View Full Version : Σχολη ασφαλούς οδηγησης
NIKOS.l.
30/03/2017, 16:38
Καλησπέρα
Θα ήθελα την γνώμη σας ποίες σχολές οδηγήσεις υπάρχουν ( όχι για δίπλωμα ) αλλά να σε μάθουν να οδηγείς σωστά και αν κάποιος έχει εμπειρία το πόσο αξίζει τελικά
Μπορείς να τσεκάρεις το riding school του Θανάση Χούντρα. Αυτό μόνο γνωρίζω, πιστεύω θα σε καλύψει σε αυτό που ζητάς. Μπορείς να δεις και βίντεο του στο YouTube να πάρεις μία ιδέα.
http://www.motorcycleridingacademy.com/
sapila racing
31/03/2017, 12:59
Το καλύτερο σχολείο πιστεύω οτι παραμένει το
http://www.superbikeschool.gr/
Είναι ακριβό όμως.
Παντως και το riding school του Χούντρα είναι σίγουρα πολύ καλό απ ότι μαθαίνω.
anavatis19
31/03/2017, 17:07
φιλε νικο εχω περασει το πρωτο επιπεδο του riding school του χουντρα. Οδηγουσα σκουτερ εντος πολης κανα χρονο και μολις πηρα τη μηχανη μετα απο μερικες μερες πηγα να μαθω καποια πραματα εις βαθος. μετα απο 1 χρονο θα ελεγα πως στριβω και ξερω τη μηχανη μου πολυ πολυ καλυτερα αλλα με συνεχη εξασκηση σχεδον καθημερινα ως προς την τοποθετηση του σωματος κτλ..να πας, θα παθεις πλακα με το τι μαθαινεις..το καλιφορνια καλο και αυτο αλλα πιο επιθετικο και παραλογα πανακριβο ειδικα στα πρωτα σταδια.
Ενδεικτικα μια φωτο τη μερα του σχολειου, και 1 χρονο ακριβως μετα....
380571
NIKOS.l.
31/03/2017, 18:44
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκριση οι φωτογραφίες είναι όντως εντυπωσιακές
Θα το κάνω οπωσδήποτε
HotShot84
01/04/2017, 11:56
φιλε νικο εχω περασει το πρωτο επιπεδο του riding school του χουντρα. Οδηγουσα σκουτερ εντος πολης κανα χρονο και μολις πηρα τη μηχανη μετα απο μερικες μερες πηγα να μαθω καποια πραματα εις βαθος. μετα απο 1 χρονο θα ελεγα πως στριβω και ξερω τη μηχανη μου πολυ πολυ καλυτερα αλλα με συνεχη εξασκηση σχεδον καθημερινα ως προς την τοποθετηση του σωματος κτλ..να πας, θα παθεις πλακα με το τι μαθαινεις..το καλιφορνια καλο και αυτο αλλα πιο επιθετικο και παραλογα πανακριβο ειδικα στα πρωτα σταδια.
Ενδεικτικα μια φωτο τη μερα του σχολειου, και 1 χρονο ακριβως μετα....
380571
Οταν λες επιθετικο τις εννοεις? Εγω τα εχω κανει ολα τα Level του CSS και δεν καταλαβαινω τον ορρο επιθετικο!
sapila racing
01/04/2017, 13:45
το καλιφορνια καλο και αυτο αλλα πιο επιθετικο και παραλογα πανακριβο ειδικα στα πρωτα σταδια.
Ακριβό είναι, αλλά 'επιθετικό' ? Καμμία σχέση, ειδικά για το 1ο level. Απο που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? :confused:
Υπ όψιν οτι ο Χούντρας παλιότερα ηταν εκπαιδευτής στο CSS.
Επίσης δεν στέκει να συγκρίνουμε τιμές μαθήματος σε πίστα με τιμές μαθήματος στο Autofestival.
Οταν λες επιθετικο τις εννοεις? Εγω τα εχω κανει ολα τα Level του CSS και δεν καταλαβαινω τον ορρο επιθετικο!
Ελα ντε!
Μάλλον εννοεί ότι πρόκειται για οδήγηση πίστας.
sapila racing
01/04/2017, 14:01
Μάλλον εννοεί ότι πρόκειται για οδήγηση πίστας.
Τι θα πεί 'οδήγηση πίστας' ?
Τα CSS γίνονται μόνο σε πίστα αλλά αυτό μόνο καλό είναι γιατί μια πίστα προσφέρει αυξημένη ασφάλεια. Ξερω άνθρωπο που καρφώθηκε στα προστευτικά λαστιχα στο Autofestival, δεν χτύπησε αλλά δεν είναι και το καλύτερο.
Κατα τα άλλα, μια κι εχω κάνει κι εγώ και τα 3 level του CSS, ειδικά 1ο και το 2ο level δεν έχουν να κάνουν με τεχνικές που χρησιμεύουν μόνο στην πίστα.
Mαλλον ο anavatis19 δεν ξέρει τι γίνεται στο CSS, αλλά κάπου άκουσε κλπ κλπ.
Ε ό,τι εφαρμόζεις στην πίστα δεν έχει πάντα εφαρμογή και στον δρόμο. Στο CSS μαθαίνεις πώς να οδηγείς στην πίστα, άσχετα αν αυτό βοηθάει παντού, αφού γίνεσαι καλύτερος αναβάτης.
sapila racing
01/04/2017, 14:24
Ε ό,τι εφαρμόζεις στην πίστα δεν έχει πάντα εφαρμογή και στον δρόμο. Στο CSS μαθαίνεις πώς να οδηγείς στην πίστα, άσχετα αν αυτό βοηθάει παντού, αφού γίνεσαι καλύτερος αναβάτης.
Λάθος. Αυτά που μαθαίνεις στα Level 1,2 του CSS εχουν όλα μα όλα εφαρμογή στον δρόμο.
Το 3 διαφέρει.
anavatis19
01/04/2017, 14:56
sapila racing αραξε λιγο γιατι νιωθω οτι εισαι εσυ επιθετικος τωρα λες και τα παιρνεις απο το CSS και στο παρεξηγησαμε. η απλα καταλαβαινεις οτι σε συμφερει να καταλαβεις για να κανεις μπαχαλο.
ας στο εξηγησω λοιπον για αυτους που θελουν εξηγησεις..το riding ειναι πιο πολυ μαθηματα πολης και καλυτερα για εναν αρχαριο. επισης ποιος σου πε εσενα οτι δεν εχει μεσα πιστα? που κανεις το μαθημα στο δρομο η σε χωραφια? επισης αφου οπως λες το CSS ειναι το ιδιο στα πρωτο και δευτερο σταδιο γιατι να παει να δωσει τα διπλασια το παλικαρι χωρις λογο?
kostas777
01/04/2017, 14:59
Εγώ μετά το lvl3 έξυσα αγκώνα πέφτοντας
sapila racing
01/04/2017, 16:43
sapila racing αραξε λιγο γιατι νιωθω οτι εισαι εσυ επιθετικος τωρα λες και τα παιρνεις απο το CSS και στο παρεξηγησαμε. η απλα καταλαβαινεις οτι σε συμφερει να καταλαβεις για να κανεις μπαχαλο.
ας στο εξηγησω λοιπον για αυτους που θελουν εξηγησεις..το riding ειναι πιο πολυ μαθηματα πολης και καλυτερα για εναν αρχαριο. επισης ποιος σου πε εσενα οτι δεν εχει μεσα πιστα? που κανεις το μαθημα στο δρομο η σε χωραφια? επισης αφου οπως λες το CSS ειναι το ιδιο στα πρωτο και δευτερο σταδιο γιατι να παει να δωσει τα διπλασια το παλικαρι χωρις λογο?
Τα παίρνω απο το CSS τώρα, και καταλαβαίνω οτι με συμφέρει. :bawl:
Οταν μιλάς για κάτι που δεν ξέρεις και δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις, εγώ που διαβάζω 'επιθετικό' το CSS όπως και ο HotShot84 κουφαίνομαι και φυσικά διορθώνω την ανακρίβεια που έγραψες. Αν αυτό σε πείραξε, ξυδάκι κι αλλη φορά να γράφεις για πραγματα που ξέρεις.
Λοιπόν ας τα παρουμε ένα ένα, γιατί εχει ξεφύγει το πράγμα.
- Οποιος θέλει να μάθει τι κάνει το CSS, μπορεί να διάβασει το πρόγραμμά του στο site. Το ίδιο ισχύει και για το riding school.
- To riding school δεν γίνεται σε πίστα, αλλά στο Autofestival. Δεν είναι πίστα το Autofestival.
- Πουθενά δεν είπα οτι είναι το ίδιο το CSS στο 1ο και 2ο level με το riding school, αυτό εσύ το είπες και φυσικά δεν ισχύει.
Οτι αλλο θέλεις να σου εξηγήσω εδω είμαστε. Εγώ προσωπικά εχω παει κι εχω δεί το riding school από κοντα όταν συμμετείχαν φίλοι.
Εσυ εχεις δει τι γίνεται στο CSS για το οποίο εκφέρεις γνώμη?
Για όσους ενδιαφέρονται θα έλεγα να μελετήσουν το πρόγραμμα του καθενός και αν μπορούν να πανε κι απο κοντα να τα δούνε.
Εν συντομία πολύ καλό το riding school, αλλά πιο πλήρες το CSS κατα την γνώμη μου αν και ανάλογα με τις προσδοκίες του καθενός, μπορεί η διαφορά στα χρήματα να παίξει ρόλο.
sapila racing
01/04/2017, 17:15
Μια που τα γράφουμε αυτά για σχολές οδήγησης, πρέπει να προσθέσω οτι ο Θανάσης ο Χούντρας είναι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου, και δεν το θεωρώ διαφήμιση να πω οτι είναι το μεγάλο ατού του riding school μια κι εχει τις γνώσεις αλλά και την μεταδοτικότητα. Είναι και απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και μετράει κι αυτό.
Οταν είχα κάνει το CSS πριν 13 χρόνια τον είχα εκπαιδευτή ενώ τώρα έχει φτιάξει το riding school.
Αυτό σίγουρα μετράει στην ζυγαριά υπερ του riding school σήμερα.
NIKOS.l.
01/04/2017, 20:54
Καταρχήν σας ευχαριστώ
αλλά ρε παιδιά τώρα με έχετε μπερδέψει
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο riding school και στο CSS ?
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω να οδηγώ σωστά και γρήγορα με ασφάλεια πάνω απ όλα σε συνθήκες ταξιδίου και όχι πίστας
Μπορείτε να μου εξηγήσετε τις διαφορές των σχολών και ποιο είναι ποιο κατάλληλο για αυτό που θέλω
βλέποντας τα προγράμματα τελικά έχω κατάληξη ότι για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πρέπει να κάνει είτε στο riding school είτε στο CSS και τα 3 επίπεδα
εσείς τι θα προτείνατε από την εμπειρία σας ?
Επειδη πολύ δυσκολα να βρεθει καποιος που να εχει παρακολουθησει και τα δυο, νομιζω πως αξιζει να αναφερω οσα γνωριζω. Εχω παρακολουθησει το RS1 και αυτην την περιοδο κανω μονος μου εξασκηση στην πιστα ακολουθωντας το προγραμμα ασκησεων του CSS. (για οποιον ενδιαφερεται ας δει εδω (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152067&p=2850434&viewfull=1#post2850434))
Νομιζω πως ειναι ακριβες να πουμε οτι το RS εχει καθαρα προσανατολισμο δρομου ενω το CSS προσανατολισμο πιστας. Φυσικα αν βελτιωθει η οδηγηση σου, γινεσαι αυτοματα καλυτερος παντου. Δλδ οταν βελτιωνεσαι στο δρομο, αυτοματα βελτιωνεσαι και στην πιστα και αντιστροφως. Ομως υπαρχουν ασκησεις στο προγραμμα του RS που εχουν εφαρμογη μονο στο δρομο και ομοιως υπαρχουν ασκησεις στο προγραμμα του CSS που εχουν εφαρμογη μονο στην πιστα. Κυριως απο εκει προκυπτει για μενα ο διαχωρισμος που εκανα παραπανω.
Πολυ περιληπτικα, το RS1 ειναι μια αποπειρα να συμπυκνωθει το αντικειμενο που καλυπτεται στα CSS 1&2. Να σημειωθει πως τα δυο πρωτα επιπεδα του CSS ειναι αυτα που εχουν ουσιαστικη εφαρμογη στο δρομο, καθως στο τριτο επιπεδο οι ασκησεις αφορουν εξειδικευμενες τεχνικες σπορ οδηγησης. Προφανως δεν μπορει να διδαχθει η υλη δυο ημερων(CSS 1&2) σε μια(RS1) με την ιδια εμβαθυνση, αλλα απο την αλλη και η διαφορα στο κοστος ειναι τεραστια. (το ενα επιπεδο του CSS στοιχιζει περιπου διπλασια απο του RS)
Οπως στο level 3 του CSS φαινεται καθαρα ο σπορ προσανατολισμος του σχολειου, ετσι και στο level 2 του RS φαινεται ο οδικος προσανατολισμος. Οπως ειπα δεν εχω παρακολουθησει το RS2, αλλα μας ειχε περιγραφει το περιεχομενο και αφορα συνθηκες πραγματικης οδηγησης δρομου, οπως αποφυγη εμποδιου, διαβασμα αγνωστης στροφης, κτλ.
Προσωπικη γνωμη, αν δε σε ενδιαφερει η οδηγηση σε πιστα, θα ελεγα πως το RS ειναι η καλυτερη επιλογη. Με τα λεφτα ενος επιπεδου CSS θα παρακολουθησεις και τα δυο του RS και αν εφαρμοσεις οσα μαθεις εκει θα εισαι πιστευω υπερκαλυμενος για την καθημερινη σου οδηγηση.
Μια τελευταια σημειωση για να μην παρεξηγηθω. Σε καμια περιπτωση δε λεω οτι το CSS δεν αξιζει τα λεφτα του ή πως ειναι ακριβο για οσα προσφερει. Το κοστος του να ενοικιαστει μια πιστα οπως τα Μεγαρα ή οι Σερρες ειναι πολυ μεγαλο και φυσικα μιλαμε για το σχολειο του ανθρωπου που τα ξεκινησε ολα. Οποτε λογικο ειναι να στοιχιζει παραπανω. Αλλα επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, λογικο ειναι να ζηταμε τα περισσοτερα απο το καθε ευρω που ξοδευουμε.
NIKOS.l.
03/04/2017, 20:53
Σε ευχαριστώ πολύ pct ήσουν πολύ κατατοπιστικός με έχεις βοηθήσει πολύ για την επιλογή μου
Για πειτε παιδια εσεις που ξερετε...
Περιπου ποσο κοστιζουν αυτα?Ειναι μονοημερα?
Ναι, το κάθε level είναι μονοήμερο. Το CSS κοστίζει 290€. Το RS είχε 160€ κάποτε, δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα.
anavatis19
04/04/2017, 08:53
120euro αν πεις οτι εισαι μελος του moto.gr. χαοτικη διαφορα
Bladerunner
04/04/2017, 09:11
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο riding school και στο CSS ?
Το 2010 είχα γράψει αυτό ως απάντηση... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=114355&page=3&p=1944231&viewfull=1#post1944231)
Από τότε το Riding School έχει εμπλουτίσει κι άλλο την ύλη του προσθέτοντας ενότητες.
Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε όποιο σχολείο σε ενδιαφέρει για περισσότερες πληροφορίες. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν να απαντήσουν.
παρακολουθησα το RS πριν 4 χρονια, με μια ομαδα απο εδω .μου αλλαξε πολυ τον τροπο οδηγησης, κατανοησης οδηγησης (δεν ειμαι κ τιποτα ιδιαιτερο οδηγικα μην φανταστεις). στο προτεινω ανεπιφυλακτα.. τωρα νομιζω οτι εχουν κανει πακετο και τα 2 course του. οπως και να εχει ομως 160 ευρώ τα δινεις γτ ειναι πολυ χρησιμα τα οσα μαθαινεις...
381123
120euro αν πεις οτι εισαι μελος του moto.gr. χαοτικη διαφορα
Έχω την εντύπωση πως την έκπτωση μας την είχαν κάνει επειδή μαζευτήκαμε πολλά άτομα μαζί και όχι επειδή ήμασταν από το moto.gr συγκεκριμένα. Και από μια ομάδα στο fb ή ακόμα και από την παρέα σου αν μαζευτείτε πάνω από έναν αριθμό, κάνουν καλύτερη τιμή. Αν πάει ο φίλος μόνος του και τους πει πως είναι από το moto μάλλον η γραμματέας θα του πει "Κι εγώ είμαι από Τρίκαλα, χάρηκα" και θα τον χρεώσει κανονικά. :p
Μπορεί να διευκρινιστεί εύκολα αυτό με μία ερώτηση στη σχολή βεβαίως.
Spyros SD
13/04/2017, 07:22
Το CSS επιλέγει να οργανώνετε σε πίστα για την ασφάλεια των μαθητών και όχι σε χώρους που δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτό το λόγο.
Το CSS θα σε μάθει ΓΙΑΤΙ πρεπει να κάνεις αυτό που θέλει η μοτοσυκλέτα σου και για να αποκτήσεις έλεγχο που ελπιθυμείς.
Και το ποιο σημαντικό είναι ένα Παγκόσμιο Σχολείο που μπορείς να το απολαύσεις στη χώρα σου με την πιο χαμηλή τιμή στο κόσμο, και λάβεις τη ίδια ακριβώς υπηρεσία. Και το τελευταίο δεν μπορείς να το πεις για πολλά πράγματα στην χώρα μας που εισάγωνται.
Επειδη πολύ δυσκολα να βρεθει καποιος που να εχει παρακολουθησει και τα δυο...
Αυτο το ποστ εχει ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ!!!
Κατ αρχην οι "παλιοτεροι" οι περισσοτεροι τουλαχιστον εχουνε κανει και τα 2.
Μεγιστο λαθος ο διαχωρισμος του RS για δρομο και CSS για πιστα.
Και τα 2 ειναι σχολες ΑΣΦΑΛΟΥΣ οδηγησης και οχι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ οδηγησης.
Το οτι θα βελτιωθεις στον δρομο ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι θα βελτιωθεις στην πιστα!
Κατ εμε μια κι εχω παρακολουθησει και τα 2 σχολεια (οταν ακομα το RS ειχε 1 σκελος) ειναι οτι το RS ειναι ενα pre-level. Μια γευση για μετεπειτα εμβαθυνση στο CSS.
Οποτε το να ξεχωριζουμε αυτα τα 2 σχολεια μαλλον λαθος θα το χαρακτηριζα.
Το 3ο level εικαζεις οτι ειναι τεχνικες ΣΠΟΡ οδηγησης. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!! Το να μαθεις πως κανεις hook turn, η knee to knee ποτε και γιατι δεν απταιται μονο ενος SS στην πιστα!!!
Τελικα θα ελεγα οτι το RS θα επρεπε να ειναι αν μη τι αλλο στην βασικη εκπαιδευση για να βγαλει κανεις διπλωμα οδηγησης μοτοσυκλετας. Το CSS ειναι το κατι παραπανω. Τα εξτρα βελη στη φαρετρα ενος οδηγου ας πουμε.
Αααυτααααα.... :cool:
Αυτο το ποστ εχει ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ!!!
Κι εγω διαφωνω σε πολλα απ'οσα γραφεις (για να μην πω σε ολα). Ειδικα για το 3ο level... Δεν μπορεις να υποστηριζεις οτι οι ασκησεις εχουν εφαρμογη στην καθημερινη οδηγηση απο τη στιγμη πχ που καποιος με σκουτερ στις μισες ασκησεις θα καθεται εξω απο την πιστα και θα κοιταει σαν χαζος.
Τεσπα, δε θελω να μπω σε διαδικασια αντιλογου. Εχεις τη γνωμη σου κι εγω τη δικια μου. Απλα να συνειδητοποιησεις πως οσα γραφεις δεν ειναι απαραιτητα αντικειμενικες αληθειες, αλλα ειναι αυτο ακριβως που ειπα, μια γνωμη. Το αν εσυ τα θεωρεις ολα αυτα και γεγονοτα ειναι δικο σου θεμα.
Edit: Ο λογος που απαντησα στο φιλο δεν ηταν για να το παιξω εξυπνος, ουτε για να πουλησω μουρη σχετικα με το τι εχω ή δεν εχω κανει στη ζωη μου. Απαντησα για να βοηθησω οσο μπορουσα τον ανθρωπο που εκανε μια συγκεκριμενη ερωτηση. Η απαντηση μου ειναι συγκεκριμενη:
Προσωπικη γνωμη, αν δε σε ενδιαφερει η οδηγηση σε πιστα, θα ελεγα πως το RS ειναι η καλυτερη επιλογη. Με τα λεφτα ενος επιπεδου CSS θα παρακολουθησεις και τα δυο του RS και αν εφαρμοσεις οσα μαθεις εκει θα εισαι πιστευω υπερκαλυμενος για την καθημερινη σου οδηγηση.
Αν ο φιλος εχει εναμιση χιλιαρικο να διαθεσει ας παει να κανει πρωτα τα "pre-level" και μετα να γεμισει και "τη φαρετρα του με εξτρα βελη".
Κι εγω διαφωνω σε πολλα απ'οσα γραφεις (για να μην πω σε ολα). Ειδικα για το 3ο level...
θα συνεχιζα την κουβεντα ΑΝ μιλουσαμε επι ισοις οροις. δλδ αν ειχες κανει και το 3ο λεβελ για να δεις τι και πως διδασκεται. επειδη ομως δεν εχεις κανει παρα το rs φυσικα και μπορεις να εχεις την αποψη σου! απλα εγω εχω την γνωμη μου.
το αν καποιος με σκουτερ θα καθεται και θα κοιταει σαν χαζος η αν θα αποφασισει να δοκιμασει να κανει καποια απο αυτα σε μια αλλανα για να δει αν δουλευουνε ειναι δικο του θεμα.
η απαντηση που εχεις στο εντιτ σωστη και δεκτη. τα υπολοιπα απλα ειναι λαθος και δεν ειναι κακο να κανουμε λαθη. απο αυτα μαθαινουμε. καλη συνεχεια :wave2:
edit: καταλαβετε οτι τα σχολεια γινονται σε πιστα ΟΧΙ για να ετοιμασουνε ροσσιδες αλλα γιατι η πιστα προσφερει ΑΣΦΑΛΕΣ περιβαλλον!!!
θα συνεχιζα την κουβεντα ΑΝ μιλουσαμε επι ισοις οροις......................................
Μου αρέσει που δεν τη συνεχίζεις την κουβέντα, αλλά ταυτόχρονα γράφεις και δύο τρεις παραγράφους από κάτω :D
:beer:
Μου αρέσει που δεν τη συνεχίζεις την κουβέντα, αλλά ταυτόχρονα γράφεις και δύο τρεις παραγράφους από κάτω :D
:beer:
Αμ εμενα δε μου αρεσει που "ο καθενας εχει τη γνωμη του και δεν θα μπεις σε διαδικασια αντιλογου" αλλα το σχολιακι περι συνειδητοποιησης περι αντικειμενικων αληθειων ερχεται σαν επιστεγασμα πληγωμενου εγωισμου;! ;)
Εντιτ: ως εδω. Ας μην ξεφυγει το θρεντ.
Bladerunner
18/04/2017, 15:08
Το 3ο επίπεδο του CSS σαφώς και έχει σπορ προσανατολισμό. Το να οδηγείς τόσο γρήγορα στο δημόσιο δρόμο ώστε να σε ενδιαφέρει άμεση μετατόπιση του σώματος π.χ, δεν είναι και τόσο ...υγιεινό! Επίσης, δεν νομίζω ότι κάποιος επιλέγει -πάντα στο δημόσιο δρόμο- γωνία προσέγγισης της στροφής ανάλογα με αυτές που ακολουθούν.
Από την άλλη μεριά, όποιος μαθαίνει -κι εφαρμόζει στην πράξη- τεχνικές που τον κάνουν πιο ασφαλή, μπορεί να τις εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να αυξήσει την ταχύτητα (αν τον ενδιαφέρει) χωρίς να μειώσει την ασφάλεια, ή μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητα αυξάνοντας την ασφάλεια.
Η γνώμη μου είναι ότι όποιος γίνεται πιο γρήγορος ή και πιο ασφαλής τον βοηθάει παντού. Σε δρόμο (ασφάλεια) και σε πίστα (ταχύτητα).
Έχω την εντύπωση πως την έκπτωση μας την είχαν κάνει επειδή μαζευτήκαμε πολλά άτομα μαζί και όχι επειδή ήμασταν από το moto.gr συγκεκριμένα. Και από μια ομάδα στο fb ή ακόμα και από την παρέα σου αν μαζευτείτε πάνω από έναν αριθμό, κάνουν καλύτερη τιμή. Αν πάει ο φίλος μόνος του και τους πει πως είναι από το moto μάλλον η γραμματέας θα του πει "Κι εγώ είμαι από Τρίκαλα, χάρηκα" και θα τον χρεώσει κανονικά. :p
Μπορεί να διευκρινιστεί εύκολα αυτό με μία ερώτηση στη σχολή βεβαίως.
Όλες οι λέσχες και τα forum που έχουν ξεκινήσει με 10+ συμμετοχές διατηρούν την έκπτωση για πάντα, ακόμα και αν οι επόμενοι που θα παρακολουθήσουν το σχολείο είναι 1-2 άτομα. Σαν όρο είχαμε βάλει πως θα πρέπει να είναι μέλος στο forum τουλάχιστον 1 χρόνο. Άρα μου λένε το nick name το τσεκάρω και έχουν πλέον τιμή για κάθε επίπεδο 120,00 ευρώ συν ΦΠΑ.
ααα και κάτι ακόμα, δεν είμαι από τα Τρίκαλα και καλό είναι να είμαστε σίγουροι για αυτά που γράφουμε. Ευχαριστώ η "γραμματέας"
Το CSS επιλέγει να οργανώνετε σε πίστα για την ασφάλεια των μαθητών και όχι σε χώρους που δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτό το λόγο.
Το CSS θα σε μάθει ΓΙΑΤΙ πρεπει να κάνεις αυτό που θέλει η μοτοσυκλέτα σου και για να αποκτήσεις έλεγχο που ελπιθυμείς.
Και το ποιο σημαντικό είναι ένα Παγκόσμιο Σχολείο που μπορείς να το απολαύσεις στη χώρα σου με την πιο χαμηλή τιμή στο κόσμο, και λάβεις τη ίδια ακριβώς υπηρεσία. Και το τελευταίο δεν μπορείς να το πεις για πολλά πράγματα στην χώρα μας που εισάγωνται.
μία μικρή διευκρίνηση αν μου επιτρέπεται, ο χώρος που διεξάγεται το RS έχει σχεδιαστεί από τον Θανάση Χούντρα με τις στροφές και τα Sάκια που χρειάζονται για να εφαρμόζονται οι ασκήσεις του σχολείου.
...
ααα και κάτι ακόμα, δεν είμαι από τα Τρίκαλα και καλό είναι να είμαστε σίγουροι για αυτά που γράφουμε.
Νομίζω το ότι δεν ήμουν σίγουρος για αυτό που έγραφα φαίνεται και από το πώς ξεκίνησα το σχόλιο μου ("έχω την εντύπωση"), αλλά και από το ότι προέτρεψα σε διευκρινιστική ερώτηση στη σχολή σας. Απλά έτυχε να λάβω μέρος στην πρώτη ομαδική συμμετοχή του φόρουμ και μου είχε μείνει η ανάμνηση του να προσπαθούμε να μαζευτούμε αρκετά μέλη ώστε να λάβουμε την έκπτωση. Όπως και να'χει χαίρομαι που το ξεκαθαρίσατε.
Στο θέμα της καταγωγής σας πιστεύω πως μπορείτε να καταλάβετε εύκολα οτι ο τόνος είναι καθαρά χιουμοριστικός.
ααα και κάτι ακόμα, δεν είμαι από τα Τρίκαλα και καλό είναι να είμαστε σίγουροι για αυτά που γράφουμε. Ευχαριστώ η "γραμματέας"
Είμαι σίγουρος ότι ο ptc δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κάποιον, ούτε να υπονοήσει κάτι. Δε μπορεί να ξέρει ποιος απαντάει στα τηλέφωνα ή αν υπάρχει γραμματέας ή από πού είναι ο καθένας. Θα τον ενημερώσω εγώ. :p
μία μικρή διευκρίνηση αν μου επιτρέπεται, ο χώρος που διεξάγεται το RS έχει σχεδιαστεί από τον Θανάση Χούντρα με τις στροφές και τα Sάκια που χρειάζονται για να εφαρμόζονται οι ασκήσεις του σχολείου.
Όλοι ξέρουμε τον Θ. Χούντρα, από πού ξεκίνησε και τι έχει κάνει για τη μοτοσικλέτα στην Ελλάδα, οπότε αν εκείνος θεωρεί τον συγκεκριμένο χώρο επαρκή, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτός είναι άλλωστε και ένας λόγος που το RS είναι σημαντικά φθηνότερο.
Άρα με τις πιο πάνω προυποθέσεις μπορούμε να κάνουμε 1ο level με 120 ευρώ συν φπα αν το κατάλαβα σωστά;
Ναι. Έχουμε "κερδίσει" την έκπτωση σαν φόρουμ, οπότε αν είσαι registered τουλάχιστον ένα έτος πριν (που είσαι), μπορείς να τη λάβεις.
Άρα με τις πιο πάνω προυποθέσεις μπορούμε να κάνουμε 1ο level με 120 ευρώ συν φπα αν το κατάλαβα σωστά;
Σωστά, καλημέρα
Spyros SD
19/04/2017, 08:28
Δεν αμβιβάλλω για το επιχείρημα για την "επιμέλεια της σχεδίασης" αλλά η "σχεδιάση" είναι πολυ παραπάνω από "στροφές και Sάκια". Πρέπει να προσφέρει και την δυνατότητα να "γίνει το λάθος ΧΩΡΙΣ να το πληρώσεις".
Αλλά όπως έχει ήδη αναφερθεί, ότι πληρώνεις παίρνεις.
Spyros SD
19/04/2017, 08:29
Το 3ο επίπεδο του CSS σαφώς και έχει σπορ προσανατολισμό. Το να οδηγείς τόσο γρήγορα στο δημόσιο δρόμο ώστε να σε ενδιαφέρει άμεση μετατόπιση του σώματος π.χ, δεν είναι και τόσο ...υγιεινό! Επίσης, δεν νομίζω ότι κάποιος επιλέγει -πάντα στο δημόσιο δρόμο- γωνία προσέγγισης της στροφής ανάλογα με αυτές που ακολουθούν.
Από την άλλη μεριά, όποιος μαθαίνει -κι εφαρμόζει στην πράξη- τεχνικές που τον κάνουν πιο ασφαλή, μπορεί να τις εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να αυξήσει την ταχύτητα (αν τον ενδιαφέρει) χωρίς να μειώσει την ασφάλεια, ή μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητα αυξάνοντας την ασφάλεια.
Η γνώμη μου είναι ότι όποιος γίνεται πιο γρήγορος ή και πιο ασφαλής τον βοηθάει παντού. Σε δρόμο (ασφάλεια) και σε πίστα (ταχύτητα).
Well said
Δεν αμβιβάλλω για το επιχείρημα για την "επιμέλεια της σχεδίασης" αλλά η "σχεδιάση" είναι πολυ παραπάνω από "στροφές και Sάκια". Πρέπει να προσφέρει και την δυνατότητα να "γίνει το λάθος ΧΩΡΙΣ να το πληρώσεις".
Αλλά όπως έχει ήδη αναφερθεί, ότι πληρώνεις παίρνεις.
Παρακαλώ να μη συνεχιστεί η κόντρα αυτή, με σπόντες εκατέρωθεν. Ας μείνουμε στο τι προσφέρει η κάθε σχολή, ποιες οι διαφορές τους και πώς μπορεί να ωφεληθεί ένας αρχάριος ή έμπειρος μοτοσικλετιστής από την καθεμιά. Τα υπονοούμενα και το πόσο ασφαλής είναι μια πίστα σαν τα Μέγαρα ή οποιοσδήποτε ελεγχόμενος χώρος είναι για κάποια άλλη συζήτηση.
AristidisZ
25/04/2017, 08:23
Λοιπόν καταρχήν να ευχαριστήσω το Riding School και φυσικά το φόρουμ για την ημερίδα που είχαν δώρο στην πρωτοχρονιάτικη πίτα (φυσικά και τη γλαρίνα που την κέρδισε :D )
Το παρακολούθησα προχτές, και για να μη μπω σε λεπτομέρειες, η άποψη που αποκόμισα είναι ότι καλό θα ήταν να το έκαναν όλοι όσοι ξεκινούν να οδηγούν δίκυκλα όσο το δυνατόν πιο νωρίς στη μοτοσυκλετιστική τους "καριέρα", καθώς όσο πιο νωρίς προσπαθήσεις να κόψεις τις "κακές" οδηγικές σου συνήθειες, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να μάθεις (υποσυνείδητα) να οδηγείς σωστά...
Λοιπόν καταρχήν να ευχαριστήσω το Riding School και φυσικά το φόρουμ για την ημερίδα που είχαν δώρο στην πρωτοχρονιάτικη πίτα (φυσικά και τη γλαρίνα που την κέρδισε :D )
Το παρακολούθησα προχτές, και για να μη μπω σε λεπτομέρειες, η άποψη που αποκόμισα είναι ότι καλό θα ήταν να το έκαναν όλοι όσοι ξεκινούν να οδηγούν δίκυκλα όσο το δυνατόν πιο νωρίς στη μοτοσυκλετιστική τους "καριέρα", καθώς όσο πιο νωρίς προσπαθήσεις να κόψεις τις "κακές" οδηγικές σου συνήθειες, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να μάθεις (υποσυνείδητα) να οδηγείς σωστά...
Τώρα έκανες εσύ το πρώτο σου σχολείο; :uplate:
AristidisZ
25/04/2017, 14:36
Τώρα έκανες εσύ το πρώτο σου σχολείο; :uplate:
Γμσε τα Νίκο, δυστυχώς, και το μετάνιωσα (το γεγονός ότι άργησα τόσο) όσο δε μπορείς να φανταστείς...
Γμσε τα Νίκο, δυστυχώς, και το μετάνιωσα (το γεγονός ότι άργησα τόσο) όσο δε μπορείς να φανταστείς...
ΟΚ, σορρυ (ειλικρινά) αλλά τώρα καταλαβαίνω τα ποστ σου περί ταχύτητας, επικινδυνότητας κλπ.
Είχα την εντύπωση ότι ξέρεις να οδηγείς. Τώρα θα ευχαριστηθείς οδήγηση. Προσοχή στην αρχή. Μετά απο RS ή CSS καραδοκεί τούμπα (λόγω υπεροβολικής εμπιστοσύνης στον εαυτό μας). Εννίοτε και στο τελευταίο ελεύθερο σέσσιον στο τέλος της εκαπιδευτικής ημέρας, στον τελευταίο γύρο (εγώ :tooth: )
ΑΜ...........ΕΓΩ.....???
Τώρα στα γεράματα προλαβαίνω...????
ΑΜ...........ΕΓΩ.....???
Τώρα στα γεράματα προλαβαίνω...????
Λογικά ναι, αλλά θα μετανοιώσεις που έδωσες το Busa.
Η αλήθεια είναι ότι το κόστος φαντάζει υπερβολικό για μαθήματα μερικών ωρών, αλλά όταν φεύγεις από εκεί, ξέρεις ότι άξιζε μέχρι το τελευταίο ευρώ.
harris_x
25/04/2017, 14:46
Η αλήθεια είναι ότι το κόστος φαντάζει υπερβολικό για μαθήματα μερικών ωρών, αλλά όταν φεύγεις από εκεί, ξέρεις ότι άξιζε μέχρι το τελευταίο ευρώ.
έτσι ακριβώς
basilis_k6
25/04/2017, 15:35
+1
αλλα εκτος αυτου
ενα ιδιαίτερο μάθημα σε κάποιο σπορ (πχ τέννις) κάνει 15ε/ωρα. Στις 8 ώρες βγάινει 120ε. 50ευρω πάει η πιστα ουτως η άλλως οπότε 170. Βάλε λοιπά έξοδα+σνακ+οργάνωτικα. Αν ειναι καθαρά λεφτα δηλαδη +φπα ειναι απολύτως λογική τιμη.
AristidisZ
25/04/2017, 15:41
ΟΚ, σορρυ (ειλικρινά) αλλά τώρα καταλαβαίνω τα ποστ σου περί ταχύτητας, επικινδυνότητας κλπ.
Είχα την εντύπωση ότι ξέρεις να οδηγείς. Τώρα θα ευχαριστηθείς οδήγηση. Προσοχή στην αρχή. Μετά απο RS ή CSS καραδοκεί τούμπα (λόγω υπεροβολικής εμπιστοσύνης στον εαυτό μας). Εννίοτε και στο τελευταίο ελεύθερο σέσσιον στο τέλος της εκαπιδευτικής ημέρας, στον τελευταίο γύρο (εγώ :tooth: )
Πάντα έλεγα ότι δε ξέρω να οδηγώ
Τώρα απέκτησα και πιστοποιητικό :p
+1
αλλα εκτος αυτου
ενα ιδιαίτερο μάθημα σε κάποιο σπορ (πχ τέννις) κάνει 15ε/ωρα. Στις 8 ώρες βγάινει 120ε. 50ευρω πάει η πιστα ουτως η άλλως οπότε 170. Βάλε λοιπά έξοδα+σνακ+οργάνωτικα. Αν ειναι καθαρά λεφτα δηλαδη +φπα ειναι απολύτως λογική τιμη.
35-50€ η ώρα στο τέννις. Αν ξέρεις κάπου με 15 πες μου.
Τα χρήματα που δίνουμε σε αυτά τα μαθήματα είναι τίποτα σε σχέση με αυτα που μαθαίνουμε μέσα σε μία μέρα.
Εγώ χρωστάω τη ζωή μου ή/και την σωματική μου ακεραιότητα σ' αυτές τις σχολές.
basilis_k6
25/04/2017, 15:52
35-50€ η ώρα στο τέννις. Αν ξέρεις κάπου με 15 πες μου.
Τα χρήματα που δίνουμε σε αυτά τα μαθήματα είναι τίποτα σε σχέση με αυτα που μαθαίνουμε μέσα σε μία μέρα.
Εγώ χρωστάω τη ζωή μου ή/και την σωματική μου ακεραιότητα σ' αυτές τις σχολές.
δυτικά προάστια για αρχάριο έχει με 15. συνήθως 20. Αλλα σε γηπεδα δήμου.
σπαμ οφ
anavatis19
25/04/2017, 16:14
τα σχολεια αυτα σωζουν! εχει χιλιοειπωθει το θεμα.
bros 650
25/04/2017, 17:52
Ο χουντρας κανει μαθηματα στην θεσσαλονικη;η τουλαχιστον στις σερρες;
Ο χουντρας κανει μαθηματα στην θεσσαλονικη;η τουλαχιστον στις σερρες;
Καλημέρα, δεν έχουμε ημερομηνία στο άμεσο πρόγραμμα, αν οργανωθεί από εσάς τότε ευχαρίστως να έρθουμε. Αν θέλετε καλέστε στο τηλέφωνο που σας στέλνω με PM.
Ναι. Έχουμε "κερδίσει" την έκπτωση σαν φόρουμ, οπότε αν είσαι registered τουλάχιστον ένα έτος πριν (που είσαι), μπορείς να τη λάβεις.
Αυτο το νέο θα έπρεπε να είναι πιο ευκολα προσβάσιμο μέσα στο φορουμ.
aalexios
04/04/2018, 11:45
Καλησπέρα παιδιά,
πήραμε το παπί και σκέφτομαι για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. Μπορώ να πάω στο Riding School? Γνωρίζει κανείς;
kkinezos
04/04/2018, 11:52
Μπορεις
nopattern
10/04/2018, 11:10
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Ως νέα οδηγός, δηλώσα συμμετοχή στις 13 Μαίου στο RS1.
:)
Καλησπέρα.
Τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης της ΜΟΤΟΕ τα έχει κάνει κάποιος; Τι προσφέρουν; Αξίζουν;
Μιλάω για τα "Εκπαίδευση & βελτίωση οδικής ασφάλειας: ADVANCED Riders Tuition - Level A και LEVEL B"
(http://www.motothesis-motoe.org/index.php/actions )
Για οποιον το σκεφτεται να παει σε μια σχολη οδηγησης, ενα motovlog απο την εμπειρια ενος αναβατη στο Riding School του κυριου Χουντρα.
link (https://youtu.be/niKTF4G0KkU?t=694)
Το κομματι του σχολειου ξεκιναει μετα το 11:30 και ειναι ενδιαφερον να δει κανεις ποσο εμφανης ειναι η βελτιωση του αναβατη κατα τη διαρκεια του μαθηματος.
403060
403062
anavatis19
20/01/2019, 10:08
πραγματικα το ποσο με βοηθησε αυτο το σχολειο δεν μπορω να το πιστεψω..απο τερμα αμπαλος και ασχετος μεσα σε μερικους μηνες εξυνα το μασπιε (εντος πιστας μεγαρων). και εκανα μονο το 1ο!
...σε μερικους μηνες εξυνα το μασπιε (εντος πιστας μεγαρων). και εκανα μονο το 1ο!
Αν πας στο 15:50 του βιντεο θα δεις οντως τον vlogger να ξυνει μαρσπιε για πρωτη φορα (αν κρινω απο το ποσο τρομαξε). ;)
άθλιο μουσικό χαλί ωραία πλάνα.
giorgos.boun
20/01/2019, 20:27
Για οποιον το σκεφτεται να παει σε μια σχολη οδηγησης, ενα motovlog απο την εμπειρια ενος αναβατη στο Riding School του κυριου Χουντρα.
link (https://youtu.be/niKTF4G0KkU?t=694)
Το κομματι του σχολειου ξεκιναει μετα το 11:30 και ειναι ενδιαφερον να δει κανεις ποσο εμφανης ειναι η βελτιωση του αναβατη κατα τη διαρκεια του μαθηματος.
403060
403062
Οντως ειναι καλο αυτο σχολειο? Δεν ειναι καλυτερο ενα π.χ. california που γινετε σε πραγματικες πιστες (μεγαρα-Σερρες) και οχι σε αυτο το πραγμα? Δηλαδη δινεις 160 τουλαχιστον να πιανουν τοπο...
Δεν το γραφω για να μου απαντησεις εσυ... καποιος ισως που τα εχει κανει και τα 2....
anavatis19
21/01/2019, 00:15
160 για το καλιφορνια? εισαι σιγουρος? για ανεβα κανα 100αρι ακομα
giorgos.boun
21/01/2019, 06:21
160 για το καλιφορνια? εισαι σιγουρος? για ανεβα κανα 100αρι ακομα
Ναι εχεις δικιο. Να το θεσω αλλιως λοιπον.
Μηπως αξιζει λοιπον αυτο το 100αρι ακομη για να κανεις μαθημα σε μια πραγματικη πιστα και οχι σε μια αλανα με κωνους?
Το riding school είναι Sym, το css Honda. Αν έχεις τα λεφτά για το δεύτερο δε θα το μετανιώσεις. Αλλιώς και το πρώτο θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά σου. Δεν έχει όλος ο κόσμος λεφτά για Honda.
Δε γνώρισα κανέναν που να είπε πως το css δεν άξιζε τα λεφτά του, όπως και κανέναν που να μην αναγνωρίζει το πόσο καλή και value for money λύση είναι το rs.
Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι καθαρά στο κομμάτι υποδομών(πίστα), γιατί από πλευράς διδασκαλίας σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως είναι δεύτερη επιλογή το rs. Απλά εστιάζουν σε λίγο διαφορικά πράγματα, από επιλογή.
anavatis19
21/01/2019, 10:08
νομιζω τα 3 επιπεδα του RS καλυπτουν ολους τους αναβατες. το 3ο ειδικα ειναι καθαρα αγωνιστικο. οπως τα 2 τελετυταια του California. επισης η πιστα του RS ειναι μια τεχνικη πιστα οχι για αγωνες. εκει θα μαθεις. οταν μετα απο αυτο το σχολειο μπηκα στα μεγαρα ηξερα τι πρεπει να κανω χωρις να εχω μπει πριν σε κανονικη πιστα.
sapila racing
21/01/2019, 10:55
νομιζω τα 3 επιπεδα του RS καλυπτουν ολους τους αναβατες. το 3ο ειδικα ειναι καθαρα αγωνιστικο. οπως τα 2 τελετυταια του California. επισης η πιστα του RS ειναι μια τεχνικη πιστα οχι για αγωνες. εκει θα μαθεις. οταν μετα απο αυτο το σχολειο μπηκα στα μεγαρα ηξερα τι πρεπει να κανω χωρις να εχω μπει πριν σε κανονικη πιστα.
Μια διόρθωση.
Εγραψες οτι τα 2 τελευταία επίπεδα (δηλαδή 2 και 3) του CSS, είναι 'αγωνιστικά'. Δεν ισχύει ούτε για το 2 ούτε για το 3.
Το css δεν άξιζε τα λεφτα του.
sapila racing
21/01/2019, 11:53
Εγώ δεν συμφωνώ, έχω κάνει και τα 3 CSS στις Σέρρες παλιότερα και η γνώμη μου είναι οτι τα άξιζαν τα λεφτά τους.
Ωραία, άντε τώρα να δω που θα ρίξω ψήφο εμπιστοσύνης :lol:
Θέλω να κλείσω για το καλοκαίρι και είχα κατα νου τον Χούντρα. Τώρα είδα και το καλιφόρνια και με έβαλε σε σκέψεις.
Για μεσόκοπο οδηγό με μικρή εμπειρία και νέο μηχανάκι πασπαρτού (πχ cb500x :D ) τι θα προτείνατε; (money is not an issue :smokin: :bawl:)
η να προτιμήσω καμιά αλάνα να με μάθει ο μπάκλευ να ξύνω τελάρο με το κατάνα; :bawl:
anavatis19
21/01/2019, 12:38
Θέλω να κλείσω για το καλοκαίρι και είχα κατα νου τον Χούντρα. Τώρα είδα και το καλιφόρνια και με έβαλε σε σκέψεις.
Για μεσόκοπο οδηγό με μικρή εμπειρία και νέο μηχανάκι πασπαρτού (πχ cb500x :D ) τι θα προτείνατε; (money is not an issue :smokin: :bawl:)
η να προτιμήσω καμιά αλάνα να με μάθει ο μπάκλευ να ξύνω τελάρο με το κατάνα; :bawl:
κανε τα ολα!
κανε τα ολα!
Τι όλα; Δε πάω για ρόσσι!
Θέλω κάτι/κάποιον που να μου δώσει αυτοπεποίθηση και ουσιαστικές γνώσεις στον χειρισμό σε διάφορες συνθήκες, με μεταδοτικότητα και ηρεμία.
Θέλω επίσης να είναι μετά τις 15/06 και να με βολεύουν οι ώρες. Είχα σκοπό να αρχίσω ψάξιμο και αυτό το θρεντ με υποκίνησε τώρα.
Τι όλα; Δε πάω για ρόσσι!
Θέλω κάτι/κάποιον που να μου δώσει αυτοπεποίθηση και ουσιαστικές γνώσεις στον χειρισμό σε διάφορες συνθήκες, με μεταδοτικότητα και ηρεμία.
Θέλω επίσης να είναι μετά τις 15/06 και να με βολεύουν οι ώρες. Είχα σκοπό να αρχίσω ψάξιμο και αυτό το θρεντ με υποκίνησε τώρα.
Μλκ......
Λες και διαβάζω αγγελία για συνοικεσιο....
:lol:
Μλκ......
:bawl: τον μπάκλεϋ περίμενα να χώσει, εσένα σε ξέχασα!
Καινούριο εργαΛείδη θα πάρω μετά από χρόνια ακινησία, θέλω να βγω ξανα στους δρόμους με άνεση! Πως να πάω από τα 80 και τα 100 κιλά στα 200;
Καινούριο εργαΛείδη θα πάρω μετά από χρόνια ακινησία, θέλω να βγω ξανα στους δρόμους με άνεση! Πως να πάω από τα 80 και τα 100 κιλά στα 200;
Εύκολα πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις αλλά πάντα το σχολείο είναι ένα συν όπως και να το κάνουμε. Με το καλό να το πάρεις το...κορίτσι :lol:
Μλκ......
εμένα εκεί πήγε ο νους μου (https://boro.gr/244633/vasika-mathimata-sex-pos-tha-kaneis-mazi-toy-ayto-poy-soy-aresei/) αλλά οκ, δεν γ@μείς....:D
pipe_smoker
21/01/2019, 13:59
Εγώ Χούντρα έχω κάνει, οπότε για αυτόν ξέρω να πω.
Αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Απίστευτη εμπειρία, και θα φύγεις άλλος άνθρωπος.
Nostradamus
21/01/2019, 14:27
Γι αυτο που περιγραφεις και με βαση οτι εχω διαβασει γιατι δεν εχω κανει τα συγκεκριμενα το RS θα σε καλυψει απολυτα.
Εχω κανει τα CSS (εκτος του 4). Τα πρωτα δυο επισης θα σε βοηθησουν στον δρομο. το 3 επισης βοηθαει αλλα γινεται αρκετα πιο τεχνικο.
Μονο εναν ανθρωπο ξερω που εφυγε απο το CSS χειροτερος απο οτι μπηκε.. :uplate: :lol::lol:
Γι αυτο που περιγραφεις και με βαση οτι εχω διαβασει γιατι δεν εχω κανει τα συγκεκριμενα το RS θα σε καλυψει απολυτα.
Εχω κανει τα CSS (εκτος του 4). Τα πρωτα δυο επισης θα σε βοηθησουν στον δρομο. το 3 επισης βοηθαει αλλα γινεται αρκετα πιο τεχνικο.
Εγώ σκεφτόμουν ή το πρώτο του CSS ή το RIDING SCHOOL 1 του Χούντρα. Θα τα κοιτάξω και τα δύο, θα μιλήσω μαζί τους και πρέπει να δω ώρες και μέρες που να βολεύουν.
Κάθε άποψη απαραίτητη! Ευχαριστώ!
Honda πήρες. Ό,τι και να κάνεις, το ίδιο είναι. Κάνε το φθηνότερο.
:cool:
Honda πήρες. Ό,τι και να κάνεις, το ίδιο είναι. Κάνε το φθηνότερο.
:cool:
:lol: δεν το πήρα ακόμα, κάτσε να είμαστε καλά, 06/19 έχει προγραμματιστεί η αγορά..
Προλαβαίνεις να ζήσεις μερικές συγκινήσεις ακόμα τότε. :lol:
nopattern
21/01/2019, 14:52
Έκανα πέρυσι CSS 1, όταν οδηγουσα μόλις 3 μήνες, και λίγο αργότερα και το 2.
Δεν μπορώ να πω πως δεν βοηθήθηκα, το κάθε άλλο, αλλά επειδή ήμουν πολύ πολύ αρχάρια δεν πήρα όλα όσα θα μπορούσα και ιδίως την ημέρα που πήγα για το λέβελ 2, ένιωσα πως θέλω να τα ξανακάνω όλα από την αρχή.
Έτσι για φέτος έχει riding school το πρόγραμμα, 1, 2 και βλέπουμε...
Μπα;
o_gavros
21/01/2019, 17:42
Η εμπειρία και το μηχανακι δεν παιζουν ρόλο.
Όποιο και αν διαλέξεις, χαμένος δε θα βγεις.
Έκανα πέρυσι CSS 1, όταν οδηγουσα μόλις 3 μήνες, και λίγο αργότερα και το 2.
Δεν μπορώ να πω πως δεν βοηθήθηκα, το κάθε άλλο, αλλά επειδή ήμουν πολύ πολύ αρχάρια δεν πήρα όλα όσα θα μπορούσα και ιδίως την ημέρα που πήγα για το λέβελ 2, ένιωσα πως θέλω να τα ξανακάνω όλα από την αρχή.
Έτσι για φέτος έχει riding school το πρόγραμμα, 1, 2 και βλέπουμε...
και γιατι όχι απλά προπόνηση σε τρακ ντεηζ προσπαθώντας να εφαρμόσεις όσα σου έμαθαν;
με css 1 & 2 στην πλάτη, δε σου λείπει γνώση
nopattern
21/01/2019, 18:02
και γιατι όχι απλά προπόνηση σε τρακ ντεηζ προσπαθώντας να εφαρμόσεις όσα σου έμαθαν;
με css 1 & 2 στην πλάτη, δε σου λείπει γνώση
Η γνώση δεν είναι μόνο τι διδάσκεσαι αλλά κυρίως τι μπορείς να εισπράξεις τη δεδομένη στιγμή και να το κάνεις δικό σου.
Εγώ μαθαίνω αλλά μαθαίνω αργά. Ίσως κάτι που εμένα μου πάρει ένα χρόνο, εσυ πχ να το ξεπέταγες σε τρεις μήνες. Έχω στόχο φέτος να πάω σε όσα περισσότερα Τρακ Ντεις είναι δυνατόν και όχι μόνο υπό τη διοργάνωση του CSS, όπως έκανα πέρυσι.
Μετά όμως και το δεύτερο μάθημα φλατ τρακ που έκανα το σκ που μας πέρασε και συζητώντας ξανά με τον Θανάση (Χούντρα) είμαι σίγουρη πως έχω να πάρω πολλά από το riding, το οποίο έχει άλλη προσέγγιση και άλλη δομή, από ότι κατάλαβα, από το CSS.
Προσοχή. Δεν υποτιμώ το CSS σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως! Και έχω σκοπό να συνεχίσω σε Level 3 και 4, όταν έρθει ο καιρός μου.
o_gavros
21/01/2019, 18:08
Ναι εχεις δικιο, δε το σκέφτηκα αυτό.
Δε νομίζω να βρεις ανθρωπο που θα σου πει ότι το να κάνεις σχολεία είναι κακό πράγμα.
Το λέω για να μην παρεξηγηθώ.
Οτιδήποτε και να μαθαίνεις, υπάρχει ένα όριο στην ποσότητα που μπορείς να απορροφήσεις με επιτυχία ανά χρονικό διάστημα και να κάνεις πράξη. Αν διαβάσεις μια εγκυκλοπαίδεια περί τεχνικών οδήγησης, δε σημαίνει ότι έμαθες. Πιθανότατα δεν έμαθες απολύτως τίποτα. Διαβάζεις ένα κεφάλαιο, κάνεις εξάσκηση σε αυτά που έμαθες, τα φτάνεις σε ένα καλό επίπεδο, μετά προχωράς στο 2ο κεφάλαιο κοκ. Και αυτό ισχύει σε όλα. Πόσο μάλλον για τη nopattern που δε γνώριζε καν τα βασικά περί μοτοσικλέτας, όντας παντελώς άπειρη.
Bladerunner
21/01/2019, 18:22
Εγώ μαθαίνω αλλά μαθαίνω αργά. Ίσως κάτι που εμένα μου πάρει ένα χρόνο, εσυ πχ να το ξεπέταγες σε τρεις μήνες. Έχω στόχο φέτος να πάω σε όσα περισσότερα Τρακ Ντεις είναι δυνατόν και όχι μόνο υπό τη διοργάνωση του CSS, όπως έκανα πέρυσι.
Αν θέλεις να πάρεις το μέγιστο από το όποιο σχολείο μη κάνεις επόμενο επίπεδο αν δεν κατανοήσεις πλήρως και μπορείς να εφαρμόζεις στην πράξη το προηγούμενο.
Το ίδιο ακριβώς θα σου πει οποιοσδήποτε εκπαιδευτής σέβεται τον εαυτό του.
basilis_k6
21/01/2019, 18:29
αλλά επειδή ήμουν πολύ πολύ αρχάρια δεν πήρα όλα όσα θα μπορούσα και ιδίως την ημέρα που πήγα για το λέβελ 2το λάθος ειναι οτι έβαλες τον εγκέφαλο σου να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει δεδομένα που δεν μπορεί τοσο γρήγορα. Επρεπε να πας σε αυτα εχοντας κανα χρονο οδηγηση και να τα κάνεις με άλλο ενα 6μηνο διαφορά ίσως και χρονο. Στο css μαθαινεις στην πράξη αυτο που γράφουν τα βιβλία και το εφαρμόζεις 5 φορες. Δεν μπορεις ομως να το κάνεις δικό σου. Απλα το γνωριζεις και μετα σιγα σιγα το εφαρμοζεις μονος σου μέχρι να το "χεις". Για να γινει αυτο το σωμα και το μυαλο θέλουν χρονο και επανάληψη. Η οδηγηση ειναι κυριως μηχανική. Στο μάθημα κυρίως σκέφτεσαι, δεν αντιδρας μηχανικα. Τώρα ναι μεν ξέρεις τα 10 κόλπα που σου μάθανε αλλα όλα μαζι ειναι αδυνατον να τα μάθεις σωστα και να τα κάνεις μηχανικα. Εγω θα σου έλεγα να μην πας σε άλλα σχολεία. Να πας σε td και να εφαρμόζεις 2 μόνο απο αυτα που έμαθες καθε φορα. Ας πουμε σημειο εισοδου και ματια. Μονο αυτα και γυρνα στο 2.50' ξερω γω. Η μαγκιά του css δεν ειναι αυτα που σου λεει αλλα ο τρόπος που σε βάζει να τα κάνεις. Εσυ ξερεις τι κανουν, απλα ξανακάνε css μονη σου.
pipe_smoker
21/01/2019, 18:31
Αν θέλεις να πάρεις το μέγιστο από το όποιο σχολείο μη κάνεις επόμενο επίπεδο αν δεν κατανοήσεις πλήρως και μπορείς να εφαρμόζεις στην πράξη το προηγούμενο.
Το ίδιο ακριβώς θα σου πει οποιοσδήποτε εκπαιδευτής σέβεται τον εαυτό του.
Αυτό ακριβώς.
Το ίδιο μας είχε πει κι ο Χουντρας όταν είχαμε ρωτησει πότε να πάμε για το 2ο λεβελ.
Αν δεν κανεις κάποια track days ή έστω βόλτες της προκοπής για να εξασκησεις αυτά που έχεις διδαχθεί σε ένα μεγαλύτερο βαθμό από το καθημερινό commuting, δεν έχει νόημα να πας σε επόμενο λεβελ.
Ένα καλό φρεσκάρισμα κατ’εμε είναι αυτό που μπορεις να κανεις στο πιστάκι του RS σαν ιδιαίτερο μάθημα. Αν θυμάμαι καλά είναι 30€ για μιάμιση ώρα (δεν παίρνω όρκο) και υπάρχει εκπαιδευτής που σε παρακολουθεί, σου λέει τί κανεις λάθος τί σωστα και πάει λέγοντας.
Εγώ είχα πάει αν δεν κάνω λάθος κανα διβδομαδο αφότου είχα κάνει το λεβελ 1, και μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ περισσότερο στο να εφαρμόσω αυτά που είχα μάθει απ’ο,τι την ίδια μέρα που τα μάθαινα.
nopattern
21/01/2019, 18:49
το λάθος ειναι οτι έβαλες τον εγκέφαλο σου να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει δεδομένα που δεν μπορεί τοσο γρήγορα. Επρεπε να πας σε αυτα εχοντας κανα χρονο οδηγηση και να τα κάνεις με άλλο ενα 6μηνο διαφορά ίσως και χρονο. Στο css μαθαινεις στην πράξη αυτο που γράφουν τα βιβλία και το εφαρμόζεις 5 φορες. Δεν μπορεις ομως να το κάνεις δικό σου. Απλα το γνωριζεις και μετα σιγα σιγα το εφαρμοζεις μονος σου μέχρι να το "χεις". Για να γινει αυτο το σωμα και το μυαλο θέλουν χρονο και επανάληψη. Η οδηγηση ειναι κυριως μηχανική. Στο μάθημα κυρίως σκέφτεσαι, δεν αντιδρας μηχανικα. Τώρα ναι μεν ξέρεις τα 10 κόλπα που σου μάθανε αλλα όλα μαζι ειναι αδυνατον να τα μάθεις σωστα και να τα κάνεις μηχανικα. Εγω θα σου έλεγα να μην πας σε άλλα σχολεία. Να πας σε td και να εφαρμόζεις 2 μόνο απο αυτα που έμαθες καθε φορα. Ας πουμε σημειο εισοδου και ματια. Μονο αυτα και γυρνα στο 2.50' ξερω γω. Η μαγκιά του css δεν ειναι αυτα που σου λεει αλλα ο τρόπος που σε βάζει να τα κάνεις. Εσυ ξερεις τι κανουν, απλα ξανακάνε css μονη σου.
Διαφωνώ....
Αν δεν πήγαινα όταν πήγα, παρόλο που δεν ήμουν έτοιμη να πάρω τα πολλά, θα συνέχιζα να είμαι στραβαδι για ένα χρόνο, να κάνω ότι νομίζω, να φτιάξω συνήθειες και μυϊκές μνήμες που άντε να απόβαλεις μετά.
Τώρα μπορεί να μην έχω γίνει εξπερτ αλλά αισθάνομαι αυτοπεποίθηση πως υπάρχει μια σωστή βάση από την αρχή για να χτίσω.
Όπως είπα και πριν σε Τρακ Ντεις θα συνεχίσω να πηγαίνω, αλλά η οδήγηση μου είναι κυρίως στο δρόμο και όχι μέσα στην Αθήνα, αλλά έξω από αυτήν, σε όλες τις εκδρομές που πήγα και θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω. Και εκεί δεν έχει κ6 και κ9, έχει κ αγνωστη, με δρόμο που δεν ξέρεις τι κατάσταση έχει, τι ζώα κυκλοφορούν, τι τοπικά καιρικά θα σου λάχουν.
Όπου μπορώ να πάω, να ακούσω και να μάθω έστω από τα δέκα, τα μισά, θα πάω.
RaGe_Raptor
21/01/2019, 20:46
Αγαπημένο απόσπασμα απο βιβλίο
403147
Μετά από κουβέντα τον teos, τηγανίστηκα να παρακολουθήσω τον πρώτο κύκλο μαθημάτων του Χούντρα, οπότε θα το προγραμματίσω σχετικά σύντομα. Φήμες λένε ότι αν μαζευτούμε μερικοί νοματαίοι, παίζει να μας κάνει καλύτερη τιμή. Όσοι ενδιαφέρεστε, ειδοποιήστε με, ώστε να το κανονίσουμε.