PDA

View Full Version : Online ασφάλιση μοτοσικλέτας: Υπάρχουν μειονεκτήματα;

basilis_k6
02/06/2017, 10:12
Κοιταξα την my direct και τωρα κοιταζω και τις υπολοιπες. Εχει καποιος να μου πει κατι αρνητικο για τις ασφαλειες αυτες; Οι τιμες ειναι αρκετα καλες θα ελεγα.

BLiTzER
02/06/2017, 10:13
Το μόνο αρνητικό, ή θετικό, όπως το πάρει κανείς, είναι ότι δε μεσολαβεί ασφαλιστής.

sniper
02/06/2017, 10:17
Κοιταξα την my direct και τωρα κοιταζω και τις υπολοιπες. Εχει καποιος να μου πει κατι αρνητικο για τις ασφαλειες αυτες; Οι τιμες ειναι αρκετα καλες θα ελεγα.

Στη μηχανή έχω anytime - μέσω νετ, στο αμάξι για άλλους λόγους κανονικά με ασφαλιστή...

Μετά από πρόσφατο τρακάρισμα με το αμάξι σε καραμπόλα (που ήμουν πρώτος και άρα την έφαγα από πίσω) ευτυχώς που υπάρχει ασφαλιστής γιατί ο Έλληνας είναι πολύ μαλ@κας.

basilis_k6
02/06/2017, 10:40
Για αμαξι ναι αξιζει αλλα μηχανακι δεν με νοιαζει. Θελω φθηνη απλα. Η γνωστη μπαλδογκ η οπως διαολα λεγετε εχει ιδια τιμη με τη mydirect. Ειμαι σε διλιμμα. Βεβαια ρωτησα και τον ασφαλιστη να στειλει προσφορα αλλα ειδα χαμηλη τιμη στη mydirect. Βασικα την πιο χαμηλη αλλα ειμαι απο κινητο και ισως εκει στα κουτακια να εβαλα κατι παραπανω η κατι λιγοτερο.

BLiTzER
02/06/2017, 10:41
Γιατί έχει διαφορά η ασφάλιση αυτοκινήτου από την ασφάλιση μοτοσικλέτας;!

basilis_k6
02/06/2017, 10:45
Οχι απλα με τη μηχανη ειναι πιο λιγα τα ατυχηματα. Τουλαχιστον εγω δεν ειχα ποτε ατυχημα. Ισως ειναι δικη ιδεα αλλα στο μηχανακι θελω απλα ενα χαρτι.

BLiTzER
02/06/2017, 10:51
Ίσα ίσα, θα έλεγα ότι αν κάπου χρειάζεσαι βοήθεια, είναι στο μηχανάκι, γιατί αν συμβεί ατύχημα, συνήθως θα είναι πιο σοβαρά και δύσκολα τα πράγματα. Όπως το βλέπει κανείς... Προσωπικά, βέβαια, δε βλέπω την ανάγκη ασφαλιστή γενικότερα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα τρέξει/ασχοληθεί περισσότερο από μένα για το δικό μου συμφέρον.

sniper
02/06/2017, 10:55
Γιατί έχει διαφορά η ασφάλιση αυτοκινήτου από την ασφάλιση μοτοσικλέτας;!

Δεν θα έπρεπε, και παίζει να αλλάξει και η μηχανή σε ασφάλιση με ασφαλιστή.

Σε καραμπόλα 4 αυτοκινήτων (με επιπλέον 2 αμάξια τρακαρισμένα μπροστά απο τα 4 - εξού και το φρανάρισμα πανικού του 1), με καταγεγραμμένο το συμβάν απο την Τροχαία, ο 2 και ο 4 έχουν κάνει αρνητική δήλωση. Αν ήμασταν κανονική χώρα δεν θα χρειαζόταν να έχουμε ασφαλιστές για οδικές ασφάλειες.

AristidisZ
02/06/2017, 10:55
Ίσα ίσα, θα έλεγα ότι αν κάπου χρειάζεσαι βοήθεια, είναι στο μηχανάκι, γιατί αν συμβεί ατύχημα, συνήθως θα είναι πιο σοβαρά και δύσκολα τα πράγματα. Όπως το βλέπει κανείς... Προσωπικά, βέβαια, δε βλέπω την ανάγκη ασφαλιστή γενικότερα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα τρέξει/ασχοληθεί περισσότερο από μένα για το δικό μου συμφέρον.

+ και ότι η επιβάρυνση αντίστοιχα είναι πιο μικρή

άλλο ξέρω γω +5% στα 150 ευρώ, άλλο +5% στα 60

BLiTzER
02/06/2017, 10:57
Σε καραμπόλα 4 αυτοκινήτων (με επιπλέον 2 αμάξια τρακαρισμένα μπροστά απο τα 4 - εξού και το φρανάρισμα πανικού του 1), με καταγεγραμμένο το συμβάν απο την Τροχαία, ο 2 και ο 4 έχουν κάνει αρνητική δήλωση.

Και τι έγινε διαφορετικά με τον ασφαλιστή; Πήγε και τους πλάκωσε στις σφαλιάρες και έκαναν θετική; Ειλικρινά ρωτάω, αδυνατώ να καταλάβω τι παραπάνω κάνουν, που δε θα έκανες εσύ. Και σε μένα έχουν κάνει αρνητική 500 φορές και στο τέλος δικαιώθηκα. Χωρίς ασφαλιστή.

devil's animal
02/06/2017, 11:22
κανενα θεμα, ειτε με αυτοκινητο, ειτε με μηχανη...
αλλωστε οτι και να γινει, παντα θα υπαρχει καποιος σε καποιο γραφειο που θα ασχοληθει με το θεμα σου...
ειτε θες απλα την οδικη που μιλας με τηλεφωνητρια, ειτε εχει γινει τρακαρισμα και φταις ή δεν φταις ο φακελος σου παει σε ενα γραφειο και το "τρεχει" αυτος που το εχει χρεωθει...
ο ασφαλιστης απλα ενδιαμεσος ειναι που λογω γνωστων σε ασφαλιστικες μπορει να πιεσει τον ανθρωπο που εχει αναλαβει την υποθεση σου, να κανει πιο γρηγορα...
επισης σε περιπτωση τραυματισμου σου, δεν χρειαζεται να τρεχει καποιος συγγενης σου για δικαιολογητικα...

billy84
02/06/2017, 14:14
Εχω πολυ κακη εμπειρια απο την anytime και δεν προκειται να ασχοληθω ξανα μαζι τους.Σε ατυχημα που ο άλλος μου έκανε κανονικα φιλική δήλωση,η αντιμετωπιση τους ηταν απαράδεκτη και ενω ο πραγματογνώμονας είχε συμφωνήσει με οτι ζητησαμε,οταν ήρθε η ώρα μου έκαναν αρκετες περικοπές και μου έβαζαν παλαιοτητες σε 4 χρονων μηχανάκι.Επισης μου ζητησαν μεχρι και το ενα μανιτάρι(χρειάστηκε μονο το ενα αλλα αγοραζονται ζευγος) και φυσικα για το κρανος που βρηκε κάτω ούτε λόγος να αποζημιώσουν.

Ολα αυτα δε θα είχαν συμβεί με μάγκα ασφαλιστη.Στις περισσοτερες περιπτωσεις τουλάχιστον.

lleonidas
02/06/2017, 14:40

Εδώ και κάποια χρόνια ασφαλίζω τις μοτοσυκλέτες διαδικτυακά.Μέσω του insurancemarket.gr ψάχνω παροχές-τιμές και επιλέγω την εταιρεία που θέλω...ρίξε μια ματιά και εκεί,αν δεν το έχεις ήδη κάνει.Αν επιλέξεις ετήσιο συμβόλαιο, πιθανότατα θα έχεις και μια έκπτωση 10-15%.
Το αμάξι το έχω ασφαλίσει σε γραφείο επειδή μου έκανε καλή πρόταση ένας γνωστός μου ασφαλιστής.

basilis_k6
02/06/2017, 17:48
Τελικα ο γατος ο ασφαλιστης μου μου εδωσε την ιδια τιμη σχεδον (λογικα σε επυ) και του ειπα οκ. Παντως μοιαζουν δελεαστικες οι τιμες που ειδα.

BLiTzER
02/06/2017, 17:51
Αν μπορούσαν να κάνουν ίδια τιμή, θα είχα κι εγώ ασφαλιστή. Αλλά όποτε το έψαξα, μου έδιναν τουλάχιστον +20€.

Billymuse
02/06/2017, 18:27
Mια χαρά φθηνές έχει και η Αnytime αφου δεν σε νοιάζει να έχεις πολλές καλύψεις (κλοπής...) ωστε να σου έρθει χαμηλό ασφάλιστρο.

basilis_k6
03/06/2017, 01:12
Αν μπορούσαν να κάνουν ίδια τιμή, θα είχα κι εγώ ασφαλιστή. Αλλά όποτε το έψαξα, μου έδιναν τουλάχιστον +20€.

9ευρω ηταν η διαφορα. Ειμαι ηδη πελατης του και μου εχει φερθει σωστα. Οποτε με ενα μειλ εκανα τη δουλεια χωρις πολλα πολλα.

AUFGEBRACHT
03/06/2017, 06:22
Η ύπαρξη ασφαλιστή είναι σίγουρα θετική, αλλά δεν είναι πάντα πανάκεια... Προσωπικά, 1 φορά που χρειάστηκα σε (ελάσσονος) σημασίας περιστατικό, μιλάμε για ζημιά €60, ο τύπος έκανε τον κινέζο και μου έλεγε πως λόγω της φύσης και των συνθηκών του ατυχήματος η εταιρεία θα θεωρούσε πως υπήρχε δόλος και δεν αποζημίωνε. Όταν μετά από λίγο καιρό πήγα για κάτι χαρτιά με ρώτησε πόσο κόστισε η ζημιά κι όταν του απάντησα μου πετάει την ατάκα "γιατί δεν μου είπες να το δηλώναμε, τόσο μικρό ποσό ήταν; Εγώ έλεγα θα ήταν μεγάλη ζημιά μωρέ". Σε συνάδελφο που του έπεσε ένας μεθυσμένος πάνω στο αμάξι και του το διέλυσε (ολική καταστροφή) κόντεψε να κινηθεί ο πελάτης δικαστικά εναντίον του γιατί φρέναρε τις διαδικασίες και κωλυσιεργούσε. Κανένας ασφαλιστής δεν θέλει να "γράφει" ζημιές στο μαγαζί του και χωρίς να θέλω να θίξω τους καλούς επαγγελματίες, δυστυχώς ο χώρος είναι γεμάτος αλεξιπτωτιστές και λαμόγια. Πρόσφατα έτυχαν 2 κρούσματα ασφαλιστών (ο ένας μεγάλο όνομα) που τσέπωναν τα χρήματα κι έκαναν εικονική ασφάλιση, μέχρι που έτυχε η στραβή, ο πελάτης ανακάλυψε ότι ήταν ανασφάλιστος και η συνέχεια γράφτηκε έξω από το γραφείο της ασφαλίστριας, η οποία έφαγε απίστευτο ξύλο δημοσίως...

Lumiel
05/06/2017, 12:22

Εγώ είχα mydirect αρκετά χρόνια στο Ninjaki μου αλλά δεν μου έτυχε ποτέ κάτι οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν αρνητικά :p Έφυγα γιατί ήθελα και κλοπής στο καινούριο MT. Υποθέτω μια διαφορά είναι το μέγιστο ποσό που σου καλύπτει π.χ σου καλύπτει μικρότερο ποσο για δικηγόρο, νομίζω η anytime καλύπτει παραπάνω.

@topos
06/06/2017, 22:14
Και εγω ηλεκτρονικα τις κανω, προτιμω ομως συνηθως ασφαλειες που εχουν τοπικα γραφεια στην πολη μου.
Μεχρι τωρα δεν εχω χρειαστει κατι βεβαια(χτυπα ξυλο...).
Περα απο την καλυτερη τιμη (λιγο απο το ενα,λιγο απο το αλλο η διαφορα βγαινει στο 150ευρω/ετος), προτιμαω να μην εχω παρεδωσε με γραφεια.
Προχθες (Κυριακη ξημερωματα, πριν του Αγ.Πνευματος) εκανα αφαλεια στο αυτοκινητο που το ειχα σε ακινησια ενα 4μηνο, κατα τις 2 μπηκα στο site, πληρωνω μεσω e-banking, 2:10(ξημερωματα) ειχα την εκτυπωμενη ασφαλεια στα χερια μου η οποια ξεκινουσε απο τις 12 το πρωι της Κυριακης.