PDA

View Full Version : Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα, ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά;

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8

irinia
04/04/2017, 11:40
Ναι, ήταν η πιο φρικτή εμπειρία έβερ. Το παπί είναι το πιο σιχαμερό όχημα που υπάρχει. Αδιαφορώ αν είναι φτηνό, αν είναι 100 κιλά και το βάΝεις στην τσέπη και πας όπου θες. Είναι ΑΘΛΙΟ πράγμα χωρίς αναρτήσεις, φρένα, φώτα, επιτάχυνση.

Όχι. Το Duke που είχες ή το άλλο με τις δύο μπούκες τις κατακόρυφες πολύ με αρέΖουν αλλά δεν έτυχε.

Επειδή είμαι γοριλάκι, το βεστρόμ δεν το βρήκα ζόρικο, τι να πω. Έχω συνηθίσει σε "βαριά" μηχανάκια και αυτό με την όρθια θέση οδήγησης μου φάνηκε εξαιρετικά βολικό. Το αυτό με τον δικό μου πήγασο που νομίζω ότι είναι παιδικό παιχνίδι.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΙΑ

Αλλά..........ΛΑΘΟΣ μεγάλο κάνεις.
Ο Βασιλιάς της πόλης είναι το ΠΑΠΙ εδώ και 50 χρόνια...!!!
Στα πάντα............ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΣΕΡΒΙΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΤΙΜΗ, ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ,
και εννοείται ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αφού καταπίνει όλα τα σκουτεροειδή στα κιλά του και στα λεφτά του...!!!
Και στο φανάρι ξεκολλάει εύκολα,και με δύο φορτώνεται.
Απλά σκέψου ότι με 1650 ευρώ αγοράζεις το γιαμάχα,επίσης με 1800-1900 τα 2 χόντα ,wave και astrea το καινούργιο...!!!
ΤΙ παίρνεις με τόσα λεφτά σε σκούτερ...???
Εκείνο δε που είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΥΤ είναι η οδική τους συμπεριφορά.
Παρακάλα μη σε πετύχει σε στροφιλίκι παπί γιατί μπορεί να σε ξεφτελίσει,την ώρα που τα σκούτερ παρακαλάνε μη πέσουν..!!
Εντάξει τώρα τελευταία............ΝΤΕΦΟΡΜΕ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ,αλλά μέχρι τα play - off έχει καιρό,θα στρώσεις...!!!:lol::beer:
Για το μόνο που είναι καλά τα σκούτερ,είναι για κάποιον ΥΠΕΡΒΑΡΟ,για να απλώσει την κορμάρα του και τα κιλά του..!!!
Και όταν λέμε υπέρβαρο εννοούμε κάποιον..............ΠΑΝΩ από 115-120 κιλά...!!! Έστω και λόγω ύψους,αν είναι 2μετρος π.χ.Αν και σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ χαρακτηρίζεσαι ως υπέρβαρος,αλλά ως ΘΗΡΙΟ..!!
Αλλά 1,80-1,85 και 110 κιλά ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ του.........ΧΟΝΤΡΟΥ λέμε..!!!

buckley
04/04/2017, 12:43
είμαι πάνω από το όριο του χοντρού επιστημονικά, αλλά οκ. το προσπαθώ.

ναι. αν εννοείς ότι ένας ντόπιος που κάνει τον δρόμο από 10 χρονών με παπί θα με πετύχει στο χωριό του και θα με περάσει, well, στα @@ μας που λέει και ο αρκούδος.

Πάντως για να μείνουμε έστω και χαλαρά στο θέμα, επίσης θεωρώ "άχρηστη" την κίνηση για την προτεινόμενη χρήση αλλά ΟΚ, γούστα :)

Για την άχρηστη κίνηση που θέλει και μαλλί επιπλέον είμαι μαζί σου,για τα παπιά όμως είμαι με την χανούμισσα...

BLiTzER
04/04/2017, 12:43
Ο Βασιλιάς της πόλης είναι το ΠΑΠΙ εδώ και 50 χρόνια...!!!
Στα πάντα............ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΣΕΡΒΙΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΤΙΜΗ, ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ,
και εννοείται ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αφού καταπίνει όλα τα σκουτεροειδή στα κιλά του και στα λεφτά του...!!!

Δε συγκρίνει κανείς τα παπιά με σκούτερ στο συγκεκριμένο θέμα. Κατά τ'άλλα το παπί είναι ο βασιλιάς της οικονομίας και μόνο. Σε οτιδήποτε άλλο, δεν κάνουν ούτε για σκραπ.

ggs
04/04/2017, 12:49
Δε συγκρίνει κανείς τα παπιά με σκούτερ στο συγκεκριμένο θέμα. Κατά τ'άλλα το παπί είναι ο βασιλιάς της οικονομίας και μόνο. Σε οτιδήποτε άλλο, δεν κάνουν ούτε για σκραπ.

+ 135

Τα παπιά είναι εργαλεία που κάνουν δουλειές φτηνά και εύκολα.ιδανικα για ντελιβερυ, κούριερ και εξωτερικές εργασίες πολλών χλμ μέσα στην πόλη.

Τίποτε άλλο όμως..Και, ίσως,ότι πιο επικίνδυνο σε δύο ρόδες..

buckley
04/04/2017, 12:54
Α ρε npat που σας χρειάζεται ρε μοδίστρες.

ggs
04/04/2017, 12:59
Α ρε npat που σας χρειάζεται ρε μοδίστρες.

Ο νπατ χρειάζεται για πολλούς λόγους.
Αν όμως εννοείς το στορυ με το ροζ παπί,Κλάιν..
Όποιο λοκαλι καγκουρό σε πετύχει με οτιδήποτε σε οποιοδήποτε επαρχιακό δρόμο,θα σε περάσει φιλερ.

Αν αυτό είναι το κριτήριο για να πούμε ότι το παπί είναι γαμω τα μηχανάκια,κάτι λάθος γίνεται.

irinia
04/04/2017, 13:13
ΕΧΕΤΕ ΧΑΡΗ.............ΔΕ ΘΑ ΒΓΩ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ

Ας βοηθήσουμε τον φίλο μας ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ να επιλέξει,όσο για την οδική συμπεριφορά των παπιών........
θα πω απλά ...........αφες αυτοίς ου γαρ.........ΟΙΔΑΣΙ..!!
Δοκιμάστε εσείς με το παπί,.......ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ πως ξύνει ο μαρσπιές..!!
Ανοίξτε και μια κουβέντα παρακαλώ για να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας και την άποψη μας
για το αν το σκούτερ......:lol:έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από το παπί,να γελάσουν και τα τσιμέντα..!!

amyroukai
04/04/2017, 13:22
Μόλις έγινε πραγματικότητα η επιθυμία σας, Λάζαρε. Παρακαλώ όπως παραθέσετε τις εμπειρίες σας. Ευχαριστώ.

buckley
04/04/2017, 13:24
Ο νπατ χρειάζεται για πολλούς λόγους.
Αν όμως εννοείς το στορυ με το ροζ παπί,Κλάιν..
Όποιο λοκαλι καγκουρό σε πετύχει με οτιδήποτε σε οποιοδήποτε επαρχιακό δρόμο,θα σε περάσει φιλερ.

Αν αυτό είναι το κριτήριο για να πούμε ότι το παπί είναι γαμω τα μηχανάκια,κάτι λάθος γίνεται.

Ναι ρε ψηλέ αυτό εννοούσα (το τσάι) με χιουμοριστική διάθεση.Μιας και απάντησες σοβαρά να πω και γω.
Ξεπερνώ ότι σωματομετρικά δεν κάνεις για παπί και ομιλώ για τον μέσο αναβάτη λοιπόν.Πως ισχυρίζεσαι(στε) ότι το παπί είναι το πιο επικίνδυνο δίτροχο όταν κυκλοφορούν αλήθεια μπανιέρες των 200 κιλών με αστείας διαμέτρου ροδίτσες ? Μήπως το συγκρίνετε με μοτοσυκλέτα και το βγάζετε άχρηστο ,άτοπο φίλε.
Δεν ξέρω αν προλάβατε πιτσιρικάδες τα παλιά παπιά με τα αστεία μπροστινά (πριν τα καλάμια) για να έχετε να λέτε ακόμα ρε...
Σε πληροφορώ ότι ένα νορμάλ καλοσυντηρημένο 125ρι παπάκι με φρέσκα λάστιχα ξύνεις μαρσπιέδες για πλάκα και αν το καβαλάει αναβάτης ελαφρύς με άγνοια κινδύνου λόγω ηλικίας άντε κυνήγα τον.Εδώ αυτά τα κάναμε με τα στρογγυλοφάναρα που λέει ο λόγος...
ΥΓ Δεν είπε κανείς ότι είναι και γαμώ κλπ κλπ ,απαντώ σχετικά με σκραπ, σιχαμερά που είπανε τα παιδιά.

Panos76
04/04/2017, 13:24
τι έχασα; Πως προέκυψε άλλο ένα απολαυστικό θρεντ; Τι ακριβώς ερίζουμε; Η απάντηση είναι προφανής για αυτό και οι απορίες.

amyroukai
04/04/2017, 13:31
τι έχασα; Πως προέκυψε άλλο ένα απολαυστικό θρεντ; Τι ακριβώς ερίζουμε; Η απάντηση είναι προφανής για αυτό και οι απορίες.

Ο Λάζαρος λέει ότι το παπί ράβει κουστούμια, κερνάει τσάγια, κάνει κηδείες κλπ γλαφυρά. Οι υπόλοιποι (πλην αφάνα) διασκεδάζουμε.

BLiTzER
04/04/2017, 13:34
ΥΓ Δεν είπε κανείς ότι είναι και γαμώ κλπ κλπ ,απαντώ σχετικά με σκραπ, σιχαμερά που είπανε τα παιδιά.

Κάτσε, γιατί ξεκινάς με λάθος context.

Κάποιοι υποστήριξαν (και υποστηρίζουν κατά καιρούς) ότι το 250 κιλών μηχανάκι τους είναι "πανάλαφρο" και "σαν παπί στην πόλη". Κι εγώ σχολίασα ότι είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν οδηγήσει ποτέ ούτε παπί, ούτε καν πραγματικά ελαφριά μοτοσικλέτα. Και μετά πετάχτηκε ο Τέρενς να μας πει ότι τα παπιά είναι καλύτερα από τα σκούτερ. Κι εγώ του απάντησα ότι ουδέποτε συγκρίναμε τα 2 στη συγκεκριμένη συζήτηση και υπάρχουν πολύ, ΠΟΛΥ πιο ευκίνητες και γρήγορες μοτοσικλέτες από τα παπιά σε συνθήκες Αθήνας και, φυσικά, συγκριτικά, τα παπιά είναι παντελώς άχρηστα. Αλλά ό,τι πιο οικονομικό κυκλοφορεί, αυτό είναι αλήθεια.

Σίγουρα διαφωνείς με το σκραπ τώρα; ;)

buckley
04/04/2017, 13:36
Ο Λάζαρος λέει ότι το παπί ράβει κουστούμια, κερνάει τσάγια, κάνει κηδείες κλπ γλαφυρά. Οι υπόλοιποι (πλην αφάνα) διασκεδάζουμε.

Ψάχνω ρε κερατά να βρω φωτό μου μπακ ιν δε ντέι με την αφάνα πάνω στον πάπιο...

SHOOTER045
04/04/2017, 13:42
Για πηχτρα κινηση ,φανάρια κλπ ενα καλό εντουρακι μονοκυλινδρο η SM ,και ψαξτε τον δεύτερο.
Για οικονομία και μεταφορά μικρό πραγμάτων παπί.
Για άνεση και χώρους, μπανιερες.
Τα υπολοιπα έπονται

buckley
04/04/2017, 13:45
Κάτσε, γιατί ξεκινάς με λάθος context.

Κάποιοι υποστήριξαν (και υποστηρίζουν κατά καιρούς) ότι το 250 κιλών μηχανάκι τους είναι "πανάλαφρο" και "σαν παπί στην πόλη". Κι εγώ σχολίασα ότι είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν οδηγήσει ποτέ ούτε παπί, ούτε καν πραγματικά ελαφριά μοτοσικλέτα. Και μετά πετάχτηκε ο Τέρενς να μας πει ότι τα παπιά είναι καλύτερα από τα σκούτερ. Κι εγώ του απάντησα ότι ουδέποτε συγκρίναμε τα 2 στη συγκεκριμένη συζήτηση και υπάρχουν πολύ, ΠΟΛΥ πιο ευκίνητες και γρήγορες μοτοσικλέτες από τα παπιά σε συνθήκες Αθήνας και, φυσικά, συγκριτικά, τα παπιά είναι παντελώς άχρηστα. Αλλά ό,τι πιο οικονομικό κυκλοφορεί, αυτό είναι αλήθεια.

Σίγουρα διαφωνείς με το σκραπ τώρα; ;)

Μας πέθανες ρε με τον πρόλογο ,απλά δηλώνω τα παπιά δεν έχουν για το μπέο ,for the festivals για τον φούτσο οδική και επικίνδυνη συμπεριφορά...
Αν πάει μπρος από παπί μοτοσυκλετάκι ίδιων κυβικών λόγω καλύτερης συμπεριφοράς μην παίρνεις όρκο και με ίδια kg/hp.
Άποψή μου πάντα...

teo_g7
04/04/2017, 13:45
Ρε μη συγχύζετε το Λάζαρο και θα του χαλάσει η μιζαμπλι...

Ο ανθρωπας έχει θέμα με τα σκούτερ (όπως και πολλοί οι οποίοι ως επί το πλείστον δεν έχουν καβαλήσει η έχουν καβαλήσει κάνα typhoon πριν 20 χρόνια) και θέλει σώνει και ντε όπως και στα υπόλοιπα θέματα να κατέχει τη μοναδική και πανανθρώπινη αλήθεια!
Οπότε οποιαδήποτε επιχειρηματολογία με τον εν λόγω κυριο,εκτός εάν εκτελεί χρέη ψυχολογικής εκτόνωσης του χρήστη, κρίνεται εντελώς αχρείαστη.

teogtp
04/04/2017, 13:47
Αν δεν αλλαξε κάτι στα παπιά και έχουν ακόμα για πλαίσιο και ψαλιδι εκείνη την στραντζαριστή λαμαρίνα και για αναρτηση........χα χα χα χα γελάμε, τότε ναι είναι ότι πιο "επικίνδυνο" γία καγκουριες στον δρόμο.

AristidisZ
04/04/2017, 13:47

Εγώ πάντως θα κάνω παρέα με τον αφάνα...

Αν και δεν έχω συμβιώσει με σκούτερ, έχω οδηγήσει μόνο περιστασιακά, το μόνο καλό που βρίσκω είναι ο χώρος κάτω από τη σέλα

Σε ειδικές καταστάσεις, που λένε και οι μπασκετικοί, (λέγε με κίνηση σε δρόμους που δεν περνάει ούτε ποδήλατο) δεν υπάρχει αντίπαλος

Και μη μου πείτε για ενεργητική ασφάλεια πάλι plox

BLiTzER
04/04/2017, 13:48
Μας πέθανες ρε με τον πρόλογο ,απλά δηλώνω τα παπιά δεν έχουν για το μπέο ,for the festivals για τον φούτσο οδική και επικίνδυνη συμπεριφορά...
Αν πάει μπρος από παπί μοτοσυκλετάκι ίδιων κυβικών λόγω καλύτερης συμπεριφοράς μην παίρνεις όρκο και με ίδια kg/hp.
Άποψή μου πάντα...

Αν τα συγκρίνεις με όλα τα δίκυκλα του πλανήτη, ίσως όχι. Αν τα συγκρίνεις με μοτοσικλέτες, ναι. Δε θεωρώ ότι διαφωνούμε, απλά το ξεκαθάρισα για να το καταλάβεις κι εσύ. :p

Επίσης εσύ μιλάς έχοντας εμπειρία από παπιά. Ο αμυρού δεν έχει. Αν δώσεις σε έναν μοτοσικλετιστή ένα παπί, δύσκολα θα καταφέρει να πάει γρήγορα με ασφάλεια. Απαιτούν διαφορετικό τρόπο οδήγησης, ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχουν τη συμπεριφορά μιας μοτοσικλέτας (πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα). Οπότε, από αυτή την άποψη, μπορείς να καταλάβεις τι εννοούν, νομίζω.

AristidisZ
04/04/2017, 13:51
Εν τω μεταξύ τώρα βλέπω ότι το θέμα μας είναι η οδηγική συμπεριφορά :a38:

Οδηγική συμπεριφορά υπό ποιες συνθήκες, και συγκρινόμενα τα παπιά (που ουσιαστικά ανήκουν όλα σε μια κατηγορία) με τι ακριβώς ;

sniper
04/04/2017, 13:52
Ας πούμε ότι τα παπιά είναι καλά μόνο για την πυκνή κίνηση, ξέρεις ότι δεν έχουν φρένα οπότε και φρενάρεις αναλόγως για να μην μετράς μέτρα ξαπλωμενος και κάνουν μόνο για στοχοι στα 800μ με 50ρι.

BLiTzER
04/04/2017, 13:52
Εν τω μεταξύ τώρα βλέπω ότι το θέμα μας είναι η οδηγική συμπεριφορά :a38:

Οδηγική συμπεριφορά υπό ποιες συνθήκες, και συγκρινόμενα τα παπιά (που ουσιαστικά ανήκουν όλα σε μια κατηγορία) με τι ακριβώς ;

Nah, το "θέμα" μας ήταν ότι ένα μηχανάκι άνω των 200 κιλών δεν είναι ούτε ελαφρύ, ούτε "παπί". Period.

Ο Τέρενς ήθελε απλά να κράξει τα σκούτερ πάλι. :lol:

sniper
04/04/2017, 13:53
Nah, το "θέμα" μας ήταν ότι ένα μηχανάκι άνω των 200 κιλών δεν είναι ούτε ελαφρύ, ούτε "παπί". Period.

Ο Τέρενς ήθελε απλά να κράξει τα σκούτερ πάλι. :lol:

Λες να τσάγιωσε το Τενερέ κανένας με παπί;

Ζεύκας
04/04/2017, 13:53
Τέρενς εγώ είμαι μαζί σου

Οδηγική συμπεριφορά: Παπί > Σκούτερ

buckley
04/04/2017, 13:54
Αν τα συγκρίνεις με όλα τα δίκυκλα του πλανήτη, ίσως όχι. Αν τα συγκρίνεις με μοτοσικλέτες, ναι. Δε θεωρώ ότι διαφωνούμε, απλά το ξεκαθάρισα για να το καταλάβεις κι εσύ. :p

Επίσης εσύ μιλάς έχοντας εμπειρία από παπιά. Ο αμυρού δεν έχει. Αν δώσεις σε έναν μοτοσικλετιστή ένα παπί, δύσκολα θα καταφέρει να πάει γρήγορα με ασφάλεια. Απαιτούν διαφορετικό τρόπο οδήγησης, ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχουν τη συμπεριφορά μιας μοτοσικλέτας (πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα). Οπότε, από αυτή την άποψη, μπορείς να καταλάβεις τι εννοούν, νομίζω.

Μου τα χει πει ρε και τον πάω λάου λάου...
Σπαμ ον (ρώτα τον τι είπε όταν είδε το Laverda το 1000ρι...)χαχαχαχα

Panos76
04/04/2017, 13:55
Να υποθέσουμε/υπενθυμίσουμε και το προφανές ότι πρέπει να:

συγκρίνουμε παπί πχ 125cc με σκούτερ 125 (και όχι πχ με 300άρι)

Επίσης συγκρίνουμε παπί του 2017 (και όχι του 1980) με σκούτερ του 2017.

Τέλος, έκαστο στο είδος του, όλα κάτι προσφέρουν και όλα κάτι χάνουν όταν καλούνται να εκτελέσουν καθήκοντα που δεν τους αναλογούν.

BLiTzER
04/04/2017, 13:56
Μου τα χει πει ρε και τον πάω λάου λάου...
Σπαμ ον (ρώτα τον τι είπε όταν είδε το Laverda το 1000ρι...)χαχαχαχα

3C ή 3CL; :smokin:

amyroukai
04/04/2017, 13:57
Ρε μη συγχύζετε το Λάζαρο και θα του χαλάσει η μιζαμπλι...

Ο ανθρωπας έχει θέμα με τα σκούτερ (όπως και πολλοί οι οποίοι ως επί το πλείστον δεν έχουν καβαλήσει η έχουν καβαλήσει κάνα typhoon πριν 20 χρόνια) και θέλει σώνει και ντε όπως και στα υπόλοιπα θέματα να κατέχει τη μοναδική και πανανθρώπινη αλήθεια!
Οπότε οποιαδήποτε επιχειρηματολογία με τον εν λόγω κυριο,εκτός εάν εκτελεί χρέη ψυχολογικής εκτόνωσης του χρήστη, κρίνεται εντελώς αχρείαστη.

Προσκαλώ τον gavros και τον sotostzav στην συζήτηση (τι κρίμα που δεν έχουμε tag όπως στο βιβλίο) για να μας πουν τι αποκόμισαν από την κουβέντα με τον άρχοντα των πτώσεων που τους έκανε φροντιστήριο το Σάββατο.

sapila racing
04/04/2017, 13:58
Παντως εγώ ανάμεσα σε sccoter-παπι λέω παπί.
Αν είναι να βαλουμε και μοτοσυκλέτες μεσα αλλλαζει το πράγμα!.

Αυτός εδω παντως δεν βλέπω να εχει πρόβλημα με το κράτημα του παπιού του. :D

DAYMAN
04/04/2017, 14:01
το vstrom εχει την καλυτερη οδικη συμπεριφορα.Ολα τα αλλα ειναι μ@λ@κιες.:wave2:

buckley
04/04/2017, 14:01
3C ή 3CL; :smokin:

Δεν έβαλες εισαγωγικά και δεν ξέρω αν είναι η απάντηση ?

gior-gos
04/04/2017, 14:02
Ειχα καποτε ενα κρυπτον 115 της δουλειας

κι απ την πολλη λακουβα ειχε στραβωσει η κεντρικη δοκος (ας την πουμε πλαισιο) και αλλού παταγε η μπροστινη ροδα κι αλλού η πισω :lol:

buckley
το vstrom εχει την καλυτερη οδικη συμπεριφορα.Ολα τα αλλα ειναι μ@λ@κιες.:wave2:

Δεν μιλάμε για τα εκτός συναγωνισμού φίλος...

sniper

Σωστά αλλά κι αυτό παπί είναι.

buckley
04/04/2017, 14:04
Ειχα καποτε ενα κρυπτον 115 της δουλειας

κι απ το πολύ φαί ειχα στραβωσει την κεντρικη δοκο (ας την πουμε πλαισιο) και αλλού παταγε η μπροστινη ροδα κι αλλού η πισω :lol:

χαχαχαχα ρε που ναι αυτή η κουφάλα ο Βάγγος δεν ξέρω...

buckley
04/04/2017, 14:06
Σωστά αλλά κι αυτό παπί είναι.

Είναι που είσαι και συ εκτός συναγωνισμού ρε ...

380751

Panos76
04/04/2017, 14:09
Τόσο καιρό λέτε τα σκούτερ δεν είναι μηχανάκια και τώρα σας βρωμάνε και τα παπιά ε;

Μεγαλοπιαστήκαμε και ξεχάσαμε; :lol:

amyroukai
04/04/2017, 14:13
Τόσο καιρό λέτε τα σκούτερ δεν είναι μηχανάκια και τώρα σας βρωμάνε και τα παπιά ε;

Μεγαλοπιαστήκαμε και ξεχάσαμε; :lol:

o σύριζα έφερε την ανάπτυξη. όλοι μπούσα και τζίξερ θάου, όπως παλιά.

devil's animal
04/04/2017, 14:20
αν στον τιτλο εκει που λεει "μοτοσικλετα" προστεθει χωρις κενο ενα "κια", θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον, θαρρω, το thread...:smokin:

BLiTzER
04/04/2017, 14:26
Από σκούτερ κι εγώ προτιμώ παπί, εννοείται.

doctoras
04/04/2017, 14:39
θεωρητικά λόγο καλύτερης κατανομής βάρους με τον κινητήρα στο κέντρο το παπί θα σταθεί καλύτερα απο την αλλη αν έχετε πετύχει αγώνες σκούτερ σε πίστες καρτ αρχίζουν οι αμφιβολίες για όλα τα δεδομένα
380755

buckley
04/04/2017, 14:52
θεωρητικά λόγο καλύτερης κατανομής βάρους με τον κινητήρα στο κέντρο το παπί θα σταθεί καλύτερα απο την αλλη αν έχετε πετύχει αγώνες σκούτερ σε πίστες καρτ αρχίζουν οι αμφιβολίες για όλα τα δεδομένα
380755

Με βεστρομ έχεις δει ? αχαχαχαχα

doctoras
04/04/2017, 15:03

όχι άλλα έχω πετύχει typhoon 125 να κάνει προπόνηση για επερχόμενο circuit και παράλληλα να μπαίνουν σε ελεύθερο mode ss μοτοσυκλέτες και να τους κάνει πλάκα o typhoonακιας μιλάμε για μισό γύρο κέρασμα σε κάθε γύρο

ψιλοαναθεώρησα λίγο

irinia
04/04/2017, 15:04
ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ............

Νόμιζα ότι μιλάω με ανθρώπους που το κατέχουν το σπορ..!!
Τώρα από που να αρχίσω και που να τελειώσω..??
Ειλικρινά ...............να μην το πω.
Είναι δυνατόν..??
Λίγη λογική,πρώτα πάρτε παπί των 1700 ευρώ και σκούτερ μέχρι και 3000 ευρώ σας βάζω..!!
Γιατί απλά με 1700 παίρνεις σκούτερ...........ΑΠΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ..!!!
Έχετε δοκιμάσει να στρίψετε με 12-13-14άρη τροχό χοντρό με σκούτερ..??
Δοκιμάσατε ποτέ σε στριφτερό δρόμο..??
Κανένα πετραδάκι σημαδέψατε με εκείνους τους χοντροτροχούς..??
Ποια θέση οδήγησης έχετε στο σκούτερ..??
Σαν να χέζετε..??
Σαν να γεννάτε..??
Σαν να κοιμάστε..??
Είναι θέση ετοιμότητας αυτή για να φρενάρετε,να στρίψετε,να κάνετε ελιγμό..??
Τα πόδια σας στο σκούτερ που τα βάζετε..??
Τα παπούτσια σας κοιτάνε μπροστά σαν να είναι φανάρι για να φωτίσετε το δρόμο..??
Πόσα κιλά κουβαλάτε με το σκούτερ με τον φανταστικό σκελετό για να φρενάρετε..??
ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλέπω ότι πολλοί δεν έχετε ιδέα το τι σημαίνει ΠΑΠΙΑ,μεγαλώσατε με αυτά
τα ΜΟΥΝΟΓΚΑΖΑ,γιατί έτσι κάθεται κάποιος επάνω τους σαν γκόμενα με ανοιχτά τα πόδια,
και το μόνο που βλέπετε είναι η ΕΥΚΟΛΙΑ..!!
Ξέρετε σε τι υπερτερεί ένα σκούτερ από ένα παπί..??
Τώρα πλέον μόνο στο ότι αν ρίχνει πολύ νερό θα κρατήσετε τα πόδια σας πιο στεγνά,και τα παπούτσια σας
χωρίς να βραχούν..!!
Ήδη τα καινούργια παπιά ΧΩΡΑΝΕ από κάτω και ΚΡΑΝΗ FULL FACE..!!!
Μη βγεί κανένας αφελής και φέρει για παράδειγμα κανένα σκούτερ Γιαμάχα των 12000 ευρώ..???

υγ.Για τον φίλο που είπε ότι δεν έχω ιδέα από σκούτερ.Το καλοκαίρι που πέρασε προ ΘΑΝΑΤΟΥ,
γυρνούσα με ένα καινούργιο Σύμ στην Αλόννησο,όποιος έχει πάει ξέρει τι δρόμους έχει.
Παπιά δεν νοικιαζόταν........ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπήρχαν..!!

υγ 2. ΚΟΥΙΖ............Αν έχετε ένα σκούτερ,και έχει και μπαγκαζιέρα,πως ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΝΩ..??:lol::moutza:
Σπαγγάτο με πιρουέτα..??Άλμα σε ύψος με τον παλιό παλμό Στράντλ..??Ψάχνει πεζοδρόμιο η καρέκλα όπως με τα
μουλάρια και τα γαιδουράκια στη Σαντορίνη..??Κρατάει ο οδηγός μόνο το τιμόνι και λέει περάστε σαν αυτοκίνητο
τρίπορτο..??Το στήνει στην κατηφόρα στο κεντρικό στάντ ,ΕΑΝ υπάρχει και περνάει πρώτα ο συνοδηγός με ρίσκο να
μας πάρει ο κατήφορος,διότι αν το βάλεις στην ευθεία ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ το γαμημένο,θέλει πολύ μπράτσο,ιδίως αν έχεις
πίσω καμμιά χοντρή..??
Αν έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ καταθέστε το,ίσως φανεί χρήσιμο,γιατί μου άρεσε πολύ το νησί και θα
ξαναπάω για τρίτη φορά φέτος, ΑΝ ΖΩ πρώτα ο κύριος..!!!

BLiTzER
04/04/2017, 15:05
όχι άλλα έχω πετύχει typhoon 125 να κάνει προπόνηση για επερχόμενο circuit και παράλληλα να μπαίνουν σε ελεύθερο mode ss μοτοσυκλέτες και να τους κάνει πλάκα o typhoonακιας μιλάμε για μισό γύρο κέρασμα σε κάθε γύρο

ψιλοαναθεώρησα λίγο

Ε καλά, αν κρίνουμε από 9,5 στους 10 αναβάτες που έχουν SS στην Ελλάδα, δε θα δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.

doctoras
04/04/2017, 15:06
τέρενς θεσσαλονίκη μένεις? αν ναι πάνε μια βόλτα στην πίστα ρησίου και μετά αλλα να γράψεις εδώ τι κάνουν οι 12ιντσοι

irinia
04/04/2017, 15:08
Από σκούτερ κι εγώ προτιμώ παπί, εννοείται.

ΑΝΤΕ ΠΕΣ ΤΟ.............

Μας έσκασες...!!!!!

Λευκάδιος
04/04/2017, 15:09
380755

Ένα παράδειγμα https://youtu.be/EFjakgypqSs

Κυκλοφορώ μια φορά στο τόσο με ένα modenas 125,δεν έχει απολύτως καμία σχέση σε συμπεριφορά με τα κινέζικα αντίγραφα και με τα παλιά c50,glx, townmate.
Και νιώθω μπαγκόσμιος όταν ξύνω τα μαρσπιέ σε στροφές 90° :smokin:
:lol:

irinia
04/04/2017, 15:10

ΡΕ ΣΥ ΑΣΕ ΤΑ ΒΕΣΤΡΟΜ...............ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ

Να δω το καινούργιο,με ΠΟΝΟ στην ψυχή όμως....!!!!

irinia
04/04/2017, 15:12
τέρενς θεσσαλονίκη μένεις? αν ναι πάνε μια βόλτα στην πίστα ρησίου και μετά αλλα να γράψεις εδώ τι κάνουν οι 12ιντσοι

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Είναι το σόι μου..........ΤΡΙΛΟΦΟΣ..!!!!
Παπιά έχεις δει εσύ στην πίστα..??
Αλλιώς να κάνουμε τα GP στίς 12 ίντσες...:lol:

sniper
04/04/2017, 15:12
ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ............

Νόμιζα ότι μιλάω με ανθρώπους που το κατέχουν το σπορ..!!
Τώρα από που να αρχίσω και που να τελειώσω..??
Ειλικρινά ...............να μην το πω.
Είναι δυνατόν..??
Λίγη λογική,πρώτα πάρτε παπί των 1700 ευρώ και σκούτερ μέχρι και 3000 ευρώ σας βάζω..!!
Γιατί απλά με 1700 παίρνεις σκούτερ...........ΑΠΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ..!!!
Έχετε δοκιμάσει να στρίψετε με 12-13-14άρη τροχό χοντρό με σκούτερ..??
Δοκιμάσατε ποτέ σε στριφτερό δρόμο..??
Κανένα πετραδάκι σημαδέψατε με εκείνους τους χοντροτροχούς..??
Ποια θέση οδήγησης έχετε στο σκούτερ..??
Σαν να χέζετε..??
Σαν να γεννάτε..??
Σαν να κοιμάστε..??
Είναι θέση ετοιμότητας αυτή για να φρενάρετε,να στρίψετε,να κάνετε ελιγμό..??
Τα πόδια σας στο σκούτερ που τα βάζετε..??
Τα παπούτσια σας κοιτάνε μπροστά σαν να είναι φανάρι για να φωτίσετε το δρόμο..??
Πόσα κιλά κουβαλάτε με το σκούτερ με τον φανταστικό σκελετό για να φρενάρετε..??
ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλέπω ότι πολλοί δεν έχετε ιδέα το τι σημαίνει ΠΑΠΙΑ,μεγαλώσατε με αυτά
τα ΜΟΥΝΟΓΚΑΖΑ,γιατί έτσι κάθεται κάποιος επάνω τους σαν γκόμενα με ανοιχτά τα πόδια,
και το μόνο που βλέπετε είναι η ΕΥΚΟΛΙΑ..!!
Ξέρετε σε τι υπερτερεί ένα σκούτερ από ένα παπί..??
Τώρα πλέον μόνο στο ότι αν ρίχνει πολύ νερό θα κρατήσετε τα πόδια σας πιο στεγνά,και τα παπούτσια σας
χωρίς να βραχούν..!!
Ήδη τα καινούργια παπιά ΧΩΡΑΝΕ από κάτω και ΚΡΑΝΗ FULL FACE..!!!
Μη βγεί κανένας αφελής και φέρει για παράδειγμα κανένα σκούτερ Γιαμάχα των 12000 ευρώ..???

υγ.Για τον φίλο που είπε ότι δεν έχω ιδέα από σκούτερ.Το καλοκαίρι που πέρασε προ ΘΑΝΑΤΟΥ,
Έλα πάλιωσε αυτό λέμε.

γυρνούσα με ένα καινούργιο Σύμ στην Αλόννησο,όποιος έχει πάει ξέρει τι δρόμους έχει.
Παπιά δεν νοικιαζόταν........ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπήρχαν..!!

υγ 2. ΚΟΥΙΖ............Αν έχετε ένα σκούτερ,και έχει και μπαγκαζιέρα,πως ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΝΩ..??:lol::moutza:
Σπαγγάτο με πιρουέτα..??Άλμα σε ύψος με τον παλιό παλμό Στράντλ..??Ψάχνει πεζοδρόμιο η καρέκλα όπως με τα
μουλάρια και τα γαιδουράκια στη Σαντορίνη..??Κρατάει ο οδηγός μόνο το τιμόνι και λέει περάστε σαν αυτοκίνητο
τρίπορτο..??Το στήνει στην κατηφόρα στο κεντρικό στάντ ,ΕΑΝ υπάρχει και περνάει πρώτα ο συνοδηγός με ρίσκο να
μας πάρει ο κατήφορος,διότι αν το βάλεις στην ευθεία ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ το γαμημένο,θέλει πολύ μπράτσο,ιδίως αν έχεις
πίσω καμμιά χοντρή..??
Αν έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ καταθέστε το,ίσως φανεί χρήσιμο,γιατί μου άρεσε πολύ το νησί και θα
ξαναπάω για τρίτη φορά φέτος, ΑΝ ΖΩ πρώτα ο κύριος..!!!

Στίκυ ρε μουν@πανα αντμινς, έχω λιώσει στο γέλιο!

Δεν διαφωνώ πουθενά! :tooth:

amyroukai
04/04/2017, 15:16
επειδή δεν σας κόβει, πατάει πατάκι, σηκώνεται ολόκληρη, περνάει με χάρη τον πόδα όπισθεν του οδηγού και αφού πατήσει και από την άλλη μεριά, κάθεται απαλά στην θέση της.

αν είστε άμπαλοι από μοτοσικλέτα, ας μένουν οι ατάκες για να γελάμε φορέβερ αντ έβερ.

BLiTzER
04/04/2017, 15:17
πίσω καμμιά χοντρή..??

Σε όλες τις υπόλοιπες "μοτοσικλέτες" με μπαγκαζιέρα, πώς ανεβαίνει;

sniper
04/04/2017, 15:18

Δεν ανεβάζεις χοντρές ρε γατάκι...

amyroukai
04/04/2017, 15:24

380757

BLiTzER
04/04/2017, 15:25

Ε δεν αναφέρθηκε μόνο σε χοντρές, αλλά σε "συνοδηγούς" γενικότερα. Το οποίο είναι αστείο, γιατί έχει Τενερέ, υποθέτω, με μπαγκαζιέρα.

sniper
04/04/2017, 15:27
Ε δεν αναφέρθηκε μόνο σε χοντρές, αλλά σε "συνοδηγούς" γενικότερα. Το οποίο είναι αστείο, γιατί έχει Τενερέ, υποθέτω, με μπαγκαζιέρα.

Α δεν ξέρω, όλες οι δικές μου κάνουν σπαγγάτο εύκολα.

:smokin:

BLiTzER
04/04/2017, 15:28
Post pix or it didn't happen.

sniper
04/04/2017, 15:32
Post pix or it didn't happen.

Eγώ δεν είμαι κουσκουσιάρης σαν και τον μη ικανό Χαρούλη...

irinia
04/04/2017, 15:39

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ.............

Πέφτεις πολύ στα μάτια μου.....

sniper
04/04/2017, 15:41
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ.............

Πέφτεις πολύ στα μάτια μου.....

Μ' αρέσεις καλύτερα τώρα, μετά από τότε που πέθανες... :tooth:

irinia
04/04/2017, 15:46

ΡΕ ΣΥ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΛΑΡΑ.......

Τι σχέση έχουν τα μαρσπιέ συνοδηγού μίας μοτό με τις μαλακίες που έχουν τα σκούτερ
για μαρσπιέ...?? Άσε που στα μισά πρέπει να πατήσεις στο μπροστά πλαίσιο.
Πόσες φορές λες να αντέξουν εκείνες οι μαλακιούλες που έχουν τα σκούτερ αν ρίξεις
50-60-70 κιλά ή την κοπέλλα με τα κίτρινα της φωτό να πατήσουν επάνω τους..??
Άσε που τα μισά κλείνουν με τη μία και κινδυνεύεις να φας τα μούτρα σου αν πατήσεις
εκεί και κάνεις σπαγγάτο πάνω από τη μπαγκαζιέρα...???
Εγώ πάντως παιδιά τώρα στα γεράματα κάτι τέτοιες περιπτώσεις περιμένω για να..........
ΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΟΤΑΚΙ....!!!

sniper
04/04/2017, 15:49
....

Εγώ πάντως παιδιά τώρα στα γεράματα κάτι τέτοιες περιπτώσεις περιμένω για να..........
ΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΟΤΑΚΙ....!!!

Ο Αγ. Πέτρος συμφωνεί;

irinia
04/04/2017, 15:49
ΡΕ ΜΟΝΤ.............ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ

Βγάλτο εκείνο το μοτοσυκλέτα από τον τίτλο.....είπαμε όχι κι έτσι...!!!!

irinia
04/04/2017, 15:50
Ο Αγ. Πέτρος συμφωνεί;

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΩ.............

Θα μάθω...

buckley
04/04/2017, 15:56
Μπορεί να γελάω όταν διαβάζω τι γράφουν οι δυό μπαρμπάδες από πάνω αλλά αν δεν εικονογραφηθεί το θρεντ, τέλος από μένα.

sniper
04/04/2017, 16:05
Μπορεί να γελάω όταν διαβάζω τι γράφουν οι δυό μπαρμπάδες από πάνω αλλά αν δεν εικονογραφηθεί το θρεντ, τέλος από μένα.

380758

DAYMAN
04/04/2017, 17:24
Δεν μιλάμε για τα εκτός συναγωνισμού φίλος...

εκει θα καταληξουμε Πανο.:D

vaska
04/04/2017, 18:34
Δεν κάθισα να τα διαβάσω όλα
Είμαι 50 χρονών, είμαι χοντρός, κινούμαι πάρα πολλά χρόνια μέσα στην πόλη με παπί. Τα παπιά έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ από τότε που δεν είχαν φρένα. Μια χαρά φρένα έχουν και μια χαρά κρατάνε και μια χαρά οικονομικά στην χρήση και στην συντήρηση είναι και όλα τα κάνουν με επιτυχία. Το ότι δεν έχεις ένα ντεπόζιτο ανάμεσα στα πόδια σου να σφίγγεις σαν παγκόσμιος όταν στρίβεις, δεν λέει τπτ. Μεγάλο αβαντάς η έλλειψη μανέτας συμπλέκτη. Εργάτης ακούραστος σε όλα, ψώνια s/m, τα παιδιά στο σχολείο, επίσκεψη σε πελάτες γρήγορα και άμεσα, παρκάρει εύκολα και δεν σε ζαλίζει στα φανάρια με το σταμάτα ξεκίνα.
Σκούτερ δεν θα έπαιρνα ποτέ δεν μου αρέσει ο τρόπος που στρίβουν ούτε οι μικρές ρόδες τους αν και σε αυτά έχουν παίξει αλλαγές προς το καλύτερο αλλά μια χαζοπτώση κοστίζει πολύ. Όταν ο κρύπτονας φτάσει να πρέπει να αλλαχτεί πάλι παπί θα πάρω.

buckley
04/04/2017, 19:00
Ψάχνω ρε κερατά να βρω φωτό μου μπακ ιν δε ντέι με την αφάνα πάνω στον πάπιο...

AXAXAXAXAXA ΡΕ

380761

Στύρα γύρω στο 83

teogtp
04/04/2017, 19:03
AXAXAXAXAXA ΡΕ

380761

Με τόσο μαλλί που να βρει χώρο ο συνοδηγός να ανέβει.

amyroukai
04/04/2017, 19:10
OK, ένα μπάφο οκτάφυλλο του λείπει, ya man, peace.

kostas777
04/04/2017, 19:15
Αυτό που έχει σωστές ή σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις για τις συγκεκριμένες συνθήκες καιρού/τεραίν, καλά λάστιχα με σωστές πιέσεις και κατάλληλα για τις συγκεκριμένες συνθήκες καιρού/τεραίν, αναβάτη που το γνωρίζει καλά, που κουμπώνει πάνω του ή που το έχει φέρει στα μέτρα του, έχει αυτοπεποίθηση και γνωρίζει καλά να οδηγεί δίτροχα. Κατά τα άλλα, η κάθε μηχανή είναι φτιαγμένη για συγκεκριμένη χρήση και προφανώς τα σκούτερ δεν είναι για εντούρο και τα εντούρο δεν είναι για αγώνες ταχύτητας σε πίστα. Αυτονόητα όλα, χαίρετε :lol:

buckley
04/04/2017, 19:17
OK, ένα μπάφο οκτάφυλλο του λείπει, ya man, peace.

Ασταδιαλα ρε

380762

teogtp
04/04/2017, 19:25
Ασταδιαλα ρε

380762

Ποιο μαγαζί ήταν αυτό που είχε τους μπάφους στις γλάστρες;

Ζεύκας
04/04/2017, 19:28
Ασταδιαλα ρε

380762

το κσαντέρφο το Βαλντεράμα ίσε;

kostas777
04/04/2017, 19:29
Ποιο μαγαζί ήταν αυτό που είχε τους μπάφους στις γλάστρες;

Εγώ δεν βλέπω να καπνίζουν τα παιδιά

@topos
04/04/2017, 19:32
Στο προκειμενο->
Μεχρι 2000 ευρω για καινουργιο ειναι καλυτερα τα παπια.Απο εκει κ πανω αναλογως την διαφορα παιρνεις καλυτερο σε scooter.

Απο την αλλη, ειδικα εσεις που κυκλοφορειτε αθηνα, βλεπετε συχνα ετοιμοπολεμα scooterακια 10ετιας στους δρομους?
Για καποιο μαγικο λογο μετα την 5ετια αποσυντιθοντε...
Ενω παπακια 20ετιας κυκλοφορουν απροβληματιστα.
Τα πλαστικα ειναι, οι μπιλιες και ο ιμαντας ειναι,πιο πουσαρισμενοι κινητηρες εχουν?
Οπως και να εχει δεν κρατανε στον χρονο+οτι εχουν αρκετα ακριβοτερη συντηρηση/αναλωσιμα...

kostas777
04/04/2017, 19:36
Για καποιο μαγικο λογο μετα την 5ετια αποσυντιθοντε...

Δεν υπάρχει μαγεία, τα (αγοράζουν και) οδηγούν γυναίκες πολλά από αυτά, κουτάκηδες, άσχετοι

toyar
04/04/2017, 19:42
μιλωντας για οδικη συμπεριφορα..........
ενα φεγγαρι δουλευα με ενα crypton 110 νομιζω μοντελο πριν 15 χρονια
χωρις να ειμαι χερας σε καμμια περιπτωση το πηγαινα οσο πηγαινε χωρις να φοβαμαι απο αναρτησεις και φρενα
αυτο νομιζω οτι οριζει την καλη οδικη συμπεριφορα ενος οχηματος
για οικονομια σε χρηση και συντηρηση και αξιοπιστια δεν τιθεται καν συγκριση με οποιοδηποτε αλλο διτροχο

kostaskk
04/04/2017, 20:36
στην οδική συμπεριφορά παιζουν ρολο τα:
κεντρο βαρους= τα παπια εχουν ποιο σωστο γιατι το μοτερ ειναι καταμεση, ακομα ο οδηγος καθεται ποιο χαμηλα αρα ποιο κοντα στο κεντρο βαρους.
κατανομη βαρους= οι supersport εχουν περισσοτερη στον εμπρος τροχο, το παπι πρεπει να ειναι 50-50 και το σκουτερ στον πίσω τροχο=fail για τα σκουτερ ξανα
θεση οδηγισης. στο παπι ειναι καλητερη
μεταξόνιο: μικρο= ευελιξια, μεγαλο= σταθερότητα. μετρήστε σκουτερ και παπι να δουμε.
γωνια καστερ: μεγαλη= σταθεροτητα στα πολλα, μικρη= ευελιξια . μετριστε να δουμε
υπαρχουν και αλλα αυτα ειναι τα βασικα.

το μικρο βαρος ειναι θετικο στα παντα (ευελιξια,επιτάχυνση,επιβράδυνση,ελενχος,αισθηση,αλλα γη κατευθηνσης,ακριβεια ) ισως οχι τοσο θετικο για την σταθεροτητα με πολλα km/h
οι μεγαλοι σε διαμετρο τροχοι προσφερουν καλητερο ελενχο,συμπεριφορά και πολυ καλητερη λειτουργεια σε ανωμαλιες του δρομου. (βλεπε τροχους off-road)
οι μεγαλοι σε διαμετρο τροχοι προσφερουν καλητερη προσφυση κατα την επιτάχυνση και επιβραδυνση (φρενα) βλεπε τροχους dragster ή motogp
ενα λεπτο λαστιχο αλλαζει κατευθινση ποιο ευκολα και γρήγορα απο ενα χοντρο. ενω το χοντρο ειναι και ποιο βαρύ=μειωνει επιδώσεις αυξανει καταναλωση
το χοντρο καλητερη συμπεριφορα υπο μεγαλες κλίσεις ή πολλα km/h+ πολυ πλαγιασμα
και οχι το χοντρο δεν δινει καλητερο φρεναρισμα. δες σειρα 11.
οταν φρεναρεις (κατα 80% με το μοτο σε ορθια θεση)σημασια εχει το εμβαδο του λαστιχου που ειναι σε επαφη με τον δρομο και οχι το συνολο του πλατους του ελαστικου (αυτο ισχύει στα cars).

ριξε νερο στον δρομο, περνα με παπι και με σκουτερ απο πανω. μετρα το παχος των λωρίδων νερου που θα αφήσουν οι ροδες.
θα παρεις μια ιδεα.

end of story.

real story 2. τι προσφερει ενα σκουτερ?
περιμενοντας στο συνεργειο με το αξιας 400ευρω παπι μου που ειχε παρει νερο στο μοτερ και δεν κατεβαινε η μανιβελα καν(=σκουρια σε κυλινδρο)
αλλαγη κυλινδρου (μεταχειρο),καθαρισμα βαλβιδες+εργασια+ λαδια δεν ξεπερασαν τα 35-40 ευρω. 100% αξιοπιστο το οτι εγινε, δουλεψε πολυ μετα απο αυτο.
το ειχα ετοιμο σε 2 ωρες απο τοτε που το πηγα.

διπλα μου σκουτερ beverly 300(αν θυμαμαι καλα) με ραγισμενη κεφαλη.
κοστος μονο για την κεφαλη καινουρια= 800+ ευρω (δλδ 2 παπια σαν το δικο μου)
αναμονη κανας μηνας να ερθει η κεφαλη
και σε αυτα βαλε +την εργασια του μάστορα για να λυσει-δεσει το μοτερ+ βγαλει βαλει πλαστικα,ψυγεια ή οτι αλλο εχει το σκουτερ για να φτασεις στο μοτερ.
αυτος που ειχε το σκουτερ φρικαρε μολις ακουσε τα 800 και εψαχνε να το πουλήσει οπως ηταν λυμένο. δεν δουλευε καν
δεν νομιζω να βρήκε και αν βρήκε φανταζεστε την χασουρα που θα ειχε

ολο αυτο στην αρτα που τα παντα ειναι στα 5 λεπτα αποσταση.
τι προσφερε το σκουτερ σε αυτον τελικα εκτος την γυμναστικη μιας και πλεων πηγαινε με τα ποδια?
εκανε ταξιδια με το σκουτερ? δεν νομιζω.
πηγαινε γρηγορότερα σε χωρια που ειναι ποιο εξω στα 10-15 λεπτα αποσταση?
ειχε παραπανω ανεση-ευκολια-ασφαλεια στις αποστασεις των 5 λεπτων μεσα στην αρτα?
ειχε παραπανω επιδωσεις? δεν παιρνεις σκουτερ αν θες επιδωσεις.
το παπι χωρουσε ποιο καλα απο σκουτερ αναμεσα στα αυτοκίνητα και τα σκουτερ τα εβλεπα σαν εμποδια
ειχε καλητερη καταναλωση? δεν νομιζω σαν τα 2λιτρα/100 χιλιομετρα που ειχε το παπι.
+τα 8-12 ευρω αλυσιδα εναντι των 50? 70? για ιμάντες ποιο συχνα απο οτι αλλάζεις αλυσίδα.

απο την μερια μου το βλεπω σαν να εδωσε 5-7 φορες περισσοτερα λεφτα για να κανει το ιδιο πραγμα με μενα και στο τελος εμεινε και χωρις μηχανακι και με μεγαλη χασουρα.

irinia
04/04/2017, 20:59
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ..........

Πιστεύω ότι την καλύτερη οδική συμπεριφορά την έχουν τα μικρά εντουράκια,on off
όπως θέλετε πείτε τα.Ειδικά αυτά που είναι ελαφριά,κάτι μονοκύλινδρα.......
Αυτά μια και ο τίτλος αναφέρεται και σε μοτοσυκλέτες.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΑ,απλά δεν πέφτουν,αλλάζουν κατεύθυνση με τη σκέψη,φρενάρουν όπως νάναι κ.λ.π.
Γιαυτό και αυτά τα μηχανάκια.........τα θεωρώ τα καλύτερα για να μάθει κάποιος να οδηγάει
καλά και σωστά,περνώντας βέβαια απαραίτητα και από το ΧΩΜΑ...!!!
Αλλά να συγκρίνουμε οδική συμπεριφορά...........ΠΑΠΙΑ με σκούτερ..??
ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΡΕ....
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάλλον μιλάτε χωρίς να έχετε καβαλήσει παπιά κάποιοι.
Αλλιώς ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ........

zopas
05/04/2017, 08:29
ρε τερενς γραφεις λες και δεν εχουμε εμπειριες...τα εχουνε γραψειολοι πολλακις..περα απο οικονομια το παπι υπολειπεται..αν βαλεις μαλιστα τον παραγοντα σακουλες σουπερ μαρκετ, εκει το παπι χανει ολοκληρωτικα...για μενα το σκουτερ εχει και καλυτερα φρενα, πιο γρηγορο (εκτος απο το γιαμαχα 135), καλυτερο με 2 ατομα κλπ..τι το τυρρανας;

οσο για το φιλο μου τον blitzer επειδη πολλακις αναφερει αν οι μηχανες των πολλων κιλων ειναι παπακι η οχι, θα του ελεγα να δοκιμαδει δαν συνεπιβατης..κυκλοφορουν κεντρο αθηνας απειρες και οι αναβατες δεν ειναι χαζοι..προσωπικα αν δεν εμπαινε ο παραγοντας κοστος χρησης θα καβαλουσα ακομα το βαραντερο μου, επι σειρα ετων το παρκαρα και κυκλοφορουσα στην αθηνας, παπι δεν ειναι βεβαια αλλα αρκετα ευελικτη ηια τα κιλα της και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα, ισα ισα μου εχουν ληψει τα εκπληκτικα φρενα της που με εχουν σωσει τοσες φορες..μην τα ισοπεδωνουμε ολα..

SHOOTER045
05/04/2017, 08:39
Και ένας τρακτορας όταν ξεκοτσαρεις το επικαθημενο,οδηγείται σαν mini cooper

GFawkes
05/04/2017, 08:40
εδω δερνουνε;

380773

πως μου ξεφυγε η θρενταρα αυτη.....;;;;

Θα τοποθετηθω αργοτερα φυσικα...

buckley
05/04/2017, 08:41
ρε τερενς γραφεις λες και δεν εχουμε εμπειριες...τα εχουνε γραψειολοι πολλακις..περα απο οικονομια το παπι υπολειπεται..αν βαλεις μαλιστα τον παραγοντα σακουλες σουπερ μαρκετ, εκει το παπι χανει ολοκληρωτικα...για μενα το σκουτερ εχει και καλυτερα φρενα, πιο γρηγορο (εκτος απο το γιαμαχα 135), καλυτερο με 2 ατομα κλπ..τι το τυρρανας;

οσο για το φιλο μου τον blitzer επειδη πολλακις αναφερει αν οι μηχανες των πολλων κιλων ειναι παπακι η οχι, θα του ελεγα να δοκιμαδει δαν συνεπιβατης..κυκλοφορουν κεντρο αθηνας απειρες και οι αναβατες δεν ειναι χαζοι..προσωπικα αν δεν εμπαινε ο παραγοντας κοστος χρησης θα καβαλουσα ακομα το βαραντερο μου, επι σειρα ετων το παρκαρα και κυκλοφορουσα στην αθηνας, παπι δεν ειναι βεβαια αλλα αρκετα ευελικτη ηια τα κιλα της και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα, ισα ισα μου εχουν ληψει τα εκπληκτικα φρενα της που με εχουν σωσει τοσες φορες..μην τα ισοπεδωνουμε ολα..

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω μ' αυτά που γράφεις ,είμαι πάντως περίεργος εκτός από μπανιέρες τι άλλο έχεις καβαλήσει αδελφέ ? εννοώ εκτός από τη βόλτα σου στον Βασιλόπουλο.

GFawkes
05/04/2017, 08:43
AXAXAXAXAXA ΡΕ

380761

Στύρα γύρω στο 83

380774

zopas
05/04/2017, 09:10
εχουμε πηξει απο ξερλες και ειδημονες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..η απαντηση στις γελοιες παρατηρησεις σου ειναι τα εκατονταδες μαδτοδοντα που κυκλοφορουν καθε μετα διπλα σου αλλα εισαι τυφλος κατα επαγγελμα και φυσικα ανοητος που προσπαθεις να μας πεισεις οτι ο ηλιος ανατελλει απο τη δυση..εχω βαρεθει στην κινηση της κιφησιας να βλεπω καθε λογης μαστοδοντο διπλα μου αλλα την αλλη φορα θα τους πω στα φαναρια να ρωτησουν τον ξυπνιο αν θα πρεπει να τα οδηγουν...ε ρε τι πλακα εχετε οι φανατικαντζες εδω μεσα..ειλικρινα θα γραφω για να σας απολαμβανω, δεν πρεπει να χανονται τετοια μαργαριταρια..

buckley
05/04/2017, 09:12
εχουμε πηξει απο ξερλες και ειδημονες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..η απαντηση στις γελοιες παρατηρησεις σου ειναι τα εκατονταδες μαδτοδοντα που κυκλοφορουν καθε μετα διπλα σου αλλα εισαι τυφλος κατα επαγγελμα και φυσικα ανοητος που προσπαθεις να μας πεισεις οτι ο ηλιος ανατελλει απο τη δυση..εχω βαρεθει στην κινηση της κιφησιας να βλεπω καθε λογης μαστοδοντο διπλα μου αλλα την αλλη φορα θα τους πω στα φαναρια να ρωτησουν τον ξυπνιο αν θα πρεπει να τα οδηγουν...ε ρε τι πλακα εχετε οι φανατικαντζες εδω μεσα..ειλικρινα θα γραφω για να σας απολαμβανω, δεν πρεπει να χανονται τετοια μαργαριταρια..

Τόσα έγραψες ρε αρχηγέ αλλά απάντηση δεν πήρα...

BLiTzER
05/04/2017, 09:15

Αγαπητέ ζόπα, μην αρπάζεσαι πρωινιάτικα. :p

Δεν είπε κανείς ότι δεν κυκλοφορούν βάρκες στην Αθήνα. Αυτό που είπαμε είναι ότι μας καθυστερούν, γιατί ΔΕ μπορούν να κινηθούν σβέλτα.

SHOOTER045
05/04/2017, 09:22
Και οποίος ξαναπεί οτι τα παπιά δεν έχουν χώρους....

380775

irinia
05/04/2017, 10:12
ΔΩΣΕ ΔΩΣΕ.............

Αθάνατο παπί....!!!

zopas
05/04/2017, 10:29
Αγαπητέ ζόπα, μην αρπάζεσαι πρωινιάτικα. :p

Δεν είπε κανείς ότι δεν κυκλοφορούν βάρκες στην Αθήνα. Αυτό που είπαμε είναι ότι μας καθυστερούν, γιατί ΔΕ μπορούν να κινηθούν σβέλτα.

αγαπητε μου γιωργο εσενα καθυστερουν αλλα μετα απο ποσα gs adv, vstrom και ποσα αλλα 650αρια και ανω στα φαναρισ, ολοι αυτοι οι αναβατες γιωργο μου εχουν αντιθετη αποψη..ελπιζω και εσυ να μην ισχυριστεις οτι δεν ειναι καθημερινη πραγματικοτητα..

και ελπιζω να μην υποστηριζειις οτι ολοι αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται και πληρωνουν τη χρηση τους χωρις λογο..γιατι γιωργο κου υπαρχει και η αλλη οπτικη γωνια: καποιος δεν θελει να παει μονο γρηγορα αλλα και πιο ασφαλης και πιο ανετα..και επειδη η κριση εχει κτυπησει τπυς περισσοτερους αναγκαστηκαμε πολλοι να αγορασουμε σκουτερ η παπι μονο για λογους κοστους..αν δεν υπηρχε η κριση θα κυκλοφορουσαν πολλα περισσοτερα μικρο-μαστοδοντα ηδη στα φαναρια που ειμαι ολη μερα ο αριθμος τους αντιστοιχει στα παπια..ολοι αυτοι ειναι μακακες;

προσωπικα , αν δεν υπηρχε η κριση που δυστυχως επιδενωνεται,δεν υπηρχε περπτωση να αλλαζα την αισθηση ενος μαστοδοντου με την ανασφαλεια ενος παπιου, 8 χρονια αυτο εκανα..

δεν ειναι κακο να εχει καποιος αλλος διαφορετικη αποψη αλλωστε και εσυ 700σαρα κυκλοφορεις...οποτε καλο ειναι να κανεις συστασεις οχι σε μενα αλλα στους ειρωνες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..

γιατι γιωργο μου και ο τερενς και εγω σπαγαμε τα 6βολτα 50αρια σε νησια οταν ειχαν πρωτοβγει και οι περισσοτεροι απο εσας δεν ειχατε καν γεννηθει και εχουμε εκατονταδες χιλιαδες χλμ στην πλατη μας, εεε..τουλαχιστον να εχουμε τη γνωμη μας χωρις ειρωνιες απο σημερινα παιδακια που μαλλον αγορασαν κανα z750 για κοντρες με τα λεφτα του μπαμπα τους και διαβασαν κανα περιοδικο και νομιζουν οτι εγιναν και ειδικοι..

σεβασμος λοιπον στην αλλη αποψη και την ανωριμοτητα την αφηνουμε σπιτι μας..

AristidisZ
05/04/2017, 10:34
αγαπητε μου γιωργο εσενα καθυστερουν αλλα μετα απο ποσα gs adv, vstrom και ποσα αλλα 650αρια και ανω στα φαναρισ, ολοι αυτοι οι αναβατες γιωργο μου εχουν αντιθετη αποψη..ελπιζω και εσυ να μην ισχυριστεις οτι δεν ειναι καθημερινη πραγματικοτητα..

και ελπιζω να μην υποστηριζειις οτι ολοι αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται και πληρωνουν τη χρηση τους χωρις λογο..γιατι γιωργο κου υπαρχει και η αλλη οπτικη γωνια: καποιος δεν θελει να παει μονο γρηγορα αλλα και πιο ασφαλης και πιο ανετα..και επειδη η κριση εχει κτυπησει τπυς περισσοτερους αναγκαστηκαμε πολλοι να αγορασουμε σκουτερ η παπι μονο για λογους κοστους..αν δεν υπηρχε η κριση θα κυκλοφορουσαν πολλα περισσοτερα μικρο-μαστοδοντα ηδη στα φαναρια που ειμαι ολη μερα ο αριθμος τους αντιστοιχει στα παπια..ολοι αυτοι ειναι μακακες;

προσωπικα , αν δεν υπηρχε η κριση που δυστυχως επιδενωνεται,δεν υπηρχε περπτωση να αλλαζα την αισθηση ενος μαστοδοντου με την ανασφαλεια ενος παπιου, 8 χρονια αυτο εκανα..

δεν ειναι κακο να εχει καποιος αλλος διαφορετικη αποψη αλλωστε και εσυ 700σαρα κυκλοφορεις...οποτε καλο ειναι να κανεις συστασεις οχι σε μενα αλλα στους ειρωνες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..

γιατι γιωργο μου και ο τερενς και εγω σπαγαμε τα 6βολτα 50αρια σε νησια οταν ειχαν πρωτοβγει και οι περισσοτεροι απο εσας δεν ειχατε καν γεννηθει και εχουμε εκατονταδες χιλιαδες χλμ στην πλατη μας, εεε..τουλαχιστον να εχουμε τη γνωμη μας χωρις ειρωνιες απο σημερινα παιδακια που μαλλον αγορασαν κανα z750 για κοντρες με τα λεφτα του μπαμπα τους και διαβασαν κανα περιοδικο και νομιζουν οτι εγιναν και ειδικοι..

Δεκτή η άποψή σου, αλλά είναι θέμα οπτικής

Εγώ θα στο πω από την ανάποδη, εγώ π.χ. χρησιμοποιώ μεγάλη μηχανή για βλακώδεις καθημερινές μετακινήσεις γιατί κρίνω ότι το κόστος αγοράς και συντήρησης ενός 2ου μικρού δίκυκλου δε θα το αποσβέσω ποτέ

Αυτό δε πάει να πει όμως ότι πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ με 100 άλογα και ABS για να είμαι ασφαλής :wave2:

BLiTzER
05/04/2017, 10:36

Είμαστε παντελώς εκτός θέματος. Δε διαφωνούμε στο κυρίως. Αν έχεις ένα μηχανάκι, με αυτό θα κυκλοφορείς παντού. Δεν υποστήριξε κανείς ότι πρέπει να έχεις ένα μηχανάκι για την πόλη, ένα για τις εκδρομές, ένα για την πίστα, ένα για το βουνό, ένα για κλειστό στροφιλίκι, ένα για ανοιχτό. Και, προφανώς, ο καθένας οδηγεί διαφορετικά.

Το θέμα είναι ότι ένα μηχανάκι 220+ κιλών δε μπορεί να είναι ούτε ευέλικτο στην πόλη, ούτε "πανάλαφρο", ούτε "παπί", συγκρινόμενο με πραγματικά παπιά και ελαφριά μηχανάκια γενικότερα, οπότε σταματήστε να το λέτε (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, αλλά γενικά). Από αυτό ξεκίνησε η συζήτηση και δεν υπάρχει καν λόγος συζήτησης. Είναι απλά γεγονός.

:p

buckley
05/04/2017, 10:42

Εμένα με αγνοεί ,ή στους ανώριμους με κατέταξε ή τον πλήγωσα τον άνθρωπο...

amyroukai
05/04/2017, 10:44
Εμένα με αγνοεί ,ή στους ανώριμους με κατέταξε ή τον πλήγωσα τον άνθρωπο...

στα λεφτά του μπαμπά σε έβαλε εσένα, ντάξει, θα το ξεπεράσεις.

BLiTzER
05/04/2017, 10:45
Α, για την ιστορία, εγώ δεν είχα ποτέ μου ούτε παπί, ούτε σκούτερ. Υπήρχαν εποχές που, για μπόλικους μήνες, πηγαινοερχόμουν δουλειά-σπίτι με 1000άρι SS. Είμαι αυτής της φιλοσοφίας, μοτοσικλέτα για όλα. Μια φορά δοκίμασα να βολευτώ με κάτι μικρό/οικονομικό και αγόρασα ένα CBR 250R. Άντεξα κάνα χρόνο, πλάκα είχε, αλλά όχι.

SHOOTER045
05/04/2017, 10:45

Ε ναι μια ανωριμότητα την έχω
Κοντά 30 χρόνια (απ το 89 ) καβαλαω παπί ανελλιπώς.
Και κοντά στα 20 χρόνια δουλεύω με μεσαία μαστόδοντα

buckley
05/04/2017, 10:48
στα λεφτά του μπαμπά σε έβαλε εσένα, ντάξει, θα το ξεπεράσεις.

Σούγκαρ ντάντυ κιετς ρε λες ? αχαχαχαχαχα