PDA

View Full Version : 21 ιντσες ,2 κυλινδροι

Σελίδες : 1 [2] 3 4

akis_trevor
15/09/2016, 13:18
ψηλε,εχε υποψην σου οτι ναι μεν τα κτμ ειναι οτι πιο φθηνο σε αποκτηση,μιας και αφρικα + μπεμβε ειναι καινουργια,ομως ρουφανε τον πατο τους.συμφωνα με τον λευτερη(εχει χαθει κι αυτος ρε γμτ) που ειχε το 990 και πηγε σε 800gs μιλαμε για διπλασια καταναλωση το κτμ.
δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αυτο και σε τι ποσοστο.
για να γινεις μαγκας σωστος τσιμπα αυτο: http://www.car.gr/8459511-suzuki-v-strom-650-xt
:lol::lol:
αν εβαζες στο παιχνιδι και 1-2 μοντελα με 19τροχο πχ:ζουπερ τενερε,το μεγαλο τζιες κλπ θα ειχες πιο πολλες επιλογες και για μεταχειρω.
αν και ξερεις πως ειμαι τζαπανοφιλος,θαρρω πως στα χρηματα αυτα,το 800αρι αντβ ειναι πιο ολοκληρωμενο πακετο απτο αφρικα για την χρηση που κανεις.

BLiTzER
15/09/2016, 13:26
Ρουφάνε επειδή πάνε.

akis_trevor
15/09/2016, 13:32
Ρουφάνε επειδή πάνε.

σαφως.γιαυτο ειπα πως δεν ξερω αν παιζει ρολο για τον γιωργο.

buckley
15/09/2016, 13:32
Ρουφάνε επειδή πάνε.

"Πονάνε όσοι αγαπάνε" δεν ξέρω γιατί αυτομάτως μου ρθε αυτό ...

sniper
15/09/2016, 13:33
Ρουφάνε επειδή πάνε.

Tο ίδιο κάνουν και τα τζαπάν που πάνε... Ασχέτως ιντσών. :bawl:

sniper
15/09/2016, 13:34
σαφως.γιαυτο ειπα πως δεν ξερω αν παιζει ρολο για τον γιωργο.

Τώρα, τον λες κουλό δλδ;

akis_trevor
15/09/2016, 13:38
Τώρα, τον λες κουλό δλδ;

:bawl:
εγω;ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα!χαχαχαχα...
οχι απλα δεν ξερω ποσο γκαζι του φτανει.ειχε τενερε 660 και εχει αφρικανα 750 οποτε φανταζομαι οποιοδηποτε 1000αρι ον οφ θα του αρκει.

Christos ktm R
15/09/2016, 13:46
εγω με το δικο μου κ φιλος με το bmw 800 adventure σε ταξιδι 400 χλμ με σταθερα 160 χλμ ειχαμε διαφορα ουτε ενα λιτρο..κ εγω εκανα κ κατι ανοιγματακια

ggs
15/09/2016, 14:30
εγω με το δικο μου κ φιλος με το bmw 800 adventure σε ταξιδι 400 χλμ με σταθερα 160 χλμ ειχαμε διαφορα ουτε ενα λιτρο..κ εγω εκανα κ κατι ανοιγματακια

Εντυπωσιακό !
Ειδικα , αν σκεφτεί κανείς ότι ένα θετικό του BMW είναι η κατανάλωση και ένα αρνητικό του ΚΤΜ είναι η κατανάλωση.

Δλδ, για ποσα lit/100km λέμε περίπου?

Christos ktm R
15/09/2016, 22:09
Γενικά δεν υπολογίζω ποτέ...είναι ανάλογα πως χειρίζεσαι τον δεξί καρπό...αλλα άκουγα που λέγανε ότι το Bmw gs 800 καίει πολυ λιγότερο απο το KTM κ απο ότι διαπίστωσα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.απλα με το KTM είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατιέσαι κ να μην χουφτωνεις τον δεξί καρπό...

antsoar
15/09/2016, 22:50
Εντυπωσιακό !
Ειδικα , αν σκεφτεί κανείς ότι ένα θετικό του BMW είναι η κατανάλωση και ένα αρνητικό του ΚΤΜ είναι η κατανάλωση.

Δλδ, για ποσα lit/100km λέμε περίπου?

Ψηλέ το δικό μου ήταν πολύ συχνά πάνω από τα 10lt στα 100, με το BMW και να θέλεις θα δυσκολευτείς να το πετύχεις αυτό ;)

Αλήθεια γιατί έχεις βγάλει από την κουβέντα τα 800αρια Triumph?

GiorgosLa
15/09/2016, 23:04
Μήπως δυσκολεύεσαι να επιλέξεις, γιατί κατά βάθος σκέφτεσαι κάτι πιο πρακτικό???

366494

:giggle:

lmb990
15/09/2016, 23:05
εμενα το ktm σε ταξιδι δικαβαλος με οδηγηση 130-140 και ανοιγματα σε προσπερασεις μου εκαψε 6,2.. σε βολτα με φιλους μονοκαβαλος στοφιλικι εκαψε 6,5... εχω βαλει 16 μπροστινο γραναζι.. αυτο σημαινει οτι αν ειχε 17 (που φοραει κανονικα) θα ημουν 500 στροφες κατω οποτε και ελαχιστα οικονομικοτερο ταξιδι..

μεσα στην πολη επειδη εχω 16αρι ειμαι μια ταχυτητα πανω οποτε εχω λιγο καλυτερη καταναλωση απο το να ειχα 17... 8,5-9/100..

lmb990
15/09/2016, 23:12
τα 800 triumph αν το δεις λογικα ειναι η καλυτερη επιλογη... ταξιδευει πιο ανετα απο bmw800/ktm9X0 και νομιζω καιει και λιγοτερο απ ολα.. θα χασεις λιγο στο χωμα σε σχεση με τις επιδοσεις των αλλων δυο αλλα πιστευω οτι καλυπτει τον μεσο αναβατη..!

οταν εψαχνα μηχανακι ημουν μεταξυ 990 bmw800 800xc... απεριψα το triumph ευκολα λογω κ@υλας για τα αλλα δυο, απεριψα το bmw για τα δικαβαλα ταξιδια και πηγα στο κτμ.. η αληθεια ειναι οτι πιο πολυ λειτουργησα με τα γουστα και δεν το μετανιωνω.. το εχω απο τον γεναρη!!

SONone
16/09/2016, 08:16
ειδα τον τιτλο και τρομαξα μπζιλε! ελεγες και κατι χαζομαρες για την βολικη σελα του kle :D και με επιασε πανικος , μηπως και λιγουρευτικες κανενα kle 400! χεχεχε..

αφου για αφρικα το πας τι τα παιδεύεις τα παιδια και γραφουν και αναλύουν?

MG-KTiNoS
16/09/2016, 08:24
Για μένα αφρικα αν έχεις τα λεφτά....

Αν δεν έχεις... έμπλεξες (α)
Το έχω ψάξει όσο δεν μπορείς να φανταστείς

doctoras
16/09/2016, 08:28
μπορείς να προσθέσεις και xtz1200 και ας εχει 19ρι δε υπολείπεται του ανταγωνισμού

ggs
16/09/2016, 08:41
Ψηλέ το δικό μου ήταν πολύ συχνά πάνω από τα 10lt στα 100, με το BMW και να θέλεις θα δυσκολευτείς να το πετύχεις αυτό ;)

Αλήθεια γιατί έχεις βγάλει από την κουβέντα τα 800αρια Triumph?

τα 800 triumph αν το δεις λογικα ειναι η καλυτερη επιλογη... ταξιδευει πιο ανετα απο bmw800/ktm9X0 και νομιζω καιει και λιγοτερο απ ολα.. θα χασεις λιγο στο χωμα σε σχεση με τις επιδοσεις των αλλων δυο αλλα πιστευω οτι καλυπτει τον μεσο αναβατη..!

οταν εψαχνα μηχανακι ημουν μεταξυ 990 bmw800 800xc... απεριψα το triumph ευκολα λογω κ@υλας για τα αλλα δυο, απεριψα το bmw για τα δικαβαλα ταξιδια και πηγα στο κτμ.. η αληθεια ειναι οτι πιο πολυ λειτουργησα με τα γουστα και δεν το μετανιωνω.. το εχω απο τον γεναρη!!

Για να μην είμαι άδικος με το triumph (κα μιλάμε μόνο για τα μοντέλα XCX – XCA ) να πω το εξης.

Εχω οδηγήσει το XRX και εχω ανεβει στατικα στο XCX.
Ο κινητηρας του είναι το ιδιο (μην πω καλύτερος και με φάνε τα εξώγαμα του σοιχιρο :lol:) με του αφρικα.
Ψηλα δε είναι ποολυ καλύτερος αλλα με ένα κόμπιασμα στις χαμηλές.
Το XRX στα 9000 χιλ είναι καταπληκτικό μηχανάκι και απορώ γιατί δεν έχει γεμίσει ο τόπος.
Περιφεριριακ και μπλιμπλικια εχει καλα και αφθονα
Επισης , η τραιουμφ καταβάλει φιλοτιμες προσπαθεις να μην ΛΗΣΤΕΨΕΙ τον πελάτη της (μλκα σαρακακη:moutza:) και εχει ένα σχετικά νορμάλ επιτόκιο 6,5% και διάφορες άλλες λύσεις .

Αλλα…
Τα XCX και XCA μου δωσαν την εντύπωση ότι φτιάχτηκαν πρόχειρα πανω στο καλουπι το ΧR γιατι «επρεπε» να βγει με το ζορι ένα αντβεντουρ στην γκαμα..

Εγω, δεν βολεύτηκα καθόλου επάνω του , αλλα ο βασικος λογος που δεν το κοιτάω είναι γιατι δεν μου κάνει κανένα κλικ… ισως αδικα , αλλα ετσι είναι ..

Και επειδη ποτε δεν αγοράζω μηχανή με την απολυτή λογική λες και είναι ασφαλιστήριο , οι μοτο που μου αρέσουν και θέλω να τις βλέπω είναι
ΚΤΜ 950-990
ΒΜW 800ADV
CRF1000

ggs
16/09/2016, 08:50
μπορείς να προσθέσεις και xtz1200 και ας εχει 19ρι δε υπολείπεται του ανταγωνισμού

ναι , το xtz1200 το κοιταω πολλες φορες.
αν και η γιαμαχα πρπει να τιμωρηθει γι αυτο το μηχανακι και το χουνερι που εκανε..:lol:

DrBig
16/09/2016, 08:53
Εχετε υπ οψιν για την αφρικανα, οτι ειναι euro 4. Με φλασαρισμα το μοτερ της θα οργωνει.

kordix
16/09/2016, 08:53
Πάρε ένα 950 με 5000 και με τα ρέστα φρεσκαρε μοτερ αναρτήσεις και θα είσαι άρχοντας.

Βάλτου και αφτερ τρόμπα συμπλέκτη κσι καλές σουζες.

akis_trevor
16/09/2016, 09:08
Πάρε ένα 950 με 5000 και με τα ρέστα φρεσκαρε μοτερ αναρτήσεις και θα είσαι άρχοντας.

Βάλτου και αφτερ τρόμπα συμπλέκτη κσι καλές σουζες.

Αν πάει σε κτμ κι εγώ συμφωνω για το 950.
Κι αυτό για να κρατήσει το κόστος χαμηλα,να του βάλει ότι θέλει πανω και τα ρέστα βενζινομπριζολες.

vaska
16/09/2016, 09:26

Ψεύτη δεν σε λέω με την καμία αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω ειδικά μετά τα 300 χλμ που έκανα με 800άρι φίλου και μέτρησα την κατανάλωση. Ρε μήπως ο δικός σου είχε ξεχάσει να βάλει 6η??

est
16/09/2016, 15:50
Ψεύτη δεν σε λέω με την καμία αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω ειδικά μετά τα 300 χλμ που έκανα με 800άρι φίλου και μέτρησα την κατανάλωση. Ρε μήπως ο δικός σου είχε ξεχάσει να βάλει 6η??
Μήπως το 800άρι ζορίζεται στα 160 χαω και είναι φουλ ον οι πεταλούδες του;

amyroukai
16/09/2016, 17:49
θεωρητικά και βάση μετρήσεων περιοδικών με ότι ακρίβεια και βαρύτητα μπορεί να έχουν, το F800 στην ΕΟ δεν είναι τραγικά διαφορετικό από τα μεγάλα. Εκεί που είναι τραγικά διαφορετικό είναι σε συνθήκες πιο χαλαρές που μπορεί να φτάσει 4 λίτρα εκεί που τα άλλα καίνε 6-7. Συνθήκες όπως πόλη και χώμα.

foogr01
16/09/2016, 18:45
...
Και επειδη ποτε δεν αγοράζω μηχανή με την απολυτή λογική λες και είναι ασφαλιστήριο , οι μοτο που μου αρέσουν και θέλω να τις βλέπω είναι
...
ΒΜW 800ADV
...

Γιατί το ADV και όχι το απλό; Πολύ βάρος για το τίποτα πιστεύω. Εκτός αν είναι καθαρά η εμφάνιση το θέμα.
Συγνώμη αν το εξήγησες, δεν διάβασα όλα όλα τα post.

amyroukai
16/09/2016, 18:55
να πω κυρ φούγκρ;

πάρε ένα απλό.

βάλε ζελατίνα.
βάλε κάγκελα εμπρός.
βάλε ποδιά.
βάλε κάγκελα πίσω.
βάλε τα "καλά" μαρσπιεδάκια.

Πόσα κιλά παίρνει; κοντά 10; άρα γίνεται ίδια κιλά με το ADV και κουβαλάει και 6 λίτρα λιγότερα, άρα 100χλμ τουλάχιστον μικρότερη ακτίνα δράσης.

Το αυτό, παραδόξως, ισχύει περίπου και για τα 1200άρια...

gaslion
16/09/2016, 20:20
θεωρητικά και βάση μετρήσεων περιοδικών με ότι ακρίβεια και βαρύτητα μπορεί να έχουν, το F800 στην ΕΟ δεν είναι τραγικά διαφορετικό από τα μεγάλα. Εκεί που είναι τραγικά διαφορετικό είναι σε συνθήκες πιο χαλαρές που μπορεί να φτάσει 4 λίτρα εκεί που τα άλλα καίνε 6-7. Συνθήκες όπως πόλη και χώμα.

Συμφωνώ. Σε χώμα (φλαταδούρες-Άγραφα) εγώ με 990 και φίλος με F800, γεμίζαμε μαζί, εγώ με 26 ευρώ και το bmw με 18....

Εθνική δε θυμάμαι, αλλά το θεωρώ λογικό να κλείνει η ψαλίδα.

ggs
16/09/2016, 20:27
Γιατί το ADV και όχι το απλό; Πολύ βάρος για το τίποτα πιστεύω. Εκτός αν είναι καθαρά η εμφάνιση το θέμα.
Συγνώμη αν το εξήγησες, δεν διάβασα όλα όλα τα post.

Οπως περίπου τα είπε ο αμυρου.
Στην πραγματικότητα, πιο "adventure "από τα δύο είναι το απλό μιας και είναι πολύ ελαφρύ για την κατηγορία του και άρα καλύτερα μανιτζεβελο στα δύσκολα.
Όμως, αν αρχίσεις και του βάζεις έξτρα για να είμαι πιο άνετο στο ταξίδι, έρχεται στα ίδια.
Επίσης, το ύψος μου βολεύτικε καλύτερα στο adv.

Christos ktm R
16/09/2016, 23:22

Αν σκεφτείς ότι το Bmw πήγαινε ψιλό ζοριζμενα κ το βάρος του κ ότι στην Εγνατία είχε κ κόντρα αέρα...για σκέψου τα ολα αυτά κ μετά μου λες..μου έλεγε κιόλας κάποια στιγμή που τα άνοιξε ότι ούτε τα 200 δεν μπορούσε να δει.
Δεν εχω λόγο να πω ψέματα..

spyro
17/09/2016, 13:12
Εγώ πάντως για σένα και με βάση όσα έχεις πει μέχρι τώρα θα λεγα super tennere

ggs
17/09/2016, 13:41
Εγώ πάντως για σένα και με βάση όσα έχεις πει μέχρι τώρα θα λεγα super tennere

Ναι, μια χαρά μηχανή αλλά δεν μου πολυαρεσει. Ίσως, όταν βγάλει η γιαμαχα ένα σούπερ τενερε, να το σκεφτώ ξανά... :lol:

ggs
17/09/2016, 13:46
Προς το παρόν, χθες έκανα ξανά ένα τεστ ραιντ το bmw800gsadv και πήρα ξανά προσφορά κλπ.. Υπάρχουν και μοντέλα του 15 στα 14100 φουλ κομπλέ....

Αλλά.... Σήμερα μόλις γύρισα από 200 χλμ βόλτα με το crf 1000 με DCT.........

την γ@μησαμε.......:D

kordix
17/09/2016, 14:15
Πάρε ρε μαν το άφρικα να ταξιδεύεις ξέγνοιαστος. Και αμα δεν σου αρέσει σε μερικά χρόνια εδώ είμαστε οκ; :D

ggs
17/09/2016, 14:51
Πάρε ρε μαν το άφρικα να ταξιδεύεις ξέγνοιαστος. Και αμα δεν σου αρέσει σε μερικά χρόνια εδώ είμαστε οκ; :D

Να σε καλά ρε Κώστα.. Με έβγαλες από το πρόβλημα που να το δώσω όταν το πουλήσω.. :lol:

Αν θες, δίνεις κι από τώρα μια μικρή προκαταβολή να το σιγουρεψεις βρε... :bawl:

Μπορεί όμως, να το κάνεις βόλτα νωρίτερα...σε ταξίδι :smokin:

lleonidas
17/09/2016, 16:41
Προς το παρόν, χθες έκανα ξανά ένα τεστ ραιντ το bmw800gsadv και πήρα ξανά προσφορά κλπ.. Υπάρχουν και μοντέλα του 15 στα 14100 φουλ κομπλέ....

Αλλά.... Σήμερα μόλις γύρισα από 200 χλμ βόλτα με το crf 1000 με DCT.........

Ένα καλό test ride συνήθως ξεδιαλύνει τα πράγματα!''Κλείδωσε'' λοιπόν η Αφρικάνα;;Υπάρχει και μία μεταχειρισμένη (http://www.car.gr/8585569-honda-crf1000l-africa-twin-abs-dct) (μάλλον από test ride)αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το όποιο ρίσκο για τα δύο περίπου χιλιάρικα της διαφοράς.

ggs
17/09/2016, 16:50
Ένα καλό test ride συνήθως ξεδιαλύνει τα πράγματα!''Κλείδωσε'' λοιπόν η Αφρικάνα;;Υπάρχει και μία μεταχειρισμένη (http://www.car.gr/8585569-honda-crf1000l-africa-twin-abs-dct) (μάλλον από test ride)αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το όποιο ρίσκο για τα δύο περίπου χιλιάρικα της διαφοράς.

Το DCT άλλαξε όλα τα δεδομένα. Είναι μια κατηγορία από μόνο του και είναι εντυπωσιακό. Μόλις περάσει λίγη ώρα να συνηθίσεις τα κουμπιά και να το εμπιστευθεις, νομίζεις ότι την μηχανή την ελέγχεις με τον νου... Κάνει ότι θα ήθελες να έκανες εσύ, γρηγορότερα, καλύτερα, άμεσα.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να την πάρω, αλλά αν κάποιος πάει να πάρει το crf είναι κρίμα να μην το πάρει με DCT.
Επίσης, είμαι περίεργος να δω την απάντηση των υπολοίπων κατασκευαστων στο DCT (αν έχουν)

lleonidas
17/09/2016, 17:01
Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου διότι οι περισσότεροι που το οδηγούν,κατεβαίνουν με χαμόγελο...προσωπικά με ξένισε λίγο το dct στο crosstourer...βέβαια εσύ δεν έκανες απλό test ride αλλά ολόκληρο ταξίδι και σίγουρα θα έχεις πιο αποκρυσταλλωμένη άποψη.
Εύχομαι να μπορέσεις τελικά να το αποκτήσεις διότι,κρίνοντας απ'όσα έγραψες, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις :)

ggs
17/09/2016, 17:10
Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου διότι οι περισσότεροι που το οδηγούν,κατεβαίνουν με χαμόγελο...προσωπικά με ξένισε λίγο το dct στο crosstourer...βέβαια εσύ δεν έκανες απλό test ride αλλά ολόκληρο ταξίδι και σίγουρα θα έχεις πιο αποκρυσταλλωμένη άποψη.
Εύχομαι να μπορέσεις τελικά να το αποκτήσεις διότι,κρίνοντας απ'όσα έγραψες, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις :)

Ναι, το τεστ ραιντ σήμερα ήταν απρογραματιστο και ανελπιστα μεγάλο. Περασα από 3 αντιπροσωπίες χοντα, μόνο σε μια το βρήκα και οι άνθρωποι ήταν προθυμοι και ευγενικοι και μου το έδωσαν. Αν το πάρω, θα το πάρω από εκεί.

Υγ:αυτό που έβαλες στην αγγελία, πουλήθηκε. :lol:
Τα τεστ ραιντ που είχαν, πουλήθηκαν. :lol:
Και φέρνουν συνέχεια μιας και πουλάει τρελά απ ότι μου είπαν όλοι.

Χοντακηδες ρπστμ... :lol:

basilis_k6
17/09/2016, 17:13
εμενα μου εσπασε λιγο τα νευρα γιατι αλλαζε ταχυτητες πολύ νωρις. το στυλ ηταν πολύ της οικονομιας και επρεπε να ανοιξεις αρκετα το γκαζι για να κατεβασει αν θυμαμαι καλα. Ειχε δυο πλεονεκτηματα ομως. Το ενα (μικρο) ειναι οτι έκανε πολύ γρηγορα διπλο κατεβασμα. Το άλλο (μεγαλο) ειναι οτι σταματας με πρωτη σαν παπι. Αυτο ειναι και το μονο που θα ήθελα απο τις μοτοσυκλετες της κατηγοριας. Να κρατάνε συμπλεκτη μονες τους με πρωτη μεσα. δεν ειναι ευκολο αλλα ειναι πολυ πολύ χρησιμο.

MikeG
17/09/2016, 17:16
εμενα μου εσπασε λιγο τα νευρα γιατι αλλαζε ταχυτητες πολύ νωρις. το στυλ ηταν πολύ της οικονομιας και επρεπε να ανοιξεις αρκετα το γκαζι για να κατεβασει αν θυμαμαι καλα. Ειχε δυο πλεονεκτηματα ομως. Το ενα (μικρο) ειναι οτι έκανε πολύ γρηγορα διπλο κατεβασμα. Το άλλο (μεγαλο) ειναι οτι σταματας με πρωτη σαν παπι. Αυτο ειναι και το μονο που θα ήθελα απο τις μοτοσυκλετες της κατηγοριας. Να κρατάνε συμπλεκτη μονες τους με πρωτη μεσα. δεν ειναι ευκολο αλλα ειναι πολυ πολύ χρησιμο.

https://rekluse.com/

:wave2:

lleonidas
17/09/2016, 17:21
Χαχα!Σαν ζεστό ψωμάκι ε;
Φαίνεται να είναι ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα,είναι όμορφο, ''φρέσκο'' και σε συνδυασμό με το dct που τραβάει κόσμο και σαφώς με το βαρύ όνομα του μοντέλου και της εταιρείας,πουλάει.Και αν η τιμή ήταν ανάλογη των ευρωπαϊκών και όχι σαρακακίστικη,ίσως να υπήρχε ακόμα περισσότερη ζήτηση.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, ρώτησες αν υπάρχει κάποιο πακέτο που να αξίζει;

ggs
17/09/2016, 17:25

Γι αυτό είπα θέλει συνήθεια.. Όταν είναι στο D αλλάζει πολύ γρήγορα.. Από 0-60χλμ.εχει βάλει 6η.εχει όμως αλλά τρία mod s1-2-3 στο s3 αλλάζει σχεδόν στα κόκκινα. Άμα θες να πατάς κουμπιά, αλλιώς, ανάλογα πόσο νευρικος είσαι με το γκάζι, φτιάχνει τα mod μόνο του.
Δλδ, άμα ξεκινήσεις καρύδι από το φανάρι, αλλάζει πολύ ψηλά...

Όταν πλησιάζει στροφή, ανάλογα πόσο απότομα κλείνεις το γκάζι+φρένο , κατεβάζει 1-2-3.. Αν το κάνεις με το κουμπάκι έχει ακόμα πιο πλάκα.
Εγώ εντυπωσιαστικα στις ανηφορικες-κατηφορικες φουρκετες.... Παντα με αγχωνουν κι αυτό τις πήρε τραίνο

ggs
17/09/2016, 17:41
Χαχα!Σαν ζεστό ψωμάκι ε;
Φαίνεται να είναι ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα,είναι όμορφο, ''φρέσκο'' και σε συνδυασμό με το dct που τραβάει κόσμο και σαφώς με το βαρύ όνομα του μοντέλου και της εταιρείας,πουλάει.Και αν η τιμή ήταν ανάλογη των ευρωπαϊκών και όχι σαρακακίστικη,ίσως να υπήρχε ακόμα περισσότερη ζήτηση.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, ρώτησες αν υπάρχει κάποιο πακέτο που να αξίζει;

Θα σου συγκρίνω τα δύο χρηματοδοτικα bmw και Honda.

BMW-F800GSADV ΜΕ ταπανταολα

14825

Προκαταβολή - 4892,25
Δόσεις - 32χ182
Τελευταία δοση-4892.25
Σύνολο - 15544.5

HONDA-CRF1000 ABS ούτε τασακι..
14850

Προκαταβολή - 5000
Δόσεις - 36χ334
Συνολο-17024

Πηρα προσφορές για περίπου ίδια ποσά για να συγκρίνω.
Επίσης, η BMW με επιπλέον 80 ευρώ τον μήνα παρέχει
-ασφάλεια ολικής κλοπής στην τιμή αγοράς. (Allianz)
-Μικτή ασφάλεια με 750ε απαλλαγή. (Allianz)
-ένα χρόνο επιπλέον εγγύηση

Αααα... Αν αγόραζα υπηρεσίες, η BMW θα νικαγε κατά κράτος.. :lol:

Εκτυπώσεις, CRM, φάκελοι, espresso,πολιτισμός.. :lol:

Και οι δύο μεγάλοι αντιπρόσωποι της χοντα μου τα γράψανε σε μπακαλοτεφτερο με τον καλύτερο να έχει ένα διπλοτυπο του 1980... :bawl:

kordix
17/09/2016, 17:45
Να σε καλά ρε Κώστα.. Με έβγαλες από το πρόβλημα που να το δώσω όταν το πουλήσω.. :lol:

Αν θες, δίνεις κι από τώρα μια μικρή προκαταβολή να το σιγουρεψεις βρε... :bawl:

Μπορεί όμως, να το κάνεις βόλτα νωρίτερα...σε ταξίδι :smokin:

Λέγε πόσα ; :smokin:

lleonidas
17/09/2016, 18:12
Χαχα..έτσι ε;
Κοίτα...η ουσία δεν αλλάζει σ'αυτές τις περιπτώσεις...από τη στιγμή που παίρνεις απόφαση να πάρεις καινούριο όχημα,είτε πληρώνεις cash και ξεσκάς είτε βάζεις δόσεις και πληρώνεις το αντίστοιχο καπέλο.Το χρηματοδοτικό της BMW το προτιμά αρκετός κόσμος και κυρίως πολλά από τα άπειρα gs που κυκλοφορούν έξω.

Τα λοιπά μπλιμπλίκια(ασφάλεια,crm,κυριλέ καταστήματα,προσφορές εκτυπωμένες από ακριβούς εκτυπωτές κ.ο.κ.)προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο αλλά οι 36 δόσεις της Honda x 334€ αν προστεθούν με το τάληρο της προκαταβολής σημαίνουν 17 στρογγυλά χιλιάρικα χωρίς καθόλου εξοπλισμό και,αν κατάλαβα καλά, χωρίς το dct που σε γοήτευσε..αυτό είναι ένα θέμα.
Το f800 θα σου κοστίσει το ίδιο ποσό ως προκαταβολή αλλά α.θα έχεις αισθητά μικρότερες δόσεις, β.συνολικά το κόστος θα είναι κάτω από 16 χιλιάρικα και γ.μετά από 3 χρόνια θα έχεις το δικαίωμα να μην αποπληρώσεις την τελευταία δόση αλλά να διαπραγματευτείς εκ νέου, ενδεχομένως για ανταλλαγή με κάποιο άλλο μοντέλο.
Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά αλλά νομίζω πως από τη μία έχεις τη λογική(bmw) και από την άλλη το συναίσθημα(honda).
Βρισκόμουν σε παρόμοιο δίλημμα για αγορά αυτοκινήτου το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά ευτυχώς ένας πωλητής με τον οποίο τα λέγαμε καλά, με έβγαλε από τη δύσκολη θέση με την τελική προσφορά που μου έκανε...στη θέση σου θα μιλούσα και με άλλους εμπόρους Honda(και από επαρχία,αν χρειαστεί) ζητώντας καλύτερη τιμή/καλύτερους όρους.Πάντως παρά την απαράδεκτη υπερτιμολόγηση του Σαρακα και όλα τα παραπάνω δεδομένα,δε θα μου πήγαινε η καρδιά να πάρω την bmw αν γούσταρα πολύ την αφρικάνα.

ggs
17/09/2016, 18:21
Χαχα..έτσι ε;
Κοίτα...η ουσία δεν αλλάζει σ'αυτές τις περιπτώσεις...από τη στιγμή που παίρνεις απόφαση να πάρεις καινούριο όχημα,είτε πληρώνεις cash και ξεσκάς είτε βάζεις δόσεις και πληρώνεις το αντίστοιχο καπέλο.Το χρηματοδοτικό της BMW το προτιμά αρκετός κόσμος και κυρίως πολλά από τα άπειρα gs που κυκλοφορούν έξω.

Τα λοιπά μπλιμπλίκια(ασφάλεια,crm,κυριλέ καταστήματα,προσφορές εκτυπωμένες από ακριβούς εκτυπωτές κ.ο.κ.)προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο αλλά οι 36 δόσεις της Honda x 334€ αν προστεθούν με το τάληρο της προκαταβολής σημαίνουν 17 στρογγυλά χιλιάρικα χωρίς καθόλου εξοπλισμό και,αν κατάλαβα καλά, χωρίς το dct που σε γοήτευσε..αυτό είναι ένα θέμα.
Το f800 θα σου κοστίσει το ίδιο ποσό ως προκαταβολή αλλά α.θα έχεις αισθητά μικρότερες δόσεις, β.συνολικά το κόστος θα είναι κάτω από 16 χιλιάρικα και γ.μετά από 3 χρόνια θα έχεις το δικαίωμα να μην αποπληρώσεις την τελευταία δόση αλλά να διαπραγματευτείς εκ νέου, ενδεχομένως για ανταλλαγή με κάποιο άλλο μοντέλο.
Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά αλλά νομίζω πως από τη μία έχεις τη λογική(bmw) και από την άλλη το συναίσθημα(honda).
Βρισκόμουν σε παρόμοιο δίλημμα για αγορά αυτοκινήτου το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά ευτυχώς με έβγαλε από τη δύσκολη θέση ένας πωλητής με τον οποίο τα λέγαμε καλά...στη θέση σου θα μιλούσα και με άλλους εμπόρους Honda(και από επαρχία,αν χρειαστεί) ζητώντας καλύτερη τιμή/καλύτερους όρους.Πάντως παρά την απαράδεκτη υπερτιμολόγηση του Σαρακα και όλα τα παραπάνω δεδομένα,δε θα μου πήγαινε η καρδιά να πάρω την bmw αν γούσταρα πολύ την αφρικάνα.

Κατάλαβες γιατί μπλεξαμε;
:lol:

Το σημερινό τεστ ραιντ είχε ένα καλό.
Αφρικα μόνο με DCT.

Άφρικα με DCT και με κάνα δυο έξτρα που θέλει, θα πάει στα 20000.
Αντε γειά..

Από την άλλη, σε μια καινούργια μηχανή στην Αθήνα, πρέπει να είσαι τρελός να μην κάνεις τουλάχιστον ασφάλεια κλοπής.
Η τιμή που δίνει η BMW - Allianz γι αυτό είναι ποοολυ ανταγωνιστικη (ουσιαστικά επιδοτει μέρος η BMW).

Επίσης, ναι η αφρικα είναι καλύτερη μηχανή από το BMW αλλά έχει και πολλές προχειροδουλεις επάνω της.
Οπτικά, και τα δύο μου αρέσουν το ίδιο.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα 3000+ διαφορά

lleonidas
17/09/2016, 18:30
Τι να πω ρε συ,είναι μπέρδεμα!
Και δεν έχεις και την πολυτέλεια του μεταχειρισμένου.Για να πω τη μ@λακίτσα μου πάντως αν και λίγο άκυρη...αφού σου άρεσε τόσο πολύ το dct,μήπως να κοιτούσες κάποιο από τα δύο,αν δεν κάνω λάθος, μεταχειρισμένα Crosstourer με dct;;Εγώ εντυπωσιάστηκα πάντως από το ''απλό'',θεωρώ πως είναι το κορυφαίο της κατηγορίας.
Πρόκειται βέβαια για πιο βαρύ και ογκώδες μηχάνημα,με 19'' μπροστινό και σαφώς λιγότερες οff ικανότητες συγκριτικά με την africa.
Αν όχι,τα 20 χιλιάρικα είναι όντως πολλά χρήματα...ακόμα και αν τα διαθέτεις cash, το σκέφτεσαι δύο και τρεις φορές να τα δώσεις και μάλιστα για ένα πακέτο που σε άλλη χώρα θα το αγόραζες κοντά στα 2 χιλιάρικα πιο κάτω.

harris_x
17/09/2016, 18:36
:a014:

Αφου το μπεμβε θα πάρεις, τι συζητάμε;;;;;

Εκτος κι αν πας σε μτχ...

amyroukai
17/09/2016, 18:39
ναι.

ΟΤΙ και να πάρεις, αν το σκίσεις μιά 'κατοστάρα χιλιάδες χιλιόμετρα (το λιγότερο) πριν το δώσεις, δεν θα έχει μεγάλη σημασία πόσο το πήρες και αν ήταν 1000 πάνω από την Γαλλία ή την Ιταλία ή όχι. Σε σχέση με του "καφετεριάκια" που θα έχει το ένα τρίτο των χιλιομέτρων και το ένα δέκατο των φθορών, θα χάσεις πολύ περισσότερα στην μεταπώληση από όσα υποτίθεται χάνεις στην αγορά.

**επίσης... Ρε σεις... ΤΑΞΙΔΙ τα 200 χιλιόμετρα; Δηλαδή πραγματικά τώρα;

pipe_smoker
17/09/2016, 18:39

Εσύ προκειμένου να μην πάρει Χόντα, θα του πρότεινες να δει και καμιά Ural γιατί ποτέ δεν ξέρεις, κάτι μπορεί να σου αρέσει, κλπ κλπ κλπ:lol:

amyroukai
17/09/2016, 18:42
Εσύ προκειμένου να μην πάρει Χόντα, θα του πρότεινες να δει και καμιά Ural γιατί ποτέ δεν ξέρεις, κάτι μπορεί να σου αρέσει, κλπ κλπ κλπ:lol:

δηλαδή πάλι BMW θα πάρει.

ggs
17/09/2016, 19:03

Θα πνιγεις μωρέ μλκ:lol:

kordix
17/09/2016, 19:34
Κατάλαβες γιατί μπλεξαμε;

Το σημερινό τεστ ραιντ είχε ένα καλό.
Αφρικα μόνο με DCT.

Άφρικα με DCT και με κάνα δυο έξτρα που θέλει, θα πάει στα 20000.
Αντε γειά..

Από την άλλη, σε μια καινούργια μηχανή στην Αθήνα, πρέπει να είσαι τρελός να μην κάνεις τουλάχιστον ασφάλεια κλοπής.
Η τιμή που δίνει η BMW - Allianz γι αυτό είναι ποοολυ ανταγωνιστικη (ουσιαστικά επιδοτει μέρος η BMW).

Επίσης, ναι η αφρικα είναι καλύτερη μηχανή από το BMW αλλά έχει και πολλές προχειροδουλεις επάνω της.
Οπτικά, και τα δύο μου αρέσουν το ίδιο.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα 3000+ διαφορά

Πάρε το αλλήθωρο να μη στο ματιάζουνε κι όλας...

MikeG
17/09/2016, 19:36
George, welcome to the club..

ggs
17/09/2016, 21:24
Πάρε το αλλήθωρο να μη στο ματιάζουνε κι όλας...

Η μία αλλήθωρη, η άλλη μονοφθαλμη δεν είναι μπιρμπιλοματες.. :lol:

George, welcome to the club..

Να, αυτά δεν μπορώ... Και μόνο με την σκέψη για bmw, μπαίνω σε Club... :bawl:

amyroukai
17/09/2016, 21:26
Και μόνο με την σκέψη για bmw, μπαίνω σε Club... :bawl:

σε κλαμπ, σε κλίκα, σε "teners h8r group", γενικά την έβαψες... :bawl:

gior-gos
17/09/2016, 21:28
στη θέση σου θα μιλούσα και με άλλους εμπόρους Honda(και από επαρχία,αν χρειαστεί) ζητώντας καλύτερη τιμή/καλύτερους όρους.

Αυτο ακριβως. Πολλες φορες τα μαγαζια που πουλανε ολες τις μαρκες μηχανων κανουν καλυτερες τιμες / ορους απ το καρτελ των επισημων.

Στα πλαστικα και στ αυτοκολλητα αναφερεσαι;

:rolleyes:.

Αν μιλαγαμε για μια μεταχειρισμενη μηχανη των 4 - 5 χιλιαδων, ναι, εκει τα +- ενα δυο χιλιαρικα μετρανε

αλλά

αν προκειται να σκασεις το 15άρι ειναι κριμα να μην παρεις αυτο που γουσταρεις 100% για ενα δυο χιλιαρικα και δε ξερω γω τι άλλο..

:)

ggs
17/09/2016, 21:36
Αυτο ακριβως. Πολλες φορες τα μαγαζια που πουλανε ολες τις μαρκες μηχανων κανουν καλυτερες τιμες / ορους απ το καρτελ των επισημων.

Στα πλαστικα και στ αυτοκολλητα αναφερεσαι;

:rolleyes:.

Αν μιλαγαμε για μια μεταχειρισμενη μηχανη των 4 - 5 χιλιαδων, ναι, εκει τα +- ενα δυο χιλιαρικα μετρανε

αλλά

αν προκειται να σκασεις το 15άρι ειναι κριμα να μην παρεις αυτο που γουσταρεις 100% για ενα δυο χιλιαρικα και δε ξερω γω τι άλλο..

George, πήγα σε 3 εμπόρους και οι προσφορές ήταν ακριβώς ίδιες.. Κανείς επίσης δεν έδινε ούτε ένα δώρο. Πχ διπλό σταντ.. Το μηχανάκι πουλάει τρελα και θα βγάλουν τα μέγιστα. Πραγματικά, πρέπει να έχει κάνει εντυπωσιακές πωλήσεις.

Επίσης, ΔΕΝ πάω με 15000... Πάω με 5000

taisteal
17/09/2016, 21:40
Δινετε τοσα λεφτα για καινουργιο,μαλακια...
Πηγαινε παρε ενα 1200gs μεταχειρω σε αριστη κατασταση,και ολα τα γουστα θα σου βγαλει και θα πηγαινεις και
χωμα και αρχοντικο ταξιδι.
Αφου σε ειδα εγω τοτε,ταμαμ σου ηταν η χοντρουλα.
Και θα μπεις και στο club δυναμικα,οχι με rotax αλλα με Original ΒΜW :p

ggs
17/09/2016, 21:45
Δινετε τοσα λεφτα για καινουργιο,μαλακια...
Πηγαινε παρε ενα 1200gs μεταχειρω σε αριστη κατασταση,και ολα τα γουστα θα σου βγαλει και θα πηγαινεις και
χωμα και αρχοντικο ταξιδι.
Αφου σε ειδα εγω τοτε,ταμαμ σου ηταν η χοντρουλα.
Και θα μπεις και στο club δυναμικα,οχι με rotax αλλα με Original ΒΜW :p

Το ματιαξες μωρέ μλκ.. Έμεινε πριν μια βδομάδα από άξονα το καημένο.. :lol:

Ρε συ, τι λες; καλά μτχ 1200 πάνε 10000+..και κασερι

taisteal
17/09/2016, 21:49
Το ματιαξες μωρέ μλκ.. Έμεινε πριν μια βδομάδα από άξονα το καημένο.. :lol:

Ρε συ, τι λες; καλά μτχ 1200 πάνε 10000+..και κασερι

Εδω πουληθηκε 10αρι με 6 χιλιαρικα,και ηταν αστερι.
Αμα θες 2015 μοντελο λογικο ειναι να εχουν τοσο.

ggs
17/09/2016, 21:54
Εδω πουληθηκε 10αρι με 6 χιλιαρικα,και ηταν αστερι.
Αμα θες 2015 μοντελο λογικο ειναι να εχουν τοσο.

Καλα τώρα τι κουβέντιαζουμε; το 1200; :lol:
Είπαμε.. Το πήρα μια φορά , πήγαμε Πρεσπες, ωραία περάσαμε, το δώσαμε πίσω... :lol:

DAYMAN
17/09/2016, 21:58
Καλα τώρα τι κουβέντιαζουμε; το 1200; :lol:
Είπαμε.. Το πήρα μια φορά , πήγαμε Πρεσπες, ωραία περάσαμε, το δώσαμε πίσω... :lol:

μωρε εχεις ψηθει για το GS 800 αλλα καποιος ενδοιασμος σου καθυστερει το βημα που θελεις να κανεις.

taisteal
17/09/2016, 22:12
μωρε εχεις ψηθει για το GS 800 αλλα καποιος ενδοιασμος σου καθυστερει το βημα που θελεις να κανεις.

Ο ενδοιασμος λεγεται μαλλον αξιοπιστια,αλλα δεν νομιζω να εχουν θεματα τα καινουργια..
Να το παρει το κοριτσι

ggs
17/09/2016, 22:26
Ο ενδοιασμος λεγεται μαλλον αξιοπιστια,αλλα δεν νομιζω να εχουν θεματα τα καινουργια..
Να το παρει το κοριτσι

Όχι θέματα σοβαρά (εκτός ότι είναι bmw) δεν έχουν.. Τα φτιάξανε μετά από τόσα χρόνια.. :lol:

Το 800gs όπως το ξέραμε μάλλον θα είναι η τελευταία του χρονιά.
Θα βγάλει, όπως και άλλοι, κάτι νέο για να χτυπήσει την αφρικα η οποία μάλλον θα βγάλει κι αυτή κάτι μικρότερο. Το καλό είναι ότι η κατηγορία μεσαίων ονοφ ζωντανεύει και σε 3 χρόνια θα υπάρχουν πολλές επιλογές και ανταγωνισμός.

..... Και το CB.... :D

Που, παρεμπιπτόντως, ΌΛΟΙ θέλανε να το πάρουν ανταλλαγή.... :D

ggs
18/09/2016, 00:00
Στα πλαστικα και στ αυτοκολλητα αναφέρεσαι;

Ωπ, δεν το είδα αυτό.

Ναι, τα πλαστικά και τα αυτοκόλλητα είναι άθλια για τόσα λεφτά. Τα πλαϊνά δε, σε περίπτωση πτώσης, έχουν βαμμένα ένα 500ρικο.:rolleyes:
Όμως, κι άλλες προχειροδουλειες.
Τα μαρσπιε είναι Άθλια.
Όλα τα μαρσπιε.
Είναι τόσο άθλια που η ίδια η χοντα έχει βγάλει αξεσουάρ μαρσπιε.... Συνοδηγού... :cry:
Η σέλα.. Την σηκώνω.. Τα πλαστικά που πιάνουν είναι κουβας. Η σέλα του συνοδηγού δε, για να βγει θέλει δεκαρακι και δύο βίδες ξεβιδωμα... Δεν βγενει με το κλειδί και όταν βγει, από κάτω δεν εχει πλατφόρμα για φόρτωμα... Έχει έξτρα αξεσουάρ...
Αυτά τα είχε το καπονορντ το 2003 και όλα τα μηχανάκια που έχουν διαιρουμενες σελες.
Το μηχανάκι γυαλιζε... Όχι όμως και οι ακτίνες του.. Αυτά τα μαύρα στίγματα που είδα, δεν ήταν βρώμα.
Οι διακόπτες του δεν εφαρμόζουν τέλεια στην θέση τους. Σαν να είναι ένα φτηνό μηχανάκι.
Και πάλι λέω ότι δεν είναι σοβαρά προβλήματα, όμως δείχνει μια προχειροτητα, ένα κοστ κατινγκ που λένε που δεν δικαιολογεί την τιμή και χονταδενσπαειδενχαλαει.

daz
18/09/2016, 01:10
Μετά από 12 σελίδες το μονο συμπέρασμα είναι ότι ..

δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να πάρεις ακριβή-καινούρια μηχανή.

Όχι με όλα αυτά που είναι στα σκαριά.

Βρες κάτι να σε "κρατήσει" για 1-2 χρόνια ακόμα. Κάτι φθηνό που να το γουστάρεις, ακόμα και αν ανήκει σε άλλη κατηγορία και να σου δώσει πίσω το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα διαθέσεις.

ggs
18/09/2016, 01:31
Μετά από 12 σελίδες το μονο συμπέρασμα είναι ότι ..

δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να πάρεις ακριβή-καινούρια μηχανή.

Όχι με όλα αυτά που είναι στα σκαριά.

Βρες κάτι να σε "κρατήσει" για 1-2 χρόνια ακόμα. Κάτι φθηνό που να το γουστάρεις, ακόμα και αν ανήκει σε άλλη κατηγορία και να σου δώσει πίσω το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα διαθέσεις.

ΚΤΜ λες κι εσύ;
Όντως, σε δυο τρία χρόνια πολλά θα έχουν αλλάξει στην κατηγορία, προς το καλύτερο, ελπίζουμε όλοι.
Είχα κάτι φθηνό για να περιμένω κατ αρχήν το αφρικα.
Το φτηνό - παλιό όμως, όσο περνάει ο καιρός και τα χλμ. Αρχίζει και γίνεται ακριβό. Θέλει λεφτά, όχι για έξτρα, αλλά για να λειτουργεί. Φυσικά, δεν θα τα πάρεις ποτέ. Και πάντα θα ελπίζεις μην κάτσει κάτι σοβαρό που δεν αξίζει το κοστος να το φτιάξεις.
Στα επόμενα τρία χρόνια, καλά να είμαστε πρώτα, σκοπεύω να κάνω 60-70000 χλμ. Και αν μπορώ και παραπάνω.
Θα ήθελα να τα κάνω με 21ιντσες - 2κυλ.
Θα ήθελα να τα κάνω με μια μηχανή που θα με απασχολεί ΜΟΝΟ η τακτική της συντήρηση και τπτ άλλο.
Θα ήθελα να τα κάνω με μια μηχανή που να την βλέπω και να την γουστάρω.

Ας το πάρουμε αλλιώς λοιπόν.
Πες μου τι προτείνεις για να περάσω αύτα τα 3 χρόνια και τα 60-70χιλ.χλμ. Μέχρι να βγουν τα σουπερντουπερ ουαου τσάμπα μηχανάκια... Και βάστα να μην είναι πάλι τίποτα τουρμπανοφορα γιουβαρλακια σαν το s10.. :lol:

amyroukai
18/09/2016, 08:01
Το τενερε το σούπερ δεν θα το ξαναβρισεις. Το τενερε.

DrBig
18/09/2016, 08:17
ΚΤΜ λες κι εσύ;
Όντως, σε δυο τρία χρόνια πολλά θα έχουν αλλάξει στην κατηγορία, προς το καλύτερο, ελπίζουμε όλοι.
Είχα κάτι φθηνό για να περιμένω κατ αρχήν το αφρικα.
Το φτηνό - παλιό όμως, όσο περνάει ο καιρός και τα χλμ. Αρχίζει και γίνεται ακριβό. Θέλει λεφτά, όχι για έξτρα, αλλά για να λειτουργεί. Φυσικά, δεν θα τα πάρεις ποτέ. Και πάντα θα ελπίζεις μην κάτσει κάτι σοβαρό που δεν αξίζει το κοστος να το φτιάξεις.
Στα επόμενα τρία χρόνια, καλά να είμαστε πρώτα, σκοπεύω να κάνω 60-70000 χλμ. Και αν μπορώ και παραπάνω.
Θα ήθελα να τα κάνω με 21ιντσες - 2κυλ.
Θα ήθελα να τα κάνω με μια μηχανή που θα με απασχολεί ΜΟΝΟ η τακτική της συντήρηση και τπτ άλλο.
Θα ήθελα να τα κάνω με μια μηχανή που να την βλέπω και να την γουστάρω.

Πες μου τι προτείνεις για να περάσω αύτα τα 3 χρόνια και τα 60-70χιλ.χλμ. Μέχρι να βγουν τα σουπερντουπερ ουαου τσάμπα μηχανάκια... Και βάστα να μην είναι πάλι τίποτα τουρμπανοφορα γιουβαρλακια σαν το s10.. :lol:

Υποτιμας τον 19ρι τροχο στο χωμα. Δες τι κανουν τα μουλτιστραντα εντουρο. Επισης εχε υποψιν οτι τακουνατος 21ρης τροχος υπολειπεται πολυ απο τακουνατο 19ρι στο δρομο και σε συμπεριφορα και σε ζωη ελαστικου. Μπορει δηλαδη να παρεις ον οφφ με 21 και να αλλαζεις λαστιχο καθε 2000χμ. Αν απο την αλλη εχεις στρητ λαστιχα, κριμα παει ο 21. Αν επιμενεις για 21 λογω γεωμετριας και χαντλινγκ αλλαζει το πραμα.

Κανε υπομονη για το χτζ700, λιγους μηνες μακρυα ειναι και θα ειναι το φτηνοτερο κι ελαφρυτερο 2κ με ικανη δυναμη για τα παντα. Και κρατας και το σιμπι.

gior-gos
18/09/2016, 09:06
George, πήγα σε 3 εμπόρους και οι προσφορές ήταν ακριβώς ίδιες.. Κανείς επίσης δεν έδινε ούτε ένα δώρο. Πχ διπλό σταντ.. Το μηχανάκι πουλάει τρελα και θα βγάλουν τα μέγιστα. Πραγματικά, πρέπει να έχει κάνει εντυπωσιακές πωλήσεις.

Επίσης, ΔΕΝ πάω με 15000... Πάω με 5000

15000 εννοω στο συνολο. Στην περίπτωσή σου ομως το θεμα ειναι ο διακανονισμος..

Καποτε ειχα το sh300 και ηθελα να το δωσω και να παρω το vfr800. Αυτο που ειχα στο μυαλο μου ηταν να μου παρουν το sh απ το μαγαζι που θα επερνα το vfr, να δωσω λεφτα για να φτασει μαζι με την αξια του sh τα 6000€ (που ηταν η μιση αξια του vfr) και τα άλλα 6000€ σε 24 ατοκες δοσεις. Πηγα σε πολλους εμπορους (κυριως επισημους)· δεν δεχοταν κανεις. Λεω, "δεν παιζει αυτο το σεναριο, ξεχνα το". Το sh το ειχα βαλει αγγελια· καποια στιγμη με παιρνει τηλ ο Υφαντης απο τη Λενορμαν (ανεπισημος· σ αυτον δεν ειχα παει). Μου λεει ελα απο δω να τα πουμε κτλ. Παω απο κει, του ειπα αυτο που ηθελα και μου λεει οκ. Και 5 χρονια δωρεαν τελη κυκλοφοριας (θα επερνε το sh αποσυρση ;)).

Θελω να πω οτι οποιος θελει να πουλησει μπορει να κανει πολλα. Δικαιολογιες του στυλ "αυτη ειναι η πολιτικη της εταιρειας κτλ κτλ" ειναι παπαρια μαντολες.
Και ειδικα τωρα ειναι αρκετοι αυτοι που θελουν να πουλησουν. Αρκει να τους βρεις.. (στην περίπτωσή μου εμενα με βρηκανε :D).

Τις όποιες προχειροδουλειες της νεας αφρικα προσωπικα δεν τις θεωρω αποτρεπτικες για την αγορα της. Εδω αλλοι σκανε περισσοτερα για κατεμ και μπεμβε και σε λιγο χαλαει το μισο μηχανακι και το φτιαχνουν απ την τσεπη τους :lol:. Στα μασπιε θα κολλησουμε τωρα;..

Και εν τελει, θεωρω κριμα να σκασεις τοσα λεφτα, να παρεις το μπεμβε και να συνεχισεις να (λοξο)κοιτας το αφρικα (γιατι ετσι θα γινει).

ggs
18/09/2016, 09:52
Υποτιμας τον 19ρι τροχο στο χωμα. Δες τι κανουν τα μουλτιστραντα εντουρο. Επισης εχε υποψιν οτι τακουνατος 21ρης τροχος υπολειπεται πολυ απο τακουνατο 19ρι στο δρομο και σε συμπεριφορα και σε ζωη ελαστικου. Μπορει δηλαδη να παρεις ον οφφ με 21 και να αλλαζεις λαστιχο καθε 2000χμ. Αν απο την αλλη εχεις στρητ λαστιχα, κριμα παει ο 21. Αν επιμενεις για 21 λογω γεωμετριας και χαντλινγκ αλλαζει το πραμα.

Κανε υπομονη για το χτζ700, λιγους μηνες μακρυα ειναι και θα ειναι το φτηνοτερο κι ελαφρυτερο 2κ με ικανη δυναμη για τα παντα. Και κρατας και το σιμπι.

Ναι έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Δεν υποτιμω τον 19ρη. Μια χαρά θα κάνει αυτό που θέλω να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι η γεωμετρία του 21 και το χάντλινγκ, αίσθηση, άνεση, συνήθεια όπως θες πεστο με κάνει να νοιώθω πολύ άνετα στην μηχανή.

Το άλλο θέμα με τον 19ρη (υποκειμενικο φυσικα) είναι ότι δεν μ αρέσει κάποιο μηχανάκι οπτικά.
Φυσικά, έχω δει φτιαγμένα s10 που είναι πολύ όμορφα καθώς και gs 1200 όμως έχουν ρίξει και πολλά λεφτά και η βάση παραμένει ένα βαρύ 1200αρι που είναι μια χαρά σε ταξίδι αλλά εγώ το θέλω και για κάθε μέρα, και για να κοπανιεται και γενικά να είναι για όλα.
Οι 200ρες στην εθνική δεν μου λένε τίποτα, το απόλυτο κορνερινγκ επίσης, τα άλματα με 220+ κιλά μηχανάκι ούτε.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, τα χαρακτηριστικά του βεστρομ 650 θα μου ήταν μια χαρά.
Τόσοι ίπποι, κυβικά, κλπ θεωρώ ότι είναι μια χαρά για να κάνεις τα πάντα άνετα. Και με 8000χιλ.
Κρίμα που το βεστρομ δεν βλέπεται και εχει και περιορισμούς απ την σχεδίαση του.

Μπορεί να μου διαφεύγει κάποιο άλλο μηχανάκι. Πες κι εσύ..

Μάλλον, μέχρι τον Νοέμβριο θα κάνω υπομονή να δω την EICMA. Αλλά κι εκεί ότι εμφανιστεί, πριν το καλοκαίρι του 17 δεν θα βγει.. Θα δούμε..

DrBig
18/09/2016, 10:05
Ναι έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Δεν υποτιμω τον 19ρη. Μια χαρά θα κάνει αυτό που θέλω να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι η γεωμετρία του 21 και το χάντλινγκ, αίσθηση, άνεση, συνήθεια όπως θες πεστο με κάνει να νοιώθω πολύ άνετα στην μηχανή.

Το άλλο θέμα με τον 19ρη (υποκειμενικο φυσικα) είναι ότι δεν μ αρέσει κάποιο μηχανάκι οπτικά.
Φυσικά, έχω δει φτιαγμένα s10 που είναι πολύ όμορφα καθώς και gs 1200 όμως έχουν ρίξει και πολλά λεφτά και η βάση παραμένει ένα βαρύ 1200αρι που είναι μια χαρά σε ταξίδι αλλά εγώ το θέλω και για κάθε μέρα, και για να κοπανιεται και γενικά να είναι για όλα.
Οι 200ρες στην εθνική δεν μου λένε τίποτα, το απόλυτο κορνερινγκ επίσης, τα άλματα με 220+ κιλά μηχανάκι ούτε.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, τα χαρακτηριστικά του βεστρομ 650 θα μου ήταν μια χαρά.
Τόσοι ίπποι, κυβικά, κλπ θεωρώ ότι είναι μια χαρά για να κάνεις τα πάντα άνετα. Και με 8000χιλ.
Κρίμα που το βεστρομ δεν βλέπεται και εχει και περιορισμούς απ την σχεδίαση του.

Μπορεί να μου διαφεύγει κάποιο άλλο μηχανάκι. Πες κι εσύ..

Μάλλον, μέχρι τον Νοέμβριο θα κάνω υπομονή να δω την EICMA. Αλλά κι εκεί ότι εμφανιστεί, πριν το καλοκαίρι του 17 δεν θα βγει.. Θα δούμε..

Αλλο μηχανακι δεν υπαρχει απο αυτα που εχουν ηδη αναφερθει.
Εγω προσωπικα αν ηθελα ενα μηχανακι θα επελεγα μεταξυ αφρικα dct και Σ10. Ισως και tiger 800 αλλα δεν το χω οδηγησει.
Αν ηθελα δυο θα κρατουσα το σεμπε και θα επερνα το χτ700.
Και σαφως αν υπαρχει η δυνατοτητα για δυο θα την επελεγα.

bulmont
18/09/2016, 10:23
[QUOTE=gior-gos;2797333]...... Εδω αλλοι σκανε περισσοτερα για κατεμ και μπεμβε και σε λιγο χαλαει το μισο μηχανακι και το φτιαχνουν απ την τσεπη τους QUOTE]

Κι' εσύ βρούτε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:bawl::bawl:

harris_x
18/09/2016, 10:26

Θα πνιγεις μωρέ μλκ:lol:

doctoras
18/09/2016, 10:27
Το strom με τις ακτινωτες;
http://www.advpulse.com/wp-content/uploads/2015/12/suzuki-v-strom-650-xt-DL650XTA.jpg

ggs
18/09/2016, 10:36
Αλλο μηχανακι δεν υπαρχει απο αυτα που εχουν ηδη αναφερθει.
Εγω προσωπικα αν ηθελα ενα μηχανακι θα επελεγα μεταξυ αφρικα dct και Σ10. Ισως και tiger 800 αλλα δεν το χω οδηγησει.
Αν ηθελα δυο θα κρατουσα το σεμπε και θα επερνα το χτ700.
Και σαφως αν υπαρχει η δυνατοτητα για δυο θα την επελεγα.

Έτσι. Πολύ θέλω να κρατήσω το CB.
Με τα τωρινα δεδομένα, η αγορά αφρικα το αποκλείει.
Η αγορά gs μου δίνει μια περίοδο 32 μηνών να δω αν μπορέσω τελικά να το κρατήσω.

ΜΑΚΆΡΙ να βγει ένα καλό, σχετικά φτηνό 700ρι xtz.
Είναι το μηχανάκιπου,απ αυτά που περιμένουμε, θα είναι σχεδόν ιδανικό.
Ξέρουμε σίγουρα αν θα κάνει ντεμπούτο στην EICMA?

ggs
18/09/2016, 10:38
Το strom με τις ακτινωτες;
http://www.advpulse.com/wp-content/uploads/2015/12/suzuki-v-strom-650-xt-DL650XTA.jpg

Παρακαλώ να κρατήσουμε σε ένα επίπεδο την κουβέντα.. :bawl:

Ζεύκας
18/09/2016, 10:38

και είσαι πρόθυμος να δώσεις 5-7-9 χιλιάρικα παραπάνω και να έχεις το αγχος του δανειου
και των δοσεων για 3 χρόνια σε αντάλλαγμα για την καλύτερη αισθητική;

κ τι εννοείς "περιορισμούς απ'την σχεδίαση";

amyroukai
18/09/2016, 10:43
ΜΑΚΆΡΙ να βγει ένα καλό, σχετικά φτηνό 700ρι xtz.

καλό (αν το tracer700 είναι δείγμα) θα είναι.
φτηνό (αν το tracer700 είναι δείγμα) δεν θα είναι.

Ζεύκας
18/09/2016, 10:46
καλό (αν το tracer700 είναι δείγμα) θα είναι.
φτηνό (αν το tracer700 είναι δείγμα) δεν θα είναι.

ας ελπίσουμε το xtz να βγει στην ίδια τιμή με το tracer.

ggs
18/09/2016, 10:49
και είσαι πρόθυμος να δώσεις 5-7-9 χιλιάρικα παραπάνω και να έχεις το αγχος του δανειου
και των δοσεων για 3 χρόνια σε αντάλλαγμα για την καλύτερη αισθητική;

κ τι εννοείς "περιορισμούς απ'την σχεδίαση";

Καθόλου πρόθυμος δεν είμαι γι αυτό ψάχνω και ψάχνομαι.
Από την άλλη, επίσης δεν είμαι καθόλου πρόθυμος να πάρω κάτι που δεν μ αρέσει μόνο επειδή είναι vfm.

Το βεστρομ, εκτός ότι για εμένα είναι κακασχημο, έχει πολύ κακή θέση οδήγησης για εμενα, σωλήνες εξστμισεων που περνάνε απ όπου να ναι και γενικά δεν μπορώ ούτε να το βλέπω οπότε δεν....

Ζεύκας
18/09/2016, 10:57
Καθόλου πρόθυμος δεν είμαι γι αυτό ψάχνω και ψάχνομαι.
Από την άλλη, επίσης δεν είμαι καθόλου πρόθυμος να πάρω κάτι που δεν μ αρέσει μόνο επειδή είναι vfm.

Το βεστρομ, εκτός ότι για εμένα είναι κακασχημο, έχει πολύ κακή θέση οδήγησης για εμενα, σωλήνες εξστμισεων που περνάνε απ όπου να ναι και γενικά δεν μπορώ ούτε να το βλέπω οπότε δεν....

ε ωραία περίμενε κάποιους μήνης να έρθει το xtz700 Ελλάδα, να ανακοινωθούν και τιμές και αποφασίζεις
πάντως ναι, το βστρωμ είναι σα ξεροχυμενη μαλακια

amyroukai
18/09/2016, 11:05
αν κρίνουμε από την άφρικα πάντως, μετά την παρουσίαση στην έκθεση πέρυσι οι πωλήσεις ήταν σχεδόν άμεσες από Ιανουάριο. Γιατί το τενερέ700 (ή όπως το πουν) να πάει καλοκαίρι για να έρθει;

MikeG
18/09/2016, 11:06
Ρε παιδιά, ποιο είναι αυτό το Σ10; Τόσο άσχετος πια.

ggs
18/09/2016, 11:10
Ρε παιδιά, ποιο είναι αυτό το Σ10; Τόσο άσχετος πια.

Χαιδευτικα το Super TENere:lol:

Ζεύκας
18/09/2016, 11:15
αν κρίνουμε από την άφρικα πάντως, μετά την παρουσίαση στην έκθεση πέρυσι οι πωλήσεις ήταν σχεδόν άμεσες από Ιανουάριο. Γιατί το τενερέ700 (ή όπως το πουν) να πάει καλοκαίρι για να έρθει;

ποιός μίλησε για καλοκαίρι;

MikeG
18/09/2016, 11:24
Χαιδευτικα το Super TENere:lol:

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μπαίνει σε αυτή τη κουβέντα. Αν μπαίνει αυτό έχει πολύ χώρο για μεγάλο Tiger & μτχ GS Adv.

Ξέρω τα σκαλώματα που τρώτε 9 στους 10 με τις προπέλες. Όπως σου έχω ξαναγράψει και αλλού ότι θέλεις επί του 800GS ρώτα με. Αν δεν μπορώ να σου απαντήσω από ιδία πείρα, ο επίσημος μηχανικός εδώ είναι κολλητός :lol: (από όταν είχα μόνο παπί).
Κυκλοφορεί 10αρι στη Κρήτη με 225000 χλμ με μια αλλαγή πηνίων (πλέον λύθηκε αυτό). Στο δικό μου έχω γράψει 50000χλμ με μόνο αλλαγές λαδιών. Οδηγικά είδες πως είναι.

Από εκεί και πέρα για το Tracer που λέτε όσο το έχω δει μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η ποιότητα κατασκευής. Κάτι ανάλογο πιστεύω θα είναι και το 700Tenere. Το ίδιο και στο CRF1000. Θέλω να τα δω αυτά τα μηχανάκια σε normal χέρια σε ορεινές εξερευνήσεις που παίζουν πτώσεις.
Ακόμα, θεωρώ λάθος να αγοράσει κάποιος μηχανάκι που μόλις κυκλοφόρησε για πολλούς λόγους που νομίζω τους αντιλαμβάνονται όλοι.

Τέλος το club που έγραψα αφορά τα Ευρωπαϊκά μηχανάκια που προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχουν αφήσει πολύ πίσω τα Ιαπωνικής σχεδίασης όσον αφορά τα on off (είτε μονοκύλινδρα, είτε με περισσότερους κυλίνδρους).

Ζεύκας
18/09/2016, 11:31
Τέλος το club που έγραψα αφορά τα Ευρωπαϊκά μηχανάκια που προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχουν αφήσει πολύ πίσω τα Ιαπωνικής σχεδίασης όσον αφορά τα big thumper.

όταν λέμε thumper αναφερόμαστε αποκλειστικά σε μονοκύλινδρα σωστά;

MikeG
18/09/2016, 11:38
όταν λέμε thumper αναφερόμαστε αποκλειστικά σε μονοκύλινδρα σωστά;

Τον όρο "Big Thumpers" τον έχω διαβάσει και για ΚΤΜ 990 και για 800GS αλλά και το DR800. Για ΚΤΜ 530 πχ δε τον έχω διαβάσει.
Από εκεί και πέρα αν έγραψες για να πάρεις τον πόντο της διόρθωσης, πάρε τον. Μπορεί να κάνω και λάθος, γιαυτό και το διόρθωσα.

daz
18/09/2016, 11:41

Αν δεν είναι τουρμπανοφόρα γιουβαρλάκια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μασκαράδες ντυμένοι με ρούχα που δε τους ανήκουν. Μια νότα αισιοδοξίας ότι θα ακολουθήσουν την big H και θα σχεδιάσουν σωστά μηχανάκια διπλής χρήσης και μεγάλων αποστάσεων, επισκιάζεται απ' την ποιότητα που την έχει πάρει η μπάλα, ακόμα και σε ακριβότερα μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Έτσι όπως είναι όμως η κατάσταση στην αγορά σήμερα δεν αξίζει να διαθέσεις τόσα χρήματα. Ακόμα και αν σε μερικά χρόνια δε βγει κάτι που θα σου λύσει τα χέρια θα έχουν μπει στην αγορά μεταχειρισμένα του σήμερα.

Αν έχεις σκοπό να κάνεις όλα αυτά τα χλμ και θέλεις κάτι αξιόπιστο και άνετο, θα σου φανεί περίεργο που το γράφω εγώ, αλλά μόνο το γιουβαρλάκι της γιαμάχα αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς όλα στην κατηγορία δεν είναι ελαφριά. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής, είναι αξιόπιστο και έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο ζύγισμα ώστε ο τετρακέφαλος να μη δουλεύει υπερωρίες. Έχει και ρυθμιζόμενη σέλα! :cry:
Φακ τον 19αρι εμπρός, μια χαρά είναι για μηχανές >1000cc.

To gs 800 δεν ξέρω τι σκατά βγάζει ακόμα (είναι δυνατόν?) μα πρέπει να αναλογιστείς τι παραπάνω θα σου δώσει από ένα true μαστόδοντο και που υπερέχει ανάλογα με τη χρήση που του επιφυλάσσεις. Θα σου δώσει το κάτι παραπάνω εκτός δρόμου (μπορεί να το κάνει αλλά έχεις σκοπό να το πας εκεί που θα κάνει τη διαφορά?) Κατανάλωση σε συνάρτηση με την δύναμη και τις μουαγιέν? Άνεση, φόρτωμα, ταξίδι? Πόσο καλύτερο είναι μέσα στην πόλη? κτλ κτλ..

Το honda στα 20χιλιάρικα καλά θα κάνει να περιμένει. Αν εξαιρέσουμε αυτό, για βάλτα κάτω, που υπερέχει σε σχέση με το γιαμαχα? Σου χρειάζονται οι τομείς στους οποίους υπερέχει?
Που υστερεί? Με βάση την πραγματική χρήση όμως, όχι έχει 21 τροχό και πάει καλύτερα χώμα! Αυτό δεν έχει κανένα νόημα αν οι δύο μηχανές θα χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο no matter what. Οι περισσότεροι που παίρνουν το σούπερ ντούπερ dual purpose νεο africa twin δε θα κάνουν περισσότερα απ' ότι έκαναν με το βαρκαντέρο ή με αυτά τα καινούρια cross touring, πως στο διάβολο λέγονται!

Η κατηγορία μεσαίο ον οφφ χρειάζεται κάτι απλό, λιτό, ελαφρύ, μανιτζέβελο, οικονομικό και σπιτόζικο. Και ας είναι τσιμπιμένο ελαφρώς στην τιμή! Ούτε υπερτούμπνα, ούτε ηλεκτρικά μπλιμπλίκια, ούτε άχρηστη πλαστικούρα και "μούρη" αντβέ! Είτε περιμένεις μήπως δούμε τίποτε αξιόλογο είτε πας στα μεγάλα να κάνεις παρέα με τον 35.

Δε ξέρω τι μπορείς να πάρεις σε μτχ.

Ζεύκας
18/09/2016, 11:47
Τον όρο "Big Thumpers" τον έχω διαβάσει και για ΚΤΜ 990 και για 800GS αλλά και το DR800. Για ΚΤΜ 530 πχ δε τον έχω διαβάσει.
Από εκεί και πέρα αν έγραψες για να πάρεις τον πόντο της διόρθωσης, πάρε τον. Μπορεί να κάνω και λάθος, γιαυτό και το διόρθωσα.

αντιπάθεια μυρίζομαι. δεν πειράζει, δεν κρατάω κακίες. :wave2:

απλά γράφω ότι να'ναι για να ανεβάσω το post count μου :beer:

lleonidas
18/09/2016, 11:48
Επειδή παρατηρώ πως έχουμε κάποια κοινά γούστα και προσανατολισμό(αν εξαιρέσουμε ίσως τις off ανησυχίες σου!) και επειδή πρόσφατα βρισκόμουν σε παρόμοια θέση,έχω την αίσθηση πως δε θα βρεις 100% αυτό που ψάχνεις!Είτε επειδή κοστίζει 18-20 χιλιάρικα,είτε επειδή θα χρειαστεί να πάρεις κάποιο φτηνότερο καινούριο το οποίο δε θα είναι το νούμερο 1 από τις επιλογές σου είτε επειδή θα ''συμβιβαστείς'' και θα πάρεις μεταχειρισμένο.
Έχεις όμως και ένα αβαντάζ,είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις μεγάλο ή μεσαίο on/off...με αυτό το δεδομένο λοιπόν και ΑΝ τελικά αποκλείσεις τη λύση του africa λόγω κόστους κτήσης και των μικρών αυτών θεμάτων που σε χάλασαν σε μία τόσο ακριβή μοτο,μπορείς να κάνεις μια λίστα με τις υπόλοιπες που σου αρέσουν σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά.
Η αγορά μοτο βέβαια προϋποθέτει συναίσθημα/έρωτα και όχι μόνο κιτάπια και υπολογισμούς αλλά,καλώς ή κακώς,όλους μας περιορίζει το budget και οφείλουμε να σταθμίζουμε διάφορους παράγοντες...ένας από αυτούς είναι και η αναμονή για τα μελλοντικά μοντέλα που προαναφέρθηκαν...γιατί να ξοδέψεις τώρα 5 χιλιάρικα ως προκαταβολή και να χρεωθείς για 3 χρόνια για ένα μοντέλο(f800 adv) που δεν είναι έρωτας ή πρώτο στη λίστα σου;
Μία λύση είναι να επικεντρωθείς σε μεταχειρισμένα κάνοντας μια καλή επιλογή εκεί κοντά στα 5-6 χιλιάρικα,έχοντας ως κριτήριο και την καλή μεταπώληση...αν όντως ένα στρωματάκι θα σε κάλυπτε ως προς τα specs,τότε διευκολύνεται η αναζήτησή σου διότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα μεταχειρισμένα οn/off από 600 μέχρι και 1200cc...ε δεν μπορεί,κάποιο καλοδιατηρημένο θα βρεις που να καλύψει τις επιφυλάξεις σου για τα μεταχειρισμένα και συγχρόνως να σε καλύπτει ΚΑΙ αισθητικά/σχεδιαστικά σε κάποιο βαθμό.
Προσωπικά,αν το tiger 800 ήταν γιαπωνέζικο,θα ήταν σίγουρα το μηχανάκι που θα επέλεγα να οδηγώ..είχα 6 χρόνια tiger 1050 και δε σκοπεύω να ξαναπάρω σύντομα παρόλο που η εταιρεία βγάζει πολύ ωραία εργαλεία.Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν και άλλα : f650/700, f800, 990 adv ίσως και το caponord 1000.
Τα Varadero, M.G. Stelvio, KLV, μικρό tenere, transalp, 690 enduro, Husqvarna terra/strada δεν τα συγκαταλέγω διότι για διαφορετικούς λόγους το καθένα έχω την εντύπωση πως δε σου κάνουν.
Αν όμως η άφιξη του καινούριου tenere πρόκειται να γίνει σύντομα,τότε ίσως αξίζει τον κόπο η αναμονή έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα είσαι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό!

MikeG
18/09/2016, 11:48
αντιπάθεια μυρίζομαι. δεν πειράζει, δεν κρατάω κακίες. :wave2:

απλά γράφω ότι να'ναι για να ανεβάσω το post count μου :beer:

Μια από τα ίδια φιλαι!

daz
18/09/2016, 11:53
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μπαίνει σε αυτή τη κουβέντα.

Ο ίδιος το έβαλε.. :)

MikeG
18/09/2016, 11:54
Επειδή παρατηρώ πως έχουμε κάποια κοινά γούστα και προσανατολισμό(αν εξαιρέσουμε ίσως τις off ανησυχίες σου!) και επειδή πρόσφατα βρισκόμουν σε παρόμοια θέση,έχω την αίσθηση πως δε θα βρεις 100% αυτό που ψάχνεις!Είτε επειδή κοστίζει 18-20 χιλιάρικα,είτε επειδή θα χρειαστεί να πάρεις κάποιο φτηνότερο καινούριο το οποίο δε θα είναι το νούμερο 1 από τις επιλογές σου είτε επειδή θα ''συμβιβαστείς'' και θα πάρεις μεταχειρισμένο.
Έχεις όμως και ένα αβαντάζ,είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις μεγάλο ή μεσαίο on/off...με αυτό το δεδομένο λοιπόν και ΑΝ τελικά αποκλείσεις τη λύση του africa λόγω κόστους κτήσης και των μικρών αυτών θεμάτων που σε χάλασαν σε μία τόσο ακριβή μοτο,μπορείς να κάνεις μια λίστα με τις υπόλοιπες που σου αρέσουν σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά.
Η αγορά μοτο βέβαια προϋποθέτει συναίσθημα/έρωτα και όχι μόνο κιτάπια και υπολογισμούς αλλά,καλώς ή κακώς,όλους μας περιορίζει το budget και οφείλουμε να σταθμίζουμε διάφορους παράγοντες...ένας από αυτούς είναι και η αναμονή για τα μελλοντικά μοντέλα που προαναφέρθηκαν...γιατί να ξοδέψεις τώρα 5 χιλιάρικα ως προκαταβολή και να χρεωθείς για 3 χρόνια για ένα μοντέλο(f800 adv) που δεν είναι έρωτας ή πρώτο στη λίστα σου;
Μία λύση είναι να επικεντρωθείς σε μεταχειρισμένα κάνοντας μια καλή επιλογή εκεί κοντά στα 5-6 χιλιάρικα,έχοντας ως κριτήριο και την καλή μεταπώληση...αν όντως ένα στρωματάκι θα σε κάλυπτε ως προς τα specs,τότε διευκολύνεται η αναζήτησή σου διότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα μεταχειρισμένα οn/off από 600 μέχρι και 1200cc...ε δεν μπορεί,κάποιο καλοδιατηρημένο θα βρεις που να καλύψει τις επιφυλάξεις σου για τα μεταχειρισμένα και συγχρόνως να σε καλύπτει ΚΑΙ αισθητικά/σχεδιαστικά σε κάποιο βαθμό.
Προσωπικά,αν το tiger 800 ήταν γιαπωνέζικο,θα ήταν σίγουρα το μηχανάκι που θα επέλεγα να οδηγώ..είχα 6 χρόνια tiger 1050 και δε σκοπεύω να ξαναπάρω σύντομα παρόλο που η εταιρεία βγάζει πολύ ωραία εργαλεία.Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν και άλλα : f650/700, f800, 990 adv ίσως και το caponord 1000.
Τα Varadero, M.G. Stelvio, KLV, μικρό tenere, transalp, 690 enduro, Husqvarna terra/strada δεν τα συγκαταλέγω διότι για διαφορετικούς λόγους το καθένα έχω την εντύπωση πως δε σου κάνουν.
Αν όμως η άφιξη του καινούριου tenere πρόκειται να γίνει σύντομα,τότε ίσως αξίζει τον κόπο η αναμονή έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα είσαι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό!

Τα λες πολύ ορθολογικά & συμφωνώ 100% μαζί σου. Η αγορά μεταχειρισμένου σε συνδυασμό με ένα γενναίο service, είναι νομίζω ότι καλύτερο. Όμως ο καθένας τα ζυγίζει σίγουρα αλλιώς.
Πάντως μια γενικότερη οπτική που έχω είναι ότι παρ'όλη τη πληθώρα μοντέλων στη κατηγορία αυτή, πολύς κόσμος είναι μπερδεμένος γιατί τα περισσότερα είναι γλυκανάλατα. Παλιότερα νομίζω ο καθένας ήταν "ταγμένος" σε ένα μοντέλο για χ, ψ λόγους.

p.s Μακάρι να έβγαινε σύντομα και το ΚΤΜ 800.

daz
18/09/2016, 12:00

Μέχρι τώρα μόνο αυτό φαίνεται το πιο σωστό να κάνει αλλά μου απάντησε ήδη στην προηγούμενη σελίδα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι αυτό το σενάριο χρειάζεται περισσότερη σκέψη από μέρους του αφού όλα τα άλλα είναι ημίμετρα (γι' αυτόν).

ggs
18/09/2016, 12:08
Αν δεν είναι τουρμπανοφόρα γιουβαρλάκια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μασκαράδες ντυμένοι με ρούχα που δε τους ανήκουν. Μια νότα αισιοδοξίας ότι θα ακολουθήσουν την big H και θα σχεδιάσουν σωστά μηχανάκια διπλής χρήσης και μεγάλων αποστάσεων, επισκιάζεται απ' την ποιότητα που την έχει πάρει η μπάλα, ακόμα και σε ακριβότερα μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Έτσι όπως είναι όμως η κατάσταση στην αγορά σήμερα δεν αξίζει να διαθέσεις τόσα χρήματα. Ακόμα και αν σε μερικά χρόνια δε βγει κάτι που θα σου λύσει τα χέρια θα έχουν μπει στην αγορά μεταχειρισμένα του σήμερα.

Αν έχεις σκοπό να κάνεις όλα αυτά τα χλμ και θέλεις κάτι αξιόπιστο και άνετο, θα σου φανεί περίεργο που το γράφω εγώ, αλλά μόνο το γιουβαρλάκι της γιαμάχα αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς όλα στην κατηγορία δεν είναι ελαφριά. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής, είναι αξιόπιστο και έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο ζύγισμα ώστε ο τετρακέφαλος να μη δουλεύει υπερωρίες. Έχει και ρυθμιζόμενη σέλα! :cry:
Φακ τον 19αρι εμπρός, μια χαρά είναι για μηχανές >1000cc.

To gs 800 δεν ξέρω τι σκατά βγάζει ακόμα (είναι δυνατόν?) μα πρέπει να αναλογιστείς τι παραπάνω θα σου δώσει από ένα true μαστόδοντο και που υπερέχει ανάλογα με τη χρήση που του επιφυλάσσεις. Θα σου δώσει το κάτι παραπάνω εκτός δρόμου (μπορεί να το κάνει αλλά έχεις σκοπό να το πας εκεί που θα κάνει τη διαφορά?) Κατανάλωση σε συνάρτηση με την δύναμη και τις μουαγιέν? Άνεση, φόρτωμα, ταξίδι? Πόσο καλύτερο είναι μέσα στην πόλη? κτλ κτλ..

Το honda στα 20χιλιάρικα καλά θα κάνει να περιμένει. Αν εξαιρέσουμε αυτό, για βάλτα κάτω, που υπερέχει σε σχέση με το γιαμαχα? Σου χρειάζονται οι τομείς στους οποίους υπερέχει?
Που υστερεί? Με βάση την πραγματική χρήση όμως, όχι έχει 21 τροχό και πάει καλύτερα χώμα! Αυτό δεν έχει κανένα νόημα αν οι δύο μηχανές θα χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο no matter what. Οι περισσότεροι που παίρνουν το σούπερ ντούπερ dual purpose νεο africa twin δε θα κάνουν περισσότερα απ' ότι έκαναν με το βαρκαντέρο ή με αυτά τα καινούρια cross touring, πως στο διάβολο λέγονται!

Η κατηγορία μεσαίο ον οφφ χρειάζεται κάτι απλό, λιτό, ελαφρύ, μανιτζέβελο, οικονομικό και σπιτόζικο. Και ας είναι τσιμπιμένο ελαφρώς στην τιμή! Ούτε υπερτούμπνα, ούτε ηλεκτρικά μπλιμπλίκια, ούτε άχρηστη πλαστικούρα και "μούρη" αντβέ! Είτε περιμένεις μήπως δούμε τίποτε αξιόλογο είτε πας στα μεγάλα να κάνεις παρέα με τον 35.

Δε ξέρω τι μπορείς να πάρεις σε μτχ.

Daz τα έχουμε πει πολλές φορές κι από κοντά. Για εμένα, το ιδανικό μηχανάκι θα ήταν το τενερε 660 που είχα με ένα κυλίνδρο παραπάνω και 20-25 αλογα. Τιποτε άλλο.
Αυτά, την σημερινή εποχή, δεν θέλουν πάνω από 700-800 κυβικά.
Και θα στο πω αλλιώς.
Αν το f800gs ή το tiger το απλό έγραφε γιαμαχα, θα ήταν για πολλούς το ιδανικό μηχανάκι.
Δεν είναι ακριβό, είναι ελαφρύ, κάνει καλά τα πάντα.
Τα 1200αρια, ΌΛΑ ΤΑ 1200ρια, για εμένα είναι μια Ιουρασικη περίοδος στα ονοφ που την έφερε η BMW, την ακολούθησαν κι άλλοι σαν χανοι, κι ελπίζω να τελειώσει σύντομα.
Και μην λέμε τώρα για φορτωματα, ανέσεις κλπ.
Όλα τα ονοφ με τον κατάλληλο εξοπλισμό, φορτωνονται σαν γαιδουρια και γίνονται άνετα . Η διαφορά είναι στο Γκάζι.
Υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν να ταξιδεύουν 200+. Εκεί τα θέλουν τα κυβικά αλλά υπάρχουν θαυμάσια σπορτ-τουρινγκ μηχανάκια που κάνουν την δουλειά καλύτερα, ασφαλέστερα, άνετα. Δεν θες θηρία με αεροδυνσμικη περιπτέρου.
Οπότε, το θέμα για 1200ρια για εμένα έχει λήξει.

Και, μάλλον, ληγει και το θέμα 1000ρι.

ggs
18/09/2016, 12:22
Και πάμε στο option του μτχ. για να ξεκαθαρίσει.
Μέχρι 5000 αγορα.
Να μου αρέσει.
Μιλάμε δλδ για ΚΤΜ 950adv του 04-05.
Μεσα στην βδομάδα θα δω δύο.
Χλμ μιλάμε γύρω στα 60-80χιλ.

Ας υποθέσουμε ότι τα μηχανάκια δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα πτώσεις κλπ.

Τι χρειάζονται ως ένα "καλό service " για να βγάλουν αλλά 50000χλμ.
-Μεγαλο service?
-Αναρτήσεις?
-δίσκοι?
-τρομπες?
-άλλο?

Το μηχανάκι θα είναι ΚΑΙ για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΧΡΉΣΗ. που σημαίνει ζέστη, κίνηση κλπ.
Θέλουν διπλό βεντιλατερ;

Και υπάρχει και το θέμα της κατανάλωσης, αλλά είπαμε ότι πάει, καίει