χίλιες δυο καθυστερήσεις σε αεροδρόμια που με βγάλανε εκτός προγράμματος και μου γ@μησαν τα νεύρα και την υπομονή και μετάνοιωσα την ώρα και τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου.
Ένα 4ωρο με το αεροπλάνο (αναμονές, τσεκ ιν, βαλίτσες, ταξίδι, όλα μέσα) μπορεί για πλάκα να γίνει 6-7-8ώρο και πάει λέγοντας, από ένα σκασμό διαφορετικούς λόγους, στους οποίους δεν έχεις καμία ισχύ για να τους επηρεάσεις, και δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ από πριν αν το 4ωρο θα γίνει 6ωρο ή αν μπορεί και να κοιμηθείς στο αεροδρόμιο.
Ένα 4ωρο με το αυτοκίνητο/μηχανή (κατεβαίνεις γκαράζ, φορτώνεις βαλίτσες, βάζεις μπροστά και φεύγεις) πρέπει να κάτσουν πολύ κουλά σκηνικά για να είναι σημαντική η καθυστέρηση που θα φας.
Κι ακόμα κι έτσι, συνήθως έχεις μια εικόνα του τί γίνεται και έχεις (τις πιο πολλές φορές) διάφορες εναλλακτικές.
Ναι.