Σύνδεση

View Full Version : Τιτιβίσματα Νορβηγίας. Πως τελικά αντιμετώπισα τον μινώταυρο Nordkapp...

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6

NIKANTHI
28/06/2017, 21:39
Κατεβάζω κάτω τα πράγματα ανεβαίνω επάνω, και λέω στην Ανθή.

– Τελικά τοστ θα φάμε.

– Σοβαρά;

– Ναι τι περίμενές με 55 €.

Κατεβαίνουμε κάτω, μπαίνουμε στην τραπεζαρία και η Ανθή κοκάλωσε.

385117

Αφού μας είχαν ετοιμάσει και του πουλιού το γάλα. Μιλάμε τα πάντα, κασέρια σαλάμια αυγά μαρμελάδες κέικ... Oλα παραγωγής τους.

Εδώ οφείλω να πω όσο τρώμε σαν μοσχάρια, για το σχόλιο που έκανα περί νορβηγικής και αυστριακής τιμής στέγασης. Εντάξει στην Αυστρία οι υπηρεσίες που σε προσφέρουν είναι σε άλλο επίπεδο από αυτές της Νορβηγίας με μία φυσικά, μεγαλύτερη επιβάρυνση. Αλλά θεωρώ ότι ο στόχος του κάθε ταξιδιού, υπερνικαει τις όποιες ανέσεις που σου προσφέρει το εκάστοτε κατάλυμα σου. Δηλαδή αυτό που επιζητά ένας ταξιδιώτης θεωρώ ότι είναι, ένα ζεστό μέρος που θα προσφέρει προφύλαξη από τις κακουχίες της φύσης για να ξεκουραστεί το ταλαίπωρο κορμί του. Με γνώμονα πάντα, την τιμή και τις επιλογές στέγασης έτσι ώστε να μην είσαι συνέχεια με το booking στο χέρι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ναι μεν σημαντικά, αλλά δευτερεύουσας σημασίας. Οπότε για εμένα η Νορβηγία είναι ίσως ο πιο βολικός προορισμός που θα μπορέσεις να ταξιδέψεις στην Ευρώπη απο τα μερη που πηγα... Αφού με κόστος λιγότερο των 45 €, μπορεί να κοιμηθούν άνετα έως τέσσερα άτομα σε ένα ζεστό και περιποιημένο περιβάλλον.

Έτσι αν θέλω να ταξιδέψω πολλές μέρες στην Ευρώπη έχοντας και το ταίρι μου συντροφιά, στη Νορβηγία θα πρέπει να πάμε. Εντάξει τα πάντα είναι πανάκριβα αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι, απογοητεύτηκα να τα καταναλώσεις. Να φας έξω δεν μπορείς να πιεις ποτό δεν μπορείς να πας σε μπαράκια δεν έχει... Οποτε θες δεν θες δεν ξοδεύεις και χρήματα. Θέλοντας και μη θα την βγάλεις Σπαρτιατικα. Eτσι, τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις θα φέρουν μια ισορροπία στο οικονομικό σου ισοζύγιο… Και τελικά, το νορβηγικό σου ταξίδι πάνω κάτω θα σου κοστίσει όσο και το κάθε άλλο που θα έχει την ανάλογη χρονική διάρκεια.

Μιλαω πάντα για στεγασμένες διανυκτέρευσης και όχι σε σκηνές, για τι αν αναλογιστούμε και αυτό το είδος ταξιδιωτικής ανάπαυσης…. Και κοιμασε του στιλ οπου γη και πατρίς, οι διακοπές σου θα σου κοστίσουν νόμιμος πάντα, λιγότερο και από της κατασκήνωσης του ΕΟΤ…Κυριολεκτικα τζαμπα!! Άλλα αυτό δεν παύει να είναι η προσωπική μου γνώμη.

Εμείς στην Αυστρία Ιταλία δώσαμε για εχθες, ( Αλλα και για την σημερινή μας διανυκτέρευση) Και την βραδινή μας έξοδο γύρω στα 85 ευρώ την μερα. Αν πηγαίναμε με την Ανθή στην Νορβηγία ( Αλλα δεν θέλει ) θα δίναμε πιστεύω γύρω στα 30% λιγότερα χρήματα. Βεβαία δεν θα μέναμε σε ξενώνα αλλα σε κάμπινγκ. Δεν θα τρώγαμε εξω, αλλα καμια μακαρονάδα στα κάμπινγκ Με φιόρδ και ΚΑΘΕ μερα μακαρονάδα θα ήταν οι τελειότητα επί της γης (Μάλλον για αυτό δεν θέλει!!!) Και θα είχαμε οικονομικά ένα μικρό περίσσευμα, για να φουλάρουμε με βενζίνη το πρωί

385118

NIKANTHI
28/06/2017, 21:55
Αφού φάγαμε έπρεπε σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε. Φυσικά επειδή τρελάθηκαμε με τον ξενώνα τους ρωτήσαμε, εάν έχει και για σήμερα ελεύθερο δωμάτιο αλλά μας ειπαν όχι. Δεν πειράζει καλύτερα έτσι, για να κάνουμε την τελευταία διανυκτέρευση μας επί ιταλικού εδάφους σε κάποια άλλη τοποθεσία. Αφού ευχαρισττίσαμε για τις υπηρεσίες τους όλο το προσωπικό του ξενώνα ξεκινάμε για να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μας ταξιδιωτικό όνειρο μιας και όσον αφορά εμένα, το νορβηγικό κομμάτι ήταν στα πλαίσια μόνο της φαντασίας. Κάνουμε κάποια χιλιόμετρα και ο τομ για να μας δείξει ποιος είναι τελικά... Το αφεντικό μας πήγε μέσα από μία βιομηχανική περιοχή με την Ανθη, να ρίχνει πίσω μου τα καντήλια... Και εγώ να το διασκεδάζω. Βρίσκουμε επιτέλους πινακίδα και πάμε, βάζουμε βενζίνη στο τελευταίο βενζινάδικο πριν την ανάβαση στο βουνό και ξεκινάμε για το Stelvio.

385119

385120

Εντάξει το Stelvio δεν υπάρχει, είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη.

385121

Φουρκέτα στην φουρκέτα να ανεβαίνουμε και να ουρλιάζω από εξταση, και όλο πιο ψηλά. Η Ανθή πίσω να τα έχει δει όλα, εγώ να ζορίζομαι να ανέβω μιας και το tank bag στις δεξιές φουρκέτες από το φούσκωμα που είχε έβρισκε στο τιμόνι... Μιας και ηταν φουσκωμένο σαν αερόστατο. Αλλά το ανέβαινα εστω και με δυσκολια...

NIKANTHI
28/06/2017, 21:59
385122

385123

385124

NIKANTHI
28/06/2017, 22:06
Σταματάμε σε μία άκρη του δρόμου όπου είχε και άλλους μηχανόβιους για να πάρουμε μια ανάσα, αλλά να ξεκουραστεί και το μηχανάκι.

385125

Εκεί ήταν κάτι αυστριακοί μοτοσικλετιστές και τους ρωτάω.

– Συγνώμη ρε παιδιά, διόδια πότε θα πληρώσουμε.

– Α δεν έχει διόδια.

– Πλάκα με κάνεις (Δεν μπορούσα να το πιστέψω!!!!!!) Στην Αυστρία πληρώναμε τα πάντα, ακόμα και τον ηλιο… Πω πω τι είναι αυτή η Αυστρία ρε παιδιά.

Εντάξει απάντηση δεν πήρα από τους αυστριακούς αλλά γούσταραν το σχόλιο μου, και από συζητήσεις που έπιασε η Ανθή που κάναν στα γερμανικά θα έλεγα ότι το καρραγούσταραν. Τελικά όλη οι μηχανόβιοι έχουν το σθένος να παραδεχτούν τα κακώς κείμενα του τόπου τους, χωρίς εμπάθειες και αναστολές γιατί καταβάθος ολοι τους είναι αληθινή.

Ξεκινάμε ανηφορίζουμε και σε μια ακόμα φουρκέτα βλέπουμε έναν στημένο φωτογράφο που έγραφε foto-stelvio να μας βγάζει φωτογραφία. Οταν φτάσαμε στην κορυφή δεν είδαμε πουθενά κάποιο παράρτημα του και όταν γυρίσαμε Θεσσαλονίκη τον βρήκαμε στο internet.

385126

Έβγαζε φωτογραφίες τις ανέβασε στο διαδίκτυο και αν ήθελες την αγοραζες με κόστος 8 €. Καλή φάση! Κάνουμε κάποιες ακόμα πιρουέτες μέσα στο βουνό όταν σε μία κλειστή δεξιά στροφή ένας μηχανόβιος που ήταν μπροστά μου, με κλείνει πάνω στην στροφή και εγώ σταματάω σε απόσταση εκατοστών από το χαντάκι. Χαλάλι του όμως δεν ήταν και τραγικό, απλώς το αναφέρω.

Και φτάνουμε επιτέλους στην τελευταία στροφή πριν τη κορυφή του βουνού...

385127

Όπου γινόταν ο κακός χαμός από μοτοσυκλέτες

NIKANTHI
28/06/2017, 22:11
385128

Ίσως τελικά η πραγματική βουνοκορφή του Stelvio για όλους τους μηχανόβιους να βρίσκεται, σε εκείνο το σημείο και όχι λίγα μέτρα πιο πάνω που είναι, πάρα μόνο ένα τουριστικό θέρετρο και τίποτε παραπάνω. Για να βγάλω φωτογραφία το φέιζερ με το παγετώνα πάρκαρά το μηχανάκι αντιδεοντολογικά να το πω, παράλληλα με αυτό το μεγαλειώδη επίτευγμα της φύσης που δυστυχώς, οι άνθρωποι σιγά-σιγά το καταστρέφουν.

385129

Όμως όλοι οι υπόλοιποι μηχανόβιοι πάρκαραν προβλεπόμενα, κάθετα στον παγετώνα.

385130

Τελικά ο ανώμαλος ποιος είναι!!!!

NIKANTHI
28/06/2017, 22:17
385131

385132

385133

NIKANTHI
28/06/2017, 22:20
Άλλο γαματο εργαλείο …

385134

385135

Αφού κάτσαμε αρκετή ώρα ανεβήκαμε επιτέλους την κορυφή.

385136

NIKANTHI
28/06/2017, 22:28
Όπου γινόταν πανηγύρι κανονικό.

385137

385138

385139

NIKANTHI
28/06/2017, 22:37
385140

Αλλά και πάλι μου άρεσε, σάμπως από κάπου θα έπρεπε να βγάλουν και αυτοί κανένα ευρώ γιατί ας μην ξεχνάμε, είσοδο δεν πληρώσαμε πουθενά.
Περπατήσαμε το μέρος πήγαμε σε μια εκκλησία.

385141

Και από κει σε κάτι εγκαταστάσεις με τελεφερίκ που σε ανέβαζε στα 3500 μετρα πάνω στο βουνό και αν ήθελες, έκανες και σκι μες στον Ιούλιο. Αλλά το αφήσαμε, άσε που ήταν πολύ ακριβό γύρω στα 40 € το άτομο αλλά θα περνούσε και πολύ η ώρα. Γυρνάμε στις τουριστικές εγκαταστάσεις, ήπιαμε καφέ και χάζευα τους ποδηλάτες που ανέβηκαν στην κορυφή. Αυτοι πραγματικά είναι οι ήρωες του Stelvio εμείς οι μοτοσικλετιστές, είμαστε απλά περαστικοί.

385142

Επίσης είχε ένα οίκημα πάνω σε ένα λόφο που είχε επάνω του μια ιταλική και μια ελβετική σημαία... Το γλυκοκοιτούσα για πολλή ώρα και το πετάω στην Ανθη.

– Ανθή θα ανέβω.

– Καλά χάζεψες τελείως!!! Θα γκρεμοτσακιστείς!!!

— Όχι θα ανέβω.

– Στο καλό...

Έτσι η Ανθή άραξε στην καφετέρια και εγώ άρχισα την ορειβασία, μιλάμε τα είδα όλα. Για να ανέβεις είχες δύο επιλογές ή να πας από μία απότομη ανηφόρα και κοφτά, η πιο ομαλά κάνοντας τον κύκλο. Εγώ φυσικά ανέβηκα από την ανηφόρα και τα έφτυσα.

NIKANTHI
28/06/2017, 22:42
385143

Η καφετέρια που πίνει πλέον η Ανθή μονη της καφέ…

385144

Παλαντζαριζα από εδώ και από εκεί να βρω ισορροπία μη σκοτωθώ, και η Ανθή από την καφετέρια προσευχόταν μπας και με φωτίσει επιτέλους ο θεός… Αλλά τα κατάφερα. Φτάνω στον λόφο και βλέπω αμφιθεατρικά το Stelvio.

385145

NIKANTHI
28/06/2017, 22:48
385146

Αλλά και όλη την θέα.

385147

385148

NIKANTHI
28/06/2017, 22:56
385149

385150

385151

NIKANTHI
28/06/2017, 23:01
Ο δρόμος που ανεβήκαμε…

385152

Και ο δρόμος που θα φύγουμε…

385153

Μπήκα μέσα στο κτίριο.

385154

NIKANTHI
28/06/2017, 23:10
Και ρώτησα τι αντιπροσωπεύει η ελβετική σημαία, αλλά δεν κατάλαβα τι με είπε. Πάντως από όσα έπιασα στα μισό αγγλικά που ήξερε ο υπάλληλος του restaurant ήταν, ότι δεν είμαστε από αυτήν την πλευρά του βουνού στην Ελβετία. Αλλα μάλλον ήμασταν.

385155

Έβγαλα πολλές φωτογραφίες και ξεκίνησα την κάθοδο μου όμως, φοβήθηκα μην τυχόν στερέψει η τύχη μου και έκανα τον κύκλο

Ρε συ τη κουβαλαει ο άνθρωπος

385156

Έκανα ένα ακόμα τσιγάρο με την άνθη, αγοράσαμε τα σουβενίρ μας και ξεκινήσαμε την κατάβασή του πασου, από την άλλη πλευρά του βουνού.

385157

NIKANTHI
28/06/2017, 23:18
Κατεβαίνουμε τις πλαγιές και βλέπω ένα ντόπιο επαγγελματικό φορτηγάκι να κάνει προσπεράσεις όποιον βρει μπροστά του, μπαίνοντας ολόκληρος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έκανε συνέχεια τυφλές προσπεράσεις και όποιος ερχόταν από την απέναντι, κλαφτον. Τέτοια οδηγική συμπεριφορά ουτε στην Ελλάδα δεν συναντάς.

385158

Βρίσκουμε το κατάλληλο σημείο να συμπληρώσω λάδια στο φειζερ, γιατί το λαμπάκι ήταν συνέχεια αναμένω.

Σταματάμε...

385159

Βγάζω μέσα από την κάλτσα το μαγικό ζωμό.

385160

NIKANTHI
28/06/2017, 23:23
Και επί των έργων.

385161

Αν θεωρούμε τους ποδηλάτες τους ήρωες του Stelvio για αυτούς, τι μπορεί τι μπορείς να πεις.

385162

Στην Ευρώπη υπάρχει πολλή παλαβομάρα θεωρώ, ίσως μεγαλύτερη και από ότι στην Ελλάδα. Εντάξει υπάρχουν και υποδομές αλλά και η οδηγική παιδεία τον άλλον, για να κάνεις τέτοιο πράγμα. Μιας και στην Ελλάδα συνεχώς φοβάσαι μην σε πατήσουν... Αλλά και πάλι.

385163

Συνεχιζεται...

NIKANTHI
29/06/2017, 20:45
Περνάμε αμέτρητα τούνελ...

385183

Με στροφές…

385184

Που με το ζόρι χωρούσε μέσα σε φάρδος ένα αυτοκίνητο…

385185

NIKANTHI
29/06/2017, 20:53
385186

Είχαμε βάλει τον Tom να μας οδηγήσει προς τον νότο αυτός, μας στρίβει μέσα σε ένα πολύ μικρό δρόμο. Περνάμε κάτω από μία γέφυρα και ανηφορίζουμε ένα μονοπάτι θα το έλεγα, που μετά βίας χωρούσε ένα αυτοκίνητο… Και να ανηφορίζουμε μέσα στο δάσος, και να ανηφορίζουμε… Οι φυλλωσιές των δέντρων να καλύπτουν εξ ολοκλήρου τον ουρανό και να μπαίνουμε σε αλλεπάλληλες φουρκέτες και μετά από 10 μετρα ευθείας, να μπαίνουμε σε άλλες. Ρε μάγκα τι είναι αυτό!!

Η Ανθή να φωνάζει, αυτό είναι το προσωπικό μας Stelvio και εγώ να τα έχω χάσει τελείως! Μιλάμε η απόλυτη οδηγική εμπειρία! Το κινητό να μην έχει σήμα εκεί πάνω, ο τομ να εχει ψοφήσει αφού δεν έβγαζε σήμα από το δορυφόρο και όλο να χωνόμαστε μέσα στο βουνό. Κάνουμε μία στάση να στανιάρουμε.

385187

Όπου βλέπουμε το ξαδερφάκι του παιδιού μας.

385188

NIKANTHI
29/06/2017, 20:59
Κάνουμε κάποιά τσιγάρα και ξεκινάμε.

385189

Βλέπουμε κάποιους άλλους μοτοσικλετιστές που μάλλον, θα είχαν και αυτοι τον τομ για πλοηγό.

– Ρε παιδιά που πάμε τους ρωτάω.

– Γάμο ε... αυτό είναι καλύτερο από το Stelvio! Πάμε κοφτά για Μπολτσάνο.

Όντως ήταν καλύτερο από το Stelvio αλλά χωρίς θέα!! Όμως από οδηγική απόλαυση ήταν ότι πιο extreme μπορώ να πω, που συνάντησα στη ζωή μου. Ήμασταν στον SP 81 και κάναμε 30 km όλο στροφές μες το δάσος, σε δρόμο δίχως ιχνη πολιτισμού. Δεν κυκλοφορούσε εκεί τίποτα!!! Μόνο ένα αμάξι συναντήσαμε στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε μία στροφή και με αυτό, παραλίγο να τρακάρουμε κιόλας... Γιατί λόγω της διαπλάτυνσης του οδοστρώματος, δεν ήταν και πολύ δύσκολο να συμβεί.

Το κινητό δεν είχε σήμα και αν έμενες εκεί, μάλλον θα σε έτρωγαν οι λύκοι. Μετά από αρκετή ώρα και ελάχιστα χιλιόμετρα φτάνουμε στην κορυφή του βουνού.

385190

Τρέλα.

385191

Το πάσο Foppa ήταν για πολλές φάπες.

NIKANTHI
29/06/2017, 21:05
Συνεχίζουμε και..

385192

Συναντάμε μία αλπική λίμνη μέσα σε ένα απίστευτο τοπίο

385193

Δείτε την πινακίδα που αναγράφει όριο ταχύτητας 20, πιο αργά πας μόνο με τα πόδια. Και αφού απολαύσαμε την στιγμή, ξανά χωθήκαμε μέσα στις φυλλωσιές των δέντρων.

385194

Αλλά δυστυχώς αλλες φωτογραφίες δεν τραβήξαμε γιατί εκεί που βρισκόμασταν, δεν ήμασταν για τέτοια.

Φτάνουμε επιτέλους την κάθοδο και κατηφορίζουμε από ένα δρόμο με κλίση 30% και κλειστές συνεχόμενες φουρκέτες, μέσα σε μία απίστευτη θέα. Η Ανθή προσευχόταν με κλειστά μάτια και εγώ οδηγούσα, χαμογελώντας με ανοιχτά. Ο δρόμος ήταν τόσο στενός που όταν συναντήσαμε το δεύτερο αυτοκίνητο σε όλη μας τη διαδρομή, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να χωρέσουμε. Και επιτέλους βρεθήκαμε στους πρόποδες του βουνού... Όποιος βρεθεί σε εκείνα τα μέρη θα πρέπει οπωσδήποτε να πάει από αυτό το πάσο και θα ξεχάσει το Stelvio!! Χωρίς υπερβολές!!! Τελικά οι τριτεύων οδικές αρτηρίες που βρίσκονται στην Ιταλία είναι ακόμα πιο όμορφες από τα γνωστά περάσματα αλλά για να τις διασχίσεις όλες αυτές, θέλεις και απεριόριστο χρόνο.

Σταματάμε στο πρώτο βενζινάδικο που συναντάμε, χτυπάμε ένα παγωτό μπας και επανέλθει το ζάχαρο μας σε φυσιολογικά επίπεδα και αποφασίζουμε, να πάμε στη λίμνη Logo d Iseo. Στη λίμνη όλο και κάπου ειδυλλιακά θα βρούμε να διανυκτερεύσουμε. Ξεκινάμε, πάμε από τον ss42 και ήταν η χειρότερη διαδρομή που έκανα σε όλο μου το ταξίδι. Ο δρόμος Θεσσαλονίκη Χαλκηδόνα Αλεξάνδρεια είναι πιο γραφικός. Χάλια μαύρα!! Πάντως γενικά, όλες οι διαδρομές που κάναμε στην Ιταλία πέρα από τα βουνά ήταν πολύ μάπα.

Φτάνουμε στη λίμνη και συζητούσαμε με την Ανθη πάνω στο μηχανάκι, όπου είναι πιο όμορφα εκεί θα διανυκτερεύσουμε. Περνάμε την πρώτη πόλη ήταν χάλια την δεύτερη το ίδιο, στην τρίτη σταματάμε σε μία άκρη του δρόμου και αρχίζω να ρίχνω μπινελίκια … Ρε σεις πλάκα με κάνετε, που είναι η γραφικότητα και τα πετρόχτιστα σοκάκια που φανταζόμουν να συναντήσω. Εδώ δεν έχει ούτε εστιατόριο ούτε καφετέρια ούτε τίποτα, παράκτια της λίμνης. Τι να κάνουμε εδώ!! Και μετά κάποιοι λένε ότι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο όμορφα! Παραδεισένια είναι σε σχέση με εδώ!! Ξεκινάμε βρίζοντας για έρευνα πόλης, πάμε στο Iseo κάνουμε μια γύρα στο εσωτερικό της πόλης. Μας άρεσε, όχι τρελά αλλά καμία σχέση με τα προηγούμενα και ξεκινάμε να ψάχνουμε για ξενοδοχείο.

Βρίσκουμε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο 120 €. Πάμε ρωτάμε σε τρία κάμπινγκ που είχε το μέρος στα δύο, δεν είχε σπιτάκια ως υποδομές στο τρίτο, υπήρχαν σπιτάκια αλλά ήταν όλα κλεισμένα για δεκα μέρες τουλάχιστον… Μάλιστα, καμία σχέση με τη Νορβηγία.

NIKANTHI
29/06/2017, 21:38
Κάνουμε και άλλες γύρες δεν βρίσκουμε τίποτα, απογοητευτήκαμε πάμε να φύγουμε από την πόλη και στον κεντρικό δρόμο βλέπουμε ένα ακόμα ξενοδοχείο. Πάω στη ρεσεψιόν ρωτάω έναν ηλικιωμένο Ίταλό που ήταν λογικά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν ήξερε λέξη αγγλικά, όπως και κανείς άλλος εκεί μέσα παρά μόνο, μία κοπελιά που δούλευε στην κουζίνα. 55 € χωρίς πρωινό με κλειστό πάρκινγκ για το φέιζερ, μια χαρά! Πάμε στο δωμάτιο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά είχε μπιντέ, κάτι είναι και αυτό.:)

385195

Αφού ξεκουραστήκαμε λίγο, ξεκινήσαμε να γυρίσουμε το μέρος με τα πόδια. Τελικά ήταν πολύ πιο όμορφο απ' την αρχική μας εντύπωση.

385196

385197

NIKANTHI
29/06/2017, 21:41
Γυρίσαμε αρκετά αράξαμε σε μία προβλήτα της λίμνης για αρκετή ώρα.

385198

385199

385200

NIKANTHI
29/06/2017, 21:46
Έπρεπε όμως να βρούμε κάπου να φάμε. Παντού γινόταν ο κακός χαμός.. Είχε δεν είχε ελεύθερο τραπέζι δεν επιτρεπόταν να καθίσεις, όχι! Πήγαινες στον σερβιτόρο του έλεγες την πρόθεσή σου να φας (Σάμπως τι άλλο να έκανες) Τα άτομα που είστε και αυτός, σε έγραφε σε μία λίστα και με σειρά προτεραιότητας αλλά και τζίρου, κάποιά στιγμή θα σε φώναζε. Τρώγανε οι τουρίστες και πάνω από τα κεφάλια τους περίμεναν άλλοι τουρίστες, πότε θα φύγουν για να κάτσουν αυτοί… Τελειότητα! Βρίσκουμαι ένα τραπέζι καθόμαστε μας φέρνει τους καταλόγους, αλλά όχι σταχτοδοχείο και τους ρωτάω…

- Επιτρέπεται το κάπνισμα

- όχι!

Παρότι ήταν έξω απαγορευόταν γιατί αν έτρωγες και ξεκινούσες τα τσιγάρα, οι επόμενοι που θα περίμεναν πότε θα έτρωγαν… Και με ελαφριά πηδηματάκια εξαφανιστήκαμε1 Τελικά βρήκαμε ένα εστιατόριο στο κεντρικό δρόμο της πόλης που οδηγούσε στη λίμνη, όπου επιτρεπόταν και το τσιγάρο και δεν είχε, ουρα τουριστών προσφύγων πάνω από το κεφάλι σου να περιμένουν να φας.

Οι ιταλοί ήταν ευγενέστατη, παραγγείλαμε φρέσκα ζυμαρικά και τα πυροβολήσαμε!

385201

Στην Ιταλία αν πας για φαγητό έξω θα διαπιστώσεις, οτι οι μερίδες για τα ελληνικά πάντα δεδομένα είναι σαν παιδικές. Αντε εγώ τρώω σαν ζώο αλλά ούτε η Ανθή χόρτασε και πήραμε και τρίτο πιάτο ως επιδόρπιο... Μπας και χορτάσουμε. Η Ανθή το παρήγγειλε και ο σερβιτόρος την κοιτούσε με απορία… Μάλλον θα σκέφτηκε, ότι αυτή μπορεί και να περίμεναν κανένα τρίωρο σε κάποια ουρα, για να βρουν τραπέζι… Τελοσπάντων όλα ήταν υπέροχα! Αφού πληρώσαμε γύρω στα 30 € κατηφορίσαμε πάλι στην παραλία όπου γινόταν πανικός στα μπαράκια με τις ιταλίδες, να είναι φωτιά και λάβα. Από ομορφιά συναγωνιίζονται τις ελληνίδες αλλά έχουν έναν άλλο αέρα... Το ντύσιμο και το στυλ τους είναι πραγματικά, ασυναγώνιστο.

385202

Η ώρα είχε περάσει και αφού απολαύσαμε της καντάδες ενός μουσικού πάνω στο κεντρικό πάρκο της πόλης... Ανηφορίσαμε προς το ξενοδοχείο μιας και αύριο, θα είχαμε πρωινό ξύπνημα γιατί το καράβι μας περιμένει.

NIKANTHI
29/06/2017, 21:52
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 - 07- 2015 ΗΜΕΡΑ 31

Ξυπνάμε πολύ πρωί κατά τις έξι, γιατί είχαμε να διανύσουμε 450 km και να προλάβουμε ένα καράβι. Μαζεύουμε τα πράγματά τα φορτώνουμε στο φέιζερ και αφού πίνουμε ένα αχτύπητο καφεδάκι στην είσοδο του κλειστού ακόμα ξενοδοχείου, ξεκινάμε για την Ανκονα.

385203

Εδώ φαίνεται για άλλη μια φορα το αστείρευτο μου ταλέντο στην φωτογραφίες…

Γυρνώντας πίσω μετά από λίγα χιλιόμετρα αφήνουμε το επαρχιακό δίκτυο και μπαίνουμε σε μία δευτερεύουσα οδική αρτηρία… Οπως καταλαβαίνετε η μέρα είναι γεμάτη στάσεις σε βενζινάδικα καφέ ξεκούραση και ξανά στο δρόμο, μέχρι φυσικά να αράξουμε κάπου σε κάποιο βενζινάδικο για άλλη μια φορά.

Ο Ε70 που κινούμασταν ήταν ένας δρόμος αδιάφορης φυσικής ομορφιάς, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο να μας υποδείξει. Αλλά ευτυχώς μιας που ακόμα ήταν πρωί ο καιρός ήταν συννεφιασμένος έχοντας μια σχετική δροσούλα οπότε, ήταν ιδανικός για να καλύψουμε χιλιόμετρα. Πάμε σε ένα βενζινάδικο να βάλω βενζίνη, παίρνω την αντλία να φουλάρω πατάω το κουμπί… Τίποτα. Ρωτάω την υπάλληλο μέσα στο οίκημα

— βενζίνη;

– Μας τελείωσε.

– Κλειστό τότε!

Άλλο και τούτο πάλι. Βενζινάδικο χωρίς βενζίνη. Τι νομίζετε ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν... Τελικά Ελλάδα και Ιταλία εχουν πολλά κοινά σημεία αναμεταξύ τους περισσότερα από όσο πιθανόν, να μπορείς να φανταστείς. Πάμε σε άλλο βενζινάδικο φουλάρουμε και αφού ξεκουραζόμαστε λιγάκι, βλέπουμε ένα πούλμαν με έλληνες που είχαν ξεκινήσει από την Νυρεμβέργη με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Σώπα ρε, δεν ήξερα ότι έχει και οδική επικοινωνία μεταξύ των δύο πόλεων.

Μας πλησιάζει ένας πενηντάρης έλληνας και μόλις είδα τις πινακίδες απ'το μηχανάκι, μας είπε όλη την ιστορία της ζωής του. Ότι μετανάστευσε στην Γερμανία τα εφτισε, και γυρνάει πίσω. Οτι το καράβι της super fast έχει κάποιο πρόβλημα και θα αναχωρήσει αντί στις δύο το μεσημέρι, στις οχτώ το απόγευμα… Και το πούλμαν αναγκαστικά κάνει συνεχώς στάσεις για να καλύψει το χρόνο. Έβριζε την Ελλάδα όλους τους πολιτικούς και ότι τον εξαπάτησαν από το πρακτορείο γιατί έκοψε 90 € εισιτήριο για να πάει στην πατρίδα, αλλά του ζήτησαν να πληρώσει και τα ακτοπλοΐκά εισιτήρια. Αν ήταν έτσι, θα πηγαινα με αεροπλάνο μας είπε.

Εγώ τον κοιτούσα σαν εξωγήινος με ό,τι μου έλεγε μιας και ήδη έλειπα 46 μέρες από την Ελλάδα και με παραξένευε να το πω, η συνήθης ελληνική κουλτούρα… Δεν πειράζει καλύτερα να προσαρμόζομαι σιγά-σιγά.

385204

NIKANTHI
29/06/2017, 22:02
Ξεκινάμε κόβουμε εισιτήριο για την αουτοστράντα και μετά από λίγα χιλιόμετρα, πέφτουμε σε ένα μεγαλοπρεπές μποτιλιάρισμα 200 km. Super!!! Ήταν σαββατο μέσα Ιουλίου, όλοι οι ιταλοί περνανε άδειες και γινόταν πανικός με εμένα πάλι, να κάνω συνεχείς σφήνες ανάμεσα από τα αυτοκίνητα μπας και, φτάσουμε στην Ανκόνα και το καράβι είναι ακόμα στο λιμάνι. Είχε βγει ο ήλιος η ζέστη ήταν ανυπόφορη μπορεί να αγγιζε και τους 40 βαθμούς, η εθνική είχε εφτά λωρίδες κυκλοφορίας και όλες ήταν μποτιλιαρισμένες… Τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί.

Σε κάποια σημεία η εθνική στην Ιταλία όταν είναι πολλές λωρίδες κυκλοφορίας κόβεται με μπάρες στη μέση. Ούτε αυτό το είχα ξαναδεί! Προφανώς όταν βγαίνεις από κάποια πόλη στην αουτοστραντα για αρκετά χιλιόμετρα, πας παράλληλα με την έξοδο της πόλης μέσα από τις μπάρες εως ότου, βγεις στην κανονική εθνική. Εκείνες τις μέρες πάντως και 15 λωρίδες κυκλοφορίας να είχε, πάλι δεν έφταναν. Οπότε ίσως είναι καλύτερα εάν θέλετε να πάρετε καράβι από την Ιταλία, σαββατο να μην το τολμήσετε… Αλλιώς καλό σας κουράγιο.

Ψοφησαμε, περνάμε ένα τεράστιο κομβοι από αυτοκίνητα και σκέφτομαι να κάνω στάση και να μας ξαναπεράσουν, ή να συνεχίσουμε και να φτάσουμε λιπόθυμη στην Ανκόνα .Τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε διάλειμμα και πίνοντας καφεδάκι στο πεζούλι του βενζινάδικου, βλέπαμε τ' αμάξια που ξανά κολλούσαν από μπροστά μας και μας ανεβαζε τη διάθεση!!! Όλη η μέρα έτσι πήγε, περνούσαμε τα αμάξια με σφήνες στην εθνική, τα φτύναμε από την ζέστη και την ταλαιπωρία. Αραζαμε σε βενζινάδικο και μετά πάλι, ξανά περνούσαμε τα ίδια αμάξια και ούτω καθεξής... Μία ομορφιά!

385205

Βάζουμε βενζίνη, εν τω μεταξύ στην Ιταλία είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση με τα πρατήρια, αλλού γεμίζεις μόνος σου αλλού σε βάζει ένας υπάλληλος που συνήθως τρέχει πανικόβλητος από αντλια σε αντλία να προλάβει τα αυτοκίνητα. Τελοσπάντων φουλάρω μόνος μου το φέιζερ και πάω μέσα να πληρώσω. Πάω στην υπάλληλο την δίνω πενηντάρικο την λέω την αντλια και το ποσό. Αυτή να μου λέει κάτι στα ιταλικά, κρατάει το πενηντάρικο και αρχινάει να εξυπηρετεί άλλους πελάτες. Τι μιλάω αγγλικά μου μιλάει ιταλικά και το πενηντάρικο καπνός. Κανένα πεντάλεπτο τώρα όλη ιστορία, εγώ αρχινάω να βράζω η Ανθη να περιμένει έξω χωρίς να ξέρει τι συνέβη, Την φωνάζω μπας και ξέρει η ιταλίδα γερμανικα...Ναι καλά.

Το πενηντάρικο να είναι μέσα στο ταμείο και εγώ να είμαι έτοιμος να την δολοφονήσω. Τελοσπάντων με τα πολλά και μετά από αρκετή ώρα βγήκε έξω μαζί μου, πήγε στην αντλια συζήτησε με τον υπάλληλο του βενζινάδικου κατί στα ιταλικά, ξανά γύρισε μαζί μου στο ταμείο και στο περίπου πληρώσαμε την βενζίνη που έβαλα. Τι ήταν αυτό πάλι! Καλά μιλάμε δεν μπορούσα να ηρεμήσω με τίποτα έτσι, αράξαμε αρκετή ώρα με καφεδάκια από το πρατήριο μπας και στανιάρω.

Ξεκινάμε μέσα σε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο όταν βλέπω, ένα κόμβοι από μηχανές να πηγαίνουν από τη βοηθητική λωρίδα. Εγώ είπαμε την λωρίδα έκτακτης ανάγκης την απέφευγα σαν το διάολο μην τυχόν πάθω κανένα λάστιχο... Οταν όμως είδα τις μηχανές να περνάνε από μπροστά μου τις ακολούθησα και οδηγούσα ακριβώς στα πατήματα από τα λάστιχα τους, για να έχω καθαρή λωρίδα διέλευσης… Μια χαρά. Επιτέλους τα χιλιόμετρα έβγαιναν πιο εύκολα… Αυτή ήταν πολύ τσακάλια, όταν έβλεπαν κάμερα κυκλοφορίας χωνόταν στην κίνηση όταν την περνούσαν, ξανά στη βοηθητική. Εγω από πίσω να τους ακολουθώ μέχρι που δυστυχώς, έστριψαν και ξανάρχισα να κάνω σφήνες φοβούμενος τα χειρότερα. Και όντως, μετά από λίγα χιλιόμετρα ένα περιπολικό ήταν στη βοηθητική λωρίδα και έκανε έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο… Πω πω παραλίγο να την έτρωγα αλλά ιταλικά!!!

Πληρώνουμε γύρω στα 30 € για τα διόδια και μπαίνουμε επιτέλους την Ανκόνα. Κατευθυνόμαστε στο λιμάνι βλέποντας τις πινακίδες στο δρόμο, βρίσκουμε τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες παρκάρω το φειζερ αφήνω την Ανθή για φύλακα, και πάω στα γραφεία να κόψω εισιτήρια.

Εκεί έπαθα πολιτισμικό σοκ !!!! Είχε καμιά διακοσαριά ελληνες στην ουρά των Εκδοτηρίων και γινόταν το έλα να δεις!!! Στη super fast δεν είχε ψυχή που έφευγε στις οχτώ, ενώ ακριβώς αντικριστά στην Μίνοαν που σάλπαρε στις έξι, περίμεναν όλοι στην ουρά. Ρωτάω στην Σούπερφάστ 280 €, καλά λέω θα ρωτήσω και στη Μίνοαν.

NIKANTHI
29/06/2017, 22:08
Στήνομαι στην ουρά, εντωμεταξύ τα ταμεία ήταν έξι αλλά οι ουρές ήταν δεκα και όταν πλησίαζαν οι πατριώτες προς τα ταμεία, σπρωχνόταν ο ένας με τον άλλον για να πάρουν καλύτερη θέση. Άλλοι να βρίζουν αλλοι να φώναζουν!!! Οι ξένοι να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά τους και να αναρωτιούνται, γιατί να πρέπει να περάσουν τόση ταλαιπωρία ενώ έχουν εισιτήριο απλά και μόνο, για να κάνουν check in. Η έλληνες να βρίζουν τους έλληνες και οι ξένοι να βρίζουν το ελληνικό κατεστημένο… Ρε μάγκα μου, που γυρνάω!!! Εγώ θυμόμουν της κατάστασης στις ακτοπλοϊκές εταιρείες της Δανίας και της Νορβηγίας και να αναρωτιέμαι, αν κάποια υπάλληλος τους έπαιρνε μεταγραφή σε κάποια ελληνική εταιρεία… Μετά από πόσα λεπτά θα αυτοκτονούσε. Φτάνω στα ταμεία σκουντώντας κι εγώ γιατί στην Ελλάδα αν δεν σκουντήξεις, πλοίο δεν παίρνεις!!! Οι υπάλληλοι ήταν σε υστερία!! Τελοσπάντων, 200 € κατάστρωμα για εμάς με το φέιζερ, μια χαρά!!Βγαίνω έξω με την τρίχα κάγκελο, με βλέπει η Ανθή.

– Καλά τι έπαθες;

– Γυρνάω στην πατρίδα, θες κι άλλο.

Ανεβαίνουμε στο φειζερ και πάμε στην προβλήτα, παρκάρουμε το μηχανάκι

385207

Μετά από αρκετή ώρα ανεβαίνουμε στο καράβι… Και έπαθα σοκ. Άλλοι να κοιμούνται στο πάτωμα, άλλοι να έχουν σκηνές στους διαδρόμους. Κάποιοι να έχουν απλώσει τραπεζομάντιλα και να κάνουν πικνίκ. Να περπατάνε ξυπόλητοι, στα χαλιά του πλοίου να έχει περιττώματα ζώων και άλλοι να τα πατάνε… Ετοιμος ήμουν να γυρίσω πίσω, και δεν εννοώ στην Ελλάδα!!! Βγαίνουμε στο κατάστρωμα να είναι πλημμυρισμένο από την βροχή και με τα νερά, να είναι μες την βρώμα!! Τα τραπεζάκια να είναι ελεεινά, οι ξένοι να τριγυρνάνε με μπύρες στο χέρι, να φωνάζουν να ουρλιάζουν… Αφού πηγαίνανε στη ζούγκλα, βγάζαν το ζώο από μέσα τους!!

Παίρνουμε καφέ της παρηγοριάς και αφου βρίσκουμε τραπέζι, καθίσαμε να βρούμε τις αναπνοές μας. Το καράβι είναι έτοιμο να ξεκινήσει και εγώ, σαν βατραχάνθρωπος πάω στην πρύμη του καραβιού που έχει βουλιάξει σε τουλάχιστον δεκα εκατοστα βρωμικων νερών, για να βγάλω φωτογραφίες από την Ανκόνα.

385208

Ναι...

385209

NIKANTHI
29/06/2017, 22:11
385210

385211

Μέχρι που σαλπάραμε.

385212

NIKANTHI
29/06/2017, 22:15
385213

385214

Ξαναγυρίζω στην Ανθή αράξαμε στο τραπεζάκι και σιγά-σιγά, αρχίσαμε να μπαίνουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Όμως είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη

385215

Ίσως το πιο όμορφης όμορφο σκυλί που είδαμε ποτέ μας.

NIKANTHI
29/06/2017, 22:21
Αυτός τη κοιταει…

385216

Η ώρα είχε περάσει και εγώ αρχινάω να κάνω τον σταυρό μου γιατί έπρεπε να πάω στην τουαλέτα και δεν ήξερα, τι θα συναντήσω εκεί. Μπαίνω στην πρώτη εντάξει, επεπλεαν τα πάντα!! Να σας τα πω περιγραφικά νομίζω ότι φαντάζεστε, αλλά κάνετε λάθος… Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι γινόταν!!! Μπαίνω σε άλλη χειρότερα, από εμετούς μέχρι τα πάντα όλα!!

Γυρνάω όλο το καράβι να βρω το πιο καθαρό αξιοθέατο και πετυχαίνω δύο πιτσιρικάδες ιταλούς… Ο ένας είχε ένα τσιγάρο στο χέρι και του πέφτει, στο πλημμυρισμένο από τα πάντα πάτωμα… Το σηκώνει το κοιτάει και λεει τον φίλο του, να το καπνίσω!! Με βγήκαν τα μάτια έξω!! Με κοιτάει ο πιτσιρικάς που είχα χλομιάσει και το πέταξε, αλλιώς θα το κάπνιζε… Ημαρτον!!!!

Εντάξει οι ξένοι δεν υπάρχουν, άλλα μάλλον εμείς σαν κράτος δεν υπάρχουμε και μας συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο!!! Τελοσπάντων αφού βρήκα περιποιημένο αξιοθέατο έπρεπε να πάμε για φαγητό.Ε με αυτά που είδα δεν θα έλεγα ότι είχα και πολύ όρεξη, οπότε περιμέναμε μπας και ξεχαστώ λίγο για να μπορέσω να φάω.

Πάμε για φαΐ στο self service όπου πραγματικά γινόταν, συσσίτιο επί πληρωμή!! Είχε ουρά εκατο και πεινασμένων ταξίδευετών που περίμεναν υπομονετικά με το δίσκο ανά χείρας. να τσιμπήσουν κάτι. Περιμένοντας στην ουρά και να μην πεινάς, μέχρι να φας θα πεινασεις . Είχε κάτι καταλόγους αναρτημένους στον τοίχο με γράμματα και τιμές που τα έβλεπες, μόνο με μεγεθυντικό φακό... Γιατί άραγε. Μάλλον γιατί το τελικό ποσό πληρωμής θα ήταν,έκπληξη!!!

Μου έκανε εντύπωση ότι όλοι οι μάγειρες ήταν σε διαστάσεις σουμο και βάλε. Μάλλον θα πέφτει πολύ περίσσευμα και μέσα στην κρίση, είναι αμαρτία να πεταχτεί... Οπότε έκτων έσω, καταναλώνετε κιόλας. Πλησιάζοντας στο μπουφέ είχε μια πινακίδα που έγραφε σας ζητούμε συγγνώμη αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος, οι κάρτες δεν περνάνε και δεχόμαστε μόνο μετρητά. Αρέ Ελλάδα με τα ωραία σου. Φυσικά αυτό το τεχνικό πρόβλημα το κόβω να υφίσταται όλη τη σεζόν. Εσείς τι λέτε! Δίνουμε γύρω στα 45 € (έκπληξη!) Για δύο πιάτα φαγητό μια σαλάτα, τυρί και καλή μας όρεξη.

385217

Τουλάχιστον κάτσαμε σε πρώτο τραπέζι πίστα και ήταν πεντανόστιμα. Αφού φάγαμε βγήκαμε στο κατάστρωμα και απολαύσαμε την βύθιση του ήλιου, που χανόταν μέσα στον ορίζοντα.

Μαγευτικά.

385218

NIKANTHI
29/06/2017, 22:26
Η ώρα κύλησε, εβγαλε ψυχρά και πήγαμε στο σαλόνι του πλοίου να βρούμε κάπου να την αράξουμε. Πάω να φορτίσω το κινητό και την μπαταρία της DSLR στο πολύμπριζο κάτω από τη τηλεόραση και πετάγεται ενας ελληνας από δίπλα και μου λεει.

– Αν δεν επείγεσαι να φορτίσω πρώτα εγώ το κινητό μου.

– OK.

Βλέπαμε Star στην τηλεόραση και βλέπω τον Ελληνα, να βγάζει το φορτισμένο του κινητό και να συνδέει το λάπτοπ στη μπρίζα.

– Κυρίως τι κάνεις εδώ.

– Συγγνώμη ξεχάστηκα!

Ήμαστε απέκτοι σαν λαός δεν συμφωνείτε. Το κινητό φόρτιζε η ώρα όμως πέρασε και μετά από λίγο.

385219

Ξεράθηκα για κανένα δυωρο. Ξυπνάω κατά τις τρεις η Ανθη κοιμόταν από δίπλα μου, κάνω μία βόλτα στο καράβι και βγαίνω έξω να πάρω θαλασσινό αέρα… Και τι βλέπουν τα ματάκια μου.

385220

Ρε συ που κοιμάται ο άνθρωπος! Μιλάμε για κατάντια όχι αστεία.

385221

Είχε και κάποιος όμως πιο μάγκες.

NIKANTHI
29/06/2017, 22:31
385222

Πίνω καφέ στο κατάστρωμα με τρεισήμισι ευρώ και περίμενα πλέον να ξημερώσει, σιγά μην ξανά κοιμόμουν. Βρισκόμαστε με την Ανθη και βλέπουμε την ανατολή του ήλιου μέσα στο απέραντο γαλάζιο. Μαγεία.

385223

Σε λίγες ώρες θα μπαίναμε Ελλάδα. Μέρα ποια μίλησα με τη μάνα μου οτι φτάνουμε, ενώ προσεγγίζουμε την Ηγουμενίτσα. Μας καλούν όσοι έχουν οχήματα να πάμε να τα παραλάβουμε. Κατεβαίνουμε στα αμπάρια όλοι οι μηχανόβιοι και περιμένουμε μέσα στην ζέστη καμιά ώρα για να δέσουμε στη στεριά! Κάποιοι έβαζαν προς και τα οχήματά τους και γινόταν μέσα, χημικός πόλεμος από τα καυσαέρια!!! Τους λέγαμε να τα σβήσουν και από παραδίπλα τα βάζανε μπρος άλλοι, σάμπως που θα πάνε!!!! Άλλος με ένα scooter χωρίς να έχει χώρο ούτε για να περπατήσει ανάμεσα από τα μηχανάκια, να προσπαθεί να κάνει αναστροφή το σκούτερ για να πάρει καλύτερη θέση εκκίνησης… Στο moto GP !!! Μα τόση ανυπομονησία ποια μα που γυρίσαμε στην Ελλάδα! Θυμάσε Νικο τα δανέζικα SMS, ξέχασε τα!!!

Σε κατάσταση σοκ από το διοξείδιο του άνθρακα που εισπνεύσαμε, ανεβαίνω στο μηχανάκι να κατέβω Ελλάδα μπας και πάρουμε αναπνοή και επιτέλους … Πατρίδα καλώς σε βρήκαμε!!!

NIKANTHI
29/06/2017, 22:46
Αποβιβαζόμαστε Ηγουμενίτσα και λέω την Ανθή, θα σε πάω στα Σύβοτα που είναι πανέμορφα να πιούμε ένα καφεδάκι και να ξεκινήσουμε για επάνω. Οδηγώντας με τη μία με έκανε εντύπωση το κάκιστο ελληνικό οδόστρωμα αλλά και το τοπίο το πόσο τελικά διαφέρει από τα ευρωπαϊκά παράλια. Χωρίς απαραίτητα να είναι χειρότερο αλλά είναι σίγουρα, διαφορετικό.
Φτάνουμε Συβοτα, για να προσεγγίσουμε την παραλία ήταν πεζόδρομος και απαγορευόταν τα οχήματα. Εκεί ήταν ένας αστυνομικός, απ' όσο καταλάβαμε εκτός υπηρεσίας και από μπροστά του περνάει παράνομα ένα scooter… Να ό ένας… Τον αφήνει, περνάει δεύτερος… Να και ο άλλος. Περνάω κι εγώ… Ρε συ πλάκα με κάνετε, το έχουμε ξεφτιλίσει τελείως το θέμα!!! Μέσα σε 20 ελληνικά χιλιόμετρα με τη μία, έγινα ξανά έλληνας πολίτης. Παρκάρουμε παράνομα στον πεζόδρομο αλλά με της διαφύλαξης του έλληνα ταβερνιάρη που είναι ανώτερος, από το κάθε όργανο της τάξης... Kαι πάμε στην παραλία να απολαύσουμε φραπέ.

385224

Με φουλ ελληνική περιποίηση!! Oχι οπως στο εξωτερικό που σου τo φέρνουν σκέτο και ότι πάρεις ως έξτρα όπως νερό, το χρυσό πληρώνεις έως και 5 € το μπουκαλάκι.

385225

Μέσα σε ένα ονειρικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι.

385226

Και στο ελληνικό χαλαρό απολαύσαμε τις τελευταίες ώρες των διακοπών μας. Βλέποντας την ελληνική ζωή ήταν αναπόφευκτο για εμένα να κάνω μια στιγμιαία σύγκριση με όσα είδα σε όλο μου το ταξίδι. Ήμουν στα Σύβοτα σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι μέσης κατηγορίας, δεν ήμουν στην Σαντορίνη κάπου στις Κυκλάδες ούτε στη Μονεμβασιά... Nα το συγκρίνω με τα παραθαλάσσια μέρη που πέρασα από την Ιταλία, δεν υπήρχε σύγκριση!!! Eδώ ήταν 1000 φορές ανώτερα...

Nα τολμήσω να το συγκρίνω με τά Λαφοταίν θα θεωρηθεί αχαριστία και ίσως από κάποιος ιεροσυλία, οπότε δεν θα το κάνω... Aν όμως ένας νορβηγός τα σύγκρινε τι θα διαλέγε. Αλλά ούτε για αυτό δεν θα απαντήσω, παρότι νομίζω ότι γνωρίζω την απάντηση

Κάπου εδώ θα γραψω ότι είναι ανθρώπινη ιδιαιτερότητα να την πω, ότι εκτιμάμε πιο πολύ τα τοπία και τις καταστάσεις που είναι πολύ μακριά από τον τόπο μας και για εμάς, είναι ίσως αδιανόητο να τα πραγματοποιήσουμε από ότι είναι δίπλα στα ποδια μας και ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα χαιρόμαστε. Οπότε το κύριο κριτήριο για να ονειροπολούμε είναι το που είναι το εκάστοτε μέρος και όχι, τι έχει να προσφέρει.

Όλα τα ταξίδια είναι μαγικά και το περσινό μου που πήγα σε αυτά τα μέρη και το φετινό μου που πήγα σε πολλά άλλα, αρκεί να ταξιδεύεις.

Ξεκινάμε μεσημεράκι για Θεσσαλονίκη βγαίνουμε εθνική και ανηφορίζουμε. Είχε μια θανατηφόρα ζέστη και με το ελάχιστο μας ύπνο στο καράβι, που μας ξεθέωσε... Η Ανθή με φωνάζει πάνω στο μηχανάκι.

– Νίκο δυο φορές με πήρε ο ύπνος.

– Άνοιξε το κράνος!!! Να σταματήσουμε!!!!

– Όχι καλά είμαι.

Είναι δεν είναι καλά στο πρώτο βενζινάδικο που βρήκαμε σταμάτησα.

NIKANTHI
29/06/2017, 22:51
385227

Πίνουμε καφεδάκι αφού την είδα καλύτερα ξεκινάμε... Φτάνουμε στα τούνελ στο Μέτσοβο` βγαίνουμε από ένα τούνελ, ένα ρεύμα αέρα πήγε να μας πετάξει από το μηχανάκι και να ρίχνει καρέκλες.

Προς το χωριό είχε δυο διακλαδώσεις και εγώ πείρα την πρώτη, για πιο κοντα...Τελικα φτανω σε ένα χαλικόδρομο και την πέφτουμε κάτω από ένα δέντρο.

385228

– Ρε συ Νίκο μήπως είναι επικίνδυνα εδώ.

– Σιγά.

– Μήν μας χτυπήσει κανένας κεραυνός.

– Ναι εμάς θα βρει.

Αλλά φύγαμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις... Πάμε προς μία άλλη διακλάδωση του δρόμου και πριν το Μέτσοβο, βρίσκουμε ένα κλειστό εστιατόριο και αράξαμε καμιά ώρα να κοπιάσει η μπόρα.

385230

NIKANTHI
29/06/2017, 22:58
Πήραμε τη μάνα μου τηλέφωνο να μην ανησυχεί... Φοράμε τά αδιάβροχα και με ψιλόβροχο, ξεκινάμε. Μετά από λίγα χιλιόμετρα όμως βγήκε πάλι ο ήλιος και σκάσαμε. Εντάξει ο δρόμος Ηγουμενίτσα Θεσσαλονίκη είναι κορυφαίος !!! Εφάμιλλος ακόμα με τις ιταλικές αουτοστράντα, άλλα βενζινάδικα έχουν ξεχάσει να βάλουν. Πάλι καλά που θυμήθηκαν να βάλουν διόδια αλλά στην Ελλάδα, τέτοια πράγματα δεν τα ξεχνάνε.

Περνάμε την Κοζάνη η βενζίνη μου τελείωνε, άντε λέω λίγο ακόμα να κάνουμε στάση στο Olympus plaza μετά τη Βέροια. Περνάμε την Αλεξάνδρεια και είμαι σχεδόν με την ρεζέρβα... Βρε λες να μείνω μετά από 13.800 km τώρα στο τέλος. Πριν το Olympus plaza καναν έργα και εκεί σφίχτηκαμε λίγο μην και τυχόν είναι κλειστός ο δρόμος αλλά σιγά, στην Ελλάδα τέτοια μαγαζιά δεν τα αποκλείεις ποτέ!!!

Βάζουμε βενζίνη και αράξαμε στην καφετέρια καμιά ώρα να στανιάρουμε από την κόπωση αλλά και να γιάνουν, λίγο τα πόδια μου που τα είχαν φτύσει.

385231

Για το φόβο της βροχής στο Μέτσοβο, έβαλα σακούλες μέσα από τις μπότες και μετά που μας ξαναβγήκε ο καύσωνας, άναψαν και με πονούσαν. Κοίτα να δεις που τώρα στο τέλος θα τα φτύσω. Αλλάζω κάλτσες και πετάω τις τελευταίες κάλτσες του ταξιδιού, λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι.

Μιλάμε καθίσαμε στην καφετέρια και γενικώς όλη συμπεριφορά μας ήταν λες και, είχαμε να διανύσουμε ακόμα 500 km για το σπίτι... Παρότι μας χωριζαν λιγότερα από 40. Ξεκινάμε κάνω το σταυρό μου και πάρα πολύ προσεκτικά σαν χεσμένος μην έχουμε άλλα τώρα στο τέλος, φτάνουμε στο σπίτι.

385233

NIKANTHI
29/06/2017, 23:29
Βγάζουμε μια σελφι στο γρήγορο και ανεβαίνουμε τρέχοντας πάνω μιας που η μάνα μου, αλλά και το παιδί μας περίμεναν στο μπαλκόνι. Μέσα σε αγκαλιές και φιλιά είπαμε στα γρήγορα τις πρώτες εντυπώσεις και αφού καθίσαμε για αρκετή ώρα όλοι μαζί... Με μεγαλύτερη ακόμα προσοχή πάω το φειζερ έως το γκαράζ, για να τελειώσουμε επιτέλους αυτό το ταξίδι.

385234

385235

Αλλά το ταξιδιωτικό θα το κλείσω λίγες μέρες αργότερα όταν βρεθήκα με τον Πασχάλη, στον Αφρό και τον αποχαιρέτησα (Οπως και τον Μάρκο νοερα) για το δικό τους νορβηγικό όνειρο...

Γιατί όπως είχα γράψει και στην πρώτη διανυκτέρευση στο Νοβι Σαντ για τα κομάντο… Έτσι είναι η κύκλοι της ζωής, όταν εγω ολοκληρώνω κάποιο ταξιδιωτικό μου όνειρο, κάποιοι αλλοι το ξεκινανε…

Τέλος.

Τι νομίζετε ότι μετα από 1202 φωτογραφίες και 434 δημοσιεύσεις ότι τελειώσαμε…

NIKANTHI
29/06/2017, 23:47
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κοστολόγιο

Βασικά σκαφτόμουν να γράψω το κοστολόγιο αλλα επειδή το ταξίδι ηταν περίεργο σε μέρες και διανυκτέρευσης δεν ήξερα πος να παρουσιάσω το κόστος … γιατί εντάξει με την στέγη σου εξασφαλισμένη και μέρος από την σίτιση σου το κόστος διαφέρει … Αλλα επειδή το ταξιδιωτικό αυτό θα ηταν έλειπες αποφάσισα τελικά να γράψω το κόστος σε τμηματικές ενότητες γράφοντας μόνο το ταξιδιωτικά του μέρος και όχι το τουριστικό του…

Έχουμε και λέμε στο περίπου

Από Θεσσαλονίκη εος Νορβηγία 3000 χιλιόμετρα

Βενζίνη 300

Διόδια 30

Διανυκτέρευσης ( ας πούμε 4 μαζί με το πλοίο ) 45

Πλοίο 50

Φαγητό 50

Σύνολο 475

Νορβηγία 5500 χιλιόμετρα

Βενζίνη 550

Πλοία ( Λοφοτέν - Σένγια - κρουαζιερόπλοιο - και από Όσλο για Δανία) 350

16 πλοιάρια για τα φιόρδ 100

14 διανυκτέρευσης 200

Φαγητό 150

Συνολο 1350

Από Δανία εος Μόναχο μέσο Ντόρτμουντ 1600 χιλιόμετρα

Βενζίνη 150

Φαγητό 20

Διανυκτέρευσης (ας πούμε 2 ) 0

Σύνολο 170

Με την Ανθή η επιστροφή μέσω Ιταλίας χιλιόμετρα 2000

Βενζίνη 200

Πλοίο 200

Φαγητό 150

Διόδια 50

3 Διανυκτέρευσης ( μαζι με το πλοιο) 110

Σύνολο 710

Γενικό σύνολο για 25 μέρες 2705 ευρο

Για το φειζερ

Λάστιχα 220

Σέρβις 150

Και στην πορεία του ταξιδιού

Λάδια 100

Ρουλεμάν πίσω τροχού 90

Σύνολο 560

Όλα στο περίπου 3265

Γενικά μπορώ να πω ότι πήρα αρκετά διδάγματα από το ταξίδι όπως το ότι, προτού να ξεκινήσω αυτές της διακοπές έβαζα σε ιεραρχία τους ταξιδιωτικούς προορισμούς …

όταν διάβαζα ένα ταξιδιωτικό κάποιον άλλων που αφορούσε την Νορβηγία, εκστασιαζόμουν ος το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό μου όνειρο … για Άλπεις το έπαιρνα πιο χαλαρά και για την Ελλάδα, ακόμα πιο χαλαρά… ενσωμάτωνα στης σκέψεις μου το ταξιδιωτικό μου όνειρο με το ταξίδι, ως ένα και αυτό…

Πλέον διαχωρίζω το όνειρο από το ταξίδι… γιατί το κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό ….δεν υπαρχή πλέον για έμενα ιεραρχία στα ταξίδια …. Όλα τα ταξίδια έχουν την ιδία βαρύτητα ος προορισμός και αναζήτηση της περιπέτειας, είτε πας στην άλλη άκρη της Ευρώπης είτε τριγυρίσεις στον τόπο σου

Μονο τα ταξιδιωτικά όνειρα τα βάζω σε ιεραρχία… αλλα αυτό που έμαθα είναι ότι ακόμα και να ολοκληρώσεις ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά σου όνειρα, όταν γυρίσεις και αναλογιστείς μπορεί και να συμπεραίνεις…. ότι σε αλλα ταξίδια όχι τόσο μεγαλεπήβολα σε στόχο πέρασες πιο καλά και σε πρόσφεραν περισσότερα, από εκείνο το ταξίδι που είχες ος άπιαστο όνειρο να υλοποιήσεις…. Μπορεί βεβαία και όχι, αλλα αυτό θα το μάθεις όταν με το καλό το πραγματοποιήσεις

https://www.youtube.com/watch?v=-q-hjphxaEg&t=13s

ΤΕΛΟΣ...

vardis
30/06/2017, 08:15
Λοιπόν μπορούμε να γράψουμε υποθέτω. Ενα μεγάλο μπράβο, υπέροχες αναμνήσεις, μακάρι να μπορέσω να το κάνω και του λόγου μου.
Φίλε μ' αρέσει ο τρόπος που γράφεις που δεν είναι λόγιος, σα να μιλούσαμε μαζί ένα πράμα, μ' αρέσουν οι φωτογραφίες σου που δεν είναι επαγγελματικές αλλά αληθινές!
Αντε και στο επόμενο με καλό και σ' ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να το μοιραστείς μαζί μας.

BLiTzER
30/06/2017, 08:23
Θέλω απλά να σου πω ένα τεράστιο "ευχαριστώ", που αφιέρωσες τόσο χρόνο και τόσες σελίδες. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο εκτενές ταξιδιωτικό. Πολλά συγχαρητήρια για την ταξιδάρα! Πάω να διαβάσω και το υπόλοιπο...

amyroukai
30/06/2017, 09:06
Τα είχαμε πει και πιο πριν...

απίθανη περιγραφή, γέλασα πολύ με πολλά συμβάντα και με τον τρόπο που τα αντιμετωπίζεις.

καλά ρε άτιμε, τα ρουλεμάν έχουν τρία ευρώ το ένα, πως στο καλό είχαν φτάσει να είναι έτοιμα να σπάσουν και δεν το πήρες μυρωδιά πριν φύγεις, να τα αλλάξεις και να μην έχεις προβλήματα στην διαδρομή; Και έχω μείνει με την απορία γιατί καις τόσο πολύ λάδι σε τόσο λίγα χιλιόμετρα.

Σε κάθε περίπτωση μπράβο, περιμένω τα επόμενα!

Panos76
30/06/2017, 10:06
Τι να πούμε για αυτό το ταξιδιωτικό;!

Ένα έπος από μόνο του, μία μικρή Οδύσσεια με σπαρτιάτικο εξοπλισμό και άφθονη τρέλα.

Έτσι είναι τα καρντάσια του βορρά, ευθείς και αληθινοί ;)

Πολλά μπράβο και στην Ανθούλα που σε αντέχει :lol:

sapila racing
30/06/2017, 10:15
Απολαυστικότατο, οι περιγραφές σου, οι φωτό, οι αποφάσεις που έπαιρνες και ο τρόπος που το έκανες.
Αλλο πράγμα!

:beer: :beer: Καμμια μπύρα μετά απο τόσους καφέδες!! :D

nic mor
30/06/2017, 10:46
Σωραιος νικ!!!!!!
Γούσταρα πολύ την περιγραφή σου
Και μπορώ να σου πω ότι μετά από χρόνια
που είχα θαμμένο μέσα μου το θέμα νορντκαπ*,
με το γαμάτο ταξιδιωτικό σου το ξεθαψα και
κάνω σχέδια ξανά !!

Ευχαριστώ πολύ που το μοιραστηκες μαζί μας :beer::beer::beer:

*το ταξίδι αυτό είναι δύσκολο για εμένα
γιατί δεν μπορώ να βρω τόσες μέρες
κενό μες το καλοκαίρι..

zopas
30/06/2017, 11:28
εκπληκτικο, respect..αλλα η απορια μου ειναι γιατι σου πηρε 2 χρονια να το μοιραστεις μαζι μας; ....που θυμασαι τοσες λεπτομερειες αρχοντα;; ...τελειο οδοιπορικο...να σαι παντα καλα να μας ταξιδευεις..

westie
30/06/2017, 11:29
Πολύ ωραία περιγραφή και ατέλειωτες φωτογραφίες που μ' έκαναν να ονειρεύομαι. Σ' ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες και για τον κόπο σου να γράψεις ολ' αυτά. Και εις άλλα με υγεία Νίκο :beer:

EliasK
30/06/2017, 12:10
εισαι ωραιος φιλε, νομιζω οτι με καναδυο πραγματα θα ειχες αποφυγει αρκετη ταλαιπωρια ,πχ τομτομ ,πχ καλωδιο κινητου.

Ωραιο ταξιδι και το εκανες και χαλαρα χωρις πιεση χρονου ,μπραβο σου που το εκανες , σε ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας

THEOD
30/06/2017, 14:19
Φίλε μου σε ευχαριστούμε… Για κάτι τέτοια θα έπρεπε να ζουν και να αναπνέουν οι μοτοσικλετιστές…
Πραγματοποίησες ένα ταξίδι-όνειρο ζωής και με τις φωτό-περιγραφές σου άναψες μια σπίθα σε αρκετούς που το ονειρεύονται αλλά δεν τολμούν να το κάνουν.

ΥΓ. Το ότι συνέπεσε με το να βρίσκεσαι εκτός Ελλάδος εκείνες τις ημέρες της "υπερήφανης διαπραγμάτευσης" δες το σαν ένα επιπλέον μπόνους στην ψυχική σου γαλήνη-ευημερία

NIKANTHI
30/06/2017, 14:29
Σας έλειψα…

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια… το βράδυ θα σας γράψω περισσότερα λόγο φόρτου εργασίας….

Α και χωρίς φωτογραφίες….

akis_trevor
30/06/2017, 14:41
αυτο το ταξιδι απο μονο του ειναι ιδιαιτερο...του εδωσες μια διαφορετικη νοτα με τους συγγενεις και την γυναικα σου και το οτι εμεινες μερες αλλου και ειδες πολλα πραγματα.δεν ηταν ενα "παω νορντκαπ και τιποτα αλλο".
αλλα εκει που το απογειωσες ηταν με τον τροπο γραφης σου!!
εμενα μαρεσει γιατι φαινεται οτι το εζησες με ολη σου την ψυχη,το γουσταρες με ολα τα ευκολα και τα δυσκολα που ετυχαν στην πορεια και το ευχαριστηθηκες και φαινεται απτον τροπο που τα μεταφερεις.
εχω διαβασει και ταξιδιωτικα που τα γραφουν σαν να κανουν αγγαρεια,ενω αυτο εδω,παροτι πολυ μεγαλο σε ογκο(και πως να μην ηταν αλλωστε) με εκανε να περιμενω πως και πως να το συνεχισεις...
να σαι καλα να ταξιδευεις φιλε!!!:beer::beer:

lleonidas
30/06/2017, 14:48
Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία ζωής... μπράβο που τη μοιράστηκες... εύχομαι να είσαι υγιής και να ξαναβιώσεις σύντομα κάτι αντίστοιχο :)

chillipf
30/06/2017, 15:56
Φοβερή αφήγηση.
Σαλονικιός με τα όλα σου αρχηγέ. :smokin:
Περίμενα αγωνιωδώς κάθε μέρα τη συνέχεια.
Να είσαι πάντα καλά και να πραγματοποιήσεις ότι άλλο έχεις στα υποψη. :beer:

gior-gos
30/06/2017, 17:17
Νικολα, πολυ ωραιος!!! Κι εγω περιμενα καθε μερα πως και πως να ποσταρεις τη συνεχεια.

Ενω στα περισσοτερα ταξιδιωτικα που διαβαζω κοιταω περισσοτερο τις φωτογραφιες και λιγοτερο (εως καθολου) τα γραπτα, εδω συνεβη το αναποδο. Καταβροχθιζα τα γραπτα σου σαν ενα πολυ ωραιο και ενδιαφερον βιβλιο· που δεν ηθελα να τελειωσει.

Να σαι καλα ρε φιλε :beer::beer::beer::beer:

gaslion
30/06/2017, 17:44
Πολύ καλό φίλε. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες!

mikes
30/06/2017, 20:13
ρε σεις... δε κανουμε έναν ερανο να μαζεψουμε φραγκα να τον στειλουμε ένα γυρο μ,εσογειου τον εδώ να εχουμε να τον διαβαζουμε?

απολαυστικη η περιγραφή σου φιλε, ζουσα κι εγω το ταξιδι μαζι σου! ο απολογισμος στο τελος εχει ελειψεις, καθως δεν αναφέρεις ποσους καφεδες ηπιες, ποσες ωρες κοιμηθηκες, και ποσα μπινελικια εριξες συνολικα.. :lol:

αντε και στα επομενα... :beer:

christos01
30/06/2017, 20:13
Φοβερός! Σ' ευχαριστούμε πολύ που μας πείρες μαζί σου στο ταξίδι. Πραγματικά νομίζω ότι το έζησα και εγώ.
:beer::beer:

airmav
30/06/2017, 20:15
ωραιος νικ, να εισαι γερος να συνεχιζεις να ονειρευεσαι και να πραγματοποιεις τα ονειρα σου...και να περιστοιχιζεσαι παντα απο ανθρωπους που σε υποστηριζουν σε οτι κ αν κανεις..

Stefanos73
30/06/2017, 20:57
Συγχαρητήρια! Αλλά δεν μας είπες, τί κάνει ο έτερος πρωταγωνιστής της περιπέτειας; Είναι ακμαίος και αξιόπιστος σύντροφος ακόμη;

NIKANTHI
01/07/2017, 00:01
εισαι ωραιος φιλε, νομιζω οτι με καναδυο πραγματα θα ειχες αποφυγει αρκετη ταλαιπωρια ,πχ τομτομ ,πχ καλωδιο κινητου.

Ωραιο ταξιδι και το εκανες και χαλαρα χωρις πιεση χρονου ,μπραβο σου που το εκανες , σε ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας

Να σε καλα… Oντος έβγαλα αχρείαστη ταλαιπωρία … Αλλα είμαι προπονημένος στο να ρίχνω μπινελικια :)

Φίλε μου σε ευχαριστούμε… Για κάτι τέτοια θα έπρεπε να ζουν και να αναπνέουν οι μοτοσικλετιστές…
Πραγματοποίησες ένα ταξίδι-όνειρο ζωής και με τις φωτό-περιγραφές σου άναψες μια σπίθα σε αρκετούς που το ονειρεύονται αλλά δεν τολμούν να το κάνουν.

ΥΓ. Το ότι συνέπεσε με το να βρίσκεσαι εκτός Ελλάδος εκείνες τις ημέρες της "υπερήφανης διαπραγμάτευσης" δες το σαν ένα επιπλέον μπόνους στην ψυχική σου γαλήνη-ευημερία

Να σε καλα… Μακάρι να πάμε ολη μας οπου επιθυμούμε γιατι κάποια στιγμή σίγουρα θα το μετανιώσουμε…

Οσο για το ελληνικό πατατράκ, μου έκανε το ταξίδι ακόμα πιο αλησμόνητο προσθέτοντας μου μνήμες και περιπέτεια που μονο σε έλληνες πολίτες μπορει να πραγματοποιηθούν …Το γούσταρα!! Αλλα με αφησε ισως και ανοιχτούς λογαριασμούς για το μέλλον…

αυτο το ταξιδι απο μονο του ειναι ιδιαιτερο...του εδωσες μια διαφορετικη νοτα με τους συγγενεις και την γυναικα σου και το οτι εμεινες μερες αλλου και ειδες πολλα πραγματα.δεν ηταν ενα "παω νορντκαπ και τιποτα αλλο".
αλλα εκει που το απογειωσες ηταν με τον τροπο γραφης σου!!
εμενα μαρεσει γιατι φαινεται οτι το εζησες με ολη σου την ψυχη,το γουσταρες με ολα τα ευκολα και τα δυσκολα που ετυχαν στην πορεια και το ευχαριστηθηκες και φαινεται απτον τροπο που τα μεταφερεις.
εχω διαβασει και ταξιδιωτικα που τα γραφουν σαν να κανουν αγγαρεια,ενω αυτο εδω,παροτι πολυ μεγαλο σε ογκο(και πως να μην ηταν αλλωστε) με εκανε να περιμενω πως και πως να το συνεχισεις...
να σαι καλα να ταξιδευεις φιλε!!!:beer::beer:

Σε ευχαριστώ μου δίνεις δύναμη να γράψω και να δημοσιεύσω και αλλα ταξίδια είτε του μέλλοντος είτε του παρελθόντος…:ufo::ufo: ποιος στην χαρη σας...

Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία ζωής... μπράβο που τη μοιράστηκες... εύχομαι να είσαι υγιής και να ξαναβιώσεις σύντομα κάτι αντίστοιχο :)

Σε ευχαριστώ Λεωνίδα ...

Φοβερή αφήγηση.
Σαλονικιός με τα όλα σου αρχηγέ. :smokin:
Περίμενα αγωνιωδώς κάθε μέρα τη συνέχεια.
Να είσαι πάντα καλά και να πραγματοποιήσεις ότι άλλο έχεις στα υποψη. :beer:

Να σε καλα...ΣΕ ΛΕΩ!!

NIKANTHI
01/07/2017, 00:35
εκπληκτικο, respect..αλλα η απορια μου ειναι γιατι σου πηρε 2 χρονια να το μοιραστεις μαζι μας; ....που θυμασαι τοσες λεπτομερειες αρχοντα;; ...τελειο οδοιπορικο...να σαι παντα καλα να μας ταξιδευεις..

Να σε καλά… Επειδή δεν ήμουν ενεργός στο φόρουμ τόσα χρονια κολλούσα να ανεβάσω και το ταξιδιωτικό αλλα τώρα που πείρα φορα ποιος με πιάνει :)

Πολύ ωραία περιγραφή και ατέλειωτες φωτογραφίες που μ' έκαναν να ονειρεύομαι. Σ' ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες και για τον κόπο σου να γράψεις ολ' αυτά. Και εις άλλα με υγεία Νίκο :beer:

Εγώ σε ευχαριστώ που το διάβασες

Λοιπόν μπορούμε να γράψουμε υποθέτω. Ενα μεγάλο μπράβο, υπέροχες αναμνήσεις, μακάρι να μπορέσω να το κάνω και του λόγου μου.
Φίλε μ' αρέσει ο τρόπος που γράφεις που δεν είναι λόγιος, σα να μιλούσαμε μαζί ένα πράμα, μ' αρέσουν οι φωτογραφίες σου που δεν είναι επαγγελματικές αλλά αληθινές!
Αντε και στο επόμενο με καλό και σ' ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να το μοιραστείς μαζί μας.

Να σε καλα , ναι έχω ενδιαφέρον τρόπο να αποτυπώνω τα μπινελικια!!!

Θέλω απλά να σου πω ένα τεράστιο "ευχαριστώ", που αφιέρωσες τόσο χρόνο και τόσες σελίδες. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο εκτενές ταξιδιωτικό. Πολλά συγχαρητήρια για την ταξιδάρα! Πάω να διαβάσω και το υπόλοιπο...

Ε αφού δεν το διάβασες ολόκληρο καλό κουράγιο

Τα είχαμε πει και πιο πριν...

απίθανη περιγραφή, γέλασα πολύ με πολλά συμβάντα και με τον τρόπο που τα αντιμετωπίζεις.

καλά ρε άτιμε, τα ρουλεμάν έχουν τρία ευρώ το ένα, πως στο καλό είχαν φτάσει να είναι έτοιμα να σπάσουν και δεν το πήρες μυρωδιά πριν φύγεις, να τα αλλάξεις και να μην έχεις προβλήματα στην διαδρομή; Και έχω μείνει με την απορία γιατί καις τόσο πολύ λάδι σε τόσο λίγα χιλιόμετρα.

Σε κάθε περίπτωση μπράβο, περιμένω τα επόμενα!

Για το ρουλεμάν όντος δεν το σκέφτηκα ουτε εγώ ούτε ο μηχανικός μου…

Όσο αφορά το φειζερ όντος καίει σαν φριτέζα αφού τώρα που θα αλλάξω λάδια μετά από σχεδόν 10000 χιλιόμετρα εχω συμπλήρωση 3,5 λίτρα λαδι!!!

Ολα τα χιλιόμετρα που κάνω είναι σε ταξίδια, δεν το κυκλοφορώ καθόλου μέσα στην πόλη τόσο ως φιλοσοφία οσο και ως επάγγελμα μιας και είμαι ντελιβερας, και δεν μου λείπει η οδήγηση ούτε το εναλλακτικό δίτροχο μέσον μεταφοράς…

Και γενικά δεν τρέχω … ΠΟΥ ΝΑ ΕΤΡΕΧΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!

Μάλλον ο παλιός ιδιοκτητης του θα του είχε πιει το αίμα

NIKANTHI
01/07/2017, 00:46
Τι να πούμε για αυτό το ταξιδιωτικό;!

Ένα έπος από μόνο του, μία μικρή Οδύσσεια με σπαρτιάτικο εξοπλισμό και άφθονη τρέλα.

Έτσι είναι τα καρντάσια του βορρά, ευθείς και αληθινοί ;)

Πολλά μπράβο και στην Ανθούλα που σε αντέχει :lol:

Καλά όλη για την γυναίκα μου το ίδιο λέτε… Συνεννοημένη είστε

Απολαυστικότατο, οι περιγραφές σου, οι φωτό, οι αποφάσεις που έπαιρνες και ο τρόπος που το έκανες.
Αλλο πράγμα!

:beer: :beer: Καμμια μπύρα μετά απο τόσους καφέδες!! :D

Μπύρα ήπιε η μανα μου με το που γύρισα στο σπιτη… :eyepop::eyepop::eyepop:

Σωραιος νικ!!!!!!
Γούσταρα πολύ την περιγραφή σου
Και μπορώ να σου πω ότι μετά από χρόνια
που είχα θαμμένο μέσα μου το θέμα νορντκαπ*,
με το γαμάτο ταξιδιωτικό σου το ξεθαψα και
κάνω σχέδια ξανά !!

Ευχαριστώ πολύ που το μοιραστηκες μαζί μας :beer::beer::beer:

*το ταξίδι αυτό είναι δύσκολο για εμένα
γιατί δεν μπορώ να βρω τόσες μέρες
κενό μες το καλοκαίρι..

Μακάρι κάποια στιγμή να βρεθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να το υλοποιήσεις… Και αν όπως λες σου την άναψα… Με κανεις πραγματικά ευτυχισμένο :)

NIKANTHI
01/07/2017, 01:07
Πολύ καλό φίλε. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες!

Να σε καλα εγω ευχαριστω...

ρε σεις... δε κανουμε έναν ερανο να μαζεψουμε φραγκα να τον στειλουμε ένα γυρο μ,εσογειου τον εδώ να εχουμε να τον διαβαζουμε?

απολαυστικη η περιγραφή σου φιλε, ζουσα κι εγω το ταξιδι μαζι σου! ο απολογισμος στο τελος εχει ελειψεις, καθως δεν αναφέρεις ποσους καφεδες ηπιες, ποσες ωρες κοιμηθηκες, και ποσα μπινελικια εριξες συνολικα.. :lol:

αντε και στα επομενα... :beer:

Χαχααχαχ… Όχι δεν χρειάζεται εχω και αλλα ταξίδια να γράψω. Όπως λεγαν και τα παλιά χρόνια στους κινηματόγραφους… Ραντεβού το Σεπτέμβρη :ufo::ufo::ufo:

UFO WILL BE BACK...:ufo::ufo::ufo:

Φοβερός! Σ' ευχαριστούμε πολύ που μας πείρες μαζί σου στο ταξίδι. Πραγματικά νομίζω ότι το έζησα και εγώ.
:beer::beer:

Εγω σε ευχαριστω...

ωραιος νικ, να εισαι γερος να συνεχιζεις να ονειρευεσαι και να πραγματοποιεις τα ονειρα σου...και να περιστοιχιζεσαι παντα απο ανθρωπους που σε υποστηριζουν σε οτι κ αν κανεις..

Να σε καλα, εγω σε ευχαριστω...

Συγχαρητήρια! Αλλά δεν μας είπες, τί κάνει ο έτερος πρωταγωνιστής της περιπέτειας; Είναι ακμαίος και αξιόπιστος σύντροφος ακόμη;

Αν εννοείς το φειζερ καίει σαν φριτέζα

Αν εννοείς την Ανθή έχει καλύτερο μοτέρ από το φειζερ και αντέχει… Βεβαια καμια φορα αποσυντονίζετε βλαστημαεί την τύχη της και εκσφενδονίζει, παντόφλες προς συγκεκριμένο στόχο… Αλλα κατά βάθος αντέχει

DrEvil
01/07/2017, 03:03
Εισαι ο ορισμος του "οτι να' ναι".
Εισαι, ρε πστμ (ρε φιλε θα ελεγα, μα δεν μπορω, δεν σε γνωριζω) ηρωας που προκαλεσε τα παθηματα του.
Εισαι θεουλης, μοναδικουλης που το εκανες ολο αυτο, γιατι εισαι επικινδυνος για σενα και για τους αλλους.
Αλλα εισαι επισης και οτι πιο αυθεντικο και ομορφο μοτοσυκλετιστικα η οχι, εχω διαβαζει-νοιωσει-με εχει αγγιξει δα μεσα, πολλα χρονια τωρα.
Keep it up ΣΕ λεω. Μην μασας τιποτα και παμε για τα επομενα!

PaNick67
01/07/2017, 09:16
Ωραιο ταξιδι και ωραια περιγραφη! :beer:
Και σε αλλα πολλα ταξιδια με λιγοτερη ταλαιπωρια ευχομαι!

Πρεπει να εισαι απο τους ελαχιστους αν οχι ο μοναδικος που με μικρη εμπειρια απο μοτοσυκλετιστικα ταξιδια εκανες το πιο δυσκολο απο ολα!

:a18::a20:

andreastwin
01/07/2017, 12:03
ενα μπραβο δεν λεει τιποτα μεσα στην απεραντοσυνη του ταξιδιωτικου σου.με την απλοτητα της περιγραφης σου,το χιουμορ σε καθε περιπτωσει, και τις αμετρητες φωτογραφιες,με ταξιδεψες εμενα, και ολους οσους σε παρακολουθουμε και διαβαζουμε το ταξιδιοτικο σου,χιλιες φορες μπραβο και σε ακομα μεγαλυτερα ταξιδια και περιπετειες. γιατη η ζωη για οποιους δεν το εχουν καταλαβει,ειναι μια περιπετεια.

Billymuse
01/07/2017, 17:35
Ευχαριστούμε φίλε για τον κόπο σου να γράψεις ένα σουπερ πληρέστατο ταξιωδιωτικό χωρίς να κουράσει σε κανένα σημείο και αυτό αποτελεί επίσης έπος όπως το όλο εγχείρημα σου. Στην αρχή έτσι όπως τα έγραφες με τις φοβίες που είχες και τι αυπνίες περίμενα να διαβάσω οτι κάπου έπαθες καρδιακό αλλα όλα καλα :lol: Άντε με το καλό και στα επόμενα να μας γράψεις με το ωραίο στυλ σου :beer: καλά χιλιόμετρα..

Vrasidas
01/07/2017, 22:03
Μπράβο ρε Νικόλα ! ... Πάντα τέτοια ! ... ταξίδια κόντρα στα τετρημένα και καθώς πρέπει αποστειρωμένα χιλιόμετρα .... :beer:

NIKANTHI
02/07/2017, 07:33
Εισαι ο ορισμος του "οτι να' ναι"
Εισαι, ρε πστμ (ρε φιλε θα ελεγα, μα δεν μπορω, δεν σε γνωριζω) ηρωας που προκαλεσε τα παθηματα του.
Εισαι θεουλης, μοναδικουλης που το εκανες ολο αυτο, γιατι εισαι επικινδυνος για σενα και για τους αλλους.

Ακριβός τα Ίδια μου λέει ο ψυχίατρος μου τρεις φορες την εβδομάδα …Γνωρίζεστε??

Ευχαριστώ για τα καλα σου λογια

Ωραιο ταξιδι και ωραια περιγραφη! :beer:
Και σε αλλα πολλα ταξιδια με λιγοτερη ταλαιπωρια ευχομαι!

Πρεπει να εισαι απο τους ελαχιστους αν οχι ο μοναδικος που με μικρη εμπειρια απο μοτοσυκλετιστικα ταξιδια εκανες το πιο δυσκολο απο ολα!

:a18::a20:

Να σε καλά… Αυτό με την ταξιδιωτική εμπειρία είναι απόλυτα σωστό, και αποτελούσε την ιστορία της ζωής μου για 35 χρονιά, τόσο από εμενα οσο και από το οικογενειακό μου περίγυρο

- Ρε Νικό που θα πας… αφού δεν έχεις εμπειρία…

Και τα χρονιά περνούσαν με εμενα να μην κανω τίποτα γιατί δεν είχα εμπειρία … Μέχρι που με γύρισε η βίδα και είπα …ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΡΕ!! Γιατί πλέον τόσα χρονιά που περίμενα να αποκτήσω εμπειρία… Πλέον μεγάλωσα και δεν προλαβαίνω να την αποκτήσω…

Για το δύσκολο ταξίδι θεωρώ ότι είναι πιο πολύ μακρινό παρα δύσκολο αυτό το ταξίδι… Ο καθένας από εμας το κανει δύσκολο είτε από έλλειψη χρόνου …Ειτε από έλλειψη χρήματος …Είτε στην περίπτωση μου από το καλο που έχει στον εγκέφαλο

ενα μπραβο δεν λεει τιποτα μεσα στην απεραντοσυνη του ταξιδιωτικου σου.με την απλοτητα της περιγραφης σου,το χιουμορ σε καθε περιπτωσει, και τις αμετρητες φωτογραφιες,με ταξιδεψες εμενα, και ολους οσους σε παρακολουθουμε και διαβαζουμε το ταξιδιοτικο σου,χιλιες φορες μπραβο και σε ακομα μεγαλυτερα ταξιδια και περιπετειες. γιατη η ζωη για οποιους δεν το εχουν καταλαβει,ειναι μια περιπετεια.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λογια, ναι έχω και αλλά να γράψω … αν γυρίσω αρτιμελής από της καλοκαιρινές μου διακοπές…. Αλλα φέτος επειδή θα παω με την Ανθη λογικα δεν θα εχω προβλήματα, αλλα ουτε και περιπέτεια… Γιατί με βλέπω να γυρνώ με πολλά καρούμπαλα στο κεφάλι

Ευχαριστούμε φίλε για τον κόπο σου να γράψεις ένα σουπερ πληρέστατο ταξιωδιωτικό χωρίς να κουράσει σε κανένα σημείο και αυτό αποτελεί επίσης έπος όπως το όλο εγχείρημα σου. Στην αρχή έτσι όπως τα έγραφες με τις φοβίες που είχες και τι αυπνίες περίμενα να διαβάσω οτι κάπου έπαθες καρδιακό αλλα όλα καλα :lol: Άντε με το καλό και στα επόμενα να μας γράψεις με το ωραίο στυλ σου :beer: καλά χιλιόμετρα..

Ευχαριστώ ρε… Αν είσαι στην κοσμαρα σου καρδιακό παθαίνουν οι άλλη… ΜΑΝΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΛΈΩ!!!

Μπράβο ρε Νικόλα ! ... Πάντα τέτοια ! ... ταξίδια κόντρα στα τετρημένα καθώς πρέπει αποστειρωμένα χιλιόμετρα .... :beer:

Ευχαριστω ρε, αν και από τρελα θεωρώ ότι εσύ εισαι σε άλλο επίπεδο…:)

DAYMAN
02/07/2017, 23:09
στα εχω πει και κατ' ιδιαν Νικο στον βορειο καφε με την Πασχαλοπαρεα.
Να εχεις παντα τετοιες ομορφες περιπετειες και προορισμους.

NIKANTHI
03/07/2017, 07:29
στα εχω πει και κατ' ιδιαν Νικο στον βορειο καφε με την Πασχαλοπαρεα.
Να εχεις παντα τετοιες ομορφες περιπετειες και προορισμους.

Σε ευχαριστώ Ηλία να είσαι πάντα καλά...

Nostradamus
03/07/2017, 13:12
Τωρα μπορεσα να το διαβασω ολο.. Με καλυψαν σε ολα οι προηγουμενοι..

Να εισαι γερος και να κανεις παντα την τρελα σου.. Ναα ειναι γερη και η Ανθη και να σε αντεχει.. :beer::beer::beer:

Αναμενουμε τα επομενα!

foogr01
03/07/2017, 18:15
Κι από μένα, που κατάφερα επιτέλους να το διαβάσω όλο, ένα μεγάλο ευχαριστώ που το μοιράστηκες!
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου :beer:

NIKANTHI
03/07/2017, 23:33
Τωρα μπορεσα να το διαβασω ολο.. Με καλυψαν σε ολα οι προηγουμενοι..

Να εισαι γερος και να κανεις παντα την τρελα σου.. Ναα ειναι γερη και η Ανθη και να σε αντεχει.. :beer::beer::beer:

Αναμενουμε τα επομενα!

Σε ευχαριστώ ρε

Αλλα μια διευκρίνηση…

Δηλαδή συγγνώμη το ότι η Ανθή είναι ήρωας δεν σε κάλυψε από τους από επάνω…

Ε… ΜΑ ΠΙΑ!!!:ufo::ufo::ufo:

Στη δουλεια μου το λένε

Η οικογένεια μου μου το λέει

Όλοι μου το λένε

Εσείς το ίδιο…

Μα καλα συνεννοημένη είστε!!!!

Κι από μένα, που κατάφερα επιτέλους να το διαβάσω όλο, ένα μεγάλο ευχαριστώ που το μοιράστηκες!
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου :beer:

Σε ευχαριστώ…

Έτσι ούτε ότι η Ανθη είναι ήρωας ούτε τίποτα…

ΕΤΣΙ!!!

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑ!!

blackbusa
04/07/2017, 01:57
EKSERETIKO....KAI EIS ANWTERA...:beer:

NIKANTHI
04/07/2017, 20:58
EKSERETIKO....KAI EIS ANWTERA...:beer:

Ευχαριστώ ρε…

Το εις ανώτερα το αναφέρεις στο ποστάρισα φωτογραφιών :ufo::ufo:

Αν αντέχεται έχω και άλλες!!!

Δεν μιλάτε ε…

DrEvil
05/07/2017, 00:31
Αν αντέχετε έχω και άλλες!!!

Δεν μιλάτε ε…
Δωσε πραμα στον λαο, λεμε!

Eversman
05/07/2017, 07:43
Kαι η γραφή άμεση και ανθρώπινη, αλλά και οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές! Σε κάποιες από αυτές, έμεινα αρκετά λεπτά χαζεύοντας και ταξιδεύοντας νοητικά.

Είσ' ωραίος καρντάσι και σου βγάζω το καπέλο:beer:

Υ.Γ.
Κοιτάζοντας λίγο προσεκτικότερα τον χάρτη της Νορβηγίας, αυτό που έκανες με τα καραβάκια και τα φιόρδ, είναι άθλος και σπάσιμο νεύρων. Χαρά στην υπομονή και το κουράγιο σου.

Andreasnemea
05/07/2017, 12:55
Μπραβο φιλε συνχαρητηρια που πραγματοποιησες το ταξιδι ονειρων σου!

Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας τις προσωπικες σου στιγμες και μας ταξιδεψες και εμας μακρια απο εδω!

Εδω θελω να πω οτι μια στιγμη φοβηθηκα και εμεινα καγγελο μαζι σου και λεω τωρα τι γινετε τι θα κανει πως θα βγει ζωντανος?

Και εκει με κουφανες σου επεσε το σεικερ για τον καφε αλλα ειχες και δευτερο φιλε εισαι θεος δεν λεω τιποτα αλλο δεν περιγραφω αλλο...

Μπραβο ξανα και σου ευχομαι να κανεις και το επομενο ταξιδι σου συντομα

fournas
05/07/2017, 14:43
μπραβο Νικο !ωραιο ταξιδι , ωραια παρουσιαση :beer: να σαι καλα να ταξιδευεις !

NIKANTHI
05/07/2017, 23:31
Kαι η γραφή άμεση και ανθρώπινη, αλλά και οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές! Σε κάποιες από αυτές, έμεινα αρκετά λεπτά χαζεύοντας και ταξιδεύοντας νοητικά.

Είσ' ωραίος καρντάσι και σου βγάζω το καπέλο:beer:

Υ.Γ.
Κοιτάζοντας λίγο προσεκτικότερα τον χάρτη της Νορβηγίας, αυτό που έκανες με τα καραβάκια και τα φιόρδ, είναι άθλος και σπάσιμο νεύρων. Χαρά στην υπομονή και το κουράγιο σου.

Σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια

Για τα φιόρδ να πω ότι είναι γαματα!! Αλλα θέλει καλό ψάξιμο και όχι να ταξιδεύεις τα σαββατοκύριακα. Οτι δεν έκανα εγώ δηλαδή… Το προτείνω ανεπιφύλακτα αλλα δύστυχος θέλει να έχεις και πληθώρα ημερών για να πραγματοποιήσεις αυτή την διαδρομή. Το θετικό είναι όμως ότι είναι ξεκούραστο δρομολόγιο, γιατί θες δεν θες ανά 100 χιλιόμετρα θα ξεκουραστείς περιμένοντας το επόμενο πλοιάριο.

Mου θύμιζε λιγο από Ελλάδα αλλα σε κάποιο άλλο παράλληλο συμπαν…

Μπραβο φιλε συνχαρητηρια που πραγματοποιησες το ταξιδι ονειρων σου!

Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας τις προσωπικες σου στιγμες και μας ταξιδεψες και εμας μακρια απο εδω!

Εδω θελω να πω οτι μια στιγμη φοβηθηκα και εμεινα καγγελο μαζι σου και λεω τωρα τι γινετε τι θα κανει πως θα βγει ζωντανος?

Και εκει με κουφανες σου επεσε το σεικερ για τον καφε αλλα ειχες και δευτερο φιλε εισαι θεος δεν λεω τιποτα αλλο δεν περιγραφω αλλο...

Μπραβο ξανα και σου ευχομαι να κανεις και το επομενο ταξιδι σου συντομα

Σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια

Για το σεικερ να πω ότι μπορεί να μην πηρα κωλόχαρτο αλλα ουτε και ένα κλειδί μαζι μου, αλλα σεικερ πηρα δυο!!...Αυτό θα πει εθισμός…

Στο σημείο που λες ότι φοβήθηκες στο αν θα βγω ζωντανός …Σε πιο σημείο αναφέρεσαι από όλα…

Γιατι οσο νανε… είναι αρκετα :)

μπραβο Νικο !ωραιο ταξιδι , ωραια παρουσιαση :beer: να σαι καλα να ταξιδευεις !

Σε ευχαριστώ, να σε πάντα καλά

Coyote.V
06/07/2017, 17:19
Για το δύσκολο ταξίδι θεωρώ ότι είναι πιο πολύ μακρινό παρα δύσκολο αυτό το ταξίδι… Ο καθένας από εμας το κανει δύσκολο είτε από έλλειψη χρόνου …Ειτε από έλλειψη χρήματος …Είτε στην περίπτωση μου από το καλο που έχει στον εγκέφαλο

Έτσι φίλε μου, το ταξίδι είναι δρόμος και ο δρόμος απόλαυση.

Για να σου πω την αλήθεια πάντως όταν σε κάποια φάση άρχιζες να το αλλάζεις και να λες ότι όλα αλλάζουν και όποιος καταλάβει... νόμιζα ότι είχες κάποια επαφή τρίτου τύπου με τα διαστημόπλοια που βάζεις...:lol:
Ωραίος πάντως, έτσι όπως εξελίχθηκε είναι διδακτικό για πολλούς για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα ταξίδι όσο μικρό και μεγάλο να είναι !

Grafton 505
06/07/2017, 17:22
Αμάν ρε κουμπάρε, αμάν ρε αγόριμ. Τι άγχος ήταν αυτό ;

Θα βρει βενζινάδικο να γεμίσει τα 5 λίτρα που έκαψε από φούλ ντεπόζιτο ή δεν θα βρει.
Θα βρει στάση λεωφορείου να κοιμηθεί ή δεν θα βρει.
Θα κοιμηθεί ή δεν θα κοιμηθεί.
Θα μαζέψει το αντίσκηνο σε 2 ώρες ή θα πάρει παραπάνω. ( ή πιο λίγο).
Θα κάψει λάδι το μηχανάκι ή δεν θα κάψει λάδι.
Θα φορτίσει το κινητό ή δεν θα φορτίσει.
Θα πιάσει σήμα ο ΤΟΜ στο μισάωρο ή δεν θα πιάσει.
Θα τον στείλει ο ΤΟΜ από την λάθος διαδρομή ή δεν θα τον στείλει.
Θα πει καφέ στα επόμενα χιλιόμετρα ή δεν θα πει. :bawl:

Ουφ ! :lol:

Τέτοιο απολαυστικό άγχος δεν έχω ξαναδιαβάσει !

:beer: :beer: :beer:

NIKANTHI
07/07/2017, 07:26
Έτσι φίλε μου, το ταξίδι είναι δρόμος και ο δρόμος απόλαυση.

Για να σου πω την αλήθεια πάντως όταν σε κάποια φάση άρχιζες να το αλλάζεις και να λες ότι όλα αλλάζουν και όποιος καταλάβει... νόμιζα ότι είχες κάποια επαφή τρίτου τύπου με τα διαστημόπλοια που βάζεις...:lol:
Ωραίος πάντως, έτσι όπως εξελίχθηκε είναι διδακτικό για πολλούς για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα ταξίδι όσο μικρό και μεγάλο να είναι !

Ευχαριστώ για τα καλα σου λογια

Εχεις δίκιο μετα από εκείνο το σημείο… Έκανα όλα τα λάθη του κόσμου. :ufo::ufo:

Σίγουρα δεν με τιμανε αλλα δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα.

Ένταξη όταν τα έγραφα κολλούσα ίσως και λίγο να τα δημοσιεύσω αλλα μετα το ταξιδιωτικό θα ήταν… Πλαστικοποιημένο και κομμένο από το μοντάζ, πράγμα που δεν ήθελα με τιποτα να συμβεί.

Μακάρι βεβαίως μετα από όλα αυτά να μην τα ξανά επαναλάβω.

Θα βρει βενζινάδικο να γεμίσει τα 5 λίτρα που έκαψε από φούλ ντεπόζιτο ή δεν θα βρει.

Καθόμουν στο σπίτι ξάπλα στον καναπέ και έβλεπα, το X factor (Αυτό θα πει βαρεμαρα!!)

Η Ανθή ήταν στον υπολογιστή και παίρνω μια το κινητό και διαβάζω το μήνυμα σου ….ΧΕΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!

Με κοιταει η Ανθη …

- Τι έπαθες?? (Καλά αυτός γελαει με τον Ρουβα… Ωχ οσο παει χειροτερεύει…)

- Διαβασε…

- ( Oυφ ευτυχώς… έχει λίγο περιθώριο ακόμα )

Τρελα!!!

Αφού σκέφτηκα να αλλάξω το τίτλο σε… Χαλαρωτικά Τιτιβίσματα Νορβηγίας…:D:D

Βρε λες τελικά να έβγαλα άγχος στο ταξίδι…:lol::lol:

Cpt_Slow
13/07/2017, 11:16

προσθέτω:
θα το πάθει το εγκεφαλικό η μαμά ή οχι
θα αρπάξει καμιά τηλφωνική παντόφλα ή όχι

Νίκο είσαι ΘΕΟΥΛΗΣ. Πολλά τέτοια ταξίδια σου εύχομαι :beer:

NIKANTHI
15/07/2017, 09:54
προσθέτω:
θα το πάθει το εγκεφαλικό η μαμά ή οχι
θα αρπάξει καμιά τηλφωνική παντόφλα ή όχι

Νίκο είσαι ΘΕΟΥΛΗΣ. Πολλά τέτοια ταξίδια σου εύχομαι :beer:

Η μανα μου εχει γερο μοτερ …ΑΝΤΕΧΕΙ!! Τώρα βεβαία που πήγα για σέρβις το φειζερ πηγε και αυτή στον προσωπικό της μηχανικό, μπας και την βγάλει

- Κυρία ευαγγέλια ποτε φεύγει με το καλο ο γιος

- Σε 3 εβδομάδες γιατρέ 1 Αύγουστου

- ΩΧ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΠΛΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

EliasK
15/07/2017, 10:11
τελικα γιατι καιει λαδι το phazer ?

panavour
15/07/2017, 12:37
Ωραιο και απολαυστικο οδοιπορικο,ομορφη γραφη με λιγα ορθογραφικα και γραμματικα λαθη μας ταξιδεψες και μας τους ταξιδιωτες του καναπε.Πανεμορφη χωρα.Δυο ερωτησεις τεχνικης φυσεως.
Με τι μηχανη εβγαλες τις φωτο,και αν εγινε φωτοσοπ στα χρωματα πριν την δημοσιευση.

NIKANTHI
16/07/2017, 00:28
τελικα γιατι καιει λαδι το phazer ?

Γιατί γαμιε......ται!!

Από την ώρα που το αγόρασα πριν 7 χρόνια καίει λαδί. Στα πρώτα 4 χρόνια το ποιο μακρινό ταξίδι που έκανα ήταν στην Χαλκιδική γιατί συνέχεια δούλευα (η χαρά του επαγγελματία) . Τα τελευταία 3 χρόνια έκανα 35000 χιλιόμετρα όλα σε ταξίδια (η χαρά του πρώην επαγγελματία) και καιεί λαδι…

Στα τελευταία 10000 χιλιόμετρα εκαψε 3,5 λίτρα λαδι…. έχω Βαλει στόχο να φτάσω στα 10 λίτρα για να το γράψω στο ρεκόρ Γκίνες!!!

Για να το δω θα πρέπει να ανοίξω τον κινητήρα που σημαίνει 600 ευρώ συν τα ανταλλακτικά. Όποτε πες 1000 ευρώ… Για μένα δεν αξίζει γιατί το φειζερ κάνει δεν κάνει πλέον 2000 ευρώ όποτε να δώσω την μίση του άξια σε χρήματα για την επισκευή το θεωρώ λάθος … Όποτε συμπληρώνω λαδι και μια χαρά

Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτό ( για αυτό κιόλας δεν το φτιάχνω το θέμα του με λαδια). Το πρόβλημα μου είναι ότι έχει και ηλεκτρολογικά προβλήματα, που πέρσι με ανάγκασαν κάπου στης γαλλικές Άλπεις να βάλω μπρος το μηχανάκι και αυτό να με πει όχι.

Ήμουν μονος και τσουλούσα μέσα στης γαλλικές Άλπεις στου διόλου το κέρατο μπας και παρι μπρος. Τελικά πείρε αλλα μετα από 20 χιλιόμετρα δεν ξαναπήρε. Πάλι καλά που δεν με άφησε μέσα σε κανένα θεοσκότεινο τούνελ… Λίγο ήθελε!!!

Με αποτέλεσμα εγώ να γυρίσω με την ADAC με αεροπλάνο και το φειζερ παλι με την ADAC με καραβι… Δωρεάν, χωρις να πληρωσω ένα ευρω!!

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!

Πρέπει να γράψω αυτό το ταξιδιωτικό… Όποτε και να δώσω 1000 ευρω για να το φτιάξω παλι μπορεί να με αφήσει…

Φέτος θα ξανάπαω εκει που έμεινα πέρσι με την ελπίδα να γυρίσω μαζι με το φειζερ αυτην την φορα στην ελλαδα… Βεβαία για να το φτιάξω σε κατάσταση ταξιδιού έδωσα και παλι ένα καρό λεφτά

Ωραιο και απολαυστικο οδοιπορικο,ομορφη γραφη με λιγα ορθογραφικα και γραμματικα λαθη μας ταξιδεψες και μας τους ταξιδιωτες του καναπε.Πανεμορφη χωρα.Δυο ερωτησεις τεχνικης φυσεως.
Με τι μηχανη εβγαλες τις φωτο,και αν εγινε φωτοσοπ στα χρωματα πριν την δημοσιευση.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…

Η φωτογραφική μηχανή ηταν Olympus E- 450. και ναι της έκανα όλες επεξεργασία με το photoshop…Μιλάμε για πολλή δουλεια!!!

Ολες βελτιώθηκαν αλλα κάποιες πραγματικά (τουλάχιστον για μένα) έγιναν όμορφες. Σε αυτό δεν οφείλεται τόσο το photoshop αλλα στα χρώματα που επικρατούσαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το τοπίο. Γιατί σε όλες έκανα ακριβός τα ίδια πράγματα (3 – 4 κουμπιά πατούσα, σάμπως δεν ήξερα να κάνω και περισσότερα)

Τώρα πείρα πολύ ανώτερη φωτογραφική μηχανή αλλα βγάζω πολλή χειρότερες φωτογραφίες…:lol::lol:

Άλλο και τούτο πάλι...

amyroukai
16/07/2017, 12:48
Το ότι καίει λάδι είναι νορμάλ. Τόσο πολύ λάδι όχι. Αν βάζεις 10/40 όπως λέει το manual εξηγείται εν μέρει. Μην το κρατάς 10000 που λέει το manual.
Ηλεκτρικά προβλήματα δεν έπρεπε να έχει...

Χρηστος FZR
16/07/2017, 23:07
το λαδι δεν το καιει, αλλα το εξαερωνει και περναει μεσα στο φιλτροκουτι, λογικο ειναι αυτο, αν ανοιξεις το φιλτροκουτι θα δεις μια λαδιλα κολημενη εσωτερικα. καποια ποσοτητα λαδιου πρεπει να καιει (ελαχιστη), σαν πολυστροφο μοτερ που ειναι. εκτος και αν εχει παρα πολυ φθαρμενα ελατηρια η τσιμουχακια βαλβιδων.

λαδι συμπληρωνω και εγω στο δικο μου, 150-200 μλ στα 1000 χλμ (μου αναβει λαμπακι λαδιου, το οποιο διαβαζει σταθμη και οχι πιεση), αναλογως τη χρηση.
το μοτερ μου ειναι τσεκαρισμενο οτι εχει καλα ελατηρια και τσιμουχακια βαλβιδων αλλαξα προσφατα, γιατι τρωγομουν και εγω σαν εσενα με το λαδι και παλι τα ιδια. βαζω ανεκαθεν καστρολ 15/50, δοκιμασα και μοτουλ και τα πεταξα αμεσως, αλλαξε ο ηχος του μοτερ και το σασμαν κοπαναγε.

οσον αφορα τα ηλεκτρικα, βρες ενα καλο μαστορι να την τσεκαρει και δεν θα σε ξαναφησει ποτε. συνηθως χαζοβλαβες παθαινουν.

καλα χιλιομετρα.

amyroukai
16/07/2017, 23:40
Το δικό μου φιλτροκούτι δεν έχει λαδιλα και μπιχλα. Από την εξάτμιση βγαίνει το λαδακι, τσεκαρισμενο. Κατανάλωση την ίδια που λες, με τραγικά μεγαλύτερη σε πίστα. Επίσης 15-50 ή 20-50, τις καλύτερες εντυπώσεις τις έχω από repsol αλλά δεν τα βρίσκω εύκολα.

Χρηστος FZR
17/07/2017, 00:19
με ζεστο μοτερ μετα απο βολτα, σηκωνω ντεποζιτο, αποσυνδεω το σωληνακι που παει απο το μοτερ στο φιλτροκουτι και βαζω μπροστα. μετα απο λιγο ξεκινησε απο το σωληνακι να βγαινει ελαχιστο εξατμισμενο λαδι και ετσι κατεληξα στο συμπερασμα οτι το περισοτερο λαδι που καιει το μηχανακι οφειλεται στην εξαερωση.
αυτο το πραγμα το εκανε ανεκαθεν απο τοτε που το αγορασα και παντα οταν εφευγα ταξιδι ειχα παντα ενα λιτρο λαδι μαζι μου. φετος που ασχοληθηκα και αλλαξα τα τσιμουχακια δεν ειδα καποια διαφορα στην καταναλωση. ισως το κανουν αυτο τα παλια γιαμαχα, δεν ξερω τι να πω.
σε ταξιδι 2.800 χιλιομετρων με νορμαλ ταχυτητες (εως 150) συμπληρωσα συνολικα 400 μλ λαδι.

chillipf
17/07/2017, 11:48
Πονεμένη ιστορία αυτά τα FZR με το λάδι.
Στο δικό μου (το '90 μοντέλο), στα τελευταία του πριν το δώσω,
πρόσθετα 1 (ένα) λίτρο λάδι, για Αθήνα-Τρίπολη (συμπεριλαμβανόμενης και της επιστροφής ασφαλώς).
Βαρέθηκα και το σχόλασα, θα μπορούσα βέβαια να το ανοίξω για έλεγχο-επισκευή, αλλά δεν..

nikma
17/07/2017, 20:55
Οδοιπορικό με τα όλα του!!! Κουκλάρα κι η Ανθή :)
Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο είναι που τους τα χώνεις και δεν τους χαρίζεσαι σε ότι στραβό βίωσες. ;)

NIKANTHI
18/07/2017, 00:24
Το ότι καίει λάδι είναι νορμάλ. Τόσο πολύ λάδι όχι. Αν βάζεις 10/40 όπως λέει το manual εξηγείται εν μέρει. Μην το κρατάς 10000 που λέει το manual.
Ηλεκτρικά προβλήματα δεν έπρεπε να έχει...

το λαδι δεν το καιει, αλλα το εξαερωνει και περναει μεσα στο φιλτροκουτι, λογικο ειναι αυτο, αν ανοιξεις το φιλτροκουτι θα δεις μια λαδιλα κολημενη εσωτερικα. καποια ποσοτητα λαδιου πρεπει να καιει (ελαχιστη), σαν πολυστροφο μοτερ που ειναι. εκτος και αν εχει παρα πολυ φθαρμενα ελατηρια η τσιμουχακια βαλβιδων.

λαδι συμπληρωνω και εγω στο δικο μου, 150-200 μλ στα 1000 χλμ (μου αναβει λαμπακι λαδιου, το οποιο διαβαζει σταθμη και οχι πιεση), αναλογως τη χρηση.
το μοτερ μου ειναι τσεκαρισμενο οτι εχει καλα ελατηρια και τσιμουχακια βαλβιδων αλλαξα προσφατα, γιατι τρωγομουν και εγω σαν εσενα με το λαδι και παλι τα ιδια. βαζω ανεκαθεν καστρολ 15/50, δοκιμασα και μοτουλ και τα πεταξα αμεσως, αλλαξε ο ηχος του μοτερ και το σασμαν κοπαναγε.

οσον αφορα τα ηλεκτρικα, βρες ενα καλο μαστορι να την τσεκαρει και δεν θα σε ξαναφησει ποτε. συνηθως χαζοβλαβες παθαινουν.

καλα χιλιομετρα.

Το δικό μου φιλτροκούτι δεν έχει λαδιλα και μπιχλα. Από την εξάτμιση βγαίνει το λαδακι, τσεκαρισμενο. Κατανάλωση την ίδια που λες, με τραγικά μεγαλύτερη σε πίστα. Επίσης 15-50 ή 20-50, τις καλύτερες εντυπώσεις τις έχω από repsol αλλά δεν τα βρίσκω εύκολα.

με ζεστο μοτερ μετα απο βολτα, σηκωνω ντεποζιτο, αποσυνδεω το σωληνακι που παει απο το μοτερ στο φιλτροκουτι και βαζω μπροστα. μετα απο λιγο ξεκινησε απο το σωληνακι να βγαινει ελαχιστο εξατμισμενο λαδι και ετσι κατεληξα στο συμπερασμα οτι το περισοτερο λαδι που καιει το μηχανακι οφειλεται στην εξαερωση.
αυτο το πραγμα το εκανε ανεκαθεν απο τοτε που το αγορασα και παντα οταν εφευγα ταξιδι ειχα παντα ενα λιτρο λαδι μαζι μου. φετος που ασχοληθηκα και αλλαξα τα τσιμουχακια δεν ειδα καποια διαφορα στην καταναλωση. ισως το κανουν αυτο τα παλια γιαμαχα, δεν ξερω τι να πω.
σε ταξιδι 2.800 χιλιομετρων με νορμαλ ταχυτητες (εως 150) συμπληρωσα συνολικα 400 μλ λαδι.

Πονεμένη ιστορία αυτά τα FZR με το λάδι.
Στο δικό μου (το '90 μοντέλο), στα τελευταία του πριν το δώσω,
πρόσθετα 1 (ένα) λίτρο λάδι, για Αθήνα-Τρίπολη (συμπεριλαμβανόμενης και της επιστροφής ασφαλώς).
Βαρέθηκα και το σχόλασα, θα μπορούσα βέβαια να το ανοίξω για έλεγχο-επισκευή, αλλά δεν..

Ευχαριστώ παλληκαρια για της συμβουλές σας

Ούτω η άλλως έφτασε ο καιρός να φύγω όποτε σε δυο εβδομάδες όλα θα φανουν

Αύριο έχω ραντεβού με ένα καινούργιο ηλεκτρολόγο που με πρότειναν για γενικο έλεγχο, και μετέπειτα για τοποθέτηση γρανάζια – αλυσίδα και πίσω φρένα …Και είμαι έτοιμος

Αν γυρίσω ομαλά πίσω από το ταξίδι πιθανον, θα το ψάξω το θέμα με τα λαδια, αν όχι μάλλον δεν θα το πάρω καλά και βλέπω να το ρίχνω σε κανένα φαράγγι…

ggs
18/07/2017, 21:11
Nikanthi , δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το ταξιδιωτικό..
Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω είπα :"εδώ υπάρχει ζουμί".

Το δικό σου και του magelanos τα έχω αφήσει για να τα διαβάσω στις χαλαρές στιγμές των διακοπών μου...με την ησυχία μου..σαν ενα ωραίο βιβλίο. ..

Ευχαριστώ

NIKANTHI
18/07/2017, 23:09
Οδοιπορικό με τα όλα του!!! Κουκλάρα κι η Ανθή :)
Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο είναι που τους τα χώνεις και δεν τους χαρίζεσαι σε ότι στραβό βίωσες. ;)

Σε ευχαριστώ ρε…

Σίγα μην τους χαρίσω!! Αυτό κατά την γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό σε ένα ταξιδιωτικό. Γιατί αν διηγείσαι μονο τα καλα και όχι τα στραβά κάποιος που πιθανόν μετα από εσένα ακολουθησει το ταξίδι σου… Δεν Θα είναι προετοιμασμένος για το τι θα μπορούσε να του συμβεί

Οτι η Άνθη είναι κουκλαρα δεν της το λεω μην το πάρει πάνω της…:lol::lol:

Nikanthi , δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το ταξιδιωτικό..
Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω είπα :"εδώ υπάρχει ζουμί".

Το δικό σου και του magelanos τα έχω αφήσει για να τα διαβάσω στις χαλαρές στιγμές των διακοπών μου...με την ησυχία μου..σαν ενα ωραίο βιβλίο. ..

Ευχαριστώ

Σε ευχαριστώ ρε…

Σου εύχομαι καλές διακοπές και καλές αναγνώσεις…

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/08/2017, 21:45
Φίλε Νίκο.τωρα τελείωσα το ταξιδιωτικό σου.Σκεφτηκα να το εκτυπώσω σεΑ4 καινά το διαβάζω αραιά και που.Πραγματικα αγγίζει ένα καλλιτεχνικό χιουμοριστικο βιβλίο που δε σε αφήνει να Πάρης ανάσα.Κοιμομουν και ανυπομονούσα να ξυπνήσω να συνεχίσω το διάβασμα.
Λογικά τώρα πρέπει να βρίσκεστε σε καπιο επόμενο.Αν κατάλαβα καλά.Σου εύχομαι ότι καλύτερο αν κανείς να είσαι πάντα έτσι αυθόρμητος και χύμα γιατί αυτο μετράει στη ζωή.Ευχαριστουμε που το μειραστικες.Ειναι ένα καλό μάθημα ότι τα όνοιρα βγενουν αληθινά.

Υ.Γ Ρε συ με προβλημάτισες λίγο εκεί που πλήρωσες 30 ευρώ όταν βγήκες από αυτοστραντα.Τοσο είναι τα διόδια στην Ιταλία?

Χρηστος FZR
04/08/2017, 15:14
στην ιταλια οταν μπαινεις εθνικη οδο παιρνεις ενα χαρτακι και οταν ερθει η ωρα να βγεις απο εθνικη δινεις αυτο το χαρτι, υπολογιζονται τα χλμ που εκανες και πληρωνεις αναλογως.
διοδια εχει μονο σε εισοδο και εξοδο της εθνικης, οχι το δικο μας το χαλι, σταματα - ξεκινα καθε τοσο.

MG
04/08/2017, 21:28
Αγαπητε συμφορουμιτη, συγχαρητηρια για το ταξιδι σου και γιατι καταφερνεις να κανεις τα ονειρα σου πραξη...

Ετσι πρεπει να μοιραζομαστε ολοι την οποια εμπειρια μας για να αποτελει εμπνευση για τους αλλους και ισως κινητρο.

Να εισαι καλα, ορθιος δυνατος και ταξιδιαρης παντα. :beer::beer::beer:

KostRider
11/08/2017, 03:55
φιλε Νικο, με ταξιδεψες κι εμενα,απλα respect!!! :beer:

NIKANTHI
27/08/2017, 09:28
Φίλε Νίκο.τωρα τελείωσα το ταξιδιωτικό σου.Σκεφτηκα να το εκτυπώσω σεΑ4 καινά το διαβάζω αραιά και που.Πραγματικα αγγίζει ένα καλλιτεχνικό χιουμοριστικο βιβλίο που δε σε αφήνει να Πάρης ανάσα.Κοιμομουν και ανυπομονούσα να ξυπνήσω να συνεχίσω το διάβασμα.
Λογικά τώρα πρέπει να βρίσκεστε σε καπιο επόμενο.Αν κατάλαβα καλά.Σου εύχομαι ότι καλύτερο αν κανείς να είσαι πάντα έτσι αυθόρμητος και χύμα γιατί αυτο μετράει στη ζωή.Ευχαριστουμε που το μειραστικες.Ειναι ένα καλό μάθημα ότι τα όνοιρα βγενουν αληθινά.

Υ.Γ Ρε συ με προβλημάτισες λίγο εκεί που πλήρωσες 30 ευρώ όταν βγήκες από αυτοστραντα.Τοσο είναι τα διόδια στην Ιταλία?

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…

Ναι έχει λίγες μέρες που γύρισα και προσπαθω να προσαρμοστο και παλι στην ελληνικη πραγματικότητα. Ευτυχώς το φειζερ ολοκλήρωσε το ταξίδι και γλίτωσε το sky diving προς το φαράγγι…

τώρα με το που μπω για τα καλά στους ρυθμούς μου θα ξεκινήσω να γραφω το φετινό αλλα και να δημοσιεύσω κάποια παλιότερα και κάποια μεταγενέστερα ταξιδιωτικά που είναι από πλευράς γέλιου πολύ ανώτερα από το νορβηγικό…. ΑΛΛΑ ευτυχώς με λιγότερες φωτογραφίες!!!

με ξέσκισαν στα διόδια…. με ξέσκισαν!!! αφού είπα να μην ξαναπατήσω το πόδι μου στην Ιταλία. από την Βενετία για να πάω Γαλλία στο Chamonix παίζει να πλήρωσα για 500 χιλιόμετρα, 100 ευρω διόδια.
συνέχεια πλήρωνα και όταν τελείωσε η εθνική και ειπα επιτέλους γλίτωσα… οι ιταλοί μου ειχαν άλλο σχέδιο… κάθε 10 χιλιόμετρα ειχε διόδια και πλήρωνα ανα δέκα χιλιόμετρα πενταευρα!!! με ξέσκισαν!!!:a016::a016:

το καλύτερο όμως ήταν όταν έφτασα στα σύνορα με Γαλλία και έπρεπε να διασχίσω ένα τούνελ σταματαω και εγω και με λεει 30!!!

- τι 30?
- ευρω :roflmao::roflmao:

ο καλύτερος τρόπος για έμενα να πας κεντρική Γαλλία είναι να πας από Βενετία Αυστρία να πληρώσεις 5 ευρώ βιγνετα για μια εβδομάδα και από εκεί να πας Ελβετία όπου θα πληρώσεις 35 βιγνετα για ένα όμως χρόνο οποτε εχεις βιγνετες και για την επιστροφη... Η αν σου αρεσει αν ξαναπας!! :):) και από εκει έφτασες Γαλλία…

ε δεν ήξερες ε δεν ροταγες!!!

Αγαπητε συμφορουμιτη, συγχαρητηρια για το ταξιδι σου και γιατι καταφερνεις να κανεις τα ονειρα σου πραξη...

Ετσι πρεπει να μοιραζομαστε ολοι την οποια εμπειρια μας για να αποτελει εμπνευση για τους αλλους και ισως κινητρο.

Να εισαι καλα, ορθιος δυνατος και ταξιδιαρης παντα. :beer::beer::beer:

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

και εγώ έτσι κάποτε διάβαζα ταξιδιωτικά άλλον και μου γεννήθηκε η επιθυμία κάποτε να μπορέσω να κάνω και εγω κατι ανάλογο, και έτσι υλοποιήθηκε αυτό το ταξίδι.

αν δεν έγραφαν οι παλιότεροι ταξιδευτές ταξιδιωτικά εγω αποκλείεται να πήγαινα πουθενά… η αν πήγαινα θα πήγαινα μονο με τουριστικό λεωφορείο

φιλε Νικο, με ταξιδεψες κι εμενα,απλα respect!!! :beer:

ευχαριστώ ευχαριστώ :):):)