View Full Version : Ασφαλεια παπιου για κλοπη
Spiros19991
05/01/2018, 20:18
Σημερα πηρα τηλεφωνο στην aig ασφαλιστικη και μιας και εχω τραυματικο σοκ απο ενα μηχανακι που μου κλεψαν ειπα να ρωτησω ποσο παει για καλυψη κλοπης!
Μου παν 8τι μου καλυπτουν 70 η 75% δεν θυμαμαι καλα και οτι κοιτανε την αντικειμενικη αξια του παπιου απο το car.gr και με πραγματογνωμονα!
Βεβαια το car.gr δεν ειναι κι πολυ αξιο κριτηριο αλλα οκκ...
Λοιπον.. μου ειπαν 288 τον χρονο για καλυψη κλοπης και γενικη ασφαλεια μηχανης ατυχηματα και τα λοιπα.. ολο το πακετο δηλαδη 288!! Νομιζω καλα ειναι μολις ληξει η ασφαλεια μου νομιζω θα το κανω το βημα...170 ευρω το χρονο εεν νομιζω οτι ειναι πολλα να χεις το κεφαλι σου ησυχο..το παπι εχει μου παν αντικειμενικη αξια μεταχειρισμενου τα 1500(modenas gt 135)
christoi
06/01/2018, 01:14
Ω, ναι, αξίζει.
ΑΛΛΑ, να δεις όλα τα ψιλά γράμματα (τύπου καλύπτεται το ποσό μετά από Χ μήνες ή εφόσον βρεθεί μέλος σπείρας και άλλα τέτοια περίεργα).
steliosioa
06/01/2018, 08:32
Η ιντεραμερικαν ειχε ασφαλεια με 100% της αξιας και ηταν πιο οικονομικη απο την aig
Billymuse
06/01/2018, 18:35
Η ιντεραμερικαν ειχε ασφαλεια με 100% της αξιας και ηταν πιο οικονομικη απο την aig
+499
170 το χρονο για το 75% παπιου;
Ε οχι ρε παιδια
Τον τριτο χρονο θα παρακαλας να στο κλεψουνε
o_gavros
07/01/2018, 10:43
Ποιον 3ο χρονο;
Στο δεκαμηνο θα εχει υπερκαλυψει την αξια του παπιου.
Αν εισαι προθυμος να δινεις τοσα λεφτα, γιατι δεν τα βαζεις στην ακρη και να παρεις σε 1-1,5 χρονο ενα καινούριο;
Δεν υπαρχει αντικειμενικη αξια ειδικα στις ασφαλιστικες. Και με ιντεραμερικαν κ με αιγ διαδωνουσα μαζι τους. Η αιγ εχει απαλλαγη 25%, ετσι γιατι περιεργα την ειδε που λεει κ ο σταματης. Απλα γιατι το εχουν βαλει στους ορους τους. Οπως δεν ειναι αντικειμενικη η αξια οχγματος απο το καρ.γρ...σου βαζω 50 αγγελιες κ σου φτιαχνω οτι τιμη θελεις. Οταν ηρθε ο πραγματογνωμονας κοιταζε τα χλμ. Του ειπα καλα αστο φιλε. Δεν εχω χρονο, να δωσουμε ραντεβου σε μια βδομαδα που θα ταχω κατεβασει η θα εχω βαλει κοντερ με λιγοτερα χλμ. Μετα αρχισε τις δικιολογιες.ωστοσο μου εδωσαν αστεια τιμη για το οχημα μου. Το ακομα πιο αστειο ηταν οταν τους ειπα αν γινει ολικη καταστροφη σε ατυχημα, τι ποσο θα αποζημιωθω;;;(αν κλαπει καταλαβαινω οτι δν θελουν να πληρωσουν...) Σε τρακαρισμα ομως;;η απαντηση τους ηταν "η ασφαλιζομενη αξια" για παπι μου φαινονται πολλα. Κοιτα να το βαζεις σε κλειστο γκαραζ κοντα στο σπιτι σου με κανα 20-30αρι το μηνα. Θα το προστατεψεις κ απο ηλιο,γατες,υγραασια,βροχες...
steliosioa
08/01/2018, 05:05
Το θεμα ειναι ομως οτι οι κλοπες δεν γίνονται μόνο σπιτι μας... η ασφαλεια κλοπής είναι μηπως περιορισεις το κακο οταν συμβει. Το ιδιο και η μικτη.
Spiros19991
08/01/2018, 06:05
Ποιον 3ο χρονο;
Στο δεκαμηνο θα εχει υπερκαλυψει την αξια του παπιου.
Αν εισαι προθυμος να δινεις τοσα λεφτα, γιατι δεν τα βαζεις στην ακρη και να παρεις σε 1-1,5 χρονο ενα καινούριο;
Στπ δεκαμηνο..;;; ρε φιλε στο χρονο λεμε 175 ευρω.. για να υπερκαλυψει θελεις8 χρονια..
Spiros19991
08/01/2018, 06:10
Δεν υπαρχει αντικειμενικη αξια ειδικα στις ασφαλιστικες. Και με ιντεραμερικαν κ με αιγ διαδωνουσα μαζι τους. Η αιγ εχει απαλλαγη 25%, ετσι γιατι περιεργα την ειδε που λεει κ ο σταματης. Απλα γιατι το εχουν βαλει στους ορους τους. Οπως δεν ειναι αντικειμενικη η αξια οχγματος απο το καρ.γρ...σου βαζω 50 αγγελιες κ σου φτιαχνω οτι τιμη θελεις. Οταν ηρθε ο πραγματογνωμονας κοιταζε τα χλμ. Του ειπα καλα αστο φιλε. Δεν εχω χρονο, να δωσουμε ραντεβου σε μια βδομαδα που θα ταχω κατεβασει η θα εχω βαλει κοντερ με λιγοτερα χλμ. Μετα αρχισε τις δικιολογιες.ωστοσο μου εδωσαν αστεια τιμη για το οχημα μου. Το ακομα πιο αστειο ηταν οταν τους ειπα αν γινει ολικη καταστροφη σε ατυχημα, τι ποσο θα αποζημιωθω;;;(αν κλαπει καταλαβαινω οτι δν θελουν να πληρωσουν...) Σε τρακαρισμα ομως;;η απαντηση τους ηταν "η ασφαλιζομενη αξια" για παπι μου φαινονται πολλα. Κοιτα να το βαζεις σε κλειστο γκαραζ κοντα στο σπιτι σου με κανα 20-30αρι το μηνα. Θα το προστατεψεις κ απο ηλιο,γατες,υγραασια,βροχες...
20αρι το μηνα βγαινει πιο πολλα απο οσα λεω.. ασε που δεν υπαρχει ενοικιαζομενο γκαραζ κοντα μου! Ευτυχως το χω στο παραθυρο μου στο πεζοδρομιο κατω απο το παραθυρο μου στο ισογειο! Ειναι μεγαλο πεζοδρομιο και ησυχη περιοχη..
Ωστοσο εγω το αγορασα 1450.. αν μου πουν αντικςιμενικη αξια 1400 καλα ειναι.. και 170 το χρονο δεν ειναι τιποτα.. εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Κι ο πατερας μου αυριο θα παρει καινουργιο ενα xmax και πηρε και του παν 600 τον χρονο!
Κοιτα αυτοι φοβουνται μην κανεις καμια πουστια και δωσεις σε τιποτα γυφτους το μηχανακι σου και στο λυσουν και μετα πεις μου το κλεψαν.. ειχα φιλο που χε ασφαλισει το αμαξι με ζαντες και στους 6 μηνες ειπε οτι του κλεψαν τις ζαντες ενω τις ειχε στο δωματιο του! Και πηρε αποζημιωση κανονικα !
turogalos
08/01/2018, 06:22
Θα δίνεις σχεδόν 300€ ασφάλεια το χρόνο για ένα παπί; Σου πάει η καρδιά;
Αν ήταν μικτή να το καταλάβω, αλλά στην ολική θα πρέπει πρώτα να περιμένεις 3 μήνες. Έτσι και βρουν σκελετό ή καπάκι με νούμερα από τον κινητήρα, θα σου πουν ορίστε κύριε το μηχανάκι σου + μηδέν αποζημίωση.
Δικά σου τα λεφτά και το μηχανάκι, και αν θες τα καις, τα χαρίζεις ή τα ξοδεύεις στα κορτσούδια. Αλλά στην θέση σου θα τα αποταμίευα όπως είπαν και οι από επάνω.
και λιγο πιο μακριά νά είναι το κλειστό γκαράζ, καλύτερα.
τωρα αν το κλειδώνεις κάτω... πάρε μια καλή κλειδαριά, πάρε και μια 2η. οσο περισσότερο τους δυσκολέψεις ή τους καθυστερήσεις , τόσο το καλύτερο. ίσως προτιμήσουν κάποιο πιο εύκολο. Βλέπεις τι γίνεται στο τοπικ με τις κλοπές. Δεν τους απασχολεί αν τους το "κρύψεις" για να πάρεις την αποζημίωση, ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ στ'αλήθεια...επίσης ισχύει οτι είπε ο τυρόγαλος περί 3μήνου ή αν βρεθεί καπάκι με αριθμούς... δεν ειναι τοσο χαζοί στις ασφαλειες όσο φημολογείται.
Spiros19991
08/01/2018, 17:42
και λιγο πιο μακριά νά είναι το κλειστό γκαράζ, καλύτερα.
τωρα αν το κλειδώνεις κάτω... πάρε μια καλή κλειδαριά, πάρε και μια 2η. οσο περισσότερο τους δυσκολέψεις ή τους καθυστερήσεις , τόσο το καλύτερο. ίσως προτιμήσουν κάποιο πιο εύκολο. Βλέπεις τι γίνεται στο τοπικ με τις κλοπές. Δεν τους απασχολεί αν τους το "κρύψεις" για να πάρεις την αποζημίωση, ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ στ'αλήθεια...επίσης ισχύει οτι είπε ο τυρόγαλος περί 3μήνου ή αν βρεθεί καπάκι με αριθμούς... δεν ειναι τοσο χαζοί στις ασφαλειες όσο φημολογείται.
Σε ποιους να το κρυψω. ;; που κολλανε οι ασφαλειες...;;; ποιο καπακι;;;;
Σε ποιους να το κρυψω. ;; που κολλανε οι ασφαλειες...;;; ποιο καπακι;;;;
Σε συνάδελφο, τώρα στις γιορτές του το κλέψαν ξημερώματα.
Τηλεφωνεί στην αστυνομία το δηλώνει, και την επομένη του λένε, έλα το βρήκαμε.
Τραβιέται στο Μενίδι, και ...... η μηχανή ειναι σμπαράλια και καμμένη, ασύμφωρη επισκευής φυσικά
Δυστυχώς για αυτόν είχε κλοπής μόνο,
Χρησιμοποιήθηκε σε κλοπή, πήγαν το παράτησαν και το έκαψαν.
Όπως καταλαβαίνεις πήρε την αγάπη και τη συμπόνεια του ασφαλιστή/ασφαλΛΗΣΤΗκης και πάμε για άλλα τώρα!
Spiros19991
08/01/2018, 18:56
Τραβιέται στο Μενίδι, και ...... η μηχανή ειναι σμπαράλια και καμμένη, ασύμφωρη επισκευής φυσικά
Όπως καταλαβαίνεις πήρε την αγάπη και τη συμπόνεια του ασφαλιστή/ασφαλΛΗΣΤΗκης και πάμε για άλλα τώρα!
Ρε φιλε αυτο ειναι σπανια περιπτωση.. αμα στο φανε στο τρωνε μονο για ανταλλακτικα και σπανια για κατι αλλο! Αν εισαι τοσο ατυχος και το βρεις σμπαραλια το παιρνεις πας σπιτι σου και 10 μερες μετα το εξαφανιζεις και λες μου το κλεψαν... το δινεις σε παλιατζη παλιοσιδερα παιρνεις αποζημιωση και τελος
Ρε φιλε αυτο ειναι σπανια περιπτωση.. αμα στο φανε στο τρωνε μονο για ανταλλακτικα και σπανια για κατι αλλο! Αν εισαι τοσο ατυχος και το βρεις σμπαραλια το παιρνεις πας σπιτι σου και 10 μερες μετα το εξαφανιζεις και λες μου το κλεψαν... το δινεις σε παλιατζη παλιοσιδερα παιρνεις αποζημιωση και τελοςδλδ θα σου κλεψουν το μηχανακι, θα το βρει η αστυνομια σωβρακο, θα το παρεις πισω με ολες τις νομιμες γραφειοκρατικες διαδικασιες (αναφορες κτλ), θα το "εξαφανισεις" και θα ξαναδηλωσεις κλοπη εντος λιγων ημερων και πιστευεις οτι και η αστυνομια και η ασφαλιστικη θα το χαψουν? πολυ αισιοδοξο σε βρισκω...
Spiros19991
08/01/2018, 21:03
δλδ θα σου κλεψουν το μηχανακι, θα το βρει η αστυνομια σωβρακο, θα το παρεις πισω με ολες τις νομιμες γραφειοκρατικες διαδικασιες (αναφορες κτλ), θα το "εξαφανισεις" και θα ξαναδηλωσεις κλοπη εντος λιγων ημερων και πιστευεις οτι και η αστυνομια και η ασφαλιστικη θα το χαψουν? πολυ αισιοδοξο σε βρισκω...
Δεν παει ετσι! Το χαψουν η οχι ειναι υποχρεωμενοι εφοσον δεν εχουν αποδεικτικα στοιχεια οτι εχεις κανει εσυ την πονηρια να σε αποζημιωσουν..
Δεν παει ετσι! Το χαψουν η οχι ειναι υποχρεωμενοι εφοσον δεν εχουν αποδεικτικα στοιχεια οτι εχεις κανει εσυ την πονηρια να σε αποζημιωσουν..δεν αντιλεγω.. αλλα τα χαρτια που θα εχεις απο την αστυνομια θα γραφουν οτι το μηχανακι σου βρεθηκε σε μη λειτουργικη κατασταση, αλλιως θα πρεπει να προσκομισεις αποδεικτικα οτι στο μεταξυ το ειχες επισκευασει και ηταν παλι λειτουργικο.. τι σε κανει να πιστευεις οτι η ασφαλεια δε θα το ψαξει το θεμα και οτι θα σε αποζημιωσει ετσι απλα?
Spiros19991
09/01/2018, 08:20
δεν αντιλεγω.. αλλα τα χαρτια που θα εχεις απο την αστυνομια θα γραφουν οτι το μηχανακι σου βρεθηκε σε μη λειτουργικη κατασταση, αλλιως θα πρεπει να προσκομισεις αποδεικτικα οτι στο μεταξυ το ειχες επισκευασει και ηταν παλι λειτουργικο.. τι σε κανει να πιστευεις οτι η ασφαλεια δε θα το ψαξει το θεμα και οτι θα σε αποζημιωσει ετσι απλα?
Με κανει να το πιστευω οτι την ασφαλεια για 1000 ευρω δεν την παιρνει κςι πολυ να το πολυψαξει.. ειναι μικρο ποσο!
Αν ηταν μεγαλο θα το ψαχνε..τωρα να πληρωνει υπαλληλους για να μην πληρωσει ενα χιλιαρικο περιεργο και δυσκολο το βλεπω! Ωστοσο σου ξανααλεω ειναι πολυ δυσκολο να σο κλεψουν για να κανουν ληστεια(1 στο εκατομμυριο) Οι κλεφτες ειναι οι πρεζακια οπως μ πε η αστυνομια οταν μ φαγανε ενα παπι κατω απο το σπιτι μ η ειχε δωθει παραγγελια για ανταλλακτικα απο καποιον και το κλεψαν..Προσωπικα αν εκανα ληστεια θα παιρνα κατι πολυ γρηγορο ουτε σκουτερ ουτε παπι!!
Σπύρο, δεν ειναι σπανια περίπτωση... αμα το βρεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ισως να μπορείς να το κάνεις. Αν βρεθεί απο την αστυνομία, εφόσον εχει δηλωθεί κλεμμένο (ή αλλιώς να απασχολεί, όπως το λένε στην ελ.ασ) τότε αφού βρεθεί , κλείνει ο φάκελος της κλοπης και παραλληλα ενημερώνεται και η ασφαλιστική. Οπότε να ξέρεις, Αν εχεις κλοπή και στο κλέψουν, παρακαλα να βρεθεί με μικρή ζημιά ή να μην βρεθει καθόλου.... Στα αμαξια ειναι αλλιώς , υπάρχει ο όρος μερική κλοπή που σου καλυπτει κάποια πράγματα ανάλογα με το συμβόλαιο σου (πχ σπάσιμο κλειδαριας).
Το σενάριο το ασφαλίζω για να το εξαφανίσω και να παρω την αποζημίωση υπάρχει και αυτό. προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό. Τα ζυγίζεις και τα παιρνεις τις αποφάσεις σου.
Να ξέρεις όμως οτι θεωρείται απάτη και στην αασφαλιστική εάν πείς οτι "ελα μωρε το βρήκα, τοχε παρει ο πατερας μου στο χωριό" δεν νομίζω να το αφήσει έτσι...
Η ασφαλιστική δεν θα πληρώσει ΕΠΙΠΛΕΟΝ υπαλλήλους να το ψάξουν , ούτε δικηγόρους να σε τρέξουν. τους πληρώνει ΗΔΗ για να τους εχει ανα πάσα στιγμή διαθέσιμους...
Εαν υπάρχουν τιμολόγια με ημερομηνια απο την μερα που βρεθηκε η μοτο καθώς και τιμολόγια εργασιας που τοποθετηθηκαν, τοτε μπορεί να θεωρηθεί οτι το επισκευασες. Εκει αν ειναι να κάνεις λαμογια και βρεις καποιο συνεργειο να σου κανει "εικονικα" τιμολόγια , θα του πληρωσεις το ΦΠΑ τουλαχιστον ή και κάποιο ποσό για την εξεπερετηση. Μετά πάει αλυσίδα, ναι μεν "δειχνεις" οτι το εφτιαξες , αλλά ποιος σου είπε οτι η ασφαλιστική δεν θα ζητήσει δελτία αποστολής οτι το συνεργείο τα παρέλαβε απο τον προμηθευτή του ώστε να στα πουλήσει. ακραίο σενάριο μεν αλλά οχι απίθανο. Εάν πάτε δικαστικά επειδή δεν θα σε αποζημιώνει να είσαι σίγουρος οτι θα θέλεις και δικηγόρο μετά να υποστηρίξη την μπινιά. Για να μην γεμίζουμε σεντόνια στα ποστς , κράτα οτι στις ασφαλιστικές δεν είναι μαλακες καθώς και τους λες και χαιδευτικά Ασφαληστικες...
Spiros19991
09/01/2018, 15:22
Σπύρο, δεν ειναι σπανια περίπτωση... αμα το βρεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ισως να μπορείς να το κάνεις. Αν βρεθεί απο την αστυνομία, εφόσον εχει δηλωθεί κλεμμένο (ή αλλιώς να απασχολεί, όπως το λένε στην ελ.ασ) τότε αφού βρεθεί , κλείνει ο φάκελος της κλοπης και παραλληλα ενημερώνεται και η ασφαλιστική. Οπότε να ξέρεις, Αν εχεις κλοπή και στο κλέψουν, παρακαλα να βρεθεί με μικρή ζημιά ή να μην βρεθει καθόλου.... Στα αμαξια ειναι αλλιώς , υπάρχει ο όρος μερική κλοπή που σου καλυπτει κάποια πράγματα ανάλογα με το συμβόλαιο σου (πχ σπάσιμο κλειδαριας).
Το σενάριο το ασφαλίζω για να το εξαφανίσω και να παρω την αποζημίωση υπάρχει και αυτό. προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό. Τα ζυγίζεις και τα παιρνεις τις αποφάσεις σου.
Να ξέρεις όμως οτι θεωρείται απάτη και στην αασφαλιστική εάν πείς οτι "ελα μωρε το βρήκα, τοχε παρει ο πατερας μου στο χωριό" δεν νομίζω να το αφήσει έτσι...
Η ασφαλιστική δεν θα πληρώσει ΕΠΙΠΛΕΟΝ υπαλλήλους να το ψάξουν , ούτε δικηγόρους να σε τρέξουν. τους πληρώνει ΗΔΗ για να τους εχει ανα πάσα στιγμή διαθέσιμους...
Εαν υπάρχουν τιμολόγια με ημερομηνια απο την μερα που βρεθηκε η μοτο καθώς και τιμολόγια εργασιας που τοποθετηθηκαν, τοτε μπορεί να θεωρηθεί οτι το επισκευασες. Εκει αν ειναι να κάνεις λαμογια και βρεις καποιο συνεργειο να σου κανει "εικονικα" τιμολόγια , θα του πληρωσεις το ΦΠΑ τουλαχιστον ή και κάποιο ποσό για την εξεπερετηση. Μετά πάει αλυσίδα, ναι μεν "δειχνεις" οτι το εφτιαξες , αλλά ποιος σου είπε οτι η ασφαλιστική δεν θα ζητήσει δελτία αποστολής οτι το συνεργείο τα παρέλαβε απο τον προμηθευτή του ώστε να στα πουλήσει. ακραίο σενάριο μεν αλλά οχι απίθανο. Εάν πάτε δικαστικά επειδή δεν θα σε αποζημιώνει να είσαι σίγουρος οτι θα θέλεις και δικηγόρο μετά να υποστηρίξη την μπινιά. Για να μην γεμίζουμε σεντόνια στα ποστς , κράτα οτι στις ασφαλιστικές δεν είναι μαλακες καθώς και τους λες και χαιδευτικά Ασφαληστικες...
Ενταξει σε πολλα δεν εχεις αδικο και δεν θα επιμεινω ωστοσο 180 ευρω τον χρονο να χεις το κεφαλι σου ησυχο δεν ειναι πολλα...ειναι σρκετα καλα ακομα κι αν ειναι παπι..δεν εχει να λεει.. εγω μολις τελειωσει η ασφαλεια που χω θα δω στην aig για 6μηνη!
Εγώ θα άνοιγα ασφαλιστικο γραφείο
rainmike
13/01/2018, 02:54
Με κανει να το πιστευω οτι την ασφαλεια για 1000 ευρω δεν την παιρνει κςι πολυ να το πολυψαξει.. ειναι μικρο ποσο!
Αν ηταν μεγαλο θα το ψαχνε..τωρα να πληρωνει υπαλληλους για να μην πληρωσει ενα χιλιαρικο περιεργο και δυσκολο το βλεπω! Ωστοσο σου ξανααλεω ειναι πολυ δυσκολο να σο κλεψουν για να κανουν ληστεια(1 στο εκατομμυριο) Οι κλεφτες ειναι οι πρεζακια οπως μ πε η αστυνομια οταν μ φαγανε ενα παπι κατω απο το σπιτι μ η ειχε δωθει παραγγελια για ανταλλακτικα απο καποιον και το κλεψαν..Προσωπικα αν εκανα ληστεια θα παιρνα κατι πολυ γρηγορο ουτε σκουτερ ουτε παπι!!
Για 75 ευρώ (ένας καθρέφτης )με παιδευουν σχεδον ένα μήνα τι μικρό ποσο λες και ιστορίες ,ουτε 50 λεπτα για εμφιαλωμένο δε σου χαρίζουν όχι 1000 ευρώ
devil's animal
13/01/2018, 13:52
Ρε φιλε αυτο ειναι σπανια περιπτωση.. αμα στο φανε στο τρωνε μονο για ανταλλακτικα και σπανια για κατι αλλο! Αν εισαι τοσο ατυχος και το βρεις σμπαραλια το παιρνεις πας σπιτι σου και 10 μερες μετα το εξαφανιζεις και λες μου το κλεψαν... το δινεις σε παλιατζη παλιοσιδερα παιρνεις αποζημιωση και τελος
Δεν παει ετσι! Το χαψουν η οχι ειναι υποχρεωμενοι εφοσον δεν εχουν αποδεικτικα στοιχεια οτι εχεις κανει εσυ την πονηρια να σε αποζημιωσουν..
εισαι σιγουρα γεννημενος το 1991? πιο πολυ για το 2001 μου κανεις...:rolleyes:
Δε γράφει πουθενά "1991". :p 1/1999 μάλλον.
devil's animal
13/01/2018, 18:14
Δε γράφει πουθενά "1991". :p 1/1999 μάλλον.
good point...υπεθεσα οτι θα ειχε βαλει ενα εξτρα εννιαρι ενδιαμεσα...
αλλα μαλλον makes περισσοτερο sense να ειναι το '99...
TsoliasGR
21/10/2018, 03:12
Kαι ας υποθεσουμε οτι εισαι ασφαλισμένος και στο κλέβουν.Στο τρίμηνο τετράμηνο παίρνεις τα λεφτά και πας και παίρνεις άλλο μηχανάκι.Αλλα το δικό σου το κλεμμένο βρίσκεται μετά απο κανα χρόνο.Τί γίνεται τότες;Και μιλάμε για πραγματική κλοπή και όχι μαιμουδιά...
Ανήκει στην ασφαλιστική πλέον. Τι σε νοιάζει;
TsoliasGR
21/10/2018, 11:03
Ανήκει στην ασφαλιστική πλέον. Τι σε νοιάζει;
Θέλω να πώ, ανεξαρτήτως της κατάστασης της οποίας βρίσκεται (πάντα μετά απο ένα εύλογο χρονικό διάστημα και πάντα διάστημα ικανό μετά την λήψη της αποζημίωσης) δεν σου λένε έλα πάρε το παπί και φέρε τα λεφτά;Το κρατά η ασφαλιστική για ιδία χρήση/μεταπώληση κτλπ σωστά;
Θέλω να πώ, ανεξαρτήτως της κατάστασης της οποίας βρίσκεται (πάντα μετά απο ένα εύλογο χρονικό διάστημα και πάντα διάστημα ικανό μετά την λήψη της αποζημίωσης) δεν σου λένε έλα πάρε το παπί και φέρε τα λεφτά;Το κρατά η ασφαλιστική για ιδία χρήση/μεταπώληση κτλπ σωστά;
Όχι δεν παίζει το σενάριο αυτό. Άπαξ και πληρωθείς την αποζημίωση, η υπόθεση θεωρείται λήξαν. Το τι θα κάνει η ασφαλιστική το όχημα δεν σε απασχολεί. Τώρα, αν υποπτευθουν μαιμουδιά και αρχίσουν να ψάχνουν και βρουν και αποδείξεις (αν όντως έχει παιχθεί, να είσαι σίγουρος ότι θα βρουν) αλλάζει το πράγμα
TsoliasGR
22/10/2018, 01:27
Όχι δεν παίζει το σενάριο αυτό. Άπαξ και πληρωθείς την αποζημίωση, η υπόθεση θεωρείται λήξαν. Το τι θα κάνει η ασφαλιστική το όχημα δεν σε απασχολεί. Τώρα, αν υποπτευθουν μαιμουδιά και αρχίσουν να ψάχνουν και βρουν και αποδείξεις (αν όντως έχει παιχθεί, να είσαι σίγουρος ότι θα βρουν) αλλάζει το πράγμα
Με κάλυψες γιατί το είχα απορία πραγματικά.Δεν έχω κάνει ποτε ασφάλεια κλοπής και να χάσω μηχανάκι, ενώ έχω χάσει όταν δεν είχα ασφάλεια κλοπης ένα παπί παλιά.Ποτέ δεν βρέθηκε βέβαια αυτό.
Με κάλυψες γιατί το είχα απορία πραγματικά.Δεν έχω κάνει ποτε ασφάλεια κλοπής και να χάσω μηχανάκι, ενώ έχω χάσει όταν δεν είχα ασφάλεια κλοπης ένα παπί παλιά.Ποτέ δεν βρέθηκε βέβαια αυτό.
Αν θυμάμαι καλά. (αυτό αφορά τις μηχανές) κάπου στα ψιλά γράμματα αναφέρει ότι αν στο τρίμηνο που μεσολαβεί για να πάρεις την αποζημίωση βρεθεί έστω και ένα πλαινό καπάκι και αποδείξουν ότι ανήκε στο μηχανάκι που σου έκλεψαν, δεν παίρνεις φράγκο....
Δεν έχω ιδία άποψη αλλά έχω ακουσει (sic :D ) ιστορίες όπου βρέθηκαν σκέτοι λαιμοί πλαισίων και δεν δόθηκαν αποζημιώσεις....
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι βέβαια από τότε
Δεν είχα ασφαλισμένα τα μηχανάκια που μου έκλεψαν το μακρινό πλέον 1992-93 :(
Η αποζημίωση είναι στις 45 ημέρες. Υπογραφεις μια συμφωνία - μεταβίβαση, πως αν βρεθεί πέραν των 45 ημερών, ανήκει στην ασφαλιστική. Παιρνεις την επιταγή σου και πας για άλλα. Μαζί σου χρειάζεται να έχεις το χαρτί της αστυνομίας πως η έκθεση ΈΧΕΙ σταλεί στον εισαγγελέα. Το ίδιο ακριβώς χαρτί χρειάζεσαι και για την εφορία ώστε να γίνει αναγκαστική διακοπή του οχήματος.
Σιγουρα 45 ημερες? τα συμβολαια αναφερουν τριμηνο.
DRAKONET
03/12/2018, 18:52
=======================================================
Και της αστυνομιας !
:)
Σιγουρα 45 ημερες? τα συμβολαια αναφερουν τριμηνο.
Στην ιντεραράπικαν που ειναι μεγάλη και σίγουρη ,προ τριετίας τουλάχιστον,τόσο ήταν.
Στην ιντεραράπικαν που ειναι μεγάλη και σίγουρη ,προ τριετίας τουλάχιστον,τόσο ήταν.
Στο δικό πάντως στην ιντεραμέρικαν 3 μήνες ήταν προ 3ετίας και 3 μήνες είναι κ το νέο συμβόλαιο
Billymuse
05/12/2018, 15:31
Στο δικό πάντως στην ιντεραμέρικαν 3 μήνες ήταν προ 3ετίας και 3 μήνες είναι κ το νέο συμβόλαιο
Μήπως κατάλαβες κάτι λάθος στο συμβόλαιο..; Εχω ιντεραμερικαν και στην ασφαλεία κλοπής ισχυει οτι ειπες και ο Τολης για τις 45 ημέρες.Αν δεν βρεθει η μηχανη σου δίνει τα λεφτα..αν βρεθεί μετα τις 45 ημέρες μέσα στο τριμηνο απο την τροχαία απλα σου λεει η ιντεραμερικαν να θελεις την μηχανη πισω οποτε αυτο σημαινει και επιστροφή του ποσου.