View Full Version : περί συνεργείων...
Κανονικα κανενα μαστορι δεν επρεπε να χρεωνει εξτρα χρηματα για να ξεβιδωσει μια βιδα και να αλλαξει λαδια..απο τα 15 ευρω που χρεωνουν το λιτρο αγορα τα 11ευρω ειναι τσεπη τους με την μια..επι τρια 33ευρω συν 15 ευρω ταχα για την εργασια συν 3 ευρω απο το φιλτρο λογω εκπτωσης, 51 ευρω στην τσεπη του καθε μαγκα χωρις κοπο..
Προσωπικα απο λσμπριανιδη αγοραζω 6(!) ευρω τα αγαπημενα μου καστρολ για το σκουτερ η 9 ευρω το λιτρο για το μαμουθ και πληρωνω 10 ευρω ταχα εργατικα..
Αποτελεσμα 4 λιτρα λαδι μαζι με φιλτρο πανε 42 ευρω συν την εργασια 10 αλλιως με τη λογικη του εξουσιοδοτημενου γυρω στο 80αρι..πολλοι χρεωνουν και 90 ευρω..
Αμαρτια..
harris_x
17/01/2017, 08:49
Κανονικα κανενα μαστορι δεν επρεπε να χρεωνει εξτρα χρηματα για να ξεβιδωσει μια βιδα και να αλλαξει λαδια..απο τα 15 ευρω που χρεωνουν το λιτρο αγορα τα 11ευρω ειναι τσεπη τους με την μια..επι τρια 33ευρω συν 15 ευρω ταχα για την εργασια συν 3 ευρω απο το φιλτρο λογω εκπτωσης, 51 ευρω στην τσεπη του καθε μαγκα χωρις κοπο..
Προσωπικα απο λσμπριανιδη αγοραζω 6(!) ευρω τα αγαπημενα μου καστρολ για το σκουτερ η 9 ευρω το λιτρο για το μαμουθ και πληρωνω 10 ευρω ταχα εργατικα..
Αποτελεσμα 4 λιτρα λαδι μαζι με φιλτρο πανε 42 ευρω συν την εργασια 10 αλλιως με τη λογικη του εξουσιοδοτημενου γυρω στο 80αρι..πολλοι χρεωνουν και 90 ευρω..
Αμαρτια..
Έχεις ιδέα τι πληρώνουν τα εξουσιοδοτημένα για να είναι εξουσιοδοτημένα και τι λειτουργικά έξοδα έχει ένα συνεργείο;
Παρακαλώ να μη λέμε ό,τι να ΄ναι.
Αν σου φαίνεται ακριβό, πας αλλού ή το κάνεις μόνος σου.
Κατά τα άλλα εδώ δεν θα αναλύσουμε τα περί συνεργείων, αν θέλεις να μιλήσεις για κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις σε άλλο θέμα και ενότητα.
:beer:
Ρε μεγαλε συνεργειο εχεις και πονεσες τοσο;δεν καταλαβα..εισαι με τους δυσμοιρους κατοχους μοτο η με αυτους που μας πιανουν τον ποπο σε καθε επισκεψη;ειδικα στις μερες μας;
Αληθειες λεμε εδω μεσα, να χαιρεσαι να τις διαβαζεις αντι να κατσιουφιαζεις..
Και ο καθενας κανει οτι θελει αλλα να ξερει και τι του γινεται..
sapila racing
17/01/2017, 12:42
Αμαρτια..
Εννοείς δηλαδή οτι τα εξουσιοδοτημένα θα έπρεπε να σου κάνουν το service δωρεάν.
Και φυσικά να σου δώσουν και μηχανακι αντικατάστασης μέχρι να σου κανουν service το δικό σου ε? Να του βαλουν και βενζίνη όμως να μην χρειαστεί να βαζεις εσυ.
:lol:
harris_x
17/01/2017, 13:23
Ρε μεγαλε συνεργειο εχεις και πονεσες τοσο;δεν καταλαβα..εισαι με τους δυσμοιρους κατοχους μοτο η με αυτους που μας πιανουν τον ποπο σε καθε επισκεψη;ειδικα στις μερες μας;
Αληθειες λεμε εδω μεσα, να χαιρεσαι να τις διαβαζεις αντι να κατσιουφιαζεις..
Και ο καθενας κανει οτι θελει αλλα να ξερει και τι του γινεται..
Δεν έχω συνεργείο αλλά επειδή δουλεύω με εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ξέρω πολύ καλά πόσο πονάνε αυτοί ;)
Αν θέλεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο πρέπει να το πληρώσεις.
Όχι παράλογα, σίγουρα όμως παραπάνω απ΄ ότι θα το πλήρωνες σε οποιοδήποτε συνεργείο της γειτονιάς.
gior-gos
17/01/2017, 15:07
Και φυσικά να σου δώσουν και μηχανακι αντικατάστασης μέχρι να σου κανουν service το δικό σου ε?
Εαν στις παροχες του συνεργειου συμπεριλαμβανεται και μηχανακι αντικαταστασης μεχρι να κανουν σερβις στο μηχανακι του πελατη, ναι, να του δωσουν. Οχι ομως να του δωσουν τις δυό τρεις πρωτες φορες και μετα "μας χαλασε", "το χουμε δωσει σε αλλον" κτλ κτλ.
Αν δε θελουν να δινουν μηχανακια αντικαταστασης στους πελατες τους ας μην το εξαγγελουν - διαφημιζουν στις παροχες τους ;).
:)
Σορυ για το ασχετο· ας σβηστει :)
sapila racing
17/01/2017, 15:11
Εαν στις παροχες του συνεργειου συμπεριλαμβανεται και μηχανακι αντικαταστασης μεχρι να κανουν σερβις στο μηχανακι του πελατη, ναι, να του δωσουν. Οχι ομως να του δωσουν τις δυό τρεις πρωτες φορες και μετα "μας χαλασε", "το χουμε δωσει σε αλλον" κτλ κτλ.
Αν δε θελουν να δινουν μηχανακια αντικαταστασης στους πελατες τους ας μην το εξαγγελουν - διαφημιζουν στις παροχες τους ;).
Σορυ για το ασχετο· ας σβηστει :)
Σορυ αλλά το έγραψες και θέλεις να σβηστεί? :confused:
ΟΚ λοιπόν καταλήξαμε οτι θέλουμε να μας κανουν service τα εξουσιοδοτημένα τζάμπα (να μην χρεώνουν εργατικά δηλαδή), να τους πηγαίνουμε όμως εμείς τα λάδια ξυδια κλπ γιατί τα παίρνουμε πιο φτηνά απ οτι τα χρεώνουν αυτοί, να μας δίνουν μηχανακι αντικατάστασης πάντα και χωρίς να χρειάζεται ραντεβού και να έχει και μπόλικη βενζίνη μέσα.
Τίποτα άλλο θέλουμε? :lol:
καινουριο μηχανακι=εγγυηση=εξουσιοδοτημενο=τσιμπημενες τιμες
ο καθενας τα ζυγιζει και αποφασιζει
προσωπικα φθηνο συνεργειο μοτο για αυτα που προσφερουν δεν εχω ακουσει εξουσιοδοτημενο ή μη
gior-gos
17/01/2017, 15:24
Σορυ αλλά το έγραψες και θέλεις να σβηστεί? :confused:
αφου ο αμυρου λεει οτι τα ασχετα θα σβηνονται
ΟΚ λοιπόν καταλήξαμε οτι θέλουμε να μας κανουν service τα εξουσιοδοτημένα τζάμπα (να μην χρεώνουν εργατικά δηλαδή), να τους πηγαίνουμε όμως εμείς τα λάδια ξυδια κλπ γιατί τα παίρνουμε πιο φτηνά απ οτι τα χρεώνουν αυτοί, να μας δίνουν μηχανακι αντικατάστασης πάντα και χωρίς να χρειάζεται ραντεβού και να έχει και μπόλικη βενζίνη μέσα.
Τίποτα άλλο θέλουμε? :lol:
Μόνο στο μηχανακι αντικαταστασης αναφερομουν που το χρησιμοποιουν για κραχτη και μετα :whistle:
Αν θελεις να παμε την κουβεντα παραπερα, προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να να πληρωσω το σερβις όσο, αρκει να γινει
..και να γινει σωστα
Δεν έχω συνεργείο αλλά επειδή δουλεύω με εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ξέρω πολύ καλά πόσο πονάνε αυτοί ;)
Αν θέλεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο πρέπει να το πληρώσεις.
Όχι παράλογα, σίγουρα όμως παραπάνω απ΄ ότι θα το πλήρωνες σε οποιοδήποτε συνεργείο της γειτονιάς.
δηλαδή τι παραπανω κανει ένα εξουσιοδοτημενο απο ένα άλλο συνεργειο στην αλλαγη λαδιων εκτος να ξεβιδωνει μια βιδα και να βαζει τα καινουργια λαδια; και γιατι πρεπει την ιδια δουλεια να την πληρωνουμε 50-60% παραπανω;
Και αυτό με την καραμελα των καυμενων "εξουσιοδοτημενων"συνεργειων ας σταματησει...οι ιδιοι με την συμπεριφορά τους βγαζουνε με τα ιδια τους τα χερια τα ματακια τους και ολοι μας εχουμε πεσει θυματα κυριως εξουσιοδοτημένων μηχανικων...κακοτεχνίες,ψεμματα, υπερκοστολογησεις, δουλειες που δεν γινονται ενώ πληρωνονται και τοσα αλλα..και κυριως μου εχει κανει εντυπωσει ότι εχουν πιτσιρικάδες για φθηνα μεροκάματα που αρκετοι δεν ξερουν τη δουλεια τους αλλα είναι "εξουσιοδοτημένοι"..
Οι ελάχιστοι σωστοι μαστορες( εξουσιοδοτημένοι η όχι) ακομα και σημερα δεν προλαβαινουν να εχουν πελατες γιατι σεβονται τους πελατες τους και τα περισσοτερα λαμογια ( κυριως εξουσιοδοτημένοι)στην αγορα κλαινε συνεχεια γιατι δεν παμε στα συνεργεια τους για να μας τα παρουν χοντρα και να μας πιανουν και κοροιδα και να μας αλλαζουν τα λαδια σε διπλασια τιμη...παθων πολλακις αλλα δεν είμαι και ο μονος εδώ μεσα..
και επειδή πολύ προσφατα ημουν παρων στις δουλειες που μου εκανε στην χοντρη μου το "συνεργειο της γειτονιας" απλα συγκρινω επαγγελματιες και κτυπαω το κεφαλι μου για τα χρηματα που εχω χασει από τους εξουσιοδοτημένους τοσα χρονια....
Ενας καλος μηχανικος δεν εχει αναγκη να υπερκοστολογει απλες εργασιες για να επιβιωσει...απλα σεβεται τον πελατη του και αυτος ανταποδιδει..αυτό είναι το σωστο και ολοι κερδιζουν..
το οτι ορισμενοι εχουν εργαλεια κι εναν υποτυπωδη χωρο να δουλεψουν καθως και μια ας πουμε εμπειρια απλα κανουν επιλογη. η πανε συνεργειο και πληρωνουν η το φτιαχνουν μονοι τους.
οι υπολοιποι;
απλα πανε συνεργειο. η επιλογη τους ειναι ακριβο η φτηνο. ακριβο πανε σε εξουσιοδοτημενο, φτηνο στον αποστολη της γωνιας.
υπαρχει και μια μεσαια κατηγορια που ψαχνεται ωστε να βρει ενα καλο συνεργειο. με καλες τιμες και ποιοτικη εγασια.
τωρα ενας που ξερει να ασχοληθει με το μηχανακι του ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ οτι γλυτωνει λεφτα και βαζει τα λαδακια που γουσταρει. συν την χαρα του "καταφερα κατι" και ανανεωθηκα ψυχολογικα.
basiliss13
17/01/2017, 19:41
ποσο θεωρείς ότι ΠΡΕΠΕΙ να χρεώνει εργατοώρα?και πόση ώρα περίπου θέλει για αλλαγη φίλτρο-λάδια
oti nanai
17/01/2017, 19:42
Αμαρτια..
ρε μάστορα και ο καφές που πίνεις έξω κοστίζει η μερίδα από 20 έως 30 λεπτά με το δικό σου σκεπτικό έπρεπε να τον πουλάνε 80 λεπτά αντί για 3,5 ευρώ , όλα τα μαγαζιά έχουν έξοδα αν δεν σου αρέσει πάρε τα εργαλεία σου και άλλαξε τα
Μην πιάσουμε το θέμα καφές....έλεος...όλοι ξέρουμε ότι πάνω από 2 ευρώ είναι κέρδος τρελό...κάτσεις δεν κάτσεις κάπου..στα 2 ευρώ είναι τα έξοδα όλα στον καφέ μέσα...ο γαμπρός μου αυτή τη δουλειά κάνει/έχει..μα στα πει και ο καφετζης εδώ καλύτερα...πάμε έξω γιατί γουστάρουμε το κλίμα την αλλαγή σκηνικού και πλέον που έχει γίνει τέχνη ο καφές γουστάρουμε να ναι και ωραίος..Αυτά πληρώνουμε..Εγώ αν πάω κάπου και είναι μάπα ξενερώνω και τα 2-3-4-5 ευρώ που εδωσα όχι από τσιγκουνιά αλλά γιατί ξέρω ότι θα μπορούσε καλύτερα με το ίδιο κέρδος......εε το ίδιο τα συνεργεία....αν κάνει καλή και αξιόλογη δουλειά να δώσω και 50 και 100 παραπάνω από τον κάθε άσχετο.....πλέον σπάνιο έως απίθανο και είμαι ψείρας..άρα...μόνος μου ότι μπορώ και έχω εργαλεία και τρελό ψάξιμο για αυτό που δε μπορώ ώστε τουλάχιστον αυτός που θα πάω να ναι της προκοπής....δε με απασχόλει αν θα ναι εξουσιοδοτημενο η όχι μιας και την έχω πατήσει στο παρελθόν και από και από μη..Όσο για τη σχέση ώρας-τιμής...πάντα έχει να κάνει με το μηχανάκι..αλλά λεφτά θα πάρει σε ss που για να φτάσει φίλτρο λαδιού θα λύσει 4 πλαστικά και άλλα λεφτά στην πάπια η σε γυμνό που θα λύσει μια βίδα και το φίλτρο....από κει και πέρα πληρώνεις την ποιότητα της δουλειάς πως θα δέσει το μηχανάκι το φίλτρο αν θα χει λάδια στις εξατμίσεις αν θα στο δώσει πίσω όλο λάδιες αν θα σφίξει σωστά βίδες φίλτρα κλπ....ζυγίζεις αποφασίζεις και αγοράζεις....Τώρα η σύγκριση με τον καφέ πως προέκυψε....:bawl:
karellen
17/01/2017, 20:57
Το εξουσιοδοτημένο,αν δεν το έχετε εμπεδώσει μερικοί,σημαίνει και εξειδικευμένο.Δεν μπορείς να πας στο μαστροΜήτσο και να περιμένεις να σου μπριζώσει το ΚΤΜ-BMW-ή τα σύγχρονα γιαπωνέζικα,υπάρχουν αρμόδια συνεργεία με κατάλληλα όργανα τα οποία φυσικά έχουν ένα κόστος και πρέπει κάποια στιγμή να αποσβεστεί.
Αλήθεια που πουλάνε λάδια με 15-11=4€ το λίτρο να πάμε να πάρουμε κανά βυτίο?
Εκτος αν εχεις συνεργειο και ψωνιζεις υπερχονδρικη λιγο δυσκολο γενικα -11 δεν παιζει αλλα θα στο πω αλλιως απο κει που αγοραζω τα spectro τα πουλαει 13.5 ευρα το λιτρο εγω αγοραζω δικη μου τιμη 9 το λιτρο εεε ενα συνεργειο δε θα τα αγοραζει 7???? και θα στα χρεωσει 13??στα 4 λιτρα ειναι 6+6+6+6=24 ευρω απ τα λαδια μονο παλι μεγαλο κερδος...γνωμη μου...οσο για την εξειδικευση μη βαζεις το χερι σου στη φωτια το πως πηραν την εξουσιοδοτηση....στα λεω για να ξερεις τι παιζει..και βεβαια δεν υσχιει για ολους αυτο ετσι??αλλα για σκεψου μονο σου σε ενα εξουσιοδοτημενο αντε να ναι 2 μαστορια η ενας πραγματικα εξειδικευμενος ολοι οι αλλοι ειναι βοηθοι η μαστρο μητσοι και ο εξουσιοδοτημενος ηταν καποτε μαστρΜητσος..στα λεω γιατι και ο θειος μου ειχε κοντα 5 χρονια συνεργειο και κατι εχω ρωτησει και εχω μαθει...:wave2:
Υγ και αν ο μαστρο μητσος ειναι καλος στη δουλεια του και δεν εχει ενα ηλεκτρονικο μπλιμπλικι που χρειαζεται θα βρει επειδη ειπες για BMW κλπ υπερσυνχρονα μηχανακια..τωρα αν ο μαστωρας ειναι 60 χρονων και σου σκασει το παραμυθι αστο δε χρειαζεται ελενχους και μλκιες εεεε μεγαλα παιδια ειμαστε το βουτας και πας αλλου:D
Εννοείς δηλαδή οτι τα εξουσιοδοτημένα θα έπρεπε να σου κάνουν το service δωρεάν.
Και φυσικά να σου δώσουν και μηχανακι αντικατάστασης μέχρι να σου κανουν service το δικό σου ε? Να του βαλουν και βενζίνη όμως να μην χρειαστεί να βαζεις εσυ.
:lol:
Ποιο σέρβις, εδώ ο φίλος δεν γουστάρει να ξεβιδώσει μια βίδα να τρέξουν τα λάδια και άλλες 3-4 για το φίλτρο λαδιού αλλά του κακοφαίνεται κιόλας να πληρώσει...
honda_cub
17/01/2017, 21:51
Συνεργεία, μιά πονεμένη ιστορία... και όχι μόνο για τα μηχανάκια.
Συνεργατζής (της απόλυτης εμπιστοσύνης μου) κατέβασε ρητάρντερ σε τράκτορα γιατί δεν είχε διαγνωστικό για να δει ότι ο εγκέφαλος του ρητάρντερ πετούσε σφάλμα για αισθητήριο θερμοκρασίας, και δεν του έφταιγε τίποτα εσωτερικά. Τουλάχιστον πλήρωσα μόνο τα ανταλλακτικά.
Αυτοκίνητο κούτα, του κάνω ενδιάμεση αλλαγή λαδιών με ιμιτασιόν φίλτρο (χάρτινο) σε τοπικό συνεργείο. Στην επόμενη (προγραμματισμένη) αλλαγή, αντιπροσωπεία. Στην επόμενη ενδιάμεση, στο τοπικό συνεργείο, ακόμα μέσα το ιμιτασιόν. Γ@μω το κέρατό σας, 3 € το παίρνετε, το αμάξι κάνει 20 χιλιάρικα, σεβαστείτε λίγο την περιουσία του αλλουνού...
Στην ίδια αντιπροσωπεία γαργάρα το TSB που λέει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνεται με ξεβίδωμα της τάπας, και όχι με ρούφηγμα από πάνω... Δεν μ@μιέται, ποιός λύνει ποδιές... αλλά στο τιμολόγιο 35 € εργασία.
Στα μηχανάκια δεν ξέρω, όλο παλιά είχα, και τα μαστόρευαν ανεπίσημοι. Παράπονο δεν είχα ποτέ, αλλά κοίταζα να είμαι καλός πελάτης. Πάντα ζητούσα σωστή δουλειά αλλά ποτέ δεν παζάρεψα στα λεφτά ;)
Το γεγονός παραμένει ότι αντιπροσωπεία =/=> σωστή δουλειά. Όμως με τα ηλεκτρονικά, διάγνωση τις περισσότερες φορές => αντιπροσωπεία, εκτός αν υπάρχει εξειδικευμένος.
MG-KTiNoS
17/01/2017, 21:52
Αμαρτια..
Εγώ πιστευω ότι μια χαρά είναι οι τιμές Ελλάδα και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να τρέχω στον κάθε Λαμπριανίδη
Τώρα το τι πιστευεις εσύ για ανθρώπους που ανοίγουν μαγαζί και έχουν κλειδί (ασφάλεια εφορία ΦΠΑ νοίκια κλπ)
στα @@ μου
υγ
Και που σαι τι δουλειά είπαμε ότι κάνεις ?
Για να μιλήσουμε και για το δικό σου μεροκάματο.
Αμαρτια..
γνωμη σου και δε θα την κρινω
αν ομως θες να σαι σωστος πες τι δουλεια κανεις,ωστε να καταλαβουνε το σκεπτικο ολοι οι αληταραδες ελευθεροι επαγγελματιες...
να μας πεις επισης αν φορολογεισαι με 29% + 100% προκαταβολη για τον επομενο χρονο που θα χεις σιγουρα πολλη δουλεια..
δεν αναφερουμε ενοικιο,εισφορες ΟΑΕΕ,ρευμα νερο ,τηλ,φθορες εργαλεια,δημ τελη κλπ διοτι αυτα τα πληρωνει ο αληταρας μελεφτα που ερχονται εξ ουρανου..
και για να σε προλαβω...δεν εχω συνεργειο..
amyroukai
17/01/2017, 23:16
Η πικρή αλήθεια είναι πως για να βγουν τα έξοδα του συνεργείου, ακόμα και ενός συνεργείου one man show χωρίς εξουσιοδότηση κλπ, μιλάμε για 400 ευρώ ΤΕΒΕ, για νοίκι-φως-νερό-τηλέφωνο, ταμειακές ΦΠΑ περαιώσεις έκτακτες εισφορές και δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει στο στεγασμένο επάγγελμα. Αυτά ΚΑΠΩΣ πρέπει να πληρωθούν και ΚΑΠΩΣ πρέπει να μείνει και κάποιο κερματάκι στην τσέπη κάθε μέρα για να ζήσει ο επαγγελματίας. Ο οποίος πέραν του να ζήσει πρέπει να αποσβέσει μηχανήματα, εργαλεία, την σχολή του κλπ.
Παζάρια δεν έχω κάνει με κανέναν. Ότι δεν ξέρω να κάνω εγώ, πόσα θέλεις (ρωτάω πρώτα, εννοείται) τόσα, αν μου κάνει η τιμή πάρε τα, κάνε μου την δουλειά και ευχαριστώ. Το πόσο αγοράζει το οτιδήποτε δεν με νοιάζει. Η δουλειά μου γίνεται; Αυτό μετράει. Τα λοιπά είναι λίγο μίζερα. Και δεν λέω τώρα ότι δικαιολογείται το σύμπαν της καφρίλας των συνεργείων. Σαν πελάτες όμως, το να απαξιώνουμε τα πάντα, είναι κακό γιατί ρόδα είναι και γυρίζει...
Αυτό το editorial του Καραχάλιου με τα Caconomics πρέπει να ανεβάσω, παρά το κόπιράιτ, να με ζμπαθάει το περιοδικό. Αν θυμηθώ σε ποιό τεύχος ήταν.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ
Τώρα πως γίνεται οι εξουσιοδοτημένοι να χρεώνουν τα διπλά και τριπλά
από τα μη εξουσιοδοτημένα..??
Οι άλλοι δηλαδή ΤΕΒΕ ,μέβε κ.λ.π.δεν έχουν..??
Γελοία δικαιολογία που την ακούω 40 χρόνια..!!
Όσο για την παροχή υπηρεσιών και τη φανταστική τους ενημέρωση και εκπαίδευση
εκεί ΓΕΛΑΩ ΠΙΚΡΑ κι ακόμα περισσότερο.
Πολύ μεγάλο εξουσιοδοτημένο της Θεσσαλονίκης μου κούμπωσε ανάποδα παρακαλώ
ένα απλό μοχλικό αλλάζοντας μου ανάρτηση στα πλαίσια της εγγύησης.
Μέχρι να πάω σπίτι είχα πάει στον μη εξουσιοδοτημένο φίλο και ΓΕΛΑΓΑΜΕ και ΚΛΑΙΓΑΜΕ μαζί..!!
Διαλέξτε έναν μάστορα που μαθαίνετε ότι το κατέχει το σπορ ,τίποτε παραπάνω.
Όσο για τα πιτσιρίκια που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα οι εξουσιοδοτημένοι..??
Ο Θεός βοηθός ,μέχρι και την αλυσίδα λάθος μου την έσφιξαν στο παπί...!!
xaotikos
18/01/2017, 05:41
Και η αλήθεια όπως πάντα κάπου κρύβεται στη μέση...
Αντί να πείτε ότι η συμπαθής αυτή τάξη πιθανότατα αποτελεί τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες στην Ελλάδα που 35 χρόνια που τους επισκέπτομαι ζήτημα να χω πάρει 4-5 αποδείξεις για παροχή υπηρεσίας μιλάτε για δουλειές που σας χρεώνουν που είναι σε θέση να κάνει και η 13χρονη κόρη μου...
Άντε καλημέρα.
devil's animal
18/01/2017, 06:57
γνωμη σου και δε θα την κρινω
αν ομως θες να σαι σωστος πες τι δουλεια κανεις,ωστε να καταλαβουνε το σκεπτικο ολοι οι αληταραδες ελευθεροι επαγγελματιες...
να μας πεις επισης αν φορολογεισαι με 29% + 100% προκαταβολη για τον επομενο χρονο που θα χεις σιγουρα πολλη δουλεια..
δεν αναφερουμε ενοικιο,εισφορες ΟΑΕΕ,ρευμα νερο ,τηλ,φθορες εργαλεια,δημ τελη κλπ διοτι αυτα τα πληρωνει ο αληταρας μελεφτα που ερχονται εξ ουρανου..
και για να σε προλαβω...δεν εχω συνεργειο..
Η πικρή αλήθεια είναι πως για να βγουν τα έξοδα του συνεργείου, ακόμα και ενός συνεργείου one man show χωρίς εξουσιοδότηση κλπ, μιλάμε για 400 ευρώ ΤΕΒΕ, για νοίκι-φως-νερό-τηλέφωνο, ταμειακές ΦΠΑ περαιώσεις έκτακτες εισφορές και δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει στο στεγασμένο επάγγελμα. Αυτά ΚΑΠΩΣ πρέπει να πληρωθούν και ΚΑΠΩΣ πρέπει να μείνει και κάποιο κερματάκι στην τσέπη κάθε μέρα για να ζήσει ο επαγγελματίας. Ο οποίος πέραν του να ζήσει πρέπει να αποσβέσει μηχανήματα, εργαλεία, την σχολή του κλπ.
ολα καλα και ομορφα ρε παιδια, και παντου υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες...μπλα..μπλα...(αληθεια που πηγε το emoticon?)
αλλα αυτο που πρεπει να κοιταξουμε εμεις οι υπολοιποι το business plan και αν εχει δουλεια ο καθε ελ. επαγγελματιας για να βγει το μαγαζι του και το μεροκαματο του, δεν το καταλαβαινω...
αν για τον Α ή Β λογο δεν βγαινει...ας το κλεισει το μαγαζακι του...
δλδ τι παει να κανει? να δικαιολογησει την υπερκοστολογηση απο τους φορους που πληρωνουν (ή τουλαχιστον θα επρεπε να πληρωνουν) ολοι οι του κλαδου του?
οταν δεν κοβει αποδειξη τοσα χρονια με ειχε βαλει στα κερδη του?
οταν παιρνει τον πιτσιρικο απο ΟΑΕΔ και του ερχεται 2€ την ωρα εργασιας του, αλλα χρεωνει 40€ για την ωρα που ασχολειται αυτος στο μηχανακι μου, εμενα με ρωταει?
μια επιχειρηση και ο επιχειρηματιας ειναι αυτο που λεει η λεξη...ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ...κατι...κανει ενα εγχειρημα...αν του βγει του βγηκε...
αν δεν ειναι καλος στην δουλεια του και εκμεταλλευεται καταστασεις, να το κλεισει χθες...δεν θα τον λυπηθω καθολου...
και γιατι? γιατι υπαρχουν τοσοι και τοσοι εκει εξω που θα ηθελαν να ειχαν την ευκαιρια να αποδειξουν οτι ειναι πολυ καλοι και το αγαπανε το αντικειμενο και μπορει να τους λειπει η τυχη (και το μικρο κεφαλαιο)...
ενα απο τα καλα που εχει ο καπιταλισμος ειναι η ελευθερη αγορα και η προσφορα (σε συνδυασμο με την ζητηση)...
το καταλαβαινω οι αντιπροσωπειες ή οι εξουσιοδοτημενοι να χρεωνουν παραπανω...αλλα αυτο το παραπανω ΠΡΕΠΕΙ να εχει αντικρισμα στην παροχη υπηρεσιων και στα ανταλλακτικα...
τιποτα δεν ειναι τσαμπα σ'αυτο τον κοσμο...να πληρωθουν συμφωνα με την εργασια τους και αντιστοιχα να κοψουν την αποδειξη τους, οπως πρεπει...
οχι..
-"τι χρωσταω μαστορα?"
-"ενα κατοσταρι"
(μολις το παιρνει στα χερια)
-"αποδειξη?"
-"αα, με αποδειξη παει +το ΦΠΑ":mad:
και τι ειμαι ρε μεγαλε να μου λες τιμη εκτος ΦΠΑ? μεγαλεμπορος και προμηθευτης? ιδιωτης ειμαι...το ξερεις...δεν ειναι οτι δεν το ξερεις...αλλα οι π0υστιτσες...π0υστιτσες και οπου πιασουν...:devil:
εν κατακλειδι, ψαξτε καλα αυτον που ειναι να κανει τις σοβαρες δουλειες στα οχηματα σας...για τις λιγοτερο σοβαρες, ψαξτε, ρωτηστε και ξεκινηστε να τις κανετε μονοι σας...
Τον καλό μηχανικό δεν τον κάνει το εξουσιοδοτημενο συνεργείο. Το μεράκι να φτιάξω μια μοτοσυκλέτα και όχι να φτιάξω μια μοτοσυκλέτα όπως όπως να πληρώσω να φύγει δεν υπάρχει πια . Οπότε όσοι πιάνουν τα χέρια τους δεν έχει τόση σημασία πόσα χρήματα εξοικονομουν αλλά η ποιότητα της δουλειάς γιατί είναι δική σου. Οι υπολοποι αναγκαστικά πέφτουν στην ανάγκη των συνεργείων. Τα περί έξοδων λειτουργίας ενός εξουσιοδότημενου ή μη ήρθαν τώρα. Τα προηγούμενα χρόνια υπηρχε πάλι δικαιολογία? Δεν νομίζω.
Οι άνθρωποι έχουν χαλάσει
gior-gos
18/01/2017, 07:50
Δεν μπορείς να πας στο μαστροΜήτσο και να περιμένεις να σου μπριζώσει το ΚΤΜ-BMW-ή τα σύγχρονα γιαπωνέζικα,υπάρχουν αρμόδια συνεργεία με κατάλληλα όργανα τα οποία φυσικά έχουν ένα κόστος και πρέπει κάποια στιγμή να αποσβεστεί.
Πίστεψέ με, σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο honda που ειχα παει για σερβις ο μαστορας δεν ηξερε να χειριστει το διαγνωστικο. Αφου τον ειδα και παιδευοταν χωρις να βγαζει ακρη, του το ζητησα και προσπαθουσα μονος μου να σβησω απ τον εγκεφαλο ενα σφαλμα του abs χωρις ουτε κι εγω να τα καταφερω (το σφαλμα δεν ηταν κατι σοβαρο· μιά κόμπλα του abs ηταν η οποία ομως ειχε καταγραφει στον εγκεφαλο και ηθελα να τη σβησω).
Όσο για τα λαδια, σε εξειδικευμενο συνεργειο bmw που πηγαινα μεχρι προτινος, μου τα αλλαζε με 40€ - 10€/l (denicol 15-50 ημι). Νομιζω οτι ειναι καλη τιμη. Βεβαια τον συγκεκριμενο μαστορα τον αλλαξα για άλλους λογους..
Λαμπριανιδης καλιρροης...λιανικη καστρολ 20-50 6 ευρω που σημαινει χοντρικη κανα διφραγκο κατω..red line ιδιες τιμες..μοτουλ αν θυμαμαι 8 ευρω..
Οσο για τα καυμενα τα εξουσιοδοτημενα μαστορια παρε τπν εναν κτυπα τον αλλον..150(!) μου ζητησε για σλλαγη φρενων ο ενας, αυτον που ταχα εμπιστευομουνα τοσα χρονια με εκλεβε μπροστα στα ματια μου στα ανταλλακτικα αλλα εκανα μωκο γιατι αν δεν στα παρει εκει στα βαζει εργασια οποτε σου βγσινει το ιδιο..
Οποτε το θεμα εινα να βρεθει τιμιος μαστορσς που να ξερει τη δουλεια του και να σεβεται τον πελατη του..οσο για τιμες στον τελαυταιο μαστορα που πηγα σε " μαγαζακι της γειτονιας" παρων ημουν στις εργαδιες και πληρωσα εργσσια 30 ευρω για αλλαγη ρουλεμαν τροχου και 70 για αλλαγη δισκων που στην δικια μου μηχανη ειναι δουλεια μπελαλιδικη..
Και οταν ερθει η ωρα για λαδια σε αυτον θα παω με μισες τιμες συνολο..φαινεται, προς το παρον, να σεβετε τους πελατες του και αυτο αυτος ο επαγγελματιας δεν προκειται να πεινασει ποτε..
Αλλιμονο στους "εξουσιοδοτημενους"..
sapila racing
18/01/2017, 09:17
Λαμπριανιδης καλιρροης...λιανικη καστρολ 20-50 6 ευρω που σημαινει χοντρικη κανα διφραγκο κατω..red line ιδιες τιμες..μοτουλ αν θυμαμαι 8 ευρω..
Οσο για τα καυμενα τα εξουσιοδοτημενα μαστορια παρε τπν εναν κτυπα τον αλλον..150(!) μου ζητησε για σλλαγη φρενων ο ενας, αυτον που ταχα εμπιστευομουνα τοσα χρονια με εκλεβε μπροστα στα ματια μου στα ανταλλακτικα αλλα εκανα μωκο γιατι αν δεν στα παρει εκει στα βαζει εργασια οποτε σου βγσινει το ιδιο..
Οποτε το θεμα εινα να βρεθει τιμιος μαστορσς που να ξερει τη δουλεια του και να σεβεται τον πελατη του..οσο για τιμες στον τελαυταιο μαστορα που πηγα σε " μαγαζακι της γειτονιας" παρων ημουν στις εργαδιες και πληρωσα εργσσια 30 ευρω για αλλαγη ρουλεμαν τροχου και 70 για αλλαγη δισκων που στην δικια μου μηχανη ειναι δουλεια μπελαλιδικη..
Και οταν ερθει η ωρα για λαδια σε αυτον θα παω με μισες τιμες συνολο..φαινεται, προς το παρον, να σεβετε τους πελατες του και αυτο αυτος ο επαγγελματιας δεν προκειται να πεινασει ποτε..
Αλλιμονο στους "εξουσιοδοτημενους"..
Δεν τα λες σωστά.
Λαμπριανίδης:
To πιο φτηνό Castrol 20-50 που έχει είναι το Power 20-50 που έχει με την προσφατη προσφορά 66 Ευρω τα 12 λίτρα αλλά είναι ενα απλό ορυκτέλαιο.
Ορυκτέλαιο βάζεις στο varadero? :confused:
Motul 5100 15-50 ημισυνθετικό 9,5 Ευρω.
Το μαγαζί της γειτονιάς σου έχει διαγνωστικό για το μηχανάκι σου?
Εγώ βασικά αυτή τη μαλακία βάζω στις γριές http://www.trade-wind.gr/moto/lubricants/brand/elf/elf-moto-4-road-15w50.html
6 ευρώ το λίτρο όταν παίρνεις κουτί,συνήθως αλλάζουν στους 18 μήνες max στα μηχανάκια της συλλογής που κάνουν ελάχιστα χλμ.
Στο μουλάρι το gsx 1100 82 τα αλλάζω κάθε χρόνο.
devil's animal
18/01/2017, 09:35
δεν παιζει αυτο με την καμια...
18,5 τα red line τρεχουσα τιμη...
και τα εχω παρει απο 16€ το λιτρο (παλια λεμε τωρα) μεχρι 19,5...
πιο κατω ποτε και για κανεναν λογο...
υ.γ. βγαζει μονο full synhetic και για αμαξια και για μοτο...δεν εχει ορυκτελαια και ημισυνθετικα...
[QUOTE=devil's animal;2843882]ολα καλα και ομορφα ρε παιδια, και παντου υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες...μπλα..μπλα...(αληθεια που πηγε το emoticon?)
αλλα αυτο που πρεπει να κοιταξουμε εμεις οι υπολοιποι το business plan και αν εχει δουλεια ο καθε ελ. επαγγελματιας για να βγει το μαγαζι του και το μεροκαματο του, δεν το καταλαβαινω...
αν για τον Α ή Β λογο δεν βγαινει...ας το κλεισει το μαγαζακι του...
δλδ τι παει να κανει? να δικαιολογησει την υπερκοστολογηση απο τους φορους που πληρωνουν (ή τουλαχιστον θα επρεπε να πληρωνουν) ολοι οι του κλαδου του?
οταν δεν κοβει αποδειξη τοσα χρονια με ειχε βαλει στα κερδη του?
οταν παιρνει τον πιτσιρικο απο ΟΑΕΔ και του ερχεται 2€ την ωρα εργασιας του, αλλα χρεωνει 40€ για την ωρα που ασχολειται αυτος στο μηχανακι μου, εμενα με ρωταει?
μια επιχειρηση και ο επιχειρηματιας ειναι αυτο που λεει η λεξη...ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ...κατι...κανει ενα εγχειρημα...αν του βγει του βγηκε...
αν δεν ειναι καλος στην δουλεια του και εκμεταλλευεται καταστασεις, να το κλεισει χθες...δεν θα τον λυπηθω καθολου...
και γιατι? γιατι υπαρχουν τοσοι και τοσοι εκει εξω που θα ηθελαν να ειχαν την ευκαιρια να αποδειξουν οτι ειναι πολυ καλοι και το αγαπανε το αντικειμενο και μπορει να τους λειπει η τυχη (και το μικρο κεφαλαιο)...
ενα απο τα καλα που εχει ο καπιταλισμος ειναι η ελευθερη αγορα και η προσφορα (σε συνδυασμο με την ζητηση)...
το καταλαβαινω οι αντιπροσωπειες ή οι εξουσιοδοτημενοι να χρεωνουν παραπανω...αλλα αυτο το παραπανω ΠΡΕΠΕΙ να εχει αντικρισμα στην παροχη υπηρεσιων και στα ανταλλακτικα...
τιποτα δεν ειναι τσαμπα σ'αυτο τον κοσμο...να πληρωθουν συμφωνα με την εργασια τους και αντιστοιχα να κοψουν την αποδειξη τους, οπως πρεπει...
οχι..
-"τι χρωσταω μαστορα?"
-"ενα κατοσταρι"
(μολις το παιρνει στα χερια)
-"αποδειξη?"
-"αα, με αποδειξη παει +το ΦΠΑ":mad:
και τι ειμαι ρε μεγαλε να μου λες τιμη εκτος ΦΠΑ? μεγαλεμπορος και προμηθευτης? ιδιωτης ειμαι...το ξερεις...δεν ειναι οτι δεν το ξερεις...αλλα οι π0υστιτσες...π0υστιτσες και οπου πιασουν...:devil:
εν κατακλειδι, ψαξτε καλα αυτον που ειναι να κανει τις σοβαρες δουλειες στα οχηματα σας...για τις λιγοτερο σοβαρες, ψαξτε, ρωτηστε και ξεκινηστε να τις κανετε μονοι σας...
:beer: +1000
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ
Τώρα πως γίνεται οι εξουσιοδοτημένοι να χρεώνουν τα διπλά και τριπλά
από τα μη εξουσιοδοτημένα..??
Οι άλλοι δηλαδή ΤΕΒΕ ,μέβε κ.λ.π.δεν έχουν..??
Γελοία δικαιολογία που την ακούω 40 χρόνια..!!
Όσο για την παροχή υπηρεσιών και τη φανταστική τους ενημέρωση και εκπαίδευση
εκεί ΓΕΛΑΩ ΠΙΚΡΑ κι ακόμα περισσότερο.
Πολύ μεγάλο εξουσιοδοτημένο της Θεσσαλονίκης μου κούμπωσε ανάποδα παρακαλώ
ένα απλό μοχλικό αλλάζοντας μου ανάρτηση στα πλαίσια της εγγύησης.
Μέχρι να πάω σπίτι είχα πάει στον μη εξουσιοδοτημένο φίλο και ΓΕΛΑΓΑΜΕ και ΚΛΑΙΓΑΜΕ μαζί..!!
Διαλέξτε έναν μάστορα που μαθαίνετε ότι το κατέχει το σπορ ,τίποτε παραπάνω.
Όσο για τα πιτσιρίκια που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα οι εξουσιοδοτημένοι..??
Ο Θεός βοηθός ,μέχρι και την αλυσίδα λάθος μου την έσφιξαν στο παπί...!!
στην Θεσσαλονικη τα εξουσιοδοτημενα και μη ομως ειναι..........................
εχω 8 χρονια στην πολη και καταλαβα πολυ καλα γιατι ο κοσμος της μοτοσυκλετας ζει σε σπηλιες ακομα αν εξαιρεσουμε εναν λαστιχα και ενα μαστορι.:rolleyes:
amyroukai
18/01/2017, 10:53
Ροφλ, ομιτζί, κάμποσα λολ.
Έχει πλάκα όταν ξεκινάνε συζητήσεις περί "ελεύθερης επιχειρηματικότητας" και επιχειρείν γενικότερα με ανθρώπους που δεν το έχουν κάνει ποτέ.
Οπότε κρατάμε τις κυρίαρχες απόψεις κατά τις οποίες "όποιος μας χρεώνει "υπερτιμημένα" ανταλλακτικά χωρίς εργασία είναι (συμπληρώστε ότι θέλετε)", "όποιος μας περνάει εκπτώσεις στα ανταλλακτικά αλλά χρεώνει εργασία είναι (συμπληρώστε ότι σας αρέσει)", "όλα τα αφεντικά είναι ... (συμπληρώστε την αγαπημένη σας έκφραση)" και η συζήτηση για τα συνεργεία έχει πάρει μιά υπέροχα κωμική τροπή. Όλα ίσΩμα, όλα μηδέν. Πολύ μ'αρέσει :lol:
harris_x
18/01/2017, 11:12
θα πω και κλείνω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές των εξουσιοδοτημένων σε οποιαδήποτε εργασία με τις τιμές των μη, γιατί επιπλέον των εξόδων που έχουν τα μη εξουσιοδοτημένα έχουν και τα παρακάτω τα οποία είτε το θέλετε είτε όχι, μπαίνουν στην εξίσωση για τον υπολογισμό της εργατοώρας:
πιστοποιημένα διαγνωστικά
ειδικά εργαλεία
ειδικό και μη εξοπλισμό
Εταιρική ταυτότητα (βαψίματα τοίχων, μέγεθος χώρων, χώροι αναμονής, καφεδάκια/σνακς, επιγραφές)
συνδρομές για εκπαιδεύσεις και τεχνικά εγχειρίδια
συνδρομές για υποστηρικτικά προγράμματα (ευρέσεως ανταλλακτικών, standard repair times κλπ)
οχήματα αντικατάστασης
και σίγουρα ξεχνάω πολλά ακόμα...
και μη ρωτήσετε που είναι όλα αυτά... σε σοβαρά εξουσιοδοτημένα θα τα βρείτε.
oti nanai
18/01/2017, 11:13
στην Θεσσαλονικη τα εξουσιοδοτημενα και μη ομως ειναι..........................
εχω 8 χρονια στην πολη και καταλαβα πολυ καλα γιατι ο κοσμος της μοτοσυκλετας ζει σε σπηλιες ακομα αν εξαιρεσουμε εναν λαστιχα και ενα μαστορι.:rolleyes:
το κακό με την θεσσαλονίκη είναι αν έχεις ευρωπαϊκό μηχανάκι γιατί δεν έχει ανταγωνισμό και βαράνε στο κεφάλι τιμές που λέει η μαμά
Cpt. Haddock
18/01/2017, 11:27
Ε, ρε Γαλλια που σας χρειάζεται...
devil's animal
18/01/2017, 11:31
Ε, ρε Γαλλια που σας χρειάζεται...
τουτεστιν?
και σίγουρα ξεχνάω πολλά ακόμα...
και μη ρωτήσετε που είναι όλα αυτά... σε σοβαρά εξουσιοδοτημένα θα τα βρείτε.
Ξέχασες το κυριότερο: royalties (δικαίωμα εκμετάλλευσης) τα οποία είναι ένα σοβαρό έξοδο για κάθε φραντσαιζί.
Μου είχε κάνει εντύπωση σε μεικτό εξουσιοδοτημένο συνεργείο Bmw - Οpel, όπου είχαν αναρτημένο το κόστος εργασίας ανά ώρα και υπήρχε μεγάλη διαφορά στη χρέωση (μιλάμε για το ίδιο συνεργείο με τους ίδιους τεχικούς, απλά άλλες μπράντες αμαξιών) - δε θυμάμαι πόσο ακριβώς.
Ροφλ, ομιτζί, κάμποσα λολ.
Έχει πλάκα όταν ξεκινάνε συζητήσεις περί "ελεύθερης επιχειρηματικότητας" και επιχειρείν γενικότερα με ανθρώπους που δεν το έχουν κάνει ποτέ.
Οπότε κρατάμε τις κυρίαρχες απόψεις κατά τις οποίες "όποιος μας χρεώνει "υπερτιμημένα" ανταλλακτικά χωρίς εργασία είναι (συμπληρώστε ότι θέλετε)", "όποιος μας περνάει εκπτώσεις στα ανταλλακτικά αλλά χρεώνει εργασία είναι (συμπληρώστε ότι σας αρέσει)", "όλα τα αφεντικά είναι ... (συμπληρώστε την αγαπημένη σας έκφραση)" και η συζήτηση για τα συνεργεία έχει πάρει μιά υπέροχα κωμική τροπή. Όλα ίσΩμα, όλα μηδέν. Πολύ μ'αρέσει :lol:
Τωρα με την επιβολη του Ε.Φ.Κ. να δεις τι τραβάω με το καθε ξυπνοπουλι που μου βγάζει κοστολογιο στο πόσο πρέπει να πουλάω τον καφέ.
karellen
18/01/2017, 11:51
Τωρα με την επιβολη του Ε.Φ.Κ. να δεις τι τραβάω με το καθε ξυπνοπουλι που μου βγάζει κοστολογιο στο πόσο πρέπει να πουλάω τον καφέ.
Τα ίδια κι εγώ από πέρσυ με τα κρασιά.Ετοιμάσου να σε πρήζουν 'μη μου κόβεις τιμολόγιο και μη μου βάζεις το ΕΦΚ'.
Ρε δεν γίνεται να τον γλυτώσετε!
Cpt. Haddock
18/01/2017, 12:29
τουτεστιν?
Τουτέστιν λιγα συνεργεία, τα εξουσιοδοτημένα ενα σε καθε πολη, καμια φορά συστεγαζομενα (πχ στη Ρεν ειναι μαζι ΚΑβασακι και Τράιουμφ - τι ντροπη :lol: ), τα εκτος μαρκας ειναι στα μεγαλα μαγαζια με ειδη μηχανης. Ταριφα 50 ευρω η εργατοωρα και στα εξουσιοδοτημενα, ταριφα αναλογα με τα χλμ. Στα 80χιλ που εκανα στο Σπριντ, ειχε παγιο 550 συν ο,τι εκτακτο βρεθει :eek:
Μαστρο-μητσος και τέτοια δεν υπάρχουν (ειδικα για μηχανες - για αυτοκινητα έχει μερικα, οπως ο κυρ-Μπερναρ εδω στο χωριο που μένω)
devil's animal
18/01/2017, 12:45
Τουτέστιν λιγα συνεργεία, τα εξουσιοδοτημένα ενα σε καθε πολη, καμια φορά συστεγαζομενα (πχ στη Ρεν ειναι μαζι ΚΑβασακι και Τράιουμφ - τι ντροπη :lol: ), τα εκτος μαρκας ειναι στα μεγαλα μαγαζια με ειδη μηχανης. Ταριφα 50 ευρω η εργατοωρα και στα εξουσιοδοτημενα, ταριφα αναλογα με τα χλμ. Στα 80χιλ που εκανα στο Σπριντ, ειχε παγιο 550 συν ο,τι εκτακτο βρεθει :eek:
Μαστρο-μητσος και τέτοια δεν υπάρχουν (ειδικα για μηχανες - για αυτοκινητα έχει μερικα, οπως ο κυρ-Μπερναρ εδω στο χωριο που μένω)
ενταξει...αλλες καταστασεις...
οχι οτι εδω στην επαρχια ειναι καλυτερα τα πραγματα οσον αφορα την διαθεσιμοτητα και το πληθος των συνεργειων (εξουσιοδοτημενων και μη)...
βεβαια οι τιμες πανε αναλογως τους μισθους τους...
δεν νομιζω οτι ο Γαλλος αφηνει χωρις σερβις το αμαξι και το μηχανακι του λογω κοστους...εδω πολλοι το κανουν....
Cpt. Haddock
18/01/2017, 12:54
δεν νομιζω οτι ο Γαλλος αφηνει χωρις σερβις το αμαξι και το μηχανακι του λογω κοστους...εδω πολλοι το κανουν....
Μη νομιζεις. Κυκλοφορουν (στην επαρχια) αρκετα σαραβαλα (αυτοκινητα παντα), μη νομιζετε οτι εδω το χρημα ρέει αφθονο. Υπάρχει πολύς κοσμος που ζει οριακα.
blackbusa
18/01/2017, 13:15
Μη νομιζεις. Κυκλοφορουν (στην επαρχια) αρκετα σαραβαλα (αυτοκινητα παντα), μη νομιζετε οτι εδω το χρημα ρέει αφθονο. Υπάρχει πολύς κοσμος που ζει οριακα.
Ισπανία το ιδιο...σε ολα
Οντως με τα λαδια red line εχω παθει ενα σοκ με τις τωτινες τιμες που βλεπω γιατι πριν 2-3 χρονια που εβαζα μοτουλ με παρακαλουσε ο υπαλληλος να τα δοκιμασω με 6ευρω το λιτρο και εγω αρνηθηκα..για αυτο το θυμαμαι..
Οσο για το castrol 20-50 το ορυκτελαιο που βαζω στο σκουτερ και κοστιζει 6 ευρω, μαντεψε ποσο μου ζητησαν σε εξουσιοδοτημενο...φυσικα 15 ευρω..το νουμερο ειναι ταριφα..
Δεν νομιζω παντως να εχει κσποιος εδω μεσα κατι με τους επαγγελματιες..και καταληγουμε παντα στο να αποφευγονται υπερβολες στις χρεωσεις και να σεβονται το πελατη τους..το ιδιο και αυτοι ζητανε απο αλλες ομαδες π.χ.γιατρους, δικηγορους..δεν ειναι κατι το παραλογο..
Οντως με τα λαδια red line εχω παθει ενα σοκ με τις τωτινες τιμες που βλεπω γιατι πριν 2-3 χρονια που εβαζα μοτουλ με παρακαλουσε ο υπαλληλος να τα δοκιμασω με 6ευρω το λιτρο και εγω αρνηθηκα..για αυτο το θυμαμαι..
Οσο για το castrol 20-50 το ορυκτελαιο που βαζω στο σκουτερ και κοστιζει 6 ευρω, μαντεψε ποσο μου ζητησαν σε εξουσιοδοτημενο...φυσικα 15 ευρω..το νουμερο ειναι ταριφα..
Δεν νομιζω παντως να εχει κσποιος εδω μεσα κατι με τους επαγγελματιες..και καταληγουμε παντα στο να αποφευγονται υπερβολες στις χρεωσεις και να σεβονται το πελατη τους..το ιδιο και αυτοι ζητανε απο αλλες ομαδες π.χ.γιατρους, δικηγορους..δεν ειναι κατι το παραλογο..
To παράλογο είναι που κάποιοι κοστολογούν την δουλειά του άλλου και του ορίζουν και το κέρδος που εκείνος θέλει (το αν θα το εισπράξει είναι άλλο καπέλο).
Κι αν δεν κάνω λάθος, ελεύθερη οικονομία έχουμε, αν δεν μας αρέσουν οι τιμές του ενός πάμε στον άλλο, εκτός κι αν υπάρχει και σ' αυτον τον χώρο καρτέλ.
amyroukai
18/01/2017, 14:15
Δεν νομιζω παντως να εχει κσποιος εδω μεσα κατι με τους επαγγελματιες.
Μάλλον ακριβώς το αντίθετο γράφεις εξ' αρχής. Πως έχεις πρόβλημα (και όχι μόνον εσύ, απλά από την δική σου κουβέντα ξεκίνησε η συζήτηση εν προκειμένω) με τους επαγγελματίες που έχουν συνεργεία. Και λαδάδικα. Και γιατρούς και δικηγόρους.
καταληγουμε παντα στο να αποφευγονται υπερβολες στις χρεωσεις
Με αφορμή την συζήτηση, για να πάρει κάποιος 800 ευρώ, με 22 ημέρες τον μήνα και 8ωρη εργασία, πληρώνεται 4,5 ευρώ την ώρα. Για ένα συνεργείο ενός ανθρώπου αυτό είναι το πάγιό του απλά για να ανοίγει το μαγαζί. Και προφανώς θέλει να ζήσει κιόλας, θέλει να ανανεώνει εξοπλισμό κλπ κλπ κλπ. Οπότε την "υπερβολή" δεν ξέρω πως θα την ορίσει κάποιος, αλλά πριν ξεστομίσει μεγάλες κουβέντες, ας τα βάλει λίγο κάτω. Το "δεν με νοιάζει πως θα βγει ο άλλος, αρκεί εγώ να μην πληρώσω τίποτα" είναι ένα σημείο σοβαρής παθογένειας της κοινωνικής ζωής.
και να σεβονται το πελατη τους.
Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα τελικά. Ότι ακόμα και να πληρώσεις την ζητούμενη τιμή, η εργασία που γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι αυτή που πληρώνεις.
το ιδιο και αυτοι ζητανε απο αλλες ομαδες π.χ.γιατρους, δικηγορους..δεν ειναι κατι το παραλογο..
Ζητάει ο ιδιοκτήτης συνεργείου "λογικές τιμές" από τους άλλους επαγγελματίες, συγκεκριμένα; Ή αυτό είναι μιά γενικότερη απαίτηση όλου του κοινωνικού συνόλου, να πληρώνεται και να πληρώνει "λογικά"; Αλλά ποιός ακριβώς θα καθορίσει την "λογική τιμή" σε οποιαδήποτε εργασία; Πχ με την λογική σου, αν εσύ είσαι υπάλληλος με 800 ευρώ και υπάρχει άλλος υπάλληλος που δουλεύει ίδιες ώρες με 400, είσαι παράλογος υπάλληλος και το αφεντικό σου καλά θα κάνει να σε διώξει και να πάρει τον άλλον. Και αν μπορεί να πάρει επιδοτούμενο υπάλληλο από τον ΟΑΕΔ και να μην πληρώνει τίποτα, να δουλεύει μόνο με τέτοιους. Ή εδώ είναι άλλο πράγμα;
blackbusa
18/01/2017, 14:32
Μάλλον ακριβώς το αντίθετο γράφεις εξ' αρχής.
milane kai oi P/M...oh mondie...
amyroukai
18/01/2017, 14:37
milane kai oi P/M...oh mondie...
επειδή μας ξέχασε από την λίστα των ΕΕ που πρέπει να έχουν λογικές τιμές έχω μούτρα και μιλάω, αλλιώς απλά θα ντρεπόμουν και θα έψαχνα μέρος να κρυφτώ όσο συλλογιέμαι τις αμαρτίες μου :lol:
blackbusa
18/01/2017, 14:38
επειδή μας ξέχασε από την λίστα των ΕΕ που πρέπει να έχουν λογικές τιμές έχω μούτρα και μιλάω, αλλιώς απλά θα ντρεπόμουν και θα έψαχνα μέρος να κρυφτώ όσο συλλογιέμαι τις αμαρτίες μου :lol:
:moutza: :lol:
amyroukai
18/01/2017, 14:42
:moutza:
να πως βγαίνει το δεκαρικάκι και ούτε καν λάδια δεν άλλαξα! :bawl:
devil's animal
18/01/2017, 17:48
και παλι αμφιβαλω, με καθε επιφυλαξη...
μπορει, και το τονιζω το ΜΠΟΡΕΙ, να ειχε βγει καποια προσφορα και να μην το ειχα παρει γραμμη...
αλλα επειδη βαζω red line απο το 2012 και στα 2 μηχανακια μου, ξερω οτι οι τιμες του συγκεκριμενου ειναι αυτες για την συγκεκριμενη μαρκα...
και δεν παιζει να υπηρχαν καπου αλλου τα λαδια, γιατι αυτος ειναι ο επισημος εισαγωγεας και εγω προσωπικα οσο και να το εψαξα δεν τα βρηκα αλλου...
το ξανατονιζω οτι ολα τα αποπανω ειναι για τα συγκεκριμενα λαδια...
devil's animal
18/01/2017, 18:03
Το "δεν με νοιάζει πως θα βγει ο άλλος, αρκεί εγώ να μην πληρώσω τίποτα" είναι ένα σημείο σοβαρής παθογένειας της κοινωνικής ζωής.
επειδη αυτο ειναι αποσπασμα απο την μιση δικη μου κουβεντα θα πιαστω και θα πω οτι ποτε κανενας δεν ειπε οτι "εγω δεν θελω να πληρωσω τιποτα"...
το δεν με νοιαζει πως βγαινει ο αλλος ειναι λογικο γιατι ουτε αυτον τον νοιαζει πως βγαινω εγω..και καλα κανει...και καθεις μας θα επρεπε να κοιταει την παρτη του και αυτες οι "συμπονοιες" δεν θα μας βγουν σε καλο...
οταν λοιπον ο επαγγελματιας αρχιζει τα "δεν βγαινω μανα μου" ας αυξησω εργατοωρα..ας τσιμπησω την τιμη στα αναλωσιμα..ας το κανω πιο προχειρα να τελειωσω για να πιασω και το αλλο μεσα στην βαρδια...
εμεις τι πρεπει αν πουμε? καλα κανεις μαγκα..δωσε και αλλο πονο?
ξερεις πολυ καλα απο πρωτο χερι με το χρεπι που πηρες, τι εστι τσαπατσοδουλεια..και τους εχεις μνημονευσει ουκ ολογες φορες στα γραπτα σου εδω μεσα...
εσυ φορτωθηκες ενα μηχανακι που ειχαν ασελγησει τοσες και τοσες φορες πανω του αλλα ο προηγουμενος ιδιοκτητης ΠΛΗΡΩΝΕ για την δουλεια..που ηταν ασελγεια...
οι ιδιοι μαστορες παλι ελεγαν .."δεν βγαινω,.εχω ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΦΠΑ, ενοικια, νερα, ΔΕΗ, κλπ"...
γιατι να τους λυπηθεις αν δεν κανουν σωστα την δουλεια και πληρωνονται??
και γιατι να κατσεις να βγαζεις εσυ το οποιο μπαγιο τους, το μεροκαματο και αν βγαινει το φροντιστηριο του γιου τους...
αν δεν μπει πελατης μεσα, το φροντιστηριο ΔΕΝ θα βγει...αλλα αν γινεται ο χαμουλης επειδη ειναι σωστος, ο γιος του θα κανει ιδιαιτερα σε ολα τα μαθηματα...ετσι ειναι αυτες οι δουλειες...
και ετσι λειτουργουνε χροοονια τωρα...
amyroukai
18/01/2017, 18:29
Μπερδεύεις λίγο την συζήτηση.
Το πόσο θα χρεώσει την εργατοώρα σχετίζεται με το αν βγαίνει λογιστικά η επιχείρηση. Προφανώς αν δεν βγαίνει, θα χρεώσει παραπάνω την ώρα. Όταν διπλασιαστεί η εφορία, θα χρεώσει παραπάνω την ώρα. Λογικό και επόμενο γιατί η ώρα είναι το έσοδο. Ή, στο άλλο παράδειγμα, η τιμή στο λίτρο του λαδιού. Δεν κάνει κανείς μας "κοινωνική υπηρεσία" στο εργασιακό του ωράριο.
Ο σεβασμός στα χρήματα που πληρώνεται, στο όποιο πτυχίο έχει και τον όποιο κόπο έκανε να το αποκτήσει, στην όποια αξιοπρέπεια ως εργαζόμενου (ή και εργοδότη σε πολλές περιπτώσεις), στην περιουσία σου την οποία του εμπιστεύεσαι, στην σωματική ακεραιότητά και την ζωή του πελάτη που εξαρτάται από την δουλειά του στο μηχανάκι, είναι άλλη συζήτηση και δεν έχει να κάνει με το φτηνός ή ακριβός.
Ο "τρίτος δρόμος προς την επιβίωση", δηλαδή υλικά τρίτων πολύ κακής ποιότητας σε τιμές original ή το να λέει ότι έκανε δουλειές που δεν έγιναν, είναι καταδικαστέος.
Αυτοί που δικαίως όπως λες βρίζω και που η συμπεριφορά τους κατάντησε το μηχανάκι χάλι, είναι σίγουρα κακοί επαγγελματίες που ότι και να χρέωναν δεν το άξιζαν γιατί η δουλειά τους ήταν (και πιθανότατα είναι ακόμα) κακή. Δεν θα δικαιολογούσα τον ηλίθιο που έκανε φτηνά μιά επισκευή και μετά έτρεχε λάδι το μηχανάκι γιατί πήρε λίγα λεφτά, ακριβώς γιατί πήρε λίγα.
devil's animal
18/01/2017, 20:48
δεν μπερδευω ρε συ την συζητηση...
το αν ειναι φτηνος ή ακριβος εχει αμεση σχεση με την παροχη υπηρεσιων του...
σ'αυτην ακριβως την σχεση στηριζονται και οι αντιπροσωπειες-εξουσιοδοτημενα και σου χρεωνουν παραπανω την ωρα σε σχεση με τα συνοικιακα...και το ξαναλεω, οτι εγω προσωπικα δεν εχω θεμα μ'αυτο και ορθως πραττουν...
οπως και ενας βελτιωτης μπορει να ζητησει την Αρτα και τα Γιαννενα γιατι κανει κατι φοβερα εξειδικευεμενο και (πρεπει να) πληρωνεται γι'αυτο...
οποτε η μετακυληση του κοστους στην εργατοωρα λογω της αυξησης του ΦΠΑ ή του διπλασιασμου της εφοριας ειναι θεμιτη, αλλα μεχρι ενος οριου...
και ενα αλλο ζητημα ειναι οτι τα περισσοτερα συνεργεια ειναι και εμποριο ανταλλακτικων/αναλωσιμων...δεν ειναι μονο παροχη εργασιων...
δλδ αν πας εσυ και ζητησεις ενα λιτρο λαδι απο το στοκ του για να το παρεις σπιτι θα στο δωσει στην τιμη που θα στο χρεωνε αν στο εβαζε στο μηχανακι μειον την εργασια του...που σημαινει καπελο στο καπελο...γιατι αν το επαιρνες απο εμπορο λαδιων θα το επαιρνες με ενα καπελο...αυτος στο δινει με διπλο καπελο...
ουσιαστικα τα ιδια πραγματα λεμε με αλλο τροπο ομως...
amyroukai
18/01/2017, 20:54
δεν μπερδευω ρε συ την συζητηση...
το αν ειναι φτηνος ή ακριβος εχει αμεση σχεση με την παροχη υπηρεσιων του...
εδώ τα μπερδεύεις.
μπορεί ένας φτηνότερος μάστορας να κάνει καλύτερη δουλειά από έναν αρπακολατζή ακριβό. Παραδείγματα άπειρα.
devil's animal
18/01/2017, 20:57
εδώ τα μπερδεύεις.
μπορεί ένας φτηνότερος μάστορας να κάνει καλύτερη δουλειά από έναν αρπακολατζή ακριβό. Παραδείγματα άπειρα.
στο πρωτο σκελος συμφωνω...στο δευτερο εχω τις αμφιβολιες μου με τα απειρα παραδειγματα, κυριως γιατι ο καλος ξερει οτι ειναι καλος και χρεωνει ακριβα...
οχι ομως οτι δεν υπαρχουν και εξαιρεσεις...
amyroukai
18/01/2017, 21:09
εσύ τώρα σκέφτεσαι τον ρέιν. δεν είναι ο κανόνας.
διαβασα ολες τις αποψεις και σεβομαι την καθεμια χωριστα
συμφωνω με το φιλο παραπανω οτι ο καλος ξερει οτι ειναι καλος και χρεωνει παραπανω
και φυσικα οτι υπαρχουν εξαιρεσεις..
ελα ομως που πολλοι θελουμε την καλυτερη δουλεια που μπορει να κανει καποιος και με χρεωση ¨χαρτζιλικι¨
και αυτο ισχυει και προ οικονομικης κρισης και ας μη γελιομαστε
μεγαλη συζητηση και οι αποψεις διιστανται και αυτο ειναι και το φυσιολογικο
ενα ερωτημα ειναι ομως αναπαντητο και θεωρω πως πρεπει να απαντηθει
να μας πει ο φιλος που ανοιξε το θεμα τι δουλεια κανει....
devil's animal
18/01/2017, 22:01
εσύ τώρα σκέφτεσαι τον ρέιν. δεν είναι ο κανόνας.
οχι, καμια σχεση...
η αληθεια ειναι οτι οταν εγραφα για βελτιωτη, αυτον σκεφτομουν...αλλα αυτος σιγα μην κανει σερβις σε μηχανακι...αυτος βαριεται ν'αλλαξει λαδια στα δικα του...:lol:
αλλα ως επι το πλειστον υπαρχουν και καλοι και τιμιοι μαστορες που κανουν τα παντα σε φυσιολογικες τιμες αλλα οχι απαραιτητα οικονομικες...ας πουμε οτι ειναι αναλογες των υπηρεσιων τους...και δεν ειναι παραλογο...
amyroukai
18/01/2017, 22:10
οχι, καμια σχεση...
η αληθεια ειναι οτι οταν εγραφα για βελτιωτη, αυτον σκεφτομουν...αλλα αυτος σιγα μην κανει σερβις σε μηχανακι...αυτος βαριεται ν'αλλαξει λαδια στα δικα του...:lol:
αλλα ως επι το πλειστον υπαρχουν και καλοι και τιμιοι μαστορες που κανουν τα παντα σε φυσιολογικες τιμες αλλα οχι απαραιτητα οικονομικες...ας πουμε οτι ειναι αναλογες των υπηρεσιων τους...και δεν ειναι παραλογο...
όντως δεν λέμε διαφορετικά πράγματα τελικά.
stefanos
18/01/2017, 22:16
Καλός ή κακός κάποιος στην παροχή υπηρεσιών κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
Και τι νομίζει ο καθείς για την πάρτη του δεν έχει και τόσο σημασία στο αποτέλεσμα της δουλειάς του αλλά πιθανόν έχει επιπτώσεις στον λογαριασμό που θα πληρώσουμε.
Όπως σε όλα τα πράγματα είναι καθαρά θέμα πώς "πουλάς" τη δουλειά σου και "χτίζεις" τη φήμη σου και όχι η ίδια η δουλειά που κάνεις.
Ουσιαστικά οι πελάτες είναι άσχετοι με άποψη που ενδεχομένως είναι εντελώς λανθασμένη.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα χειρισμού και ευελιξίας ,να φύγει ο πελάτης ικανοποιημένος και όχι θέμα δουλειάς.
Οπότε αντικειμενικά καλός είναι αυτός με τους χαρούμενους πελάτες
(που όπως είπαμε παραπάνω είναι εντελώς άσχετοι):)
Οπότε αντικειμενικά καλός είναι αυτός με τους χαρούμενους πελάτες
(που όπως είπαμε παραπάνω είναι εντελώς άσχετοι):)
Στην τελευταία παράγραφο όλο το ζουμί και η πραγματικότητα του ελληνικού εμπορίου.
Μπαίνεις στο μαγαζί του κάθε μαλάκα και σε αντιμετωπίζει σαν ιθαγενή από τα βάθη του αμαζονίου που δεν ξέρει ανάγνωση και γραφή και φυσικά δεν έχει καμιά επαφή με οτιδήποτε αφορά την μηχανή του ή οτιδήποτε άλλο.
Ο έλληνας μαγαζάτορας είναι ο άρχοντας της γνώσης. Όλοι οι άλλοι είναι απλά ηλίθιοι.
Διαφωνώ εκεί που λες ότι σημασία έχει το πως πουλάς και όχι η δουλειά που κάνεις. Σε βάθος χρόνου(6 μήνες-1 χρόνο δεν έχει τόσο σημασία) εάν έχεις πουλήσει αέρα κοπανιστό θα γίνει αντιληπτό ακόμα και από τον ανυποψίαστο αγοραστή-πελάτη. Και τότε δεν θα χάσεις μόνο έναν πελάτη. Πρέπει και να ξέρεις να προωθείς και να είσαι τίμιος και ποιοτικός σε αυτό που κάνεις.
τα εξουσιοδοτημενα εχουν υψηλα κοστη λειτουργιας
στο μονο που μπορουν να κανουν οικονομια ειναι στις αμοιβες των μηχανικων
συνηθως υπαρχει ενας αρχιμηχανικος ο οποιος ελεγχει τα παντα χωρις να βαζει χερι πουθενα
τα μαστορια που δουλευουν μεσα συνηθως ειναι νεαροι απειροι που αμοιβωνται με λιγα λεφτα και ειναι υποχρεωμενοι να παρακολουθουν συνεχεια σεμιναρια
οι καλυτεροι απο αυτους οταν μαθουν τη δουλεια φευγουν κι ανοιγουν δικα τους συνεργεια
και το εξουσιοδοτημενο παιρνει αλλα πιτσιρικια
αυτη η διαδικασια εξηγει τις χαμηλης ποιοτητας υπηρεσιες σε σχεση με το υψηλο κοστος
πλεονεκτηματα του εξουσιοδοτημενου ειναι μονο οι επιμορφωσεις τα ειδικα εργαλεια και τα διαγνωστικα
το κοστος λειτουργιας του εξουσιοδοτημενου σε τι διαφερει απο αυτο του μη εξουσιοδοτημενου δεν καταλαβαινω.
Αμφοτεροι δεν εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις; Γιατι να παω λοιπον στο εξουσιοδοτημενο και οχι σε εξειδικευμενο εστω και αν προκειται για την εγγυηση εφοσον με καλυπτει ο κανονισμος της ΕΕ 461/2010 ; η μηπως ισχυει κατι αλλο;
amyroukai
19/01/2017, 09:28
το κοστος λειτουργιας του εξουσιοδοτημενου σε τι διαφερει απο αυτο του μη εξουσιοδοτημενου δεν καταλαβαινω.
Αμφοτεροι δεν εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις; Γιατι να παω λοιπον στο εξουσιοδοτημενο και οχι σε εξειδικευμενο εστω και αν προκειται για την εγγυηση εφοσον με καλυπτει ο κανονισμος της ΕΕ 461/2010 ; η μηπως ισχυει κατι αλλο;
Δεν τις έχουν, το γιατί το έχει γράψει ο Χάρης λίγο πιο πίσω.
Δεν τις έχουν, το γιατί το έχει γράψει ο Χάρης λίγο πιο πίσω.
ναι διαβασα αλλα πως μπορει να πιστοποιησει καποιος οτι ισχυουν ολα αυτα; Τελος παντων ατερμονη συζητηση. Επιλεγεις,υπολογιζεις,ρωτας και πορευεσαι.
Εχω ακουσει διαφορα απο ανθρωπους που εκτιμω αλλα και ανθρωπους με γνωση στο θεμα συνεργεια και αντιμετωπιση του πελατη σε χωρες του εξωτερικου οχι απαραιτητα ΕΕ και οχι εχω ερυθριασει αλλα.............. Αμεσως ομως επανηλθα στην πραγματικοτητα και σκεφτηκα οτι ζω σε μια χωρα που το μονο που εχει- ως στιγμη βεβαια γιατι αυτο που θα επακολουθησει σε λιγο- ειναι θαλασσα και ηλιος. Οτιδηποτε αλλο ειναι σε μονιμη βαση σε κατασταση παρακμης η τσιρκου.
Νομίζω ότι όλοι το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν μας αρέσουν οι υπερβολές στις τιμές συντήρησης. Μπορεί η εργατοώρα να είναι υψηλή αλλά δεν μπορεί ένα εξουσιοδοτημενο να πουλάει τα αναλώσιμα 100% επάνω.
Όταν ζούσαμε στην φούσκα του έχω και τα δίνω και πάω μόνο σε εξουσιοδοτημενο πέρασε. Τώρα χρήματα δεν υπάρχουν. Από καμία από τις 2 πλευρές. Αρα ολοι πρεπει να αναθεωρησουν και να προσαρμοστουν με τα νεα δεδομενα . Πως ομως να γινει κατι τετοιο οταν το ιδιο το κρατος κανει το αντιθετο .
Είναι ένας φαυλος κύκλος και εχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης όλοι μας.
taisteal
19/01/2017, 09:47
20 χρόνια οδηγώ φορτηγά,Ι.Χ και μοτοσυκλέτες,έχω επισκεφθεί αμέτρητες αντιπροσωπείες πανελλαδικά.
ΟΛΕΣ Γ.Τ.Π.Κ.
Ούτε μια της προκοπής.
Το πρόβλημα είναι ότι οι εισαγωγείς δίνουν την "πιστοποίηση " του "εξουσιοδοτημενου" στον κάθε σκιτζη άνευ ελέγχου.
Όποιος έχει τα φράγκα παίρνει και την στάμπα. ....
Cpt_Slow
19/01/2017, 10:11
Στην τελευταία παράγραφο όλο το ζουμί και η πραγματικότητα του ελληνικού εμπορίου.
Μπαίνεις στο μαγαζί του κάθε μαλάκα και σε αντιμετωπίζει σαν ιθαγενή από τα βάθη του αμαζονίου που δεν ξέρει ανάγνωση και γραφή και φυσικά δεν έχει καμιά επαφή με οτιδήποτε αφορά την μηχανή του ή οτιδήποτε άλλο.
Ο έλληνας μαγαζάτορας είναι ο άρχοντας της γνώσης. Όλοι οι άλλοι είναι απλά ηλίθιοι.
Διαφωνώ εκεί που λες ότι σημασία έχει το πως πουλάς και όχι η δουλειά που κάνεις. Σε βάθος χρόνου(6 μήνες-1 χρόνο δεν έχει τόσο σημασία) εάν έχεις πουλήσει αέρα κοπανιστό θα γίνει αντιληπτό ακόμα και από τον ανυποψίαστο αγοραστή-πελάτη. Και τότε δεν θα χάσεις μόνο έναν πελάτη. Πρέπει και να ξέρεις να προωθείς και να είσαι τίμιος και ποιοτικός σε αυτό που κάνεις.
Αυτο ειναι η αληθεια. Πρέπει να είναι και καλή η δουλειά σου αλλά και να φεύγει ο πελάτης χαρούμενος. Πρέπει να μπορεί να στα παίρνει με χαρά. Έχω πάει σε συνεργείο στο οποίο ο "μάστορας" ήταν νέο παιδί είχα ακούσει τα καλύτερα φαινόταν οτι ξέρει "καντάρια" απο μηχανές αλλά ο τρόπος που μου μίλησε με έκανε να θέλω να του φέρω το μηχανάκι στο κεφάλι. Αποτέλεσμα ενω θα μπορούσε πολύ εύκολα να με κάνει μόνιμο του πελάτη τώρα όποιος θα με ρωτήσει θα του πω για την ειρωνία που εισέπραξα παρά για το οτι κατευθείαν κατάλαβε τι φταίει, για την καλή τιμή που μου είπε και για το πόσο καθαρό συνεργέιο είχε.
Αυτο ειναι η αληθεια. Πρέπει να είναι και καλή η δουλειά σου αλλά και να φεύγει ο πελάτης χαρούμενος. Πρέπει να μπορεί να στα παίρνει με χαρά. Έχω πάει σε συνεργείο στο οποίο ο "μάστορας" ήταν νέο παιδί είχα ακούσει τα καλύτερα φαινόταν οτι ξέρει "καντάρια" απο μηχανές αλλά ο τρόπος που μου μίλησε με έκανε να θέλω να του φέρω το μηχανάκι στο κεφάλι. Αποτέλεσμα ενω θα μπορούσε πολύ εύκολα να με κάνει μόνιμο του πελάτη τώρα όποιος θα με ρωτήσει θα του πω για την ειρωνία που εισέπραξα παρά για το οτι κατευθείαν κατάλαβε τι φταίει, για την καλή τιμή που μου είπε και για το πόσο καθαρό συνεργέιο είχε.
Αυτο δεν το καταλαβα.
Προτιμας χαρουλες και γελακια, απο την σωστη δουλεια;
Και γιατι να μην αναφερεις σε αλλους το ποσο καλος μηχανικος ειναι; Επειδη σε ειρωνευτηκε και σου μιλησε αποτομα;
Τι θελουμε τελικα απο ενα συνεργειο;
Cpt_Slow
19/01/2017, 10:47
Δεν είναι τα γελάκια, ειναι η στοιχειώδης ευγένια. Όταν ρωτάω κατα πόσον σίγουροι είμαστε οτι η αλλαγή ενός ανταλλακτικού που κοστίζει 100ευρώ θα λύσει το πρόβλημα δεν νομίζω οτι η σωστή απάντηση είναι "μπαμπα φέρε μια υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουμε στο παιδί εδω" με ύφος σενσέι του ροπόκλειδου και άλλες αντίστοιχες απαντήσεις στα 5' κουβέντας. Σε τέτοιο τύπο ανθρώπου απλά δεν θέλω να δώσω ούτε 1 απο τα ευρώ μου όσο καλός και αν είναι. Του επιβραβεύω αυτή την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Σωστή δουλειά μου κάνει και το συεργείο που τελικά διάλεξα ενώ ταυτόχρονα ειναι ευγενικός και πρόθυμος να μου εξηγεί κάθετι που κάνει στη μηχανή.
Τι θελουμε τελικα απο ενα συνεργειο;
Mήπως επαγγελματική συμπεριφορά σε όλα;;;;
Και στις χρεώσεις και στην εργασία και στην ''επαφή'' ;;;;;;;;
paramedic
19/01/2017, 11:00
Η κουβέντα είναι μεγάλη και δύσκολη μιας και υπάρχει το εξής πρόβλημα : Δεν είναι όλοι οι εξουσιοδοτημένοι καλοί-κακοί και με ίδιες τιμές και δεν είναι όλοι οι μη εξουσιοδοτημένοι καλοί-κακοί με χαμηλές τιμές.
Απο πλευράς μοτοσυκλέτας έχω πάει και σε εξουσιοδοτημένο καλό και φτηνό και ακριβό(προφανώς ο καθένας έβαζε ότι τιμή ήθελε σε ανταλλακτικά και εργατοώρα). Εχω πάει και σε εξουδιοτημένο κακό απο την άλλη. Βασικό θέμα των κακών είναι οτι ΔΕΝ κάνουν αυτά που λένε και φυσικά δεν κάνει την δουλειά ο μάστορας αλλά το πιτσιρίκι των 10€ μεροκάματο. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με το πιτσιρίκι αλλά απο την στιγμή που ήξερε λιγότερα απο εμένα πάνω στην μηχανή μου ε τότε υπάρχει πρόβλημα.
Αν λοιπόν στα εξουσιοδοτημένα έπαιρνες αυτό που πληρώνεις τότε λίγοι(και προφανώς αδαής) θα είχαν πρόβλημα θαρρώ. Στο κουτί πχ πάω πια μονο σε αντιπροσωπία αλλά του Ρεθύμνου(παρόλο που μένω Αθήνα) γιατί έχει τύχει να παω 2 φορές και ήταν σπαθί σε όλα τους και τίμιοι μέχρι αηδίας παρόλο που ήταν ελάχιστα πιο ακριβοί απο το τοπικό εξειδικευμένο συνεργείο της περιοχής μου. Ε τότε γιατί να μην τους τιμήσω? Στην τελική πιο φτηνά σε βάθος χρόνου θα μου έρθει.
Στην μηχανή τώρα λόγω Ιταλικής προέλευσης της μηχανής ψάχνεις τον μάστορα τον καλό. Αρα αφήνεις τον εξουσιοδοτημένο στην άκρη και πας σε αυτόν που είναι γνώστης και έχει άκρες και για το διαγνωστικό και καλά και εξεικευμένα εργαλεία αν χρειάζονται κλπ κλπ. Το διαγνωστικό πχ και κάτι άλλα προγράμματα της BMW τα έχει φίλος και συνάδελφος(νοσηλευτής) τι να λέμε...
Δεν είναι τα γελάκια, ειναι η στοιχειώδης ευγένια. Όταν ρωτάω κατα πόσον σίγουροι είμαστε οτι η αλλαγή ενός ανταλλακτικού που κοστίζει 100ευρώ θα λύσει το πρόβλημα δεν νομίζω οτι η σωστή απάντηση είναι "μπαμπα φέρε μια υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουμε στο παιδί εδω" με ύφος σενσέι του ροπόκλειδου και άλλες αντίστοιχες απαντήσεις στα 5' κουβέντας. Σε τέτοιο τύπο ανθρώπου απλά δεν θέλω να δώσω ούτε 1 απο τα ευρώ μου όσο καλός και αν είναι. Του επιβραβεύω αυτή την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Σωστή δουλειά μου κάνει και το συεργείο που τελικά διάλεξα ενώ ταυτόχρονα ειναι ευγενικός και πρόθυμος να μου εξηγεί κάθετι που κάνει στη μηχανή.
Δεν συμφωνω, ουτε και διαφωνω μαζι σου.
Το ερωτημα μου ειναι, γιατι να αναφερεις την ειρωνεια του και οχι την ποιοτητα της εργασιας του;
Ποιο το οφελος σου; Θα σου περασει η τσαντιλα;
Επισης το να σου εξηγει ο μηχανικος τι και πως, δεν ειναι υποχρεωση του.
Mήπως επαγγελματική συμπεριφορά σε όλα;;;;
Και στις χρεώσεις και στην εργασία και στην ''επαφή'' ;;;;;;;;
Θα πρεπει να υπαρχει και ο αντιστοιχος πελατης απεναντι του ομως, ε;
Λεμε για τους επαγγελματιες, αλλα για τους πελατες που ειναι "γνωστες" ή που δεν σε αφηνουν να δουλεψεις ρωτωντας συνεχως τι κανεις, γιατι το κανεις, πως το κανεις και ποιο το αποτελεσμα ή που μπουκαρουν σε χωρους που δεν τους επιτρεπεται, κτλ-κλπ και γενικοτερα σπαζοκλαμπανιες, δεν ακουγονται πολλα.
Επαγγελματιας αυτος, οτι να'ναι εγω;
PortisHead
19/01/2017, 11:10
Για μένα η επιλογή εξουσιοδοτημένου ειναι πάντα σχετική και με τον μαστορα που δουλευει σε αυτό.
Αν απλά εχουν προσλάβει εκείνον που δεχτηκε να δουλευει με τα λιγοτερα δυνατα χρήματα,
ασχέτου κατάρτησης,καλύτερα στον Μαστρο-Μητσο.
Το ατου τους πέρα απο τον εξοπλισμό που διαθέτουν,
ειναι οτι εχουν δει 200 μηχανάκια ιδιο με το δικό σου και ξερουν αμεσα που και τι θα κανουν.
Οχι , κατσε να δουμε απο που παιρνει ρευμα αυτό , και που πάει το τάδε σωληνάκι.
Προσωπικα αν ενδιαφέρει τους Suzukόβιους, το επίσημο συνεργειο στην Συγγρου,
έχει και πολυ ευγενικό μάστορα και γνώστη αντικειμένου.
Μαλιστα...2 μερες μετα με πηραν τηλεφωνο απο τα κεντρικα να με ρωτησουν αν εμεινα ευχαριστημενος
κι αν έχω να σχολιασω κάτι με τις υπηρεσίες που προσφέραν.
Η ευγενεια δεν ειναι παραγοντας οου πρεπει να αμελειται...ψαχνοντας για νεο μηχανικο πηρα τηλεφωνο να ρωτησω τιμες εναν εξουσιοδοτημενο χοντα που ταχα ειχε βραβευτει και ολας για την εξυπηρετηση..δεν θα σταθω στις ακριβες του τιμες σε σχεση με τους συναδελφους του αλλα στην αντιδραση του οταν ευγενικα τον ρωρησα αν θα μπορουσα να παρευρισκομαι κατα τη διαρκεια του σερβις...μονο που δεν βγηκε απο το καλωδιο του τηλεφωνου να με πιασει απο το λαιμο...εννοειται delete..
Αυτο που εχω βιωσει οτι παντα χρειαζεται ψαξιμο και ποτε μην κανεις τον μαστορα να αισθανθει οτι σε εχει δεδομενο...οι μη επαγγελματιες σε αυτο το σημειο θα σου αλλαξουν τα φωτα..ερευνα αγορας, συστασεις και κοινη λογικη παντα..
Cpt_Slow
19/01/2017, 11:45
Δεν συμφωνω, ουτε και διαφωνω μαζι σου.
Το ερωτημα μου ειναι, γιατι να αναφερεις την ειρωνεια του και οχι την ποιοτητα της εργασιας του;
Ποιο το οφελος σου; Θα σου περασει η τσαντιλα;
Επισης το να σου εξηγει ο μηχανικος τι και πως, δεν ειναι υποχρεωση του.
Φίλε μου μέρος της δουλειάς μου είναι να μιλάω με πελάτες, υποχρέωση μου θεωρώ όταν κάποιος που επιλέγει να δώσει τα λευτά του σε εμένα αντί σε κάποιον άλλο μηχανικό να του απαντάω πρόθυμα και να του εξηγώ οτιδήποτε τεχνικό με ρωτήσει ακόμα και αν βλέπω οτι δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτα που του απαντάω. Κάτι παραπάνω απο υποχρέωση μου είναι να είμαι ευγενικός μαζί του. Τα λευτά που θα μου δώσει πρέπει να τα κερδίσω με την σωστή ποιότητα υπηρεσιών αλλά και με το πως θα τον αντιμετωπίσω και πίστεψε με το δεύτερο κάνει την διαφορά καθώς είναι αρκετοί σε όλους τους κλάδους που μπορούν να σου παρέχουν σωστές υπηρεσίες.
Δεν έχω ειρωνευτεί κανέναν ποτέ όσο και αν με κούρασε με αποτέλεσμα να έχω χτίσει σχέσεις επιστοσύνης μαζί τους.Τώρα ως πελάτης Απαιτώ την επαγγελματική συμμπεριφορά και την ίδια σχέση επιστοσύνης καθώς αφορά την ασφάλεια μου. Αν σε κουράζει να μου εξηγήσεις γιατί κάτι πάνω στη μηχανή μου θέλει αλλαγή ή γιατί δεν λειτουργεί σωστά ή να κάνουμε μια κουβέντα για το ποιό ελαστικό πχ μου ταιριάζει απλά δεν αξίζεις να πάρεις τα λευτά μου. Μπορεί να έχεις κάποιο άλλο κοινό στο οποίο το υφάκι και η αίσθηση οτι του κάνεις χάρη που ασχολείσαι μαζί του ενω θα έπρεπε να είσαι αρχιμηχανικός του Ροσσι να το σκλαβώνει, στα μάτια μου θα είσαι πάντα ένας κακός επαγγελματίας ο οποίος όπως δεν σέβεσαι εμένα σήμερα, αύριο μπορεί να μην σεβαστείς την δουλεία που πρέπει να κάνεις στη μηχανή μου και κατεπέκταση την ασφάλεια μου. Οπότε φυσικό επακόλουθο θα πω σε όποιον με ρωτήσει να μην σε επιστευτεί.
Αλήθεια τώρα ανακαλύψατε ότι στην Ελλάδα η μαγκιά (η τζάμπα) περισσεύει ?
Φίλε μου μέρος της δουλειάς μου είναι να μιλάω με πελάτες, υποχρέωση μου θεωρώ όταν κάποιος που επιλέγει να δώσει τα λευτά του σε εμένα αντί σε κάποιον άλλο μηχανικό να του απαντάω πρόθυμα και να του εξηγώ οτιδήποτε τεχνικό με ρωτήσει ακόμα και αν βλέπω οτι δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτα που του απαντάω. Κάτι παραπάνω απο υποχρέωση μου είναι να είμαι ευγενικός μαζί του. Τα λευτά που θα μου δώσει πρέπει να τα κερδίσω με την σωστή ποιότητα υπηρεσιών αλλά και με το πως θα τον αντιμετωπίσω και πίστεψε με το δεύτερο κάνει την διαφορά καθώς είναι αρκετοί σε όλους τους κλάδους που μπορούν να σου παρέχουν σωστές υπηρεσίες.
Δεν έχω ειρωνευτεί κανέναν ποτέ όσο και αν με κούρασε με αποτέλεσμα να έχω χτίσει σχέσεις επιστοσύνης μαζί τους.Τώρα ως πελάτης Απαιτώ την επαγγελματική συμμπεριφορά και την ίδια σχέση επιστοσύνης καθώς αφορά την ασφάλεια μου. Αν σε κουράζει να μου εξηγήσεις γιατί κάτι πάνω στη μηχανή μου θέλει αλλαγή ή γιατί δεν λειτουργεί σωστά ή να κάνουμε μια κουβέντα για το ποιό ελαστικό πχ μου ταιριάζει απλά δεν αξίζεις να πάρεις τα λευτά μου. Μπορεί να έχεις κάποιο άλλο κοινό στο οποίο το υφάκι και η αίσθηση οτι του κάνεις χάρη που ασχολείσαι μαζί του ενω θα έπρεπε να είσαι αρχιμηχανικός του Ροσσι να το σκλαβώνει, στα μάτια μου θα είσαι πάντα ένας κακός επαγγελματίας ο οποίος όπως δεν σέβεσαι εμένα σήμερα, αύριο μπορεί να μην σεβαστείς την δουλεία που πρέπει να κάνεις στη μηχανή μου και κατεπέκταση την ασφάλεια μου. Οπότε φυσικό επακόλουθο θα πω σε όποιον με ρωτήσει να μην σε επιστευτεί.
Κανεις αλματα λογικης.
Δεν προσπαθω να σε πεισω για κατι. Δεν καταλαβα τι ηθελες να πεις πριν, μου το διευκρινησες και ευχαριστω γι' αυτο.
Συνεχιζω να μην συμφωνω αλλα ουτε και να διαφωνω μαζι σου.
Αλήθεια τώρα ανακαλύψατε ότι στην Ελλάδα η μαγκιά (η τζάμπα) περισσεύει ?
Στην χωρα αυτή έχουμε τους επαγγελματίες που μας αξίζουν.
Μ@λακες καταναλωτές, τριμ@λακες επαγγελματίες.
Και μην παρεξηγηθεί κανείς, να σας γνωστοποιησω οτι υπαγομαι και στις 2 κατηγορίες .
Στην χωρα αυτή έχουμε τους επαγγελματίες που μας αξίζουν.
Μ@λακες καταναλωτές, τριμ@λακες επαγγελματίες.
Και μην παρεξηγηθεί κανείς, να σας γνωστοποιησω οτι υπαγομαι και στις 2 κατηγορίες .
Λέω το εξής φίλε (μπορεί και λάθος βέβαια) ,ζούμε στην καλύτερη χώρα που κατοικείται από τους χειρότερους κατοίκους.
Μπορεί έτσι να πρέπει ποιος ξέρει για να υπάρχει "ισορροπία".Πιθανόν αν είμασταν καλύτεροι να μας είχαν κάνει φαιό νταμάρι...
Λέω το εξής φίλε (μπορεί και λάθος βέβαια) ,ζούμε στην καλύτερη χώρα που κατοικείται από τους χειρότερους κατοίκους.
Μπορεί έτσι να πρέπει ποιος ξέρει για να υπάρχει "ισορροπία".Πιθανόν αν είμασταν καλύτεροι να μας είχαν κάνει φαιό νταμάρι...
Πάλι η κλίκα της Αττικης! .....:D
Άσε βρε μπακ. .....
Που τον ειδες τον παραδεισο;
Έχουμε πνίγει στο σκουπιδαριο και το νεοχλιδοκιτς.
Απαιτούμε από τον μάστορα να είναι
- Εκπαιδευμένος
- Άψογος στην δουλειά του
- Οικονομικός
- Μερακλής
- Αρίστος διαχειριστής οικονομικών
- Ευγενικός
- Ταχύς
- Αλάνθαστος
- Να ψυχολογεί τον κάθε πελάτη τι καπνό φουμάρει
Τα πάντα , όλα…
Ε, δεν παίζει …
Για εμένα τα δυο σημαντικά είναι το
Εκπαιδευμένος
Καλός – προσεχτικός στην δουλειά του.
Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες …
Και , όχι , κανένας σοβαρός τεχνικός δεν πρέπει να δέχεται να έχει τον πελάτη πάνω από το κεφάλι του..
Πάλι η κλίκα της Αττικης! .....:D
Άσε βρε μπακ. .....
Που τον ειδες τον παραδεισο;
Έχουμε πνίγει στο σκουπιδαριο και το νεοχλιδοκιτς.
Αυτά ρε είναι κατορθώματα των κατοίκων που λέγαμε...
Το "φαιό νταμάρι" το δανείστηκα και δεν αναφερόμουνα στην Αττική, αντικατέστησέ το με το "ίσωμα".
Για γνώμες για την καλύτερη χώρα (κανονικά έπρεπε να γράψω "τόπο" ) να μας πουν οι μετανάστες του φόρουμ.
Για γνώμες για την καλύτερη χώρα (κανονικά έπρεπε να γράψω "τόπο" ) να μας πουν οι μετανάστες του φόρουμ.
:lipssealed:
Cpt. Haddock
19/01/2017, 12:57
Cpt. Haddock
19/01/2017, 12:58
Και , όχι , κανένας σοβαρός τεχνικός δεν πρέπει να δέχεται να έχει τον πελάτη πάνω από το κεφάλι του..
Αυτό και 955 βρουμς
Ασε τις μλκίες.
Σε πολλά είμαστε σκ@τά, σε άλλα πολύ καλύτεροι.
Cpt. Haddock
19/01/2017, 13:00
Ασε τις μλκίες.
Σε πολλά είμαστε σκ@τά, σε άλλα πολύ καλύτεροι.
Ναι, αλλα αντι να επικεντρωθουμε στα καλα και να τα βελτιώσουμε/πουλήσουμε/επεκτείνουμε, γινομαστε όλο και καλυτεροι στα σκατα.
Cpt_Slow
19/01/2017, 13:11
Απαιτούμε από τον μάστορα να είναι
- Εκπαιδευμένος
- Άψογος στην δουλειά του
- Οικονομικός
- Μερακλής
- Αρίστος διαχειριστής οικονομικών
- Ευγενικός
- Ταχύς
- Αλάνθαστος
- Να ψυχολογεί τον κάθε πελάτη τι καπνό φουμάρει
Τα πάντα , όλα…
Ε, δεν παίζει …
Για εμένα τα δυο σημαντικά είναι το
Εκπαιδευμένος
Καλός – προσεχτικός στην δουλειά του.
Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες …
Τα εκτός των κόκκινων περιγράφουν ακριβώς τον επαγγελματία. Το οικονομικός δεν το βάζω γιατί ότι πληρώνεις παίρνεις. Το ταχύς δεν καίει πολλούς εάν έχει όλα τα υπόλοιπα κατα το "Αρίστος διαχειριστής οικονομικών" δεν με αφορά πως διαχειρίζεται τα οικονομικά του ο Αρίστος,ας συμβουλευτεί λογιστή :lol:.
Ζητώντας λίγα σαν πελάτης δεν πρόκειται να βελτιωθεί κάτι ποτέ, σε όλους του τομείς όχι μόνο στα συνεργεία. Έχουμε φτάσει δηλαδή να κάνουμε γαργάρα οτιδήποτε άλλο αρκεί να κάνει τι, την δουλεία του και μόνο που οφείλει γιατί θα πληρωθεί. Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να μπαίνει καν σαν παράμετρος.
Σαουδική ήσουν ρε ή Σουηδική ? μη χέσω...
Βγάλε το θέμα αν θες από τα "συνεργεία" και όποτε μπορείς βγάλε τα τσιρότα από το στόμα να ακούσω.
Μην γράψεις όμως για κατοίκους .
harris_x
19/01/2017, 14:44
Για να πας σε μη εξουσιοδοτημένο όντας εντός εγγύησης και να μη την χάσεις, πρέπει να είσαι πολύ διαβασμένος σχετικά με το τι απαιτεί η συντήρηση του οχήματός σου.
Κατά τα άλλα, μερικές μάρκες όταν πρόκειται για μεγάλες ζημιές εκτός εγγύησης, εξετάζουν το loyalty των πελατών τους προτού δώσουν οποιουδήποτε ποσοστού good will ;)
Γενικώς, είναι προς το συμφέρων μας να πηγαίνουμε σε εξουσιοδοτημένο αν έχουμε εντός εγγύησης όχημα.
basilis_k6
19/01/2017, 14:47
Να αλλαζετε μαστορα καθε 2-3 επισκεψεις. Στην αρχη ολοι καλοι ειναι. Ευγενια προθυμια σωστη δουλειά κτλ. Πριν σας πιασει κοτσο πατε παρακατω. Δοκιμασμενο επι 10+ ετιας.
harris_x
19/01/2017, 14:50
Το πρόβλημα είναι ότι οι εισαγωγείς δίνουν την "πιστοποίηση " του "εξουσιοδοτημενου" στον κάθε σκιτζη άνευ ελέγχου.
Όποιος έχει τα φράγκα παίρνει και την στάμπα. ....
Η πιστοποίηση δεν δίδεται από την εισαγωγική.
Δίδεται από το εργοστάσιο κατόπιν πρότασης της εισαγωγικής.
Ανάλογα με το εργοστάσιο είναι και οι απαιτήσεις για να πάρει κάποιος τα σήματα.
Έλεγχος υπάρχει πάντα, αυτό που αλλάζει είναι το πόσο αυστηρά είναι τα πρότυπα της κάθε μάρκας.
Εννοείται πως απαιτούνται πολλά χρήματα και ότι αυτός που τα έχει και τα διαθέτει θα πάρει τα σήματα ποιο εύκολα.
Ζητώντας λίγα σαν πελάτης δεν πρόκειται να βελτιωθεί κάτι ποτέ, σε όλους του τομείς όχι μόνο στα συνεργεία. Έχουμε φτάσει δηλαδή να κάνουμε γαργάρα οτιδήποτε άλλο αρκεί να κάνει τι, την δουλεία του και μόνο που οφείλει γιατί θα πληρωθεί. Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να μπαίνει καν σαν παράμετρος.
Συμφωνώ σε αυτό , όμως οι παθογένειες του ελληνικού «επιχηρειν» χτυπάνε και τα συνέργεια.
Συνήθως ,το ελληνικό συνεργείο είναι one man show.
Ενας καλός –μέτριος -κακός μαστορας ανοίγει το δικό του μαγαζί.
Συνήθως , με πολύ μικρό κεφάλαιο γιατί πάντα τα λεφτά είναι θέμα.
Περιμένει να έρθει πελατεία και παράλληλα τα έξοδα τρέχουν.
Προσπαθεί φιλότιμα να κερδίσει τον πελάτη , με την δουλειά του , με τις καλές τιμές , με την φιλική διάθεση κλπ
Παίρνει και ένα πιτσιρικά να πηγαίνει για ανταλλακτικά, (αλλάζει και κάνα λάδι , αλυσίδα κλπ)
Εχει γινει πλέον αφεντικό και μιλάει στα τηλέφωνα , κλείνει ραντεβού , κόβει τιμολόγια, κατεβάζει κινητήρα , καβλαντιζει γύρω από την ράμπα με πελατες-φιλους , δουλεύει μεχρι την νυχτα (κα πολλες φορες Κυριακή με κατεβασμένα ρολά) γιατι ο χρόνος δεν φτάνει , προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον κάθε περίεργο ή όχι πελάτη .
Δεν μπορεί να λείψει ούτε ώρα από το μαγαζί , να αρρωστήσει αποκλείεται .
Φυσικά, χρόνος για εκπαίδευση , ενημέρωση , κλπ ουτε για δείγμα γιατί , στον ελάχιστο που έχει , πρέπει να ξεκουραστεί και να δει και τους δικούς του.
Αν και , πραγματικά σέβομαι απόλυτα τον κόπο και το φιλότιμο ενός τέτοιου μάστορα , δυστυχώς είναι ένα κακό συνεργείο .
Ναι ,για εμενα τα αυτονοητα που λες , είναι και τα πιο βασικά.
Προσεχτική –καλη δουλειά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ειδικά η εκπαίδευση είναι το κομμάτι που πάσχουν οι περισσότεροι. Και δεν εννοώ ένα πτυχίο μηχανικού από μια σχολή κάποτε , αλλά συνεχής καθημερινή ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνολογίες , εργαλεία , διαγνωστικά κλπ .
Δεν θέλω να γινώ φίλος με τον μηχανικό , δεν με νοιάζει να καβλαντιζουμε γύρω από την ράμπα με μπυρες , δεν θελω να του λέω εγω τι να κάνει.
Αυτό που πληρώνω είναι η εξειδίκευση του και ο χρόνος ενός εξειδικευμένου τεχνικού που θα τον αφιερώσει στην μηχανή μου.
Αυτό που θελω είναι όταν θα φυγω να έχουν γίνει οι εργασίες όπως προβλέπεται από τον κατασκευαστή και να εχει διορθωθεί σωστά το όποιο πρόβλημα.
Αυτος είναι ένας σωστός επαγγελματίας.