Σύνδεση

View Full Version : Πένσες-Κοφτάκια-Τανάλιες κ.α (γενική συζήτηση)

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

camen
02/11/2017, 15:34
Νομιζω υπαρχει κ ενα υλικο σα ρυτινη που βουτας αυτο που θες μεσα, μενει οσο υλικο πρεπει επανω ,στεγνωνει κ φτιαχνει λαβη! Σαν υγρο λατεξ κατι τετοιο...

agamoi-thytai
02/11/2017, 21:24
Δώστε πληροφορίες και οι δυο. Και 5ηλεφωνα και τι υλικό είναι.

fasarias
03/11/2017, 06:33
Ναι ρε camen για ψαξ`το γιατι με ενδιαφερει κι`εμενα αυτο, που θελω να φτιαξω κατι δικες μου.

camen
03/11/2017, 09:20
Παιδια ειλικρινα δε θυμάμαι που το είχα βρει...
Ηταν κατι σαν υγρή σιλικόνη σαν υγρό λατέξ αλλα θυμάμαι πολυ καλα οτι ηταν σε βάζο κ έλεγε οτι ηταν για αυτη τη δουλεια. Άντε βρες το τωρα...

SciTeF
03/11/2017, 09:43
https://www.plastidip-hellas.gr/

Μάλλον κάτι τέτοιο ψάχνετε.

Παρακαλείται ο μοδερατόρ να τροποποιήσει/σβήσει/κλπ το παρόν αν αποτελεί διαφήμιση. Δεν έχω τέτοια πρόθεση, όπως και να έχει.

vaska
03/11/2017, 13:07

Παρακαλείται ο μοδερατόρ να τροποποιήσει/σβήσει/κλπ το παρόν αν αποτελεί διαφήμιση. Δεν έχω τέτοια πρόθεση, όπως και να έχει.

Αυτό είναι βαφή φίλε η οποία αφαιρείται εύκολα αν το επιθυμείς, σε καμία περίπτωση δεν κάνει την δουλειά που κάνουν οι επενδύσεις στις λαβές

vaska
03/11/2017, 13:08
Δώστε πληροφορίες και οι δυο. Και 5ηλεφωνα και τι υλικό είναι.
όταν το γμμνο το 5 είναι πάνω από το Τ και εσύ ψάχνεις να δεις τι εννοεί ο ποιητής
:lol:

Αυτή είναι η εταιρία που αντιπροσωπεύει την knipex στην Ελλάδα

http://www.italtd.gr/

International of Tools & Abrasives
7-9, Rue Argonafton
15126 Maroussi, Athen
Telefon + 30 2106121811 (tel:+30%2021%200612%201811)
Fax + 30 2106121069 (tel:+30%2021%200612%201069)
Email cbarberis@italtd.gr

Γερμανία

Nadine Kleine-Nathland
Customer Service

knipex.de (http://knipex.de/)

info@knipex.de

daz
04/11/2017, 12:26

Αυτό είναι βαφή φίλε η οποία αφαιρείται εύκολα αν το επιθυμείς, σε καμία περίπτωση δεν κάνει την δουλειά που κάνουν οι επενδύσεις στις λαβές

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο scitef κάνει λάθος. Μάλλον το σωστό προιόν έβαλε. Η λεπτή μόνωση εφαρμόζεται με στιγμιαία βύθιση σε υγρό και έπειτα αφήνεται να στεγνώσει.

Φυσικά υπάρχει η επιλογή, να αφαιρέσει κάποιος την λεπτή μόνωση και να βάλει κανονικές λαβές δυο συστατικών. Η λεπτή μόνωση όμως μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε εργαλείο, οποιασδήποτε μάρκας.

daz
04/11/2017, 13:20
389957

http://optix.gr/index.php?route=product/category&path=167

http://optix.gr/index.php?route=themecontrol/product&product_id=1326

camen
04/11/2017, 13:33
Αυτο το προιον ειχα δει ναι !

SciTeF
04/11/2017, 14:35
και το εψαχνα να δω που πηγε...

Η εταιρια νομιζω οτι λεει για πολλαπλες βουτιες (3 αν θυμαμαι καλα), δεν εχω δει ποτε απο κοντα ωστε να κρινω το αποτελεσμα.

JNP
09/11/2017, 16:00
390132Για το μυτοτσιμπιδοπενσακι ξεκίνησα (20,5 ευρώ) αλλά δεν αντισταθηκα πήρα και την εικοσαρα πενσα προσφορά στα 15 ευρώ (TOOLSTORE).390148
Πράγματι αξίζουν τα λεφτά τους.Περιστρεφονται σαν να έχουν ρουλεμαν, χωρίς τζογους και το κοπτικο άψογο. Δίνουν την αίσθηση της στιβαρης κατασκευής. Η πενσα ιδιαίτερα καλή σε όσους έχουν μεγάλες παλάμες.Ευχαριστω τα παλιά μέλη για τις χρήσιμες συμβουλές τους.
Εξισου καλές πένσες έχω επίσης σε GEDORE, HIT και BOST τριακονταετιας που με προσεχτικη χρήση λειτουργούν τέλεια.
ΥΓ. Προσπάθησα να ανεβάσω φωτο από το ταμπλετ αλλά δεν τις παίρνει. Που να το ψάξω;

daz
09/11/2017, 17:38
Μίκρυνε λιγο το μέγεθος της φωτό. Αν δεν είναι πολύ μεγάλη το φορουμ την επεξεργάζεται μόνο του πριν την ανεβάσει.

JNP
09/11/2017, 20:31
Ευχαριστώ. Μόλις τώρα διάβαζα γιαυτό. Όμως δεν μου λέει ότι θέλει resize. Λέει απλώς ότι απέτυχε να ανεβάσει τη φωτο. Ίσως φταίει το δίκτυο;

daz
09/11/2017, 21:24
Συνήθως φταίει το μέγεθος. Μάλλον απέτυχε να την συμπιέσει τόσο ώστε να την ανεβάσει.

Μπορείς να κάνεις δοκιμές και στον χώρο δοκιμών του φόρουμ.

JNP
14/11/2017, 22:34
390303
Οι καινουργιες πένσες knipex αντικατεστησαν κάποιες άλλες στον τοίχο. Μια GEDORE και μια Orbis.
Την δεύτερη πενσα από αριστερά με τα κόκκινα πλαστικα χερουλια που δεν είναι δικά της την αναγνωρίζει κανεις; Είναι του 1965 αλλά παράγεται ακόμα ολοιδια με άλλο χρώμα χερουλια. Το χρώμιο της δεν έχει σπάσει και δουλεύει άψογα.

virus
14/11/2017, 23:16
νομιζω ειναι gedore αυτη η πενσα.

daz
14/11/2017, 23:43
Όλες οι γερμανικές μάρκες έβγαζαν τέτοιου τύπου πένσες παλιότερα. Μερικές το κάνουν ακόμα! Οι κοπτικές ακμές που προεξέχουν ήταν καθαρά γερμανική σχεδίαση.

Οι γωνία που κάνει παραπέμπει πολύ σε vbw αλλά η σχεδίαση στο πλάι είναι διαφορετική και πολύ λίγα μοντέλα δεν είχαν σφυρήλατη στάμπα. orbis will ίσως?

JNP
15/11/2017, 08:26
Όλες οι γερμανικές μάρκες έβγαζαν τέτοιου τύπου πένσες παλιότερα. Μερικές το κάνουν ακόμα! Οι κοπτικές ακμές που προεξέχουν ήταν καθαρά γερμανική σχεδίαση.

Οι γωνία που κάνει παραπέμπει πολύ σε vbw αλλά η σχεδίαση στο πλάι είναι διαφορετική και πολύ λίγα μοντέλα δεν είχαν σφυρήλατη στάμπα. orbis will ίσως?

390310
Τελικά είναι hazet 1850-22.Ανηκε σε μια συλλογή με καρυδακια 1/2 και βασικά εργαλεια σε μεταλλική κασετινα που δόθηκε σαν βραβείο στον αδελφό μου το 1965,οταν είχε έρθει πρώτος στη σχολή Προμηθέας στον Πειραιά που σπούδασε μηχανικός ΕΝ. Τότε αυτά τα εργαλεια τα είχε το μαγαζί Προμηθέας στο λιμάνι και ίσως τα έδινε δωρεάν για την βράβευση. Από τη συλλογή έχουν διασωθει μόνο τρία εργαλεια που δουλευουν ακόμα.
ΥΓ. Το περίεργο είναι ότι το κοφτακι που διασωθηκε είναι σταμπαρισμενο hazet σκέτο, ενώ η πενσα γράφει hazet 1850-22 Germany.

JNP
15/11/2017, 08:30
νομιζω ειναι gedore αυτη η πενσα.

Πράγματι έχει τα ίδια κοπτικα μάγουλα με την gedore που αντικατεστησε η οποία είναι αυτή πάνω αριστερά.
390311
Εκτός τον πλαγιοκοπτη unior που αποδείχτηκε σκυλί, το κόκκινο στραβό μυτοτσιμπιδο είναι will και το μπλε orbis. Κατω δεξιά άγνωστο ευρωπαϊκης κατασκευής πολύ καλό.

daz
15/11/2017, 09:07
390310
Τελικά είναι hazet 1850-22.Ανηκε σε μια συλλογή με καρυδακια 1/2 και βασικά εργαλεια σε μεταλλική κασετινα που δόθηκε σαν βραβείο στον αδελφό μου το 1965,οταν είχε έρθει πρώτος στη σχολή Προμηθέας στον Πειραιά που σπούδασε μηχανικός ΕΝ. Τότε αυτά τα εργαλεια τα είχε το μαγαζί Προμηθέας στο λιμάνι και ίσως τα έδινε δωρεάν για την βράβευση. Από τη συλλογή έχουν διασωθει μόνο τρία εργαλεια που δουλευουν ακόμα.
ΥΓ. Το περίεργο είναι ότι το κοφτακι που διασωθηκε είναι σταμπαρισμενο hazet σκέτο, ενώ η πενσα γράφει hazet 1850-22 Germany.

Δεν είναι hazet!

Ποιός κατασκευάζει πένσες για τη hazet?

H will! :)

daz
15/11/2017, 09:17
Πράγματι έχει τα ίδια κοπτικα μάγουλα με την gedore που αντικατεστησε η οποία είναι αυτή πάνω αριστερά.
390311
Εκτός τον πλαγιοκοπτη unior που αποδείχτηκε σκυλί, το κόκκινο μυτοτσιμπιδο είναι will και το μπλε orbis. Κατω δεξιά άγνωστο ευρωπαϊκης κατασκευής πολύ καλό.

H gedore βγάζει ακόμα πένσες γερμανικού τύπου. Δλδ με τις κοπτικές ακμές να προεξέχουν. Κάπου έχω και εγώ μια παλιά αλλά όχι τόσο παλιό οσο η δική σου.

Orbis και Will ήταν μικροί κατασκευαστές πουι έφτιαχναν εργαλεία για τους μεγαλύτερους. Αργότερα συνενώθηκαν και έγιναν orbiswill και έπειτα εξαγοράστηκαν απ' την knipex όπου βρίσκονται σήμερα. Στην αγορά υπάρχουν ακόμα παλιά orbis και will ενώ και οι δύο μάρκες εξακολουθούν να βγάζουν καινούρια εργαλεία και με τις τρεις επωνυμίες. Orbis - will - oribiswill. Επίσης βγάζουν εργαλεία με την επωνυμία knipex όπως πχ τα οι μακριές τσιμπίδες.

http://www.orbiswill.de/Products.7.0.html?&L=1

JNP
15/11/2017, 14:45
Δεν είναι hazet!

Ποιός κατασκευάζει πένσες για τη hazet?

H will! :)

Και ποιος αγόρασε τη will; η knipex.:D
Άρα καλά την έβαλα ανάμεσα στις δυο καινουργιες knipex!:lol:

Με τις δικες της χερολαβες από τον κατάλογο Hazet :
390508

JNP
21/11/2017, 14:55
Σήμερα στο Praktiker είδα ότι έβαλε μια καινουργια σειρά Lux Tools της οποίας τα πενσοειδη είναι τσιμπημενα σε τιμές, made in Germany και είναι φτυστά NWS και Knipex. Είδα και την στραβή πενσα της knipex στα 35 ευρώ περίπου. Έβαλε και πολύ πράμα της Stanley. Επίσης διώχνει τα bosch και τα αντικαθιστά με Stanley και makita.

stefanos
21/11/2017, 17:50
Σήμερα στο Praktiker είδα ότι έβαλε μια καινουργια σειρά Lux Tools της οποίας τα πενσοειδη είναι τσιμπημενα σε τιμές, made in Germany και είναι φτυστά NWS και Knipex. Είδα και την στραβή πενσα της knipex στα 35 ευρώ περίπου. Έβαλε και πολύ πράμα της Stanley. Επίσης διώχνει τα bosch και τα αντικαθιστά με Stanley και makita.

Και φαρμακείο όπως πάντα.

Leon67
21/11/2017, 18:21
Και ποιος αγόρασε τη will; η knipex.:D
Άρα καλά την έβαλα ανάμεσα στις δυο καινουργιες knipex!:lol:

Μπορει η Knipex να είναι καλύτερες και σίγουρα φτηνότερες αλλά αυτή εχει άλλη γοητεία!390662
390663
390664

daz
21/11/2017, 18:27

Η lux έχει παράδοση να πουλάει rebranded nws. Nws βρίσκεις σε πάρα πολλές εταιρείες.

JNP
12/12/2017, 08:45
Στο Praktiker είδα κάποιες εκπτώσεις σε μερικά Stanley. Μου άρεσαν μια μικρή πενσα 160χιλ(8ευρώ) και τα μυτοτσιμπιδα 180χιλ(10ευρώ). Made in France. Πολύ περιποιημενα αλλά όχι για βαρια χρήση. . Εντύπωση μου έκανε ένα τρυπανι μμπετου SDS 24χιλ μήκους 30έκατ στα 10ευρώ. Έπρεπε να το παρω, ότι πρέπει για να περνάς σωλήνες του νερού από τοίχους.

DAN_DAN
13/12/2017, 12:59
391347
Ενα μικρο grip της facom σε πολυ καλη τιμη απο τοπικο μαγαζι

daz
13/12/2017, 16:22
Είσαι ευχαριστημένος απ' τον τρόπο λειτουργίας της?

Εγώ το βρίσκω πολύ βολικό στη θεωρία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λειτουργικό γιατί δεν την έχω δοκιμάσει καν. Με λίγα λόγια, δουλεύει?

rhtoras
13/12/2017, 16:35
Στο Praktiker είδα κάποιες εκπτώσεις σε μερικά Stanley. Μου άρεσαν μια μικρή πενσα 160χιλ(8ευρώ) και τα μυτοτσιμπιδα 180χιλ(10ευρώ). Made in France. Πολύ περιποιημενα αλλά όχι για βαρια χρήση. . Εντύπωση μου έκανε ένα τρυπανι μμπετου SDS 24χιλ μήκους 30έκατ στα 10ευρώ. Έπρεπε να το παρω, ότι πρέπει για να περνάς σωλήνες του νερού από τοίχους.

Mε 8€ αγοράζεις orbis στην Αθηνάς και είναι πολύ καλύτερης ποιότητας.Εγώ αγόρασα 2 και είμαι υπερευχαριστημένος.

DAN_DAN
13/12/2017, 19:54

Εγώ το βρίσκω πολύ βολικό στη θεωρία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λειτουργικό γιατί δεν την έχω δοκιμάσει καν. Με λίγα λόγια, δουλεύει?
Αποστολε να σου πω την αληθεια, προς το παρον ξεκουραζεται στην πλατη του παγκου:D
Μου εκανε εντυπωση ο μηχανισμος, δεν μοιαζει με αυτον που εχουν συνηθως τα grip, γι' αυτο την πηρα. Νεοτερα στο μελλον

Leon67
13/12/2017, 21:15

Εχω την 10" και θα έλεγα οτι μάλλον δουλεύει αλλά θελει συνήθεια και ισως δεν βολέψει όλους τους χρήστες. Το ρυθμιστικό βιδάκι δεν έχει καμμία σχέση με άνοιγμα αλλά μόνο με δύναμη που χρειάζεται για να πιάσει και εχει πολυ μικρές ρυθμίσεις...σε ελάχιστη περιστροφή αλλάζει παρα πολύ.

daz
13/12/2017, 21:16
Εχω την 10" και θα έλεγα οτι μάλλον δουλεύει αλλά θελει συνήθεια και ισως δεν βολέψει όλους τους χρήστες.

Επειδή ξέρω ότι δε την αγάπησες ποτέ, ρώτησα και τον dan dan.

atopos
18/12/2017, 15:10
Μόλις παρέλαβα τον καινούργιο πλαγιοκοφτης της Stanley fatmax FMHT0-70814 με "διπλό μοχλό"

391428

Και τον τεσταρα σε σχέση με τον διπλανό amtech(του 4ευρου) σε
Α)καλώδιο ρευματος
Β)Χοντρό σύρμα
Γ)Λεπτή μεταλλική γωνία
Δ)Μικρή βίδα
Ε)Σχετικά μικρή πρόκα

Α)Προφανώς εύκολο και για τους 2 κόφτες, όμως με τον Stanley χρειάστηκε πολύ λιγότερη δύναμη.
Β)Ο amtech το κόψε με τα δύο χέρια στην λαβή, ο Stanley με ένα χωρίς υπερπροσπάθεια.
Γ)Ούτε για πλάκα ο amtech, εύκολα ο Stanley.
Δ)Με ευκολία ο Stanley, δύσκολα ο amtech.
Ε)Με τίποτα ο amtech, εύκολα ο Stanley, ΑΛΛΑ η πρόκα εάν και μικρή άφησε σημάδι στα δόντια του stanley σχέσεων όσο και η διάμετρος της.
Οπότε μαλλων παραειναι μαλακό το μέταλλο του Stanley.

Έχει βγάλει και η knipex αντίστοιχο μοντέλο "διπλού μοχλού" (νομίζω twin force ονομάζει την σειρά)αλλά βγαίνει από όσο είδα στο 50αρη ευρώ σε σχέση με τα 13 του Stanley και επειδή το εργαλείο δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση τα τσιγκουνευτικα για να είμαι ειλικρινής(για την γκαζοταναλια cobra τα εδωσα γιατί νομίζω πως άξιζε λόγω διαβάθμισης + ανοιγματος)..

Και για να κλείνω, θέλει λίγη προσοχή στο τι θα του βάλεις να κόψει γιατί εύκολα μπορείς να χαλάσεις τα δόντια, από την άλλη κόβει πολύ πιο εύκολα από συμβατικό πλαγιοκοφτης οπότε μαλλων δεν μετανιώνω για την αγορά του.

Μια τελευταία παρατήρηση, οι δαγκάνες του Stanley (παρόλο που είναι 20cm σε σχέση με τα 18 της amtech) ανοίγουν σημαντικά λιγοτερο-εαν και πρακτικά δεν νομίζω πως θα δημιουργήσει πουθενά θέμα το συγκεκριμένο.

Υ.γ Η πενσα της αντίστοιχης σειράς της Stanley στο 15ευρω θα ναι μαλλων καλή αγορά μιας και θα προσφέρει πολύ δυνατό πιάσιμο χωρίς να απασχολεί τόσο το μαλακό μέταλο.

daz
18/12/2017, 17:30
η πρόκα εάν και μικρή άφησε σημάδι στα δόντια του stanley σχέσεων όσο και η διάμετρος της.

13 του Stanley και επειδή το εργαλείο δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση τα τσιγκουνευτικα για να είμαι ειλικρινής

Καλά έκανες και τσιγκουνεύτικες την κατά πολύ ακριβότερη knipex twinforce (https://www.google.gr/search?q=twinforce+knipex&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPprWy-ZPYAhULJpoKHYapDywQ_AUICigB&biw=1920&bih=912) που όμως έχει διαφορετικό σχεδιασμό, όπως και την nws fantastico (https://www.google.gr/search?client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&q=nws+fantastico&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwi37OfY-ZPYAhUiCpoKHZePBs4QvwUIIygA&biw=1920&bih=912&dpr=1) που έχει το ιδιο σύστημα.

Αλλά με 13 ευρώ έπαιρνες πολύ καλύτερο κοφτάκι ενώ με 15 που θέλεις να δώσεις για πένσα μπορείς να πάρεις κνίπεχ μεγάλου υπομοχλίου. (και ακόμα φθηνότερα από 15).

Τα δόντια στις πένσες χαλάνε αν δεν έχουν την κατάλληλη σκληρότητα όπως και οι κοπτικές ακμές. 15+13, 27 ευρώ είναι πάρα πολλά για κάτι που χαλάει όταν κόβει ένα προκάκι στο μέγεθος που βλέπω παραπάνω. Μετά από λίγο δε θα κόβει τίποτα ανεξάρτητα απ' το υπομόχλιο διότι αυτό που κόβεις θα μπαίνει στο χαλασμένο μέρος του κόφτη. Μεγάλο υπομόχλιο σε κάτι που είναι φτιαγμένο από βούτυρο, χρειάζεται μόνο σαν προμοσιον και για τίποτε άλλο.

macdeath_s
19/12/2017, 00:38
Καλά έκανες και τσιγκουνεύτικες την κατά πολύ ακριβότερη knipex twinforce (https://www.google.gr/search?q=twinforce+knipex&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPprWy-ZPYAhULJpoKHYapDywQ_AUICigB&biw=1920&bih=912) που όμως έχει διαφορετικό σχεδιασμό, όπως και την nws fantastico (https://www.google.gr/search?client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&q=nws+fantastico&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwi37OfY-ZPYAhUiCpoKHZePBs4QvwUIIygA&biw=1920&bih=912&dpr=1) που έχει το ιδιο σύστημα.

Αλλά με 13 ευρώ έπαιρνες πολύ καλύτερο κοφτάκι ενώ με 15 που θέλεις να δώσεις για πένσα μπορείς να πάρεις κνίπεχ μεγάλου υπομοχλίου. (και ακόμα φθηνότερα από 15).

Τα δόντια στις πένσες χαλάνε αν δεν έχουν την κατάλληλη σκληρότητα όπως και οι κοπτικές ακμές. 15+13, 27 ευρώ είναι πάρα πολλά για κάτι που χαλάει όταν κόβει ένα προκάκι στο μέγεθος που βλέπω παραπάνω. Μετά από λίγο δε θα κόβει τίποτα ανεξάρτητα απ' το υπομόχλιο διότι αυτό που κόβεις θα μπαίνει στο χαλασμένο μέρος του κόφτη. Μεγάλο υπομόχλιο σε κάτι που είναι φτιαγμένο από βούτυρο, χρειάζεται μόνο σαν προμοσιον και για τίποτε άλλο.

ΓΙατί ρε συ θεωρείς ότι δεν αξίζει η twinforce ή η NWS. Η Knipex πετυχαίνει υψηλότερα HRC και σε διευκολύνει σε ζόρικα κοψίματα. Είδα τεράστια διαφορά όταν έπιασα το Cobolt στα χέρια και άρχισα να κόβω υλικά που είμαι συνηθισμένος. Κυριολεκτικά μισή δύναμη ήθελε και ούτε...

daz
19/12/2017, 01:10
ΓΙατί ρε συ θεωρείς ότι δεν αξίζει η twinforce ή η NWS. Η Knipex πετυχαίνει υψηλότερα HRC και σε διευκολύνει σε ζόρικα κοψίματα. Είδα τεράστια διαφορά όταν έπιασα το Cobolt στα χέρια και άρχισα να κόβω υλικά που είμαι συνηθισμένος. Κυριολεκτικά μισή δύναμη ήθελε και ούτε...

Δεν είπα ότι δεν αξίζει! Είπα καλά έκανε και τσιγκουνεύτηκε να δώσει τόσα λεφτά απ' τη στιγμή που η χρήση θα είναι περιστασιακή! Εκτός φυσικά αν κάποιος θέλει το μεγάλο υπομόχλιο τέτοιων κατασκευών ανεξάρτητα απ' την χρήση. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν υπάρχουν φθηνές επιλογές!

Η λυση για τον περιστασιακό χρήστη με μικρές απαιτήσεις δεν είναι να πληρώσει τέτοια ακριβά εργαλεία,
αλλά ούτε να πληρώσει ακριβά, τα φθηνά εργαλεία που ενσωματώνουν τις ίδιες τεχνολογίες σε άθλιας ποιότητας εκδόσεις.

Το καλύτερο ειναι να κάνουμε λίγο σκόντο στα χαρακτηριστικά, προς όφελος της ποιότητας.

@topos
19/12/2017, 05:36
Ισως, παντως εαν καποιος κοβει σχετικα μαλακα αντικειμενα ολη μερα(καλωδια,συρμα κοκ) θα του ειναι πολυ πιο ξεκουραστη αυτη η διαδικασια με την συγκεκριμενη stanley.Εαν θελει σκληροτερα υλικα δεν του κανει.

Προσωπικα ειμαι οκ με την αγορα.Πιθανων να αγορασω στο μελλον και μια πιο heavy duty εαν νοιωσω οτι την χρειαζομαι (π.χ cobolt).

Οσο για τις πενσες, εχω δει οτι βρισκοντε γυρω τριγυρω 6-7 ζευγαρια(ολες no name) και επιπλεων εχω και την cobra της knipex οποτε δεν νομιζω οτι θα προχωρησω σε αλλη αγορα.

Παντως μου εφυγε η απορια για το εαν δουλευει αυτος ο "διπλος μηχανισμος".

MISKIN
19/12/2017, 06:20
Έχω και τον NWS και τον Cobolt και κατά διαστήματα αρκετές πένσες και κόφτες. Δε ξέρω τι καρφί έκοψες με τον Stanley, αλλά έχω κόψει και γω ένα καρφί με τον NWS και μου έκανε και μένα σημάδι. Οπότε δεν είναι κάτι ασυνήθιστο που συμβαίνει μόνο στους φθηνούς.
Αν θες να τσεκάρεις αν αξίζει τα λεφτά του ο Stanley, βρες ντίζες, ή βίδες (όχι ανοξείδωτες) Μ3, Μ4, Μ5 και Μ6 και ξεκινά να κόβεις. Ο Cobolt κόβει μέχρι και Μ6 με λίγο προσπάθεια.
Φυσικά ο Cobolt δε συγκρίνεται με κανέναν από αυτούς τους καινούργιους (NWS Fantastico, Stanley, Knipex Twinforce), παίζει σε άλλη κατηγορία. Το ίδιο καρφί το έκοψε δίχως να ιδρώσει.

daz
19/12/2017, 06:43
Αχιλλεα εσύ έκοψες ατσαλοκαρφο. Αυτό το καρφακι παραπάνω το κόβω με 160αρι orbis χωρίς οπομοχλιο και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το ίδιο και πολύ πιο χοντρά καρφια στα οποία ζοριζεται αλλά δεν χαλάει.
Όλοι χαλάνε, και οι ακριβοί και οι φθηνοί. Το θέμα είναι με τι χαλάει ο καθένας.

daz
19/12/2017, 06:48
Ισως, παντως εαν καποιος κοβει σχετικα μαλακα αντικειμενα ολη μερα(καλωδια,συρμα κοκ) θα του ειναι πολυ πιο ξεκουραστη αυτη η διαδικασια με την συγκεκριμενη stanley.

Με το συγκεκριμένο σύστημα πρέπει να ανοίξουν πολύ οι λαβές για να ανοίξουν λίγο οι σιαγωνες. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο για συνεχείς κοπές σε μαλάκα σύρματα.

Πάντως αυτό που έχει σημασία είναι να είναι κάποιος ευχαριστημένος με την επιλογή του. Τα υπόλοιπα περισσεύουν.

daz
19/12/2017, 07:56
Nws rebranded for benman.
Έχει κόψει τον πάτο της. Τιμή 20 Ευρω!
Έχει την παλιά λαβή της nws και αρκετά μικρότερη τιμή. Κάπου στην αρχή του θρεντ είχαμε αναφερθεί στα rebranded εργαλεία και ειδικά στην nws.

391436

391437

JNP
28/12/2017, 09:59
391634
Στο βάθος δύο σωληνοκαβουρες Dovidat, μπροστά δύο γαλλικά Bahco 8" και 10" made in Sweden. Στη μέση ένα εργαλείο που βρήκα από τον πατέρα μου και δεν γράφει τίποτα. Το χρησιμοποιω για να αλλάξω το ανωδιο μαγνησίου στο καλοριφέρ, μιας και η τάπα είναι 2".Το έχει ξαναδεί κανείς;
ΥΓ. Ο πατέρας μου ήταν σιδηροδρομικος και ξεκίνησε όπως οι πιο πολλοί από χαμηλά. Τότε θυμάμαι ελεγχαν τις σιδηροτροχιές κτυποντας τες για να δουν αν έχουν ραγισματα ή αν είναι λασκα βιδωμενες. Αυτό το εργαλείο μπορεί να κάνει αυτές τις δύο δουλειές, χτύπημα και σφιξιμο. Ίσως ήτανε για αυτή τη δουλειά.

macdeath_s
04/01/2018, 22:38
Nws rebranded for benman.
Έχει κόψει τον πάτο της. Τιμή 20 Ευρω!
Έχει την παλιά λαβή της nws και αρκετά μικρότερη τιμή. Κάπου στην αρχή του θρεντ είχαμε αναφερθεί στα rebranded εργαλεία και ειδικά στην nws.

391436

391437

γαμεί, σκέφτομαι αυτή ή την Wiha με το κουμπί (powercut).

Σήμερα έσκασε αυτό στη δουλειά που είναι καρμπόν με knipex αλλά 15€ παραπάνω παρακαλώ!

391856

Υ.Γ.: Το παπουτσάκι από κάτω Facom (Dickies)! Πώς δεν το χω ποστάρει τόσο καιρό :D :D :D :D :D :D :D :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

daz
04/01/2018, 23:17
Δεν είμαι σίγουρος ότι η κνιπεχ τα φτιάχνει μονη της αυτά.

Ωραίο παπουτσάκι. :lol:

macdeath_s
04/01/2018, 23:58
ρε συ τα βαλα δίπλα δίπλα και είναι ίδια εντελώς :p

daz
05/01/2018, 00:11
ρε συ τα βαλα δίπλα δίπλα και είναι ίδια εντελώς :p

Μα ίδια είναι! Μόνο οι λαβές αλλάζουν στα χρώματα της wurth. Αν αναρωτιέσαι γιατί είναι ακριβότερα, τα έχουμε πει. Για τον ίδιο λόγο που τα μαυρα bosch της wurht είναι ακριβότερα απ' τα μπλε κτλ!

doctoras
05/01/2018, 09:53
εχω το ίδιο κοφτάκι χρόνια σε piergiacomi (tr30)

JNP
05/01/2018, 20:01
Δύο τσιμπιδες υδραυλικου 1,5". Η παλιά του πατέρα μου 50 ετών περίπου έχει βγάλει πολύ δουλειά αλλά είναι μαχιμη.Αγορασα κιαυτη την Dovidat με σιαγονες 45μοιρών πριν 30 χρόνια και συνδυαστηκαν ωραία.
391871

JNP
23/01/2018, 21:36
Μπαίνοντας στο Praktiker το απόγευμα βλέπω εργαλεια LUX κρεμασμενα με 50%στην τιμή γιατί λέει τα είχαν στείλει στον Άγιο Δομινικο (Survivor; ),ισχύει μέχρι αύριο. Τσιμπησα 2 τεμάχια 25ευρώ. Ο κοφτης μου φαίνεται 20εκ και όχι 18εκ.
392411

daz
23/01/2018, 22:28
Νταξ 50% δεν έχουν γιατί και τα δύο μαζί δεν κάνουν 50 ευρώ. Πάρα πολύ καλή τιμή πάντως!

NWS είναι αυτά, το ξέρεις φαντάζομαι!

JNP
24/01/2018, 00:52
Νταξ 50% δεν έχουν γιατί και τα δύο μαζί δεν κάνουν 50 ευρώ. Πάρα πολύ καλή τιμή πάντως!

Εννοείται αλλιώς δεν τα έπαιρνα. Πολύ εργονομικο ασυμμετρο πιασιμο ο κοφτης. Το ίδιο και τα σιαγονια της πένσας.
Έχει και λίγα φωσφατωμενα φθηνότερα.

daz
24/01/2018, 06:22
Εμςνα μου αρέσει η αίσθηση των λαβών της. Είναι απ τις καλύτερες αν όχι οι καλύτερες.

JNP
24/01/2018, 09:13
Εμςνα μου αρέσει η αίσθηση των λαβών της. Είναι απ τις καλύτερες αν όχι οι καλύτερες.

Το σχήμα λαβης του κόφτη είναι σαν τα καλά ψαλίδια κλαδεματος, πολύ ξεκούραστο.

Hunter
24/01/2018, 09:55
Για την αφαίρεση της εσωτερικής ασφάλειας από πίσω δαγκάνες φρένων VW/AUDI...
Εμφανείς οι μικρές ατέλειες της χύτηευσης...

daz
24/01/2018, 11:10
...της σφυρηλάτησης.

Leon67
24/01/2018, 11:28
Για την αφαίρεση της εσωτερικής ασφάλειας από πίσω δαγκάνες φρένων VW/AUDI...
Εμφανείς οι μικρές ατέλειες της χύτηευσης...

Όπως και στις πολύ ωραίες γυναίκες οι 1-2 μικρές ατέλειες προσθέτουν χαρακτήρα ετσι και εδώ στο ασφαλειοτσίμπιδο της Hazet!

JNP
26/01/2018, 09:47
Αυτές είναι οι παλιές αγαπημένες μου πένσες. Περίπου 40 ετών με λογική και προσεκτική χρήση μέσα στις προδιαγραφές τους.Όλες ανοιγοκλεινουν τέλεια και κόβουν και το πιο λεπτό συρματακι.
Επανω μια γαλλική BOST, στη μέση μια Peugeot και κατω μια Hit. Όλες 18 περίπου εκ.
Οι δύο κάτω είναι περασμενες με βερνικι θαλάσσης γιατί τις έπαιρνα και στη βαρκα. Γιαυτό και το κιτρινωπό χρώμα τους.
Η επανω είναι φωσφατωμενη.
Αν έπρεπε να τις βαθμολογησω πρώτη στο πιασιμο η BOST και πρώτη στο κόψιμο η Hit.
392472
Λείπουν μια GEDORE και μια Hazet που είχα ποσταρει αλλού.

JNP
26/01/2018, 12:51

Πέρασα σήμερα από το πρακτικερ και ξαναείδα αυτά που πήρα προχθες. Λοιπόν η 18άρα πενσα εκτός προσφοράς κάνει 24ευρώ και ο 18αρης κοφτης 28ευρώ. Σύνολο 52 ευρώ. Από λάθος τους, τον δικό μου κόφτη που είναι 20αρης τον έβαλαν σε συσκευασία από 18αρη. Κάτι παραπάνω γλυτωσα εκτός το 50 %!

mankam
01/02/2018, 20:02
Vintage, αγορασμένα πριν χρόνια απο Αγγλία

392729
392730

Nektarios2016
08/02/2018, 19:03
Ασχολιομουν με τις πενσες για αλλη δουλεια και εφαγα φλασια και ειπα να κοψω ενα καλωδιο.

Edit:
knipex vde 180mm germany
Hit 200mm japan
Keiba 189 mm japan

392957
392958
392959

16αρι πολυκλωνο καλωδιο ΝΥΑ.
Θελω να μαντεψετε ποιο εργαλειο το εκοψε με λιγοτερη δυναμη.
Να σημειωσω οτι δεν ειναι ευκολο να κοπει και θελει λιγη προσπαθεια, παντα με το ενα χερι.
Δοκιμασα και αλλα πενσικα, αλλοι τυποι ή διαστασεις αλλα μονο αυτα τα τρια το καταφεραν ετσι.

392960

daz
08/02/2018, 19:20
Στον τελικό βλέπω Γαλλία - Ιαπωνία λόγο μεγέθους.

Αν το τζαπόνι είναι 200αρι θα βάλω τα λεφτά μου σε αυτό, διότι δεν έχει οδόντωση μπροστά απ' τον κόφτη, οπότε οι κοπτικές ακμές βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση απ' την άκρη των λαβών, συνεπώς έχει μεγαλύτερη ροπή.

Αν και απ' τις φωτογραφίες, η γωνία τροχίσματος της Γαλλικής φαίνονται μικρότερες.

Edit.. ουπς.. τοίχος! Νόμιζα ότι είδαν peugeot τα μάτια μου!

Ιαπωνία - Ιαπωνία λοιπόν ο τελικός και τα λεφτά μου στην ίδια (keiba) για τον ίδιο λόγο.

Nektarios2016
08/02/2018, 19:40
Εκανα edit τα μοντελα για αποφυγη συγχυσης, θα το αφησω λιγο ακομη το κουιζ! :lol:
ΥΣ κοντα εισαι...αν ηταν ο κοφτης δεν θα υπηρχε θεμα συζητησης.

daz
08/02/2018, 20:39
190 η keiba;

ε τότε το πλεονέκτημα στήθους λόγο σχεδίασης χάνεται. Ή χιτ μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι αλλά δεν μπορώ να αλλάξω ομάδα.

Nektarios2016
08/02/2018, 21:21
Νικητρια η keiba, το καλωδιο δεν ηταν τιποτα!
Η hit με απογοητευσε, μετα το τεστ. Ναι μεν καμια σχεση με αλλες που δεν μπορεσαν να κοψουν, αλλα λογω μεγεθους περιμενα να ειναι η πιο δυνατη μιας και οταν πρωτοέπιασα τη keiba δεν μου γεμισε το ματι. Να προσθεσω οτι πασχουν και λιγο σε εργονομια σχεδιασης λαβων ειδικα η keiba(!) πχ σε σχεση με τις knipex οπως το αισθανθηκα στο χερι μου, προσωπικη αποψη.

daz
08/02/2018, 23:17
Μη βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Ίσως η keiba να έχει πιο μικρή γωνία, απ' την hit, στις κοπτικές ακμές και όταν κόψεις κάτι πολύ σκληρό,πχ ελατήριο, να χαλάσει πιο εύκολα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα λόγο μεγέθους της hit χανεται λόγο σχεδίασης της keiba. H keiba είναι lineman plier (https://www.google.gr/search?q=lineman+plier&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwilgLGhrJfZAhUIEywKHZjBDboQ_AUICigB&biw=1920&bih=912).

Leon67
09/02/2018, 01:01
Νικητρια η keiba, το καλωδιο δεν ηταν τιποτα!
Η hit με απογοητευσε, μετα το τεστ. Ναι μεν καμια σχεση με αλλες που δεν μπορεσαν να κοψουν, αλλα λογω μεγεθους περιμενα να ειναι η πιο δυνατη μιας και οταν πρωτοέπιασα τη keiba δεν μου γεμισε το ματι. Να προσθεσω οτι πασχουν και λιγο σε εργονομια σχεδιασης λαβων ειδικα η keiba(!) πχ σε σχεση με τις knipex οπως το αισθανθηκα στο χερι μου, προσωπικη αποψη.

Εχω και τις δύο HIT και Keiba καθως και την μεγαλύτερη Keiba 225cm που ειναι High leverage. Μιά ακόμα διαφορά τους ειναι οτι η ΗΙΤ ειναι ευρωπαικής σχεδίασης: εχει δηλαδή και πρόβλεψη για να πιάνει παξιμάδια κτλ με το οβαλ τμήμα στην κεφαλή. Οι λαβές ειναι τετραγωνισμένες στις Keiba και ισως θελουν λίγο συνήθεια πάντως ειναι ευρωπαικές σε κατασκευή, το γραφει στο site η Keiba (οι πλαστικες λαβες). Το ειδος του μοχλικού παίζει και αυτό ρόλο στο ποσο ευκολα κόβει ενα εργαλείο. Δες τις δυο Keiba παρακάτω...και μιας και σου αρέσουν οι Γιαπωνέζες να μερικές:

Engineer, Keiba, HIT και ΜΤC και βέβαια μια slip-joint KTC.

392972

392973

Nektarios2016
09/02/2018, 13:20
Μη βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Ίσως η keiba να έχει πιο μικρή γωνία, απ' την hit, στις κοπτικές ακμές και όταν κόψεις κάτι πολύ σκληρό,πχ ελατήριο, να χαλάσει πιο εύκολα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα λόγο μεγέθους της hit χανεται λόγο σχεδίασης της keiba. H keiba είναι lineman plier (https://www.google.gr/search?q=lineman+plier&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwilgLGhrJfZAhUIEywKHZjBDboQ_AUICigB&biw=1920&bih=912).

Εχω και τις δύο HIT και Keiba καθως και την μεγαλύτερη Keiba 225cm που ειναι High leverage. Μιά ακόμα διαφορά τους ειναι οτι η ΗΙΤ ειναι ευρωπαικής σχεδίασης: εχει δηλαδή και πρόβλεψη για να πιάνει παξιμάδια κτλ με το οβαλ τμήμα στην κεφαλή. Οι λαβές ειναι τετραγωνισμένες στις Keiba και ισως θελουν λίγο συνήθεια πάντως ειναι ευρωπαικές σε κατασκευή, το γραφει στο site η Keiba (οι πλαστικες λαβες). Το ειδος του μοχλικού παίζει και αυτό ρόλο στο ποσο ευκολα κόβει ενα εργαλείο. Δες τις δυο Keiba παρακάτω...και μιας και σου αρέσουν οι Γιαπωνέζες να μερικές:

392972

392973

Παω πασο, εχετε και ετσι ειναι, δικιο οτι καθε πενσα εχει το στυλ της και παιζουν ρολο κατασκευαστικες λεπτομερειες. Οι κοπτικες ακμες της keiba ειναι πιο κοντα στο κεντρο περιστροφης. Σιγουρα παιζει ρολο αυτο και δινει περισση ισχυ, τις κοπτικες ακμες και μονο δεν μπορω να τις αξιολογησω αυτονομα.

Nektarios2016
17/02/2018, 12:17

392972

392973

Παω πασο, εχετε και ετσι ειναι, δικιο οτι καθε πενσα εχει το στυλ της και παιζουν ρολο κατασκευαστικες λεπτομερειες. Οι κοπτικες ακμες της keiba ειναι πιο κοντα στο κεντρο περιστροφης. Σιγουρα παιζει ρολο αυτο και δινει περισση ισχυ, τις κοπτικες ακμες και μονο δεν μπορω να τις αξιολογησω αυτονομα.

Επειδη ακομα με τριγυρναει, ειδικα οταν πιανω τη keiba στο χερι, ποια ειναι η αντιστιχοι linemans plier της knipex να παρω να δοκιμασω πχ? Γιατι ενταξει ειναι πιο κοντα στον αξονα οι ακμες κοπης, αλλα οταν βλεπω το κοφτακι που το εφτυσε στα μουτρα κατι παθενω!

daz
17/02/2018, 13:13
Ρε Νεκτάριε το κοφτάκι ήταν μικρό! Τι να σου κάνει? Και δεν φτάνει που ήταν μικρό αλλά δεν ήταν καν μεγάλου υπομοχλίου. Όταν λέμε οτι μια πένσα έχει μεγάλο υπομόχλιο εννοούμε οτι οι κοπτικές ακμές της είναι πολύ κοντά στον άξονα. Απ' όσες δοκίμασες καμία δεν ήταν μεγάλου υπομοχλίου. Εγώ είπα την keiba μονο και μόνο γιατί δεν έχει το οβαλ τμήμα με τα δόντια μπροστά απ'τις κοπτικές ακμες, οπότε αυτές βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση απ' την άκρη των λαβών σε σχέση με την hit. Τελικά όμως η keiba ήταν ελάχιστα μικρότερη οπότε το υπομόχλιο ήταν σχεδόν ίδιο.

Η lineman της knipex είναι αυτή.

http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=group_detail&parentID=1357&groupID=1362

Και σε σχέση με αυτές που έχεις είναι πολύ πιο δυνατή για δυο λόγους.

1ον είναι 240μμ και όχι 200 και 190 όπως η hit και η keiba.
και 2ον είναι μεγάλου υπομοχλίου.

Δες πόσο κοντά στις κοπτικές ακμές είναι ο πίρος σύνδεσης.

393224

Το ίδιο και στις πένσες μηχανικού μεγάλου υπομοχλίου

393220

Αντίθετα αυτός ο τύπος που έχει το σημείο σύνδεση στο κέντρο του κύκλου έχει πολύ μικρότερη δύναμη για το ίδιο συνολικό μήκος, διότι οι κοπτικές ακμές βρίσκονται πιο μακριά απ' τον πίρο.

393221

Το πόσο δυνατή είναι μια πένσα ή ένα κοφτάκι ορίζεται απο δυο πράγματα κυρίως. Απ' την απόσταση που έχουν οι κοπτικές ακμές απ' την άκρη των λαβών (όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα) και απ' την απόσταση που έχουν οι κοπτικές ακμές απ' το σημείο σύνδεσης (όσο μικρότερη τόσο καλύτερα).
Μετά είναι και η γωνία που έχουν οι κοπτικές ακμές αλλά και το σημείο στο οποίο συναντιούνται. Τις πιο καθαρές κοπές τις κάνουν όταν δεν συναντιούνται ακριβώς στο κέντρο (η μία πάνω στην άλλη) αλλά όταν είναι λίγο διαγώνια.

Με αυτή τη σχεδίαση προσπάθησε να φέρει το σημείο σύνδεσης πιο κοντά. Βασικά το σημείο σύνδεσης είναι κινητό και όταν ανοίγει για να κόψει κάτι χοντρό, αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στις κοπτικές ακμές. Καθώς κλείνει απομακρύνεται αλλά το υλικό πλέον χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να κοπεί.

393222

Η γενικότερη σχεδίαση δεν είναι και αυτή άσχετη. Αυτός ο τύπος έχει διαφορετικό τρόπο σύνδεσης και είναι ο πιο δυνατός για το μέγεθός του. Είναι 160μμ μεγάλου υπομοχλίου όπως βλέπεις αλλά λόγο σχεδίασης έχει την ίδια δύναμη με έναν 180μμ μεγάλου υπομοχλίου.

393223

SciTeF
17/02/2018, 13:19
Τις πιο καθαρές κοπές τις κάνουν όταν δεν συναντιούνται ακριβώς στο κέντρο (η μία πάνω στην άλλη) αλλά όταν είναι λίγο διαγώνια.

Όταν θέλουμε καθαρές κοπές σε καλώδια πάντα (και μόνο) καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου τύπου κόφτη.
393225

daz
17/02/2018, 13:23
Όταν θέλουμε καθαρές κοπές σε καλώδια πάντα (και μόνο) καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου τύπου κόφτη.
393225

Δε μιλάω για καλώδια. Για καλώδια το καλύτερο είναι αυτό φυσικά. :beer:

Nektarios2016
17/02/2018, 16:00
Δε μιλάω για καλώδια. Για καλώδια το καλύτερο είναι αυτό φυσικά. :beer:

Ναι μεν αλλα 180αρι ειναι το κοφτακι δεν το λες μικρο. Και ειναι κοφτακι για καλωδια, οποτε θα επρεπε νομιζω να τα κοβει με σχετικη ευκολια. Σιγουρα με το 200αρι θα ηταν πιο δικαιη η συγκριση.
Οσο για τη 240αρα lineman φανταζει τερας μπρος τις αλλες, οποτε αδικη η συγκριση :D

daz
17/02/2018, 16:18
Μα αυτό είναι για καλώδια. Ασφαλώς και τα κόβει με ευκολία.
Αλλά τα κόβει και σωστά! Δλδ θα κάνει κάθετη κοπή στο καλώδιο και όχι διαγώνια ή <.

daz
17/02/2018, 16:20
Αν λες για το κοφτάκι της κνίπεχ μαζί με τις πένσες. Δεν έχει σημασία το μέγεθος. Εκείνο δεν είναι μεγάλου υπομοχλίου και έχουν μεγάλη διαφορά στη δύναμη που χρειάζονται.

Nektarios2016
17/02/2018, 16:36
393225

Μα αυτό είναι για καλώδια. Ασφαλώς και τα κόβει με ευκολία.
Αλλά τα κόβει και σωστά! Δλδ θα κάνει κάθετη κοπή στο καλώδιο και όχι διαγώνια ή <.
Δεν μιλαω γιαυτο το κοφτη της reinnsteig...

Αν λες για το κοφτάκι της κνίπεχ μαζί με τις πένσες. Δεν έχει σημασία το μέγεθος. Εκείνο δεν είναι μεγάλου υπομοχλίου και έχουν μεγάλη διαφορά στη δύναμη που χρειάζονται.
Αυτο απο τη συγκριση που ειχα κανει. Δεν ειναι μεγαλου υπομοχλιου αλλα ειναι κοφτακι :lol:
Τελοσπαντων ειδα μερικα βιδεα απο σχετικα εργαλεια και μορφωθηκα λογο παραπανω.
ΥΣ ερχονται οι νεες μου πενσες...:cool:

Nektarios2016
22/02/2018, 12:33
393346

Δοκιμη με 25mm2 πολυκλωνο καλωδιο.
Ο γιγαντας της knipex, βουτηρο στο ψωμι της.
Λιγο δυσκολοτερα η πενσα μηχανικου της knipex.
Η keiba δυσκολευτηκε αλλα το εκοψε.
Η hit...οχι!

Μολις μπορεσω θα παρω και την αντιστοιχη 240 της keiba για πιο ολοκληρωμενη συγκριση.

daz
22/02/2018, 13:01
Η πένσα μηχανικού της κνιπεχ έχει το ίδιο μέγεθος με την keiba αλλα η κνιπεχ είναι μεγάλου υπομοχλίου.

Αν δεν είναι και η 240αρα keiba μεγάλου υπομοχλίου, ξέρεις από τώρα το αποτέλεσμα.

Edit.

Απ' ότι βλέπω είναι.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625

Nektarios2016
22/02/2018, 15:54
Η πένσα μηχανικού της κνιπεχ έχει το ίδιο μέγεθος με την keiba αλλα η κνιπεχ είναι μεγάλου υπομοχλίου.

Αν δεν είναι και η 240αρα keiba μεγάλου υπομοχλίου, ξέρεις από τώρα το αποτέλεσμα.

Edit.

Απ' ότι βλέπω είναι.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147625
223mm ειναι η μεγαλη, μεγαλου υπομοχλιου fcc-119

camen
01/03/2018, 00:46
Japan κοφτακι-απογυμνωτης ΗΙΤ , ξεθαμενο απο τα κάτω ράφια παλιού εργαλειομαγαζου.

leftos
02/03/2018, 11:15
Επειδη ξεθαψατε τα hit 2 πενσες απο αρκετες τετοιες που υπαρχουν σε σπιτι χωριο καταστημα κ.α.
Σιγουρα καλα εργαλεια με πανω απο 15 χρονια στην πλατη τους.
Απο την αλλη βλεπω αυτα που ανεβαζετε σε αριστη κατασταση και αναρωτιεμαι αν δουλευονται.

393545

393546

JNP
02/03/2018, 21:46
Επειδη ξεθαψατε τα hit 2 πενσες απο αρκετες τετοιες που υπαρχουν σε σπιτι χωριο καταστημα κ.α.
Σιγουρα καλα εργαλεια με πανω απο 15 χρονια στην πλατη τους.
Απο την αλλη βλεπω αυτα που ανεβαζετε σε αριστη κατασταση και αναρωτιεμαι αν δουλευονται.

393545

393546

Παρόλο που δεν είναι καλά φωσφατωμενες αν μετά την χρήση τους τις καθαριζες και τους εριχνες λίγο αντισκωριακο σπρευ θα ήταν σαν καινουργιες. Έχω την ιδια από τον πατέρα μου χωρίς πλαστικές λαβές που έχουν διαλυθεί και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρόλο που τα τριάντα από τα πενήντα χρόνια της είναι σε δουλειές κήπου. Λίγη φροντίδα χρειάζονται όλα τα εργαλεία.Ακομα και τώρα πάντως βελτιωνονται.

daz
02/03/2018, 22:57
Φίλε lefto αυτή που έβαλε ο camen είναι hit.
Οι δικές σου είναι fit.

Απ' τις φωτό δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι γνήσιες γιατί έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλές "τύπου" fit, κάποιες αρκετά καλής ποιότητας.

Έχω και εγώ μια, που σπάνια χρησιμοποιώ γιατί την πληρώνουν οι knipex.

393574

393575

leftos
03/03/2018, 08:45
Τι να πω daz ισως παντως στις λαβες γραφουν hit και made in w. germany, απο την αλλη δεν το εχουν χτυπημενο καπου .
Το πλαστικο στις λαβες εχει σκλυρηνει και σπαει ευκολα σχετικα, αλλα κοβουν καλα και επανω και κατω και δεν εχουν εμφανισει σημαδια κοπωσης.
Πιστευω οτι ειναι αρκετα χρονια γιατι τις θυμαμαι απο μικρος.

daz
03/03/2018, 10:08
Οι λαβές έτσι είναι σκληρές από καινούριες.

Fit ρε συ.. όχι hit. Odur fit είναι η μάρκα.

Αν γράφουν fit made in W. germany είναι οι γνήσιες. Παλιά δε είχαν το made in germany στην κεφαλή.

Η εταιρία υπάρχει ακόμα και βγάζει μόνο δυο μοντέλα. Το 14 και το 15.

Here.

http://www.fit-pliers.com/en/tradition/

leftos
03/03/2018, 10:38
Οντως fit no 14 απο την εξωτερικη πλευρα και made in western germany
Τα γραφει καλυγραφικα απο την απ'εξω και δεν ειχα δωσει σημασια εβλεπα οτι μοιαζει και λεω κανα παλιο μοντελο θα ειναι.
Τωρα που ειδα και το κουτι ειναι σιγουρα αυτο το θυμαμαι στα παιδικα μου χρονια!!
Βρε τι εισαστε εσεις!!!

daz
03/03/2018, 16:43
Ακόμα με το ίδιο κουτί πωλούνται.

Bowleno
03/03/2018, 17:09
Ακόμα με το ίδιο κουτί πωλούνται.

Τόση εξέλιξη πια;;; :p

daz
03/03/2018, 18:59

Classic! ;)

JNP
03/03/2018, 21:43

Γιατί να αλλάξεις μια επιτυχημένη διαχρονική σχεδίαση;
Το πολύ πολύ να βελτιώσεις το ατσάλι ή το υλικό των χειρολαβων, πράγμα που έκανε.

toyar
03/03/2018, 21:44
393607

lazarefa
30/04/2018, 19:17
Οι λαβές έτσι είναι σκληρές από καινούριες.

Fit ρε συ.. όχι hit. Odur fit είναι η μάρκα.

Αν γράφουν fit made in W. germany είναι οι γνήσιες. Παλιά δε είχαν το made in germany στην κεφαλή.

Η εταιρία υπάρχει ακόμα και βγάζει μόνο δυο μοντέλα. Το 14 και το 15.

Here.

http://www.fit-pliers.com/en/tradition/

Γνωρίζουμε κατάστημα που μπορώ να βρω την κλασσική πένσα της Fit (no 14) σε "καλή" τιμή; (μέχρι το πολύ 15 ευρώ).

daz
01/05/2018, 09:43
https://www.pam.gr/

Μπορεί να μην την έχει στο site. Πάρε τηλ και ζήτα να στη στείλουν. Τα έξοδα αποστολής είναι γύρω στα 3 ευρώ. Η πένσα έχει κάπου στα 12.

Δεν ξέρω που μένεις αλλά μπορείς να τη βρεις και αλλού στην Αθήνα αλλά τώρα δεν θυμάμαι που την είχα συναντήσει.

lazarefa
01/05/2018, 18:47
Ευχαριστώ πολύ daz. Χαϊδάρι μένω. Θα ψάξω στην ΠΑΜ. Από αυτούς έχω ψωνίσει 2 φορές τα τελευταία 2-3 χρόνια (γαλλικά Gedore τα οποία είχε σε αρκετά καλές τιμές παρεπιπτόντως) και οι εντυπώσεις μου είναι καλές. Η βλακεία μου βέβαια είναι ότι τη δεύτερη φορά που παρήγγειλα το γαλλικό, δεν το είχε σε στοκ (ήθελα το φωσφατωμένο αν θυμάμαι) και με πήραν τηλέφωνο όπου μου πρότειναν να μου στείλουν ένα αντίστοιχου μεγέθους Irega (κορυφαία εταιρεία στα γαλλικά) το οποίο ήταν και ακριβότερο (χωρίς επιβάρυνσή μου εννοείται) κι εγώ που είχα φάει κόλλημα με τα Gedore επέμενα και μου στείλαν το ανάλογο Gedore με το νίκελ φινίρισμα...

JNP
02/05/2018, 08:42
Κοίτα και αυτήν εδώ, πολύ καλή σε λογική τιμή στα 11,5 ευρώ
https://www.toolstore.gr/knipex-0301180-pensa-stilvwmeni-elafria-monwsi-180mm-p-8749.html#.WuldNx-_y9c
395306
Ή ακόμα καλύτερα αυτή στα 14 ευρώ
https://www.toolstore.gr/knipex-0302180-pensa-stilvwmeni-varia-monwsi-180mm-p-6634.html#.WulfmR-_y9c
395307

lazarefa
02/05/2018, 18:39
Φίλε JNP αν σου πω ότι τη φθηνότερη Knipex την έχω αγοράσει εδώ και 3-4 χρόνια (11 ευρώ από τον Ντέτσικα-Κέντρο Βίδας) και είναι όντως εξαιρετική, κόσμημα στα μάτια μου, ακόμα κι αν κόστιζε παραπάνω...
Η Fit με ενδιαφέρει να πω την αλήθεια περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους, καθώς μια όμοια έχει ο πατέρας μου στο πατρικό τα τελευταία 40+ χρόνια με την οποία έχω δουλέψει πιτσιρικάς άπειρες φορές και τη θεωρώ all time classic. Κατά τα λοιπά έχω και μια Facom, εξαιρετικής ποιότητας, παρόμοια με τη δεύτερη Knipex που παρέθεσες (αγορασμένη προ 10ετίας γύρω στα 18-20 ευρώ αν θυμάμαι) και κανά 2 φθηνιάρες (Κίνας - Lidl) για τις οποίες έχω σκυλομετανιώσει για την αγορά τους και ψάχνω άλλοθι για να τις σουτάρω (που λέει ο λόγος). Τη μια εξ αυτών μάλιστα την έχω βάλει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μόνιμα (και καλά για καμιά ώρα ανάγκης)...

JNP
03/05/2018, 00:44
Ποικιλία λοιπόν και εσύ, τα ίδια και εγώ. Τελευταία ανακάλυψα και μια μια τύπου Fit μάλλον του πατέρα μου, πεταμενη σε ένα κουτί και σκουριασμενη, καλή για τον κήπο.
Και οι φτηνιαρες χρειάζονται για το αμάξι ή κανένα δωράκι.

JNP
24/05/2018, 16:52
Προ ημερών είχα μια διαρροή νερού από το σωληνα αποχέτευσης του πλυντηρίου πιάτων και έπρεπε να αλλαχθει. Ο σωληνας συνδεοταν με τα πλαστικά εξαρτήματα κάτω από το νεροχυτη της κουζίνας. Είχα δει τελευταία μια ταναλια υδραυλικου με κυρτες σιαγονες και ψιλά δόντια κατάλληλη για πλαστικα εξαρτήματα αλλά και επινικελλωμενα για κάτω από νιπτηρες. Οι σιαγονες μπορούν να επενδυθουν με πλαστικό σωληνακι για να μην αφήνει καθόλου σημάδια. Είναι η παρακάτω κινεζικη της Lux Tools από το Praktiker με 7 ευρώ. Έκανε άψογη δουλειά και την συνιστώ :
395883

Leon67
27/10/2018, 21:02
Πλατυ-τσίμπιδο από σειρά Mechanics της Knipex. Οδόντωση με καρε για καλύτερο grip.

400580

400581