View Full Version : Είναι υπερβολή για έναν αρχάριο το R6;
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Είμαι 24 ετών και σύντομα πρόκειται να βγάλω δίπλωμα για απεριόριστο κυβισμό. Ωστόσο, δεν έχω καμία εμπειρία από μοτοσυκλέτα και επειδή είμαι λίγο ''φοβιτσιάρης'' και συντηρητικός σε τέτοια θέματα, σκέφτομαι να πάρω κάτι μικρό και ήπιο για αρχή. Είμαι λάτρης των supersport και γενικότερα των σπορ μοτοσυκλετών και γι' αυτό τον λόγο έχω αποκλείσει scooter, γυμνά κτλ. Ξέρω ότι οι σπορ και πόσο μάλλον οι supersport μοτοσυκλέτες δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη, ωστόσο, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Μου έχουν προτείνει ninja 250 και cbr 250 (εφόσον θέλω ντε και καλά κάτι σπορ), καθώς πρόκειται για ήπιες και σχετικά εύκολες μοτοσυκλέτες ακόμα και για έναν αρχάριο. Έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Παρ' όλα αυτά, έχω ''κολλήσει'' με το R6 και συγκεκριμένα το μοντέλο του 2008. Έχω βρει ένα με λίγα χιλιόμετρα, σχεδόν μαμά και σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι ένα μηχανάκι που πραγματικά με γοητεύει ιδιαίτερα. Έχω ενδοιασμούς όμως, λόγω της δύναμης της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας και του απόλυτου χαρακτήρα της. Θεωρώ ότι είναι υπερβολή να ξεκινήσω με ένα τέτοιο μηχανάκι, αλλά έχω ακούσει από αρκετούς ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο αν υπάρχει η απαραίτητη προσοχή και σύνεση. Το ερώτημα μου, λοιπόν, είναι το εξής: Μπορεί ένας αναβάτης να ξεκινήσει με μια τέτοια μοτό; Είναι επικίνδυνη η όλη φάση; Θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ; Θα με τρομάξει; Τι μου προτείνετε;
Υ.Γ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι ούτε καφετεριάκιας, ούτε κανένας κάγκουρας. Απλώς γουστάρω τον συγκεκριμένο τύπο μοτοσυκλέτας. Δεν παίρνω μοτοσυκλέτα για πουλ μουρ στις γκόμενες και ταρζανιές.
Δεν παίρνω μοτοσυκλέτα για πουλ μουρ στις γκόμενες και ταρζανιές.
Τότε τι θα το κάνεις το R6; Αν δε θέλεις να κάνεις ταρζανιές, πάρε ένα σκούτερ. Ή ένα ονόφ (εκτός ΚΤΜ).
karellen
27/12/2017, 15:09
[...]
Το ερώτημα μου, λοιπόν, είναι το εξής: Μπορεί ένας αναβάτης να ξεκινήσει με μια τέτοια μοτό; Είναι επικίνδυνη η όλη φάση; Θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ; Θα με τρομάξει; Τι μου προτείνετε;
Υ.Γ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι ούτε καφετεριάκιας, ούτε κανένας κάγκουρας. Απλώς γουστάρω τον συγκεκριμένο τύπο μοτοσυκλέτας. Δεν παίρνω μοτοσυκλέτα για πουλ μουρ στις γκόμενες και ταρζανιές.
Σε 6 μήνες (το αργότερο) θα είσαι με κάμποσα σπασμένα κόκκαλα.
Τόσο απλά.
Απλώς γουστάρω τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να ξύνω σε κάθε στροφή για να πάρω ένα ss;
@karellen Μάλιστα. Τόσο επικίνδυνο δηλαδή. Το Ninja 250 για πρώτο πως σου φαίνεται; Είναι καλή επιλογή;
taisteal
27/12/2017, 15:13
Ναι είναι υπερβολή.
Πάρε το ninja το μικρό.
Ναι είναι υπερβολή.
Πάρε το ninja το μικρό.
Κι εγώ σε αυτό κλίνω περισσότερο, διότι είναι ήπιο και έχει τη σπορ εμφάνιση που μου αρέσει. Απ' ό,τι μου έχουν πει, είναι σχετικά ευκολοδήγητο μηχανάκι και ''συγχωρεί'' αρκετά (Βέβαια, όλα διαστημόπλοια θα μου φαίνονται στην αρχή, εφόσον δεν έχω σχεδόν καθόλου εμπειρία). Τι θα πρέπει να προσέξω στη συγκεκριμένη μοτό; Έχεις ακούσει τι προβλήματα βγάζει;
Αν δεν έχεις καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες, οχι μόνο θα σε φοβίσει, αλλά θα σε ζορίσει κιόλας η κίνηση στη πόλη καθημερινά!
petros1479
27/12/2017, 15:21
Σε 6 μήνες (το αργότερο) θα είσαι με κάμποσα σπασμένα κόκκαλα.
Τόσο απλά.
Αααααα!!!!! Σε έξι μήνες με ρ6 και σε ένα μήνα με ρ1 ????? Εγώ με το f1 χρειάστηκα μια εβδομάδα για να φάω τα μούτρα μου στα 17 μου!!!
Πέρα από την πλάκα καλύτερα να ξεκινήσεις με κάτι ήρεμο και θα δεις ότι σιγά σιγά θα θέλεις κατι περισσότερο...
Αν δεν έχεις καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες, οχι μόνο θα σε φοβίσει, αλλά θα σε ζορίσει κιόλας η κίνηση στη πόλη καθημερινά!
Η ταλαιπωρία δεν με απασχολεί τόσο. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί μια τέτοια μοτοσυκλέτα και γι' αυτό έχω ενδοιασμούς. Κάποιοι μου έχουν πει το κλασσικό ''αν έχεις μυαλό δεν παθαίνεις τίποτα'', αλλά προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Όπως είπα στο αρχικό post, είμαι λίγο φοβιτσιάρης.
karellen
27/12/2017, 15:28
@karellen Μάλιστα. Τόσο επικίνδυνο δηλαδή. Το Ninja 250 για πρώτο πως σου φαίνεται; Είναι καλή επιλογή;
Το νιντζάκι μπορεί να ακούγεται φτωχό με τα 250 κυβικά του αλλά είναι πυραυλάκι! (μιλάω για αρχάριο έτσι? μην πεταχτεί κανείς και πει 'τάφος' ψόφιο κλπ! )
Θα σου βγάλει ωραία γούστα με σχετική ασφάλεια και θα κάνεις και τα μικρά ταξιδάκια σου.
Αν είναι να πάρεις το ninja 250, πάρε το cbr 250, που θα είναι σίγουρα λιγότερο ταλαιπωρημένο και είναι και μονοκύλινδρο. :p
Το νιντζάκι μπορεί να ακούγεται φτωχό με τα 250 κυβικά του αλλά είναι πυραυλάκι! (μιλάω για αρχάριο έτσι? μην πεταχτεί κανείς και πει 'τάφος' ψόφιο κλπ! )
Θα σου βγάλει ωραία γούστα με σχετική ασφάλεια και θα κάνεις και τα μικρά ταξιδάκια σου.
Ναι, μου έχουν πει κι άλλοι ότι είναι ό,τι πρέπει σαν πρώτη επαφή με τα ss. Το κρατάω κανένα 6μηνο και μετά πάω σε H2 :p (αστειεύομαι). Ο συνεπιβάτης βολεύεται ή θα χρειαστεί επίσκεψη σε ορθοπεδικό;
Αν είναι να πάρεις το ninja 250, πάρε το cbr 250, που θα είναι σίγουρα λιγότερο ταλαιπωρημένο και είναι και μονοκύλινδρο. :p
Γιατί λες ότι θα είναι λιγότερο ταλαιπωρημένο;
taisteal
27/12/2017, 15:36
Ναι, μου έχουν πει κι άλλοι ότι είναι ό,τι πρέπει σαν πρώτη επαφή με τα ss. Το κρατάω κανένα 6μηνο και μετά πάω σε H2 :p (αστειεύομαι). Ο συνεπιβάτης βολεύεται ή θα χρειαστεί επίσκεψη σε ορθοπεδικό;
Για 500 μέτρα βολεύεται,αλλά εξαρτάται και από το πόσο σε γουστάρει..
Γιατί λες ότι θα είναι λιγότερο ταλαιπωρημένο;
Γιατί είναι πιο σύγχρονο μοντέλο και δεν το αγόραζαν κάγκουρες. Προτιμούσαν το καβασάκι.
taisteal
27/12/2017, 15:48
Ένας από εδώ μέσα αγόρασε R6 μετά από ένα ποδήλατο που καβαλούσε,και έχουμε χάσει τα ίχνη του...
Σαν παράδειγμα το φέρνω :D
Ένας από εδώ μέσα αγόρασε R6 μετά από ένα ποδήλατο που καβαλούσε,και έχουμε χάσει τα ίχνη του...
Σαν παράδειγμα το φέρνω :D
Αχαχαχαχα. Μάταιη η προσπάθεια να τον αποτρέψετε ε;
κλασσικο κακο γιαγιαδιστικο moto.gr :rolleyes:
κλασσικο κακο γιαγιαδιστικο moto.gr :rolleyes:
Να πάρω κανένα GSX-R1000 για πρώτο; :lol:
απο τη στιγμη που θα παρεις κατι πανω απο 200κε δεν εχει και μεγαλη διαφορα τι θα παρεις...δεδομενου οτι δεν εισαι καθυστεριμενος, δε θα εχεις προβλημα...οι σχολες οδηγων εξαλλου εχουν 4κ 600αρια για να μαθεις να οδηγας...το μεσο φειζερ που εχει μια σχολη οδηγων εχει τον ιδιο κινητηρα με το ρ6...
σε ρεαλιστικες συνθηκες εχει ιδιο γκαζι, βασικα και λιγο περισσοτερο
για καποιο λογο εδω μεσα οι περισσοτεροι θεωρουν οτι αν καποιος παρει ενα σβκ επειδη απλα γουραστει να το κοιταει οτι θα βγει στην πατησιων και θα πιασει 250...
οποτε για την περιπτωση σου, οχι δεν ειναι υπερβολη, δε θα σε πεταξει το μηχανακι απο πανω, αν αυτο σε αγχωνει...απλα αν θες για καθε μερα, θα φθειρεις μια μηχανη σε χρηση που δεν θα εκμεταλευεσαι καμμια δυνατοτητα...επειδη εισαι σχετικα μικρος ακομα, θα ανεχτεις για λιγο καιρο παραπανω τις δυσκολιες της καθημερινης οδηγησης (αναρτησεις, θεση οδηγησης) και το πιθανοτερο ειναι να καταληξεις να παρεις και κανα παπι η σκουτερ...απλα αν παραμεινεις στο ρ6 και στην καθημερινη μετακινηση, η εξελιξη σου σαν οδηγος θα ειναι πολυ μικροτερη απ οτι με μια αλλη μοτο
απο τη στιγμη που θα παρεις κατι πανω απο 200κε δεν εχει και μεγαλη διαφορα τι θα παρεις...δεδομενου οτι δεν εισαι καθυστεριμενος, δε θα εχεις προβλημα...οι σχολες οδηγων εξαλλου εχουν 4κ 600αρια για να μαθεις να οδηγας...το μεσο φειζερ που εχει μια σχολη οδηγων εχει τον ιδιο κινητηρα με το ρ6...
σε ρεαλιστικες συνθηκες εχει ιδιο γκαζι, βασικα και λιγο περισσοτερο
για καποιο λογο εδω μεσα οι περισσοτεροι θεωρουν οτι αν καποιος παρει ενα σβκ επειδη απλα γουραστει να το κοιταει οτι θα βγει στην πατησιων και θα πιασει 250...
οποτε για την περιπτωση σου, οχι δεν ειναι υπερβολη, δε θα σε πεταξει το μηχανακι απο πανω, αν αυτο σε αγχωνει...απλα αν θες για καθε μερα, θα φθειρεις μια μηχανη σε χρηση που δεν θα εκμεταλευεσαι καμμια δυνατοτητα...επειδη εισαι σχετικα μικρος ακομα, θα ανεχτεις για λιγο καιρο παραπανω τις δυσκολιες της καθημερινης οδηγησης (αναρτησεις, θεση οδηγησης) και το πιθανοτερο ειναι να καταληξεις να παρεις και κανα παπι η σκουτερ...απλα αν παραμεινεις στο ρ6 και στην καθημερινη μετακινηση, η εξελιξη σου σαν οδηγος θα ειναι πολυ μικροτερη απ οτι με μια αλλη μοτο
Δηλαδή το Fazer με το R6 έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε επιτάχυνση κτλ; Με τον ίδιο τρόπο μαζεύουν τα χλμ; Δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης. Απλώς μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, διότι απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα σε Fazer και R6. Εμένα με ''βολεύει'' αυτό που λες, διότι ζαχαρώνω το Yamaha εδώ και κάμποσο καιρό. Αλλά αυτά τα 130 άλογα με τρομάζουν...
Επειδή απ'ό,τι καταλαβαίνω παίζει μεγάλο ρόλο η εμφάνιση για σένα να κάνω μια άλλη πρόταση. Το ΚΤΜ rc200 το έχεις υπόψιν; Εμφανισιακά βγάζει πολλή "κακία", προσωπικά αν ήθελα μικρό ss θα το έβαζα σίγουρα στη λίστα. Μου φάνηκε και πολύ νευρικό για τα 200 κυβικά του. Στα αρνητικά η πολύ πιο επιθετική θέση οδήγησης σε σχέση με τα άλλα μικρά ss, αλλά από την άλλη στην περίπτωση σου κι αυτό θα σε βοηθήσει να δεις αν θα μπορέσεις να ζήσεις με το r6 στο μέλλον.
Κατά τ'άλλα, ούτε εγώ θα πρότεινα το r6 για αρχή. Όχι τόσο γιατί ντε και καλά θα σκοτωθείς αλλά πιο πολύ επειδή και εσύ και αυτό θα βασανίζεστε άδικα...
Επειδή απ'ό,τι καταλαβαίνω παίζει μεγάλο ρόλο η εμφάνιση για σένα να κάνω μια άλλη πρόταση. Το ΚΤΜ rc200 το έχεις υπόψιν; Εμφανισιακά βγάζει πολλή "κακία", προσωπικά αν ήθελα μικρό ss θα το έβαζα σίγουρα στη λίστα. Μου φάνηκε και πολύ νευρικό για τα 200 κυβικά του. Στα αρνητικά η πολύ πιο επιθετική θέση οδήγησης σε σχέση με τα άλλα μικρά ss, αλλά από την άλλη στην περίπτωση σου κι αυτό θα σε βοηθήσει να δεις αν θα μπορέσεις να ζήσεις με το r6 στο μέλλον.
Κατά τ'άλλα, ούτε εγώ θα πρότεινα το 600 για αρχή. Και εσύ και αυτό θα βασίζεστε άδικα...
Δεν το είχα υπόψιν μου το συγκεκριμένο, αλλά τώρα που το είδα διαπιστώνω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα. Έχει μεγάλη διαφορά η θέση οδήγησης από το kawa και το honda; Δηλαδή είναι πολύ πιο επώδυνο ή η διαφορά είναι μικρή; Καλά, για συνεπιβάτη δεν ρωτάω καν...
Δεν το είχα υπόψιν μου το συγκεκριμένο, αλλά τώρα που το είδα διαπιστώνω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα. Έχει μεγάλη διαφορά η θέση οδήγησης από το kawa και το honda; Δηλαδή είναι πολύ πιο επώδυνο ή η διαφορά είναι μικρή; Καλά, για συνεπιβάτη δεν ρωτάω καν...
Είναι αρκετά πιο σκυφτό. Αλλά αν έψαχνες για άνεση δε θα κοιτούσες ss. Ρίξ'του μια ματιά από κοντά, νομίζω αξίζει.
Είναι αρκετά πιο σκυφτό. Αλλά αν έψαχνες για άνεση δε θα κοιτούσες ss. Ρίξ'του μια ματιά από κοντά, νομίζω αξίζει.
Έτσι όπως το βλέπω, όντως αξίζει. Είναι όμορφο και πολύ κομπλέ για τα ''κυβικά'' μου. Με ενδιαφέρουν και οι επιδόσεις, απλώς δεν είναι η προτεραιότητα μου. Άλλωστε, δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα συγκεκριμένα μηχανάκια. Η δύναμη που έχουν μου αρκεί και μου περισσεύει για το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι. Μια άσχετη ερώτηση. Σκέφτομαι να πάρω και μπουφάν για περισσότερη προστασία. Το θεωρείς απαραίτητο;
Νομίζω πως μπουφάν, γάντια και κράνος είναι το μίνιμουμ που θα χρειαστείς. Και για λόγους ασφάλειας αλλά και για προστασία από το κρύο.
Μπουφάν κορντούρα θα βρεις σε πολύ καλές τιμές.
nikos/72
27/12/2017, 16:58
Καλησπέρα Alex94, πριν 3 χρόνια ήμουν σχεδόν κι εγώ στη θέση σου, ίδιος έρωτας για τα ss, από εμπερία μόνο παπάκι και ήθελα οπωσδήποτε να πάρω ένα cbr εγώ. Τελικά κατέληξα μ ένα on-off 400 κυβικά με το οποίο πέρασα υπέροχα, το έδωσα πριν λίγο καιρό και πάμε γι άλλα τώρα. Ήταν η σωστότερη επιλογή που μπορούσα να κάνω κατά τη γνώμη. Για μένα είναι κρίμα να πας σε ss από τώρα. Πάρε ένα μικρότερο να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οδήγηση μοτο και να μάθεις να κυκλοφορείς στο δρόμο και πιστεύω δε θα το μετανοιώσεις.
Τώρα όσο αφορά το μπουφάν..... Πιστεύω πως δε διαφωνίσει κανείς από δω μέσα με αυτό που θα πω. ΠΡΩΤΑ πάρε κράνος, μπουφάν, γάντια, τουλάχιστον και ΜΕΤΑ πάρε μηχανάκι.
Ααα και καλωσήρθες!!! :beer:
Καλησπέρα Alex94, πριν 3 χρόνια ήμουν σχεδόν κι εγώ στη θέση σου, ίδιος έρωτας για τα ss, από εμπερία μόνο παπάκι και ήθελα οπωσδήποτε να πάρω ένα cbr εγώ. Τελικά κατέληξα μ ένα on-off 400 κυβικά με το οποίο πέρασα υπέροχα, το έδωσα πριν λίγο καιρό και πάμε γι άλλα τώρα. Ήταν η σωστότερη επιλογή που μπορούσα να κάνω κατά τη γνώμη. Για μένα είναι κρίμα να πας σε ss από τώρα. Πάρε ένα μικρότερο να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οδήγηση μοτο και να μάθεις να κυκλοφορείς στο δρόμο και πιστεύω δε θα το μετανοιώσεις.
Τώρα όσο αφορά το μπουφάν..... Πιστεύω πως δε διαφωνίσει κανείς από δω μέσα με αυτό που θα πω. ΠΡΩΤΑ πάρε κράνος, μπουφάν, γάντια, τουλάχιστον και ΜΕΤΑ πάρε μηχανάκι.
Ααα και καλωσήρθες!!! :beer:
Καλώς σε βρήκα αδερφέ. Σκέφτομαι το KTM και τα άλλα δύο (ειδικά με το KTM με ''πρίζωσε'' άσχημα ο φίλος, διότι είναι πολύ ωραίο και ιδανικό για μένα που είμαι entry level) επειδή καλύπτουν το γούστο μου για τα ss και παράλληλα είναι αρκετά φιλικά. Μακάρι να μπορούσα να πάρω ένα 1000άρι από τώρα και να με διαβεβαίωνε κάποιος ότι δεν θα πάθω τίποτα, αλλά δυστυχώς δεν γίνονται αυτά. Τη θέλω τη ζωή μου, αλλά εκτός απ' αυτό, δεν μου φταίνε σε κάτι οι άνθρωποι που πάνε στη δουλειά τους. Σίγουρα θα ταλαιπωρηθώ με τη θέση οδήγησης, σίγουρα θα πονέσουν η πλάτη μου τα και οι καρποί μου, αλλά όπως καταλαβαίνετε, ο ενθουσιασμός μου με κάνει να μην τα λογαριάζω πολύ όλα αυτά. Από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω και σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει οι περισσότεροι, ένα 2μισάρι ss δεν είναι ακατάλληλο για έναν πρωτάρη. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, δεν πρόκειται να κάνω τσιγκουνιές. Πέρα από την ασφάλεια που είναι το α και το ω, μου αρέσει και από αισθητικής άποψης η εικόνα ενός αναβάτη που είναι ντυμένος φουλ-κομπλέ.
Πφφφ πρωτοτυπία καμία πλέον...Όλοι r6 και ss χωρίς εμπειρία για το μάτι και μπας και βγει καμία γκόμενά η επειδή η δικιά τους είδε στο δρόμο μηχανή και είπε οοουυυυαααουυυ..λοιπόν...πάρε το παρακάτω https://www.car.gr/used-bikes/yamaha/r_3.html μιας και θες ss ντε και καλά και δες αν την παλεύεις πρώτα αν όχι πουλά το και tdm καπακια...........:p
πυξιδας990
27/12/2017, 17:21
ολα μαζι..
391613
και το πιο καβλα..
391614
Πφφφ πρωτοτυπία καμία πλέον...Όλοι r6 και ss χωρίς εμπειρία για το μάτι και μπας και βγει καμία γκόμενά η επειδή η δικιά τους είδε στο δρόμο μηχανή και είπε οοουυυυαααουυυ..λοιπόν...πάρε το παρακάτω https://www.car.gr/used-bikes/yamaha/r_3.html μιας και θες ss ντε και καλά και δες αν την παλεύεις πρώτα αν όχι πουλά το και tdm καπακια...........:p
Δηλαδή το ενδεχόμενο να γουστάρω για την πάρτη μου να έχω ένα μηχανάκι που μου αρέσει να το χαζεύω, όπως π.χ μου αρέσει να φοράω μία μπλούζα που την κάνω κέφι, αποκλείεται ε; Πρέπει όλοι να έχουμε σκούτερ για να μην μας πούνε κάγκουρες, ποζεράδες κτλ κτλ. Ωραία λογική. Btw, και για το R3 έχω ακούσει καλά λόγια και το έχω στα υπόψιν μου.
ολα μαζι..
391613
και το πιο καβλα..
391614
Νομίζω ότι αρχίζω να καταλήγω στο αυστριακό... :smokin:
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σοβαρά...έχεις ιδέα πόσο γλυκό και επικυνδινο είναι το γκάζι σε κάτι τόσο δυνατό??έχεις ιδέα πόσο παραπάνω εμπειρία και προσπάθεια θέλει ένα ss για να στριψει σωστά με χλμ μαζεμένα?όμορφα μηχανακια οκ κουλ........αν δεν παίζεις με τη ζωούλα σου και τη ζωή όποιου κάτσει από πίσω..Μην άρχισετε οι υπόλοιποι μα έχει φρέναρε φρέναρες μα το ένα μα το άλλο...είστε απλά ανεύθυνοι όταν λέτε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει ιδέα από μότο να πάρει ss..ότι λέω στα λέω για καλό..δικό σου το κεφάλι δικια σου και η τσέπη...Όσο για καθημερινό μηχανάκι και ss γούστα είναι αυτά και όρεξη..συνήθως όσοι κάνουν τη μαλάκια μετά από 2 μήνες καλοκαίρι και πολη με ss τα πουλάνε μπαμ........με φωτεινή εξαίρεση επιφανή προσωπικότητα του φόρουμ..:p...Αυτά φίλε μου...τα χω αναλύσει και αλλού και δε θα ασχοληθώ άλλο είπα να σου πω πως έχει το πράγμα μπας και κρατήσεις κάτι από αυτά...Καλά χλμ και καλές αγορες:wave2:
Δηλαδή το ενδεχόμενο να γουστάρω για την πάρτη μου να έχω ένα μηχανάκι που μου αρέσει να το χαζεύω, όπως π.χ μου αρέσει να φοράω μία μπλούζα που την κάνω κέφι, αποκλείεται ε; Πρέπει όλοι να έχουμε σκούτερ για να μην μας πούνε κάγκουρες, ποζεράδες κτλ κτλ. Ωραία λογική. Btw, και για το R3 έχω ακούσει καλά λόγια και το έχω στα υπόψιν μου.
Μην τον ακούς. Αυτός έχει SS ΚΑΙ σκούτερ. Ο ορισμός του κλαρίνου. :lol:
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σοβαρά...έχεις ιδέα πόσο γλυκό και επικυνδινο είναι το γκάζι σε κάτι τόσο δυνατό??έχεις ιδέα πόσο παραπάνω εμπειρία και προσπάθεια θέλει ένα ss για να στριψει σωστά με χλμ μαζεμένα?όμορφα μηχανακια οκ κουλ........αν δεν παίζεις με τη ζωούλα σου και τη ζωή όποιου κάτσει από πίσω..Μην άρχισετε οι υπόλοιποι μα έχει φρέναρε φρέναρες μα το ένα μα το άλλο...είστε απλά ανεύθυνοι όταν λέτε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει ιδέα από μότο να πάρει ss..ότι λέω στα λέω για καλό..δικό σου το κεφάλι δικια σου και η τσέπη...Όσο για καθημερινό μηχανάκι και ss γούστα είναι αυτά και όρεξη..συνήθως όσοι κάνουν τη μαλάκια μετά από 2 μήνες καλοκαίρι και πολη με ss τα πουλάνε μπαμ........με φωτεινή εξαίρεση επιφανή προσωπικότητα του φόρουμ..:p...Αυτά φίλε μου...τα χω αναλύσει και αλλού και δε θα ασχοληθώ άλλο είπα να σου πω πως έχει το πράγμα μπας και κρατήσεις κάτι από αυτά...Καλά χλμ και καλές αγορες:wave2:
Για το R6, ok, το δέχομαι αυτό που λες. Είναι ακραίο και πολύ δυνατό για μένα. Το είπα και στο αρχικό μου ποστ άλλωστε. Αλλά το RC200 είναι κι αυτό υπερβολή; Γιατί;
christoi
27/12/2017, 17:32
Κανένας δεν ανέφερε μέχρι στιγμής το Motorcycle riding school (https://www.google.gr/search?num=30&ei=PMpDWvXdCYGujQP_qIzYCQ&q=motorcycle+riding+school&oq=motorcycle+riding+school&gs_l=psy-ab.3...14526.21357.0.21511.13.6.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..13.0.0....0.SQ8g507lAZ4)
:yellowcard:
Μην τον ακούς. Αυτός έχει SS ΚΑΙ σκούτερ. Ο ορισμός του κλαρίνου. :lol:
:whistle::tooth:
Δεν είπα κάτι για τα μικρά..το rc μια χαρα ειναι;)
Μα το έχω αποκλείσει προ πολλού το R6. Για R1 το ψήνω όμως... :lol:
Αυτο το βιντεάκι θα είναι πάντα επίκαιρο
https://youtu.be/BZKbYH1W0HE
Απ' ό,τι βλέπω, μερικοί έχετε φετιχιστική σχέση με το κράξιμο και μάλιστα το αναίτιο κράξιμο. Γιατί ρε παιδιά; Είδατε να επιμένω για το R6; Απ' την αρχή είπα ότι δεν το ψήνω διότι το θεωρώ too much. Απλώς κάποιοι (και ένας εδώ που έκανε σύγκριση με fz6) μου είπαν ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο και θέλησα να πάρω γνώμες κι εδώ.
basilis_k6
27/12/2017, 17:53
Απ' ό,τι βλέπω, μερικοί έχετε φετιχιστική σχέση με το κράξιμο και μάλιστα το αναίτιο κράξιμο. Γιατί ρε παιδιά; Είδατε να επιμένω για το R6; Απ' την αρχή είπα ότι δεν το ψήνω διότι το θεωρώ too much. Απλώς κάποιοι (και ένας εδώ που έκανε σύγκριση με fz6) μου είπαν ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο και θέλησα να πάρω γνώμες κι εδώ.
κακό μηχανακι εκτός πιστας. ειδικα για σενα αχρηστο εως επικινδυνο. Κοίτα κάτι με τιμονι κατω απο τα 100 αλογάκια αλλα το καλυτερο θα ήταν να πας σε μηχανακι αρχαριου. Θα μάθεις πολλα, γρηγορα, ευκολα, οικονομικα και ασφαλεστερα.
Κανένα μηχανάκι δεν είναι επικίνδυνο, αν πηγαίνεις μέχρι εκεί που μπορείς. Το Fazer 600 έχει ίδιο μοτέρ με το R6, αλλά detuned, αυτό σου είπε.
Τα σύγχρονα 250-300αράκια είναι εξαιρετικά για πρώτα μηχανάκια. Πάρε οποιοδήποτε.
Δεν διαφωνώ σε κάτι απ' αυτά που λέτε και γι' αυτόν τον λόγο κοιτάζω μόνο 2μισάρια και 300άρια. Το παλικάρι είπε ότι το Fazer έχει τα ίδια γκάζια με το R6 και είναι εξίσου επικίνδυνα όσον αφορά τη δύναμη. Εν ολίγοις, μου είπε ότι όσο κινδυνεύω με ένα R6, τόσο κινδυνεύω και με ένα Fazer. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον.
Κανένα μηχανάκι δεν είναι επικίνδυνο, αν πηγαίνεις μέχρι εκεί που μπορείς. Το Fazer 600 έχει ίδιο μοτέρ με το R6, αλλά detuned, αυτό σου είπε.
Τα σύγχρονα 250-300αράκια είναι εξαιρετικά για πρώτα μηχανάκια. Πάρε οποιοδήποτε.
Ένα RGV 250 θα ήταν κομπλέ για πρώτο; :p
doctoras
27/12/2017, 18:05
Δεν υπαρχει ενεργή ενημέρωση και συμμετοχή με το αντικείμενο απο τους νεοεισερχόμενους στο χωρο με αποτεμεσμα να επαναλαμβάνεται ο ιδιος φαυλος κυκλος, καφενειακη κουβεντα ο ενδιαφερομενος να γινεται μπαλακι σε προτασεις διοτι ο ιδιος ειναι ανεπαρκείς και με το κερασακι της τούρτας "ειμαι απειρος μπορω να παρω πιστιαρικο?"
Φιλε πρεπει να ασχοληθεις με το αντικεινενο ενεργα, να παρευρίσκεσαι σε ολα τα δημόσια event να διαβασεις αρκετα, να δωσεις χρονο μεχρι εσυ να εχεις τις απαντησεις στα ερωτήματα σου και τοτε θα ξερεις τι θα παρεις γιατι θα το παρεις, yolo και ολα τα σχετικά.
Από ενα ανοιγμένο thread δεν θα μπορέσεις να αποστράγγισεις γνωσεις σχετικα με τον προβληματισμο σου συνεπώς σοφοτερος δεν θα βγεις. Παρεξηγημένος πιθανόν, μπερδεμενος σιγουρα
Αυτο το βιντεάκι θα είναι πάντα επίκαιρο
https://youtu.be/BZKbYH1W0HE
Εδώ βλέπουμε τα απομειναρια από cbr 600rr και την χρήση τους μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον δικυκλισμο από ενθουσιώδη νέο.
391615
:p
Εδώ βλέπουμε τα απομειναρια από cbr 600rr και την χρήση τους μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον δικυκλισμο από ενθουσιώδη νέο.
391615
Αυτή η ετήσια θα μείνει αξέχαστη αφού το παλικάρι τη γλύτωσε....Όσο για τον εικονιζόμενο...μπρουκλιδες κλαρινογαμπροι ρε φιλε...τςτςτς..μη δει καθρευτη :bawl:
Το R6 είναι λογο χαρακτηρα μαλλον ακατάλληλο αλλά αν ο ανθρωπος θελει SS ή 600αρι με κουστούμι υπαρχουν εκατονταδες μεταχειρισμένα CBR 600 που τα κάνουν όλα. Το 250 είναι ψοφίμι και ανευφ λογου υπαρξης αφού θα έχει δίπλωμα για αρκετά περισσότερα κυβικα. Τα υπόλοιπα είναι στο μυαλό του και το δεξί του χέρι. Κατα την γνώμη μου ας πάρει ότι θέλει, ενήλικος είναι.
Κανένα μηχανάκι δεν είναι επικίνδυνο, αν πηγαίνεις μέχρι εκεί που μπορείς.
Σωστό αυτό. Το πρόβλημα ομως είναι ότι ο αρχάριος με μόνη εμπειρία τη διαδικασία για την απόκτηση του διπλώματος δεν ξέρει να αναγνωρίσει ούτε το μέχρι πού μπορεί ούτε το πώς να οδηγήσει σωστά τι κάθε μηχανάκι. Κι αυτό το θεωρώ κανόνα για όλους και το εφάρμοσα και σε μένα. Θεωρητικά αν μπορούσε να περάσει μια σχετικά μακροχρόνια εκπαίδευση σε πίστα ή γενικά ελεγχόμενο περιβάλλον με τους κατάλληλους εκπαιδευτές ναι θα μπορούσε να πάρει και δυνατές μηχανές για αρχή.
Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας αρχάριος είναι ο έλεγχος των χειριστηριων (γκάζι -φρένα -συμπλεκτη).
Πως θα μπορέσει να μάθει κάποιος με εμπειρία ποδηλάτου επάνω σε μια μηχανή με φρένα πίστας και απόδοση κινητήρα που ξυπνάει πανω απο τις 8000 ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω . Και φυσικά αυτο ισχύει για όλα τα supersport πανω απο 600 cc και όχι μονο για το r6.
Δεν είπε κανείς ότι δεν θα μπορέσεις να μαθεις να οδηγείς σωστά .Όμως αυτο μπορεί να γίνει μονο αποκτώντας εμπειρίες και ανεβαίνοντας σιγά-σιγά .
taisteal
27/12/2017, 18:32
391615
Το είχε το παλληκάρι ρε φίλε..
Φορούσε και πιστάδικα μεταχείρω λάστιχα,και παουερ κοΥμαντερ..
Και πετάχτηκε η στροφή μέσα στη μέση του δρόμου
Το είχε το παλληκάρι ρε φίλε..
Φορούσε και πιστάδικα μεταχείρω λάστιχα,και παουερ κοΥμαντερ..
Και πετάχτηκε η στροφή μέσα στη μέση του δρόμου
Απορώ με το κράτος και αυτούς που σχεδιάζουν δρόμους....μα πανε και τις πετανε όπου βρούνε τις ρημαδες τις στροφές...
o_gavros
27/12/2017, 18:42
Παλίκαρε μην τρελαίνεσαι,δεν βγήκε κανείς παγανιά για να σε κράξει.
Απλά η ερώτηση σου έχει επαναληφθεί αμέτρητες φορές απο νέους στα μηχανακια όπως εσύ.
Καταλαβαινεις κι εσύ ο ίδιος ότι το να ξεκινήσεις με πυραυλο δεν είναι και η πιο συνετή επιλογή.
Δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι θα σκοτωθείς,αλλά όλα θα γίνονται δύσκολα.
Με ένα πιο λάιτ,και θα ευχαριστηθείς και θα μάθεις περισσότερα πιο γρήγορα.
Διαφωνω με τον Π@νο που κάνει λόγο για κακο γιαγιαδίστικο μοτό.
Θα μπορούσες να είσαι ο φίλος,ο ξάδερφος,το ανίψι κάποιου απο μας.
Μάζεψε λίγη εμπειρία πρώτα με κάτι πιο βατό και μετά θα αρχίσουν να λύνονται οι απορίες σου για τα θέλω και τα μπορώ σου.
Τεογτπ...με λιγωσες
Δεν διαφωνώ σε κάτι απ' αυτά που λέτε και γι' αυτόν τον λόγο κοιτάζω μόνο 2μισάρια και 300άρια. Το παλικάρι είπε ότι το Fazer έχει τα ίδια γκάζια με το R6 και είναι εξίσου επικίνδυνα όσον αφορά τη δύναμη. Εν ολίγοις, μου είπε ότι όσο κινδυνεύω με ένα R6, τόσο κινδυνεύω και με ένα Fazer. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον.
αμα οδηγας με βαση λογικης ναι κινδυνευεις το ιδιο με ολα...επισης εκει που το ρ6 θα εχει πιασει 200, το φειζερ θα παει με 180?170? και τα δυο υπερβολικες ταχυτητες για να παθεις ατυχημα...επικινδυνα ειναι, αμα αρχιζεις και κανεις περιεργα πραγματα με το γκαζι και τρεχεις...πολυ...αλλα οπως σου ειπα, εξισου πολυ πανω απο το οριο του νομου θα πας, και με το ''ταπεινο'' φειζερ που εχουν ολες οι σχολες οδηγων.
και οχι, δε θα πεθανεις με το ρ6...θα πεθανεις αμα τη δεις βαλεντινο ροσσι ξαφνικα...και αμα τη δεις ειτε με ρ6 ειτε με φειζερ, ειτε με βστρομ το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο...το μονο που θα αλλαξει ειναι οτι θα εκτοξευτεις λιγοτερα μετρα με ενα βστρομ η με τα 300αρια που σου λενε να παρεις...
ναι, δεν ειναι καταλληλο...ουτε ανετο και θα κοστιζει περισσοτερο απο τα υπολοιπα...αυτο που προσπαθω εγω να σου πω, ειναι οτι αμα δεν εισαι μαλακας, κινδυνευεις με ολα εξισου το ιδιο...αμα το καβλαντιζεις τοσο, παρτο...παρε και εξοπλισμο που θα περιλαμβανει τα παντα, γιατι οι χαζοτουμπες καραδοκουν, και ειναι κριμα να καταληξεις με κανενα σπασμενο αστραγαλο απο μια πτωση με 20χλμ απο χαζομαρα, επειδη δε φορουσες μια μποτα...κανε και κανενα σχολειο ασφαλους οδηγησης, διαβασε καποια βιβλια σχετικα με το αντικειμενο, και θα εισαι μια χαρα...και απο τη στιγμη που παρεις ςς...ισως καποια στιγμη ανακαλυψεις τον πραγματικο λογο που φτιαχτηκε αυτη η κατηγορια...η πιστα...διπλα στην αθηνα ειναι τα μεγαρα, και στα βορεια η σερρες...και ετσι αποκτησεις και ενα πολυ ενδιαφερον, μηχανοκινητο χομπυ που ουτε το φανταζοσουν παλιοτερα οτι θα μπορουσε να σε ενδιεφερε...
Παλίκαρε μην τρελαίνεσαι,δεν βγήκε κανείς παγανιά για να σε κράξει.
Απλά η ερώτηση σου έχει επαναληφθεί αμέτρητες φορές απο νέους στα μηχανακια όπως εσύ.
Καταλαβαινεις κι εσύ ο ίδιος ότι το να ξεκινήσεις με πυραυλο δεν είναι και η πιο συνετή επιλογή.
Δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι θα σκοτωθείς,αλλά όλα θα γίνονται δύσκολα.
Με ένα πιο λάιτ,και θα ευχαριστηθείς και θα μάθεις περισσότερα πιο γρήγορα.
Διαφωνω με τον Π@νο που κάνει λόγο για κακο γιαγιαδίστικο μοτό.
Θα μπορούσες να είσαι ο φίλος,ο ξάδερφος,το ανίψι κάποιου απο μας.
Μάζεψε λίγη εμπειρία πρώτα με κάτι πιο βατό και μετά θα αρχίσουν να λύνονται οι απορίες σου για τα θέλω και τα μπορώ σου.
Τεογτπ...με λιγωσες
Απλώς βλέπω μια ειρωνική-σκωπτική διάθεση από ορισμένους, οι οποίοι μάλλον νομίζουν ότι είμαι ένας ακόμα πιτσιρίκος που θέλει να γράψει σε βίντεο την τελική ταχύτητα του χ ή ψ ss και περνάει καντήλι από κάθε καφετερειοδρόμο. Δεν είμαι τέτοιας πάστας άνθρωπος και νομίζω ότι αυτό φάνηκε από το πρώτο μου ποστ εδώ. Απλώς γουστάρω ss. Και ναι, γουστάρω και την ταχύτητα, όπως οι 99 στους 10 εδώ μέσα. Το ένστικτο της επιβίωσης και ο φόβος μου, όμως, υπερνικούν την κ@υλα για τα γκάζια και τα στριψίματα. Προς το παρόν θέλω να έχω κάτι όμορφο, αλλά ήπιο και νορμάλ για να μην καρφωθώ σε καμιά κολώνα και με μαζεύουν με το κουτάλι του γλυκού. Μακάρι να γίνω καλός κάποια στιγμή και να φτάσω στο σημείο να είμαι Πάχη κάθε σ/κ. Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πάρω R6. Από την αρχή το είχα αποκλείσει το ενδεχόμενο, απλώς μπήκα για να ζητήσω γνώμες διότι έχω ακούσει πολλά και διάφορα και δεν είμαι σε θέση να κρίνω, καθώς είμαι άσχετος (ναι, άσχετος είμαι σε σύγκριση με τους περισσότερους από εσάς).
o_gavros
27/12/2017, 19:12
Ναι ρε παίχτη αλλά επειδή δεν πήγαμε μαζί φαντάροι, εμείς δεν ξέρουμε τι πάστας άνθρωπος είσαι.
Και επειδή όπως σου είπα, η ερώτηση σου εδώ έχει γίνει αμέτρητες φορές (κάνε μια αναζήτηση έτσι για να παρεις γραμμή), είναι κάπου λογικό να μην σου απαντάνε όλοι στο ύφος που εσύ περιμένεις.
Τέσπα,κουλ όλα.
Με το καλό η όποια αγορά. Ωραία πόρτα ανοίγεις.
GiorgosLa
27/12/2017, 19:21
391615
Συμπέρασμα.
Ένας με γιαμαχα, θα είναι πάντα στον καθρέφτη ενός χόντα. Έστω κι αν το χόντα βρίσκετε σκορπισμένο στα χαντάκια, η έχει πάψει να υφίσταται.
Alex94
Δεν νομίζω ότι σε "πήραμε από τα μουτρα", σου δόθηκαν διαφορες απόψεις που μπορείς να τις αξιοποιήσεις και να τις φιλτραρεις.
Σε γενικές γραμμές σου απάντησαν με επιχειρηματα και με τρόπο που ενδεχομένως μπορεί να σε προστατέψει από μια κακή αγορά ή και εμπειρία, πάντως σε ότι αποφασίσεις καλά χιλιόμετρα.
Συμπέρασμα.
Ένας με γιαμαχα, θα είναι πάντα στον καθρέφτη ενός χόντα. Έστω κι αν το χόντα βρίσκετε σκορπισμένο στα χαντάκια, η έχει πάψει να υφίσταται.
:lol:
:moutza:
Alex94
Δεν νομίζω ότι σε "πήραμε από τα μουτρα", σου δόθηκαν διαφορες απόψεις που μπορείς να τις αξιοποιήσεις και να τις φιλτραρεις.
Σε γενικές γραμμές σου απάντησαν με επιχειρηματα και με τρόπο που ενδεχομένως μπορεί να σε προστατέψει από μια κακή αγορά ή και εμπειρία, πάντως σε ότι αποφασίσεις καλά χιλιόμετρα.
Οι περισσότεροι ήταν φιλικοί και μου απάντησαν με ωραίο τρόπο και πιστεύω κιόλας ότι βοηθήθηκα αρκετά. Με πείραξε όμως ο φίλος που μίλησε για πουλ μουρ στις γκόμενες, παρότι δεν επέμεινα για το R6 και ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι δεν παίρνω μηχανάκι για καγκουριές κτλ. Αν ήμουν τέτοιος θα προσπαθούσα να βρω χίλιες δυο δικαιολογίες για να πάρω το R6. Μάλλον δεν διάβασε όλα τα ποστ και έκρινε από τον τίτλο του θρεντ, θεωρώντας ότι πρόκειται για έναν ακόμα ποζερά.
lleonidas
27/12/2017, 20:49
Καλησπέρα και από εμένα!Κρίνοντας από τα γραφόμενά σου, ακούγεσαι συγκροτημένος και νοήμων άνθρωπος και αυτό σίγουρα είναι προτέρημα για έναν αναβάτη.
Κατά τα άλλα, ένας νεαρός και χωρίς εμπειρίες οδηγός είναι πιο πιθανό να πάθει ζημιά με ένα δυνατό και απότομο(σε άπειρα χέρια)μηχάνημα, έστω και αν αυτό είναι πολεμικά στημένο και διαθέτει φρένα-άγκυρες ή ηλεκτρονικά καλούδια, και λιγότερο πιθανό να την πάθει καβάλα σε ένα μηχάνημα με πολύ λιγότερη δύναμη και πιο διαχειρίσιμο.Προσωπικά,δε θα ωθούσα δημοσίως και μέσω ενός forum στο οποίο έχουν πρόσβαση άπαντες ένα νέο παιδί να κάνει μια τέτοια αγορά σ'αυτή τη φάση,ακόμα και αν το ήθελε πάρα πολύ,ακόμα και αν φαινόταν ως η επιτομή της ωριμότητας/σύνεσης...άντε το πολύ-πολύ να του έστελνα ένα pm και να του έλεγα ''μην ακούς κανέναν,προχώρα''!
Οι μοτοσυκλέτες πάντα εκεί είναι και θα είναι.Ένα πιο ''γήινο'' δίτροχο θα σε εισάγει ομαλά στο χώρο, δε θα σε φοβίσει και σε συνδυασμό με το όποιο ταλέντο σου αλλά και την κατάρτιση που θα αποκτήσεις μέσω της θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης, θα σου μάθε πράγματα.Αυτό δε σημαίνει ότι ένα 300άρι ss-άκι δεν απαιτεί σεβασμό...το γεγονός ότι διαθέτει 30 ή 40 ίππους και ότι συγχωρεί ευκολότερα τυχόν λάθη δε σημαίνει ότι είναι παιχνίδι,στην αρχή τουλάχιστον.
Διανύοντας τις πρώτες χιλιάδες χλμ με το πρώτο σου δίτροχο,θα έρθει η ώρα που από μόνος σου θα νιώσεις την ανάγκη για αλλαγή, ξέροντας ακριβώς το λόγο πoυ δε θα σε καλύπτει πλέον και σιγά σιγά θα μπεις στη διαδικασία της αντικατάστασης με κάτι πιο δυνατό, στην ίδια ή σε κάποια γειτονική κατηγορία.
Και κάτι τελευταίο...είπες ότι συμπαθείς μόνο τα ss άρα το CBR500R (https://www.car.gr/10970514-honda-cbr-500-r) υποθέτω πως το ξέρεις.
Υπάρχουν όμως και κάποια γυμνά όπως το Duke 390 (https://www.car.gr/10192069-ktm-390-duke-a2) ,το MT-03 (https://www.car.gr/12013846-yamaha-mt-03-abs) ή το cb500f (https://www.car.gr/7827011-honda-cb-500-cb500f-510) τα οποία είναι όμορφα και κοφτερά εργαλειάκια που ίσως ν'αργήσεις να τα βαρεθείς.
Καλησπέρα και από εμένα!Κρίνοντας από τα γραφόμενά σου, ακούγεσαι συγκροτημένος και νοήμων άνθρωπος και αυτό σίγουρα είναι προτέρημα για έναν αναβάτη.
Κατά τα άλλα, ένας νεαρός και χωρίς εμπειρίες οδηγός είναι πιο πιθανό να πάθει ζημιά με ένα δυνατό και απότομο(σε άπειρα χέρια)μηχάνημα, έστω και αν αυτό είναι πολεμικά στημένο και διαθέτει φρένα-άγκυρες ή ηλεκτρονικά καλούδια, και λιγότερο πιθανό να την πάθει καβάλα σε ένα μηχάνημα με πολύ λιγότερη δύναμη και πιο διαχειρίσιμο.Προσωπικά,δε θα ωθούσα δημοσίως και μέσω ενός forum στο οποίο έχουν πρόσβαση άπαντες ένα νέο παιδί να κάνει μια τέτοια αγορά σ'αυτή τη φάση,ακόμα και αν το ήθελε πάρα πολύ,ακόμα και αν φαινόταν ως η επιτομή της ωριμότητας/σύνεσης...άντε το πολύ-πολύ να του έστελνα ένα pm και να του έλεγα ''μην ακούς κανέναν,προχώρα''!
Οι μοτοσυκλέτες πάντα εκεί είναι και θα είναι.Ένα πιο ''γήινο'' δίτροχο θα σε εισάγει ομαλά στο χώρο, δε θα σε φοβίσει και σε συνδυασμό με το όποιο ταλέντο σου αλλά και την κατάρτιση που θα αποκτήσεις μέσω της θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης, θα σου μάθε πράγματα.Αυτό δε σημαίνει ότι ένα 300άρι ss-άκι δεν απαιτεί σεβασμό...το γεγονός ότι διαθέτει 30 ή 40 ίππους και ότι συγχωρεί ευκολότερα τυχόν λάθη δε σημαίνει ότι είναι παιχνίδι,στην αρχή τουλάχιστον.
Διανύοντας τις πρώτες χιλιάδες χλμ με το πρώτο σου δίτροχο,θα έρθει η ώρα που από μόνος σου θα νιώσεις την ανάγκη για αλλαγή, ξέροντας ακριβώς το λόγο πoυ δε θα σε καλύπτει πλέον και σιγά σιγά θα μπεις στη διαδικασία της αντικατάστασης με κάτι πιο δυνατό, στην ίδια ή σε κάποια γειτονική κατηγορία.
Και κάτι τελευταίο...είπες ότι συμπαθείς μόνο τα ss άρα το CBR500R (https://www.car.gr/10970514-honda-cbr-500-r) υποθέτω πως το ξέρεις.
Υπάρχουν όμως και κάποια γυμνά όπως το Duke 390 (https://www.car.gr/10192069-ktm-390-duke-a2) ,το MT-03 (https://www.car.gr/12013846-yamaha-mt-03-abs) ή το cb500f (https://www.car.gr/7827011-honda-cb-500-cb500f-510) τα οποία είναι όμορφα και κοφτερά εργαλειάκια που ίσως ν'αργήσεις να τα βαρεθείς.
Καταρχάς, σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις τόσο αναλυτικά. Σαφώς και δεν πρόκειται να υποτιμήσω το 2μισάρι-300άρι που θα πάρω, διότι όπως είπα και σε ένα άλλο ποστ, στην αρχή όλα διαστημόπλοια θα μου φαίνονται, αφού έχω μηδαμινή εμπειρία στα μηχανάκια. Ακόμα και 50άρι παπί να έπαιρνα, πάλι ζόρικο θα μου φαινόταν. Πόσο μάλλον ένα 2μισάρι με 40 ίππους που φτάνει τα 100 σε 5-6 δεύτερα (στο περίπου). Δεν απορρίπτω τα γυμνά, αλλά τα ss είναι η αδυναμία μου. Θα σκεφτώ πάντως και το ενδεχόμενο να πάρω κάποιο γυμνό. Το 500αρι είναι κομπλέ για πρώτο; Δεν έχει αισθητή διαφορά στο γκάζι από το 2μιση; Το μπάτζετ μου είναι αρκετά περιορισμένο, μιας και θα το πάρω με δικά μου λεφτά, καθώς οι δικοί μου ούτε που θέλουν να ακούνε για μηχανές. Ψάχνω κάτι μεταχειρισμένο με 3 χιλιάρικα μάξιμουμ.
Οι περισσότεροι ήταν φιλικοί και μου απάντησαν με ωραίο τρόπο και πιστεύω κιόλας ότι βοηθήθηκα αρκετά. Με πείραξε όμως ο φίλος που μίλησε για πουλ μουρ στις γκόμενες, παρότι δεν επέμεινα για το R6 και ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι δεν παίρνω μηχανάκι για καγκουριές κτλ. Αν ήμουν τέτοιος θα προσπαθούσα να βρω χίλιες δυο δικαιολογίες για να πάρω το R6. Μάλλον δεν διάβασε όλα τα ποστ και έκρινε από τον τίτλο του θρεντ, θεωρώντας ότι πρόκειται για έναν ακόμα ποζερά.
Καλά....αν θες πούλα πουλ μουρ σε αντρες.....δεν μας πέφτει λόγος.....
:D
Αστειεύομαι, έτσι......
harris_x
27/12/2017, 22:47
Πάρε ένα 250 ή 300 SS και πήγαινε σε ένα riding school.
Εκεί θα μάθεις να χειρίζεσαι την μηχανή σου και να την ευχαριστιέσαι με ασφάλεια.
Αν σου λένε οι περισσότεροι να μην πάρεις μεγάλο είναι γιατί αν κάποια στιγμή το παρακάνεις και παγωσεις θα έχεις σίγουρα περισσότερα km από ότι αν είχες επιλέξει κάποια μικρότερη μηχανή οπότε και οι συνέπειες θα είναι δυσμενέστερες.
Να ξέρεις ότι με την απόκτηση του διπλώματος δεν σημαίνει ότι ξέρεις και να οδηγείς.
Μετά το riding school, θα έχεις σίγουρα κάποιες καλές βάσεις για να εξασκηθείς.
Ο,τι και να πάρεις, καλά χλμ και παντα όρθιος.
Το μπάτζετ μου είναι αρκετά περιορισμένο, μιας και θα το πάρω με δικά μου λεφτά, καθώς οι δικοί μου ούτε που θέλουν να ακούνε για μηχανές. Ψάχνω κάτι μεταχειρισμένο με 3 χιλιάρικα μάξιμουμ.
Παντως το ΚΤΜ το παιρνεις και κουτα με αυτα τα λεφτα.
https://www.car.gr/7756958-ktm-rc-200
rainmike
27/12/2017, 22:52
Κάτι πολύ σημαντικό για κάποιον είναι να μπορεί να ξεχωρίζει τις γνώμες απο τα γεγονότα.Ετσι λοιπόν το να σου πώ εγώ η κάποιος άλλος παρτην η μη την πάρεις
είναι απλά η γνώμη μας ,δεν σε ξέρουμε ,μπορεί σε 2 μήνες να ξύνεις γόνατα αλλά μπορεί και σε 2 μήνες να παρατήσεις το άθλημα.
Γεγονός είναι όμως ότι το R6 δεν είναι μοτοσυκλέτα για αρχαρίους όχι γιατι το λέω εγω η ο οποιοσδήποτε αλλά γιατι το λέει η κατασκευάστρια εταιρεία δεν
φτιάχτηκε για να σε μάθει δεν θα σε βοηθήσει να μάθεις και είναι πολύ πιθανον να σε φοβίσει και να σταματήσει η μοτοσυκλετιστική καριέρα σου νωρίς.
Αν θες να το πάρεις πάρτο απλά το να έχεις μια εντύπωση για το πως θα οδηγεις δεν έχει καμια σχέση με το πως θα οδηγεις.
Γνώμη μου αν σαρεσουν τα φερινγκατα ninja 250 ,κυκλοφορούν πολλά ειναι καλοί δάσκαλοι είναι αρκετά γρήγορα για τα κυβικά τους (140-150 ανετότατα) καλή αυτονομία και καλή μεταπωλητική αξία
Καλή τύχη και καλά χιλιόμετρα:)
Cpt_Slow
28/12/2017, 08:36
Οτι και να παρεις θα πιανει τα 100σιγουρα. Αμα πεσεις με 100, ειτε με ρ6 ειτε με παπι δεν εχει διαφορα. Το ιδιο θα ποναει.
Το θεμα ειναι να μπεις σωστα στο χωρο ωστε να μην γινει το κακο. Και το σωστα θα πει με συνεση και σεβασμο στη μοτο, αλλα χωρις φοβο.
Το τι μηχανακι θα επιλεξεις τελικα δεν θα παιξει μεγαλο ρολο. Τα μονα 3 ΣΟΥΠΕΡ SOS απο εμενα:
1.ABS.
2.Κάποιο Riding School
3.Καλος εξπολισμος.
Καλές βολτες :beer:
TsoliasGR
28/12/2017, 22:06
Να δεις το wolf 250.ΜΕ κλειστά τα μάτια.Με σωστή συντήρηση και μέχρι τα 41440χλμ που το έχω.
Να δεις το wolf 250.ΜΕ κλειστά τα μάτια.Με σωστή συντήρηση και μέχρι τα 41440χλμ που το έχω.
Προτιμώ κάτι με φέρινγκ, αλλά κοιτάζω και γυμνά. Δεν το αποκλείω να καταλήξω με κάτι τέτοιο.
TsoliasGR
28/12/2017, 22:22
Προτιμώ κάτι με φέρινγκ, αλλά κοιτάζω και γυμνά. Δεν το αποκλείω να καταλήξω με κάτι τέτοιο.
Το έχω και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Αν το δώσω θα δώσω για να πάρω το ίδιο σε άσπρο.Για κανένα άλλο στην κατηγορία του.Και έχω καβαλήσει ΟΛΑ τα γυμνά απο το 2010 και μετά πλέον και έχω αποκομήσει εμπειρίες test drive.Kαβάλατο και εσύ και έλα να μου πείς.
Τώρα...κάτι σε fairing...τουριστάδικα είναι τούτα και θα σε ταλάιπορούν εντός πόλης ΧΩΡΙΣ να τα εκμεταλεύεσαι όσο πρέπει να τα χαρείς.Απο κει και πέρα δικιά σου τσέπη,δικο σου γούστο.
Ότι και να πάρεις κράτα λεφτά για ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.Σωζει ζωες.Εγώ έχω σωθεί 3 φορές χάρη στο κράνος και στο μπουφάν.
Το έχω και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Αν το δώσω θα δώσω για να πάρω το ίδιο σε άσπρο.Για κανένα άλλο στην κατηγορία του.Και έχω καβαλήσει ΟΛΑ τα γυμνά απο το 2010 και μετά πλέον και έχω αποκομήσει εμπειρίες test drive.Kαβάλατο και εσύ και έλα να μου πείς.
Τώρα...κάτι σε fairing...τουριστάδικα είναι τούτα και θα σε ταλάιπορούν εντός πόλης ΧΩΡΙΣ να τα εκμεταλεύεσαι όσο πρέπει να τα χαρείς.Απο κει και πέρα δικιά σου τσέπη,δικο σου γούστο.
Ότι και να πάρεις κράτα λεφτά για ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.Σωζει ζωες.Εγώ έχω σωθεί 3 φορές χάρη στο κράνος και στο μπουφάν.
Έχω φάει ένα κολληματάκι με το RC200. Είναι λίγο πιο αδύναμο από το Ninja για παράδειγμα, αλλά δεν με απασχολεί αυτό. Λες και είχα εμπειρία από κάτι άλλο ώστε να με απογοητεύσει...
Όπως είπα και σε άλλο ποστ, τον εξοπλισμό δεν θα τον τσιγκουνευτώ. Κράνος, μπουφάν και γάντια θα πάρω σίγουρα. Μετά από λίγο καιρό μπορεί να πάρω κι άλλα.
TsoliasGR
28/12/2017, 22:37
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο έχει ABS+CBS αλλά το wolf όχι δεν έχεικανένα απο τα δύο.
Εγώ ΔΕΝ θα αγοράσω μηχανάκι με ABS επειδή έχω λόξα.
Το πιο καλό είναι να αγοράσεις βέβαια μηχανάκι με ΑΒS+CBS αν υπάρχει κάτι στην κατηγορία αυτή που να σου αρέσει.
Και το λέω αυτό επειδή σαν νέος οδηγός θα σε βοηθήσει.
Αν πάρεις καλό εξοπλισμό δεν θα χρειαστείς να πάρεις άλλον (λογικά) για αρκετό καιρό).Κράνος θα συμβούλευα full face,επώνυμο.Αλλά υπάρχει άλλο θέμα για αυτά.
Και αν περισσέψει κανα φράγκο καλό είναι να δέις και ένα σχολείο σαν το πιο πάνω.
Γιαγιαδίστικα όλα ναι αλλά...σώζουν ζωές.
Ότι και να κάνεις καλή τύχη και καλά χιλιόμετρα.Πάντα όρθιος και μακάρι να έρθεις μαζί μας σε βόλτες.
Μην αρχινήσουν οι γνωστοί περί ABS για μένα.Τα χουμε πει σας αγαπάω αλλα εγώ abs δεν αγοράζω.είμαι ζαβό.... :D
Υ.Γ.2 RC200 είναι πιο αύναμο απο το ninja.Μην κοιτάς την ιπποδύναμη και εγώ με το wolf έχω στον καθρέπτη τα CBR250/CBF250 αλλά δεν λέει κάτι αυτό για σένα.Την ροπή να κοιτάς πιο πολυ αντί για την ιπποδύναμη.
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο έχει ABS+CBS αλλά το wolf όχι δεν έχεικανένα απο τα δύο.
Εγώ ΔΕΝ θα αγοράσω μηχανάκι με ABS επειδή έχω λόξα.
Το πιο καλό είναι να αγοράσεις βέβαια μηχανάκι με ΑΒS+CBS αν υπάρχει κάτι στην κατηγορία αυτή που να σου αρέσει.
Και το λέω αυτό επειδή σαν νέος οδηγός θα σε βοηθήσει.
Αν πάρεις καλό εξοπλισμό δεν θα χρειαστείς να πάρεις άλλον (λογικά) για αρκετό καιρό).Κράνος θα συμβούλευα full face,επώνυμο.Αλλά υπάρχει άλλο θέμα για αυτά.
Και αν περισσέψει κανα φράγκο καλό είναι να δέις και ένα σχολείο σαν το πιο πάνω.
Γιαγιαδίστικα όλα ναι αλλά...σώζουν ζωές.
Ότι και να κάνεις καλή τύχη και καλά χιλιόμετρα.Πάντα όρθιος και μακάρι να έρθεις μαζί μας σε βόλτες.
Μην αρχινήσουν οι γνωστοί περί ABS για μένα.Τα χουμε πει σας αγαπάω αλλα εγώ abs δεν αγοράζω.είμαι ζαβό.... :D
Υ.Γ.2 RC200 είναι πιο αύναμο απο το ninja.Μην κοιτάς την ιπποδύναμη και εγώ με το wolf έχω στον καθρέπτη τα CBR250/CBF250 αλλά δεν λέει κάτι αυτό για σένα.Την ροπή να κοιτάς πιο πολυ αντί για την ιπποδύναμη.
Το KTM έχει ABS πάντως και είναι πολύ ήπιο, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ full face κράνος. Όχι μόνο για το προφανές, την ασφάλεια δηλαδή, αλλά και για την αισθητική πλευρά του πράγματος. Όταν λέω ότι μπορεί να πάρω κι άλλα, εννοώ παντελόνι και μπότες. Προς το παρόν δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω τα πάντα. Κράνος, γάντια και μπουφάν είναι μια χαρά νομίζω. Δεν θεωρώ ότι είναι γιαγιαδίστικο το να κάνω ένα σχολείο. Ίσα ίσα.
DoctoR_k6
29/12/2017, 08:57
Μονο SBK να παρεις...φαινεται απο μιλια μακρια οτι το εχεις.
Μην ακους παπατζες για 250 κ λοιπα...αυτοι ειναι κουλοι.
Απο 1000 κ πανω ξεκινα κ θα με θυμηθεις!!
Alex94 γεια σου, σωστά αποφάσισες να μην αγοράσεις το r6 γιατί όσο ωραίο φαίνεται τόσο κουραστικό και δύσκολο είναι για καθημερινή χρήση. Αν κάνεις κάποιο test ride θα το διαπιστώσεις κι εσύ. Εγώ ήθελα να σε ρωτήσω μέχρι τα 24 ποια ήταν η εμπειρία σου από δίτροχα; δεν είχες ποτέ ούτε 50άρι; Τα on off και τα γυμνά γιατί δεν σου αρέσουν. Να ξέρεις ότι με αυτά θα στρίβεις πιο εύκολα και σίγουρα από ένα ss. Στο λέω γιατί αν βλέπεις από βίντεο τους παγκόσμιους πόσο πολύ κι εύκολα στρίβουν τις μηχανές τους για ένα αρχάριο δεν είναι καθόλου το ίδιο. Η γνώμη μου είναι εφόσον πας για δίπλωμα απεριορίστων αντί να πάρεις μία καρικατούρα ss των 300 κυβικών να προτιμήσεις ένα on off 500-600 κυβικά που θα το ευχαριστηθείς καλύτερα. Θα έχεις και γκάζι, κι άνεση και θα μάθεις περισσότερα και πιο εύκολα να οδηγείς:)
αμα δεν εχεις εμπειρια απο γενικα απο μηχανές, σκέψου κάτι απλό, οτι με την 1η αμα ανοιξεις το γκαζι η μηχανη θα πιάσει καμια 100αρια χλμ σε 3-4 δευτερολεπτα. εχεις την ικανοτητα να το ελέγξεις; μην την πατήσεις σαν την Βικυ την γκαζιάρα. αυτη τουλαχιστον τσακιστηκε με Ζ125.
να ρωτήσω κατι άλλο. Οδηγείς αυτοκίνητο; εχεις οδηγικη παιδεία; Το ρωτάω γιατι εάν ξεκινήσεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα στην Αττική και καλά καλά δεν ξέρεις να "στεκεσαι" στον δρόμο, είναι πιο επικινδυνο να είσαι τοσο "άπειρος" και επανε σε μοτο. και σε δυνατή μοτο. Λιγο πολύ οι περισσότεροι ξεκινήσαμε δειλα δειλά τις μοτοβόλτες μας με κάνα παπι ή κάνα ψόφιο μηχανάκι του πατερα-θείου-ξαδερφου...
Για να πάρεις ρ6 ή νιτζα 250 ή κάποια αντίστοιχη πιο αργή ή πιο γρήγορη μοτο, θέλεις ενα Χ ποσό...
εγω στη θεση σου, θα έπαιρνα ενα παπι κινέζο 125 με κάνα 800αρι. θα το κράταγα κανα 6μηνο να μπεις λιγο στη φιλοσοφία. δεν θα σε κουράσει μεσα στην κίνηση. αμα φας και καμια ψιλή ίσως δεν χτυπήσεις το ίδιο αλλα και η ζημια στο παπί θα ειναι αμελητέα. Αργότερα, αναλογα ποσο νιώθεις οτι "το'χεις" θα αποφασίσεις μόνος σου τι κυβικα και μοτο θα πάρεις. Τα παραπάνω τα λέω τελείως φιλικά, σκεπτόμενος την τσέπη σου και την εμπειρία σου.
το νιτζα 250 καλό είναι αλλά θες 2-3.000 € να το πάρεις και νομίζω ειναι σιγουρο οτι στο 6μηνο-12μηνο θα θες κάτι επιπλέον (αν ξεψαρώσεις και θες ταξιδάκια κλπ - τα κάνεις και με το 250 αλλα ντάξει με μια πιο μεγάλη μοτο θα το ευχαριστιέσαι αλλιώς)
Ασε που θα θες γκαράζ να το βάζεις κλπ κλπ. με τα ίδια λεφτά που θα πάρεις το 250, παίρνεις 600αρα...
εμείς σου είπαμε τις απόψεις μας , φίλτραρε, αξιολόγησε και πράξε!
καλά χλμ να έχεις!
Εσύ είσαι ο έξυπνος της παρέας ε; Ναι ρε φίλε, δεν είμαι γνώστης. Τουλάχιστον το παραδέχομαι. Δεν κάνω τον ειδικό. Υποθέτω ότι όταν ήσουν στη θέση μου και ξεκινούσες τη δίκυκλη ζωή σου, δεν θα σου άρεσε να πέσεις πάνω σε έναν ''εξυπνάκια'' που ειρωνεύεται και το παίζει ιστορία, για να αισθανθεί καλύτερα με τον εαυτό του. Οπότε μην ξηγιέσαι έτσι.
αμα δεν εχεις εμπειρια απο γενικα απο μηχανές, σκέψου κάτι απλό, οτι με την 1η αμα ανοιξεις το γκαζι η μηχανη θα πιάσει καμια 100αρια χλμ σε 3-4 δευτερολεπτα. εχεις την ικανοτητα να το ελέγξεις; μην την πατήσεις σαν την Βικυ την γκαζιάρα. αυτη τουλαχιστον τσακιστηκε με Ζ125.
να ρωτήσω κατι άλλο. Οδηγείς αυτοκίνητο; εχεις οδηγικη παιδεία; Το ρωτάω γιατι εάν ξεκινήσεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα στην Αττική και καλά καλά δεν ξέρεις να "στεκεσαι" στον δρόμο, είναι πιο επικινδυνο να είσαι τοσο "άπειρος" και επανε σε μοτο. και σε δυνατή μοτο. Λιγο πολύ οι περισσότεροι ξεκινήσαμε δειλα δειλά τις μοτοβόλτες μας με κάνα παπι ή κάνα ψόφιο μηχανάκι του πατερα-θείου-ξαδερφου...
Για να πάρεις ρ6 ή νιτζα 250 ή κάποια αντίστοιχη πιο αργή ή πιο γρήγορη μοτο, θέλεις ενα Χ ποσό...
εγω στη θεση σου, θα έπαιρνα ενα παπι κινέζο 125 με κάνα 800αρι. θα το κράταγα κανα 6μηνο να μπεις λιγο στη φιλοσοφία. δεν θα σε κουράσει μεσα στην κίνηση. αμα φας και καμια ψιλή ίσως δεν χτυπήσεις το ίδιο αλλα και η ζημια στο παπί θα ειναι αμελητέα. Αργότερα, αναλογα ποσο νιώθεις οτι "το'χεις" θα αποφασίσεις μόνος σου τι κυβικα και μοτο θα πάρεις. Τα παραπάνω τα λέω τελείως φιλικά, σκεπτόμενος την τσέπη σου και την εμπειρία σου.
το νιτζα 250 καλό είναι αλλά θες 2-3.000 € να το πάρεις και νομίζω ειναι σιγουρο οτι στο 6μηνο-12μηνο θα θες κάτι επιπλέον (αν ξεψαρώσεις και θες ταξιδάκια κλπ - τα κάνεις και με το 250 αλλα ντάξει με μια πιο μεγάλη μοτο θα το ευχαριστιέσαι αλλιώς)
Ασε που θα θες γκαράζ να το βάζεις κλπ κλπ. με τα ίδια λεφτά που θα πάρεις το 250, παίρνεις 600αρα...
καλά χλμ να έχεις!
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κατασταλάξει ακόμα και είμαι αρκετά προβληματισμένος. Κλίνω προς το RC200 γιατί και μου αρέσει και είναι κομπλέ για έναν αρχάριο, σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει.
mangelasakis
29/12/2017, 16:36
Την ροπή να κοιτάς πιο πολυ αντί για την ιπποδύναμη.
Μην μπερδεύεστε.
Όταν θέλετε να κάνετε μία γρήγορη προσπέραση τι κάνετε; Ανεβάζετε σχέση στο κιβώτιο ώστε να πέσουν οι στροφές και να λειτουργίσει ο κινητήρας στο εύρος στροφών που παράγει την μέγιστη ροπή ή μήπως κατεβάζετε σχέση ώστε να ανέβουν οι στροφές του κινητήρα και να δουλέψει ο κινητήρας στο εύρος στροφών που παράγει την μέγιστη ιπποδύναμη;
Αυτό που σου δίνει ταχύτητα είναι η ισχύς του κινητήρα δηλαδή το έργο που παράγει ο κινητήρας σε μία δεδομένη χρονική διάρκεια δηλαδή τα watt ή η ιπποδύναμη όπως επικρατεί να μετράμε το έργο στα μηχανοκίνητα (το watt έχει επικρατήσει κυρίως στους ηλεκτροκινητήρες). Αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο. Απλά επειδή όπως φαίνεται και παρακάτω στην εικόνα η ιπποδύναμη είναι ανάλογη της ροπής και των στροφών του κινητήρα επομένως χρειάζονται και τα δύο και ροπή και στροφές.
391672
Αυτό που έχει όμως περισσότερο ενδιαφέρον για μένα είναι ότι απλά διπλασιάζοντας τις στροφές του κινητήρα (κάτι που μπορείς να ελέγξεις εσυ ό ίδιος με το χέρι σου στο γκάζι) διπλασιάζεται αυτομάτως και η ιπποδύναμη (για αυτό και επιλέγουμε να κατεβάσουμε σχέση στις προσπεράσεις ώστε να ανεβάσουμε τις στροφές άρα και την ιπποδύναμη). Ενώ την ροπή του κινητήρα δεν μπορείς να την μεταβάλεις εσύ παρά μόνο αν πειράξεις κινητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οπότε προσωπικά θα προτειμούσα κινητήρα με πολλές στροφές που βγάζουν πολλούς ίππους (δήλαδή κατα βάση τετρακύλινδρους) και ας έχουν λίγο λιγότερη ροπή παρά κινητήρες με λίγες στροφές και πολύ ροπή (δηλαδή μονοκύλινδροι-2κυλινδροι) και ας βγάζουν τους ίδιους ίππους. Γιατί απλά επιλέγεις εσύ πότε θέλεις δύναμη και πότε όχι ελέγχοντας έτσι και την κατανάλωση.
Θεωρώ αυτοί οι κινητήρες είναι πιο εύκολοι στην οδήγηση στις χαμηλές στροφές γιατί δεν έχουν δύναμη εκεί αλλά στις ψηλές στροφές βγάζουν πολλή δυναμη και θέλει πολύ προσοχή. Οπότε έχει σημασία πόσο συνετός είσαι στο γκάζι.
Βέβαια κακά τα ψέματα μακάρι να τα έχεις και τα 3 ( και ροπή και στροφές και άρα και ιπποδύναμη).
.
Ο λόγος που κατεβάζεις ταχύτητα είναι ότι τα 4κύλινδρα, που θεωρείς ιδανικά, έχουν μέγιστη ροπή αρκετά ψηλά, οπότε πχ στις 2.000 στροφές/λεπτό, δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Ένα μηχανάκι που ροπάρει από χαμηλά, δε χρειάζεται να κατεβάσει σχέση. Όσο μεγαλύτερο το εύρος στροφών του κινητήρα, τόσο μικρότερο το ωφέλιμο εύρος. Με λίγα λόγια, όχι.
Αν είσαι μυαλωμενος ότι και να πάρεις μια χαρά θα τα πας εκτός αν είσαι άμπαλος ολκής. Απλά ένα γρήγορο μηχανάκι θα σε δυσκολέψει στην αρχή αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα αντίληψης.Πιθανότατα, ένα low profile μηχανάκι θα σου μάθει το how to της όλης φάσης του καβαλαω μιας και υπό των νόμων της φυσικής, όλα ίδια είναι. Ζύγισε τον εαυτό σου και πράξε ανάλογα.
Πάρε ιπποδύναμη και όχι ροπή. Εκτός αν είσαι λάτρης γερανών σε κατασκευές. Αυτά τα μικρά μηχανάκια 250 cc ντεμεκ SS είναι απλά θυμωμένα παπάκια. Αν μας έφταναν τα φράγκα όλοι χιλιαρια θα επιλέγαμε για τη κατανάλωση της βενζίνης μας.
TsoliasGR
30/12/2017, 07:29
καλά χλμ να έχεις!
Με τα ίδια λεφτά σαν κόστος κτήσης ναι αλλά άλλης χρονολογίας και άλλα λεφτά για την συντήρηση.Όλα παίζουν ρόλο.
Άσε δε που δεν έχει εμπειρία με μοτο.
Για μένα η ιδανική επιλογή είναι κανα παπί 100-110-125cc και εναλακτικά cbf125-cbr125-ybr125 μέχρι να μάθει να διαβάζει τον δρόμο και μετά μετάβαση στα 250-300, και μετά παραπάνω.Βέβαια περι ορέξεως...
Περι ροπής...
Ρε παιδιά ξεχνιέστε...Μιλάμε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει εμπειρία και πάει για το πρώτο δίκυκλο.Πόσοι απο μας μπορούσαμε να τα ελένξουμε αυτα όπως πρέπει απο τον πρώτο χρόνο;
Να μάθουμε πότε πρέπει να κατεβάσουμε ταχύτητα,αλλά και τα εφαρμόσουμε σωστά στις κατάλληλες περιστάσεις;Επέμενα στην ροπή διότι ΔΕΝ θέλω να σπρώξω έναν αρχάριο σε τετρακύλινδρο, που σημαίνει κυβικά-ιππους-γκάζι.
Θέλω να πάει σε κάτι πιο μικρό να μάθει να οδηγεί, να μάθει να διαβάζει τον δρόμο, να μάθει τον εαυτό του και να εξοικιωθεί με τον δικυκλισμό πρώτα.Για αργότερα υπάρχει μελλον...Γιατί να ξεκινησει με 400-500-600++ κυβικά;
Να σκοτωθεί;Θα μπορέσει να ελένξει το γκάζι,το φρένο, το βάρος σε μια στραβή;Στα κακό η βρεγμένο οδόστρωμα;Σε λάδια;Προσπαθώ να βλέπω όλους τους παράγοντες.Οτι αργότερα ισως δεν επαρκούν τα κυβικά δεν είναι κριτήριο πρώτης μοτο.
Και το οτι αρκετά μονοκύλινδρα είναι "νευρικά" χαμηλά είναι μεγάλο σχολείο νομίζω.Αν έχω κάπου λάθος διορθώστε με παρακαλώ.
andreastwin
30/12/2017, 09:34
RC. TAMIYA. δεν σπαει δεν χαλαει.
harris_x
30/12/2017, 14:17
Τώρα...κάτι σε fairing...τουριστάδικα είναι τούτα και θα σε ταλάιπορούν εντός πόλης ΧΩΡΙΣ να τα εκμεταλεύεσαι όσο πρέπει να τα χαρείς.
Όλα καλά φίλε tsolias αλλά στο παραπάνω δεν τα λες καλά.
harris_x
30/12/2017, 14:22
Πριν απαντήσεις διάβασες τίποτα ή είπες να πεις και 'συ τα δικά σου;
Όλα καλά φίλε tsolias αλλά στο παραπάνω δεν τα λες καλά.
Το τελευταίο που σκέφτομαι είναι η ταλαιπωρία. Μ@λ@κία μου που το σκέφτομαι έτσι και ίσως το μετανιώσω, αλλά ειλικρινά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή.
harris_x
30/12/2017, 14:24
Alex94 γεια σου, σωστά αποφάσισες να μην αγοράσεις το r6 γιατί όσο ωραίο φαίνεται τόσο κουραστικό και δύσκολο είναι για καθημερινή χρήση. Αν κάνεις κάποιο test ride θα το διαπιστώσεις κι εσύ. Εγώ ήθελα να σε ρωτήσω μέχρι τα 24 ποια ήταν η εμπειρία σου από δίτροχα; δεν είχες ποτέ ούτε 50άρι; Τα on off και τα γυμνά γιατί δεν σου αρέσουν. Να ξέρεις ότι με αυτά θα στρίβεις πιο εύκολα και σίγουρα από ένα ss. Στο λέω γιατί αν βλέπεις από βίντεο τους παγκόσμιους πόσο πολύ κι εύκολα στρίβουν τις μηχανές τους για ένα αρχάριο δεν είναι καθόλου το ίδιο. Η γνώμη μου είναι εφόσον πας για δίπλωμα απεριορίστων αντί να πάρεις μία καρικατούρα ss των 300 κυβικών να προτιμήσεις ένα on off 500-600 κυβικά που θα το ευχαριστηθείς καλύτερα. Θα έχεις και γκάζι, κι άνεση και θα μάθεις περισσότερα και πιο εύκολα να οδηγείς:)
Αυτό με το bold, από που προκύπτει;
harris_x
30/12/2017, 14:27
Το τελευταίο που σκέφτομαι είναι η ταλαιπωρία. Μ@λ@κία μου που το σκέφτομαι έτσι και ίσως το μετανιώσω, αλλά ειλικρινά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή.
Και καλά κάνει και δεν σε απασχολεί.
Πάρε ένα μικρό στην κατηγορία που σου αρέσει (ss), κάνε κάποιο μάθημα ασφαλούς οδήγησης (όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα), εννοείται ο εξοπλισμός και όλα θα πάνε καλά.
harris_x
30/12/2017, 14:30
Και μην πάρεις παπί.
Το rc200 που σου αρέσει είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις.
Και μην πάρεις παπί.
Το rc200 που σου αρέσει είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις.
Αυτό πιστεύω κι εγώ και αυτό μου λένε οι περισσότεροι. Δεν είναι και κανένα κτήνος. Παπί δεν πρόκειται να πάρω διότι δεν μου αρέσει. Το θέμα είναι να πάρεις κάτι που σου αρέσει να καβαλάς. Άμα δεν σου αρέσει, δεν θα το μάθεις. Έτσι το βλέπω.
Αν κάποιος έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο μηχανάκι (rc 200), ή ακόμα καλύτερα αν είναι κάτοχος, θα ήθελα να μου πει κάποια πράγματα για τις αναρτήσεις του. Είναι εντελώς κούτσουρα ή καμία σχέση με τα πραγματικά ss;
harris_x
30/12/2017, 14:43
Αν θέλεις διάβασε και το παρακάτω:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153381
andreastwin
30/12/2017, 14:54
Απλώς βλέπω μια ειρωνική-σκωπτική διάθεση από ορισμένους, οι οποίοι μάλλον νομίζουν ότι είμαι ένας ακόμα πιτσιρίκος που θέλει να γράψει σε βίντεο την τελική ταχύτητα του χ ή ψ ss και περνάει καντήλι από κάθε καφετερειοδρόμο. Δεν είμαι τέτοιας πάστας άνθρωπος και νομίζω ότι αυτό φάνηκε από το πρώτο μου ποστ εδώ. Απλώς γουστάρω ss. Και ναι, γουστάρω και την ταχύτητα, όπως οι 99 στους 10 εδώ μέσα. Το ένστικτο της επιβίωσης και ο φόβος μου, όμως, υπερνικούν την κ@υλα για τα γκάζια και τα στριψίματα. Προς το παρόν θέλω να έχω κάτι όμορφο, αλλά ήπιο και νορμάλ για να μην καρφωθώ σε καμιά κολώνα και με μαζεύουν με το κουτάλι του γλυκού. Μακάρι να γίνω καλός κάποια στιγμή και να φτάσω στο σημείο να είμαι Πάχη κάθε σ/κ. Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πάρω R6. Από την αρχή το είχα αποκλείσει το ενδεχόμενο, απλώς μπήκα για να ζητήσω γνώμες διότι έχω ακούσει πολλά και διάφορα και δεν είμαι σε θέση να κρίνω, καθώς είμαι άσχετος (ναι, άσχετος είμαι σε σύγκριση με τους περισσότερους από εσάς).
το λες τωρα,πιστεψε με αδερφε μολις ανεβεις στο 600αρι το χερι σου δεν θα ξεκολαει απο το γκαζι.οοοοοοοοσο συνετος και να εισαι,ακου και κανεναν απο εδω μεσα ,απο παραδηγματα χιλιαδες, ορεξει να εχεις να ακους.ολοι πηραμε μηχανακια και ξαναπουλησαμε και χασαμε λευτα,αλλα πας λαω λαω στα μηχανακια,στα κυβικα,στα χιλιομετρα.αν δεν εχεις καβαλισει μηχανακι εγω θα σου ελεγα να το σκευτεις πολυ σοβαρα για 125cc. γιατη θα σου δωσει το περιθωριο τις αντιδρασει σου, στην καθε μακακια του καθε οδηγου και απο αυτο θα μαθεις να σκευτεσαι 200-300 μετρα πριν απο το καθε σταυροδρομι και την καθε στροφη, [ αν μου πεταχτη στο στενο μια μπαλα πως να αντιδρασω,αν αυτος που εχει αναψει φλας δεξια μου στριψει αριστερα κ.ο.τ.κ.ξ.] :a21::a21:
το λες τωρα,πιστεψε με αδερφε μολις ανεβεις στο 600αρι το χερι σου δεν θα ξεκολαει απο το γκαζι.οοοοοοοοσο συνετος και να εισαι,ακου και κανεναν απο εδω μεσα ,απο παραδηγματα χιλιαδες, ορεξει να εχεις να ακους.ολοι πηραμε μηχανακια και ξαναπουλησαμε και χασαμε λευτα,αλλα πας λαω λαω στα μηχανακια,στα κυβικα,στα χιλιομετρα.αν δεν εχεις καβαλισει μηχανακι εγω θα σου ελεγα να το σκευτεις πολυ σοβαρα για 125cc. γιατη θα σου δωσει το περιθωριο τις αντιδρασει σου, στην καθε μακακια του καθε οδηγου και απο αυτο θα μαθεις να σκευτεσαι 200-300 μετρα πριν απο το καθε σταυροδρομι και την καθε στροφη, [ αν μου πεταχτη στο στενο μια μπαλα πως να αντιδρασω,αν αυτος που εχει αναψει φλας δεξια μου στριψει αριστερα κ.ο.τ.κ.ξ.] :a21::a21:
Άντε πάλι τα ίδια. Δεν είπαμε ότι δεν πρόκειται να πάρω το R6; Απλώς μια επιβεβαίωση από πιο έμπειρους ανθρώπους ήθελα. Δεν ψηνόμουν στ' αλήθεια. Δυστυχώς, ρίχνοντας μια ματιά σε ξένα φόρουμ διαπίστωσα ότι υπάρχει μια πιο χαλαρή στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Είδα πολλούς να λένε ότι είναι μια χαρά να ξεκινήσει κάποιος με R6.
Φυσικά και ακούω τις συμβουλές κι όπως έχεις δει σέβομαι τις απόψεις όλων. Είδα, όμως, 1-2 που μπήκαν με σαρκαστική και σκωπτική διάθεση, λες και έχουν να κάνουν με κάποιον κάγκουρα. Θα μου πεις ''πού να ξέρουν τι καπνό φουμάρεις;''. Νομίζω ότι έχει φανεί από το πρώτο μου ποστ τι ιδιοσυγκρασίας άτομο είμαι.
Στο θέμα μας τώρα. Θεωρείς ότι το RC 200 είναι υπερβολή;
harris_x
30/12/2017, 15:01
Στο θέμα μας τώρα. Θεωρείς ότι το RC 200 είναι υπερβολή;
Δεν είναι είπαμε, προχωρά.
Αν θέλεις διάβασε και το παρακάτω:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153381
Σίγουρα θα πάω και σε κάποιο σχολείο. Ξέρεις τι παίζει από τιμές; Γιατί και το μηχανάκι (+εξοπλισμό) με το ζόρι θα το πάρω.
kostaskk
30/12/2017, 15:12
το σωστο ειναι 125,250,400,600,1000..
καταρχην οτι και αν παρεις ακομα και 50cc ειναι σιγουρο οτι θα πεσεις τον πρωτο καιρο και ισως αρκετες φορες αν εισαι ατυχος ή οδηγας στο οριο.
καλη τυχη με τα πλαστικα του r6 και το κοστος αυτων.. ακομα και αλλος να φταιει δεν θα ξερεις τι να κανεις ή πως να φρεναρεις αν πεταχτει ενα αυτοκινητο απο στοπ.
αν σου εχει τυχει αυτο 10-20 φορες απο πριν θα ξερεις λιγο περισσοτερα και ισως να μην πεσεις.
γιατι οχι 600 για αρχη? καταρχην η ροπη,τα αλογα,η γεωμετρια τις μηχανης ειναι για εμπειρους οδηγους..
ενα περασμα απο λακουβα που θα μετακινησει το χερι-γκαζι ενα χιλιοστο,ενα φρεναρισμα σε δρομο που γληστραει,ενα λιγο ποιο αποτομο ανοιγμα του γκαζιου,ενα λαθος κοιταγμα ή αποσπαση προσοχης,λιγη αμμος στην ακρη μιας στροφης που δεν θα δεις, μια στροφη που θα την παρεις με λιγο περισσοτερα χιλιομετρα απο οτι πρεπει μπορει να σε ριξει..
ακομα και αν εχεις βαλει οριο και πας μονο μεχρι 80km/h. χωρια η εμπειρια που χρειαζεται για τον δρομο,χειρισμο,προβλεψη καταστασεων,παρατησιση,αλλοι οδηγοι κτλ..
θες τουλαχιστον 100.000 χιλιομετρα σε ολων των ειδων δρομων,συνθικων και στιλ οδήγησης για να πεις οτι εχεις εμπειρια για κατι μεγαλο.
περνοντας ολα αυτα το ποιο επικινδινο ειναι οτι καποτε και μαλλον συντομα μετα την αγορα θα θες να δεις τι τελικη ταχυτητα βγαζει η μηχανη σου. αν κανει σουζα,πως κανει μπαντες κτλ. και μαλλον η αντιδραση ενος απειρου οδηγου με 260km/h που θα του πεταχτει ενα αυτοκινητο, ή ζωο μπροστα του δεν θα ειναι η καλητερη δυνατη.
εδω εχει δει φιλο μου απειρο με παπι να ξεκιναει με σουζα χωρις να το θελει, να κανει 3-4 ζιγκ ζαγκ με το γκαζι τερμα καρυδωμενο χωρις να του κοψει αυτα τα 6 δευτερολεπτα να κλεισει το γκαζι και να πατισει φρενο και μετα να πεφτει κατω αφου δεν μπορουσε να ελενξει τιποτα,, ολο αυτο με 30km/h.. βαλε τον ιδιο να οδηγισει με 200km/h και φαντασου τι θα συμβει...
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι troll. Αν δεν είσαι λοιπόν φρόντισε πρώτα να γίνεις καλός οδηγός, πήγαινε σε μια σχολή (riding school), γίνε σωστός και καλός οδηγός, κάνε μια βόλτα από το ΚΑΤ, και όταν νιώσεις πως μπορείς να οδηγήσεις μια τέτοια μηχανή με ασφάλεια κάνε την επιλογή σου. Διαφορετικά με ένα R6 αντί να ξεκινήσεις την οδηγική σου καριέρα μάλλον θα την τερματίσεις πολύ γρήγορα. Φιλικά και χωρίς καμιά δόση ειρωνείας στα λέω.