PDA

View Full Version : Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών

Σελίδες : 1 [2] 3

sniper
29/09/2017, 14:51
Κάπως έτσι, βλέπε παρακάτω, ήταν η δική μου μοτοσικλετική πορεία. Κάπου στα μέσα, σκέφτηκα σαν τον Μπάμπη. Ευτυχώς μου πέρασε γρήγορα.

1. Ας ξεκινήσω με ένα 600 γυμνό.
2. Πφ δεν πάει βήμα. 1000άρι SS γιατί είμαι ο μελλοντικός Rossi.
3. Ας πάρω κι ένα γιαπωνέζικο μονοκύλινδρο 600 για την πόλη, να μην ταλαιπωρώ το 1000.
4. Το μονοκύλινδρο είναι πολύ λίγο και το 1000 μου πέφτει πολύ. Ας πάρω ένα ευρωπαϊκό μονοκύλινδρο 650, που βρίσκεται κάπου στη μέση.
5. Εμ, όχι ακριβώς στη μέση. Ένα ίδιο, παρακαλώ, αλλά λίγο πιο δυνατό.
6. Έχουν κοπεί οι βόλτες εκτός, οπότε με ένα μονοκύλινδρο 250αράκι κάνω την καθημερινή δουλειά μου άνετα και οικονομικά.
7. Αρχίδια. Ας το κάνω 400.
8. Μπα, δεν κάνει. Ας δοκιμάσω ένα δικύλινδρο 700άρι.

Ναι, το πήρα λίγο ανάποδα. :D

Εχμμμμμμ έτσι καταλήγουμε στην μέλλουσα σύζυγο, όχι στο μηχανάκι μας.

RAMMSTEIN
29/09/2017, 15:27
Για τα πόσα άλογα χρειάζονται για να φτασεις μια ταχύτητα, ή για ποιον άλλο λόγο θες άλογα ή κυβικά.

+666

devil's animal
29/09/2017, 15:56
Αγαπημένο θέμα, .... μιας και πάνω από 110-130 δεν πάω, ειδικά εντός πόλης άμα δεν βγεις Αττική Οδό δεν έχεις και πού να πας τόσο με σχετική ασφάλεια. ....

χμμ...εχεις και εσυ καποιο δικιο...

αλλα σκεψου οτι υπαρχουν και καποιοι που πιανουν 170αρες σε κατοικημενες περιοχες γιατι...ετσι...

giorgosb
29/09/2017, 16:17
ρε σεις μην γινεστε γραφικοι με το να αναπολειτε παλιες "δοξες" που με ενα 250αρακι,125αρακι ή 50αρακι κανατε τα παντα και γουσταρατε...
πλεον εχουν αλλαξει τα γουστα...
παλια γινοντουσαν αυτα γιατι υπηρχε ανεχεια...

Δε νομιζω οτι γινεται κανεις γραφικος αν θυμαται απο που ξεκινησε. Προσωπικα το θεωρω σημαντικο.

Ουτε τα γουστα φταινε ουτε η ανεχεια. Πιστευω παλια για να ακολουθησεις την εποχη σου, με ενα 250αρι ησουν οκ, με ενα καλο στερεοφωνικο ή ενα βιντεο. Τωρα για να ακολουθει ενας ανθρωπος την εποχη του "πρεπει" να αγορασει υπολογιστη, κινητο, ταμπλετ, smart tv, gps, drone, action camera κλπ κλπ. Η καθε εποχη ειχε τα "πρεπει" της, απλα τοτε δεν ηταν τοσα πολλα. Κι επισης τωρα δεν αρκουμαστε σε απλες συσκευες, θελουμε premium. Δε λεω να γυρισουμε τεχνολογικα στο '80, αλλα τη στιγμη που ενας μισθος ειναι 580 ευρω πως γινεται να θεωρειται νορμαλ/cool/λογικο καποιος να σκαει 800-900 ευρω για κινητο, που οντως ειναι φοβερο μηχανημα, αντι για ενα "απλο" των 250 που θα κανει την ιδια δουλεια (ιντερνετ, fb, viber). Πως γινεται να θεωρειται νορμαλ/cool/λογικο καποιος να δινει 25.000 για mega adventure μηχανες, που οντως ειναι απιστευτα εργαλεια, αλλα την ιδια στιγμη με 40.000-50.000 αγοραζεις σπιτι πχ. Παντα υπηρχαν ανθρωποι με λεφτα γι αυτο και τετοια προιοντα ηταν για λιγους. Πλεον ομως η νοοτροπια του premium εχει περασει στο συλλογικο ασυνειδητο χαμηλοτερων κοινωνικων/οικονομικων στρωματων γι αυτο και βλεπουμε τρελες πωλησεις σε αυτα τα προιοντα.

Μηπως εχουμε χασει τη μπαλα;Στα δικα μου ματια, οι μονοι κερδισμενοι απ αυτο ειναι οι μεγαλες εταιρειες που καταφεραν να περασουν αυτη τη νοοτροπια και σε βαθος χρονου πιστευω θα φανει ποσο χαμενοι ημασταν εμεις που σπαταλησαμε χρονο και χρημα σε ανυπαρκτες αναγκες. Μηπως θα πρεπει να κοιταμε που και που πισω;

BabisStinson
29/09/2017, 18:24
Aπό αυτό και μόνο ακυρώνεται όλο το υπόλοιπο κείμενο.

Έχουμε αρκετά διαφορετική άποψη λοιπόν, αλλά το να λες ότι ακυρώνεται όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι τουλάχιστον υπερβολικό. Τέλος πάντων, αυτή είναι η άποψη μου, ένα τελευταίο επιχείρημα, δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να πιάσει μια μηχανή 300 κυβικά τα 110-130 χλμ/ω. Έχω φίλο με Ninja 300, μια χαρά βόλτες πάμε παρέα..

Ένας από τους βασικούς λόγους που έχω σταματήσει να πολυσυμμέτεχω και σε αυτό αλλά και σε άλλο παρόμοιο φόρουμ είναι αυτές οι απόλυτες απαντήσεις. Δεν θα συνεχίσω άλλο, καλή συνέχεια.

Live2ride
29/09/2017, 18:37
Εγώ έτσι όπως το βλέπω ή έχεις ένα "γαϊδούρι" για καθημερινή χρήση όπου θα κάνει τα πάντα, δουλειά, φόρτωμα σουπερ μαρκετ, οικονομία, άνεση δικαβαλου, φτηνό σέρβις τέλη, δηλαδή ένα παπί η σκούτερ και από την άλλη έχεις το κτήνος στο γκαράζ για ξεκαυλωμα.
Αν οι ανάγκες δεν σε αφήνουν να έχεις το κτήνος και μόνο ένα all around όχημα προσωπικά στην ηλικία μου σιγά μην αγόραζα 250cc vstrom, cbr και ου τό καθεξής παπαριτσα που είναι σαν γκόμενα με τροφική ανορεξία.
Megascooter μέχρι 250-350cc και άντε γεια.

stefanos
29/09/2017, 21:39
Εγώ έτσι όπως το βλέπω ή έχεις ένα "γαϊδούρι" για καθημερινή χρήση όπου θα κάνει τα πάντα, δουλειά, φόρτωμα σουπερ μαρκετ, οικονομία, άνεση δικαβαλου, φτηνό σέρβις τέλη, δηλαδή ένα παπί η σκούτερ και από την άλλη έχεις το κτήνος στο γκαράζ για ξεκαυλωμα.
Αν οι ανάγκες δεν σε αφήνουν να έχεις το κτήνος και μόνο ένα all around όχημα προσωπικά στην ηλικία μου σιγά μην αγόραζα 250cc vstrom, cbr και ου τό καθεξής παπαριτσα που είναι σαν γκόμενα με τροφική ανορεξία.
Megascooter μέχρι 250-350cc και άντε γεια.

Όλο το ζουμί αυτό είναι.
Τα "μικρά " που βγάζουν είναι απομίμηση μοτοσυκλέτας.
Το μόνο που υπάρχει είναι παπιά και σκούτερ γι αυτούς που κυκλοφορούν καθημερινά.

o_gavros
29/09/2017, 22:22
χμμ...εχεις και εσυ καποιο δικιο...

αλλα σκεψου οτι υπαρχουν και καποιοι που πιανουν 170αρες σε κατοικημενες περιοχες γιατι...ετσι...
Την πλειοψηφία των φορών καλοί μαλάκες είναι οι εν λόγω κάποιοι.
Δε θα ξεχάσω έναν τετοιο που υπό την ιδιότητα του μαλακα έπιασε κάπου τόσα μέσα στη Νικαια και σκότωσε με το τδμ του ένα κοριτσάκι που γυρναγε απο το φροντιστήριο.

Δε νομιζω οτι γινεται κανεις γραφικος αν θυμαται απο που ξεκινησε. Προσωπικα το θεωρω σημαντικο.

Ουτε τα γουστα φταινε ουτε η ανεχεια. Πιστευω παλια για να ακολουθησεις την εποχη σου, με ενα 250αρι ησουν οκ, με ενα καλο στερεοφωνικο ή ενα βιντεο. Τωρα για να ακολουθει ενας ανθρωπος την εποχη του "πρεπει" να αγορασει υπολογιστη, κινητο, ταμπλετ, smart tv, gps, drone, action camera κλπ κλπ. Η καθε εποχη ειχε τα "πρεπει" της, απλα τοτε δεν ηταν τοσα πολλα. Κι επισης τωρα δεν αρκουμαστε σε απλες συσκευες, θελουμε premium. Δε λεω να γυρισουμε τεχνολογικα στο '80, αλλα τη στιγμη που ενας μισθος ειναι 580 ευρω πως γινεται να θεωρειται νορμαλ/cool/λογικο καποιος να σκαει 800-900 ευρω για κινητο, που οντως ειναι φοβερο μηχανημα, αντι για ενα "απλο" των 250 που θα κανει την ιδια δουλεια (ιντερνετ, fb, viber). Πως γινεται να θεωρειται νορμαλ/cool/λογικο καποιος να δινει 25.000 για mega adventure μηχανες, που οντως ειναι απιστευτα εργαλεια, αλλα την ιδια στιγμη με 40.000-50.000 αγοραζεις σπιτι πχ. Παντα υπηρχαν ανθρωποι με λεφτα γι αυτο και τετοια προιοντα ηταν για λιγους. Πλεον ομως η νοοτροπια του premium εχει περασει στο συλλογικο ασυνειδητο χαμηλοτερων κοινωνικων/οικονομικων στρωματων γι αυτο και βλεπουμε τρελες πωλησεις σε αυτα τα προιοντα.

Μηπως εχουμε χασει τη μπαλα;Στα δικα μου ματια, οι μονοι κερδισμενοι απ αυτο ειναι οι μεγαλες εταιρειες που καταφεραν να περασουν αυτη τη νοοτροπια και σε βαθος χρονου πιστευω θα φανει ποσο χαμενοι ημασταν εμεις που σπαταλησαμε χρονο και χρημα σε ανυπαρκτες αναγκες. Μηπως θα πρεπει να κοιταμε που και που πισω;
:a10:

doctoras
29/09/2017, 22:41
Θα μπορούσα να έχω για το υπόλοιπο του βιου μου ενα SR400 ομως δεν διατίθενται τα λεφτα πια για κατι τετοιο.
Καλοβλεπω κινέζο(μιας και καμια αλλη σχολη δεν παραγει κατι τετοιο και σε αυτο το μπατζετ)εαν το μοτερ του δεν ειναι "πειραματίζομαι για να μαθω" αλλα καποια παλιας ιαπωνεζικης copy βασης με λεφτα 3800 κουτι ειναι οτι πρεπει για ολες τις χρησεις ακομη και RTW, το ονομα αυτου:
Daytona rockstar400(με 28 ολόκληρα άλογα ιπποδύναμη).

Εχω περασει απο κυβικά πολλα και λιγα με ενα τέτοιου στυλ δικυκλο θα εκανα την βολτα μου χαλλλαρα μιας και ειναι προαπαιτούμενο πια για μενα. Θελω να βλεπω δίκυκλα βολτας που να με χαλαρώνουν και οχι να με πριζωνουν.

doctoras
29/09/2017, 22:45
Πάρτε και μια φώτο
388732

MG
30/09/2017, 11:12
με λεφτα 3800 κουτι ειναι οτι πρεπει για ολες τις χρησεις ακομη και RTW, το ονομα αυτου:
Daytona rockstar400(με 28 ολόκληρα άλογα ιπποδύναμη).

Προσωπικα θεωρω χαζο να δωσεις 3800 και να παρεις το κινεζικο, το οποιο ας πουμε ειναι ο κινητηρας του καλος, τα πλαστικα, συνδεσμοι, τα τυπου νικελ κλπ περιφερειακα θα ειναι σε 2 χρονια οπως σε ενα cb 400 μετα απο 15 χρονια...

με αυτα τα λεφτα φιλε εχεις παρα πολλες επιλογες.... μεταχειρισμενες αλλα πολυ καλυτερες. Αποψη μου :beer:

devil's animal
30/09/2017, 11:29
Την πλειοψηφία των φορών καλοί μαλάκες είναι οι εν λόγω κάποιοι.
Δε θα ξεχάσω έναν τετοιο που υπό την ιδιότητα του μαλακα έπιασε κάπου τόσα μέσα στη Νικαια και σκότωσε με το τδμ του ένα κοριτσάκι που γυρναγε απο το φροντιστήριο.

shit happens...
και δεν συζηταμε την περιπτωση που θα γινει η στραβη...
συζηταμε κατα ποσο ειναι ευχαριστηση για εναν εμπειρο να οδηγει ενα μικρου κυβισμου μηχανακι...

αλλωστε στραβες συμβαινουν και θα συμβαινουν...και με πολυ λιγοτερα χλμ...και ελατε πειτε μου οτι τηρειτε τα ορια του ΚΟΚ μεσα στην πολη...
αλλα εμενα με ξεπερναει το "διαλεγω λιγα κυβικα, οχι γιατι ειναι οικονομικο, αλλα γιατι με καλυπτει και δεν παω πλεον πανω απο 100χλμ/ωρα"...

και για τον φιλο που ειπε να κρατησω την πισινη γιατι ποτε δεν ξερεις...
ναι, την κραταω την πισινη στην περιπτωση που δεν θα μπορω να αντεξω οικονομικα την καταναλωση βενζινης της μεγαλης μηχανης και τα γενικοτερα εξοδα που την περιβαλλουν (δλδ λαστιχα, σερβις, κλπ)...δλδ οικονομικα και παλι...οχι λογω ηρεμιας και ευχαριστησης...

τα γεραματα μου τα εχω σκεφτει με ενα τεραστιο muscle απο 1200cc και πανω (zrx, xjr, cb, gsx) για την πολη και τις χαλαρες μου βολτες και ισως ενα τουριστικο απο χιλια και πανω για τις μεγαλυτερες βολτες και τα ταξιδια μου...
αν δεν μπορω και τα 2, τοτε σιγουρα θα επιλεξω το muscle...

o_gavros
30/09/2017, 12:01
ναι αλλά τα shit συνήθως (δηλαδη τι συνήθως,πάντα σχεδόν) happen όταν η μαλακία πάει σύννεφο.
Δεν κυρρήτω, αλλά δε θα επικροτήσω κιόλας την ανοιχτή παραδοχή της 170αρας στα στενά δρομακια μας.
Δεν σου μιλάω για δρόμους σα τη Συγγρού ή την Καβάλας,με πιάνεις φαντάζομαι.

Όσο για το θέμα εδώ, προφανώς δε θα ταιριάξουν όλες οι απόψεις γιατί ο καθείς έχει το δικό του τρόπο σκέψης.
Το έχω δει κι εγώ πάντως, μεσηλικες αναβάτες να προτιμούν την άνεση ενός μικρότερου.
Ίσως περα απο την οικονομία του θέματος, να είναι και μια πιο σέηφ προσέγγιση στο γενικότερο "εξωτικού" για πολλούς θέμα μοτοσυκλέτα.

zephyr1
30/09/2017, 12:41
Όλο το ζουμί αυτό είναι.
Τα "μικρά " που βγάζουν είναι απομίμηση μοτοσυκλέτας.
Το μόνο που υπάρχει είναι παπιά και σκούτερ γι αυτούς που κυκλοφορούν καθημερινά.

Cbr 125r ,04' με 20.000χλμ.αγορα ,σημερα εχει 97.000χλμ ,ποτε δεν περιμενα οτι καποιο μηχανακι σ αυτα τα κυβικα θα μπορουσε να προσφερει τοσα πολλα με τοσο λιγα εξοδα.

Modenas kriss 125cc 3 φορες μπιστονι μπιελα,ιδια συντηρηση ιδια χλμ. καθημερινα.

Μεγαλο πλεον δεν υπαρχει τπτ,και βεβαια λογω ασυμφορης καθημερινης μετακινησης.Θεμα καwλας δεν το συζηταμε,μερα με την νυχτα,απλα μετα απ αυτο που εχω βιωσει με το συγκεκριμενο 125αρι δεν ξερω ακομα και αν ειχα την δυνατοτητα μεγαλυτερης παλι,αν πραγματικα αξιζει να καλυπτεις 100χλμ. ημερισιως με πολυ περισσοτερα εξοδα-φθορες-κτλ.

doctoras
30/09/2017, 14:55
Προσωπικα θεωρω χαζο να δωσεις 3800 και να παρεις το κινεζικο, το οποιο ας πουμε ειναι ο κινητηρας του καλος, τα πλαστικα, συνδεσμοι, τα τυπου νικελ κλπ περιφερειακα θα ειναι σε 2 χρονια οπως σε ενα cb 400 μετα απο 15 χρονια...

με αυτα τα λεφτα φιλε εχεις παρα πολλες επιλογες.... μεταχειρισμενες αλλα πολυ καλυτερες. Αποψη μου :beer:

Φιλε η κατηγορία αυτη ειναι η ρετρό μοντερν κλασικ μεχρι και cruiser να σου πω
Σε μεταχειρισμένο μπορεις να βρεις μονο ενα MG V7 τα οποια ειναι ενα-δυο μεταχειρισμένα τα οποια εαν ο προηγούμενος δεν ένιωθε μπορει να πλερωσεις πολλα σε φθορες σε διαφορικά ηλεκτρικά μεχρι μηχανικα μέρη..απο cruiser το νεοτερο μεχρι 600cc να σου βαλω πρεπει να πας πίσω καμια 20ρια χρόνια..
Οποτε ουσιαστικα δεν υπάρχει μεταχειρισμένο.

Το cb400sf που ανεφερες ειναι sport naked, δηλαδη αλλο πραμα και 20ετιας επισης

Απο την αλλη τα χερια μου πιάνουν, τα βασικα τα κάνω με πιο πολυ μερακι απο τα μαστορια αυτα το μοτερ τι εχει, μια διβαλβιδη κεφαλη με μονο εκκεντροφορο και κοκορακια. Χωρις φεριγκ χωρις τιποτα βαζεις χερι πανεύκολα βγαζεις σελα και το μεταλλικο ρεζερβουάρ σηκώνεις στο διπλο σταντ και κανεις τα σερβις α-νε-τα.

Αυτη η κατηγορια των ρετρο μοντερν κλασικ 125-400 καλπαζει σε γαλια ισπανια ιταλια και ειναι πολλες οι εταιριες με κινεζο-ινδικο background
Μια ακομη νεα συνεργασια που ακούγεται ειναι της τσεχικης java που θα μπει στην προαναφερόμενη κατηγορια

RAMMSTEIN
30/09/2017, 15:56
αυτα τα θεματα εχουν πολυ πλακα
ειναι πηγαδια διχως πατο, κοινος δεν βγαινει ποτε ακρη
ανθρωποι με διαφορετικο background, διαφορετικη προσεγγιση στην μοτοσυκλετα, διαφορετικες εμπειριες, διαφορετικα θελω, διαφορετικες ικανοτητες , διαφορετικες φοβιες, διαφορετικες καθημερινες υποχρεωσεις, διαφορετικες τσεπες, διαφορετικες καβλες προσπαθουν να συμφωνησουν και να πεισουν τον απεναντι οτι η υποκειμενικη τους αποψη ειναι το αντικειμενικα σωστο σε ενα θεμα που εν τελη δεν εχει σωστο και λαθος
γιαυτο λατρευω τα φορουμ χαχαχαχαχ

να πω λοιπον και γω την υποκειμενικη μου βλακεια που βεβαια την θεωρω αντικειμενικα σωστη

ξενερωνω με τις μοτοσυκλετες μικρου κυβισμου (εξαιρουνται καθαροαιμα, εντουρο και παρομοια πριονια)
τις βαριεμαι με κοιμιζουν με ξενερωνουν με κανουν να μην θελω να καβαλησω ενα πραγμα
δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου πλεον σε ενα παπακι η σε ενα 250 και να λεω οτι απολαμβανω τον μοτοσυκλετισμο, τακανα στα 17 μου αυτα, δεν βγαινει πλεον

δεν τον εχω μικρο (ετσι μου εχουν πει εστω:nono:) για να προλαβω αυτους που θα σκεφτουν οτι ψαχνω τον χαμενο μου ανδρισμο στα κυβικα
και ουτε πλουσιος ειμαι να σερνω βενζιναδικο απο πισω μου αλλα εχω βαλει τις προτεραιοτητες μου και εχω κοψει απο αλλου γιατι γουσταρω να τα σκαω σε βενζινες και σε σερβις και σε λαστιχα προκειμενου να καβαλω αυτο που μου κανει κεφι και με κανει χαρουμενο

η ταχυτητα και η επιταχυνση ειναι πρεζα και γω δηλωνω εξαρτημενος, και μια μικρου κυβισμου δεν μπορει να μου δωσει την δοση μου
και να εχω υπαρξει στο παρελθον ο μαλακας που περναγε σπασμενος στα κωλοστενα (ημουν μικρος και αμυαλος) , τωρα κανω σοφοτερες επιλογες οταν θελω να τρεξω
η ανεση και η ευκολια στο ταξιδι ειναι ευχαριστηση, μια ευχαριστηση που πλεον αποζητω οταν ταξιδευω. και ναι με 250 εχουν γυρισει ολο τον κοσμο αλλα ανετοι δεν ηταν οπως και να γινει
η φασαρια που βγαινει απο την εξατμιση στα δικα μου αυτια ειναι μουσικη και μιας και δεν φοραω mp3 την ωρα που οδηγαω ναι θελω να την ακουω,
και επειδη εμεις οι αλητες οι μηχανοβιοι ειμαστε και λιγο ματακιδες, ε ναι ρε φιλε γουσταρω να βλεπω την μηχανη μου και να φτιαχνομαι οχι να σκεφτομαι ποσο θα μου κοστισει
ειναι σαν να μπαινεις στην κρεβατοκαμαρα και να εχεις διαλεξει την γκομενα που θα σου στοιχισει λιγοτερο στα ψωνια και οχι αυτη που πραγματικα θες να κοιμηθεις μαζι της

υπαρχουν βεβαια παντα ανθρωποι που οντως την βρισκουν και γουσταρουν με μικροτερες μοτοσυκλετες και αν ο αλλος ειναι χαρουμενος εμενα μου αρκει και μου περισευει
οπως υπαρχουν και περιπτωσεις αρκετες πλεον στις μερες μας που το οικονομικο ερχεται πριν απο την καβλα και κανεις δεν μπορει να πει κουβεντα, respect μονο που συνεχιζουν και καβαλανε ας ειναι και 50αρακια

αλλα ολοι οι υπολοιποι μην πατε να με πεισετε οτι οι μικρες μηχανες ειναι προτιμοτερες βολικοτερες πιο χρηστικες πιο πιο πιο απο αυτες μεγαλου κυβισμου
και προς θεου οχι με επιχειρηματα που εμπεριεχουν μεσα την λεξη ευρω, (εξαιρειται η κατηγορια των οσων εχουν οικονομικο προβλημα εννοειται) οι υπολοιποι αν μετρατε το χιλ , το σερβις και το κοστος της λαμπας και την ασφαλεια προκειμενου να σας αρεσει η μηχανη σας θαρρω πως εχετε χασει το μεγαλυτερο κοματι ευχαριστησης που μπορει να σου προσφερει μια μηχανη, την ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ.

και για να κλεισω, επειδη τοχω συναντησει πολλες φορες , ας μην μπερδευουμε το δεν μπορω, φοβαμαι , δεν εχω ακομα την απαραιτητη εμπειρια, κτλ κτλ κτλ για να οδηγησω την ταδε μηχανη, με το δεν ειναι καλη μωρε αυτη μλκια ειναι ψηλη, βαρια, ανευ λογου γρηγορη και παει λεγοντας.
οχι, εσυ δεν εισαι καλος ακομα για αυτη, οχι αυτη για σενα
γιατι στην ελλαδα οταν δεν μπορουμε να κανουμε κατι το κακιζουμε για να νιωσουμε καλυτερα αντι να παραδεχτουμε την ασχετοσυνη μας και να κοιταξουμε να βελτιωθουμε

ολα αυτα ειναι καθαρα προσωπικη αποψη και δεν εννοω τπτ για κανεναν προς θεου ειδικα απο εδω μεσα μιας και δεν σας ξερω κιολας, μην αρχισετε να βαρατε απο παντου

toyar
30/09/2017, 16:02
τα παντα ειναι θεμα χρησης....
επισης η ξεγνοιασια που μπορει να σου προφερει μια μοτο εχει αμεση σχεση με τα διαθεσιμα ευρω γιατι αν δεν εχεις να βαλεις βενζινη σερβις και λαστιχα εισαι πιο πολυ ματακιας παρα μηχανοβιος γιατι θα την παρεις και θα καταληξεις να κατσεις να την κοιτας

ΤάκηςΜπ
30/09/2017, 16:07
αυτα...παντου

αν εξαιρέσεις το μέρος με τα λεφτά(το ότι κάποιος έχει λεφτά δεν σημαίνει πως πρέπει να τα σκορπάει και όταν 2 μηχανές τον καλύπτουν απόλυτα,το λογικό κατά τη γνώμη μου είναι το να επιλέξει την πιο vfm επιλογή,όταν έχεις νορμάλ λεφτά βέβαια,δεν μιλάω για εκατομμυριούχους) όλο το υπόλοιπο σεντόνι πολύ well put and said.

taisteal
30/09/2017, 16:13

:beer::beer::beer:

ggs
30/09/2017, 16:37
Καλά, και παλιά που είχαμε μικρά κυβικά και κάναμε την δουλειά μας, δεν το κάναμε γιατί είχαμε καταναλωτική συνείδηση.. λεφτά δεν είχαμε..:lol:
Οι μηχανές ήταν το ίδιο (μην πω και περισσότερο) ακριβές, λιγότερη προσφορά, ακριβότερα τα πάντα.

Τώρα , προφανώς οποίος έκ των πραγμάτων αναγκάζεται (για λόγους οικονομικούς, διπλώματος, ευκολίας στην πόλη) να πάρει μικρή μηχανή,πολύ καλά κάνει.

Φυσικά ,δεν μιλάμε ούτε και για όσους μπορούν να δώσουν 20000 Χιλ για μηχανή.

Το θέμα είναι αν κάποιος που του αρέσει το σπορ και η μοτοσυκλέτα και μπορεί να δώσει πχ 5-6-7000 Χιλ. και να πάρει μία μηχανή με αρκετά κυβικά και ίππους ,θα επιλέξει συνειδητά κάτι μικρό,όχι γιατί είναι οικονομικό, αλλά γιατί βγάζει τα γούστα του και με αυτό

doctoras
30/09/2017, 16:38
Ραμσταιν το πρωτο σκέλος σου σωστο γραφουμε την αποψη μας λογιο λογιο φρουτα απο ολες τις ρατσες ώριμα αγουρα ξινά γλυκά κλπ
Το θεμα απο οτι καταλαβα δημιουργήθηκε οχι για σενα και μερικους ακομη να πουλήσουν τη χιλιαρα για παρουν 125cc..
Αλλα για να γινει μια συζήτηση απο την σφυγμομέτρηση του κυκλου του καθενος μας σχετικα με την αγορα 50-300cc απο πιο ηλικιακά αγοραστικο κοινο και με τι εμπειρία.
Αυτο ειναι το θεμα
Εγω που τοποθετούμαι 180μοιρες πια απο την πρεζα της ταχυτητας που λες με χαρα διαπιστώνω πως ειτε σκουτερ ειτε μκτοσυκλετες 125-250cc ολες τις ηλικιες πανω και οχι μονο πιτσιρικάδες(18-24) οπως καποιοι υποστηρίζουν.
Και λεω χαρα για τον βασικο θεμα των τροχαιων και θανατηφόρων ατυχημάτων εχεις πολλα κυβικα και αλογα δεν εισαι καλα εκπαιδευμενος(skills) προσθεσε την ελλιπέστατη ενημερωση σχετικα με το δυκικλο, την φανταστικη ελληνική παιδεια και το τσαχπινικο ελληνικο ταμπεραμέντο γεμίζεις ευκολα μνηματα κλαινε οι χηρες κλαινε και τα ορφανά
Εαν τουλαχιστο εχεις κατι ταπεινο και ντεγκαβλε μπας και σωθουν μερικοι παραπάνω..

ggs
30/09/2017, 16:49
Ραμσταιν το πρωτο σκέλος σου σωστο γραφουμε την αποψη μας λογιο λογιο φρουτα απο ολες τις ρατσες ώριμα αγουρα ξινά γλυκά κλπ
Το θεμα απο οτι καταλαβα δημιουργήθηκε οχι για σενα και μερικους ακομη να πουλήσουν τη χιλιαρα για παρουν 125cc..
Αλλα για να γινει μια συζήτηση απο την σφυγμομέτρηση του κυκλου του καθενος μας σχετικα με την αγορα 50-300cc απο πιο ηλικιακά αγοραστικο κοινο και με τι εμπειρία.
Αυτο ειναι το θεμα
Εγω που τοποθετούμαι 180μοιρες πια απο την πρεζα της ταχυτητας που λες με χαρα διαπιστώνω πως ειτε σκουτερ ειτε μκτοσυκλετες 125-250cc ολες τις ηλικιες πανω και οχι μονο πιτσιρικάδες(18-24) οπως καποιοι υποστηρίζουν.
Και λεω χαρα για τον βασικο θεμα των τροχαιων και θανατηφόρων ατυχημάτων εχεις πολλα κυβικα και αλογα δεν εισαι καλα εκπαιδευμενος(skills) προσθεσε την ελλιπέστατη ενημερωση σχετικα με το δυκικλο, την φανταστικη ελληνική παιδεια και το τσαχπινικο ελληνικο ταμπεραμέντο γεμίζεις ευκολα μνηματα κλαινε οι χηρες κλαινε και τα ορφανά
Εαν τουλαχιστο εχεις κατι ταπεινο και ντεγκαβλε μπας και σωθουν μερικοι παραπάνω..

Όλα καλά αυτά που λες ,αλλά αυτή η εξίσωση μικρά κυβικά= ασφάλεια νομίζω ότι είναι λάθος.
Άλλωστε, συνήθως και από μικρά κυβικά γεμίζουν τα μνήματα.
Προφανώς, έχει να κάνει με τον οδηγό,άσχετα τι οδηγάει.
Στο κομμάτι της ενεργητικής ασφάλειας,μια μεγάλη μηχανή είναι κατά πολύ πιο ασφαλής από κάτι μικρό

RAMMSTEIN
30/09/2017, 16:49
Αυτο ειναι το θεμα

ανηκεις αρα στην κατηγορια που ανεφερα που οτνως την βρισκει με χαμηλου κυβισμου μηχανες, και αν οντως την βρισκεις και γω μαζι σου γιατι αυτο αλλωστε ειναι το ζητουμενο, να την βρισκουμε
και το υπολοιπο σκεπτικο σου περι μνηματων παρα πολυ ορθο και σοφο δεν αντιλεγω
απλα δεν μπορω να το ακολουθησω ευλαβικα και προσωπικα αρνουμαι να ζησω ετσι
μπορει σε 5 χρονια να εχω αλλαξει αποψη αλλα τωρα οχι
ξερω τουσ κινδυνους οπως θελω να πιστευω καθε σοβαρος ενηλικας τους ξερει και περνω τα ρισκα μου, οπως νομιζω κανουμε ολοι σε μικρο η μεγαλο βαθμο
εντωμεταξυ εχει πλακα γιατι τα γραφουμε αυτα και τα λεμε με ενα τσιγαρο στο χερι (καποιοι οχι ολοι)αλλα δεν σκεφτομαστε να το κοψουμε ανταυτου λεμε να κατεβουμε κυβικα μηπως και ζησουμε παραπανω

Triathlon 7
30/09/2017, 17:01
αυτα τα θεματα εχουν πολυ πλακα
ειναι πηγαδια διχως πατο, κοινος δεν βγαινει ποτε ακρη
ανθρωποι με διαφορετικο background, διαφορετικη προσεγγιση στην μοτοσυκλετα, διαφορετικες εμπειριες, διαφορετικα θελω, διαφορετικες ικανοτητες , διαφορετικες φοβιες, διαφορετικες καθημερινες υποχρεωσεις, διαφορετικες τσεπες, διαφορετικες καβλες προσπαθουν να συμφωνησουν και να πεισουν τον απεναντι οτι η υποκειμενικη τους αποψη ειναι το αντικειμενικα σωστο σε ενα θεμα που εν τελη δεν εχει σωστο και λαθος

Έτσι.

η ταχυτητα και η επιταχυνση ειναι πρεζα

...και μάλιστα ισόβια. Εκτός αν είσαι ευκαιριακός χρήστης δίτροχου και όχι μοτοσυκλετιστής.
Πάντως εγώ αυτοπεριορίσθηκα σε κινητήριους ίππους υπό τον φόβο της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης, έστω για λίγους μήνες, κάτι που θα ισοδυναμούσε με χρηστικό ακρωτηριασμό.
Πως στο δλο ταξιδεύουν πολλοί με 170 plus σε Ελλάδα και εξωτερικό με τόση αστυνόμευση στους δρόμους, δεν το καταλαβαίνω. Αόρατοι είναι;

Κάθε μέρα όμως με τρώει.. Να πάρω εργαλείο - ιπποφορβείο. Να υπάρχουν τα άλογα και ας τα χρησιμοποιώ μια στο τόσο. Μάλλον θέμα χρόνου είναι..

taisteal
30/09/2017, 17:04
Δηλαδή όποιος δεν αγοράζει μοτοσικλέτα με γνώμονα την επιτάχυνση και την ταχύτητα είναι
ευκαιριακός χρήστης;;

:eek: :lol:

Triathlon 7
30/09/2017, 17:10
Δηλαδή όποιος δεν αγοράζει μοτοσικλέτα με γνώμονα την επιτάχυνση και την ταχύτητα είναι
ευκαιριακός χρήστης;;

:eek: :lol:

Ένας μοτοσυκλετιστής (και ένας αεροπόρος) δεν λέει ποτέ όχι σε επιπλέον άλογα.
Κατά τα λοιπά, κοίτα το πρώτο μέρος του σχόλιου του RAMMSTEIN. Μην επαναλαμβανόμαστε με κουραστικό τρόπο.

taisteal
30/09/2017, 17:13
Κατά τα λοιπά, κοίτα το πρώτο μέρος του σχόλιου του RAMMSTEIN. Μην επαναλαμβανόμαστε με κουραστικό τρόπο.

Διαφωνώ,αλλά δεν θα μπω στον κόπο να το αναλύσω γιατί δεν θέλω να κουράζω...

doctoras
30/09/2017, 18:18
Όλα καλά αυτά που λες ,αλλά αυτή η εξίσωση μικρά κυβικά= ασφάλεια νομίζω ότι είναι λάθος.
Άλλωστε, συνήθως και από μικρά κυβικά γεμίζουν τα μνήματα.
Προφανώς, έχει να κάνει με τον οδηγό,άσχετα τι οδηγάει.
Στο κομμάτι της ενεργητικής ασφάλειας,μια μεγάλη μηχανή είναι κατά πολύ πιο ασφαλής από κάτι μικρό

σωστά όμως τα άλογα (ξεφεύγοντας λίγο απο το θέμα) ως αντεπιχείρημα ανήκουν στην δεύτερη φράση περί "πρίζας" > υπέρβαση κατά πολύ ορίων ταχύτητας εντός της πόλης(και μη) > κίνδυνος θάνατος.

anyway θα ηταν καλό να υπήρχαν δεδομένα και στατιστικά απο θανατηφόρα και μη τροχαία με εμπλοκή δίτροχου βγάζοντας όμως εκτός τους επαγγελματίες (πακετάδες και κουριερ). η αίσθηση μου οτι η κατηγορία που φέρνει τα περισσότερα τροχαία οι αναβάτες που οδηγούν SS παρα του ότι οι κατασκευές αυτές είναι ενεργητικά οι ασφαλέστερες συγκριτικά.

stefanos
30/09/2017, 18:19

Το οποίο σημαίνει ότι ένα 747 είναι διασκεδαστικότερο από ένα F16 για τον αεροπόρο,
ή ένα 1200 adv διασκεδαστικότερο από ένα nsr 250 η συγκινητικότερο από ένα rd 350.:)
Ή ο κάγκουρας με το παπί που μπήκε προχθές 100+ στην στροφή στο Καραΐσκάκη δεν πήρε την πρέζα του αδρεναλίνης επειδή είχε παπί.
Τα άλογα και τα κυβικά είναι άσχετα.

Triathlon 7
30/09/2017, 18:40
[QUOTE=stefanos;2901286]Το οποίο σημαίνει ότι ένα 747 είναι διασκεδαστικότερο από ένα F16 για τον αεροπόρο,
/QUOTE]

Αυτό κατάλαβες; Ποιός πιλότος F16 θα έλεγε όχι στους ισχυρότερους κινητήρες που έχουν οι αναβαθμισμένες εκδόσεις; Θυμάμαι και τις απαντήσεις που έδωσαν σε δημοσιογράφο σε ανάλογη ερώτηση. Αλλά και την σύντομη συζήτηση που έκανα μαζί τους στο Τατόι.
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι προφανώς (και υπόπτως) εντελώς άσχετα με όσα έγραψα.

Υ.Γ. Στο forum συμμετέχω γιά να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς σε όσα θέματα με ενδιαφέρουν. Ατέρμονες αντιδικίες, επιβολή της άποψης μου ως θέσφατο και κυρίως ειρωνείες δεν είναι του χαρακτήρα μου. (εκτός αν μερικές φορές υποπίπτω σε αυτές χωρίς να το καταλαβαίνω). Είναι εξάλλου γνωστό ότι στην ειρωνεία (και την κολακεία) καταφεύγουν όσοι στερούνται επιχειρημάτων.

Φιλικά.

ggs
30/09/2017, 18:57
σωστά όμως τα άλογα (ξεφεύγοντας λίγο απο το θέμα) ως αντεπιχείρημα ανήκουν στην δεύτερη φράση περί "πρίζας" > υπέρβαση κατά πολύ ορίων ταχύτητας εντός της πόλης(και μη) > κίνδυνος θάνατος.

anyway θα ηταν καλό να υπήρχαν δεδομένα και στατιστικά απο θανατηφόρα και μη τροχαία με εμπλοκή δίτροχου βγάζοντας όμως εκτός τους επαγγελματίες (πακετάδες και κουριερ). η αίσθηση μου οτι η κατηγορία που φέρνει τα περισσότερα τροχαία οι αναβάτες που οδηγούν SS παρα του ότι οι κατασκευές αυτές είναι ενεργητικά οι ασφαλέστερες συγκριτικά.

Ναι , μια μεγάλη μηχανή έχει την δυνατότητα να πάει 160++++ .. η ταχύτητα αυτή μέσα σε αστική περιοχή είναι σχεδόν αυτοκτονικη και δολοφονική. Οι συνθήκες είναι τόσο γρήγορα μεταβαλλόμενες και απρόβλεπτες που δεν χρειάζεται να είσαι μόνο απόλυτα ικανός αλλά και απόλυτα κωλοφαρδος να την γλιτώσεις.

Το όριο στην πόλη είναι 50...κανείς δεν πάει μέχρι τόσο.
Ακόμα και τα παπιά σήμερα πάνε με 100-120..
Αυτό που λέω είναι ότι στα 100 ένα μικρό μηχσνσκι είναι χάρος ,ενώ ένα πχ 1000 είναι απόλυτα προβλέψιμο και σίγουρο.

taisteal
30/09/2017, 18:59
Η ταχύτητα και η επιτάχυνση είναι πρέζα, όποιος δεν το ενστερνίζεται είναι ευκαιριακος χρήστης
δίτροχου και όχι μοτοσικλετιστης.Το έθεσες και ως στάνταρ.
Και μετά κουράζεσαι.
Και στο τέλος στερουμαστε επιχειρημάτων...

Άστο.

Μανολης67
30/09/2017, 19:46
Δυσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη η απάντηση...να θυμισω στους συμφορίτες ότι ειμαι 52 και οτι καλοβλέπω μηχανάκια σαν το ΚΤΜ 390 και το καινουργιο XSR 300..
388742

για να το συνεχίσω η καρδιά λέει Tracer και XSR 700 αλλά ή ψυχρή λογικη NX 750 h CB 500,
το χειροτερο αν επιλέξεις λιγότερα κυβικά και μηχανοσκουτερ οπως το ΝΧ ειναι η σκληρή παραδοχή ότι γερασες.....

mia_zoi_kawa
30/09/2017, 21:11
Λίγα κυβικά.. = λιγότερο βάρος..=περισσότερη άμεση αίσθηση του δρόμου...= περισσοτερη διασκέδαση... Παράδειγμα :Ενα innova 125 με διασκεδαζει σε ένα ορεινό στροφιλικι σε αντίθεση με ένα vstrom 650 που με κάνει και βαριέμαι. Υγ Είμαι 46 χρόνων .

RAMMSTEIN
30/09/2017, 21:20
. Παράδειγμα :Ενα innova 125 με διασκεδαζει σε ένα ορεινό στροφιλικι σε αντίθεση με ένα vstrom 650 που με κάνει και βαριέμαι. .

χωρις καμια προθεση να σου αλλαξω γνωμη η να κοροιδεψω την αποψη σου, το διευκρινιζω αυτο για ναμαστε ξεκαθαροι
αλλα μονο σαν αστειο μπορω να το παρω αυτο που μολις ειπες

mia_zoi_kawa
30/09/2017, 21:40
Όπως το πάρεις φίλε μου. Να ξέρεις ομως ότι είμαι 30 χρόνια μοτοσυκλέτιστης. Με αφορμη αυτό να σου πω επισης ότι το σχόλιο σου περί πρέζας ,επιτάχυνσης και ταχύτητας, το βρήκα τουλάχιστον ατυχές.

RAMMSTEIN
30/09/2017, 21:46
το 30 σαν νουμερο δεν μου λεει κατι, εγω ειμαι 20 μοτοσυκλετιστης και τι εγινε?
τι εχει κανει ο καθενας μεσα στα οσα χρονια οδηγαει ειναι το θεμα
γιατι αν καποιος οδηγαει 30 χρονια παπακι τι να πει στον αλλον που σε δεκα χρονια μπορει ναχει γυρισει ολη την ευρωπη κτλ κτλ κτλ

δεν ηταν σχολιο ουτε γενικη παρομοιωση ουτε τοποθετηση του τι εστι ταχυτητα
ειναι η απολυτα προσωπικη μου αποψη και σχεση μεταξυ εμου και την δυναμης που λεγεται επιταχυνση, χρησιμοποιησα την λεξη πρεζα για να γινω απολυτα κατανοητος
αν σε ενοχλησε η λεξη, σορρυ
οπως καινα χει σεβαστη η αποψη σου

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 00:18
Δηλαδή κατα την γνώμη σου (πχ ας πούμε )ένα ταλαιπωρημένο κούριερ που κάνει 30κ χιλιόμετρα τον χρόνο , με κράνος από το πρακτικερ...και που οδηγάει 365 μέρες τον χρόνο είναι λιγότερο μοτοσυκλετιστης από κάποιον ας πουμε με fjr 1300 και με σούπερ ντουπερ εξοπλισμό που κάνει μέσα σε 15 μέρες τον γύρο της Ευρώπης και πηγαίνει 3,4 σκ εκδρομές τον χρόνο; Προσωπικά εγώ δεν το πιστεύω αυτό.............
Όσο αφορά την διατύπωση σου για την πρέζα ,την επιταχυνση και την ταχύτητα δεν με ενοχλησε η λέξη πρέζα (και ουτε ή ιδια άποψη σου..δικαιωμα σου να την έχεις..) ότι η επιτάχυνση και η ταχυτητα εκτός πίστας στην καθημερινή μετακίνηση, δίνουν μια φανταστική αίσθηση της πραγματικότητας ή ένα φανταστικό απολυτο βίωμα , την βρήκα όμως άτυχη να διατυπώνεται σε ένα φόρουμ το οποίο μπορεί να διαβάζεται από νεαρά άτομα και που διαμορφώνει καλώς η κακώς μια μοτοσυκλετιστικη συνείδηση. Ποιο το νόημα να ποσταρονται ποστ στο μότο για στατιστικές ατυχημάτων και για τεχνικές ασφαλους οδήγησης αν εμείς στα ποστ μας δίνουμε αντίθετα μυνήματα

Rammstein κάτι άσχετο αλλά ίσως και σχετικό... Προσφατα διάβασα οτι οι ψυχολόγοι της bmw έχουν παρομοιάσει τους μοτοσυκλέτιστες που πηγαίνουν στο όρια με τυφλούς χωρις μπαστούνια που είναι ανεβασμένοι σε μια ταράτσα και κόβουνε βόλτες περα δώθε προσπαθώντας να μαντέψουν που τελειώνει το τσιμέντο και που αρχίζει το κενό. Το βρήκα εξαιρετικά εύστοχο

.
ΥΓ. Σήμερα έκανα 100 χλμ στην Αθήνα. Είδα δύο διαφορετικα ατυχήματα (με σκουτερ). Και στα δύο είχε κληθεί ασθενοφόρο...

devil's animal
01/10/2017, 00:32
ενταξει κλειδωστε το γιατι δεν εχει νοημα πλεον...
ο RAMMSTEIN τα ειπε ολα...κατανοητα και απλα...

και στην τελικη, επειδη τα ποστ των ατυχηματων ειναι πολυφορεμενα ενα εχω να πω:

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ !!

RAMMSTEIN
01/10/2017, 00:51
Κατα την γνωμη μου δεν εχει καν σημασια ποιος ειναι πιο μοτοσυκλετιστης απο τον αλλον, δεν ειναι κατι μετρησιμο η υπολογισιμο για να μπορεσει να συγκριθει.
Μπορει ο καθενας να ειναι οσο μοτοσυκλετιστης θελει και επιθυμει. Αλλωστε οτι δηλωσεις εισαι
Ως προς τα παραδειγματα που εφερες των δυο "μοτοσυκλετιστων", αφηνοντας στην ακρη το οτι ειναι ακραια, θα σου πω οτι τον πρωτο τον θαυμαζω που εχει το
κουραγιο να δουλευει πανω σε μια παπια 365 μερες τον χρονο(ενα ρεπο δεν του δινουν δηλαδη του αμοιρου?) και τον δευτερο τον ζηλευω που γυριζει και μυριζει
στις γωνιες της Ευρωπης.
Οσο και να θαυμαζω τον πρωτο αν ειχα να διαλεξω με ποιον να πιασω κουβεντα ομως θα διαλεγα τον δευτερο για να μαθω για το nordkapp,
για αλπικα πασα, για ομορφα γαλλικα χωρια και για το ποσο ομορφες Σλοβενες κυκλοφορουν στην Λουμπλιανα.
Το ανεβα κατεβα της κηφισιας το ξερω αλλωστε δεν εχει κατι καινουργιο να μου πει

Τωρα περι ταχυτητας και συνειδησης, αν περιμενουμε οι απανταχου νεοι να αποκτησουν συνειδηση μοτοσυκλετιστικη η μη απο τα διαφορα site και forums ζητω που καηκαμε, θεωρω.
Στα χρονια μου, οχι πολυ παλια, δεν υπηρχε ιντερνετ κτλ με πηρε λοιπον ο πατερας μου και με πηγε στο κατ, να δω με τα ματια μου να πιστεψω ο απιστος οτι βαζω την ζωη μου σε ρισκο καβαλωντας
ε τπτ δεν αλλαξε. Και ξερεις γιατι? Γιατι συνειδηδη αποκτας οταν τριφτεις με κατι, στην περιπτωση μας μπορει να ειναι εμπειριες μπορει ναναι και η ασφαλτος, οχι επειδη καποιος στο ειπε, θες να το δεις και μονος σου

Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι στο συγκεκριμενο αλλα και σε παρομοια forum ολοι ειναι παναγιες και κοιμουνται με τον κ.ο.κ. αγκαλια εχω την εντυπωση οτι σε ξεγελασαν
δεν παροτρυνω κανεναν να κανει τπτ ουτε να επιδωθει σε καμιας μορφης απερισκεψεια και μοτοσυκλετιστικη τρελα, ισα ισα στον βαθμο που μπορω συμβουλευω και βοηθαω
παντα με γνωμονα την ασφαλεια οσους μου το ζητησουν
αλλα να λεω οτι δεν τρεχω η οτι δεν κανω διαφορα τελος παντων για να μην διαμορφωσει καποιος πιτσιρικας λανθασμενη συνειδηση απο το μοτο.γρ ε ελεος
θαναι σαν να κοροιδευω τον εαυτο μου
και επειδη ακριβως εχω τρεξει ειμαι πιο καταληλος να συμβουλεψω καποιον για το τι σημαινει ταχυτητα και πια τα ρισκα της απο καποιον που απλα διαβαζει ερευνες και στατιστικες, ολοι τις διαβαζουμε αυτες

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 01:26
Εγώ αυτά που είχα να πω τα είπα. Ο κόσμος διαβάζει και κρινει... Επιμένω πάντως ότι ένα 125 αρακι είναι ποιο απολαυστικό από ένα vstrom σε στενό στροφιλικι...H εμπειρία που αναφέρομαι είναι απο Στενή Ευβοιας μεχρι Χιλιαδού και πίσω. Με το vstrom βαρέθηκα . Με το innova ένιωθα απλα ότι διασκέδαζα...

o_gavros
01/10/2017, 01:28
ενταξει κλειδωστε το γιατι δεν εχει νοημα πλεον...
ο RAMMSTEIN τα ειπε ολα...κατανοητα και απλα...

και στην τελικη, επειδη τα ποστ των ατυχηματων ειναι πολυφορεμενα ενα εχω να πω:

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ !!
Σιγα τα αίματα και ποιος θα σφουγγαρίζει.
Μη συνεχίσεις να γίνεσαι εριστικός.

SHOOTER045
01/10/2017, 08:58
Εγώ αυτά που είχα να πω τα είπα. Ο κόσμος διαβάζει και κρινει... Επιμένω πάντως ότι ένα 125 αρακι είναι ποιο απολαυστικό από ένα vstrom σε στενό στροφιλικι...H εμπειρία που αναφέρομαι είναι απο Στενή Ευβοιας μεχρι Χιλιαδού και πίσω. Με το vstrom βαρέθηκα . Με το innova ένιωθα απλα ότι διασκέδαζα...

1)Έχω κανει σφιχτή ορεινή διαδρομή τιγκα στο στροφιλικι,με τουμπανο SM και την ίδια ακριβώς διαδρομή την έκανα με το παπί.
Με το πρώτο ξεκ@υλωσα για μέρες, με το δεύτερο απλά περίμενα να τελειώσει ο δρόμος.
2)Ερχόμενος απο Αθήνα για πάνω με v strom,συναντηθηκα στην ευθεία της Θήβας με κάτι μπθσα,gixxer ,r1,κλπ.
Εκεί και η τελική του v strom,έμοιαζε απίστευτα λίγη σε σχέση με τα τουμπανα.
Λόγω συνθηκών έχω ξεμεινει μονο με το παπί, το οποίο όπως έχω ξαναπει,δεν είναι μοτοσυκλέτα.
Είναι εργαλείο, είναι ξεκαυλωτηρι στην στέρηση (άντε ξεκαυλωτηρακι)αλλά μοτοσυκλέτα δεν είναι.
Ας είχα ακόμα ακόμα και εκείνο τον δεινόσαυρο τον ZZR τον 11αριι,που είχα το 97
Να τον βλέπω και να τον βγάζω μια στο τόσο.
Αρκεί να τον είχα...
Εντάξει
Μπορεί να ξεπεσαμε κάποιοι σε κυβικά ,λόγω συνθηκών, αναγκών, κλπ, αλλά όπως και να το κάνουμε η ευχαρίστηση θέλει κυβικά, τα σημερινά 125/250 /300 /400 δεν την δίνουν .
Αν υπήρχαν στην εξίσωση εκείνα τα RGV,KR,NSR ,TZR(3xv αγαπημένο κσι λατρεμένο)
Τα TDR,τα fzr,zxr(400)
Να συμφωνούσα

devil's animal
01/10/2017, 09:20
Σιγα τα αίματα και ποιος θα σφουγγαρίζει.
Μη συνεχίσεις να γίνεσαι εριστικός.

τα αιματα τα φερνετε εσεις στην κουβεντα αναφεροντας συνεχως για ατυχηματα με νεκρους κλπ...
αυτα ξαναλεω ειναι γνωστα... γινονται, και θα γινονται...

το θεμα μας ειναι κατα ποσο καποιος επιλεγει κατι εναντι κατι αλλου...

και δεν καταλαβαινω γιατι γινομαι εριστικος...
επειδη εγραψα "οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται"?:rolleyes:

SHOOTER045
01/10/2017, 09:25
τα αιματα τα φερνετε εσεις στην κουβεντα αναφεροντας συνεχως για ατυχηματα με νεκρους κλπ...

Εγώ θα έλεγα
<οποίος δεν φοβάται, ας κάτσει δίπλα σου σε τραπέζι με φαγητό>.... :D

doctoras
01/10/2017, 09:26
ναι παλικάρια όμως όλα για όλους δεν σημαίνουν ταχύτητα ή επιτάχυνση
σημαίνουν και βόλτα, περιήγηση, μοναχικό ταξίδι διαρκείας, αέρας στα μουτρα, να μυρίζεις το θυμάρι και την ρίγανη να είσαι απλώς σε 2 ρόδες και για την ελευθερία που μπορεί να αποδώσει το δίκυκλο(και συμπεριλαμβάνω και το 50ράκι μέσα)...αυτό το "γλυκό μπορεί να δέσει" με αργές βολτάδικες μηχανές μηχανάκια σκουτερ.
Ενώ με την "πρέζα" της ταχύτητας και επιτάχυνσης είναι δεδομένο οτι τα χάνεις όλα αυτά για χάρη ποσες μοίρες έστριψες την μηχανή σου στα επερχόμενα s στροφών αν ξύθηκαν τα μαρσπιέ και εάν πάτησε το πέλμα του ελαστικού απο άκρη σε ακρη

για να σας το κάνω και πιο προσωποποιήμένο η μνημόνευση του shooter για τον Βρασίδα. για μένα αυτό είναι ο μοτοσυκλετισμός αυτή η κουλτούρα αγγίζει την ψυχή μου πια σε σύγκριση με όλα αυτά που πέρασαν και έχω γευτεί συνεχόμενα σε μια 30ετή πορεία so far

pipe_smoker
01/10/2017, 09:29

Δεν είναι έτσι ακριβώς...
Δεν είναι σεισμοί τα τροχαία για να το ρίξουμε στη μοίρα.
Αν κάποιοι δεν οδηγούσαν σα μαλάκες, δε θα είχαμε τόσα τροχαία.

SHOOTER045
01/10/2017, 09:44
ναι παλικάρια όμως όλα για όλους δεν σημαίνουν ταχύτητα ή επιτάχυνση
σημαίνουν και βόλτα, περιήγηση, μοναχικό ταξίδι διαρκείας, αέρας στα μουτρα, να μυρίζεις το θυμάρι και την ρίγανη να είσαι απλώς σε 2 ρόδες και για την ελευθερία που μπορεί να αποδώσει το δίκυκλο(και συμπεριλαμβάνω και το 50ράκι μέσα)...αυτό το "γλυκό μπορεί να δέσει" με αργές βολτάδικες μηχανές μηχανάκια σκουτερ.
Ενώ με την "πρέζα" της ταχύτητας και επιτάχυνσης είναι δεδομένο οτι τα χάνεις όλα αυτά για χάρη ποσες μοίρες έστριψες την μηχανή σου στα επερχόμενα s στροφών αν ξύθηκαν τα μαρσπιέ και εάν πάτησε το πέλμα του ελαστικού απο άκρη σε ακρη

για να σας το κάνω και πιο προσωποποιήμένο η μνημόνευση του shooter για τον Βρασίδα. για μένα αυτό είναι ο μοτοσυκλετισμός αυτή η κουλτούρα αγγίζει την ψυχή μου πια σε σύγκριση με όλα αυτά που πέρασαν και έχω γευτεί συνεχόμενα σε μια 30ετή πορεία so far

Εν μέρη συμφωνώ,αν και δεν μπορώ να με φανταστώ, να το κάνω (τα πολυημερα ταξίδια δεν ηταν ποτέ το Φόρτε μού, ποσο δε μάλλον με παπί η μικρή μότο)
Εν τούτοις στις αρχές Σεπτέμβρη ένιωσαν ,μυρισα αυτά που λες.
Ξύπνησα μια Κυριακή και πάνω στην κουβέντα με την κυρά να ειχαμε το αμάξι να πάμε εκεί για ενα καφέ (σ.σ το αμάξι μου το είχαν τρακαρει)
Της απανταω - πάμε με το παπί?
Έγινε ένας σχετικός διάλογος ,οτι πλεον δεν είμαστε ανήλικα να πάμε με το παπί μπλα μπλα μπλα,και τελικά την έπεισα.
Είχε τέλεια μέρα
Χρονο ειχαμε αρκετό
Και μου έλεγε αυτό ακριβώς
Για το τι βλέπεις μικρά η και μεγάλα πράγματα, που κινούμενος γρήγορα η μέσα στο κουτί τα αγνοεις.
Για τις μυρωδιές που πιάνει η μύτη και το μυαλό που με την ταχύτητα δεν τις προλαβαίνει να καταλάβεις .
Κάναμε μια αργή χαλλλλλαρη βόλτα για αρκετά χλμ, ηπιαμε τον καφέ μάς, τσιμπησαμε γιατί μας έπιασε μεσημέρι, και γυρισαμε μια χαρά.
Οκ ηταν φανταστικά
Τέλεια θα έλεγα.
Αλλά δεν είναι κάτι που είμαι διατεθειμένος να το κάνω συχνά.
Εξάλλου και με μια μεγαλου κυβισμού μότο, μπορείς να πας αργά, και να δεις ,να νιωσεις ,να μυρισεις .
Αρα αλλού έγκειται ο προβληματισμός του δημιουργού του θέματος νομίζω.

devil's animal
01/10/2017, 09:48
Δεν είναι έτσι ακριβώς...
Δεν είναι σεισμοί τα τροχαία για να το ρίξουμε στη μοίρα.
Αν κάποιοι δεν οδηγούσαν σα μαλάκες, δε θα είχαμε τόσα τροχαία.

οκ, ρε pipe...ομως οδηγουν σαν μαλακες και εχουμε τροχαια...
οπως επισης και αν υπηρχαν πιο καλοι και σκεπτομενοι ανθρωποι δεν θα ειχαμε πολεμους, ανεργια, πεινα, φτωχεια και καθε δεινο αυτου του κοσμου...

τι να κανουμε ομως? αυτα δεν αλλαζουν...ή για να το παραφρασω: ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξουν σχετικα αμεσα και σε τετοιο βαθμο που να γινει αντιληπτο...(για να μην χαρακτηριστω τελειως πεσιμιστης)

και ξαναλεω...δεν ειναι το θεμα μας αυτο...
το θεμα μας ειναι κατα ποσο ενας εμπειρος αναβατης θα ευχαριστηθει ενα μικρο μηχανακι (και παραλληλα θα το επιλεξει) απο ενα μεγαλο μηχανακι, βγαζοντας εξω το οικονομικο θεμα...
γιατι αν ψωμολυσουσαμε ολοι θα κυκλοφορουσαμε με 250αρια και κατω οπως στις τριτες χωρες...

δλδ καποιοι λενε οτι αν υποθετικα υπαρχει ενας τυπος απο 35 εως 45 χρονων π.χ. που να εχει μια "καλη" μοτοσυκλετιστικη ιστορια με καμποσα μηχανακια, ενα budget 5000€ για αγορα μηχανης και να μπορει με το εισοδημα του να συντηρησει ακομα και ενα 1000 ανεξαρτητως κατηγοριας (ss, on-off, sport touring, naked, κλπ) οτι θα επιλεξει να παει στην αγορα των <300cc γιατι πλεον δεν του λεει τιποτα η ευχαριστηση που μπορει να νιωσει με οτιδηποτε αλλο και τα 110-130χλμ ειναι αρκουντως πολλα για να νιωθει τον αερα στα μουτρα, να μυριζει την ριγανη και το θυμαρι και να νιωθει ελευθερος...

και λεμε οι υπολοιποι οτι "οκ ...υπαρχουν και αυτοι αλλα ειναι λιγοι" και δεν ειναι φυσιολογικο να προσπαθουν να μας πεισουν για την δικη τους "αληθεια" παραθετοντας μας οτι η ταχυτητα φερνει ατυχηματα και γινονται Χ πολυνεκρα με μηχανες τον χρονο...

pipe_smoker
01/10/2017, 10:27
οκ, ρε pipe...ομως οδηγουν σαν μαλακες και εχουμε τροχαια...
οπως επισης και αν υπηρχαν πιο καλοι και σκεπτομενοι ανθρωποι δεν θα ειχαμε πολεμους, ανεργια, πεινα, φτωχεια και καθε δεινο αυτου του κοσμου...

τι να κανουμε ομως? αυτα δεν αλλαζουν...ή για να το παραφρασω: ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξουν σχετικα αμεσα και σε τετοιο βαθμο που να γινει αντιληπτο...(για να μην χαρακτηριστω τελειως πεσιμιστης)

Δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για κάτι τόσο αόριστο.

Το να γίνεται μία κουβέντα για το ότι θα μειώνονταν τα τροχαία αν δεν πήγαινε ο Χ Ψ μαλάκας με 80 στα στενά και κάνοντας παντηλίκια στις πλατείες, δεν είναι το ίδιο με τα μοντέλα στα καλλιστεία που αν ζητούσαν κάτι από το Θεό θα ήταν παγκόσμια ειρήνη.

και ξαναλεω...δεν ειναι το θεμα μας αυτο...
το θεμα μας ειναι κατα ποσο ενας εμπειρος αναβατης θα ευχαριστηθει ενα μικρο μηχανακι (και παραλληλα θα το επιλεξει) απο ενα μεγαλο μηχανακι, βγαζοντας εξω το οικονομικο θεμα...
γιατι αν ψωμολυσουσαμε ολοι θα κυκλοφορουσαμε με 250αρια και κατω οπως στις τριτες χωρες...

δλδ καποιοι λενε οτι αν υποθετικα υπαρχει ενας τυπος απο 35 εως 45 χρονων π.χ. που να εχει μια "καλη" μοτοσυκλετιστικη ιστορια με καμποσα μηχανακια, ενα budget 5000€ για αγορα μηχανης και να μπορει με το εισοδημα του να συντηρησει ακομα και ενα 1000 ανεξαρτητως κατηγοριας (ss, on-off, sport touring, naked, κλπ) οτι θα επιλεξει να παει στην αγορα των <300cc γιατι πλεον δεν του λεει τιποτα η ευχαριστηση που μπορει να νιωσει με οτιδηποτε αλλο και τα 110-130χλμ ειναι αρκουντως πολλα για να νιωθει τον αερα στα μουτρα, να μυριζει την ριγανη και το θυμαρι και να νιωθει ελευθερος...

και λεμε οι υπολοιποι οτι "οκ ...υπαρχουν και αυτοι αλλα ειναι λιγοι" και δεν ειναι φυσιολογικο να προσπαθουν να μας πεισουν για την δικη τους "αληθεια" παραθετοντας μας οτι η ταχυτητα φερνει ατυχηματα και γινονται Χ πολυνεκρα με μηχανες τον χρονο...

Εγώ δε συμφώνησα με κάποιο επιχείρημα που λέει "πάρτε μικρά μηχανάκια γιατί τα μεγάλα πάνε γρήγορα και σκοτώνουν κόσμο".
Άμα είναι ο άλλος μαλάκας με το 1000άρι, θα είναι μαλάκας και με το παπί.

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, προφανώς ο καθένας από δω εννοεί διαφορετικά τον έμπειρο αναβάτη.
Τί σημαίνει "καλή" μοτοσυκλετιστική πορεία? Να έμπαινε πίστα? Να έκανε ταξίδια? Να γούσταρε κλασικά, αναπαλαιώσεις και καστομιές?
Άλλος το μετράει μόνο με τα χρόνια. "Εγώ φιλαράκι που με βλέπεις καβαλάω 50 χρόνια. Ένα παπί 50άρι δηλαδή, μόνο για το σπίτι-δουλειά, αλλά δεν έχει σημασία".
Άλλος το μετράει με τα πόσα κόκκαλα έχει σπάσει.
Άλλος με το πόσα σύνορα έχει περάσει.
Άλλος με το πόσες γκόμενες τον κοιτάνε και γλύφονται και πόσοι τύποι του λένε "Πωωωω ρε φίλε, ωραίο εργαλείο!"

Ο καθένας μας καβαλάει μηχανή για τελείως διαφορετικούς λόγους.
Όπως επίσης αποφασίζει και τί μηχανή θα καβαλήσει για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Εγώ γουστάρω κυβικά γιατί μου αρέσει η ροπή και η αίσθηση ότι καβαλάω κάτι που δεν μπορώ να το πάω.
Άλλος γουστάρει βέσπα Κολοκοτρωνέικη ή BMW προπολεμική γιατί ρίχνει γκομενάκια.
Άλλος βαρέθηκε να ταξιδεύει με 1200άρια mega on off γιατί δε γουστάρει να πληρώνει τόσες βενζίνες και συντηρήσεις κλπ (δε λέω ότι δεν έχει να τα πληρώσει, λέω ότι δε γουστάρει να τα πληρώνει, έχει διαφορά), και νιώθει πιο γαμάτος να ταξιδέψει με ένα 250άρι γιατί και το θριλ είναι πιο έντονο όταν περνάει δίπλα του νταλίκα, και νιώθει και πιο κοντά στο mentality του Βροχίδη.

Κι εγώ δεν πετάω τη σκούφια μου για το καινούριο 500άρι της Χόντα που καίει 1 λίτρο στα 500 χιλιόμετρα και είναι πιο άγευστο κι από ανάλατη νερόβραστη πατάτα.
Αλλά προφανώς σε κάποιους προσφέρει πράγματα που τους καλύπτουν.
Εδώ υπάρχει κόσμος που γουστάρει να καβαλάει σκούτερ. Όχι για την ευκολία ή δεν ξέρω γω τί. Δε μιλάω για 150άρια και 300άρια. Κι αυτός κάτι τους βρίσκει.

Και σα να μην έφτανε η διαφορετικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο, έχουμε και την αλλαγή διάθεσης του ίδιου ανθρώπου από τη μία μέρα στην άλλη.
Λίγους ξέρουμε που αλλάζουν τα μηχανάκια σαν τα πουκάμισα κι έχουν παίξει από 1300άρια θηρία μέχρι 150άρια σκούτερ, γιατί έτσι τους καύλωσε τη συγκεκριμένη στιγμή?

LOUKILOUK
01/10/2017, 10:37
Sorry για την παρέμβαση αλλά εμένα δεν μου αρέσει η φάβα, ενώ η γυναίκα μου την λατρέυει...η φάβα ίδια έιναι...τα γούστα είναι διαφορετικά...αλλιώς ΟΛΟΙ φάβα...
'Ολοι ίδιοι...?!!!
ΟΧΙ.-

υ.γ.1 Πρώτα δοκίμασα και μάλιστα με κάθε καλή διάθεση και μετά αποφάσισα ότι δεν μου αρέσει...
υ.γ.2 Φυσικά υπάρχουν και πράγματα που δεν δοκιμάζω αλλά και πάλι σέβομαι τα γούστα των άλλων που δοκιμάζουν και τους αρέσει...

Βρέχει πάλι και αντίο να πάω καμιά βόλτα το έριξα στη θεωρία...

TROOPER
01/10/2017, 10:39
Θέμα: Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών

απαντηση: ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

απο κει και περα μπορει καποιος να μου πει που παιζει η διαφωνια που κανει καποιον (οποιονδηποτε) να προσπαθει να δειξει οτι τα σερνει στα πατωματα?

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 11:59
Καλημέρα. Η συζήτηση στο θρεντ θεωρώ ότι είναι πολιτισμένη και ότι όλοι μαθαίνουμε ή κερδιζουμε κάτι από αυτήν.

Για να γυρίσω στο θέμα θα πω το εξής. Γνωρίζω τουλαχιστον 2 σαρανταρηδες (plus) που πήραν v strom και tdm και είπαν ώπα χαζομάρα κάναμε...και γύρισαν μέσα σε ένα χρονο σε κυβικά κάτω των 300 cc.

Θεωρώ ότι πολύς κόσμος όσο μεγαλώνει τον κουράζει να έχει ένα βαρυ δίτροχο και θέλει κάτι ποιο λειτουργικό για την καθημερινότητα του. Είναι κρίμα που για τόσα χρόνια τα εργοστάσια των οδηγούσαν στην αγορά ενός σκούτερ. Με την έλευση των μικρών adv υπάρχουν πλεον και άλλες επιλογές. Τα σκούτερ βέβαια θα συνεχίζουν να πουλάνε...εχουνε το δικό τους κοινό...απλά δεν θα τρώνε εύκολα μερίδια και από τις άλλες κατηγοριες (on of 250)

Bowleno
01/10/2017, 12:17
11 σελίδες για να πείσει ο καθείς τους άλλους να κάνουν ότι κάνει κι αυτός; ήμαρτον.....

Εγώ έχω μονοκύλινδρο 600άρι για τον απλό λόγο του ότι στα 60-70-80 χλμ που πάω ΕΓΩ σε αστική χρήση είναι πιο ασφαλές από το crypton X (τυχαίο το παράδειγμα) και γενικά τα παπιοσκουτεροειδή.....
αλλιώς κι εγώ παπί θα είχα.
Πρωτίστως βάζω την ασφάλειά μου πάνω από το όποιο κόστος χρήσης.
Ομολογώ όμως ότι κι εγώ καλοβλέπω τα σύγχρονα 250-300.....

o_gavros
01/10/2017, 13:13

Είσαι φάουλ γιατί ξέρεις πως και αν έγινες εριστικός.
Δεν δείχνει σεβασμό στους συνομιλητές σου (οι οποίοι ασχέτως αν συμφωνούν ή όχι,δεν ειρωνεύτηκαν ή κατέφυγαν στο flaming) το πέταγμα του τσιτάτου που εμμέσως λέει πουθενάδες όσους δεν βάζουν φωτιά στην άσφαλτο.
Αυτό με ενόχλησε εμένα.

Θέμα: Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών

απαντηση: ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

απο κει και περα μπορει καποιος να μου πει που παιζει η διαφωνια που κανει καποιον (οποιονδηποτε) να προσπαθει να δειξει οτι τα σερνει στα πατωματα?
Την ανάγκη αυτή ποτέ δεν την κατάλαβα φίλος.

Και για να το παω και λίγο παραπέρα,είναι κάτι που αγάπησα στις βόλτες μου με τους μοταίους.
Αυτή η μη ανταγωνιστική κουλτούρα του μη κόκορα,του δεν εχει σημασία αν εγω εχω Ζ κι εσυ Τρανσαλπ,μαζί θα την πάμε τη βόλτα.
Του διπλανου με το μπούσα που γράφει διαστημικούς χρόνους στις πίστες και στο δρόμο εκτελεί ότι τον προκαλέσει,αλλά δε θα το ακούσω ποτέ απο το στόμα του.

RAMMSTEIN
01/10/2017, 14:10
Την ανάγκη αυτή ποτέ δεν την κατάλαβα φίλος.

Και για να το παω και λίγο παραπέρα,είναι κάτι που αγάπησα στις βόλτες μου με τους μοταίους.
Αυτή η μη ανταγωνιστική κουλτούρα του μη κόκορα,του δεν εχει σημασία αν εγω εχω Ζ κι εσυ Τρανσαλπ,μαζί θα την πάμε τη βόλτα.
Του διπλανου με το μπούσα που γράφει διαστημικούς χρόνους στις πίστες και στο δρόμο εκτελεί ότι τον προκαλέσει,αλλά δε θα το ακούσω ποτέ απο το στόμα του.

υπαρχουν δυο κατηγοριες εδω (απειρες υπαρχουν αλλα λεω να μην επεκταθω τοσο)
υπαρχει ο κοκορας οπως τοπες και εκτελει μαχαιρωνει σφαζει μαρσαρει σπινιαρει προκαλει οτι κινειται και οτι τον κοιταξει στο φαναρι
υπαρχει και αυτος που του αρεσει απλα να πηγαινει γρηγορα ταπα σβελτα γοργα ασχετως του τι κανουν οι αλλοι
μην τα μπερδευουμε
οτι μας περανει στον δρομο δεν ανηκει αποκλειστικα στην πρωτη κατηγορια επειδη μας περασε απλα και μονο

o_gavros
01/10/2017, 14:26
υπαρχουν δυο κατηγοριες εδω (απειρες υπαρχουν αλλα λεω να μην επεκταθω τοσο)
υπαρχει ο κοκορας οπως τοπες και εκτελει μαχαιρωνει σφαζει μαρσαρει σπινιαρει προκαλει οτι κινειται και οτι τον κοιταξει στο φαναρι
υπαρχει και αυτος που του αρεσει απλα να πηγαινει γρηγορα ταπα σβελτα γοργα ασχετως του τι κανουν οι αλλοι
μην τα μπερδευουμε
οτι μας περανει στον δρομο δεν ανηκει αποκλειστικα στην πρωτη κατηγορια επειδη μας περασε απλα και μονο
Δε διαφωνώ.
Ούτε κόμπλεξ με τους γρήγορους έχω. Κι απο τη μεριά του ο γρήγορος που ξέρει τι είναι,δε θα κομπάσει για το ποσο δυνατός είναι στο τιμονι.
Με τους κάγκουρες είναι το θέμα μου και τα 'εγω όταν περνάω ανοίγουν αυλάκια' που κρύβουν τα κάθε λογής τσιτάτα.

Johny the Fox
01/10/2017, 14:30
Η στατιστικη δεν καταγραφει ατομικες αποψεις η αλλοιως η στατιστικη δεν γραφεται με τις εξαιρεσεις..
Το να επιστρεψει καποιος σε λιγα κυβικα ,απο τα 600-800 plus κυβικα που καβαλαγε δεν σημαινει οτι οδηγικα τα ''εξαντλησε' αυτα τα μηχανακια ,αλλα το αντιθετο.Εξαντlηθηκε ο ιδιος ,ειτε με την μορφη ικανοτητων που χαθηκαν λογω προχωρημενης ηλικιας /φυσικης καταστασης/φοβιων/που ερχονται με τα χρονια.
Καβατζαρω τα 60 με 40 χρονια διτροχα και οχι μονο.
Ποτε δεν θα σκεφτομουν κατι λιγοτερο απο τα 1000 κε και ολοι οσους ξερω στην ηλικια μου με την αναλογη φυσικη κατασταση το ιδιο κανουν.Αυτοι που ''δεν κρατιωνται '' το γυρισαν στα πολυ μικροτερα απο αυτα που οδηγουσαν καποτε,κοιτωντας απο μακρυα τις μοτοσυκλετες.
Η μοτοσυκλετα σαν μηχανημα επιδοσεων συνδεεται πολυ περισσοτερο με την φυσικη κατασταση του οδηγου ,ο οποιος συμμετεχει αμεσα στην διαδικασια οδηγησης της
Καποια ''πρωην παλικαρια'' με περιφερεια μεσης που φτανει στα γονατα ,εχουν κατεβει οριστικα απο τα SS -εαν καποτε ανεβαιναν-και αυτο δυστυχως δεν ειναι επιλογη τους αλλα αδυναμια και φοβος τους.

Live2ride
01/10/2017, 14:39
Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών, είναι και των ηλικιωμένων. Έκλεισε. :D

pipe_smoker
01/10/2017, 14:46
Καποια ''πρωην παλικαρια'' με περιφερεια μεσης που φτανει στα γονατα ,εχουν κατεβει οριστικα απο τα SS -εαν καποτε ανεβαιναν-και αυτο δυστυχως δεν ειναι επιλογη τους αλλα αδυναμια και φοβος τους.

Όσοι γέρασαν/πάχυναν/μπατάλεψαν/δεγκζερωγωτι και ξεκαβάλησαν από τα SS το έκαναν γιατί είναι αδύναμοι και φοβούνται?

Johny the Fox
01/10/2017, 14:52
Τα μικρά κυβικά δεν είναι επιλογή μόνο των νέων οδηγών, είναι και των ηλικιωμένων. Έκλεισε. :D

για να κλεισει θα πρεπει να εισαι σχετικα νεος ,οικονομικα δυνατος,εμπειρος πρωην κατοχος μεγαλων μοτοσυκλετων που η ''χιλιαρα του ''δεν του εβγαζε πια γουστα και πηγε για τον λογο αυτο στα 125 κυβικα.
Ειναι καπως σχετικο με την γνωστη ατακα που λεει ''εκπτωση δεν γινεται παρα μονο στους 90 χρονους που συνοδευονται απο τον παπου τους ''..:D

Johny the Fox
01/10/2017, 14:53
Όσοι γέρασαν/πάχυναν/μπατάλεψαν/δεγκζερωγωτι και ξεκαβάλησαν από τα SS το έκαναν γιατί είναι αδύναμοι και φοβούνται?
ξεκαβαλησαν το ss και πηραν παπια για γουστα ;

ναι..

ΤάκηςΜπ
01/10/2017, 14:57
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να αγοράσει vstrom 250 στα 5200, όταν υπάρχουν απίστευτα 650 με λιγότερα λεφτά. Προφανώς ο οποιοσδήποτε πράττει όπως εκείνος επιθυμεί και δεν πρέπει εμείς να γινόμαστε διαδικτυακοί δερβέναγες, απλά στο μυαλό μου δεν δικαιολογείται. 40 κιλά διαφορά, διαφορά κατανάλωσης αστεία, διαφορά τελών αστεία, διαφορά γκαζιού λιγότερο αστεία αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση δεν σε φοβίζει το γκάζι του 650. Στο μυαλό μου αν είσαι συνειδητοποιημένος μοτοσυκλετιστής είτε επιλέγεις παπί είτε 500-650αρι. Τα κυβικά 250-300 τα θεωρώ αχρείαστη μετριότητα. Σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος, απλά εκφέρω την προσωπική μου άποψη.

Live2ride
01/10/2017, 15:09
Πολλά κυβικά δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά άλογα και Ss.
Οι χαρλεάδες δηλαδή τι να πούν? :lol:
Λογικότερο μου φαίνεται κάποιος να δώσει τα 1300cc μιας Harley και να πάει σε 250cc ενός cbr, μιας από θέμα επιδόσεων θα είναι στα ίδια.:bawl:
Παρά ένας που έχει μάθει σε πολλά άλογα με ss να συμβιβαστεί στα παπάκια με κλιπ ονς.

Johny the Fox
01/10/2017, 15:16
Πολλά κυβικά δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά άλογα και Ss.
Οι χαρλεάδες δηλαδή τι να πούν? :lol:
Λογικότερο μου φαίνεται κάποιος να δώσει τα 1300cc μιας Harley και να πάει σε 250cc ενός cbr, μιας από θέμα επιδόσεων θα είναι στα ίδια.:bawl:
Παρά ένας που έχει μάθει σε πολλά άλογα με ss να συμβιβαστεί στα παπάκια με κλιπ ονς.
Αυτο που γραφεις για τα κυβικα ειναι μεν σωστο... αλλα αυτον τον χαρλεα με την μπαντανα στο κεφαλι το πετσινο με τα καρφια και την σταμπα hell angels καβαλα σε cbr 250, ουτε με 5 γραμμαρια ενδοφλεβια ηρωινη δεν μπορω να φανταστω...:eek:

Johny the Fox
01/10/2017, 15:19
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να αγοράσει vstrom 250 στα 5200, όταν υπάρχουν απίστευτα 650 με λιγότερα λεφτά. Προφανώς ο οποιοσδήποτε πράττει όπως εκείνος επιθυμεί και δεν πρέπει εμείς να γινόμαστε διαδικτυακοί δερβέναγες, απλά στο μυαλό μου δεν δικαιολογείται. 40 κιλά διαφορά, διαφορά κατανάλωσης αστεία, διαφορά τελών αστεία, διαφορά γκαζιού λιγότερο αστεία αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση δεν σε φοβίζει το γκάζι του 650. Στο μυαλό μου αν είσαι συνειδητοποιημένος μοτοσυκλετιστής είτε επιλέγεις παπί είτε 500-650αρι. Τα κυβικά 250-300 τα θεωρώ αχρείαστη μετριότητα. Σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος, απλά εκφέρω την προσωπική μου άποψη.

Ε Στο μυαλό μου αν είσαι συνειδητοποιημένος μοτοσυκλετιστής είτε επιλέγεις παπί είτε 500-650αρι. Σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος, απλά εκφέρω την προσωπική μου άποψη.

Απολυτα σωστα διατυπωμενη αποψη.Ομως στο εδω νημα παρουσιαζεται μια καινουργια κατηγορια.Οι συνειδητοποιημενοι χρηστες μεγαλων κυβικων που ανακαλυπτουν το μεχρι τωρα λαθος τους να αγοραζουν 1000αρες για γουστα ,αντι για τα παπια.Απορω ποσα πραγματα δεν γνωριζω και εχω ακομη να μαθω

Zimmer
01/10/2017, 15:22
Πάντως είναι πιο ευχάριστο να πηγαίνεις γρήγορα ένα αργό μηχανάκι παρά αργά ένα γρήγορο.

ΤάκηςΜπ
01/10/2017, 15:31
Πάντως είναι πιο ευχάριστο να πηγαίνεις γρήγορα ένα αργό μηχανάκι παρά αργά ένα γρήγορο.

αυτό λέγεται(και ισχύει κατά την γνώμη μου) για "μηχανάκια" τύπου duke 390,όχι για παπιά με αστείες αναρτήσεις

lleonidas
01/10/2017, 15:35
Αυτά τα θέματα δεν έχουν τελειωμό!
Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί κυλίνδρων, ροπής, ιπποδύναμης, στησίματος, φρένων, φορτώματος, ευελιξίας κτλ άρα και τόσες πολλές κατηγορίες στα δίτροχα που είναι σχεδόν απίθανο να μη βρει κάποιος αυτό που του ταιριάζει.Αν τώρα αυτό που του ταιριάζει είναι και αυτό που του αρέσει,ακόμα καλύτερα.Και πάλι όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σήμερα γουστάρεις on/off και αύριο-μεθαύριο δε θα θέλεις ss...ακόμα και με τα ίδια κριτήρια...ένας οδηγός δηλαδή που κινείται κατά βάση μέσα στην πόλη,σήμερα μπορεί να εκθειάζει ως ιδανικά για την πόλη π.χ.τα μικρά ή μεσαία on/off και μετά από ένα χρόνο τα scooter!
Επομένως εκτός από διαφορετικές κατηγορίες μοτοσυκλετών,υπάρχουν και διαφορετικές ''κατηγορίες'' ανθρώπων και φυσικά διαφορετικές φάσεις/κολλήματα/διαθέσεις/ανάγκες που περνάει ο ίδιος άνθρωπος, αναθεωρώντας αντιλήψεις που διατηρούσε στο παρελθόν.Ιδίως όσοι δε διαθέτουμε δεύτερη μηχανή,συνηθίζουμε να επαινούμε τη μοναδική μας αγαπημένη(έστω και αν αυτή είναι κανένα θηρίο on/off ή ss των 120+ ίππων!)ότι μπορεί άνετα να παίξει το ρόλο του commuter!Πράγμα που μπορεί και να ισχύει,τηρουμένων των αναλογιών,επειδή γουστάρουμε να την καβαλάμε και την έχουμε ανάγει σε πολυεργαλείο!
Προσωπικά προτιμώ μεσαίες και μεγάλες μοτοσυκλέτες ακόμα και για αστική χρήση...ίσως επειδή μου δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας σε αντίθεση με τα παπιά ή τα μικρότερα μηχανάκια.Και η αίσθηση που έχω από τον περίγυρό μου είναι ότι η πλειοψηφία που οδηγεί μικρότερες μοτο,κάνει αυτήν την επιλογή για οικονομικούς λόγους.Αν δηλαδή τους δινόταν η δυνατότητα να έχουν στην κατοχή τους και να συντηρούν με τα ίδια χρήματα ένα μεγαλύτερο δίτροχο,σαφώς και θα επέλεγαν το μεγαλύτερο.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οδηγοί που συνειδητοποιημένα οδηγούν επί σειρά ετών 250ρια μολονότι δεν έχουν οικονομική δυσκολία και θα μπορούσαν αν ήθελαν να οδηγούν μεγαλύτερη και πιο δυνατή μοτοσυκλέτα.

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 15:39
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να αγοράσει vstrom 250 στα 5200, όταν υπάρχουν απίστευτα 650 με λιγότερα λεφτά. Προφανώς ο οποιοσδήποτε πράττει όπως εκείνος επιθυμεί και δεν πρέπει εμείς να γινόμαστε διαδικτυακοί δερβέναγες, απλά στο μυαλό μου δεν δικαιολογείται. 40 κιλά διαφορά...

Με την πρώτη ματιά έτσι είναι. Όμως η κατηγορία των 250 είναι ποιο λειτουργικη...είναι αυτό που λέμε για κάθε μέρα.. και για αυτό έχει κοινο. Παράδειγμα. Έστω ότι είσαι ένας έμπορος στην Αθήνα ή ένας εισπρακτορας στο Λονδίνο. Κάθε μέρα μπορεί να κάνεις 100 με 150 χλμ και 15 με 25 ξεπεζεματα και ανεβάσματα στην μηχανή ...τότε τα 40 κιλά και η χαμηλότερη σέλα κάνουν ΤΕΡΆΣΤΙΑ δαφορα στην καθημερινότητα σου

pipe_smoker
01/10/2017, 15:46
ξεκαβαλησαν το ss και πηραν παπια για γουστα ;

ναι..

Δε μιλάω για παπιά, υπάρχουν κι άλλα μηχανάκια μικρού κυβισμού.

Επίσης αυτό είναι απλά ένα στερεότυπο.
Σαν τους φοβισμένους που πέφτουν και κοιμούνται.

Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα για μεσήλικες+ που συνεχίζουν να παριστάνουν τα τζόβενα πάνω σε 1000άρια.

ΤάκηςΜπ
01/10/2017, 15:59
Με την πρώτη ματιά έτσι είναι. Όμως η κατηγορία των 250 είναι ποιο λειτουργικη...είναι αυτό που λέμε για κάθε μέρα.. και για αυτό έχει κοινο. Παράδειγμα. Έστω ότι είσαι ένας έμπορος στην Αθήνα ή ένας εισπρακτορας στο Λονδίνο. Κάθε μέρα μπορεί να κάνεις 100 με 150 χλμ και 15 με 25 ξεπεζεματα και ανεβάσματα στην μηχανή ...τότε τα 40 κιλά και η χαμηλότερη σέλα κάνουν ΤΕΡΆΣΤΙΑ δαφορα στην καθημερινότητα σου

Σίγουρα,αν θες την μηχανή για μια και μοναδική χρήση (στην προκείμενη commuting εντός μεγαλούπολης) και το παπί δεν καλύπτει τις ανάγκες ασφαλείας σου μια μηχανή 250 κυβικά ίσως είναι ιδανική.Εγώ προσωπικά ακόμα και μόνο commuting να έκανα ξέροντας ότι ίσως χρειαστεί να βγω Βουλιαγμένης ή Κηφισσό πάλι το 650 θα έπαιρνα(τα 40 κιλά διαφορά μου φαίνονται 0,ειδικά σε ίδια στημένες μηχανές),αλλά ίσως αυτό είναι δικιά μου παραξενιά.

Johny the Fox
01/10/2017, 16:17
Δε μιλάω για παπιά, υπάρχουν κι άλλα μηχανάκια μικρού κυβισμού.

Επίσης αυτό είναι απλά ένα στερεότυπο.
Σαν τους φοβισμένους που πέφτουν και κοιμούνται.

Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα για μεσήλικες+ που συνεχίζουν να παριστάνουν τα τζόβενα πάνω σε 1000άρια.
Τελικα τα απαξιωτικα στερεοτυπα ειναι χρησιμα για αυτους που θελουν να καβατζαρουν χωρις πολλα-πολλα μια συζητηση.
Τα παπια χρησιμοποιηθηκαν πριν στο νημα για να στηριξουν την απαξια των κυβικων και σε αυτα απολυτως αναφερθηκα αλλα εσυ ''δεν μιλας για παπια αλλα για αλλα μηχανακια μικρου κυβισμου''
Ok watever δεν θα παιξω την κολοκυθια ως προς τα μικρα κυβικα ,αλωστε πανε πανω απο 30 χρονια που καβαλαγα μικρα ,ενω εσυ φαινεσαι πιο καταρτισμενος σε αυτα που τα εχεις και προσφατα

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 16:26
..
Τα παπια χρησιμοποιηθηκαν πριν στο νημα για να στηριξουν την απαξια των κυβικων και σε αυτα απολυτως αναφερθηκα ...

Δεν απαξίωση τα κυβικά. Απλά ανέφερα ότι με ένα παπί 110 κιλών πέρασα ποιο όμορφα σε ένα βουνό από ότι με ένα ον οφ 200 + κιλων.

Anyway παντως να ξέρετε ότι δεν σας τρολαρω. Απλά ίσως να είναι δική μου μοτο ψυχοσύνθεση τέτοια που να γουστάρει μηχανάκια πούπουλα.

pipe_smoker
01/10/2017, 16:30
Τελικα τα απαξιωτικα στερεοτυπα ειναι χρησιμα για αυτους που θελουν να καβατζαρουν χωρις πολλα-πολλα μια συζητηση.

Ή γι'αυτούς που θέλουν να κάνουν εντύπωση πετώντας μια εξυπνάδα και τσουβαλιάζοντας τις επιλογές κάποιων ανθρώπων ως προερχόμενες από αδυναμία και φόβο.

Τα παπια χρησιμοποιηθηκαν πριν στο νημα για να στηριξουν την απαξια των κυβικων και σε αυτα απολυτως αναφερθηκα αλλα εσυ ''δεν μιλας για παπια αλλα για αλλα μηχανακια μικρου κυβισμου''

Ναι.
Άλλο το παπί, άλλο ένα RC390 (που και με τα δύο βγάζεις γούστα αν έχεις όρεξη, αλλά πάμε παρακάτω).

Ok watever δεν θα παιξω την κολοκυθια ως προς τα μικρα κυβικα ,αλωστε πανε πανω απο 30 χρονια που καβαλαγα μικρα ,ενω εσυ φαινεσαι πιο καταρτισμενος σε αυτα που τα εχεις και προσφατα

Ε τώρα με νίκησες.
Πάω να κρυφτώ.

pipe_smoker
01/10/2017, 16:30
Δεν απαξίωση τα κυβικά. Απλά ανέφερα ότι με ένα παπί 110 κιλών πέρασα ποιο όμορφα σε ένα βουνό από ότι με ένα ον οφ 200 + κιλων.

Anyway παντως να ξέρετε ότι δεν σας τρολαρω. Απλά ίσως να είναι δική μου μοτο ψυχοσύνθεση τέτοια που να γουστάρει μηχανάκια πούπουλα.

Έχεις ψυχοσύνθεση αδύναμου και χέστη.
Μην το ψάχνεις.

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 16:38
Χαχα....μου θυμίζεις κυριακατικους οικογενειακους καυγαδες..Για να ξαναγυρίσουμε στο νήμα έχει καβαλήσει κανείς klx 150;

teogtp
01/10/2017, 16:41
Τελικα οποιον 50ρη πετυχαινω στο δρομο με μικρο μηχανακι να τον αρχισω στις κλωτσιες;
Η ειναι 50ρης με χιλιαρι;
Με μπερδεψατε..........

RAMMSTEIN
01/10/2017, 16:46
Τελικα οποιον 50ρη πετυχαινω στο δρομο με μικρο μηχανακι να τον αρχισω στις κλωτσιες;
Η ειναι 50ρης με χιλιαρι;
Με μπερδεψατε..........

δειρε ολους τους 50αριδες για νασαι μεσα και θα το βρουμε στην πορεια
το πολυ πολυ ζητας και μια συγνωμη μετα
:lol::lol::lol:

Johny the Fox
01/10/2017, 16:47
Ή γι'αυτούς που θέλουν να κάνουν εντύπωση πετώντας μια εξυπνάδα και τσουβαλιάζοντας τις επιλογές κάποιων ανθρώπων ως προερχόμενες από αδυναμία και φόβο.

Ναι.
Άλλο το παπί, άλλο ένα RC390 (που και με τα δύο βγάζεις γούστα αν έχεις όρεξη, αλλά πάμε παρακάτω).

Ε τώρα με νίκησες.
Πάω να κρυφτώ.

Ειμουν σαφεστατος και δεν αναφερθηκα σε επιλογες καποιων ανθρωπων ,αλλα στα γεραματα και στην αισθηση κυριως της ελαττωσης της σωματικης ικανοτητας που αναγκαζουν τον οδηγο να αποσυρεται σε πιο ''ασφαλεις καταστασεις''
Αυτο το στοιχειο εχω την αισθηση, οτι, η δεν μπορεις να το αξιολογησεις η παριστανεις τον χαζο και ειλικρινα ψιλοβαριεμαι να συζηταω για το θεαθηναι μεσα στο φορουμ.Εαν εχεις στοιχεια που να αντικρουουν αυτο παραθεσε τα και ασε τις φορουμιακες ατακες

teogtp
01/10/2017, 16:53
δειρε ολους τους 50αριδες για νασαι μεσα και θα το βρουμε στην πορεια
το πολυ πολυ ζητας και μια συγνωμη μετα
:lol::lol::lol:

Θα περιμενω το αποτελεσμα των πωλησεων για να δω αν θα ζητησω συγνωμη.
Ειμεθα και εγωιστες κυριε......
:tooth:

pipe_smoker
01/10/2017, 17:08
Ειμουν σαφεστατος και δεν αναφερθηκα σε επιλογες καποιων ανθρωπων ,αλλα στα γεραματα και στην αισθηση κυριως της ελαττωσης της σωματικης ικανοτητας που αναγκαζουν τον οδηγο να αποσυρεται σε πιο ''ασφαλεις καταστασεις''
Αυτο το στοιχειο εχω την αισθηση, οτι, η δεν μπορεις να το αξιολογησεις η παριστανεις τον χαζο και ειλικρινα ψιλοβαριεμαι να συζηταω για το θεαθηναι μεσα στο φορουμ.Εαν εχεις στοιχεια που να αντικρουουν αυτο παραθεσε τα και ασε τις φορουμιακες ατακες

Στις επιλογές αναφέρθηκες, όχι στα ίδια τα γεράματα.
Και τις επιλογές έκρινες, όχι την όποια κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ο καθένας, που φυσικά δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις.

Μπορείς να έχεις όποια αίσθηση θες, δε σου το απαγορεύει κανείς.
Δεν παρέθεσες κανένα στοιχείο για το οτιδήποτε ώστε να μπω σε διαδικασία να το αντικρουσω.
Μια άποψη εξέφρασες.
Και συνήθως οι απόψεις που τσουβαλιάζουν δε βασίζονται σε κανένα στοιχείο παρά μόνο σε ανάγκες αυτού που τις εκφράζει.

Πρόσεχε λίγο με την προστακτική και την υπόδειξη για το ποιες ατάκες θα χρησιμοποιεί ο καθένας εδώ μέσα.

stefanos
01/10/2017, 17:17

Ρώτησα φίλο περίπου συνομήλικο γιατί πήρε το 1200 και άφησε το 800 και μου είπε ότι στην ηλικία μας
δεν έχουμε και μεγάλα περιθώρια για πτώσεις, και τα καινούργιο 1200 είναι πολύ ασφαλέστερο με τα επιπλέον
ηλεκτρονικά.
Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τότε αλλά έχει δίκιο κατά την άποψή μου.

Johny the Fox
01/10/2017, 17:20
Στις επιλογές αναφέρθηκες, όχι στα ίδια τα γεράματα.
Και τις επιλογές έκρινες, όχι την όποια κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ο καθένας, που φυσικά δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις.
.

Ποστ 158

Το να επιστρεψει καποιος σε λιγα κυβικα ,απο τα 600-800 plus κυβικα που καβαλαγε δεν σημαινει οτι οδηγικα τα ''εξαντλησε' αυτα τα μηχανακια ,αλλα το αντιθετο.Εξαντlηθηκε ο ιδιος ,ειτε με την μορφη ικανοτητων που χαθηκαν λογω προχωρημενης ηλικιας /φυσικης καταστασης/φοβιων/που ερχονται με τα χρονια.
Ποτε δεν θα σκεφτομουν κατι λιγοτερο απο τα 1000 κε και ολοι οσους ξερω στην ηλικια μου με την αναλογη φυσικη κατασταση το ιδιο κανουν.Αυτοι που ''δεν κρατιωνται '' το γυρισαν στα πολυ μικροτερα απο αυτα που οδηγουσαν καποτε,κοιτωντας απο μακρυα τις μοτοσυκλετες.
Η μοτοσυκλετα σαν μηχανημα επιδοσεων συνδεεται πολυ περισσοτερο με την φυσικη κατασταση του οδηγου ,ο οποιος συμμετεχει αμεσα στην διαδικασια οδηγησης της

Κανε μια προσπαθεια για καλυτερη αντιληψη
Δεν προσφερεις τιποτα με το να μας κουνας την σαρδελα σου περα δωθε ,μονο πιο βαρετος γινεσαι:wave2:

pipe_smoker
01/10/2017, 17:39
Ποστ 158

Κανε μια προσπαθεια για καλυτερη αντιληψη
Δεν προσφερεις τιποτα με το να μας κουνας την σαρδελα σου περα δωθε ,μονο πιο βαρετος γινεσαι:wave2:

Πρώτον, πάρε μια καρτούλα μπας και μάθεις τρόπους στα 60 σου.

Δεύτερον, γιατρός είσαι αν θυμάμαι καλά, ρώτα κανά συνάδελφο μιας και δεν ξέρω την ειδικότητά σου, να σου πει πώς θα βελτιώσεις εσύ την αντίληψή σου γιατί μάλλον λόγω ηλικίας έχει πάρει την κάτω βόλτα.
Αυτό για παράδειγμα, δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι ένα γεγονός.
Σε αντίθεση με το τί μηχανάκι θα επιλέξεις να καβαλήσεις, που είναι και το θέμα που συζητάμε εδώ, είτε γιατί φθίνει η αντίληψή σου, πονάνε τα κόκκαλά σου, πάνε περίπατο τα αντανακλαστικά σου, αλλάξανε τα γούστα σου και πάει λέγοντας.

Δεν μπορείς να ξέρεις ποιός εξαντλήθηκε και αν εξαντλήθηκε.
Κι ακόμα κι αν όντως εξαντλήθηκε, η επιλογή μηχανής, είναι επιλογή. Δε σε αναγκάζει κανείς να πάρεις μεγάλο ή μικρό μηχανάκι είτε είσαι 60 είτε 80 είτε 20.
Εσύ το επιλέγεις.
Αυτό κουβεντιάζουμε, αυτό γράφει και ο τίτλος, σε αυτό αναφέρθηκες κι εσύ.
Αυτή την επιλογή έκρινες, και είπες για τους συνομήλικους σου που επιλέγουν μηχανάκια με λίγα κυβικά, ότι το κάνουν γιατί είναι αδύναμοι και φοβιτσιάρηδες.

Όσο και να χτυπιέσαι, το άσπρο δε θα το κάνεις μαύρο, ούτε θα μας βαφτίσεις την όποια επιλογή φυσικό και μοναδικό επακόλουθο μίας κατάστασης μπας και νιώσεις εσύ δυνατός κι ατρόμητος:wave2:

pipe_smoker
01/10/2017, 18:12
Μη συνεχίσεις :wave2:

devil's animal
01/10/2017, 20:35
Είσαι φάουλ γιατί ξέρεις πως και αν έγινες εριστικός.
Δεν δείχνει σεβασμό στους συνομιλητές σου (οι οποίοι ασχέτως αν συμφωνούν ή όχι,δεν ειρωνεύτηκαν ή κατέφυγαν στο flaming) το πέταγμα του τσιτάτου που εμμέσως λέει πουθενάδες όσους δεν βάζουν φωτιά στην άσφαλτο.
Αυτό με ενόχλησε εμένα.

δεν ειρωνευτηκα κανεναν...ουτε ηταν flame αυτο που ειπα...
το "τσιτατο" οπως το λες ειναι μια πραγματικοτητα στον μοτοσυκλετιστικο και μη κοσμο...
καλυτερα να μεινει σπιτι του ή να μεινει με τα λιγα κυβικα του αυτος που φοβαται...

και αν φοβαται οτι τα εξτρα κυβικα θα φερουν και εξτρα ταχυτητα και η εξτρα ταχυτητα με την σειρα της θα φερει πτωση/ατυχημα/θανατο ειναι επιθυμητο για ολους (νομιζω) να μην πιεσει την τυχη του...οποιος και αν ειναι αυτος και οτι ηλικια και αν εχει...

ολο το θεμα γινεται διοτι 10 ανθρωποι εδω λενε οτι οι μεγαλυτερες κυβισμου μοτοσυκλετες ειναι περισσοτερο ασφαλεις απο τις μικροτερου κυβισμου και αλλοι 10 λενε οτι με τις μικροτερου κυβισμου δεν τρεχουν και αρα δεν δημιουργουνται ατυχηματα...

επισης (λενε) οτι με τις μικροτερου κυβισμου πηγαινουν αργα και απολαμβανουν την φυση και την διαδρομη...λες και με τις μεγαλυτερου κυβισμου οποτε βγαινουν εξω αυτοι που τις εχουν κοιτανε να σπασουν τα χρονομετρα...

ειπωθηκαν πολλα...
ενα που εγω συμφωνω ειναι οτι πηγαινοντας με 100χλμ/ωρα με ενα vstrom 650 (τυχαια επιλογη) νιωθει καποιος μεγαλυτερη ασφαλεια απ'οτι με ενα vstrom250 (επισης τυχαια επιλογη)... και τα 2 πανε τοσο...και με τα τα 2 καποια στιγμη θα τα πιασει καποιος τα χλμ αυτα, ειτε εντος πολης, ειτε εκτος, αλλα το 650 θα συμπεριφερθει καλυτερα σε οποιαδηποτε κατασταση βρισκομενο σ' αυτα τα χλμ σε σχεση με το 250..και μιλαω για φρενα πανικου, αποτομη αλλαγη κατευθυνσης, επιταχυνση για να αποφευχθει μια κατασταση, κλπ...

Bowleno
01/10/2017, 20:49
Έχω την εντύπωση ότι το θέμα πλέον έχει εξαντληθεί.....:rolleyes:

kostaskk
01/10/2017, 20:57
δεν ειρωνευτηκα κανεναν...ουτε ηταν flame αυτο που ειπα...
το "τσιτατο" οπως το λες ειναι μια πραγματικοτητα στον μοτοσυκλετιστικο και μη κοσμο...
καλυτερα να μεινει σπιτι του ή να μεινει με τα λιγα κυβικα του αυτος που φοβαται...

και αν φοβαται οτι τα εξτρα κυβικα θα φερουν και εξτρα ταχυτητα και η εξτρα ταχυτητα με την σειρα της θα φερει πτωση/ατυχημα/θανατο ειναι επιθυμητο για ολους (νομιζω) να μην πιεσει την τυχη του...οποιος και αν ειναι αυτος και οτι ηλικια και αν εχει...

ολο το θεμα γινεται διοτι 10 ανθρωποι εδω λενε οτι οι μεγαλυτερες κυβισμου μοτοσυκλετες ειναι περισσοτερο ασφαλεις απο τις μικροτερου κυβισμου και αλλοι 10 λενε οτι με τις μικροτερου κυβισμου δεν τρεχουν και αρα δεν δημιουργουνται ατυχηματα...

επισης (λενε) οτι με τις μικροτερου κυβισμου πηγαινουν αργα και απολαμβανουν την φυση και την διαδρομη...λες και με τις μεγαλυτερου κυβισμου οποτε βγαινουν εξω αυτοι που τις εχουν κοιτανε να σπασουν τα χρονομετρα...

ειπωθηκαν πολλα...
ενα που εγω συμφωνω ειναι οτι πηγαινοντας με 100χλμ/ωρα με ενα vstrom 650 (τυχαια επιλογη) νιωθει καποιος μεγαλυτερη ασφαλεια απ'οτι με ενα vstrom250 (επισης τυχαια επιλογη)... και τα 2 πανε τοσο...και με τα τα 2 καποια στιγμη θα τα πιασει καποιος τα χλμ αυτα, ειτε εντος πολης, ειτε εκτος, αλλα το 650 θα συμπεριφερθει καλυτερα σε οποιαδηποτε κατασταση βρισκομενο σ' αυτα τα χλμ σε σχεση με το 250..και μιλαω για φρενα πανικου, αποτομη αλλαγη κατευθυνσης, επιταχυνση για να αποφευχθει μια κατασταση, κλπ...

το ελαφρυτερο vstrom 250 στρίβει,φρεναρει ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο το βαρυ 650 αν υποθεσουμε οτι στησιμο,γεωμετρια,περιφεριακα ειναι τα ιδια.

kostaskk
01/10/2017, 21:05
μικρο κυβισμο επιλεγεις γιατι πληρωνεις λιγοτερα σε επισκευες(μοτερ-πλαισιο) και σε αναλωσιμα(φρενα,τακακια,γραναζια,αλυσιδα,πλαστικα,λασ τιχα) εχει φτηνοτερη ασφαλεια και σημα και μικροτερη καταναλωση.

αν στην καθημερινη σου μετακινηση με hayabusa βλεπεις οτι κανεις μονο απλη μετακινηση απο το σημειο Α στο σημειο B και με ταχυτητες μεχρι 130km/h τοτε καλητερα να ειχες ενα cbr125,cbf250 κτλ.

devil's animal
01/10/2017, 21:11
το ελαφρυτερο vstrom 250 στρίβει,φρεναρει ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο το βαρυ 650 αν υποθεσουμε οτι στησιμο,γεωμετρια,περιφεριακα ειναι τα ιδια.

εννοεις να εχουν ιδιες αναρτησεις, ιδια φρενα και ιδιο λαστιχο μπροστινο?
δεν τα εχουν ομως...οποτε ποιο το νοημα του ποστ?:rolleyes:

nik69
01/10/2017, 21:14

Το τι αγοράζει ο καθένας εξαρτάται από την τσέπη του , τις προτεραιότητες του , και τις ικανότητες του (εάν έχει στοιχειώδη νοημοσύνη να τις αναγνωρίσει).
Τα σημερινά 300άρια είναι περισσότερο εισαγωγικές μοτοσυκλέτες για άπειρους οδηγούς και από εκεί και πέρα εάν κάποιος του αρέσει θα προχωρήσει παραπάνω.

Όμως διαφωνώ πλήρως με την πρόταση ότι είναι ανασφαλή. Ελαφρύτερα είναι άρα είναι και πιο ευέλικτα . Τα φρένα τους είναι αξιοπρεπέστατα . Τα 320άρια ταψιά είναι προσανατολισμένα να φρενάρουν βαρύτερες 50% περίπου μηχανές από τα διπλάσια τουλάχιστον χιλιόμετρα από ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί. Μέσα στο γλιστερό περιβάλλον της πόλης είναι καλύτερα να έχεις ελαφρύτερο μηχανάκι με προοδευτικά και προβλέψιμα φρένα. Και στο κάτω-κάτω κάποιοι 16άρηδες ντροπιάζουν
και 1000άρια και racing 250 στις ελληνικές τουλάχιστον πίστες. Ένα ζευγάρι καλά λάστιχα θέλεις.
Πιθανόν ο όγκος ενός GS1200 να δίνει σε κάποιον την ψευδαίσθηση ότι είναι ασφαλής. Έτσι λένε και κάποιοι οδηγοί υπερμεγέθων-ακριβών αυτοκινήτων. Αφού πρώτα συμβουλεύσουν
τον κανακάρη τους για τους κινδύνους των μηχανών , μετά τον πάνε βόλτα με 200άρες στην εθνική φυσικά βάζοντας την ψεύτικη πόρπη στην υποδοχή της ζώνης γιατί τους ενοχλεί.

Τα οχήματα είναι τόσο επικίνδυνα όσο είναι ο οδηγός τους (άσχετα με τα κυβικά) .

kostaskk
01/10/2017, 21:19
εννοεις να εχουν ιδιες αναρτησεις, ιδια φρενα και ιδιο λαστιχο μπροστινο?
δεν τα εχουν ομως...οποτε πιο το νοημα του ποστ?:rolleyes:

το νοημα ειναι οτι πολλες φορες ενα ελαφρυ μηχανακι με οχι τοσο καλα περιφεριακα μπορει να φρεναρει το ιδιο καλα ή καλητερα απο ενα βαρυτερο αλλα με ανωτερα περιφεριακα.

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 21:27
Δεν υπάρχει η περίπτωση να έχουν το ίδιο στήσιμο γιατί καλούνται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Για εμένα το βασικό σημείο που διαφοροποιούνται στο 80% οι μικρου κυβισμού μοτοσυκλέτες από τις μεγαλύτερες είναι η αμεσότητα που νιώθει ο αναβάτης με τον δρόμο.

Παράδειγμα στο v strom 650 έχεις μια μεγάλη κατασκευή μπροστά από την σέλα που σε προστατεύει μεν από τον αέρα αλλά σου στερεί την άμεση επαφή σου με τον δρόμο. Δηλαδή να βλέπεις μπροστά σου στο 1,5 μετρό να χάνεται ο δρόμος κάτω από την μοτοσυκλέτα σου.... Μπορεί να φανεί αστείο αλλά για εμένα (για άλλους όχι φυσικά) το τελευταίο μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από μια τέλεια ανεμοκαλυψη.

Γενικοτερα οι μικρότερες μοτοσυκλέτες σου δίνουν μια ποιο άμεση σχέση με τον δρόμο και κατά επέκταση μια ποιο μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Το τελευταίο πιστεύω οτι είναι μεγάλη μοτοσυκλετιστικη αξια.

devil's animal
01/10/2017, 21:37
το νοημα ειναι οτι πολλες φορες ενα ελαφρυ μηχανακι με οχι τοσο καλα περιφεριακα μπορει να φρεναρει το ιδιο καλα ή καλητερα απο ενα βαρυτερο αλλα με ανωτερα περιφεριακα.

η προταση σου ειναι πολυ αοριστη...
τι εννοεις "πολλες φορες"?
και ποτε μπορει ή δεν μπορει?

ελαφρια ειναι και τα παπια...θεωρεις οτι φρεναρουν καλυτερα απο τα 100χλμ στα 0 απ'οτι ενα vstrom 650? (το βαζω επιτηδες γιατι ξερω ποσο μετριο ειναι)...

Bowleno
01/10/2017, 21:43
Τα οχήματα είναι τόσο επικίνδυνα όσο είναι ο οδηγός τους (άσχετα με τα κυβικά) .

Αυτό.....:beer:

kostaskk
01/10/2017, 22:01

ελαφρια ειναι και τα παπια...θεωρεις οτι φρεναρουν καλυτερα απο τα 100χλμ στα 0 απ'οτι ενα vstrom 650? (το βαζω επιτηδες γιατι ξερω ποσο μετριο ειναι)...

να βαλουμε aprilia rs 125 vs vstrom650?

mia_zoi_kawa
01/10/2017, 22:09

Να μπω σφήνα στη κουβέντα και να σου πω ότι δεν είναι. Παρ όλα αυτά από προσωπικη μου εμπειρία κάποια από τα σύγχρονα παπια υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν πολλές μεγαλυτερες μηχανές σε οδηγική συμπεριφορά. Για παράδειγμα θα σου αναφέρω ότι για κάποια χρόνια είχα ένα ER 500 kawasaki. Λόγω ότι το είχα βαρεθεί ( αν και δεν τρέχω γενικά ένιωθα ότι ήταν αθλιο οδηγικά) αλλα και λόγω συγκυριών αγόρασα ένα παπάκι innova ( όχι και το καλύτερο της honda). Έμεινα m@l@k@s όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν μακράν καλύτερο σε όλους τους τομείς από το er. Στο μόνο πεδίο που υστερούσε ήταν στο δικαβαλο ταξίδι!!!

Το πρόβλημα όμως με τα παπιά είναι ότι είναι τελικα όντως επικίνδυνα. Όχι σαν κατασκευές (τα σημερινά δε έχουν καμία σχέση με αυτά των 80s και 90s) αλλά λόγω της οδηγικής κουλτούρας των άλλων οδηγών. Αν ποτέ αγοράσεις παπί θα πρέπει να θεωρείς δεδομένο ότι ένα σημαντικό ποσοστό οδηγών ιχ αλλά και δικύκλων (σκουτεραδων κυριως) σε αντιλαμβάνεται σαν δεύτερης κατηγορίας οδηγο όχηματος στον δρόμο και θεωρεί ότι μπορεί να παραβιάζει στοπ και εσύ να σταματάς , να μπαινει στην λωρίδα σου με το έτσι θέλω και γενικότερα να σε αντιμετωπίζει πέρα από την λογική του ΚΟΚ δηλαδη σαν να μην υπάρχεις.

Live2ride
01/10/2017, 22:10

Γιατί κόλλησες με Vstrom και GS?

CBR 250cc 161kg vs Fazer 600 S1 186kg.

Ποιο φρενάρει καλύτερα άραγε?

devil's animal
01/10/2017, 22:22

να βαλουμε ενα race replica με ενα μετριο on-off? γιατι?

ας βαλουμε ενα aprilia rs125 με ενα rsv4 aprc...
απο τα 180 στα 0...