PDA

View Full Version : Παλιο 600+ η μηπως ολοκαινουριο 300???

Σελίδες : 1 [2]

p@nos
23/05/2018, 20:46
Φυσικα και ειναι με 4800 αγοραζει καινούργιο μοτο με ζελατινες στην σελα και 2 χρόνια εγγύηση
Με 3000 οπως ελεγε αγοραζε er6n ψαχνοντας το γενεαλογικό δεντρο των προηγούμενων ιδιοκτητών εαν ηταν καλα παιδια, προκομμενα και ντερβισια.
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Τωρα εαν καποιοι προτείμουν 1000 χρονια ιαπωνα ακομη και χρεπη εναντι υπολοιπων ("αμβιβολων") κατασκευαστων αυτο ειναι γουστο και καπελο. Ολοι ομως δε σκέφτονται ετσι(και ευτυχώς κιόλας).

Toyar αφου καταλαβες τι εννοώ γιατι να το πλατιασουμε..εννοώ λοιπον ενα μοτερ που μπορεί να αναπτύξει τελική μεχρι 160km/h και του αναβατη του ειναι υπεραρκετα για την χρηση του.
Επισης για την οικονομια ολα αυτα στους κοφτες δε καινε πανω απο 4,5 οπωτε σιγουρα ειναι και οικονονικα για τα δεδομένα.

Προσωπικα μικρους κινητηρες θεωρω 50-80cc, 125-250 ειναι μια χαρα μοτοσυκλετες για να σημβιωσεις μαζι τους για παντα.
Αλλα εγω δεν επιζητω ουτε ταχύτητα ουτε "γουστα" ουτε πιστα ουτε λελουδια
Καταλήγουμε οτι υπαρχουν λογιο-λογιο αποψεις και κοσμοθεωρίες αποδεκτές πρεπει να ειναι ολες

το οτι θα παρεις μια μαλακια με ζελατινες δε λεει κατι, το συνδρομο της παρθενας οσοι το εχουν συνηθως τρωνε το κεφαλι τους...αμα σου περισσευουν παντα καλο ειναι να αγοραζεις το καινουριο, αλλα απο τη στιγμη που το οικονομικο ειναι βασικο κριτηριο, τοτε η αγορα του μεταχειρισμενου ειναι σχεδον επιβεβλημενη

οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο δεν ειναι αναγκη να ψαξεις το γενεαλογικο δεντρο οπως λες των ιδιοκτητων, το να ελεγξεις αν ενα μεταχειρισμενο ειναι σε καλη κατασταση ειναι παρα πολυ αππλο απλα ως ελληναρες εχουμε συνηθησει να ψαχνουμε μεταχειρισμενα με τον ''γνωστη'' φιλο μας που ''ξερει'' απο αυτα...
η ενδεδειγμενη μεθοδος για αγορα μεταχειρισμενου ειναι τεχνικος ελεγχος σημειων σε αντιπροσωπια, δινεις ενα 50αρικακι και σου λεει ο αντιπροσωπος με υπογραφη τι παιζει με την κατασταση του οχηματος...αλλα οι περισσοτεροι νομιζω οτι δεν το γνωριζουν καν αυτο...

50 κυβικα κινητηρες δεν ειναια μικροι, ειναι απλα κυβισμος για χλοοκοπτικα μηχανηματα...125 ειναι για παπια αμα θες να κανεις ντελιβερι...250 ειναι για αστικη μετακινηση αποκλειστικα, και αν θες για γενικη χρηση που σημαινει κανα ταξιδακι, κανα δικαβαλο, φορτωμα κλπ πας στα 500+

το οτι κανεις το γυρο του κοσμου με λιγοτερα δε λεει κατι, υπαρχουν ανθρωποι που εχουν γυρισει τον κοσμο με ποδηλατα...

toyar
23/05/2018, 20:58
26 χρονια κλεινω φετος οδηγηση μοτο και δεν εχω ανεβει πανω απο 250cc
τα θεωρω πολυ τιμια εργαλεια με ολη τη σημασια της λεξης
ο ανθρωπος ομως παει να δωσει με πολυ κοπο 5000 για να παει απο 250 που εχει ηδη σε 300 και μαλιστα κινεζικο
προσωπικα δεν θα το εκανα............
η καινουργιλα δε μου λεει κατι

p@nos
23/05/2018, 21:01
θα υπαρχουν και γυναικες που εχουν παει μονο με τον αντρα τους και αυτος την εχει 10 ποντους...απλα δε θα μαθουν ποτε τι χανουν υποθετω :lol: :lol: :lol:

strokt up
23/05/2018, 21:33
επισης δεν τον λες ουτε αξιοπιστο ουτε οικονομικο
αν θες 160 τελικη δεν θα παρεις 300αρι
οπως αν θες 100 τελικη δεν θα παρεις παπι

Αυτό δεν το έπιασα. Αφού και στα 2 αυτή είναι η τελική τους.

bros 650
23/05/2018, 22:40
Αν δεν υπηρχαν οι " χαζοι" που θελουν να παρουν καινουργια μοτο γιατι τους αρεσει η καινουργιλα πως θα εβρισκαν οι " εξυπνοι" μετα μεταχειρισμενη μοτο να αγορασουν;εγω πιστευω οτι ο καθενας εχει το δικαίωμα να ξοδευει τα λεφτα του οπως θελει και του αρεσει και συμφωνα με τις αναγκες του που μπορει να ειναι ακομη και " ψυχολογικες" και καλο θα ειναι να μην μας νοιαζει η γνωμη των αλλων γιατι 100 να ρωτησουμε 100 γνωμες θα παρουμε.
Οταν παμε για αγορα και βαλουμε π.χ.4 κριτηρια το car.gr θα μας βγαλει πχ 40 αγγελιες "καινουργια" και 1560 αγγελιες μετα/ να. δηλαδη εχεις πολλες επιλογες και αν ρωτας τους αλλους θα εχεις 1700 γνωμες και μπορει απο μερικους και παραπανω γιατι θα σου πουν κατι αλλο επειδη δεν λαβουν υποψη τους τα μολις 4 κριτηρια που εβαλες

doctoras
23/05/2018, 23:19
Buckley, τοσα σκουτερ πολυθρονατα απο 200-300 κουβαλανε απο λελεκια μεχρι καλοταισμενα παλικαρια τι ειναι επικίνδυνα? η αμπαλοι οι ιδιοκτήτες τους που δεν ανακαλυψαν το ταιγκερ 800 να κανουν μια προσπεραση της προκοπής?

Toyar η αγορα νεου μοντελου εγκυμονεί καποιο ρισκο αλλα εαν εισαι παλιος και ξερεις το ρισκο μικραίνει γιατι ως παλαιοτερος ξερεις που θα ψαξεις και τι θα βρεις (αν θα χρειαστεί να επεμβεις).Παράλληλα εαν δε ρισκαραν καποιοι, ανταγωνισμος,καινοτομία,εξέλιξη δε θα υπηρχε θα υπηρχαν 4 κατασκευαστες καλοι και ως εκει.

Pano καλα τα θέτεις ομως οι κατηγοριοποιήσεις που εβαλες ακούγονται "ταμπέλα". Η εμπειρία της οδήγηση με δικυκλο ειναι πιο ρομαντική οτι και να οδηγήσεις το χαιρεσαι για διαφορετικό λογο το καθένα.
Αν μου ταυλωνε για παραδειγμα και αγοραζα το brixton bx125, ως μοτοσυκλετα θα το αγοραζα και οχι ως παπι επειδη εχουν τον ιδιο κυλινδρισμο

toyar
24/05/2018, 05:30
τα γουστα γινονται με το περισσευμα
οταν καποιος παει με χαμηλο μπατζετ και δοσεις τα κριτηρια ειναι καθαρα οικονομοτεχνικα κι οχι μονο τι μου αρεσει
αν ερθει καποιος μαγκες εχω 20 χιλιαρικα για μοτο θα του πουμε παρε οτι γουσταρεις

PaNick67
24/05/2018, 08:31
δεν ειμαι τοσο στενα οικονομικα ωστε να μη μπορω να βαλω μια δοση 60 ευρω το μηνα για 3-4 χρονια.. μεχρι εκει ομως, αλλα απο την αλλη δε γουσταρω με τη καμια να δωσω και πανω απο 3 χιλιαρικα για μεταχειρισμενο μηχανακι που του εχει πιει αλλος το αιμα και δε μπορω να ξερω πως εχει χρησιμοποιηθει..και στα σχεδον 5 χιλιαρικα (2μιση-3 μετρητα και τα υπολοιπα δανειο) καινουρια που να καλυπτουν τις αναγκες μου αυτη τη στιγμη ειναι μονο τα 300αρια benelli bn και bmw g310r που και τα δυο ειναι "κινεζικα" οπως επιμενετε να λετε μερικοι (εμενα δε με χαλαει παντως) με το benelli να ειναι πολυ καλυτερο value for money απο τα δυο..

.

Να με συγχωρεις για το θαρρος αλλα ετσι οπως τα γραφεις και σε συνδυασμο με την μη αυξηση του μπατζετ αν περιμενεις ενα χρονο ακομα οπως εγραψες πιο πριν, ΕΙΣΑΙ στενα οικονομικα! Τα 60€ τον μηνα που λες θα γινουν 70+ με τους τοκους.

Στην θεση σου δεν θα επαιρνα δανειο για μηχανη. Ειναι μεγαλο λαθος να πληρωνεις δοσεις 3-4 χρονια για κατι που χαλαει, φθειρεται, πεφτει κλπ. Βρες ενα μεταχειρισμενο 600-650 με 3 χιλιαρικα για τα ταξιδακια και τις μεγαλες βολτες, θα εχεις και το 250 για χαμαλη στο καθε μερα και θα εισαι ξεγνοιαστος. Τα 850€ τον χρονο που θα γλυτωνεις απο το δανειο καντα ταξιδια δικαβαλα! :)

Nitse3
24/05/2018, 10:21
Πάντως εκτός από το Μπενελι δικύλινδρο 300 με τα ίδια άλογα και τιμή στο car τουλάχιστον κανά διακοσάρι παραπάνω είναι και το Kawasaki Z300. Δες το και αυτό.

mikes
24/05/2018, 19:07
Πάντως εκτός από το Μπενελι δικύλινδρο 300 με τα ίδια άλογα και τιμή στο car τουλάχιστον κανά διακοσάρι παραπάνω είναι και το Kawasaki Z300. Δες το και αυτό.

το Ζ300 δεν μου κανει.. θελω ενα μηχανακι που στη πισω σελα να μπορει να κατσει το μεγαλυτερο ποσοστο ενος κωλου και οχι μονο η μιση του χωριστρα.. :lol:

παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση η ευκολια με την οποια μερικοι απαξιωνετε ενα μηχανακι που δεν εχετε καβαλησει μονο και μονο λογο της εδρας του βασικου μετοχου της εταιρειας του

doctoras
24/05/2018, 19:20
395884
είναι πολύ έμορφο το μπρδελο!!

mikes
24/05/2018, 19:24
Να με συγχωρεις για το θαρρος αλλα ετσι οπως τα γραφεις και σε συνδυασμο με την μη αυξηση του μπατζετ αν περιμενεις ενα χρονο ακομα οπως εγραψες πιο πριν, ΕΙΣΑΙ στενα οικονομικα! Τα 60€ τον μηνα που λες θα γινουν 70+ με τους τοκους.

Στην θεση σου δεν θα επαιρνα δανειο για μηχανη. Ειναι μεγαλο λαθος να πληρωνεις δοσεις 3-4 χρονια για κατι που χαλαει, φθειρεται, πεφτει κλπ. Βρες ενα μεταχειρισμενο 600-650 με 3 χιλιαρικα για τα ταξιδακια και τις μεγαλες βολτες, θα εχεις και το 250 για χαμαλη στο καθε μερα και θα εισαι ξεγνοιαστος. Τα 850€ τον χρονο που θα γλυτωνεις απο το δανειο καντα ταξιδια δικαβαλα! :)

το μπατζετ δε προκειται να αυξηθει οχι γιατι δε μπορω να το αυξησω, αλλα γιατι δε γουσταρω να το αυξησω για μεταχειρισμενο μηχανακι... αμα δε μπορουσα να το αυξησω (να βαζω στην ακρη καποιο ποσο ανα μηνα δλδ) τοτε σιγουρα δε θα μπορουσα να δινω και 60 ευρω το μηνα δοση.. νταξ δεν ειμαι και μεγιστανας, αλλα για να σκεφτομαι να προχωρησω σε κατι τετοιο προφανως εχω τη δυνατοτητα..
τωρα οσον αφορα το οτι ειναι λαθος να παιρνει κανεις δανειο για μηχανη, λυπαμαι που θα σε επαναφερω στη πραγματικοτητα αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια τα μηχανακια μας ετσι τα αγορασαμε.. δε νομιζω ολοι εδω μεσα να ειχανε απο 8-10-12 χιλιαρικα στη τσεπη ζεστο μετρητο χρημα και να ειπαν παμε να παρουμε μηχανακι.. γιατι αμα μαζευεις λιγα-λιγα ωστε να συπμληρωσεις το ποσο που θες να το παρεις μετρητα, τοτε μηχανακι καινουριο δε προκειται να παρεις στον αιωνα τον απαντα...
επισης η δοση των 60 ευρω το μηνα δεν γινεται 70+ με τους τοκους.. οσες φορες χρειαστηκα δανειο ειπα θελω αυτο το ποσο και ΘΕΛΩ να δινω τοσα το μηνα.. οποτε αναλογα προσαρμοζονταν και η διαρκεια της χρηματοδοτησης..

ptc
24/05/2018, 19:35
παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση η ευκολια με την οποια μερικοι απαξιωνετε ενα μηχανακι που δεν εχετε καβαλησει μονο και μονο λογο της εδρας του βασικου μετοχου της εταιρειας του

Έχω την εντύπωση πως ήρθες αποφασισμένος για τον κινέζο ανοίγοντας αυτό το θέμα. Βλέπω πως κάνεις αντίλογο σε όσους λένε κάτι κακό για αυτό και σου προτείνουν μτχ.

Αν είσαι αποφασισμένος πάρτο και καλοτάξιδο, δικιά σου η μηχανή, δικά σου τα λεφτά. ;)

o teos
24/05/2018, 20:00
Αμα ειναι να μπεις σε δοσεις παρε κατι της προκοπης (https://www.kawasaki.gr/el/products/DUAL_PURPOSE/2017/Versys-X_300/overview?Uid=08C3CwtfCVtcCw0MWVtfXFAJXlFbXllYClpeXFgOXw0LDVE) και μακρια απ τα κινεζικα οπως και αν τα λενε...;)

Απο κει και περα οτι σου κανει κλικ εσενα,δικα σου τα γκαφρα και η επιλογη:wave2:

ggs
24/05/2018, 20:19
Παίδες, στην ετήσια θα είναι και ο Γιώργης ο bocaros..
Έκανε το εξής ανεπίτρεπτο κατά την μοτοσυκλετιστικη ορθοδοξία...

Πούλησε το θαύμα της ιαπωνικής (και παγκόσμιας)τεχνολογίας ,το vestrom650, και πήρε ένα καινούργιο Benelli trk .
Ρωτήστε τον γιατί.

Η πραγματικότητα είναι ότι:
ΚΑΜΙΆ αγορά μηχανής δεν είναι οικονομική επένδυση.το αντίθετο.

ΠΆΝΤΑ, με τα λεφτά που κάνει ένα καινούργιο, παίρνεις περισσότερα specs σε ένα μεταχειρισμένο.

Όμως, η μηχανή δεν είναι ηλεκτρική συσκευή .

Θέλει και λίγο κα@λα..

Μικέ, αυτή που γουστάρεις να βλέπεις να πάρεις.

Τα άλλα περί "αθανάτων γιαπωνέζικων" και "κακών κινεζικών" ίσως να τα σκεφτείς σε 2 χρόνια όταν θα τελειώνει η εγγύηση.

Υγ: χίλιες φορές καλύτερα να βλέπεις το κινέζικο μεν αλλά πολύ όμορφο δε Benelli , παρά πχ τον γιαπωνέζικο βιασμό οφθαλμών που ακούει στο όνομα versys650 πριν τι face-lift

p@nos
24/05/2018, 21:21
το Ζ300 δεν μου κανει.. θελω ενα μηχανακι που στη πισω σελα να μπορει να κατσει το μεγαλυτερο ποσοστο ενος κωλου και οχι μονο η μιση του χωριστρα.. :lol:

Δεν απαξιωνει κανεις το μηχανακι λογο εδρας του ιδιοκτητη, απλα ολοι θεωρουν κακη κινηση την ακριβη αγορα ενος μοτο που αντικειμενικα δεν καλυπτει τις αναγκες σου, κοστιζει τα διπλα χρηματα απο κατι που τις καλυπτει απολυτα, και η αξιοπιστια του ειναι αμφιβολη.

ggs
24/05/2018, 21:41

Μικέ, αν σου αρέσει ένα μηχανάκι,η σέλα του ΔΕΝ είναι λόγος για να μην το πάρεις.
Με ,το πολύ, 100 ευρώ φτιάχνεις θρόνο

Xlitos
25/05/2018, 03:06
Aν επιλεξεις μεταχειρισμενο 600 προσωπικα μου αφησε καλες εντυπωσεις το test ride του xj6 οταν εψαχνα value for money για την αδερφη μου.Κοιταξα er-6n...mt-03...και xj6...και το τελευταιο ηταν το καλυτερο απ ολα οσον αφορα κινητηρα,ποιοτητα κυλισης,μοτερ.Πολυ ευκολοδηγητο στην πολη,χαμηλη σελα(το εφτανε η αδερφη μου με 1,64),ροπη απο το μηδεν παρ ολο που ειναι τερακυλινδρο(σε ροπη και ηχο θυμιζει street triple).

https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/13378947/

τελικα ομως πηρε το παρεξηγημενο scarver650 :lol: Βεβαια το χαρηκα οταν πηγα supermarket και εβαλα τις σακουλες στο ντεποζιτο,το πιο γρηγορο σκουτερ

devil's animal
25/05/2018, 08:00
Τα άλλα περί "αθανάτων γιαπωνέζικων" και "κακών κινεζικών" ίσως να τα σκεφτείς σε 2 χρόνια όταν θα τελειώνει η εγγύηση.

συμφωνω με ολα τα υπολοιπα αλλα εχω μια μικρη ενσταση για το παραπανω...

ακομα και εγγυηση που εχουν τα καινουργια (και δεν παει μονο στα benelli αυτο) αν ειναι γενικα ζημιαρικα, ειναι φοβερο σπασιμο να επισκεπτεσαι συνεχως ενα συνεργειο με την καινουργια σου μοτοσυκλετα...
οι λογοι πολλοι...
οι μαστορες δεν το φτιαχνουν μπαμ...αρα σιγουρα θα χρειαστει να περιμενεις εκει...οποτε χασιμο χρονου...
και αν ειναι κατι που δεν λυνεται αμεσα μπορει να εισαι χωρις οχημα μερες ή και εβδομαδες...

και εχεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ μοτοσυκλετα...

γρηγορα γρηγορα σκεφτομαι την περιπτωση του Γιαγια Αρκουδα... ποσο χρονο εχασε και ψυχικα αποθεματα για να βγαλει ακρη με το 'ρδελο το bmw το καινουργιο που πηρε...
επισης βλεπω σε συνεργειο φιλου που σκανε τα 502, δυο-δυο.. (αυτο βγαινει και στιχακι)...

telegonos
25/05/2018, 09:26
τελικα ομως πηρε το παρεξηγημενο scarver650

Ώπα! Πάλι scarver;

(την βλασφημία σου :D , μοιάζει σε ήχο με street triple, την προσπερνάω)