View Full Version : Προστιμο απο Διοδια
nikos_abel
14/03/2018, 07:03
Τι να σας πω ρε.....
PortisHead
14/03/2018, 08:23
Απλό είναι. Αν δεν πληρώνεις διόδια, σίγουρα είσαι τζαμπατζής, ανεύθυνος, κλέφτης, βιαστής και δολοφόνος. Απλή, κοινή λογική!
Ρε συ...ενω εισαι οξυδερκής, με πολύ σωστα παντα κριτηρια στα λεγομενα σου, με μειωνεις τωρα και κατ επεκταση και τον εαυτο σου.
Αφου καταλαβες τι ηθελα να πω.
Οτι οι νομοι...δικαιοι ή αδικοι (κατα το δικο μας κριτηριο) υπάρχουν και πρεπει να εφαρμοζονται.Τελος.
Εσυ, θεωρεις οτι ΔΕΝ πρεπει να πληρωνεις καποια διοδια....ΕΣΥ.
Αρα τους "γραφεις" και κανεις αυτο που νομιζεις.
Φαρ Γουεστ δλδ.
Ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα, ουτε η βαρυτητα.
Νομος = Νομος
Δε λεει πουθενα οτι για "μη" σημαντικους νόμους....πραξτε κατα το δοκουν.
-Πληρωνεις διοδια.
-Δεν σκοτωνεις το γειτονα που μισεις.
Δεν αποφασιζεις εσυ ποιο νομο θα τηρησεις και ποιον θα παραβιασεις....λογω βαρυτητας.
Ναι, βρε άνθρωπε, αυτό εξηγώ. Ενώ και εσύ και ο γκογκολούξ θέλετε να πείτε κάτι ΓΕΝΙΚΑ σωστό και καταλαβαίνω πολύ καλά πού το πάτε (και συμφωνώ), πέφτετε στην παγίδα της απολυτότητας και της γενικολογίας και τελικά καταλήγετε να είστε εντελώς εκτός θέματος (στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση, ξαναλέω).
Φυσικά δε συμφωνώ, όμως, στο ότι πρέπει να υπακούμε (ή να επιβάλλουμε, αν βρισκόμαστε από την άλλη πλευρά) τους νόμους στα τυφλά, χωρίς καμία απολύτως κρίση, απλά επειδή "το γράφει ο νόμος". Αυτή είναι λογική άβουλου προβάτου και ΚΑΚΗ δικαιοσύνη. Το θέμα - και, φαντάζομαι, το πρόβλημά σας - προκύπτει από το ποιος και πώς θα κρίνει ποιος νόμος είναι "σημαντικός" και ποιος όχι, σε αυτή την περίπτωση. Εδώ, ναι, είναι δύσκολο να εμπιστευτείς ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι ο καθένας έχει ΣΩΣΤΗ κρίση, οπότε πετάς ένα ισοπεδωτικό "έτσι είναι, τέλος" και ξεμπερδεύεις... μαζί με τα χλωρά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά και να συνεχίσουν να είναι πολύτιμοι και ωφέλιμοι σε αυτή την κοινωνία, ωστόσο. ;)
Όχι, δεν είναι όλοι οι νόμοι ίσοι, σε καμία περίπτωση. Ακόμα και οι ίδιοι οι νομοθέτες τους διαχωρίζουν.
o_gavros
14/03/2018, 09:33
εγω πάντως εχω εμπιστοσυνη σε σένα ω Πλίτσερ και θελω να γίνω γκρούπι σου :bawl:
εγω πάντως εχω εμπιστοσυνη σε σένα ω Πλίτσερ και θελω να γίνω γκρούπι σου :bawl:
Παναθεμα σε το εκανα εικονα με στολη και πομπομ:bawl:
393947 goooo plitserrrrr:bawl:
o_gavros
14/03/2018, 09:42
γκρουπι ρε,οχι τσιρλίδα. έχουμε κι ένα επίπεδο :p
nikos_abel
14/03/2018, 11:50
Στο Ινγκλατέρια πάντως, αν μαζέψεις 100.000 υπογραφές ή κάτι τέτοιο, φέρνεις οποιοδήποτε νόμο για επανεξέταση.
Λέμε τώρα....
Στο Ινγκλατέρια πάντως, αν μαζέψεις 100.000 υπογραφές ή κάτι τέτοιο, φέρνεις οποιοδήποτε νόμο για επανεξέταση.
Λέμε τώρα....
Νόμο.
Εδώ μιλάμε για συμβάσεις με συμβατικές υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Αν δεν σας αρέσουν αυτές οι συμβάσεις, τότε ή δεν κάνετε χρήση του δρόμου ή δεν ψηφίζετε αυτούς που τις υπογράφουν.
Τα υπόλοιπα δεν πλρώνω αλλά αν με ποιάσουν επίσης δεν πληρώνω ενδέχεται να θέλουν επιδέξιους κ@λους.
Νόμο.
Αν δεν σας αρέσουν αυτές οι συμβάσεις, τότε ή δεν κάνετε χρήση του δρόμου ή δεν ψηφίζετε αυτούς που τις υπογράφουν.
Όταν παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τις οποίες έχουν αναλάβει και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ίσως πληρώνονται κιόλας.
Να διευκρινίσω ότι πληρώνω πάντα, ανεξαιρέτως, σε Αττική Οδό και γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, επειδή ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και σέβομαι το έργο τους, όπως θεωρώ ότι με σέβονται κι εκείνοι ως χρήστη. Οπότε ουσιαστικά αναφέρομαι μόνο σε Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Πάτρας (την παλιά, δεν έχω δει τα νέα έργα ακόμα :p).
Όταν παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τις οποίες έχουν αναλάβει και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ίσως πληρώνονται κιόλας.
Να διευκρινίσω ότι πληρώνω πάντα, ανεξαιρέτως, σε Αττική Οδό και γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, επειδή ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και σέβομαι το έργο τους, όπως θεωρώ ότι με σέβονται κι εκείνοι ως χρήστη. Οπότε ουσιαστικά αναφέρομαι μόνο σε Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Πάτρας (την παλιά, δεν έχω δει τα νέα έργα ακόμα :p).
Το αυτο..;)
nikos_abel
14/03/2018, 13:23
Νόμο.
Τα υπόλοιπα δεν πλρώνω αλλά αν με ποιάσουν επίσης δεν πληρώνω ενδέχεται να θέλουν επιδέξιους κ@λους.
Είπα εγώ δεν πληρώνω; Τι γίνεται στην Αγγλία έγραψα, όπου αν ο νόμος (ή η σύμβαση κλπ) δεν αρέσει σε κάποιον,
έχει τρόπο να προσπαθήσει να το αλλάξει.
Άσχετα αν θα φάει τα μούτρα του τώρα.....
Είπα εγώ δεν πληρώνω; Τι γίνεται στην Αγγλία έγραψα, όπου αν ο νόμος (ή η σύμβαση κλπ) δεν αρέσει σε κάποιον,
έχει τρόπο να προσπαθήσει να το αλλάξει.
Άσχετα αν θα φάει τα μούτρα του τώρα.....
Ας μας διαφωτίσουν με τις (δωρεάν παρεχόμενες :tooth: ) γνώσεις τους οι νομικοί μας αλλά οι συμβάσεις δεν αλλάζουν έτσι. Κυρώνονται με κάποιο νόμο αλλά μετά δεν αλλάζουν εύκολα. Εκτός αν θίγεται ίσως το δημόσιο συμφέρον.
Εκτός αν θίγεται ίσως το δημόσιο συμφέρον.
Ε ναι, πού τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα... :lol:
Ε ναι, πού τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα... :lol:
Σε δρόμους που χρηματοδοτούνται ελάχιστα από το Δημόσιο (τα κεφάλαια είναι απο το Ευρωπαϊκό Ταμείο) και τις ιδιωτικές συμμετοχές, δεν καταλαβαίνω πως θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα έργα καθυστερούν (πολύ) λόγω του Δημοσίου, και έτσι θίγεται το ιδιωτικό συμφέρον (και εκτός από τα κέρδη που θα είχαν νωρίτερα οι επιχειρήσεις μένουν άνεργοι αυτοί που θα δούλευαν νωρίτερα σε αυτά).
Γιατί συγχρηματοδοτούνται, έστω ελάχιστα, από το Δημόσιο; Γιατί να πληρώνει γι'αυτούς κάποιος που δεν έχει καν μεταφορικό μέσο ή δεν περνάει ποτέ από τα συγκεκριμένα διόδια; Γιατί πληρώνονται προκαταβολικά για έργα/υπηρεσίες που ΘΑ παρέχουν (ίσως); Έτσι, για αρχή, μέχρι να έρθει η Παρασκευή.
Το Δημόσιο θα το πιάσουμε σε άλλο νήμα. :lol:
rainmike
14/03/2018, 13:40
Παρασκευή είναι το deadline?
Γιατί συγχρηματοδοτούνται, έστω ελάχιστα, από το Δημόσιο; Γιατί να πληρώνει γι'αυτούς κάποιος που δεν έχει καν μεταφορικό μέσο ή δεν περνάει ποτέ από τα συγκεκριμένα διόδια; Γιατί πληρώνονται προκαταβολικά για έργα/υπηρεσίες που ΘΑ παρέχουν (ίσως); Έτσι, για αρχή, μέχρι να έρθει η Παρασκευή.
Το Δημόσιο θα το πιάσουμε σε άλλο νήμα. :lol:
Για τον ίδιο λόγο που ένας στην ΑΘήνα πληρώνει για το σχολείο ή την ύδρευση ενός χωριού στα Γιάννενα.
Λέγεται κράτος/χώρα κι όχι το σπιτάκι μου.
Για τον ίδιο λόγο που ένας στην ΑΘήνα πληρώνει για το σχολείο ή την ύδρευση ενός χωριού στα Γιάννενα.
Λέγεται κράτος/χώρα κι όχι το σπιτάκι μου.
Το σχολείο και η ύδρευση ενός χωριού στα Γιάννενα δεν είναι ιδιωτικά.
Δηλαδή από τη μία πρέπει να πληρώνεις διόδια ή να μη χρησιμοποιείς τον δρόμο, επειδή είναι ιδιωτικός και τον εκμεταλλεύεται μια εταιρεία βάσει σύμβασης, αλλά έτσι κι αλλιώς τα πληρώνεις σαν δημόσια έργα, όπως ένα σχολείο και η ύδρευση, επειδή...
Sounds legit.
Ούτε ο δρόμος. Σε αφήνουν να περάσεις.
Δηλαδή από τη μία πρέπει να πληρώνεις διόδια ή να μη χρησιμοποιείς τον δρόμο, επειδή είναι ιδιωτικός και τον εκμεταλλεύεται μια εταιρεία, αλλά έτσι κι αλλιώς τα πληρώνεις σαν δημόσια έργα, όπως ένα σχολείο και η ύδρευση, επειδή...
Sounds legit.
ΟΚ, σταμάτα να πληρώνεις και την ΔΕΗ.
393966
Πάλι καλά να λες που δεν βάλαν και στα διόδια ,ΕΡΤ Υενεδ , κονωνικό τιμολόγιο, ειδικό τέλος κλπ κλπ .Αν και σαν ιδέα δεν είναι κακό.
:eleison:
ΟΚ, σταμάτα να πληρώνεις και την ΔΕΗ.
393966
Η ΔΕΗ δε σου ζητάει πληρωμή για ολόκληρο το σπίτι τώρα, σου δίνει ρεύμα για ένα δωμάτιο και το υπόλοιπο σε 5, 10, 15 χρόνια. Αλλιώς ναι, θα σταματούσα. Οι υπόλοιποι φόροι, το μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστον, μπορούν (με λίγη προσπάθεια :lol: ) να θεωρηθούν δικαιολογημένοι. Δε βλέπω ΕΡΤ, φυσικά, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί είναι εκεί. Δεν απαιτώ να φορολογούμαι μόνο για τα αγαθά που χρησιμοποιώ, αν και αυτό θα ήταν το ιδανικό.
Φυσικά, το κράτος σε κλέβει από παντού για να βάζουν στην τσέπη ΔΥ, πολιτικοί και εργολάβοι. Αν πιάσουμε θέματα Παιδείας, Υγείας, ΜΚΟ, δε θα σταματήσουμε ποτέ. Αυτό δε σημαίνει ότι θα βγάλουμε καθαρή την αλητεία των ελληνικών διοδίων/αυτοκινητoδρόμων, επειδή τα τρώνε κι άλλοι.
Και όχι, δε "με αφήνουν" να περάσω. :p
Πάλι καλά να λες που δεν βάλαν και στα διόδια ,ΕΡΤ Υενεδ , κονωνικό τιμολόγιο, ειδικό τέλος κλπ κλπ .Αν και σαν ιδέα δεν είναι κακό.
:eleison:
Ένα πρωινό έλειψα για να πάρω ένα μοτόρι και άνοιξα για να δω πού μαζευτήκανε σήμερα οι γνωστοί-άγνωστοι μπαρμπάδες για κουβεντούλα, οκ.
Αρχηγέ μου δε λέω για σένα ,απλά μ' άρεσε το ΥΕΝΕΔ χαχαχα, συνεχίστε παρακαλώ...
Θα μπορούσε εύκολα να μπει ένας φόρος αλληλεγγύης για να βγάλουν τα σπασμένα των τζαμπατζήδων που δεν πληρώνουν. :lol:
φιλε καλησπερα η πινακιδα σου φαινοτανε η την ειχες καρφωμενη απο κατω?
patsavour
20/02/2020, 15:47
που να θυμαται μετα απο τοσα χρονια??:lol:
Καλησπέρα,ρωτάω εδώ να πάρω καμία γνώμη.
Έκανα μια μ@λ@κι@ σήμερα,έχασα την ψυχραιμία μου και πέρασα ένα πλευρικό χωρίς να πληρώσω.Ακούστηκε το ''ντριιινν'' , με φωτογράφησαν σίγουρα.
Από εκεί και πέρα , η άδεια γράφει άλλο όνομα,διαβάζω κάτι για αφαίρεση διπλώματος και πινακίδας,και πως θα μου πάρουν την πινακίδα δηλαδή;
Ειναι καλή ιδέα να αρχίσω τα τηλέφωνα στην εταιρία+ το τοπικό τμήμα για να βγάλω άκρη ή μην τα σκάλίζεις απλά περίμενε ;
Καλησπέρα,ρωτάω εδώ να πάρω καμία γνώμη.
Έκανα μια μ@λ@κι@ σήμερα,έχασα την ψυχραιμία μου και πέρασα ένα πλευρικό χωρίς να πληρώσω.Ακούστηκε το ''ντριιινν'' , με φωτογράφησαν σίγουρα.
Από εκεί και πέρα , η άδεια γράφει άλλο όνομα,διαβάζω κάτι για αφαίρεση διπλώματος και πινακίδας,και πως θα μου πάρουν την πινακίδα δηλαδή;
Ειναι καλή ιδέα να αρχίσω τα τηλέφωνα στην εταιρία+ το τοπικό τμήμα για να βγάλω άκρη ή μην τα σκάλίζεις απλά περίμενε ;
Το τελευταίο.... Εμένα μου πήραν την πινακίδα από το μηχανάκι για 10 μέρες συν πρόστιμο 100 ευρώ, πριν 3 χρόνια. Στο 10ημερο (κανονικά τις κρατάνε 20) πήγα κλαφτηκα στον υπεύθυνο του τμήματος όπου τις καταθεσα και μου τις έδωσε με την υπόσχεση να πάω από εκεί με το πέρας των 20 ημερών για τα τυπικά. Μην με κάνεις να σε ψάχνω μου είπε.... Το πρόστιμο ακόμα περιμένω να βεβαιωθεί στην εφορία αν ποτέ βεβαιωθεί...
Ευχαριστώ για τις γνώμες σας.
Το αντίτιμο ήταν 0.6ε και ως εκεί είχα πληρώσει το λιγότερο 15ε διόδια.
Η φάση στράβωσε όταν το πλευρικό δεν δεχόταν κάρτα αλλά μόνο μετρητά που δεν είχα ,η επικοινωνία μαζί τους ήταν
''μα καλά δεν έχετε καθόλου ψιλά;''
''......''
''Ε περιμένετε τότε 10 λεπτά και θα σας κόψουμε χρεωστικό ''
''άνοιξε να φύγω''
''μα χρεωστικό ''
η συνέχεια θα μπορούσε να παίξει άνετα στο youtube με τίτλο ''αγανακτισμένος πολίτης στα διόδια'' , είχαν μαζευτεί και ΙΧ φυσικά .
Η ερώτηση τώρα.Σαν καταναλωτής δεν έχω δικαίωμα να πληρώσω μόνο με κάρτα;Που είναι το POS τους;
Φιλοσοφικά ερωτήματα φυσικά .απλά θα πληρώσω το πρόστιμο και ότι άλλο , με την πινακίδα πως θα γίνει δηλαδή;Αυτοί Θερμοπύλες,εγώ Πάτρα,σας παρακαλώ στείλτε τα με κούριερ;
o_gavros
30/11/2021, 19:59
θα πρότεινα να τους έδειχνες ότι έδειξε κι ο Λεω στους Περσες πριν απο κάμποσα χρόνια στη γειτονιά αυτη, αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη μου
Υπάρχει στις διαδικασίες των ποινών η υποχρέωση του παραβάτη να προσκομίσει μόνος του τις πινακίδες στην αρμόδια αρχή.
Η πρότασή μου είναι να κινηθείς τυπικά και να το ψάξεις. Μην το αφήσεις στην τύχη του, διότι τα πρόστιμα μπορεί να σε βρουν μετά από χρόνια με απρόσμενες προσαυξήσεις, δικαστήρια με καταδίκες ερήμην σου, μέχρι και αυτόφωρο σύλληψη.
μπορεί να σε βρουν μετά από χρόνια ... μέχρι και αυτόφωρο.
:bawl::bawl:
Δεν γελαω με το πρόβλημα του Νικόλα, αλλά με την ασυμβατότητα μεταξύ ''μετα απο χρονια'' και '''αυτόφωρο''....
Παντως στα διόδια τον παιρνουν, εκει στα καλαθακια που ριχνεις τα κέρματα, μόνιμα κλέβουν και πάντα ζητουν περισσότερα χρήματα, με κάρτα μπορεις να πληρώσεις, μόνο στα γκισε που εχουν υπαλλήλους, αρα τρως την ουρα στην μάπα, γυφτοκατασταση.......
Δεν γελαω με το πρόβλημα του Νικόλα, αλλά με την ασυμβατότητα μεταξύ ''μετα απο χρονια'' και '''αυτόφωρο''....
Παντως στα διόδια τον παιρνουν, εκει στα καλαθακια που ριχνεις τα κέρματα, μόνιμα κλέβουν και πάντα ζητουν περισσότερα χρήματα, με κάρτα μπορεις να πληρώσεις, μόνο στα γκισε που εχουν υπαλλήλους, αρα τρως την ουρα στην μάπα, γυφτοκατασταση.......
στην ολυμπια οδο, εγω πληρωνω με καρτα και στους διαδρομους χωρις υπαλληλο.. εχει αναγνωστες!
η νεα οδος (και μαζι και η ιονια που ειναι ιδια εταιρεια) καθως και η κεντρικη οδος τον παιρνουν λιγουλακι
και δεν εχουν αναγνωστες καρτων στα αυτοματα..
λογικα αφου ο ερωτων δεν ειχε μετρητα μαζι του αλλα μονο καρτα και εχει εχει καταγραφει η συνομιλια απο
απο τις καμερες ασφαλειας, δε θα μπορουν να του κανουν τιποτα καθως ολες οι επιχειρησεις υποχρεουνται να
εχουν pos στα ταμεια τους..
Σωστά, δεν είναι αυτόφωρη διαδικασία, αλλά ετεροχρονισμένη σύλληψη για οικονομική εκκρεμότητα που προσαυξήθηκε με τα χρόνια σε επίπεδο που δικαιολογεί την σύλληψη.
Δεν γράφεις πια διόδια ήταν δεν έχουν όλα τα διόδια κάμερες της τροχαίας.
Θέλει ψάξιμο για το αν έχουν κάμερα.
Αλλιώς στέλνεις ενα μαιλ λες πέρασα τότε στείλτε μου απόδειξη και λογαριασμό τραπέζης να κάνω κατάθεση και ενημερώστε τροχαία για την πληρωμή.
patsavour
02/12/2021, 11:59
Πρόσφατα που είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα,διότι είχα κάρτα και όχι μετρητά σε παράδρομο, σε 30 όμως δευτερόλεπτα μου έκοψαν πιστωτικό,κατόπιν συνεννόησης με την ευγενεστατη υπάλληλο που με έβλεπε από τα κεντρικά μέσω καμερών.Δεν χρειάζεται ούτε εκνευρισμός,ούτε τσαμπουκαδες και μαγκιές.Βεβαια εγώ είμαι 61,5 ένας νεαρός πολύ πιθανον λόγω hot blood,να αντιδράσει αλλιώς,και φυσικά μετά θα τα πληρώσει κερατιατικα,λόγω προσαυξήσεων.
KotsosDR
02/12/2021, 12:01
Υπάρχουν διόδια χωρίς κάρτα; γυρνάω τη μισή Ελλάδα και δεν έχω πετύχει τέτοια περίπτωση.
patsavour
02/12/2021, 12:04
Υπάρχουν διόδια χωρίς κάρτα; γυρνάω τη μισή Ελλάδα και δεν έχω πετύχει τέτοια περίπτωση.. Σε κάποια σε παράδρομους εξόδου από εθνικη με μόνο κουβούκλιο και χωρίς υπάλληλο ΝΑΙ.
Πρόσφατα που είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα,διότι είχα κάρτα και όχι μετρητά σε παράδρομο, σε 30 όμως δευτερόλεπτα μου έκοψαν πιστωτικό,κατόπιν συνεννόησης με την ευγενεστατη υπάλληλο που με έβλεπε από τα κεντρικά μέσω καμερών.Δεν χρειάζεται ούτε εκνευρισμός,ούτε τσαμπουκαδες και μαγκιές.Βεβαια εγώ είμαι 61,5 ένας νεαρός πολύ πιθανον λόγω hot blood,να αντιδράσει αλλιώς,και φυσικά μετά θα τα πληρώσει κερατιατικα,λόγω προσαυξήσεων.
Ναι, ε; Άντε να το κάνω εγώ αυτό.... Έχω κάτσει τα τέτοια φάση και ευτυχώς που πίσω μου ήταν ακόμα ένας (σπάνιο για το σημείο) βγήκε από το αμάξι του, και συνεννοήθηκε με την... Φωνή που δεν άκουγα:D