PDA

View Full Version : Καταθεση πινακιδων και επανακυκλοφορια

Σελίδες : 1 [2] 3

cityfly
07/01/2021, 11:31
Αγοράζεις πινακίδες απο το σουπερμαρκετ και τις βαζεις στο όχημα χωρίς κάποιο αναγνωριστικό εγκυρότητας επάνω? Έτσι απλά?

Και πως μπορεί να αποδειχτεί ότι είσαι ένοχος? Πως ξεχωρίζουν στο δρόμο οι νόμιμες από τις παράνομες πινακίδες?
Δεν τις αγοράζεις από το σουπερμάρκετ, και στο Λουξεμβούργο το ίδιο γίνεται, υπάρχουν συμβεβλημένα μαγαζιά που κάνουν αυτή τη δουλειά. Και για να βγάλεις πινακίδα πρέπει να πας με χαρτί από την ανάλογη υπηρεσία.
Μπορείς να πάρεις πινακίδα χωρίς χαρτί με ό,τι αριθμό ζητήσεις για άλλες χρήσεις (πχ για να μπει σε δική σου θέση πάρκινγκ) αλλά δεν φέρει όλα τα διακριτικά παρά μόνο τον αριθμό.

Τις ξεχωρίζεις από τα όποια τοπικά χαρακτηριστικά. Τώρα αν κάποιος θέλει να πλαστογραφήσει μία ίδια δεν είναι και τόσο δύσκολο τεχνικά, θα βρει τον τρόπο και μόνος του σε όλες τις χώρες

Ο έλεγχος, πάλι όπως σε όλες τις χώρες, είναι δουλειά της αστυνομίας. Ο μόνος τρόπος είναι η αντιπαραβολή με τα στοιχεία, και το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ εκτός του ότι κάνει τη δική μας ζωή ποιο εύκολη κάνει και τον έλεγχο ευκολότερο. Η σωστή αντίδραση στο νέο σύστημα είναι «επιτέλους»

panavour
07/01/2021, 15:13
Μιλας για την χούντα που οποιον δεν γούσταρε τον έστελνε στην φυλακή η στην εξορία ενώ τα βασανιστήρια ήταν γι αυτούς μια τυπική διαδικασία.
Φυσικά οι περισσότεροι που πήγαν με τα νερά της δεν έπαθαν τίποτα, αλλά οσοι εναντιώθηκαν στην δικτατορία πλήρωσαν ακριβό τίμημα κι αυτοι και οι οικογένειές τους.
Επειδή λοιπόν δεν έζησες μόνο εσυ χούντα μην τα γράφεις αυτα εδω μέσα γιατί υπάρχουν κι άλλοι που την έζησαν και ξέρουν και την άλλη πλευρά!

Το οτι συγκρίνεις καταστάσεις τότε και τώρα μου προκαλεί μια αηδία. :yuck:

Ολες οι καταστασεις σε ολες τις χρονικες περιοδους μπαινουν σε συγκριση,(στα μετρα του εφικτου βεβαιως, ειδικα οταν οι χρονικες περιοδοι απεχουν πολυ μεταξυ τους) αυτο αλλωστε διαπραγματευονται η επιστημη της ιστοριας και της συγκριτικης κοινωνιολογιας.Και παντα υπαρχει η αρχαια ρηση ''ουδεν κακον αμιγες καλου''Με αυτο βεβαια δεν δινουμε ''αφεση αμαρτιων'' σε κανενα ανελευθερο ή καταπιεστικο ΜΗ δημοκρατικο καθεστως ,οπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ -κατα την ταπεινη μου γνωμη- καταλαβες.
Οσο για το αισθημα της ''αηδιας'' που ενοιωσες ειναι προσωπικο σου ζητημα, και ειναι λυπηρον ΜΕΝ ,αδιάφορον ΔΕ.

THEOD
09/01/2021, 08:49
έκλεισα ραντεβού (6 εργάσιμες μετά !!! :moutza:) για να πάρω πίσω πινακίδες προκειμένου να γίνει μεταβίβαση.

Ξέρει κανείς τι διαδικασία ακολουθείται για την μεταβίβαση εν μέσω των μέτρων του κορωνοιου ? :confused:

Kickstart
09/01/2021, 13:52
Παίδες ακολουθεί σεντονι

ακούστε τι φιάσκο έχω πάθει..
Είχα καταθέσει πινακίδες στην εφορία τον Δεκέμβρη του 2018 για το εντουρακι μου που το βγάζω μόνο βουνό (μέχρι εκεί πάω φορτωμένος σε τρέιλερ)
Επειδή τελευταία άκουσα για τα πρόστιμα που ρίχνουν σε όσα βγουν στο δρόμο χωρίς πινακίδα κάτι δεκαχιλιαρα κτλ και επειδή θέλω να πηγαίνω και κάνα Υμηττό καβάλα απογευματα, λέω ας πάω να πάρω πινακίδα να το περάσω κτεο κτλ.. Παίρνω τηλέφωνο στην εφορία λέω τα στοιχεία μου μου λένε ναι εδώ είναι η πινακίδα και για να την πάρεις πίσω πρέπει να έρθεις με ασφαλιστήριο στο χέρι.. Μα τους λέω δεν έχω την άδεια, το μόνο που έχω είναι το χαρτί ακινησίας που μου χατε δώσει πριν 2 χρόνια.. Πάρε μου λέει εκεί που το είχες ασφαλίσει τελευταία φορά και θα στο φτιάξουν.. Οκ πήρα στο παληκαρι που μου χε κάνει την τελευταία ασφάλιση μου βρήκε αντίγραφο της άδειας και καπάκι έκανα ετήσιο στην hellas direct με σούπερ τιμή (90 ευρώ ετήσιο)
Κλείνω ραντεβού στην εφορία πάω εκεί με τα χαρτιά στο χέρι χτυπάει ο τύπος στο κομπιούτερ και τι μου λέει.. Φίλε η πινακίδα έχει καταστραφει������������
Μα του λέω μου πάτε έτσι κι εγώ έκανα ασφάλεια.. Δεν έχεις θέμα μου λέει.. Θα σου κάνω ένα παραπεμπτικο να πας Χολαργό στο Μεταφορων να εκδόσεις νέα πινακίδα.. Πάρε μου λέει και αυτό το 3πλοτύπο και περνά από το δεύτερο όροφο (της εφορίας) στο ταμείο να πληρώσεις τέλη 55 ευρώ για το 2021..μα του λέω θα πληρώσω τέλη για κατεστραμενη πινακίδα; μου λέει έτσι γίνεται αλλιώς δεν παίρνεις τα χαρτιά..
Πάω πληρώνω κοιτάω το τριπλότυπο λέει πάνω τέλη για το υπ αριθμ τάδε πινακίδα (αυτή που καταστράφηκε).. Γυρνάω στον υπάλληλο μου δίνει τα χαρτιά (άρση ακινησίας, άδεια πρωτότυπη και ένα χαρτί προς το Χολαργό για έκδοση νέας πινακίδας) και παίρνω τον πουλο από εκεί μέσα.. Παίρνω καπάκι τηλέφωνο στο Μεταφορων και μου λέει ευγενεστατος άνθρωπος στο τηλέφωνο μετά την εξιστόρηση ότι πρέπει να βγάλω νέα πινακίδα με.. νέους αριθμούς.. Μα λέω με βαλαν στην εφορία να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας για όλο το 2021 για την πάλια (που κατέστρεψαν), Ελα από δω Τρίτη (μου έκλεισε ραντεβου) και θα στα εξηγήσουν στο γκισέ μου λέει..
Λοιπόν ψάχνοντας στο ίντερνετ βλέπω ότι μάλλον θα χρειαστεί να δώσω μια 30αρα για έκδοση νέας πινακίδας..
Ερωτησεις

Το παράβολο το παίρνω εκεί μέσα από το μηχάνημα που έχω δει σε άλλη φάση ότι έχει;
Δεν πιστεύω να μου ζητήσουν τέλη και για το νέο αριθμό ε;

Πρέπει να ενημερώσω υποθέτω και την ασφαλιστική για την αλλαγή αριθμού να μου στείλει άλλο ασφαλιστήριο ε;

Τι έπαθα ρε.. Πουθενά δεν καταστρέφουν πινακίδες πια η καμμένη η δικιά μου εφορια την πέταξε στο χρόνο.. Γμτ μου.

doctoras
09/01/2021, 14:09
Το λεει η νομοθεσία αυτο, οτι δηλαδη σε περίπτωση μπουκωματος απο πινακιδες της εκάστοτε δου, εχουν την δικαιοδοσία καταστροφης σε πανω απο χρονο ή εναμιση.
Υπαρχουν δου που σε περας 3χρονων δε κατεστρεψαν πινακιδα.

Ενας μπούσουλας εξηγείται παρακάτω
https://directplus.gr/ta-eggrafa-tou-odigou/antikatastash-pinakidwn-dikaiologhtika-diadikasia-pravola/

Το πρόβλημα με το λοκνταουν ειναι οτι θα παρει παραπανω χρόνο, βγαλε φωτοτυπιες των χαρτιων κατάθεσης να τα δείξεις αν χρειαστεί

toyar
09/01/2021, 14:41
θα βγει νεα αδεια για τη νεα πινακιδα η οποια θα αναγραφει και το νουμερο της παλιας που καταστραφηκε
δεν θα πληρωσεις τπτ
εισαι οκ με τελη και ασφαλεια οποτε δεν εχεις παθει κανενα φιασκο

telegonos
09/01/2021, 14:52
η πινακίδα έχει καταστραφει.Μα του λέω μου πάτε έτσι κι εγώ έκανα ασφάλεια.. Η ασφάλεια που έκανες πάει στο όχημα, όχι στην πινακίδα. Αλλάζοντας πινακίδα θα ειδοποιήσεις την ασφαλιστική σου, και θα το τακτοποιήσει το ασφαλιστήριό σου.

Μα του λέω θα πληρώσω τέλη για κατεστραμενη πινακίδα;
Τι σχέση έχει το τέλος κυκλοφορίας του οχήματος με την πινακίδα; Το τέλος το πληρώνεις γιατί βγάζεις όχημα σε κίνηση. Έχει δεν έχει καταστραφεί η πινακίδα, βγει-δεν βγει άλλη, το όχημα δεν άλλαξε, το ίδιο είναι, το ίδιο τέλος ισχύει.

πρέπει να βγάλω νέα πινακίδα με.. νέους αριθμούς..
ΠΑΝΤΑ βγαίνει ΝΕΑ άδεια και ΝΕΑ πινακίδα σε απώλεια, και η νέα άδεια που θα βγει, θα λέει σε κάποιο πεδίο της ''παλιά πινακίδα τάδε''.

Λοιπόν ψάχνοντας στο ίντερνετ βλέπω ότι μάλλον θα χρειαστεί να δώσω μια 30αρα για έκδοση νέας πινακίδας..
Δώσε λίνκ σε παρακαλώ που λέει ότι με κατεστραμμένη πινακίδα από ΔΟΥ και χαρτί από εφορία που το εξηγεί, πληρώνεις

Ερωτησεις

Το παράβολο το παίρνω εκεί μέσα από το μηχάνημα που έχω δει σε άλλη φάση ότι έχει;
Ποιό παράβολο; Η αλλαγή λόγω καταστροφής από ΔΟΥ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τι έπαθα ρε.. Εκτός από βιασύνη και τρικυμία να καταλαβαίνεις ΕΣΥ λάθος τα πράγματα, τίποτα.

Να μην βιάζεσαι και να μην βάζεις πράγματα με το μυαλό σου.

Όταν σου έρχεται μια ''θεωρία'' κάνε μια ''επαλήθευση'' στο μυαλό σου, είναι δυνατόν να ισχύει αυτό που σκέφτηκες, μήπως είναι παράλογο;

Kickstart
09/01/2021, 15:54
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αδέρφια, η αλήθεια είναι ότι έχω τραβήξει διάφορα από την εφορία στο παρελθόν και γι αυτό άρχισα να βλέπω μαύρα τα πράγματα και σε αυτή την περίπτωση.. Λινκ τι να δώσω σε όλα τα σαϊτ τύπου δικαιολογητικά διεκπεραίωση κτλ γράφει ότι σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής βγαίνει νέα πινακίδα με κόστος 30 ευρώ την πρώτη φορά, 60 τη δεύτερη και πάει λέγοντας.. Μάλλον έτσι όπως τα λες τελεγονε δεν πληρώνω κάτι επειδή έχω χαρτί καταστροφής από εφορία (και όχι ατύχημα πχ) σωστά;

Επίσης το χαρτί που πλήρωσα τέλη κυκλοφορίας γράφει επάνω την παλιά πινακίδα που καταστράφηκε από την εφορία.. Σε ενδεχόμενο έλεγχο κι αφού η νέα άδεια θα αναγράφει και την παλιά δεν θα έχω θέμα λοιπόν..

Δεν ήξερα αυτό το σημείο ότι γράφει δλδ και την παλιά γι αυτό δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα δικαιολογείς ότι έχεις πληρώσει τέλη για τη νέα πινακίδα.. Γιατί όπως είπα το χαρτάκι των τελών γράφει επάνω αριθμο πινακίδας.

telegonos
09/01/2021, 15:59
Ναι, ειναι ειδική περίπτωση η καταστροφή από ΔΟΥ, δεν πληρώνεις. Στις άλλες περιπτώσεις, ναι.

doctoras
09/01/2021, 21:37
Ναι, ειναι ειδική περίπτωση η καταστροφή από ΔΟΥ, δεν πληρώνεις. Στις άλλες περιπτώσεις, ναι.
Εισαι σιγουρος σε αυτο που αναφέρεις? Εχεις αντιστοιχη εμπειρία? Και ποιος θα πληρώσει διαδικαστικά την εκδοση νεας πινακιδας αν οχι ο ιδιοκτητης? η δου? το κράτος?

Kickstart μεινε επιφυλακτικός, εγω νομιζω οτι δε θα αποφύγεις το παράβολο.
Σε καθε περιπτώσει κανε ενα update για την περιπτωση σου

toyar
09/01/2021, 21:53
εγω εχω αντιστοιχη εμπειρια
αντι για πινακιδα πηρα χαρτι και η νεα βγηκε ατελως

Shinigami Ryuk
09/01/2021, 21:59
Παντως εγω οποιο αρθρο διαβασα στο νετ(συνηθως απο το 2018) λεει για πληρωμη παραβολου για επανεκδοση πινακιδων σε περιπτωση που εχουν καταστραφει απο την ΔΟΥ οταν το οχημα ηταν σε ακινησια.Και λογικο μου φαινεται ετσι ωστε να σε αναγκαζει να τις παρεις.Και γενικα απο οσο γνωριζω οταν θες να επανεκδοσεις πινακιδες πληρωνεις τελος επανεκδοσης.

Bladerunner
10/01/2021, 09:54
Εφόσον οι πινακίδες καταστράφηκαν μετά από 18 μήνες ακινησίας οφείλεται παράβολο 30€ για την επανέκδοσή τους.

Για την άρση της κατάστασης ακινησίας ή την εκ νέου θέση σε δημόσια κυκλοφορία οχήματος του οποίου οι πινακίδες θα καταστραφούν, κατά τις εν λόγω διατάξεις, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, θα προβαίνουν σε αντικατάσταση αυτών μετά την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, συνοδευόμενη από την ως άνω βεβαίωση καταστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και την καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου αξίας τριάντα (30) ευρώ.

https://www.aade.gr/egkyklioi-kai-apofaseis/pol-1136-17-07-2018

Kickstart
10/01/2021, 10:39
Σε κάθε περίπτωση Τρίτη πρωί που θα πάω στο Χολαργό θα μάθουμε και φυσικά θα ενημερώσω εδώ το τοπικ ώστε να βοηθά μελλοντικά τους ενδιαφερόμενους..

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν το παράβολο (εφόσον χρειαστεί) μπορεί κάποιος να το πληρώσει εκεί μέσα επί τόπου στο μηχάνημα ή θα με στείλουν σε καμία τράπεζα και τρέχα γύρευε με ουρές και την τούρλα του κορονοϊού.. Άσε που θα χω φύγει με παρακάλια από τη δουλειά και ο χρόνος μου θα είναι οριακός και περιορισμένος....ας το πληρώσω δε γ...ται, να μην με παιδέψουν είναι το θέμα μου.

telegonos
10/01/2021, 11:53
Εισαι σιγουρος σε αυτο που αναφέρεις? Εχεις αντιστοιχη εμπειρία? Και ποιος θα πληρώσει διαδικαστικά την εκδοση νεας πινακιδας αν οχι ο ιδιοκτητης? η δου? το κράτος?

Πρώτη φορά το έκανα το 2005. Τελευταία φορά το 2018. Και άλλες δύο φορές ενδιάμεσα. Με το χαρτί της ΔΟΥ εκδίδεται νέα άδεια πινακίδα ΔΩΡΕΑΝ. Σε αυτό που ρωτάς, βάλε λίγο την λογική να δουλέψει: Εφόσον ΑΛΛΟΣ (το κράτος) σου κατέστρεψε την πινακίδα, ΑΥΤΟΣ και πληρώνει την επανέκδοσή της.

Το καλοκαίρι του 2020, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς, και στο εξής, αν η ακινησία είναι άνω των 18 μηνών και έχει καταστραφεί η πινακίδα, τότε και μόνο να μην δικαιούσαι το δωρεάν. Αλλά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν αυτό εφαρμόζεται ακόμα, και αν είναι για όλες τις ακινησίες ή για αυτές που γίνονται από τον νέο νόμο ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Shinigami Ryuk
10/01/2021, 13:27
Σε κάθε περίπτωση Τρίτη πρωί που θα πάω στο Χολαργό θα μάθουμε και φυσικά θα ενημερώσω εδώ το τοπικ ώστε να βοηθά μελλοντικά τους ενδιαφερόμενους..

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν το παράβολο (εφόσον χρειαστεί) μπορεί κάποιος να το πληρώσει εκεί μέσα επί τόπου στο μηχάνημα ή θα με στείλουν σε καμία τράπεζα και τρέχα γύρευε με ουρές και την τούρλα του κορονοϊού.. Άσε που θα χω φύγει με παρακάλια από τη δουλειά και ο χρόνος μου θα είναι οριακός και περιορισμένος....ας το πληρώσω δε γ...ται, να μην με παιδέψουν είναι το θέμα μου.

Τσεκαρε εδω για να μην χανεις τον χρονο σου.Μπορεις να το πληρωσεις ηλεκτρονικα το παραβολο.https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/oximata-ix/antikatastash-pinakidwn

THEOD
11/01/2021, 09:36
έκλεισα ραντεβού (6 εργάσιμες μετά !!! :moutza:) για να πάρω πίσω πινακίδες προκειμένου να γίνει μεταβίβαση.

Ξέρει κανείς τι διαδικασία ακολουθείται για την μεταβίβαση εν μέσω των μέτρων του κορωνοιου ? :confused:

Σε αυτό έχουμε καμιά απάντηση ? :confused:

viper1
11/01/2021, 09:58
Σε αυτό έχουμε καμιά απάντηση ? :confused:

Ο γρηγορότερος τρόπος είναι να βρεις έναν διεκπεραιωτη

OldMan
11/01/2021, 14:17
Με την ηλεκτρονικη "καταθεση" πινακιδων, αυτες δεν καταστρεφονται (φυσικως) και δεν υπαρχει περιπτωση στο εγγυς μελλον να κληθει ο καταθετων να τις προσκομισει στην αρμοδια ΔΟΥ ..

sapila racing
11/01/2021, 15:46
Με την ηλεκτρονικη "καταθεση" πινακιδων, αυτες δεν καταστρεφονται (φυσικως) και δεν υπαρχει περιπτωση στο εγγυς μελλον να κληθει ο καταθετων να τις προσκομισει στην αρμοδια ΔΟΥ ..

Χμμμ
Δηλαδή παω και τις παίρνω πίσω και μετα τις ξανακαταθέτω αλλά ηλεκτρονικά αυτη την φορά.
Αν θέλω να κάνω αναίρεση κατάθεσης πινακίδων και να κυκλοφορήσω δεν παω εφορία να τις ψάχνω αλλά το κανω παλι ηλεκτρονικά.
Καλό ακούγεται.

THEOD
11/01/2021, 16:43
Χμμμ
Αν θέλω να κάνω αναίρεση κατάθεσης πινακίδων και να κυκλοφορήσω δεν παω εφορία να τις ψάχνω αλλά το κανω παλι ηλεκτρονικά.
Καλό ακούγεται.

Τουλάχιστον φέτος και άσχετα αν η κατάθεση ήταν με φυσικό τρόπο και όχι ηλεκτρονικά, αναίρεση κατάθεσης μπορούσες να κάνεις μόνο μια φορά ετησίως... Δηλαδή δεν καταθέτεις και αναιρείς όποτε και όσο σε βολεύει...

doctoras
12/01/2021, 09:24
Τουλάχιστον φέτος και άσχετα αν η κατάθεση ήταν με φυσικό τρόπο και όχι ηλεκτρονικά, αναίρεση κατάθεσης μπορούσες να κάνεις μόνο μια φορά ετησίως... Δηλαδή δεν καταθέτεις και αναιρείς όποτε και όσο σε βολεύει...

Οπως ακουσα Ισχυει και για την ηλεκτρονικη κατάθεση
Μονο κια φορα τον χρονο, αν χρειαστεί να παραλαβεις δευτερη φορα, τοτε θα πληρωσεις 12μηνες μείον τους μηνες που πληρωσες απο την πρωτη παραλαβή

OldMan
12/01/2021, 11:56
Δηλαδή παω και τις παίρνω πίσω και μετα τις ξανακαταθέτω αλλά ηλεκτρονικά αυτη την φορά.

Πονηρούλη Αρούλη.. :pink:

Το ηλεκτρονικο νταλαβερι γινεται ακριβως για να μην πας..

Kickstart
12/01/2021, 13:10
λοιπόν παίδες μόλις επέστρεψα απο Χολαργό (δν/ση Μεταφορών).

για να μην μπω σε λεπτομέρειες όσοι δεν παρακολουθήσατε το νήμα δείτε στην προηγούμενη σελίδα το ποστ περί καταστροφής από την εφορία της πινακίδας μου μετά από διετή παραμονή εκεί.

Πήγα λοιπόν Χολαργό και με το καλημέρα με ενημέρωσαν ότι πρέπει να πληρώσω παράβολο 30 ευρώ για την έκδοση νέας πινακίδας και άδειας κυκλοφορίας με νέο αριθμό.

Πλήρωσα το παράβολο με ebanking από το κινητό μου και το τύπωσα στο παράπλευρο κυλικείο που υπάρχει στο χώρο.

Επέστρεψα στο γκισέ έδωσα τα χαρτιά (παράβολο 30 ευρωπαϊκά, ασφάλεια, πληρωμένο σήμα κυκλοφορίας, παραπεμπτικό απο τη ΔΟΥ μου που έλεγε για την καταστροφή της παλιάς πινακίδας, διπλή όψη ταυτότητας και το χαρτί της άρσης ακινησίας) και μου είπαν να περάσω σε 1 ώρα να πάρω την νέα μου πινακίδα!

βγήκα στο προαύλιο έκανα κάτι τηλέφωνα για τη δουλειά μου και ξαναμπήκα μέσα στο 40λεπτο γιατί έπρεπε να φύγω, κι η πινακίδα μαζί με την άδεια ήταν έτοιμη και με περίμενε!

την πήρα, ευχαρίστησα και πουλόπουλος.

ενημέρωσα πριν από λίγο και την hellas direct για την αλλαγή αριθμού και μου έστειλε το νεο ασφαλιστήριο και είμαι κομπλέ..

το παλιό νούμερο πινακίδας αναγράφεται στην νεα άδεια στο πεδίο 22 οπότε είμαι κομπλέ και ως προς τα τέλη κυκλοφορίας που αναγράφουν αυτό (το παλιο) νούμερο μόνο για φέτος.

ουφ!

Υμητάρα έρχομαι:beer:

νόμιμος πλέον.

OldMan
12/01/2021, 13:32
Πλακα μας κανεις τωρα, ναιιιι..???:eek:

telegonos
12/01/2021, 14:15
Άρα ισχύει ο νέος νόμος, ότι πληρώνεις για καταστροφή πέραν του 18μηνου, κι ας έχεις χαρτί της ΔΟΥ;

Ωραία, το διευκρινίσαμε αυτό.

Καλές βόλτες και προσοχή στα μέτρα κυκλοφορίας.

Kickstart
12/01/2021, 14:53
Τελεγονε ναι.
Οπότε καλύτερα αν κάποιος θέλει να αποφύγει την καταστροφή και το πακέτο που έφαγα εγώ, καλό είναι να κοιτάξει να τις καταθέσει με το νέο σύστημα το ηλεκτρονικό, κι όταν θελήσει να το βγάλει το όχημα πάλι σε κυκλοφορία θα χει την πινακίδα στο συρτάρι του και θα κάνει μόνο τη χαρτουρα μέσω νετ.

Ευρώπη γίναμε λέμε.

Στο μεταξύ στο Χολαργό στα γνωστά γκισέ (ξέρετε όσοι έχουμε αλλάξει δεκάδες μηχανάκια έχουμε περάσει από κει κάποια στιγμή) επικρατούσε μεγάλη τάξη και το ραντεβού που κλείνεις λόγω κοβιντ λειτουργεί άψογα.
Ξεχάστε τις ουρές που ξέρατε, άμα έχεις τα χαρτιά σου νοικοκυρεμενα και ξέρεις ακριβώς τι ζητάς τότε σε πολύ λίγο χρόνο έχεις κάνει τη δουλίτσα σου.

STF
12/01/2021, 19:44
Άραγε... εγώ που τις έχω καταθέσει στο αυτοκίνητο εδώ και 16 μήνες, θα μπορούσα να κάνω τη διαδικασία ηλεκτρονικά και να πάω να πάρω τις φυσικές πινακίδες μπας και προλάβω την καταστροφή τους;

Ή θα πρέπει πρώτα να πληρώσω για να τις πάρω και μετά για πρώτη φορά να κάνω τη διαδικασία ηλεκτρονικά;

Ειδική περίπτωση περιγράφω το ξέρω. Μάλλον θα προσπαθήσω να τους ρωτήσω τηλεφωνικά.

Αν ισχύει το δεύτερο θα υπομείνω τη διαδικασία καταστροφής και επανέκδοσης γιατί το τίμημα είναι βαρύ... :(

doctoras
12/01/2021, 21:32
Άρα ισχύει ο νέος νόμος, ότι πληρώνεις για καταστροφή πέραν του 18μηνου, κι ας έχεις χαρτί της ΔΟΥ;

Ωραία, το διευκρινίσαμε αυτό.

Καλές βόλτες και προσοχή στα μέτρα κυκλοφορίας.

μαρεσε που επέμενες οτι θα πλΕρώσει το κράτος για την πινακίδα του εκάστοτε

doctoras
12/01/2021, 21:40
Άραγε... εγώ που τις έχω καταθέσει στο αυτοκίνητο εδώ και 16 μήνες, θα μπορούσα να κάνω τη διαδικασία ηλεκτρονικά και να πάω να πάρω τις φυσικές πινακίδες μπας και προλάβω την καταστροφή τους;

Ή θα πρέπει πρώτα να πληρώσω για να τις πάρω και μετά για πρώτη φορά να κάνω τη διαδικασία ηλεκτρονικά;

Ειδική περίπτωση περιγράφω το ξέρω. Μάλλον θα προσπαθήσω να τους ρωτήσω τηλεφωνικά.

Αν ισχύει το δεύτερο θα υπομείνω τη διαδικασία καταστροφής και επανέκδοσης γιατί το τίμημα είναι βαρύ... :(

η προσωρινή κατάθεση ενεργοποιείται ετησίως με φεκ στην εφημερίδα κυβερνήσεως κατόπιν σχετικού διατάγματος του υπουργού, αυτό συμβαίνει συνήθως το καλοκαίρι (δηλαδή να πάρεις τις πινακιδες για 1 / 2 ή 3 μήνες και να πληρώσεις το αναλογο ποσό ) . Αν θέλεις να πάρεις τώρα νομίζω θα πληρώσεις όλο το ποσό των τελών.

Απο την άλλη όπως ειπώθηκε έχει να κάνει με την ΔΟΥ, εδώ πανω στο βορά που έχω εικόνα έχει πινακίδες απο το '12 στην ΔΟΥ που ανήκω κατατεθειμένες χωρίς να έχει γίνει καταστροφή. Εξαρτάτε απο την ΔΟΥ και τον χώρο αποθήκευσης τους

Kickstart
13/01/2021, 08:16
ετσι όπως τα λέει ο doc είναι...

εγώ είμαι σε κεντρική ΔΟΥ της Αθήνας (πιο κεντρική δεν γίνεται) στην οποία έχουν συγχωνεύσει με τα μνημόνια και τρεις τέσσερις άλλες, οπότε τα τελευταία χρόνια με τον οικονομικό βιασμό που έχουμε υποστεί όλοι μας θα έπρεπε να έχουν ένα δεύτερο κτίριο μόνο για να αποθηκεύσουν τις κατατεθειμένες πινακίδες...οπότε καταστρέφουν by the book.

atom_smasher
13/01/2021, 09:39
https://www.youtube.com/watch?v=Q-WTbzIlzeQ

και επίσης

https://www.youtube.com/watch?v=BcauIjcZXUc

Εκαναν μια προσπάθεια αλλά δεν μαζεύτηκε χρήμα. Δεν θα προχωρήσει. Κρίμα και ελπιζα να κλέψω λίγη παραπάνω δημοσιότητα αυτή την φορά...

Pew
13/01/2021, 19:39
Πωπωπωπω τι ξεθαμμα ειναι αυτο με τον μεγιστανα των νιντζα??

Μου ηρθε φλασια... μπορει να βρει καποιος και το "Η σκληρή του Miami" ??? :lol:

basilis_k6
02/02/2021, 13:59
αν καταθέσεις πινακίδες τωρα πρεπει να πληρωσεις τα τέλη του 21? ξερει κανεις?

viper1
02/02/2021, 14:25
αν καταθέσεις πινακίδες τωρα πρεπει να πληρωσεις τα τέλη του 21? ξερει κανεις?

Μέχρι τέλος Φλεβάρη ειναι η παράταση για την πληρωμή τελών για το 2021. Οποτε φυσιολογικά αν καταθέσεις πινακίδες πριν το τέλος του μήνα δεν χρειάζεται να πληρώσεις τα τέλη.

basilis_k6
02/02/2021, 15:23
Μέχρι τέλος Φλεβάρη ειναι η παράταση για την πληρωμή τελών για το 2021. Οποτε φυσιολογικά αν καταθέσεις πινακίδες πριν το τέλος του μήνα δεν χρειάζεται να πληρώσεις τα τέλη.

αυτα τα φυσιολογικά στην ελλάδα ομως δεν δουλευουν γιαυτο ρωτησα...
αυτο θα κάνω αλλα φοβάμαι οτι το 2045 θα θυμηθούνε κανενα πρόστιμο και ψαξτα βρεστα

ptc
02/02/2021, 15:32
Δεν ξέρω αν λέει κάτι απαραίτητα, αλλά για μεταβίβαση εντός Ιανουαρίου χρειάστηκαν πληρωμένα τέλη '21.

THEOD
02/02/2021, 15:58
Δεν ξέρω αν λέει κάτι απαραίτητα, αλλά για μεταβίβαση εντός Ιανουαρίου χρειάστηκαν πληρωμένα τέλη '21.

όντως, το επιβεβαιώνω κι εγώ... :beer:

basilis_k6
02/02/2021, 16:02
δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. έκανα ακινησια μολις και την δεχτηκε. καπου διάβασα οτι δεν θα την δεχόταν αν χρωσταγε. πραγματικά φοβάμαι οτι θα μπλέξω αλλα 2 μηχανάκια με ασφάλειες κτεο κτλ ήταν πεταμένα λεφτα τέτοια εποχη.

Nikos77
02/02/2021, 19:56
Εννοείται έπρεπε να είναι πληρωμένα. Αφού μεταβίβαση γίνεται με χαρτί εφορίας που λέει ότι δε χρωστάς. Μη μπερδευεστε παιδιά. Άλλο το ένα άλλο το αλλο

ptc
02/02/2021, 20:06
Εννοείται έπρεπε να είναι πληρωμένα. Αφού μεταβίβαση γίνεται με χαρτί εφορίας που λέει ότι δε χρωστάς. Μη μπερδευεστε παιδιά. Άλλο το ένα άλλο το αλλο

Απ΄το "δεν ξερω αν λεει κατι απαραιτητα" νομιζω φαινεται πως κατανοω οτι δεν ειναι η ιδια περιπτωση. Δεν μπερδευτηκε κανενας.

@basilis_k6 Δε στελνεις και ενα mail στην εφορια σου στο τμημα οχηματων για ενα τσεκαρισμα; Γενικα απαντανε.

div400
02/02/2021, 21:26
δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. έκανα ακινησια μολις και την δεχτηκε. καπου διάβασα οτι δεν θα την δεχόταν αν χρωσταγε. πραγματικά φοβάμαι οτι θα μπλέξω αλλα 2 μηχανάκια με ασφάλειες κτεο κτλ ήταν πεταμένα λεφτα τέτοια εποχη.

έκανα ηλεκτρονικά "κατάθεση πινακίδας" σε 400αρι που χρωστά τέλη για όσα (αρκετά) χρόνια είναι σε ακινησία...
ίσως να μην δέχεται την επαναφορά σε κίνηση εάν υπάρχουν εκκρεμότητες;....

basilis_k6
03/02/2021, 20:25
https://www.iefimerida.gr/oikonomia/teli-kykloforias-pote-ligei-i-prothesmia-gia-pliromi

Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων

Τέλος, όσον αφορά την κατάθεση των πινακίδων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων αν θέλουν να μη πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν να το κάνουν κι αυτοί ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα «myCAR» της ΑΑΔΕ, που προτρέπει τους ιδιοκτήτες να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας και όχι με επίσκεψη στις εφορίες. Διευκρινίζεται πως όταν ολοκληρώσουν την διαδικασία, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από τα οχήματα και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/teli-kykloforias-pote-ligei-i-prothesmia-gia-pliromi

επίσης αν κάποιος καταθέσει και έχει κτέο σε ισχυ αλλα λήξει οσο ισχύει η ακινησια, οταν τις ξαναπάρει εχει 15 μέρες περιθώριο να περάσει κτεο. εκει θα σας ζητησουν ομως το αποδεικτικο της ακινησιας.

Nikos77
03/02/2021, 21:17
Απ΄το "δεν ξερω αν λεει κατι απαραιτητα" νομιζω φαινεται πως κατανοω οτι δεν ειναι η ιδια περιπτωση. Δεν μπερδευτηκε κανενας.

Ο τίτλος είναι "κατάθεση πινακίδων και επανακυκλοφορία".
Άρα ενώ φαίνεται ότι κατανοείς πως δεν είναι ίδια περίπτωση στο τέλος λες "δεν ξέρω αν λέει κάτι απαραίτητα".
Οκ

SeniorCanardo
22/02/2021, 17:08
Θέλω να προχωρήσω σε προσωρινή ακινησία οχήματος για να κάνω κάποιες επισκευές.
Πόσο χρόνο θα πάρουν και σε τι βάθος θα προχωρήσω είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην πορεία.

Το όχημα θα πρέπει να κάνει κάποιες δοκιμαστικές διαδρομές για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των όποιων επισκευών.
Υπάρχει νόμιμος τρόπος να γίνει αυτό;

Στην "παραδοσιακή" κατάθεση πινακίδων, ήξερα ότι μπορούσες να πάρεις μια βεβαίωση από την εφορεία για μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο, αν και φυσικά δεν είναι το ίδιο.

sapila racing
22/02/2021, 17:49
Πόσο χρόνο θα πάρουν και σε τι βάθος θα προχωρήσω είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην πορεία.

Το όχημα θα πρέπει να κάνει κάποιες δοκιμαστικές διαδρομές για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των όποιων επισκευών.

Στην "παραδοσιακή" κατάθεση πινακίδων, ήξερα ότι μπορούσες να πάρεις μια βεβαίωση από την εφορεία για μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο, αν και φυσικά δεν είναι το ίδιο.

Οχι, δεν μπορείς να το κυκλοφορήσεις καθόλου χωρίς πινακίδες.
Για μεταφορά σε συνεργείο μπορεί να παει με μεταφορική, τρειλερ κλπ. και θα πρέπει να εχεις μαζι το καταθετήριο της πινακίδας.

Shinigami Ryuk
23/02/2021, 12:47

Κοιτα,με την ηλεκτρονικη καταθεση που ισχυει πλεον,απο την στιγμη που δεν παραδιδεις πινακιδες πρακτικα μπορεις να κανεις τις δοκιμες που θελεις με τα ρισκα ομως που ισχυουν οτι θα κυκλοφορεις ενα οχημα που ειναι εκτος κυκλοφοριας.

viper1
23/02/2021, 13:52
Κοιτα,με την ηλεκτρονικη καταθεση που ισχυει πλεον,απο την στιγμη που δεν παραδιδεις πινακιδες πρακτικα μπορεις να κανεις τις δοκιμες που θελεις με τα ρισκα ομως που ισχυουν οτι θα κυκλοφορεις ενα οχημα που ειναι εκτος κυκλοφοριας.

Και 10000 ευρώ πρόχειρα

bulmont
23/02/2021, 14:09
.........λεφτά υπάρχουνε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:bawl::bawl:

Shinigami Ryuk
23/02/2021, 14:16
Προς θεου δεν τον προτρεπω να το παρει και να παει σουνιο αλλα μια δοκιμαστικη βολτα το τετραγωνο γινεται αλλα με τα ρισκα που ολοι γνωριζουμε.Σε αυτην την περιπτωση σταθμιζεις τις πιθανοτητες και αναλογως πραττεις.
Προσωπικα δεν θα το εκανα εαν ηταν για αυτοκινητο αλλα με μηχανακι και πολυ μικρη ταχυτητα ισως και να...(ειναι καθαρα ψυχολογικο)

Αν και με την ηλεκτρονικη καταθεση ειναι πολυ ευκολο πλεον το "βαλε-βγαλε" της πινακιδας και δεν ειναι και ανυπερβλητα κοστοβορο ωστε αν θες να κανεις μια δοκιμη να μην τις "ξαναβαλεις" πανω

SeniorCanardo
23/02/2021, 16:50
ΟΚ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Για αυτοκίνητο (πολύ) παλιό μιλάμε, η βόλτα γύρω από το τετράγωνο δεν εξυπηρετεί σε τίποτα και να το κυκλοφορήσω στη "ζούλα" δεν παίζει.

Είπα μήπως ο νομοθέτης είχε κάνει κάποια πρόβλεψη για τον home mechanic. :bawl:

doctor_john
23/02/2021, 17:18
Έχε υπομονή, η φετινή μέριμνα είναι για personal traitor..

Acacius
24/02/2021, 10:07
Το πας με τρέιλερ σε μία από τις πολλές πίστες που υπάρχουν στη χώρα και κάνεις ό,τι δοκιμή θες :cry:

Kickstart
24/02/2021, 13:09
και με το τρεϊλερ (το ψιλοεψαξα πρόσφατα) δεν είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα παίδες...

αν ένα όχημα είναι υποχρεωμένο να φέρει πινακίδα (βάσει νόμου) πρέπει να τη φέρει και επάνω στο τρεϊλερ φορτωμένο.

αν έχεις καταθέσει πινακίδα μπορείς να το μετακινήσεις με τρεϊλερ μόνο από και προς συνεργείο και αυτό με κάποιο αποδεικτικό στο χέρι εκ μέρους του επαγγελματία, άλλωστε το χαρτί της εφορίας αναφέρει λόγο ακινησίας και φυσικά έχει πεδίο όπου αναγράφεται υποχρεωτικα δ/νση που βρίσκεται ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

σας τα λέω αυτά εγώ που το πήγαινα κανα δυο χρόνια στο βουνό το μηχανάκι με τρεϊλερ ενώ είχα καταθέσει πινακίδα στην εφορία.

φυσικά το μηχανάκι πάει μονο χωμα και τελος, αλλα και το δεκαχίλιαρο είναι θανατος...οποτε ας μην τον πιούμε σε κανα στενακι που ενώνει τα χώματα μας..

τα παραπάνω ισχυουν κυρίως στις μεγάλες πολεις, στην υπόλοιπη Ελλάδα κανει ο καθενας οτι γουστάρει οπως γνωριζουμε.

motojojo
24/02/2021, 14:03
Τα παραλογα του ελληνικου κράτους

SeniorCanardo
24/02/2021, 18:05
Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό, (που ήδη ήξερα).

"Τι γίνεται αν πρέπει να μετακινήσεις το όχημα σε άλλο χώρο στάθμευσης;

Αν πρέπει να αλλάξει ο χώρος στάθμευσης που δήλωσες ηλεκτρονικά, θα πρέπει να απευθυνθείς στη Δ.Ο.Υ. σου και να σου δώσουν μία πινακίδα προσωρινής άδειας κυκλοφορίας (Μ), και να μεταφέρεις το όχημα στον νέο χώρο στάθμευσης." από εδώ (https://www.hellasdirect.gr/blog/katathesi-pinakidwn-mycar-dilosi-akinisias-ohimatos-ilektronika/)

Άρα ισχύει ο κλασσικός "αναλογικός" τρόπος. :D

borgiriadis1
19/03/2021, 22:06
Βρήκα διάφορα άρθρα στο net αλλά δεν βρήκα κτ εμπεριστατωμένο.
Εάν με τον σμρ νόμο εγώ θελήσω πχ να πάρω τις πινακίδες για ένα 6μηνο θα πληρωσω το 6μηνο οκ.

1η ερώτηση. Όταν τελειώσει το 6μηνο ποια είναι η διαδικασία? Θα πρέπει να ξαναδηλωσω ότι το βάζω σε ακινησια ή αφού έληξε η περίοδος κίνησης μπαίνει μόνο του σε ακινησια (από την άποψη ότι οι πινακίδες κρατούνται από τον ιδιοκτήτη).

2η ερώτηση. Αν κ για αυτό βρήκα στο περίπου απάντηση. Χρησιμοποιείς το όχημα με τις πινακίδες για 2 μήνες έστω. Σύμφωνα με τον παλιό νόμο δεν μπορείς να το ξαναβάλεις σε κυκλοφορία αν δεν πληρώσεις ολόκληρα τα υπολοιπομενα τέλη. Μήπως υπάρχει πλέον κάποια αλλαγή σ αυτό(να το πάρω άλλους 2 μήνες κλπ). Εγώ βρήκα ότι δεν γίνεται απλά επειδή μου φαίνεται χαζό (βέβαια στο Ελαντα ήμαστε) μήπως έχει κάποιος άλλη ενημέρωση?

telegonos
19/03/2021, 23:33
Βρήκα διάφορα άρθρα στο net αλλά δεν βρήκα κτ εμπεριστατωμένο.
Εάν με τον σμρ νόμο εγώ θελήσω πχ να πάρω τις πινακίδες για ένα 6μηνο θα πληρωσω το 6μηνο οκ.

1η ερώτηση. Όταν τελειώσει το 6μηνο ποια είναι η διαδικασία? Θα πρέπει να ξαναδηλωσω ότι το βάζω σε ακινησια ή αφού έληξε η περίοδος κίνησης μπαίνει μόνο του σε ακινησια (από την άποψη ότι οι πινακίδες κρατούνται από τον ιδιοκτήτη).

2η ερώτηση. Αν κ για αυτό βρήκα στο περίπου απάντηση. Χρησιμοποιείς το όχημα με τις πινακίδες για 2 μήνες έστω. Σύμφωνα με τον παλιό νόμο δεν μπορείς να το ξαναβάλεις σε κυκλοφορία αν δεν πληρώσεις ολόκληρα τα υπολοιπομενα τέλη. Μήπως υπάρχει πλέον κάποια αλλαγή σ αυτό(να το πάρω άλλους 2 μήνες κλπ). Εγώ βρήκα ότι δεν γίνεται απλά επειδή μου φαίνεται χαζό (βέβαια στο Ελαντα ήμαστε) μήπως έχει κάποιος άλλη ενημέρωση?

1+2: Από τον Μάιο θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τις δηλώσεις-υποσχέσεις του υπουργού, εφέτο, τα μειωμένα τέλη. Ακόμα ΔΕΝ έχει ανακοινωθεί κάτι οριστικό, και φυσικά δεν έχουν οριστεί ακόμα οι λεπτομέρειες που ρωτάς. Όταν θα γίνει πραγματικότητα, τότε θα ξέρουμε.

STF
20/03/2021, 13:59
1+2: Από τον Μάιο θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τις δηλώσεις-υποσχέσεις του υπουργού, εφέτο, τα μειωμένα τέλη. Ακόμα ΔΕΝ έχει ανακοινωθεί κάτι οριστικό, και φυσικά δεν έχουν οριστεί ακόμα οι λεπτομέρειες που ρωτάς. Όταν θα γίνει πραγματικότητα, τότε θα ξέρουμε.

Κάκιστη αντιγραφή Ευρωπαϊκών μοντέλων. Κλασικά πράγματα οι προχειρότητες. Και γιατί όχι από Ιανουάριο; Για να αισθάνεται κορόιδο αυτός που πληρώνει ολόκληρα τα τέλη κυκλοφορίας ενώ μπορεί να χρειάζεται το αυτοκίνητο ή την μοτό π.χ. από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο.
Έχουν χάσει πολλά χρήματα οι κυβερνήσεις κατά τα χρόνια της κρίσης ακριβώς λόγω αυτής της στρεβλής υιοθέτησης των μειωμένων τελών κυκλοφορίας. Αλλά δεν πιστεύω πως ο λόγος είναι ότι είναι ανόητοι. Είναι πολύ εύκολο να αντιγράψεις ένα πετυχημένο μοντέλο αρκεί... να θέλεις να κάνεις κάτι για το συμφέρον των πολιτών και του δικού σου κράτους και όχι "άλλων".

borgiriadis1
26/03/2021, 09:46
Καλά όχι ότι τους δικαιολογώ άλλα στην Ελλάδα και που ξεκινάνε τον Μάιο πάλι καλά να λέμε για 1η χρονιά. Τώρα με την καραντίνα δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα σε πολλούς. Άλλα όταν βγούμε από αυτή την κατάσταση ελπίζω να γίνονται πιο άμεσα οι αλλαγές γτ σε άλλη περίπτωση από αρχές Απριλίου οι περισσότερες μηχανές βγαίνουν στο δρόμο.

STF
26/03/2021, 10:30
Λόγω συχνών επισκέψεων στη Γερμανία και επειδή φιλοξενούμαι και συναναστρέφομαι πολύ οικογένειες Γερμανών, τυγχάνει και γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει εκεί το σύστημα των εποχιακών οχημάτων. Εύκολα και απλά και κυρίως με εύκολο οπτικό έλεγχο από τη τροχαία τους χωρίς καμία ανάγκη πληκτρολόγησης πινακίδων κ.α. Είναι τόσο εύκολο στην εφαρμογή που δεν σηκώνει συζήτηση για το πως και το τι.

Δεν δικαιολογώ καθόλου τους δικούς μας γιατί έχουν αποδείξει ότι όπου θέλουν "τρέχουν" προγράμματα αμεσότατα. Απλά κατά τα χρόνια της κρίσης δε θέλησαν να εισπράξουν από αυτόν τον τομέα. Θέλησαν αντιθέτως να καταστρέψουν την μηχανοκίνηση που πίσω από αυτήν κατέστρεφαν παράλληλα πολλούς άλλους τομείς όπως ασφαλιστικές, ανεξάρτητα συνεργεία, επίσημα συνεργεία, καταστήματα αξεσουάρ, το ίδιο το δίκτυο πωλήσεων των οχημάτων κτλ.

telegonos
26/03/2021, 10:48
Κάκιστη αντιγραφή Ευρωπαϊκών μοντέλων. Κλασικά πράγματα οι προχειρότητες. Και γιατί όχι από Ιανουάριο; Για να αισθάνεται κορόιδο αυτός που πληρώνει ολόκληρα τα τέλη κυκλοφορίας ενώ μπορεί να χρειάζεται το αυτοκίνητο ή την μοτό π.χ. από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο.
Έχουν χάσει πολλά χρήματα οι κυβερνήσεις κατά τα χρόνια της κρίσης ακριβώς λόγω αυτής της στρεβλής υιοθέτησης των μειωμένων τελών κυκλοφορίας. Αλλά δεν πιστεύω πως ο λόγος είναι ότι είναι ανόητοι. Είναι πολύ εύκολο να αντιγράψεις ένα πετυχημένο μοντέλο αρκεί... να θέλεις να κάνεις κάτι για το συμφέρον των πολιτών και του δικού σου κράτους και όχι "άλλων".

Το γιατί δεν επιτρέπεται-προβλέπεται ο οποιοσδήποτε συνδυασμός κυκλοφορίας επιθυμεί ο πολίτης, αποτελεί μυστήριο.

Π.χ. να δηλώνεις ότι θα κυκλοφορήσω από 14 Μαρτίου μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, να σου βγάζει το τέλος που αντιστοιχεί, να το πληρώνεις και να κυκλοφορείς όπως σε βολεύει.

Και ο πολίτης βολεύεται και ότι πληρώσει παίρνει, και το κράτος, εκεί που θα είχε οχήματα ακινητοποιημένα και άρα χαμένα έσοδα, με αυτό το σύστημα θα έπαιρνε έσοδα (και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα, γιατί ένα όχημα που κυκλοφορεί, δεν είναι μόνο το τέλος, είναι ο ΦΠΑ σε ότι άλλο έχει ανάγκη για να κυκλοφορεί και ο φόρος των καυσίμων).

Μέχρι τώρα που οι δηλώσεις ακινησίας-άρσης γίνονταν σε γραφεία, χειροκίνητα, είχε ένα νόημα να περιορίζει το κράτος τις επιλογές, για να μπορεί να ανταπεξέλθει το προσωπικό στις εφορίες. Τώρα που όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά και πλήρως αυτοματοποιημένα, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα να μην υπάρχει πλήρως ελεύθερη παραμετροποίηση των ακινησιών-τελών.

STF
26/03/2021, 11:08
Στην Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι ηλεκτρονικά εδώ και 10 χρόνια. Δεν είναι κάτι δύσκολο.
Βάζω μια σκέψη μόνο, για κάθε 100 ευρώ καυσίμου τα 70 είναι φόροι. Δεν είναι απορίας άξιο ότι στα χρόνια της κρίσης οι εφημερίδας έγραφαν για νέο ρεκόρ ακινητοποιήσεων ΚΑΘΕ χρόνο. Κάθε χρόνο δηλαδή προτιμούσαν να χάνουν φόρους, να επιτρέπουν να κλείνουν επιχειρήσεις, να χάνονται θέσεις εργασίας από κάτι τόσο απαραίτητο όπως ένα όχημα μετακίνησης. Φανταστείτε, ένα γέμισμα καυσίμων, μία ασφάλιση, ένα σέρβις, μια αλλαγή ελαστικών...

Πόσο απλό είναι; Δηλώνεις τη περίοδο που θέλεις να κυκλοφορείς και βγαίνει μια πινακίδα που εκτός του αριθμού κυκλοφορίας δηλώνει και τη περίοδο κυκλοφορίας, Με αυτό το τρόπο γίνεται πανεύκολος ο έλεγχος για τους τροχονόμους από απόσταση. Αν θέλεις να αλλάξεις τη περίοδο κυκλοφορίας απλά πληρώνεις ένα παράβολο και αλλάζει ο τσίγκος (επιπλέον εισόδημα για το κράτος).

Κατάλαβαν επιτέλους στη χώρα μας πόσο κοστοβόρο και πολύπλοκο ήταν το σύστημα με το βάλε - βγάλε στις πινακίδες και τις άδειες αλλά κατά τη γνώμη μου χολένουν ακόμη στην ευκολία ελέγχου και στην αυτοματοποίηση της περιοδικότητας. Γιατί; Άγνωστό; Ανεγκέφαλους δεν τους θεωρώ, για ανεξήγητους σε εμένα λόγους... απλά δε θέλουν.

Στα παρακάτω παραδείγματα το αυτοκίνητο και η μηχανή κυκλοφορούν από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβρη.
Είναι Μάρτης: στη άκρη κύριε - πρόστιμο - τέλος.
Σε εξυπηρετεί σε ετήσια βάση η συγκεκριμένη περίοδος μένεις έτσι. Θέλεις να αλλάξεις; Νέο αίτημα, νέος τσίγκος, νέο έξτρα παράβολο, όλα καλά.

426772

426773

borgiriadis1
26/03/2021, 11:33
Για να μην παρεξηγηθώ δεν τους δικαιολογώ. Τρόποι υπήρχαν και υπάρχουν για πολλά πράγματα. Πάντα το κράτος χόλενε σε τέτοια θέματα τελείως πρακτικά για κάθε ζήτημα.
Αλλά μην το πάμε στο άλλο άκρο οτι δλδ κάποιος κρυφός λόγος υπήρχε που το κράτος δεν το είχε κάνει τόσα χρόνια και τώρα το κάνει με τέτοια καθυστέρηση.
Σε πολύ απλό παράδειγμα θα σας πω εγώ που κυκλοφορώ την μηχανή μου 6 μήνες το χρόνο, μέχρι τώρα έπρεπε να πληρώσω όλο το τέλος (120 ευρώ). Δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι το έκαναν. Αυτό πιστεύω πως σκεφτόντουσαν και δεν το άλλαζαν τόσα χρόνια. Φυσικά και είναι λάθος αλλά δεν ασχολήθηκε κανένας τόσα χρόνια για να το αλλάξει.
Λυπάμαι αλλά η ιστορία δεν έχει δράκο. Αδιαφορία και στ@ρχιδισμο από τους πολιτικούς έχει. Δεν ασχολήθηκαν να δουν πόσο λάθος ήταν το σύστημα, τπτ παραπάνω.

motojojo
26/03/2021, 11:35
Το γερμανικό πρότυπο. Δουλεύει αρκετά καλά χωρίς τρελή γραφειοκρατεία.
Πόσο δύσκολο να το αντιγράψει κανείς?

Ακριβώς τέτοια έχω κι εγώ (03-10)

sapila racing
26/03/2021, 11:57
Αυτα που λέτε όμως είναι λίγο επιστημονική φαντασία για ενα κράτος που καποιες φορές έχει χρειαστεί και πανω απο 6 μηνες απλά για να σου βγαλει πινακίδα για την μοτοσυκλέτα που μολις αγόρασες καινούρια.
Δεν το αντιλαμβάνεστε? :confused:

Ακόμα και να γινόταν όμως, ποιός θα κανει τον έλεγχο?
Αυτός που ελέγχει αν περναει καποιος με κόκκινο? :bawl:

STF
26/03/2021, 11:58
Για να μην παρεξηγηθώ δεν τους δικαιολογώ. Τρόποι υπήρχαν και υπάρχουν για πολλά πράγματα. Πάντα το κράτος χόλενε σε τέτοια θέματα τελείως πρακτικά για κάθε ζήτημα.
Αλλά μην το πάμε στο άλλο άκρο οτι δλδ κάποιος κρυφός λόγος υπήρχε που το κράτος δεν το είχε κάνει τόσα χρόνια και τώρα το κάνει με τέτοια καθυστέρηση.
Σε πολύ απλό παράδειγμα θα σας πω εγώ που κυκλοφορώ την μηχανή μου 6 μήνες το χρόνο, μέχρι τώρα έπρεπε να πληρώσω όλο το τέλος (120 ευρώ). Δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι το έκαναν. Αυτό πιστεύω πως σκεφτόντουσαν και δεν το άλλαζαν τόσα χρόνια. Φυσικά και είναι λάθος αλλά δεν ασχολήθηκε κανένας τόσα χρόνια για να το αλλάξει.
Λυπάμαι αλλά η ιστορία δεν έχει δράκο. Αδιαφορία και στ@ρχιδισμο από τους πολιτικούς έχει. Δεν ασχολήθηκαν να δουν πόσο λάθος ήταν το σύστημα, τπτ παραπάνω.

Αν δεν υπάρχει δράκος τότε... ακόμη χειρότερα! Δικαιολογία πάντως σίγουρα δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς.
Και το πρόβλημα δεν είναι τα 120 ευρώ μιας 1000ρας μηχανής αλλά τα 690 ευρώ των 2-λιτρων αυτοκινήτων που τους άλλαξαν τα φώτα, αφού πρώτα οι ίδιοι πολιτικοί έκαναν ότι μπορούν να πείσουν τον κοσμάκη να αγοράσει. Ασταμάτητη προπαγάνδα για την αφαίρεση των τεκμηρίων και του φόρου πολυτελείας, τα όποια όμως επανάφεραν χωρίς εξαιρέσεις στις ημερομηνίες αγοράς και εντελώς αντισυνταγματικά.

Τα δε τέλη κυκλοφορίας ήταν:
το 2008 372 ευρώ,
το 2009 446 ευρώ,
το 2010 600 ευρώ,
το 2012 660 ευρώ,
και από το 2016 έφτασαν τα 690 ευρώ.

Όλα αυτά εν μέσω κρίσης και ΚΑΘΕ χρόνο χωρίς εξαίρεση οι εφημερίδες να γράφουν ότι το πρόστιμο είναι τελικά αρνητικό από τις εισπράξεις των Τελών Κυκλοφορίας και συνεχίζαν τις αυξήσεις ξανά και ξανά. Τι διάολο, όλοι τα διαβάζαμε εκτός από τους πραγματικούς ενδιαφερόμενους; Υποτίθεται ότι έψαχναν για έσοδα.

Για αυτό το λόγο καταλήγω να πιστεύω πως η ιστορία έχει δράκο και ευτυχώς γιατί αν ΔΕΝ έχει δράκο τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερο. Δεν το θέτω καθόλου ως θέμα κομματικής απόχρωσης γιατί όλες οι κυβερνήσεις έκαναν ακριβώς τα ίδια (για να μην παρεξηγηθώ και οδηγηθεί η συζήτηση αλλού). Να πω εδώ ότι ήρθα σε επικοινωνία για τα παραπάνω θέματα και με υπουργό συγκοινωνιών και με τον δντη του υπουργείου συγκοινωνιών, με έγγραφα, αποδείξεις και μελέτες, δεν κάνω απλώς συζητήσεις του καναπέως. Δε θέλω να γράψω περισσότερα για να μη θεωρηθεί ότι και καλά θέλω να δειχθώ. Δε μπορούσα όμως να καταλάβω την διαρκή αντιγραφή μέτρων που βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα του πολίτη και κάποια μέτρα που είναι και δικαιότερα για τους πολίτες και φέρνουν χρήμα στα ταμεία του κράτους να μην....

STF
26/03/2021, 12:10
Αυτα που λέτε όμως είναι λίγο επιστημονική φαντασία για ενα κράτος που καποιες φορές έχει χρειαστεί και πανω απο 6 μηνες απλά για να σου βγαλει πινακίδα για την μοτοσυκλέτα που μολις αγόρασες καινούρια.
Δεν το αντιλαμβάνεστε? :confused:

Ακόμα και να γινόταν όμως, ποιός θα κανει τον έλεγχο?
Αυτός που ελέγχει αν περναει καποιος με κόκκινο? :bawl:

Ναι μοιάζει να έχεις δίκιο. Αλλά πολλές απαντήσεις θα μπορούσα να σου δώσω από τη διαφορά φιλοσοφίας. Δεν χρειάζονται καθόλου έλεγχοι όταν ένα σύστημα είναι δίκαιο.
Γιατί όταν ένα σύστημα είναι δίκαιο και προκύψει ένας έλεγχος, ο οποίος έλεγχος δεν είναι συστηματικού τύπου, ούτε καν δειγματοληπτικού αλλά επειδή προέκυψε από μια κατάσταση, τότε θα μπορούσε το πρόστιμο να είναι βαρύ -και είναι βαρύ διότι σου έχουν προσφερθεί λύσεις δίκαιες- τόσο βαρύ ώστε να είναι αποτρεπτική κάθε κουτοπονηριά. Τότε νομίζω... πως τα πράγματα αποκτούν μια άλλη οπτική. Δε ξέρω αν το διατυπώνω με τρόπο που μπορεί να γίνει κατανοητό.

doctor_john
26/03/2021, 12:17
Μήπως θα χρειαζόταν να ασφαλίζεται ο οδηγός και όχι τα οχήματα; εχω την εντύπωση πως δεν θα αρεσε στις ασφαλιστικές κατι τετοιο.

BLiTzER
26/03/2021, 12:24
Το γερμανικό πρότυπο. Δουλεύει αρκετά καλά χωρίς τρελή γραφειοκρατεία.
Πόσο δύσκολο να το αντιγράψει κανείς?

Ανάλογα. Έλληνας ή άλλης εθνικότητας;

Shinigami Ryuk
26/03/2021, 12:35
Ναι μοιάζει να έχεις δίκιο. Αλλά πολλές απαντήσεις θα μπορούσα να σου δώσω από τη διαφορά φιλοσοφίας. Δεν χρειάζονται καθόλου έλεγχοι όταν ένα σύστημα είναι δίκαιο.
Γιατί όταν ένα σύστημα είναι δίκαιο και προκύψει ένας έλεγχος, ο οποίος έλεγχος δεν είναι συστηματικού τύπου, ούτε καν δειγματοληπτικού αλλά επειδή προέκυψε από μια κατάσταση, τότε θα μπορούσε το πρόστιμο να είναι βαρύ -και είναι βαρύ διότι σου έχουν προσφερθεί λύσεις δίκαιες- τόσο βαρύ ώστε να είναι αποτρεπτική κάθε κουτοπονηριά. Τότε νομίζω... πως τα πράγματα αποκτούν μια άλλη οπτική. Δε ξέρω αν το διατυπώνω με τρόπο που μπορεί να γίνει κατανοητό.

Το προβλημα στην Ελλαδα οπως εχουμε ξαναπει ειναι η επιβολη και οχι ο νομος.Απο εκει ξεκινανε ολα.Βαρια προστιμα υπαρχουν ηδη αλλα αυτο δεν αποτρεπει καποιους απο το να καταπατουν τους νομους οσο δεν επιβαλλεται ποινη γι αυτο.

Μήπως θα χρειαζόταν να ασφαλίζεται ο οδηγός και όχι τα οχήματα; εχω την εντύπωση πως δεν θα αρεσε στις ασφαλιστικές κατι τετοιο.

Στα εξωτερικα ασφαλιζεται το οχημα βαση του οδηγου.Εσυ δεν μπορεις να οδηγησεις το οχημα μου εαν δεν σε εχω βαλει στην ασφαλεια.
Και αν κρινω απο το οικονομικο μοδελο που ακολουθουν στα εξωτερικα μαλλον συμφερει τις ασφαλιστικες κατι τετοιο.

STF
26/03/2021, 12:54
Το προβλημα στην Ελλαδα οπως εχουμε ξαναπει ειναι η επιβολη και οχι ο νομος.Απο εκει ξεκινανε ολα.Βαρια προστιμα υπαρχουν ηδη αλλα αυτο δεν αποτρεπει καποιους απο το να καταπατουν τους νομους οσο δεν επιβαλλεται ποινη γι αυτο.

Συμφωνώ, αυτό έχει να κάνει με την αναφορά μου περί διαφορετικής φιλοσοφίας. Δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και το ίδιο το κράτος.

motojojo
26/03/2021, 13:13
Στα εξωτερικα ασφαλιζεται το οχημα βαση του οδηγου.Εσυ δεν μπορεις να οδηγησεις το οχημα μου εαν δεν σε εχω βαλει στην ασφαλεια.
Και αν κρινω απο το οικονομικο μοδελο που ακολουθουν στα εξωτερικα μαλλον συμφερει τις ασφαλιστικες κατι τετοιο.

Νομίζω δεν υφίσταται ασφάλιση οδηγού. Ποιος ο λόγος τότε να ασφαλίζεται το όχημα? Και με ένα ασφάλιστρο θα οδηγώ ότι γουστάρω?

Ο πιο σωστός όρος είναι ασφάλιση μεσω του οδηγού.
Και το δικό μου όχημα (αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα) είναι ασφαλισμένα με βάση εμενα σαν οδηγό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παράνομο να οδηγήσει κάποιος άλλος τα οχήματα μου.
Από τη στιγμή που είναι ασφαλισμένα μπορουν να κυκλοφορίσουν νομιμότατα με οποιοδήποτε οδηγό. Πουθενά στον ΚΟΚ δεν είδα (ή δεν έπεσε στην αντιληψη μου) ότι επιβάλεται να οδηγεί μόνο ο οδηγός που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο.

Υποθέτω η ασφάλιση μέσω οδηγού είναι περισσότερο μια συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικής και ιδιοκτήτη. Σε φάση αν μου υποσχεθείς ότι θα οδηγείς μόνο εσυ θα σου κάνω καλύτερη τιμή. Έλεγχος δεν γίνεται πουθενά αλλού. Σε περίτπωση ατυχήματος όμως προφανώς η ασφαλιστική θα το ψάχνει παραπάνω.

Επιπλέον εκτός από τον οδηγό στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αναφέρονται και τα χλμ που θα κάνει ετησίως το όχημα. Δεν με έχει ελέγξει ποτέ κανείς αν κάνω τόσα. Μάλιστα μέχρι πριν καναδυο χρόνια τα είχα ξεπεράσει κιολας.
Όλα αυτά ελέγχονται και διασταυρώνονται σε περίπτωση ατυχήματος που η ασφαλιστική θα κληθεί να δώσει αποζημιώσεις.

Shinigami Ryuk
26/03/2021, 13:24
Ισως να μην το εξηγησα εγω σωστα.

Εννοουσα οτι δεν μπορει να οδηγησει το οχημα καποιος που δεν εχει δηλωθει σαν οδηγος στην ασφαλεια.Μπορει να μην ειναι παρανομο,μπορει κανεις να μην σε σταματησει για ελεγχο,ομως για να σε βαζει να δηλωσεις οδηγους,η ασφαλιστικη μαλλον δεν θα σε καλυψει σε περιπτωση ατυχηματος.

Βεβαια μπορεις να παρεις το ρισκο και σε περιπτωση ατυχηματος να ελπιζεις οτι ο αλλος οδηγος θα σε καλυψει,οτι οδηγουσε ο δηλωμενος οδηγος,αλλα στα εξωτερικα οι ανθρωποι δεν φαινονται να ειναι τοσο καλοι σαμαρειτες.

bulmont
26/03/2021, 15:13
Αυτα που λέτε όμως είναι λίγο επιστημονική φαντασία για ενα κράτος που καποιες φορές έχει χρειαστεί και πανω απο 6 μηνες απλά για να σου βγαλει πινακίδα για την μοτοσυκλέτα που μολις αγόρασες καινούρια;

Αν σου πώ πώς η άδεια κυκλοφ. σε δύο μότο που κυκλοφορώ είναι σε χαρτί Α4 ;;;;;;;;;;;;;;;;

BLiTzER
26/03/2021, 15:51
Αν σου πώ πώς η άδεια κυκλοφ. σε δύο μότο που κυκλοφορώ είναι σε χαρτί Α4 ;;;;;;;;;;;;;;;;

Αφού είχε εφευρεθεί το χαρτί εκείνη την εποχή, πάλι καλά.

sapila racing
26/03/2021, 15:54

Καλά αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.

Εχεις δεί ομως βεβαίωση απο το υπουργείο συγκοινωνιών με στρογγυλή σφραγιδα που να αναφέρει (στο περιπου τωρα γιατι κακώς δεν το σκαναρισα) :

'Το ταδε όχημα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας λόγω αδυναμίας εκδοσής της'
Χωρίς να λέει μέχρι πότε μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα αφού δεν ηξεραν πότε θα μπορέσουν να την βγάλουν.
Αυτό βέβαια εγινε τελος του 2005, αλλά δεν νομίζω να εχουν αλλάξει και τόσα πολλά πράγματα απο τότε.

Στους 3 μηνες που είχα παει για 3η φορά στο υπουργείο δεν την είχαν βγάλει. Θεωρητικά θα μπορούσα επ άπειρον να κυκλοφορώ χωρίς πινακίδα.
Βέβαια είχα βάλει πινακιδα απο μαγαζι που φτιάχνει πινακίδες, όπως πολύς κόσμος.
Μετα απο καιρό, δεν ξερω πότε ακριβώς αλλά τους πήρε τουλαχιστον 4 μηνες, την εβγαλαν την πινακίδα στο υπουργείο, ηταν από τις πινακίδες ΤΑΨΙ! :cry:

Τελικά εγω την πινακίδα αυτη την παρέλαβα μετα από 10 χρόνια οταν δεν με περναγαν ΚΤΕΟ γιατί ηθελαν την κρατική και τους παρέδωσα και αυτό το φοβερό χαρτί για να την πάρω.
Μετά απο 10 χρόνια κυκλοφορίας με ψεύτικη πινακίδα τότε την χρειάστηκα πρώτη φορα. Σε κανέναν έλεγχο δεν μου είπαν τίποτα. Μονο μια φορά μου ειπαν οτι ειναι λιγο σβησμένη και την πέρασα με μαρκαδόρο μαύρο. :D
Βασικά με αυτην είμαι ακόμα, την κανονικη την βαζω μονο για το ΚΤΕΟ και την ξαναβγαζω γιατι τρομάζω οταν την βλέπω.
Για να παρω νορμαλ μεγέθους πινακίδα πρέπει να πληρωσω παραβολο, ε δεν το κανω.

motojojo
26/03/2021, 18:17
Ισως να μην το εξηγησα εγω σωστα.

Εννοουσα οτι δεν μπορει να οδηγησει το οχημα καποιος που δεν εχει δηλωθει σαν οδηγος στην ασφαλεια.Μπορει να μην ειναι παρανομο,μπορει κανεις να μην σε σταματησει για ελεγχο,ομως για να σε βαζει να δηλωσεις οδηγους,η ασφαλιστικη μαλλον δεν θα σε καλυψει σε περιπτωση ατυχηματος.

Βεβαια μπορεις να παρεις το ρισκο και σε περιπτωση ατυχηματος να ελπιζεις οτι ο αλλος οδηγος θα σε καλυψει,οτι οδηγουσε ο δηλωμενος οδηγος,αλλα στα εξωτερικα οι ανθρωποι δεν φαινονται να ειναι τοσο καλοι σαμαρειτες.

Κανένα ρίσκο. Η ασφαλιστικη θα αποζημιώσει το "θύμα" είτε ο υπαίτιος οδηγός είναι δηλωμένος είτε όχι. Είναι υποχρεωμένη από το νόμο να το κάνει.

Η δήλωση του οδηγού στο ασφαλιστήριο ειναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικής και ασφαλιζόμενου και μόνο. Χρήση του οχήματος από τρίτο οδηγό σημαίνει απλά παραβίαση των όρων του συμβολαίου, όχι ότι το όχημα είναι ανασφαλιστο. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους.

Tedvj23
26/03/2021, 18:20

Θυμάμαι είχα και εγώ κάνα 3-4 μοτο μια περίοδο με χαρτί α4 (κάτι θέμα υπήρχε σε παραγγελια με το πράσινο χαρτί της κανονικής άδειας..?) Αλλά μόλις ξανα έβγαλαν με κανονική και σταμάτησαν το τσιγάροχαρτο σου έδιναν την δυνατότητα να πας να το αλλάξεις και πήγα τότε εγώ...

Υ.γ.ΑΥτο που λέει ο σαπιλας το ξέρω από γνωστό μου με παπάκι κρυπτόν καινούργιο από τον ερωτα
το 2000-2001 είχε βεβαίωση να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα και μάλιστα το κράτησε μέχρι το 2013 που ήρθε το ΚΤΕΟ στα μότο και αναγκαστηκε-καν και έβγαλε κανονική άδεια και πινακίδα τότε...

katsar
27/03/2021, 07:29

Καλά και η δικιά μου ακόμα αυτό το Α4 είναι :cry:
Στα της ασφάλειας,επειδή η μηχανή είναι στο όνομα του πατέρα μου και η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ρώτησα πολλές φορές τον ασφαλιστή αν πρέπει να το δηλώσουμε πως την οδηγάω (και) εγώ ,δεν υπάρχει λόγος η απάντηση του.

typhoon
27/03/2021, 21:19
Το νόημα το έχει πιάσει ο stf.
Οι υπόλοιποι εστιάζουν απλά στην διαχείριση ενός εντελώς άδικου τρόπου φορολόγησης.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα λεφτά που ζητάνε, όχι ο πιο εύκολος τρόπος να τα πληρώνεις.

Αν τα τέλη για ένα δίλιτρο ήταν 70€ το χρόνο δεν νομίζω ότι θα απασχολούσε κανένα η ηλεκτρονική πληρωμή ή κατάθεση πινακίδων

panavour
27/03/2021, 21:27
Καλά και η δικιά μου ακόμα αυτό το Α4 είναι :cry:
Στα της ασφάλειας,επειδή η μηχανή είναι στο όνομα του πατέρα μου και η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ρώτησα πολλές φορές τον ασφαλιστή αν πρέπει να το δηλώσουμε πως την οδηγάω (και) εγώ ,δεν υπάρχει λόγος η απάντηση του.

ενας ορος της ασφαλιστικης που σε ρωτανε οταν κάνεις την ασφαλεια,και επηρεαζει το ασφαλιστρο,ειναι αν το οχημα ΘΑ οδηγειται και ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ εκτος του δικαιουχου της ασφαλισης.

borgiriadis1
28/03/2021, 14:04
Χωρίς να έχω κάποια γνώση πάνω στις ασφάλειες θυμάμαι κάπου στο 2010 όταν ο ξάδερφος μου αγόρασε αμάξι την ασφάλεια την έκανε η μάνα του η οποία δεν είχε καν δίπλωμα. Οπότε δεν νομίζω ότι αφορά σε κτ το ποιος το οδηγάει.

typhoon
28/03/2021, 15:21
Παιδιά βασικές γνώσεις στα ασφαλιστήρια. Θα έπρεπε να σας ενημερώνουν οι ασφαλιστές σας.
Η εταιρεία ασφαλίζει το όχημα.
Το όχημα μπορεί να οδηγηθεί από όποιον οδηγό κατέχει την απαραίτητη άδεια οδήγησης.

Στα συμβόλαια ορίζεται επασφαλιστρο (η λογική είναι αυξημένος κίνδυνος) εάν το όχημα πρόκειται να οδηγηθεί από άτομο κάτω των 23 ετών ή από οδηγό που κατέχει το δίπλωμα οδήγησης λιγότερο από ένα χρόνο.

Από κει κ πέρα, επειδή λέει ο κύριος από πάνω ότι ασφαλιστηκε όχημα από την θεία του που δεν είχε δίπλωμα να πούμε το εξής.

Εδώ κ χρόνια οι ασφαλιστικές δεν ζητάνε δικαιολογητικά για την έκδοση συμβολαίου.
Αντ αυτού τονίζουν ότι τα στοιχεία που δηλώνονται κατά την αίτηση είναι αληθή κ οφείλουν να προσκομίσθουν όποια στιγμή τα ζήτησει η ασφαλιστική.

Προφανέστατα θα στα ζητήσει σε περίπτωση ατυχήματος κ ακόμη πιο προφανέστατα πρέπει να επαληθεύονται όλα προκειμένου να καλύψει την ζημιά.

Το ότι μπορώ να κάνω ανά πάσα στιγμή μια ασφάλεια με ψευδή στοιχεία προκειμένου να έχω μειωμένο ασφαλιστρο κ σε ενδεχόμενο έλεγχο τροχαίας ή ηλεκτρονική διασταύρωση ανασφάλιστων να είμαι καλυμμένος, είναι εντελώς κουτοπονηρο μιας κ σε περίπτωση ατυχήματος ακόμη κ αν δεν φταίω, ως ανασφάλιστος θα πληρώνω τα κέρατα μου

borgiriadis1
28/04/2021, 22:27
Επανερχομαι στο θέμα μιας και σιγα σιγά από Μάιο ανοίγουν όλα κ ο καιρός βοηθάει.
Διάβασα κ στο άλλο νήμα ότι τα πράγματα είναι ακόμα μπερδεμένα. Βρηκα όμως αυτό γι αυτά που δηλώθηκαν ηλεκτρονικά

https://www.taxheaven.gr/news/54013/telh-kykloforias-me-ton-mhna-kai-gia-to-2021-katateohke-h-tropologia

Το έχει κάνει κάποιος? Εγώ θα προσπαθήσω το Μεγάλο Σάββατο που έχει 1 Μαϊου.

stelth1
04/05/2021, 10:12
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε ολους-ες!!!
Μπηκα χθες κ σημερα στην πλατφορμα του my car της ΑΑΔΕ ,για να κανω ηλεκτρονικα αρση κινησιας (ειχα κανει ηλεκτρονικα ακινησια στην αρχη του ετους) αλλα δεν μου βγαζει το το διαστημα των μηνων(πχ 6 μηνες)που θελω να πληρωσω ,απλα με κατευθυνει στην πληρωμη ολου του ετους.Ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο;

doctoras
04/05/2021, 10:39
δεν έχει βγεί ακόμη ο σχετικός φεκ στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
λογικά είτε τέλη μαίου ή ιούνη
αν τελικά πάει για ιούλιο(όπως κάθε χρόνο) θα είναι πολύ μαλάκες(της κυβερνήσεως) γιατί παραπληροφορούν εδώ και τρεις μήνες τον κόσμο με τα μισθωμένα αρδακια τους

Nikos77
04/05/2021, 23:17
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε ολους-ες!!!
Μπηκα χθες κ σημερα στην πλατφορμα του my car της ΑΑΔΕ ,για να κανω ηλεκτρονικα αρση κινησιας (ειχα κανει ηλεκτρονικα ακινησια στην αρχη του ετους) αλλα δεν μου βγαζει το το διαστημα των μηνων(πχ 6 μηνες)που θελω να πληρωσω ,απλα με κατευθυνει στην πληρωμη ολου του ετους.Ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο;στην ίδια φάση με σένα ειμαι.
Θέλω να κάνω άρση για ένα εξάμηνο

telegonos
05/05/2021, 11:51
Πήρα τηλέφωνο στην ΔΟΥ Κορωπίου σήμερα. Τέλη με το μήνα, ανοίξαμε και σας περιμένουμε. θα πάω αύριο να βγάλω ένα από τα δικά μου.

Εδώ που τα λέμε, λογικό ήταν ότι θα ανοίγανε σήμερα. Αφού μέσα Απρίλη βγήκε η απόφαση, στον πρώτο μήνα που ακολουθεί από την πρώτη του εργάσιμη, θα άρχιζε και η εφαρμογή.

Ορμάτε.

Nikos77
06/05/2021, 10:18
Πήρα τηλέφωνο στην ΔΟΥ Κορωπίου σήμερα. Τέλη με το μήνα, ανοίξαμε και σας περιμένουμε. θα πάω αύριο να βγάλω ένα από τα δικά μου.

Εδώ που τα λέμε, λογικό ήταν ότι θα ανοίγανε σήμερα. Αφού μέσα Απρίλη βγήκε η απόφαση, στον πρώτο μήνα που ακολουθεί από την πρώτη του εργάσιμη, θα άρχιζε και η εφαρμογή.

Ορμάτε.αλήθεια?μπήκες στην εφαρμογή και έχει ανά μήνα?είμαι δουλειά και δε μπορώ να δω

panavour
06/05/2021, 10:27
προσοχη στην ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ του ΜΗ κυκλοφορουντος οχηματος,
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ευρισκεται ΣΤΟΝ δρομο.Πρεπει να ευρισκεται παρκαρισμενο σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ χωρο παρκινγ.Προστιμο 10000 ευρω.

telegonos
06/05/2021, 10:45
αλήθεια?μπήκες στην εφαρμογή και έχει ανά μήνα?είμαι δουλειά και δε μπορώ να δω

Δεν ξέρω τι κάνει η εφαρμογη, εγώ στην ΔΟΥ πήγα , γιατί σε συμβατική ακινησία ήταν το όχημα.

Έκανα πριν λίγο άρση, πλήρωσα για υπόλοιπους μηνες, παρέλαβα άδεια πινακίδα, κ τώρα είμαι συνεργείο να αλλάξει λάστιχα.427822

Φαντάζομαι και η εφαρμογή θα δίνει δυνατότητα ή θα δώσει πολύ πολύ προσεχώς

Live2ride
06/05/2021, 11:34
@telegonos σου έδωσαν την δυνατότητα να πληρώσεις με τον μήνα? ή απλά πλήρωσες τους υπόλοιπους μήνες όπως γίνονταν με το παλιό σύστημα?

Εγώ μόλις πήρα τηλέφωνο στην εφορία και η απάντηση τους ήταν ακριβώς αυτό που λέει ο @doctoras απο πάνω post #187.....δεν έχουν κάτι νέο μάλλον τέλος του μήνα θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο κτλ κτλ.

telegonos
06/05/2021, 12:01
@telegonos σου έδωσαν την δυνατότητα να πληρώσεις με τον μήνα? ή απλά πλήρωσες τους υπόλοιπους μήνες όπως γίνονταν με το παλιό σύστημα?

Εγώ μόλις πήρα τηλέφωνο στην εφορία και η απάντηση τους ήταν ακριβώς αυτό που λέει ο @doctoras απο πάνω post #187.....δεν έχουν κάτι νέο μάλλον τέλος του μήνα θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο κτλ κτλ.

Κανονικο ετήσιο τέλος 399 κυβικών είναι 55 ευρώ. Δες απόδειξη στην εικόνα. Έγινε, ισχυει, πάρτε στο γραφείο οχημάτων της ΔΟΥ σας κ συνεννοηθείτε

DoctoR_k6
06/05/2021, 12:06
Κανονικο ετήσιο τέλος 399 κυβικών είναι 55 ευρώ. Δες απόδειξη στην εικόνα. Έγινε, ισχυει, πάρτε στο γραφείο οχημάτων της ΔΟΥ σας κ συνεννοηθείτε

Αρα πληρωσες τα 8/12 του 55...
Κοινως ολο το υπολοιπο.

Live2ride
06/05/2021, 12:53

ρε φίλε διαβάζεις τι γράφω? σου ειπα πήρα τηλέφωνο και έγραψα τι μου απάντησαν. Δεν ισχύει ακόμα είναι η απάντηση της εφορίας γιατί δεν τους έχει πάει καμία εγκύκλιος ούτε έχει ανοίξει το σύστημα.
Από την άλλη εσύ δεν πλήρωσες τέλη με τον μήνα, πλήρωσες όλο το ποσό για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου που απομένουν...καμία σχέση δηλαδή με αυτό που θέλουμε εμείς.

toyar
06/05/2021, 12:58
στο μαρουσι που ρωτησα δεν εχει ερθει ακομα η εγκυκλιος
αν παω τωρα θα πληρωσω 8 μηνες η ολο το 21;

Live2ride
06/05/2021, 13:22
άμα πας τώρα θα πληρώσεις τους υπόλοιπους μήνες του 2021 μαζί με αυτόν που διανύουμε, όπως ο φίλος πιο πάνω...άρα 8 μήνες. Εγώ θέλω να βγάλω για 4 ή 5 μήνες πχ και δεν γίνεται ακόμα.

toyar
06/05/2021, 13:54
Οκ ευχαριστω

telegonos
06/05/2021, 14:14
ρε φίλε διαβάζεις τι γράφω? σου ειπα πήρα τηλέφωνο και έγραψα τι μου απάντησαν. Δεν ισχύει ακόμα είναι η απάντηση της εφορίας γιατί δεν τους έχει πάει καμία εγκύκλιος ούτε έχει ανοίξει το σύστημα.
Από την άλλη εσύ δεν πλήρωσες τέλη με τον μήνα, πλήρωσες όλο το ποσό για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου που απομένουν...καμία σχέση δηλαδή με αυτό που θέλουμε εμείς.

Είτε για ένα μήνα ήθελα, είτε για άλλο ποσό μηνών, είτε για υπόλοιπους του έτους, η ίδια δυνατότητα είναι. Ή όλες οι εκπτώσεις προβλέπονται ή καμία.

Το τι δεν μπορείς να καταλάβεις που με βάζεις κ το γράφω ΤΡΙΤΗ φορα, να με συγχωρείς αλλά δεν είμαι υπεύθυνος στην τελική να σε πάρω από το χεράκι.

Για τελευταία φορα, πήγα στην ΔΟΥ μου σήμερα, έκανα άρση, με ρώτησε ο υπάλληλος για πόσους μήνες θελω, του είπα θέλω όλο το υπόλοιπο έτος, απάντησε "άρα 8 μήνες" και προχώρησε την διαδικασία κ το κόστος για 8 μήνες.

Λόλα, να ένα μήλο.