View Full Version : Mπροστινό λάστιχο και λοιπές ανασφάλειες.....
DoctoR_k6
22/02/2018, 10:52
Δε μπορούν να πουν κάτι τέτοιο προφανώς, αυτό δε σημαίνει όμως ότι τα τουριστικα λαστιχα τους είναι ενδεδειγμένα για το άθλιο ελληνικό οδόστρωμα. Δυστυχώς τα πειραματόζωα είμαστε εμείς.
Ο φίλος άνοιξε ενα θέμα που σαν τίτλο έχει την ανασφάλεια που νιώθει από το μπροστινό λάστιχο. Δεν πρέπει εγώ σαν Βασίλης να του προτείνω το καλύτερο δυνατό για να νιώσει ασφαλής? Πόσο μάλλον με δοκιμασμένες λύσεις ακόμη και σε μηχανάκια τύπου nc700 και versys? Δηλαδή επειδή οδηγάει bandit πρέπει να του πω να πάει να βάλει μια σκληρή μαλακια επειδή προφανώς θα είναι κουλός.?Δε συμφωνώ γιατί έχω δει πολλούς που βοηθηθηκαν από ένα κορυφαίο λάστιχο και ας ήταν κουλοί. Πάνω από όλα γλίτωσαν 5 τούμπες που θα είχαν φάει σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδίων. Οπότε καλό είναι να βάλει ένα κορυφαίο λάστιχο και ας μην πηγαίνει τάπα. Θα βοηθηθεί, κακό δε θα του κάνει σίγουρα!
Απ οτι καταλαβα η ανασφαλεια του οφειλεται αλλου κ οχι τοσο στο ελαστικο.
Προφανως μπορεις να του προτεινεις ο,τι νομιζεις εσυ καλυτερο.
Απλα οι γνωμες διιστανται στο ποιο ελαστικο θα ειναι καλυτερο με βαση την χρηση/την οδηγηση κ το μοτο του καθενος.
Για εμενα οποιο απο τα roadsmart iii ή t31 κ να βαλει θα ειναι μια χαρα αρκει να προσεχει τις πιεσεις του.
Προς sniper
Χαοτική διαφορά έχουν. Εκτός αυτού μέχρι να ζεσταθεί το τουριστικό σε κακό οδόστρωμα είναι τραγικό.
Ακομη και από κρύα υπάρχει μεγάλη διαφορά σε πάτημα. Στο ένα μηχανάκι μου φοράω rs10 και στο άλλο BT023.
Ε τότε μάλλον δεν το είχα πάρει χαμπαρι... γιατί καμία διαφορά δεν είδα σε δρομίσια (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ, μιλάμε για δρόμο πάντα) κρατήματα απο το Racetek K3 και το SportMax... Και δεν ειμαι και ιδιαίτερα φρονιμος στον δρόμο.
Ε τότε μάλλον δεν το είχα πάρει χαμπαρι... γιατί καμία διαφορά δεν είδα σε δρομίσια (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ, μιλάμε για δρόμο πάντα) κρατήματα απο το Racetek K3 και το SportMax... Και δεν ειμαι και ιδιαίτερα φρονιμος στον δρόμο.
Εννοείται δεν πήρες χαμπάρι γιατί το Κ3 ήταν άθλιο μιας και το είχα δοκιμάσει τοτε.Σκεψου το φόρεσα μετά από dunlop qualifier RR και ήταν απογοήτευση που υποτίθεται ήταν μια κατηγορία πάνω.Τα Κ1 Κ2 ήταν παραδόξως από άλλο πλανήτη, απορώ πως βγηκαν τέτοια πατάτα τα Κ3. Με αρκετά παιδιά το είχαμε συζητήσει τότε και όλοι έλεγαν το ίδιο.
Για δοκίμασε τα rs10. Αν σου άρεσαν τα Κ3 θα πάθεις πολιτισμικό σοκ σε δρομισια οδήγηση.
Εννοείται δεν πήρες χαμπάρι γιατί το Κ3 ήταν άθλιο μιας και το είχα δοκιμάσει τοτε.Σκεψου το φόρεσα μετά από dunlop qualifier RR και ήταν απογοήτευση που υποτίθεται ήταν μια κατηγορία πάνω.Τα Κ1 Κ2 ήταν παραδόξως από άλλο πλανήτη, απορώ πως βγηκαν τέτοια πατάτα τα Κ3. Με αρκετά παιδιά το είχαμε συζητήσει τότε και όλοι έλεγαν το ίδιο.
Για δοκίμασε τα rs10. Αν σου άρεσαν τα Κ3 θα πάθεις πολιτισμικό σοκ σε δρομισια οδήγηση.
Τι να σου πω, το Κ3 ήταν παράδειγμα, είχα Κ2, αρκετά ζευγάρια κιόλας... Μπορεί να μην είμαι αρκετά γρήγορος τότε, αλλά δεν τρόμαξα ποτέ. Ούτε έχω χάσει ποτέ μπροστινό, ποτέ όμως, το πίσω φεύγει για πλάκα με ότι λάστιχο και να είσαι. Μιλάμε για SS. Εβαλα τα sportmax γιατί η πίστα είναι πολυτέλεια τον τελευταίο καιρό, και ήθελα ένα σκληρό λάστιχο να μην το τρωω καθημερινά στην πόλη, και μια χαρά το έκανε. Γλυστράει φυσικά ατην αρχή μέχρι να ζεσταθεί. Το ίδιο κάνουν και οι γόμες όμως ;) Δεν γλυστράει το Sportmax αν του κατεβάσεις πιέσεις. Τεσπα, δεν είναι το συγκεκριμένο λάστιχο το θέμα μας.
Για την περίπτωση του bandit 650 του φίλου μας, μάλλον το βάρος της μηχανής σε συνδοιασμό με βραδυπορία θα σε κάνει να χάσεις είτε το μπροστά είτε το πίσω (εφόσον το λάστιχο είναι ζεστό και δεν κάνεις πράγματα που το μηχανάκι δεν φτιάχτηκε για να κάνει). Ειδικά με Diablo Rosso.
https://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/detail/pr138/
Πες μου σε παρακαλω σε ποια κατηγορια απο το recommendation της Bridgestone για αυτο το ελαστικο κολλαει το Bandit ή ας πουμε ο Diogen (Χωρις παρεξηγηση)?
Εκτος κ αν εχω καταλαβει οτι ειναι διαφορετικου στυλ οδηγος...
Για να βοηθήσω την επικοδομητική συζήτηση που εξελίσσεται θα προσθέσω πως μάλλον ανήκω στις εδώ κατηγορίες:
● Riders who mostly enjoy περιστασιακάsports riding
● Riders of sportouring motorcycles who want a combination of performance in the greek asphalt and long life
Εκανα εμβόλιμα τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Για να βοηθήσω την επικοδομητική συζήτηση που εξελίσσεται θα προσθέσω πως μάλλον ανήκω στις εδώ κατηγορίες:
● Riders who mostly enjoy περιστασιακάsports riding
● Riders of sportouring motorcycles who want a combination of performance in the greek asphalt and long life
Εκανα εμβόλιμα τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Αν δεν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις το long life έστω για μια αλλαγή (to regain confidence που λέμε και στο χωριό μου) δε νομίζω ότι έχει ουσιαστικό νόημα η κουβέντα.
Αν δεν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις το long life έστω για μια αλλαγή (to regain confidence που λέμε και στο χωριό μου) δε νομίζω ότι έχει ουσιαστικό νόημα η κουβέντα.
Βεβαίως και είμαι διατεθειμένος. Αρκεί το long life να μη γίνει a few months (έτσι το λένε και στο δικό μου χωριό....λες να είμαστε χωριανοί :lol: Ας γίνει έστω sorter life :rolleyes:
Πάντως μετά από 50.000χλμ ένα τσεκάρισμα στα λάδια του μπροστινού (ίσως και αλλαγή μς 15αρια) και μια καλή ρύθμιση της sag θα βελτίωνε ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του εμπρός ελαστικού.
Βεβαίως και είμαι διατεθειμένος. Αρκεί το long life να μη γίνει a few months (έτσι το λένε και στο δικό μου χωριό....λες να είμαστε χωριανοί :lol: Ας γίνει έστω sorter life :rolleyes:
Πάντως μετά από 50.000χλμ ένα τσεκάρισμα στα λάδια του μπροστινού (ίσως και αλλαγή μς 15αρια) και μια καλή ρύθμιση της sag θα βελτίωνε ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του εμπρός ελαστικού.
Το few months εξαρτάται από το πόσα χλμ κανείς το μήνα.Εγω από ένα τέτοιο λάστιχο με 10Κ χλμ θα ήμουν ευχαριστημένος.Οσο για το τελευταίο μέρος του ποστ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ...
*Spoiler*
Ολες αυτές οι παρεμβάσεις εκτός από το πραγματικό αποτέλεσμα προσφέρουν και ψυχολογικό δίνοντας στον οδηγό μια έξτρα αυτοπεποίθηση
RaGe_Raptor
22/02/2018, 22:29
Ολες αυτές οι παρεμβάσεις εκτός από το πραγματικό αποτέλεσμα προσφέρουν και ψυχολογικό δίνοντας στον οδηγό μια έξτρα αυτοπεποίθηση
Μη σου πω ότι το ψυχολογικό είναι το κυριότερο στην πλειονότητα των περιπτώσεων... Placebo effect το λέμε στο χωριό μ' :D
Με το "ληστή" κάνουμε παρέα περίπου 6-7 μήνες το χρόνο (το χειμώνα και στις βροχερές μέρες αναπαύεται στο γκαράζ) Στο διάστημα που κυκλοφορεί κάνει περίπου 10.000χλμ. Οπότε ότι πρόσφυση χρειαζόμαστε είναι κυρίως από Απρίλη ως τέλη Οχτώβρη. Νομίζω πως η δοκιμή μιας πιο μαλακής γόμας θα ήταν απαραίτητη. Εκτός πάλι κι αν η μαλακότερη γόμα στον καλοκαιρινό καύσωνα λιώνει, παρουσιάζοντας πάλι φαινόμενα αποσταθεροποίησης κρατήματος. Εσείς τι λέτε;
Με το "ληστή" κάνουμε παρέα περίπου 6-7 μήνες το χρόνο (το χειμώνα και στις βροχερές μέρες αναπαύεται στο γκαράζ) Στο διάστημα που κυκλοφορεί κάνει περίπου 10.000χλμ. Οπότε ότι πρόσφυση χρειαζόμαστε είναι κυρίως από Απρίλη ως τέλη Οχτώβρη. Νομίζω πως η δοκιμή μιας πιο μαλακής γόμας θα ήταν απαραίτητη. Εκτός πάλι κι αν η μαλακότερη γόμα στον καλοκαιρινό καύσωνα λιώνει, παρουσιάζοντας πάλι φαινόμενα αποσταθεροποίησης κρατήματος. Εσείς τι λέτε;
Σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού φθείρουν περισσότερο όλα τα λάστιχα.Προβλημα προσφυσης θα έχεις μόνο αν το λάστιχο έχει λιώσει και δε σου έχει απομείνει αρκετή γόμα ,ομως το Bandit ειναι ήπιο και δεν τρώει πολύ λάστιχο οπότε πιστευω θα σε καλύψει ένα μαλακότερο.Αν το φας στα 8-10.000 εννοείται δεν αλλάζεις σετ καθως το μπροστα αντέχει σίγουρα αλλες 5-6.000km.
Ήμαρτον απλά βάλε ένα απ όλα που πρότειναν όλοι..Δε θες το ενα μα θες το αλλο...Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο..εε δεν...έτσι λεμε μεις στο χωριό μου..βάλε ένα hypersport λαστιχο και τέλος..Δηλαδή αν σου βγάλουν 10000 με 12000 χλμ τι θα γίνει??μετα θα αλλαξεις λαστιχα παλι και τελος..ναι θέλω το καλο το λάστιχο που να πιάνει μπαμ με το που βγω απ το γκαραζ και να ναι καλό και να εμπνέει εμπιστοσύνη και να χει γρήγορη κορώνα αλλά να βγάλει και 20000χλμ...:bawl:...Και ναι αν δεν έχεις κάνει σέρβις ποτέ στις αναρτήσεις σου και δεν έχεις ρυθμίσει σαγκ έχεις θέμα..εεε μα..σα τις γκόμενες,νισάφι πια..8 σελίδες και κάθε τρεις σελίδες είναι ένα ριπιτ των προηγούμενων..να λιώσει λέει η γόμα και να χάσει πρόσφυση θα το δει συμφορουμιτης(ονόματα δε λέμε υποληψεις δε θίγουμε) που έχει 2-3 track day και ένα σωρό χλμ απο βόλτες στα λάστιχα και στην τελευταία βόλτα τον ψάχναμε μπροστά.:rolleyes: ..είχα τα bt16 pro έκανα 11000χλμ και ακόμα κραταγανε..Όχι δεν πάω κύρια στο δρόμο πάω όσο μπορώ βάλε ένα s21 ένα bt16 pro ένα κάτι σε αυτό το range και τέλος..
Εκτός
.αν είσαι εδώ απλά για το τρολινγκ του θέματος...ιν δατ κεις...γκο φορ ιτ..:D
Ήμαρτον απλά βάλε ένα απ όλα που πρότειναν όλοι..Δε θες το ενα μα θες το αλλο...Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο..εε δεν...έτσι λεμε μεις στο χωριό μου..βάλε ένα hypersport λαστιχο και τέλος..Δηλαδή αν σου βγάλουν 10000 με 12000 χλμ τι θα γίνει??μετα θα αλλαξεις λαστιχα παλι και τελος..ναι θέλω το καλο το λάστιχο που να πιάνει μπαμ με το που βγω απ το γκαραζ και να ναι καλό και να εμπνέει εμπιστοσύνη και να χει γρήγορη κορώνα αλλά να βγάλει και 20000χλμ...:bawl:...Και ναι αν δεν έχεις κάνει σέρβις ποτέ στις αναρτήσεις σου και δεν έχεις ρυθμίσει σαγκ έχεις θέμα..εεε μα..σα τις γκόμενες,νισάφι πια..8 σελίδες και κάθε τρεις σελίδες είναι ένα ριπιτ των προηγούμενων..να λιώσει λέει η γόμα και να χάσει πρόσφυση θα το δει συμφορουμιτης(ονόματα δε λέμε υποληψεις δε θίγουμε) που έχει 2-3 track day και ένα σωρό χλμ απο βόλτες στα λάστιχα και στην τελευταία βόλτα τον ψάχναμε μπροστά.:rolleyes: ..είχα τα bt16 pro έκανα 11000χλμ και ακόμα κραταγανε..Όχι δεν πάω κύρια στο δρόμο πάω όσο μπορώ βάλε ένα s21 ένα bt16 pro ένα κάτι σε αυτό το range και τέλος..
Εκτός
.αν είσαι εδώ απλά για το τρολινγκ του θέματος...ιν δατ κεις...γκο φορ ιτ..:D
Αγαπητέ δεν έχω καμμία απολύτως όρεξη να τρολλάρω πουθενά και κανέναν. Ομως έχεις το λόγο μου πως όταν και γω γίνω κάποτε παγκόσμιος πρωταθλητής σαν εσένα, θα αντιμετωπίζω με λιγότερη έπαρση τους λιγότερο ικανούς και ανησυχούντες δίτροχους.
Χαχαχαχαχα καλό καλό...δε θα ασχολήθω καν..Δεν είπα πουθενά ότι είμαι παγκόσμιος ούτε καν κοντά αλλά μιλάμε έχεις 8 σελίδες για να βάλεις λάστιχα με την ελπίδα ότι θα σε κάνουν να οδηγάς καλύτερα....γουεελλ γκουντ λακ γουιθ δατ..:wave2:
Όσο για το θέμα έπαρσης...δε με ξέρεις...κράτα τέτοια σχόλια για τον εαυτό σου..Καλά χλμ:beer:
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γράφουμε με τρόπο που δημιουργεί τέτοιου είδους διαφωνίες.
Αν προσέχουμε* λίγο τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε αυτό που θέλουμε να πούμε, δεν θα δημιουργούνταν τέτοιου είδους παρεξηγήσεις.
*εμού συμπεριλαμβανομένου
αν δε ξυνεις καπακι καμπανας με 160 στις στροφες του μπραλου και εισαι γενικα νορμαλ οδηγος ειτε με εμφαση στην επαρχιακες στροφες ειτε οχι, προτεινω να βαλεις hypersport.
το michelin pilot power 3, ζευγαρι 250$ με 180 πισω (4 ζευγαρια εχω αλλαξει σε 600αρι ςς) η το bridgestone s21, 270$ με 180 πισω θα σε καλυψουν.
μπορεις να παιζεις σε στροφες μεχρι ενα σημειο, και σε προειδοπειουνε οταν φτανουν στα ορια. αν προσεχεις και οταν βγαινεις εθνικη, δηλ πας με 140-50 θα βγαλουν αρκετα χλμ.
το michelin εβγαζε 10-11κ σε μενα μεχρι να τελειωνει η χαραξη στην μεση.
Προς ο teos: Βεβαίως δε σε ξέρω, αλλά έτσι όπως θεωρείς ότι βοηθάς κάποιον στις απορίες-ανησυχίες του, δεν έχω ανάγκη να σε μάθω από κοντά. Μου αρκεί το "άγεσθαι και φέρεσθαι" του ανδρός δια του γραπτού του λόγου. Παρ' όλα αυτά, καλά χιλιόμετρα και σε σένα! :a15:
Προς daz :a013: Αν μη τι άλλο αντιλαμβάνεσαι άμεσα το γραπτό λόγο.
Προς noodles Να ξύνω καπάκια;;; ούτε το σβέρκο μου δεν μπορώ να ξύσω :lol: Τα mishelin μου τα πρότεινε κι ο εδώ γνωστός λαστιχάς, το μόνο ενδοιασμό που έχω είναι, ότι ο καλοκαιρινός ήλιος (καθώς λένε οι χρήστες, κι αν αληθεύει) το σκληραίνει γρήγορα και το κάνει ξύλινο σε αίσθηση μετά από 4-5.000 χλμ. Είναι ιδανικότερο (καθώς λένε) για πιο συννεφιασμένες και βροχερές μέρες των βόρειων χωρών.
Προς όλους τους γράφοντες σε αυτό το θρεντ, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και συγνώμη αν ενόχλησα κάποιους με τη φλυαρία (έστω ασχετοσύνη) μου. Καλές και ασφαλείς διαδρομές πάντα να'χετε :beer:
rainmike
25/02/2018, 21:42
Βασικά μην ακούς κανέναν βροχολάστιχα να βάλεις ποτέ δε ξες πότε θα σε πιάσει η ξαφνική μπόρα:D
DoctoR_k6
26/02/2018, 10:00
αν δε ξυνεις καπακι καμπανας με 160 στις στροφες του μπραλου και εισαι γενικα νορμαλ οδηγος ειτε με εμφαση στην επαρχιακες στροφες ειτε οχι, προτεινω να βαλεις hypersport.
το michelin pilot power 3, ζευγαρι 250$ με 180 πισω (4 ζευγαρια εχω αλλαξει σε 600αρι ςς) η το bridgestone s21, 270$ με 180 πισω θα σε καλυψουν.
μπορεις να παιζεις σε στροφες μεχρι ενα σημειο, και σε προειδοπειουνε οταν φτανουν στα ορια. αν προσεχεις και οταν βγαινεις εθνικη, δηλ πας με 140-50 θα βγαλουν αρκετα χλμ.
το michelin εβγαζε 10-11κ σε μενα μεχρι να τελειωνει η χαραξη στην μεση.
Το Bandit φοραει 160αρι πισω...
Diogen οταν βαλεις λαστιχα πες μας να μαθουμε τελικα τι εβαλες.
Bεβαίως δόκτωρ και θα σας πω. Τόσες σελίδες ξοδεύτηκαν για πάρτη μου και για τα λάστιχά μου. :a013:
Για να δείτε την περιρρέουσα γκαντεμιά μου.....η αλλαγή ελαστικών συμπίπτει χιλιομετρικά με αλλαγή λαδιών, φίλτρων (όλα), μπουζί, παραφλού, υγρά συμπλέκτη, και πιθανόν ρύθμιση βαλβίδων και sag! (50.000χλμ γαρ....):facepalm::a21::whistle:
DoctoR_k6
27/02/2018, 15:59
Bεβαίως δόκτωρ και θα σας πω. Τόσες σελίδες ξοδεύτηκαν για πάρτη μου και για τα λάστιχά μου. :a013:
Για να δείτε την περιρρέουσα γκαντεμιά μου.....η αλλαγή ελαστικών συμπίπτει χιλιομετρικά με αλλαγή λαδιών, φίλτρων (όλα), μπουζί, παραφλού, υγρά συμπλέκτη, και πιθανόν ρύθμιση βαλβίδων και sag! (50.000χλμ γαρ....):facepalm::a21::whistle:
Κ αλλη επιλογη πλεον...http://moto.michelin.com/DC/en/tyres/products/road-5.html
Τα κανει ολα κ συμφερει...
Κ αλλη επιλογη πλεον...http://moto.michelin.com/DC/en/tyres/products/road-5.html
Τα κανει ολα κ συμφερει...
Ωπααα!! :eyepop: Αυτά δεν τα είχα δει....:look: Χμμμμ.....πολύ ενδιαφέρον! Σε φάση κλήσης 20-40 μοιρών έχουν πολύ βαθιά αυλάκια (σαν άρβυλα ορειβασίας) Αλλά στην κορώνα και ειδικά στα τελειώματα σλικαδούρες! Γενικώς σαν σχεδίαση δείχνουν πολύ φρεσκαδούρα!Βουρ στον λαστιχά για πληροφορίες και προσφορές ;) Ευχαριστώ δώκτοR για την πληροφορία :beer:
Ωπααα!! :eyepop: Αυτά δεν τα είχα δει....:look: Χμμμμ.....πολύ ενδιαφέρον! Σε φάση κλήσης 20-40 μοιρών έχουν πολύ βαθιά αυλάκια (σαν άρβυλα ορειβασίας) Αλλά στην κορώνα και ειδικά στα τελειώματα σλικαδούρες! Γενικώς σαν σχεδίαση δείχνουν πολύ φρεσκαδούρα!Βουρ στον λαστιχά για πληροφορίες και προσφορές ;) Ευχαριστώ δώκτοR για την πληροφορία :beer:
Άντε και σχεδιαστής χάραξης ελαστικών σου εύχομαι!!!
Ρε φίλε σοβαρά δλδ τώρα;
Κυκλοφορούμε με λάστιχα με αστεία χάραξη για βροχή για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα (ακόμα κι όταν ηταν ταλαιπωρημένα από TDs) και τώρα ψάχνουμε το βροχολάστιχο μηχανής λες και μένουμε στη Μαλαισία;
Σε φάση κλήσης 20-40 μοιρών
Σε φάση κλήσης 20-40 μοιρών, μιλάμε για μερικές χιλιάδες άτομα. Ακόμα κι αν δεν εμφανιστούν όλοι, θα χρειαστείς πολύ διαθέσιμο χώρο.
Ρε φίλε σοβαρά δλδ τώρα;
Κυκλοφορούμε με λάστιχα με αστεία χάραξη για βροχή για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα (ακόμα κι όταν ηταν ταλαιπωρημένα από TDs) και τώρα ψάχνουμε το βροχολάστιχο μηχανής λες και μένουμε στη Μαλαισία;
Δε νομίζω ότι τον ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα της χάραξης, αλλά πόσο όμορφη δείχνει.
Σε φάση κλήσης 20-40 μοιρών, μιλάμε για μερικές χιλιάδες άτομα. Ακόμα κι αν δεν εμφανιστούν όλοι, θα χρειαστείς πολύ διαθέσιμο χώρο.
....
:bawl::moutza::roflmao::roflmao::roflmao:
Δε νομίζω ότι τον ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα της χάραξης, αλλά πόσο όμορφη δείχνει.
Καλλιστεία ελαστικών
Μις Ελέν 2018
:bawl::moutza::roflmao::roflmao::roflmao:
Είσαι θεουλης ρε μλκ πλιτσερ:bawl::bawl:
Ρε φίλε σοβαρά δλδ τώρα;
Δε με νοιάζει αν είναι Το βροχολάστιχο. Οταν βρέχει δεν βγαίνω να καβαλήσω ούτε με δικαστικό κλητήρα. :sick: Σχολίασα απλά το περίεργο της χάραξης, με πολύ βαθιά αυλάκια και μεγάλες αχάρακτες επιφάνειες. Για τους τουριστάδες (κι όχι μόνο) βροχοβόρειους λαούς είναι σούπερ. Εμένα με ενδιαφέρει βασικά η εμπιστοσύνη στο στεγνό, στροφές και φρένα. Κι αν εκεί τα πάνε καλά, τότε γιατί όχι; Θα τα φορέσω. Χιλιόμετρα θα βγάλουν σίγουρα γύρω στα 12-15χιλ. Μια χαρά!
Υ.Γ: Ακόμα αδυνατώ να αντιληφθώ το χιούμορ(;;)κάποιων εδώ μέσα.....Ειλικρινά μου είναι πρωτοφανές :confused:
devil's animal
28/02/2018, 19:54
Οταν βρέχει δεν βγαίνω να καβαλήσω ούτε με δικαστικό κλητήρα. :sick:
μαστορα, θα ηταν καλυτερα να σταματουσες να καβαλας...παρατα το το "αθλημα"...
θα ηταν καλυτερα και για εσενα και για τους υπολοιπους που θα σε βρουν στον δρομο τους...
και στο λεω πολυ φιλικα, με καμια διαθεση αντιπαραθεσης...
:wave2:
μαστορα, θα ηταν καλυτερα να σταματουσες να καβαλας...παρατα το το "αθλημα"...
θα ηταν καλυτερα και για εσενα και για τους υπολοιπους που θα σε βρουν στον δρομο τους...
και στο λεω πολυ φιλικα, με καμια διαθεση αντιπαραθεσης...
:wave2:
Ρε μλκ Στάυρο..
Και εσένα όποιος σε βλέπει τα ίδια θέλει να σου πει! Ο Διογένης πάει ψάχνοντας και εσύ με την ταυτότητα στο στόμα! :D
Όσο για τη βροχή, μπορεί να έμαθες πατινάζ στη Θηβών, αλλά πες μας και πως αισθάνθηκες και την πρώτη φορά που βγήκες στους βρεγμένους δρόμους της συμπρωτεύουσας!
Βάλε τώρα στο τιμόνι κάποιον που δεν έχει την ίδια εμπειρία και κατηγόρησέ τον που θέλει να αφήνει τη μηχανή στο γκαράζ όταν βρέχει.
Υ.Γ: Ακόμα αδυνατώ να αντιληφθώ το χιούμορ(;;)κάποιων εδώ μέσα.....Ειλικρινά μου είναι πρωτοφανές :confused:
Εγώ ακόμα το παλεύω αλλά τους έχω μάθει τώρα πια!
Ο blitzer είναι το blanco του φορουμ. Έγραψες κλήση αντί για κλίση και δεν άντεξε! :lol:
devil's animal
28/02/2018, 20:35
Ρε μλκ Στάυρο..
Και εσένα όποιος σε βλέπει τα ίδια θέλει να σου πει! Ο Διογένης πάει ψάχνοντας και εσύ με την ταυτότητα στο στόμα! :D
δεν θα αντιπαρατεθω με κανεναν, οτι και να μου πει...ο καθενας εχει την αποψη του σ'αυτη την ζωη...
αλλωστε το εγραψα και εγω ξεκαθαρα...η αποψη μου (που μπορει να εχει την βαρυτητα μιας τριχας) ειναι αυτη και δεν εχει σκοπο να θιξει καποιον, ουτε να προκαλεσει αντιπαραθεση...
Όσο για τη βροχή, μπορεί να έμαθες πατινάζ στη Θηβών, αλλά πες μας και πως αισθάνθηκες και την πρώτη φορά που βγήκες στους βρεγμένους δρόμους της συμπρωτεύουσας!
εγω χαιρομαι οταν το μηχανακι μου παιρνει 50 αλογα στην ροδα απο το πουθενα...αλλοι, παλι, δεν το βλεπουν ετσι...:lol:
Βάλε τώρα στο τιμόνι κάποιον που δεν έχει την ίδια εμπειρία και κατηγόρησέ τον που θέλει να αφήνει τη μηχανή στο γκαράζ όταν βρέχει.
παιζει να εχει και πιο πολλη εμπειρια απο εμενα...(συμφωνα με τα λεγομενα του παντα)...
αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο..δεν ειναι η εμπειρια δλδ ή η κουλαμαρα ή το κατα ποσο καποιος ειναι πιλοτος...
το θεμα ειναι ο φοβος! και ο φοβος, ετσι (ξαναλεω) οπως το βλεπω εγω ειναι κακος συμβουλος...μπορει και ο χειροτερος οταν οδηγας...
και αν καποιος προσπαθει με ενα thread στο moto.gr να ξορκισει αυτον τον φοβο αναφεροντας λαστιχα, μοιρες κλισης, βρεγμενους δρομους κλπ μου φαινεται οτι καλυτερο θα ηταν να μην μπαινει καν στην διαδικασια...
τεσπα θα μπορουσα να γραψω απλα: "οποιος φοβαται, πεφτει και κοιμαται"... αλλα το υπεραναλυσα...:rolleyes:
Δεν προσπαθεί να ξεπεράσει τον φόβο του με ένα θρεντ στο μοτό.
Εδώ ψάχνει τον τρόπο που θα το κάνει ή το μέσο που θα του δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.
εγω χαιρομαι οταν το μηχανακι μου παιρνει 50 αλογα στην ροδα απο το πουθενα...αλλοι, παλι, δεν το βλεπουν ετσι...
:lol:
rainmike
28/02/2018, 21:27
Αμάν ρε ,μπορεί να θέλει απλά να μιλήσει ο άνθρωπος,μπορεί να διψάει απλά για επικοινωνία όπως όλες οι μοναχικές ψυχές
Είναι και αυτά τα ροζ τηλέφωνα ρε πούτη μου φαρμάκι σκέτο.:D
Δεν προσπαθεί να ξεπεράσει τον φόβο του με ένα θρεντ στο μοτό.
Εδώ ψάχνει τον τρόπο που θα το κάνει ή το μέσο που θα του δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.
:lol:
Σαν να με ξέρεις από χρόνια βρε συ daz:blush: Δεν συμπληρώνω ούτε λέξη! (Περί "κλήση" - "κλίση".....όντως εννοούσα το δεύτερο. Σπάνια κάνω ορθογραφικά λάθη, αλλά αυτό μου ξέφυγε από απροσεξία):(
Αγαπητέ rainmike είσαι εντελώς εκτός. Μα καμμία απολύτως σχέση με αυτά που είπες σχετικά με μένα......καμμία απολύτως!
παιζει να εχει και πιο πολλη εμπειρια απο εμενα...(συμφωνα με τα λεγομενα του παντα)...
αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο..δεν ειναι η εμπειρια δλδ ή η κουλαμαρα ή το κατα ποσο καποιος ειναι πιλοτος...
το θεμα ειναι ο φοβος! και ο φοβος, ετσι (ξαναλεω) οπως το βλεπω εγω ειναι κακος συμβουλος...μπορει και ο χειροτερος οταν οδηγας...
και αν καποιος προσπαθει με ενα thread στο moto.gr να ξορκισει αυτον τον φοβο αναφεροντας λαστιχα, μοιρες κλισης, βρεγμενους δρομους κλπ μου φαινεται οτι καλυτερο θα ηταν να μην μπαινει καν στην διαδικασια...
τεσπα θα μπορουσα να γραψω απλα: "οποιος φοβαται, πεφτει και κοιμαται"... αλλα το υπεραναλυσα...:rolleyes:
Οταν αγαπητέ devil's animalέχεις διανύσει (βάση στατιστικής) πάνω από το μισό του χρόνου ζωής σου, κι όταν το οικονομικό γίγνεσθαι για τα μεσαία στρώματα έχει ζορίσει κατά πολύ λόγο "πατριωτικών κυβερνήσεων", κι όταν έχεις 2 παιδιά που σπουδάζουν και πρέπει να τα στηρίξεις......εεε όσο να'ναι κάποιες σχετικές φοβίες αρχίζουν να υπάρχουν στον ορίζοντα.....Μακάρι να μην χρειαστείς ποτέ να νιώσεις όπως εγώ, αν ποτέ και όταν....Και δεν είμαι τόσο κουλός όσο νομίζεις ή όσο φαίνεται πως είμαι.
Έλα τώρα.....να το ξαναβάλω το ποστ που έβγαλα;
Όποιος έχει να προσφέρει κατι στη συζήτηση μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα.
Σταματήστε να κάνετε όλα τα θρεντ πεδίο μάχης ή πλάκας.
Όταν δε συμφωνούμε με κάτι δεν χρειάζεται να το υποτιμούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!
rainmike
28/02/2018, 22:37
Καλώς σας βρήκα σύντροχοι. Καινούργιος γαρ εν τω οίκω τούτο.
Αυτό που με τρώει τον τελευταίο καιρό (παρ' όλο που καβαλάω πολλά χρόνια μηχανάκια) είναι η ανασφάλεια που νιώθω με το μπροστινό λάστιχο. Για να γίνω πιο σαφής: Εχω το φόβο (γιατί περί φόβου πρόκειται) ότι στο οριακό πλάγιασμα θα με προδώσει. Χωρίς να έχουν επαληθευτεί οι φοβίες μου βέβαια, αλλά συνεχίζω να κλάνω μαλλί όταν πλαγιάζω γρήγορα. Για την ιστορία, φοράω dιablo rosso II σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά......Το πίσω που μου έχει ξεκολλήσει 1-2 φορές το φοβάμαι πολύ λιγότερο. Το μπροστινό που δεν μου έφυγε ποτέ.... το τρέμω!!:sick:
Εχω αποφασίσει να αλλάξω λάστιχα με πιο μαλακιά γόμα, αν και κρατάνε ακόμα, αλλά θα μου φύγει η ιδέα; :sad:
Αυτό το έπαθα λόγο ηλικίας;; (50+) Πως μπορεί να μου φύγει αυτή η έμμονη ιδέα; Ειδικά όταν δω ξαφνικά νερά, ή με βρει βροχή στο δρόμο, τότε πάω πιο αργά κι από ποδήλατο! Υπάρχει λεβέντες μου γιατρειά ή να πουλήσω το μηχανάκι να ησυχάσω; :confused:
Αυτό εγραψες στο πρώτο σου post,μετά απο 10 σελίδες απαντήσεις κατέληξες κάπου?
Αυτό εγραψες στο πρώτο σου post,μετά απο 10 σελίδες απαντήσεις κατέληξες κάπου?
Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί ρε συ?
rainmike
01/03/2018, 05:58
Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί ρε συ?
Ρε συ δε με ενοχεί τίποτα απλά το λέω για δούμε αν βοηθήθηκε όντως, αν εβγαλε κάποιο συμπέρασμα.
Γιατί έχει πέσει αρκετό σπαμ και απο μένα δεν αντιλέω και συγνώμη γιαυτο αλλά αν συνεχισω να διαβάζω αλλες
10 σελίδες για λάστιχα και χαράξεις και γομώσεις θα τις κόψω ,να πουμε και κάτι άλλο ρε αδερφέ.Φίλε Διογένη το spam
ανάμεσα στα κανονικά σχόλια (επι του θέματος) είναι το αλατοπίπερο του forum:beer:
Να μην είναι τοσο παρεξηγιαρης
Κατα τα λοιπά,όλα είναι στο μυαλό!Ας αλλάξει ένα σετ λάστιχα, ιδανικά κάποιο μαλακό σπορ να του δώσει ωραία αίσθηση ας σεταρει λιγάκι και τις αναρτήσεις κι ας βγει σε κάνα βουνό να "παίξει" λίγο.
Το Bandit δεν είναι μηχανακι για ζορισμα , θα φανερώσει πολύ γρήγορα τις αδυναμίες του αλλά είναι ένα μηχανάκι "ρυθμου" σε στροφιλικι (το είχα και ξέρω)
Αυτά! Ελπίζω να μη χαρακτηριστω κι εγώ ξυπνιτζης
Α,btw,εγώ του φόραγα M5 Metzeller τα οποία ήταν πολύ καλά αλλά τώρα ίσως έχουν βγει και καλύτερα
Επειδη το ειχα και εγω...μπορω να πω οτι τα κανει ολα και συμφαιρει...
Πλαγιαζει πολυ καλα για την κατηγορια και ''βρισκει'' και το σταν!
Προσωπικα ειχα καταβολευτει με τα dunlop roadsmart 2...
Απλα ο ανθρωπος, θελει λιγο εξοικειωση λογω μεγαλης αποχης...
Αυτο ειναι ολο!
:beer:
Δε με νοιάζει αν είναι Το βροχολάστιχο. Οταν βρέχει δεν βγαίνω να καβαλήσω ούτε με δικαστικό κλητήρα. :sick: Σχολίασα απλά το περίεργο της χάραξης, με πολύ βαθιά αυλάκια και μεγάλες αχάρακτες επιφάνειες. Για τους τουριστάδες (κι όχι μόνο) βροχοβόρειους λαούς είναι σούπερ. Εμένα με ενδιαφέρει βασικά η εμπιστοσύνη στο στεγνό, στροφές και φρένα. Κι αν εκεί τα πάνε καλά, τότε γιατί όχι; Θα τα φορέσω. Χιλιόμετρα θα βγάλουν σίγουρα γύρω στα 12-15χιλ. Μια χαρά!
Τότε άσε τι χαράξεις. Γόμες και κουβέρτες πριν ξεκινήσεις κι όλα καλά. Απλά μην πας αργά και τα κρυώσεις.
Diogen θα πρέπει να διαλέξεις έναν απο τους τρείς δρόμους:
1) Παίρνεις ROAD-TRACK λάστιχο και σου βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα αλλά θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου στην οδήγηση.
2) Παίρνεις Sport Touring λάστιχο και θα σου βγάλει πολλά χιλιόμετρα αλλά χωρίς να μπορείς να πιέσεις σε υπερβολικά επίπεδα (για δρόμο)
3) Παίρνεις ενα HyperSport που είναι μια μέση λύση μεταξύ των 2 προηγούμενων.
Επειδή είμαι Dunlopάκιας προσωπικά θα σου προτεινα 1) D212 GP Racer 2) Roadsmart 3 3) Sportsmart2 MAX. Εσύ μπορεις να προσαρμόσεις τις επιλογές αυτές σε οποια εταιρεία σου αρέσει.
Η τελική απόφαση είναι καθαρά δική σου και θα πρέπει να ζυγίσεις αν ειναι πιο βαριά η ανασφάλεια ή η τσέπη σου.
Τότε άσε τι χαράξεις. Γόμες και κουβέρτες πριν ξεκινήσεις κι όλα καλά. Απλά μην πας αργά και τα κρυώσεις.
Το βράδυ να μην ξεσκεπάζεται πες του ανθρώπου.
Diogen θα πρέπει να διαλέξεις έναν απο τους τρείς δρόμους:
1) Παίρνεις ROAD-TRACK λάστιχο και σου βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα αλλά θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου στην οδήγηση.
2) Παίρνεις Sport Touring λάστιχο και θα σου βγάλει πολλά χιλιόμετρα αλλά χωρίς να μπορείς να πιέσεις σε υπερβολικά επίπεδα (για δρόμο)
3) Παίρνεις ενα HyperSport που είναι μια μέση λύση μεταξύ των 2 προηγούμενων.
Επειδή είμαι Dunlopάκιας προσωπικά θα σου προτεινα 1) D212 GP Racer 2) Roadsmart 3 3) Sportsmart2 MAX. Εσύ μπορεις να προσαρμόσεις τις επιλογές αυτές σε οποια εταιρεία σου αρέσει.
Η τελική απόφαση είναι καθαρά δική σου και θα πρέπει να ζυγίσεις αν ειναι πιο βαριά η ανασφάλεια ή η τσέπη σου.
ΟΚ, πες του και τι πιέσεις να βάζει για να μην γλυστράει ακόμα και με ζεστό λάστιχο, κι όταν συνέλθει απο το σοκ θα μας πει τη γνώμη του.
Για να γλυστρήσει με bandit και D212 ζεστά θα πρέπει να στριψει σε φουρκέτα με 160 χιλιομετρα την ωρα, με κλιση 89μοιρες και να πατήσει σκατά απο αγελάδα αναμειγμένα με λάδι 10w40. Ολα αυτά προσπερνώντας τον Ροσσι απο την εξωτερική
Για να γλυστρήσει με bandit και D212 ζεστά θα πρέπει να στριψει σε φουρκέτα με 160 χιλιομετρα την ωρα, με κλιση 89μοιρες και να πατήσει σκατά απο αγελάδα αναμειγμένα με λάδι 10w40. Ολα αυτά προσπερνώντας τον Ροσσι απο την εξωτερική
Για τα Roadsmart μιλάω. Σιγά μην βάλει GP Racer στο πλοίο.
Edit : Θα βάλει τίποτα 36-42 και θα γελάμε.
DoctoR_k6
01/03/2018, 12:46
Για τα Roadsmart μιλάω. Σιγά μην βάλει GP Racer στο πλοίο.
Edit : Θα βάλει τίποτα 36-42 και θα γελάμε.
Εγω παλι πιστευω οτι (κ με ζεστο) το λαστιχο Κ ας ειναι το Roadsmart δεν θα γλιστρησει.
Αν ηταν τετοιος οδηγος (τοσο γρηγορος) θα ειχε ηδη αλλαξει χρονια τωρα λαστιχα σε καλυτερα που θα του επετρεπαν να αποφυγει τα χαζογλιστρηματα σε συνθηκες πιεσης.
Ενταξει δεν εχουμε παντου καλη ασφαλτο αλλα οχι οτι πρεπει να φορας κ trackday-ελαστικα για να πας κ μια γρηγορη βολτα.
Εδω στριβαμε με κατι BT-14 πριν κατι χρονια που μπροστα τους τα roadsmart φανταζουν γομες.
....
Εδω στριβαμε με κατι BT-14 πριν κατι χρονια που μπροστα τους τα roadsmart φανταζουν γομες.
Mη συνεχίζεις, θα πάω και στο διπλανό χωριό. :D
DoctoR_k6
01/03/2018, 12:59
Mη συνεχίζεις, θα πάω και στο διπλανό χωριό. :D
:D :lol:
Τροπος του λεγειν...ρε ανθρωπε!!
Αφου καταλαβαινεις τι λεμε!!
:D :lol:
Τροπος του λεγειν...ρε ανθρωπε!!
Αφου καταλαβαινεις τι λεμε!!
Eγώ ναι, ο Διογένης δεν ξέρω. Αν κι εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει φόβος να χάσω το μπροστινό, όταν δεν το έχω χάσει ποτέ.
DoctoR_k6
01/03/2018, 13:13
Eγώ ναι, ο Διογένης δεν ξέρω. Αν κι εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει φόβος να χάσω το μπροστινό, όταν δεν το έχω χάσει ποτέ.
Στο οριακο (του) πλαγιασμα μηπως και...
Τωρα αν δεν ξερεις πως οδηγει ο αλλος κ αλλες λοιπες λεπτομερειες η κουβεντα κατανταει...κουραστικη.
Γι αυτο λεμε βαλε ενα sport touring κ καλα χλμ!!
Στο οριακο (του) πλαγιασμα μηπως και...
Τωρα αν δεν ξερεις πως οδηγει ο αλλος κ αλλες λοιπες λεπτομερειες η κουβεντα κατανταει...κουραστικη.
Γι αυτο λεμε βαλε ενα sport touring κ καλα χλμ!!
Τώρα, και μεταξύ μας δλδ - μην μας ακούσει κανένας, έχεις δει bandit να μην έχει Chicken strip στο μπροστά (Κρατώ μια επιφύλλαξη για το bandit του Pap); (Και γιατί να μην έχει; Αν δεν κάθεται σαν γκέκας, στρίβει εντυπωσιακά χωρίς καν να τερματίσει το λάστιχο).
Τέσπα, ναι.
DoctoR_k6
01/03/2018, 13:24
Τώρα, και μεταξύ μας δλδ - μην μας ακούσει κανένας, έχεις δει bandit να μην έχει Chicken strip στο μπροστά (Κρατώ μια επιφύλλαξη για το bandit του Pap); (Και γιατί να μην έχει; Αν δεν κάθεται σαν γκέκας, στρίβει εντυπωσιακά χωρίς καν να τερματίσει το λάστιχο).
Τέσπα, ναι.
Σιγουρα ξερω καποιον...αλλα ειναι στις εξαιρεσεις.
393526
End of discussion (Ξεφυγαμε).
RaGe_Raptor
01/03/2018, 14:06
393526
Πως γίνεται να είναι ακόμα υπερμούναρος, 13 χρόνια μετά... :heartpound:
Διογέν', αυτό που σου' χα γραψει:φρέσκα, στρόγγυλα και μαύρα. :winka:
Άλλος Μπάκλης... :tooth:
DoctoR_k6
01/03/2018, 14:12
Διογέν', αυτό που σου' χα γραψει:φρέσκα, στρόγγυλα και μαύρα. :winka:
Ετσι το βλεπω κ γω ακομα...κ δεν λεω να το πουλησω παρα το ασφυκτικο πρεσινγκ της γυναικος!! :lol:
Άλλος Μπάκλης... :tooth:
+1 εδω...
devil's animal
01/03/2018, 14:21
Οταν αγαπητέ devil's animalέχεις διανύσει (βάση στατιστικής) πάνω από το μισό του χρόνου ζωής σου, κι όταν το οικονομικό γίγνεσθαι για τα μεσαία στρώματα έχει ζορίσει κατά πολύ λόγο "πατριωτικών κυβερνήσεων", κι όταν έχεις 2 παιδιά που σπουδάζουν και πρέπει να τα στηρίξεις......εεε όσο να'ναι κάποιες σχετικές φοβίες αρχίζουν να υπάρχουν στον ορίζοντα.....Μακάρι να μην χρειαστείς ποτέ να νιώσεις όπως εγώ, αν ποτέ και όταν....Και δεν είμαι τόσο κουλός όσο νομίζεις ή όσο φαίνεται πως είμαι.
αρχικα, Diogen δεν χρειαζεται να διακαιολογησεις γιατι φοβασαι αναφεροντας την οικογενειακη και οικονομικη σου κατασταση...
το οτι φοβασαι επισης, το παραδεχτηκες με το πρωτο σου μνμ στο thread...δεν το "διεκρινα" μονο απο το γεγονος οτι ειπες οτι δεν καβαλας οταν βρεχει...και δεν χρειαζεται να μπαινεις σε αμυνα...
ο φοβος ειναι ενα συναισθημα που μπορει να υπαρχει χωρις να υπαρχουν προϋποθεσεις και δεδομενα...αλλος φοβαται την ταχυτητα, αλλος τις αραχνες, αλλος την κλιση της μηχανης οταν στριβει και αλλος τους κλοουν...και δεν υπαρχει προβλημα για κανεναν απο αυτους...
επισης, οπως εγραψα και πιο πανω δεν ειναι θεμα κουλαμαρας...ας εισαι και ο ελληνας Rossi...δεν με απασχολει...
αλλα το οτι φοβασαι κανει την κατασταση περιπλοκη στον δρομο...
μακαρι να ξορκισεις τον φοβο σου, αλλα πολυ φοβαμαι οτι, οτι και να κανεις με λαστιχα, αναρτησεις, πιεσεις, κουβερτες θα ειναι δικαιολογιες και απλα placebo...
ολα στο μυαλο ειναι...
αν το ξεμπλοκαρεις (το μυαλο) θα στριβεις στις 45 μοιρες, με λαστιχα 10ετιας τουρισταδικα και με σωβρακα αναρτησεις...
Nostradamus
01/03/2018, 14:22
Εχμμ ναι αλλα δεν μιλαμε γι αυτο το bandit (λογικα)...
Αυτο που 10 σελιδες τωρα, ακομη προτεινουμε μπροστα λαστιχο, να μην γλυστραει στο οριο, σε καποιον που φοβαται οτι θα του γλυστρισει το λαστιχο ΑΝ το παει ποτε στο οριο πραγματικα με ξεπερναει.
Ειδικα οταν ο αναβατης εχει δηλωσει τα ξεκαθαρα ψυχολογικα του στο θεμα.. ΑΝ λεει ο ανθρωπος το φτασω τοτε τι... φτασ'το πρωτα μεσιε και βλεπουμε μετα..
Δεν υπαρχει πραγματικα κακο ελαστικο για το μηχανακι που καβαλας, τα θελω και την περιπτωση σου... Η μαλλον οσο το σκεφτομαι η προταση ειναι λαθος... ΟΛΑ τα ελαστικα ειναι κακα για την περιπτωση σου το καθενα για διαφορετικους λογους..
Το προβλημα σου δεν ειναι τα ελαστικα.. ΕΙναι η ελλειψη αυτοπεποιθησης.. Και αυτο δεν θα λυθει με ενα ελαστικο...
Αντε σε ενα σχολειο, να σου θυμισουν (αν οντως ξερεις οπως λες) τα βασικα.. Πραγματικα ειναι η μονη σοβαρη επενδυση που μπορεις να κανεις με τα χρηματα σου... Μετα ελα να συζητησουμε τι πραγματικα και ΑΝ πραγματικα χρειαζεσαι κατι ιδιαιτερο..
Χωρις το πραμικρο ιχνος ειρωνιας η επιθετικου υφους.. :wave2:
Εγω παλι πιστευω οτι (κ με ζεστο) το λαστιχο Κ ας ειναι το Roadsmart δεν θα γλιστρησει.
Αν ηταν τετοιος οδηγος (τοσο γρηγορος) θα ειχε ηδη αλλαξει χρονια τωρα λαστιχα σε καλυτερα που θα του επετρεπαν να αποφυγει τα χαζογλιστρηματα σε συνθηκες πιεσης.
Ενταξει δεν εχουμε παντου καλη ασφαλτο αλλα οχι οτι πρεπει να φορας κ trackday-ελαστικα για να πας κ μια γρηγορη βολτα.
Στην πρωτη πρόταση συμφωνω απόλυτα!Στη δευτερη διαφωνώ καθέτως.Το ΒΤ 014 ήταν το σπορ λάστιχο της Bridgestone.Σε καμία απολύτως περιπτωση δε μπορει να συγκριθεί με ενα τουριστικό σε κράτημα και ας εχουν διαφορά 15 χρόνια.Να φανταστείς οτι το τουριστικό με τη ίδια χρήση βγάζει τα διπλάσια και παραπάνω km στο ίδιο μηχανάκι.Η διαφορά σε σκληρότητα είναι μεγάλη.Εδω και πολλές χιλιάδες Km φοράω συγχρονο τουριστικό (ΒΤ 023) και σαφως δεν έχει καμία επαφή με ΒΤ014-ΒΤ016-Qualifier RR-Diablo corsa 3 κλπ που είναι λάστιχα 10τιας.
Diogen, αν σου πούμε ότι με τα Roadsmart δεν θα γλυστρήσεις ποτέ, αρκεί να βάζεις 29/32 πιέσεις, θα τα πάρεις;
Αυτο που 10 σελιδες τωρα, ακομη προτεινουμε μπροστα λαστιχο, να μην γλυστραει στο οριο, σε καποιον που φοβαται οτι θα του γλυστρισει το λαστιχο ΑΝ το παει ποτε στο οριο πραγματικα με ξεπερναει.
Ας οψεται ο καιρος που μας εχει ολους κλεισμενους μεσα. Ας ανεβαινε το θεμα κατα Μαη μερια και θα σου ελεγα εγω αν ειχε περασει τη μια σελιδα... :lol:
Diogen, αν σου πούμε ότι με τα Roadsmart δεν θα γλυστρήσεις ποτέ, αρκεί να βάζεις 29/32 πιέσεις, θα τα πάρεις;
Παιδιά δεν έχω κολλήματα με συγκεκριμένες μάρκες ελαστικών. Αρκεί να δω ότι μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη. Και φυσικά πιο χαμηλές πιέσεις σημαίνουν μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγο μεγαλύτερης επιφάνειας τριβής για κοντινές διαδρομές, εντός πόλης, μονοκάβαλος. Κανονικές πιέσεις σε ταξίδια σε Ε.Ο, λίγο πιο πάνω δικάβαλος ή φορτωμένος κτλ.
Γι αυτό που είπε ο φίλος ptc φαίνεται πως δεν είμαι ο μόνος που το χειμώνα προτιμώ τους 4 τροχούς για ασφαλή (προπάντων όρθια και χωρίς γύψους) μετακίνηση....:a013:
Τέλος......όπου να'ναι θα ανοίξει κι ο καιρός και θα ξεμυτίσει ο "λήσταρχος" στην άσφαλτο. Μόλις αλλάξω λάστιχα θα σας πω τι και πως. Οσο δε για το ψυχολογικό (ή όχι) κομμάτι του κρατήματος στις στροφές, θα σας υπενθυμίσω.....πόσες φορές δεν αλλάχτηκαν από σας φίλτρα αέρα, πανάκριβα φουλ συνθετικά λάδια, μπουζί ιριδίου, μεταλλικά τακάκια, εξατμίσεις, λαιμοί, ελατήρια και αναρτήσεις; για τους ανάλογους ψυχολογικούς λόγους; Για θυμηθείτε.... :rolleyes: ΟΥΔΕΙΣ άσφαλτος σύντροχοι :nono:
caesarsk
01/03/2018, 20:41
τραζίκ
Akalestos
02/03/2018, 13:48
Ρε μ@κακες ειμαστε ολοι?166 σελ για ενα μπροστινο ελαστικο?
Τι να πω
rainmike
02/03/2018, 15:15
Ε 12:)
Ρε μ@κακες ειμαστε ολοι?166 σελ για ενα μπροστινο ελαστικο?
Τι να πω
Εντάξει βρε παιδιά......συγνώμη που άνοιξα αυτό το θέμα και σας χάλασα τη γαλήνη και τον ύπνο σας. Μην απαντάτε και το θέμα κλείνει εδώ.
Σας ευχαριστώ όσους με ανεχτήκατε για 12 σελίδες!!! (λες και πληρώνατε τελωνείο.....:sick:)
Επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους με συμβούλεψαν καταθέτοντας την άποψη τους με επιχειρήματα και λογική χωρίς έπαρση κι εξυπνάδες :a23:
Εύχομαι σε όλους να είστε καλά και καλούς δρόμους.......(σε ορισμένους και καλούς τρόπους) :wave2:
Θα επανέλθω (έτσι για την ιστορία) μόνο όταν αγοράσω το καινούργιο σετάκι ;)
Εντάξει βρε παιδιά......συγνώμη που άνοιξα αυτό το θέμα και σας χάλασα τη γαλήνη και τον ύπνο σας. Μην απαντάτε και το θέμα κλείνει εδώ.
Σας ευχαριστώ όσους με ανεχτήκατε για 12 σελίδες!!! (λες και πληρώνατε τελωνείο.....:sick:)
Επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους με συμβούλεψαν καταθέτοντας την άποψη τους με επιχειρήματα και λογική χωρίς έπαρση κι εξυπνάδες :a23:
Εύχομαι σε όλους να είστε καλά και καλούς δρόμους.......(σε ορισμένους και καλούς τρόπους) :wave2:
Θα επανέλθω (έτσι για την ιστορία) μόνο όταν αγοράσω το καινούργιο σετάκι ;)
Ξέρεις γιατί σου απαντάνε όλοι κάπως??έχεις τεραστια έλλειψη χιούμορ..παρτο και λίγο στην πλακα και γενικά χαλάρωσε γιατί είσαι μεγάλος άνθρωπος:a024:..ανοιξες ένα θέμα και είπες τους φόβους σου και τις απορίες σου και καλα έκανες ..καλώς η κακώς το φόρουμ είναι σαν να μιλάς με "φίλους διαδικτυακά..Όσοι λοιπόν έχουν παρέες κλπ στανταρ τρώνε πρώτα κραξιμο του τύπου έλα ρε κουλομαρια που θες και λάστιχα αχρηστε και μετά πάντα βοηθάνε.:D.έτσι και έδω έγινε ένας ψιλό χαβαλές και μουχαμπετι χωρίς να υπάρχει άσχημη πρόθεση η κακια ούτε έβγαλε κανείς χολή απλά εσύ τα πήρες πολύ σοβαρά και πήρε αυτή τη μορφή η κουβέντα..αυτά στα λέω σε περίπτωση που θες να συναστραφεις με μας τους τετνιμποιδες που δεν έχουμε τρόπους και πληρώνουμε τελωνείο.αν πάλι δε θες μπες στο γκρουπ με τους υπόλοιπους που απλά γράφουν μόνο όταν θέλουν κάτι..φιλικά,καλές αγορές και καλά χλμ...:wave2:
Aγαπητέ teos μια και μπήκες στον κόπο να αναλύσεις το χιούμορ μου, θέλω να σου πω ότι είμαι ερασιτέχνης ηθοποιός (και σεναριογράφος) με αρκετές παραστάσεις (κυρίως σε κωμωδίες!) εδώ στον τόπο μου, πρωταγωνιστώντας σε έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Οπότε ούτε το χιούμορ μου λείπει ούτε η αίσθηση της αντίληψής του. Δεν έκανα την παρθενική μου εμφάνιση σε διαδικτυακές συζητήσεις στο moto, έχω συμμετάσχει και σε άλλα μοτοσυκλετιστικά, ή αυτοκινητιστικά φόρουμ-club και συνεχίζω να συμμετέχω. Ομως πρώτη φορά(!) ειλικρινά αισθάνθηκα ότι γίνομαι αντικείμενο ειρωνείας κι ενίοτε χλευασμού από ορισμένους εδώ μέσα, συμπεριλαμβανομένου και εσένα. Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι εδώ (π.χ ο DoctoR, o daz, o Giorgio_Rp κ.α) που απλά συμπεριφέρθηκαν κόσμια με λεπτό χιούμορ και καθαρό λόγο. Οπότε δεν είναι status quo το κράξιμο στο εδώ φόρουμ, εκτός κι αν εσύ έτσι θέλεις να το βλέπεις. Αν εγώ δεν ανταποκρίνομαι στα δικά σου οδηγικά στάνταρ ή κάποιων όπως εσένα, λυπάμαι, ίσως είμαι "too old doc for new tricks". Οπως επίσης δικαιούμαι να γουστάρω να καβαλάω στην ηλικία μου και να στρίβω χωρίς να με αγχώνει μια πτώση από λάθος επιλογή ελαστικών. Επίσης δικαιούμαι νομίζω να έχω κάποιες απορίες και να θέλω να τις καταθέσω, ασχέτως αν στα δικά σου μάτια ή κάποιων άλλων δείχνουν γελοίες. Αν αυτή η ερώτηση-συζήτηση είχε γίνει ζωντανά κάπου σε ένα χώρο, σε ένα καφέ, σε μια μοτομάζωξη, σε μια εκδρομή, θα υπήρχε το ίδιο ύφος; ή μήπως η ανωνυμία και η απόσταση του πληκτρολογίου κάνει κάποιους να συμπεριφέρονται διαφορετικά; Σε κάθε περίπτωση....για μένα ισχύουν τα παρακάτω λόγια:
"Να μεταχειρίζεσαι τους κατωτέρους σου όπως θα ήθελες να σε μεταχειρίζονται οι ανώτεροί σου" (Σενέκας)
Πάντα όρθιος και αγρατζούνιστος. :wave2:
caesarsk
02/03/2018, 20:58
...και μουχαμπετι...
Τι είναι μουχαμπεντι;
Μπαίνω τρελά στον πειρασμό να σου απαντήσω αναλυτικά και κομμάτι κομμάτι αλλά φακ ιτ γιατί δεν έχει κανένα νόημα.:rolleyes:.Καλά χλμ και για να μαι εντός θέματος να ξέρεις ότι από καινούριο λάστιχο ότι μάρκα και να ναι η τυπος δεν έπεσε κάνεις,μόνο από έλλειψη γνώσεων υπερεκτίμηση αυτών η απλά βλακεία..:wave2:
Μουχαμπετι=ψιλοκουβέντα
ψιλή κουβέντα / κουβεντούλα (φράση / έκφραση ν.ε.)
μουχαμπέτι κοινώς τζερτζελο εδω:D
ρε μλκες.....
μηπως ειναι ο μπεζος??:lol:
αυτος τωρα βγαζει πολυ ''ζοχαδα''...ο μπεζος εννο@ω
''πλακα'' κανουμε παλικαρρ
Aγαπητέ teos μια και μπήκες στον κόπο να αναλύσεις το χιούμορ μου, θέλω να σου πω ότι είμαι ερασιτέχνης ηθοποιός (και σεναριογράφος) με αρκετές παραστάσεις (κυρίως σε κωμωδίες!) εδώ στον τόπο μου, πρωταγωνιστώντας σε έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Οπότε ούτε το χιούμορ μου λείπει ούτε η αίσθηση της αντίληψής του. Δεν έκανα την παρθενική μου εμφάνιση σε διαδικτυακές συζητήσεις στο moto, έχω συμμετάσχει και σε άλλα μοτοσυκλετιστικά, ή αυτοκινητιστικά φόρουμ-club και συνεχίζω να συμμετέχω. Ομως πρώτη φορά(!) ειλικρινά αισθάνθηκα ότι γίνομαι αντικείμενο ειρωνείας κι ενίοτε χλευασμού από ορισμένους εδώ μέσα, συμπεριλαμβανομένου και εσένα. Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι εδώ (π.χ ο DoctoR, o daz, o Giorgio_Rp κ.α) που απλά συμπεριφέρθηκαν κόσμια με λεπτό χιούμορ και καθαρό λόγο. Οπότε δεν είναι status quo το κράξιμο στο εδώ φόρουμ, εκτός κι αν εσύ έτσι θέλεις να το βλέπεις. Αν εγώ δεν ανταποκρίνομαι στα δικά σου οδηγικά στάνταρ ή κάποιων όπως εσένα, λυπάμαι, ίσως είμαι "too old dog for new tricks". Οπως επίσης δικαιούμαι να γουστάρω να καβαλάω στην ηλικία μου και να στρίβω χωρίς να με αγχώνει μια πτώση από λάθος επιλογή ελαστικών. Επίσης δικαιούμαι νομίζω να έχω κάποιες απορίες και να θέλω να τις καταθέσω, ασχέτως αν στα δικά σου μάτια ή κάποιων άλλων δείχνουν γελοίες. Αν αυτή η ερώτηση-συζήτηση είχε γίνει ζωντανά κάπου σε ένα χώρο, σε ένα καφέ, σε μια μοτομάζωξη, σε μια εκδρομή, θα υπήρχε το ίδιο ύφος; ή μήπως η ανωνυμία και η απόσταση του πληκτρολογίου κάνει κάποιους να συμπεριφέρονται διαφορετικά; Σε κάθε περίπτωση....για μένα ισχύουν τα παρακάτω λόγια:
"Να μεταχειρίζεσαι τους κατωτέρους σου όπως θα ήθελες να σε μεταχειρίζονται οι ανώτεροί σου" (Σενέκας)
Πάντα όρθιος και αγρατζούνιστος. :wave2:
Όλα καλά θα πάνε φίλε ,πάμε γι άλλα.
Φίλε buckley:wave2:
Φαντάζομαι πως ξέρεις την παροιμία που λέει: "ο λύκος κι αν εγέρασε....";)
nikos_abel
04/03/2018, 10:21
Διογένη, θα σου πω μόνο πως βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο χαλαρά φόρουμ που υπάρχουν. Βέβαια, η ελευθερία έχει και τα μειονεκτήματά της, όπως το να σε ενοχλούν καλοπροαίρετα (ή όχι) οι διαφορετικές προσεγγίσεις από τα μέλη.
Αλλά, ακόμη κι αν παρεξηγείσαι, θα πάρεις πολύ περισσότερα από όσα θα χάσεις.
Η "πολιτική ορθότητα" έχει καταντήσει πλέον αηδία παντού. Με λίγη καλή διάθεση, θα δεις ότι ακόμη και οι πιο σπαστικοί, όταν χρειαστεί, θα σε βοηθήσουν.
Κάποιοι από αυτό το φόρουμ έχουν επισκευάσει μέχρι και θερμοσίφωνες με ον-λάιν οδηγίες :lol:
petros1479
04/03/2018, 11:26
Φίλε είμαι εδώ τρία χρονια! Δεν έχω συναντηθεί με κανένα από τα παιδιά ούτε γνώριζα ή γνωρίζω κάποιον! Είναι όντως νομίζω ένα φόρουμ που κυριαρχείται από συγκεκριμένα άτομα και το βρίσκω πολύ λογικό όταν ο άλλος γράφει από το 2002 ας πούμε!!!! Κάποια στιγμή είχα κι εγώ μια " διενεξη" με κάποιον με αφορμή μια φωτό που είχα ανεβάσει αλλά χωρίς να το προχωρήσω πολύ και μόνο μέσω πμ !!! Επίσης έχει τύχει να ρωτήσω κάτι και να μην έχω πάρει απάντηση νιωθωντα ότι υπάρχει μια σνομπ κατάσταση! Επειδή όμως δεν ξέρω κανέναν προσωπικά δεν ήθελα ποτέ να μπω σε χαρακτηρισμούς ή να κρίνω άτομα!! Μπαίνω πολύ συχνά γράφω τα δικά μου αν θέλεις κάποιος μου απαντάει και βρίσκω ότι είναι ένα φόρουμ που μπορείς να ενημερωθείς και να μάθεις αρκετά πράγματα για τις αγαπημένες μας γιατί έχω καταλάβει ότι υπάρχουν άτομα με πάρα πολλές γνώσεις!!! Συν οτι διαβάζω πολλούς από τους μεταξυ τους διαλόγους (των παλιών) και είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για λίγο γέλιο!!!! Όπως είπες κι εσύ είναι πολύ εύκολο πίσω από ένα τάμπλετ, υπολογιστή ή κινητό να κρίνεις και να χαρακτηρισεις άτομα!!!
Το χιούμορ και η καλή διάθεση κανουν μόνο καλο!
«Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει» είχε πει ο τάδε!!!!!!!!!!
Aγαπητοί μου σύντροχοι nikos_abel και petros1479.
Πριν μπω στη διαδικασία να ανοίξω θέμα στο φόρουμ, έχω καθίσει και διαβάσει πάρα πολλές σελίδες για διάφορα θέματα που υπάρχουν εδώ. Πράγματι, είναι πολλά που αξίζουν τον κόπο και είναι εξόχως χρήσιμα.
Οπως διαβάσατε πιο πάνω σε μια μικρή περιγραφή του εαυτού μου, δεν έχω καμμία απολύτως άγνοια του καλοπροαίρετου χιούμορ. Ομως επειδή και γω κυκλοφορώ χρόνια στα διαδικτυακά φόρουμ, έχω μάθει πως ο γραπτός λόγος, αν δεν αποτυπωθεί σωστά, είναι εύκολο να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.
Συνομιλώ πάνω από 10 χρόνια στο Ford club, στο jimny club, στο Banditfans και άλλα ανάλογα φόρουμ. ΠΟΤΕ όσα χρόνια κι αν είμαι εκεί δεν βρέθηκα σε τόσο δυσάρεστη θέση να υποβαθμίζομαι ή να διαπληκτίζομαι με συνφορουμίτες. Αν διαβάσετε από την αρχή τα ποσταρίσματά μου εδώ, πουθενά δεν έβρισα ή δεν προκάλεσα κάποιον, εκτός κι αν αναγκάστηκα μετά να το κάνω από φυσική αυτοάμυνα, αλλά και πάλι δεν χρησιμοποίησα τόσο απαξιωτική γλώσσα (ή υπονοούμενα) όσο αυτή που δέχθηκα. Περί "πολιτικής ορθότητας" λοιπόν, καλό είναι να τη λέμε "πολιτισμική ορθότητα". Διότι αυτή ποτέ δεν χάνει την αξία της όσο κι αν έχει εκφυλιστεί από μια κοινωνία σε παρακμή. Αν είναι δυνατόν (!!) η χώρα που δίδαξα σε όλο τον πλανήτη τον πολιτισμό και τον διάλογο, να καταντήσει να τον απαξιώσει και να τον υποβαθμίσει. Ελεος πια!
Αν λοιπόν στον μέλλον δω ότι με αντιμετωπίζουν εδώ όπως προβλέπει ο πολιτισμικός πολιτισμός, τότε θα δείτε αν έχω ή όχι χιούμορ, και μάλιστα περίσσιο:a013::beer:
Λάστιχα έβαλες τελικά?
Kάτσε να φτιάξει πρώτα ο καιρός γιατί εδώ δε λέει να σταματήσει να βρέχει.....:a014: Υπολογίζω στα τέλη Μάρτη με αρχές Απρίλη. Να τα βάλω και να την ξανακλείσω στο γκαράζ δε λέει.....:facepalm:
Kάτσε να φτιάξει πρώτα ο καιρός γιατί εδώ δε λέει να σταματήσει να βρέχει.....:a014: Υπολογίζω στα τέλη Μάρτη με αρχές Απρίλη. Να τα βάλω και να την ξανακλείσω στο γκαράζ δε λέει.....:facepalm:
Έτσι κι γω...Περιμένω τον καιρό.Ετοιμαζω ένα Zeppelin και ψάχνω πιέσεις κλπ
rainmike
04/03/2018, 17:16
που το βρήκες? https://www.cartoq.com/tvs-zeppelin-cruiser-motorcycle-is-a-total-beast-unveiled-at-auto-expo-2018/
Aγαπητοί μου σύντροχοι nikos_abel και petros1479.
Πριν μπω στη διαδικασία να ανοίξω θέμα στο φόρουμ, έχω καθίσει και διαβάσει πάρα πολλές σελίδες για διάφορα θέματα που υπάρχουν εδώ. Πράγματι, είναι πολλά που αξίζουν τον κόπο και είναι εξόχως χρήσιμα.
Οπως διαβάσατε πιο πάνω σε μια μικρή περιγραφή του εαυτού μου, δεν έχω καμμία απολύτως άγνοια του καλοπροαίρετου χιούμορ. Ομως επειδή και γω κυκλοφορώ χρόνια στα διαδικτυακά φόρουμ, έχω μάθει πως ο γραπτός λόγος, αν δεν αποτυπωθεί σωστά, είναι εύκολο να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.
Συνομιλώ πάνω από 10 χρόνια στο Ford club, στο jimny club, στο Banditfans και άλλα ανάλογα φόρουμ. ΠΟΤΕ όσα χρόνια κι αν είμαι εκεί δεν βρέθηκα σε τόσο δυσάρεστη θέση να υποβαθμίζομαι ή να διαπληκτίζομαι με συνφορουμίτες. Αν διαβάσετε από την αρχή τα ποσταρίσματά μου εδώ, πουθενά δεν έβρισα ή δεν προκάλεσα κάποιον, εκτός κι αν αναγκάστηκα μετά να το κάνω από φυσική αυτοάμυνα, αλλά και πάλι δεν χρησιμοποίησα τόσο απαξιωτική γλώσσα (ή υπονοούμενα) όσο αυτή που δέχθηκα. Περί "πολιτικής ορθότητας" λοιπόν, καλό είναι να τη λέμε "πολιτισμική ορθότητα". Διότι αυτή ποτέ δεν χάνει την αξία της όσο κι αν έχει εκφυλιστεί από μια κοινωνία σε παρακμή. Αν είναι δυνατόν (!!) η χώρα που δίδαξα σε όλο τον πλανήτη τον πολιτισμό και τον διάλογο, να καταντήσει να τον απαξιώσει και να τον υποβαθμίσει. Ελεος πια!
Αν λοιπόν στον μέλλον δω ότι με αντιμετωπίζουν εδώ όπως προβλέπει ο πολιτισμικός πολιτισμός, τότε θα δείτε αν έχω ή όχι χιούμορ, και μάλιστα περίσσιο:a013::beer:
Δεν ξέρω τι εννοείς"πολιτισμική ορθότητα".
Από την πρώτη σελίδα σου έχουν απαντήσει μόνο αλήθειες και χρήσιμες συμβουλές.
Δεν θες να τις ακούσεις.
Σε αυτό το φόρουμ γίνεται χαβαλες αλλά ποτέ δεν γίνεται χαβαλες με την ασφάλεια του άλλου.
Επαναλαμβάνω, όσα σου έχουν πει είναι πολύ σωστά αλλά ποτέ δεν τα άκουσες ούτε ενδιαφέρθηκες να ρωτήσεις τι εννοούν αν κάτι δεν κατάλαβες.
Ξεκίνησες λέγοντας εσύ ότι έχεις πλέον ένα φόβο με την μηχανή (λογικοτατο) .
Σου απαντάνε πολύ σοβαρά σε αυτό .
Πετάς την μπάλα στην εξέδρα και αρχίζεις να ψάχνεις το σούπερ πέλμα ελαστικού.
Σου απαντάνε επίσης πολύ σοβαρά σε αυτό , επισημαινωντας σου ότι δεν έχει να κάνει η αλλαγή ελαστικού με την αλλαγή του φόβου.
Δεν σε ενδιαφέρει παραπάνω να νικήσεις τον φόβο σου.
Δεν σε νοιάζει να μάθεις .
Αφού λοιπόν χαρακτηρίζεις το φόρουμ και τους χρήστες του με τα χειρότερα λόγια , κάτσε να σου πω τι εικόνα δείχνεις κι εσύ στο φόρουμ.
Είσαι ένας ΕΠΟΧΙΑΚΌΣ χρήστης δικύκλου , με μεγάλες ανασφάλειες λόγω ηλικίας και μικρής εμπειρίας .
Και ,το κυριότερο, δεν ακούς κανένα πάνω σε αυτό έτσι ώστε να γίνεις καλύτερος πρώτα για την δική σου ασφάλεια και ύστερα για όλους μας.
Εδώ υπάρχουν πάντως πολλοί άνθρωποι έμπειροι, πρόθυμοι και σοβαροί να σε βοηθήσουν σε αυτό αλλά αυτακια δεν χαϊδεύουν ειδικά στα θέματα ασφάλειας.
Δε έχουν "πολιτισμική ορθότητα" αλλά έχουν "μοτοσυκλετιστικη ορθότητα", κάτι που το έχεις ανάγκη.
Χρησιμοποίησε τους και δεν θα χάσεις.
Ετοιμαζω ένα Zeppelin...
ok!!?? :uplate: 393620
ok!!?? :uplate: 393620
Όχι ρε δεν είναι τόσο παλιό το δικό του:D
Όχι ρε δεν είναι τόσο παλιό το δικό του:D
Εκεί το κυριότερο θέμα δεν είναι η παλαιότητα αλλά οι πιέσεις...
Δεν ξέρω τι εννοείς"πολιτισμική ορθότητα". Tην ευγένεια της οποιαδήποτε μορφής επικοινωνίας
Από την πρώτη σελίδα σου έχουν απαντήσει μόνο αλήθειες και χρήσιμες συμβουλές.
Δεν θες να τις ακούσεις. Πως σου προέκυψε ότι δεν θέλω να τις ακούσω;
Σε αυτό το φόρουμ γίνεται χαβαλες αλλά ποτέ δεν γίνεται χαβαλες με την ασφάλεια του άλλου. Που σε ορισμένες περιπτώσεις ο χαβαλές άγγιξε τα όρια της αγένειας.
Ξεκίνησες λέγοντας εσύ ότι έχεις πλέον ένα φόβο με την μηχανή (λογικοτατο) .
Σου απαντάνε πολύ σοβαρά σε αυτό .
Πετάς την μπάλα στην εξέδρα και αρχίζεις να ψάχνεις το σούπερ πέλμα ελαστικού. Αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα, δεν καταλαβαίνω περί μπάλες κι εξέδρες τι εννοείς.
Σου απαντάνε επίσης πολύ σοβαρά σε αυτό , επισημαινωντας σου ότι δεν έχει να κάνει η αλλαγή ελαστικού με την αλλαγή του φόβου. Εχει να κάνει όμως με τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης
Δεν σε ενδιαφέρει παραπάνω να νικήσεις τον φόβο σου.
Δεν σε νοιάζει να μάθεις . Με κρίνεις βιαστικά κι επιπόλαια
Αφού λοιπόν χαρακτηρίζεις το φόρουμ και τους χρήστες του με τα χειρότερα λόγια ,Εδώ είσαι εντελώς of side! Δεν έκρινα το φόρουμ αλλά ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ εκ του φόρουμ. κάτσε να σου πω τι εικόνα δείχνεις κι εσύ στο φόρουμ.
Είσαι ένας ΕΠΟΧΙΑΚΌΣ χρήστης δικύκλου , με μεγάλες ανασφάλειες λόγω ηλικίας και μικρής εμπειρίας . Ναι ισχύει το εποχιακός και η ηλικία,
για την εμπειρία... μην παίρνεις κι όρκο
Και ,το κυριότερο, δεν ακούς κανένα πάνω σε αυτό έτσι ώστε να γίνεις καλύτερος πρώτα για την δική σου ασφάλεια και ύστερα για όλους μας.
Εδώ υπάρχουν πάντως πολλοί άνθρωποι έμπειροι, πρόθυμοι και σοβαροί να σε βοηθήσουν σε αυτό αλλά αυτακια δεν χαϊδεύουν ειδικά στα θέματα ασφάλειας. Η αλήθεια είναι πως φάνηκε ποιοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν και ποιοι ήθελαν απλά να κάνουν χαβαλέ
Δε έχουν "πολιτισμική ορθότητα" αλλά έχουν "μοτοσυκλετιστικη ορθότητα", κάτι που το έχεις ανάγκη. Και τα δύο τα έχουμε ανάγκη όλοι μας,
διότι άπαντες "γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι"
Χρησιμοποίησε τους και δεν θα χάσεις. Σ' ευχαριστώ για την καλή πρόθεση
Ωραίο το Zeppelin!!! Εχει και τα Ledάκια του.....μια χαρά! :) https://www.youtube.com/watch?v=D9ioyEvdggk
Σ' ευχαριστώ για την καλή πρόθεση
Η πρόθεση μου είναι πάντα καλή.
Ειδικά σε όσους το ψάχνουν για να γίνουν λίγο καλύτεροι.
Για να μην νομίζεις ότι σου τα λέω "αφ' υψηλού" , είμαστε κοντά στην ηλικία και "κουλός".
Θέλω να σου πω ,πολύ ειλικρινά, τι θεωρώ ότι έχεις κάνει λάθος ή δεν πρόσεξες σε αυτή την κουβέντα.
1. Συμφωνείς ότι τα μαθήματα θα σε βοηθούσαν να ξεπεράσεις αρκετά τον φόβο.
Όμως, λόγω της απόστασης των 500χλμ που λες ότι είσαι μακριά από την Αθήνα, δεν μπορείς να κάνεις.
Δεν μας είπες όμως που είναι αυτά τα 500 χλμ και δεν ρωτήσες αν κοντά σου υπάρχει δυνατότητα μαθημάτων.
Γίνονται μαθήματα κατά καιρούς σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα.
2. Ψάχνεις να βρεις ένα λάστιχο που να είναι και μαλακό και να σου βγάζει 20000χλμ.
Δεν υπάρχει. Και δεν το θες γιατί με την χρήση που λες ότι κάνεις στην μηχανή, δεν θες ενα λάστιχο που να ζεσταίνεται μετά από 100χλμ αλλά θα βγάζει 20000 γιατί δεν κάνεις τουρισμό.
Θες ένα μαλακό που να ζεσταίνει γρήγορα. Με τα χλμ που κανείς, θα σου κρατήσει 2 χρόνια άνετα.
3. Σου είπαν ότι καλύτερη και πιο ουσιαστική αναβάθμιση από τα λάστιχα, είναι οι αναρτήσεις.
Μεγάλη αλήθεια και το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναβαθμίσει κανείς στην μηχανή.
Δεν ρώτησες ούτε καν το κόστος.
Πληροφοριακά, αλλαγή ελατηρίων, λαδιών, σέρβις είναι περίπου ένα ζευγάρι καλά λάστιχα.
Αυτό λοιπόν εννοώ ότι δεν θες να ακούσεις ή να μάθεις .
Γιατί ,όπως σωστά λες , γηρασκουμε αει διδασκομενοι , αρκεί να το θέλουμε
Χαίρομαι ειλικρινά που η κουβέντα γίνεται σε σωστή διαλεκτική και βάση.
Οσο αφορά το 1: Οι περισσότερες σχολές συνήθως διδάσκουν εκεί που είναι πίστες. Μέγαρα, Σέρρες, Τατόι, Τρίπολη....Κάνε τώρα λογαριασμό την απόσταση και το κόστος της όλης μετακίνησης από την Κέρκυρα και πες μου αν είναι δύσκολο (ειδικά αν δεν περισσεύουν και τα ρημάδια τα φράγκα) :confused:
Οσο αφορά το 2: Η μηχανή κυκλοφορεί από Απρίλη ως Οκτώβρη και κάνει περίπου 10.000χλμ αυτούς τους μήνες. Αν μπορούσα να βρω το λάστιχο που θα μου ενέπνεε ασφάλεια και να έβγαζε τουλάχιστον 15.000 (με 20.000 θα άνοιγα σαμπάνιες!) θα ήμουν πλήρως ικανοποιημένος. :smokin: (Αυτός άλλωστε ήταν κι ο σκοπός της αρχικής μου ερώτησης, λόγο πολλών χρηστών, πολλών κατηγοριών=περισσότερες εμπειρίες και γνώμες). Αν δεν έχει εφευρεθεί ακόμα κάτι τέτοιο, θα υποκύψω στα "τραύματά" (της τσέπης) μου και θα συμβιβαστώ με κάποιο που θα βγάζει λιγότερα χλμ.....τι να κάνουμε;;
Οσο τέλος για το 3: Αυτό το έχω ρωτήσει ήδη και συνεχίζω να το ψάχνω και στις εδώ μοτοπαρέες και στα διάφορα μαστόρια. Εκεί να δεις αντιφάσεις!!! Ούτε στην ψήφιση του προϋπολογισμού της βουλής τόσες....Ετσι για την ιστορία θα σου πω τι άκουσα: "Βάλε το σετάκι της ohlins".... "Οχι ρε συ τα HyperPro πιο προοδευτικά"...."Bάλε πιο χοντρά λάδια 15αρια"...."Αν είναι να βάλεις πιο χοντρά βάλε 20αρια".... "Σφίξε τέρμα την προφόρτηση".... "Αστο μια χαρά είναι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις".....και άλλα πολλά.....:confused:
Αυτάαα......σε δουλειά να βρισκόμαστε. :lol:
Κοίτα.. χωρίς να ξέρω τι και πώς, από την στιγμή που κάνεις 10.000 χλμ σε 6 μήνες , πρεπει να έχεις πολύ χρόνο ελεύθερο το καλοκαίρι .
Και πρέπει να κάνεις και πολλά ταξίδια .
Γιατί σίγουρα 10.000 χλμ σε έξι μήνες δεν τα κάνεις μέσα στην Κέρκυρα .
Όποτε, ίσως φέτος το καλοκαίρι να είναι μια καλή ευκαιρία ένα από τα ταξίδια σου να είναι Σέρρες ή Μέγαρα. Μην σου πω και Ιταλία..;)
Από την στιγμή που γράφεις τόσα χλμ σε τόσο λίγο χρόνο, άρα ταξίδια, φτιάξε πρώτα τις αναρτήσεις σου.
Σε περίπτωση πελαγοματος, βάζεις ohlins ελατήρια και ότι λάδι προτείνει η ohlins και τέλος.
Και αφού κάνεις τόσα χλμ , ισως ένα ζευγάρι διγομα τουριστικά λάστιχα .
Φίλε σοβαρά τώρα αν είσαι τρολ πες μου αν κάνεις μαθήματα να γραφτώ...
Επίσης αν είσαι τρολ μόλις ξεπέρασες τον afro.
Γνώμη μου πάντα έτσι.Γκατζετα δε βριζω,να περάσει
o_gavros
04/03/2018, 21:57
Διογεν αν όντως μπαίνει στο ζύγι (λογω οικονομικών) το λαστιχα ή αναρτήσεις, με τα μάτια κλειστά αναρτήσεις!!!
Και προφανώς όταν με το καλό έρθει εκείνη η ώρα, μην ακούσεις τον κάθε κυρμήτσο που αλλάζει λάδια ή που συντηρεί τα νοικιάρικα καθε καλοκαίρι καιξερειαπαφτα.
Η καλή ανάρτηση δείχνει, ακόμα κι αν το λάστιχο δεν είναι 100%.
Κοίτα.. χωρίς να ξέρω τι και πώς, από την στιγμή που κάνεις 10.000 χλμ σε 6 μήνες , πρεπει να έχεις πολύ χρόνο ελεύθερο το καλοκαίρι .
Και πρέπει να κάνεις και πολλά ταξίδια .
Γιατί σίγουρα 10.000 χλμ σε έξι μήνες δεν τα κάνεις μέσα στην Κέρκυρα .
Όποτε, ίσως φέτος το καλοκαίρι να είναι μια καλή ευκαιρία ένα από τα ταξίδια σου να είναι Σέρρες ή Μέγαρα. Μην σου πω και Ιταλία..;)
Από την στιγμή που γράφεις τόσα χλμ σε τόσο λίγο χρόνο, άρα ταξίδια, φτιάξε πρώτα τις αναρτήσεις σου.
Σε περίπτωση πελαγοματος, βάζεις ohlins ελατήρια και ότι λάδι προτείνει η ohlins και τέλος.
Και αφού κάνεις τόσα χλμ , ισως ένα ζευγάρι διγομα τουριστικά λάστιχα .
Kι όμως φίλε μου ggs. Αν κάνω ένα ταξίδι το χρόνο άνω των 500χλμ είναι ζήτημα. Ολα τα χιλιόμετρα αυτά τα κάνω λόγο της ιδιαιτερότητας της δουλειάς μου και εντός του νησιού. Για όσους έχετε επισκεφτεί την Κέρκυρα, θα έχετε διαπιστώσει την ελεεινή άσφαλτο (πλην ελάχιστων χιλιομέτρων από την πόλη προς το βορά) ολόκληρου του οδικού της δικτύου. Γι αυτό και η εμμονή μου σε λάστιχο που να μη γλιστράει και να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Για το θέμα των αναρτήσεων, όντως οφείλω (κι αυτό κάνω) να ψαχτώ περισσότερο.
Εσύ φίλε teo_g7 Γιατί επιμένεις ότι τρολλάρω; Τι τρολλάρω, και ποιούς; Δεν καταλαβαίνω τον υπαινιγμό σου, αν θες γίνε λίγο πιο σαφής. Οτι γράφω είναι εντελώς ειλικρινή κι αυθόρμητα. Εκτός κι αν με θεωρείς ως μειωμένης αντίληψης, οπότε (αν θες) να το συζητήσουμε.
o_gavros Ευχαριστώ φίλε, θα το κρατήσω αυτό που είπες.
Γι αυτό και η ΕΜΜΟΝΗμου σε λάστιχο που να μη γλιστράει και να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα.
Ε πάρε ένα τέτοιο τότε
393634
Αλλά και μ'αυτο να τις παίρνεις μαλακωσα τις στροφές μην εκτροχιαστεί
*Άσχετο*
Χοντρε πούλα!
rainmike
04/03/2018, 23:15
Νομίζει οτι τρολάρεις γιατι αυτά που γράφεις δεν πολυβγάζουν νόημα.Λες ότι φοβάσαι μεν αλλά γουστάρεις να πλαγιάζεις ένα μηχανάκι σαν το
μπαντιτ δε και μάλιστα σε ενδιαφέρει το οριακό πλάγιασμα ,τους 7 μήνες που κυκλοφορείς το μηχανάκι κάνεις 10000 χλμ που σημαίνει 50 χλμ την ημέρα κάθε μερα
χωρίς Κυριακές και αργίες παρόλα αυτά έχεις ανασφάλειες,ψάχνεις ελάστικα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη (που δεν υπάρχουν) και δεν μπορείς να έρθεις μέχρι τις Σέρρες να
κάνεις ένα σχολείο λόγω εξόδων ενώ παράλληλα σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αλλάξεις ανάρτηση και να πληρώσεις αρκετά για να οδηγείς το μπαντιτ στους χάλια δρόμους τηε Κερκυρας (οπως είπες)
και ρωτάς γιατι νομίζει ότι τρολάρεις μαλλον το κάνεις ακούσια:)
rainmike
04/03/2018, 23:19
Ε πάρε ένα τέτοιο τότε
393634
Αλλά και μ'αυτο να τις παίρνεις μαλακωσα τις στροφές μην εκτροχιαστεί
*Άσχετο*
Χοντρε πούλα!
αχαχαχαχαχαχαχα ρε τρολλ
-Ελα Τάκη Διογένης από Κέρκυρα.Θελω ένα λάστιχο να κρατάει σε στεγνό, βρεγμένο, φρεσκοσφουγκαρισμενο με ωραίο πέλμα (και γαμπες) και να στρίβει μόνο του
-393635
-Ελα Τάκη Διογένης από Κέρκυρα.Θελω ένα λάστιχο να κρατάει σε στεγνό, βρεγμένο, φρεσκοσφουγκαρισμενο με ωραίο πέλμα (και γαμπες) και να στρίβει μόνο του
-393635
Παναθεμα σε θα με πνίξεις:roflmao::moutza: