View Full Version : Σύντομες ερωτήσεις για παντός είδους εργαλεία. (no chatting)
είδα τα 136Nm :uplate: και σκέφτηκα τα 24 Nm πού πάς καραβάγγο??
2 ταχύτητες, 2 ροπές. τα 24 του μακίτα είναι στη γρήγορη ταχύτητα, στην αργή έχει 40κάμποσα.
Τα 136 του hitachi είναι στην αργή ταχήτητα. Στη γρήγορη δεν ξέρω πόσα έχει αλλά φαντάζομαι καμιά 80αριά.
Νm = ροπή. Δύναμη αν θέλεις, με την οποία γυρίζει. Όχι παλμοί κρούσης.
Αριθμός στροφών, πλήθος παλμών κρούσης και δύναμη, συνθέτουν το παζλ.
Με λιγη δύναμη τόσο πιο αργά γυρίζει υπό φορτίο, τόσο λιγότερους παλμούς κρούσης έχει, τόσο πιο αργά κάνεις τη δουλειά.
Να προσθέσω ότι όσο πιο μεγάλο σε διάμετρο τρυπάνι χρησιμοποιούμε τόσο μεγαλύτερη ροπή χρειαζόμαστε για ανετη εργασία.
Έχουμε ένα σπάσιμο σε μπρούτζινο εξάρτημα. Πως μπορεί να κολληθεί αφήνοντας τα ελάχιστα δυνατά σημάδια;
Εσωτερικά έχει σπείρωμα και το μήκος του είναι περίπου 2cm.
406165
Κάνεις με το ντριμελ κωνικοτητα στις δύο άκρες προσέχοντας να μην πάει βαθειά και χάσεις την σωστή διαμέτρο του εξαρτήματος. Πατάς με έναν σφιγκτηρα να κλείσει. Βορακα καμινετο και μπρουτζοβεργα για κόλληση.
Για να κάνεις εύκολα την κωνικοτητα πάτα το εξάρτημα με τον σφιγγητηρα και μετά με το ντριμελ σκαψε το σπάσιμο. Ύστερα κόλλα το.
Έχουμε ένα σπάσιμο σε μπρούτζινο εξάρτημα. Πως μπορεί να κολληθεί αφήνοντας τα ελάχιστα δυνατά σημάδια;
Εσωτερικά έχει σπείρωμα και το μήκος του είναι περίπου 2cm.
406165
Εγώ δεν το βλέπω για σπάσιμο, μην βιαστείς να το κολλήσεις.
Εγώ δεν το βλέπω για σπάσιμο, μην βιαστείς να το κολλήσεις.
Μάλλον έχεις δίκιο και πρέπει να το ξαναδώ.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147918&page=6
Καντο απλά πιο πλατύ το σκάψιμο. Και 3-4 δέκατα εάν είναι το βάθος άμα είναι πλατύ θα πιάσει η κόλληση.
Εάν δεν το σκάψει θα φαίνεται το γαζί,δεν θα μπορείς να το γυαλοχαρτισεις.
Καντο απλά πιο πλατύ το σκάψιμο. Και 3-4 δέκατα εάν είναι το βάθος άμα είναι πλατύ θα πιάσει η κόλληση.
Εάν δεν το σκάψει θα φαίνεται το γαζί,δεν θα μπορείς να το γυαλοχαρτισεις.
Αν δεις το παραπάνω επισυναπτόμενο post, προφανώς δεν είναι σπάσιμο. Ευχαριστώ πάντως.
fasarias
29/04/2019, 13:28
Χρονια πολλα και χριστος ανεστη ρεμαλια.
Υγεια και ευτυχια σε ολους ευχομαι!
Λοιπον θυμαστε το παλμικο κατσαβιδι το καινουργιο που πηρα τωρα προσφατα, αν οχι τοτε γραφω οτι ειναι το μοντελο gdx 18v-180 της bosch.
Αυτο εδω δηλαδη:
406355
Τι γινεται λοιπον με δαυτο οεο.
Εχει μια πρωτοτυπια της εταιρειας που στην κεφαλη επανω ενσωματωνει ενα καρε 1/2'' για καρυδακια και εσωτερικα 1/4'' εξαγωνο για μυτες και ανταπτορες κατσαβιδιου.
Το προβλημα λοιπον ειναι το εξης, πρωτον λογω του καρε που εχει μπροστα και πανω απο το εξαγωνο, οι περισσοτεροι κλασσικοι μαγνητικοι ανταπτορες κατσαβιδιου δεν φτανουν μεχρι πισω στο τερμα και ετσι δεν κλειδωνουν στην θεση, και δευτερον η εταιρεια λεει οτι στο καρε δινει ολη την ροπη που μπορει το εργαλειο αρα τα 180 νιουτον, ενω στο εξαγωνο παιρνει μεχρι 160 νιουτον.
Πολυ μαρκετινιστικο παπατζιλικι βεβαια μου ακουγεται κατι τετοιο αλλα τελοσπαντων.
Αφου λοιπον καταφερα και ηρεμησα μετα τον αφανταστο εκνευρισμο μου μολις ανακαλυψα αυτο το λαθος σχεδιασμου, σκεφτηκα οτι πρεπει να βρω μια λυση.
Ψαχνοντας επεσα σε καποια προιοντα που ταιριαζουν στην περιπτωση μου, π.χ. αυτο:
https://www.stereotiki.gr/store4/milwaukee-48034410-adaptor-1-2-tetragono-se-1-4-eksagono.html
Το οποιο ειναι φανταστικο, αλλα και αρκετα ακριβο για να ειμαι σιγουρος οτι αξιζει.
Μετα βρηκα κατι λιγακι υποδυεστερο και κατα πολυ φθηνοτερο απο το milwaukee, το οποιο με χαλαει που δεν κλειδωνει το εξαγωνο και μπορει να βγει ανα πασα στιγμη απο πανω ο ανταπτορας σε καποιο μαγκωμα.
Αυτο εδω: https://www.stereotiki.gr/store4/force-81022-thilukos-adaptor.html
Μια αλλη λυση θα ηταν, να αγορασω παλι απο την αρχη μαγνητικους αποστατες με μακρυτερο πισω στελεχος, αλλα ετσι ρε γαμωτο θα μου μεινουν στο ραφι ενα καρο αποστατες που ηδη εχω και καποιοι ειναι αρκετα αξιολογοι με πολυ αξιοπρεπη μαγνητη, π.χ. κατι witte ή athlet που θυμαμαι τωρα και ειναι κριμα.
Προσοχη ανταπτορες τετοιου τυπου με κλειδωμα στην κορυφη
https://www.pavlatos-tools.gr/Magnitikos-antaptoras-Milwaukee-SHOCKWAVE-152-4mm-6-48324532
Δεν μου κανουν γιατι θελω να ειναι οσο γινεται λεπτοτερο μπροστα για να μπορω να βιδωνω σε στενα σημεια χωρις προβλημα.
Αρα με βαση αυτα που εγραψα, ποια η γνωμη σας και αν εχετε να προτεινεται κατι αντιστοιχο του προιοντος milwaukee αλλα φθηνοτερου ας πουμε.
Ανάθεμα και αν κατάλαβα. Θα κάνω μια προσπάθεια δόου!
Λοιπόν... Εχουμε 2 πρότυπα για εξάγωνο 1/4. Το C6.3 και το Ε6,3. (6,3 είναι το 1/4της ίτσας σε χιλιοστά).
Η διαφορά τους είναι αυτή που βλέπεις στις δυο μύτες δεξιά. Η κίτρινη είναι Ε6,3 και η μαυρη είναι C6.3 Οι κοντές μύτες είναι C8 και C6.3. (C8 είναι το γνωστό 5/16 της ίντσας και δεν βγαίνει σε Ε8 απ' όσο ξέρω, πέρα απ' αυτό υπάρχει και το 3/8 1/2)
406356
Όλα τα κατσαβίδια σαν αυτό που έχεις εχουν υποδοχή Ε6,3. Ερώτηση: Οι αντάπτορες που έχεις και λες οτι δεν ταιριάζουν τι πρότυπο έχουν, C6.3 ή Ε6,3? Αν είναι C6.3 τότε δεν υπάρχει κανένα σχεδιαστικό λάθος στο εργαλείο, είναι απλά λάθος ο αντάπτορας που χρησιμοποιείς.
Συνεχίζω.. οι αντάπορες σαν τον φθηνό φορς για τον οποίο ρωτάς (περισσότερες φωτό εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138275&page=34&p=2665101&viewfull=1#post2665101))
406357
παίρνουν μύτες προτύπου C6.3.
O δευτερος αντάπτωρας που έβαλες, σαν αυτούς τους δυο κοντούς.
406358
1ον είναι για μύτες c6.3 και μπαίνει σε υποδοχή E6.3.
2ον είναι το ίδιο χοντρός (αν όχι και πιο λεπτός) απ' τον πανάκριβο της mil που έβαλες.
3ον είναι σχετικά φθηνοί (υπάρχουν και ακριβοί)
4ον υπάρχουν και impact rated για να προστατεύουν την μύτη να μη σπάει απ' την κρούση (ακόμα πιο ακριβοί απ' τους ακριβούς του 3).
Αυτού του είδους οι αντάπτορες είναι για να μπορείς να χρησιμοποιείς κοντές μύτες c6.3 σε υποδοχές ε6,3. Επίσης χρησιμοποιούνται σε δράπανα με τσοκ, ώστε να αλλάζεις γρήγορα τις μύτες.
Εσένα οι μύτες σου τι είναι? C6.3 κοντές? Απ' ότι κατάλαβα ναι, γιατί οι e6.3 βγαίνουν από 50μμ και πάνω. Edit. χμμ.. νομίζω βγαίνουν και σ κοντές, 25μμ.
Αυτό το κατσαβίδι που έχεις είναι για να παίρνει μύτες ε6,3 χωρίς αντάπτορα και αν θέλεις να βάλεις μύτες κοντές c6.3 θα βάλεις αντάπτορα e6.3 σε c6,3. Τέτοιοι αντάπτορες είναι αυτός αο ακριβός της mil που έβαλες και αυτός ο τελευταίος που λες οτι δε σου κάνει λόγο πάχους (αλλά δεν είναι πιο παχύς είπαμε).
Επίσης το κατσαβίδι αυτό χρειάζεται μύτες impact διαφορετικά μπορεί να τις σπάσει. Σε κοινές μύτες θα βάλεις impact αντάπτορα πάλι για να μη σου σπάει τις μύτες. Σε δύσκολες καταστάσεις, για να μη σπάσει τις μύτες θα χρειαστεί και αντάπτορα impact και μύτες. Νομίζω είχαμε ξανακάνει σχετική κουβέντα σε κάποιο θρεντ?
anyway, αυτά.. νομίζω.
fasarias
01/05/2019, 14:00
Αποστολε οντως δεν καταλαβες και μαλλον δεν καταλαβες γιατι ή εγω τα εχω γραψει πολυ μπερδεμενα ή γιατι εχεις στο μυαλο σου προτυπα κ.λ.π. που στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι αυτο το ζητουμενο μας.
Το πραγμα ειναι πολυ πιο απλο, πηγε ο κυρ-bosch να κανει την μαγκια του και εκανε σχεδιαστικη μαλακια.
Εβγαλε ενα εργαλειο διπλης χρησης, μπουλονοκλειδο και παλμικο κατσαβιδι ταυτοχρονα με κοινη κεφαλη.
406384
406385
Δημιουργωντας ομως κατι τετοιο, μεγαλωσε και μακρυνε η υποδοχη της κεφαλης μπροστα με αποτελεσμα να απομακρυνθει το "κλειδωμα" και ολοι οι κοινοι μαγνητικοι ανταπτορες να μην φθανουν στο τερμα.
Π.χ.
406386
Σε αυτους τους 4, οι τρεις πρωτοι εχουν το ιδιο μηκος στο στελεχος του εξαγωνου προτου ξεκινησει το 'σωμα' του μανητη, το οποιο ειναι στα 2.5cm και δεν κλειδωνουν στο εργαλειο, ο τελευταιος κατω-κατω τυχαια ειναι στα 2.6 cm και κλειδωνει.
Ασχετο αλλα το αναφερω ετσι κι`αλλιως, οι τρεις πρωτοι που ειναι στα 2.5 cm ειναι επωνυμοι, 2 USH και ενας WITTE
Ο τεταρτος που ειναι στα 2.6 cm και κουμπωνει σωστα ειναι ενας noname κινεζικος με πολυ αδυναμο μαγνητη δυστυχως.
Πληροφορια, μακραν και μεγαλη διαφορα απο τους υπολοιπους, τον δυνατοτερο μαγνητη ο ανταπτορας της witte.
Το αλλο πραγμα που ειπα για το θεμα παχους, εννοουσα στην μπροστα μερια του ανταπτορα, οτι αυτοι που εχουν 'κλειδωμα' ή ball-end πως σκατα το λενε οι αμερικλανοι ειναι χοντροτεροι απο τους απλους μαγνητικους και εμενα δεν με διευκολυνουν σε κατι πολυ στενα σημεια που αναγκαζομαι να βιδωνω.
406387
Ουτε κι`αυτος με το ball-end κλειδωνει στο εργαλειο, ειναι απο αυτο το σετακι της bosch εδω 406388
Και ειναι κι`αυτος στα 2.5 cm
Ολοκληρωνωντας λεω και το εξης, η ιδια η bosch υποστηριζει οτι στο καρε 1/2'' το εργαλειο βγαζει ολη την διαθεσιμη ροπη που κατεχει η οποια ειναι τα 180nm, ενω στο εσωτερικο εξαγωνο 1/4'' δινει μεχρι 160nm αρα αν και εφοσον ισχυει κατι τετοιο τοτε προφανως με συμφερει δυο φορες στο να προβω σε αγορα ανταπτορα τυπου σαν τον milwaukee που ποσταρα παραπανω.
Αντιστοιχοι ιδιοι με τον milwaukee και σε ιδιο πανω-κατω ευρος τιμης που δεν τους βρηκα στην ελλαδα ομως ειναι και αυτοι:
https://www.google.com/search?q=DeWalt+DT7508QZ&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjP4ez_kfrhAhUKyKYKHQYYA70Q_AUIDigB&biw=1920&bih=928
https://www.google.gr/search?q=Bosch+2608551110&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi85OOEkvrhAhXwysQBHS1dCHMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=928
https://wera-direct.eu/detail.asp?Lang=3&Prod=113601
https://www.google.com/search?q=Milwaukee+48-03-4410+Shockwave&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj58OaOk_rhAhXU8qYKHbZUB1g4ChD8BQgOKAE&biw=1920&bih=928
Για να μην ξεχνιομαστε, η ερωτηση μου ηταν η εξης.
Να προβω σε αγορα τετοιου τυπου ακριβου-επωνυμου ανταπτορα, αξιζει?
Να κοιταξω σε κατι οικονομικοτερο σαν το force π.χ. αλλα με κλειδωμα μπροστα (ο force δεν εχει).
Μηπως να κοιταξω να παρω καινουργιους μαγνητικους καλυτερα?
Εχετε να προτεινετε κατι αλλο διαφορετικο ή κατι σαν τον milwaukee απο αλλη εταιρεια που να το βρω ελλαδα?
Να προτείνω κάτι?
Πάρε ένα ανταπτορα από τους επώνυμους που έχεις, βάλε τον σε ένα δραπανο να γυρίζει και με μια λιμα κατέβασε το σώμα ένα χιλιοστό. Έτσι θα κουμπώνει στο εργαλείο σου!
fasarias
01/05/2019, 16:40
Ενταξει ψαχνοντας γυρω-γυρω στο νετ βρηκα τον dewalt στα 6 ευρω (1/3 της τιμης του milwaukee) θα τον παραγγειλω και ειμαστε κομπλε νομιζω.
https://www.skroutz.gr/c/928/aksesouar-ergaleion.html?keyphrase=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82+1%2F4
Παρ`ολα αυτα ομως και επειδη ακομα με τρωει, θελω να παρω ενα μαγνητικο αποστατη ακομα που να ταιριαζει και να κουμπωνει σωστα, σε περιπτωση που δεν πετυχει με τον αποπανω.
Εχω δει αυτους τους 2:
https://www.google.gr/search?q=DT70563T&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwj01qrOv_rhAhWcUxUIHfVQDDMQ_AUICSgA&biw=1920&bih=928&dpr=1
https://www.skroutz.gr/c/928/aksesouar-ergaleion.html?keyphrase=makita+b-28531
Ιδια τιμη μονη διαφορα οτι ο dewalt ερχεται σετ μαζι με μυτες.
Εχει κανενας καποιον απο τους 2 να πει καμμια γνωμη?
Μιχάλη δε μπορώ να σου απαντήσω γιατί είμαι στο δρόμο. Αύριο το πρωί θα είμαι στο χωριό σου αλλά δε θα μείνω.
Στα γρήγορα..
Οι διαφορές είναι στο μέγεθος της εγκοπης. Υπάρχουν πολλές διαφορές χωρίς να ξέρω γιατί.
Και με ανταπτορα που μπαίνει στο καρέ η έξοδος της δύναμης στο εξάγωνο του ανταπτορα θα είναι πάλι η ίδια με τη δύναμη στο εξάγωνο μέσα στο καρέ.
Για μένα μη πάρεις τον ακριβό της Μιλ ή κάποιον φθηνότερο εκτός και αν θέλεις να καρφώνεις τις μυτες κατευθείαν επάνω σε αυτον. Μύτη μέσα σε ανταπτορα μέσα σε άλλον ανταπτορα θα σου δώσει αρκετό τζόγο στην άκρη. Ειδικά αν μιλάμε για καρέ με πιρο ασφαλείας.
fasarias
04/05/2019, 07:39
Σιγα που δεν θα τα επαιρνα χα χα!!!
406593
406594
406595
406596
fasarias
04/05/2019, 15:09
Ρε σημερα που εσκαβα με το μεγαλο κομπρεσσερ, πετυχα ενα γ@μωμαντεμενιο καπακι φρεατιου θαμμενο μεσα στο μπετο αλλα μεχρι να το παρω χαμπαρι μου την εκανε την ζημια, προλαβε και μου τσακισε ασχημα μπροστα στην μυτη το καινουργιο μου πλατυκαλεμο.
Μπας και γνωριζεται κανεναν που τροχιζει τετοια μεταλλα?
Αυτοι που τροχιζουν μαχαιρια και τετοια ειδη, μπορουν να τροχισουν καλεμια κ.λ.π.?
Αυτοι που τροχιζουν μαχαιρια και τετοια ειδη, μπορουν να τροχισουν καλεμια κ.λ.π.?
Επειδη το τρόχισμα και η επαναδιαμορφωση της λαμας θα ξεβαψει το μέταλλο, θα χρειασθεί έμπειρο μηχανουργο για ξαναβαψιμο δηλ σκλήρυνση του ατσαλιου. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει, ίσως πρέπει να πάρεις καινούργιο.
Αλλοιως αν έχεις δίδυμο τροχό φάε το μέταλλο αργά βουτωντας την άκρη συχνά σε νερό. Αν είσαι τυχερός και δεν ανεβάσει θερμοκρασία είναι οκ.
Δε ξεβαφει το μέταλλο έτσι απλά ούτε έχει επιφανειακή σκλήρυνση ώστε να καταστραφεί. Όλα τα εργαλεία ακονιζονται, ακόμα και τα τρυπάνια.
Δε ξεβαφει το μέταλλο έτσι απλά ούτε έχει επιφανειακή σκλήρυνση ώστε να καταστραφεί. Όλα τα εργαλεία ακονιζονται, ακόμα και τα τρυπάνια.
Ο fasarias μίλησε για σπάσιμο του πλακέ καλεμιου που σημαίνει γερό τρόχισμα και ξεβαψιμο.
Αν ήταν απλά στομωμενο το καλεμι θα συμφωνούσα. Το έχω κάνει πολλές φορές.
Στο κάτω κάτω ας δοκιμάσει κιαν δεν πετύχει δεν χάλασε ο κόσμος.
Σημ. Στον Πειραιά έχει μαγαζιά με τεχνίτες που βάφουν λάμες.
Δείτε αυτό :
https://greekblades.com/uddeholm-t363.html
Παρντον με. Αν έσπασε δεν διορθώνεται. Τα καλεμια έχουν διαφορετικες σκληρότητες στο σώμα τους. Μέσα είναι μαλακά για να αποσβενουν και σκληρά στις άκρες για να μη κεφαλωνουν. Αν έσπασε η μυτούλα τροχιζεται, αν σπάσε ολόκληρη η μύτη εμπρός, δεν φτιάχνεται.
Για να το βάψει κάποιος σωστά πρέπει να ξέρει τι μέταλλο είναι. Διαφορετικά δε θα το επαναφέρει πότε σωστά στην κατάλληλη σκληρότητα. Αν κάποιος ήξερε τι μέταλλο ήταν και μπορούσε να το κάνει σωστά δε θα ήξερε σε το σκληρότητα πρέπει να το φέρει. Και γενικά η διαδικασία δε θα ήταν ακριβή και ασύμφορη μάλλον και το αποτέλεσμα αμφίβολο. Γενικά δε θα το επιχειρούσα.
Θα το ακονιζα μόνος μου σε τροχο με γυμνό χέρι. Αν δούλευε, καλώς. Αν όχι, καινούριο.
Για να ξεβαψει ένα μέταλλο πρέπει να κοκκινίσει απ' τη θερμοκρασία. Για να αλλάξει σκληρότητα πρέπει να φτασει τουλάχιστον 200 με 250 βαθμούς. Αν και αυτό μπορεί να γίνει στην άκρη άκρη της κόψης ενός μαχαιριού εκεί που είναι πολύ λεπτη, δε μπορεί να γίνει σε όλη τη μύτη ενός καλεμιου.
Στον σωλήνα έχω δει βίντεο με πατέντα υδρόψυξης στον ταινιολειαντήρα. Αν έχει κάποιος Ελλάδα κάτι ανάλογο δεν γνωρίζω όμως.
Καλησπέρα σε όλους
Ενδιαφερομαι να αγοράσω λάστιχο για κήπο. Ξέρετε όλα να καλό να μην τσακιζει, σπάζει κρατάει κανα 100 χρόνια κλπ. και κατά προτίμηση Ελληνικής κατασκευής;:D
εχω βρει τα Τσαλερης και Φασοπλεχ, είναι οκ η υπάρχουν και καλύτερα;
https://www.tsaleras.gr/proionta/eukamptoi-solines/elastic/
http://www.e-athanasiou.gr/kipos/potisma/lastiha/lastiho-potismatos-fasoplex-silver-15m
https://www.papaioannou-plastika.gr/shop/agrotika-eidi/lasticha-potismatos-agrotika-eidi/solin-plektos-galazios/
Το πλεκτο μπλε της fasoplast ειναι πολυ σκληρο σε σημειο που δεν μαζευει κουλουρα και η κουλουρα δεν απλωνει το κιτρινο - πρασινη ριγα tulip νομιζω είναι καλυτερο.
https://www.domikaxaravopoulos.gr/default.aspx?Index=3&Id=12&CategoryId=258&LangId=1&ItemId=2767
Δεν έχω δοκιμάσει τα παραπάνω λάστιχα.
Τα καλύτερα που έχω βρει εγώ είναι της Gardena με εγγύηση 12-20 χρόνων στον ήλιο.
Είναι ισως ακριβωτερα και τα αγόρασα στο Praktiker.
https://www.praktiker.gr/p/lastixo-gardena-flex-1-2-13mm-20m-36986
Ευχαριστώ παιδιά, προσπαθώ να βρω κάτι καλό ελληνικής Κατασκευης. Απο εχωτερικό υπάρχουν πολλες προτάσεις.
Καλημέρα.
Θέλω κι εγώ τα φώτα σας! Ψάχνω να βρω την μικρότερη δυνατή βίδα σε διάμετρο για τούβλο, με ή χωρίς ούπα, με το αντίστοιχο τρυπάνι του.
Ευχαριστώ!
ΥΓ. Ωραίο θέμα losvre! Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα. Μπορώ να προσθέσω όμως, ότι υπάρχουν food grade λάστιχα και κανονικά. Αν θες food grade πρέπει να ψάξεις για την ειδική σήμανση. Συνήθως είναι πιο ακριβά.
Το μικρότερο ουπα που έχω είναι 4 χιλ.οπως και το διαμαντοτρυπανο.
Οποτε ψάξε αν υπάρχει 3 χιλ ή όχι. Ίσως το χρησιμοποιούν τζαμαδες σε καθρέφτες.
Το μικρότερο ουπα που έχω είναι 4 χιλ.οπως και το διαμαντοτρυπανο.
Οποτε ψάξε αν υπάρχει 3 χιλ ή όχι. Ίσως το χρησιμοποιούν τζαμαδες σε καθρέφτες.
Όντως, 4αρι είναι το μικρότερο για ούπα, είχα ρωτήσει κάποτε σε μαγαζί που ειδικεύεται σε αυτά.
o_gavros
10/05/2019, 19:49
Σε μεγάλο πλυστικό πολύ υψηλής πίεσης της Bosch (πράσινη σειρά, δεν ξέρω μοντέλο, κάνα 120-150αρι Bar, πολύ παρεμφερές με αυτό (https://www.car.gr/parts/view/15963070/)), τι μπορεί να προκάλεσε τσαφ, κάπνα και νεκρό μηχάνημα;
Δανείστηκα απο γείτονα ένα για να περάσω υδροβολή ένα σαθρό τσιμεντένιο πάτωμα (σε ανοιχτό χώρο) που είχε πιάσει βρυα και έφερνε υγρασία σε παρακείμενο τοίχο. Το δούλεψα για 2 μέρες απροβληματιστα κάνα 8ωρο αθροιστικά.
Το επέστρεψα και οταν μετά απο καμια βδομάδα επιχείρησε αυτός να το δουλέψει πάλι, έσκασε.
Δεν ψάχνω τηλεδιαγνωση προφανώς.Το εργαλείο θα το πάω εγώ στο σέρβις.
Αν ξέρει κανείς καμιά συγκεκριμένη ευπάθεια σε αυτά τα μηχανήματα ρωτάω, για να δω αν φταίω κάπου.
GogosLux
10/05/2019, 20:31
Σε μεγάλο πλυστικό πολύ υψηλής πίεσης της Bosch (πράσινη σειρά, δεν ξέρω μοντέλο, κάνα 120-150αρι Bar, πολύ παρεμφερές με αυτό (https://www.car.gr/parts/view/15963070/)), τι μπορεί να προκάλεσε τσαφ, κάπνα και νεκρό μηχάνημα;
Δανείστηκα απο γείτονα ένα για να περάσω υδροβολή ένα σαθρό τσιμεντένιο πάτωμα (σε ανοιχτό χώρο) που είχε πιάσει βρυα και έφερνε υγρασία σε παρακείμενο τοίχο. Το δούλεψα για 2 μέρες απροβληματιστα κάνα 8ωρο αθροιστικά.
Το επέστρεψα και οταν μετά απο καμια βδομάδα επιχείρησε αυτός να το δουλέψει πάλι, έσκασε.
Δεν ψάχνω τηλεδιαγνωση προφανώς.Το εργαλείο θα το πάω εγώ στο σέρβις.
Αν ξέρει κανείς καμιά συγκεκριμένη ευπάθεια σε αυτά τα μηχανήματα ρωτάω, για να δω αν φταίω κάπου.
Σε ένα karcher που το είχα δουλέψει πολύ μια φορά, όχι τόσο όσο λες εσυ, έσκασε και όταν το πήγα στο σέρβις από τα πολλά αποδείχτηκε ότι είχε πλαστική αντλία και δεν ήταν για τόσες ώρες χρήσης.
Επίσης η karcher έβαζε / βάζει μεταλικη αντλία μόνο στα πιο ακριβά της σειρας οικιακής χρήσης που ήταν στις παρυφές της επαγγελματικής σειράς.
Σε ερώτηση μου, μου είπαν ότι και καλά το πιεστικό οικιακής χρήσης είναι για κανα μπαλκόνι η ποδήλατο - ήταν των €150-€200 κάπου το 2010.
Για αυτό το επόμενο που πήρα από lidl κοίταξα και διάβασα ότι είχε μεταλλική αντλία μέσα ΙΚΑ τώρα τόσα χρόνια μια με πολύ χρήση δεν έχει πάθει τίποτα.
o_gavros
10/05/2019, 22:02
ο ιδιοκτήτης του, έκανε μονώσεις ως επαγγελμα. Είχε επιλέξει αυτό το μηχάνημα ως "θηρίο".
σκέψου ότι με τη δέσμη του, χαράζει το τσιμέντο! υδροβολή κανονικά.
Εχει μακριά σωληνα νερού που μου μοιαζει σαν υψηλής πίεσης στην υφή, που βίδωνε σε μεταλλική αναμονή. Θεωρώ δύσκολο να έχει πλαστική αντλία κάτι τόσο θηριώδες. Στο λέω για να σου δείξω ότι δεν είναι ένα "πλυστικό για τη βεράντα".
Θενξ πάντως για το τιπ.
αν εισαι τυχερος μπορει απλα να κοπηκε εσωτερικα το καλωδιο τροφοδοσιας σε καποιο σημειο λογω τσακισματος-στριψιματος
Έχω μια ηλεκτρική σέγα Parkside από το Lidl και είμαι τελείως νουμπάς. Στην πρώτη σοβαρή δουλειά που την έβαλα, η λάμα έγινε όπως φαίνεται στην εικόνα, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι την παραζόρισα. Εκτός αυτού, η πλάτη της λάμας έχει φθαρεί εκεί που ακουμπάει τον τροχό που της κρατάει κόντρα. Είναι νορμάλ, ή πρέπει να είχα κάνει κάτι διαφορετικά; Δε λίπανα τίποτα πριν αρχίσω.
Λεπτομέρειες: Έκοψα μια πόρτα σε τέσσερα κομμάτια, η οποία απεδέιχθη ότι ήταν μασίφ και αρκετά σκληρή, αλλά είχα την εντύπωση ότι την περισσότερη ώρα το πήγαινα "μαλακωσά" το εργαλείο και ότι το άφηνα να κάνει την περισσότερη δουλειά μόνο του.... τουλάχιστον μέχρι τα μισά, όταν άρχισα να χάνω την υπομονή μου γιατί πήγαινε πολύ αργά. Την ταχύτητα την είχα σχεδόν τέρμα (στο 5). Η λάμα είναι για "προσεκτικό" κόψιμο, όχι γρήγορο.
406862
είναι γτπ το μέταλλο της λάμας
αν εισαι τυχερος μπορει απλα να κοπηκε εσωτερικα το καλωδιο τροφοδοσιας σε καποιο σημειο λογω τσακισματος-στριψιματος
Δύσκολο.... Είπε για τσαφ και κάπνα, ένα απλό κόψιμο καλωδίου δεν προκαλεί τέτοια συμπτώματα.
Τα αναλώσιμα του λιντλ είναι ολίγον άθλια. Βάλε μια καλή λάμα ανεξάρτητα από την κατάσταση που είναι αυτή.
Για χοντροδουλειές θες πιο μακρυά λάμα με μεγαλύτερα δόντια,πάρε ένα σετάκι Bosch,έχει διάφορες,μέχρι και για μέταλλο.
Είναι φανερό ότι η λάμα είναι της πλάκας. Τα δόντια στομωσαν γρήγορα, μετά εσύ την πιεζες να πάει πιο γρήγορα και από την τριβή άναψε. Προφανώς μαλακό μέταλλο με κακό βάψιμο (σκλήρυνση).
Όπως έγραψαν, πάρε Bosch ή Stanley.
Στον τροχό της λαμας και στον άξονα που ανεβοκατεβαινει από μια σταγόνα λάδι ψιλό.
o_gavros
22/05/2019, 19:01
η μάρκα Dexter απο τα Leroy είναι αντίστοιχης ποιότητας Parkside?
ένα δίδυμο τροχό σκέφτομαι μήπως πάρω και είδα ένα με 350W στα ~45€
εχω παρει μια πλανη dexter και μερικα εργαλεια χειρος
μια χαρα εκανα την δουλεια μου (ερασιτεχνικη χρηση,ξυρισα 5 πορτες στην μια πλευρα) και χωρις να παθουν κατι τα εργαλεια.στα συγκεκριμενα εκανα καλη αγορα
parkside δεν εχω αγορασει ποτε για να συγκρινω
Tha agoraso gia to magazi mia ilektriki plani BOSCH GHO professional 26 82 D.
Apo service ti leei i bosch? Yparxei? Eksypiretei? Antallaktika yparxoun amesa diathesima?
Eyxaristo
Οι παλιές πλάνες ήταν φοβερές και έχω μια του πατέρα μου 25 χρόνια. Οι καινούργιες δεν ξέρω αλλά νομίζω έχουν μόνο μια λεπίδα αντί για δυο οπως οι παλιες όποτε τσεκάρισμα στο ΝΕΤ για κριτικές.
wthanasis
27/05/2019, 10:18
η μάρκα Dexter απο τα Leroy είναι αντίστοιχης ποιότητας Parkside?
ένα δίδυμο τροχό σκέφτομαι μήπως πάρω και είδα ένα με 350W στα ~45€
Δεν έχω πάρει ποτέ Parkside, αλλά όσα έτυχε να χρησιμοποιήσω από συναδέλφους είναι παραπάνω από μια χαρά για τα λεφτά τους.
Dexter έχω ένα σετάκι 18v με SDS μπαταρίας και βιδολόγο. Το πήρα με επιφύλαξη είναι αλήθεια, αλλά πλέον σχεδόν έχω ξεχάσει πότε δούλεψα τελευταία τα ρεύματος που έχω.
Δεύτερος χρόνος λειτουργίας καθαρά επαγγελματικά, με αρκετό ζόρι πολλές φορές και δεν έχω κανένα παράπονο. Μόνο το κουμπί εναλλαγής φοράς στο sds έχει αρχίσει να κολλάει ενίοτε, αλλά πιθανότατα θέλει καθάρισμα από τη σκόνη και βαριέμαι να το ανοίξω.
Εξυπακούεται πως δεν έχουν τη δύναμη εργαλείων όπως Hilti κτλ που έχω δουλέψει, αλλά δεν με έχουν δυσκολέψει πουθενά.
Με το sds κάνω τρύπες 6-8-10 mm συνήθως και δεν ζορίστηκε ποτέ ούτε σε μπετό.
Αυτές οι μάρκες βέβαια είναι και λίγο λαχείο, αλλά με τα μισά λεφτά από ΜΕΤΡΙΕΣ σειρές επωνύμων , είναι πολύ καλή επιλογή πιστεύω.
Οι παλιές πλάνες ήταν φοβερές και έχω μια του πατέρα μου 25 χρόνια. Οι καινούργιες δεν ξέρω αλλά νομίζω έχουν μόνο μια λεπίδα αντί για δυο οπως οι παλιες όποτε τσεκάρισμα στο ΝΕΤ για κριτικές.
Μία bosch πλάνη, πράσινη σειρά, έχω του 1988 και εχει πράγματι δύο λεπίδες.Ρυθμίζει και το βάθος κοπής. Έχω από τότε ένα ακόμα ζευγάρι λάμες και έναν ιμάντα κίνησης αλλά δεν έχει χρειαστεί να τα αλλάξω. Καλό εργαλειακι, σε ξεκουράζει.
Μου φαίνεται όμως περίεργο τα καινουργια να έχουν μόνο μια λάμα. Αυτό λογικά θα δημιουργήσει κραδασμούς και ζημιά.
Οι επαγγελματικές πλάνες πάγκου έχουν 2 ή 3 λάμες.
Σήμερα είδα σε μαγαζί μια πλάνη μπαταρίας Bosch μπλε σειρά και όντως είχε μόνο μια λεπίδα!
Πέραν τον bosch που προτείνονται λίγα ποστ παραπάνω, άλλες μάρκες για πριονολάμες σέγας ή σπαθοσέγας (με λίγα tpi) που να αξίζουν έστω τα μισά από τα χρήματα που ζητάνε γνωρίζουμε;
Επιπλέον, μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κατάστημα στας Ευρώπας που να πουλάει αναλώσιμα της diablo (που τελικά είναι ιταλική, freud) για τα οποία τόσος ντόρος γίνεται στο Αμέρικα;
Πέραν τον bosch που προτείνονται λίγα ποστ παραπάνω, άλλες μάρκες για πριονολάμες σέγας ή σπαθοσέγας (με λίγα tpi) που να αξίζουν έστω τα μισά από τα χρήματα που ζητάνε γνωρίζουμε;
Επιπλέον, μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κατάστημα στας Ευρώπας που να πουλάει αναλώσιμα της diablo (που τελικά είναι ιταλική, freud) για τα οποία τόσος ντόρος γίνεται στο Αμέρικα;
Πολύ καλές λάμες είχα αγοράσει προ 20ετιας της bahco.
Εξάλλου είχε ανέκαθεν άριστα πριόνια ξύλου και σιδήρου όπως και ψαλίδια κήπου.
fasarias
07/07/2019, 11:59
Και ρωταω τωρα εγω ο ''αφελης''.
Γιατι αυτο το hilti (https://www.hilti.gr/c/CLS_POWER_TOOLS_7124/CLS_ROTARY_HAMMERS_SDSPLUS_7124/CLS_CORDED_ROTARY_HAMMERS_SDSPLUS_7124/2198274) που θεωρητικα και βασει τεχνικων στοιχειων ειναι υποδυεστερο, κοστιζει 30% ακριβοτερα απο αυτο (https://www.werkzeugalarm.de/elektrowerkzeuge/bosch-netzbetrieben/netz-standardsets/bohrhammer-gbh-2-28-f-mit-sds-plus-handwerkerkoffer/a-96379/#description)?
Η αληθεια ειναι πως στην πραγματικοτητα δεν ρωταω τιποτα, γνωριζω πολυ καλα οτι τα προιοντα hilti ειναι οχι απλα ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο αλλα ΠΟΛΥ ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο και αναρωτιεμαι γιατι ''καποιοι'' συνεχιζουν να τα αγοραζουν και πως καταφερνει να συντηρειται ακομα αυτη η εταιρεια.
Ξερω οτι αυτη η εταιρεια κατεχει ενα εξαιρετικο και πολυ οργανωμενο δικτυο πωλησης και υποστηριξης και ειναι πολυ δυνατο brand name στην παγκοσμια αγορα, αλλα δεν γινεται ρε φιλε να πληρωνεις την τσιπουρα για σολομο ημαρτον.
Γιατι αυτο το hilti (https://www.hilti.gr/c/CLS_POWER_TOOLS_7124/CLS_ROTARY_HAMMERS_SDSPLUS_7124/CLS_CORDED_ROTARY_HAMMERS_SDSPLUS_7124/2198274) που θεωρητικα και βασει τεχνικων στοιχειων ειναι υποδυεστερο, κοστιζει 30% ακριβοτερα απο αυτο (https://www.werkzeugalarm.de/elektrowerkzeuge/bosch-netzbetrieben/netz-standardsets/bohrhammer-gbh-2-28-f-mit-sds-plus-handwerkerkoffer/a-96379/#description)?
Η αληθεια ειναι πως στην πραγματικοτητα δεν ρωταω τιποτα, γνωριζω πολυ καλα οτι τα προιοντα hilti ειναι οχι απλα ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο αλλα ΠΟΛΥ ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο και αναρωτιεμαι γιατι ''καποιοι'' συνεχιζουν να τα αγοραζουν και πως καταφερνει να συντηρειται ακομα αυτη η εταιρεια.
Ξερω οτι αυτη η εταιρεια κατεχει ενα εξαιρετικο και πολυ οργανωμενο δικτυο πωλησης και υποστηριξης και ειναι πολυ δυνατο brand name στην παγκοσμια αγορα, αλλα δεν γινεται ρε φιλε να πληρωνεις την τσιπουρα για σολομο ημαρτον.
Γίνεται άμα η τσιπούρα είναι πελαγίσια και ο σολομός εκτροφής.....:lol:
(βλέπε ποιότητα κατασκευής)
Μια ακριβή compact φωτογραφική έχει 24 megapixel και μια φθηνή dslr έχει 16. Ποια θα βγάλει καλύτερες φωτό και γιατί;
Μάλλον αυτή που έχει τον μεγαλύτερο αισθητήρα και την καλύτερη ποιότητα φακών. Σωστά;
Btw δεν άνοιξα καν τα λινκ. :D
bros400pgm
08/07/2019, 06:51
Ποια η γνώμη σας για τα ηλεκτρικά εργαλεία (220v & 18v) της MAKITA;
Μια χαρά είναι! Ακόμα και τα φθηνά της!
Ενα μικρό τροχάκι δουλεύει χρόνια σε διάφορα χέρια σιδεροφάγων και ακόμα δεν έχει κάνει κιχ. Κάποιος μου είπε οτι το έκαψε αλλά το άνοιξα και το μόνο που ήθελε ήταν να να κόψω το καλώδιο και να το πιάσω λίγο πιο μέσα. Μέχρι να το κάνω έμεινε 3-4 μήνες στο ράφι και εντωμεταξύ κάψαμε 3 φθηνούς (bulle)! Ο σιδεράς μου είπε οτι θέλει έναν bulle το μήνα! :lol:
Κάτι παλιά δραπανάκια μπαταρίας δουλεύουν ακόμα αλλά θέλουν καινούριες μπαταρίες. Είναι απ' τα αρχαία με τις nimi μπαταρίες.
Ενα sds ρευματος έχει κακοποιηθεί και μονο το τσοκ την έχει ακούσει και κολλάει. Τα υπόλοιπα είναι μεγάλοι αναδευτήρες κ.α που δεν έχω σχέση μαζί τους!
Όλα φθηνά ακριβά έχουν δεχθεί τη χειρότερη χρήση που μπορείς να φανταστείς και τα μόνα που είναι μονιμα στο ράφι ειναι ένας μεγάλος μπλε τροχος της bosch και τα μακιτα. Όλα τα άλλα είναι αναλώσιμα αλλά είναι φθηνά. Ειδικά το τροχάκι της δεν ξέρω γιατί δουλεύει ακόμα! Δεν έχει συντηρηθεί ποτέ και έχει δουλέψει μέχρι να καίει τόσο που να μη μπορείς να το πιάσεις. Κόβει και τρίβει σίδερα τη μια μέρα, κόβει πλακάκια την άλλη, τρίβει ξύλα κτλ. Το ξύλο έχει το δι@λο μέσα του, όπου κάτσει το "στεγνώνει" από οποιοδήποτε λιπαντικό. Επι 3 εβδομάδες δουλευαμε με μάσκες σε μύτη και μάτια και ανά 15 λεπτά φυσάγαμε τους τροχούς για να φύγει το πριονίδι από μέσα γιατί έκλεινε τους αεραγωγούς και κόλλαγαν οι διακόπτες on-off. Ενα parkside δούλεψε για μερικές ώρες και τελείωσε.Τη δουλειά την έβγαλε ένας μπλε bosch ένα hilti αν θυμαμαι καλά και το μακίτα. Αλλά όλοι το μακίτα θέλαμε γιατί ήταν το πιο ελαφρύ. Το hilti ήταν πιο δυνατό με ρυθμιζόμενες στροφές αλλά πιο βαρύ και το bosch είχε πολλές στροφές, λιγότερη δύναμη και άθλια εργονομια (πολύ παλιό μοντέλο).
bros400pgm
08/07/2019, 20:09
Ok, ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικό ποστ ;)
Γιατί στο κόστος του εργαλείου από τη Hilti πληρώνεις και τα παρακάτω:
1. Το δικό της δίκτυο καταστημάτων. Δεν είναι το ίδιο να δίνεις απλά εργαλεία και να τα πουλάει το κάθε μαγαζί με το να ανοίγεις μαγαζιά δικά σου και να πουλάς μόνο τα δικά σου πράγματα.
2. Το δικό της δίκτυο service. Το να έχεις δικούς σου τεχνικούς κοστίζει πολύ περισσότερο από το να πιστοποιήσεις μερικούς ανά περιοχή.
2. Καλύτερη εγγύηση.
3. Τη δυνατότητα του να έρθει ο πωλητής στο εργοτάξιο και να σου κάνει επίδειξη 2-3 εργαλεία για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δουλειά σου.
Επίσης, αν είσαι πελάτης συνήθως παίρνεις και εκπτώσεις.
Παράδειγμα: Έχω αυτό (https://www.hilti.gr/c/CLS_POWER_TOOLS_7124/CLS_ROTARY_HAMMERS_SDSPLUS_7124/CLS_CORDLESS_ROTARY_HAMMERS_SDSPLUS_7124/r6881579). Επίσης, έχω δουλέψει (όχι μια μέρα, αρκετά ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη) με αυτό (https://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/DCH253N/), αυτό (https://www.dewalt.dk/powertools/productdetails/catno/DCH283NT/) και αυτό (https://www.milwaukeetool.eu/m18-fuel-high-performance-4-mode-sds-plus-hammer-with-fixtec-chuck/m18-chpx-eu/). Το Hilti είναι πιο γρήγορο στο τρύπημα και περίπου το ίδιο στο σκάψιμο με τα 2 μεγάλα αν και σε specs είναι αρκετά πιο αδύναμο, ενώ έχει τους κραδασμούς του μικρού και είναι και αρκετά ξεκούραστο.
Επίσης, έχει τα καλύτερα πλαστικά (ποιότητα πλαστικού αλλά και συναρμογή) από όλα.
Δεν ξέρω από ποιο σημείο και μετά είναι ασύμφορο να το αγοράσεις, αλλά σίγουρα δικαιολογείται να είναι ακριβότερο.
Επίσης, έχε υπόψη πως η ελληνική αντιπροσωπεία το παρακάνει κάπως με τις τιμές κάποιων εργαλείων. Τα δικά μου τα έχω πάρει στο εξωτερικό και η διαφορά με τα αντίστοιχα Makita, Milwaukee, Dewalt κτλ ήταν μικρότερη.
Τα πάντα, στα εργαλεία κάθε είδους, είναι σε συνάρτηση του τι θες να κάνεις.... εγώ π.χ. για το σπίτι μου έχω ένα ταπεινό πράσινο τρυπάνι bosch, ρεύματος και ένα κατσαβίδι B&D 10.8 V τα έχω πάνω από 8 χρόνια και με έχουν καλύψει πλήρως σε όλες τις ΟΙΚΙΑΚΕΣ εργασίες που τα χρειάστηκα.
Αν ήμουν επαγγελματίας να ανοίγω τρύπες και να βιδώνω όλη μέρα κάθε μέρα θα είχα τα ίδια; προφανώς και όχι......
Ποια η γνώμη σας για τα ηλεκτρικά εργαλεία (220v & 18v) της MAKITA;
Έχω τρία ηλεκτρικά εργαλεία της makita. Ένα τρυπάνι δύο ταχυτήτων κρουστικό 550w και ένα γωνιακό τροχό 115χιλ 700w, 15ετιας. Επίσης ένα αλυσοπριονο 25εκ 30ετιας. Όλα είναι ποιοτικά και καλοφτιαγμενα. Δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με σωστή πάντα χρήση. Η ποιότητα τους είναι σαν τα παλια επαγγελματικά μπλε bosch.
Μπαταρίας δεν έχω κανένα.
Καλησπέρα σε όλους,
Κοιτάω να πάρω ένα όχι πολύ ακριβό SDS Plus μέχρι 150 ευρώ πάνω κάτω.
θα ήθελα τη γνώμη σας από εμπειρία ποια μάρκα είναι πιο αξιόπιστη από τις παρακάτω εάν υποθέσουμε ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Hitachi vs MAKITA vs Bosch Vs Metabo.
Ευχαριστώ
Hitachi vs MAKITA vs Bosch Vs Metabo.
Εφόσον κινηθείς στα επαγγελματικά τους μοντελα(μιλάω κυρίως για την bosch), όλες προσφέρουν εξαιρετικά εργαλεία.
Από εκεί και πέρα πρέπει να αξιολογήσεις το after sales service της καθε εταιρείας.
Road Pirat
11/07/2019, 08:28
Έχει στο Leroy προσφορά ένα Makita, δες πόσο έχει καί έξω, μπορείς να πας να το δεις και από κοντά πως σου κάθεται στο χέρι
fasarias
11/07/2019, 21:53
Μια ακριβή compact φωτογραφική έχει 24 megapixel και μια φθηνή dslr έχει 16. Ποια θα βγάλει καλύτερες φωτό και γιατί;
Μάλλον αυτή που έχει τον μεγαλύτερο αισθητήρα και την καλύτερη ποιότητα φακών. Σωστά;
Btw δεν άνοιξα καν τα λινκ. :D
Γίνεται άμα η τσιπούρα είναι πελαγίσια και ο σολομός εκτροφής.....:lol:
(βλέπε ποιότητα κατασκευής)
Μπαινετε στο ιδιο τρυπακι που εχει δημιουργησει η hilti προς το κοινο που απευθυνεται και κατα την γνωμη μου κανετε λαθος.
Και εξηγουμαι (κακως που δεν ανοιξες τα λινκ αποστολε), η συγκριση που εκανα δεν ηταν τυχαια, το συγκρινα με το bosch 2-28 f professional
Οτι πιο καινουργιο εχει να επιδειξει αυτη τη στιγμη η εταιρεια , με ολη την τεχνολογια αιχμης που εχει αναπτυξει και κατασκευη made in germany.
Ας παμε με την κοινη λογικη και να θυμομαστε παντα οτι συγκρινουμε 2 αντιστοιχα εργαλεια απο εταιρειες με know how και τεχνογνωσια στον χωρο των εργαλειων, δεν ειναι einhell vs metabo αλλα bosch vs hilti.
Γιατι το bosch να ειναι υποδυεεστερο και τι εχει να ζηλεψει απο το hilti που τα κανει να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη?
Θα μπορουσα να μιλησω και απο την αλλη πλευρα, αυτη του κατοχου του συγκεκριμενου kompresser αλλα δεν θα το κανω για να κρατησω την αποψη μου αντικειμενικη και χωρις παρωπιδες οσο γινεται.
Ο φιλος fkol k4 ειπε καποια πολυ ωραια και σωστα πραγματα, θα τοποθετηθω σ`αυτα λεγοντας κι`εγω την δικη μου γνωμη.
fasarias
11/07/2019, 21:56
[QUOTE=fkol k4;3000564]
Γιατί στο κόστος του εργαλείου από τη Hilti πληρώνεις και τα παρακάτω:
1. Το δικό της δίκτυο καταστημάτων. Δεν είναι το ίδιο να δίνεις απλά εργαλεία και να τα πουλάει το κάθε μαγαζί με το να ανοίγεις μαγαζιά δικά σου και να πουλάς μόνο τα δικά σου πράγματα.
Επιλογη της ειναι, αλλιως πως θα μπορουσε να πλασαρει τα προιοντα της ως ''premium" αν εμπαινε στο τρυπακι της μαζικης παραγωγης οπως οι υπολοιποι ανταγωνιστες της.
2. Το δικό της δίκτυο service. Το να έχεις δικούς σου τεχνικούς κοστίζει πολύ περισσότερο από το να πιστοποιήσεις μερικούς ανά περιοχή.
Ολες οι μεγαλες εταιρειες απ`οσο ξερω εχουν την δικη τους αντιπροσωπεια-εισαγωγεα ανα χωρα με τους καταλληλους πιστοποιημενους τεχνικους μεσα, επισης αυτο που γνωριζω σιγουρα τουλαχιστον για την bosch αλλα πιστευω το ιδιο θα ισχυει και για τις υπολοιπες εταιρειες, οσο το εργαλειο ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση και παρουσιασει βλαβη, πηγαινει στο κεντρικο εξουσιοδοτημενο για επισκευη και δεν επισκευαζεται στον μαστο-μπαμπη της γειτονιας.
Το οτι ο μαστρο-μπαμπης εχει ανοιξει ενα τοπικο μαγαζακι στην γειτονια και μπορει-ξερει να επισκευαζει καποιες απο τις γνωστες μεγαλες μαρκες του χωρου, δεν το λες και απαραιτητως κακο αυτο ομως ετσι δεν ειναι?
Φθηνοτερη επισκευη και πιο ευκολα προσβασιμα ανταλλακτικα ειναι 2 απο τα πλεονεκτηματα ας πουμε.
2. Καλύτερη εγγύηση.
Εχω λιγακι τις αμφιβολιες μου γι`αυτο.
3 Χρονια δωρεαν επεκταση εγγυησης δεν το λες και ασχημα.
3. Τη δυνατότητα του να έρθει ο πωλητής στο εργοτάξιο και να σου κάνει επίδειξη 2-3 εργαλεία για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δουλειά σου.
Συμφωνω, μεγαλο προνομιο να ερχονται οι πλανοδιοι πλασιε και να σε στουμπωνουν με εργαλεια για να δειχνουν τζιρο στο τελος της χρονιας, μην ξεχναμε οτι και η tupperware αυτο εκανε τοσα χρονια και πετυχε, γι`αυτο σε οποιο σπιτι και αν πας θα βρεις απο ενα ταπερακι σιγουρα.Ειναι ομως ποιοτικα τα ατιμα.
Επίσης, αν είσαι πελάτης συνήθως παίρνεις και εκπτώσεις.
Αυτο ελειπε να μην παιρνεις, επισης να συμπληρωσω οτι σε μεγαλες παραγγελιες εχει και εξτρα δυνατοτητα να πληρωνεις με δοσεις.
Ενα ακομα πλεονεκτημα της hilti που εφαρμοζε τουλαχιστον παλιοτερα οταν τα δουλευα εγω, δεν ξερω αν το κανει ακομα, ειναι οτι το s/n του εργαλειου ειναι μοναδικο και αν τυχει να στο κλεψουν, οταν ερθει η ωρα να παει για το προγραμματισμενο service του (εχει ενα λαμπακι που αναβει βασει με τις ωρες λειτουργιας του εργαλειου) στο εξουσιοδοτημενο, στην ταυτοποιηση των στοιχειων αν δεν ταιριαξουν, σε τσιμπησανε.
Παράδειγμα: Έχω αυτό. Επίσης, έχω δουλέψει (όχι μια μέρα, αρκετά ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη) με αυτό, αυτό και αυτό. Το Hilti είναι πιο γρήγορο στο τρύπημα και περίπου το ίδιο στο σκάψιμο με τα 2 μεγάλα αν και σε specs είναι αρκετά πιο αδύναμο, ενώ έχει τους κραδασμούς του μικρού και είναι και αρκετά ξεκούραστο.
Επίσης, έχει τα καλύτερα πλαστικά (ποιότητα πλαστικού αλλά και συναρμογή) από όλα.
Δεν εχω κανενα λογο να μην σε πιστεψω και για να ειμαι και ειλικρινης, τα dewalt ουτε τα γνωριζω πως πανε σαν αποδοση ουτε και τα εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση (sorry απο τους κατοχους).
Μπορω να σου πω με σιγουρια ομως για ενα παλιο γιαπωνεζικο 2κιλο makita που εχω και τρωει κλωτσομπουνιδια σχεδον 15 χρονια τωρα, πως απο συναρμογη και ποιοτητα πλαστικων ειναι οχι απλα ΑΡΙΣΤΟ αλλα και κατι παραπανω.
Δεν ξέρω από ποιο σημείο και μετά είναι ασύμφορο να το αγοράσεις, αλλά σίγουρα δικαιολογείται να είναι ακριβότερο.
Επίσης, έχε υπόψη πως η ελληνική αντιπροσωπεία το παρακάνει κάπως με τις τιμές κάποιων εργαλείων. Τα δικά μου τα έχω πάρει στο εξωτερικό και η διαφορά με τα αντίστοιχα Makita, Milwaukee, Dewalt κτλ ήταν μικρότερη.
Εκει ειναι ολη η ουσια φιλε fkol (δεν ξερω και το μικρο σου ονομα δυστυχως) οτι η ελληνικη αντιπροσωπεια το εχει παραξηλωσει με τις τιμες, και επειδη κινδυνευω να παρεξηγηθω με αυτα που γραφω, προσοχη σε καμμια περιπτωση δεν λεω οτι τα hilti δεν ειναι κορυφαια εργαλεια, περα τον αντιστοιχο ανταγωνισμο που υπαρχει στην αγορα, αλλα φιλε δεν ειμαστε ολοι μεγαλοεργολαβοι για να χωνουμε χρημα αδιακριτως και χωρις να μας νοιαζει, παμε και εμεις συμφωνα με τις αναγκες μας και με το τι σηκωνει η τσεπη μας, αυτο ομως δεν αναιρει και ουτε δεχομαι το οτι οι επιλογες του ανταγωνισμου ειναι λιγοτερο ποιοτικες ή συμβιβαστικες λογω ελλειψης χρηματων, ειδικα οταν εγω προσωπικα τα δικα μου εργαλεια τα εχω ''ματωσει'' στην δουλεια και δεν μου εχουν κανει κιχ τοσα χρονια, ποσο μαλλον οταν γνωριζοντας απο πρωτο χερι και δουλευοντας για παρα πολλα χρονια τα hilti στην εταιρια που ημουν, ποιες ειναι οι πραγματικες τους διαφορες στην πραξη.
Δεν είδα να σου λέει κανείς ότι κάνεις λάθος κάπου. Τα bold και τα κόκκινα γράμματα καλά είναι για να τονίσεις κάτι, αλλά ταυτόχρονα κουράζουν, ή τουλάχιστον κούρασαν εμένα. Φιλικά το λέω!
fasarias
13/07/2019, 15:00
Δεν είδα να σου λέει κανείς ότι κάνεις λάθος κάπου. Τα bold και τα κόκκινα γράμματα καλά είναι για να τονίσεις κάτι, αλλά ταυτόχρονα κουράζουν, ή τουλάχιστον κούρασαν εμένα. Φιλικά το λέω!
Για να ξεχωρισω το δικο μου κειμενο απο των υπολοιπων εβαλα bold και κοκκινη γραφη, οχι για να τονισω κατι.
Διάφανη σιλικόνη για κάλυψη κενών αρμόστοκου στο μπάνιο(πλακάκια και μπανιέρα).
Ποια να πάρω?
Sika, würth, pattex, κάποια όποια να 'ναι ή κάποια καλύτερη ( & ποιά) ?
Ευχαριστώ...
Να βάλεις αρμοστοκο αυτή είναι η δουλειές του. Έχει σε πολλά χρώματα.
Για σιλικονη μονο bison poly max κολλαει μέσα στο νερό στεγνωνει γρήγορα γενικά είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί
https://www.praktiker.gr/p/kolla-bison-poly-max-crystal-clear-300gr-25213
To συγκεκριμενο την εχει ακριβα θα την βρεις και λιγο πιο φθηνα σε μαγαζι με χρωματα
Στοκός ίσως είναι καλύτερος κάνει και καλύτερο φινίρισμα.
Ο kerakoll το 3κιλο 2 συστατικών είναι το καλύτερο αλλά ακριβο 30+ € και λίγο δύσκολο στο δούλεμα. Αλλα και με έναν fugabella θεωρώ οτι θα κάνεις την δουλειά σου πολύ σωστά.
Αν έχεις θέματα με τον πίσω τοίχο να κοιτάξεις και πίσω απο τις ροζέτες εκει που βιδώνει η μπαταρία στον τοίχο συνήθως δεν βάζουν τίποτα και μπαίνουν και απο εκεί νερά στον τοίχο.
lykourgi
20/08/2019, 20:09
Αν βρεις, προτίμησε Mapei (σιλικόνη ή αρμόστοκο).
yannis24
21/08/2019, 08:09
Λιγο ασχετο με εργαλεια αλλα να ρωτησω και εγω κατι....
καποια καλη κρεμα για γρατζουνιες που εχει γεμισει το αμαξι ομυ υπαρχει ναμου συστησει καποιος?
δεν μιλαω τωρα για κρεμες των €40-€50.....καποια αλοιφη, κατι που να εχει χρησιμοποιησει καποιος και να την ξερει.....
και που μπορω να την βρω ?
Επαγγελματίες φανοποιοι χρησιμοποιούν μια μάρκα νομίζω farecla....κάπως έτσι
Θα σε βοηθήσουν σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτου και υλικά φανοποιιας
Eρώτηση για να κόψω αρμόστοκο με dremel τι εξάρτημα να βάλω?
Είδα κάποια δισκάκια της dremel αλλά και της proxxon. Της Proxxon είναι Κινεζιές ή αξίζουνε?
Eρώτηση για να κόψω αρμόστοκο με dremel τι εξάρτημα να βάλω?
Είδα κάποια δισκάκια της dremel αλλά και της proxxon. Της Proxxon είναι Κινεζιές ή αξίζουνε?
Η Proxxon αν δε κάνω λάθος είναι εταιρεία του Λουξεμβούργου και παράγει για πολλά χρόνια εργαλεία ακριβείας. Τα περισσότερα προϊόντα της κατασκευάζονται Κορέα αλλά αρκετά έχουν επισήμανση made it in Europe. Έχει ενδιαφέροντα εργαλεία και θα έλεγα πως η ποιότητα τους είναι στο μέσο όρο και σε καμία περίπτωση "κινεζιές".
Άποψη μου...
Τα dremelακια της είναι καλά. Καλύτερα απ' τα dremel κατά τη γνώμη μου Τα αναλώσιμα είναι εξίσου καλά.
Μόνο για τα μικροεργαλεια μιλάω.
Πρόσφατα κοιτούσα το micromot 140s της proxxon (είναι σταθερή βάση). Πολύ καλή κατασκευή, πολύ καλύτερη από του dremel, είναι όλη μεταλλική. Αν είναι και συμβατή με τα dremel μάλλον θα πάρω μια.
Θερμοπίστολο σιλικόνης proxxon.
Το βρήκα 12€ ξέρετε αν είναι από τα φτηνά που στάζουν ή αν είναι ποιοτικό μπροστά?
Θερμοπίστολο σιλικόνης proxxon.
Το βρήκα 12€ ξέρετε αν είναι από τα φτηνά που στάζουν ή αν είναι ποιοτικό μπροστά?
Μάλλον όλα στάζουν μπροστά, απλά κάποια όχι τόσο πολύ.
tzimidis
20/09/2019, 23:10
Παρηγγειλα 5-6 πραγματάκια από Κίνα.
Όλα ήρθαν στην πόρτα μου, εκτός από αυτό που λέει ότι πήγε στα customs.
Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς, ή θα τη γλιτώσω με κάνα 10αρικο τελωνείο? 410060
Παρηγγειλα 5-6 πραγματάκια από Κίνα.
Όλα ήρθαν στην πόρτα μου, εκτός από αυτό που λέει ότι πήγε στα customs.
Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς, ή θα τη γλιτώσω με κάνα 10αρικο τελωνείο? 410060
Μέχρι 22€ δεν πληρώνεις τελωνείο.
Άρα δε θα πληρώσεις τίποτα. Επειδή τυχαίνει να ασχολούμαι με τέτοιες κονσόλες η εν λόγω δεν έχει καλά σχόλια. Τίμια είναι για τα λεφτά της.
Επίσης αν σε βαλουν να πληρώσεις 3€ παράβολο είναι παράνομο και ζητα να μην το πληρώσεις.
Τελευταία δεν το βάζουν το παράβολο.
o_gavros
27/09/2019, 21:58
Ξέρει κανείς αν αυτά (https://akritidis-tools.com/karudakia-ekswlkeis-spasmenwn-vidwn/9642-eksolkeis-xalasmenwn-vidwn-11-temaxiwn.html) κάνουν δουλειά σε βίδα που στρογγύλεψε το παξιμάδι της;
Δεν ξέρω εάν τα συγγεκριμενα κάνουν δουλειά αλλά ξέρω ότι η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσεις άρα και το εργαλείο εξαρτάτε από παράγοντες όπως το μέγεθος του παξιμάδιου και το μέρος που είναι.
Νομίζω μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ ώστε να σε βοηθήσουμε.
o_gavros
27/09/2019, 22:22
δεκαράκι παξιμάδι στο σταυρό της μηχανής που στρογγύλεψε.
Ελεύθερη πρόσβαση απο παντού.φωτο δεν εχω ευκαιρη.
Γκαζοτανάλια είναι η εύκολη και φθηνή λύση. Η γκαζοτανάλια είναι σχεδιασμένη για να πιάνει στρογγυλά αντικείμενα όπως σωλήνες και να μη γλιστράνε. Είναι η πιο σίγουρη λύση αν ο χώρος στο επιτρέπει.
Διαφορετικά καρυδάκια με σχεδίαση που μαγκώνει τις βίδες. Εχω τέτοια και κάνουν καταπληκτική δουλειά. Τα επώνυμα είναι αρκετά ακριβά (κοντά στο 15αρι έκαστο) αλλά υποθέτω οτι και τα πιο φθηνά θα την κάνουν τη δουλειά τους. Στα φθηνά θα είναι πιο δύσκολο να βρεις χύμα νούμερα όμως. Πιο πολύ τα πουλάνε σε συλλογές που πιάνουν το 30αρι αλλά ίσως βρεις και ξεχωριστά τεμάχια. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καστάνια, προέκταση μανέλα, γερμανοπωλύγωνο και αν έχουν τρύπα και με πίρο.
410500
Πάντως αν στο επιτρέπει ο χώρος.. γκαζοτανάλια. (προσοχή η γκαζοτανάλια λειτουργεί απ' την μια μεριά, δες την φορά που έχουν τα δοντια). Μή πάρεις μεγάλο γρύλο γιατί θα πιέζει το παξιμάδι επάνω στη βίδα και δε θα γυρίζει.
δεκαράκι παξιμάδι στο σταυρό της μηχανής που στρογγύλεψε.
Ελεύθερη πρόσβαση απο παντού.φωτο δεν εχω ευκαιρη.
Αφού έχεις ελεύθερη πρόσβαση, οπως λέει κι ο Αποστόλης γκαζοτανάλια με γερά δόντια η σωληνοκαβουρα, ότι έχεις.
o_gavros
28/09/2019, 10:42
Αποστολη η φωτό σου είναι ίδια με αυτη του λινκ που έβαλα πιο πανω.
Satra Tools.
είπα να ρωτησω επειδή δεν την ξέρω τη μάρκα.
Αγνοούσα την ύπαρξη τετοιων καρυδιών και μου φαίνεται πολύ χρήσιμη προσθήκη να έχεις.
για τη βίδα θα δοκιμάσω και με γκαζοταναλια πριχού παρθεί το σετ.
A καλά! Ούτε που την είδα την πρώτη ερώτηση με το λινκ!
Γιάννη δουλεύουν! Πιστεύω οτι αυτά με τα 24 ευρώ το σετ θα δουλέψουν λιγότερες φορές απ' ότι αυτά με τα 10 και 15 ευρώ το τεμάχιο αλλά δε σε νοιάζει γιατί δεν χαλάς κάθε μέρα από μια βίδα και δε θα είναι πάντα αυτά, ο μοναδικός τρόπος να την ξεβιδώσεις. Τα beta έχουν 15 ευρώ έκαστο, τα koken λίγο φθηνότερα. Αν θέλεις επώνυμα πάρε τα κοκεν λλα δεν έχουν εξάγωνο σώμα για να τα πιάνεις με γερμανικό (*χ/ σου). Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις μονο τα νούμερα που θεωρείς οτι θα σου χρειαστούν.
Αν θέλεις φθηνότερα πάρε no name αλλά σε αυτή την περίπτωση μάλλον δε θα βρεις χύμα νούμερα και θα πας σε σετ. Στα no name υπάρχουν δυο ποιότητες. Αυτά με τα 20 ευρώ για 10 τεμάχια (https://www.ebay.de/itm/10Pc-Grip-N-Twist-Sockets-Locking-Wheel-Nut-Remover-Damaged-Rounded-Bolts/254057215534?hash=item3b26fd762e:g:u7MAAOSwnQ1cUY4R) και αυτά με τα 80 ευρώ για 9 τεμάχια. (https://www.ebay.de/itm/Carolus-Gedore-10-Beschadigt-Abgerundetem-Schraubenausdreher-Mutter-Entferner/371810852781?hash=item5691a75fad:g:wtMAAOSwXj5XF4fE) Για τα δευτερα μπορείς να ρωτήσεις σε καμιά labo.gr αν μπορεί να σου φέρει χύμα τα νούμερα που θέλεις.
Ποιο απ' τις 3 ποιότητες θα πάρεις εξαρτάτε από σένα.
Αφού έχεις ελεύθερη πρόσβαση, οπως λέει κι ο Αποστόλης γκαζοτανάλια με γερά δόντια η σωληνοκαβουρα, ότι έχεις.
Σωστά, μόνο λίγο προσοχή με τον σωληνοκάβουρα σε μικρές βίδες. Επειδή είναι μεγάλο εργαλείο με μακρύ στέλεχος και πολύ δυνατό πιάσιμο, μπορεί να πιέσει το παξιμάδι επάνω στην βίδα και να μη γυρίζει. Αν το ζορίσεις θα σπάσει η βίδα. Θα δουλέψει αλλά θέλει προσοχή και έμπειρα χέρια. Αν δε νιώθει αυτός που τον κρατάει θα πάρει το παξιμάδι στο χέρι μαζί με την μισή βίδα. Σε μεγαλύτερες βίδες όμως, σπέρνει (μόνο που οι μεγάλες βίδες δύσκολα χαλάνε).
Καλύτερα γκαζοτανάλια. Όχι πως και αυτή δεν θέλει την προσοχή της, αλλά αν έχει καλά δόντια θα δουλέψει με λιγότερη πίεση επάνω στο παξιμάδι.
Τα καρυδάκια έχουν το πλεονέκτημα οτι δεν ασκούν καθόλου πίεση στο παξιμάδι για να αυξήσουν τις τριβές ενώ σου δίνουν πρόσβαση και από επάνω, αλλά είναι ακριβά.
o_gavros
28/09/2019, 14:05
και για πε ω μέγα μύστη των γερμανοπολυγώνων και των καρυδακίων, που τα βρίσκουμε αυτά τα καλά (ΒΕΤΑ,ΚΟΚΕΝ) μεμονωμένα;
(κατα προτιμηση Πειραιά :p)
Koken στον Κολέρη στον πειραιά αλλά δε νομίζω να τα έχει ετοιμοπαράδοτα. Beta στους αντιπροσώπους, δεν ξέρω που έχει αλλά θα βρεις εύκολα.
Γιατί δεν παίρνεις τα καρολους? Εκτός και αν δε χρειάζεσαι όλα αυτά τα νούμερα.
mia_zoi_kawa
28/09/2019, 17:43
Πριν πολλα χρονια χρησιμοποιησα μια κουλουρα για να κλειδωσω μια καγκελοπορτα ενος κτηματος και εχασα το κλειδι. Αυριο πρεπει να την σπασω για να μπω να κανω καποιες γεωργικες εργασιες. Κοφτη τοσο μεγαλο δεν εχω και δεν υπαρχει ρευμα για τροχο...Να δοκιμασω με σφυροκαλεμο;
Πριν πολλα χρονια χρησιμοποιησα μια κουλουρα για να κλειδωσω μια καγκελοπορτα ενος κτηματος και εχασα το κλειδι. Αυριο πρεπει να την σπασω για να μπω να κανω καποιες γεωργικες εργασιες. Κοφτη τοσο μεγαλο δεν εχω και δεν υπαρχει ρευμα για τροχο...Να δοκιμασω με σφυροκαλεμο;
Βαριοπουλα τουλάχιστον κιλού και πλατυκαλεμο μακρύ.
Προφανώς τροχουδακι μπαταρίας δεν έχει κανείς γνωστός...
Αν δε δουλέψει αυτό, έχε μαζί σου ένα σιδεροπρίονο και κάτι να κρατάς την κουλούρα, πχ μια τσιμπίδα υδραυλικού.
Πολύ πιθανό να είναι με στρογγυλό κλειδί , οπότε ανοίγει με το καπάκι από στυλό τύπου Bic μπορείς να βρείς βίντεο στο ΥΒ.
Καλή τύχη
Για παλμικό κατσαβίδι έχουμε bits που να αντέχουν; Να μην σπάνε για πλάκα; Σήμερα κουρεψα την μισή κασετίνα μου
bros400pgm
28/09/2019, 20:44
Για παλμικό κατσαβίδι έχουμε bits που να αντέχουν; Να μην σπάνε για πλάκα; Σήμερα κουρεψα την μισή κασετίνα μου
H makita έχει κάτι χρυσαφί που ισχυρίζεται ότι αντέχουν παραπάνω. Το ποσό θα αντέξουν δεν ξέρω, αλλά δεν τα διαλύει το παλμικό που έχω ;)
Dewalt...καθημερινά σε συνθήκες εργοταξίου ...
Θέλεις μύτες για κρουστικο κατσαβίδι και θα είναι ακόμα καλύτερα αν τις χρησιμοποιήσεις σε συνδιασμό με κάποιον impact adaptor. Δεν είναι φθηνές και οι ανταπτορες είναι ψιλοακριβοι αλλά είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος απ' τους περισσότερους κατασκευαστές.
Οι απλές μύτες δεν αντέχουν σε παλμικα γιατί δεν είναι φτιαγμένες για να απορροφούν την ενέργεια του κρουστικου. Ακόμα και οι impact μύτες χωρίς ανταπτορα τα βρίσκουν σκούρα πολλές φορές.
Δες και την σχετική συζήτηση στο θρεντ με τα κατσαβίδια.
Είδα ότι προτάθηκαν dewalt και makita. Ούτε η μία φτιάχνει μύτες ούτε η άλλη. Και υπάρχουν διάφορες σειρές στην κάθε μάρκα. Ότι μάρκα και να είναι, πρέπει να είναι impact rated, διαφορετικά δεν θα αντέξουν.
Btw όλοι αυτοί, λίγο πολύ, με εξαίρεση τις φθηνές σειρές τους, χρησιμοποιούν μύτες από wiha, wera witte, και λοιπούς κατσαβίδοκατασκευαστές.
Τι βίδες χρησιμοποιείς; Τελευταία βιδώνω απευθείας σε δρυ βίδες 70 εώς 120 με spax (βίδες και μύτες) και δεν μασάει.
Αλλά είναι torx.
Ένα καλό με τις spax είναι ότι στα μεγάλα κουτιά έχει και έξτρα οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσεις το σετ αν δεν θες μέχρι κάποια μεγέθη
410666