PDA

View Full Version : Mπροστινό λάστιχο και λοιπές ανασφάλειες.....

Σελίδες : [1] 2 3

Diogen
13/02/2018, 23:03
Καλώς σας βρήκα σύντροχοι. Καινούργιος γαρ εν τω οίκω τούτο.
Αυτό που με τρώει τον τελευταίο καιρό (παρ' όλο που καβαλάω πολλά χρόνια μηχανάκια) είναι η ανασφάλεια που νιώθω με το μπροστινό λάστιχο. Για να γίνω πιο σαφής: Εχω το φόβο (γιατί περί φόβου πρόκειται) ότι στο οριακό πλάγιασμα θα με προδώσει. Χωρίς να έχουν επαληθευτεί οι φοβίες μου βέβαια, αλλά συνεχίζω να κλάνω μαλλί όταν πλαγιάζω γρήγορα. Για την ιστορία, φοράω dιablo rosso II σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά......Το πίσω που μου έχει ξεκολλήσει 1-2 φορές το φοβάμαι πολύ λιγότερο. Το μπροστινό που δεν μου έφυγε ποτέ.... το τρέμω!!:sick:
Εχω αποφασίσει να αλλάξω λάστιχα με πιο μαλακιά γόμα, αν και κρατάνε ακόμα, αλλά θα μου φύγει η ιδέα; :sad:
Αυτό το έπαθα λόγο ηλικίας;; (50+) Πως μπορεί να μου φύγει αυτή η έμμονη ιδέα; Ειδικά όταν δω ξαφνικά νερά, ή με βρει βροχή στο δρόμο, τότε πάω πιο αργά κι από ποδήλατο! Υπάρχει λεβέντες μου γιατρειά ή να πουλήσω το μηχανάκι να ησυχάσω; :confused:

ptc
13/02/2018, 23:26
Καλως ορισες Διογενη. Νομιζω ειναι σχετικα φυσιολογικο αυτο που περιγραφεις. Να εισαι σιγουρος πως ειναι κυριως στο μυαλο σου και πως η μηχανη μπορει να ξαπλωσει πολυ παραπανω πριν να υπαρχει καποιο προβλημα (μιλαω για καλες συνθηκες οδοστρωματος, στο βρεγμενο καλα κανεις και προσεχεις παραπανω). Αλλα μιας και με το μυαλο μας οδηγαμε πρωτιστως, αρκει και μονο η σκεψη για να επηρεασει την οδηγηση μας. Αντι να αλλαξεις λαστιχα, παρε αυτα τα λεφτα και πηγαινε να παρακολουθησεις το Riding School (http://www.motorcycleridingacademy.com/) του Χουντρα. Θα δεις μεγαλη διαφορα. Θυμαμαι ποσο μεγαλη εντυπωση μου εκανε πως μετα απο καθε ασκηση εβλεπα πως ενω εστριβα πιο γρηγορα και η μηχανη επαιρνε ολο και μεγαλυτερες κλισεις, εγω ενιωθα ολο και πιο ασφαλης. Ο φοβος ειναι κακος συνεπιβατης. Και η αγνοια φερνει φοβο... Με λιγη εξασκηση οσων θα μαθεις εκει (ιδανικα μεσα στο περιβαλλον πιστας) θα σου φυγει μεγαλο μερος του (αδικαιολογητου) φοβου.

Diogen
14/02/2018, 01:20
Καλως ορισες Διογενη. Νομιζω ειναι σχετικα φυσιολογικο αυτο που περιγραφεις. Να εισαι σιγουρος πως ειναι κυριως στο μυαλο σου και πως η μηχανη μπορει να ξαπλωσει πολυ παραπανω πριν να υπαρχει καποιο προβλημα (μιλαω για καλες συνθηκες οδοστρωματος, στο βρεγμενο καλα κανεις και προσεχεις παραπανω). Αλλα μιας και με το μυαλο μας οδηγαμε πρωτιστως, αρκει και μονο η σκεψη για να επηρεασει την οδηγηση μας. Αντι να αλλαξεις λαστιχα, παρε αυτα τα λεφτα και πηγαινε να παρακολουθησεις το Riding School (http://www.motorcycleridingacademy.com/) του Χουντρα. Θα δεις μεγαλη διαφορα. Θυμαμαι ποσο μεγαλη εντυπωση μου εκανε πως μετα απο καθε ασκηση εβλεπα πως ενω εστριβα πιο γρηγορα και η μηχανη επαιρνε ολο και μεγαλυτερες κλισεις, εγω ενιωθα ολο και πιο ασφαλης. Ο φοβος ειναι κακος συνεπιβατης. Και η αγνοια φερνει φοβο... Με λιγη εξασκηση οσων θα μαθεις εκει (ιδανικα μεσα στο περιβαλλον πιστας) θα σου φυγει μεγαλο μερος του (αδικαιολογητου) φοβου.

Σε ευχαριστώ φίλε ptc για την άμεση απάντηση και πρόταση. Θυμάμαι όταν ήμουν 16χρονος, ακούμπαγα ως και την ποδιά κάτω σε vaspa με γελοία λάστιχα. Μετά καβάλαγα ΧΤ, GSX-400 (από τα πρώτα 16βαλβιδα) μετά τσοπεροειδή dragstar, κ.α.....Μετά γάμος παιδιά....παράτησα τα δίτροχα και έμπαινα με χειρόφρενα και ανάποδα τιμόνια στα 4τροχα. Τελευταία (στα μεσοκοπιάσματα) θυμήθηκα πως ξαναγουστάρω τα μηχανάκια. Αλλά.......η μακρόχρονη απουσία και η φυσιολογική ωρίμανση του μυαλού.....μου απαγορεύει να πλαγιάσω (όπως τότε) παρ'όλη την καλή μου διάθεση. Οντως ένας Χούντρας θα βοηθούσε πολύ να ανακάμψει η χαμένη μου αυτοπεποίθηση. Αλλά μου πέφτει 500χλμ μακρυά από δω που ζω.... :( Στην τελική, πρέπει να φοβόμαστε πιο πολύ το μπροστινό τροχό ή τον πίσω; Παναθεμά τα γεράματα......:yuck:

GiorgosLa
14/02/2018, 07:08
50+ και θες να ακουμπάς γόνατο? Τι να πω? Εσύ σιγά, σιγά θα μας πεις ότι θυμάσαι και τι είναι sex. :eek:

azar41
14/02/2018, 09:51
Διογένη καλημέρα! Δυστηχώς η ευτυχώς όσο μεγαλώνουμε,το μυαλό και το σώμα μας βάζουν τα όρια και οδηγούμε με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο ρίσκο. Στην περίπτωση σου σίγουρα φταίει και η μακρόχρονη απουσία σου όπως είπες.
Γνώμη μου,αφού δεν μπορείς να κάνεις σχολείο ,εξασκείσου μόνος σου η μαζί με εναν φίλο.Αν υπάρχει πιστάκι καρτ ,θα ήταν ιδανικό.
Γενικότερα ,κάνε χιλ και η χαμένη αυτοπεποίθηση θα επιστρέψει σιγα-σιγά.
Το γλύστρημα του πίσω μαζεύεται πιο εύκολα,αλλά και το μπροστά προειδοποιεί με μικρογλυστρήματα στα όρια,απροειδοποιειτα απο μπροστινό έχω πέσει μόνο στη γυαλισμένη αθηναικά άσφαλτο.
Ισως θα βοηθούσε,αν έχεις την δυνατότητα,να εξασκηθής με ενα μηχανάκι ελαφρύτερο απο το Bandit που βλέπω στο προφίλ.

o teos
14/02/2018, 10:11
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται..:smokin: ..... και δεν πιέζει...:rolleyes:

karellen
14/02/2018, 12:16
Στα 50+ ανεβαίνει πιο ψηλά η μπάρα στο safe mode του μυαλού μας,δεν πας πλέον άκοπα όπως παλιά.
Όπως είπαν τα παιδιά υπάρχει κι άλλο περιθώριο ασφαλούς κλίσης και για να το δεις κι εσύ κάνε κάτι απλό: βάλε ένα φίλο σου να σε βιντεοσκοπήσει με μια κάμερα ή έστω ένα κινητό στερεωμένο στη μηχανή του.Θα δεις ότι ενώ νομίζεις ότι θα ξύσεις αυτιά στην πραγματικότητα οι μοίρες σου θα είναι λίγες και θα έχεις ακόμα πολύ να γείρεις.
Αυτό + κάμποση προπόνηση και οι φοβίες σου πιστεύω θα ελαχιστοποιηθούν (συνομήλικος γαρ).

rainmike
14/02/2018, 12:39
Αυτό που με τρώει τον τελευταίο καιρό (παρ' όλο που καβαλάω πολλά χρόνια μηχανάκια) είναι η ανασφάλεια που νιώθω με το μπροστινό λάστιχο. Για να γίνω πιο σαφής: Εχω το φόβο (γιατί περί φόβου πρόκειται) ότι στο οριακό πλάγιασμα θα με προδώσει. Χωρίς να έχουν επαληθευτεί οι φοβίες μου βέβαια, αλλά συνεχίζω να κλάνω μαλλί όταν πλαγιάζω γρήγορα. Για την ιστορία, φοράω dιablo rosso II σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά......Το πίσω που μου έχει ξεκολλήσει 1-2 φορές το φοβάμαι πολύ λιγότερο. Το μπροστινό που δεν μου έφυγε ποτέ.... το τρέμω!!:sick:
Εχω αποφασίσει να αλλάξω λάστιχα με πιο μαλακιά γόμα, αν και κρατάνε ακόμα, αλλά θα μου φύγει η ιδέα; :sad:
Αυτό το έπαθα λόγο ηλικίας;; (50+) Πως μπορεί να μου φύγει αυτή η έμμονη ιδέα; Ειδικά όταν δω ξαφνικά νερά, ή με βρει βροχή στο δρόμο, τότε πάω πιο αργά κι από ποδήλατο! Υπάρχει λεβέντες μου γιατρειά ή να πουλήσω το μηχανάκι να ησυχάσω; :confused:
Οσον αφορα το δρόμο οδήγα στα όρια σου τι σημασία έχει αν θα πλαγιάσεις πολύ ή λίγο αν θα τρέχεις ή οχι το θέμα είναι να απολαύσεις τη βόλτα σου και να φτάσεις σώος στον προορισμό σου.
Τώρα για την πίστα όσο εξασκείσαι τόσο καλύτερος θα γίνεσαι ,αυτό είναι γεγονός.

nikma
14/02/2018, 15:47
Διογένη γράφεις "...κλάνω μαλλί όταν πλαγιάζω γρήγορα.." κι ερωτώ γιατί θέλεις να πλαγιάζεις γρήγορα σε κυνηγάει κανείς;) θέλω να πω πλάγιαζε πιο αργά που να το ελέγχεις το πράμα. Επίσης κι εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις μηχανάκι. Το bandit πολύ ψαροκασέλα μου κάνει. Υπάρχουν τόσα άλλα μηχανάκια που είναι πιο ευέλικτα, αν η καλύτερη ευελιξία είναι αυτό που ζητάς. Πχ 675, cbr600 κλπ. Ακόμα και κάποια on off είναι πολύ πιο ευέλικτα από το bandit. Το bandit σίγουρα είναι πολύ καλό στην ευθεία κι σε πολύ ανοιχτά κομμάτια:)

Diogen
14/02/2018, 16:46
50+ και θες να ακουμπάς γόνατο? Τι να πω? Εσύ σιγά, σιγά θα μας πεις ότι θυμάσαι και τι είναι sex. :eek:

Δεν περίμενα σύντροχε GiorgosLa να είσαι τόσο αλλαζονικός και υπερφίαλος! Κι όμως ξέρω κάτι φιλαράκια στην ηλικία μου που τα 25χρονα μυρίζουν τα καυσαέρια τους τακτικά :p Οσο για το σεξ.....δεν το σχολιάζω, όχι γιατί δεν μπορώ, αλλά γιατί σέβομαι το φόρουμ που με φιλοξενεί και τους άλλους ευγενείς σύντροχους που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.

Πάντως ευχαριστώ όλους (τους καλοπροαίρετους και ευγενείς :wave2:) για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά ισχύει και στις μοτοσυκλέτες, "ότι αφήνεις σε αφήνει". Το bandit μια χαρά μοτόρι είναι. Κλασσικό, άνετο, ταξιδιάρικο, οικονομικό, άσπαστο και σε χέρια έμπειρα, αρκούντως γρήγορο! Που θα πάει....θα επανέλθω με τον καιρό. Εχω ακόμα μπροστά μου τουλάχιστον μια καλή 20ετία μάχιμης μοτοκίνησης ;)

Αλλη απορία: Γιατί οι κατασκευαστές ελαστικών δεν χαράσουν το ίδιο το εμπρός με το πίσω; Γιατί να έχει πάντα το εμπρός πιο πολλές αυλακώσεις από το πίσω; Είναι μόνο θέμα πρόληψης της υδρολίσθησης;

TROOPER
14/02/2018, 17:52
γιατι δεν βαζεις το μπρος λαστιχο πισω και το πισω μπροστα?

GiorgosLa
14/02/2018, 18:04
Δεν περίμενα σύντροχε GiorgosLa να είσαι τόσο αλλαζονικός και υπερφίαλος! ;

Ούτε εγώ σύντροχε περίμενα ότι θα το πάρεις τόσο στραβά. Πλάκα έκανα φυσικά και συγνώμη αν διαβάζετε τόσο άσχημα.
:beer:

Υγ. Τώρα με τρώει να σε πειράξω ακόμη λίγο, αλλά αφού δεις ότι
δεν είμαι και τόσο κ@λ@παιδο τελικά. (Έτσι νομίζω δηλαδή) :)

teogtp
14/02/2018, 18:43
γιατι δεν βαζεις το μπρος λαστιχο πισω και το πισω μπροστα?

Γιατί ως γνωστόν το πίσω έχει φορεμένη αλυσίδα.

:tooth:

TROOPER
14/02/2018, 20:18
Γιατί ως γνωστόν το πίσω έχει φορεμένη αλυσίδα.

:tooth:

Εσυ μαστορα στο λαστιχο την φορας την αλυσιδα;
Πανε οι παλιες καλες εποχες που την αλυσιδα τη φοραγαμε στο δασυτριχο στερνο... :(

Diogen
14/02/2018, 20:33
Ούτε εγώ σύντροχε περίμενα ότι θα το πάρεις τόσο στραβά. Πλάκα έκανα φυσικά και συγνώμη αν διαβάζετε τόσο άσχημα.
:beer:

Υγ. Τώρα με τρώει να σε πειράξω ακόμη λίγο, αλλά αφού δεις ότι
δεν είμαι και τόσο κ@λ@παιδο τελικά. (Έτσι νομίζω δηλαδή) :)

Ο.Κ δέχομαι τη συγνώμη κι ότι έκανες πλάκα καλοπροαίρετη. :) Πριν αποφασίσω να γράψω, διάβασα πολλά και διάφορα εδώ μέσα, για πολλά και διάφορα θέματα. Αν και κάποια ήταν τουλάχιστον "περίεργα"....σε καμμία των περιπτώσεων δεν έγραψα κάτι το ξυπνιτζίδικο, γατί δεν ήθελα αθελά μου να προσβάλλω ή να φέρω σε δύσκολη θέση κανένα. Προφανώς θα πρέπει να προσαρμοστώ στο χιούμορ του φόρουμ. Καλώς :) ("όσο ζει η γριά μαθαίνει".... λένε στα μέρη μου) :lol:
Οσο για την ανομοιόμορφη χάραξη των ελαστικών περίμενα κάπως ποιο ευφυείς απαντήσεις από αυτές που είδα. Τι έγινε βρε παιδιά; Μπήκε "ο γέρος" στο φόρουμ και αρχίσαμε την καζούρα; Στα αυτοκίνητα π.χ γιατί δεν ισχύει αυτό;

ptc
14/02/2018, 20:59
Αλλη απορία: Γιατί οι κατασκευαστές ελαστικών δεν χαράσουν το ίδιο το εμπρός με το πίσω; Γιατί να έχει πάντα το εμπρός πιο πολλές αυλακώσεις από το πίσω; Είναι μόνο θέμα πρόληψης της υδρολίσθησης;

Η διαφορα στη χαραξη οφειλεται στο οτι το καθε ελαστικο ειναι σχεδιασμενο για να δεχεται διαφορετικες δυναμεις. Το πισω ελαστικο ειναι σχεδιασμενο κυριως για επιταχυνση, για να σπρωχνει τη μηχανη μπροστα. Αντιθετα το μπροστα επιβαρυνεται κατα κυριο λογο με το εργο της επιβραδυνσης.

thalasinos
14/02/2018, 21:13

Μια απο τα ιδια Αδερφέ 50+ μην αγχωνεσαι και να θυμασαι...... Η μάνα του φοβισμένου δεν εκλαψε ποτέ !!;)

teogtp
14/02/2018, 21:16
Εσυ μαστορα στο λαστιχο την φορας την αλυσιδα;
Πανε οι παλιες καλες εποχες που την αλυσιδα τη φοραγαμε στο δασυτριχο στερνο... :(

Αυτά τα κάνατε εσείς οι φλωροι.
Εμείς φορούσαμε την ζάντα.

:p

Nostradamus
14/02/2018, 21:18
Τι μηχανάκι έχεις?

Diogen
14/02/2018, 21:35
Τι μηχανάκι έχεις?

Aν εννοείς εμένα, bandit 650 με ΑΒS.

o teos
14/02/2018, 22:12
Ξέρω έναν 50+ συγγενή μου που είχε να πιάσει μηχανή από το 1992 εκτός από κάτι παπάκια μια στο τόσο και ένα ξεχασμένο πανάρχαιο xt...θες να σου πω οταν πηρε το r6 μου με μενα δικαβαλο πως πήγαινε παλιά Αθηνών κορινθου??βέβαια αυτός είναι και χέρι τρελό........άμα το χεις το χεις...Τέλος...να μην πάρω έστω και το μισό ταλέντο γαμω το στανιο μου...γονίδια ρε φιλε:bawl:

Diogen
14/02/2018, 23:10
Ξέρω έναν 50+ συγγενή μου που είχε να πιάσει μηχανή από το 1992 εκτός από κάτι παπάκια μια στο τόσο και ένα ξεχασμένο πανάρχαιο xt...θες να σου πω οταν πηρε το r6 μου με μενα δικαβαλο πως πήγαινε παλιά Αθηνών κορινθου??βέβαια αυτός είναι και χέρι τρελό........άμα το χεις το χεις...Τέλος...να μην πάρω έστω και το μισό ταλέντο γαμω το στανιο μου...γονίδια ρε φιλε:bawl:

+650:a18:

billy84
14/02/2018, 23:59
Ειναι προφανές οτι το μηχανάκι δε σου δίνει εμπιστοσύνη.Το bandit δεν είναι κακό μηχανάκι αλλά φοράς dιablo rosso II το οποίο είναι σχετικά μέτριο και πιθανότατα το έχεις πάνω και καποια km.Με την 1η ευκαιρία λοιπόν πας στο λαστιχάδικο και βάζεις Bridgestone S21 ή ακόμα καλύτερα Βridgestone RS10,αν θες σε dunlop βάζεις D212 GP RACER.Τα 2 τελευταία είναι ενα σκαλί πάνω απο τα ήδη πολύ καλα S21 και ειναι ιδανικά για σπόρ οδήγηση ενω το πάτημα τους είναι κορυφαίο ανεξαρτήτως ρυθμού(ικανοτήτων) και οδοστρώματος.

Πιστεύω θα καλυφθείς απόλυτα και θα ανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου.:beer:

Akalestos
15/02/2018, 09:46
Φιλε Diogen ακου το bandit 650 F 2007 abs το ειχα κι εγω κι εχω να σου πω ΕΝΑ : το μοτο αυτο ναι μεν δεν ειναι για τετοια οδηγηση π.χ ξυσιμο γονατου ΑΛΛΑ αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι αν "το χεις" αυτο δε μπορει να πλαγιασει..

Σε πληροφορω οτι οταν το ειχα το πλαγιαζα κι εγω να δω τα ορια μου ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΤΟ και με λαστιχα Bridgestone BT 021 touring πελμα (που ηθελαν κι αλλαγη κιολας) το πλαγιαζα σχεδον στο τελος του ελαστικου ουτε μισο ποντο απο το τελος..
Το δινω μια βολτα σε ενα φιλαρακι που καβαλουσε TDM 900 εκεινο τον καιρο κ παμε μια βολτα..εκτος οτι ηταν "σε φορμα" γιατι οδηγουσε μοτο συνεχομενα καθε μερα επι 3 χρονια ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ και μ αφησε πολλες μηχανες πισω γυρνωντας απο Πορτο Γερμενο!
Κοιτωντας το λαστιχο μετα το χε φθασει στα τερματα...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ολες πλαγιαζουν,θελει εξασκηση με προσοχη κυριως σε πιστα για ευνοητους λογους με εξοπλισμο και να θυμασαι ολα ειναι θεμα εξασκησης κι οχι ΤΟΣΟ θεμα ηλικιας η θαρρους!

Αυτα ελπιζω να βοηθησα :-)

nikos_abel
15/02/2018, 17:59
Εδώ μαζευτήκαμε οι χέστες γέροι με το κακό χιούμορ; :lol:

Η γιαγιά μου έλεγε "ο φόβος φυλάει τα έρ'μα"

Επίσης, το αναφερθέν παράδειγμα με τη μαγνητοσκόπηση του εαυτού μας είναι πολύ καλό. Βλέποντας τον εαυτό μου πραγματικά γέλασα!

Diogen
15/02/2018, 23:42
Προς: billy84....Προφανώς δεν είναι κακό το μοτόρι, εγώ μάλλον είμαι πολύ κουλάδι λόγο αποχής και ηλικίας. Θυμάμαι τα νιάτα μου στα δίτροχα και απορώ πως επέζησα αρτιμελής μέχρι σήμερα χωρίς καν σπασίματα και λάμες....:smokin: Μόνο που δεν ψάχνομαι για racing λάστιχα, αλλά κάτι πιο καθημερινά και ημισπόρ. Κάτι σαν dunlop spotmax 2 π.χ. (λέω τώρα....ίσως κάτι ανάλογο)

Προς: Akalestos: Σωστός ο φίλος, είναι απλά θέμα εξοικείωσης και εξάσκησης. Η πολύχρονη απουσία είναι εμφανής στις κινήσεις μου.

Προς: nicos_abel: Μη δουν κάποιοι πιτσιρικάδες τίποτα "γεροντάρες" εδώ μέσα, αμέσως να μας βγάλουν B.L.R. H αλήθεια είναι πως "ο φόβος φυλάει τα έρμα". Αλλά επίσης όπως λέγαμε (τω καιρώ εκείνω) στη 12η μεραρχία....."ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ";) Και τα 85 αλογάκια του "ληστή" στους ελληνικούς γλιτσόδρομους σε στέλνουν αδιάβαστο αν το παίξεις χεράς!

Πολύ χαίρομαι που η κουβέντα πήγε σε πολιτισμένο επίπεδο. :beer:

Εδώ το τι μπορεί να κάνουν τα παρεξηγημένα (εν Ελλάδι) 650 bandit σε track day ανάμεσα σε ss και buses (εκπληκτικός κι ο τυπάς με το RD350). https://www.youtube.com/watch?v=rziDEtwTTwA

Nostradamus
16/02/2018, 07:25
Αυτο με τα παρεξηγημενα (εν Ελλαδι ) μηχανακια, που στα χερια ενος αλλου κανουν παπαδες, και να τι μπορει να κανει το μηχανακι μου κτλ κτλ να τα ελεγε κανενας 15χρονος να ελεγα παει στο γερο διαολο.. Αλλα 50+ ειναι καπως.. θα μου πεις οι αλλοι μαχαιρωθηκαν για το ποιο παπι ειναι πιο γρηγορο..

Υπαρχει εκει εξω κοσμος που μπορεις να του δωσεις οτι παρταλι κυκλοφορει, χωρις αναρτησεις, χωρις λαστιχα, χωρις φρενα και παλι να σπαει πλακα με οποιον και οτι βρεθει μπροστα του.. Ε ΚΑΙ??? ειναι αυτο επιχειρημα για το τι κανει το μηχανακι μου, στα χερια αυτου του τυπου?

Το θεμα ειναι τι κανεις εσυ με το μηχανακι σου... Μια χαρα ειναι το bandit.. φτιαχτηκε για να πηγαινει απο το σημειο Α στο Β, φορτωμενο μεχρι τελικης πτωσης ανετα και ξεκουραστα..

Επισης απο την μικρη μου εμπειρια στα μοτοσακα, "τελειωνει" γρηγορα σε δρομο με καλη ασφαλτο.. Εννοω, θα ακουμπησει μαρσπιε/πατηθρες/πατηρακια/μπιλιες/ hero blobs (διαλεξε οτι λεξη σου αρεσει) "κατω" για πλακα και με σχετικη ασφαλεια, χωρις δραματα (συνηθως :lol:)...

Αφου λοιπον σαν νεολερα, ησουν μαχημος, λογικα θα παραμενεις πανω απο τον μεσο ορο και τωρα.. Οσο και αν οι αναστολες λογω εμπειριας/ηλικιας/υποχρεωσεων/αποχης κτλ κτλ ειναι περισσοτερες απο τοτε.. Καποια πραγματα η τα χεις η δεν τα χεις...

Οποτε βαλε ενα ζευγαρι φρεσκα λαστιχα, και αντε οξω να το ευχαριστηθεις οσο σου βγαινει και μην την ψαχνεις την φαση και πολυ (ρε μπαρμπα :bawl::bawl:)....

nikos_abel
16/02/2018, 07:37
Εδώ το τι μπορεί να κάνουν τα παρεξηγημένα (εν Ελλάδι) 650 bandit σε track day ανάμεσα σε ss και buses (εκπληκτικός κι ο τυπάς με το RD350). https://www.youtube.com/watch?v=rziDEtwTTwA

Υπαρχει εκει εξω κοσμος που μπορεις να του δωσεις οτι παρταλι κυκλοφορει, χωρις αναρτησεις, χωρις λαστιχα, χωρις φρενα και παλι να σπαει πλακα με οποιον και οτι βρεθει μπροστα του..

:D Το τσάι... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=126349&highlight=%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B9)

lykourgi
16/02/2018, 07:40
Μήπως να έφτιαχνες την μπροστά ανάρτηση του bandit; (Και την πίσω, ακόμη καλύτερα.)
Αν έχει γίνει ¨σούπα¨, σε συνδιασμό με το αρκετό βάρος, είναι λογικό να σου εμπνέει ασάφεια και ανασφάλεια.

DoctoR_k6
16/02/2018, 09:37
Μήπως να έφτιαχνες την μπροστά ανάρτηση του bandit; (Και την πίσω, ακόμη καλύτερα.)
Αν έχει γίνει ¨σούπα¨, σε συνδιασμό με το αρκετό βάρος, είναι λογικό να σου εμπνέει ασάφεια και ανασφάλεια.

Aυτο.

Κ αν θελεις να κανεις ακομα καλυτερη δουλιτσα...βαζεις ενα αλλο αμορτισερ (full ρυθμιζομενο) πισω με ενα dog bone κ γινεται αλλο μοτο.
Εχω να σας δειξω ληστη να στριβει με τα οσα σε κομματια Αγιαννη κλπ κλπ κ να λετε μωρε μπραβο το Banditακι.
K δεν ειναι μονο λογω χεριων...

nikma
16/02/2018, 10:21
Diogen το πρόβλημα τελικά δεν είναι το μηχανάκι αλλά εσύ που στο μυαλό σου έχεις φτιάξει μια πλασματική εικόνα για το τότε που ήσουν νεότερος κι "οδηγάρα"
Φυσικά και μπορείς να βελτιωθείς οδηγηκά αλλά χρειάζεται να διαθέσεις χρόνο, χρήμα και πολύ όρεξη. Κάτι που εγώ τουλάχιστον δεν το βλέπω. Φιλικά;)

Nostradamus
16/02/2018, 11:02
Ρε κορίτσια...προφανώς και αν αρχίσει τις βελτιώσεις / μεταμοσχευσεις θα γίνει "άλλο μηχανάκι".. Εδώ όμως δεν μιλάμε πως να βελτιωσω το bandit γιατί μου λείπουν κάτι δευτερα στις κ5/κ6 και στις φυστικιες...

Αν ο μεσιες δεν τρολαρει, να έχουμε θεματακι για το σ/κ, μιλάμε για αδυναμία διαχείρισης του υπάρχοντος.. Δεν φταίει το μΕχανακ'...

sniper
16/02/2018, 12:00
....

Nαι... στην ευθεία του Interlagos πιάνει 200 και στρίβει με 70-80... τι κάνει δλδ; Χαλαρά πάει, απλά έχει εξάτμιση κι ακούγεται... Σαν τα Ζ1000 των 80s, τα ακούγαμε 2 μέρες πριν να έρχονται...

Τα λάστιχά σου είναι οκ. Ακόμα και τα τουριστάδικα λάστιχα είναι ΟΚ όταν ζεσταθούν. Ασε τις γόμες και απορίες για τις χαράξεις. Μάθε ξανά να οδηγείς. Δεν είναι κακό, ότι παρατάς σε παρατάει κι αυτό. Εδώ το παθαίνουμε εμείς που για χψ λογο δεν καβαλάμε ή δεν βγαίνουμε για καμιά γρήγορη ή δεν μπαινουμε πίστα για κάποιο καιρό και μετά πάμε σαν να καβαλήσαμε πρώτη φορά.

Diogen
16/02/2018, 17:21
Nαι δεν διαφωνώ. Οτι το παρατάς σε παρατάει. Το παραδέχτηκα από τα πρώτα ποστ. Ομως πολλές φορές (για σας τους νεότερους το λέω) είναι φορές που δεν μπορείς να αντιληφθείς τα χρόνια που πέρασαν και πως η ικανότητα; μαγικά; ρίσκο; έδωσαν προτεραιότητα στην ασφάλεια, τη σιγουράντζα, το φόβο του άγνωστου.....και άλλες ανάλογες φιλοσοφικές (πλην μηχανόβιες) αναζητήσεις. :look: Εκεί που είστε ήμουνα και δω που είμαι θα έρθετε, από πλευράς ηλικίας, αναγκών, υποχρεώσεων, σεβασμού στη ζωή τη δική σας και των άλλων. Από τα 15 ως τα 25 (που παράτησα τα δίτροχα λόγο οικογένειας και επαγγέλματος) δεν κοίταζα καν ούτε την πίεση των ελαστικών. Ξαφνικά άρχισα να ανησυχώ με τη χάραξη, τις ημερομηνίες παραγωγής, τις γόμες......Κάποιος πιο πάνω με είπε "μπάρμπα". Ναι είμαι και δεν το κρύβω :D Αλλά ένας μπάρμπας που ακόμα αισθάνεται έφηβος. Και βεβαίως θα ψαχτώ για λάστιχα, γόμες, αναρτήσεις, dog bone, πιρούνια, λάδια μπροστινού, κι ότι άλλο τεχνολογικό "ματζούνι" θα με κάνει να αισθανθώ ασφαλής και γρήγορος πάνω στο λήσταρχο. Οσο για το βίντεο που ανέβασα, το ανέβασα για κάποιους που θεωρούν πως τα πιο παλαιάς κοπής μοτόρια είναι μπουρούχες. Μπουρούχες για τα σημερινά GP ναι και μόνο για εκεί. Για οπουδήποτε αλλού και με αναβάτες που δεν μου μοιάζουν, είναι σερβιτόροι τσαγιών :p Μακάρι να μην ήμουν 500χλμ μακρυά από τη σχολή του Χούντρα ή κάποια ανάλογη. Οπότε θα αυτοεξασκηθώ διότι..."ο 50αρης είναι ένας νέος της εποχής" (μέγας Ζαμπέτας)

sniper
16/02/2018, 17:31
.... μως πολλές φορές (για σας τους νεότερους το λέω) είναι φορές που ....

Τ' ακούς Buckley????? :tooth:

nikma
16/02/2018, 18:22
Diogen@ κάτι μου λέει ότι δεν μπήκες στο Moto.gr για οδηγηκές συμβουλές αλλά για να βγάλεις τα εσώψυχα σου...δεν ειν κακό;)

Diogen
16/02/2018, 18:42
Diogen@ κάτι μου λέει ότι δεν μπήκες στο Moto.gr για οδηγηκές συμβουλές αλλά για να βγάλεις τα εσώψυχα σου...δεν ειν κακό;)

Υπάρχει καταστατικό του τι και πως πρέπει να γράφουμε στο Moto.gr/forums, το οποίο καταπατώ με αυτά που γράφω; Αν ΝΑΙ....συγνώμη για την απροσεξία μου και να αποσυρθώ πάραυτα :cool: Επίσης για όλα τα προαναφερθέντα......ας υπήρχε μια ρήτρα ηλικίας (ας πούμε) που να επέτρεπε (αυστηρά) εγγραφές μελών κάτω των 50 :facepalm:

daz
16/02/2018, 19:04
Μα τι του λέτε του ανθρώπου ρε σεις? Σε λίγο θα του πείτε οτι μπήκε και για ψυχανάλυση. Χαλαρώστε λίγο, μια χαρά τα λέει και θέτει τους προβληματισμούς του.

GiorgosLa
16/02/2018, 19:20
Υπάρχει καταστατικό του τι και πως πρέπει να γράφουμε στο Moto.gr/forums, το οποίο καταπατώ με αυτά που γράφω; Αν ΝΑΙ....συγνώμη για την απροσεξία μου και να αποσυρθώ πάραυτα :cool: Επίσης για όλα τα προαναφερθέντα......ας υπήρχε μια ρήτρα ηλικίας (ας πούμε) που να επέτρεπε (αυστηρά) εγγραφές μελών κάτω των 50 :facepalm:

Φίλε Διογένη δεν τα έχει κανένας με την ηλικία σου. Μόνος σου νομίζεις ότι είσαι ο μεγαλύτερος εδώ και κάνεις σαν αυτόν με τον γρύλο.
Είναι κι άλλοι ίσα με σένα αλλά δεν τους νοιάζει (Πχ ο buckley :whistle: ) που ότι και να του λέω, ποτέ δεν με είπε "υπερφίαλο!!!" Αλήθεια. Τι σημαίνει υπερφίαλος? Αν σημαίνει "χοντρομπούκαλος" να ξέρεις ότι αυτό είναι άδικο μπουλιγκ. (λίγη κοιλιά έχω μόνο.) :D

Diogen
16/02/2018, 19:46
Φίλε Διογένη δεν τα έχει κανένας με την ηλικία σου. Μόνος σου νομίζεις ότι είσαι ο μεγαλύτερος εδώ και κάνεις σαν αυτόν με τον γρύλο.
Είναι κι άλλοι ίσα με σένα αλλά δεν τους νοιάζει (Πχ ο buckley :whistle: ) που ότι και να του λέω, ποτέ δεν με είπε "υπερφίαλο!!!" Αλήθεια. Τι σημαίνει υπερφίαλος? Αν σημαίνει "χοντρομπούκαλος" να ξέρεις ότι αυτό είναι άδικο μπουλιγκ. (λίγη κοιλιά έχω μόνο.) :D

Yπερφίαλος: https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82
και εδώ: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%22%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+-%CE%B7+-%CE%BF%22&dq=

Υ.Γ: Σας ενοχλεί που είμαι "μπάρμπας" με streeταδικες γρήγορες ανησυχίες; Που είμαι μεγάλος και δεν δικαιούμαι να έχω τέτοιες απορίες; Που φοβάμαι ξαφνικά το γ@μημένο το μπροστινό πως θα συμπεριφερθεί υπό πίεση; Τι ακριβώς δε σας κάνει από αυτά που λέω; Ποιος σας είπε πως είμαι το alterego του buckley; (καλά να'ναι ο άνθρωπος) :)

Υ.Γ2: Εχετε κάτι άξιο συζήτησης να πείτε για τη συμπεριφορά του μπροστινού ελαστικού (στα σύγχρονα ελαστικά) υπό πίεση και πως προειδοποιεί; Γιατί τα ελαστικά του '80 όταν τα ζόριζες έφευγες με τη μία :cry: (τότε δεν τα αλλάζαμε όποτε έπρεπε, αλλά όποτε είχαμε τα φράγκα) :sad:

Υ.Γ3: Ευχαριστώ τον σύντροχο DAZ για την κατανόηση.

rainmike
16/02/2018, 20:02
Τί να σου πουνε ρε φίλε στα πανε,αλλωστε οσα ειπώθηκαν εχουνε να κανουν με βάση τη γνώμη σου στο πως στρίβεις.
Υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτό απολύτως καμμία.Ασε τι νομίζεις ,σου παν τα παιδια πανε κάνε σχολειάκι και άσε τα
λάστιχα στην ησυχία τους.Πάνε στο california super bike school ,εκεί υπάρχουν ειδικοί που θα δουν πως οδηγείς και τι πρέπει
να κάνεις για να βελτιωθείς.

ggs
16/02/2018, 20:11
Yπερφίαλος: https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82
και εδώ: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%22%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+-%CE%B7+-%CE%BF%22&dq=

Υ.Γ: Σας ενοχλεί που είμαι "μπάρμπας" με streeταδικες γρήγορες ανησυχίες; Που είμαι μεγάλος και δεν δικαιούμαι να έχω τέτοιες απορίες; Που φοβάμαι ξαφνικά το γ@μημένο το μπροστινό πως θα συμπεριφερθεί υπό πίεση; Τι ακριβώς δε σας κάνει από αυτά που λέω; Ποιος σας είπε πως είμαι το alterego του buckley; (καλά να'ναι ο άνθρωπος) :)

Υ.Γ2: Εχετε κάτι άξιο συζήτησης να πείτε για τη συμπεριφορά του μπροστινού ελαστικού (στα σύγχρονα ελαστικά) υπό πίεση και πως προειδοποιεί; Γιατί τα ελαστικά του '80 όταν τα ζόριζες έφευγες με τη μία :cry: (τότε δεν τα αλλάζαμε όποτε έπρεπε, αλλά όποτε είχαμε τα φράγκα) :sad:

:lol:

Αν νομίζεις ότι επειδή είσαι 50 ,είσαι μπάρμπας εδώ μέσα..:lol:
Εδώ οι περισσότεροι έχουν πάρει μηχανή με το εφάπαξ..:lol:

Για την συμπεριφορά των ελαστικών, σου τα είπε ο sniper παραπάνω, αλλά επειδή είναι νεαρός δεν του έδωσες σημασία...
Τα όρια των σύγχρονων ελαστικών είναι πάρα πολύ μεγαλύτερα από τα όρια των ερασιτεχνών οδηγών.

Για να νοιώσεις ψυχολογικά καλύτερα, μπορείς να βάλεις ένα ζευγάρι φρέσκα σχετικά μαλακά λάστιχα που θα σου δίνουν πιο γρήγορα καλύτερη αίσθηση γκριπ.

andreastwin
16/02/2018, 20:15

καλος ηρθες στην παρεα Διογενη.οπως θα δεις υπαρχουν πολυ μπαρμπαδες στο φορουμ,οποτε δεν παιζει να τους πειραζει η οχι το αν εισαι 50+ εγω κοντευω 60.απλα ανοιξε την ομπρελα του μεγαλυτερου με την περισσοτερη γνωση απο την ζωη.σε καποια βολτα τα παιδια θα σου δωσουν τις γνωσεις τους για τις μοτο,και εσει τις γνωσεις σου απο την ζωη.:a024::beer:

Diogen
16/02/2018, 20:37
καλος ηρθες στην παρεα Διογενη.οπως θα δεις υπαρχουν πολυ μπαρμπαδες στο φορουμ,οποτε δεν παιζει να τους πειραζει η οχι το αν εισαι 50+ εγω κοντευω 60.απλα ανοιξε την ομπρελα του μεγαλυτερου με την περισσοτερη γνωση απο την ζωη.σε καποια βολτα τα παιδια θα σου δωσουν τις γνωσεις τους για τις μοτο,και εσει τις γνωσεις σου απο την ζωη.:a024::beer:

Να σαι καλά και συ βρε "μπάρμπα" (ευτυχώς είναι κι άλλοι εδώ μέσα :winka:).......Σ' αυτό ακριβώς που λες βασίστηκα μπαίνοντας εδώ μέσα. Να'σαι πάντα καλά και αγρατζούνιστος:beer: Το μόνο μου ελάττωμα είναι η (παιδιόθεν) αλλεργία μου στους ξυπνιτζήδες :wave2:

nikos_abel
17/02/2018, 01:24
Μα τι του λέτε του ανθρώπου ρε σεις? Σε λίγο θα του πείτε οτι μπήκε και για ψυχανάλυση. Χαλαρώστε λίγο, μια χαρά τα λέει και θέτει τους προβληματισμούς του.

Προσωπικά χρειάζομαι ψυχανάλυση ΑΦΟΥ βγω από το Μοτό τζι αρ :lol:

BLiTzER
17/02/2018, 01:30
Εδώ είναι που ψάχνουμε δικαιολογίες για την κουλαμάρα μας;

caesarsk
17/02/2018, 11:15

Παρακαλω βαλτε με στην παρέα σας....Μια ωρα εκανα να δεσω στον ντοκο την μαουνα σημερα το πρωι

caesarsk
17/02/2018, 11:22
:lol:

...σου τα είπε ο sniper παραπάνω, αλλά επειδή είναι νεαρός δεν του έδωσες σημασία...

Εκλαψα...εφυγε καφες απο την μυτη στο τιμονι του αυτοκινητου. Επεσα μπροστα και χτυπησα με το κεφαλι το τιμονι, πατηθηκε η κορνα. Η μπροστινη νομισε πως αναψε πρασινο. Ξεκινησε και εσκασε πανω στο λεωφορειο που περνουσε καθετα!!!....Δεν περιγραφω αλλο

karellen
17/02/2018, 11:39
Κανάς πεζός? Τίποτα?

Akalestos
17/02/2018, 14:49
Εκλαψα...εφυγε καφες απο την μυτη στο τιμονι του αυτοκινητου. Επεσα μπροστα και χτυπησα με το κεφαλι το τιμονι, πατηθηκε η κορνα. Η μπροστινη νομισε πως αναψε πρασινο. Ξεκινησε και εσκασε πανω στο λεωφορειο που περνουσε καθετα!!!....Δεν περιγραφω αλλο

Θα περιγραψω την συνεχεια εγω..
Οι επιβατες πεταχτηκαν απ τα παραθυρα και μπηκαν στην απεναντι πιτσαρια..
Οι πεζοι που εβλεπαν την φαση στουκαραν στην κολωνα και μερικοι ζητησαν να το ξαναδουν στο ριπλει
για τυχον λαθος σφυριγμα του διαιτητη..
Ο αλλος που εμενε ακριβως απεναντι βγηκε απ το μπανιο με την πετσετα
και μισοξυρισμενο προσωπο..

Εεε ας το συνεχισει αλλος :rolleyes:

Diogen
17/02/2018, 15:53

Μήπως εδώ είναι που ψάχνουμε την επιβράβευση για τις εξυπνάδες μας;

daz
17/02/2018, 16:31
Διογένη μη τους παρεξηγΑς είναι καλά παιδιά κατα βάθος. (Αν και δε μπορείς να τα πεις όλα παιδιά)! :lol:

Απλά τέτοιου είδους αστεία περί κουλών, αμάνικων κτλ αναβατών και για μηχανές καράβια, σώβρακα, κτελ, κτλ είναι συνηθισμένα στους παγκόσμιους που γράφουν εδώ μέσα. Στην πραγματικότητα όλοι κουλομαρίες είμαστε με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Προς όλους του υπόλοιπους.. Θα κόψετε την πλάκα ρε ρεμάλια μέχρι να εγκλιματιστεί ο άνθρωπος με το χιούμορ σας/μας?

teo_g7
17/02/2018, 16:45
Προς όλους του υπόλοιπους.. Θα κόψετε την πλάκα ρε ρεμάλια μέχρι να εγκλιματιστεί ο άνθρωπος με το χιούμορ σας/μας?

Να μην είναι τοσο παρεξηγιαρης

Κατα τα λοιπά,όλα είναι στο μυαλό!Ας αλλάξει ένα σετ λάστιχα, ιδανικά κάποιο μαλακό σπορ να του δώσει ωραία αίσθηση ας σεταρει λιγάκι και τις αναρτήσεις κι ας βγει σε κάνα βουνό να "παίξει" λίγο.
Το Bandit δεν είναι μηχανακι για ζορισμα , θα φανερώσει πολύ γρήγορα τις αδυναμίες του αλλά είναι ένα μηχανάκι "ρυθμου" σε στροφιλικι (το είχα και ξέρω)

Αυτά! Ελπίζω να μη χαρακτηριστω κι εγώ ξυπνιτζης

Α,btw,εγώ του φόραγα M5 Metzeller τα οποία ήταν πολύ καλά αλλά τώρα ίσως έχουν βγει και καλύτερα

caesarsk
17/02/2018, 16:48

Ποιος σου είπε ότι κάνω πλάκα;

Diogen
17/02/2018, 19:10
Να μην είναι τοσο παρεξηγιαρης

Κατα τα λοιπά,όλα είναι στο μυαλό!Ας αλλάξει ένα σετ λάστιχα, ιδανικά κάποιο μαλακό σπορ να του δώσει ωραία αίσθηση ας σεταρει λιγάκι και τις αναρτήσεις κι ας βγει σε κάνα βουνό να "παίξει" λίγο.
Το Bandit δεν είναι μηχανακι για ζορισμα , θα φανερώσει πολύ γρήγορα τις αδυναμίες του αλλά είναι ένα μηχανάκι "ρυθμου" σε στροφιλικι (το είχα και ξέρω)

Αυτά! Ελπίζω να μη χαρακτηριστω κι εγώ ξυπνιτζης

Α,btw,εγώ του φόραγα M5 Metzeller τα οποία ήταν πολύ καλά αλλά τώρα ίσως έχουν βγει και καλύτερα

Σ'ευχαριστώ φίλε μου για το ποστάρισμα και τις υποδείξεις. Προς τα εκεί κινούμαι και γω.....και θα δείξει :rolleyes: Οσο αφορά τον "ξυπνιτζιδισμό"......φαντάζομαι πως έχεις την απαραίτητη αντίληψη για να δεις ποιοι κάνουν χιούμορ και ποιοι νομίζουν πως κάνουν. : (Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε "μηχανοκίνητο" (όλων των τροχών) φόρουμ. Ομως είναι η πρώτη φορά που με κάποιους (δεν είσαι μέσα σ' αυτούς) έχω ξενερώσει τόσο πολύ. Και να σκεφτείς πως ανέκαθεν πίστευα πως οι "δίτροχοι" είναι από τις πιο ευαίσθητες, κοινωνικά (μηχανολογικά και οδηγικά) ψαγμένες και ξηγημένες προσωπικότητες. Δυστυχώς διαπιστώνω πως λίγοι (περίμενα πολύ περισσότερους) εδώ μέσα μου επιβεβαιώνουν αυτή την αντίληψη.

RaGe_Raptor
17/02/2018, 19:31
Διογέν' πουλάκιμ' μην είσαι τόσο απόλυτος με τους χαρακτηρισμούς.
Όσο για το λάστιχο, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, μαύρο κ στρογγυλό. Α, βασική προϋπόθεση να μην κρέμεσαι από το τιμόνι όταν στρίβεις.
Καλή διαμονή στο μοτοτζιάρ. Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά.

teo_g7
17/02/2018, 19:31
Σ'ευχαριστώ φίλε μου για το ποστάρισμα και τις υποδείξεις. Προς τα εκεί κινούμαι και γω.....και θα δείξει :rolleyes: Οσο αφορά τον "ξυπνιτζιδισμό"......φαντάζομαι πως έχεις την απαραίτητη αντίληψη για να δεις ποιοι κάνουν χιούμορ και ποιοι νομίζουν πως κάνουν. : (Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε "μηχανοκίνητο" (όλων των τροχών) φόρουμ. Ομως είναι η πρώτη φορά που με κάποιους (δεν είσαι μέσα σ' αυτούς) έχω ξενερώσει τόσο πολύ. Και να σκεφτείς πως ανέκαθεν πίστευα πως οι "δίτροχοι" είναι από τις πιο ευαίσθητες, κοινωνικά (μηχανολογικά και οδηγικά) ψαγμένες και ξηγημένες προσωπικότητες. Δυστυχώς διαπιστώνω πως λίγοι (περίμενα πολύ περισσότερους) εδώ μέσα μου επιβεβαιώνουν αυτή την αντίληψη.

Ωραία καλά πάμε
Να σου κάνω άλλη μια "υπόδειξη" λοιπόν.Δεν τα ξέρεις τα άτομα εδώ μέσα (ούτε εγω τα ήξερα όταν πρωτομπηκα) ούτε ξέρεις το χιούμορ του καθενός (ούτε κι είσαι υποχρεωμένος βέβαια).
Πάρτο λίγο πιο χαλαρά,μη δίνεις σημασία σε όποιον θεωρείς ότι δεν ταιριάζει το χιούμορ σας ή οτιδήποτε άλλο και θα δεις ότι έχει πολλά ξηγημενοι παληκάρια που και γνώσεις έχουν και χιούμορ και από όλα.
Κι άμα τους γνωρίσεις από κοντά, ιδανικά σε καμία βόλτα θα δεις

Diogen
17/02/2018, 21:36
Aληθινά τo εύχομαι να το δω teo:beer:
Να σαι καλά Giorgio_Rp γιατί είχα μια μικρή σύγχυση ως προς το χρώμα και το σχήμα των ελαστικών :lol: :lol: :lol:

caesarsk
17/02/2018, 21:51
Κι άμα τους γνωρίσεις από κοντά, ιδανικά σε καμία βόλτα θα δεις

Εγώ δεν θέλω να γνωρίσω κανέναν σας. Η γυναίκα μου λέει «πάλι με τα ρεμάλια θα είσαι;»

teogtp
17/02/2018, 21:58
Ένα ασμπτετερ και θα αλλάξεις γνώμη.

caesarsk
18/02/2018, 10:04
Ένα ασμπτετερ και θα αλλάξεις γνώμη.

Αυτό φοβάμαι. Την τελευταία φορά πονούσε ο κωλος μου.

36 ώρες στην σελα

leo1964
18/02/2018, 11:53

Φρόνιμα με τους 50άρηδες,γιατί αγριεύουμε:moutza:

teogtp
18/02/2018, 22:23
......

daz
18/02/2018, 23:25
Ελα, φτάνει με το σπαμ ρε σεις!

billy84
19/02/2018, 12:35
Προς: billy84....Προφανώς δεν είναι κακό το μοτόρι, εγώ μάλλον είμαι πολύ κουλάδι λόγο αποχής και ηλικίας. Θυμάμαι τα νιάτα μου στα δίτροχα και απορώ πως επέζησα αρτιμελής μέχρι σήμερα χωρίς καν σπασίματα και λάμες....:smokin: Μόνο που δεν ψάχνομαι για racing λάστιχα, αλλά κάτι πιο καθημερινά και ημισπόρ. Κάτι σαν dunlop spotmax 2 π.χ. (λέω τώρα....ίσως κάτι ανάλογο)

A συγνώμη, νόμιζα πως σε ενδιέφερε ένα λάστιχο τσίχλα που να πατάει ακόμη και στα γλιστερά και να ζεσταίνεται ταχύτερα απο οτιδήποτε άλλο βάλεις ωστε να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου.

Diogen
19/02/2018, 15:57
A συγνώμη, νόμιζα πως σε ενδιέφερε ένα λάστιχο τσίχλα που να πατάει ακόμη και στα γλιστερά και να ζεσταίνεται ταχύτερα απο οτιδήποτε άλλο βάλεις ωστε να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου.

Το καλύτερο είναι αυτό που προτείνεις εσύ, αλλά να μη θέλει άλλαγμα μετά από 5.000χλμ :( Εστω να κρατάει τα διπλά. Δεν είναι καλές οικονομικά εποχές για λάστιχα 2-3 φορές το χρόνο....:cry: Υπάρχει δοκιμασμένο κάτι σαν αυτό που περιγράφω; Αν υπάρχει....:a4:

o teos
19/02/2018, 17:43
Bt-s21 https://www.sportrider.com/motorcycle-racing-sport-tires-bridgestone-battlax-hypersport-S21

Και τα bt16 https://www.google.gr/amp/s/www.motorcyclenews.com/amp/product-reviews/tyres/2011/apr2711-bridgestone-battlax-bt-016-pro-hypersport-test/

Τα 16 τα είχα 11000χλμ στο cbr δε με πρόδωσε πουθενά και ποτέ σε γρήγορη οδήγηση και είχαν αλλά 1000-2000χλμ ζωής ακόμα απλά εγώ είμαι περίεργος και τα αλλαξα με rs10
Τα 16 είναι και σε πολύ καλή τιμη:wave2:

nikma
19/02/2018, 17:44
Βάλε αυτά:

METZELER RACETEC RR K3

billy84
19/02/2018, 18:03
Το καλύτερο είναι αυτό που προτείνεις εσύ, αλλά να μη θέλει άλλαγμα μετά από 5.000χλμ :( Εστω να κρατάει τα διπλά. Δεν είναι καλές οικονομικά εποχές για λάστιχα 2-3 φορές το χρόνο....:cry: Υπάρχει δοκιμασμένο κάτι σαν αυτό που περιγράφω; Αν υπάρχει....:a4:

5000km βγάζουν σε 1000άρια,αν ο οδηγός δεν κυνηγά 300αρες σε εθνικη.Στο bandit το πίσω θα βγάλει 8.000 με γρηγορο ρυθμο πιστευω.Με λίγη προσοχή το 10αρικο το έχεις.Απλα σε αυτην την κατηγορία θα παίζεις 2 πισινά με ενα μπροστινο(όχι όμως περισσότερα απο 16.000km στο μπροστα θέλει προσοχη)

Δυστυχώς δε μπορούμε να τα έχουμε ολα, άν θες να βγάζεις km μπορείς αλλα θα γλιστράς σε πιο γρηγορο ρυθμό ή σε πιο μέτρια άσφαλτο.

Diogen
19/02/2018, 18:49
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις προτάσεις σας. :beer: Θα ψαχτώ αναλόγως και θα αλλάξω τα diablo rosso γιατί τα αισθάνομαι σαν ξύλινα. Ισως κατεβάσω 2-3psi και τις πιέσεις τους.

andreastwin
19/02/2018, 20:15
ρε παιδια μιας και το θεμα ειναι για λαστιχα και για να μην ανοιξω αλλο θεμα να ρωτησω και εγω κατι αναλογω,οπως ξερουν καποιοι φιλοι καθε καλοκαιρι ειμαι αλεκος με την μοτο για εξω, το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι λαστιχο να βαλω που να αντεχη στο κεντρο απο την τριβη,τα βαζω καινουργια και με το που γυρναω απο ταξιδι στο κεντρο το πισω λαστιχο ειναι φαγομενω.καποιο λαστιχο που να κραταει στο κεντρο,να ειναι ποιο σκληρο.

μεχρι τωρα βαζω michelin και continental.

thalasinos
20/02/2018, 21:53
Βάλε Δίγομα Ελαστικα sportouring, εχουν ολες οι επωνυμες μάρκες !!

Diogen
20/02/2018, 22:22
Για να το παίξω λίγο πονηράκιας, θα πω πως το http://www.tyrereviews.co.uk/ δίνει διαφορετικά αποτελέσματα από τα "προσδοκούμενα" για τους ελληνικούς γλιτσόδρομους. Με το φτωχό μου το μυαλό εικάζω πως έχουμε μεγάλες αποκλείσεις με τους εγγλέζους σε ανάγκες καιρικών συνθηκών και ποιότητας ασφάλτου. Εδω στα δικά μας "παρκέ", με τους πολύ χαμηλούς συντελεστές τριβής (πλην Ε.Ο) και με μεγαλύτερες σαφώς περιόδους ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εμείς οι πτωχοί πλην τίμιοι Ελληνες αναβάτες, θέλουμε λάστιχα που να κρατούν από 10.000-15.000 χλμ (τουλάχιστον) και να κρατάνε χωρίς να σε κάνουν καρδιακό :eek: μέχρι την επόμενη αλλαγή τους..... και φυσικά να μην κοστίσουν το 1/5ο της αξίας της μηχανής μας.
Βάζεις λάστιχα ss τσίχλες αλλά τα χώνεις στους λαστιχάδες τακτικά. Βάζεις τούριγκ και πάνε βάρκα-γιαλό μέχρι να ζεσταθούν. Τι σπαζοκεφαλιά πια αυτά τα ριμάδια τα "ενδιάμεσα" ελαστικά.....:confused:

DoctoR_k6
20/02/2018, 22:29
Για να το παίξω λίγο πονηράκιας, θα πω πως το http://www.tyrereviews.co.uk/ δίνει διαφορετικά αποτελέσματα από τα "προσδοκούμενα" για τους ελληνικούς γλιτσόδρομους. Με το φτωχό μου το μυαλό εικάζω πως έχουμε μεγάλες αποκλείσεις με τους εγγλέζους σε ανάγκες καιρικών συνθηκών και ποιότητας ασφάλτου. Εδω στα δικά μας "παρκέ", με τους πολύ χαμηλούς συντελεστές τριβής (πλην Ε.Ο) και με μεγαλύτερες σαφώς περιόδους ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εμείς οι πτωχοί πλην τίμιοι Ελληνες αναβάτες, θέλουμε λάστιχα που να κρατούν από 10.000-15.000 χλμ (τουλάχιστον) και να κρατάνε χωρίς να σε κάνουν καρδιακό :eek: μέχρι την επόμενη αλλαγή τους..... και φυσικά να μην κοστίσουν το 1/5ο της αξίας της μηχανής μας.
Βάζεις λάστιχα ss τσίχλες αλλά τα χώνεις στους λαστιχάδες τακτικά. Βάζεις τούριγκ και πάνε βάρκα-γιαλό μέχρι να ζεσταθούν. Τι σπαζοκεφαλιά πια αυτά τα ριμάδια τα "ενδιάμεσα" ελαστικά.....:confused:

Ούτε σπαζοκεφαλια είναι ούτε τίποτα.
Πήγαινε βάλε ένα touring λαστιχακι στο μοτο σου, του στυλ roadsmart iii η το t30/31 κ είσαι μια χαρά.
Κ άνω των 10Κ θα βγάλεις.
Αν δεν είσαι του κυνηγιού άσε γόμες, στυλό κλπ κλπ.

Diogen
20/02/2018, 22:32
"Γιατρέ" μου λες;; Κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λες!

DoctoR_k6
20/02/2018, 22:36
"Γιατρέ" μου λες;; Κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λες!

Αυτή είναι η γνώμη μου κ θεωρώ στο μότο σου θα είναι μια χαρά.
Ένας φυσιολογικός οδηγός (δεν κυνηγάει τα χρονόμετρα ούτε είναι γόνατο όλη την ώρα) θα βγάλει κ αρκετά χλμ κ δεν θα έχει θέμα.
Οι υπέραναλύσεις είναι για πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις κ δεν ταιριάζουν με.το μότο σου.
Αυτά από εμένα κ καλές αγορές/βόλτες.

Diogen
20/02/2018, 22:52
Αυτή είναι η γνώμη μου κ θεωρώ στο μότο σου θα είναι μια χαρά.
Ένας φυσιολογικός οδηγός (δεν κυνηγάει τα χρονόμετρα ούτε είναι γόνατο όλη την ώρα) θα βγάλει κ αρκετά χλμ κ δεν θα έχει θέμα.
Οι υπέραναλύσεις είναι για πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις κ δεν ταιριάζουν με.το μότο σου.
Αυτά από εμένα κ καλές αγορές/βόλτες.

Δεν έχεις κι άδικο....Πόσο να κάνει όμως το σετάκι των roadsmarτ ΙΙΙ ?? ελπίζω να μη θέλουν ενέχυρο το "ληστάκο" :facepalm:

DoctoR_k6
20/02/2018, 23:04
Δεν έχεις κι άδικο....Πόσο να κάνει όμως το σετάκι των roadsmarτ ΙΙΙ ?? ελπίζω να μη θέλουν ενέχυρο το "ληστάκο" :facepalm:

Κάτι στο πολύ γρηγορο για τις διαστάσεις σου...https://www.tyreshop.gr/221/

Τυχαίο το μαγαζί μην θεωρηθεί κ διαφήμιση.
Απλά έχει όλα τα ελαστικά, αναλόγως των χρημάτων που θες/μπορείς να διαθέσεις.

Diogen
20/02/2018, 23:22
Κάτι στο πολύ γρηγορο για τις διαστάσεις σου...https://www.tyreshop.gr/221/

Τυχαίο το μαγαζί μην θεωρηθεί κ διαφήμιση.
Απλά έχει όλα τα ελαστικά, αναλόγως των χρημάτων που θες/μπορείς να διαθέσεις.

Δεν τη λες κι απαγορευτική την τιμή τους :a013: Τα Brigestone bt 16pro που είναι στα 195€ (νομίζω από το ίδιο μαγαζί) πως τα βλέπεις; :eyepop:

DoctoR_k6
20/02/2018, 23:32
Δεν τη λες κι απαγορευτική την τιμή τους :a013: Τα Brigestone bt 16pro που είναι στα 195€ (νομίζω από το ίδιο μαγαζί) πως τα βλέπεις; :eyepop:

Παλαιότερο (χρονολογικά) ελαστικό που απευθύνονταν σε άλλη κατηγορία (ss).
Θα προτιμούσα κάτι πιο καινούριο τεχνολογικά αν με έπαιρνε οικονομικά.

o teos
21/02/2018, 00:30

Βαλτα:rolleyes:

andreastwin
21/02/2018, 10:03
[QUOTE=thalasinos;2921347]Βάλε Δίγομα Ελαστικα sportouring, εχουν ολες οι επωνυμες μάρκες !![

τα τελευτεα που εβαλα περισι τον μαιο ηταν διγομα.παλη στο κεντρο φαγωθηκαν.φυσικα καμια σχεση η ασφαλτος στης εθνικες οδους πχ.βουλγαριας και σερβιας που κινιθηκα περισι,προφανως λογω χιονιου εχουν ποιο τραχια ασφαλτο.

billy84
21/02/2018, 10:23
Οποιος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό γνωρίζει ότι τα τεστ του εξωτερικου στην ελληνική άσφαλτο πάνε περίπατο και τα ακολουθούν μόνο αφελεις

Τα ΒΤ 016 που λες ήταν πολύ καλο σπορ λάστιχο για την εποχή τους και σαφώς ακόμη και μετά από 30 χρόνια θα παραμένει πιο μαλακό από οποιοδήποτε τουρινγκ όπως το roadsmart που αναφέρθηκε.

Μαλακά λαστιχα βάζουμε πρωτίστως για να μας κρατήσουν στη δύσκολη και όχι για να ξύνουμε και να κυνηγάμε χρονους μη μπερδεύεστε.

DoctoR_k6
21/02/2018, 11:50
Οποιος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό γνωρίζει ότι τα τεστ του εξωτερικου στην ελληνική άσφαλτο πάνε περίπατο και τα ακολουθούν μόνο αφελεις

Τα ΒΤ 016 που λες ήταν πολύ καλο σπορ λάστιχο για την εποχή τους και σαφώς ακόμη και μετά από 30 χρόνια θα παραμένει πιο μαλακό από οποιοδήποτε τουρινγκ όπως το roadsmart που αναφέρθηκε.

Μαλακά λαστιχα βάζουμε πρωτίστως για να μας κρατήσουν στη δύσκολη και όχι για να ξύνουμε και να κυνηγάμε χρονους μη μπερδεύεστε.

Δεν γινεται ολοι να βαζουν Gp Racer κ Supercorsa σε ολα τα μοτο ανεξαρτητως οδηγικου στυλ.
Υπαρχουν κατηγοριες κ κατηγοριες.
Να βαλει στο ληστη γομες η το super μαλακο γιατι?
Ειμαστε λιγο υπερβολικοι πιστευω...

sniper
21/02/2018, 12:31

Μαλακό - "σκληρό" λάστιχο, τι διαφορά έχουν στην συμπεριφορά όταν είναι και τα δύο στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας τους;

Diogen
21/02/2018, 16:44
Tα diablo rosso 2 που φοράει τώρα, κι αυτά δίγομα είμαι. Το πίσω αρχίζει να τετραγωνίζει και γενικώς δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ασφάλεια, ούτε για στριψίματα ούτε για φρένα. Οι ζεστές γενικά συνθήκες που έχουμε στη χώρα μας για 6-7 μήνες είναι αρκετή για να ζεστάνουν οποιοδήποτε λάστιχο ή ακόμα και να το κάψουν αν εκτίεται συνεχώς στον ήλιο. Ομως ένα λάστιχο δεν φτάνει σε ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας από την ζέστη του περιβάλλοντος, αλλά βασικά από την τριβή κύλισης (μπορεί και να κάνω λάθος συλλογισμό). Εκεί νομίζω πως τα touring λάστιχα ίσως υστερούν σε σχέση με τα πιο μαλακά streetάδικα. Στο να αργούν να έλθουν σε ιδανικές θερμοκρασίες πρόσφυσης ακριβώς για να αντέχουν τα πολύωρα ταξίδια με μεσο-υψηλές ταχύτητες. Ισως λοιπόν για αστικές ή επαρχιακές συνθήκες μικρών έως μέσων αποστάσεων, τα πιο μαλακά λάστιχα να είναι ιδανικότερα. Φυσικά δεν εννοώ καν λάστιχα για συνθήκες track days. Οι χιλιομετροφάγοι και λαστιχοφάγοι του φόρουμ ας καταθέσουν τις προσωπικές τους ρεαλιστικές εμπειρίες. :a23:

buckley
21/02/2018, 17:06
Τελειώσατε ρε μπαρμπάδες με τα μπροστινά να πιάσουμε κανά πισινό λέω γω ???

andreastwin
21/02/2018, 18:57

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

caesarsk
21/02/2018, 18:59

Να αφησεις τους μπαρμπαδες ησυχους...Ετοιμαζουν τους γιους στα δημοτικα για μαθηματα αγωνιστικης οδηγησης

GiorgosLa
21/02/2018, 19:06

:) :D :bawl: :roflmao: :giggle: :a54:

buckley
21/02/2018, 19:26
Που να δείτε τι θα γίνει όταν θα πιάσουμε το φανάρι (από το σουζούκι) του Διογένη ρεεεεεεεεεεεεεε
Που ναι η κουφάλα ο Ντα βίντσι δε ξέρω ...

rainmike
21/02/2018, 20:17

Πεστα ρε μπιλια:lol:

buckley
21/02/2018, 20:25
Πεστα ρε μπιλια:lol:

Πολλά ξέρεις εσύ ...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=43876&p=2191443&viewfull=1#post2191443

Diogen
21/02/2018, 22:43
Που να δείτε τι θα γίνει όταν θα πιάσουμε το φανάρι (από το σουζούκι) του Διογένη ρεεεεεεεεεεεεεε
Που ναι η κουφάλα ο Ντα βίντσι δε ξέρω ...

Tι ζόρι τραβάς ρε μαγκίτη με το φανάρι μου; Δεν σου κάθεται να πιάσεις "πισινό" και τα βαλες με το φανάρι μου;; "Σβησθείσα η λυχνία πάσα μοτό ομοία" :lol::lol::lol:

billy84
22/02/2018, 09:08
Προς sniper

Χαοτική διαφορά έχουν. Εκτός αυτού μέχρι να ζεσταθεί το τουριστικό σε κακό οδόστρωμα είναι τραγικό.

Ακομη και από κρύα υπάρχει μεγάλη διαφορά σε πάτημα. Στο ένα μηχανάκι μου φοράω rs10 και στο άλλο BT023.

billy84
22/02/2018, 09:12
Δεν γινεται ολοι να βαζουν Gp Racer κ Supercorsa σε ολα τα μοτο ανεξαρτητως οδηγικου στυλ.
Υπαρχουν κατηγοριες κ κατηγοριες.
Να βαλει στο ληστη γομες η το super μαλακο γιατι?
Ειμαστε λιγο υπερβολικοι πιστευω...

Προς Θεού δεν είπα κάτι τέτοιο, άλλωστε του είπα πρώτα να βάλει S21 που είναι σπορ καλό ελαστικο.

Να είσαι βέβαιος όμως πως αν έφτιαχναν οι εταιρείες λάστιχο για Ελλάδα αποκλειστικά, θα ήταν ακόμα πιο μαλακό από γόμα.

DoctoR_k6
22/02/2018, 09:20
Προς Θεού δεν είπα κάτι τέτοιο, άλλωστε του είπα πρώτα να βάλει S21 που είναι σπορ καλό ελαστικο.

Να είσαι βέβαιος όμως πως αν έφτιαχναν οι εταιρείες λάστιχο για Ελλάδα αποκλειστικά, θα ήταν ακόμα πιο μαλακό από γόμα.

https://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/detail/pr138/

Πες μου σε παρακαλω σε ποια κατηγορια απο το recommendation της Bridgestone για αυτο το ελαστικο κολλαει το Bandit ή ας πουμε ο Diogen (Χωρις παρεξηγηση)?
Εκτος κ αν εχω καταλαβει οτι ειναι διαφορετικου στυλ οδηγος...

billy84
22/02/2018, 09:40
https://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/detail/pr138/

Πες μου σε παρακαλω σε ποια κατηγορια απο το recommendation της Bridgestone για αυτο το ελαστικο κολλαει το Bandit ή ας πουμε ο Diogen (Χωρις παρεξηγηση)?
Εκτος κ αν εχω καταλαβει οτι ειναι διαφορετικου στυλ οδηγος...

Α έτσι διαλέγεις λάστιχο? Μπαίνεις και βλέπεις τι προτείνει η εταιρία για χώρες που δεν έχει έρθει ούτε ενα στέλεχος της για διακοπές?

DoctoR_k6
22/02/2018, 09:56
Α έτσι διαλέγεις λάστιχο? Μπαίνεις και βλέπεις τι προτείνει η εταιρία για χώρες που δεν έχει έρθει ούτε ενα στέλεχος της για διακοπές?

Εγω προσωπικα οχι.
Αλλα σαν γενικο κανονα δεν μπορουμε να θεωρουμε πως αυτα που γραφει η Bridgestone κ η καθε εταιρια/κατασκευαστης ειναι μ@λακιες.
Αλλιως ας εβαζαν ενα restriction οτι τα παρακατω δεν ειναι για Ελλαδα κλπ κλπ κ μην τα παιρνετε στα σοβαρα.

billy84
22/02/2018, 10:16
Εγω προσωπικα οχι.
Αλλα σαν γενικο κανονα δεν μπορουμε να θεωρουμε πως αυτα που γραφει η Bridgestone κ η καθε εταιρια/κατασκευαστης ειναι μ@λακιες.
Αλλιως ας εβαζαν ενα restriction οτι τα παρακατω δεν ειναι για Ελλαδα κλπ κλπ κ μην τα παιρνετε στα σοβαρα.

Δε μπορούν να πουν κάτι τέτοιο προφανώς, αυτό δε σημαίνει όμως ότι τα τουριστικα λαστιχα τους είναι ενδεδειγμένα για το άθλιο ελληνικό οδόστρωμα. Δυστυχώς τα πειραματόζωα είμαστε εμείς.

Ο φίλος άνοιξε ενα θέμα που σαν τίτλο έχει την ανασφάλεια που νιώθει από το μπροστινό λάστιχο. Δεν πρέπει εγώ σαν Βασίλης να του προτείνω το καλύτερο δυνατό για να νιώσει ασφαλής? Πόσο μάλλον με δοκιμασμένες λύσεις ακόμη και σε μηχανάκια τύπου nc700 και versys? Δηλαδή επειδή οδηγάει bandit πρέπει να του πω να πάει να βάλει μια σκληρή μαλακια επειδή προφανώς θα είναι κουλός.?Δε συμφωνώ γιατί έχω δει πολλούς που βοηθηθηκαν από ένα κορυφαίο λάστιχο και ας ήταν κουλοί. Πάνω από όλα γλίτωσαν 5 τούμπες που θα είχαν φάει σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδίων. Οπότε καλό είναι να βάλει ένα κορυφαίο λάστιχο και ας μην πηγαίνει τάπα. Θα βοηθηθεί, κακό δε θα του κάνει σίγουρα!