PDA

View Full Version : SR build by niKorobel

Σελίδες : 1 [2] 3

niKorobel
25/10/2016, 21:42
Προφανώς δεν χρειάζεται αν είναι σωστά ρυθμισμένος ο συμπλέκτης, εκτός και αν έχει χάσει την έντασή του και έχει ξεχειλώσει.

θα το δω μόλις τον ξαναβάλω να ρυθμιστει σωστα αυτη τη φορα

niKorobel
26/10/2016, 20:55
χτες έκατσα σκάναρα μια φωτό που έβγαλα απο αρχικά το πώς ήταν και έκανα κάποιες αλλαγές που θα κάνω για να δώ πως 'περίπου' θέλω να γίνει , τό έκανα για το χρώμα πιο πολύ ώστε να καταλήξω. το αποτέλεσμα-στόχος (αν και δεν ξέρω πόσο κοντά θα φτάσω) είναι αυτό

Tedvj23
26/10/2016, 21:35
Ε οχι και el toro κριμα το ζωντανο..:bawl:
Βαλε κανα yamaha σηματακι...:beer:

Υ.γ.Θυμαμαι στο στρατο μαζι με τα μπισκοτογαλετακια μας ειχαν δωσει και κατι κονσερβες με κρεας el toro ωραια που ηταν..:bawl::bawl:

niKorobel
26/10/2016, 22:27
η ιδέα να το πώ έτσι γεννήθηκε όταν είδα το ταμπελάκι από το μοντέλο που είναι ΕΣΠΑΝΑ και ήθελα να του δώσω ενα στοιχείο για τη προέλευσή του.
μετά σπίτι είχα κάτι κουβέρ από ισπανία που έγραφαν elToro και δεν ξέρω κάτι μου χτύπησε:eyepop::eyepop::uplate::uplate:;););)

niKorobel
27/10/2016, 00:26
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/8868737/

καλό αλλά άντε να βρείς ηλεκτρονική

Coyote.V
27/10/2016, 12:05
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/8868737/

καλό αλλά άντε να βρείς ηλεκτρονική

http://www.motosp.gr/part.php?sc=&partcat=-&model=&id=&partno=5V08230510&year=YAMAHA

Καινούργια. 5V08230510
:)

notakos600
27/10/2016, 12:15
http://www.motosp.gr/part.php?sc=&partcat=-&model=&id=&partno=5V08230510&year=YAMAHA

Καινούργια. 5V08230510
:)

Μόνο 325,85? :a01:

Coyote.V
27/10/2016, 12:24
Όοοοχι 404.05 € με ΦΠΑ
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.. πιθανώς tαιριάζει και από άλλα μονδέλα που μπορεί να βρεις μεταχειρισμένα στο car. Αλλά βαριέμαι να ψάξω γιατί δεν υπάρχει ανάγκη και μιλάμε πληροφοριακά.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
27/10/2016, 12:27
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.. πιθανώς tαιριάζει και από άλλα μονδέλα που μπορεί να βρεις μεταχειρισμένα στο car. Αλλά βαριέμαι να ψάξω γιατί δεν υπάρχει ανάγκη και μιλάμε πληροφοριακά.
ταιριαζη και απο αλλα μοντελα. μηλησα με το μαστορα που ειναι το μηχανακι. κολος τα ηλεκτρικα. κοστος 250 ε. ολα. το ασχημο: ηρθε απο νησι, και πιθανων καμια σχεση με την φωτο.

Coyote.V
27/10/2016, 12:38
ταιριαζη και απο αλλα μοντελα. μηλησα με το μαστορα που ειναι το μηχανακι. κολος τα ηλεκτρικα. κοστος 250 ε. ολα. το ασχημο: ηρθε απο νησι, και πιθανων καμια σχεση με την φωτο.

Αν έχεις μεράκι και πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις ακόμα και ολόκληρη καλωδίωση χωρίς να την χρυσοπληρώσεις. Γενικά όταν ξεκινάς να φτιάχνεις παλιά μηχανάκια ξέρεις ότι θα δώσεις πολλά χρήματα.
Ελπίζω ο φίλος μας niKorobel να είναι τυχερός και να μην δώσει πολλά.

niKorobel
27/10/2016, 14:42
Αν έχεις μεράκι και πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις ακόμα και ολόκληρη καλωδίωση χωρίς να την χρυσοπληρώσεις. Γενικά όταν ξεκινάς να φτιάχνεις παλιά μηχανάκια ξέρεις ότι θα δώσεις πολλά χρήματα.
Ελπίζω ο φίλος μας niKorobel να είναι τυχερός και να μην δώσει πολλά.

ελπίζω κι εγώ! μέχρι τώρα δεν είχε βγάλει κάτι

niKorobel
03/11/2016, 20:25
έχουν προκύψει κάτι δουλιές και η μηχανή έχει μείνει στάσιμη. θα συνεχίσω από δευτέρα.
να ευχαριστήσω δημόσια τον Χρήστο (toyar) για τα φτερά που μου χάρισε , θα δώ πώς θα ταιριάξουν

επιπλέον αγοράστηκε φίλτρο , μπουζί και φλάτζα για το δεξί καπάκι από yamaha και έκλεισα καπάκια δεξί αριστερά

niKorobel
03/11/2016, 20:27
ασχολήθηκα με διακόπτες-χειριστήρια τιμονιού , τα έλυσα εντελώς και τα καθάρισα και τα ξανα έδεσα . είχαν πολύ μάκα

I-want-a-moto
04/11/2016, 08:35
Μήπως τωρα που τους έβγαλες-έλυσες θα ήταν σοφό να τους τρίψεις-βάψεις απέξω?Κρίμα να κάνεις το μηχανάκι ''πένα'' και να δείχνουν παλιοι οι διακόπτες και κρίμα να τους ξαναλύνεις,χώρια ότι μπορει να χαθεί κτ...Αν θες Retro Apeal πειραματίσου με χρώματα στο χρώμα του μετάλου για να δείχνουν σα μεταλικοι όταν τελειώσεις!!! Καλά το πας καλή συνέχεια. :beer:

niKorobel
11/11/2016, 00:31
Μήπως τωρα που τους έβγαλες-έλυσες θα ήταν σοφό να τους τρίψεις-βάψεις απέξω?Κρίμα να κάνεις το μηχανάκι ''πένα'' και να δείχνουν παλιοι οι διακόπτες και κρίμα να τους ξαναλύνεις,χώρια ότι μπορει να χαθεί κτ...Αν θες Retro Apeal πειραματίσου με χρώματα στο χρώμα του μετάλου για να δείχνουν σα μεταλικοι όταν τελειώσεις!!! Καλά το πας καλή συνέχεια. :beer:

καλησπέρα. έχω παραγγείλει νέους πιο μίνιμαλ διακόπτες. θα δώ πως είναι απο κοντά αλιώς θα ανοιχτούν πάλι αυτοί και θα βαφτούν οι παλιοί.

δέν έχω γράψει μέρες γιατί έπαισαν άλλες δουλιές και δεν είχα ασχοληθεί. σήμερα τελίωσαν τα κουτιά κάτω από τη σέλα για μπαταρία και χώρος αποθήκευσης. τις επόμενες μέρες θα βάλω σχετικές φωτό.

niKorobel
14/11/2016, 21:05
το κουτί κάτω από τη σέλα κατασκευάστηκε . είναι οι αρχικές φωτό , έχει τροποποιηθεί σαν τελικό αποτέλεσμα αλλά η ιδέα είναι αυτή , θα μπει στα αριστερά η μπαταρία αντί για δεξιά και δεξιά θα υπάρχει χώρος για μικροπράγματα

niKorobel
14/11/2016, 21:07
τα καλύματα του κουτιού δεξιά και αριστερά. δεξιά κατασκευάστηκε πορτάκι με κλειδαριά και μεντεσέ για εύκολη πρόσβαση

niKorobel
14/11/2016, 21:09
η ουρά κόπηκε και με κουρμπαδόρο έγινε το πέταλό

niKorobel
14/11/2016, 21:16
ανοίχτηκε λιπάνθηκε το ρουλεμάν και κλείσαμε. όλα καλά εκεί

η εξάτμιση πρίν και μετά

niKorobel
14/11/2016, 21:19
τρίψαμε στεφάνια κέντρα κτλ και έτοιμα στα αστάρωμα
επίσης πλύναμε σκελετό με ζεστό νερό και πιεστικό , στοκάραμε όπου χρειάζονταν και είμαστε έτοιμοι για βάψιμο

niKorobel
14/11/2016, 21:26
και μία φωτό τα μαστόρια !

γενικά μέχρι τώρα μας πήγε καλά χωρίς πολλά προβλήματα. το κουτί μας πάιδεψε λίγο αλλά βγήκε με τη μία χωρίς πολλές μετατοπές.
τα πορτάκια πλαινά καλύματα νομίζω έχουν βγεί πολύ καλά, τα τελικά είναι πολύ καλύτερα από τα αρχικά που έχω ανεβάσει.
χρησιμοποίησα το πίσω φτερό που πήρα από τον Χρήστο από εδώ μέσα ( ευχαριστώ για αυτό ).
μπροστά κόπηκε το μαμά του. ταίριαξε και η καινούρια σέλα και όλα καλά

είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μέχρι τώρα. όλα όσα είχα σκεφτεί έχουν γίνει και η μοτό θα γίνει όπως ακριβώς την σκεφτόμουν.
αυτά ώς τώρα .

απόψεις για όσα βλέπετε πάντα καλοδεχούμενες

I-want-a-moto
15/11/2016, 12:16
Το πάτε πολύ καλά και αρκετά γρήγορα μπορώ να πω!!! Η ουρά αν και με χάλασε αρχικά που κόπηκε έγινε πολύ ωραία!!! Θα βάλεις κοκοβιό?

niKorobel
15/11/2016, 12:23
Το πάτε πολύ καλά και αρκετά γρήγορα μπορώ να πω!!! Η ουρά αν και με χάλασε αρχικά που κόπηκε έγινε πολύ ωραία!!! Θα βάλεις κοκοβιό?

ναι παει αρκετα γρηγορα κι εγω δεν το περιμενα.
κοκοβιος δεν θα μπει. θα ειναι το καθισμα το πεταλο το φτερο με φαναρι στοπ και πινακιδα

niKorobel
15/11/2016, 17:05
τελικά στοκαρίστηκε η ουρά πάλι με ψιλότερο στόκο φινιρίσματος για να μην αφήσει ίνες κτλ που είχε ο χοντρότερος στόκος που βάλαμε χτες.
οι διακόπτες λύθηκαν πάλι, κάλυψα τα γράμματα και θα βαφτούν σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω αυτούς

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
15/11/2016, 17:07
μπορης λιγα λογια για των τροπο που εβαψες τους διακοπτες, και με τι?

niKorobel
15/11/2016, 17:10

δεν έχουν βαφτεί ακόμα , έγινε η προετοιμασία μόνο. στη φωτό είναι πρίν το τρίψιμο το οποίο έγινε μετά.
αύριο θα ξεκινήσουμε να βάφουμε αν μας αφήσει ο καιρός.

θα ασταροθούν τα πάντα (δεν θυμάμαι αστάρι θα το γράψω αύριο αν ενδιαφέρεσαι) και μετά θα βαφτούν

niKorobel
16/11/2016, 11:16

χρησιμοποιησα fiber micro glass στόκο της novol και της ιδιας εταιριας εναν φινιρισματος χωρις ινες που βγαζει finish putty. γιαλόχαρτα P40 και Ρ180 και κατι σφουγγαράκια ψιλα γυαλόχαρτα. αστάρι DP40 με αναλογια 1/1 διαλυτικού 60-20 και μετα χρώμα επιλογής μου με 2/1 σκληρηντή. θα βάψω με κονφλέρ αέρα πιστόλη. αυτά εν ολίγης

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
16/11/2016, 11:27
χρησιμοποιησα fiber micro glass στόκο της novol και της ιδιας εταιριας εναν φινιρισματος χωρις ινες που βγαζει finish putty. γιαλόχαρτα P40 και Ρ180 και κατι σφουγγαράκια ψιλα γυαλόχαρτα. αστάρι DP40 με αναλογια 1/1 διαλυτικού 60-20 και μετα χρώμα επιλογής μου με 2/1 σκληρηντή. θα βάψω με κονφλέρ αέρα πιστόλη. αυτά εν ολίγης

σε ευχαριστω. δεν το σηζηταω ειναι απλουστατο.:cry::( τους αφηνο οπως ειναι. φχαριστω για το χρωνο σου.:beer:

niKorobel
16/11/2016, 11:31
σε ευχαριστω. δεν το σηζηταω ειναι απλουστατο.:cry::( τους αφηνο οπως ειναι. φχαριστω για το χρωνο σου.:beer:

εγώ επείδή θα κάνω όλη τη διαδικασία οπότε θα ήταν χαζομάρα να μήν τους έβαφα. αλλά μπορείς απλά να τους βγάλεις να πάρεις ένα απλό γυαλόχαρτο να αγριέψεις λίγο την επιφάνεια και να πάρεις 2 σπρεί ένα αστάρι και ένα χρώματος και τα βάψεις. χωρίς διαλιτικά σκλιριντές κτλ έτσι νομίζω δεν είναι δύσκολο

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
16/11/2016, 11:34
Νασε καλά. Είναι οι Σπεαρ που προορίζονται για την αποθήκη – πούλημα.

Οπότε ένα καλό καθάρισμα και στο σακουλάκι τους.
:beer:

motomaniac
18/11/2016, 00:46

εξυσες με 40αρι γυαλοχαρτο?

motomaniac
18/11/2016, 00:47
τα καλύματα του κουτιού δεξιά και αριστερά. δεξιά κατασκευάστηκε πορτάκι με κλειδαριά και μεντεσέ για εύκολη πρόσβαση

φιλε σορυ αλλα ειναι απαισια.

niKorobel
18/11/2016, 00:56
εξυσες με 40αρι γυαλοχαρτο?

ναι ελάχιστα για τα χοντρά και δεν άφησα γραντζουνιές. γιατί;

niKorobel
18/11/2016, 00:57
φιλε σορυ αλλα ειναι απαισια.

γούστα είναι αυτά. εγώ νομίζω πώς βαμένά θα δείξουν και μου αρεσουν

motomaniac
20/11/2016, 14:08
ναι ελάχιστα για τα χοντρά και δεν άφησα γραντζουνιές. γιατί;

ειχα τριψει με 80αρι οταν ημουν μικρος κι ακομα εχω τα πλαστικα και τα κοιταω.. τιγκα γρατζουνια.. γενικα νομιζω οτι κατω απο 180 δεν χρειαστηκα ποτε ξανα οσες φορες κι αν εφτιαξα κατι.

virus
20/11/2016, 18:25
μεταλικα ετριψε ο νικος. εσυ ετριψες πλαστικα. λογικο να εχεις γρατζουνιες.

ωραια προχωραει το SR :beer::beer:

niKorobel
20/11/2016, 18:28
βάφτηκαν όλα εκτός από βτεπόζιτο. αύριο βάφω ντεπόζιτο και ξεκινάει το δέσιμο. οι τροχοί πάνε Αθήνα για νέες ακτίνες. φωτό σύντομα

motomaniac
20/11/2016, 23:01
μεταλικα ετριψε ο νικος. εσυ ετριψες πλαστικα. λογικο να εχεις γρατζουνιες.

ωραια προχωραει το SR :beer::beer:

νομιζα ειναι πλαστικα.

niKorobel
21/11/2016, 01:06
η μηχανή ασταρώθηκε και βάφτηκε με χρώμα θερμοαντοχής
η φωτό είναι πρίν το βάψιμο στο πορτοκαλί καφάσι και μετά βαμένη κρεμασμένη

(για να σας προλάβω γνωρίζω πως το χρώμα κάποια στιγμη ίσως και σύντομα σπάσει ξεφλουδίσει κτλ λόγω θερμοκρασιών , επέλεξα να το κάνω και να το χαρώ όσο κρατήσει)

επίσης φαίνεται λίγο και το στεφάνι που έχει βαφτεί σε μαύρο μάτ χρώμα
χρησιμοποιήθηκε κονφλέρ και πιστόλι αέρα

επιπλέον θέλω να λάβετε υπόψιν σε όσα ανεβάζω πώς δεν είμαστε επαγγελματίες με τον πατέρα μου και πως το πρότζεκτ είναι καθαρά ερασιτεχνικού επιπέδου μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να το κάνουμε και προσπαθώντας στο 100% των δυνατοτήτων μας με τα μέσα-εργαλεία-γνώσεις που έχουμε καταθέτοντας προσωπική εργασία κόπο και χρόνο και προσπαθώντας να κρατήσουμε σχετικά χαμηλό κόστος δίνοντας εκτός όσα δεν μπορούμε να κάνουμε (πχ ακτινες σε ρόδες) ώστε να βγεί ένα αποτέλεσμα που αρέσει και ικανοποιεί εμάς.

niKorobel
21/11/2016, 01:14
αταρωμένος σκελετός βάφετε σε μάυρο μάτ χρώμα

στο βάθος φαίνονται κρεμασμένα στη ψησταριά διάφορα που βάφτηκαν επίσης σε μάυρο ματ

toyar
21/11/2016, 05:57
μια χαρα χωρο και εξοπλισμο εχεις.........
θα σου προτεινα πριν αρχισεις να δενεις να αλλαξεις τα ρουλεμαν στο λαιμο
και ενα σερβις στη μιζα γιατι μπαινοβγαινει δυσκολα
καλη συνεχεια

niKorobel
21/11/2016, 08:11
μια χαρα χωρο και εξοπλισμο εχεις.........
θα σου προτεινα πριν αρχισεις να δενεις να αλλαξεις τα ρουλεμαν στο λαιμο
και ενα σερβις στη μιζα γιατι μπαινοβγαινει δυσκολα
καλη συνεχεια

καλημερα χρηστο καλη εβδομάδα.
η μίζα ελέχτηκε από μάστορα μόλις βγήκε και το ρουλεμάν τιμονιού βγήκε καθαρίστηκε γρασαρα και ξαναμπήκε δεν έχει θέμα

white
21/11/2016, 17:55
Μια που ασχολείσαι αρκετά και φαίνεται πως κάποιου πιάνουν τα χέρια (τα δικά σου ή του πατέρα σου) για τα καπάκια τα πλαϊνά θα πρότεινα να πάρεις τις κούρμπες που έχει το πλαίσιο σε εκείνο το σημείο για να δείξουν πιο όμορφα. Γενικά να ακολουθήσεις τις ροές που σου δίνει το μηχανάκι. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. :P

Coyote.V
21/11/2016, 20:04
Τα στεφάνια από τις ζάντες με τι τα έβαψες; Νομίζω ήταν νίκελ..Ελπίζω με ηλεκτροστατική... αν όχι θα ξεφλουδίσουν πολύ γρήγορα.

nikosmec
22/11/2016, 18:42
Καλή συνέχεια και από μένα.
Να πω την αλήθεια τα πλαϊνά καπάκια ούτε εμένα μου αρέσουν γιατί φαίνονται λίγο μεγάλα+δεν φαίνονται να ακολουθούν τις γραμμές του σκελετού όπως γράφει και white. Παρόλα αυτά γούστα είναι αυτά και αν εσένα σου αρέσει αυτό είναι που έχει σημασία.
Στον κινητήρα αφού έβαψες και τις βίδες νομίζω θα έδειχνε αρκετά και θα έσπαγε και το μονοκόμματο του χρώματος αν άλλαζες όλες τις βίδες με γαλβανιζέ.

niKorobel
24/11/2016, 00:32
κατέχει τεχνικά θέματα ο πατέρας μου. αυτός βάφει και φτιάχνει πχ τα πλαϊνά , εγώ βοηθάω περιφερειακά , την έλυσα σκέφτηκα πώς την θέλω κτλ. έχει πέσει αρκετή δουλειά και από τους 2 μας.

Πάνο είναι καλή η ιδέα σου για τις γραμμές της μηχανής αλλά δεν μπορέσαμε να το λάβουμε υπόψιν κατα την κατασκευή τους γιατί πήγαμε σε μηχανουργείο και εξυπηρέτηση στην εξυπηρέτηση πολλές φορές δεν είναι εύκολο να γίνουν όλα τέλεια. δεν είχαμε την ευκαιρία ούτε τα μέσα να πάμε 5-6 φορές ώστε να φτιαχτούν και να κάτσουν εκεί να ασχοληθούν με 2 μικρά πλαινά. καλώς η κακώς δεν ξέρω. Ωστόσο εμένα προσωπικά με ικανοποιεί πως τα βλέπω σκέτα , τώρα πως θα δέξει όλο βαμένο δεν ξέρω ακόμα

οπότε τα καπάκια θα μείνουν ώς έχουν και βλέπουμε . Η μηχανή πρέπει να τελειώσει άμεσα και να επιστρέψω Αθήνα λόγω δουλιών.

τα στεφάνια βάφτηκαν με πιστόλι , δεν υπήρχε η πολυτέλεια της ηλεκτροστατικής.
οι βίδες στο μοτέρ αλλάχτηκαν σε μαύρες για να ταιριάζει με σκελετό και να κάνει αντίθεση με τη μηχανή.
οι ρόδες είναι έτοιμες με νέες νίκελ ακτίνες , το ντεπόζιτο βάφτηκε και μένει να μπεί κανένα αυτοκόλλητο
το δέσιμο έχει προχωρήσει , μπήκε και η πλεξούδα

niKorobel
24/11/2016, 00:40
πρόχειρες φωτό για να πάρετε μία γεύση για το πώς σχηματίζεται

το τιμόνι που δεν φένεται είναι χρώμα αλουμινίου

αλλάχτηκαν και πίσω αμορτισέρ σε μαύρα YSS 33cm

και πίσω μαρσπίέδες και περιμένω ακόμα τους μπροστά

τα λάστιχα φυσαρμόνικες του μπροστινού ψαλιδιού στα αμορτισέρ ήταν στενά και επειδή θα κολλάγανε πάνω σε κάθε φρενάρισμα και δεν θα επιστρέφανε αν τα έβαζα κανονικά , σκέφτηκα και τα έβαλα στο σταθερό μέρος δίπλα στο φανάρι μόνο και μόνο για να μήν τα πετάξω και δεν με χάλασε το πώς φαίνονται οπότε τα κράτησα έτσι
επίσης χαμήλωσε όσο μπορούσε μπροστά και τα μπράτσα ακούμπησαν σχεδόν το τιμόνι

niKorobel
24/11/2016, 00:45
το ντεπόζιτο αφού έπεσαν τα χρώματα , έπεσε βερνίκι με κίτρινη πέρλα (φαίνεται στη φωτό στο σημείο που σκάει το φλάς )
δεν πέτυχε με την πρώτη γιατί μας έτρεξε η πέρλα και το ξαναπιάσαμε από την αρχή με πίο αραιωμένη πέρλα αυτή τη φορά

σαν αποτέλεσμα νομίζω για μένα τουλάχιστον είναι ικανοποιητικό
θα το πάω να φτιάξω και κάποια αυτοκόλλητα, σκέφτομαι και μία μάυρη γραμμή εκτός από τα γράμματα αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω ακόμα. δεν θέλω να το πολυφορτώσω

niKorobel
24/11/2016, 00:46
και οι ρόδες

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ?????

taisteal
24/11/2016, 01:00
Δεν είμαι και ειδικός,αλλά εμένα μ'αρέσει.
Αντε να το δούμε και ολόκληρο

:beer::beer::beer:

niKorobel
24/11/2016, 01:03
Δεν είμαι και ειδικός,αλλά εμένα μ'αρέσει.
Αντε να το δούμε και ολόκληρο

:beer::beer::beer:

αυτό περιμένω κι εγώ. κι εμείς εξάλλου δεν είμαστε ειδικοί , εκμεταλλευόμενος το ότι πιάνουν τα χέρια του πατέρα μου χαζοξεκίνησε ουσιαστικά για βάψιμο μόνο και αλλαγή τιμονιού και φτάσαμε να αλλαχτούν πάαααρα πολλά.

nikosmec
24/11/2016, 06:45
Ωραίο φαίνεται να βγαίνει. Περιμένω να δω πως θα δέσει το ντεποζιτο με το υπόλοιπο σύνολο. Φαντάζομαι το άσπρο θα ταιριάζει με το χρώμα του κινητήρα. Για το κόκκινο θα έχεις και κάπου αλλού κόκκινες λεπτομέρειες; πάντως όσο φαίνεται από τις φωτογραφίες ωραία απόχρωση πρέπει να είναι το χρώμα. Για τις βίδες, όντως οι μαύρες ταιριάζουν πολύ καλύτερα μόνο που νομίζω πως θα σκουριασουν εύκολα για αυτό πρότεινα γαλβανιζε. Τις έχεις περάσει με κάποιο βερνικι;

niKorobel
24/11/2016, 09:51
Ωραίο φαίνεται να βγαίνει. Περιμένω να δω πως θα δέσει το ντεποζιτο με το υπόλοιπο σύνολο. Φαντάζομαι το άσπρο θα ταιριάζει με το χρώμα του κινητήρα. Για το κόκκινο θα έχεις και κάπου αλλού κόκκινες λεπτομέρειες; πάντως όσο φαίνεται από τις φωτογραφίες ωραία απόχρωση πρέπει να είναι το χρώμα. Για τις βίδες, όντως οι μαύρες ταιριάζουν πολύ καλύτερα μόνο που νομίζω πως θα σκουριασουν εύκολα για αυτό πρότεινα γαλβανιζε. Τις έχεις περάσει με κάποιο βερνικι;

οχι δεν έχουν περαστει καποιο βερνικι δεν το ειχ σκεφτει θ το κανω.
το ασπρο-μπεζ ειναι και στα φτερα μπροστα ποσω και στα πλαινα καπακια. κοκκινο fiat monza ωραια αποχρωση εχει μου αρεσε. δεν εχει μπει καπου αλλου. μονο με αυτοκολλητα αν παιξω. σκεφτομαι να βαλω ενα κολλαζ αυτοκολλητο στο προστατευτικο της αλυσιδας που να εχει κοκκινο. ισως ντυσω και καποιες ντιζες με κοκκινο. περιμενω να δω πως θα δειξει συνολικα για να τα κανω αυτα ομως

Coyote.V
24/11/2016, 09:56
Εμένα το μπλε χρωματάκι που είχε μου άρεσε πολύ, και σε κάποια σημεία θα άφηνα να φαίνεται περισσότερο νίκελ (ζάντες, τιμόνι και ίσως κάποιες βάσεις). Βέβαια είναι όλα θέμα γούστου.

nikosmec
24/11/2016, 13:36
οχι δεν έχουν περαστει καποιο βερνικι δεν το ειχ σκεφτει θ το κανω.
το ασπρο-μπεζ ειναι και στα φτερα μπροστα ποσω και στα πλαινα καπακια. κοκκινο fiat monza ωραια αποχρωση εχει μου αρεσε. δεν εχει μπει καπου αλλου. μονο με αυτοκολλητα αν παιξω. σκεφτομαι να βαλω ενα κολλαζ αυτοκολλητο στο προστατευτικο της αλυσιδας που να εχει κοκκινο. ισως ντυσω και καποιες ντιζες με κοκκινο. περιμενω να δω πως θα δειξει συνολικα για να τα κανω αυτα ομως

Αν δεν βρεις ντιζες κόκκινες μπορείς να τις ντυσεις με θερμοσυστελομενο μακαρόνι. Μήπως τα πλαϊνά καπάκια να τα εβαφες μαύρα για να μειωθεί οπτικά ο όγκος τους; μιας και ήδη το ανοιχτό χρώμα του κινητήρα έχει αρκετό όγκο και με τα φτερά θα κυριαρχεί το λευκό έναντι του μαύρου.

niKorobel
24/11/2016, 18:41
Αν δεν βρεις ντιζες κόκκινες μπορείς να τις ντυσεις με θερμοσυστελομενο μακαρόνι. Μήπως τα πλαϊνά καπάκια να τα εβαφες μαύρα για να μειωθεί οπτικά ο όγκος τους; μιας και ήδη το ανοιχτό χρώμα του κινητήρα έχει αρκετό όγκο και με τα φτερά θα κυριαρχεί το λευκό έναντι του μαύρου.

τα πλαινα θα τα βαλω πανω οπως ειναι να δω πως θα δειξουν αρχικα. δεν ειναι δυσκολο να βαφτουν παλι μιας και ειναι ξεχωριστι κομματι. το σκεφτηκα κι εγω για μαυρα αλλα θα μαυρισει πολυ διπλα. θα τα δω γτ δεν μπορω να το φανταστω πως θα δειξει.
ή θερμοσυστελώμενα ή μπορεί να πάρω κανενα πλατύ κορδόνι κόκκινο να τυλίξω κάποιες αλλά όλα αυτά είναι τελικές λεπτομέριες. θα ανεβάσω φωτός μόλισ προχωρήσει απο δευτέρα πάλι

niKorobel
03/12/2016, 00:15
καλησπέρα παίδες.
το μοτό δέθηκε , και έγιναν κάποιες μετατροπές στα ηλεκτρικά. θα ανεβάζω φωτό σύντομα

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

άλλαξα κοντέρ με εσωτερικά led ενδείξεις για φλας , μεγάλη σκάλα και νεκρά.

1) ίσως δεν έχω κάνει σωστές συνδεσμολογίες αλλά έχω θέμα με τις led ενδείξεις μιας και τα φώτα μου είναι πυρακτώσεως ?

να εξηγηθώ αυτά που ΔΕΝ μου δουλεύουν ή δεν έχω βρεί εγώ πως δουλεύουν είναι τα led φλας και οι led ενδείξεις του κοντέρ.

- δουλεύουν κανονικά μικρή μεσσάια μεγάλη σκάλα μπροστά , στοπ και πορείας πίσω και φωτισμός κοντερ led λειτουργεί.

έχω αλλάξει φλασέρ με άλλο για led αν και αυτό που πήρα είχε 2 επαφές αλλά αυτό που φόραγε από μαμα είχε 3 !

ΟΚ να δεχτώ πως φλας κάτι χαζό έχω κάνει και σε συνδυασμό με φλασερ δεν ανάβουν

ΑΛΛΑ οι ενδείξεις στο κοντερ που είναι led έχω θέμα που είναι πυρακτώσεως τα άλλα ή και εκεί εγώ έχω κάνει τη πατάτα ?????? θα έπρεπε να ανάβουν παρόλο που είναι led??

αν κάποιος γνωρίζει θα βοηθούσε ... συγκεκριμένα όμως παιδιά μή ξεφύγουμε του στύλ ηλεκτρικά δεν αγγίζουμε και άλλα γενικά.

ευχαριστώ φιλικά πάντα Νίκος

astroman76
03/12/2016, 11:30
δεν τα καταλαβενω τα πλαινα καπακια...

δεν υπαρχει λογος να κανετε πειραματα για να βγει κατι καστομ απλα δειτε λιγο στο παρελθον και σε μερικα αλλα καλα νεα μηχανακια για να παρετε ιδεες... οι λεπτομεριες σε ενα μηχανακι μπορουνε απο καλο να το κανουν καρναβαλι.

375149

375150

niKorobel
05/12/2016, 02:11
δεν τα καταλαβενω τα πλαινα καπακια...

δεν υπαρχει λογος να κανετε πειραματα για να βγει κατι καστομ απλα δειτε λιγο στο παρελθον και σε μερικα αλλα καλα νεα μηχανακια για να παρετε ιδεες... οι λεπτομεριες σε ενα μηχανακι μπορουνε απο καλο να το κανουν καρναβαλι.

375149

375150

δεν είναι ότι σονι και καλα θέλω να το κάνω custom.
το θεμα είναι πως το κουτί κάτω απο τη σέλα φτιάχτηκε για να έχω χώρο για μικροπράγματα όπως κλειδαριά αδιάβροχο κτλ αφού δεν θα βάλω μπαγκαζιέρα εννοείτε στη μηχανή. και αφού κατασκευάστηκε νέο κουτί έπρεπε να φτιαχτούν και νέα πλαινα. επαναλαμβάνω πώς δεν έχω τα μέσα για να γίνουν όλες οι κατασκευές και πώς ουσιαστικά υποχρεώνομαι απο εδώ και απο εκεί. έγινε ότι καύτερο μπορούσε να γίνει με τα μέσα που διαθέταμε. απο εκεί και πέρα συμφωνώ πώς δεν πετυχαίνουν όλες οι κατασκευές και μερικές φορές αλλιώς το φαντάζεσαι και αλλιώς δείχνει ιδίως όταν το φτιάχνεις για 1η φορά και είσαι καθαρα ερασιτέχνης όπως εμείς. Μπορεί να απάιτηχε λοιπόν η συγκεκριμένη κατασκευή. Η αλήθεια είναι πώς βαμένο ανοιχτόχρωμο δεν φαίνεται ωραίο. θα γίνει νέα βαφή ή στο χρώμα του κινητήρα (γκρί) ή μαύρο όπως το πλαίσιο για να μήν κάνει μπαμ.

Φιλικά πάντα Νίκος

niKorobel
07/12/2016, 23:50
Μερικά σημεία από τη μηχανή
νέα φλάς led και πίσω stop led και καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας led.
επίσης φαίνεται τα νέα αμορτισέρ yss 33cm που μπήκαν.
μαρσπίδες κράτησα τουσ μαμα γιατί πήρα κάτι άλλους και δεν με ενθουσίασαν (μου φάνηκαν ψιλομούφα)
εδώ φαίνεται και το τελικό αποτέλεσμα της εξάτμισης με δέσιμο και τελικό
οι νέες ρόδες με νέες ακτίνες
το στάντ της πινακίδας από αλουμίνιο για να μειώσω λίγο το βάρος στο φτερό πίσω

επίσης κάποια αυτοκόλλητα βινυλίου που μπήκαν σε ντεπόζιτο και στο προστατευτικό της αλυσίδας.
εδώ δεν φαίνεται αλλά ανάμεσα σε πίσω φτερό και μεταλικού κουτιού κάτω από σέλα μπήκε χοντρό λάστιχο σαν λασπωτήρας για να μην έσω λάσπες
και νερά σε ηλεκτρικά στο κάτω μέρος της σέλας (θα βγάλω νέα φωτό για αυτό)

επίσης κατασκευάστηκε βάση και μπήκε ένα νέο κοντέρ μικρότερο με ενσωματωμένα led λαμπάκια για Ν , φλας και μεγάλη σκάλα
επίσης άνοιξα το μπροστινό φανάρι και έβαλα Led Angel Eye Halo Ring , και το ξαναεκλεισα. θα ανάβει με τον διακόπτη για να φαινομαι τη μερα. Αυτά και έπεται συνέχεια

niKorobel
07/12/2016, 23:51
το ντεπόζιτο μπηκαν τα αυτοκόλλητα και άλλα σημεία

ptc
07/12/2016, 23:58
το ντεπόζιτο μπηκαν τα αυτοκόλλητα και άλλα σημεία

Πολυ ωραιο φαινεται. :beer:

Παρατηρηση: Στο τεποζιτο γραφει "build by"; Δε θα επρεπε να ειναι built;

niKorobel
08/12/2016, 00:16
Πολυ ωραιο φαινεται. :beer:

Παρατηρηση: Στο τεποζιτο γραφει "build by"; Δε θα επρεπε να ειναι built;

το εχω δει σε διαφορα project γραμμενο και με τουσ 2 τρόπους , έβαλα build τελικά

sapila racing
08/12/2016, 09:10
το εχω δει σε διαφορα project γραμμενο και με τουσ 2 τρόπους , έβαλα build τελικά

Εσυ το έβαλες αλλά είναι ένα λάθος που θα μοστράρεις συνέχεια. Αν δεν σε ενοχλεί εσένα βέβαια δεν τρέχει τιποτα.
Eίναι σαν να λέει 'Φτιάχνω από τον Nikorobel' και όχι 'Φτιαγμένο απο τον Nikorobel'.
Δεν είδα να έβαλες φωτό όλο το μηχανακι με τις τελευταίες προσθήκες, αλλά αυτά τα led φλας στους καθρέφτες σε τετοιο μηχανάκι εμένα δεν μου κάθονται καλά.

I-want-a-moto
08/12/2016, 09:30
Και τα δύο ισχύουν παιδιά μην αγχώνεστε!!! Oi ''ξένοι" το project γενικά το ονομάζουν και build χωρίς να σημα'ινει το ρήμα build.Δηλ. Το build by ταδε μεταφράζεται ως project από τον τάδε ενώ το built by τάδε ως κατασκευάστηκε από το τάδε. Για αυτό το βλέπουμε και με τους 2 τρόπους και δεν υπάρχει σωστό και λάθος σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.

sapila racing
08/12/2016, 09:40
Και τα δύο ισχύουν παιδιά μην αγχώνεστε!!! Oi ''ξένοι" το project γενικά το ονομάζουν και build χωρίς να σημα'ινει το ρήμα build.Δηλ. Το build by ταδε μεταφράζεται ως project από τον τάδε ενώ το built by τάδε ως κατασκευάστηκε από το τάδε. Για αυτό το βλέπουμε και με τους 2 τρόπους και δεν υπάρχει σωστό και λάθος σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.

Κατ αρχήν όπως προείπα , εφ όσον του αρέσει δεν τρέχει τίποτα.
Αν είδες πάντως κάπου αλλού 'Build by Ταδε' είναι λάθος και σίγουρα θα το έχει γράψει κάποιος που δεν γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.
Εγώ πάντως δεν το είχα δεί πουθενα μέχρι τώρα, αν το έχεις δεί εσύ, δώσε link.

ptc
08/12/2016, 10:06
Ο λογος που εγραψα το σχολιο ηταν απλα να το γνωστοποιησω στον ιδιοκτητη στην περιπτωση που δεν το ηξερε. Αφου το ξερει και δεν εχει θεμα δε μας πεφτει λογος.

Παντως το να συζηταμε για το αν ειναι σωστο ή λαθος ειναι μαλλον ανοητο. Δεν προκειται για πολιτικη ιδεα που εχει πολλες υποκειμενικες σκοπιες, αλλα για απλη γραμματικη. Υπαρχει σωστο και λαθος, απλα πραγματα. Το παραδειγμα του sapila ειναι πολυ καλο (φτιαχνω απο/φτιαγμενο απο). Ακομα και στο google αν γραψεις "build by" σου το διορθωνει σε built by στην αναζητηση.

niKorobel
08/12/2016, 15:46
Εσυ το έβαλες αλλά είναι ένα λάθος που θα μοστράρεις συνέχεια. Αν δεν σε ενοχλεί εσένα βέβαια δεν τρέχει τιποτα.
Eίναι σαν να λέει 'Φτιάχνω από τον Nikorobel' και όχι 'Φτιαγμένο απο τον Nikorobel'.
Δεν είδα να έβαλες φωτό όλο το μηχανακι με τις τελευταίες προσθήκες, αλλά αυτά τα led φλας στους καθρέφτες σε τετοιο μηχανάκι εμένα δεν μου κάθονται καλά.

δεν είδες γιατί δεν έχω βάλει. αυτά που έβαλα είναι τα μόνα τελειωμένα πράγματα πάνω στη μηχανή , τι να έβαζα το μπροστινό με χύμα τα καλώδια ανοιχτό φανάρι. ποιος ο λόγος και ποιος να καταλάβαινε τί ?! πιστεύω στη φάση που είναι δεν υπάρχει λόγος να ανεβάσω τέτοια φωτό καθώς δεν περιέχει κάποιο κατασκευαστικό μέρος. επίσης απλά δεν είχα φωτό μιας και η μηχανή έμεινε επαρχία και είμαι αθηνα εγώ
ότι ολοκηρώνεται θα ανεβαίνει , θα μπει και ολόκληρη μόλις κλείσουν πράγματα πάνω της , απλά είχα αυτές τις φωτό και είπα να ανεβάσω.

επίσης να απαντήσω για το περίφημο Build ! πολύ σωστά τα λές ΑΛΛΑ ! το build μπήκε από επιλογή μου. googlara κι εγώ πολύ νωρίτερα φτιάξω καν εδώ το θέμα.
είναι σωστό όπως το θέτεις. ΩΣΤΌΣΟ eLtORO BUILD , BY NIKOROBEL ειναι επίσης σωστό , απλά δεν έβαλα το κόμμα ρε παιδιά , είναι το project η κατασκευή ελ τορο , από τον nikorobel
όπως έχω βάλει και το θέμα εδώ SR BUILD by niKorobel

για link που λες , ινσταγραμ που έχει αρκετούσ που κανουν custom παιζει πολύ το build αλλά με τον τρόπο που ανέλυσα

αυτά από εμένα , εγώ έτσι το είδα έτσι μου άρεσε και το έβαλα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟ Η ΜΗΧΑΝΗ

δεν αναφέρομαι μόνο στον sapila

φιλικα νικος

ptc
08/12/2016, 16:13
...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟ Η ΜΗΧΑΝΗ...

Του εχουμε ζαλισει τα παπαρια του ανθρωπου. :lol: :whiteflag:

Να κανω μια ερωτηση για να ξαναμπουμε στο θεμα. Οικονομικα πού υπολογιζεις οτι εχει φτασει το κοστουμι; Μιλαω για τη μετατροπη, οχι το κοστος αποκτησης της μηχανης.

niKorobel
08/12/2016, 16:26
Του εχουμε ζαλισει τα παπαρια του ανθρωπου. :lol: :whiteflag:

Να κανω μια ερωτηση για να ξαναμπουμε στο θεμα. Οικονομικα πού υπολογιζεις οτι εχει φτασει το κοστουμι; Μιλαω για τη μετατροπη, οχι το κοστος αποκτησης της μηχανης.

θέλω να κάτσω να τα υπολογίσω λίγο είναι η αλήθεια γιατί έχω κανα μήνα να γράψω έξοδα, τα θυμαμαι βεβαια.
υπολογίζω να έχει πάει κατα 800αρι έτσι στα γρήγορα. 'εχω σκοπό να αναλύσω αργότερα εργασίες-ανταλλακτικά και κόστος και να βάλω και κάποια λινκ με το τι πηρα απο που και ποσο πηγε. δεν νομίζω όμως να έχω πέσει πολύ έξω από την τιμή που σου είπα.

niKorobel
08/12/2016, 16:34
[QUOTE=ptc;2833716]Του εχουμε ζαλισει τα παπαρια του ανθρωπου. :lol: :whiteflag:

δεν είναι αυτό , καλά κάνει ο καθένας και έχει την άποψη του και τη λέει , γιαυτό άλλωστε άνοιξα το θέμα ώστε να ανταλλάσουμε απόψεις , αλλιώς θα καθόμουν και δεν θα έγραφα καν.

απλά τα μέσα που έχω είναι λίγα σχετικά και πραγματικά βασιζόμενος στην όρεξη μου και τα χέρια του πατέρα μου από μαστοριλίκια πιστεύω πως θα βγεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι και το ζητούμενο για εμένα τοθλ.
αν είχα άλλα μέσα θα το πήγαινα σε οίκο θα τα έσκαγα και θα το έκαναν υπερπένα. αυτό θέλω να τονίσω και μόνο. δεν με ενοχλεί καθόλου το οτι γράφουν την αποψή τους ίσα ίσα.
και στο κάτω κάτω μπορεί να μην βγεί και καλό όλα στο πρόγραμμα είναι. εγώ τουλ είμαι υπερ-ευχαριστημένος μέχρι στιγμής και ούτε φανταζόμουν ποτέ πως από μία απλή αλλαγή τιμονιού που είχα σκεφτεί αρχικά θα έφτανε να αλλάξω όλο το μηχανάκι. απο αυτη την άποψη και μόνο

skylaros
08/12/2016, 17:05
Στα αρνητικά: α) Αυτά που σου είπαν πολλοί για τα πλαϊνά. Στη θέση σου θα τα έβγαζα ΑΝ δεν είναι πολύ κόπος. Θα έφτιαχνα έναν κύλινδρο από το ίδιο υλικό (μέχρι και σωλήνα pvc θα μπορούσες να βάλεις) όπου θα το κολλούσα μέσα στο κενό που κάνει ο σκελετός και θα το έκλεινα με ένα πλαστικό καπάκι με αριθμό σαν αυτά που πρότεινε ο άστρομαν. Με αυτό τον τρόπο θα είχες και αποθηκευτικό χώρο και αισθητικά πιστεύω πως θα έδενε καλύτερα. β)Αγόρασε άλλα πλαστικά προστασίας των καλαμιών, αυτά που έχεις αφού δε κάνουν εκεί που τα έβαλες θα μοιάζουν πολύ παράτερα. και αφού δε το έχεις δέσει λογικά δε θα είναι και κόπος. Είναι πολύ μικρό το κόστος για να το αγνοήσεις το θέμα και να κάτσουν εκεί που πρέπει.

Στα θετικά: Νομίζω πως η δουλειά που έχετε κάνει είναι πολύ καλή. Σπάνια μου αρέσουν οι καστομιές αλλά αυτή μου αρέσει και την κάνει ακόμα πιο ωραία ότι την κάνετε εσύ με τον πατέρα σου εντελώς ερασιτεχνικά. Μου αρέσει το χρώμα στο τεπόζιτο είναι στη μόδα της εποχής όπως γενικά όλο το μηχανάκι που μπορεί εμένα να μη μου κάνει δε μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι έχεις πιάσει το νόημα και έχετε κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά με τα μέσα που έχετε. Αυτό με το κόκκινο κορδόνι πολύ μου άρεσε σαν ιδέα, να το κάνεις ακόμα και αν πρέπει κάθε τόσο να το αλλάζεις. Γενικά πολλά μπράβο για τη δουλειά σου. Ελπίζω να την τελειώσεις σύντομα και να την χαρείς!

niKorobel
08/12/2016, 17:14
Στα αρνητικά: α) Αυτά που σου είπαν πολλοί για τα πλαϊνά. Στη θέση σου θα τα έβγαζα ΑΝ δεν είναι πολύ κόπος. Θα έφτιαχνα έναν κύλινδρο από το ίδιο υλικό (μέχρι και σωλήνα pvc θα μπορούσες να βάλεις) όπου θα το κολλούσα μέσα στο κενό που κάνει ο σκελετός και θα το έκλεινα με ένα πλαστικό καπάκι με αριθμό σαν αυτά που πρότεινε ο άστρομαν. Με αυτό τον τρόπο θα είχες και αποθηκευτικό χώρο και αισθητικά πιστεύω πως θα έδενε καλύτερα. β)Αγόρασε άλλα πλαστικά προστασίας των καλαμιών, αυτά που έχεις αφού δε κάνουν εκεί που τα έβαλες θα μοιάζουν πολύ παράτερα. και αφού δε το έχεις δέσει λογικά δε θα είναι και κόπος. Είναι πολύ μικρό το κόστος για να το αγνοήσεις το θέμα και να κάτσουν εκεί που πρέπει.

Στα θετικά: Νομίζω πως η δουλειά που έχετε κάνει είναι πολύ καλή. Σπάνια μου αρέσουν οι καστομιές αλλά αυτή μου αρέσει και την κάνει ακόμα πιο ωραία ότι την κάνετε εσύ με τον πατέρα σου εντελώς ερασιτεχνικά. Μου αρέσει το χρώμα στο τεπόζιτο είναι στη μόδα της εποχής όπως γενικά όλο το μηχανάκι που μπορεί εμένα να μη μου κάνει δε μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι έχεις πιάσει το νόημα και έχετε κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά με τα μέσα που έχετε. Αυτό με το κόκκινο κορδόνι πολύ μου άρεσε σαν ιδέα, να το κάνεις ακόμα και αν πρέπει κάθε τόσο να το αλλάζεις. Γενικά πολλά μπράβο για τη δουλειά σου. Ελπίζω να την τελειώσεις σύντομα και να την χαρείς!

να σαι καλα φίλε σε ευχαριστώ. δεν έχουν μεινει πολλά τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη.
τα πλαινά αποφάσισα να τα βάψω μαύρο μάτ όπως τον σκελετό να μαζευτεί λίγο η κατάσταση εκεί και βλέπουμε.
γενικά έχω σκοπό να τη βγάλω τη μηχανή γιατί την χρειάζομαι και τώρα είμαι με δανικό δίκυκλο, απο εκεί και πέρα μέσα στο 3μηνο θα κάνω κάποιες αλλαγές
ίσως κάνω κάτι και για τα πλαινά μεσα σε αυτό το διάστημα , να το αφήσω να δώ λίγο πως φαίνεται αρχικά.
μια ακόμη αλλαγή θα είναι στο χρώμα της σέλας, είχα πάρει καφέ αλλά δεν μου πολυαρέσει και θα πάω να την ντύσουν σε γκρί κάποια στιγμή .
έντυσα ντίζες με μάυρο θερμοσυστελλόμενο αλλά θα πάρω και κορδόνια δεν είναι μεγάλο το κόστος για να το δοκιμάσω κι έτσι

niKorobel
11/12/2016, 18:55
να ρωτήσω κάτι , αν ξέρει κάποιος. στην αριστερή μανέτα. στον συμπλέκτη δηλαδή είχε 2 καλώδια που οδηγούσαν στην πλεξούδα από το φανάρι. ποιός ο ρόλος τους ? στη δεξιά του φρένου οκ ανάβει το στόπ πίσω αλλά στον συμπλέκτη τι κάνουν τα καλώδια αυτά? δεν είναι για την εκκίνηση όπως στα σκούτερ που πρέπει να πατήσεις τη μανέτα για να δώσει ρεύμα η μίζα. αν γνωρίζει κάποιος

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
11/12/2016, 19:00
να ρωτήσω κάτι , αν ξέρει κάποιος. στην αριστερή μανέτα. στον συμπλέκτη δηλαδή είχε 2 καλώδια που οδηγούσαν στην πλεξούδα από το φανάρι. ποιός ο ρόλος τους ? στη δεξιά του φρένου οκ ανάβει το στόπ πίσω αλλά στον συμπλέκτη τι κάνουν τα καλώδια αυτά? δεν είναι για την εκκίνηση όπως στα σκούτερ που πρέπει να πατήσεις τη μανέτα για να δώσει ρεύμα η μίζα. αν γνωρίζει κάποιος

Δεν υπάρχει ποιο λογική εξήγηση από αυτό που μόνος σου γράφεις.:wave2:

niKorobel
11/12/2016, 19:05
Δεν υπάρχει ποιο λογική εξήγηση από αυτό που μόνος σου γράφεις.:wave2:

ναι αλλά δεν λέιτουργούσε έτσι. υπήρχε αναμονή για να λειτουργήσει έτσι ή απλά ήταν αλλάγμένη η συνδεσμολογία άραγε?

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
11/12/2016, 19:07
οταν ερθη η ωρα στην πραξη θα το δεις.:)

toyar
11/12/2016, 19:55
επρεπε να πατησεις τη μανετα για να γυρισει η μιζα αν δεν ειχες νεκρα
εγω το ακυρωσα τελειως και απλα προσεχω............

niKorobel
11/12/2016, 20:44
επρεπε να πατησεις τη μανετα για να γυρισει η μιζα αν δεν ειχες νεκρα
εγω το ακυρωσα τελειως και απλα προσεχω............

αυτό δεν το είχα δοκιμάσει , με ταχύτητα όντως δεν έδινε να πάρει , αλλά δεν είχα δοκιμάσει να συμπλεκτάρω για να πάρει , δεν σκέφτηκα πως τα αυτόματα δεν παιζει ρολο η ταχύτητα. :eek: . ευχαριστώ για τη πληροφορία

niKorobel
15/12/2016, 21:04
άσχετο με τη μηχανή και την κατασκευή της

σήμερα αγόρασα γάντια αδιάβροχα Dainese και ένα full face HJC FG-ST

spyrosp
27/12/2016, 23:32
Έχω τοσες ερωτησεις που δεν ξέρω από που να αρχίσω..! :lol:

Bob_o_mastoras
28/12/2016, 02:11
Aντε ντε...!!!
Συναρμολογηστε το να το δουμε ολοκληρο!! :a014:

niKorobel
04/01/2017, 11:56
καλησπέρα. Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας σας. Πάντα όρθιοι !

το sr έχει ολοκληρωθεί και από χθες κινείται Αθήνα. στις γιορτές δεν είχα βγάλει ούτε φώτο να ανεβάσω ούτε είχα pc. πάρτε μια γεύση για το πώς έγινε

niKorobel
04/01/2017, 11:57
aaa

niKorobel
04/01/2017, 11:59
abc

niKorobel
04/01/2017, 12:00
vvv

niKorobel
04/01/2017, 12:01
jju

niKorobel
04/01/2017, 12:02
lll

niKorobel
04/01/2017, 12:03
jkkm

niKorobel
04/01/2017, 12:11
ccc

toyar
04/01/2017, 12:16
καλοταξιδο φιλε νικο
προσεγμενη δουλεια σε λεπτομερειες

niKorobel
04/01/2017, 12:18
αυτές είναι οι πρώτες φωτό. οποιαδήποτε απορία ή γνώμη ευχαρίστως να ειπωθεί.

εγώ να πώ πώς είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα , καθώς δεν πίστευα πως θα μπορούσαμε να το βγάλουμε καν εν τέλη.
παρόλα αυτά να σχολιάσω λίγο τα περίφημα 'πλαινά κακάκια'. γνώμη μου μαύρα δείχνουν ωραία και μου αρέσουν οπότε θα μείνουν όπως είναι.

θα γράψω και κόστη τις επόμενες μέρες και θα αναφερθώ λίγο στις αλλαγές που έκανα.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ?

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
04/01/2017, 12:24
τι μοντελο ειν το μηχανακι? ημερομηνια πρωτης αδειας?

niKorobel
04/01/2017, 12:26
τι μοντελο ειν το μηχανακι? ημερομηνια πρωτης αδειας?

YAMAHA SR250 CLASSIC 1997

toyar
04/01/2017, 12:49
νικο υπαρχουν σημεια που μου αρεσουν κι αλλα οχι
ειναι καθαρα υποκειμενικο
το θεμα ειναι να αρεσει σε σενα
δεν παιρνεις ενα πινελακι και να περασεις τα γραμματα στα πλαινα καπακια του μοτερ;

BLiTzER
04/01/2017, 12:58
Σαν σύνολο, είναι ωραίο. Στις λεπτομέρειες (γράμματα, αυτοκόλλητα, λαμπάκια), έχει πράγματα που θα προτιμούσα να λείπουν.

niKorobel
04/01/2017, 13:16
νικο υπαρχουν σημεια που μου αρεσουν κι αλλα οχι
ειναι καθαρα υποκειμενικο
το θεμα ειναι να αρεσει σε σενα
δεν παιρνεις ενα πινελακι και να περασεις τα γραμματα στα πλαινα καπακια του μοτερ;

να σαι καλα Χρήστο. ναι αυτό γίνεται εύκολα , θα το κάνω.

niKorobel
04/01/2017, 13:17
να ρωτήσω κάτι .

έχω να περάσω ΚΤΕΟ τώρα γενάρη , η άδεια λέει χρώμα μπλε. πρέπει να την αλλάξω πρώτα για το κτεο γιατί δεν ξέρω αν θα προλάβει να βγει η καινουρια με την αλλαγή χρώματος

Thodoris_vara
04/01/2017, 14:27
Χωρίς να γνωρίζω απο ανακατασκευές, και σαν συνολική εικόνα, μου αρέσει.

Κάποιες λεπτομέρειες όπως τα αυτοκόλλητα, δεν θα τα έβαζα, αλλά απο την άλλη, περι ορέξεως....

Όπως και να έχει ΜΠΡΑΒΟ, για το μεράκι, τον χρόνο και για το γενικό πρότζεκτ που υλοποιήθηκε απο πατέρα και γιο.!

Να το χαρείς.!!

Acacius
04/01/2017, 14:56
Πολύ ωραίο βγήκε, θα χαιρόμουν να το καβαλάω. Κι εγώ θα προτιμούσα να λείπουν κάποια αυτοκόλλητα αλλά η το ζητούμενο είναι να το έχεις όπως θέλεις εσύ.

Με το καλό και στο επόμενο.