PDA

View Full Version : KTM 1090/1090R/1290

Σελίδες : [1] 2 3

kostasdirt
20/09/2016, 17:57
Το νέο 1090? (στη θέση του 1050) μιλάνε για 125 ίππους, δεν είναι κακό...

367566

πυξιδας990
20/09/2016, 19:03

367566

ωραιο..

pipe_smoker
20/09/2016, 19:19
Δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνουν εκεί στην κτμ...

Βάλε 100, βγάλε 100 το πάνε να δούνε πού θα κάτσει?

DAYMAN
20/09/2016, 19:22
με ρυθμισεις στο πιρουνι φανταζομαι πια ετσι;

nik69
20/09/2016, 19:54

367566

To 1050 υποτίθεται έχει 95 άλογα για να μπορεί να βγαίνει και σε περιορισμένη έκδοση για Α2 δίπλωμα.
Εάν το κάνει 125 hp δεν θα μπορεί λόγω κανονισμών.
Εκτός και εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει την περιορισμένη έκδοση και αποφάσισε να την καταργήσει

devil's animal
21/09/2016, 06:43
Δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνουν εκεί στην κτμ...

Βάλε 100, βγάλε 100 το πάνε να δούνε πού θα κάτσει?

ελα μου ντε...:confused:

βγαζουν καινουργιο μοντελο ανα χρονο στην ιδια κατηγορια...
παμε μια με 1190..μετα 1290..μετα 1050, τωρα 1090...
και σε ολα αυτα να παιζουν οι εκδοσεις adv, R και δεν συμμαζευεται...

θα πας να παρεις μηχανακι και θα το εχεις γραμμενο σε χαρτι το ονομα του μην το ξεχασεις ή μην ξεχαστεις και παρεις αλλη εκδοση και αλλα αντι αλλων...:dizzy:

indianos950
21/09/2016, 06:48
Συντήρηση προβληματα ποιος θα τα μάθει ολα αυτα τα διαφορετικά Μότο

Πέρασε μια δεκαετία συν για να μπουν σε μια τάξη 950-990

Ζεύκας
21/09/2016, 08:29
ελα μου ντε...:confused:

θα πας να παρεις μηχανακι και θα το εχεις γραμμενο σε χαρτι το ονομα του μην το ξεχασεις ή μην ξεχαστεις και παρεις αλλη εκδοση και αλλα αντι αλλων...:dizzy:

και με εκτυπωμένη φωτό για διπλοτσεκάρισμα :lol:

Srider
21/09/2016, 10:05
οι φήμες λένε ότι:
* το 1050 θα γίνει 1090 R
* το 1190 R θα γίνει 1290 R
* το 1290 SA (super adventure) θα γίνει 1290 Τ

το 1190 βγαίνει από τη γκάμα διότι δεν εκπληρώνει τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς (από 1-1-2017)

kostasdirt
21/09/2016, 15:44
οι φήμες λένε ότι:
* το 1050 θα γίνει 1090 R
* το 1190 R θα γίνει 1290 R
* το 1290 SA (super adventure) θα γίνει 1290 Τ

το 1190 βγαίνει από τη γκάμα διότι δεν εκπληρώνει τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς (από 1-1-2017)

Το 1050 δε θα γίνει 1090R αλλά σκέτο 1090, τα 1190 τέλος, το 1190R γινεται 1290R, το 1290 super adventure θα αποκτήσει άλλη μία έκδοση την Τ
και φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες...

peterTHErider
21/09/2016, 15:46
εγω παντως βλεπω επανασχεδιασμενες πλαινες βαλιτσες.πραγμα που σημαινει οτι μπορει να ελυσαν τα γνωστα προβληματα που προκαλουσαν!

amyroukai
21/09/2016, 17:17
εγω παντως βλεπω επανασχεδιασμενες πλαινες βαλιτσες.πραγμα που σημαινει οτι μπορει να ελυσαν τα γνωστα προβληματα που προκαλουσαν!

Αν παρακολουθούσες λίγο το θέμα, τα προβλήματα (είπαν πως) ήταν από την βάση και όχι από τις βαλίτσες, την οποία επανασχεδίασαν και... πωλούν σε όσους έχουν την παλιά που κουνάει και στους νέους πελάτες, φυσικά.

Διαβάζω πως όσοι είχαν χρησιμοποιήσει GIVI πχ, δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με κουνήματα.

υ.γ. αυτό το νήμα θα φύγει στα "νέα" και θα ανοιχτεί κάποιο άλλο μόλις φανεί το κανονικό, παραγωγής, μοντέλο.

bulmont
21/09/2016, 17:28

Σαν τηλεοράσεις είναι αυτές οι βαλίτσες........................

lmb990
21/09/2016, 17:38
Μονο σε εμενα φαινεται χαλια αυτο το μηχανακι?? Οπτικα απο την φωτογραφια παντα... βαλιτσες πιο ασχημες δεν εχω δει... το υπολοιπο ειναι σαν vstrom1000 με αυτοκολητα κτμ... οδιγικα μοορει να γαμει αλλα εμφανισιακα αδιαφορο...

amyroukai
21/09/2016, 18:07
α δηλαδή μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με το σημερινό 1050 (και τα 1190 και 1290) απλά με κάτι ταινίες στο φανάρι του (επειδή είναι το νέο φανάρι και να μην φανεί και καλά) και άλλη ζελατίνα;

KAGOURO
21/09/2016, 18:52
χειρότερη απ την ΤΟΥΤΑ κατάντησε.....250 μοντέλα corolles

kordix
21/09/2016, 19:39

367566

Για μένα είναι τελείως αδιάφορο μηχανάκι. Δεν με βάζει στην πρίζα σαν κάποια άλλα. Αν δεν εγραφε ΚΤΜ θα το πέρναγα για suzuki. Είναι προφανές ότι η ΚΤΜ αλλάζει ρότα, πάει να πιάσει μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό με ότι σημαίνει αυτό.

Όταν ειχε βγει το 950 adv μας τρέχανε τα σάλια, τώρα αυτό περνάει απαρατήρητο.

Το vfr 800 x crossrunner του 16 που είναι ας πούμε στην ίδια κατηγορία εχει πολύ πιο ενδιαφέρουσα αισθητική και σαφώς πιο μπρουτάλ αν και χόνδα.

Τα μούλτι και 1000XR εχουν πολύ χαρακτηριστικό επιθετικό design. Ο τίγρης 1050 αν και αισθητικά δεν εχει πολυαλλάξει εμφανισιακά είναι πιο μηχανή.

Αν η ΚΤΜ δεν βγάλει γρήγορα ενα πραγματικό ον/οφ, αντικαταστάτη του 950 σε 800 ή 1000, θα κάνει πολύ κόσμο, και φανατικό με την φίρμα να ξενερώσει.

peterTHErider
21/09/2016, 20:42
Αν παρακολουθούσες λίγο το θέμα, τα προβλήματα (είπαν πως) ήταν από την βάση και όχι από τις βαλίτσες, την οποία επανασχεδίασαν και... πωλούν σε όσους έχουν την παλιά που κουνάει και στους νέους πελάτες, φυσικά.

Διαβάζω πως όσοι είχαν χρησιμοποιήσει GIVI πχ, δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με κουνήματα.

υ.γ. αυτό το νήμα θα φύγει στα "νέα" και θα ανοιχτεί κάποιο άλλο μόλις φανεί το κανονικό, παραγωγής, μοντέλο.

αμυρου μιας και ημουν\ειμαι υποψηφιος αγοραστης του 1290 το εχω παρακολουθησει πολυ στενα το θεμα.
φυσικα και το προβλημα δεν ηταν στις βασεις(πως γινεται να φταινε οι βασεις?) αλλα στην αεροδυναμικη τον μεγαλων και κακοσχεδιασμενων βαλιτσων οι οποιες δημιουργουσαν ταλαντωσεις.(αν εχεις παρατηρησει οι givi ειναι πιο στρογγυλεμενες αλλα δεν θα εβαζα ποτε και μονο οριτζιναλ γτ οι βασεις τους ειναι το χαλι τους το μαυρο)με το νεο σοφτ αναρτησεων και τις ´κουνηστες´βασεις που βαλανε απλα προσπαθησαν να διορθωσουν το προβλημα για οσους εχουν ΗΔΗ τις βαλιτσες-μπαουλα που ειχαν.
τωρα οπως βλεπεις κανανε τις βαλιτσες πιο ´κοφτες´ και με πιο αεροδυναμικο σχημα.παμε στοιχημα λοιπον οτι τωρα δεν θα εχουν τις κουνηστες βασεις?

irinia
21/09/2016, 21:20
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ

Η ΚΤΜ ήδη έβγαλε καινούργιες βάσεις για βαλίτσες
και αντί να τις δίνει ΤΖΑΜΠΑ για την πατατιά που έκανε
σε όσους τις έχουν αγοράσει,τις κοστολόγησε κιόλας με 200+ ευρώ...!!!
Σαν να λένε εκεί στην ΚΤΜ,τις δικές μας ΜΑ...............εσείς θα τις πληρώνετε
αγαπητοί μας fun...!!!
Ολόιδια αντιμετώπιση και από την Γιαμάχα..........χο........χο..........χο.
Με την υποψία ότι θα βγάλει πρόβλημα η βάση της κεντρικής πίσω βαλίτσας,
έβγαλε ανάκληση και έκανε την αλλαγή ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ....!!!

:wave2:

theofilos888
21/09/2016, 21:24
Ακομη και στο μουλαρι αλλαγμανη σελα εχουν. Η μαμα σελα ειναι χαλια στο 1190. Μου φανηκε πολυ σκληρη και λεπτη.

Coyote.V
21/09/2016, 21:37
Πάντως από τις ζάντες δεν φαίνεται και τόσο χωμάτινο. Είναι αυτό που λέει ο kordix (http://www.moto.gr/forums/member.php?u=23666) πάει να πιάσει μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό..

Λευκάδιος
21/09/2016, 23:10
Άλλος ένας εδώ που βρίσκει όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά όλη την σειρά adv αδιάφορη από αισθητικής πλευράς.Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί επιμένουν στον 19άρη τροχό αφού οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) αγοραστές δεν θα πατήσουν ποτέ χώμα με δαύτα.Ας έβαζαν 17άρες όπως είχε το πολύ ομορφότερο SMT.
Βέβαια ο pierer γράφει στους όρχεις του όλα τα παραπάνω και καλά κάνει.
367790

peterTHErider
21/09/2016, 23:12
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ

Η ΚΤΜ ήδη έβγαλε καινούργιες βάσεις για βαλίτσες
και αντί να τις δίνει ΤΖΑΜΠΑ για την πατατιά που έκανε
σε όσους τις έχουν αγοράσει,τις κοστολόγησε κιόλας με 200+ ευρώ...!!!
Σαν να λένε εκεί στην ΚΤΜ,τις δικές μας ΜΑ...............εσείς θα τις πληρώνετε
αγαπητοί μας fun...!!!
Ολόιδια αντιμετώπιση και από την Γιαμάχα..........χο........χο..........χο.
Με την υποψία ότι θα βγάλει πρόβλημα η βάση της κεντρικής πίσω βαλίτσας,
έβγαλε ανάκληση και έκανε την αλλαγή ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ....!!!

:wave2:

σε τι ειμαι αδιαβαστος ακριβως?
ειπα οτι εβγαλαν τις κουνηστες βασεις για να βελτιωσουν το θεμα σε οσους τις ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.δεν ειπα ποτε οτι εδωσε ως ανακληση οπως επρεπε.

lmb990
21/09/2016, 23:55
Η κτμ χαλασε το κοινο της και πιστευω θα το μειωσει... παλια οποιος ηθελε χωματα και @ρχιδια και μηχανακι που γ@μαει και ας χαλαει μια επιλογη ειχε... και πολλοι το κ@υλωναν στα φαναρια σλλα δεν το επαιρναν επειδη χαλαγε.. τωρα και πιο σκυλια και απο χοντα να ειναι τα νεα κτμ δεν θα πουλησουν γιατι ο κοσμος θα νομιζει οτι χαλαει.. η κ@υλα του για το συγκεκριμενο μηχανακι δεν ξεπερναει τις φημες (οτι χαλανε) ενω με τα 9Χ0 ναι... θα το παρω και ας παρει και φωτια...

peterTHErider
22/09/2016, 01:38
να μειωσει το κοινο της δυσκολο...νομιζω πλεον ειναι ο δευτερος ευρωπαιος κατασκευαστης και κυνηγαει την bmw...

amyroukai
22/09/2016, 01:56
νομίζω ότι είναι πρώτη σε πωλήσεις (όλο το γκρουπ ΚΤΜ μαζί, όχι μόνη της) και είναι πίσω σε κέρδη σε σχέση με την BMW.

irinia
22/09/2016, 03:10
σε τι ειμαι αδιαβαστος ακριβως?
ειπα οτι εβγαλαν τις κουνηστες βασεις για να βελτιωσουν το θεμα σε οσους τις ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.δεν ειπα ποτε οτι εδωσε ως ανακληση οπως επρεπε.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.........

Η ΚΤΜ ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα με το κούνημα στα πολλά χλμ. με το 1290
δεν θα υπάρχει επειδή το δημιουργούσαν οι βάσεις των πλαινών βαλιτσών...!!!
Τώρα αν άλλαξαν και τις βαλίτσες ,μάλλον θέλουν να πουλήσουν και νέες βαλίτσες
στα κορόιδα.......διπλό το χτύπημα,αν το έκαναν αυτό θα έπρεπε να πάρουν πίσω
και τις βαλίτσες και όχι να πειραματίζονται στις πλάτες των πελατών.
Τώρα ΑΝΑΚΛΗΣΗ σημαίνει το παίρνω πίσω και σου δίνω καινούργιο ΤΖΑΜΠΑ,ότι
και να είναι αυτό,από βάση βαλίτσας μέχρι και άξονας που κάνει 2000 ευρώ,
μπορεί και 3000 όπως στο crosstourer.
Αν είναι να επεξηγούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
τότε άστο .......πάμε παρακάτω.
Τρεις σειρές πιο πάνω γράφεις ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φταίνε οι βάσεις......!!!! :lol::lol:
Ε και εγώ σε ενημερώνω ότι η ΚΤΜ έβγαλε ανακοίνωση ότι για το κούνημα
ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ........:lol:
Φαντάσου δηλαδή να ψάχνουμε και τίποτε άλλο. ΚΑΗΚΑΜΕ ΛΕΜΕ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ..........ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΚΤΜ

Αυτααααααααααααααααααααααά

DrBig
22/09/2016, 05:13

Τρεις σειρές πιο πάνω γράφεις ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φταίνε οι βάσεις......!!!! :lol::lol:

Τι περιμενες να πει; Φταιει η γεωμετρια σε συνδυασμο με την αεροδυναμικη συστηματος βαλιτσας-μηχανης;

πυξιδας990
22/09/2016, 08:03
αν δειτε τις αγγελειες του 990-οι μισες λενε οτι δεν εχουν πατησει χωμα.
και τα μισα ως και παραπανω δεν πατανε χωμα.
αυτο ειναι σιγουρο οτι παιζεται παντου ανα την ευρωπη..
οποτε θα βγαλει και ασφαλτινα.

η ktm οντως ειναι η πρωτη σε πωλησεις ευρωπαικη εταιρια αλλα δευτερη στα εσοδα λογω της πιο φθηνης γκαμας.
αυτο που βλεπουμε στη φωτο ειναι ιδιο με το 1050.που ειναι ενα πολυ καλο μοτερικα μηχανακι,μια τεταρτη να ανοιξει με 990 και θα το καταλαβετε.πιστευω οτι βελτιωσαν το 1050 στα σημεια πχ μαυρο το υποπλαισιο και θα ειναι ενα πολυ καλο δρομισιο μηχανακι.το adventure μπορει να το γραφει στα πλαστικα----ε ας το γραφει..και τι εγινε.

amyroukai
22/09/2016, 10:47
Τι περιμενες να πει; Φταιει η γεωμετρια σε συνδυασμο με την αεροδυναμικη συστηματος βαλιτσας-μηχανης;

και με το σχετικά "μαλακό" υποπλαίσιο λένε μερικοί.

peterTHErider
22/09/2016, 10:50

οπως σου λεει ο δοκτορ πιο πανω να πουνε πως φταιει η γεωμετρια(που γαμει χωρις βαλιτσες) που καταστρεφετε απο τις βαλιτσες.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ;
οι βασεις ειναι ΣΤΑΘΕΡΑ σημεια στη μοτο που κρατανε τις βαλιτσες ΣΤΑΘΕΡΕΣ.
σαν να μου λες πως φταιει που δεν στριβει καλα μια μοτο επειδη τα οργανα ειναι κακοσχεδιασμενα.

amyroukai
22/09/2016, 10:54
Παιδάκια επειδή το βλέπω, θα κάνω ένα στις αντιπαραθέσεις "ΚΤΜούλη γίγαντα κάνε μας κουνήματα" και θα μεταφέρω όλα τα κουνημένα ποστ και μετά πάλι θα με βρίζετε γιατί "αυθαιρετώ και φασίζω", ας δεχτούμε πως ότι είχε να πει ο καθ' ένας το είπε και ότι θέλει ο άλλος να πιστεύει ας πιστεύει, δικαίωμά του.

Άντε μη σας πω πόσα μηχανάκια πουλάει η χόντα στις Φιλιππίνες και ζαλιστείτε :lol:

peterTHErider
22/09/2016, 11:23
Παιδάκια επειδή το βλέπω, θα κάνω ένα στις αντιπαραθέσεις "ΚΤΜούλη γίγαντα κάνε μας κουνήματα" και θα μεταφέρω όλα τα κουνημένα ποστ και μετά πάλι θα με βρίζετε γιατί "αυθαιρετώ και φασίζω", ας δεχτούμε πως ότι είχε να πει ο καθ' ένας το είπε και ότι θέλει ο άλλος να πιστεύει ας πιστεύει, δικαίωμά του.

Άντε μη σας πω πόσα μηχανάκια πουλάει η χόντα στις Φιλιππίνες και ζαλιστείτε :lol:

χαχαχαχαχαχαχαχαχα...εισαι κακος...

irinia
22/09/2016, 15:19

ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ

Επειδή πέρασα από ZZR blackbird hayabusa κ.λ.π.
Όταν σας έγραφα ότι τό ΚΤΜ είναι ένα εκρηκτικό μοτέρ
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ,όλοι λέγατε ότι έχω πρόβλημα
με τους Ευρωπαίους...!!
Η Γιαμάχα για παράδειγμα δεν είναι χαζή που δίνει τα 112 άλογα
και τα 220-225 τελικής στο τενερέ.
Η Χόντα επίσης η ΠΡΩΤΗ στην έρευνα δεν είναι χαζή επίσης όταν
ένα γαμάτο μοτέρ το κόβει στα 228 χλμ.τελικής στο crosstourer..!!
Η ΚΤΜ όμως προσπαθώντας να χτυπήσει τον μόνιμο εφιάλτη της
και ανταγωνιστή της στην Ευρώπη την bmw προσπάθησε
να είναι καλύτερη και πιο εντυπωσιακή σε εκείνο το σημείο που πίστευε
ότι δεν μπορεί να την κοντράρει η bmw,στα ΑΛΟΓΑ και τις επιδόσεις.
Αυτά δεν είναι δικά μου συμπεράσματα,είναι δηλώσεις των ιδίων...!!!
Ότι θα χτυπήσουμε την bmw εκεί που πιστεύουμε ότι είναι το αδύνατο
σημείο για να πάρουμε κομμάτι της αγοράς.Και φυσικά το μυαλό τους ήταν στο gs.
Και όλοι ξέρουμε ότι το gs έχει άλλα προσόντα και όχι την ιπποδύναμη...!!
Τώρα όπως είπες και εσύ ,τη μια θα φταίνε τα λάστιχα,την άλλη οι βαλίτσες,την τρίτη
η ζελατίνα και πάει λέγοντας μέχρι το επόμενο μοντέλο.
Το λάθος όμως δεν είναι αυτών,είναι όλων εμάς των κορόιδων που τρώμε χορτάρι..!!
Διότι αν αγοράσεις το σούπερ τενερέ για να κυνηγιέσαι και να το σκίζεις ή να προσπαθείς
να χαράξεις την άσφαλτο με τους μαρσπιέδες έχεις κάνει λάθος επιλογή,για να μην πω
ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ...!!!
Όποιος έχει ταξιδέψει για παράδειγμα με Χαγιαμπούζα αντιλαμβάνεται ,εκεί που τερματίζουν όλα αυτά
τα ψηλοτάβανα με τους μεγάλους τροχούς και τις μπασταρδέ αναρτήσεις που είναι σαν να είσαι σε πλοίο,
εκεί με το Χαγιαμπούζα και όλα τα παρόμοια μηχανάκια,άφηνες τα χέρια και έστριβε μόνο του...!!!
Όπως στον Τιτανικό λέμε ,εκεί που ακούγαμε εκείνο το φοβερό τραγούδι με την Σελίν Ντιόν.
Μόλις το τενερέ πιάσει τα 200-210 νοιώθεις σαν καλαμιά στον κάμπο,γιαυτό και η Γιαμάχα φαντάζομαι
είπε ωπ......μέχρι εκεί,όχι βέβαια ότι δεν είχε άλογα να δώσει,μια εταιρία που είναι κορυφή στα GP...!!!
Αν πάει το ΚΤΜ με 160-170 κουνάει..??
Έλα όμως που σου λένε,εμείς έχουμε αλόγατα πολλά να δώσουμε στο on-off μας...!!!
Και κάθομαι εγώ τώρα εδώ και ψάχνω με τον Πήτερ αν φταίει η βάση ή η βαλίτσα.
ΦΟΥΤΣΕΣ........ΜΠΛΕ.....!!!!

Cpt. Haddock
22/09/2016, 15:32
Δε μπορω να φανταστω πού θα οδηγησει ενα χαγιαμπουσα η παρομοίωσή του με τον Τιτανικο :uplate:

amyroukai
22/09/2016, 15:40
Ναι. Άντε πάλι...

Λοιπόν...

Το GS δεν κουνάει μέχρι την όποια τελική του. Το Crosstourer δεν κουνάει μέχρι την όποια τελική του. Το Explorer δεν κουνάει μέχρι την όποια τελική του. Για το τενερέ επίσης δεν έχω διαβάσει κάτι. Το ότι "ελαφρώνει" σαν αίσθηση δεν είναι αυτό που συζητάμε. Ούτε για το άφρικα λένε για κουνήματα. Για το άφρικα και το explorer γράφουν ότι πολύ εύκολα ξύνουν μαρσπιέδες στην άσφαλτο, να τα λέμε αυτά, υπάρχουν πολλοί βλάκες εκεί έξω.

Οπότε ένα μηχανάκι που κουνάει από τα 130-140 και επάνω, ΔΕΝ έχει να κάνει με την ιπποδύναμη, δεν έχει να κάνει με το κοστούμι και τις λοιπές θεωρίες σου φίλε Τέρενς. 140 πιάνουν και τα 250άρια μηχανάκια. Χωρίς να κουνάνε. Το αυτό, αλλά σε περισσότερα χιλιόμετρα, έκανε το μουλτιστράντα.

ΑΝ είχες δίκιο, τότε ΟΛΑ θα έπρεπε να τραμπα-τραμπαλίζονται αλλά δεν.

Η γιαμάχα έκανε την αντίστοιχη τεράστια ανοησία με το tracer900 το οποίο και περιορισμένη τελική στα 200λίγα πραγματικά, όχι κοντερίσια, έχει και κουπεπέ κάνει και τον όγκο του ΚΤΜ δεν έχει ΚΑΙ βασίζεται σε ένα μοντέλο που δεν κουνούσε. Μην μου πεις ότι 105 άλογα ρόδα είναι υπερβολικά πάλι... Γιατί το κροσράνερ με τα ίδια άλογα και το ίδιο σουλούπι δεν κάνει κιχ. Ή το μεγάλο στρομ. ή το μεγάλο βέρσυς.

Και γενικά μην μου πεις γιατί θα φύγουμε αλλού και θα σβήσεις πάλι όσα έγραψες, έτσι γιατί έχεις το θάρρος του λόγου και της άποψής σου. Τα είπαμε, είναι κοινή γνώση και τώρα απλά όλοι μαζί λέμε άσχετα στο θέμα μιάς μοτοσικλέτας ΝΕΑΣ για την οποία δεν ξέρουμε αν και πως και τι ΘΑ κάνει ΟΤΑΝ βγει στην παραγωγή. Ας περιμένουμε λίγους μήνες με το μαχαίρι και το ακόνι παρά πόδα και ας ορμήξουμε όταν και αν πρέπει.

και για να το κλείσω σαν δική μου τοποθέτηση, το να ταξιδεύεις με ένα μηχανάκι ΟΡΘΙΟ, με ΑΝΕΣΗ λόγω σέλας, ανεμοκάλυψης, χαλαρών γωνιών στα χέρια, στους γοφούς, στα γόνατα, με δυνατότητες να μεταφέρεις ότι γουστάρεις από πράγματα δεν είναι "σανός", είναι δικαίωμα στην επιλογή. Προφανώς και κάνεις λάθος επιλογή αν θες με αυτό να πηγαίνεις 200+ αλλά δεν είναι εσφαλμένο το να περιμένεις ότι θα είναι "βράχος" στα 150 υπό οιεσδήποτε συνθήκες δρόμου, φορτίου και καιρού. Και αν μπορεί να ξύσει και μαρσπιέδες στον επαρχιακό για να γουστάρεις και αν μπορεί να σε βάλει και στον χωματόδρομο που πάει στο τάδε χωριό χωρίς να ανησυχείς όπως σε ένα στριτ, ακόμα καλύτερα.

DrBig
22/09/2016, 15:40
ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ

Επειδή πέρασα από ZZR blackbird hayabusa κ.λ.π.
Όταν σας έγραφα ότι τό ΚΤΜ είναι ένα εκρηκτικό μοτέρ
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ,όλοι λέγατε ότι έχω πρόβλημα
με τους Ευρωπαίους...!!
Η Γιαμάχα για παράδειγμα δεν είναι χαζή που δίνει τα 112 άλογα
και τα 220-225 τελικής στο τενερέ.
Η Χόντα επίσης η ΠΡΩΤΗ στην έρευνα δεν είναι χαζή επίσης όταν
ένα γαμάτο μοτέρ το κόβει στα 228 χλμ.τελικής στο crosstourer..!!
Η ΚΤΜ όμως προσπαθώντας να χτυπήσει τον μόνιμο εφιάλτη της
και ανταγωνιστή της στην Ευρώπη την bmw προσπάθησε
να είναι καλύτερη και πιο εντυπωσιακή σε εκείνο το σημείο που πίστευε
ότι δεν μπορεί να την κοντράρει η bmw,στα ΑΛΟΓΑ και τις επιδόσεις.
Αυτά δεν είναι δικά μου συμπεράσματα,είναι δηλώσεις των ιδίων...!!!
Ότι θα χτυπήσουμε την bmw εκεί που πιστεύουμε ότι είναι το αδύνατο
σημείο για να πάρουμε κομμάτι της αγοράς.Και φυσικά το μυαλό τους ήταν στο gs.
Και όλοι ξέρουμε ότι το gs έχει άλλα προσόντα και όχι την ιπποδύναμη...!!
Τώρα όπως είπες και εσύ ,τη μια θα φταίνε τα λάστιχα,την άλλη οι βαλίτσες,την τρίτη
η ζελατίνα και πάει λέγοντας μέχρι το επόμενο μοντέλο.
Το λάθος όμως δεν είναι αυτών,είναι όλων εμάς των κορόιδων που τρώμε χορτάρι..!!
Διότι αν αγοράσεις το σούπερ τενερέ για να κυνηγιέσαι και να το σκίζεις ή να προσπαθείς
να χαράξεις την άσφαλτο με τους μαρσπιέδες έχεις κάνει λάθος επιλογή,για να μην πω
ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ...!!!
Όποιος έχει ταξιδέψει για παράδειγμα με Χαγιαμπούζα αντιλαμβάνεται ,εκεί που τερματίζουν όλα αυτά
τα ψηλοτάβανα με τους μεγάλους τροχούς και τις μπασταρδέ αναρτήσεις που είναι σαν να είσαι σε πλοίο,
εκεί με το Χαγιαμπούζα και όλα τα παρόμοια μηχανάκια,άφηνες τα χέρια και έστριβε μόνο του...!!!
Όπως στον Τιτανικό λέμε ,εκεί που ακούγαμε εκείνο το φοβερό τραγούδι με την Σελίν Ντιόν.
Μόλις το τενερέ πιάσει τα 200-210 νοιώθεις σαν καλαμιά στον κάμπο,γιαυτό και η Γιαμάχα φαντάζομαι
είπε ωπ......μέχρι εκεί,όχι βέβαια ότι δεν είχε άλογα να δώσει,μια εταιρία που είναι κορυφή στα GP...!!!
Αν πάει το ΚΤΜ με 160-170 κουνάει..??
Έλα όμως που σου λένε,εμείς έχουμε αλόγατα πολλά να δώσουμε στο on-off μας...!!!
Και κάθομαι εγώ τώρα εδώ και ψάχνω με τον Πήτερ αν φταίει η βάση ή η βαλίτσα.
ΦΟΥΤΣΕΣ........ΜΠΛΕ.....!!!!

Ειναι απλα τα πραματα τερενς. Το 1290 ειναι ενα μηχανακι με γρηγορη σχετικα γεωμετρια, μεγαλες διαδρομες στις αναρτησεις και πιθανοτατα οχι ψαγμενη αεροδυναμικη. Συνεπως οι βαλιτσες πρεπει να ειναι σωστα σχεδιασμενες. Δεν ηταν. Μαλλον οι καινουργιες θα ειναι. Βαλε και στην εξισωση τις ενεργητικες αναρτησεις που μπορει να μην εχουν ακομα σωστο για την περιπτωση αλγοριθμο και την απουσια ρυθμιζομενου σταμπιλιζατερ και γινεται αυτο που γινεται.

Εγω προσωπικα αν το ειχα και μου κουναγε θα εβαζα κανενα καλο σταμπ και ουτε που θα ανεφερα το θεμα.

irinia
22/09/2016, 16:04
οπως σου λεει ο δοκτορ πιο πανω να πουνε πως φταιει η γεωμετρια(που γαμει χωρις βαλιτσες) που καταστρεφετε απο τις βαλιτσες.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ;
οι βασεις ειναι ΣΤΑΘΕΡΑ σημεια στη μοτο που κρατανε τις βαλιτσες ΣΤΑΘΕΡΕΣ.
σαν να μου λες πως φταιει που δεν στριβει καλα μια μοτο επειδη τα οργανα ειναι κακοσχεδιασμενα.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΒΑΛΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΜ

Επανασχεδιάστηκαν και η εταιρία ανακοίνωσε ότι λύνουν το πρόβλημα
με το κούνημα στο 1290...!!
Αν έχεις άλλες απορίες στην ΚΤΜ..!!
Πήγαινε και διάβασε την ανακοίνωση τους...!!!
Αν μπεις στην ΚΤΜ έχουν βγάλει και κοστολόγιο.
Ό ΕΓΩΙΣΜΟΣ είναι ΠΟΛΥ κακό πράγμα...!!!

http://www.motomag.gr/news/reportaz/moto-ta-ktm-kai-oi-valitses-toys

ΥΓ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ το πρόβλημα
δεν αφορά μόνο το 1290...!!!Αλλά και τα υπόλοιπα.

irinia
22/09/2016, 16:10
Ναι. Άντε πάλι...

Λοιπόν...

Το GS δεν κουνάει μέχρι την όποια τελική του. Το Crosstourer δεν κουνάει μέχρι την όποια τελική του. Το Explorer δεν κουνάει μέχρι την όποια τελική του. Για το τενερέ επίσης δεν έχω διαβάσει κάτι. Το ότι "ελαφρώνει" σαν αίσθηση δεν είναι αυτό που συζητάμε. Ούτε για το άφρικα λένε για κουνήματα. Για το άφρικα και το explorer γράφουν ότι πολύ εύκολα ξύνουν μαρσπιέδες στην άσφαλτο, να τα λέμε αυτά, υπάρχουν πολλοί βλάκες εκεί έξω.

Οπότε ένα μηχανάκι που κουνάει από τα 130-140 και επάνω, ΔΕΝ έχει να κάνει με την ιπποδύναμη, δεν έχει να κάνει με το κοστούμι και τις λοιπές θεωρίες σου φίλε Τέρενς. 140 πιάνουν και τα 250άρια μηχανάκια. Χωρίς να κουνάνε. Το αυτό, αλλά σε περισσότερα χιλιόμετρα, έκανε το μουλτιστράντα.

Η γιαμάχα έκανε την αντίστοιχη τεράστια ανοησία με το tracer900 το οποίο και περιορισμένη τελική στα 200λίγα πραγματικά, όχι κοντερίσια, έχει και κουπεπέ κάνει και τον όγκο του ΚΤΜ δεν έχει ΚΑΙ βασίζεται σε ένα μοντέλο που δεν κουνούσε. Μην μου πεις ότι 105 άλογα ρόδα είναι υπερβολικά πάλι... Γιατί το κροσράνερ με τα ίδια άλογα και το ίδιο σουλούπι δεν κάνει κιχ. Ή το μεγάλο στρομ. ή το μεγάλο βέρσυς.

Και γενικά μην μου πεις γιατί θα φύγουμε αλλού και θα σβήσεις πάλι όσα έγραψες, έτσι γιατί έχεις το θάρρος του λόγου και της άποψής σου. Τα είπαμε, είναι κοινή γνώση και τώρα απλά όλοι μαζί λέμε άσχετα στο θέμα μιάς μοτοσικλέτας ΝΕΑΣ για την οποία δεν ξέρουμε αν και πως και τι ΘΑ κάνει ΟΤΑΝ βγει στην παραγωγή. Ας περιμένουμε λίγους μήνες με το μαχαίρι και το ακόνι παρά πόδα και ας ορμήξουμε όταν και αν πρέπει.

και για να το κλείσω σαν δική μου τοποθέτηση, το να ταξιδεύεις με ένα μηχανάκι ΟΡΘΙΟ, με ΑΝΕΣΗ λόγω σέλας, ανεμοκάλυψης, χαλαρών γωνιών στα χέρια, στους γοφούς, στα γόνατα, με δυνατότητες να μεταφέρεις ότι γουστάρεις από πράγματα δεν είναι "σανός", είναι δικαίωμα στην επιλογή. Προφανώς και κάνεις λάθος επιλογή αν θες με αυτό να πηγαίνεις 200+ αλλά δεν είναι εσφαλμένο το να περιμένεις ότι θα είναι "βράχος" στα 150 υπό οιεσδήποτε συνθήκες δρόμου, φορτίου και καιρού. Και αν μπορεί να ξύσει και μαρσπιέδες στον επαρχιακό για να γουστάρεις και αν μπορεί να σε βάλει και στον χωματόδρομο που πάει στο τάδε χωριό χωρίς να ανησυχείς όπως σε ένα στριτ, ακόμα καλύτερα.

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ

Από αυτά που έγραψα,έχουμε θέμα........μάλλον δεν εκφράζομαι καλά..!!

irinia
22/09/2016, 16:14
Ειναι απλα τα πραματα τερενς. Το 1290 ειναι ενα μηχανακι με γρηγορη σχετικα γεωμετρια, μεγαλες διαδρομες στις αναρτησεις και πιθανοτατα οχι ψαγμενη αεροδυναμικη. Συνεπως οι βαλιτσες πρεπει να ειναι σωστα σχεδιασμενες. Δεν ηταν. Μαλλον οι καινουργιες θα ειναι. Βαλε και στην εξισωση τις ενεργητικες αναρτησεις που μπορει να μην εχουν ακομα σωστο για την περιπτωση αλγοριθμο και την απουσια ρυθμιζομενου σταμπιλιζατερ και γινεται αυτο που γινεται.

Εγω προσωπικα αν το ειχα και μου κουναγε θα εβαζα κανενα καλο σταμπ και ουτε που θα ανεφερα το θεμα.

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΜΩΣ.............ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΑΝ

Τις βάσεις των βαλιτσών όπως παρέθεσα να διαβάσεις...!!!
Και μάλιστα τις παρουσίασαν στα καινούργια μοντέλα.
Ό άλλος Μόντ,έχει άλλα θέματα και καταλαβαίνει ότι θέλει...!!
Δικαίωμα του....εγώ γράφω,ο κόσμος διαβάζει.
Και δε διαβάζουν μόνο οι 2-3 που απαντάνε..!!
Μηχανικός δεν είμαι ας μας απαντήσουν αυτοί που ξέρουν αν με ένα αμορτισέρ
τιμονιού λύνεις τέτοιου είδους προβλήματα.

amyroukai
22/09/2016, 16:27
Ό άλλος Μόντ,έχει άλλα θέματα και καταλαβαίνει ότι θέλει...!!
Δικαίωμα του....εγώ γράφω,ο κόσμος διαβάζει.
Και δε διαβάζουν μόνο οι 2-3 που απαντάνε..!!

η επίκληση του "κόσμου" που διαβάζει αλλά δεν γράφει αναφέρεται για να ισχυροποιήσει την όποια άποψη εκφράζεις; ή για να ισχυριστείς το ότι εκπροσωπείς την σιωπηλή πλειοψηφία;
Ο άλλος μοντ, που σε τελική ανάλυση και πριν γίνει πολύ πρόσφατα μοντ τα ίδια διάβαζε και τα ίδια σου έλεγε αλλά τότε δεν είχες ιδιαίτερο θεματάκι απέναντί του, σε διάβασε να λες βλάκες όσους μπορούν να ξύσουν μαρσπιέ, να λες χορτοφάγους όσους επιλέγουν μεγάλο ον-οφ αντί μεγάλου στριτ για ταξίδια. Λες και το χαγιαμπούσα μπορεί να ταξιδέψει με 200 με 3βαλίτσεςΧ45λιτρα και δεύτερο άτομο... Ίδιο χάλι με το όποιο ον-οφ θα είναι. Οπότε ναι, έχεις πρόβλημα έκφρασης, αν κάτι άλλο θέλεις να πεις και αντί για να το πεις επιλέγεις απλά να προσβάλλεις τους λοιπούς αγοραστές μεγάλων ον-οφ.

Και φυσικά, έχεις πρόβλημα κατανόησης όταν σου λένε επιτέλους να κόψεις τα άσχετα ζαμπονολογήματα όπου σταθείς και όπου βρεθείς και επιλέγεις να το κάνεις συστηματικά. Αλλά δεν φταις εσύ, οι φασίστες οι μοντς φταίνε που δεν σε αφήνουν να γράφεις σε ΚΑΘΕ νήμα που αφορά ΚΤΜ για κουνήματα και σε ΚΑΘΕ νήμα που αφορά BMW για κλεψιμαίικες τιμές και αξιοπιστία. Εμπρός στον αγώνα Τέρενς, πες μας και γερμανοτσολιάδες σε λίγο. Σε αυτό το νήμα τουλάχιστον γλιτώσαμε από το επιχείρημα "η χόντα πουλάει εκατομμύρια και ...".

πυξιδας990
22/09/2016, 17:02
το 1090 θα πουλησει μια χαρα στην αγορα και σαφως πιο πολλες μοναδες απο το super tenere...
μεσα σε 2 χρονια παραγωγη του 1050,αλλαζει το μοντελο-ειναι κατι που δεν συνηθιζε η κτμ-το θεμα ομως ειναι οτι το κανει και προσφερει ενα καλυτερο αποτελεσμα.οι κατοχοι 1050 ειναι σιγουρο οτι δεν θα τους αρεσει αυτη η αλλαγη....
απο την αλλη το 1050 που ειναι μια χαρα μοτοσυκλετα θα βρισκεται και πιο φθηνα στην αγορα του μεταχειρω...

για τις βαλιτσες,ειναι σαφες οτι εκανε πατατα η εταιρια,τουλαχιστον το διορθωσε κατα τα λεγομενα της και παμε παρακατω...

ggs
22/09/2016, 17:22
Εγώ βλέπω ένα "συμμαζεμα" όλο και προς τα κάτω σε κυβικά και ίππους στα μεγκαον"οφ".
Επιτέλους... Φτάνει το δούλεμα που τους ρίχνει τόσα χρόνια η BMW.

Το 1090 δείχνει ταμαμ για πολλά ταξίδια. Αν και η τιμή του είναι καλή, θα πουλήσει. Πλέον, νομίζω ότι τα χαζά θέματα αξιοπιστίας του παρελθόντος η ΚΤΜ τα έχει ξεπεράσει.

... Αλλά ρπστμ... Είναι κοντό ή εμένα μου φαίνεται;

amyroukai
22/09/2016, 17:26
Αν εννοείς απόσταση από το έδαφος μάλλον ναι αλλά... γιατί να είναι ψηλό;

Τα γόνατα και οι γοφοί του αναβάτη πάντως δείχνουν πολύ ΟΚ σαν γωνιες.

nik69
22/09/2016, 18:18
Ναι. Άντε πάλι...

Λοιπόν...

Σίγουρα υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μοτοσυκλετών λόγω γεωμετρίας , αλλά μια απλή αναζήτηση στο youtube (γράφεις το μοντέλο που θες και δίπλα την λέξη wooble) αναιρούν αυτά που λες (πχ ότι το gs δεν έχει τέτοιο θέμα).
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνεις σε ποιές περιπτώσεις φταίει η απειρία του αναβάτη ή κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή η ίδια η σχεδίαση της μοτοσυκλέτα.
Στο 2 παρακάτω βίντεο φαίνεται τι μπορεί να πάθει κάποιος στην απόλυτη ευθεία. Στο 2ο ειδικά είναι ένα απλό ΜT07 με μόλις 75 άλογα σε ένα δρόμο που φαίνεται σαν όνειρο στους Έλληνες.
https://www.youtube.com/watch?v=TpeNWxHF6uI
https://www.youtube.com/watch?v=bVlAR8GcH3c
Και στο παρακάτω ένας άλλος προσπαθεί να εξηγήσει τα γνωστά για κάποιους (για να μην ξαναβάλω το twist of the wrist που λέει ακριβώς τα ίδια)
https://www.youtube.com/watch?v=SkDPMLxAZP0

Δεν διαφωνώ ότι το tracer μπορεί να είναι ευαίσθητο , αλλά ταυτόχρονα έχει και ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που γίνεται ταυτόχρονα μειονέκτημα. Είναι σχετικά φθηνό και αρκετά γρήγορο ώστε να το αγοράσει κάποιος καινούργιο. Και εάν αυτός ο κάποιος έχει προηγούμενη εμπειρία από σκούτερ 250cc το αποτέλεσμα είναι να ανοίγει τέρμα το γκάζι κρατημένος σαν τον πίθηκο από το τιμόνι με τα γνωστά αποτελέσματα.

Εγώ πιστεύω ότι το σημαντικότερο μειονέκτημα σε αυτά τα adventure είναι οι καθρέπτες-χούφτες οι οποίες είναι στηριγμένες στο τιμόνι και όχι σε ένα σταθερό φέρινγκ.
Αυτό είναι αρκετό σε ισχυρούς πλάγιους ανέμους , ενώ πας στην ευθεία χαλαρός και άνετος να δημιουργήσουν αθέλητες δυνάμεις επάνω στο τιμόνι και να αρχίσει το πέρα-δώθε μετά.
Και το ύψος τους επίσης . Η ποιό πρόσφατη εμπειρία με ένα nissan qashqai μου υπενθίμησε ξανά ότι ένα ψηλότερο αυτοκίνητο είναι ποιό ασταθές και κουνάει ποιό έντονα από ένα χαμηλότερο. Ακόμα και εάν το το ψηλότερο είναι ασφαλέστερο από ένα χαμηλότερο περασμένων δεκαετιών . έτσι κι'αλλιώς πάντα τα συμπεράσματα που βγάζουμε είναι συγκριτικά με κάτι.

peterTHErider
22/09/2016, 20:40
ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΒΑΛΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΜ

Επανασχεδιάστηκαν και η εταιρία ανακοίνωσε ότι λύνουν το πρόβλημα
με το κούνημα στο 1290...!!
Αν έχεις άλλες απορίες στην ΚΤΜ..!!
Πήγαινε και διάβασε την ανακοίνωση τους...!!!
Αν μπεις στην ΚΤΜ έχουν βγάλει και κοστολόγιο.
Ό ΕΓΩΙΣΜΟΣ είναι ΠΟΛΥ κακό πράγμα...!!!

http://www.motomag.gr/news/reportaz/moto-ta-ktm-kai-oi-valitses-toys

ΥΓ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ το πρόβλημα
δεν αφορά μόνο το 1290...!!!Αλλά και τα υπόλοιπα.
ααααντε παλι...
σε θεωρω εξυπνο ανθρωπο(πολυ πιθανο τελικα να κανω λαθος)και πιστευα να καταλαβαινεις.
το αρθρο το εχω διαβασει εδω και μηνες.και δεν λεει πουθενα πως φταινε οι βασεις για το κουνημα αλλα οι καινουργιες το λυνουν.εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ η μια διατυπωση απο την αλλη.
εχεις δει σε καμια αλλη μοτο στην πολυχρονη εμπειρια σου βασεις βαλιτσων που ειναι πλευστες οπως αυτες της κτμ?
φυσικα και οχι,γιατι αν το μηχανακι για καποιο λογο εχει ασταθεια βριςκουμε το προβλημα.αν δεν μπορουμε να το διορθωσουμε απο την πηγη του οπως η αεροδυναμικη συμπεριφορα ΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ αντι να αλλαξουμε σε ολες τις μοτο τα πλαστικα και να τις κανουμε καινουργιες ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ.η κτμ ανακαλυψε πως οι βαλιτσες χαλανε την αεροδυναμικη συμπεριφορα οποτε σου λεει οι λιγο πλευστες μας βασεις που θα κουνανε λιγο τις βαλιτσες-γκουμουτσες και θα μειωσουν το προβλημα που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.

το καταλαβες τωρα?δεν ειναι το δυσκολο...
(παραδειγμα):για να το κανω και πιο απλο...αν καποιος εχει προβλημα στα ισχια και δεν περπαταει σωστα χρειαζεται χειρουργιο.ΑΛΛΑ μπορει να του δωσουν σωστα ανατομικα παπουτσια και να διορθωθει η κατασταση περπατωντας σωστα.ΑΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.
οπως στις βασεις...δεν ειναι εκει το προβλημα αλλα δινουν λυση...
να το κανω και φραγκοδιφραγκα...?

υγ.εκτος,απο τον εγωισμο και η αδυναμια κατανοησης ειναι πολυ κακο πραγμα...

amyroukai
22/09/2016, 20:43
Νομίζω πως η πρώτη με πλευστές ήταν η τράιουμφ, στα τάιγκερ. Και εκεί δεν κουνάει το μηχανάκι αλλά οι βάσεις έσπαγαν πανεύκολα.

xaotikos
22/09/2016, 20:48
Σε ποιο tiger αναφερεσε γιατι στο αρχικο 1050 δεν είχε κατι τετοιο νομιζω...και δεν κουνούσε

amyroukai
22/09/2016, 20:53
αν δεν με απατάει η μνήμη μου (και αν με απατάει θέλω να ξέρω με ποιόν... ΟΚ άστο δεν θέλω να ξέρω) στο 800 το είχα πρωτοδιαβάσει σε τεστ. έγραφαν ότι έχουν εγκάρσια "ελαστικότητα" που ήταν εμφανής με άδειες τις βαλίτσες, όταν ήταν γεμάτες ήταν λιγότερο αντιληπτό. αλλά θυμάμαι στο ΜΟΤΟ σε μεγκα τεστ να γράφουν ότι έσπασε η βάση με το πρώτο "ακούμπημα" (όχι πτώση) σε ελιγμό για φωτογράφιση; σε κάποιο γεφυράκι.

Srider
22/09/2016, 21:30

Επειδή είμαι κάτοχος 1290 SA (αλλά με μεταλλικές Givi και 15000 ΚΜ) μπορώ να σου πω πως πλέον (εδώ και κάνα 3μηνο) μετά το διαθέσιμο software update μέσω ανάκλησης δεν χρειάζεται το σταμπιλάιζερ.
Έχουν αλλάξει τη ρύθμιση στις αναρτήσεις και έχει "σκληρύνει". Είναι σταθερή σαν τρένο η μηχανή ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Παρόλαυτα γλυκοκοιτάζω το σταμπιλάιζερ της hyperpro.

irinia
23/09/2016, 02:59
ααααντε παλι...
σε θεωρω εξυπνο ανθρωπο(πολυ πιθανο τελικα να κανω λαθος)και πιστευα να καταλαβαινεις.
το αρθρο το εχω διαβασει εδω και μηνες.και δεν λεει πουθενα πως φταινε οι βασεις για το κουνημα αλλα οι καινουργιες το λυνουν.εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ η μια διατυπωση απο την αλλη.
εχεις δει σε καμια αλλη μοτο στην πολυχρονη εμπειρια σου βασεις βαλιτσων που ειναι πλευστες οπως αυτες της κτμ?
φυσικα και οχι,γιατι αν το μηχανακι για καποιο λογο εχει ασταθεια βριςκουμε το προβλημα.αν δεν μπορουμε να το διορθωσουμε απο την πηγη του οπως η αεροδυναμικη συμπεριφορα ΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ αντι να αλλαξουμε σε ολες τις μοτο τα πλαστικα και να τις κανουμε καινουργιες ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ.η κτμ ανακαλυψε πως οι βαλιτσες χαλανε την αεροδυναμικη συμπεριφορα οποτε σου λεει οι λιγο πλευστες μας βασεις που θα κουνανε λιγο τις βαλιτσες-γκουμουτσες και θα μειωσουν το προβλημα που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.

το καταλαβες τωρα?δεν ειναι το δυσκολο...
(παραδειγμα):για να το κανω και πιο απλο...αν καποιος εχει προβλημα στα ισχια και δεν περπαταει σωστα χρειαζεται χειρουργιο.ΑΛΛΑ μπορει να του δωσουν σωστα ανατομικα παπουτσια και να διορθωθει η κατασταση περπατωντας σωστα.ΑΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.
οπως στις βασεις...δεν ειναι εκει το προβλημα αλλα δινουν λυση...
να το κανω και φραγκοδιφραγκα...?

υγ.εκτος,απο τον εγωισμο και η αδυναμια κατανοησης ειναι πολυ κακο πραγμα...

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Θα είχες κάνει μεγάλη καρριέρα,όμως το άσπρο μαύρο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Εσύ λοιπόν πάρε το ΚΤΜ και βάλε τις καινούργιες βαλίτσες στις ΠΑΛΙΕΣ βάσεις.
Λες να κουνάει..??Το ξέρω θα λύσεις το πρόβλημα αλλάζοντας τες,
ΟΜΩΣ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ.:rotflmao::rotflmao::a4::a25::a018:
Και περιμένουμε με αγωνία τις εντυπώσεις σου............
Για το ΚΤΜ πόσα είπαμε ..?? 19000 παρά κάτι...??

:a33::a54::a56:

ΥΓ. Ας μας εξηγήσει κάποιος παρακαλώ,πως γίνεται αυτό...??
Αφού πουθενά δε γράφει ότι ΦΤΑΙΝΕ οι βάσεις,πως το λύνουν
το πρόβλημα οι καινούργιες σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μας..??
Και γιατί οι Αυστριακοί ασχολήθηκαν με τις βάσεις που δεν έφταιγαν..??
Αν υποθέσω ότι για να πηγαίνει ένα μηχανάκι 19000 ευρώ χωρίς
να κουνάει ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αλλαγή σε βάσεις ή βαλίτσες τότε
τα έχω δει όλα πριν πεθάνω.Η απόλυτη τεχνολογία.Όποιος μπορεί πάντως
ας μου λύσει την απορία,γιατί τόσοι μαλάκες τεχνικοί κατά τον φίλο μας
άλλαξαν τις βάσεις και όχι μόνο τις βαλίτσες,πράγμα πολύ πιο εύκολο..??

irinia
23/09/2016, 03:09
ΡΕ ΜΟΝΤ

Πολύ αδικείς τον εαυτό σου
Είναι δυνατόν να πιάνεσαι από ένα ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ και να το επικαλείσαι
λέγοντας ότι προσβάλω και χαρακτηρίζω όσους ξύνουν μασπιέδες με on-off
ως βλάκες..??
Άσε το κατεβατό παρακάτω,ΣΠΑΜΑΡΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΛΕΜΕ και οι δύο.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ άλλο η συζήτηση με έβγαλες νοκ-αουτ....!!!
Ή δεν ξέρουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ............η εμπάθεια και η κόντρα πάει σύννεφο.
Διάβασε το και σβήστο,να μη κουράζουν και οι σαχλαμάρες όσους πράγματι
ενδιαφέρονται για ενημέρωση διαβάζοντας του καθενός ΜΑΣ την εξυπνάδα.

peterTHErider
23/09/2016, 11:55
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Θα είχες κάνει μεγάλη καρριέρα,όμως το άσπρο μαύρο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Εσύ λοιπόν πάρε το ΚΤΜ και βάλε τις καινούργιες βαλίτσες στις ΠΑΛΙΕΣ βάσεις.
Λες να κουνάει..??Το ξέρω θα λύσεις το πρόβλημα αλλάζοντας τες,
ΟΜΩΣ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ.:rotflmao::rotflmao::a4::a25::a018:
Και περιμένουμε με αγωνία τις εντυπώσεις σου............
Για το ΚΤΜ πόσα είπαμε ..?? 19000 παρά κάτι...??

:a33::a54::a56:

ΥΓ. Ας μας εξηγήσει κάποιος παρακαλώ,πως γίνεται αυτό...??
Αφού πουθενά δε γράφει ότι ΦΤΑΙΝΕ οι βάσεις,πως το λύνουν
το πρόβλημα οι καινούργιες σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μας..??
Και γιατί οι Αυστριακοί ασχολήθηκαν με τις βάσεις που δεν έφταιγαν..??
Αν υποθέσω ότι για να πηγαίνει ένα μηχανάκι 19000 ευρώ χωρίς
να κουνάει ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αλλαγή σε βάσεις ή βαλίτσες τότε
τα έχω δει όλα πριν πεθάνω.Η απόλυτη τεχνολογία.Όποιος μπορεί πάντως
ας μου λύσει την απορία,γιατί τόσοι μαλάκες τεχνικοί κατά τον φίλο μας
άλλαξαν τις βάσεις και όχι μόνο τις βαλίτσες,πράγμα πολύ πιο εύκολο..??

λοιπον...συνεχιζω να ελπιζω οτι καποια στιγμη θα καταλαβεις...
οι βαλιτσες κοστιζουν κοντα στο χιλιαρικο,σωστα?οι βασεις κοστιζουν 2 κατοσταρικα,σωστα?
αρα η κτμ βρηκε την πιο οικονομικη λυση μεσα στη χρονια(αλλο που φυσικα επρεπε να την δωσει τσαμπα).μετα εκατσε και ΕΞΕΛΙΞΕ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ για την νεα χρονια.δλδ μπορει να βελτιωσε την μουρη ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ με τις νεες βλιτσες.(κυκλοφορουν φωτος με εκτενεις αεροδυναμικες μελετες στο καινουργιο μοντελο).
οποτε μην εκπλαγεις αν το καινουργιο μοντελο δεν εχει τις κουνηστες βασεις...
βαζουμε και στοιχημα αν θες...
και τελος,οι καινουργιες βαλιτσες μπορει να μην δουλευουν σωστα με την αεροδυναμικη του παλιου μοντελου...οπως ξερεις στην αεροδυναμικη οι λεπτομεριες κανουν την διαφορα...

irinia
23/09/2016, 21:11
ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΗΤΕΡ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Παρότι είχες διαβάσει όπως είπες το άρθρο αυτό...!!!
.Ολα τα ΚΤΜ on-off από 1000+ του 2017 μοντέλα φοράνε τις καινούργιες βάσεις...!!
Για πότε αναφέρεσαι το 2018..?? το 2019...??

peterTHErider
23/09/2016, 22:10
το διαβασα αυτο...αλλα αυτο ηταν ΠΡΙΝ αλλαξουν τις βαλιτσες...κατσε να δεις τωρα...

irinia
24/09/2016, 05:32
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ

Ακόμα ψάχνεσαι να αγοράσεις ένα μηχανάκι που η ίδια η εταιρία παραδέχεται
ότι κουνάει.......και ισχυρίζεται ότι θα το φτιάξουμε,θα το κάνουμε,θα το ράνουμε,
τώρα που έρχονται τα καινούργια μας μοντέλα..??
Και όλοι αυτοί που αγόρασαν..??
Θα πηγαίνουν κουνιστοί..??
Και πότε θα κάτσω να δω...?? το 18..?? το 19..?? Τόχεις σίγουρο..??
Ή ΘΑΑΑΑΑ λύσουν το πρόβλημα τους πληρώνοντας ξανά βάσεις και βαλίτσες..??
Και ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑ λυθεί το θέμα στα νέα μοντέλα με νέα αεροδυναμική κ.λ.π...??
Κι αυτοί που έδωσαν τα 14...15.....19 ωραία χιλιάρικα..??
Για παράδειγμα το crosstourer γιά μένα έσβησε μετά την ΠΑΤΑΤΑ με τον άξονα..!!
Τώρα πως κάποιοι άλλοι με το λέγε,λέγε......ξεπερνάνε τα πάντα,δεν το καταλαβαίνω.
Η Καβασάκι πριν 4-5 χρόνια έκανε μια μεγάλη πατατιά στο ΖΧ 1000 στο μοτέρ..!!
Βγήκε όμως σε μια μέρα και μάζεψε πίσω ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ
και τα αντικατέστησε με νέα μηχανάκια, στις ΗΠΑ αυτό.
Χθές ανακοινώθηκε ΠΟΛΕΜΟΣ πλέον με τους ίδιους τους μετόχους και τους ντήλερ
της VW που άρχισαν τις μηνύσεις για αποζημιώσεις για το μαιμού λογισμικό
κατηγορώντας ότι το ήξερε η ηγεσία της εταιρίας.
11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ....!!!
Νομίζω ότι το αγοραστικό κοινό θα πρέπει να ψάχνεται πολύ και να μην τρώει
την προπαγάνδα του κάθε κατασκευαστή.
Και όπως ξέρουμε ΟΛΟΙ οι ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ οι Γερμανο-Αυστριακοί έχουν διαπρέψει
σε αυτόν τον τομέα από την εποχή του Γκαίμπελς,μην πάω πιο παλιά.
Εκείνο που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι πως ταυτόχρονα αυτός ο λαός είχε τόσα
λαμπρά δείγματα ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων..!!
ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΦΡΟΥΝΤ , ΝΙΤΣΕ , ΒΑΓΚΝΕΡ , ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ΜΠΑΧ , ΣΟΥΜΑΝ,
ΜΠΡΕΧΤ κ.λ.π........!!
Η τυφλή πειθαρχία..??

ΥΓ. Παρακαλώ τον Μόντ που μου έχει τόση συμπάθεια αν θεωρήσει ότι είμαι
ΠΟΛΥ εκτός θέματος, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ,ας κάνει τη γνωστή κίνηση να μας πάει κάπου αλλού
να πούμε τους προβληματισμούς μας για να μην ΧΑΛΑΜΕ το θέμα.
Το ζητάω εγώ,ο γνωστός ΣΠΑΜΕΡ όπως με αποκαλεί.
Όχι όμως θέτοντας πάλι κάποιον ειρωνικό κοροιδευτικό τίτλο πάνω από τα λεγόμενα μου.
THANK YOU BOSS.

kostasdirt
24/09/2016, 15:49
Για να λύθει το πρόβλημα με το κούνημα από τις βαλίτσες σχεδιάστηκαν νέες βάσεις οι οποίες πληρώνεις για να τις πάρεις (φάουλ) αλλά στα μοντέλα 2017 θα είναι στάνταρ…
Και άλλες μοτοσυκλέτες φοράνε βάσεις με ελαστικότητα-κίνηση.
Οσοι έχουν after-market βαλίτσες δεν εχουν αναφέρει πρόβλημα.
Πάντως σε κάποιες “κατασκοπικές" φωτό με το 1190-1290 του 2017 εμφανίζεται με τις παλιές βαλίτσες…

Δεινόσαυρος
01/10/2016, 12:28

Και ας μην ξεχνάμε τα μοντέλα (και καλα) Χασκυ. Τα λεγόμενα +11, 701, 1301, κλπ, ΛΟΛ.

Λευκάδιος
03/10/2016, 22:06
369401
369402

Τα ασφάλτινα λάστιχα πάνω στην άμμο όλα τα λεφτά :cry:

Bob_o_mastoras
04/10/2016, 02:22
369401
369402

Τα ασφάλτινα λάστιχα πάνω στην άμμο όλα τα λεφτά :cry:

Τουλαχιστον εχει ακτινες!! :) Tωρα γιατι με τετοια λαστιχα θα σε γελασω...
Αvon. 100% ασφαλτινο.
Και μονο για στεγνο οδοστρωμα. Τουλαχιστον του '14 που φοραγα εγω καποτε.
Στο χωμα ειναι αστεια και φαινεται πιστευω. Δεν προσπαθουν να κοροϊδεψουν κανεναν..

υ.γ. Δεν συμπαθουν και τις λασπες επισης. Ρωτα τον Bullmont.. :lol::lol:

taisteal
04/10/2016, 02:25
True adve η εξάτμιση..

:lol:

irinia
04/10/2016, 04:02
Για να λύθει το πρόβλημα με το κούνημα από τις βαλίτσες σχεδιάστηκαν νέες βάσεις οι οποίες πληρώνεις για να τις πάρεις (φάουλ) αλλά στα μοντέλα 2017 θα είναι στάνταρ…
Και άλλες μοτοσυκλέτες φοράνε βάσεις με ελαστικότητα-κίνηση.
Οσοι έχουν after-market βαλίτσες δεν εχουν αναφέρει πρόβλημα.
Πάντως σε κάποιες “κατασκοπικές" φωτό με το 1190-1290 του 2017 εμφανίζεται με τις παλιές βαλίτσες…

ΔΗΛΑΔΗ

Όλοι οι κατασκευαστές βαλιτσών after market κατάφεραν να μην κουνιέται το μηχανάκι,
και ο κατασκευαστής του ΚΤΜ κατάφερε με τις δικές τους βαλίτσες να κάνουν
το μηχανάκι να κουνάει..??
Έλα Παναγία μου βόηθα...!!!

Λευκάδιος
04/10/2016, 06:17
Πάντως σε κάποιες “κατασκοπικές" φωτό με το 1190-1290 του 2017 εμφανίζεται με τις παλιές βαλίτσες…Θα τους είχαν μείνει στο ράφι και σκέφτηκαν να μην πανε χαμένες :lol:

Τουλαχιστον εχει ακτινες!! :) Tωρα γιατι με τετοια λαστιχα θα σε γελασω...
Αvon. 100% ασφαλτινο.
Και μονο για στεγνο οδοστρωμα. Τουλαχιστον του '14 που φοραγα εγω καποτε.
Στο χωμα ειναι αστεια και φαινεται πιστευω. Δεν προσπαθουν να κοροϊδεψουν κανεναν..

Απ'οτι φαίνεται εκτός απο τις ακτίνες έχει και μπροστινό τροχό 21 ιντσών.Πέρα απο τα λάστιχα έπρεπε να του βάλουν και μια ποδιά απο κάτω έστω για το θεαθήναι.

kostasdirt
04/10/2016, 15:33
1090R...
369542

kostasdirt
04/10/2016, 15:34
Και η βασική έδοση..
369543

ggs
04/10/2016, 15:35
1090R...
369542

ναταμας...:D

more info pls..

Sapadak
04/10/2016, 15:41

more info pls..

:bawl:

Οπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη :lol:

Στα γρήγορα για το απλο

For those willing to concede that the vast majority of their riding be on the tarmac, the standard 1090 Adventure is the more logical option. Fundamentally the same bike as the Adventure R, it gets the same 125bhp engine and running gear, adjustable rider ergonomics and electronics.

So what’s the difference? Well, the big one is the addition of cast alloy wheels with more street-focused rim sizes of 19in at the front and 17in at the rear, plus more understated styling and a black frame in place of the R’s garish orange.

Fewer off-road pretensions, and those smaller rims and shorter travel suspension also lead to a seat height reduction of 40mm, from 890mm to 850mm compared to the R – making it a far easier bike to get on and off, and to control at junctions.

Those cast wheels come shod in Metzeler Tourance Next rubber in 110/70 R19 front and 150/70 R17 rear tyre sizes. KTM also offer a 95bhp variant – which can then be restricted to the 38kW (47bhp) for A2 riders. Once the owner has their full licence, the restriction can be removed.

Και για το R

KTM’s continual drive to offer bigger, better, and more banzai adventure bikes has gone to a whole new level for 2017. Gone is the 1050 Adventure, and the whole family of 1190s, replaced by a cleaner and more unified range comprising two 1090 Adventure models, and three 1290 Super Adventures.

Sitting at the top of the new 1090 tree is the Adventure R, aimed at riders who want genuine off-road ability. Both 1090s share the same evolution of the 1050cc 75° V-twin motor, now developing 125bhp, while the R gets long stroked fully adjustable suspension by WP, laced wheels (21in front / 18in rear) multi-mode ABS, traction control, a slipper clutch and four rider modes.

The extremely rugged wire rims come with Continental TKC80 Twinduro rubber as standard in 90/90-21 and 150/70-18 sizes, while the fully adjustable WP suspension gives 220mm of travel front and rear to help you though even the toughest terrain.

The hefty braking hardware boasts dual 320mm Brembo discs and radial four-piston calipers, all linked to Bosch 9M+ ABS software. There’s an off-road mode where it allows the rear wheel to be locked, but the front wheel ABS remains active – or you can disengage it completely. There’s also multi-mode traction control, which will allow varying degrees of slip under hard acceleration, and four riding modes of Sport, Street, Rain and Off-road.

The screen is adjustable, as are the handlebars, footpegs and handlebar levers. There’s also fully integrated luggage as an optional extra, including rugged side cases and a topbox. And being the R, you get the trademark orange frame and crashbars. If you’ve got to be able to go absolutely anywhere, and don’t want the big 1290 – then this is the bike for you. It’ll be no less comfortable or capable on the road as it is off it.

DrBig
04/10/2016, 15:42

more info pls..

Τα βασικα ειναι τα 125 αλογα τα 49ρια πηρουνια και το pds αμορτισερ.

ggs
04/10/2016, 16:00
:bawl:

Οπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη :lol:

Στα γρήγορα για το απλο

Και για το R

Not bad at all
Οπότε , μάλλον η ΚΤΜ αφήνει τα 1190 και έχει σίγουρα τα 1290 και τα 1090..
Τιμολογιακα ,και σε σχεση με το αφρικα,( γτ είναι το μόνο προς το παρον που δείχνει ως ανταγωνιστής) είμαι περίεργος που θα κινηθεί.
Επίσης , αν προχωρήσει και σε κάτι αντίστοιχο σε 800

πυξιδας990
04/10/2016, 18:56
https://www.youtube.com/watch?v=NZW4916LJ20

kordix
04/10/2016, 19:08
1090R...
369542

Άντε ντε, έτσι έπρεπε να το βγάλουνε απ την αρχή!

spyro
04/10/2016, 20:05

Τα πιρούνια ρυθμιζόμενα;

πυξιδας990
04/10/2016, 20:07
Τα πιρούνια ρυθμιζόμενα;
στο απλο σιγουρα οχι που εβλεπα ενα videaki

xaotikos
04/10/2016, 20:19
Γιατι δεν βάζουν πλέον φουλ ρυθμιζόμενες αναρτήσεις στα απλά μοντέλα...απλά κοστος ή ειναι πλεον τοσο καλορυθμισμένες για all around χρήση. Δεν μπορώ να το καταλάβω...

Απο σχολια στο εξωτερικο πάντως έχω διαβάςει πως θεωρουν την προηγούμενη σειρα της WP στα 990 (sm/adv) ανώτερη του 1190, τουλαχιστον του απλου.

kostasdirt
04/10/2016, 20:20
Τα πιρούνια ρυθμιζόμενα;

Στο R φουλ ρυθμιζόμενα

amyroukai
05/10/2016, 20:17
Εντυπωσιακή ή οθόνη.

369743

369744

xaotikos
05/10/2016, 20:20
Αυτο το φωτιστικο ποιος το σκεφτηκε θα ηθελα να ηξερα :confused:

nik69
05/10/2016, 20:31
Αυτο το φωτιστικο ποιος το σκεφτηκε θα ηθελα να ηξερα :confused:

Και να φανταστείς είναι από την ναυαρχίδα τους το 1290.
To 1090 έχει περίπου το ίδιο φανάρι με τα περυσινά

kordix
05/10/2016, 22:03
Και να φανταστείς είναι από την ναυαρχίδα τους το 1290.
To 1090 έχει περίπου το ίδιο φανάρι με τα περυσινά

Είδα το φανάρι και ξενέρωσα :yuck:. Το είχα δει μόνο από το πλάϊ μέχρι τώρα.

Ευτυχώς που το 1090 εχει το παλιό. Γενικά το 1090 R μου αρέσει πολύ. Και για όσους εχουν την οικονομική δυνατότητα, να ενα ωραίο δίλλημα, 1090 R ή africa;

Stefanos73
05/10/2016, 22:07
Εντυπωσιακή ή οθόνη.

369743

369744

Μια ιδέα θα ήταν το επόμενο iPad. Συνεργασία KTM - Apple. Όταν τα πορτοκαλί(α) συναντούν τα μήλα.

amyroukai
05/10/2016, 22:07
Πιθανώς για πρώτη φορά κοιτάω ΚΤΜ με καλό μάτι... 1090R.

ggs
05/10/2016, 22:13
12400£ στο UK το 1090R

lyberakos
05/10/2016, 23:20
Η οθόνη είναι από το 1290R. Το 1090 φοράει τα "παλιά" όργανα.

p@nos
05/10/2016, 23:52
το ''φαναρακι'' του 1290 εμενα προσωπικα μου φαινεται ιδιαιτερο αλλα οχι ασχημο...απο την αλλη το ταμπλετ που εχουν βαλει για οργανα ειναι χαλια...

τωρα βεβαια, για καποιο λογο μου φαινεται πως την παρασταση εκλεψε το 1090, προσωπικα σε αυτο θα πηγαινα...τιμη?

panos_zip
06/10/2016, 11:35
Πολύ καλό το 1090R, με εξεπληξε ευχάριστα. Νομίζω θα εχει μεγάλη επιτυχία μιας και από τα σπεκς δειχνει σαν το γνήσιο απόγονο των 950/990.
Τιμούλα γύρω στα 15000 το βλέπω. Και λογικό εδώ που τα λέμε με 9000 περίπου τα 690 και 20000 τα 1290.

Γενικά τα νέα αντβ πολύ με αρέσουν. Και το φανάρι πολύ καλό και οι οθόνες πολύ χάι τεκ.

Πιστεύω πως τα μεγάλα κτμ αυτη τη στιγμή έχουν μεγάλο προβάδισμα απέναντι σε οτιδήποτε ον/οφ και "ον/οφ" υπάρχει στην αγορά.

Αγαπημένες εκδόσεις 1090R, 1290T μεχρι να βγει κατι καλύτερο...

sapila racing
06/10/2016, 12:25
Το φαναρι δεν είναι απλά άσχημο.
Συναγωνίζεται επάξια τον μέχρι πρότινος πρωταθλητή ασχήμιας απο την BMW (R1200ST) και τελικά μαλλον κερδίζει.
Εγώ πιστεύω οτι για να παρει καποιος μια μοτο πρέπει εκτός των άλλων να την βλέπει και να του αρέσει στο μάτι.
Με αυτό τo πράμα για φανάρι αυτη η μοτο σε ποιόν θα αρέσει? :confused:

peterTHErider
06/10/2016, 13:18
σε μενα!!!!:D:D

sapila racing
06/10/2016, 13:33
σε μενα!!!!:D:D

Eχεις επισκεφθεί οφθαλμίατρο πρόσφατα? :bawl:

amyroukai
06/10/2016, 13:35
είναι "άσχημο" αλλά ΟΚ, αν φωτίζει καλά το παραβλέπεις. Γιατί τα 950/990 που ήταν σαφώς πιο εύπεπτα αλλά και τα 1190 δεν είχαν φώτα. Ή τέλος πάντων για να προλάβω παραπονάκια, δεν είχαν τόσο καλά φώτα όσο ο ανταγωνισμός.

Gallos
06/10/2016, 16:45
Αυτός ο CEO της KTM, ο Στέφανος Pierer έχει ένα απλό στόχο... Πω-λή-σεις. Επίσης, νομίζω ότι ίσως και να θέλει να γίνει χαλίφης, στη θέση του χαλίφη... Να αρχίσετε να συνηθίζεται την ιδέα κάθε δύο χρόνια νέα μηχανάκια, ήδη συμβαίνει. Θα δούμε και σκουτεριές ..Τουλάχιστον προλάβαμε τα αρκουδιάρικα...

Σύμφωνω με Sapila. Ο νούμερο ένα λόγος επιλογής μηχανής πρέπει να είναι "το βλέπω και μελώνω". Κάπως έτσι νιώθω για το 1090r..

Κάνω την αρχή και βάζω ένα 100€ μπας και το κάνουμε ομαδική αγορά... Θα το πάω μία Μογγολια σούζα και μετά δικό σας :)

Juohmaru!
06/10/2016, 17:09
Το φαναρι δεν είναι απλά άσχημο.
Συναγωνίζεται επάξια τον μέχρι πρότινος πρωταθλητή ασχήμιας απο την BMW (R1200ST) και τελικά μαλλον κερδίζει.
Εγώ πιστεύω οτι για να παρει καποιος μια μοτο πρέπει εκτός των άλλων να την βλέπει και να του αρέσει στο μάτι.
Με αυτό τo πράμα για φανάρι αυτη η μοτο σε ποιόν θα αρέσει? :confused:

Μπράβο ρε Σαπίλα...!
Προσπαθούσα να θυμηθώ αντίστοιχη κακογουστιά από το παρελθόν που να μπορεί να... πλησιάσει αυτή τη μ@λ@κία!
Η αλήθεια είναι ότι τα ΚΤΜ των τελευταίων χρόνων απέχουν πολύ -για μένα τουλάχιστον- απ'το ωραίο και ποθητό, αλλά αυτό παραπάει... :a06:!
Ακόμη κι αν ξέρω ότι πρόκειται για κορυφαία εργαλεία... ειδικά το 1090R θα είναι ενδιαφέρον απέναντι στη νέα Africa...
...είπαμε η μηχανή πρέπει να σε κ@υλώνει πριν ακόμη ανέβεις στη σέλα...

MikeG
06/10/2016, 17:18
Αυτό με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις δε το γουστάρω καθόλου. Θα υπάρχει άραγε δυνατότητα παραγγελίας με συμβατικές ;
Ναι για το 1090R adv ρωτάω..

amyroukai
06/10/2016, 18:30
δεν διαβάζεις προσεκτικά σύντεκνε. το 1090R μόνο συμβατικές, πλήρως ρυθμιζόμενες. το "μεγάλο" είναι φουλ ηλεκτρονικά και δεν λέει πουθενά για συμβατικό μοντέλο, σε καμμία από τις τρεις εκδόσεις του.

Το έχει ήδη ανεβάσει η ΚΤΜ στην ελληνική σελίδα, απλά είναι αμετάφραστο το κείμενο των περιγραφών ακόμα.

http://www.ktm.com/gr/travel/1090-adventure-r/

ggs
06/10/2016, 18:41
δεν διαβάζεις προσεκτικά σύντεκνε. το 1090R μόνο συμβατικές, πλήρως ρυθμιζόμενες. το "μεγάλο" είναι φουλ ηλεκτρονικά και δεν λέει πουθενά για συμβατικό μοντέλο, σε καμμία από τις τρεις εκδόσεις του.

Το έχει ήδη ανεβάσει η ΚΤΜ στην ελληνική σελίδα, απλά είναι αμετάφραστο το κείμενο των περιγραφών ακόμα.

http://www.ktm.com/gr/travel/1090-adventure-r/

230 κιλά φουλ κομπλέ με 23 λίτρα ντεποζιτο... Μμμμμμμμμ...

Και ζάντες τουμπλες ΜΕ ακτίνες... Μμμμμμμμμ...

lleonidas
06/10/2016, 22:10
Τιμή (http://www.ktm.com/gb/travel/1090-adventure-r/) £12.149 στο UK και £11.299 για το ''απλό'' 1190 adv (http://www.ktm.com/gb/travel/1090-adventure/)
14.840€ στην Ολλανδία για το 1090 adv (http://www.ktm.com/nl/travel/1090-adventure/) και 16160€ για το 1090 ADV R (http://www.ktm.com/nl/travel/1090-adventure-r/)
1290 Super Adv R (http://www.ktm.com/nl/travel/1290-super-adventure-r/) 19.300€
1290 Super Adv.S (http://www.ktm.com/nl/travel/1290-super-adventure-s/) 18.720€
1290 Super Adv.T (http://www.ktm.com/nl/travel/1290-super-adventure-t/) 21.115€

Στην Ιταλία (http://www.ktm.com/it/travel/1090-adventure/) 13.450€ και 14.450€ οι τιμές για 1090 adv και 1090 Adv R αντίστοιχα

peterTHErider
06/10/2016, 22:18
μα γιατι 2500 πανω το Τ απο το ς?που το τ ειναι ουσιαστικα περσινο μοντελο και ανεβηκε 2500 απο την περσινη τιμη του?περιεργο...

amyroukai
06/10/2016, 22:22
14890 αν δεν κάνω λάθος η αφρικα τρικολορ, ολλανδια. Με abs.

lleonidas
06/10/2016, 22:24
Αν έρθει και εδώ το 1090 adv με τιμή παρόμοια με την Ιταλία δηλαδή κοντά στα 13,πράγμα δύσκολο,θεωρώ πως θα πάρει πωλήσεις από αρκετά μηχανάκια της κατηγορίας αλλά και γειτονικών κατηγοριών.

amyroukai
06/10/2016, 22:29
14450 to R...

http://www.ktm.com/it/travel/1090-adventure-r/

Και 12900 ή αφρικα στην ιταλια

lleonidas
06/10/2016, 22:31
Kαι 13.450€ (http://www.ktm.com/it/travel/1090-adventure/) το ''απλό''...δες το post #95!