PDA

View Full Version : street vs street

Σελίδες : 1 2 3 [4]

gior-gos
13/06/2017, 08:41
Θυμηθηκα μία φαση απο το Rally Raid. Μαζεμενοι οι αναβατες με τα μηχανακια τους στην εκκινηση. Εννοειται πολυ καλα τιμονια και τα μηχανακια τους... αντε γεια. 5 μετρα απο την εκκινηση υπηρχε ποταμι, δηλαδη με το που θα ξεκινουσε καποιος κατευθειαν θα εκανε μπλουμ. Το ποταμι δεν ηταν και πολυ ευκολο.. Λοιπον, λιγο πριν ξεκινησει ο πρωτος αναβατης, σκαει μιά κοπελιτσα απ το πουθενα, με κινεζικο 50αρι παπι, σαγιοναρα, και περναει το ποταμι στο τελειως χαλαρο χωρις να κατεβασει ποδι κατω ουτε τιποτα. Ολοι οι πολεμιστες εχουν μεινει μαλακες, κοιταζονται μεταξυ τους - δεν τολμανε ομως να γελασουν..
Πολυ σουρεαλ σκηνη.

billy84
13/06/2017, 14:52
Στο ομολογουμένως αστείο βίντεο που παρατέθηκε αυτο που έχω να πω είναι οτι με ασφάλτινα λάστιχα θα συμβει σε οποιοδήποτε μεγάλο on off,με ελαφρύ μηχανάκι δεν έχεις προβλημα.Η αλήθεια ειναι ομως οτι βλέπω ο οδηγος να δίνει υπερβολικό γκάζι,εκει θέλει πολυ μαλακο χερι.Έχει και το τριβάλιτσο και επιβαρύνει πολυ την κατασταση,ενας φίλος σωστα είπε οτι το βάρος επιβαρύνει πολύ στο ανηφορικό αν τύχει και σταματησεις.

Επίσης σωστο αυτο που ειπώθηκε για τα τακούνια,αν βάλεις σε περιορίζουν πολυ στην άσφαλτο και στην ταχυτητα ταξιδίου,οποτε ποιο το νόημα να έχεις 1200αρι?Αυτο που χρειάζεται ειναι παρακολουθηση του καιρου τις προηγουμενες μερες να μην έχει ριξει βροχες,αν δεν εχει ριξει κατα πάσα πιθανοτητα δε θα βρεις λάσπες οποτε με ασφαλτινα εισαι οκ.

Coyote.V
13/06/2017, 16:53
Εξαρτάται μπίλυ που θες να κινηθείς και πως, αν πήγαινα πχ Κρήτη, ελεύθερο κάμπινγκ, χωματόδρομους, τότε θα του έβαζα 50/50 ή κανένα Μαρόκο - Σενεγάλη. Αλλά σε γενικές γραμμές εκεί που μπορεί να πάει το μηχανάκι δεν χρειάζονται, αν βρεις χώμα πας προσεκτικά σιγά και χρησιμοποιείς την όποια εμπειρία έχεις αποφεύγοντας τις ταρζανιές γιατί κοστίζουν :)

Bob_o_mastoras
13/06/2017, 18:36
Υπαρχουν παντως και on-off λαστιχα που ειναι αξιοπρεπεστατα στην ασφαλτο, οπως τα Sahara. Δεν ειναι για παχια λασπη φυσικα αλλα στην περιπτωση του video θα κανανε τη διαφορα.

basilis_k6
13/06/2017, 19:05
τα λάστιχα κάνουν το μηχανάκι. Αν βάλεις 50-50 (τακούνι δηλαδη) και με R6 πας χωμα. Είχα κάτι heidenau k60 στο στρομ και καταπίνανε τα παντα. πολύ ωραια και στην πόλη αλλα πολύς θορυβος και κακή κύλιση μετα τα 90χλμ.

Coyote.V
13/06/2017, 21:56
τα λάστιχα κάνουν το μηχανάκι. Αν βάλεις 50-50 (τακούνι δηλαδη) και με R6 πας χωμα. Είχα κάτι heidenau k60 στο στρομ και καταπίνανε τα παντα. πολύ ωραια και στην πόλη αλλα πολύς θορυβος και κακή κύλιση μετα τα 90χλμ.

Σε r6; :lol:

Έτσι είναι όταν θες να κινηθείς χώμα θυσιάζεις τον δρόμο και αντίστροφα. Κανένα μηχανάκι δεν κάνει τα πάντα από μόνο του... απλά κάποια τα κάνουν καλύτερα και κάποια χειρότερα.
Τι θέλω να πω.
Και σλικ λάστιχα να βάλω σε ονοφ r6 δεν θα γίνει όπως και το r6 δεν θα γίνει ονφ, θα μπιστάει πολύ.

Ζεύκας
17/06/2017, 19:27
μιας και που πλησιάζει ο φετινός αγώνας του pikes peak...

...ξέρετε ποιό χαμηλό στριτάκι έχει κερδίσει τον αγώνα στο παρελθόν;

Αυτό :wave2:

383875

Bob_o_mastoras
17/06/2017, 19:41
Επι σειρα ετων νομιζω κερδιζε.
Εν πασει περιπτωση, το PP ειναι ραλυ αναβασης με απειρες κλειστες στροφες και το συγκεκριμενο multi μονο στοκ δεν ειναι. Στο ΤΤ γιατι δεν τρεχουν με Multi??
Και φυσικα ΔΕΝ ειναι για χωμα!!!!! :p

Johny the Fox
17/06/2017, 19:56
Εν πασει περιπτωση, το PP ειναι ραλυ αναβασης με απειρες κλειστες στροφες και το συγκεκριμενο multi μονο στοκ δεν ειναι. Στο ΤΤ γιατι δεν τρεχουν με Multi??

Τα μουλτι της spider grips καθως και τα επομενα, που ετρεχαν στο pp ηταν ολα στοκ με μοναδικα προσθετα , ακραποβιτς η terminioni ολοσωμα και προγραμμα διαχειρησης καυσιμου .Δεν βγαινουν power parts για μουλτιστραντα ,ουτε εργοστασιακα ουτε βελτιωτικων οικων.

nik69
17/06/2017, 20:20
Όχι απλώς έχει κερδίσει αλλά έχει και το ρεκόρ της διαδρομής απο τότε που έγινε πλήρως ασφαλτινη https://youtu.be/OTiTPAusog4

billy84
17/06/2017, 20:24

Προφανως το μουλτι κερδισε συγκεκριμένη κατηγορία.Δε νομιζω να ετρεξε με supersport?Είχα δει παντως ενα βιντεο-ρεκορ με ενα ΖΧ10 που δεν παιζει οτιδηποτε αλλο εκτος απο SS να κρατιοταν κοντα.

Το ΤΤ είναι αλλη κατασταση και πολυ ανοιχτο,και θέλει γκαζι.Σαφως δεν υπάρχει επαφη σε αγωνιστικό επιπεδο με τα SS.Στις ελληνικές συνθήκες που δε μπορεις ουσιαστικά να πάρεις το 100% απο αυτα,οι διαφορές δεν ειναι τοσο μεγαλες.Μιλαω φυσικα για κομμάτια τυπου Ευβοιας και κακό οδοστρωμα,όπου έχει καλη χαραξη και οδοστρωμα οι διαφορές μεγαλώνουν εκθετικα πιστευω.

Ο φίλος Μπάμπης το έβαλε για να δείξει οτι και τα ψηλά μηχανάκια είναι πολύ ικανα συγκριτικα με τα πιο χαμηλα street,και εχει δικιο.Δε νομιζω οτι βάζει στη συγκριση και τα supersport που ειναι μια κατηγορια απο μόνα τους.

Ζεύκας
17/06/2017, 20:28
Προφανως το μουλτι κερδισε συγκεκριμένη κατηγορία.Δε νομιζω να ετρεξε με supersport?Είχα δει παντως ενα βιντεο-ρεκορ με ενα ΖΧ10 που δεν παιζει οτιδηποτε αλλο εκτος απο SS να κρατιοταν κοντα.

δεν είμαι ειδήμων του pikes peak αλλά χωρίς να γουγκλάρω θα πω πως είτε δεν επιτρέπονται ss στον συγκεκριμένο αγώνα ή η κατηγορία έχει καταργηθεί

nik69
17/06/2017, 20:37
δεν είμαι ειδήμων του pikes peak αλλά χωρίς να γουγκλάρω θα πω πως είτε δεν επιτρέπονται ss στον συγκεκριμένο αγώνα ή η κατηγορία έχει καταργηθεί

Δεν νομίζω . Είναι λίγο παλαβός αγώνας. Τρέχουν και πολυ περίεργα πρωτότυπα με τουρμπίνες και αλλά τέτοια . Πέρυσι πρέπει να κέρδισε ηλεκτρικό .
Πλεονεκτημα του ηλεκτροκινητου η μη πτώση της απόδοσης στο τεράστιο υψόμετρο που ανεβαίνουν

billy84
17/06/2017, 20:40

Kαι εγω δεν το κατεχω καν!Πάντως το βιντεο που εβαλε ο φιλος με το μουλτι είναι εντυπωσιακο!Δεν πιστευεις οτι βλεπεις Μουλτι :uplate:

λεει βεβαια απλα οτι σπαει τα 10 λεπτα!Εγω στο βιντεο βλεπω οτι ξεκιναει στο 1.00 και τερματιζει στο 11.04,ψιλομουφα το κοβω.

Ενα ΖΧ10 εχει κανει 9,58,6 επισημα https://www.youtube.com/watch?v=Quf-vWRMBvY

BLiTzER
17/06/2017, 20:43
Στη wiki, το ZX10 φαίνεται να έχει το ρεκόρ και είναι το μοναδικό μηχανάκι με χρόνο κάτω των 10 λεπτών. Σε κάποιο άρθρο, όμως, διάβασα ότι το Multi έκανε 9.52.

billy84
17/06/2017, 20:44
Στη wiki, το ZX10 φαίνεται να έχει το ρεκόρ και είναι το μοναδικό μηχανάκι με χρόνο κάτω των 10 λεπτών. Σε κάποιο άρθρο, όμως, διάβασα ότι το Multi έκανε 9.52.

Προβοκάτσια της Ντουκατι!:lol:

sapila racing
17/06/2017, 20:47
Καπου στα 80s ηταν πλέον αδύνατον να μπορέσει κάποιος να κάνει ασφάλεια που να τον καλύπτει στο Pikes Peak με μοτοσυκλέτα, λόγω ταν πολλών ατυχημάτων και θανάτων.
Οι κανονισμοί άλλαξαν πολλές φορές από τότε.
Πριν το 2013 δεν επιτρέπονταν μοτο που έχουν απο την κατασκευή τους clip ons, ολα τα SS δηλαδή. Τα επέτρεψαν ξανα και σκοτώθηκαν 2 οδηγοί με SS.
Ετσι απαγορεύτηκαν και πάλι.

Ζεύκας
17/06/2017, 20:49
εντυπωσιακά και τα 2 βίντεο. ειδικά με το μούλτι (φαν της καρατιμόνας γαρ) δεν το βαριέμαι όσες φορές και να το δώ. ρισπέκτ

Ζεύκας
17/06/2017, 20:50
Πριν το 2013 δεν επιτρέπονταν μοτο που έχουν απο την κατασκευή τους clip ons, ολα τα SS δηλαδή. Τα επέτρεψαν ξανα και σκοτώθηκαν 2 οδηγοί με SS.

αμ μπράβο βρε Άρη, κάτι τέτοιο θυμόμουνα :beer:

billy84
17/06/2017, 20:56
Πω πω λογικό το βρίσκω...το λάθος εκει σημαίνει ''πεφτω απο γκρεμο''!

RaGe_Raptor
17/06/2017, 23:06
Καπου στα 80s ηταν πλέον αδύνατον να μπορέσει κάποιος να κάνει ασφάλεια που να τον καλύπτει στο Pikes Peak με μοτοσυκλέτα, λόγω ταν πολλών ατυχημάτων και θανάτων.
Οι κανονισμοί άλλαξαν πολλές φορές από τότε.

Θυμάμαι που είχα ποστάρει ένα άρθρο για κάποιον που σκοτώθηκε εκεί μετά τη γραμμή τερματισμού (μπήκε στα χώματα) ,πανηγυρίζοντας! Μπορεί να ήταν και με ss δε θυμάμαι .

ΥΓ:εγκυκλοπαίδεια είσαι ρε ψηλέ!

billy84
04/07/2017, 16:57
2 βιντεάκια απο την Κυριακή που μας πέρασε σε πολύ δύσβατες διαδρομές στον μαγικό Γράμμο.Τα λάστιχα μου είναι ασφάλτινα.

Με fazer1000 θα πηγαινα λέτε?:lol:

https://www.youtube.com/watch?v=xbRLqD9fN1k

https://www.youtube.com/watch?v=jSb6uCbbeD8

Mariner
04/07/2017, 17:27
σε πολύ δύσβατες διαδρομές στον μαγικό Γράμμο.

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης αλλα αυτά καλό είναι να μην τα λέμε γιατί τα βλέπουν οι χωμάτινοι και γελάνε.. Δεν είδα φυσικά 45' βίντεο αλλά επειδή την έχω κάνει την διαδρομή και την θυμόμουν πολύ χαλαρή, το πέρασα μία στα γρήγορα να δώ σε τι κατάσταση βρισκόταν ο δρόμος. Μια χαρά φλαταδούρα ήταν με κανα 2 σημεία που κανονικά το ΚΤΜ απλά δεν χρειαζόταν καν να κλείσει το γκάζι και εσύ τα πέρασες αργά και προσεκτικά.

Cheers

amyroukai
04/07/2017, 18:19
πότε αρχίζει το θέμα και γίνεται clickbait για βίντεο με μηδέν προβολές να μου πείτε, γιατί πρακτικά ότι υπήρχε να ειπωθεί για το ζήτημα έχει ήδη ειπωθεί.

irinia
04/07/2017, 22:28
ΜΠΙΛΛΥ

Νομίζω πως αδικείς τον εαυτό σου προσπαθώντας να αποδείξεις ότι.......
δεν είσαι ελέφαντας..??
Όταν φίλε μου έχεις διάθεση και ικανότητες τότε τα όρια σου τα ορίζεις εσύ
και μόνον εσύ,είτε είσαι με το χόντα σου είτε με βέσπα..!!
Και όλοι οι υπόλοιποι εσείς που αντιπαρατίθεστε είστε και εσείς λάθος..!!
Μόνο σεβασμός αξίζει στον φίλο μας τουλάχιστον για την τρέλλα του να γυρίζει
με μηχανάκι όλες τις κορυφογραμμές της χώρας μας...

daz
04/07/2017, 23:39
Ρε συ τέρενς, άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Τι πάει να πει να τον σεβόμαστε? Από που είδες εσύ ότι δεν σεβόμαστε αυτό που κάνει? Από πότε ο σεβασμός δεν σηκώνει διαφωνίες δλδ ? Όλοι του είπαμε μπράβο και το χαιρόμαστε, που είδες κάτι διαφορετικό? Στο ότι διαφωνούμε ότι το μηχανάκι του έχει περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου από οποιοδήποτε άλλο του είδους?

Ο άνθρωπος το έχει επιλέξει συνειδητά και το χαίρεται και μπράβο του! Άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο.

amyroukai
05/07/2017, 00:11
Από πότε ο σεβασμός δεν σηκώνει διαφωνίες δλδ ?

από τότε που στο ίντερνετ (και όχι μόνο) ή θα φιλάς (δημοσίως τουλάχιστον) ότι οπίσθιο υπάρχει και δεν υπάρχει αλλιώς είσαι... (συμπληρώνει ο κάθε πικραμένος την πίκρα του).

Bob_o_mastoras
05/07/2017, 00:20
Πηγα την Κυριακη για μπανιο Χαλλλλλλκιδικη, με αμαξι ομως.
Διασχισαμε ενα χωματοδρομο για να φτασουμε στον τελικο προορισμο μας. Απο εκει που αραξαμε συνεχιζαν και αλλοι χωματοδρομοι.
Με εβαλε σε σκεψεις για τη χρησιμοτητα του on-off.. Nαι, και με το fazer εβγαζα ανετα το χωματοδρομο, αλλα, απλα δεν ειναι το ιδιο..
Καθομουν μετα και σκεφτομουν ζυγιζοντας τα συν και τα πλην των δυο ειδων και τι πραγματικα θελω και ποιες ειναι πραγματικα οι αναγκες μου..

Μετα μπηκα στην θαλασσα και τα ξεχασα... :p

υ.γ. Οταν γυρισα το βραδυ σπιτι, παντως, μπηκα car.gr και κοιταζα on-off... :cry::lol::look:

Γιώργης
05/07/2017, 00:28
Τους χωματόδρομους που συζητάμε, άντε όχι όλους αλλά αυτούς που θα κάνει το 80% των ταξιδευτών, στην άλλη μεριά του ατλαντικού τις περνάνε με κάτι τέρατα 350 κιλά που δεν κάνουν ούτε για ευρωπαϊκό δρόμο όχι για τα 3-4-5 χιλιόμετραπατημένο χώμα μέχρι να φτάσουν στο γαμάτο σποτ για camping/μπάνιο στην θάλασσα κτλ κτλ

Bob_o_mastoras
05/07/2017, 00:41
1oν Κατι τετοιο δεν ισχυει, ασχετα αν γινεται μεμονομενα.
2ον Και εδω στην Ελλαδα εχουμε τον Billy84 που κοπανιεται με το NC. :p

Ενταξει, αρκετος κοσμος μπαινει χωμα με street μηχανακια λογω αναγκης ή καποιοι λογω γουστου. Το θεμα ειναι οτι εγω και λυπαμαι το μηχανακι και αν το εβαζα δεν θα το χαιρομουν οπως θα χαιρομουν ξενοιαστος ενα on-off.

irinia
05/07/2017, 07:14
Ρε συ τέρενς, άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Τι πάει να πει να τον σεβόμαστε? Από που είδες εσύ ότι δεν σεβόμαστε αυτό που κάνει? Από πότε ο σεβασμός δεν σηκώνει διαφωνίες δλδ ? Όλοι του είπαμε μπράβο και το χαιρόμαστε, που είδες κάτι διαφορετικό? Στο ότι διαφωνούμε ότι το μηχανάκι του έχει περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου από οποιοδήποτε άλλο του είδους?

Ο άνθρωπος το έχει επιλέξει συνειδητά και το χαίρεται και μπράβο του! Άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ........

Τώρα ειδικά ΕΣΥ από τα λίγα που λέμε εδώ μέσα,πίστευα ότι δεν χρειάζεσαι
περαιτέρω διευκρινήσεις για αυτό το σεβόμαστε.
Έπειτα αν πρόσεξες απευθύνομαι ΚΑΙ στις δύο πλευρές.
Να γράψω παραπάνω..??
Πάλι ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ θα έχουμε.......Εξάλλου δε βλέπω να έχει και νόημα
το να επεκταθώ.
Τώρα μιλάς σε άνθρωπο που πλήρωσε πολύ ακριβά στη ζωή του αυτή την
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ σκέψης και λειτουργίας,όσον αφορά αυτό το ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ
με αυτούς που μας έμαθαν από τη γέννα μας να ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.
Είναι μεγάλη συζήτηση,ας μη την πιάσουμε......γιατί θα καταλήξουμε στον
Μιχαλάκη .......................

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ
ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ..!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας.

irinia
05/07/2017, 07:33
1oν Κατι τετοιο δεν ισχυει, ασχετα αν γινεται μεμονομενα.
2ον Και εδω στην Ελλαδα εχουμε τον Billy84 που κοπανιεται με το NC. :p

Ενταξει, αρκετος κοσμος μπαινει χωμα με street μηχανακια λογω αναγκης ή καποιοι λογω γουστου. Το θεμα ειναι οτι εγω και λυπαμαι το μηχανακι και αν το εβαζα δεν θα το χαιρομουν οπως θα χαιρομουν ξενοιαστος ενα on-off.

ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Έχουμε αγοράσει όλοι μας κατά καιρούς η ΕΛΛΑΔΑ
με το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και την γεωλογική δομή που έχει
είναι ΙΔΑΝΙΚΟΣ τόπος για αυτά τα μηχανάκια που λέμε ΟΝ-OFF...!!
Τώρα............βίτσια,γούστα,μαζοχισμοί.....κ.λ.π...όλα επιτρέπονται
και όλα είναι αποδεκτά και κατανοητά, ΟΜΩΣ για μένα αυτή είναι
η αλήθεια μετά από πολλά χρόνια και πολλά μηχανάκια.
Βλέπετε και εσείς που πηγαίνει γενικά και η παγκόσμια αγορά.
Μοτό πιο εύχρηστες,πιο λειτουργικές,πιο άνετες,πιο ταξιδιάρικες........
Τα χαμηλά τιμόνια περιορίστηκαν πλέον στις πίστες,τα αρκουδόγκαζα
είναι μόδα που σχεδόν τελείωσε,κανείς δεν ενδιαφέρεται,τα δε σούπερ
σπορ ταξιδιάρικα,δεν πουλάνε και παράγονται μόνο για τη μούρη των εταιρειών
χωρίς να εξελίσσονται ιδιαίτερα.
Δύο τάσεις επικρατούν μαζί με το νέο όπλο τα σκούτερ,τα σχεδόν γυμνά
για χρήση εντός πόλης και μικρών αποστάσεων και τα ON-OFF...!!!
Μάλλον καλά κάνεις και κοιτάζεις λοιπόν προς τη μεριά που είπες....

BLiTzER
05/07/2017, 08:20
2 βιντεάκια απο την Κυριακή που μας πέρασε σε πολύ δύσβατες διαδρομές στον μαγικό Γράμμο.Τα λάστιχα μου είναι ασφάλτινα.

Με fazer1000 θα πηγαινα λέτε?:lol:

Ο μόνος λόγος που πηγαίνεις, όπως πηγαίνεις τέλος πάντων, σε τέτοιες διαδρομές, είναι επειδή δε σε νοιάζει για το μηχανάκι σου. Δώσε μου fazer 1000, δώσε μου και busa, αν θες, αρκεί να μην είναι δικά μου και θα πηγαίνω εύκολα ακριβώς όπου πηγαίνεις, με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό. Ρισκάρω, βέβαια, περισσότερο απ'όσο ένα χωμάτινο μηχανάκι, να πάρω κάτι στο χέρι ανά πάσα στιγμή, αλλά πάνω κάτω το ίδιο ρισκάρεις κι εσύ, απλά δε σου έχει τύχει ακόμα. Καταλαβαίνεις, επίσης, ότι 10.000 χλμ δικά σου είναι σαν 50.000 χλμ σε άσφαλτο, όσον αφορά φθορές/συντήρηση. Ναι, ακόμα και στο Honda.

Καλά κάνεις και μπράβο σου και να συνεχίσεις να το κάνεις, αφού σε ευχαριστεί, αλλά ας μη συζητάμε αενάως τα αυτονόητα. :p

H αγορά πηγαίνει επίσης στα σκούτερ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αγοράσουμε σκούτερ. Μερικοί αγοράζουμε ακόμα μοτοσικλέτες για τον μοτοσικλετισμό, όχι για την άνεση και την ευχρηστία.

Coyote.V
05/07/2017, 08:25
Για το φέιζερ θα συμφωνήσω, αλλά το μπούσα δεν ανεβαίνει ούτε πεζοδρόμιο, βρίσκει κάτω.

daz
05/07/2017, 09:25
.....

Ρε 'συ τέρενς, τα ίδια λέμε! Σεβόμαστε την επιλογή του bill να κάνει ότι κάνει με ότι το κάνει, όσο και τον ίδιο τον bill. Ti σχέση έχει το ότι διαφωνούμε μαζί του όταν λέμε ότι το μηχανάκι του έχει τόσες εκτός δρόμου δυνατότητες όσο και ένα οποιοδήποτε άλλο street μηχανάκι?
Την έλλειψη σεβασμού δεν κατάλαβα που είδες.

Το ξέρω ότι μίλησες και για τις δύο μεριές. Και μια χαρά σωστά τα είπες όταν είπες ότι αυτός που έχει όρεξη, να κάνει αυτό που τραβάει η όρεξή του με ότι έχει ανάμεσα στα πόδια του. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μηχανάκι με το οποίο κάνω ότι κάνω, κάνει κάτι παραπάνω απ' ένα άλλο ίδιο, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το λυπάται πχ. Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα μηχανάκια κάνουν περισσότερα απ' ότι νομίζουμε αρκεί α. να μπορείς και β. να μη τα λυπάσαι. Ένα οποιοδήποτε street μηχανάκι μπορεί άνετα να πάει εκεί που πάει και ο bill. Δλδ τόσο άνετα όσο πάει και ο ίδιος!

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν τέτοιου είδους μηχανάκια σε τέτοιο περιβάλλον είναι για όλα οι ίδιοι. Μια στραβή ζάντα από ένα νεροφάγωμα που είδαμε τελευταία στιγμή, βάσεις πλαστικών που δεν άντεξαν τους κραδασμούς μετά από Χ χλμ, πλαστικά που τα δέσαμε στη σχάρα από μια στατική πτώση κ.α. Αν σου στραβώσει η ζάντα εκεί πάνω, δεν υπάρχει κορδόνι που θα σε κατεβάσει στον πολιτισμό. Αν ο δρόμος αγριέψει ή θα σπάσεις το μηχανάκι σου ή θα κάνεις το ίδιο δρομολόγιο προς τα πίσω και μάλιστα μέσα στο βράδυ. Αν βρεις το δρόμο, αν σε φτάσει η βενζίνη αν, αν, αν.

Ξέρεις ότι μ' αρέσει να γυρίζω σε τέτοια μονοπάτια όσο τίποτε άλλο. Καβαλάω εδώ και 9 χρόνια ένα απ' τα πιο αδιάφορα μηχανάκια που έχουν βγει (αν δεν υπήρχε το ΤΑ και το ΑΤ θα διεκδικούσε τα πρωτεία) ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Επειδή μπορεί να βρεθεί σε τέτοια περιβάλλοντα όσο μακριά και αν βρίσκονται και επειδή σε τέτοια περιβάλλοντα είναι bullet proof. Ξέρω τι μηχανάκια μπορούν να πάνε εκεί πάνω και πως είναι οι δρόμοι. Κάποιους δρόμους μπορούν να τους περάσουν και busa με τους ίδιους ακριβώς κινδύνους που θα έχει και το tuono και το ducati και το faizer και το μηχανάκι του billy.

coyote δεν υπάρχουν πεζοδρόμια εκεί πάνω. Ο χειρότερος κίνδυνος που διατρέχει το busa σε σχέση με του bill είναι να σκίσει κανένα λάστιχο σε καμιά φυτευτή λόγο δύναμης.

To λάθος που κάνει ο billys δεν είναι ότι πάει εκεί πάνω. Δεν είναι λάθος όσο γνωρίζει τους κινδύνους τουλάχιστον! Το λάθος που κάνει είναι ότι επειδή το μηχανάκι του έχει πιο όρθια θέση απ' το faizer, νομίζει ότι είναι πιο κατάλληλο για τέτοιους δρόμους.

irinia
05/07/2017, 09:42
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΛΟΙ

Όπως εσύ..........μάλλον δεν τους διάβασες όλους,ή κάτι σου ξέφυγε.
Τέλος πάντων.........δεν έχει νόημα να το τραβάμε άλλο.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ:wave2:

irinia
05/07/2017, 10:17
Ο μόνος λόγος που πηγαίνεις, όπως πηγαίνεις τέλος πάντων, σε τέτοιες διαδρομές, είναι επειδή δε σε νοιάζει για το μηχανάκι σου. Δώσε μου fazer 1000, δώσε μου και busa, αν θες, αρκεί να μην είναι δικά μου και θα πηγαίνω εύκολα ακριβώς όπου πηγαίνεις, με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό. Ρισκάρω, βέβαια, περισσότερο απ'όσο ένα χωμάτινο μηχανάκι, να πάρω κάτι στο χέρι ανά πάσα στιγμή, αλλά πάνω κάτω το ίδιο ρισκάρεις κι εσύ, απλά δε σου έχει τύχει ακόμα. Καταλαβαίνεις, επίσης, ότι 10.000 χλμ δικά σου είναι σαν 50.000 χλμ σε άσφαλτο, όσον αφορά φθορές/συντήρηση. Ναι, ακόμα και στο Honda.

Καλά κάνεις και μπράβο σου και να συνεχίσεις να το κάνεις, αφού σε ευχαριστεί, αλλά ας μη συζητάμε αενάως τα αυτονόητα. :p

H αγορά πηγαίνει επίσης στα σκούτερ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αγοράσουμε σκούτερ. Μερικοί αγοράζουμε ακόμα μοτοσικλέτες για τον μοτοσικλετισμό, όχι για την άνεση και την ευχρηστία.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ...........ΜΕΡΙΚΟΥΣ..!!

Αλλά στους πολλούς που στοχεύει η αγορά.
Τα σκούτερ έχουν την πρώτη θέση στις πωλήσεις,
τα δε ονοφοειδή με τα ημίγυμνα πόλης έρχονται αμέσως μετά.
Αν τα πάρουμε με τη σειρά,κανένας πλέον δεν αγοράζει Χαγιαμπούζα,
ή ZZR Χόντα δε και Γιαμάχα το έχουν εγκαταλείψει το είδος..!!
SS από την άλλη πουλιούνται ελάχιστα και στους δρόμους δεν τα βλέπουμε.
Τα μεγάλα σπόρ τούρινγκ σχεδόν εξαφανίστηκαν από τους δρόμους,
κάτι fjr παλιά και gtr μέχρι μοντέλα του 2010....ΑΥΤΑ.
Η bmw πουλάει σχεδόν μόνο on-off η ΚΤΜ τα ίδια,άντε και τα γυμνά της...!!!
Επίσης θα πω ότι ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΜΟΣ δε σημαίνει απαραιτήτως ..........
μαζοχισμός,σαδισμός,επίδειξη,μούρη,δήθεν,γκλαμουριά,φ ιγούρα......κ.λ.π..κ.λ.π...
Και ότι ο ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΜΟΣ γίνεται εξίσου καλά ΚΑΙ με το παπάκι και με το βεσπάκι
όπως έχουν αποδείξει πολλοί,διότι είναι ΙΔΕΑ και τρόπος ΖΩΗΣ που δεν μπορείς να
το εγκλωβίσεις σε συγκεκριμένα πλαίσια...!!!
Πόσο μάλλον αν τον κάνεις,αν τον ζεις,με ένα μηχανάκι απλά ΕΥΧΡΗΣΤΟ ή λειτουργικό ή άνετο.
Κανείς δηλαδή δεν απαγορεύει κανέναν από το να νοιώθει μοτοσυκλετιστής
με όποιο δίτροχο και αν κινείται...!!!
Ούτε ο κάγκουρας με το χιλιάρι είναι περισσότερο μοτοσυκλετιστής από κάποιον με βεσπάκι...!!
ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,και όσοι νομίζουν ότι είναι πιο κοντά στη μοτο επειδή
κάτω από τα σκέλια τους έχουν τοοοοοο μοτόρι,είναι ΛΑΘΟΣ..!!
Αν εννοούσες κάτι διαφορετικό..???
Αν μοτοσυκλετισμός σημαίνει κάτι άλλο..??
Αν δεν είναι μοτοσυκλετισμός επειδή υπάρχει άνεση..??
Ή ευχρηστία..??
Αν η άνεση και η ευχρηστία ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ το μοτοσυκλετισμό..??
Ή μήπως όσοι επιλέγουν με γνώμονα την άνεση και την ευχρηστία,
δεν αγγίζουν τον μοτοσυκλετισμό ....???
Τι σημαίνει το...........μερικοί αγοράζουμε ακόμα μοτο για τον μοτοσυκλετισμό..??

daz
05/07/2017, 10:17

Δε θα διαφωνήσω αλλά τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις μόνο για όσους βλέπουν την μηχανή μόνο σαν ένα χρηστικό μεταφορικό μέσο. Οι μηχανές έγιναν πιο εύκολες, πιο χρηστικές πιο "για όλους". Έγιναν και λίγο μόδα για τύπους που απλά πέρασαν ή περνούν και απ' αυτή τη φάση! Άλλοι πήραν μια 200αρα vmax άλλοι την vstrom μέχρι να πέσει τσόκαρο και να βολευτούν στο χιουντάι.

Στ' @ μου!
Στ' @ μου τι κάνει ή τι θέλει η αγορά! Ποιος την φτιάχνει την αγορά? Ποιος δημιουργεί τις ανάγκες της αγοράς τερενς?

Εμένα με νοιάζει η άποψη του τύπου που έφτασε τα 60 και ακόμα το ψάχνει. Του τύπου που επιλέγει μέσα απ' όλα αυτά τα μοντέλα της αγοράς, γράφοντας την αγορά στ' @ του. Με βάση πρώτα τα θέλω του, την κ@λα του και μετά την χρηστικότητα και το "αν δείχνω touth boy" επάνω στην vstrom. Πιο πολύ χαίρομαι τον φίλο ζοπα που καβαλάει το άθλιο μηχανάκι του :D (λιγότερο άθλιο απ' το δικό μου) και το χαίρεται και είναι εδώ μέσα και τραβάμε τις τρίχες μας κάθε μέρα, παρά τον τύπο που πήρε την vstrom επειδή την πήραν όλοι (χωρίς να υπονοώ φυσικά ότι όλοι πήραν vstrom γι' αυτό το λόγο ή ότι δεν είναι και γμ τα μηχανάκια για όσους ξέρουν γιατί την πήραν και τι να την κάνουν).

Και πρώτος και καλύτερος "δάσκαλος" που λες και άλλα κάνεις είσαι εσύ! :lol: Μια χαρά λογικά τα λες αλλά στο τέλος υπερισχύει το μικρόβιο.

Τα αρκουδόγκαζα περιορίστηκαν γιατί δεν υπάρχουν πλέον τόσοι πολλοί με αρπαγμένη φτερούγα. Ζούμε στην εποχή του Fidget Spinner δεν είναι καιροί να μυρίζουμε διχρονόλαδο! Οι μηχανές απέκτησαν όργανα και βάρος αυτοκινήτου, πλαστικά σκούτερ αλλά εμφάνιση αγωνιάρικη. Πχ xtz660. To μηχανάκι απάτη! Ναι τα κάνει όλα και συμφέρει και σε μερικούς τομείς κάνει κάτι που άλλα δεν μπορούν. Ακόμα και αυτά όμως δεν τα κάνει καλά ή θα μπορούσε να τα κάνει καλύτερα. Μοιάζει όμως και θέλει να δείχνει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα. Λουκ βγαλμένο απ' τα αγωνιστικά των ερήμων και σε όλα τα υπόλοιπα συμβαδίζει με την αγορά. Φθηνό, βαρύ, αδύναμο και αξιόπιστο (λόγο των παραπάνω φυσικα). Πρώτο κριτήριο η εμφάνιση, δευτερο η τιμή και μετά όλα τα άλλα. Αυτό θέλει η αγορά! Η αγορά δεν θέλει καλά μηχανάκια, δεν θέλει γρήγορα μηχανάκια, δεν θέλει δύσκολα μηχανάκια, μπορεί να μην θέλει καν μηχανάκια!

Στ' @ μου τι κάνει η αγορά και ποιο είναι το καλύτερο για τις "ανάγκες" της Ελλάδας. Αυτό να το κοιτάξει εκείνος που ψάχνει για μεταφορικό! Εδώ μέσα όμως δεν συζητάμε μονο για μεταφορικά μέσα, εδώ συζητάμε και για μηχανές που και που!

taisteal
05/07/2017, 10:24
Εντάξει Αποστόλη το πιάσαμε το νόημα,θα πάρουμε v-strom που τα κάνει όλα και συμφέρει
και δείχνεις και σκληρός όταν το οδηγείς...

:lol::lol:

BLiTzER
05/07/2017, 10:35
Αν η άνεση και η ευχρηστία ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ το μοτοσυκλετισμό..??
Ή μήπως όσοι επιλέγουν με γνώμονα την άνεση και την ευχρηστία,
δεν αγγίζουν τον μοτοσυκλετισμό ....???
Τι σημαίνει το...........μερικοί αγοράζουμε ακόμα μοτο για τον μοτοσυκλετισμό..??

Δε διαφωνούμε σε όλα τα υπόλοιπα. Με παρεξήγησες. Δεν εννοούσα "είμαι γαμάτος μοτοσικλετιστής, επειδή έχω το τάδε μηχανάκι". Προφανώς. Και ναι, αυτός με το παπί και το βεσπάκι που γυρνάει όλο τον κόσμο είναι μια χαρά μοτοσικλετιστής, πιθανότατα περισσότερο απ'όλους μας. Γιατί; Τι δεν έχουν αυτά τα μηχανάκια που ΕΣΥ ανέφερες; Χμ... άνεση, ευχρηστία. Με πιάνεις;

Η μοτοσικλέτα ποτέ δεν αντιπροσώπευε την άνεση. Ίσα ίσα, το ακριβώς αντίθετο. Οδήγηση, παρά τις εξ ορισμού αντίξοες συνθήκες: εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης, αυξημένος κίνδυνος θανάτου κτλ κτλ κτλ. Οδήγηση ΚΑΘΑΡΑ για την απόλαυση της οδήγησης. Δε χρειάζεται να στα λέω εγώ, τα ξέρεις. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος έχει άνετο μηχανάκι δεν είναι μοτοσικλετιστής ή είναι λιγότερο από αυτόν με το SS. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, τα μηχανάκια έγιναν άνετα για να κερδίσουν και τους μη μοτοσικλετιστές. Αυτούς που διαφορετικά θα αγόραζαν ένα μέσο άνετο για να ταξιδεύεις μέρες ολόκληρες, ένα... wait for it... αυτοκίνητο. Τώρα αγοράζουν σκούτερ και on/off.

Καλύτερα ή πρέπει να το αναλύσω κι άλλο; :p Τα παραπάνω, φυσικά, αποτελούν τη γνώμη μου. Επιτρέπεται να διαφωνείς. ;)

daz
05/07/2017, 10:35
Εντάξει Αποστόλη το πιάσαμε το νόημα,θα πάρουμε v-strom που τα κάνει όλα και συμφέρει
και δείχνεις και σκληρός όταν το οδηγείς...

:lol::lol:

Όλα είναι και γμ τα μηχανάκια όταν ξέρεις γιατί τα καβαλάς αλλά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αν η αγορά ήξερε τι ήθελε και δεν της έλεγαν τι να θέλει. Βέβαια αυτό πάντα έτσι ήταν και έτσι θα είναι. Όσο η αγορά μεγαλώνει όμως τόσο χειρότερα θα γίνονται νομίζω. Γιατί θα προσπαθούν να καλύψουν περισσότερες "ανάγκες" και να χωρέσουν περισσότερο κόσμο στη σέλα τους.
Και το 80 και το 90 έτσι ήταν τα πράγματα αλλά τότε η αγορά ήταν μικτρότερη και οι μηχανές λίγο πιο μηχανές και λιγότερο σκούτερ.

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε εγώ και εσύ είναι να κοιτάμε την αγορά. Αν ήταν έτσι τότε όλοι θα είχαμε σκούτερ, gs και vstrom. Αντιθέτως υπάρχουν και μουρλοί σαν τον ζευκα με tuono και σαν εσένα με xtz που δεν κωλώνουν να το αφήσουν στο γκαράζ και να πάνε γερμανία με παπί αντίθετα με την μόδα που λέει ότι για τέτοιες αποστάσεις κατάλληλο είναι το gs γιατί συν των υπολοίπων μαζεύει και περισσότερα like στο fb.

irinia
05/07/2017, 10:40
ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

Θα κρατούσα το ένα από τα 2 vstrom που έστειλα.
Το ότι όμως πήρα το σούπερ τενερέ.......ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ μοτοσυκλετιστή
από κανέναν...!!!
Όσο για το δάσκαλε που δίδασκες.........ΝΑΙ αυτό είναι ένα μεγάλο μείον
για να πείσεις κάποιον να κάνει αυτό που γράφεις σαν σωστό,όταν ο ίδιος κάνεις άλλα.
Είναι σαν τον γιατρό που σε συμβουλεύει όμως για τα κακά του καπνίσματος,
αλλά αυτός το πάει φουγάρο...!!!!!!!!:a48:

BLiTzER
05/07/2017, 10:49
Φίλε Τέρενς, πάλι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Θα στο δώσω σε μια απλή πρόταση: όχι, δεν κάνει η μοτοσικλέτα τον μοτοσικλετιστή, αλλά ο λόγος για τον οποίο τη χρησιμοποιεί.

karellen
05/07/2017, 10:59
Όλα είναι και γμ τα μηχανάκια όταν ξέρεις γιατί τα καβαλάς αλλά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αν η αγορά ήξερε τη ήθελε και δεν της έλεγαν τι να θέλει. Βέβαια αυτό πάντα έτσι ήταν και έτσι θα είναι. Όσο η αγορά μεγαλώνει όμως τόσο χειρότερα θα γίνονται νομίζω. Γιατί θα προσπαθούν να καλύψουν περισσότερες "ανάγκες" και να χωρέσουν περισσότερο κόσμο στη σέλα τους.
Και το 80 και το 90 έτσι ήταν τα πράγματα αλλά τότε η αγορά ήταν μικτρότερη και οι μηχανές λίγο πιο μηχανές και λιγότερο σκούτερ.

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε εγώ και εσύ είναι να κοιτάμε την αγορά. Αν ήταν έτσι τότε όλοι θα είχαμε σκούτερ, gs και vstrom. Αντιθέτως υπάρχουν και μουρλοί σαν τον ζευκα με tuono και σαν εσένα με xtz που δεν κωλώνουν να το αφήσουν στο γκαράζ και να πάνε γερμανία με παπί αντίθετα με την μόδα που λέει ότι για τέτοιες αποστάσεις κατάλληλο είναι το gs γιατί συν των υπολοίπων μαζεύει και περισσότερα like στο fb.
Άκυρο το παράδειγμά σου,αν και είμαι σίγουρος ότι την υπερβολή 'παπί-Γερμανία' τη χρησιμοποιείς για να τονίσεις ότι όλα ταξιδεύουν ανεξαρτήτως τι επιτάσσει η μόδα.Όμως.
Μετά το KLR 600 πήρα ΧΤΧ,γύρισα σε 6 χρόνια όλη την Ελλάδα και νόμιζα ότι είχα ταξιδιάρικο μηχανάκι.
Ώσπου πήρα το GS.Και κατάλαβα τι σημαίνει άνετο ταξίδι.
Προς Θεού,μη νομιστεί οτι είναι το απόλυτο εργαλείο,υπάρχουν άπειρα άλλα μοντέλα καλύτερα,πιο αξιόπιστα και πιο ταξιδιάρικα,αλλά είναι κρίμα να τα τσουβαλιάζουμε όλα στο βωμό του μάρκετινγκ.

Δεύτερο παράδειγμα τα Βστρομ: Για μια γεμάτη δεκαετία πουλάγανε σαν τρελλά,η πρώτη θέση στις ταξινομήσεις τριμήνων είχε καταντήσει ρουτίνα γι αυτά.Γιατί; επειδή έπεφτε εντατικό μάρκετινγκ ή προσπαθούσε η σουζουκι να κατευθύνει την αγορα; Μην τρελαθούμε,το μηχανάκι πουλάει τον πάτο του γιατί είναι ποιοτικό,φτηνό και έχει μοτερουκλα που με την ίδια ευκολία που σε πάει στο περίπτερο σε ταξιδεύει και στη Ευρώπη.

daz
05/07/2017, 12:25
Άκυρο το παράδειγμά σου,αν και είμαι σίγουρος ότι την υπερβολή 'παπί-Γερμανία' τη χρησιμοποιείς για να τονίσεις ότι όλα ταξιδεύουν ανεξαρτήτως τι επιτάσσει η μόδα.Όμως.
Μετά το KLR 600 πήρα ΧΤΧ,γύρισα σε 6 χρόνια όλη την Ελλάδα και νόμιζα ότι είχα ταξιδιάρικο μηχανάκι.
Ώσπου πήρα το GS.Και κατάλαβα τι σημαίνει άνετο ταξίδι.
Προς Θεού,μη νομιστεί οτι είναι το απόλυτο εργαλείο,υπάρχουν άπειρα άλλα μοντέλα καλύτερα,πιο αξιόπιστα και πιο ταξιδιάρικα,αλλά είναι κρίμα να τα τσουβαλιάζουμε όλα στο βωμό του μάρκετινγκ.

Πήρε το παπί πρώτον επειδή η παρέα του είχε 250αρι και δευτερον επειδή εκεί που θα πήγαινε θα είχε χιόνια και ήθελε κάτι ελαφρύ. Ή τελος πάντων επειδή έκρινε ότι αυτό είναι το πιο κατάλληλο από αυτά που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Δεν τα τσουβαλιάζω όλα ούτε θέλω να δείξω το υπερβολικό του gs. To gs δεν είναι καθόλου υπερβολικό, εμείς είμαστε! Που μπαίνουμε στα φόρουμ και ρωτάμε αν το 660 είναι κατάλληλο για το ταξίδι Πάτρα Αθήνα, γιατί θεωρούμε ότι για τέτοιες αποστάσεις χρειαζόμαστε ένα κάρο κυβικά!
Αυτός που θέλει να κάνει πράγματα θα τα κάνει. Αλλά για να τα κάνει το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κοιτάξει τι θέλει και τι χρειάζεται και όχι τι του λέει η αγορά ότι χρειάζεται!

Δεύτερο παράδειγμα τα Βστρομ: Για μια γεμάτη δεκαετία πουλάγανε σαν τρελλά,η πρώτη θέση στις ταξινομήσεις τριμήνων είχε καταντήσει ρουτίνα γι αυτά.Γιατί; επειδή έπεφτε εντατικό μάρκετινγκ ή προσπαθούσε η σουζουκι να κατευθύνει την αγορα; Μην τρελαθούμε,το μηχανάκι πουλάει τον πάτο του γιατί είναι ποιοτικό,φτηνό και έχει μοτερουκλα που με την ίδια ευκολία που σε πάει στο περίπτερο σε ταξιδεύει και στη Ευρώπη.

Συμφωνώ! Εξ' άλλου το είπα ότι γι' αυτόν που ξέρει γιατί το πήρε και τι να το κάνει είναι και γμ τα μηχανάκια. Φυσικά και δεν είναι κακό μηχανάκι ή άσχημη επιλογή!

Όλη η αγορά γι' αυτό το πήρε όμως? Υπάρχουν τόσα vstrom που δεν κύλισαν τις ρόδες τους εκτός αθήνας όσα και τα gs με τριβάλιτσο! Μήπως για μέσα στην Αθήνα ή και για μικρές αποδράσεις ΣΚ ένα versys ήταν καλύτερο, φθηνότερο, ελαφρύτερο και πιο οικονομικό σε χρήση και αγορά? Θα μου πεις, αρέσει! Συμφωνώ! Κάνει και ένα μπούγιο ρε παιδί μου! Μοιάζει πιο μηχανή απ' το versys ή από ένα ΧΤ που θα ήταν ακόμα καλύτερο για μέσα στην Αθήνα. Και το ΧΤ αρέσει, σε άλλους όμως! Γι' αυτό έβαλαν διπλές εξατμίσεις που προσθέτουν τόσο βάρος σε ένα κατά τα άλλα πολύ βαρύ, για μονοκύλινδρο, μηχανάκι. Για να δείχνει πιο άγριο ρε παιδί μου. Στ' @ μας η ποιότητα των πλαστικών και της βαφής. Και όσοι το πήραν, αντι να βελτιώσουν τις αναρτήσεις να σταματήσει να πηδάει σαν κατσίκι, του πέταξαν 2 διπλές ακράπες που κοστίζουν ένα 1000ρικο! Αμ τι? Και το xtz γι' αυτό έχει τόσο ψηλά το κέντρο βάρους! Γιατί το τεπόζιτο είναι το σημαντικότερο μέρος του touth look και μεταφέρει όλη την βενζίνη (17 κιλά) ψηλά. Για να αρέσει!

Πρώτα λοιπόν η εμφάνιση και μετά αυτά που λες. Αν δεν είναι ωραίο δε μας νοιάζει αν είναι καλό ή κακό ή τι κάνει και τι δεν κάνει! Και το τι είναι ωραίο και τι όχι πάλι δε θα το πεις εσύ! Μας το επιβάλουν! Τα gs είναι ωραία? Άρεσαν όταν βγήκαν? Ππρια αρεσαν! Οργίασε όμως η bmw στις συνειδήσεις μας για μια 10ετία και τώρα ο κωστάκης ο συμαθητής μου που δεν έχει καβαλήσει ούτε βέσπα σε όλη του τη ζωή, θέλει ένα gs ή ένα vstrom.
Είδε και τον παπακαλιάτη με το vstrom με το αμάνικο και τους τρικέφαλους φουσκωμένους η άλλη και θέλει ο αντράς της να πάρει vstrom. "Εμείς έχουμε την vstrom" μου είπε η άλλη προχθές! Στ' @ μου, ήθελα να της πω!
Πλέον οι μηχανές δεν χρειάζεται να ειναι αρκετά μηχανές. Πρέπει να δείχνουν κιόλας, αρκετά μηχανές! Ή όχι? Οπότε όπως έλεγα.. Πρώτο κριτήριο η εμφάνιση, δεύτερο η τιμή (αλλιώς όλοι bmw θα έπαιρναν) και μετά όλα τα άλλα!

Ε λοιπόν εμένα στ'@ μου πόσο καλό είναι το vstrom ή πόσο όμορφο ή πόσο οικονομικό και γαμάτο! Δεν κάνει για μένα! Για μένα κάνει το tuono ή ο καρνάβαλος που οδηγώ ή .... το παπί ρε παιδί μου! Στ' @ μου τι προστάζει η αγορά και τι λέει η καφετέρια!
Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησα αυτά τα δύο παραδείγματα.
Φυσικά στην αγορά δεν επιβιώνει τίποτα που δεν είναι καλό. Από ένα σημείο όμως και έπειτα, η αγορά δεν ενδεικτικό του πόσο καλό είναι κάτι και σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό του τι χρειάζομαι εγώ και πόσο καλό είναι για μένα.

Υγ.. Τόσες φορές που είπα στ' @ μου πρέπει να πληρώσω πνευματικά δικαιώματα στον sniper! :lol:

:beer:

amyroukai
05/07/2017, 12:51
το touth λουκ τι είναι;

ο sniper βάζει δύο @.

daz
05/07/2017, 12:58
το touth λουκ τι είναι;

ο sniper βάζει δύο @.

tough ανορθόγραφο! :lol:

sniper
05/07/2017, 13:00
...
Υγ.. Τόσες φορές που είπα στ' @ μου πρέπει να πληρώσω πνευματικά δικαιώματα στον sniper! :lol:

:beer:

Όχι οκ, δεν έχω και πολύ χώρο ελεύθερο πλέον. Feel free.

irinia
05/07/2017, 14:14
Φίλε Τέρενς, πάλι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Θα στο δώσω σε μια απλή πρόταση: όχι, δεν κάνει η μοτοσικλέτα τον μοτοσικλετιστή, αλλά ο λόγος για τον οποίο τη χρησιμοποιεί.

O ΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.........ΑΠΑΙΤΕΙ

Εντός παρενθέσεως βέβαια,κάποιο συγκεκριμένο μηχανάκι..??
Αν όχι τότε δε χρειάζεται..........το ίδιο πράγμα λέμε.
Ας ζει ο καθένας μας τον μοτοσυκλετισμό με τις δικές του επιλογές,
με όποιο μηχανάκι τη βρίσκει,ή με όποιο μηχανάκι αντέχει η τσέπη του..!!

irinia
05/07/2017, 14:22
tough ανορθόγραφο! :lol:

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ.......@@

Αλλά δεν κάνουμε έτσι.......γέμισε το σαλόνι μου @@....

Bob_o_mastoras
05/07/2017, 17:21

Eχεις απολυτο δικιο σε ολα αυτα, κατ' εμε.

Στην δικη μου περιπτωση, αυτο που ισχυει ειναι οτι τα on-off που βρισκονται εντος της οικονομικης μου δυνατοτητας δεν με καλυπτουν σε αυτα που ζηταω, πλεον. 'Η ετσι νομιζω τουλαχιστον.
Δοθεντων των χρηματων θα κινουμουν προς f800gs, Αfrica 1000, 990adv, αν ηταν να εχω 1 μηχανη συν το παπι.

irinia
05/07/2017, 23:15
Eχεις απολυτο δικιο σε ολα αυτα, κατ' εμε.

Στην δικη μου περιπτωση, αυτο που ισχυει ειναι οτι τα on-off που βρισκονται εντος της οικονομικης μου δυνατοτητας δεν με καλυπτουν σε αυτα που ζηταω, πλεον. 'Η ετσι νομιζω τουλαχιστον.
Δοθεντων των χρηματων θα κινουμουν προς f800gs, Αfrica 1000, 990adv, αν ηταν να εχω 1 μηχανη συν το παπι.

ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ........

Έχεις και το νέο vstrom 650 με αρκετά λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 800gs,
όπως και το νέο βέρσυς 650.
Το 800 gs για μένα με τίποτε δεν αξίζει τα λεφτά που κοστίζει..!!
Τα χιλιάρια ναι είναι άλλη κατηγορία...

Bob_o_mastoras
06/07/2017, 00:18
ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ........

Έχεις και το νέο vstrom 650 με αρκετά λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 800gs,
όπως και το νέο βέρσυς 650.
Το 800 gs για μένα με τίποτε δεν αξίζει τα λεφτά που κοστίζει..!!
Τα χιλιάρια ναι είναι άλλη κατηγορία...

Ναι, και το καινουργιο v-strom, ισως, με τις ακτινωτες ομως ζαντες. Το ξεχασα αυτο! ;) Το versys ειναι αλλη κατηγορια. Ψηλo street. Δεν μου κανει.
Τα μηχανακια που ανεφερα τα εφερα ως παραδειγματα του τυπου on-off στον οποιο θα προσανατολιζομουν. Ελαφρυ, δικυλινδρο, καλη αποδοση, αξιοπρεπες στην ασφαλτο, με ακτινωτες ζαντες 21-18 ή 21-17.

daz
06/07/2017, 00:22
Ρε σεις σοβαρά τώρα? :lol:

Δλδ δεν βγήκαμε αρκετά εκτός θέματος θα συνεχίσουμε με το τι μηχανάκι θα πάρει ο bob? Bob να στο διαχωρίσω ή δεν καίγεσαι ακόμα για τέτοια συζήτηση?

Bob_o_mastoras
06/07/2017, 00:35
Ρε σεις σοβαρά τώρα? :lol:

Δλδ δεν βγήκαμε αρκετά εκτός θέματος θα συνεχίσουμε με το τι μηχανάκι θα πάρει ο bob? Bob να στο διαχωρίσω ή δεν καίγεσαι ακόμα για τέτοια συζήτηση?

Ουτε καν! Σβηστα κιολας αμα θελεις. Δεν προκειται να παρω κατι αλλο συντομα.. :cry:

billy84
06/07/2017, 15:02
Ο φίλος με το ΚΤΜ στα βίντεο είναι έμπειρος χωμάτινος οδηγός με χωμάτινα σχολεία οδήγησης στο ενεργητικό του.Έχει παρακολουθήσει το θέμα και φυσικά γέλασε πολύ για το αν ενα fazer θα μπορούσε να κάνει τετοιες διαδρομές.Είναι πολύ ατυχες το παράδειγμα παιδιά,το εχει γραψει και ενας χωματινος φιλος πιο πίσω.Εγω πάντως ακολούθησα αξιοπρεπώς,εννοω φυσικα οτι δε βαρέθηκε να με περιμένει :D

Τα βίντεο δεν παρατέθηκαν για να πείσουν αυτους που δε μπορούν να πειστούν αλλα για να προβληματίσουν ενδεχομένως κάποιους που βρίσκονται στο ψάξιμο μιας μέσης οικονομικής λύσης για τα πάντα.Συμβιβασμοί υπάρχουν πάντα,ο φίλος με το ΚΤΜ συμβιβάζεται στο θέμα της αξιοπιστίας και της ακριβης χρησης και συντηρησης,εγω συμβιβάζομαι στο λιγότερο γκάζι (πλην αποτελεσματικό όμως) και στον αρκετα αργοτερο χωμάτινο ρυθμο φυσικά.

daz
06/07/2017, 15:26
Ο φίλος με το ΚΤΜ στα βίντεο είναι έμπειρος χωμάτινος οδηγός με χωμάτινα σχολεία οδήγησης στο ενεργητικό του.Έχει παρακολουθήσει το θέμα και φυσικά γέλασε πολύ για το αν ενα fazer θα μπορούσε να κάνει τετοιες διαδρομές.Είναι πολύ ατυχες το παράδειγμα παιδιά,το εχει γραψει και ενας χωματινος φιλος πιο πίσω.Εγω πάντως ακολούθησα αξιοπρεπώς,εννοω φυσικα οτι δε βαρέθηκε να με περιμένει :D

Τα βίντεο δεν παρατέθηκαν για να πείσουν αυτους που δε μπορούν να πειστούν αλλα για να προβληματίσουν ενδεχομένως κάποιους που βρίσκονται στο ψάξιμο μιας μέσης οικονομικής λύσης για τα πάντα.Συμβιβασμοί υπάρχουν πάντα,ο φίλος με το ΚΤΜ συμβιβάζεται στο θέμα της αξιοπιστίας και της ακριβης χρησης και συντηρησης,εγω συμβιβάζομαι στο λιγότερο γκάζι (πλην αποτελεσματικό όμως) και στον αρκετα αργοτερο χωμάτινο ρυθμο φυσικά.

Φίλε bill και στις σελίδες πιο πίσω υπάρχουν πολλοί που είναι επίσης πολύ έμπειροι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε πάντα με ποιόν μιλάμε ή διαφωνούμε αλλά να είσαι σίγουρος, δεν γράφουν μόνο άσχετοι σαν εμένα.

Τώρα στις πίσω σελίδες έχουν γραφτεί ένα κάρο πράγματα, το ότι κάποιος γέλασε δεν είναι επιχείρημα ρε συ! Αν θέλει ας μας πει ο φίλος σου ποια χαρακτηριστικά κάνουν το nc πιο ικανό σε τέτοιες καταστάσεις από ένα άλλο street να το συζητήσουμε.

Ως τότε συνέχισε να κάνεις ότι κάνεις και να το απολαμβάνεις αλλά δε θα συμφωνήσουμε! Και ελπίζω να σε πετύχω σε καμιά ραχούλα να τα πούμε και από κοντά! Αν δω κανέναν με nc να κοπανιέται στην κροκάλα ξέρω από τώρα ποιός θα είναι! :beer:

irinia
06/07/2017, 16:22
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ..........

Σε ένα τεστ χωμάτινο των μεγάλων on-off το σούπερ τενερέ βγήκε εκτός μάχης
γιατί είχε την πλαστική εργοστασιακή ποδιά από κάτω για προστασία,επειδή κάποιοι
δεν την άλλαξαν πολύ κακώς μη υπολογίζοντας την πέτρα που τρύπησε το κάρτερ.
Φυσικά οι ξύπνιοι έβγαλαν άχρηστο το τενερέ,το οποίο σε όλα τα άλλα τεστ με την
μεταλλική ποδιά δεν είχε κανένα θέμα ,ούτε και έστειλε στα επείγοντα κανέναν αναβάτη
επειδή πέρασε με 45 πάνω από ένα νεροφάγωμα μικρό...!!!
Ρωτάω τώρα όλους εσάς που ισχυρίζεστε ότι με χάγια,φέηζερ κ.λ.π....θα περάσετε άνετα
πάνω από τους χωματόδρομους που περνάει το Χόντα του Μπίλυ,
ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΔΙΑ το φέηζερ...???
Ένα απλό παράδειγμα,υπάρχουν τόσα άλλα στα οποία διαφέρει ένα μηχανάκι δρόμου από ένα on-off
που είναι ανούσιο το να κάθεστε να υποστηρίζετε πως με όλα τα μηχανάκια μπορείτε
να περάσετε με την ίδια άνεση και ασφάλεια από εκεί που περνάει ο Μπίλυ με το Χόντα του
και με την ίδια ταχύτητα πάνω κάτω......!!!!!

υγ. Και εγώ σαν άσχετος στα βουνά πάω με on-off ή εντουράκι αν θέλω περισσότερα πράγματα
και στην άσφαλτο με μηχανάκια δρόμου.
Αν είχα μόνο ένα ,θα φρόντιζα να πηγαίνω εκεί για όπου είναι φτιαγμένο από τον κατασκευαστή του.

BLiTzER
06/07/2017, 16:26
Ένα απλό παράδειγμα,υπάρχουν τόσα άλλα στα οποία διαφέρει ένα μηχανάκι δρόμου από ένα on-off
που είναι ανούσιο το να κάθεστε να υποστηρίζετε πως με όλα τα μηχανάκια μπορείτε
να περάσετε με την ίδια άνεση και ασφάλεια από εκεί που περνάει ο Μπίλυ με το Χόντα του
και με την ίδια ταχύτητα πάνω κάτω......!!!!!

Μα και του Μπιλ, μηχανάκι δρόμου είναι. Αυτό λέμε. Ότι εκεί που πάει, δε χρειάζεται ποδιά, επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ MONO ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΙΝΑ.

Προφανώς το χωμάτινο τεστ που έβγαλε εκτός το Tenere ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί το NC.

irinia
06/07/2017, 16:55
ΔΙΑΦΩΝΩ

Και δεν θεωρώ το μηχανάκι του Μπίλυ ΔΡΟΜΟΥ.
Εσείς καταργείτε τον τίτλο on-off με αυτήν την λογική...!!
Είναι απλά ένα εμπορικό τρυκ δηλαδή το on-off.???
Δεν διαφέρει ένα on-off honda δηλαδή από το cbf για παράδειγμα..??
Δεν διαφέρει ένα ΧΤ από το ΜΤ....??
Εκτός αν το ρίξατε στο είδος του δρόμου τώρα που κάνει ο Μπίλυ.
Εγώ είδα αρκετά φιλμάκια του και θεωρώ ΑΜΑΡΤΙΑ να πηγαίνουν εκεί
πάνω τα όποια ΜΤ και cbf.
Αν με ρωτούσες με τι θα πήγαινες,θα σου απαντούσα με ένα ξερό 250 το πολύ,
να είμαι ελαφρύς και να μην το κλαίω......άλλο θέμα αυτό.
Αλλά όχι ότι αυτοί οι χωματόδρομοι είναι εξίσου βατοί και από μηχανάκια δρόμου.
Τέλος πάντων με αυτή την λογική γιατί τα έβγαλαν τα on-off και για που είναι
καλύτερα κατ'εσέ...???
Και πες μου πόσο νωρίτερα θα σπάσει ένα φέηζερ από ένα Χόντα σαν του φίλου μας
σε ΑΚΡΙΒΩΣ παρόμοιο πέρασμα από αυτούς τους χωματόδρομους..??
Αν το πιστεύεις βεβαίως.
Γιατί έτσι που μας τα λες...........τα on-off τα βρίσκω ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ.!!!!

υγ.Όσο για το τενερέ είπαμε.......δεν μετράμε ανακλήσεις,ούτε αναρτήσεις σπάμε στις λακκούβες,
γιαυτό έπρεπε να βγάλουμε κάτι στραβό,και βρήκαμε το σπασμένο κάρτερ από την κοτρώνα..!!
Βλέπεις το μόνο που έχω βρει στο νέο μοντέλο είναι κάτι καμμένες λάμπες φλάς στα 100000 μίλια....!!!!

BLiTzER
06/07/2017, 16:57
Αμαρτία είναι, ακριβώς όπως το'πες. :p

daz
06/07/2017, 17:39
ΔΙΑΦΩΝΩ

Και δεν θεωρώ το μηχανάκι του Μπίλυ ΔΡΟΜΟΥ.
Εσείς καταργείτε τον τίτλο on-off με αυτήν την λογική...!!
Είναι απλά ένα εμπορικό τρυκ δηλαδή το on-off.???
Δεν διαφέρει ένα on-off honda δηλαδή από το cbf για παράδειγμα..??
Δεν διαφέρει ένα ΧΤ από το ΜΤ....??
Εκτός αν το ρίξατε στο είδος του δρόμου τώρα που κάνει ο Μπίλυ.
Εγώ είδα αρκετά φιλμάκια του και θεωρώ ΑΜΑΡΤΙΑ να πηγαίνουν εκεί
πάνω τα όποια ΜΤ και cbf.
Αν με ρωτούσες με τι θα πήγαινες,θα σου απαντούσα με ένα ξερό 250 το πολύ,
να είμαι ελαφρύς και να μην το κλαίω......άλλο θέμα αυτό.
Αλλά όχι ότι αυτοί οι χωματόδρομοι είναι εξίσου βατοί και από μηχανάκια δρόμου.
Τέλος πάντων με αυτή την λογική γιατί τα έβγαλαν τα on-off και για που είναι
καλύτερα κατ'εσέ...???
Και πες μου πόσο νωρίτερα θα σπάσει ένα φέηζερ από ένα Χόντα σαν του φίλου μας
σε ΑΚΡΙΒΩΣ παρόμοιο πέρασμα από αυτούς τους χωματόδρομους..??
Αν το πιστεύεις βεβαίως.
Γιατί έτσι που μας τα λες...........τα on-off τα βρίσκω ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ.!!!!

Τερενς θέλω να μου πεις τι είναι αυτό που κάνει το nc, μηχανάκι on-off. Ούτε ο bill δεν είπε μέχρι τώρα ότι είναι on-off ρε συ, και εσύ το είπες σε δύο ποστ!

Μήπως είναι η ποδιά που λες ότι προστατεύει τα κάρτερ?

:lol:
385830

Ρε 'συ είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει για τι μηχανάκι μιλάμε? Όσα έγραψες είναι η τρανή απόδειξη ότι το nc είναι τόσο on-off όσο και το faizer!

Πραγματικά δεν μπορώ αυτή την στείρα αντιπαράθεση απόψεων. Όποιος θέλει ας πει ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το nc on-οff ή περισσότερο ικανό ή ότι άλλο πιστεύει τέλος πάντων.

Bob_o_mastoras
06/07/2017, 18:53
Το NC εχει 17αρες χυτες ζαντες 120 και 160, 150mm διαδρομες αναρτησεων, 160mm αποσταση απο το εδαφος. Δυο, δηλαδη, εκατοστα περισσοτερο απο οτι το Fazer 600 και ιδιο με το tdm (πλην της 18αρας ζαντας του Yamaha).
Aν αυτο και το οτι παιρνει ποδια το κανει on-off.. Ok, πασο... :rolleyes: Nα το λεγαμε τουλαχιστον στη ΧονΔα να μην εβγαζε το Africa... :p

daz
06/07/2017, 19:05
Το NC εχει ...

Τα είπαμε μερικές σελίδες πιο πίσω! ;) Δεν έχει τίποτα που να του δίνει έχτρα δυνατότητες!

Aν αυτο και το οτι παιρνει ποδια το κανει on-off..

Ξεβράκωτο είναι από κάτω ρε συ, δες τη φωτό!

Παίρνει καμιά σούπερ ντούπερ πλαστική και δεν το ξέρω?

Coyote.V
06/07/2017, 19:21
Και εγώ στην Μήλο που ήμουν κάποτε είχα ξεσκίσει το Ζ σε χωματόδρομους και μάλιστα καλούς... το κακόμοιρο το λυπήθηκα, αλλά δεν ζήτησε τίποτα ευτυχώς. Τα λάστιχα έγιναν κομμάτια μόνο, αποδεκτό και αναμενόμενο.

doctoras
06/07/2017, 19:58
Απάντηση προς τους φιλους παραπανω που αναρωτιούνται
Η ακριβής κατηγορία του nc ειναι ψηλο midweight street touring
Onoff στην honda ηταν το transalp700

Η διαφορες απο το τετρακιλινδρο fz600 που το κανουν πιο ευέλικτο σε χωματινες διαδρμομες ειναι:
-οι πιο ενδοτικες αναρτησεις με καλο συστηματακι στο πιρουνι ψευδοκαρτριτζ, κανονικό μοχλικο και αμορτισερ καθετης διάταξης
-30mm περισσότερης διαθέσιμης διαδρομής
-Δικυλινδρο κινητήρα που ειναι αβανταζ σε χωματινα περασματα συγκριτικά με τα πολυκιλυνδρα
-Διαφορετικη θεση οδηγησης με κανονικη όρθια σταση σωματος
-και 30mm μεγαλύτερου clearance to the ground

Βγαζοντας το παραγοντα αναβατη και ικανότητες αυτα τα χαρακτηριστικά οπως και να το κανουμε ειναι αρκετα για να πηγαίνει πιο ανετα ενα οχημα απο συγκριτικά με τετρακιλινδρο στριτ.

10 σελιδες γιατι δεν μπορει να γινει κατανοητό αυτο πράμα? η μηπως επειδη το συγκεκριμένο μοντελο εφαγε ρετσινια ως σκουτερομοτορι μας χαλαει? I wonder...?

daz
06/07/2017, 20:11
η μηπως επειδη το συγκεκριμένο μοντελο εφαγε ρετσινια ως σκουτερομοτορι μας χαλαει? I wonder...?

Δεν συζητάμε πολιτισμένα? Δεν παραθέτουμε επιχειρήματα? Βλέπεις από κάποια πλευρά τσουβαλιάσματα του στυλ τα honda είναι μπουρδέλα? Γιατί αναρωτιέσαι? Γιατί θέλεις να μας χαρακτηρίσεις πολέμιους ή προκατειλημμένους?

daz
06/07/2017, 21:03
-οι πιο ενδοτικες αναρτησεις με καλο συστηματακι στο πιρουνι ψευδοκαρτριτζ, κανονικό μοχλικο και αμορτισερ καθετης διάταξης
-Δικυλινδρο κινητήρα που ειναι αβανταζ σε χωματινα περασματα συγκριτικά με τα πολυκιλυνδρα

α. πιο ενδοτικές αναρτήσεις! οκ.
β. frond wheel travel. 23mm διαφορά.
γ. ground clearance. 20mm διαφορά

Αυτά είναι? Γι' αυτό κάνει καλύτερα χωμάτινα "περάσματα" από το φέιζερ? Αυτά είναι που του δίνουν τις έχτρα δυνατότητες στο χώμα? Ξέρεις πόση διαφορά μπορούν να κάνουν αυτά? 5 κιλά διαφορά να έχει ο ένας αναβάτης, χαθήκανε!
Άσε που η διαφορά αυτή μπορεί να μην υπάρχει καν λόγο των πιο ενδοτικών αναρτήσεων και πιθανότατα του μεγαλύτερου sag πχ. Είναι αστείο να στηριζόμαστε σε 2 πόντους! Η κοπέλα μου φοράει 10ποντα και δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά! :lol:

δ. Ο δικύλινδρος δε θα φανερώσει ποτέ τις αρετές του απέναντι στον τετρακύλινδρο ή τα μειονεκτήματά του απέναντι στον μονοκύλινδρο σε ένα τέτοιο σύνολο και με αυτούς του ρυθμούς. Όχι αν δε τα σπάσεις τα μηχανάκια!
ε. Η θέση οδήγησης είναι ελάχιστα πιο όρθια! Πόσο βοηθάει κάτι τέτοιο εκτός δρόμου, σε δυο μηχανάκια που δεν είναι φτιαγμένα για εκτός δρόμου διαδρομές?

Μόνος σου το είπες ότι το nc είναι street touring! Δλδ να διυλίζουμε τον κώνωπα για να βρούμε λεπτομέρειες να πούμε ότι είναι κάνει για εκτός δρόμου? Αυτά που αναφέρεις την μόνη διαφορά που θα κάνουν και θα έχει ουσία είναι στον δρόμο, εις βάρος της σπορ οδήγησης!

tracer, faizer, nc και η υπόλοιπη παρέα, αντιμετωπίζουν τους ίδιους ακριβώς κινδύνους εκτός δρόμου.
Όλα με τα κάρτερ από κάτω φόρα παρτίδα, όλα με χυτές 17αρες ζάντες, όλα με πλαστικά, ψυγεία κτλ εκτεθειμένα, όλα με αστείες διαδρομές αναρτήσεων και απόσταση απ' το έδαφος και όλα με ασφάλτινα ελαστικά!

To mt 03 πρέπει να έχει το ίδιο ground clearance με το nc αλλά είναι μονοκύλινδρο! Δλδ τι? Αυτό το κάνει καλύτερο εκτός δρόμου?

Είναι σα να λέμε ότι το faizer είναι 15 κιλά πιο ελαφρύ απ' το nc και θα βγει πιο εύκολα απ' τις λάσπες!

irinia
06/07/2017, 22:43
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Που τα λέμε on-off,ναι ή όχι..??
Γενικά μιλάω,υπάρχει τελικά κατηγορία on-off...??
Το βεστρόμ για παράδειγμα ή το τρανσάλπ που είπατε είναι ίδιο
στο χώμα με το όποιο φέηζερ..??
Θα απαντήσετε επί της ουσίας ή θα το ρίξω πάλι στη συνουσία..??
Εγώ φταίω μετά που το γυρίζω στο καλαματιανό..??
Για όσους λοιπόν δεν κατάλαβαν η αναφορά μου ήταν όχι μόνο στο μηχανάκι
του φίλου μας....ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ON-OFF ΚΑΙ.......
ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ Κ.Λ.Π....ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΕΗΖΕΡ...??
Με κουράσατε............δεν μπορώ άλλο να παλεύω για τα αυτονόητα μόνο και μόνο
για να αντιπαρατιθέμεθα.....!!!
Άντε πάρτε τα φέηζερ και τα χαγιαμπούζα σας και πιάστε τα βουνά,
να πάρω και εγώ τα χάπια μου γιατί ανέβηκε η πίεση,η χοληστερίνη,τα τριγλυκερίδια ,
οι σφυγμοί,το ζάχαρο,το ουρικό οξύ.........κ.λ.π....

daz
06/07/2017, 22:56
....
Άντε πάρτε τα φέηζερ και τα χαγιαμπούζα σας και πιάστε τα βουνά,
να πάρω και εγώ τα χάπια μου γιατί ανέβηκε η πίεση,η χοληστερίνη,τα τριγλυκερίδια ,
οι σφυγμοί,το ζάχαρο,το ουρικό οξύ.........κ.λ.π....

Τα φειζερ και τα χαγιαμπούσα δεν κάνουν για βουνά ρε συ!
Εγώ σταματάω, μη μου πεις μετά ότι σε ξέκανα κιόλας! :p:beer:

doctoras
07/07/2017, 00:13
Αδερφε εκατσες και εγραψες τοσα πραγματα για να υποστηρίξεις τι? Οτι τεχνικα ειναι το ιδιο ανετο ενα fazer με το nc σε διέλευση χώματος?
εχω προσωπική εμπειρία και ειμαι κατοχος τετρακιλινδρου, με το ζορι το ασπρο μαύρο δε γινεται....αν τα λεγαμε απο κοντα θα σου ελεγα οτι απλως αρεσκεσε να σπας @@ για το να χαμε να λεγαμε, αλλα δεν το λεω επειδη δε σε γνωρίζω προσωπικά..

daz
07/07/2017, 01:15
Αδερφε εκατσες και εγραψες τοσα πραγματα για να υποστηρίξεις τι? Οτι τεχνικα ειναι το ιδιο ανετο ενα fazer με το nc σε διέλευση χώματος?
εχω προσωπική εμπειρία και ειμαι κατοχος τετρακιλινδρου, με το ζορι το ασπρο μαύρο δε γινεται....αν τα λεγαμε απο κοντα θα σου ελεγα οτι απλως αρεσκεσε να σπας @@ για το να χαμε να λεγαμε, αλλα δεν το λεω επειδη δε σε γνωρίζω προσωπικά..

Ναι ρε doc και εγώ δεν είμαι χθεσινός. Ούτε σκοπός μου είναι να σπάσω @ ούτε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, ούτε θέλω να θάψω κάποιο μηχανάκι όπως υποπτεύτηκες. Όλα αυτά τα έγραψα γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπετε τις εκτός δρόμου δυνατότητες στο nc όταν το versys μετά βίας μπορεί να κάνει μια μικρή διαφορά! Το φέιζερ και το κάθε φέιζερ αναφέρθηκαν απ' την αρχή του θρεντ για να δείτε πόσο κοντά είναι αυτά τα δύο μηχανάκια. Και φτάσαμε να διυλίζουμε τον κώνωπα μετρώντας 2cm για να αποδείξουμε ότι το nc έχει πρόβλεψη για εκτός δρόμου περάσματα. Ή μήπως έχουν τις ίδιες δυνατότητες αλλά είναι πιο άνετο?

Αλλά έχεις δίκιο, κατάντησε κουραστικό στην τελική. :beer:

BLiTzER
07/07/2017, 02:04
δ. Ο δικύλινδρος δε θα φανερώσει ποτέ τις αρετές του απέναντι στον τετρακύλινδρο

Εδώ δεν έχεις δίκιο. Κάνει τεράστια διαφορά. Ρώτα τον αμυρού που μύριζε ο συμπλέκτης του για 4 μέρες, μετά την πρόσφατη χωματάδα, όταν το ΜΤ ούτε καν ίδρωσε.

Και street δεν είναι μόνο το fazer. Υπάρχουν κι άλλα (δικύλινδρα) street.

Η ένσταση έγκειται στο αν το NC πάει κατά 0,01% καλύτερα από το Fazer ή το TDM, να ξέρετε. Μιλάμε για ΤΟΣΟ σημαντικές διαφορές και πλεονεκτήματα.

Panos76
07/07/2017, 08:42
Το NC είναι στρητ αντβέ - σκουτερο υβρίδιο - σύμφωνα πάντα με τον τύπο.

Αν δεν ήταν τόσο ακριβό, θα ήταν και αυτό στις επιλογές μου διότι προσφέρει αυτό που ξέρει η χόντα να κάνει άριστα: Αξιόπιστα και εύκολα στο χειρισμό μηχανάκια.

Με όλα αυτά, αναρωτιέμαι το cb X αν θα τα πήγαινε λίγο καλύτερα στο χώμα.

billy84
07/07/2017, 09:39
Απάντηση προς τους φιλους παραπανω που αναρωτιούνται
Η ακριβής κατηγορία του nc ειναι ψηλο midweight street touring
Onoff στην honda ηταν το transalp700

Η διαφορες απο το τετρακιλινδρο fz600 που το κανουν πιο ευέλικτο σε χωματινες διαδρμομες ειναι:

Βγαζοντας το παραγοντα αναβατη και ικανότητες αυτα τα χαρακτηριστικά οπως και να το κανουμε ειναι αρκετα για να πηγαίνει πιο ανετα ενα οχημα απο συγκριτικά με τετρακιλινδρο στριτ.

10 σελιδες γιατι δεν μπορει να γινει κατανοητό αυτο πράμα? η μηπως επειδη το συγκεκριμένο μοντελο εφαγε ρετσινια ως σκουτερομοτορι μας χαλαει? I wonder...?

O φίλος εδω έχει πιάσει απολυτως το νόημα.Ουσιαστικα με αυτα τα χαρακτηριστικά το μηχανάκι δε βρίσκει απο κατω,σε μενα τουλαχιστον δεν έχει τυχει ποτε,και δεν πάω πάντα όρθιος στη σέλα.

Υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να συμπλήρωσω

1)μεγαλύτερο τιμόνι του NC,ευκολοτεροι χειρισμοι και δυνατοτητα να πηγαινεις όρθιος οπως αρμοζει στη χωματινη οδηγηση.Μερα με τη νυχτα με το μικρο τιμονακι ενος fazer.

2)πολύ μαλακός συμπλέκτης παρόλο που δεν ειναι υδραυλικος.Μερα με τη νύχτα με συμπλεκτη fazer,Z κλπ.

3)Πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και πολυ ελαφρυτερη αίσθηση απο ενα street.Καβαλήστε ενα και καντε το μανουβρες σβηστο και θα αντιληφθειτε τι εννοω.

Όλα αυτα τα χαρακτηριστικα + αυτα που είπε ο φίλος Doctoras είναι πάρα πολλα και κρίσιμα για χωμάτινα περάσματα αν συγκριθει με ενα κανονικο street.Υπενθυμίζω οτι είχα και Ζ750 αλλα και Ζ1000 και το να κάνω αυτο που είδατε στο βίντεο ήταν όνειρο θερινης νυχτος με αυτα τα μηχανάκια.Μπορει να μπερδευει η κάμερα και να φαινεται ευκολο δεν ξέρω, όμως μολις βρεθεις εκει το τοπίο ξεκαθαρίζει και στα 500 μετρα έχεις γυρίσει πίσω...

Daz :beer:

BLiTzER
07/07/2017, 10:02
3)Πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και πολυ ελαφρυτερη αίσθηση απο ενα street.Καβαλήστε ενα και καντε το μανουβρες σβηστο και θα αντιληφθειτε τι εννοω.

Τα βλέπουν κάτι ιδιοκτήτες ΜΤ-07 αυτά και γελάνε. :p