PDA

View Full Version : Μια και το ρίξαμε στη φιλοσοφία......

MG-KTiNoS
21/09/2016, 16:06
35 χρόνια πριν, όταν προσπαθούσα να γυρίσω (γνωρίσω) την Ελλάδα με 50άρι οι καλοί μου γείτονες έλεγαν ότι είναι αλήτης και σίγουρα θα καταλήξω αναμορφωτήριο ή φυλακή. Καμία σχέση με τα καλόπαιδα τους φυσικά, που στελέχωσαν αργότερα κάθε είδους δημόσια και ΙΧ συστημική επιχείρηση.
Λίγο μετά, φοιτητής, όταν γυρνούσα από την Ιταλία με το μηχανάκι, οι ίδιοι άνθρωποι είχαν ξεχάσει τα κάτεργα (που έπρεπε να ήμουν) και τους είχε απομείνει ο χαρακτηρισμός τρελός που θα σκοτωθεί στα σίγουρα.
Την ίδια σκέψη έκαναν, των καιρώ εκείνω και οι μπάτσοι που το είχαν σίγουρο πως θα πατηθώ από νταλίκα και θα γίνω πίτα.
Σήμερα μια ζωή μετά ανοίγεις το μοτο.γρ πχ και βλέπεις υπέροχα ταξιδιωτικά με μηχανάκια, σε απίστευτα μέρη και είναι κάπως σα να έχεις πάει κι εσύ μαζί. Κυρίως όμως αυτοί που τα υπογράφουν είναι νέα παιδιά!
Κάνεις ένα βήμα πιο πίσω, κοιτάς τη γενική εικόνα και δεν μπορεί να μην γελάσεις όταν διαβάζεις εκείνα τα φασιστικά αρθράκια για το πόσο καλή ήταν η Ελλάδα ΤΟΤΕ και πόσο χαζά είναι τα παιδιά σήμερα (σε αντίθεση μ αυτούς φυσικά που αφού τα γάμησαν όλα κάνουν και τους ξύπνιους)
Με το χέρι στη γκαρδιά λοιπόν νομίζω ότι ο κόσμος εν τέλει πάει μπροστά και μέσα στη μαυρίλα μπορώ να δω μια χαραμάδα αισιοδοξίας!
:)
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και....
-Στη μπάντα κωλόγεροι.... Τι να κλάσουν τα Καμμένα Βούρλα ρε?
:vroum:

buckley
21/09/2016, 16:33
Μαεστράκο βρες γκόμενα asap.Έχεις ? Δεν φτάνει ...

notakos600
21/09/2016, 18:12
Μαεστράκο βρες γκόμενα asap.Έχεις ? Δεν φτάνει ...

:bawl:

MG-KTiNoS
21/09/2016, 19:12
367779

850km την Κυριακή Μάνη αλέ ρε τουρ.... (που λέει κι ο Κάπτειν)
και συνεχίζουμεεε.....

:smokin:

kostas777
21/09/2016, 19:15
Με το χέρι στη γκαρδιά λοιπόν νομίζω ότι ο κόσμος εν τέλει πάει μπροστά και μέσα στη μαυρίλα μπορώ να δω μια χαραμάδα αισιοδοξίας!
:)

Πάντα μπροστά πήγαινε, βήμα πίσω δεν έκανε. Ποιά μαυρίλα;

GiorgosLa
22/09/2016, 08:00
Για τα Καμένα Βουρλα δεν έχεις δίκιο. Η πρώτη και η τελευταία στάση (όταν πάω νότια) με τους καλύτερους λουκουμαδες που έχω δοκιμάσει. :D

duke200
22/09/2016, 08:14
καθε περσι και καλύτερα, λέω εγω, με τα λίγα γράμματα που ξέρω....

Αλλα συμφωνώ οτι το χουμε παρακάνει με τη μαυρίλα, σιγα τ' αυγα! Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό και αγωνιουμε για το τι νέο φόρο θα βάλουν. ΧΕΣΤΗΚ@ για τους φόρους, να τα πάρουν όλα μαζί τους στο τάφο τους.

billyP
22/09/2016, 12:35
παλιοπαιδα, μόλις κατέβει το χάπι και αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα...πάλι όλα ωραία θα φαίνονται, απλά θα έχουν αλλάξει τα στανταρτς...
προς το παρόν, το χάπι βρίσκεται ακόμα στον οισοφάγο

GFawkes
22/09/2016, 12:50
παλιοπαιδα, μόλις κατέβει το χάπι και αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα...πάλι όλα ωραία θα φαίνονται, απλά θα έχουν αλλάξει τα στανταρτς...
προς το παρόν, το χάπι βρίσκεται ακόμα στον οισοφάγο

Mπορει βρίσκεται ακόμα στον οισοφάγο,

αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι το λενε Happy
:wlae:

billyP
22/09/2016, 12:53
άλλοι το λένε και ...υπόθετο

Stefanos73
22/09/2016, 12:59
Εξαρτάται από που θα μπει!

granazi
22/09/2016, 14:26
Αναλογιζόμενος το τι επικρατουσε στα τελη της δεκαετιας του 80 που ξεκινησα να συμμετεχω στα μοτοσυκλετιστικα δρωμενα μπορω να πω με σιγουρια οτι η σημερινη γενια σε ολους τους τομεις υπερεχει ποσοτικα και ποιοτικα.να πιασουμε απο ηθος, ευγενεια, καταρτιση, γνωσεις, χρηση μοτοσυκλετας?
Μην μου φερετε παραδειγματα καποιων σημερινων κατσαπλιαδων που σε ολες τις εποχες υπαρχουν, σκεφτειτε το ποσοι ημασταν παλιοτερα και τωρα κανουμε τους σοφους γιατι απλα οι περισσοτεροι σταθηκαμε τυχεροι και ζησαμε.

buckley
22/09/2016, 14:52
Αναλογιζόμενος το τι επικρατουσε στα τελη της δεκαετιας του 80 που ξεκινησα να συμμετεχω στα μοτοσυκλετιστικα δρωμενα μπορω να πω με σιγουρια οτι η σημερινη γενια σε ολους τους τομεις υπερεχει ποσοτικα και ποιοτικα.να πιασουμε απο ηθος, ευγενεια, καταρτιση, γνωσεις, χρηση μοτοσυκλετας?
Μην μου φερετε παραδειγματα καποιων σημερινων κατσαπλιαδων που σε ολες τις εποχες υπαρχουν, σκεφτειτε το ποσοι ημασταν παλιοτερα και τωρα κανουμε τους σοφους γιατι απλα οι περισσοτεροι σταθηκαμε τυχεροι και ζησαμε.

Πες μου ότι απλά κάνεις πλάκα ...

nik69
22/09/2016, 15:14

Και εγώ διαγωνώ λίγο μαζί του , αλλά δεν νομίζω να κάνει πλάκα.
Οι περισσότεροι διαμορθώνουν τις γνώμες τους σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει.
πχ.: Διαβάζοντας το ταξιδιωτικό του παιδιού στο μαρόκο θα νόμιζα ότι πρόκειται για έναν παράδεισο
Έχοντας δουλέψει για έναν μήνα εκεί , έχοντας γυρίσει πάνω από το μισό μαρόκο σε αυτοκίνητο , έχοντας δηλητηριαστεί από κάποιο φαγητό,
εγώ έχω τις χειρότερες αναμνήσεις από εκεί. Είναι θέμα του τι αντιμετωπίζεις και σίγουρα ΠΩΣ το αντιμετωπίζεις.

granazi
22/09/2016, 15:25
Και ομως δεν κανω πλακα, με ενδιαφερον ομως θα διαβασω τι σε ξενισε στην συγκριση

buckley
22/09/2016, 16:59
Και ομως δεν κανω πλακα, με ενδιαφερον ομως θα διαβασω τι σε ξενισε στην συγκριση

Θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι όλη η 2η σειρά που έγραψες είναι εντελώς άκυρη.Η σημερινή νεολαία 15+ δεν αγαπά την μοτοσυκλέτα ούτε υπερέχει απλά "ωριμάζει" πιο νωρίς.Όσο για το ήθος άστο, ο Ελληναράς Ελληναρά κακομαθημένο θα αναθρέψει.Στα γράφει κάποιος που καβαλάει από το 78-79 αλλά που θέλει να πιστεύει ότι είναι όσο μπορεί αντικειμενικός και προς θεού δεν εξιδανικεύει την εποχή του...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=119823&p=2285652&viewfull=1#post2285652

granazi
22/09/2016, 17:13
Θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι όλη η 2η σειρά που έγραψες είναι εντελώς άκυρη.Η σημερινή νεολαία 15+ δεν αγαπά την μοτοσυκλέτα ούτε υπερέχει απλά "ωριμάζει" πιο νωρίς.Όσο για το ήθος άστο, ο Ελληναράς Ελληναρά κακομαθημένο θα αναθρέψει.Στα γράφει κάποιος που καβαλάει από το 78-79 αλλά που θέλει να πιστεύει ότι είναι όσο μπορεί αντικειμενικός και προς θεού δεν εξιδανικεύει την εποχή του...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=119823&p=2285652&viewfull=1#post2285652
Φυσικά και θα σου επιτρεψω να πιστευεις οτιδηποτε διαφορετικο, επιμενω ομως (και σαν πατερας 15χρονου αν θες) στο τεκμηριο της αθωοτητας και της εξελιξης στο καλυτερο μεσω των νεοτερων.

ionized
24/09/2016, 19:51
θα μεινω σε αυτο που ειπε ο μπακλευ..ο ελληναρας ελληναρα θα αναθρεψει..ανεξαρτητως αιωνα και εποχης
και ναι ο καθενας τα νιατα του το βλεπει ως την καλυτερη εποχη

tai
25/09/2016, 20:20
θα μεινω σε αυτο που ειπε ο μπακλευ..ο ελληναρας ελληναρα θα αναθρεψει..ανεξαρτητως αιωνα και εποχης
και ναι ο καθενας τα νιατα του το βλεπει ως την καλυτερη εποχη
Ναι μεν αλλα, δόξα τώ Θεώ, που αυτό το πράγμα του διαβόλου, το ιντερνέτι ντε, εχει και 100 αλλες γνώμες απο την "διδασκαλία" του μπαμπά, ώστε στο τέλος να μπολιάσει την μαλακία του ελληναρα, με μια σκέψη διαφορετική.
εμείς επιβιώσαμε και σωματικά και πνευματικά (όσο...)
Τα νέα παιδιά έχουν καλές πιθανότητες

virus
27/09/2016, 23:26
εγω παντως που πηγα σερβια τωρα προσφατα γνωρισα τον silend power. παρα πολυ καλο παιδι και ηρωας. ηρθε με μηχανακι μικρο αναμεσα στα θηρια. γιαυτο εχω αλλη αποψη για την σημερινη νεολαια. ειναι σιγουρα καλυτεροι απο εμας τους παλιους. ομως παντα θα υπαρχουν τα κακομαθημενα (και δεν ασχολουμαι καθολου με αυτους) και σιγουρα μας χτυπανε στο ματι. δηλαδη μενει στο μυαλο ενα κακομαθημενο.

πιστευω οτι εχουν πιο ανοιχτο μυαλο και ειναι πιο δεκτικοι σε ερεθισματα (η νεολαια ντε) και ειμαι ευχαριστημενος. επισης αυτον τον καιρο εχω βοηθησει δυο παιδια να παρουν μηχανακι με σκοπο τα ταξιδια. μου εχουν αφησει παρα πολυ καλες εντυπωσεις και βλεπω οτι εχουν διαθεση να ασχοληθουν με το υεμα μηχανη. αυτη ειναι η εντυπωση που μου αφησαν.