Σύνδεση

View Full Version : Πένσες-Κοφτάκια-Τανάλιες κ.α (γενική συζήτηση)

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

mreza
23/03/2020, 17:11
Ο πωλητής είναι στην Ιαπωνία, πως γίνεται να στέλνει με τσάμπα μεταφορικά;
Το έχετε ξαναδεί το έργο;πολύ χαμηλό feedback 416283

JNP
23/03/2020, 19:02
πολύ χαμηλό feedback 416283

Κιαυτο μου έκανε εντύπωση!

viper1
23/03/2020, 19:23
Κιαυτο μου έκανε εντύπωση!

Αν δεν έρθει θα πάρω τα χρήματα πίσω και θα δοκιμάσω σε άλλον.
Δεν βιάζομαι

STF
23/03/2020, 21:04
Ο πωλητής είναι στην Ιαπωνία, πως γίνεται να στέλνει με τσάμπα μεταφορικά;
Το έχετε ξαναδεί το έργο;

Το έργο το έχω δει πολλές φορές!
Τα ταχυδρομικά έξοδα με στάνταρ αποστολή είναι πολύ χαμηλά στη Japan, οπότε κάποιοι τα ενσωματώνουν στην αξία του προϊόντος. Αν το θες προχώρα άφοβα, αλλά θα περιμένεις....
Εμένα μου άφησαν σήμερα ειδοποιητήριο για κατσαβίδι που παράγγειλα από Ebay (και ήρθε από Japan) 8 Φεβρουαρίου...
Πλέον και για μικρά δέματα, τα ΕΛΤΑ σε βάζουν να πας στο ταχυδρομικό γραφείο να τα πάρεις (λόγω του ιού προφανώς). Να δω πως θα πάω να το πάρω καθώς λόγω baby sitting δε βγαίνω από το σπίτι ούτε για τα απαραίτητα ψώνια.

STF
23/03/2020, 21:23
πολύ χαμηλό feedback 416283

Όλα τα αρνητικά reviews αφορούν ότι άργησαν να λάβουν ή "λένε" ότι δεν έλαβαν... Αν όμως έλαβαν μετά από 2 ή 3 μήνες δε μπαίνουν στο κόπο βέβαια να διορθώσουν το αρνητικό review. Τσάμπα τα ταχυδρομικά αλλά θέλουν στο μήνα να είναι σπίτι τους... Κλάσικ!

Εν τω μεταξύ, για παράδειγμα ο συγκεκριμένος πωλητής γράφει: για αγορές που θα γίνουν σήμερα θα λάβετε μεταξύ 22 Απριλίου 2020 και 29 Μαΐου 2020 και ο άλλος μπαίνει πάνω στο μήνα και ρίχνει το αρνητικό του.

Για αυτό, καλό είναι να διαβάζουμε τα reviews, μη μένουμε μόνο στα νούμερα.

lazarefa
24/03/2020, 08:31
Επειδή κάνω αγορές μέσω ebay από το 2006 (χωρίς προς θεού να το παίζω έξυπνος ή να θέλω να μειώσω τους φίλους που γράφουν εδώ) και το έχω ζήσει ουκ ολίγες φορές το έργο, το κύριο πρόβλημα όταν ένα πακέτο εξωτερικού κάνει πάνω από 1,5 -2 μήνες είναι ότι ενδέχεται να έχει εξαντληθεί μέχρι την άφιξή του η προστασία που παρέχει το ebay στους αγοραστές (να έχει λήξει ο χρόνος ισχύος της) οπότε για να προστατευτεί ανάλογα ο πελάτης και να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσει τα χρήματά του είναι ουσιαστικά υποχρεωμένος να ανοίξει case ή claim ώστε να έχει "δεμένο" τον πωλητή. Αν ο τελευταίος σε αυτή την περίπτωση δεν δεχτεί να του επιστρέψει στο ακέραιο τα χρήματα,ο αγοραστής μοιραία του βάζει αρνητικό feedback. Οπότε δεν έχει πρακτικά αξία να λέει ο πωλητής εκ των προτέρων ότι το δέμα ενδέχεται να κάνει 2+ μήνες να φτάσει στον προορισμό γιατί εκ προοιμίου αυτός ο χρόνος είναι εκτός κάλυψης ebay.

JNP
24/03/2020, 08:37
https://www.ebay.co.uk/itm/Engineer-PZ-58-Neji-Zaurus-Screw-Pliers-Screw-Removing-Tool-Japan-Free-shipping/282278970903?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Brand: ENGINEER
■ Product Specifications:
· Body size: 160mm
· Blade section hardness: HRC56 ± 2
And cutting capacity: copper wire φ1.2mm
Material: high-carbon steel
Επειδη σκεφτόμουν να πάρω την πενσουλα της engineer παρατήρησα τις παραπάνω προδιαγραφές και αναρωτήθηκα : σκληρότητα 54 - 58 την βλέπω χαμηλή σε σχέση με τις knipex που είναι στα 60.Επισης κόβει καλώδιο χαλκινο 1.2mm,πολυ λίγο κατά την γνώμη μου. Την έχει κάποιος χρησιμοποιήσει σε ξεκολημα βιδών και κόψιμο συρματων να μας πει την εμπειρία του;
Σημ. σε ένα rewiew ένας παραπονέθηκε ότι αφού τη δούλεψε σε 2-3 βίδες μετά δεν τις έπιανε καλά, προφανώς είχαν χαλάσει τα μπροστινά δοντάκια. Βέβαια ανώνυμα ο καθένας γράφει ότι κάνει κέφι....

daz
24/03/2020, 13:19
Το 60αρι η knipex το έχει στις κοπτικές ακμές οι οποίες έχουν δεχθεί έχτρα σκλήρυνση σε σχέση με το σώμα, το οποίο είναι πιο μαλακό. (Για τα δόντια δε θυμάμαι αλλά νομίζω πως δεν έχουν έχτρα σκλήρυνση. Δεν είμαι σίγουρος όμως και δεν μπορώ να το ψάξω τώρα)

Η engineer δεν αναφέρει αν η σκληρότητα αυτή ειναι στα δόντια ή στο σώμα ούτε αν έχει έχτρα σκλήρυνση στα δόντια. Είναι ένα εργαλείο που ούτε το έχω, ούτε το έχω δουλέψει, για να ξερω πόσο καλό είναι αλλά το 56αρι δε μου φαίνεται λίγο.

Τα review για εργαλεία, εγώ προσωπικά, δεν τα εμπιστεύομαι. Είναι πολύ λίγα αυτά που κρατάω από ένα review και από πολύ λίγους. Όχι επειδή προσπαθούν εσκεμμένα να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικά απ' ότι είναι, αλλά επειδή τις περισσότερες φορές το κάνουν χωρίς να το θέλουν. Μάλλον από έλλειψη εμπειρίας? Δεν ξέρω.

Μπορούν δυο χρήστες να έχουν διαφορετική άποψη για το ίδιο εργαλείο κάνοντας την ίδια χρήση? Ναι μπορούν. Ασφαλώς και τα δόντια θα φαγωθούν με τη χρήση. Ασφαλώς και δε θα πιάνουν με τον ίδιο τρόπο όταν φαγωθούν. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις πένσες. Και στις κνιπεχ και σε ότι άλλο κυκλοφορεί ανεξαρτήτως μάρκας και τιμής. Εγώ αυτό το βλέπω λογικό, κάποιος άλλος μπορεί να περιμένει να μη φθαρεί ποτέ ή να δουλεύει πάντα όπως όταν ήταν καινούριο. Και αν δεν περιμένει κάτι τέτοιο τότε σίγουρα δεν γνωρίζει οτι η εντονότερη φθορά στα δόντια παρουσιάζεται όταν είναι ακόμα καινούρια.
Το θέμα όμως είναι τι γίνεται από κει και πέρα.
Εχω ξεφτιλίσει πολλές πένσες για να ξέρω οτι οι κνίπεχ προσφέρουν το κάτι παραπάνω όσο αφορά την αντοχή, από τις φθηνότερες κινέζικες . Εχω εξαφανίσει πολλά δόντια (και από κνιπεχ) πιάνοντας βαμμένα μέταλλα, για να μπορώ να το πω αυτό.
Αν εχθές δούλεψα την πρώτη μου καινούρια, καλοπληρωμένη, πολυδιαφημισμένη πένσα και είδα οτι τα δόντια παρουσίασαν φθορά και χαλάστηκα, τότε σίγουρα δεν φταίει το εργαλείο.

Ή, φυσικά, έχει δίκιο και το εργαλείο είναι μάπα.

Το θέμα είναι οτι δεν το ξέρω και σίγουρα δεν εμπιστεύομαι την κρίση του.

BTW υπάρχει και η μαιρούλα. :D (δεν κόβει καθόλου καλώδια δόου)
Η οποία εκτός του ότι μου αρέσει περισσότερο, θεωρώ οτι έχει και καλύτερη σχεδίαση (για λειτουργία υπό γωνία όταν αυτό είναι εφικτό).

https://www.argofile.co.jp/wp/wp-content/themes/v1/pdf/ZA185.pdf

Το σίγουρο και εδώ ειναι οτι αρχικά θα παρουσιάσει φθορά στα δόντια.

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_nkw=Merry+ZA185+&_sacat=0&_sop=15

JNP
24/03/2020, 14:01
BTW υπάρχει και η μαιρούλα. .
416302
Μαιρουλα είπανε τον κροκόδειλο;
Πολύ πιο εντυπωσιακή...

bros400pgm
24/03/2020, 14:07
Επειδή κάνω αγορές μέσω ebay από το 2006 (χωρίς προς θεού να το παίζω έξυπνος ή να θέλω να μειώσω τους φίλους που γράφουν εδώ) και το έχω ζήσει ουκ ολίγες φορές το έργο, το κύριο πρόβλημα όταν ένα πακέτο εξωτερικού κάνει πάνω από 1,5 -2 μήνες είναι ότι ενδέχεται να έχει εξαντληθεί μέχρι την άφιξή του η προστασία που παρέχει το ebay στους αγοραστές (να έχει λήξει ο χρόνος ισχύος της) οπότε για να προστατευτεί ανάλογα ο πελάτης και να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσει τα χρήματά του είναι ουσιαστικά υποχρεωμένος να ανοίξει case ή claim ώστε να έχει "δεμένο" τον πωλητή. Αν ο τελευταίος σε αυτή την περίπτωση δεν δεχτεί να του επιστρέψει στο ακέραιο τα χρήματα,ο αγοραστής μοιραία του βάζει αρνητικό feedback. Οπότε δεν έχει πρακτικά αξία να λέει ο πωλητής εκ των προτέρων ότι το δέμα ενδέχεται να κάνει 2+ μήνες να φτάσει στον προορισμό γιατί εκ προοιμίου αυτός ο χρόνος είναι εκτός κάλυψης ebay.

Kατι για 6μηνο στο paypal εχω δει εγω. Για ριξε παλι μια ματια ποσο ειναι πλεον το protection.

MISKIN
24/03/2020, 14:56
Θα πάρω τη πάσα του Τόλη και θα πω ότι τα δόντια στη Merry ZA-185 (https://www.muromoto.co.jp/merry/1117.html) είναι αρκετά μαλακά, ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Όμως αυτό δεν επηρρεάζει στο ελάχιστο το "δάγκωμά" της, τουλάχιστον όπως τη χρησιμοποιώ εγώ.

Από την άλλη η Engineer PZ-33 (http://www.engineer.jp/en/products/pz32e.html) (για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, την ονομάζει πια PZ-32) που έχω πάρει πρόσφατα, έχει σαφώς σκληρότερα δόντια, αλλά είναι και μικρότερη, οπότε η δύναμη που βάζεις δεν είναι ίδια. Προτίμησα να κουβαλώ στη τσάντα μου την Engineer γιατί είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και έχει κόφτη, που βολεύει, ενώ η Μερυ δεν έχει, για αυτό και την άφησα στην εργαλειοθήκη μου. Το θετικό της Merry είναι ότι έχει μεγαλύτερο εύρος, δλδ με τη μύτη πιάνει από Μ2 ως Μ6 και με το πλάι από Μ5 ως Μ8.

416303

416304

416305

416306

416307

MISKIN
24/03/2020, 15:02
Έχω στο πισι μου και κάποιες φώτο των μεγαλύτερων Engineer, δε νομίζω ο ιδιοκτήτης τους να έχει πρόβλημα να τις ποστάρω για να τις δείτε καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς δε το χει με τη φωτογραφία...:rolleyes: (καλά και γω για τα θηρία είμαι, αλλά τεσπα)
416309

416308

416310

416311

416312

416313

416314

STF
24/03/2020, 15:08

Εγώ σε αυτά που γράφεις είμαι 100% μαζί σου. Απλά δεν ήθελα να πλατιάσω. Εννοούσα για όσους είναι βιαστικοί και γράφουν τα αρνητικά τους review νωρίτερα από τους αναφερόμενους χρόνους παράδοσης.
Οι περισσότεροι -όχι όλοι, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι- γράφουν το αρνητικό τους πάνω στο μήνα. Δεν αφήνουν δηλαδή να εκπνεύσει ο χρόνος που δίνει ο ίδιος ο προμηθευτής. Πολλές φορές για μια καθυστερημένη παράδοση συνήθως δε φταίει ο προμηθευτής αλλά τα ταχυδρομεία του και τα ταχυδρομεία μας. Εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές το προϊόν να έχει μπει στην Ελλάδα και να φτάνει στη πόρτα μου 2 εβδομάδες μετά, με άλλα λόγια... ΕΛΤΑ το μεγαλείο σου. Αλλά αυτά είναι τα παραγόμενα των φθηνών εξόδων αποστολής, δε μπορεί να γίνει αλλιώς.

Στο δίμηνο το καταλαβαίνω να κάνει κάποιος αίτηση για refound αλλά ας περιμένει έναν μήνα ακόμη, πριν ρίξει το αρνητικό του. Μπορεί και να μην έφταιγε ο προμηθευτής και να συμπεριφερθεί σαν κύριος (να έχει επιστρέψει τα χρήματα παρά το γεγονός ότι έλαβε κάποιος τελικά το προϊόν εκ των υστέρων). Διότι αν έχει στείλει 3500 προϊόντα με επιτυχία και έκατσαν και 250 αρνητικά για μένα δεν είναι σοβαρό πρόβλημα όταν όλα τα παράπονα αφορούν μόνο καθυστερήσεις. Να βρω παράπονα για ανοιγμένη συσκευασία, για ελαττωματικό προϊόν, για διαφορετικό προϊόν από τις περιγραφές... μάλιστα αυτά τον κάνουν αναξιόπιστο.

MikeG
24/03/2020, 15:15
Η δική μου PZ59

416316

416317

416318

416319

416320

Leon67
24/03/2020, 16:40
Εκτός από τις PZ-59 και PZ-60 (πένσα και μυτοτσίμπιδο) που πόσταρε ο Αχιλλέας παραπάνω εχω και τις 3 σκύλες και την μεγάλη π πένσα PZ-78 που όμως εχει λίγο διαφορετικες σιαγόνες οπως φαίνεται στην 2η φωτο. Αν και με αλλο μοχλικό και μεγαλύτερη σε μήκος (225mm) φαίνεται οτι προορίζεται για μικρότερης διαμετρου βιδες ή βιδες με κομμένο κεφαλι ή κατι τετοιο.....

416323

416324

Από όλλες τις Engineer χρησιμότερη εχω βρει το μυτοτσίμπιδο PZ-60 και την μικρή πένσα PZ-59.

daz
24/03/2020, 19:05
Στο σαιτ (http://www.engineer.jp/en/products/pz32e.html) του κατασκευαστή που έβαλε ο μισκ παραπάνω αναφέρει σκληρότητα 60 +-2

JNP
24/03/2020, 20:54
Στο σαιτ (http://www.engineer.jp/en/products/pz32e.html) του κατασκευαστή που έβαλε ο μισκ παραπάνω αναφέρει σκληρότητα 60 +-2

Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο πραγματικά είναι τα νούμερα σκληρότητας αυτά αλλά το 56HRC από το 60HRC είναι πολύ μεγάλη διαφορά.

MISKIN
24/03/2020, 21:03
Παιδιά μη μπερδεύεστε και μπερδεύετε και τους υπόλοιπους. Η δική μου είναι διαφορετικό μοντέλο από τη PZ-58 που πόσταρε ο Viper. H οποία παρεπιπτόντως στο επίσημο site (http://engineertool.wixsite.com/engineerintl/pz58) γράφει HRC58±2.

Leon67
14/04/2020, 18:56
Μετά από ένα (1) περίπου μήνα ήρθαν αυτά τα Engineer μαζί με ενα Pz-32 ενός φίλου από εδω μεσα:

417440

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ψαλίδι PH-55, Slip-Joint PZ-56, Μικρή πένσα PZ-58, Μικρό Μυτοτσίμπιδο PR-15.

Αυτά με κωδικό PH είναι και για εξαγωγή φθαρμένων βιδών και η μικρή πένσα έχει και κόφτη.

lazarefa
16/04/2020, 07:02
Καλοδούλευτα.

mreza
02/06/2020, 18:24
Έπεσε στα χέρια μου αυτή η σκύλα. Δεν την ξέρω αυτή τη μάρκα αλλά περισσότερο μου κίνησε το ενδιαφέρον το ότι γράφει made in W.Germany και ένα άλλο DBGM MADE IN GERMANY. Ξέρει κανείς τι παίζει;

418658

418659

418660

daz
02/06/2020, 22:43
W-Germany εγραφαν τα εργαλεία όταν η Γερμανία ήταν χωρισμένη σε ανατολική και δυτική. Αντίστοιχα της ανατολικής Γερμανίας έγραφαν East Germany αλλά πιο συχνό ήταν το GDR απ' το German Democratic Republic.

Σήμερα πάντως, δε χρειάζεται το εργαλείο να προέρχεται από εκείνη την εποχή για να γράφει W-Germany.

Το dbgm είναι γερμανικά αρχικά και έχουν να κάνουν με τα πνευματιά δικαιώματα της πατέντας. Η διαφορά με το patend είναι οτι στο dbgm δεν προστατεύεται η μέθοδος κατασκευής, μόνο το τελικό αποτέλεσμα. Ή κάτι τέτοιο.
Επίσης η διάρκεια του dbgm ειναι πολύ μικρότερη απ' οτι στο pat. pend (patend pending).

mreza
02/06/2020, 23:01
...Σήμερα πάντως, δε χρειάζεται το εργαλείο να προέρχεται από εκείνη την εποχή για να γράφει W-Germany...
Άρα να υποθέσουμε, ότι το εργαλείο είναι προϊόν της εποχής εκείνης προερχόμενο από Δυτική Γερμανία (?)

daz
02/06/2020, 23:41
Άρα να υποθέσουμε, ότι το εργαλείο είναι προϊόν της εποχής εκείνης προερχόμενο από Δυτική Γερμανία (?)

Όχι. Δεν είναι απαραίτητο. Το μαρκάρισμα W-germany, συνεχίστηκε και μετά την πρώση του τοίχους και μερικά μαρκάρονται έτσι ακόμα και σήμερα.

Πάρτο σα γεωγραφική περιοχή πλέον. :lol:

mreza
03/06/2020, 00:44
Όχι. Δεν είναι απαραίτητο. Το μαρκάρισμα W-germany, συνεχίστηκε και μετά την πρώση του τοίχους και μερικά μαρκάρονται έτσι ακόμα και σήμερα.

Πάρτο σα γεωγραφική περιοχή πλέον. :lol: o.k. ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, το κατάλαβα! :beer:

JNP
07/06/2020, 09:11
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150661&p=2917575&viewfull=1#post2917575
Εχθές χρειάστηκε να επισκευάσω ένα συρματοπλεγμα και έκανα δεκάδες κοψίματα χοντρού συρματος και συρματοπλεγματος. Ο 20αρης κόφτης της NWS με τις ασύμμετρες λαβες δούλεψε υποδειγματικα κόβοντας τα σύρματα σαν βούτυρο. Οι λαβες πολύ εργονομικές και δεν γλυστρανε καθόλου. Το καλό εργαλείο σε ξεκουράζει και το ευχαριστιεσαι.
Σε συνδυασμό με μια λίγο μεγαλυτερη παλιά τανάλια βγήκε η δουλειά άνετα.

lazarefa
11/07/2020, 08:08
Γνωρίζει κάποιος από τους ειδήμονες του φόρουμ τη συγκεκριμένη εταιρεία και τα προϊόντα της;
http://marvelcorp-global.com/products/detail/000103.html

daz
11/07/2020, 09:57
Κορυφαία Ιαπωνικά.

Bowleno
11/07/2020, 10:52
Κορυφαία Ιαπωνικά.

Και με κορυφαία τιμή φαντάζομαι....

daz
11/07/2020, 17:35
Ε ανάλογη της ποιότητας. Αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για προϊόν ταχυδρομείου.

lazarefa
09/09/2020, 11:07
Επειδή από τη συλλογή μου λείπει μια τσιμπίδα υδραυλικού (αρκετά σπάνια η ανάγκη για χρήση της αλλά 2-3 φορές τελευταία θα με εξυπηρετούσε αρκετά αν υπήρχε διαθέσιμη), κοιτάζω εταιρείες και μοντέλα. Μέσα σε όλα βρήκα και κάποια μοντέλα της Γερμανικής VBW (από Amazon). Την εταιρεία την γνωρίζω, ωστόσο δεν ξέρω πόσο καλά μπορεί να είναι τα συγκεκριμένα εργαλεία της εν συγκρίσει με άλλες σοβαρές εταιρείες (πχ Rennsteig, Knipex, Bahco, Rothenberger, Superego, Virax, Ridgid κλπ). Καμιά γνώμη; Μιλάω για το παρακάτω:
https://www.robobilz.com/index.php?main_page=product_info&products_id=222597

JNP
09/09/2020, 13:43
Αφού είναι τόσο φτηνή, τι έχεις να χάσεις;
Είναι πάντως σκληροτραχηλα εργαλεία.

daz
09/09/2020, 15:28
laz μη τη φοβάσαι. Είναι απ' τις πολύ καλές της Γερμανίας. Πολλές μεγάλες εταιρίες πουλάνε vbw (πχ stahlwille). Ότι έχω πιάσει στα χέρια μου, είναι πολύ προσεγμένο σχεδιαστικά και ποιοτικό.

lazarefa
09/09/2020, 17:47
Nα το θέσω πολύ συγκεκριμένα παιδιά. Αυτήν:
https://www.amazon.de/gp/product/B001EGIOKM/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A21RPA8VW5RI5B&psc=1

ή αυτήν:
https://www.bmtools.gr/index.php/online-store/ergaleia-xeiros/swlhnokaboures/bah-dow-175-1-detail

JNP
09/09/2020, 19:06
Εγώ θα έπαιρνα την VBW λόγω ποιότητας + 45 μοιρες+1.5". Σε καλύπτει καταρχάς.
Χρειαζεσαι και δεύτερη 90 μοιρών σε συνδυασμό με την πρώτη για υδραυλικές εργασίες.

fasarias
09/09/2020, 19:55
Οι καλύτερες τσιμπιδες της αγοράς είναι οι rothenberger, χωρίς διαπραγμάτευση αυτό.
Τώρα από εκεί και πέρα είναι και ποιος είναι ο σκοπός που την θες και το τι θες να κάνεις.
Το συγκριτικό παραπάνω είναι ανωφελο, γιατί συγκρίνεις 2 διαφορετικά εργαλεία.
Η πρώτη είναι 45 μοίρες και 1-1/2" και η δεύτερη 90 μοίρες και 1".
Προφανώς γι'αυτό και η χρηματική διαφορά.
Η δεύτερη σε-μας καλύπτει στο 90% των εργασιών που αφορούν τα υδραυλικά.

lazarefa
09/09/2020, 20:27
Μπορεί η 1 να είναι 1" και η άλλη 1 1/2" ωστόσο αν δείτε τα χαρακτηριστικά τους έχουν σχεδόν ίδιο άνοιγμα σιαγόνων (γύρω στα 30-32 χιλ. αν θυμάμαι), εξ ου και τις συγκρίνω. Βέβαια η διαφορά στην κλίση των σιαγόνων προφανώς υφίσταται, αλλά θεωρητικά δεν νομίζω ότι θα μου ήταν πρόβλημα και οι 90 μοίρες από τη στιγμή που τη θέλω περισσότερο για να βρίσκεται για μια δύσκολη στιγμή, και όχι για τακτική χρήση σε συγκεκριμένες δουλειές που ίσως απαιτούν τις 45 μοίρες.

JNP
09/09/2020, 22:20
38-40 Χιλ εννοείς. Το άνοιγμα ίσως είναι παρόμοιο αλλά διαφέρει το μήκος των σιαγονων και το μήκος του εργαλείου (ροπή στρέψης}. Οι 45 μοιρες με βολεύουν καλύτερα σε δύσκολα σημεία.

lazarefa
30/10/2020, 09:45
Έχει κάποιος φίλος την παρακάτω πένσα της Peugeot;
https://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=1_22_93&products_id=3644
Αν ναι, αξίζει σε σχέση με τις καλές πιο μοντέρνες (Knipex, NWS, Facom κλπ);

daz
30/10/2020, 10:33
Δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι τα παλιά εργαλεία ήταν καλύτερα.
Τα εργαλεία που κατασκευάστηκαν με γνώμονα την ποιότητα είναι εξίσου καλα είτε κατασκευάστηκαν τότε, είτε τώρα.
Μπορεί να ζούμε στην εποχή που η ποιότητα δέχεται μεγάλες εκπτώσεις, αλλά η τεχνολογία βοηθάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε πολλές περιπτώσεις μαλιστα, ίσως στις περισσοτερες, τα σημερινά εργαλεία είναι πολύ καλύτερα απ' αυτά περασμένων δεκαετιών.
Αν συγκρίνουμε τα φθηνά εργαλεία του τότε με τα εξίσου φθηνά εργαλεία του τώρα, θεωρώ ότι πάλι τα σημερινά θα είναι καλύτερα. Ας είναι made in taiwan ή China.
Η μόνη διαφορά σήμερα, είναι ότι υπάρχουν εργαλεία εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας, κοινώς σκουπίδια, και ότι τα εργαλεία χαμηλής και μεσης ποιότητας είναι ο κανόνας της αγοράς.

daz
30/10/2020, 10:40
Η αντοχή και η αποτελεσματικότητα ενός εργαλείου δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας αλλά και σχεδιασμού. Η εργονομία είναι θέμα υποκειμενικό αλλά δεν είναι άσχετη με την αίσθηση την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία χρήσης του κάθε εργαλείου.
Με λίγα λόγια το πενσάκι είναι μια χαρα, κατά τ αλλά παίρνεις αυτό που βλέπεις.

lazarefa
30/10/2020, 11:30
Σε ευχαριστώ για την σφαιρική απάντηση. Πάνω - κάτω δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου, με μόνη ίσως επισήμανση από την πλευρά μου ότι πριν 30+ χρόνια ήταν αρκετά πιο πιθανό ακόμα και για έναν άσχετο περί τα εργαλεία να προμηθευτεί ένα αξιοπρεπές έως πολύ καλό εργαλείο χειρός, μπαίνοντας ακόμα και σε ένα συνοικιακό μαγαζί με εργαλεία/σιδηρικά, ενώ σήμερα σε ανάλογη περίπτωση, το αντίστοιχο αποτέλεσμα είναι σαφώς υποδεέστερο (έως και τραγικό κάποιες φορές), μια που οι περισσότεροι -τυπικοί- έμποροι στοκάρουν συνήθως 1-2 εταιρείες χαμηλομεσαίου κόστους που είναι απλά μεταπωλητές συνήθως μέτριας ως και πολύ μέτριας ποιότητας κινεζικών εργαλείων.
Θυμάμαι πχ ότι τη δεκαετία του 80 που πηγαίναμε με τον πατέρα μου σε συνοικιακά εργαλειομάγαζα επαρχιακής ελληνικής πόλης, τα προς πώληση γαλλικά κλειδικά ήταν Irega, οι πένσες Οrbit, τα κατσαβίδια Champion ή Witte, τα παχύμετρα Mitutoyo και πάει λέγοντας. Και πανάσχετος να ήσουν έφευγες με "σωστό" εργαλείο.
Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη πένσα που ανέφερα, περισσότερο ως νοσταλγία εκείνης της εποχής, την παρήγγειλα ήδη.

JNP
30/10/2020, 12:38
Πένσα ηλεκτρολογου 180χιλ Peugeot (μονωση 8000V) περίπου του 1980.Καλες εφαρμογές :
422257
Lazarefa η δική σου έχει επιπλέον κοφτες συρματος στα πλαϊνά.

lazarefa
16/12/2020, 10:50
Από τη συλλογή εργαλείων μου λείπει μια πρέσα ακροδεκτών. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές έχω χρειαστεί ανάλογο εργαλείο μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα δεν είναι υπερβολή να υπάρχει, καθώς για συνδέσεις ακροδεκτών καλωδίων ισχύος είναι πρακτικά μονόδρομος η χρήση της.
Τους τελευταίους μήνες είχα στο πρόγραμμα ανάλογη αγορά, αλλά στο τέλος συνέχεια το πήγαινα παραπίσω. Το ενδιαφέρον μου για αυτό το εργαλείο αναζωπυρώθηκε χθες όταν είδα συνάδελφο με πένσα ακροδεκτών Unior να αλλάζει ακροδέκτες 1,5 τετρ, χιλ. σε οικιακή ψηστιέρα. Η συγκεκριμένη πρέσα της Unior ήταν σχετικά πολυκαιρισμένη (παλιότερο μοντέλο) με κίτρινες χειρολαβές, ενώ από όσο είδα στο διαδίκτυο, η αντίστοιχη σημερινή πρέσα της ίδια εταιρείας έχει γαλάζιες χειρολαβές αλλά κατά τα λοιπά, φαίνεται ίδια σε χαρακτηριστικά/εργονομία. Το μόνο που δεν μου άρεσε σε αυτήν που είδα είναι ότι υπήρχε ένας μέτριος τζόγος στο σημείο που κουμπώνουν οι 2 πλευρές του εργαλείου (στον πείρο/πριτσίνι συγκράτησής τους). Κατά τα λοιπά όμως ο συνάδελφος που την έχει (ηλεκτρολόγος) πίνει νερό στο όνομά της και από ότι μου είπε την έχει πάνω από 20 χρόνια..
Από όσο είδα, το σημερινό μοντέλο της Unior είναι το παρακάτω:
https://e-metallon.gr/penses/7792-pensa-akrodekton-15-6mm-unior-425-4b-601137.html
Σε Knipex κάτι ανάλογο είναι η παρακάτω:
https://protool.gr/knipex-presa-akrodektwn-97-22-240
Ποια από τις 2 θα επιλέγατε;
Προσωπικά επειδή παρότι εκτιμώ απεριόριστα την Knipex, εντούτοις τελευταία έχω κάπως σιχαθεί τους Φρίτσιδες (Γερμανούς) και θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματά μου στο Σλοβένο (αλλά απ' την άλλη με προβλημάτισε ο τζόγος που προανέφερα στο παλιότερο μοντέλο της Unior), θα ήθελα τα φώτα σας.

kosni
16/12/2020, 12:48
Από τη συλλογή εργαλείων μου λείπει μια πρέσα ακροδεκτών. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές έχω χρειαστεί ανάλογο εργαλείο μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα δεν είναι υπερβολή να υπάρχει, καθώς για συνδέσεις ακροδεκτών καλωδίων ισχύος είναι πρακτικά μονόδρομος η χρήση της.
Τους τελευταίους μήνες είχα στο πρόγραμμα ανάλογη αγορά, αλλά στο τέλος συνέχεια το πήγαινα παραπίσω. Το ενδιαφέρον μου για αυτό το εργαλείο αναζωπυρώθηκε χθες όταν είδα συνάδελφο με πένσα ακροδεκτών Unior να αλλάζει ακροδέκτες 1,5 τετρ, χιλ. σε οικιακή ψηστιέρα. Η συγκεκριμένη πρέσα της Unior ήταν σχετικά πολυκαιρισμένη (παλιότερο μοντέλο) με κίτρινες χειρολαβές, ενώ από όσο είδα στο διαδίκτυο, η αντίστοιχη σημερινή πρέσα της ίδια εταιρείας έχει γαλάζιες χειρολαβές αλλά κατά τα λοιπά, φαίνεται ίδια σε χαρακτηριστικά/εργονομία. Το μόνο που δεν μου άρεσε σε αυτήν που είδα είναι ότι υπήρχε ένας μέτριος τζόγος στο σημείο που κουμπώνουν οι 2 πλευρές του εργαλείου (στον πείρο/πριτσίνι συγκράτησής τους). Κατά τα λοιπά όμως ο συνάδελφος που την έχει (ηλεκτρολόγος) πίνει νερό στο όνομά της και από ότι μου είπε την έχει πάνω από 20 χρόνια..
https://e-metallon.gr/penses/7792-pensa-akrodekton-15-6mm-unior-425-4b-601137.html
Προσωπικά επειδή παρότι εκτιμώ απεριόριστα την Knipex, εντούτοις τελευταία έχω κάπως σιχαθεί τους Φρίτσιδες (Γερμανούς) και θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματά μου στο Σλοβένο (αλλά απ' την άλλη με προβλημάτισε ο τζόγος που προανέφερα στο παλιότερο μοντέλο της Unior), θα ήθελα τα φώτα σας.

Εγω παντως εχω ενα μυτοτσιμπιδο της unior και απο οταν το πηρα ηταν πολυ σφιχτο (μλκια μου που το πηρα) αλλα μου χε πει ο πωλητης οτι θα στρωσει, ακομα το ιδιο σφιχτο ειναι..
Την επομενη φορα μονο knipex

JNP
16/12/2020, 13:21
Η πρεσα της unior ίσως είναι της knipex. Δες τες προσεκτικά...
Οπότε πας για knipex. Το συγκεκριμένο μοντέλο σφίγγει ακροδέκτες με μονωση και χωρίς.
Έχω μια παρόμοια της knipex και είναι πράγματι πολύ καλή, άψογο κόψιμο, μηδέν τζόγος, καθόλου μαγκωμα.
Όσον αφορά τον τζόγο της unior μην ξεχνάς ότι: 1)είναι σε χέρια επαγγελματία ,2)μπορει να χρησιμοποιήθηκε και σαν σφυρακι ή αλλοιως, 3)ίσως δεν λαδωθηκε ποτέ, 4)με προσεκτικό χτύπημα στον πυρο επανέρχεται μια χαρά.

JNP
16/12/2020, 13:26
Εγω παντως εχω ενα μυτοτσιμπιδο της unior και απο οταν το πηρα ηταν πολυ σφιχτο (μλκια μου που το πηρα) αλλα μου χε πει ο πωλητης οτι θα στρωσει, ακομα το ιδιο σφιχτο ειναι..

Σίγουρα κακώς το πήρες. Όμως θα στρώσει αλλά θέλει κάτι εκατοντάδες ανοιγοκλεισιματα. Οποτε πχ βλέπεις τηλεόραση, βάζε του μια σταγόνα λάδι και ανοιγοκλεινε το μέχρι τέρμα χωρίς σταμάτημα. Κάθε 100 περίπου φορές πάλι λάδι να φεύγουν και τα γρεζια και θα στρώσει. Το έχω κάνει σε δύο εργαλεία.

mreza
16/12/2020, 13:31
...πρέσα ακροδεκτών... Εγώ με τη knipex είμαι ευχαριστημένος 3 χρόνια. Ούτε τζόγους ούτε κιχ. Δεν τη δουλεύω είκοσι χρόνια βέβαια (ακόμα), αλλά και μέχρι τότε, όπως φαίνεται θα δουλεύει όπως δουλεύει μέχρι σήμερα από την πρώτη μέρα.

Bowleno
16/12/2020, 14:40
Σίγουρα κακώς το πήρες. Όμως θα στρώσει αλλά θέλει κάτι εκατοντάδες ανοιγοκλεισιματα. Οποτε πχ βλέπεις τηλεόραση, βάζε του μια σταγόνα λάδι και ανοιγοκλεινε το μέχρι τέρμα χωρίς σταμάτημα. Κάθε 100 περίπου φορές πάλι λάδι να φεύγουν και τα γρεζια και θα στρώσει. Το έχω κάνει σε δύο εργαλεία.

Αν θα στρώσει δεν ξέρω, αλλά θα κάνει κάτι πήχεις να!:D

Road Pirat
16/12/2020, 20:54
Έχω την αντίστοιχη Facom, αρκετά χρήσιμο και καλό εργαλείο για τον τζόγο η δικιά μου έχει βίδα Άλεν, αλλά η knipex μου αρέσει περισσότερο

kosni
16/12/2020, 20:55

Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω δουλεψει και παρα πολυ, ισως ετσι οπως λες να στρωσει αλλα δεν δικαιολογείται να εχει τετοιο δουλεμα, αν θυμαμαι καλα ηταν στα ιδια λεφτα με αντιστοιχη της knipex

lazarefa
16/12/2020, 21:28
Ερώτηση: Από όσο είδα υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι ακροδεκτών χωρίς μόνωση που πρεσσάρονται με τις ανάλογες πρέσες: Οι λεγόμενοι κανονικοί μη μονωμένοι ακροδέκτες και οι κλειστού τύπου μη μονωμένοι. Η Unior βγάζει την παρακάτω πρέσα για αυτούς τους 2 τύπους (την παραθέτω ενδεικτικά και μόνο τη συγκεκριμένη):
https://uniortools.com/gre/product/425-4AB-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%BD#9500
Η πρέσα της Knipex που κοιτάζω, έχει τους κανονικού τύπου μη μονωμένους:
Ποιος τύπος ακροδεκτών (και κατ' επέκταση αντίστοιχης πρέσας) είναι πιο κοινός για οικιακές/συνήθεις εφαρμογές; Λογικά ο "κανονικού" τύπου μη μονωμένος ακροδέκτης (αυτός δηλαδή: https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/akrodektes/kos-me-monosi/sas-kos-syrtaroto-0-5-1.5mm-kokkino-sysk.100tem._183240/ ), σωστά;
Γνωρίζει κάποιος φίλος οι υποδοχές για πρεσάρισμα κλειστού τύπου μη μονωμένων ακροδεκτών στην παραπάνω πρέσα της Unior σε τι τύπου ακροδέκτες αντιστοιχούν (δεν έχω καταλάβει) και πόσο συχνή είναι η χρήση αυτών;

JNP
16/12/2020, 22:16
Για την unior συμφωνώ.
Η κνιπεξ ομως αυτή έχει μπροστά υποδοχές για μονωμένους και στη μέση για μη μονωμένους.
Ο δε ακροδέκτης αυτός του Καφκα είναι μονωμένος...και όχι μη μονωμένος.
Έτσι είναι τα σωστά νομίζω, αλλά θα μας τα πουν και οι πιο ειδικοί.
Τώρα ποιος ακροδέκτης είναι πιο κοινός για οικιακή χρήση δεν ξέρω, εξαρτάται με τι θα ασχοληθείς.
Αυτη η εικόνα ίσως βοηθήσει:
423690

JNP
17/12/2020, 08:27
Το C ειναι για τους μη μονωμένους όπως οι παρακάτω συνηθισμενοι:
423695

daz
17/12/2020, 11:09
Τα πιο συνηθισμένα είναι τα C και Β.

knipex = Rennsteig (https://www.rennsteig.com/en/products/crimping)

Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Είναι απ' αυτά που πληρώνεις στην τιμή αλλά δεν βλέπεις ποτέ μέχρι να πέσεις σε κάτι τέτοιο. Είναι αυτό που λένε μερικοί, πληρώνεις τη μάρκα. Βασικά τον ποιοτικό έλεγχο πληρώνεις.
Μου έχει συμβεί πάντως και σε knipex αλλά ήταν τόσο λίγο που μετά βίας αποτελούσε πρόβλημα (ή vbw, δε θυμάμαι). Το εργαλείο αλλάζεται εντός εγγύησης χαλαρά, είναι πρόβλημα κατασκευής. Όποιος σου πει οτι δεν αλλάζεται, λέει μαλακίες.

JNP
17/12/2020, 12:07
Πολύ χρήσιμοι ακροδέκτες είναι και τα ακροφυσια με τα οποία αποφεύγεις την κόλληση στα άκρα των πολυκλωνων καλωδίων, γιαυτό τελευταία βλέπουμε πολλές τέτοιες πρεσες στις διαφημίσεις.Μια τέτοια μου λείπει. :cry:
423699
423707
423700
423708

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/12/2020, 22:16
Ρε παιδιά βρήκα σήμερα αυτο στο δρομο.
423764
423765
423766
423767
Έχει ξυράφι μπροστά. Μοιάζει σαν απογυμνωτης καλωδίων. Δε το εχω ξαναδεί. Ξέρει κάποιος?

JNP
18/12/2020, 07:09
Μου μοιάζει πιο πολύ να αφαιρεί δεματικα πλαστικά ή συρματινα. :eek:

doctoras
18/12/2020, 07:42
Μη ειναι κανενας ακροδεκτης ηλεκτροκολλησης

Road Pirat
18/12/2020, 09:41
Είναι για να σφίγγει δεματικα και να τα κόβει ταυτόχρονα

JNP
18/12/2020, 13:53
423824
Αυτες είναι οι πρεσες που έχω, λίγο πολύ κάνουν για τους συνηθισμένους ακροδέκτες και μου λείπει μια ακόμα για ακροφυσια. Από τις παραπάνω η δεξιά αγοράστηκε πριν 30 χρόνια για κατασκευή χοντρων αρματωσιών ψαρέματος.Η μεσαία φτηνιαρα αλλά κάνει την δουλειά της όταν χρειαστεί.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/12/2020, 17:00
Είναι για να σφίγγει δεματικα και να τα κόβει ταυτόχρονα

Τα γνωστα ταιραπ?

Road Pirat
18/12/2020, 19:03
Τα γνωστα ταιραπ?

Ναι

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/12/2020, 19:31
Ναι

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.

nassosxlvbros
21/12/2020, 15:27
Πολύ χρήσιμοι ακροδέκτες είναι και τα ακροφυσια με τα οποία αποφεύγεις την κόλληση στα άκρα των πολυκλωνων καλωδίων, γιαυτό τελευταία βλέπουμε πολλές τέτοιες πρεσες στις διαφημίσεις.Μια τέτοια μου λείπει. :cry:
423699
423707
423700
423708

Ferrule cimping tool... Και γω θέλω ένα τέτοιο- -σαν το ΥΑΤΟ δηλαδή-με τα 4 σαγόνια αλλά σε κάτι οικονομικό αλλά όχι σε επώνυμο τύπου ΚΝΙΡΕΧ που έχει ένα σπίτι στη Γλυφάδα..... Έχετε καμιά πρόταση;

o_gavros
21/12/2020, 16:43
Το κνιπεξ της φωτό (το αριστερά) στο ποστ #361,ξεκινάει στο Σκρουτζ από 17,92€.
Ε δε το λες και σπίτι στη Γλυφάδα για εργαλείο που θα το δώσεις στα παιδιά σου

doctor_john
21/12/2020, 23:03
εετσι.. κοριτσάρα μου, τώρα που έγινες γυναίκα πάρε και ένα καλοδιοκόφτη κνιπεξ να βγάζεις γούστα ;)

JNP
21/12/2020, 23:32

Μιλάει για το ποστ 356 και όχι το 361.
Στο 356 η κνιπεξ είναι στα 150+ ευρώ περίπου, ενώ η yato στα 80.
Εχω δει στα κινεζομαγαζα τέτοιες στα 12-20 ευρώ... ποιότητα άγνωστη βέβαια.

o_gavros
22/12/2020, 13:34
μάη μπαντ, εγώ εννοούσα ετούτη (https://etake.gr/index.php?route=product/product&path=331_340_819&product_id=152208&skr_prm=WyJiY2QxODliMC1lMzhhLTRkYjMtYWU4Ni1iZTY1MzI3MGMxYTEiLDE2MDg2NDAzNjQ1MTYseyJhcHBfdHlwZSI6Indl YiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0).

nassosxlvbros
22/12/2020, 13:50

Εχμ,το αριστερά το έχω εδώ και 3 δεκαετίες... :) αναφέρομαι στο ποστ #356 και σε αυτή τη πρέσσα.. :beer: (https://www.moto.gr/forums/attachment.php?attachmentid=423708) Αυτή δε βρίσκω σε κάτι οικονομικό.... :(

o_gavros
22/12/2020, 14:39
Νομίζω και σωβρακα να βγάλει η κνιπεξ, θα σπεύσω να αγοράσω :beer:

doctor_john
22/12/2020, 14:40
μη ξεχάσεις να τα γράψεις στα παιδιά :lol:

o_gavros
22/12/2020, 14:40
Με οδηγία, το κίτρινο μπροστά...
:bawl:

bulmont
22/12/2020, 20:08
Νομίζω και σωβρακα να βγάλει η κνιπεξ, θα σπεύσω να αγοράσω :beer:

424081

JNP
22/12/2020, 22:34
https://m.youtube.com/watch?v=7aUfx_XhsWY
Ένα καλό βιντεακι για τις ερασιτεχνικες κυρίως πρεσες ακροδεκτών πολύ χρήσιμο για σχεδον όλους.

lazarefa
23/12/2020, 18:44

Τελικά αγοράστηκε η πρέσα 449Β της Facom:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=7aUfx_XhsWY
Παρελήφθη σήμερα (αγορά από Καυκά στα 24,90 ευρώ). Πρώτες εντυπώσεις (αναμενόμενα) πολύ καλές, αλλά βέβαια δεν έχω και μέτρο σύγκρισης με άλλες ανάλογες πρέσες, πχ Knipex ή Engineer (αν και οι τελευταίες μάλλον ξεφεύγουν οικονομικά). Αν κάποιος φίλος τις έχει δουλέψει όλες, ας μας γράψει εντυπώσεις.

o_gavros
25/12/2020, 09:10
Θέλω να πάρω ένα σετακι ασφαλειοτσιμπιδα για εσωτερικές & εξωτερικές ασφάλειες αξόνων.
Οι διαστάσεις που με ενδιαφέρουν είναι (σε μήκος εργαλείου) τα 170mm & τα 200mm.
Βρίσκω σετάκια 4εργαλειων (δυο κυρτά,δύο ίσια) που με βολεύουν.
Όπως σε όλα,έχει για όλα τα βαλαντια. Την μάρκα BGS την ξέρει κανείς να πει μια γνώμη για την ποιότητα της; Λέει πως είναι Γερμανίας.

stefanos
25/12/2020, 09:44
Την μάρκα BGS την ξέρει κανείς να πει μια γνώμη για την ποιότητα της; Λέει πως είναι Γερμανίας.

Έχω ένα συμπιεστή ελατηρίων βαλβίδων.
Γερμανικό στην τιμή που το πήρα αποκλείεται, πάντως τη δουλειά του την έκανε και θα την ξανακάνει.
Από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ μια φορά και μετά από 10 χρόνια που θα το ξαναχρησιμοποιήσω
δεν ξέρω που το έχω βάλει.

lazarefa
25/12/2020, 09:45
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Η BGS γενικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν την λες και σαβούρα. Θα την τοποθετούσα περίπου στο επίπεδο της Force, ίσως και λίγο πιο πάνω σε κάποια εργαλεία της. Στα συν της ότι έχει μεγάλη γκάμα εργαλείων αυτοκινήτου/συνεργείου στους καταλόγους της. Από μια πένσα γκριπ (σκύλλα) και 2 σετάκια με εργαλεία αφαίρεσης κλιπς/ταπετσαρίας αυτοκινήτου που έχω δεν είναι άσχημα. Για μένα αν η τιμή που τα βρίσκεις είναι καλή και τα θες για τυπική χρήση ερασιτέχνη, πάρτα άφοβα. Αν βέβαια ψάχνεις το απολύτως ποιοτικό, πηγαίνεις σε Knipex, Gedore, NWS, Hazet κλπ.

o_gavros
25/12/2020, 10:01
Όχι δεν είναι για ερασιτεχνική χρήση μια στο όποτε.
Στη δουλειά προκύπτει συχνά η ανάγκη για αφαίρεση και εκ νέου τοποθέτηση ασφαλειών.
Νομίζω με καλυψατε.
Έχω ήδη αντίστοιχης (χαμηλής προς μέτριας) ποιότητας τσιμπίδια.
Τα πολύ φτηνά, είναι για πέταμα κυριολεκτικά.Απλα δεν κάνεις δουλειά.
Τα φτηνά είναι λαχείο.δεν θα μπαίνει καλά η μύτη στις τρύπες,θα γλιστράει η ασφάλεια και θα πετάγεται, γενικώς θα σε παιδεψει. Έλεγα λοιπόν για αναβάθμιση και μου φάνηκαν τα BGS (και η τιμή τους) ελκυστικά. Αλλά δεν έχει μάλλον νόημα να πάω από το ένα μέτριο στο άλλο.
Θενξ παίδες.

daz
25/12/2020, 10:07
Θέλω να πάρω ένα σετακι ασφαλειοτσιμπιδα για εσωτερικές & εξωτερικές ασφάλειες αξόνων.
Οι διαστάσεις που με ενδιαφέρουν είναι (σε μήκος εργαλείου) τα 170mm & τα 200mm.
Βρίσκω σετάκια 4εργαλειων (δυο κυρτά,δύο ίσια) που με βολεύουν.
Όπως σε όλα,έχει για όλα τα βαλαντια. Την μάρκα BGS την ξέρει κανείς να πει μια γνώμη για την ποιότητα της; Λέει πως είναι Γερμανίας.

Και η force Γερμανίας είναι. Η εταιρία όμως! Όλες αυτές είναι παλιές Γερμανικές εταιριούλες που έχουν κινέζικα προιόντα σε ποιότητα ανάγογη της τιμής τους. Τίποτε ιδιαίτερο αλλά συνήθως αρκούν για περιστασιακή χρήση.

daz
25/12/2020, 10:20
Όχι δεν είναι για ερασιτεχνική χρήση μια στο όποτε.
Στη δουλειά προκύπτει συχνά η ανάγκη για αφαίρεση και εκ νέου τοποθέτηση ασφαλειών.
Νομίζω με καλυψατε.
Έχω ήδη αντίστοιχης (χαμηλής προς μέτριας) ποιότητας τσιμπίδια.
Τα πολύ φτηνά, είναι για πέταμα κυριολεκτικά.Απλα δεν κάνεις δουλειά.
Τα φτηνά είναι λαχείο.δεν θα μπαίνει καλά η μύτη στις τρύπες,θα γλιστράει η ασφάλεια και θα πετάγεται, γενικώς θα σε παιδεψει. Έλεγα λοιπόν για αναβάθμιση και μου φάνηκαν τα BGS (και η τιμή τους) ελκυστικά. Αλλά δεν έχει μάλλον νόημα να πάω από το ένα μέτριο στο άλλο.
Θενξ παίδες.

Αν την ασφάλεια την "πιέζει" αυτό που συγκρατεί θέλει καλό ασφαλειοτσίμπιδο για να μη χαλάσει μετά την πρώτη δευτερη χρήση. Και θέλει το σωστό μέγεθος. Διαφορετικά οι άκρες στραβώνουν και δε συγκρατούν την ασφάλεια. Εχω βγάλει πολύ σφιχτές ασφάλειες με orbis μικρότερο απ' αυτο που έπρεπε να χρησιμοποιήσω και δεν κατάλαβε τίποτα. Τώρα έχω δυο σετάκια σε Νο1 και Νο2 τα ίσια της knipex και θέλω να πάρω και τα 90 μοιρών. Σιγά σιγά τα μαζεύω, γιατί τα έχουν τα λεφτάκια τους.

o_gavros
25/12/2020, 12:14
Πουτανα κνιπεξ...

JNP
09/01/2021, 09:39
Πατέντα ρωσική : πένσα με σιαγονες μεταβλητής γωνιας, ίσως κάπου χρειαστεί...
https://m.youtube.com/watch?v=D2DGmWXrZNw

daz
11/01/2021, 12:04
Πατέντα ρωσική : πένσα με σιαγονες μεταβλητής γωνιας, ίσως κάπου χρειαστεί...
https://m.youtube.com/watch?v=D2DGmWXrZNw

:lol:

Ωραίος τρόπος για να καταστρέψεις μια πένσα και να ξοδέψεις το χρόνο σου. :lol:
FF στα παραδείγματα χρήσης και είναι και αυτά εντελώς άκυρα.

JNP
11/01/2021, 17:21

Ευτυχώς η πένσα ήταν του σωρού!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/01/2021, 22:02

Τι είναι το FF?

daz
12/01/2021, 13:19
Τι είναι το FF?

Fast Forward.

Το προχώρησα στο τέλος ή το έβαλα σε γρήγορα σε γρήγορη ταχύτητα.

lazarefa
16/01/2021, 13:25
Έχει κανείς άποψη για τα πενσοειδή της Γερμανικής Bernstein;
https://www.bernstein-werkzeuge.de/en/products/pliers

fasarias
16/01/2021, 22:05
Έχω εγώ τώρα.
Τι χάλια design είναι αυτό ρε αδερφάκι μου.

daz
16/01/2021, 23:26
Έχει κανείς άποψη για τα πενσοειδή της Γερμανικής Bernstein;
https://www.bernstein-werkzeuge.de/en/products/pliers

Δες λίγο προσεκτικά θα βρεις πολλές μάρκες εκεί μέσα. Απο Schmitz μέχρι nws.

Και κάποια όχι τόσο καλά.

lazarefa
17/01/2021, 07:54
Μάλιστα. Το "αστείο" δε της υπόθεσης είναι ότι είναι και πανάκριβα από όσο είδα στα (λίγα) ελληνικά καταστήματα που τα στοκάρουν. Σαφώς ακριβότερα από τα αντίστοιχα Knipex, NWS.

Leon67
17/01/2021, 08:48
Δες λίγο προσεκτικά θα βρεις πολλές μάρκες εκεί μέσα. Απο Schmitz μέχρι nws.

Και κάποια όχι τόσο καλά.

Και Xuron: Τα πρώτα 2 στο link ειναι Xuron που θα τα βρεις και Πειραιά σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία.

lazarefa
06/02/2021, 21:05
Πριν 3-4 χρόνια είχα αγοράσει από ένα κατάστημα εργαλείων του Πειραιά μια ηλεκτρολογική πένσα κι έναν πλαγιοκόφτη μιας άγνωστης για μένα μάρκας, της Hero Japan...
Η τιμή για κάθε εργαλείο ήταν γύρω στα 8 ευρώ αν θυμάμαι. Προσπαθώντας να βρω στοιχεία για αυτή την εταιρεία, δεν κατάφερα κάτι. Οι μόνες αναφορές που βρήκα για την εταιρεία είναι από ένα ινδικό σάιτ και από το άμαζον Σαουδικής Αραβίας:
https://www.moderntraders.in/pliers-series.html
https://www.amazon.sa/-/en/s?i=home-improvement&rh=n%3A12463390031%2Cp_4%3AHero&language=en&qid=1612642525&ref=sr_pg_1

Γνωρίζετε τίποτα για την εταιρεία;
Η πένσα είναι η παρακάτω:
https://ibb.co/P9Hvm5D
και (αυτό μου έκανε εντύπωση αλλά και να την αγοράσω, όπως και τον πλαγιοκόπτη) γράφει made in japan...

doctor_john
06/02/2021, 21:46
https://hem.co.jp/eng/history.html ;)

lazarefa
06/02/2021, 22:37
Ευχαριστώ για το λινκ αλλά έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη φίρμα δεν είναι ίδια με αυτή που έβαλα εγώ κάποια εργαλεία της. Η δική σου ουσιαστικά μόνο πένσες ακροδεκτών και 2-3 άλλα είδη φαίνεται να βγάζει.

lazarefa
06/02/2021, 22:55
Βρήκα με τα πολλά έναν κατάλογο της εταιρείας:
https://issuu.com/qwd0822/docs/___________x__2020___
Η εταιρεία φαίνεται να είναι η F-Tex Co. Ltd για την οποία ωστόσο δεν κατάφερα να βρω περισσότερες πληροφορίες ή σάιτ.

doctor_john
06/02/2021, 22:58
H ίδια είναι, ξεκίνησε με εργαλεία ηλεκτρολόγων όπως η πένσα σου.

Bowleno
07/02/2021, 00:24
https://hem.co.jp/eng/history.html ;)

H ίδια είναι, ξεκίνησε με εργαλεία ηλεκτρολόγων όπως η πένσα σου.

Εσύ αγόρι μου, πας να γίνεις χαλίφης στην θέση του χαλίφη, μΕ φαίνεται....:lol:

doctor_john
07/02/2021, 00:35
μη βλαστημάς.. είπαμε να στοκάρουμε και γίναμε εργολάβοι; αμαρτία..