View Full Version : Καταθεση πινακιδων και επανακυκλοφορια
DoctoR_k6
06/05/2021, 14:22
Είτε για ένα μήνα ήθελα, είτε για άλλο ποσό μηνών, είτε για υπόλοιπους του έτους, η ίδια δυνατότητα είναι. Ή όλες οι εκπτώσεις προβλέπονται ή καμία.
Το τι δεν μπορείς να καταλάβεις που με βάζεις κ το γράφω ΤΡΙΤΗ φορα, να με συγχωρείς αλλά δεν είμαι υπεύθυνος στην τελική να σε πάρω από το χεράκι.
Για τελευταία φορα, πήγα στην ΔΟΥ μου σήμερα, έκανα άρση, με ρώτησε ο υπάλληλος για πόσους μήνες θελω, του είπα θέλω όλο το υπόλοιπο έτος, απάντησε "άρα 8 μήνες" και προχώρησε την διαδικασία κ το κόστος για 8 μήνες.
Λόλα, να ένα μήλο.
Αλλο σε ρωτησε κ αλλο απαντησες.
Η απαντηση σου οταν γυρισες απο εφορια επρεπε να ειναι η του post #200.
Τωρα διευκρινησες οτι ο εφοριακος σε ρωτησε ποσους μηνες θελεις κ εσυ ειπες για ολο τον χρονο.
Δεν χρειαζεται το υφος...να σας το κανω λιανα αν δεν καταλαβαινετε τι ηθελα να πω αλλα δεν το ειπα.
sapila racing
06/05/2021, 14:31
Πήρα τηλέφωνο στην ΔΟΥ Κορωπίου σήμερα. Τέλη με το μήνα, ανοίξαμε και σας περιμένουμε. θα πάω αύριο να βγάλω ένα από τα δικά μου.
Εδώ που τα λέμε, λογικό ήταν ότι θα ανοίγανε σήμερα. Αφού μέσα Απρίλη βγήκε η απόφαση, στον πρώτο μήνα που ακολουθεί από την πρώτη του εργάσιμη, θα άρχιζε και η εφαρμογή.
Ορμάτε.
Είτε για ένα μήνα ήθελα, είτε για άλλο ποσό μηνών, είτε για υπόλοιπους του έτους, η ίδια δυνατότητα είναι. Ή όλες οι εκπτώσεις προβλέπονται ή καμία.
Το τι δεν μπορείς να καταλάβεις που με βάζεις κ το γράφω ΤΡΙΤΗ φορα, να με συγχωρείς αλλά δεν είμαι υπεύθυνος στην τελική να σε πάρω από το χεράκι.
Για τελευταία φορα, πήγα στην ΔΟΥ μου σήμερα, έκανα άρση, με ρώτησε ο υπάλληλος για πόσους μήνες θελω, του είπα θέλω όλο το υπόλοιπο έτος, απάντησε "άρα 8 μήνες" και προχώρησε την διαδικασία κ το κόστος για 8 μήνες.
Λόλα, να ένα μήλο.
telegone για μαζεψου λιγο.
Οχι μονο απαντησες οτι σου κατεβηκε αλλά την λες κι ολας στους αλλους που οπως ηταν αναμενομενο δεν καταλαβαν. Την τρίτη φορά λοιπόν τα εγραψες καλύτερα.
Τελη με τον μηνα γραφεις στο 1ο ποστ ενω πληρωσες ολο το υπολοιπο του ετους.
Live2ride
06/05/2021, 14:48
Λόλα, να ένα μήλο.
φίλε είσαι που είσαι παραπληροφόρηση γενικά είσαι και εριστικός.....
λοιπόν τι ίσχυε με το παλιό σύστημα.....
Συγκεκριμένα:
α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2017), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Αυτά μέχρι πέρυσι όπου και καταργήθηκε η ποινή +1 & +2 μηνών στα τέλη......
Άρα γι αυτό σε ρώτησε ο υπάλληλος υποθέτω για πόσους μήνες θέλεις.....εννοούσε είτε 1 μήνα έιτε 3ς είτε όλο το έτος.....
Τώρα αν όντως στην ΔΟΥ στο Κορωπί έχει ανοίξει το νέο σύστημα ενώ στις άλλες εφορίες όχι τι να πω.....πάμε όλοι εκεί να βγάλουμε... yolo!
doctoras
06/05/2021, 15:00
Τώρα αν όντως στην ΔΟΥ στο Κορωπί έχει ανοίξει το νέο σύστημα ενώ στις άλλες εφορίες όχι τι να πω.....πάμε όλοι εκεί να βγάλουμε... yolo!
Πέρσι όπως και τα προηγούμενα χρόνια το φεκ δημοσιοποιήθηκε το πρώτο 10ημερο του Ιούλη
Παιδιά δε περιμένω τίποτα διαφορετικό, οι τυποι (πολίτικοι) είναι για τα σκυλιά, βάζουν τους αρδ να δημοσιεύουν την παπαριά τους (οτι τέλη ανα μηνα και τα τι άυτα) απο αρχές της χρονιάς και αυτή η δυνατότητα δύνεται στον ενδιαφερόμενο απο το καλοκαιρι για το υπολοιπο του τρέχον έτους
Πέρσι όπως και τα προηγούμενα χρόνια το φεκ δημοσιοποιήθηκε το πρώτο 10ημερο του Ιούλη
Παιδιά δε περιμένω τίποτα διαφορετικό, οι τυποι (πολίτικοι) είναι για τα σκυλιά, βάζουν τους αρδ να δημοσιεύουν την παπαριά τους (οτι τέλη ανα μηνα και τα τι άυτα) απο αρχές της χρονιάς και αυτή η δυνατότητα δύνεται στον ενδιαφερόμενο απο το καλοκαιρι για το υπολοιπο του τρέχον έτουςόντως οι τύποι είναι για τα μπάζα.
Έπρεπε η εφαρμογή να είναι έτοιμοι από τώρα.
Άρα εγώ που έχω κάνει ηλεκτρονικά την κατάθεση και θέλω να το κυκλοφορήσω τέλος μαϊου για 6 μηνες θα πληρώσω και τη προσαύξηση? Θα πληρώσω όλο το χρόνο? Δε θα μπορώ να κάνω άρση ηλεκτρονικά αν δε βγει η εγκύκλιος? Ότι να ναι
borgiriadis1
06/05/2021, 16:16
Λοιπόν να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου σμρ που πήγα στη ΔΟΥ Λάρισας. Δεν έχει πάει ακόμα η εγκύκλιος και πήγα τζάμπα εκεί. Ευτυχώς έπεσα σε εξυπηρετικοτατο υπάλληλο και μου εξήγησε τι παίζει.
Εάν οι πινακίδες ήτανε παρεδωμενες στη ΔΟΥ θα μπορουσα με το παλιό σύστημα να πάρω 1-3-υπολοιπο έτους. Εγώ του απαντάω ότι το έκανα ηλεκτρονικά.
Τότε μου λέει η άρση ακινησίας γίνεται μόνο μέσω taxis και δεν είναι αρμόδιοι αυτοί και πρέπει να απευθυνθώ σε λογιστή.
Του ξαναλέω ότι το σύστημα δεν με αφήνει να πληρώσω με το μήνα και μου λέει ότι δεν είμαι ο πρώτος που πήγε εκεί και γνωρίζει ότι το σύστημα ζητάει όλο το ποσό. Είχε προσπαθήσει να βγάλει όχημα με τον παλιό τρόπο από ηλεκτρονική ακινησία κ δεν μπορούσε. ο μόνος τρόπος εάν θέλω να το βγάλω μου είπε είναι ή να πληρώσω όλο το ποσο ή να περιμένω να έρθει η απόφαση κ μάλλον θα ανοίξει. Σε κάθε περίπτωση μου είπε να συμβουλευτώ τον λογιστή μου.
Θα πάρω τηλ τον λογιστή και θα επανέλθω
Ρε παιδιά πολλά από αυτά που γράφετε για το παρελθόν δεν ισχύουν... χωρίς παρεξήγηση. Εφαρμόζω τη διαδικασία της συμβατικής κατάθεσης και της μερικής άρσης από το 2011.
Παλιότερα με το σύστημα της άρσης κυκλοφορίας -για μερικό διάστημα- μπορούσες να πάρεις από τον Ιούνιο (συνήθως) τις πινακίδες. Η υπουργική απόφαση έβγαινε μήνα Μάιο. Μια χρονιά καθυστερήσαν και τις έδωσαν από Ιούλιο γιατί η υπουργική απόφαση κατατέθηκε τον Ιούνιο.
Και ποτέ δεν ίσχυε το ή 1 μήνας ή 3 μήνες ή όλο το υπόλοιπο του έτους. Πάντοτε μπορούσες να τις πάρεις για όσο διάστημα θέλεις, από έναν μήνα μέχρι και όλο το υπόλοιπο του έτους (άρα μπορούσες να τις πάρεις και 2 μήνες και 5 μήνες. Άλλαζε μόνο το πέναλτι το όποιο προέβλεπε για άρση μέχρι 3 μήνες συν 1 μήνα πέναλτι, ενώ από 4 μήνες και πάνω προέβλεπε συν 2 μήνες πέναλτι. Απλά συνέφερε τους περισσότερους να εξαντλούν τη χρήση 3 μηνών με πέναλτι 1 μήνα. Να πάρεις π.χ. για 4 μήνες και να πληρώσεις για 6 ήταν λίγο... ασύμφορο.
Εξαίρεση αποτελούν η περσινή και η φετινή χρόνια (από το 2020 και μετά δηλαδή) στις οποίες δεν προβλέπετε κάποιο πέναλτι κατά την άρση μερικού ή υπόλοιπου διαστήματος.
Αυτά δεν τα γράφω θεωρητικά αλλά τα εφαρμόζω από το 2011 σχεδόν κάθε δεύτερο χρόνο αν όχι κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα το όλον σύστημα πάσχει για άλλους λόγους, τα έχουμε ξανασυζητήσει.
Τώρα τι γίνεται με την ηλεκτρονική κατάθεση και άρση δε γνωρίζω, γιατί τελευταία φορά που πήρα τις πινακίδες ήταν τον Ιούλιο του 2019 για 3 μήνες με τον συμβατικό τρόπο.
Μάλλον θα τις πάρω και φέτος έστω και για έναν μήνα, μόνο και μόνο για να έχω μελλοντικά την ηλεκτρονική ευκολία.
borgiriadis1
06/05/2021, 17:34
Εγώ δεν γνωρίζω πρώτη φορα το κάνω. Αλλά θεωρώ ότι κάποια βάση έχουν τα πράγματα που μου είπε ο υπάλληλος. Δεν είχε λόγο να μου πει μπαρουφες. Τώρα αν κ αυτός που δουλεύει εκεί δεν ξέρει τι να πω. Μόλις μίλησα με τον λογιστή μου κ μου είπε ότι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου αλλά θα το κοιτάξει και θα με πάρει να μου πει.
Εγώ δεν γνωρίζω πρώτη φορα το κάνω. Αλλά θεωρώ ότι κάποια βάση έχουν τα πράγματα που μου είπε ο υπάλληλος. Δεν είχε λόγο να μου πει μπαρουφες. Τώρα αν κ αυτός που δουλεύει εκεί δεν ξέρει τι να πω. Μόλις μίλησα με τον λογιστή μου κ μου είπε ότι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου αλλά θα το κοιτάξει και θα με πάρει να μου πει.
Δεν σε αμφισβητώ καθόλου, όπως έγραψα συνήθως μέχρι σήμερα η διαδικασία ξεκινούσε από Ιούνιο (το έγραψα ήδη), τώρα έχουμε ακόμη Μάιο. Δεν έχω προσωπικά άποψη ειδικά για φέτος, οπότε θεωρώ πως ισχύει αυτό που λες.
Να πω και το άλλο όμως.. μου έχει τύχει σε άλλα ζητήματα π.χ. σε τμήμα εσόδων, κάθε ΔΟΥ να έχει το δικό της θεό, συνήθως από άγνοια γιατί όταν τους λες "μα το έκανα τ περασμένη εβδομάδα σε άλλη ΔΟΥ" σου απαντάνε ότι π.χ. σε "αυτούς" δεν έχει πάει ακόμη η εγκύκλιος.
Πάντως την επόμενη εβδομάδα λέω να πάω μια επίσκεψη στη ΔΟΥ για μια διερευνητική, να δω τι γίνεται.
Παιδια το θεμα ειναι ,ποτε θα ανοιξει η ηλεκτρονικη εφαρμογη με τον μηνα.Εχουν δεθει τα χερια μας ......καθε νεο για το ποτε... ας μεταφερθει αμεσα στο post γιατι εχω βαρεθει να μπαινω στο my car της ΑΑΔΕ για να δω ποτε θα ανοιξει. Δυστηχως οι υπευθυνοι των οικονομικων ειναι για κλαματα...
Εμένα στείλτε μου ένα π.μ. όταν είναι να υποβάλουμε το Ε1 παρακαλώ...
borgiriadis1
06/05/2021, 22:30
Δεν σε αμφισβητώ καθόλου, όπως έγραψα συνήθως μέχρι σήμερα η διαδικασία ξεκινούσε από Ιούνιο (το έγραψα ήδη), τώρα έχουμε ακόμη Μάιο. Δεν έχω προσωπικά άποψη ειδικά για φέτος, οπότε θεωρώ πως ισχύει αυτό που λες.
Να πω και το άλλο όμως.. μου έχει τύχει σε άλλα ζητήματα π.χ. σε τμήμα εσόδων, κάθε ΔΟΥ να έχει το δικό της θεό, συνήθως από άγνοια γιατί όταν τους λες "μα το έκανα τ περασμένη εβδομάδα σε άλλη ΔΟΥ" σου απαντάνε ότι π.χ. σε "αυτούς" δεν έχει πάει ακόμη η εγκύκλιος.
Πάντως την επόμενη εβδομάδα λέω να πάω μια επίσκεψη στη ΔΟΥ για μια διερευνητική, να δω τι γίνεται.
Καλά κουβέντα κάνουμε κ εγώ επειδή δεν το έχω ξανακάνει αναφέρω ότι πληροφορίες παίρνω κλπ.
Απλά επειδή είμαι ο δεύτερος που του λένε για την εγκύκλιο μάλλον θα έρθει όπως είπες κατά Ιούνη.
Καλά πρέπει βέβαια να είναι τέρμα τρόμπες αν είναι έτσι. Αν ήξερα ότι θα το αργήσουν τόσο θα είχα πληρώσει τα τελη και θα τελείωνα.
Κτ που δεν έχω καταλάβει. Αυτό με το μήνα αργεί επειδή είναι πρώτη φορα? Ή κάθε χρόνο αυτή την ταλαιπα θα έχουμε?
Καλά κουβέντα κάνουμε κ εγώ επειδή δεν το έχω ξανακάνει αναφέρω ότι πληροφορίες παίρνω κλπ.
Κτ που δεν έχω καταλάβει. Αυτό με το μήνα αργεί επειδή είναι πρώτη φορα? Ή κάθε χρόνο αυτή την ταλαιπα θα έχουμε?
Χμμμ ανοίγεις τώρα άλλη μεγάλη συζήτηση. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει η ντρίπλα της υπουργικής απόφασης. Τι είναι αυτό; Όταν κάτι δεν θέλουν αν το κάνουν με Νόμο ώστε να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα το κάνουν με υπουργική απόφαση και αυτό καταλήγει να γίνεται σχεδόν μόνιμο αλλά πρέπει να αναπαράγει κάθε χρόνο κάποιες διαδικασίες μέχρι να εγκριθεί. Το κόλπο -κατά τη γνώμη μου- είναι ότι θέλουν να πιάνουν κορόιδα κάποιους πολίτες οι οποίοι έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (2000+ cc) και μέσω της αμφιβολίας να τους αναγκάζουν να πληρώνουν όλο το έτος ενώ μπορεί να μη χρειάζονται το αυτοκίνητο και τους 12 μήνες.
Ο θεσμός πληρωμής τελών με το μήνα μέσω υπουργικής απόφασης είναι εντελώς στρεβλός στη χώρα μας. Στη Γερμανία εφαρμόζεται πολλά χρόνια αλλά είναι εντελώς διαφορετικά εφαρμόσιμος. Εκεί θεσπίστηκε γιατί πολλοί έχουν άλλο αυτοκίνητο για το καλοκαίρι και άλλο για το χειμώνα και γιατί η κουλτούρα του οδηγικού τουρισμού έχει τελείως άλλον χαρακτήρα από τον δικό μας. Σημασία έχει ότι κάποιος μπορεί να θέλει να έχει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα του διαθέσιμο προς χρήση π.χ. από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό στη χώρα μας δε μπορεί να γίνει πράξη γιατί δεν έχει γίνει Νόμος ώστε από τον Δεκέμβρη να ξέρουμε ότι σταθερά υπάρχει ο θεσμός της πληρωμής των τελών με το μήνα. Περιμένουμε δηλαδή τους φωστήρες να κάνουν τη πρώτη αρπαχτή από τα κορόιδα και μετά να εφαρμόσουν το μέτρο δήθεν για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Εγώ που έκανα ηλεκτρονική κατάθεση καταλαβαίνω ότι για να κάνω άρση με το μήνα πρέπει να περιμένω. Η μόνη επιλογή αν θέλω να τις πάρω τώρα είναι ν απληρωσω όλο το χρόνο?
doctoras
07/05/2021, 08:25
Χμμμ ανοίγεις τώρα άλλη μεγάλη συζήτηση. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει η ντρίπλα της υπουργικής απόφασης. Τι είναι αυτό; Όταν κάτι δεν θέλουν αν το κάνουν με Νόμο ώστε να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα το κάνουν με υπουργική απόφαση και αυτό καταλήγει να γίνεται σχεδόν μόνιμο αλλά πρέπει να αναπαράγει κάθε χρόνο κάποιες διαδικασίες μέχρι να εγκριθεί. Το κόλπο -κατά τη γνώμη μου- είναι ότι θέλουν να πιάνουν κορόιδα κάποιους πολίτες οι οποίοι έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (2000+ cc) και μέσω της αμφιβολίας να τους αναγκάζουν να πληρώνουν όλο το έτος ενώ μπορεί να μη χρειάζονται το αυτοκίνητο και τους 12 μήνες.
Ο θεσμός πληρωμής τελών με το μήνα μέσω υπουργικής απόφασης είναι εντελώς στρεβλός στη χώρα μας. Στη Γερμανία εφαρμόζεται πολλά χρόνια αλλά είναι εντελώς διαφορετικά εφαρμόσιμος. Εκεί θεσπίστηκε γιατί πολλοί έχουν άλλο αυτοκίνητο για το καλοκαίρι και άλλο για το χειμώνα και γιατί η κουλτούρα του οδηγικού τουρισμού έχει τελείως άλλον χαρακτήρα από τον δικό μας. Σημασία έχει ότι κάποιος μπορεί να θέλει να έχει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα του διαθέσιμο προς χρήση π.χ. από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό στη χώρα μας δε μπορεί να γίνει πράξη γιατί δεν έχει γίνει Νόμος ώστε από τον Δεκέμβρη να ξέρουμε ότι σταθερά υπάρχει ο θεσμός της πληρωμής των τελών με το μήνα. Περιμένουμε δηλαδή τους φωστήρες να κάνουν τη πρώτη αρπαχτή από τα κορόιδα και μετά να εφαρμόσουν το μέτρο δήθεν για τις καλοκαιρινές διακοπές.
ακριβώς όπως τα είπε.
και όλα αυτά πριν 11χρόνια όταν κατα το πρώτο μνημόνιο εν μια νυκτί τα >2000cc έγιναν αυτοκίνητα πολυτελείας τσουβαλιάζοντας μέσα παλιά οχήματα 20ετίας χωρίς εμπορική και αξία μεταπώλησης..
όμως απο τοτε που δόθηκε η δυνατότητα κατάθεσης πινακίδων σε πρώτη φάση στο συγκοινωνιών και μετά στην εφορία, έχασαν εκατομμύρια ευρώ ετήσιων εισπράξεων απο όλες τις κατηγορίες οχημάτων μικρά-μεγάλα, συνεπώς δεν ειμαι σίγουρος οτι πάνε να πιάσουν κάποιους κορόιδα για τους πρώτους έξι μηνες, Αν ήθελαν θα άλλαζαν κάποιους παράγοντες έτσι ώστε να επωφελούνται και οι δύο πλευρές, να εξυπηρετουνται οι κάτοχοι αλλά να βγάζει περισσότερα απο σήμερα το κράτος.
Οι τύποι είναι για τα σκυλιά μόνο
στην αγορα εργασιας συνηθως απαιτουν εμπειρια και προυπηρεσια
εμεις βαζουμε υπουργους και πρωθυπουργους ανθρωπους που δεν εχουν δουλεψει ποτε και πουθενα και μετα τους βριζουμε:rolleyes:
motojojo
07/05/2021, 12:09
Επειδή έτσι ακριβώς έχω τη μηχανή (Μαρτιο-Οκτωβριο) χρειάζονται αρκετές αλλαγές για να αντιγραφεί το γερμανικό σύστημα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, προσωπικά το θεωρώ πολύ ευέλικτο, αλλά δε νομίζω τα βλήματα της βουλής να ασχοληθούν.
Επίσης οι μήνες που πληρώνω κάθε χρόνο είναι σταθεροί, πχ έχω δηλωσει εκ των προτέρων από πότε μέχρι πότε θα κινείται το όχημα και φαίνεται στην πινακίδα. Αν θέλω να αλλάξω τους μήνες πρέπει να αλλάξω πινακίδα (με το ανάλογο κόστος). Όχι νουμερο, τη λαμαρίνα αλλά και πάλι το κόστος πρέπει να είναι το ίδιο.
Επειδή έτσι ακριβώς έχω τη μηχανή (Μαρτιο-Οκτωβριο) χρειάζονται αρκετές αλλαγές για να αντιγραφεί το γερμανικό σύστημα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, προσωπικά το θεωρώ πολύ ευέλικτο, αλλά δε νομίζω τα βλήματα της βουλής να ασχοληθούν.
Επίσης οι μήνες που πληρώνω κάθε χρόνο είναι σταθεροί, πχ έχω δηλωσει εκ των προτέρων από πότε μέχρι πότε θα κινείται το όχημα και φαίνεται στην πινακίδα. Αν θέλω να αλλάξω τους μήνες πρέπει να αλλάξω πινακίδα (με το ανάλογο κόστος). Όχι νουμερο, τη λαμαρίνα αλλά και πάλι το κόστος πρέπει να είναι το ίδιο.
Ναι, ξέρω ακριβώς πως δουλεύει η διαδικασία στη Γερμανία, την έχω κάνει εγώ ο ίδιος. Και επειδή είχα την όλη εμπειρία και τη γνώση με κάθε λεπτομέρεια έστειλα ένα σχετικό έγγραφο 4-5 σελίδων στην τότε υπουργό συγκοινωνιών αλλά και στον δντη του υπουργείου στη Μεσογείων και αυτοί το πέταξαν στο κάλαθο των αχρήστων αφού δεν μου απάντησαν ποτέ... ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Αν πιάσεις και μεταφέρεις τα νούμερα στο χαρτί είναι απίστευτο πόσα εκατομμύρια εσόδων χάνονται κάθε χρόνο για το κράτος από αυτές τις τακτικές. Και η πλάκα είναι αν εφάρμοζαν σωστά αυτά τα συστήματα εκτός από τα έσοδα για το κράτος θα είχαν και αίσθημα δικαίου οι πολίτες.
Όπως ξανά έγραψα λίγες εβδομάδες πριν, είναι αδύνατο να μη τα γνωρίζουν. Δε μπορεί να είμαι τόσο φωστήρας εγώ και ένα σκασμό υφυπουργοί και σύμβουλοί να μη γνωρίζουν πως παίζεται το παιχνίδι. Απλά προφανώς έπρεπε κάποια πράγματα να εκπληρωθούν σύμφωνα με τις προσταγές των "θεσμών" και μετά τρέχουν να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι αφού δεν μπορούν (ή δεν τους αφήνουν) να εφαρμόσουν τα φυσιολογικά.
Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε που έχουν καταλήξει όλα τα μεγάλου κυβισμού αλλά και τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Η χώρα μας λόγω καιρικών συνθηκών έχει να προσφέρει κελεπούρια στον Ευρωπαίο που ψάχνει μεταχειρισμένο. Τα δικά τους είναι όλα σάπια από το αλάτι και τα χημικά που ρίχνουν στους δρόμους.
Νομιζω οτι ανοιξε η ηλεκτρονικη πλατφορμα πληρωμών ανα μηνα,μπειτε και δειτε....
Νομιζω οτι ανοιξε η ηλεκτρονικη πλατφορμα πληρωμών ανα μηνα,μπειτε και δειτε....
Ισχύει. Άνοιξε η εφαρμογή ανά μηνα
doctoras
08/05/2021, 07:57
στο login βγάζει:
www1.aade.gr:443 - Server-unavailable!
στο login βγάζει:
www1.aade.gr:443 - Server-unavailable!
427885
borgiriadis1
10/05/2021, 09:45
Εμένα μου βγάζει ακόμα όλο το ποσό. Όντως άνοιξε σε κάποιον να πληρώσει με το μήνα?
Αν ναι να μας πει κ εμάς πως να το κάνουμε.
doctoras
10/05/2021, 10:10
(Φαντάζομαι-δεν γνωριζω ακριβώς), τα προαπαιτούμενα της πλατφορμας ειναι να εχεις δηλώσει ηλεκτρονικά(και οχι φυσικα στην δου) προσωρινή ακινησία, και μετα να κανεις άρση ακινησίας (απο την πλατφορμα παντα) και κατοπιν να σε περνάει στο πως θα πληρώσεις και πόσο.
Νομιζω εχει ενα οδηγό χρησεως pdf καπου.
Οπως δε ξερω αν εχει αλλαξει κατι με αυτο που συζηταμε πιο πανω αν δηλαδη αλλαξε η διαδικασια και δεν απαιτείται υπουργική τροπολογια καθε ετος για να ισχυει η περιορισμένη χρηση οχηματων(με διαμορφωμένο το αναλογο κοστος).
Καλημερα σας ! Η πλατφορμα δουλευει κανονικα!
doctoras
10/05/2021, 12:44
πήρα τηλ. την ΔΟΥ και μου επιβεβαίωσαν ότι άνοιξε για φέτος η χρήση άρσης της προσωρινής ακινησίας
οπότε μάλλον κάτι άλλαξε από τα προηγούμενα χρόνια
borgiriadis1
10/05/2021, 15:19
Η πλατφόρμα δούλευε κατά τον τρόπο που δουλεύει και τώρα εξ αρχής. Το πρόβλημα είναι πως ακόμα δεν σου δίνει την δυνατότητα να πληρώσεις τέλη με το μήνα. Μόλις μίλησα με τον λογιστή μου και μου είπε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει κι αυτό.
basilis_k6
10/05/2021, 15:23
οι ασφαλιστικές θα χάσουν πολλά λεφτα οπότε ετοιμαστείτε για αυξήσεις...
borgiriadis1
11/05/2021, 15:06
Η πλατφόρμα άνοιξε με το μήνα. Μόλις έκανα άρση ακινησίας για 6 μήνες.
Οπότε όσοι θέλουν ας μπούμε να το κάνουν.
Coyote.V
28/05/2021, 19:18
Θέλω να ρωτήσω κάτι... μπήκα στην εφαρμογή για άρση της ακινησίας και είχε επιλογές για πόσους μήνες θέλω. Δεν πάτησα εκτύπωση γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να το πάρω πίσω. Θέλω να την βάλω σε κυκλοφορία από 1 Ιουνίου... αν πατήσω εκτύπωση σήμερα-αύριο θα μου χρεώσει τον Μάιο ως πρώτο μήνα;
Έχω κάνει ηλεκτρονική κατάθεση εν τω μεταξύ.
Θέλω να ρωτήσω κάτι... μπήκα στην εφαρμογή για άρση της ακινησίας και είχε επιλογές για πόσους μήνες θέλω. Δεν πάτησα εκτύπωση γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να το πάρω πίσω. Θέλω να την βάλω σε κυκλοφορία από 1 Ιουνίου... αν πατήσω εκτύπωση σήμερα-αύριο θα μου χρεώσει τον Μάιο ως πρώτο μήνα;
Έχω κάνει ηλεκτρονική κατάθεση εν τω μεταξύ.
Έχω καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου με τον αναλογικό τρόπο. Τον Αύγουστο θα πάω να τις πάρω με τον μέχρι σήμερα συμβατικό τρόπο και για έναν μήνα, μόνο και μόνο για τις διακοπές, για να το περάσω ΚΤΕΟ και πάνω από όλα για να μπορέσω να τις καταθέσω ηλεκτρονικά. Πήγα λοιπόν σήμερα στην ΔΟΥ, πρώτον για να ρωτήσω αν οι πινακίδες μου είναι ακόμη εκεί και δεύτερον για να εξασφαλίσω ότι μετά από "μερική" άρση θα μπορέσω να τις καταθέσω μετέπειτα ηλεκτρονικά. Τα καλά νέα είναι ότι γίνεται γιατί είχα έναν φόβο ότι μπορεί να με αναγκάζαν να τις πάρω μέχρι τέλος του χρόνου προκειμένου να μπορώ να κάνω χρήση της νέας ρύθμισης μέσω ηλεκτρονικής προσωρινής κατάθεσης και άρσης.
Συμπέρασμα, δεν έχω κάνει ακόμη ηλεκτρονική άρση... αλλά σχετικά με αυτό που ρωτάς διάβασα το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής "mycar" και από ότι είδα δε σου δίνει πεδίο στο οποίο επιλέγεις το διάστημα της άρσης. Αντ' αυτού σε βάζει να επιλέξεις διάστημα μηνών που θέλεις να κάνεις χρήση. Για μένα αυτό σημαίνει ότι αν το κάνεις σήμερα ή αύριο θα μετρήσει τον μήνα Μάιο ως ολόκληρο μήνα (το ξεκαθαρίζει αυτό σε άλλο σημείο). Επειδή η διαδικασία ηλεκτρονικά γίνεται αυθημερόν προφανώς θα πρέπει να το κάνεις την 1η Ιουνίου ή κάθε άλλη επόμενη μέρα του μήνα Ιούνη.
Δες εδώ στη σελίδα 20: https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-05/odigies_myCAR_0.pdf
Αν μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή αυτή είναι είναι: να δώσεις μεγάλη σημασία στην ασφάλιση για την οποία γίνεται έλεγχος μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτήν -την ασφάλιση- θα είναι προτιμότερο να την κάνεις ακόμη και από σήμερα ή τέλος πάντων νωρίτερα από την ημερομηνία άρσης (έστω και κατά μια μέρα) αλλά για το διάστημα που το θέλεις. Π.χ. αν θέλεις από 1η Ιουνίου 2021 μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2021 να το κάνεις από σήμερα ή και από αύριο μη τυχόν και η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών δεν έχει προλάβει να ενημερώσει τα συστήματα της και δε μπορέσει να γίνει άμεσα η διασταύρωση πληροφοριών από την ΔΟΥ (μην το αφήσεις δηλ. για τελευταία στιγμή).
Coyote.V
28/05/2021, 20:54
Έχω καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου με τον αναλογικό τρόπο. Τον Αύγουστο θα πάω να τις πάρω με τον μέχρι σήμερα συμβατικό τρόπο και για έναν μήνα, μόνο και μόνο για τις διακοπές, για να το περάσω ΚΤΕΟ και πάνω από όλα για να μπορέσω να τις καταθέσω ηλεκτρονικά. Πήγα λοιπόν σήμερα στην ΔΟΥ, πρώτον για να ρωτήσω αν οι πινακίδες μου είναι ακόμη εκεί και δεύτερον για να εξασφαλίσω ότι μετά από "μερική" άρση θα μπορέσω να τις καταθέσω μετέπειτα ηλεκτρονικά. Τα καλά νέα είναι ότι γίνεται γιατί είχα έναν φόβο ότι μπορεί να με αναγκάζαν να τις πάρω μέχρι τέλος του χρόνου προκειμένου να μπορώ να κάνω χρήση της νέας ρύθμισης μέσω ηλεκτρονικής προσωρινής κατάθεσης και άρσης.
Συμπέρασμα, δεν έχω κάνει ακόμη ηλεκτρονική άρση... αλλά σχετικά με αυτό που ρωτάς διάβασα το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής "mycar" και από ότι είδα δε σου δίνει πεδίο στο οποίο επιλέγεις το διάστημα της άρσης. Αντ' αυτού σε βάζει να επιλέξεις διάστημα μηνών που θέλεις να κάνεις χρήση. Για μένα αυτό σημαίνει ότι αν το κάνεις σήμερα ή αύριο θα μετρήσει τον μήνα Μάιο ως ολόκληρο μήνα (το ξεκαθαρίζει αυτό σε άλλο σημείο). Επειδή η διαδικασία ηλεκτρονικά γίνεται αυθημερόν προφανώς θα πρέπει να το κάνεις την 1η Ιουνίου ή κάθε άλλη επόμενη μέρα του μήνα Ιούνη.
Δες εδώ στη σελίδα 20: https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-05/odigies_myCAR_0.pdf
Αν μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή αυτή είναι είναι: να δώσεις μεγάλη σημασία στην ασφάλιση για την οποία γίνεται έλεγχος μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτήν -την ασφάλιση- θα είναι προτιμότερο να την κάνεις ακόμη και από σήμερα ή τέλος πάντων νωρίτερα από την ημερομηνία άρσης (έστω και κατά μια μέρα) αλλά για το διάστημα που το θέλεις. Π.χ. αν θέλεις από 1η Ιουνίου 2021 μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2021 να το κάνεις από σήμερα ή και από αύριο μη τυχόν και η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών δεν έχει προλάβει να ενημερώσει τα συστήματα της και δε μπορέσει να γίνει άμεσα η διασταύρωση πληροφοριών από την ΔΟΥ (μην το αφήσεις δηλ. για τελευταία στιγμή).
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... το ψιλιάστηκα αν και δεν διάβασα την σελίδα της aade. Όσο για την ασφάλεια θα την κάνω από αύριο με εκκίνηση στις 1 Ιουνίου για 6 μήνες όπου τέλη Νοεμβρίου θα τις καταθέσω πάλι ηλεκτρονικά.
Σε αυτά που γράφεις μου δημιουργήθηκε μια απορία. Μπορείς να κάνεις ασφάλιση για ένα μόνο μήνα που θες ή Πάει τρίμηνο και κάβα τα ρέστα;
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... το ψιλιάστηκα αν και δεν διάβασα την σελίδα της aade. Όσο για την ασφάλεια θα την κάνω από αύριο με εκκίνηση στις 1 Ιουνίου για 6 μήνες όπου τέλη Νοεμβρίου θα τις καταθέσω πάλι ηλεκτρονικά.
Σε αυτά που γράφεις μου δημιουργήθηκε μια απορία. Μπορείς να κάνεις ασφάλιση για ένα μόνο μήνα που θες ή Πάει τρίμηνο και κάβα τα ρέστα;
Οι περισσότερες εταιρείες κάνουν ασφάλιση για έναν μηνά, για τρεις μήνες, για εξάμηνο και δωδεκάμηνο. Αν απευθυνθείς σε ασφαλιστικό γραφείο θα σου βρουν π.χ. και δίμηνο ή τετράμηνο, τα έτοιμα πακέτα όμως συνήθως είναι πιο φθηνά. Έχει σημασία και το όχημα, στις μοτοσυκλέτες πιθανόν να είναι πιο εύκολο να βρεις ποικιλία στα διαστήματα ασφάλισης. Σε επταθέσιο αυτοκίνητο για παράδειγμα βρίσκεις δύσκολα ακόμη και για τρίμηνο.
telegonos
28/05/2021, 22:26
Μπορείς να κάνεις ασφάλιση για ένα μόνο μήνα που θες ή Πάει τρίμηνο και κάβα τα ρέστα;
Δύο τρόποι:
ή κάνεις π.χ. τρίμηνο, πληρώνεις τρίμηνο, περνάει ο μήνας, κάνεις ακινησία, και ζητάς τους δύο μήνες πίσω
ή κάνεις ασφάλιση σε ασφαλιστική που είναι πιο ευέλικτη π.χ. Hellas Direct που σου επιτρέπει να κάνεις ότι αριθμό ημερών θέλεις, βέβαια, οι μισές μέρες δεν έχουν ακριβώς την μισή τιμή, όσο μικρότερο το νούμερο των ημερών, τόσο λίγο ανεβαίνει η τιμή ανά ημέρα.
σημερα εκανα αρση ακινησιας για 6 μηνες και παρελαβα μονο την αδεια αφου η πινακιδα ειχε καταστραφει
εννοειται πρεπει να παω υπουργειο με παραβολο 30 ευρω κλπ
μηπως ξερει κανεις που κλεινω ραντεβου γιατι δεν βγαζω ακρη;
επισης αν καποιος το εκανε παρελαβε την ιδια μερα;
HelenKoR
17/06/2021, 09:32
σημερα εκανα αρση ακινησιας για 6 μηνες και παρελαβα μονο την αδεια αφου η πινακιδα ειχε καταστραφει
εννοειται πρεπει να παω υπουργειο με παραβολο 30 ευρω κλπ
μηπως ξερει κανεις που κλεινω ραντεβου γιατι δεν βγαζω ακρη;
επισης αν καποιος το εκανε παρελαβε την ιδια μερα;
Ποιο έτος είχες καταθέσει την πινακίδα και σε ποια ΔΟΥ;
o_gavros
17/06/2021, 10:14
Πριν κάνα διβδομαδο έκανα αίτηση για έκδοση νέας πινακίδας λόγω απώλειας.
είχα κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά πριν σχεδόν δέκα μέρες/δύο βδομάδες.(το τηλέφωνο που κάλεσα μου το έδωσαν επιτόπου οι φύλακες στην είσοδο την πρώτη φορά που πήγα χωρίς να ξέρω ότι θέλει ραντεβού)
Η πινακίδα νομίζω ήταν έτοιμη την επόμενη ημέρα.
Έκλεισα ραντεβού από το τφ
Είχε ακόμα και αύριο... Έκλεισα τρίτη πρωι
Η πινακίδα μου κατατέθηκε 10/2018 στη ΔΟΥ Αμαρουσιου
update...
σημερα κατεθεσα χαρτια στο υπουργειο
24/6 παραλαμβανω νεα αδεια και πινακιδα 11-2 χωρις ραντεβου
basilis_k6
01/07/2021, 21:59
κάνω ασφάλια μέσω νετ στις 29 με έναρξη 1η του μήνα. κατεβάζω σήμερα ειδοποιητήριο τελών για 6 μήνες ( μέχρι 31/12 δηλαδη) και το πληρώνω. μισα λεφτα απο τα ετησια τέλη. Τα πληρώνω στις 03:00. Μπαίνω να πάρω πίσω τις πινακίδες, δηλαδη να κάνω άρση ακινησιας ηλεκτρονικα και στις 04:00 δεν με αφήνει καθως δεν βλέπει ουτε ενεργη ασφάλεια, ούτε τέλη πληρωμένα. Στις 14:00 τα είδε και τα δύο και το έβγαλα σε κυκλοφορία. Δουλευει καλα, γλυτώνεις λεφτα και κοπο.
Για λόγους ενημέρωσης να γράψω κι εγώ πως πήρα σήμερα τις πινακίδες για κυκλοφορία τις οποίες είχα παραδώσει 30 Σεπτέμβρη του 2019 με την συμβατική διαδικασία.
30 Σεπτέμβρη φέτος θα τις καταθέσω ηλεκτρονικά κ.ο.κ.. Το είχα απορία και φοβόμουν μήπως πρέπει να πληρωθούν ολόκληρα για να σου επιτρέψει το σύστημα να εφαρμόσεις μετά τις ηλεκτρονικές διαδικασίες ακινησίας.
Επίσης... ενώ η ερμηνευτική εγκύκλιος προβλέπει καταστροφή πινακίδων στους 18 μήνες αποθήκευσης στις ΔΟΥ, τελικά έχει να κάνει και με τις αποθηκευτικές δυνατότητες των ΔΟΥ -και ευτυχώς- και με τη μανούρα που τους φορέσαν. Στη ΙΓ που ανήκω εγώ έχουν στείλει για καταστροφή πινακίδες που είχαν παραδοθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2018. Με άλλα λόγια, τις κρατάνε για 2 ημερολογιακά έτη πριν τις καταστρέψουν (και όχι τρέχον 18μηνό ώστε να κάνουν την διαδικασία καταστροφής κάθε μήνα).
Φέτος θα καταστρέψουν όσες παραδόθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019.