View Full Version : Yamaha XT 250 του 1980
HelenKoR
17/01/2017, 14:35
Λαμβάνω στο κινητό μου αυτή τη φωτογραφία και το όνειρο ξεκινά!
377680
ΧΤ 250 του 1980, παρατημένο για 17 χρόνια, με κάτι λιγότερο από 27 χιλιάδες χιλιόμετρα
Πάντα ήθελα να κάνω το δικό μου πρότζεκτ. Να η ευκαιρία λοιπόν!
Χρειάστηκε πατέντα στο καρμπ (όχι απο μένα) - στην ακίδα του φλοτερ. Μπήκε από xt600 τροχισμένη προκειμένου να χωρέσει.
Με τη δεύτερη μανιβελιά πήρε μπροστά! Λειτουργούσαν όλα κανονικά εκτός από τα φλας (ανέλπιστο αυτό). Υπέροχα!!
377681
377682
HelenKoR
17/01/2017, 14:41
Ώρα για λύσιμο:
Την πρώτη μέρα έλυσα μέχρι και τον πίσω τροχό (ο άξονάς του ήταν ξεροκέφαλος και δεν έβγαινε με τίποτα οπότε εκεί χρειάστηκα βοήθεια)
377684
Η δεύτερη μέρα ασχολίας είχε τοποθέτηση πίσω τροχού, κατέβασμα κινητήρα και λύσιμο ο,τι είχε απομείνει
377685
:lol:
HelenKoR
17/01/2017, 14:57
Έριξα μέσα σε μια μεγάλη κούτα τα χοντρά και σε μικρά διάφανα σακουλάκια τα ψιλολοϊδια
377686
Το λύσιμο μου έδειξε ενα σπάσιμο στο ψαλίδι που δεν φαινόταν αρχικά. Δεν θα επισκευαστεί από μένα
377688
Ωπ!! Τί έχουμε εδώ;;!!;; :D
377687
(το έκανα για εκπαιδευτικούς λόγους - κι αφού βεβαιώθηκα οτι θα έβρισκα τις φλάντζες που πρέπει)
Και εκεί πάγωσε το θέμα μιας και ήρθε ο χιονιάς... Ελπίζω να συνεχίσω σύντομα!
HelenKoR
17/01/2017, 15:04
(πάνω στο κλασσικό ερώτημα "τί χρώμα θα το βάψεις;" εξέφρασα μια ιδέα που είχα κι ένας φίλος φρόντισε να το υλοποιήσει:
377689
διότι... ALL YOU NEED IS GAS, BABE! \m/ )
sapila racing
17/01/2017, 15:07
Kαλή συνέχεια στο project σου. :beer:
MG-KTiNoS
17/01/2017, 15:56
Το μπλέξατε το κορίτσι ρε παλιομαχλέμπες.....
:mad:
υγ
αν μη τι άλλο είναι γιαμάχα...
;)
Δωστου να καταλάβει!!:beer:
Γιαααα να δω λερωμένα χεράκια. ....
:beer:
:a014:Περιμένουμε εξελίξεις....
macedonas
17/01/2017, 18:20
:a014:
aetomenios
17/01/2017, 18:43
Μπραβο Ελενη,
θέλει πολύ κουράγιο,υπομονή,μεράκι και ολα θα γινουν οπως τα θες.
Σιγουρα θα φυγουν πολλα παραπάνω απο τον αρχικό προϋπολογισμό σου,
αλλά δεν φαντάζεσαι την χαρά και ικανοποίηση που θα νοιώσεις στο τέλος.
Ξυπνας μνήμες και εποχές σε μιά κατηγορία ανετη και ξεκούραστη!!!
Συνέχισε με την ιδια αγάπη και θα σου ανταποδώσει στο επαρκον.
Υ.Γ. Καπως ετσι ξεκίνησα κι εγώ (και να το αποτέλεσμα) https://www.youtube.com/watch?v=a8ThB-Tl8sU
Υπομονή και μεράκι. Καλή συνεχεία....:)
Καλή Αρχή!!!:a013:
Καλό κουράγιο!!!
Μενουμε συντονισμένοι...:a014::a55:
:beer:με το καλο να βγει στους δρομους παλι
πολυ ωραιο καλη συνεχεια. λιγα κοριτσια πιανουν εργαλειο στα χερια. :beer::beer:
καλη αρχη και καλη συνεχεια.
Για πάμε γερά Ελένη θα γίνει ωραίο...:beer:
devil's animal
18/01/2017, 08:02
καλο κουραγιο...καλη συνεχεια...
Και εκεί πάγωσε το θέμα μιας και ήρθε ο χιονιάς... Ελπίζω να συνεχίσω σύντομα!
Καλά το πάς, κι' άν το βαρεθείς, εδώ είμαστε...........:beer:
Δηλώνω εντελώς ενθουσιασμένος! :a2:
Καν΄το μαμά, pLeeease :a30:
Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια!
HelenKoR
18/01/2017, 09:15
Μπραβο Ελενη,
θέλει πολύ κουράγιο,υπομονή,μεράκι και ολα θα γινουν οπως τα θες.
Σιγουρα θα φυγουν πολλα παραπάνω απο τον αρχικό προϋπολογισμό σου,
αλλά δεν φαντάζεσαι την χαρά και ικανοποίηση που θα νοιώσεις στο τέλος.
Ξυπνας μνήμες και εποχές σε μιά κατηγορία ανετη και ξεκούραστη!!!
Συνέχισε με την ιδια αγάπη και θα σου ανταποδώσει στο επαρκον.
Υ.Γ. Καπως ετσι ξεκίνησα κι εγώ (και να το αποτέλεσμα) https://www.youtube.com/watch?v=a8ThB-Tl8sU
Ευτυχώς δεν έχει πολλά ανταλλακτικά και δεν χρειάζεται πολλές επισκευές (το ψαλίδι και η εξάτμιση που στην άκρη του τελικού έχει ένα σάπισμα απ'οτι βλέπω)
Αυτό που μου φάνηκε εξωφρενικά ακριβό ήταν οι φυσουνες. Δεν το περίμενα! :cry:
Γενικά μέχρι στιγμής τσουλανε καλά τα πράγματα. Είμαι σίγουρη ότι στην πορεία θα εμφανιστούν κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε!
Εχεις κάνει εξαιρετική δουλειά με το χοντα!
sapila racing
18/01/2017, 09:24
Ενα σημείο που πονάνε αυτες οι μοτο είναι στην κεφαλή και συγκεκριμένα εκκεντροφόρος/κοκοράκια.
Να ξέρεις οτι το μοτερ είναι κατα βάση ίδιο με του SR250 το οποίο πουλιόταν καινούριο μεχρι πολύ αργότερα απ το XT σου.
Νομίζω έβγαινε μεχρι το 2001 οπότ εμπορείς να βρίσκεις αρκετά ανταλλακτικά κι απο αυτό.
και το πίσω αμορτισέρ είναι πανάκριβο (μπήκα cmsnl και το χάζεψα λίγο). :a7:
HelenKoR
18/01/2017, 09:27
Δηλώνω εντελώς ενθουσιασμένος! :a2:
Καν΄το μαμά, pLeeease :a30:
Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια!
Μια κουβέντα είναι αυτή...
Το χρώμα στις φωτογραφίες δεν είναι το μαμά, κάποιος το έβαψε από πάνω. Τα φτεράκια θα γίνουν και πάλι λευκά αλλά θα μου επιτρέψετε να παίξω με το χρώμα του ρεζερβουάρ! :D
Επίσης μιας και αρχικά ήταν μαύρο πλαίσιο και μαύρος κινητήρας, λέω να βάψω γκρι το μοτέρ για να φαίνεται καλύτερα και να μην είναι όλο μέσα στη μαυρίλα. Αλλά αν κάτι από αυτά δεν μου αρέσει, τρίψιμο ξανά και βάψιμο.
Μηχανολογικά δεν θα πειραχτει κάτι. Αφού λειτουργεί, είναι μία χαρά. Η εξάτμιση θα σωθεί. Με τις ζάντες δεν ξέρω τι θα κάνω... Έχουν φάει αρκετά ζόρια... Αλλά ακόμα έχω χρόνο.
Αυτά είναι πάνω κάτω τα σχέδιά μου!
HelenKoR
18/01/2017, 09:31
και το πίσω αμορτισέρ είναι πανάκριβο (μπήκα cmsnl και το χάζεψα λίγο). :a7:
Μην πούμε και για την εξάτμιση... Ασε... Ευτυχώς μάλλον, απ'οτι φαίνεται, είμαι ενταξει με αυτά που έχω ήδη
Δες και εδώ.
http://yambits.co.uk/advanced_search_result.php?keywords=XT250&sort=2a&page=1
την εξατμιση μπορει να στην σωσει ο Αλκινοος.
https://motonio-parts.car.gr/contact/
υγ. αν θεωρηθει διαφημιση ας σβηστει.:beer:
tsirvoulis
18/01/2017, 10:39
η πρώτη μου αγάπη!!!
τι μου θύμισες τώρα, να σε καλά να το τελείωσεις και να το κάνεις όπως θέλεις
έχε υποψιν σου οτι έχω το μανουαλ ( clymer ) και σου το διαθέτω, στείλε πμ.
καλή συνέχεια
PortisHead
18/01/2017, 10:49
Θελω να δω πως θα κυκολφορουν μερικοί
μετά απο αυτό το ποστ της Ελένης,
που και για αλλαγή λαδιών πηγαίνουν στο συνεργείο.
Μπράβο Ελενη !!!
Black Mamba
18/01/2017, 11:34
Ξαναμπραβο και απο εμενα για το κουραγιο και το πεισμα σου!
Αν θελεις επιπλεον βοηθεια για το projectακι σου,
μπες εδω και ρωτα:
https://www.facebook.com/groups/Greekcustoms/?ref=bookmarks
Περιμενουμε νεωτερα με μπολικες φωτο διοτι,
γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε,
ειμεθα μπανιστηριτζιδες!
spyros33f
18/01/2017, 12:46
Μπραβο μπραβο.κ βαζε φοτο για το παραμικρο.:rolleyes:
HelenKoR
13/03/2017, 18:48
Πέρασαν 2 μήνες μακριά από το αγαπημένο μου XT... όμως γρήγορα αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις μας πιάνοντας στα χέρια μου τον εξαερωτήρα του.
Λύσιμο, καθάρισμα μέσα-έξω, νέο κιτ επισκευής, δέσιμο και στην αναμονή για να μπει στη θέση του.
379681
379682
379683
Eversman
13/03/2017, 18:52
Εντυπωσιασμένος!! Άψογη :beer:
HelenKoR
13/03/2017, 20:21
Στη συνέχεια είχε περιποίηση του κινητήρα. Αφού είχα λύσει την κεφαλή στη σελίδα 1, ήρθε η ώρα για καθάρισμα και δέσιμο (με τις απαραίτητες εργασίες και ελέγχους)
379685
:a52: (ζόρι από τα λίγα :mad: )
379686
Με τελικό αποτέλεσμα που προκαλεί ευχαρίστηση!
379687
Ακόμα δεν έχω τελειώσει μαζί του... Θέλει δουλειά εξωτερικά.
Ωστόσο το ψαλίδι που ήταν σπασμένο κολλήθηκε (όχι από μένα) και σήμερα του έκανα αμμοβολή να φύγουν οι σκουριές από τα δύσκολα σημεία.
------------------------------------------------------------------
Στόχο έχω να είναι έτοιμο το ΧΤ για βόλτα μέχρι τα μέσα του Απρίλη. Δυστυχώς οι ώρες που μπορώ να αφιερώσω σ'αυτό είναι ελάχιστες αλλά ελπίζω να τα καταφέρω.
Νομίζω είμαι σε καλό δρόμο! :blush:
:a52: (ζόρι από τα λίγα :mad: )
379686
μπραβο Ελενη. Στου Αλεξακη εχουν κοψει τις φλεβες τους με το εργο σου.:beer:
made in japan...............μουσικη για τα αυτιά μου!!!!!!!!!!!
aetomenios
18/03/2017, 18:47
Ευγε Ελενη μια χαρα τα πηγες μεχρι τωρα,σιγα σιγα και το αποτελεσμα θαναι απιστευτο μολις ολοκληρώσεις το restoring...
:a014: :a014:
καλα το πας.... μ'αρεσεις... δωστου να καταλαβει!!
doctoras
19/03/2017, 08:04
άθικτο φαίνεται!!
για την ανακατασκευή και την λειτουργισιμότητα του ειναι το βασικότερο να βρεις μηχανάκι άρτιο και καλοδιατηρημένο
ωραίο μηχανάκι φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κ-ή εποχή!!
To δοκιμαστικό κατσαβίδι είναι για άλλες δουλειές!
To δοκιμαστικό κατσαβίδι είναι για άλλες δουλειές!
Ναι αλλά αν μπορεί να κάνει και μερικές ακόμα γιατί να του χαλάσουμε το χατίρι; :D
στο katsabidi κολησες μωρε; δεν βλεπεις η παστα ειναι chemico προχω η ελενη.
καλα πας. οτι βοηθεια θες με εργαλεια ΜΗΝ και με ενοχλησεις :lol:
:beer::beer::beer:
ΦΕΓΓΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ
15/06/2017, 22:58
Παει το ΧΤ χαθηκε????
HelenKoR
12/09/2017, 22:08
Παει το ΧΤ χαθηκε????
Δυστυχώς κάποια θέματα υγείας και κάποιες αναποδιές δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω.
Όμως κατά πάσα πιθανότητα μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσω πάλι τα ειρηνευτικά μου έργα :D
Δυστυχώς κάποια θέματα υγείας και κάποιες αναποδιές δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω.
Όμως κατά πάσα πιθανότητα μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσω πάλι τα ειρηνευτικά μου έργα :D
:a014::a014::a014:
GiorgosLa
13/09/2017, 06:51
:Giaoyrti 0%:
Δεν μπορώ να βάλω κι εγώ πατατακια. Κάνω δίαιτα. :D
ΦΕΓΓΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ
16/09/2017, 20:47
Ολα περαστικα σου ευχομαι και καλη δυναμη για την συνεχεια!!!:wave2:
HelenKoR
06/12/2017, 10:03
Και πού είχαμε μείνει;;
Α! Ναι! Στον Μέρφυ και τους νόμους του! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι καθυστέρησα να ξαναπιάσω στα χέρια μου το ΧΤ. Αυτό το διάστημα έκανα διάφορα πράγματα αλλά νομίζω οτι μόνο δύο επισκευές ταιριάζουν στο πνεύμα του τόπικ.
Μια αλλαγή φούσκας μπιλιοφόρου στο yaris (οπού φυσικά υπήρξε ενα απρόοπτο - σκόρπισε ενα απο τα ρουλεμαν του σταυρού και έψαχνα βελονοειδή παντού στο πάτωμα...ευτυχώς βρέθηκαν όλα)
391127
391128
Και τρίψιμο-βάψιμο της εξάτμισης του kawasaki, που αν το άφηνα κι αυτόν τον χειμώνα έτσι, θα σάπιζε...
391129
391130
391131
HelenKoR
06/12/2017, 10:12
ΟΜΩΣ!!!!! Τα δύο τελευταία Σάββατα ασχολήθηκα με το ΧΤ (:a18:)
Το πρόγραμμα είχε καθάρισμα, τρίψιμο, βάψιμο.
Το πρώτο Σάββατο ήταν αναγνωριστικό. Να δούμε που βρισκόμαστε και τι θα χρειαστούμε.
Αρχισα, το καψερό, με παραφινέλαιο και μαλακό βουρτσάκι... και κατέληξα με καλέμι... Τα ιερά χώματα της Ιαπωνίας δεν έλεγαν να φύγουν από τις επιφάνειες...!!
391132
391133
Επρεπε να βγάλω κοντινές φωτογραφίες για να καταλάβετε το μέγεθος της μάκας πάνω στα αντικείμενα όπως στο γρανάζι... Ξεγελά πολύ η φωτογραφία..!!!
HelenKoR
06/12/2017, 10:27
Το δεύτερο Σάββατο εξοπλίστηκα και ανέλαβα δράση
Πριν
391134
...και μετά!
391135
391136
391137
...και πάει λέγοντας!!!!
HelenKoR
06/12/2017, 10:46
Νομίζω το αγαπημένο μου "before & after"
391138
HelenKoR
06/12/2017, 11:06
Είχε και βάψιμο το πρόγραμμα:
391139
391140
391141
391142
Να πω σε αυτό το σημείο οτι όσο είχα τα χέρια μου μέσα στη βρομιά, ο φίλος μου ο Κώστας άδραξε την ευκαιρία και έλυσε τα φώτα, έκοψε συρματάκια και έκανε μια προετοιμασία για το αστάρωμα και τη βαφή των ζαντών.
Αυτά για την ώρα! Άγνωστο πότε θα ασχοληθώ ξανά με το πρότζεκτ. Μπορεί να κάνω κανα χρόνο πάλι... ποιος ξέρει; :blush:
:wave2:
telegonos
06/12/2017, 11:52
Εσύ να είσαι καλά καλό μας κορίτσι, και το project εκεί θα είναι. :)
... Άγνωστο πότε θα ασχοληθώ ξανά με το πρότζεκτ. Μπορεί να κάνω κανα χρόνο πάλι...
Τά 'χουνε αυτά οι ανακατασκευές......
andreastwin
06/12/2017, 13:56
:a23::a23::a23::a23:
απλα και μονο για γυναικα να κανει τετεια δουλεια.
Νταξ κάθε μέρα μπαίνω στο μοτο και το προτζεκτάκι της κυρίας το ανακάλυψα σήμερα, δηλ σχεδόν ένα χρόνο μετά. Νομίζω καλά είναι χαχαχα
Παρακολουθούσα βέβαια από ΦΒ αλλά εδώ δεν το είχα δει.
Άξιο το Λενιώ και δίνει μαθήματα μανικιούρ "πως να διατηρείτε το νύχι στην εντέλεια ακόμα και μετά από ξύσιμο λασπογράσου".
Αλλά όπως πάντα βρέθηκαν ένας δύο εγκάθετοι να της πουν για το κατσαβίδι. Ντροπή σας ρε, ντροπή σας. Ελένη για να ξέρεις, για να έχουν ρεύμα οι βαλβίδες πρέπει το μοτέρ να δουλεύει :p
Ακριδάκι ξέρεις ότι σε αγαπάω αλλά άσε τα τσαλιμάκια και κάνε καμιά δουλειά να το δούμε τελειωμένο μπας και το καβαλήσεις και πάμε να πιούμε εκείνον τον έρμο το καφέ που κουβεντιάζουμε κάτι χρόνια.
well done !!
:beer::beer:
Μανολης67
06/12/2017, 17:21
Με τη δεύτερη μανιβελιά πήρε μπροστά! Λειτουργούσαν όλα κανονικά εκτός από τα φλας
Αρα μυθος η αξιοπιστία των ΧΤ...:) και μάλλον συνομοσια της σιωπης,
Οι ΧΤακηδες του φορουμ αυριο τιμωρία μια βδομαδα οδηγηση στην βροχη με YOKΟΜΑΗΑ
HelenKoR
11/12/2017, 18:35
Σε αυτό το ποστ θα αρχίσω με μια δήλωση: Εχω την καλύτερη μαμά του κόσμου!!!!
Μου έκανε δώρο μια φόρμα εργασίας, μάσκες και χοντρά γάντια!!! Επίσης δέχτηκε να συναρμολογήσω το ΧΤ στο σαλόνι αν ο καιρός χαλάσει το ΣΚ :lol:
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έβαψα όλα τα τζάντζαλα μάντζαλα
Στη φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε τα μικροαντικείμενα πως ήταν πριν, μετά το αστάρωμα και μετά το βάψιμο.
391289
Ντεπόζιτο: Από την ακινησία και την υγρασία, η κάτω πλευρά είχε σκουριάσει αρκετά... Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγες οτι είναι σάπιο.
Με ασετόν καθάρισα τα πολλά πολλά απο το εσωτερικό του.
391292
391290
Βενζίνη, πετρέλαιο, μπίλιες από ρουλεμάν και καλό ανακάτεμα. Τρίψιμο εξωτερικά.
Είναι έτοιμο για βάψιμο!
391293
391291
Αρκετά σχολαστικό καθάρισμα τον κινητήρα εξωτερικά:
391294
Δώσε πόνο,μαστροχέλεν.....
:a23:
andreastwin
11/12/2017, 19:04
απλα για γυναικα, δεν παιζεσαι.μπραβω και ξανα μπραβω helen αλλα και η μανα αστερι.θα ηθελα να δω καποιον αν σου κανει γρατζουνια,τι θα εχει να ακουσει.χα χα χα.
:a18::a23::a23:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/12/2017, 22:01
Στην αρχη λεω διαβασα καλλα???Γυναικα το φτιαχνει???Αργησα να το πιστεψω.Μπραβο σου.Σωραιααα....
aetomenios
12/12/2017, 19:26
Βρηκε το μαστορα της το εργαλειο,θα γινει αστερι,μπραβο και παλι ευγε Ελενη
συνεχισε να μας βαζεις τα γυαλιά με τετοιους υψηλους στοχους,
μεγαλουργεις και μας αφηνεις αφονους και οχι μονο!!!
HelenKoR
13/12/2017, 10:09
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι με την ανταπόκριση που βρίσκω εδώ!
απλα για γυναικα, δεν παιζεσαι.μπραβω και ξανα μπραβω helen αλλα και η μανα αστερι.θα ηθελα να δω καποιον αν σου κανει γρατζουνια,τι θα εχει να ακουσει.χα χα χα.
:a18::a23::a23:
Γρατζουνιά;;; Τίποτα!!! Να είσαι σίγουρος!
Το μηχανάκι δεν το προορίζω για το σαλόνι μου (ασχέτως αν όλα δείχνουν οτι θα στηθεί εκεί :lol: )
Το έφτιαξα για να πηγαίνω χώμα. Και χώμα=τούμπες!
Άλλωστε έμαθα την τέχνη και όποτε θέλω θα τα ξαναφτιάχνω! Εμείς να είμαστε καλά! :beer:
HelenKoR
19/12/2017, 13:21
"Καλύτερα να δώσεις αλλού να κάνουν τα πλαστικά, το ρεζερβουάρ, το πλαίσιο και τη σέλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και εσύ να βάψεις το μοτερ και ο,τι άλλο προκύψει το Σαββατοκύριακο γιατί θα βρέξει, θα βάλει κρύο, δεν θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά και θα μείνει το μηχανάκι για του χρόνου"
...με βαριά καρδιά τα μοίρασα σε φίλους ώστε το Σάββατο να είμαι σε θέση να δέσω...
Ετσι όταν ήρθε το Σάββατο έβαψα κινητήρα, αμορτισέρ και κάτι άλλα πραγματάκια. Μέχρι το μεσημέρι είχα τελειώσει και είχαν σχεδόν στεγνώσει. Μετά από λίγο τα έβαλα όλα μέσα στο σπίτι και άρχισε το γλέντι...!
391440
Το αμορτισέρ πριν:
391441
391442
και μετά από μπόλικο τρίψιμο και ενα όμορφο βάψιμο:
391443
Ο κινητήρ μας
391445
391444
391446
391447
Και μια "καλλιτεχνική" :p
391448
:uplate: Το μοτέρ έγινε φοβερό!
HelenKoR
19/12/2017, 13:42
Σάββατο μεσημέρι και έξω ψιχάλιζε ενώ μέσα στο σπίτι γινόταν χαμός
Και με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου μου Κώστα, έγινε η αρχή
391450
391449
Γεμίζοντας σιγά σιγά και έχοντας τοποθετήσει τον πίσω τροχό, έκλεισε το Σάββατο τρώγοντας μακαρόνια με κιμά
391451
Την επόμενη μέρα πάτησε και στις δύο ρόδες
391452
Συνεχίστηκαν οι εργασίες μέχρι το βράδυ...
Και μέσα στη σιγαλιά της νύχτας...
πήρε μπροστά!
391454
Αυτό ήταν!
391455
391457
GiorgosLa
19/12/2017, 13:49
Την μάσκα την εβαψες για να ταιριάζει με το μηχανάκι ?
:p
Ωραία δουλειά.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/12/2017, 14:21
Βγαλτο και μια στο πλαι...
sapila racing
19/12/2017, 15:05
Για κάποιο λόγο οι φωτό με μαστορέματα μοτο μεσα στο σπίτι πάντα μου αρέσουν!
Μπράβο, καλή συνέχεια και καλές βόλτες !! :beer:
ποοοο χαμος....μπραβο μπραβο..πιες του το αιμα τωρα και να το χαρείς
andreastwin
19/12/2017, 15:56
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι με την ανταπόκριση που βρίσκω εδώ!
Γρατζουνιά;;; Τίποτα!!! Να είσαι σίγουρος!
Το μηχανάκι δεν το προορίζω για το σαλόνι μου (ασχέτως αν όλα δείχνουν οτι θα στηθεί εκεί :lol: )
Το έφτιαξα για να πηγαίνω χώμα. Και χώμα=τούμπες!
Άλλωστε έμαθα την τέχνη και όποτε θέλω θα τα ξαναφτιάχνω! Εμείς να είμαστε καλά! :beer:
τωρα με εστειλες.εγω λεω,για να το φτιαχνει τοσο ωραιο θα το εχει για βολτουλες και για την δουλεια,:a20::a18:
HelenKoR
19/12/2017, 17:14
Την μάσκα την εβαψες για να ταιριάζει με το μηχανάκι ?
:p
Ωραία δουλειά.
Την καθάρισα με αζαξ και έγινε αόρατη :p
Ευχαριστώ!!
τωρα με εστειλες.εγω λεω,για να το φτιαχνει τοσο ωραιο θα το εχει για βολτουλες και για την δουλεια,:a20::a18:
Η αλήθεια είναι οτι για μια στιγμή, εκεί που έτρωγα το πρωινό μου εχθές και χάζευα το μηχανάκι, το λυπήθηκα λίγο εως πολύ. Αλλά μετά μου πέρασε :vroum::tooth:
HelenKoR
19/12/2017, 17:51
Ξέρω οτι τα ποστς μου είναι λίγο...χμμμ... πώς να το θέσω κομψά; "Τηλεγραφικά"
Γι'αυτό παρακάτω θα γράψω 2-3 πραγματάκια που έμαθα κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας.
Στη φωτογραφία βλέπουμε ενα (πολύ) μικρό δείγμα του τι έβγαλε η εξάτμιση όταν πήρε μπροστά το μηχανάκι μέσα στο σπίτι την Κυριακή το βράδυ
391463
Εκπληκτικό, θεραπευτικό λαδάκι (για την μέση :cry:)
391464
Δεν μου αρέσουν οι εργασίες με συρματόβουρτσα
Λατρεύω τον λεπτομερή καθαρισμό βρόμικων αντικειμένων (με πολύ λεπτό κατσαβιδάκι κτλ). Νιώθω λες και είμαι οδοντίατρος ή δερματολόγος.
Τα γυαλόχαρτα δεν είναι ποτέ αρκετά :D
Μου ήταν δύσκολο να κάνω δουλειά και να σταματώ για φωτογραφίες. Ήθελα απλώς να συνεχίσω τη δουλειά! Και πολλές φορές ξέχναγα να βγάλω φωτο το "πριν". Όμως οι άτιμες μπορούν να φανούν χρήσιμες και να σου γλιτώσουν χρόνο.
Υπάρχουν αντικείμενα που στην αρχή δεν σου κάνουν αίσθηση (για μένα ένα τέτοιο ήταν το αμορτισέρ) και όταν τελειώσεις μ'αυτά είσαι εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα.
Κοιτάζω το ΧΤ και δεν βλέπω μόνο την συνολική εικόνα... Το έχω λύσει όλο. Το έχω επεξεργαστεί όλο κομμάτι κομμάτι. Το έχω δέσει όλο.
Ήμουν πολύ τυχερή. Το μηχανάκι αυτό είναι παλιό (αρα πολύ απλό) και όταν το πήρα πριν περίπου ενα χρόνο, τέτοια εποχή, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση (δεδομένων των συνθηκών)...
...και ήθελα πάρα πολύ ενα μοτόρι για το χώμα! Με ενα σμπάρο, δυό τρυγόνια! :D
doctoras
19/12/2017, 18:56
Συγχαρητήρια για την δουλεια και το μεράκι που βγαζεις!
Tip:Εφόσον το προοριζεις για χωματαδες φροντισε το πιρουνι με φρεσκο λαδακι και τζιμουχες το αυτο για το πίσω αμορτισέρ. Ειναι το ενα απο τα δυο που θα χρειαστείς περισσότερο στο χωμα. Το αλλο ειναι τα λαστιχα. Προσωπικά θα του εβαζα trial ελαστικά.
Grafton 505
19/12/2017, 20:33
:a18: και εύγε και καλολάσποτο ! :beer:
παλιοτερα που ειχα τον μπομπο μου τον εβαζα και εγω στο σαλονι...τραβαγα της κουρτινες,εβαζα μπροστα και εκανα τον τοιχο ΜΑΥΡΟ...ειχε παντα πλακα η αντιδραση της μανας μου...μακαρι να ειχα τροπο να βαλω και το κοr1τσι μεσα στο σπιτι
telegonos
19/12/2017, 22:05
Ο καημένος ο Φανούρης (έτσι νομίζω τον έχεις αναφέρει) δεν τρομοκρατήθηκε από τον ήχο μέσα στο σπίτι;
:a18: helen τελεια δουλεια να το χαρεις τερμα
Μπράβο Ελένη! Τέλειο! :beer:
HelenKoR
20/12/2017, 13:09
Συγχαρητήρια για την δουλεια και το μεράκι που βγαζεις!
Tip:Εφόσον το προοριζεις για χωματαδες φροντισε το πιρουνι με φρεσκο λαδακι και τζιμουχες το αυτο για το πίσω αμορτισέρ. Ειναι το ενα απο τα δυο που θα χρειαστείς περισσότερο στο χωμα. Το αλλο ειναι τα λαστιχα. Προσωπικά θα του εβαζα trial ελαστικά.
My bad! Παρέλειψα να αναφέρω οτι έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στο πιρούνι παλιότερα. Όσο για το αμορτισέρ, δε νομίζω οτι μπορώ να κάνω κάτι... Και ευτυχώς το μηχανάκι είχε κάνει λίγα χιλιόμετρα. Τα λάστιχα που φοράει είναι του τότε. Πριν ενα χρόνο τους έβαλα αέρα και μέχρι τώρα δεν έχουν χάσει καθόλου!! Θα κάνω μερικά αναγνωριστικά χιλιόμετρα με αυτά και αμέσως μετά θα τα αλλάξω ωστε να ξεκινήσω κανονικά τις βόλτες!
Ο καημένος ο Φανούρης (έτσι νομίζω τον έχεις αναφέρει) δεν τρομοκρατήθηκε από τον ήχο μέσα στο σπίτι;
391475
(θα έλεγα οτι επιβλέπει τις εργασίες αλλά... :bawl:)
Είναι πολύ άνετος με τους θορύβους. Το πρόβλημα είναι οταν έρθει σε επαφή με κάτι "παράξενο". Βέβαια αυτές τις μέρες που φιλοξενώ το ΧΤ καταμεσής του σαλονιού, κινείται με προσοχή. Είναι τόσο καλός!!!! :pink:
--------------------------------------------------------
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Λίγες λεπτομέρειες έμειναν και τέλος!!! Σύντομα θα οργώσει τα βουνά!! :a013:
George_M.
21/12/2017, 03:38
αξια συγχαρητηριανω για την προσπαθεια κ το αποτελσμα!
ενα ιδιο ηταν η πρωτη μου μηχανη,τοτε στα χωρια τα χαρτια ηταν πολυτελεια στις μεταβισεις κ ετσι το πουλησα στον επομενο οταν σφιξαν τα γαλατα..ποσο λαθος..ηταν σε εξαιρετικη κατασταση,ολο μαμα...
devil's animal
21/12/2017, 08:29
well done Helen!!!
:beer::beer::beer:
HelenKoR
26/12/2017, 20:51
Κι αφού έγιναν κάποιες μικροδουλίτσες, κατέβηκα 12 σκαλιά με το μηχανάκι. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία με το ΧΤ (δεν το είχα οδηγήσει ποτέ άλλοτε) και ήταν η πρώτη φορά που κατέβαινα σκαλιά με δίτροχο!!! Όταν έφτασα στο δρόμο, δε χωρούσε το μυαλό μου αυτό που μόλις είχα κάνει!!!! :blush::lol::beer:
391603
Φυσικά ακολούθησαν κάποιες μικρές δοκιμές, κάποιες ρυθμίσεις και κάποιες μικρές αλλαγές. Να μην τα πολυλογώ:
391606
391604
391605
edit: Κόστος: 350 ευρώ
:beer::vroum::beer:
Μπράβο κορίτσι!!!:vroum:
Υ.γ.η πινακίδα μαρεσει πολύ..:a25:
lykourgi
26/12/2017, 21:38
Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και πολύ ωραίο το λιτό ασπρόμαυρο βάψιμο.
Καλές βόλτες.
(Μην το βάλεις σε πέτρες με αυτά τα λάστιχα.)
harris_x
26/12/2017, 21:44
Μπράβο Ελένη, καλοβολτο να είναι το εργαλείο και πάντα όρθιο!
:beer: :beer: :beer:
GiorgosLa
26/12/2017, 21:56
Αυτά κάνετε. Κατεβαίνετε σκαλιά, ανεβαίνετε στα πλακόστρωτα, τα βγάζετε φωτογραφίες δίπλα στα κάγκελα, κάτω απ την ελιά(?) και μας βγαίνει εμάς τους αθώοι το όνομα...
:D :beer:
andreastwin
27/12/2017, 11:32
για αλλη μια φορα μπραβο τωρα που το βλεπω και τελειωμενο.καλες γιορτες να εχεις.καλη πρωτοχρονια με πολλα και ασφαλη χιλιομετρα.
HelenKoR
28/12/2017, 20:58
Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος ήταν ενα low budget story! Η ανακατασκευή (χωρίς καινούρια λάστιχα και αλυσιδογράναζα) κόστισε 350 ευρώ. Αυτό βέβαια συνεπάγεται μπόοοοοοοοοολικη προσωπική εργασία. Άλλωστε γι'αυτό το λόγο ξεκίνησα το πρότζεκτ!! Κατά τη διάρκεια έμαθα πολλά πράγματα! Τόσο για το πώς γίνονται κάποιες εργασίες όσο και για την ιδιοσυγκρασία μου. Για μένα, είχε πολύ ενδιαφέρον το λύσιμο (το έκανα βίδες!!) και κάποιες εργασίες που έκανα σε μοτέρ και καρμπυρατέρ. Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας για διάφορους λόγους. Στη συνέχεια έπρεπε να τρίψω, καθαρίσω τα πάντα όλα. Κάτι που δεν με συγκινούσε ιδιαίτερα. Σε αντίθεση με το αμέσως επόμενο βήμα που ήταν το βάψιμο!! Όμως πρώτα έπρεπε να πιάσω το γυαλόχαρτο... Και δεν το έκανα για πάρα πολλούς μήνες... (Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...)
Και ΚΑΚΩΣ δεν το έκανα τόσο καιρό!!!! Αποδείχτηκε οτι ήταν κάτι που γούσταρα πολύ!! Ένα αντικείμενο το διέλυα σε 5 μέρη προκειμένου να εξαφανίσω και την παραμικρή βρομιά!!! Και λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, προσπάθησα να κάνω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Αν είχα χρόνο, ακόμα θα έτριβα!!! Ακόμα και την τελευταία στιγμή έκανα ό,τι μπορούσα. Κυριολεκτικά είχα το ΧΤ μέσα στο σαλόνι, έτοιμο, έξω να κάνει ψοφόκρυο κι εγώ έλυσα τα μασπιέ του συνοδηγού σε 4 μέρη και βγήκα στον κήπο για να τα κάνω σαν καινούρια!
Στη συνέχεια, έχασα το μυαλό μου όταν κατέβηκα τα σκαλιά!!! Αυτή η εμπειρία δε συγκρίνεται με τίποτα!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς ένιωσα όταν έφτασα στο δρόμο!! Αλλά μετά...μετά ήρθε το έρεβος. Κάθε δουλειά που προέκυπτε με ζόριζε πάρα πολύ. Είχα το μηχανάκι σχεδόν έτοιμο και αυτό με εξασθενούσε. Άντε πάλι βγάλε σέλα, ντεπόζιτο, λύσε βίδες, βγάλε σωληνάκια, βάλε ο,τι έβγαλες με την αντίθετη σειρά, δοκίμασε. Λειτουργεί καλύτερα; Όχι; Ξανά μανά φτου κι απο την αρχή μέχρι να το πετύχεις. Να το βάζεις μπροστά, να το αφήνεις να ζεσταθεί και να είναι οκ. Εξαντλήθηκα...
Μέχρι που όλα ήταν όπως έπρεπε και κατάφερα να κάνω μερικά ικανοποιητικά χιλιόμετρα!!!
Χιλιόμετρα που έγιναν γύρω γύρω από το σπίτι. Μια διαδρομή που την κάνω από πάντα, σχεδόν κάθε μέρα! Και όμως! Ένιωθα λες και έκανα τη διαδρομή αυτή για πρώτη φορά!! Ήταν τόσο παράξενη η αίσθηση αυτή! :pink:
Χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο, θα γνωριστούμε καλύτερα. Θα υπάρξει μια άνεση ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρη γι'αυτό!
Σύντομα θα αλλάξω λάστιχα και μετά τις γιορτές θα του βάλω αυτοκόλλητα (αρχικά χωρίς βερνίκι, αργότερα-με καλύτερο καιρό- και αφού βεβαιωθώ οτι είναι αυτά που θέλω, θα βάλω βερνίκι -με την κατάλληλη προετοιμασία φυσικά-)
Η ανακατασκευή του ΧΤ ήταν μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία!!! :pink:
Καλές ανακατασκευές σε όλους όσους έχουν (ή θα έχουν σύντομα) κάποιο μηχανάκι στα σκαριά! :wave2:
ΥΓ: και όσο σκέφτομαι οτι θα μπορούσα να το είχα έτοιμο μέσα σε 2-3 μήνες απ'οταν το έλυσα, κάτι με πιάνει...!!!! :D
andreastwin
29/12/2017, 08:48
Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος ήταν ενα low budget story! Η ανακατασκευή (χωρίς καινούρια λάστιχα και αλυσιδογράναζα) κόστισε 350 ευρώ. Αυτό βέβαια συνεπάγεται μπόοοοοοοοοολικη προσωπική εργασία. Άλλωστε γι'αυτό το λόγο ξεκίνησα το πρότζεκτ!! Κατά τη διάρκεια έμαθα πολλά πράγματα! Τόσο για το πώς γίνονται κάποιες εργασίες όσο και για την ιδιοσυγκρασία μου. Για μένα, είχε πολύ ενδιαφέρον το λύσιμο (το έκανα βίδες!!) και κάποιες εργασίες που έκανα σε μοτέρ και καρμπυρατέρ. Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας για διάφορους λόγους. Στη συνέχεια έπρεπε να τρίψω, καθαρίσω τα πάντα όλα. Κάτι που δεν με συγκινούσε ιδιαίτερα. Σε αντίθεση με το αμέσως επόμενο βήμα που ήταν το βάψιμο!! Όμως πρώτα έπρεπε να πιάσω το γυαλόχαρτο... Και δεν το έκανα για πάρα πολλούς μήνες... (Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...)
Και ΚΑΚΩΣ δεν το έκανα τόσο καιρό!!!! Αποδείχτηκε οτι ήταν κάτι που γούσταρα πολύ!! Ένα αντικείμενο το διέλυα σε 5 μέρη προκειμένου να εξαφανίσω και την παραμικρή βρομιά!!! Και λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, προσπάθησα να κάνω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Αν είχα χρόνο, ακόμα θα έτριβα!!! Ακόμα και την τελευταία στιγμή έκανα ό,τι μπορούσα. Κυριολεκτικά είχα το ΧΤ μέσα στο σαλόνι, έτοιμο, έξω να κάνει ψοφόκρυο κι εγώ έλυσα τα μασπιέ του συνοδηγού σε 4 μέρη και βγήκα στον κήπο για να τα κάνω σαν καινούρια!
Στη συνέχεια, έχασα το μυαλό μου όταν κατέβηκα τα σκαλιά!!! Αυτή η εμπειρία δε συγκρίνεται με τίποτα!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς ένιωσα όταν έφτασα στο δρόμο!! Αλλά μετά...μετά ήρθε το έρεβος. Κάθε δουλειά που προέκυπτε με ζόριζε πάρα πολύ. Είχα το μηχανάκι σχεδόν έτοιμο και αυτό με εξασθενούσε. Άντε πάλι βγάλε σέλα, ντεπόζιτο, λύσε βίδες, βγάλε σωληνάκια, βάλε ο,τι έβγαλες με την αντίθετη σειρά, δοκίμασε. Λειτουργεί καλύτερα; Όχι; Ξανά μανά φτου κι απο την αρχή μέχρι να το πετύχεις. Να το βάζεις μπροστά, να το αφήνεις να ζεσταθεί και να είναι οκ. Εξαντλήθηκα...
Μέχρι που όλα ήταν όπως έπρεπε και κατάφερα να κάνω μερικά ικανοποιητικά χιλιόμετρα!!!
Χιλιόμετρα που έγιναν γύρω γύρω από το σπίτι. Μια διαδρομή που την κάνω από πάντα, σχεδόν κάθε μέρα! Και όμως! Ένιωθα λες και έκανα τη διαδρομή αυτή για πρώτη φορά!! Ήταν τόσο παράξενη η αίσθηση αυτή! :pink:
Χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο, θα γνωριστούμε καλύτερα. Θα υπάρξει μια άνεση ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρη γι'αυτό!
Σύντομα θα αλλάξω λάστιχα και μετά τις γιορτές θα του βάλω αυτοκόλλητα (αρχικά χωρίς βερνίκι, αργότερα-με καλύτερο καιρό- και αφού βεβαιωθώ οτι είναι αυτά που θέλω, θα βάλω βερνίκι -με την κατάλληλη προετοιμασία φυσικά-)
Η ανακατασκευή του ΧΤ ήταν μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία!!! :pink:
Καλές ανακατασκευές σε όλους όσους έχουν (ή θα έχουν σύντομα) κάποιο μηχανάκι στα σκαριά! :wave2:
ΥΓ: και όσο σκέφτομαι οτι θα μπορούσα να το είχα έτοιμο μέσα σε 2-3 μήνες απ'οταν το έλυσα, κάτι με πιάνει...!!!! :D
για να μη σε ταλαιπωρησει ξανα στο μονταρισμα,οταν θα ξαναλυσεις μοτο, θα το τραβας μερικες φοτο με το τηλ. σε καποια σταδια απογυμνωσης του και ετσι θα εχεις ενα μπουσουλα για το μονταρισμα.:beer:
telegonos
29/12/2017, 09:56
Έχασα το μυαλό μου όταν κατέβηκα τα σκαλιά!!!
Τόσο καιρό πήγαινες με το ασανσέρ; Και στόλεγα, πήγαινε και απο σκάλες μια φορά στην ζωή σου, είναι μια εμπειρία κι αυτή.
:D
HelenKoR
02/01/2018, 11:43
για να μη σε ταλαιπωρησει ξανα στο μονταρισμα,οταν θα ξαναλυσεις μοτο, θα το τραβας μερικες φοτο με το τηλ. σε καποια σταδια απογυμνωσης του και ετσι θα εχεις ενα μπουσουλα για το μονταρισμα.:beer:
Σωστή συμβουλή!
Αν και γενικά δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό θέμα. Μόνο στην καλωδίωση η οποία ναι μεν σε "οδηγούσε" από μόνη της αλλά ήθελε το κάτι παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, όπως τοποθέτησα την καλωδίωση αρχικά, κάποια φισάκια πήγαν δίπλα στο τσοκ. Κάτι που φαινόταν λάθος. Δηλαδή δεν αργείς να καταλάβεις οτι πρέπει να κάνεις κάποιες μικροαλλαγές!
Το σοβαρό πρόβλημα ήταν όταν έβγαλα το ΧΤ από το σαλόνι. Οπότε όπως δούλεψε για λίγη ώρα άρχισε τα μυστήρια... Σκίστηκε ο λαιμός του καρμπ και 1-2 ακόμα ζητηματάκια που έπρεπε να κάνεις κάποιες ενέργειες. Και φυσικά, το ένα εμφανιζόταν μετά το άλλο, και όχι ταυτόχρονα. :cry:
Όπως και να χει όμως, όλα ξεπεράστηκαν!!! :blush:
Εχθές, πρωτοχρονιά, έκανα την πρώτη βόλτα με το ΧΤ. Είχα κάνει 12 δοκιμαστικά χιλιόμετρα γύρω γύρω από το σπίτι αλλά στη χθεσινή βόλτα έκανα 134 χιλιόμετρα που απόλαυσα στο έπακρο! :pink:
Και με το σκούτερ που είχα (και έχω ακόμα) και με το Daytona, στην αρχή ήθελα να κάνω πολλά χιλιόμετρα εξοικείωσης μόνη μου. Το να πάρω το 675 και να κάνω 500 χλμ μόνη μου ήταν κάτι το νορμάλ (έως και πολύ επιθυμητό).
Αλλά για χωμάτινες διαδρομές, δεν θα επιχειρούσα εύκολα κάτι τέτοιο... Είμαι της άποψης οτι στο βουνό πρέπει να έχεις τουλάχιστον άλλο ένα άτομο γιατί πολλά μπορούν να συμβούν και είναι μικρή η πιθανότητα να σε εντοπίσει κάποιος ξέμπαρκος...
Εχθές δεν πήγα σε χωμάτινη διαδρομή αλλά θα πήγαινα βόλτα πάνω σε ενα μηχανάκι που είχα κάνει βίδες στο πρόσφατο παρελθόν... Επομένως η παρέα ήταν αναγκαία!!
Εγώ ξεκίνησα με το ΧΤ και έδωσα στον Κώστα, τον συμβουλάτορά μου, το Daytona με την πρόφαση οτι έχει να κινηθεί μερικούς μήνες. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα τη σκέψη οτι αν γινόταν κάτι στο δρόμο και έπρεπε να φέρει κάτι πχ, να έχει το γκάζι να το κάνει γρήγορα. Αλλιώς θα μπορούσε να με ακολουθήσει ακόμα και με παπί αφού οι ρυθμοί ήταν χαλαροί.
Το πλάνο είχε Φυλή-Ερυθρές-Μάνδρα. Σε ενα stop στα Άνω Λιόσια, και ενώ περιμέναμε να βρούμε κενό απο τα διερχόμενα αυτοκίνητα για να συνεχίσουμε τη βόλτα μας........ έρχεται ο Κώστας δίπλα μου και μου λέει να κάνω στην άκρη.......
Λάδια έσταζαν από το ΧΤ. Μαζί μας είχαμε μια τσάντα πλάτης με κάποια βασικά εργαλεία και μπάρες δημητριακών και ξηροκάρπια. (:D)
Ο Κώστας έβαλε στο νου του το χειρότερο δυνατό σενάριο και με αστραπιαίες κινήσεις έλυσε οτι χρειαζόταν για να ελέγξει από που χάνει λάδι το μοτερ. Εγω από την άλλη, ήμουν πολύ χαλαρή. Ίσως επειδή ήμουν με τον Κώστα, ίσως επειδή ένιωθα οτι όλα θα πάνε καλά... Δεν ξέρω...
Όσο ο Κώστας έψαχνε, ένας μοτοσυκλετιστής με Honda σταμάτησε να μας ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι, κάποια βοήθεια, κάποιο εργαλείο. Δε φαντάζεστε τη χαρά μου!!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ!!!!!! :beer:
Αφού του είπαμε βιαστικά οτι όλα είναι οκ και οτι είχαμε ο,τι χρειαζόμασταν, έφυγε! Να ναι καλά ο άνθρωπος!!!
Μετά από 1 λεπτό σταμάτησε ενα αυτοκίνητο να μας ρωτήσει αν... ήμασταν από την περιοχή και αν γνωρίζαμε που έχει ταβέρνες... :uplate:
Τέλος πάντων, αφού διαρροή δεν βρέθηκε από τον μάστορα, συμπίεση είχε, υποπίεση είχε... Είπαμε να συνεχίσουμε τη διαδρομή με προσοχή.
Στην επόμενη στάση που κάναμε, δεν έτρεξε καθόλου λάδι. Οπότε απλώς το μοτέρ διόρθωσε το δικό μου λάθος που του έριξα λίγο παραπάνω λάδι απ'οτι έπρεπε (στο ματάκι δε φαίνεται τίποτα και εγώ δεν μπορούσα να μετρήσω ακριβώς την ποσότητα λαδιού που έριξα μέσα)
Η βόλτα συνεχίστηκε κανονικά! Είμαι πολύ ευχαριστημένη και πολύ εντυπωσιασμένη με την απόδοση του ΧΤ στην πρώτη του βόλτα!
391784
391785
Καλή (μοτο)χρονιά με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους!! :beer:
Σωστή συμβουλή!
Εχθές, πρωτοχρονιά, έκανα την πρώτη βόλτα με το ΧΤ. Είχα κάνει 12 δοκιμαστικά χιλιόμετρα γύρω γύρω από το σπίτι αλλά στη χθεσινή βόλτα έκανα 134 χιλιόμετρα που απόλαυσα στο έπακρο! :pink:
Και με το σκούτερ που είχα (και έχω ακόμα) και με το Daytona, στην αρχή ήθελα να κάνω πολλά χιλιόμετρα εξοικείωσης μόνη μου. Το να πάρω το 675 και να κάνω 500 χλμ μόνη μου ήταν κάτι το νορμάλ (έως και πολύ επιθυμητό).
Αλλά για χωμάτινες διαδρομές, δεν θα επιχειρούσα εύκολα κάτι τέτοιο... Είμαι της άποψης οτι στο βουνό πρέπει να έχεις τουλάχιστον άλλο ένα άτομο γιατί πολλά μπορούν να συμβούν και είναι μικρή η πιθανότητα να σε εντοπίσει κάποιος ξέμπαρκος...
Εχθές δεν πήγα σε χωμάτινη διαδρομή αλλά θα πήγαινα βόλτα πάνω σε ενα μηχανάκι που είχα κάνει βίδες στο πρόσφατο παρελθόν... Επομένως η παρέα ήταν αναγκαία!!
Δεν νομίζω ότι εχει διαφορά χώμα ή ασφαλτος. Παντού θελει παρέα: Αμα "φυγεις" με το 675 σε κανα γκρεμό θα βρουν τον σκελετό μετά από πόσο καιρό; Οχι ότι δεν εχω πάει μονος βότες, αλλα....
edit: Ωραια δουλίτσα στην ανακατασκευή πάντως εστω και με λάθος εργαλεία μερικές φορές.
basilis_k6
02/01/2018, 12:02
:eek:
τωρα το διάβασα ολο, δεν το ειχα δει το θέμα τοσο καιρο. Ωραιο μηχανάκι, ωραια δουλεια...
οι δικές μου γυναίκες γιατι δεν μπορούν να ανοίξουν ουτε τη βαλίτσα της μηχανής?:cry: