Σύνδεση

View Full Version : Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος.

Σελίδες : [1] 2

Μανολης67
01/03/2017, 17:52
Απόφαση Αρείου Πάγου..
Το παραθέτω προς γνώση και συμμόρφωση...ουδέν σχόλιο..
Πηγη: Πρωτο Θέμα.

http://www.protothema.gr/greece/article/658575/areios-pagos-ta-mihanakia-pou-kinoudai-anamesa-stis-lorides-ftaine-se-periptosi-atuhimatos/

sergiosm
01/03/2017, 18:01
Απόφαση Αρείου Πάγου..
Το παραθέτω προς γνώση και συμμόρφωση...ουδέν σχόλιο..
Πηγη: Πρωτο Θέμα.

http://www.protothema.gr/greece/article/658575/areios-pagos-ta-mihanakia-pou-kinoudai-anamesa-stis-lorides-ftaine-se-periptosi-atuhimatos/

Το άρθρο είναι άλλη μία απόδειξη της ασχετοσύνης των δημοσιογράφων.

Αν και δεν έχουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης, από το ίδιο το δημοσίευμα προκύπτει ότι η απόφαση δεν λέει αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου.

Σύμφωνα με αυτό η απόφαση έκρινε ότι «η οδική συμπεριφορά της, που αποκλειστικά είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος και τον αποτόκων αυτού συνεπειών, του οδηγού του φορτηγού μη βαρυνομένου με συνυπαιτιότητα αφού αυτός εκινείτο σταθερά εντός της λωρίδας κυκλοφορίας του και μάλιστα, αναγκαστικά λόγω της πυκνής κυκλοφορίας, με ελαχίστη ταχύτητα».

Δηλαδή έκρινε ότι για το συγκεκριμένο ατύχημα υπαίτια ήταν η οδηγός της μηχανής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι για κάθε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται μηχανή που κινείται ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίες φταίει η μηχανή.

kostas777
01/03/2017, 18:04
Ευτυχώς που δεν σκοτώθηκε.. Προσοχή με τις νταλίκες, αν δεν έχει χώρο καλύτερα να περιμένεις. Και βγάλτε τους κωλοκαθρέφτες.

Τώρα, εφόσον ο Κ.Ο.Κ. λέει αυτά που λέει, θα μπορούσε να βρει ποτέ δίκιο; Ο δικηγόρος της δηλαδή πίστευε ότι θα τα κατάφερναν; Λίγο παράτολμο νομίζω.

infidel
01/03/2017, 18:04
Λογικό μου ακούγεται, βάση των ισχυόντων νόμων. Υπάρχει κάποιος δλδ οδηγός μηχανής που πιστεύει ότι επιτρέπεται η κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα (στην Ελλάδα);

ptc
01/03/2017, 18:07

Λιγα λογια για τον Τσιμπουκη, ετσι; Τον Τσιμπουκη να μην τον βαζεις στο στομα σου! :lol:

Επιθετο να σου πετυχει ομως...

sergiosm
01/03/2017, 18:08
Λιγα λογια για τον Τσιμπουκη, ετσι; Τον Τσιμπουκη να μην τον βαζεις στο στομα σου! :lol:

Επιθετο να σου πετυχει ομως...

:lol:

amyroukai
01/03/2017, 18:09

Αυτό δεν σημαίνει ότι για κάθε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται μηχανή που κινείται ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίες φταίει η μηχανή.

συμφωνούμε, αλλά το πόσο στόκοι είναι ουκ ολίγοι δικαστικοί, το πόσο συντηρητικοί και το πόσο ευκολοεντυπωσιαζόμενοι (πς τι είπα πάλι) από τέτοιες ρητορικές το ξέρεις καλύτερα. Αν δεν ήταν, ο τρόπος που γράφονται οι αγωγές (ήτοι σαν να απευθύνονται σε κοινό νοημοσύνης σταρ τσάνελ και πολύ είπα) δεν θα ήταν αυτός.

Μανολης67
01/03/2017, 18:10

Αν και δεν έχουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης, από το ίδιο το δημοσίευμα προκύπτει ότι η απόφαση δεν λέει αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου.

Σύμφωνα με αυτό η απόφαση έκρινε ότι «η οδική συμπεριφορά της, που αποκλειστικά είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος και τον αποτόκων αυτού συνεπειών, του οδηγού του φορτηγού μη βαρυνομένου με συνυπαιτιότητα αφού αυτός εκινείτο σταθερά εντός της λωρίδας κυκλοφορίας του και μάλιστα, αναγκαστικά λόγω της πυκνής κυκλοφορίας, με ελαχίστη ταχύτητα».

Δηλαδή έκρινε ότι για το συγκεκριμένο ατύχημα υπαίτια ήταν η οδηγός της μηχανής.

Δεν ειμαι νομικός, ουτε θέλω να ...αντιδικήσω μαζί σου..αλλά νομίζω δημιουργεί τετελεσμένο, χρονια κάνω και εγω αυτό..κινούμενος μεταξύ των λωρίδων (σφηνα το λέγαμε παλιά, διήθηση τωρα.) αλλά ειχα παντα στο μυαλό μου ότι αν πάει κάτι στραβά θα ήμουν υπεύθυνος.

stefanos
01/03/2017, 18:39
Νομίζω ότι απαγορεύεται η κίνηση 2 οχημάτων στην ίδια λωρίδα από παλιά, οπότε έτσι κι αλλιώς παράνομοι είμαστε, εκτός εάν
εκτελούμε διαδοχικές προσπεράσεις οπότε οδηγούμε επικινδύνως πάλι παράνομοι...
τι ακριβώς χάσαμε δεν κατάλαβα.

amyroukai
01/03/2017, 19:55
παλιά δεν ήταν απαγορευμένη η διήθηση ή ήταν ρητώς. με τον τελευταίο ΚΟΚ είναι και τιμωρητέα. Αυτό χάθηκε. Το αν θα γίνει της μουρλής με τον κάθε ηλίθιο που θα μπορεί να σε ρίξει υπό οιεσδήποτε συνθήκες και εν συνεχεία να πει "α δεν φταίω, περνούσε παρανόμως" και να είναι μάγκας ατιμώρητος.

Και φυσικά, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ συλλογικό όργανο για να πάει να ζητήσει ότι έγινε πχ στην Γαλλία με την διήθηση, γιατί όλα τα τσουτσέκια ασχολούνται με τους αγώνες και καμμιά κρατική επιχορήγηση του σωματείου τους και μόνον.

Ε, ρε ΕΟΜ, το ΠΑΣΟΚ του μοτοσικλετισμού θα γίνεις... Που 'σαι ρε ΓΓ να βάλεις τάξη...

panavour
01/03/2017, 20:07
Το αρθρο δεν κομιζει γλαυκαν εις Αθηνας,Ολοι που οδηγουμε χρονια το ξερουμε οτι η σφηνα αναμεσα στις λωριδες -διηθηση το λενε τωρα-ειναι παρανομη και αν συμβει οτιδηποτε δεν βρισκουμε το δικηο μας,αλλα τι να κανεις στην πυκνη κυκλοφορια???Να περιμενεις?Τοτε χανεις το πλεονεκτημα της μηχανης στην πολη.

ptc
01/03/2017, 20:09
παλιά δεν ήταν απαγορευμένη η διήθηση ή ήταν ρητώς. με τον τελευταίο ΚΟΚ είναι και τιμωρητέα. Αυτό χάθηκε. Το αν θα γίνει της μουρλής με τον κάθε ηλίθιο που θα μπορεί να σε ρίξει υπό οιεσδήποτε συνθήκες και εν συνεχεία να πει "α δεν φταίω, περνούσε παρανόμως" και να είναι μάγκας ατιμώρητος.

Ειλικρινης απορια: Επειδη κανω κατι παρανομο ο αλλος δεν εχει ευθυνη αν πεσει πανω μου; Δλδ αν εγω παω και ριξω το αμαξι μου πανω σε ενα παρανομα σταθμευμενο οχημα δεν εχω ευθυνη επειδη το αλλο αμαξι δεν επρεπε να ειναι εκει;
Η κοπελα της υποθεσης ειναι ασχετη περιπτωση, αν καταλαβα καλα επεσε μονη της και μετα ζητησε αποζημιωση γιατι περασε απο πανω της το φορτηγο.

stefanos
01/03/2017, 20:22

Ουσιαστικά μπορεί να σε ρίξει μόνο εάν πάει να αλλάξει λωρίδα.
Οπότε εφόσον έχει πρόθεση αλλαγής λωρίδας σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο δίπλα άρα ουσιαστικά δεν υπάρχει διήθηση
απλά σου παίρνει την προτεραιότητα ενώ κινείσαι στη λωρίδα σου.:whistle::whistle:

amyroukai
01/03/2017, 20:24
από ανάρτηση στο φατσοβιβλίο (δεν αντιγράφω το όνομα για ευνόητους λόγους)

Αυτό αφορά μια δικαστική απόφαση και μόνο, όπου δεν εναρμονίζεται στην κοινοτική οδηγία (που ισχύει από πέρυσι στην Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούγο κτλ) όπου επιτρέπεται η διέλευση των μοτοσυκλετών ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Η κοινοτική οδηγία αναφέρει την υλοποίηση της διάταξης από τις χώρες - μέλη εως το 2018.

Άρα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και αν έχει δίκιο ο άνθρωπος, οι δεινόσαυροι μας θα ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν τον ΚΟΚ του χρόνου. Ξέρω, μικρό καλάθι.

Για την απορία σου, νομίζω πως ΑΝ αποδειχτεί ότι η δική μας παρανομία δεν προκάλεσε το ατύχημα, δεν λαμβάνεται υπ' όψη. Πρακτικά (και έχοντας κάνει άπειρες συζητήσεις για τέτοια θέματα με φίλους δικηγόρους) τα περισσότερα αστικά δικαστήρια βγάζουν συνυπαιτιότητες (και λέω αστικά γιατί αυτό μας νοιάζει κυρίως, τα λεφτά της αποζημίωσης). Το ποσοστό είναι στην επιδεξιότητα του δικηγόρου.

Ουσιαστικά μπορεί να σε ρίξει μόνο εάν πάει να αλλάξει λωρίδα.
Οπότε εφόσον έχει πρόθεση αλλαγής λωρίδας σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο δίπλα άρα ουσιαστικά δεν υπάρχει διήθηση
απλά σου παίρνει την προτεραιότητα ενώ κινείσαι στη λωρίδα σου.:whistle::whistle:

ναι, η λογική αυτό λέει. εφτά χρόνια προσπαθώ να βρω άκρη με αυτόν που άλλαξε λωρίδα και ΔΕΝ ήμουν σε διήθηση κιόλας. Κανονικά, φταίει αυτός που αλλάζει κατεύθυνση. Πρακτικά παίρνεις ένα αυγό, παίρνεις αφρό και ξυραφάκι και...

el_hymador
01/03/2017, 20:48
H διήθηση, η κίνηση των μοτοσικλετών ανάμεσα ή πλαγίως από τα αυτοκίνητα, απαγορεύεται σύμφωνα με τον ΚΟΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη, άρθρο, υπόδειξη που να το αναφέρει ξεκάθαρα αυτό. Το "πάτημα" που την καθιστά παράνομη είναι ότι ο ΚΟΚ αναφέρει πως απαγορεύεται η παράλληλη κίνηση δύο οχημάτων στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας.

Φυσικά έχει πολλά κενά όλο αυτό...

Στην Γαλλία (πιλοτικά σε κάποιες περιοχές) και στην Καλιφόρνια επιτρέπεται η διήθηση των μοτοσικλετών και στην πρώτη περίπτωση, μόνο οφέλη είχε η συγκεκριμένη εφαρμογή. Θα ψάξω το σχετικό άρθρο...

OptimusPrime
01/03/2017, 21:07
Στην αρχη μου εκανε τρομερή εντύπωση εδω στην Γερμανια που τα μηχανάκια,μηχανές πανε πισω απο τα αυτοκινητα και περιμενουυυυυυν κανονικά αλλα ολα μια ιδεα ειναι τελικα .... ειδικα αμα σε γραφουν ακομα και οταν οδηγας το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο ..... λιγο χλωμό το βλέπω να βρει εφαρμογή στην Ελλάδα

Stefanos73
01/03/2017, 22:06
Διήθηση (σφήνα) για τη μοτοσικλέτα... γιατί μπορεί. Διήθηση (σφήνα) για το Punto GT (Peugeot 106 Rallye, etc.) είναι τσόγλανος. Αν πάρει και κανέναν από εμάς παραμάζωμα, θα το συζητάμε για εβδομάδες. Κοιτάξτε, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου δεν το περιμένει και του ξεφυτρώνεις απ'το πουθενά μπορεί να προκύψει η γκέλα. Καλό είναι καμιά φορά να ερχόμαστε και στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου και να σκεφτόμαστε τη δική του δυναμική (πάντα του σκεπτόμενου και λειτουργικού οδηγού αυτοκινήτου).

stefanos
01/03/2017, 22:29
Διήθηση (σφήνα) για τη μοτοσικλέτα... γιατί μπορεί. Διήθηση (σφήνα) για το Punto GT (Peugeot 106 Rallye, etc.) είναι τσόγλανος. Αν πάρει και κανέναν από εμάς παραμάζωμα, θα το συζητάμε για εβδομάδες. Κοιτάξτε, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου δεν το περιμένει και του ξεφυτρώνεις απ'το πουθενά μπορεί να προκύψει η γκέλα. Καλό είναι καμιά φορά να ερχόμαστε και στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου και να σκεφτόμαστε τη δική του δυναμική (πάντα του σκεπτόμενου και λειτουργικού οδηγού αυτοκινήτου).

Άλλο σφήνα άλλο διήθηση.
Διήθηση είναι όταν κινούνται παράλληλα 2 αυτοκίνητα και εγώ περνάω ανάμεσά τους.
Δεν γίνεται με punto και οι οδηγοί σε βλέπουν μια χαρά να έρχεσαι.
Σφήνα είναι κινούμαι στη δεξιά λωρίδα της Ποσειδώνος και ξαφνικά βλέπω τρύπα στην κίνηση και αποφασίζω να αλλάξω 2 λωρίδες με +40 και να ξεφυτρώσω εκεί που δεν με βλέπουν.
Τσόγλανος αν οδηγάει punto, χαζός αν οδηγάει μηχανάκι.

Stefanos73
01/03/2017, 22:32
Άλλο σφήνα άλλο διήθηση.
Διήθηση είναι όταν κινούνται παράλληλα 2 αυτοκίνητα και εγώ περνάω ανάμεσά τους.
Δεν γίνεται με punto και οι οδηγοί σε βλέπουν μια χαρά να έρχεσαι.
Σφήνα είναι κινούμαι στη δεξιά λωρίδα της Ποσειδώνος και ξαφνικά βλέπω τρύπα στην κίνηση και αποφασίζω να αλλάξω 2 λωρίδες με +40 και να ξεφυτρώσω εκεί που δεν με βλέπουν.
Τσόγλανος αν οδηγάει punto, χαζός αν οδηγάει μηχανάκι.

Ένα εκ των δύο οχημάτων σε έχει στα δεξιά του, σου θυμίζω.

teogtp
01/03/2017, 22:55
Εχει δικιο ο Στεφανος............
Βρειτε ποιος........

stefanos
01/03/2017, 22:56
Ένα εκ των δύο οχημάτων σε έχει στα δεξιά του, σου θυμίζω.

Για ελάχιστο χρόνο μέχρι να περάσω.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα αλλάξει λωρίδα γιατί δίπλα του έχει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο το βλέπει και το προσέχει.
Ένα μηχανάκι μπορεί κάποιος να μην το δει να αλλάξει λωρίδα και να σε φάει.
Αν χωράω ή όχι το κρίνω εγώ, δεν βιαζόμαστε κιόλας
Προσωπική άποψη πάντα μπορεί να είμαι λάθος και μπορεί να ακούγεται παράξενο
αλλά στην κίνηση προσπαθώ να κινούμαι σε διήθηση.

amyroukai
01/03/2017, 23:06
αλλά στην κίνηση προσπαθώ να κινούμαι σε διήθηση.

+όσα, είναι απλά αυτοκτονικό το να κινείσαι μαζί με τα αυτοκίνητα. Όσες φορές το έχω κάνει (από κούραση/βαρεμάρα) το έχω μετανιώσει.

irinia
02/03/2017, 06:31
ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ

Ο κώδικας είναι σαφέστατος.
Από εκεί και πέρα το δικαστήριο βασιζόμενο στην έκθεση της τροχαίας
βλέπει και για συνυπαιτιότητα.Και δεν θα έβγαζε ποτέ συνυπαίτιο κάποιον οδηγό
επειδή απλά δεν πήγαινε στη δεξιά λωρίδα λόγω του οχήματος του.
Μπορεί να ήθελε σε 500 μέτρα να στρίψει για παράδειγμα αριστερά και να είχε πάρει τη αριστερή λωρίδα.
Από τη στιγμή που εκινείτο στη λωρίδα του και μάλιστα πολύ σιγά,φταίει 100% το μηχανάκι.
Με αφορμή το περιστατικό θέλω να πω πως η οδική συμπεριφορά αυτών που οδηγάνε μηχανάκι
είναι από ΑΘΛΙΑ έως ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ.
Κάθε μέρα κινδυνεύω να με πατήσουν και να στουκάρω με μηχανάκια.
Μηδέν σεβασμός,γκαύλα ατελείωτη,να περάσω από πάνω από το παπάκι σου να σε πατήσω..!!
Και το χειρότερο..?? ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι περισσότεροι έχουν άγνοια του κινδύνου,οδηγούν εντελώς
απρόσεκτα,τους βλέπω και ανατριχιάζω.Μέχρι και τα γκομενάκια με τα τακούνια ρε παιδιά,κάτι σφήνες
και ο Θεός βοηθός.Ε......που να μη γίνει μετά το κακό..!!
Ποτέ δεν ήμασταν και κυρίες στο δρόμο,αλλά τώρα πλέον το κακό παράγινε
με την ΑΣΧΕΤΙΛΑ που κυκλοφορεί.

7Tolis
02/03/2017, 06:58
Της πάτησε η νταλίκα το χέρι και έχει ακόμα χέρι;
Παράξενο μου φαίνεται.

BLiTzER
02/03/2017, 08:48
Η απόφαση είναι σωστή. Η τύπισσα ήταν απλά ανίκανη, χτύπησε και έπεσε σε σχεδόν σταματημένα αυτοκίνητα και μετά προσπάθησε να βγάλει λεφτά από αυτό. Προφανώς δεν ευθύνεται ένας οδηγός που κινείται στη λωρίδα του, με χαμηλή ταχύτητα και δεν πραγματοποιεί κάποιον ελιγμό.

Αλλά, όπως έγραψαν παραπάνω, αυτό δε σημαίνει ότι κάθε μοτοσικλετιστής που κάνει διήθηση είναι αυτόματα υπαίτιος.

el_hymador
02/03/2017, 08:51
Η απόφαση είναι σωστή. Η τύπισσα ήταν απλά ανίκανη, χτύπησε και έπεσε σε σχεδόν σταματημένα αυτοκίνητα και μετά προσπάθησε να βγάλει λεφτά από αυτό. Προφανώς δεν ευθύνεται ένας οδηγός που κινείται στη λωρίδα του, με χαμηλή ταχύτητα και δεν πραγματοποιεί κάποιον ελιγμό.

Αλλά, όπως έγραψαν παραπάνω, αυτό δε σημαίνει ότι κάθε μοτοσικλετιστής που κάνει διήθηση είναι αυτόματα υπαίτιος.

Bάση νόμου, σε περίπτωση ατυχήματος, είναι.

BLiTzER
02/03/2017, 09:17
Αν εννοείς συνυπαίτιος, ναι. 100% υπαίτιος είναι μόνο αν το ατύχημα προκληθεί αποκλειστικά εξαιτίας της διήθησης. Το οποίο ξέρουμε ότι δε συμβαίνει.

TROOPER
02/03/2017, 09:19
Bάση νόμου, σε περίπτωση ατυχήματος, είναι.

Αυτο. Και παντα ετσι ηταν.
Και ειναι και λογικο. Μην παρααναλυουμε τα προφανη...:)

amyroukai
02/03/2017, 09:23
Αυτο. Και παντα ετσι ηταν.
Και ειναι και λογικο. Μην παρααναλυουμε τα προφανη...:)

Αν θυμάσαι από άλλη περίπτωση απόφασης που είχε ανεβάσει ο Μαναλίσι αν δεν με γελά η μνήμη, μεθυσμένος οδηγός δικαιώθηκε με το σκεπτικό ότι η δική του παρανομία δεν είχε "επίπτωση" στο ατύχημα. Οπότε δεν είναι τόσο προφανές ούτε τόσο λογικό.

PortisHead
02/03/2017, 09:25
Οταν οσηγας αυτοκίνητο κανονικα στην λωρίδα σου, εισαι υποχρεωμένος
να βλεπεις τι γίνεται μπροστά σου,
πισω σου (κεντρικος καθρεπτης),
δεξια και αριστερά σου (πλαϊνοι καθρεπτες).
Οχι με στρες, αλλα να ξερεις τι παιζεται ανα πασα στιγμη γυρω σου.

ΔΕΝ εισαι υποχρεωμενος να μαντευεις και να εισαι στην τσίτα
για το ποιος εμφανίζεται απο το πουθενα ΚΑΙ αναμεσα στις λωριδες κυκλοφοριας.

Αλλιως να εχουμε το νου μας και απο πανω...μην τυχων και θελησει κανενα
ελικοπτερο να περασει αναμεσα μας.

Αλλο, αν οσοι οδηγουμε μηχανες, εχουμε το νου μας και στις διηθησεις των διτροχων.

H.A.Balafoutre
02/03/2017, 09:29
Κι εγώ είμαι της άποψης...πως όποιος το κάνει, το κάνει με δική του ευθύνη. Κι εγώ το κάνω και το κάνω πάντα με υπομονή. Και φυσικά όταν οδηγάω το κουτί, προσέχω να αφήνω χώρο πάντα.

TROOPER
02/03/2017, 09:30
Αν θυμάσαι από άλλη περίπτωση απόφασης που είχε ανεβάσει ο Μαναλίσι αν δεν με γελά η μνήμη, μεθυσμένος οδηγός δικαιώθηκε με το σκεπτικό ότι η δική του παρανομία δεν είχε "επίπτωση" στο ατύχημα. Οπότε δεν είναι τόσο προφανές ούτε τόσο λογικό.

Και προφανες ειναι και λογικο ειναι και ο νομος ηταν παντα ετσι. Δεν σου απαγορευει την διηθηση. Αλλα αν γινει ατυχημα φερει ευθυνη. Ε τωρα αν κανεις δηιθηση και ερθει απο καθετο αφρεναριστο παραβιαζοντας κοκκινο και γινει ηχος και φως δεν θα σε χρεωσουνε υπαιτιοτητα για το ατυχημα.

BLiTzER
02/03/2017, 09:38
Και προφανες ειναι και λογικο ειναι και ο νομος ηταν παντα ετσι. Δεν σου απαγορευει την διηθηση. Αλλα αν γινει ατυχημα φερει ευθυνη. Ε τωρα αν κανεις δηιθηση και ερθει απο καθετο αφρεναριστο παραβιαζοντας κοκκινο και γινει ηχος και φως δεν θα σε χρεωσουνε υπαιτιοτητα για το ατυχημα.

Δε θα προκληθεί ποτέ ατύχημα εξαιτίας της διήθησης. Εκτός αν είσαι η τύπισσα του άρθρου και καταφέρεις το ακατόρθωτο. :lol: 99% το ατύχημα θα προκληθεί από το αυτοκίνητο που θα αλλάξει λωρίδα χωρίς προειδοποίηση και, προφανώς, χωρίς να ελέγξει. Ε εκεί, στη χειρότερη, θα σου καταλογίσουν συνυπαιτιότητα. Διήθηση δε σημαίνει αυτόματα και ευθύνη. Αυτό έγραψα. Όπως δεν ισχύει πάντα το "ο πίσω φταίει", με το οποίο έχουν κολλήσει κάποιοι.

Ας μιλήσει ο δικηγόρος, παρακαλώ, που ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρει.

freco
02/03/2017, 09:38
Πολύ θα ήθελα μια μέρα να σφίξουμε την καρδιά μας και να κυκλοφορήσουμε όλοι εμείς με τις μοτό, όπως ορίζει ο νόμος. Σαν να είχαμε αυτοκίνητο.
Να μείνουμε ακίνητοι ώρες, μπας και συνειδητοποιήσουμε (πολίτες, νομοθέτες, όργανα κλπ) πως η διήθηση είναι προς όφελος όλων. Και όχι να τιμωρείται λόγω δυσκοιλοιότητας και στρουθοκαμηλισμού των νομοθετών και λοιπών "βαμμένων" κουτάκηδων.

Φυσικά η κοπελία της περίπτωσης μας είναι 100% φάουλ. Αλλά από κάτι τέτοια πιάνονται όλοι οι κακόβουλοι και σχολιάζουν / νομοθετούν κλπ με ηλίθιο σκεπτικό.

kostas777
02/03/2017, 09:42
Πολύ θα ήθελα μια μέρα να σφίξουμε την καρδιά μας και να κυκλοφορήσουμε όλοι εμείς με τις μοτό, όπως ορίζει ο νόμος. Σαν να είχαμε αυτοκίνητο.
Να μείνουμε ακίνητοι ώρες, μπας και συνειδητοποιήσουμε (πολίτες, νομοθέτες, όργανα κλπ) πως η διήθηση είναι προς όφελος όλων. Και όχι να τιμωρείται λόγω δυσκοιλοιότητας και στρουθοκαμηλισμού των νομοθετών και λοιπών "βαμμένων" κουτάκηδων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός του φορτηγού κατηγορήθηκε ως φταίχτης και έπρεπε να πληρώσει τα σπασμένα. Με ποιό σκεπτικό;

Νταλίκα στην αριστερή διάβασα.. ξέρουμε τι τυφλές γωνίες έχουν τα αυτοκίνητα και δη οι νταλίκες; Ειδικά οι νταλίκες είναι σχεδόν «τυφλές» από τη δεξιά μεριά. Καλύτερα να μην κάνουμε καθόλου διήθιση όταν έχουμε νταλίκα αριστερά μας.

Manalishi
02/03/2017, 09:48

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149013

BLiTzER
02/03/2017, 09:48
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός του φορτηγού κατηγορήθηκε ως φταίχτης και έπρεπε να πληρώσει τα σπασμένα. Με ποιό σκεπτικό;

Νταλίκα στην αριστερή διάβασα.. ξέρουμε τι τυφλές γωνίες έχουν τα αυτοκίνητα και δη οι νταλίκες; Ειδικά οι νταλίκες είναι σχεδόν «τυφλές» από τη δεξιά μεριά. Καλύτερα να μην κάνουμε καθόλου διήθιση όταν έχουμε νταλίκα αριστερά μας.

Ναι, αλλά δεν είναι ότι δεν την είδε και τη χτύπησε. Μόνη της χτύπησε σε ένα διπλανό αυτοκίνητο και έπεσε κάτω από τη νταλίκα. Darwin award.

MG
02/03/2017, 09:52
To θεμα δεν ειναι αν επιτρεπεται ή αν απαγορευεται...

Ετσι κι αλλιως στα αστικα κεντρα δε γινεται να μην κανεις διηθιση. Ομως πρεπει να χρησιμοποιουμε το μυαλο μας και να κρινουμε καταστασεις... Πχ. Αλλο περναω σταματημενα αυτοκινητα που περιμενουν στο φαναρι για να βγω εμπρος... κι αλλο κανω διηθιση σε αυτοκινητα κινουμενα με σταθερη αλλα χαμηλη ταχυτητα στην Εθνικη οδο.

Στη 2η περιπτωση καλο ειναι να το αποφευγουμε αλλα αν δε γινεται, πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση για το αν θα πρεπει να φρεναρουμε ή να ανοιξουμε λιγο γκαζι κατα περιπτωση...

Το ανησυχητικοτερο ομως ειναι οτι συνηθως οι αποφασεις του Αρειου Παγου, γινονται γραμμη για μικροτερα δικαστηρια και κατ'επεκταση τις Ασφαλιστικες εταιρειες οπου θα επικαλουνται την αποφαση αυτη για να μην αποζημιωνουν τουλαχιστον αμεσα... Αλλα να σπρωχνουν προς τα δικαστηρια την υποθεση.

irinia
02/03/2017, 09:56
Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΗΘΗΣΗ Ή ΟΧΙ..??

Αν άλλαξε και το ξέρει κάποιος ας ενημερώσει.
Άλλο ανοχή της πολιτείας και άλλο το τι λέει ο νόμος.
Στη Γερμανία για παράδειγμα ,αν κάνεις διήθηση με μοτό
ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ..!!
Ο Ελληνικός ΚΟΚ τι λέει..?? Ότι επιτρέπεται..??
Ξεκαθαρίστε πρώτα το τι λέει ο νόμος και μετά τον σχολιάζουμε
αν είναι καλός,κακός,αναχρονιστικός κ.λ.π.

sergiosm
02/03/2017, 09:59
Αν διαβάσετε καλύτερα το ιδιο το άρθρο θα δείτει ότι λέει ότι "υπογραμμίζεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου ότι το γεγονός ότι η νταλίκα ήταν στην αριστερή αντί της δεξιάς λωρίδας του οδοστρώματος (παράβαση άρθρου 17 του ΚΟΚ) «δεν θεμελιώνει αυτή καθεαυτή υπαιτιότητα του οδηγού αυτής»"

Αυτό πολύ απλά είναι η επανάληψη της πάγιας νομολογίας ότι βασική προϋπόθεση της υπαιτιότητας είναι η όποια παράβαση να τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του ατυχήματος

Η τύπισσα ΔΕΝ κρίθηκε υπαίτια επειδή έκανε διήθηση, κρίθηκη υπαίτια γιατί "λόγω αδέξιου χειρισμού της η μοτοσυκλέτα προσέκρουσε αρχικά στην πίσω αριστερή πλευρά του ΙΧ αυτοκινήτου και στη συνέχεια παρεξέκλινε ελαφρώς αριστερά, λόγω της αντίστασης που συνάντησε κατά την πρόσκρουσή της στο αυτοκίνητο, προς το ευρισκόμενο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας του φορτηγό, που εν τω μεταξύ ξεκινούσε, ύστερα από προσωρινή (λόγω πυκνής κίνησης) ακινητοποίησή του, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να εγκλωβιστεί - σφηνώσει η μοτοσυκλέτα μεταξύ των δύο αυτών οχημάτων (φορτηγού και ΙΧ αυτοκινήτου"

Είναι ΑΛΛΟ η παράβαση ενός ή περσσότερων άρθρων του ΚΟΚ και ΑΛΛΟ η υπαιτιότητα για το ατύχημα.

buckley
02/03/2017, 10:00

Απαγορεύεται λέει με Γιαπωνέζικο γιατί τα υπόλοιπα χρειάζονται μια αβάντα για να φτάσουν κάποια στιγμή στον προορισμό τους.
Απορώ ρε μεγάλος άνθρωπος είσαι ,όλα εγώ θα στα λέω ???

irinia
02/03/2017, 10:09
Απαγορεύεται λέει με Γιαπωνέζικο γιατί τα υπόλοιπα χρειάζονται μια αβάντα για να φτάσουν κάποια στιγμή στον προορισμό τους.
Απορώ ρε μεγάλος άνθρωπος είσαι ,όλα εγώ θα στα λέω ???

ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΝΕΡΕ

Περνάω.......και το παπάκι,Χόντα...!!!

BLiTzER
02/03/2017, 10:12
Αν διαβάσετε καλύτερα το ιδιο το άρθρο θα δείτει ότι λέει ότι "υπογραμμίζεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου ότι το γεγονός ότι η νταλίκα ήταν στην αριστερή αντί της δεξιάς λωρίδας του οδοστρώματος (παράβαση άρθρου 17 του ΚΟΚ) «δεν θεμελιώνει αυτή καθεαυτή υπαιτιότητα του οδηγού αυτής»"

Αυτό πολύ απλά είναι η επανάληψη της πάγιας νομολογίας ότι βασική προϋπόθεση της υπαιτιότητας είναι η όποια παράβαση να τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του ατυχήματος

Η τύπισσα ΔΕΝ κρίθηκε υπαίτια επειδή έκανε διήθηση, κρίθηκη υπαίτια γιατί "λόγω αδέξιου χειρισμού της η μοτοσυκλέτα προσέκρουσε αρχικά στην πίσω αριστερή πλευρά του ΙΧ αυτοκινήτου και στη συνέχεια παρεξέκλινε ελαφρώς αριστερά, λόγω της αντίστασης που συνάντησε κατά την πρόσκρουσή της στο αυτοκίνητο, προς το ευρισκόμενο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας του φορτηγό, που εν τω μεταξύ ξεκινούσε, ύστερα από προσωρινή (λόγω πυκνής κίνησης) ακινητοποίησή του, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να εγκλωβιστεί - σφηνώσει η μοτοσυκλέτα μεταξύ των δύο αυτών οχημάτων (φορτηγού και ΙΧ αυτοκινήτου"

Είναι ΑΛΛΟ η παράβαση ενός ή περσσότερων άρθρων του ΚΟΚ και ΑΛΛΟ η υπαιτιότητα για το ατύχημα.

THANK YOU!

PortisHead
02/03/2017, 10:14

Φυσικά η κοπελία της περίπτωσης μας είναι 100% φάουλ. Αλλά από κάτι τέτοια πιάνονται όλοι οι κακόβουλοι και σχολιάζουν / νομοθετούν κλπ με ηλίθιο σκεπτικό.
Αυτο που λες το ειχαμε κανει μια φορα σαν διαμαρτυρια πριν αρκετα χρονια στο Κολωνακι...
μαζι με tdm,fazer club κλπ αλλα για το παρκινγκ.
Πηγαμε και παρκαραμε σαν αυτοκινητα....δλδ. ολοκληρη θεση σταθμευσης...κι εγινε χαμος !!!

Πολυ ωραια ιδεα να γινει και εν πορεια....ο ενας πισω απο τον αλλον...παπακια μηχανες....

Panos76
02/03/2017, 11:39
Αυτο που λες το ειχαμε κανει μια φορα σαν διαμαρτυρια πριν αρκετα χρονια στο Κολωνακι...
μαζι με tdm,fazer club κλπ αλλα για το παρκινγκ.
Πηγαμε και παρκαραμε σαν αυτοκινητα....δλδ. ολοκληρη θεση σταθμευσης...κι εγινε χαμος !!!

Πολυ ωραια ιδεα να γινει και εν πορεια....ο ενας πισω απο τον αλλον...παπακια μηχανες....

και όμως στην Αγγλία αυτό γίνεται και μάλιστα το τηρούν μέχρι κεραίας!

Μου φαινόταν τόσο αλλόκοτο να βλέπω οδηγό ss στη πένα - προβλεπέ και να περιμένει πίσω από αμάξια σε τεράστια ουρά όπως και το να παρκάρουν κανονικά σε οριζόντια θέση.

THEOD
02/03/2017, 12:01
Νομίζω ότι είναι 2 διαφορετικά θέματα...
Το ένα (και αυτό λέει η απόφαση) είναι ότι για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ατύχημα την πλήρη ευθύνη φέρει η οδηγός του δικύκλου... όχι ντε και καλά γιατί περνούσε ανάμεσα, αλλά γιατί από βλακώδη χειρισμούς της προξένησε το ατύχημα. Και εδώ που τα λέμε με βάση τα όσα διάβασα έτσι είναι...Τώρα πως αυτή νόμιζε ότι πηγαίνοντας στα δικαστήρια θα τσίμπαγε καμμιά 5ψήφια αποζημίωση είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. ή πολύ ηλίθια είναι ή βλάκας (βλέπε συμφεροντολόγος) δικηγόρος την παρέσυρε...Ας πρόσεχε...

Το 2ο είναι η κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα. όσα χρόνια θυμάμαι τον ευατόν μου ο ΚΟΚ ορίζει ότι στην Ελλάδα η κίνηση των οχημάτων γίνεται σε στίχους (έτσι γράφεται ρε ???:lol:). Οπότε η κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα ή κοινώς η διήθηση ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ απαγορευμένη - άσχετα αν μετά από καθημερινή πρακτική δεκάδων ετών πολλοί όχι μόνο δεν το ξέρουν, αλλά αν τους το πείς θα σε κοιτάξουν σαν να κατέβηκες από τον Άρη... Από εκεί και πέρα όταν ένα ατύχημα φθάνει στο δικαστήριο εξετάζονται όλες οι συνθήκες και σαν σούμα-συμπέρασμα βγαίνει η υπαιτιότητα και τα ποσοστά της και δεν ισχύει εξ' ορισμού ότι επειδή κινιόσουν παράνομα θα είσαι και ο αποκλειστικός υπαίτιος αν προκληθεί ατύχημα...

BLiTzER
02/03/2017, 12:04
η κίνηση των οχημάτων γίνεται σε στίχους (έτσι γράφεται ρε ???:lol:)

Σε στοίχους. Σε στίχους δε χωράνε. Εκτός αν είναι μινιατούρες.

THEOD
02/03/2017, 12:06
Σε στοίχους. Σε στίχους δε χωράνε. Εκτός αν είναι μινιατούρες.

Κάτι μου πήγαινε στραβά κι εμένα αλλά βαρέθηκα να το ψάξω...Νά σαι καλά ρε Μπαμπινιώτη.. :lol: :lol::lol:

sniper
02/03/2017, 12:06
και όμως στην Αγγλία αυτό γίνεται και μάλιστα το τηρούν μέχρι κεραίας!

Μου φαινόταν τόσο αλλόκοτο να βλέπω οδηγό ss στη πένα - προβλεπέ και να περιμένει πίσω από αμάξια σε τεράστια ουρά όπως και το να παρκάρουν κανονικά σε οριζόντια θέση.

Ναι αλλά να το δω αυτό στην Αθήνα, καλοκαίρι με 35+ και τι στον κόσμο.

Panos76
02/03/2017, 12:16
Ναι αλλά να το δω αυτό στην Αθήνα, καλοκαίρι με 35+ και τι στον κόσμο.

Δυστυχώς για πολλούς λόγους, αυτά τα δύο είναι ανεφάρμοστα στις μεγάλες πόλεις.

Στην Αθήνα ο μόνος λόγος που παρκάρει κάποιος έτσι είναι για να έχει τη θέση του αμαξιού ρεζερβέ, ειδάλλως καφάσια και καρέκλες αναλαμβάνουν τη δουλειά του ''χρεπιού'' - παρκαδόρου, ενώ η έλλειψη θέσεων στάθμευσης είναι τόσο τραγική, που αν παρκάρεις έτσι, μάλλον θα το βρεις κάθετα στη καλύτερη, όταν επιστρέψεις.

Επίσης και η κίνηση είναι τόσο άρρωστη σε κάθε αρτηρία του λεκανοπεδίου πχ, που οι ουρές εδώ, θα ξεκινούσαν από τον Πειραιά και θα κατέληγαν στο χωριό του αμύρου :lol:

Όσο δεν αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης (κυρίως της Αθήνας - δηλ. μετρό σε κάθε προάστιο) δεν θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

PaNick67
02/03/2017, 13:27
H διηθηση που επιτρεπεται στα ξενα ειναι μονο για να βοηθηθουν οι μοτο να περασουν μπροστα στο φαναρι. Πρεπει τα αυτοκινητα να ειναι σταματημενα ή να κινουνται με πολυ χαμηλες ταχυτητες και συνηθως οριζουν 30 χαω μεγιστη ταχυτητα για τις μοτο που την κανουν.

Η διηθηση αλα Γκρεκα, κινηση με + 40-50 χαω αναμεσα στα αυτοκινητα κορναροντας στα μηχανακια μπροστα μας που πανε πιο αργα :lol:, ειναι παρανομη και εδω και παντου.

kostas777
02/03/2017, 13:29
Η διηθηση αλα Γκρεκα, κινηση με + 40-50 χαω αναμεσα στα αυτοκινητα κορναροντας στα μηχανακια μπροστα μας που πανε πιο αργα :lol:, ειναι παρανομη και εδω και παντου.

Όπως σε όλα, έτσι και στην διήθιση, υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος και είναι κάτι που το μαθαίνεις και το εξασκείς καθημερινώς.

cityfly
02/03/2017, 13:33
Παιδιά η απάντηση έχει δωθεί και είναι ξεκάθαρη.
Όταν είσαι παράνομος σε κάτι τότε θα τιμωρηθείς όπως προβλέπεται. Πχ αν για τη διήθηση υπάρχει πρόστιμο 30 ευρώ θα φας 30 ευρώ. Από εκεί κι ύστερα αν συμβεί κάποιο ατύχημα την ώρα της παρανομίας σου αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι ήταν η παρανομία σου που το προξένησε, είναι κάτι που πρέπει να κριθεί.
Αν το προκάλεσε τότε έχεις και την οποια συνέπεια προβλέπεται
Αν όχι τότε τρως εσύ το πρόστιμο για τη δική σου παρανομία και ο άλλος έχεις τις όποιες συνέπειες προβλέπονται.

devil's animal
02/03/2017, 16:45
http://www.zougla.gr/automoto/reportaz/article/ala-kolpa

sergiosm
02/03/2017, 16:49
http://www.zougla.gr/automoto/reportaz/article/ala-kolpa

Τί να περιμένει κανείς από ανθρώπους που χαρακτηρίζουν ... ταξικό ένα ατύχημα (ή ορθότερα έγκλημα)

devil's animal
02/03/2017, 17:03
Τί να περιμένει κανείς από ανθρώπους που χαρακτηρίζουν ... ταξικό ένα ατύχημα (ή ορθότερα έγκλημα)

καλα, ναι...δεν εχεις αδικο...
απλα νομιζω οτι το "ταξικο" το ειπε λογω της σκεψης να κατηγοριοποιηθουν τα προστιμα συμφωνα με το εισοδημα...
αλλα και παλι χαζομαρα ειναι γιατι πες οτι ενας ανεργος με παπι της κακιας ωρας περναει κοκκινο (το οποιο συμφωνα με τον καινουργιο? ΚΟΚ ειναι π.χ. 65€)...αν δεν σκοτωσει καποιον, οκ..τα πληρωνει, τερμα...αλλα ακομα και να σκοτωσει π.χ. ενα 15χρονο που περναει εκεινη την ωρα τον δρομο, δεν θα κριθει μονο λογω του κοκκινου...θα κριθει και για τις συνεπειες που ειχε η παραβαση αυτη...

και ακομα και να ηταν ο mr. Zamploutidis και να πληρωνε π.χ. 65.000€, ΑΝ σκοτωνε η αξια της ανθρωπινης ζωης ειναι πολυ παραπανω...ή τελοσπαντων δεν μπορει να υπολογιστει με χρημα...

cityfly
02/03/2017, 18:31
καλα, ναι...δεν εχεις αδικο...
απλα νομιζω οτι το "ταξικο" το ειπε λογω της σκεψης να κατηγοριοποιηθουν τα προστιμα συμφωνα με το εισοδημα...
αλλα και παλι χαζομαρα ειναι γιατι πες οτι ενας ανεργος με παπι της κακιας ωρας περναει κοκκινο (το οποιο συμφωνα με τον καινουργιο? ΚΟΚ ειναι π.χ. 65€)...αν δεν σκοτωσει καποιον, οκ..τα πληρωνει, τερμα...αλλα ακομα και να σκοτωσει π.χ. ενα 15χρονο που περναει εκεινη την ωρα τον δρομο, δεν θα κριθει μονο λογω του κοκκινου...θα κριθει και για τις συνεπειες που ειχε η παραβαση αυτη...

και ακομα και να ηταν ο mr. Zamploutidis και να πληρωνε π.χ. 65.000€, ΑΝ σκοτωνε η αξια της ανθρωπινης ζωης ειναι πολυ παραπανω...ή τελοσπαντων δεν μπορει να υπολογιστει με χρημα...

Ο Μανιός δήλωσε για τι δυστύχημα
"Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τί να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων; Ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο, ότι "δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου".

Μετά βέβαια πήγε να τα μπαλώσει ....

headbanger
02/03/2017, 22:18
να σας δω στην Ελλάδα να καβαλάτε όπως εδώ στο Αμέρικα (πλην Καλιφόρνια) και να πάθω ψυχολογικό σοκ!

BLiTzER
02/03/2017, 22:23
Εμείς θα το πάθουμε πρώτοι.

amyroukai
02/03/2017, 22:51
να σας δω στην Ελλάδα να καβαλάτε όπως εδώ στο Αμέρικα (πλην Καλιφόρνια) και να πάθω ψυχολογικό σοκ!

επειδή το κοιτούσα το θέμα, δεν είναι μόνο η Καλιφόρνια, έχουν αρχίσει και άλλες πολιτείες να επιτρέπουν την διήθηση.

kerasaki
03/03/2017, 00:54
Εμένα η ιδέα να πληρώνει κάποιος το πρόστιμο ανάλογα με την τσέπη που διαθέτει μου φαίνεται πολύ λογική και δίκαιη. Δεν είναι δυνατόν σε κάποιον οικονομικά ασθενέστερο να επιβάλλονται πρόστιμα όσο 1 ή 2 βασικοί μισθοί και να τον εξοντώνεις οικονομικά ενώ σε κάποιον άλλο με εισοδήματα π.χ 500.000-1.000.000 ευρώ το χρόνο να του φαίνεται ότι απλά πήγε στο περίπτερο και αγόρασε τσίχλες.

Δεν έχει καμία σχέση το πρόστιμο που επιβάλλεται σε κάποια τροχονομική παράβαση με το αν κάποιος αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή. Άλλο το πρόστιμο για την παράβαση άλλο η τυχών ποινική ευθύνη και αστική αποζημίωση που θα πάρει ένα θύμα, μην το μπερδεύετε.

Πρώτη φορά βλέπω να πηγαίνει το θέμα με τα πρόστιμα σε σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή όχι εξαντλητικά βαριά ώστε να το σκέφτεται ο τροχονόμος εαν θα το επιβάλλει ή όχι και φυσικά να πληρώνει ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του επιφάνεια.

Βέβαια όλα αυτά προυποθέτουν να υπάρχει σωστή αστυνόμευση καθώς και να εκλείψουν τα φαινόμενα κάποιος να βγάζει 150.000 το χρόνο και να δηλώνει 5.000

Όσοι διαφωνούν με τα αναλογικά πρόστιμα ας σκεφτούν πόσο άδικοι είναι οι έμμεσοι φόροι. Την ίδια ποσότητα γάλακτος, ψωμιού θα φάει ένας Bill Gates κι ένας βιοπαλαιστής. Κι όμως ο πρώτος θα έχει δαπανήσει για τον Φ.Π.Α(και τον εκάστοτε Φ.Π.Α) ένα κλάσμα του εισοδήματός του σε σχέση με τον δεύτερο.

irinia
03/03/2017, 05:02
ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

http://www.aek365.com/a-507851/areio-pago-ta-mhxanakia-pou-kinountai-anamesa-sti-lwride-ftaine-se-periptwsh-atuxhmato.htm

Και ναι αν στην Ελβετία π.χ. κάνεις παράβαση το πρόστιμο είναι ανάλογο με τη φορολογική σου δήλωση.
Ένας καλός τρόπος να τα παίρνει η πολιτεία.
Τώρα η φιλοσοφία λεφτά έχω και σκοτώνω,έτσι κι αλλιώς ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕ,είτε χώνεις λεφτά στις παραβάσεις ,είτε όχι.
Μήπως αυτοί που έχουν τους κορυφαίους δικηγόρους δεν τη γλυτώνουν..??
Όπως ισχύει παντού,παράδειγμα λεφτά έχω ΚΑΙ ΖΩ ,πρόσφατη εμπειρία μου από τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ..!!
Άδικη είναι η ζωή το ξέρω,ας τα παίρνουν τουλάχιστον από αυτούς που έχουν..!!

cityfly
03/03/2017, 10:21
...Δηλαδή όχι εξαντλητικά βαριά ώστε να το σκέφτεται ο τροχονόμος εαν θα το επιβάλλει ή όχι και φυσικά να πληρώνει ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του επιφάνεια.

Βέβαια όλα αυτά προυποθέτουν να υπάρχει σωστή αστυνόμευση καθώς και να εκλείψουν τα φαινόμενα κάποιος να βγάζει 150.000 το χρόνο και να δηλώνει 5000...

Και ποιος σου λεει ότι ο αστυνόμος που το σκέφτεσαι δε θα πει στο πλούσιο, μεγάλε το πρόστιμό σου θα πάει τουλάχιστον 10.000 ρίξε τώρα 1.000 και στο καλό.
Τέτοιους είδους τακτικές δεν έχουν αποτέλεσμα.

BLiTzER
03/03/2017, 10:22
Και, επιπλέον, πιστεύετε αλήθεια ότι θα υπάρξει νόμος που τιμωρεί πιο αυστηρά τους πλούσιους; :lol:

irinia
03/03/2017, 10:28
Και, επιπλέον, πιστεύετε αλήθεια ότι θα υπάρξει νόμος που τιμωρεί πιο αυστηρά τους πλούσιους; :lol:

ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ.........ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ

Σε πολλές όμως χώρες ,εφαρμόζεται.

BLiTzER
03/03/2017, 10:32
Για τη χώρα μας μιλάμε. Δε θεώρησα ότι έπρεπε να το διευκρινίσω.

kerasaki
03/03/2017, 11:31
Και ποιος σου λεει ότι ο αστυνόμος που το σκέφτεσαι δε θα πει στο πλούσιο, μεγάλε το πρόστιμό σου θα πάει τουλάχιστον 10.000 ρίξε τώρα 1.000 και στο καλό.
Τέτοιους είδους τακτικές δεν έχουν αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη. Όπως έγινε και πρόσφατα με τον διοικητή τροχαίας. Πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, εμείς τώρα μιλάμε για το γενικό συνολο

bulmont
03/03/2017, 11:47

Οχι ρε, αλλά θα πληρώνουν (λαδώνουν) περισσότερα γιά να την πηδήξουν........

cityfly
03/03/2017, 21:09
Σε αυτή την περίπτωση τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη. Όπως έγινε και πρόσφατα με τον διοικητή τροχαίας. Πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, εμείς τώρα μιλάμε για το γενικό συνολο

Και γιατί αυτό να είναι μεγαλύτερη εξαίρεση από το "να το σκέφτεται να τον γράψει";

amyroukai
03/03/2017, 21:46
Η παρουσία της ΛΕΜΟΤ πάντως σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ή του alpha (Λυριτζής-Οικονόμου που παίζουν δεν θυμάμαι) ήταν επιεικώς αστεία. Ουσιαστικά και αυτοί είπαν... Τϊποτα. Ότι είκοσι χρόνια παλεύουν, ότι είχαν πει σε κάποιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ κάποτε επί Ανδρέα κάτι, ότι μπλα μπλα μπλα και επί της ουσίας δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ. Θα περίμενα μιά ανάλυση σαν αυτή που έγινε εδώ, αλλά δεν. Δεν είπαν "η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν σημαίνει αυτό που γράφεται" να ακουστεί. Τους ρώτησαν ξανά και ξανά και δεν το είπαν γιατί... είχαν πιο σημαντικά πράγματα να πουν; Ότι η μοτοσικλέτα είναι "ξεχωριστού τύπου όχημα" και δεν την λαμβάνει υπ' όψη σωστά ο ΚΟΚ και μισό λεπτό περιπτερά. Και βγήκαν με μακρυμάνικα μπλουζάκια ΛΕΜΟΤ που δεν λέω, ΟΚ, πλακίτσα έχει (αν και το σήμα δεν φαινόταν αν δεν το ήξερες), αλλά ρε φίλε έλεος, είσαι πενηντακάτι χρονών δικηγόρος ο ένας και ο άλλος (αντιπρόεδρος; πρόεδρος; κάτι) και βγαίνεις σαν τον μπογιατζή πριν πάει για μεροκάματο στην τηλεόραση; Γιατί βρε παλικαράκι μου γλυκό; Ντύσου "τηλεοπτικά" γαμώτο μου, από χτες το ήξερες και το είχες γράψει στο fb και δεν σε βλέπουν μοτοσικλετιστές, σε βλέπει ο κάθε πικραμένος και η κάθε νοικοκυρά που μπορεί να έχουν και επίπεδο IQ σάπιου μήλου, όσο περιμένουν να αρχίσει η Ελένη και ο Λιάγκας και δεν ξέρω 'γω πως το λένε το ζαβό με το γλαρωμένο βλέμμα. Είπες που είπες μιά χαζομάρα, είσαι και ντυμένος όπως να 'ναι, βγήκες και στο κλείσιμο της εκπομπής, καλύτερα να μην έβγαινες καν, ειλικρινά, ζημιά έκανες. Έλεγε και ο Λυριτζής τις εξυπνάδες του (όπως ουκ ολίγοι κουτακαίοι που βρήκαν βήμα και είχαν και την φόρα της "πορσειάδας" από προχτές), η εντύπωση που έμεινε είναι: Οι μοτοσικλετιστές είναι λετσαριά, είναι αγενείς κορνάρουν βρίζουν χώνονται εμποδίζουν όπως τα λέει ο δημοσιογράφος και καλά θα κάνουμε να τους πατάμε ατιμώρητα.

Καλύτερα ως ΛΕΜΟΤ να οργανωνόσουν και να οργάνωνες κόσμο, μέλη, λέσχες και αντί να πας σαν "είμαι ο κάτι που κάποτε είχε βαρύτητα" να είχες πίσω σου μερικές χιλιάδες ΕΝΕΡΓΟΥΣ μοτοσικλετιστές, όπως κάνουν έξω και φυσικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Γιατί όταν πας κάπου και είσαι ο "Εκατό Χιλιάδες Ψήφοι" δεν σε αγνοεί κανείς, το νούμερο τυχαίο. Δεν λέω για άλλες δράσεις καν. Δάφνες, επανάπαυση και... μηδέν. Ποιός; Η πιο παλιά και ιστορική λέσχη. Γιατί...; Το να γίνονται δράσεις και να μην τις μαθαίνει κανείς (πλην μελών) μέσω τύπου, ίντερνετ κλπ μέσων το θεωρώ πιθανό (για να προλάβω τους διάφορους) αλλά ξες, αν πέσει το δέντρο στο δάσος όταν δεν είναι κανείς εκεί, κάνει θόρυβο;

Κοροϊδεύουμε τον Μάτζι μετά, γιατί ήταν γραφικός. Και οι άλλοι είναι σοβαροί. Αν είναι σοβαροί και δεν περνάει "προς τα έξω" έχει καμμιά αξία;

υ.γ. σε μιά κυβέρνηση που οι μισοί πηγαν στην αρχική ορκωμοσία με μηχανάκια, που η θεσμοθέτηση της διήθησης όπως στην Γαλλία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κόστος και που θα κάνουν ένα καλό σε μιά περίοδο που ΟΛΟΙ τους βρίζουν (καλά, πλην Μεϊμαράκη), δεν σκέφτηκε κανείς να χτυπήσει μιά πόρτα και να πει "Γειά σας, έχετε πέντε λεπτά να σας απασχολήσω για τον κύριο ημών Σοϊχίρο";

Μανολης67
03/03/2017, 21:55
Παντως ο Παπαδάκης γνωστός μοτοσικλετιστής (δεν οδηγά καν κουτι) ειπε σημερα το πρωι : οτι μετά απο αυτό εγώ δεν το ξανακάνω (!!!) θα περιμένω υπομονετικά στην ουρά!

amyroukai
03/03/2017, 21:59
Παντως ο Παπαδάκης γνωστός μοτοσικλετιστής (δεν οδηγά καν κουτι) ειπε σημερα το πρωι : οτι μετά απο αυτό εγώ δεν το ξανακάνω (!!!) θα περιμένω υπομονετικά στην ουρά!
Θέλω βίντεο ντοκουμέντο με κάμερα τον Παπαδάκη να φεύγει από το στούντιο σε πηγμένη Κηφισίας και να περιμένει αενάως αλλιώς δεν πιστεύω τίποτα.

kerasaki
03/03/2017, 22:24
Και γιατί αυτό να είναι μεγαλύτερη εξαίρεση από το "να το σκέφτεται να τον γράψει";

Όπως ξέρεις τα πρόστιμα για κάποιες ομάδες χρηστών του δρόμου είναι σε τέτοια ύψη που φυσικά και ο τροχονόμος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του το σκέφτεται πολύ σοβαρά πριν γράψει κάποιον για κάτι, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εκπτώσεις ως προς τι θα επιβάλλει στο τέλος στον εκάστοτε παραβάτη. Όταν ο καθένας θα 'ποναει' ανάλογα με το εισοδημα του, δεν θα έχει ιδιαίτερους ηθικους ενδοιασμούς και ο τροχαίος να κάνει τη δουλειά του.

Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά. Μπορει να μην τα λέω αρκετά καλα. Πιστεύω ότι πιάνεσαι από λεπτομέρειες και εξαιρεσεις και δεν κοιτας το γενικό καλό της υπόθεσης.

cityfly
04/03/2017, 10:02
Όπως ξέρεις τα πρόστιμα για κάποιες ομάδες χρηστών του δρόμου είναι σε τέτοια ύψη που φυσικά και ο τροχονόμος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του το σκέφτεται πολύ σοβαρά πριν γράψει κάποιον για κάτι, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εκπτώσεις ως προς τι θα επιβάλλει στο τέλος στον εκάστοτε παραβάτη. Όταν ο καθένας θα 'ποναει' ανάλογα με το εισοδημα του, δεν θα έχει ιδιαίτερους ηθικους ενδοιασμούς και ο τροχαίος να κάνει τη δουλειά του.

Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά. Μπορει να μην τα λέω αρκετά καλα. Πιστεύω ότι πιάνεσαι από λεπτομέρειες και εξαιρεσεις και δεν κοιτας το γενικό καλό της υπόθεσης.

Δεν ποιάνομαι από λεπτομέρειες. Δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Μάλιστα κάπου "δικαιολογείς" αυτόν που δεν κόβει ή "κάνει έκπτωση" σε κάποιους. Τι θα πει ηθικούς ενδοιασμούς όταν ο άλλος παραβαίνει τον κοκ εντελώς συνειδητά πχ με το κράνος; και γιατί είναι "καλός" αυτός που θα την χαρίσει στον "φτωχό πιτσιρικά"; Ή πώς ακριβώς τον συνετίζει;
Κατά τη γνώμη μου η διάκριση ανάλογα με το εισόδημα δεν είναι αποτελεσματική ούτε δίκαιη τακτική (κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστή τακτική σε πολλά πράγματα αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Η μόνη λύση για μένα είναι η κοινωνική εργασία επιπλέον ενός ίδιου για όλους τους παραβάτες όχι πολύ υψηλού προστίμου.

drspeed
04/03/2017, 10:44

Ειδικά στην Γερμανία δεν θα σου κάνουν τίποτα!!!! Εκεί ο κοκ είναι σαφέστατος!!! Περνάς ανάμεσα σε σταματημένα και μέχρι αυτά να αναπτύξουν ταχύτητα 30χλμ/ω! Πίσω από σταματημένο δεν σταματάς ποτέ! Απλά πολλοί Γερμανοί δεν έχουν εξοικείωση και δεν το κάνουν!

tzimidis
04/03/2017, 16:45
Ειδικά στην Γερμανία δεν θα σου κάνουν τίποτα!!!! Εκεί ο κοκ είναι σαφέστατος!!! Περνάς ανάμεσα σε σταματημένα και μέχρι αυτά να αναπτύξουν ταχύτητα 30χλμ/ω! Πίσω από σταματημένο δεν σταματάς ποτέ! Απλά πολλοί Γερμανοί δεν έχουν εξοικείωση και δεν το κάνουν!

Εκεί όντως ο ΚΟΚ είναι σαφέστατος.
Βέβαια εκεί δεν υπάρχει ο καρκίνος που λέγεται "διατεταγμένη υπηρεσία" , με αποτέλεσμα ΟΛΟΙ οι οι ενόργανοι -τροχαίοι και μη - να γράφουν οτιδήποτε βλέπουν.
Μέ σταμάτησανε πριν βγω εθνική και μου κάνανε ενημέρωση-κύρηγμα επί 20 λεπτά επειδή φορούσα μόνο κράνος και μπουφάν (επιτρέπεται, αλλά συνιστά συνυπαιτιότητα αν γίνει η στραβή).

την εβδομάδα που μας πέρασε, καταδικάστηκαν 2 οδηγοί σε ΙΣΟΒΙΑ αφαίρεση διπλώματος ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ,
επειδή σε αυτοσχέδια κόντρα έσφαξαν 2-3 κόκκινα και τρακάρανε και σκοτώσανε έναν 72χρονο.
Μένει να επικυρωθεί η απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο.

Είμαι περίεργος να δω το αρχίδι που σκότωσε χθες το κοριτσάκι, με ι.χ. χωρίς να έχει δίπλωμα,
τι ποινή θα εισπράξει (αν εισπράξει.........)

Υ.Γ. Ο μάτζις το ζητούσε............

sergiosm
04/03/2017, 18:18
Είμαι περίεργος να δω το αρχίδι που σκότωσε χθες το κοριτσάκι, με ι.χ. χωρίς να έχει δίπλωμα,
τι ποινή θα εισπράξει (αν εισπράξει.........)

Θα εισπράξει.
Αλλά 99% θα καταδικαστεί για αμέλεια, άρα πλημμέλημα.
Ενώ κανονικά πρέπει να καταδικαστεί για ενδεχόμενο δόλο, άρα κακούργημα.

amyroukai
04/03/2017, 21:33
Κατσαου!!!!

Η οδηγός του δικύκλου δεν το βάζει κάτω. Αν λέει αλήθεια βέβαια, είναι μεγάλη λέρα ο νταλικερης.

http://m.lifo.gr/now/greece/135647

irinia
05/03/2017, 06:15

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Περιμένουν να δούνε αν πέρασες ανάμεσα και τα αυτοκίνητα έχουν αναπτύξει τα 30 χλμ.,
εκείνο που ξέρω σίγουρα γιατί ο γιος μου ζει στη Γερμανία και έχει Γερμανούς φίλους είναι ότι,
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ,γιαυτό το έγραψα,και η χώρα τους δεν είναι ξέφταγο αμπέλι,
κοινώς αν δούνε παράβαση ΣΕ ΣΚΙΖΟΥΝ..!!
Τώρα αν είναι μάγκες οι Γερμανοί μηχανόβιοι ή όχι και οι δικοί μας είναι αλάνια,είναι ένα άλλο θέμα
νομίζω,όμως το παράδειγμα μου αφορούσε την ΤΑΞΗ στους δρόμους που δεν έχουμε στη χώρα μας,
ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ που επικρατεί,και το ΠΑΖΑΡΙ που γίνεται με τους αστυνομικούς όταν κάνουμε παραβάσεις..!!
Τον ΚΟΚ της Γερμανίας δεν τον ξέρω.

irinia
05/03/2017, 06:26
Για τη χώρα μας μιλάμε. Δε θεώρησα ότι έπρεπε να το διευκρινίσω.

ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ........................

Αν αποδεχτούμε ότι είμαστε τέτοιο χάλι,δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κουβεντιάζουμε πλέον.
Όσο υπάρχουν έστω φωνές αντίστασης και διαμαρτυρίας μπορούμε τουλάχιστον να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι κάτι θα αλλάξει ΚΑΠΟΤΕ.
Αν όμως λάβουμε σαν δεδομένο ότι θα είμαστε ένα ΑΙΩΝΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ,τότε προς τι οι συζητήσεις..??

irinia
05/03/2017, 06:34
Η παρουσία της ΛΕΜΟΤ πάντως σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ή του alpha (Λυριτζής-Οικονόμου που παίζουν δεν θυμάμαι) ήταν επιεικώς αστεία. Ουσιαστικά και αυτοί είπαν... Τϊποτα. Ότι είκοσι χρόνια παλεύουν, ότι είχαν πει σε κάποιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ κάποτε επί Ανδρέα κάτι, ότι μπλα μπλα μπλα και επί της ουσίας δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ. Θα περίμενα μιά ανάλυση σαν αυτή που έγινε εδώ, αλλά δεν. Δεν είπαν "η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν σημαίνει αυτό που γράφεται" να ακουστεί. Τους ρώτησαν ξανά και ξανά και δεν το είπαν γιατί... είχαν πιο σημαντικά πράγματα να πουν; Ότι η μοτοσικλέτα είναι "ξεχωριστού τύπου όχημα" και δεν την λαμβάνει υπ' όψη σωστά ο ΚΟΚ και μισό λεπτό περιπτερά. Και βγήκαν με μακρυμάνικα μπλουζάκια ΛΕΜΟΤ που δεν λέω, ΟΚ, πλακίτσα έχει (αν και το σήμα δεν φαινόταν αν δεν το ήξερες), αλλά ρε φίλε έλεος, είσαι πενηντακάτι χρονών δικηγόρος ο ένας και ο άλλος (αντιπρόεδρος; πρόεδρος; κάτι) και βγαίνεις σαν τον μπογιατζή πριν πάει για μεροκάματο στην τηλεόραση; Γιατί βρε παλικαράκι μου γλυκό; Ντύσου "τηλεοπτικά" γαμώτο μου, από χτες το ήξερες και το είχες γράψει στο fb και δεν σε βλέπουν μοτοσικλετιστές, σε βλέπει ο κάθε πικραμένος και η κάθε νοικοκυρά που μπορεί να έχουν και επίπεδο IQ σάπιου μήλου, όσο περιμένουν να αρχίσει η Ελένη και ο Λιάγκας και δεν ξέρω 'γω πως το λένε το ζαβό με το γλαρωμένο βλέμμα. Είπες που είπες μιά χαζομάρα, είσαι και ντυμένος όπως να 'ναι, βγήκες και στο κλείσιμο της εκπομπής, καλύτερα να μην έβγαινες καν, ειλικρινά, ζημιά έκανες. Έλεγε και ο Λυριτζής τις εξυπνάδες του (όπως ουκ ολίγοι κουτακαίοι που βρήκαν βήμα και είχαν και την φόρα της "πορσειάδας" από προχτές), η εντύπωση που έμεινε είναι: Οι μοτοσικλετιστές είναι λετσαριά, είναι αγενείς κορνάρουν βρίζουν χώνονται εμποδίζουν όπως τα λέει ο δημοσιογράφος και καλά θα κάνουμε να τους πατάμε ατιμώρητα.

Καλύτερα ως ΛΕΜΟΤ να οργανωνόσουν και να οργάνωνες κόσμο, μέλη, λέσχες και αντί να πας σαν "είμαι ο κάτι που κάποτε είχε βαρύτητα" να είχες πίσω σου μερικές χιλιάδες ΕΝΕΡΓΟΥΣ μοτοσικλετιστές, όπως κάνουν έξω και φυσικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Γιατί όταν πας κάπου και είσαι ο "Εκατό Χιλιάδες Ψήφοι" δεν σε αγνοεί κανείς, το νούμερο τυχαίο. Δεν λέω για άλλες δράσεις καν. Δάφνες, επανάπαυση και... μηδέν. Ποιός; Η πιο παλιά και ιστορική λέσχη. Γιατί...; Το να γίνονται δράσεις και να μην τις μαθαίνει κανείς (πλην μελών) μέσω τύπου, ίντερνετ κλπ μέσων το θεωρώ πιθανό (για να προλάβω τους διάφορους) αλλά ξες, αν πέσει το δέντρο στο δάσος όταν δεν είναι κανείς εκεί, κάνει θόρυβο;

Κοροϊδεύουμε τον Μάτζι μετά, γιατί ήταν γραφικός. Και οι άλλοι είναι σοβαροί. Αν είναι σοβαροί και δεν περνάει "προς τα έξω" έχει καμμιά αξία;

υ.γ. σε μιά κυβέρνηση που οι μισοί πηγαν στην αρχική ορκωμοσία με μηχανάκια, που η θεσμοθέτηση της διήθησης όπως στην Γαλλία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κόστος και που θα κάνουν ένα καλό σε μιά περίοδο που ΟΛΟΙ τους βρίζουν (καλά, πλην Μεϊμαράκη), δεν σκέφτηκε κανείς να χτυπήσει μιά πόρτα και να πει "Γειά σας, έχετε πέντε λεπτά να σας απασχολήσω για τον κύριο ημών Σοϊχίρο";

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100%

Και να επιβραβεύσω τα λεγόμενα σου,πικρά λόγια,μεγάλες αλήθειες.
Ο σημαντικότερος λόγος που δεν μπόρεσα ποτέ να υπαχθώ κάτω από μια παρόμοια λέσχη,
παρότι το 80 ήταν πολύ της μόδας..!!
Έγραψες όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν σαν μοτοσυκλετιστές ΜΕ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ..!!
Να μην επεκταθώ,γιατί θα γίνω πολύ κακός,και μετά ΘΑΝΑΤΟΝ δεν κάνει...:lol:

K-Beast
05/03/2017, 13:25
http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2601404/telika-echoun-dikeoma-i-motosikletistes-na-pernoun-anamesa-apo-ta-aftokinita

ΦΕΓΓΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ
16/03/2017, 22:39
Μια υπόθεση με ατύχημα που εμπλεκόταν μοτοσικλέτα που κινούνταν ανάμεσα σε αυτοκίνητα έφερε ξανά στη δημοσιότητα το θέμα αυτό. Μετά από αυτό το σοβαρό ατύχημα, κατά το οποίο η αναβάτρια της μοτοσικλέτας, προσπαθώντας να περάσει ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο και μια νταλίκα 18,5 μέτρων, σφηνώθηκε, έπεσε και το μεγάλο όχημα της πάτησε το χέρι, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.

Η γυναίκα αναβάτρια αξίωσε αποζημίωση από τον οδηγό της νταλίκας και κινήθηκε νομικά προκειμένου να την κερδίσει. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι την ευθύνη έχει αποκλειστικά η γυναίκα, αφού δεν επιτρέπεται στις μοτοσικλέτες να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα που βρίσκονται νόμιμα ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο οι αναβάτες των μοτοσικλετών που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας ευθύνονται για πιθανό τροχαίο ατύχημα και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Άρειος Πάγος επιδίκασε στη γυναίκα αναβάτρια και τα δικαστικά έξοδα 2.700 ευρώ.:confused:

amyroukai
16/03/2017, 22:53
Το έχουμε ήδη συζητήσει, έχεις πέσει μαζί με πολύ κόσμο θύμα παραπληροφόρησης. Μόλις θυμηθώ που είναι το νήμα, θα σε συγχωνεύσω... :)

εδιτ: Η συζήτηση είναι εδώ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152192

ΦΕΓΓΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ
16/03/2017, 22:56
Το έχουμε ήδη συζητήσει, έχεις πέσει μαζί με πολύ κόσμο θύμα παραπληροφόρησης. Μόλις θυμηθώ που είναι το νήμα, θα σε συγχωνεύσω... :)

Ναι ε μπραβο για βρες σε παρακαλω το νημα

viper1
17/03/2017, 08:08
Θα εισπράξει.
Αλλά 99% θα καταδικαστεί για αμέλεια, άρα πλημμέλημα.
Ενώ κανονικά πρέπει να καταδικαστεί για ενδεχόμενο δόλο, άρα κακούργημα.

Δεν είναι πλημελημα. Είμαι ποινικό. Ανθρωποκτονια από αμελεια . Καταδικάζεσε σε 3 χρόνια φυλακή με αναστολή. Αν κάνεις μέσα στα 3 χρόνια άλλο ποινικό αδίκημα πληρώνεις το προηγούμενο αλλιώς μπαίνεις μέσα

sergiosm
18/03/2017, 09:08
Δεν είναι πλημελημα. Είμαι ποινικό. Ανθρωποκτονια από αμελεια . Καταδικάζεσε σε 3 χρόνια φυλακή με αναστολή. Αν κάνεις μέσα στα 3 χρόνια άλλο ποινικό αδίκημα πληρώνεις το προηγούμενο αλλιώς μπαίνεις μέσα

:eek:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1

buckley
07/04/2017, 13:58
Το λοιπόν τι πήγα να πάθω χθες (αυτό με τα ραδίκια).Καθημερινά επιστρέφω Χαλάνδρι από νέα Ιωνία από την Καποδιστρίου.Σχετικά φαρδύς δρόμος με 2 άνετες λωρίδες και διάζωμα ανάμεσα.Όταν κινούνται σωστά τα αμαξάκια μένει κενό ανάμεσά τους πες 2 μέτρων που αν σταματήσουν από μποτιλιάρισμα άντε να πάει 1,5.
Επηρεασμένος από το παρόν νήμα τον τελευταίο καιρό δεν πάω αέρα ανάμεσα τους γιατί και το αμερικάνικο τιμόνι του gs 1100 με τους καθρέφτες δεν μπορεί...
Χθες που λέτε στην επιστροφή ψιλοκίνηση με τον δρόμο γεμάτο αλλά χωρίς να κολλάει.Στη δεξιά λωρίδα φορτηγό μακρύ και αριστερά του ΙΧ εν κινήσει με καμμιά 50ριά αμφότερα.Κινούμαι ανάμεσα εγώ με 60-65 ξεκινώντας την προσπέραση.Το κενό στα 2 μέτρα οπότε άνετα ,όταν είμαι στην μέση της καρότσας αρχίζει να συγκλίνει το φορτηγό ,ο ΙΧης χαζεύει και σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου το κενό έχει γίνει 50 πόντοι max και μόνο τότε αντιλαμβάνεται το ΙΧ και πάει κι αυτό αριστερά ,εννοείται ότι έχω προλάβει να κόψω αλλιώς θα είχα γίνει χαλκομανία.Το φορτηγό δεν είχε ανάψει φλας και ναι ανοίχτηκε για να προσπεράσει ένα ποδήλατο που καβλάντιζε.
Άντε γεια και βάσει νόμου φταίω ε ?
ΥΓ Όταν είδα δε τα βιντεάκια του Μπλίτζερ με το dr είπα ,από τύχη ζούμε...

Panos76
07/04/2017, 14:05
Στον ίδιο δρόμο (στη κάθοδο προς Ν Ιωνία και μετά τα σίδερα), υπό βροχή πήγαινα με το σκούτερ πριν χρόνια και μία κότα έκοψε το τιμόνι αριστερά εντελώς αψυχολόγητα και πήγα με μπλοκαρισμένο τροχό για κλάσματα (μου φάνηκε αιώνας)! Το σαβουριό το γλίτωσα από θαύμα.

Ίδιες συνθήκες αποστάσεων, δηλ. είχα πολύ αέρα στα δεξιά της καθώς και αριστερά, αλλά φοβάμαι πως αυτά δεν αποδεικνύονται.

nikos_abel
07/04/2017, 14:06

Η αλήθεια όμως αυτή είναι, πάλι καλά που πρόσεχες να λες.....

sniper
07/04/2017, 14:08
Το λοιπόν ....
.....

Το λοιπόν, αν άνοιγες το γκάζι σαν άνθρωπος, θα είχες περάσει. Αν εσύ πας σαν κρουαζοερόπλιο, δεν φταίνε τ' αμάξια.

buckley
07/04/2017, 14:10
Το λοιπόν, αν άνοιγες το γκάζι σαν άνθρωπος, θα είχες περάσει. Αν εσύ πας σαν κρουαζοερόπλιο, δεν φταίνε τ' αμάξια.

Δε σου απαντώ ρε γιατί μου τα σβήνουν...

sniper
07/04/2017, 14:12
Δε σου απαντώ ρε γιατί μου τα σβήνουν...

Να μάθεις να μην βρίζεις, κι εμενα με κιτρίνησαν επειδή είπα εναν μοντ άχρηστο... που είναι κιόλας :tooth:

Εdit : μα το βλέπω καθε μέρα, ξεκινάτε την προσπέραση και παιρνάει όλο το καλοκαίρι πριν βγείτε μπροστά... Μετά σας περνάνε κάτι άλλοι φίλερ και φωνάζετε...

BLiTzER
07/04/2017, 14:14
Το λοιπόν, αν άνοιγες το γκάζι σαν άνθρωπος, θα είχες περάσει. Αν εσύ πας σαν κρουαζοερόπλιο...

Σε αυτό έχει ένα δίκιο. Προσπερνάς πάντα όσο πιο σβέλτα μπορείς. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάς δίπλα σε άλλο όχημα, είναι αυξημένος κίνδυνος.

AristidisZ
07/04/2017, 14:15
Σε αυτό έχει ένα δίκιο. Προσπερνάς πάντα όσο πιο σβέλτα μπορείς. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάς δίπλα σε άλλο όχημα, είναι αυξημένος κίνδυνος.

Για αυτό πρέπει να έχεις παπί με 7ο στάδιο εκκεντροφόρο...

teogtp
07/04/2017, 14:16
Το λοιπόν τι πήγα να πάθω χθες (αυτό με τα ραδίκια).Καθημερινά επιστρέφω Χαλάνδρι από νέα Ιωνία από την Καποδιστρίου.Σχετικά φαρδύς δρόμος με 2 άνετες λωρίδες και διάζωμα ανάμεσα.Όταν κινούνται σωστά τα αμαξάκια μένει κενό ανάμεσά τους πες 2 μέτρων που αν σταματήσουν από μποτιλιάρισμα άντε να πάει 1,5.
Επηρεασμένος από το παρόν νήμα τον τελευταίο καιρό δεν πάω αέρα ανάμεσα τους γιατί και το αμερικάνικο τιμόνι του gs 1100 με τους καθρέφτες δεν μπορεί...
Χθες που λέτε στην επιστροφή ψιλοκίνηση με τον δρόμο γεμάτο αλλά χωρίς να κολλάει.Στη δεξιά λωρίδα φορτηγό μακρύ και αριστερά του ΙΧ εν κινήσει με καμμιά 50ριά αμφότερα.Κινούμαι ανάμεσα εγώ με 60-65 ξεκινώντας την προσπέραση.Το κενό στα 2 μέτρα οπότε άνετα ,όταν είμαι στην μέση της καρότσας αρχίζει να συγκλίνει το φορτηγό ,ο ΙΧης χαζεύει και σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου το κενό έχει γίνει 50 πόντοι max και μόνο τότε αντιλαμβάνεται το ΙΧ και πάει κι αυτό αριστερά ,εννοείται ότι έχω προλάβει να κόψω αλλιώς θα είχα γίνει χαλκομανία.Το φορτηγό δεν είχε ανάψει φλας και ναι ανοίχτηκε για να προσπεράσει ένα ποδήλατο που καβλάντιζε.

Στον ίδιο δρόμο (στη κάθοδο προς Ν Ιωνία και μετά τα σίδερα), υπό βροχή πήγαινα με το σκούτερ πριν χρόνια και μία κότα έκοψε το τιμόνι αριστερά εντελώς αψυχολόγητα και πήγα με μπλοκαρισμένο τροχό για κλάσματα (μου φάνηκε αιώνας)! Το σαβουριό το γλίτωσα από θαύμα.

Ίδιες συνθήκες αποστάσεων, δηλ. είχα πολύ αέρα στα δεξιά της καθώς και αριστερά, αλλά φοβάμαι πως αυτά δεν αποδεικνύονται.

Δεν είχατε παπάκι να σωθείτε. .....
Τα λέει μια ψυχή, αλλά που εσείς. ......

buckley
07/04/2017, 14:16
Να μάθεις να μην βρίζεις, κι εμενα με κιτρίνησαν επειδή είπα εναν μοντ άχρηστο... που είναι κιόλας :tooth:

Εdit : μα το βλέπω καθε μέρα, ξεκινάτε την προσπέραση και παιρνάει όλο το καλοκαίρι πριν βγείτε μπροστά... Μετά σας περνάνε κάτι άλλοι φίλερ και φωνάζετε...

Με κάποιον άλλον με μπερδεύεις αρχηγέ εγώ το χειρότερο που σε χω πει είναι ΜΑΜΟΛΑ...

teogtp
07/04/2017, 14:18

Το ότι το ένα φορτηγό (gs) έκανε διηθηση το άλλο δεν το σχολιάζει κανεις;

PaNick67

Δεν προσπερνας ποτε κανοντας διηθηση οχηματα που δεν βλεπεις μπροστα τους, φορτηγα, νταλικες κτλ

Αν θες να φτασεις τα χρονια του Τερενς :lol::beer:

sniper
Με κάποιον άλλον με μπερδεύεις αρχηγέ εγώ το χειρότερο που σε χω πει είναι ΜΑΜΟΛΑ...

Ε δεν ξερω τότε γιατί στα κόβουν.