PDA

View Full Version : Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

thunder ace
23/09/2021, 19:12
Λεβεντες...ψάχνω επείγον για ένα (πολύ φτηνό)σετάκι cpu--MB.
Gen 6 και μετά
Οχι τίποτα i7/i5 κλπ.
Πεντιουμ,σελερον.
Ότι υπάρχει.Εγω ξέμεινα από parts και θέλει ένας πιτσιρικάς μια σύνθεση φτηνή.
Τα υπόλοιπα τα έχω.

Garfield
23/09/2021, 22:38
Πολλές τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν. Εγώ χρησιμοποιώ την δωρεάν έκδοση του Macrium Reflect. Με έχει βγάλει πάντα ασπροπρόσωπο ειδικά όταν πρέπει να κλωνοποιήσω δίσκους με διαφορετικά μεγέθη και μπόλικα partitions. Μην κλωνοποιήσεις partition αλλά όλον τον παλιό σκληρό εκτός αν ξέρεις ακριβώς τι και πως. Πάντως αν έχεις χρόνο και όρεξη και δεν κολλάς σε τίποτε δύσκολες να βρεις εφαρμογές, το clean install είναι προτιμότερο για να έχεις "φρέσκο" λειτουργικό. Αν κλωνοποιήσεις πριν ξεκινήσεις να έχεις κάνει back-up είτε τα files, είτε ολόκληρο image για παν ενδεχόμενο...Αν κάνεις νέα καθαρή εγκατάσταση δεν χρειάζεται - ο παλιός σκληρός είναι από μόνος του ένα back-up :wave2:

Προσπάθησα να κάνω clone με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μου βγάζει το παρακάτω μηνυμα

430824

Κάποια γνώμη κανείς;

borbos
24/09/2021, 20:03
Χρειάζεσαι USB3 to HDMI adapter. Εναλλακτικά USB type-C to HDMI adapter. Αν ο υπολογιστής και η μία οθόνη έχουν διεπαφή VGA, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή σαν δεύτερη έξοδο εικόνας.

θενκς μαν

THEOD
25/09/2021, 12:04
Προσπάθησα να κάνω clone με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μου βγάζει το παρακάτω μηνυμα

Κάποια γνώμη κανείς;

Από την εικόνα δεν διαβάζεται τι ακριβώς πρόβλημα βγάζει, οπότε απλά θα αναφέρω 1-2 σκέψεις μου.

Προσπαθείς να κάνεις clone όλον τον σκληρό ? ή μόνο κάποιο partition ?
Αν (σωστά) κάνεις όλο τον σκληρό έχεις τσεκάρει το μέγεθος και την χωρητικότητα ? Το reflect σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις resize τα partition ώστε να γίνει σωστά το clone στον νέο ssd - που πολλές φορές είναι μικρότερος από τον hd που αντικαθιστά. Πρέπει όμως να το κάνεις σωστά (με συγκεκριμένο τρόπο). Στο tube υπάρχουν αρκετά βιντεάκια που εξηγούν την διαδικασία.
Αν το reflect δεν δουλέψει με τίποτα, δοκιμάζεις και με κανένα άλλο πρόγραμμα όπως το AOMEI και πάει λέγοντας…

Απ’οσο ξέρω αυτά τα προγράμματα clone αξιοποιούν και δουλεύουν μέσω της λειτουργίας σκιώδους αντιγράφου των win. Είναι η υπηρεσία των win που σου επιτρέπει να δημιουργείς σημεία επαναφοράς, να κάνεις back up το image, restore κλπ. Ονομάζεται shadow copy (VSS αν θυμάμαι καλά) και αν εκεί έχεις πρόβλημα τότε θα βγάζει error σε κάθε προσπάθεια back up (και το clone βασικά μια τέτοια είναι…). Τσέκαρέ την να δεις αν δουλεύει σε 1η φάση με το να δοκιμάσεις να δημιουργήσεις ένα σημείο επαναφοράς - το «καλό τσεκάρισμά της» είναι αν ολοκληρώσεις την δημιουργία ενός image του σκληρού σου σε έναν εξωτερικό (που πάντα είναι καλά να το έχεις κάνεις για λόγους ασφαλείας πριν προσπαθήσεις κλωνοποίηση).

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό σε 1η φάση…

Υ.Γ. Ξανασκέψου και το ενδεχόμενο να κάνεις νέα/καθαρή εγκατάσταση των win στον ssd…

Garfield
25/09/2021, 18:11
Από την εικόνα δεν διαβάζεται τι ακριβώς πρόβλημα βγάζει, οπότε απλά θα αναφέρω 1-2 σκέψεις μου.

Προσπαθείς να κάνεις clone όλον τον σκληρό ? ή μόνο κάποιο partition ?
Αν (σωστά) κάνεις όλο τον σκληρό έχεις τσεκάρει το μέγεθος και την χωρητικότητα ? Το reflect σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις resize τα partition ώστε να γίνει σωστά το clone στον νέο ssd - που πολλές φορές είναι μικρότερος από τον hd που αντικαθιστά. Πρέπει όμως να το κάνεις σωστά (με συγκεκριμένο τρόπο). Στο tube υπάρχουν αρκετά βιντεάκια που εξηγούν την διαδικασία.
Αν το reflect δεν δουλέψει με τίποτα, δοκιμάζεις και με κανένα άλλο πρόγραμμα όπως το AOMEI και πάει λέγοντας…

Απ’οσο ξέρω αυτά τα προγράμματα clone αξιοποιούν και δουλεύουν μέσω της λειτουργίας σκιώδους αντιγράφου των win. Είναι η υπηρεσία των win που σου επιτρέπει να δημιουργείς σημεία επαναφοράς, να κάνεις back up το image, restore κλπ. Ονομάζεται shadow copy (VSS αν θυμάμαι καλά) και αν εκεί έχεις πρόβλημα τότε θα βγάζει error σε κάθε προσπάθεια back up (και το clone βασικά μια τέτοια είναι…). Τσέκαρέ την να δεις αν δουλεύει σε 1η φάση με το να δοκιμάσεις να δημιουργήσεις ένα σημείο επαναφοράς - το «καλό τσεκάρισμά της» είναι αν ολοκληρώσεις την δημιουργία ενός image του σκληρού σου σε έναν εξωτερικό (που πάντα είναι καλά να το έχεις κάνεις για λόγους ασφαλείας πριν προσπαθήσεις κλωνοποίηση).

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό σε 1η φάση…

Υ.Γ. Ξανασκέψου και το ενδεχόμενο να κάνεις νέα/καθαρή εγκατάσταση των win στον ssd…

Έχω προσπαθήσει διάφορα αλλά τίποτα. Μέχρι και στο Command prompt έβαλα να κάνει chkdsk c: /f αλλά αρνήθηκε να προχωρήσει γιατί κάποια άλλη λέει εφαρμογή κάτι έκανε εκείνη την ώρα στον δίσκο. Άβυσος η ψυχή του PC!

Πάντως τώρα σκέφτομαι σοβαρά να προχωρήσω σε νέα/καθαρή εγκατάσταση Win10 απλά πρέπει να βρω ένα ολοκληρο ΣΚ ελεύθερο για να μπορέσω να τον ξαναστήσω με όλα τα προγράμματα και ρυθμίσεις που θέλω.

THEOD
26/09/2021, 07:24
Έχω προσπαθήσει διάφορα αλλά τίποτα. Μέχρι και στο Command prompt έβαλα να κάνει chkdsk c: /f αλλά αρνήθηκε να προχωρήσει γιατί κάποια άλλη λέει εφαρμογή κάτι έκανε εκείνη την ώρα στον δίσκο. Άβυσος η ψυχή του PC!

Πάντως τώρα σκέφτομαι σοβαρά να προχωρήσω σε νέα/καθαρή εγκατάσταση Win10 απλά πρέπει να βρω ένα ολοκληρο ΣΚ ελεύθερο για να μπορέσω να τον ξαναστήσω με όλα τα προγράμματα και ρυθμίσεις που θέλω.

Απο αυτά που γράφεις μου φαίνεται πιο πιθανό το σενάριο να έχεις πρόβλημα με τα win. Δηλαδή κάποια χτυπημένα αρχεία των win (ή κάποια κατεστραμμένα sectors στον σκληρό που περιέχουν αυτά τα αρχεία των win) να εμποδιζουν το clone - λογικά θα έχεις πρόβλημα κι αλλού απλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα...

Θεωρητικά στο command prompt μέσω sfc & dsim εντολών θα μπορούσες να επιχειρήσεις μια επισκευή της εγκαταστασης των win, αλλά η επιτυχία δεν είναι δεδομένη (σπάνια πετυχαίνει στα σοβαρά θέματα), κίνδυνοι υπάρχουν, και σε κάθε περίπτωση θα φας πολύ χρόνο με αβεβαιο αποτέλεσμα...

Για εμένα εδώ που είσαι μια νέα/καθαρή εγκατάσταση των win είναι μονόδρομος (και έτσι κι αλλιώς πάντα είναι η καλύτερη λύση) - απορώ που ακόμα το σκέφτεσαι...

dimitrisinside
26/09/2021, 19:00
Χρειαζομαι κι εγω την βοηθεια των κουμπιουτεραδων.
Εχω ενα Xiaomi Redmi Note 9s

Μεχρι και πριν το φορματ του υπολογιστη , μπορουσα να συνδεσω το κινητο με καλωδιο USB και να μεταφορτωνω τα αρχεια
Μετα απο το φορματ , δεν αναγνωριζει το κινητο.
Δεν κανουν εκεινον τον χαρακτηρηστικο ηχο τα Windows.
Τα στικακια τα αναγνωριζει χωρις κανενα προβλημα.
Το ιδιο προβλημα ειχα αντιμετωπισει καποτε και με ενα Huawei που ειχα, αλλα δεν θυμαμι πως το ειχα λυσει.

Δοκιμασα τα εξης.
Αλλαξα Ρυθμισεις στιο κινητο συμφωνα με τις οδηγιες της Xiaomi.
Αλλαξα καλωδιο
Κατεβασασ καποια drivers απο διαδικτυο
Ολα χωρις αποτελεσμα.

Μπορει να μου προτεινει καποιος καποια δοκιμασμενη λυση ?
Παρακαλω για λυση με συνδεση USB

νεοσσός
26/09/2021, 19:05
Επανεκκίνηση στον υπολογιστή και στο κινητό, επιλογή άλλης θύρας USB στον υπολογιστή έκανες;

Ρίξε μία ματιά μήπως εμφανίζει τη συσκευή σου με ερωτηματικό στη διαχείριση συσκευών, κάνε κατάργηση, κατόπιν επανεκκίνηση και δοκιμή ξανά. Μερικές φορές βοηθάει να απεγκαταστήσεις από τη διαχείριση συσκευών το ριζικό διανομέα USB (USB root hub). Το τελευταίο όμως έχει λίγο ρίσκο, μήπως μετά δεν σου λειτουργούν άλλα σημαντικά περιφερειακά.

THEOD
26/09/2021, 20:07
Χρειαζομαι κι εγω την βοηθεια των κουμπιουτεραδων.
Εχω ενα Xiaomi Redmi Note 9s

Μεχρι και πριν το φορματ του υπολογιστη , μπορουσα να συνδεσω το κινητο με καλωδιο USB και να μεταφορτωνω τα αρχεια
Μετα απο το φορματ , δεν αναγνωριζει το κινητο.
Δεν κανουν εκεινον τον χαρακτηρηστικο ηχο τα Windows.
Τα στικακια τα αναγνωριζει χωρις κανενα προβλημα.
Το ιδιο προβλημα ειχα αντιμετωπισει καποτε και με ενα Huawei που ειχα, αλλα δεν θυμαμι πως το ειχα λυσει.

Δοκιμασα τα εξης.
Αλλαξα Ρυθμισεις στιο κινητο συμφωνα με τις οδηγιες της Xiaomi.
Αλλαξα καλωδιο
Κατεβασασ καποια drivers απο διαδικτυο
Ολα χωρις αποτελεσμα.

Μπορει να μου προτεινει καποιος καποια δοκιμασμενη λυση ?
Παρακαλω για λυση με συνδεση USB

Αφού κάνεις τα κλασικά όπως αλλαγή θύρας usb, drivers, κλπ κάνε μια δοκιμή σε ένα άλλο pc να δεις αν εκεί λειτουργεί.
Αν δεν λειτουργεί κι εκεί ίσως τελικά να μην έχει να κάνει με το pc αλλά με το android του κινητού. Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε αυτό που γράφω στο μήνυμα 1069 στο παρόν νήμα λίγες σελίδες πιο πίσω...

dimitrisinside
27/09/2021, 18:26
Αφού κάνεις τα κλασικά όπως αλλαγή θύρας usb, drivers, κλπ κάνε μια δοκιμή σε ένα άλλο pc να δεις αν εκεί λειτουργεί.
Αν δεν λειτουργεί κι εκεί ίσως τελικά να μην έχει να κάνει με το pc αλλά με το android του κινητού. Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε αυτό που γράφω στο μήνυμα 1069 στο παρόν νήμα λίγες σελίδες πιο πίσω...

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες.
τελικα μετα απο αναζητηση στις ελληνικες σελιδες των κομπιουτεραδων , μιας και στις αγγλικες κλπ δεν εβγαλα ακρη, τελικα το προβλημα λυθηκε με την εγκατασταση αυτου του αρχειου Windows_MediaFeaturePack_x64_1903_V1

toyar
29/09/2021, 14:23
το προβλημα ειναι το εξης.........
desktop με win10 δουλευει με ενσωματωμενη καρτα γραφικων ειτε με vga ειτε με dp
καρφωνω αλλη καρτα γραφικων pci μεταχειρισμενη (AMD R7 240) η οποια δουλευει με το vga αλλα οχι με το hdmi
η συνδεση γινεται με καλωδιο hdmi και ανταπτορα dp to hdmi γιατι η οθονη παιρνει μονο vga και dp
εχουν κατεβει drivers και εχει γινει reboot
καμμια ιδεα;:D

thunder ace
29/09/2021, 14:57
Στην κάρτα σίγουρα δούλευαν όλες οι έξοδοι;

kouk
29/09/2021, 14:57
Αρχικά άλλαξε καλώδιο. Μάλλον είναι η εστία του προβλήματος σου

zannisvel
29/09/2021, 14:58
Υπάρχει περίπτωση η θύρα hdmi στην κάρτα να έχει πρόβλημα.
Δοκίμασες την κάρτα γραφικών και σε άλλο pc?

Το καλώδιο στο ανέφεραν και από πάνω

thunder ace
29/09/2021, 15:02
Πάντως αν έχεις σύγχρονο pc και ο επεξεργαστής σου έχει πχ hd630 στην ενσωματωμένη,μη νομίζεις ότι η r7 είναι ανώτερη
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-HD-630-Desktop-Kaby-Lake-vs-AMD-R7-240/m178724vsm8608

toyar
29/09/2021, 15:20
Για την καρτα δεν ξερω αν ειναι οκ
Το καλωδιο δουλευε αλλου
Μου ειπαν(γραφιστας) οτι η εξωτερικη με vga επαιζε καλυτερα απο την εσωτερικη με dp
Λεω μηπως ξερει κανεις καμμια ρυθμιση παραξενη γιατι η καρτα δεν ειναι νεκρη τελειως

zannisvel
29/09/2021, 15:24
Αν η έξοδος hdmi έχει πρόβλημα δεν μπορείς να κανείς και πολλά.
Αν παίζει μέσω VGA θα έπρεπε να παίζει και η hdmi.
Αν έχεις άλλο pc στο σπίτι κάνε μια δοκιμή.

toyar
29/09/2021, 15:31
Οκ
Ευχαριστώ για τις απαντησεις

borbos
03/10/2021, 18:24
παιδες μια ερωτηση για οσους το εχουν,

Εν ετη 2021 ενεργοποιηθηκε το VDSL στην περιοχη μας προχτες στην πολη του Ηαρακλειου (ουδεν σχολιο).
Το ερωτημα ειναι το εξης:

Εγω εχω αυτην την στιγμη ενα tplink σε bridge mode και ενα mikrotik apo πισω που κανω το ppoe.
Αν παω στην wind που δυνει λεει ευρυζωνικο κοινως voip,

1. θα μπορεσω να βαλω το router τους (δεν ξερω τι δινουν ) σε bridge mode?
2. αν μπαινει σε bridge mode θα παρει τα sip και θα παιζει το τηλ και το ppoe να το κανει το mikrotik?
3. αν δεν παιζουν τα sip θα μπαιρεσω να κανω 2ρη pppoe κληση απο το mikrotik? το υποστιριζει η wind?

Γενικα θελω το τηλ και την wan να την διαχειριζομαι εγω απο το mikrotik (u know VPN QoS klp).

Nostradamus
09/10/2021, 21:22
Ερώτηση προς όσους γνωρίζουν η μπορούν να βοηθήσουν.

Ψάχνομαι για laptop. Είτε καινούργιο είτε refurbished.

Χρήση: office (word, excel) επί 10ωρου καθημερινά, pdf creator, SharePoint, ελαφρύ browsing και Netflix. Δεν με ενδιαφέρει το gaming ή χρήση βαριών προγραμμάτων.

Αρχικά έλεγα έως 14" αλλά μάλλον καταλήγω σε 15.6" (όχι δεσμευτικο).

Μπάτζετ έως 600 (για καινούργιο).

Έχουμε κάποια πρόταση?

ΓιώργοςΤΤ
10/10/2021, 02:12
Υπάρχουν αρκετά refurbished Lenovo ThinkPad, από Ελλάδα, τα οποία μπορώ να πω ότι είναι αξιόπιστα και παρά τα χρόνια τους υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών.

Με 600 ευρώ παίρνεις καινούργιο άνω του μέσου όρου, όποτε οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές. Επέλεξε κάτι επώνυμο, η διαφορά είναι σε λεπτομέρειες, αλλά πχ εμένα με ενοχλεί όταν το ανεμιστηρακι κάνει σαν Sikorsky UH-60.

Acacius
10/10/2021, 04:01
Εν ετη 2021 ενεργοποιηθηκε το VDSL στην περιοχη μας προχτες στην πολη του Ηαρακλειου (ουδεν σχολιο).

Σπαμμάρω, αλλα πες περιοχή γιατί μπαίνω κάθε βδομάδα να ελέγξω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου (πίσω από το Εργατικό Κέντρο) και ακόμα παίρνω το τρίτο το μακρύτερο.

Τα 7Mbps σας μέσα, γιούφτοι :a11:

thunder ace
10/10/2021, 05:18
431218

borbos
10/10/2021, 09:04
Σπαμμάρω, αλλα πες περιοχή γιατί μπαίνω κάθε βδομάδα να ελέγξω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου (πίσω από το Εργατικό Κέντρο) και ακόμα παίρνω το τρίτο το μακρύτερο.

Τα 7Mbps σας μέσα, γιούφτοι :a11:

H wind εχει ενεργοποιησει τις καμπινες Ατσαλενιο-μασταμπα και απο Χανιωπορτα εως γιοφυρο (62 ματρυρων δηλαδη) και προς την θαλασσα

μπες εδω https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/diathesimotita-diktiou/ και δες. αν και φιλος που μενει Δρακοντοπουλου ουτε ρευμα δεν εχει η καμπινα του.

Vstrommer71
10/10/2021, 10:42
Καλά,καλά.Κόβομαι μόνος μου και τρώω πλοκ.:lol:
431221

Bowleno
10/10/2021, 12:54
Καλά,καλά.Κόβομαι μόνος μου και τρώω πλοκ.:lol:
431221

Ban τον boustη τώρα! Ζηλεύουμε λέμε:cry:

:lol:

Vstrommer71
10/10/2021, 14:05
Και στην τιμή της ελληνικής 50άρας.Και Fiber To Home εδώ και αρκετό καιρό στις πόλεις.

Bowleno
10/10/2021, 14:45
Και στην τιμή της ελληνικής 50άρας.Και Fiber To Home εδώ και αρκετό καιρό στις πόλεις.

Επειδή ο γιος μου ασχολείται σοβαρά με διαδικτυακά παιχνίδια, μου έχει αναφέρει ότι μονίμως κορεάτες και Ιάπωνες τους τσακίζουν. Ο λόγος; Έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 5 γιγα.... Ισχύει η με δουλεύει;:lol:

Vstrommer71
10/10/2021, 14:53
Επειδή ο γιος μου ασχολείται σοβαρά με διαδικτυακά παιχνίδια, μου έχει αναφέρει ότι μονίμως κορεάτες και Ιάπωνες τους τσακίζουν. Ο λόγος; Έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 5 γιγα.... Ισχύει η με δουλεύει;:lol:

Δεν θα το έλεγα απίθανο.Είναι Hi Tech χώρες.
Όπως επίσης δύο χώρες με το γρηγορότερο ίντερνετ πανευρωπαϊκά είναι η Ουκρανία και η Ρουμανία,κι όλες οι πρώην Ανατολικές.Ας είναι καλά το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς που σε όλα τα μπλόκ κατοικιών είχαν υπόγειες προβλέψεις για καλωδίωση κι έχουν περάσει από εκεί οπτική ίνα.
Ουκρανία ειδικά το κόστος 1 Gbps γραμμής με 7€/μήνα με κάνει να ετοιμάζομαι να βάλω τα κλάματα ως Έλλην.

BLiTzER
10/10/2021, 15:27
Ναι, λόγω σύνδεσης τους τσακίζουν, όχι επειδή ο εγκέφαλός τους δουλεύει x5. :p

kouk
10/10/2021, 16:36
Θέμα ping είναι τα διαδικτυακά παιχνίδια. Τι να το κάνω τα 100gbps αν έχουν υψηλό ping.
Latency ελληνιστί.
Με οπτική ινα είσαι στο ελάχιστο....

thunder ace
10/10/2021, 18:32
Ο μικρός μου γιος κάνει stream ένα game που στην Κορέα γίνεται της κακομοίρας.
Το Lol.
Μου λέει λοιπόν ότι κάθε χρόνο γίνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες πάνε για την δεύτερη θέση και πίσω.
Το δε ίντερνετ τους είναι το καλύτερο που υπάρχει.

Bowleno
10/10/2021, 19:33
Ο μικρός μου γιος κάνει stream ένα game που στην Κορέα γίνεται της κακομοίρας.
Το Lol.
Μου λέει λοιπόν ότι κάθε χρόνο γίνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες πάνε για την δεύτερη θέση και πίσω.
Το δε ίντερνετ τους είναι το καλύτερο που υπάρχει.

Αυτό παίζει (κυρίως) και ο δικός μου.... Και επίσης το ίδιο λέει, δεν πιάνονται οι κορεάτες

νεοσσός
10/10/2021, 19:41
Στη γκορέα το πρωτάθλημα online gaming είναι πιο σημαντικό από αθλήματα όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Γεμίζουν τα γήπεδα με κόσμο που παρακολουθεί gamers, ενώ πολλοί το παρακολουθούν από online streaming.

Αν δεν θέλεις να αναμεταδίδεις σε πραγματικό χρόνο το παιχνίδι, αυτό που σε νοιάζει στα παιχνίδια είναι το latency (π.χ. 20 msec) και όχι ο ρυθμός αναμετάδοσης δεδομένων (Mbps, Gbps).

Το FTTH έχει συνήθως καλύτερο latency από το VDSL2. Επίσης, το ADSL, αν και πιο αργό, κάποιες φορές έχει καλύτερο latency από το VDSL2.

thunder ace
10/10/2021, 19:54
Αυτό παίζει (κυρίως) και ο δικός μου.... Και επίσης το ίδιο λέει, δεν πιάνονται οι κορεάτες

Τι τραβαμε εμεις οι πατεραδες!!!!

toyar
10/10/2021, 19:54
για να μη με ζαλιζει ο μικρος πηρα στο 13888.......
με δωρεαν αναβαθμιση ρουτερ και προσεκτικες ρυθμισεις σε 50αρα vdsl εχω σταθερα μονοψηφιο ping

THEOD
11/10/2021, 08:23
Αν το χαμηλό ping είναι η κυρίως προτεραιότητά σας, κάντε ένα τηλ στον πάροχο και ζητήστε το "fast path"... Σαφώς και δεν είναι πανάκεια ούτε κάτι που δεν έχει μειονεκτήματα αλλού, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει αισθητή μείωση στο latency - και είναι και δωρεάν...Αρκεί να πέσετε σε λίγο ψαγμένο τεχνικό που να ξέρει και να κάνει τις σωστές ρυθμίσεις....

toyar
11/10/2021, 09:22
Αυτο μου εφτιαξαν...
Tο fast path
Τι μειονεκτηματα εχει;

THEOD
11/10/2021, 09:52
Αυτο μου εφτιαξαν...
Tο fast path
Τι μειονεκτηματα εχει;

Απ' όσο γνωρίζω (δεν είμαι ειδικός) μπορεί να επιφέρει μια μείωση της μέγιστης ταχύτητας και του bandwith και μια αυξημένη πιθανότητα για disconnects...
Όλα όμως είναι σχετικά και εξαρτώνται τόσο από το location του κάθε χρήστη όσο και από την λιγότερη ή περισσότερη αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν...Πάντως σε όσα παραδείγματα ξέρω υπήρξε βελτίωση στο latency με ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες...

νεοσσός
11/10/2021, 10:56
Αυτο μου εφτιαξαν...
Tο fast path
Τι μειονεκτηματα εχει;
To fast path δουλεύει καλά σε γραμμές που δεν έχουν πολύ θόρυβο και άρα δεν απαιτείται εντατική διόρθωση λαθών σε φυσικό επίπεδο από τα πρωτόκολλα ADSL/VDSL.

Το interleaved είναι μία από τις πολλές μεθόδους διόρθωσης σφαλμάτων, ώστε να επιτυγχάνεται σταθερότητα στη γραμμή και υψηλή ταχύτητα. Αν υπάρχει κακή ποιότητα καλωδίων και πολύς θόρυβος, τότε είναι απαραίτητη, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους.

Εφόσον η γραμμή δεν έχει θόρυβο και άλλα μειονεκτήματα από κακής ποιότητας χαλκό, τότε μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παρεμβαίνουν λιγότεροι αλγόριθμοι διόρθωσης, αφού αυτοί δεν είναι απαραίτητοι.

Γενικά, στη μετάδοση σημάτων, τα σφάλματα είναι σχεδόν πανταχού παρόντα. Οπότε σε διάφορα επίπεδα της δικτύωσης εφαρμόζονται αλγόριθμοι διόρθωσης, ώστε να φθάνει σωστά η πληροφορία. Αυτοί όμως επιφέρουν καθυστερήσεις στη μετάδοση του σήματος, μιας και παρεμβαίνουν διάφορες ρουτίνες επεξεργασίας. Αυτές σε round trip (πήγαινε-έλα) μπορούν να επιφέρουν από 10 μέχρι 40 msec καθυστέρηση. Στο browsing δεν είναι αισθητά, ούτε στο video streaming, όπου θέλεις καλή ταχύτητα, αλλά στο gaming τα 40 msec είναι κρίσιμα.

Όμως, στην περίπτωση που ενεργοποιήσεις fast path (ουσιαστικά δηλαδή απενεργοποιείς την αυξημένη δυνατότητα διόρθωσης σφαλμάτων του interleaved) σε γραμμή που δεν είναι καλής ποιότητας, τότε θα φθάνουν συνέχεια αλλοιωμένα σήματα στον αποδέκτη, η ταχύτητα θα πέφτει και τελικά το modem/router θα κάνει αποσύνδεση για να επανασυγχρονίσει σε ταχύτητα που μπορεί να υποστηρίξει η γραμμή. Ο αποσυγχρονιστμό θα επαναλαμβάνεται περιστασιακά και θα σε αφήνει χωρίς σύνδεση για 1 έως 6 λεπτά.

Φαντάσου έναν κινητήρα με καρμπυρατέρ να δουλεύει με τέλειο καύσιμο, σε σταθερές περιβαλλοντικές συνθήκες. Του κάνεις μία ωραία ρύθμιση στις βελόνες και δουλεύει τέλεια. Αν όμως αρχίσει ο Βασίλης να βάζει βενζίνη σε κάθε χωριουδάκι και να ανεβοκατεβαίνει βουνά με αλλαγές στην θερμοκρασία και στην περιεκτικότητα οξυγόνου, τότε θέλεις μία πιο γενική ρύθμιση, η οποία δεν αποδίδει τέλεια παντού, αλλά αρκετά καλά στις μεταβλητές συνθήκες.

stathis78
13/10/2021, 08:08
Παιδιά χθές μου έβγαλε μήνυμα το γουγλ να αντικαταστήσω την εφαρμογή ''update and sync'' me tin ''Google Drive'' (δουλεύει σωστά). to έκανα και νομίζω ότι από τότε ξεκίνησε το πρόβλημα, του να μην μπορώ να μπαίνω σε πάρα πολλές ιστοσελίδες. έχω Το Chrome έχει ενημερωθεί.Έκδοση 94.0.4606.81 (Επίσημη έκδοση) (64-bit). Μόνο εκεί εστιάζω γιατί δεν άλλαξα τίποτα άλλο στον υπολογιστή. FB μπαίνω, τράπεζες όχι, car.gr όχι, μοτο.γρ μπαίνω κανονικά!, ιστοσελίδες για την πρόβλεψη του καιρού δεν με αφήνει.

Πάει κάπου το μυαλό σας; κοίταξα τις ρυθμίσεις του γουγλ και είναι οι default.

Παράδειγμα φόρτωσης ιστοσελίδας της αλφα μπανκ:

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοποΟ κεντρικός υπολογιστής secure.alpha.gr άργησε πολύ να ανταποκριθεί.
Δοκιμάστε να κάνετε τα εξής:

Ελέγξτε τη σύνδεση
Ελέγξτε το διακομιστή μεσολάβησης και το τείχος προστασίας
Να εκτελέσετε τον Διαγνωστικό έλεγχο δικτύου των Windows
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

THEOD
13/10/2021, 08:25
Παιδιά χθές μου έβγαλε μήνυμα το γουγλ να αντικαταστήσω την εφαρμογή ''update and sync'' me tin ''Google Drive'' (δουλεύει σωστά). to έκανα και νομίζω ότι από τότε ξεκίνησε το πρόβλημα, του να μην μπορώ να μπαίνω σε πάρα πολλές ιστοσελίδες. έχω Το Chrome έχει ενημερωθεί.Έκδοση 94.0.4606.81 (Επίσημη έκδοση) (64-bit). Μόνο εκεί εστιάζω γιατί δεν άλλαξα τίποτα άλλο στον υπολογιστή. FB μπαίνω, τράπεζες όχι, car.gr όχι, μοτο.γρ μπαίνω κανονικά!, ιστοσελίδες για την πρόβλεψη του καιρού δεν με αφήνει.

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοποΟ κεντρικός υπολογιστής secure.alpha.gr άργησε πολύ να ανταποκριθεί.

Ελέγξτε τη σύνδεση
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

Δοκίμασε να κάνεις μια επαναφορά του Chrome στις default ρυθμίσεις... Μπορεί κάποιο πρόσθετο/επέκταση να σου κάνει την ζημιά...
Στις γνωστές 3 τελίτσες επιλέγεις ρυθμίσεις, στο τέλος του μενού πατάς να εμφανιστούν οι σύνθετες ρυθμίσεις, και στο τέλος της σελίδας θα δεις την δυνατότητα επαναφοράς στις αρχικές προεπιλογές. Σελοδοδείκτες και προσωπικές προτιμήσεις δεν θα επηρεαστούν...

karellen
13/10/2021, 08:55
Παρομοίως εδώ και 2-3 βδομάδες στον chrome στα περισσότερα μοτο fora δεν με βάζει,ούτε στα site των τραπεζών,εμφανίζει ένα μήνυμα 'Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική' ...μπλα μπλα.... και στο τέλος NET::ERR_CERT_DATE_INVALID.
Βγάζει μεν από κάτω 'ΣΥΝΘΕΤΕΣ ->μετάβαση στον ιστότοπο' ,ανοίγεις την σελίδα που θέλεις αλλά με την παραμικρή αλλαγή ξαναβγάζει το κόκκινο μήνυμα οπότε πάλι από την αρχή Σύνθετες->μετάβαση στον ιστότοπο' κλπ κλπ.

Εγκατέστησα τον Firefox και μπαίνω κανονικά αλλά είναι λίγο αργούτσικος,ο Opera είναι πιο γρήγορος αλλά εν τέλει σου λείπει η ευκολία του chrome.

Win 7 σε αρκετά παλιό pc.

doctor_john
13/10/2021, 09:40
Χρειάζομαι πληκτρολόγιο (104) και είδα ότι τα μηχανικά είναι πολύ διαδεδομένα ξανά.
Το έχει ψάξει κάποιος;

Κοιτάζω για ένα με απλή φόρμα στο σασί του ή και κάποιο διαστημικό gaming αν ξέρω πως με μερικές βίδες
βγαίνει η γκαραζόπορτα που έχει πάνω.
Και αρχαία με ενδιαφέρουν αν είναι ωραίο το σασί και υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθούν καθημερινά.

σαν αναφορά του σχεδίου:

431255

ευχαριστώ!

karateo
13/10/2021, 11:09
Παρομοίως εδώ και 2-3 βδομάδες στον chrome στα περισσότερα μοτο fora δεν με βάζει,ούτε στα site των τραπεζών,εμφανίζει ένα μήνυμα 'Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική' ...μπλα μπλα.... και στο τέλος NET::ERR_CERT_DATE_INVALID.
Βγάζει μεν από κάτω 'ΣΥΝΘΕΤΕΣ ->μετάβαση στον ιστότοπο' ,ανοίγεις την σελίδα που θέλεις αλλά με την παραμικρή αλλαγή ξαναβγάζει το κόκκινο μήνυμα οπότε πάλι από την αρχή Σύνθετες->μετάβαση στον ιστότοπο' κλπ κλπ.

Εγκατέστησα τον Firefox και μπαίνω κανονικά αλλά είναι λίγο αργούτσικος,ο Opera είναι πιο γρήγορος αλλά εν τέλει σου λείπει η ευκολία του chrome.

Η ημερομηνία του υπολογιστή είναι σωστή?

karellen
13/10/2021, 13:23
Η ημερομηνία του υπολογιστή είναι σωστή?

Ναι,εννοείται.
Ξέχασα να πω,σε 2 pc το κάνει αυτό.

Bowleno
13/10/2021, 15:04
Χρειάζομαι πληκτρολόγιο (104) και είδα ότι τα μηχανικά είναι πολύ διαδεδομένα ξανά.
Το έχει ψάξει κάποιος;

Κοιτάζω για ένα με απλή φόρμα στο σασί του ή και κάποιο διαστημικό gaming αν ξέρω πως με μερικές βίδες
βγαίνει η γκαραζόπορτα που έχει πάνω.
Και αρχαία με ενδιαφέρουν αν είναι ωραίο το σασί και υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθούν καθημερινά.

σαν αναφορά του σχεδίου:

431255

ευχαριστώ!

Μηχανικά; Για διαδεδομένα δεν ξέρω, έχει ο γιος μου για τα παιχνίδια και είναι πανάκριβα σε σχέση με τα άλλα....

doctor_john
13/10/2021, 16:09
Nαι μηχανικό.
Τα ευχαριστήθηκα τα φθηνότερα 10+ χρόνια τώρα γιατί είχα φάει ξενέρα με τα πανάκριβα πρίν απο αυτά.
Εχθές φόρτωσα το αυτοκίνητο πληκτρολόγια για ανακύκλωση. 22 σε 10+ χρόνια.

Βλέπω ότι πιτσιρικάδες αγοράζουν 150ε διαιρούμενο - επισκευάσιμο πληκτρολόγιο και το δίνουν 30ε σε δύο χρόνια
θα κινηθώ προς τα εκεί μάλλον.

AristidisZ
13/10/2021, 16:14
Nαι μηχανικό.
Τα ευχαριστήθηκα τα φθηνότερα 10+ χρόνια τώρα γιατί είχα φάει ξενέρα με τα πανάκριβα πρίν απο αυτά.
Εχθές φόρτωσα το αυτοκίνητο πληκτρολόγια για ανακύκλωση. 22 σε 10+ χρόνια.

Βλέπω ότι πιτσιρικάδες αγοράζουν 150ε διαιρούμενο - επισκευάσιμο πληκτρολόγιο και το δίνουν 30ε σε δύο χρόνια
θα κινηθώ προς τα εκεί μάλλον.

τι τους κάνεις ρε συ ;

έχω αλλάξει 3 σπίτια, έχω κάνει gaming, τηλεεργασία κλπ κπλ, και έχω ένα microsoft του 10ρικου πάνω από μια δεκαετία...

νεοσσός
13/10/2021, 17:14

Clear cache θα έλεγα, με Ctrl+Shift_Del και κατόπιν clear SSL state (https://kinsta.com/knowledgebase/net-err_cert_date_invalid/#9-clear-your-ssl-cache).

Ως προς τα πληκτρολόγια, πριν από δεκαετίες τα περισσότερα ήταν μηχανικά. Κατόπιν ο κόσμος βαρέθηκε το πλήκι-πλήκι και άρχισαν να μεσουρανούν, τα αθόρυβα μεν, υποδεέστερα σε ποιότητα δε, πληκτρολόγια μεμβράνης. Άρχισαν να πουλάνε κάτι υποδεέστερο κατασκευαστικά, σαν καινοτομία, με βασικό προσόν τον χαμηλό θόρυβο λειτουργίας. Κερδίσαμε σε ησυχία, χάσαμε όμως σε απτική και ακουστική ανάδραση.

Κάποια στιγμή, βρέθηκα σε αίθουσα υπολογιστών πανεπιστημίου του εξωτερικού, όπου ήταν ξεχασμένοι δύο σχετικά παλιοί υπολογιστές, με ακόμα πιο παλιά μηχανικά πληκτρολόγια IBM. Εκεί μου ήρθε στο μυαλό το ακουστικό και ηχητικό ερέθισμα παιδικών χρόνων, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωσα ότι πληκτρολογώ πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερα λάθη με αυτά, λόγω της ακουστικής και απτικής ανάδρασης. Μπήκε λοιπόν το σαράκι κι άρχισα να το ψάχνω. Ανακάλυψα ότι δεν ήμουν ο μόνος, αλλά είχε αρχίσει μερικά χρόνια πριν, η επιστροφή λίγων πωρωμένων στα μηχανικά, πριν ακόμα τα ανακαλύψουν οι gamers. Εταιρείες έβγαζαν μηχανικά πληκτρολόγια με διάφορους τύπους διακοπτών. Άλλοι καθαρά μηχανικοί, άλλοι υβριδικοί με επαγωγική λειτουργία, πλήκτρα με ίδια απαιτούμενη δύναμη ή με διακύμανση ανάλογα πιο δάκτυλο τα πατάει. Τιμές από 60€ έως 300€.

Να μην τα πολυλογώ, πήρα τελικά τρία. Ένα μεταχειρισμένο IBM εποχής, σε μέτρια κατάσταση. Το καθάρισα κάπως, αλλά είχε θεματάκια. Ένα έφερα από Η.Π.Α., πολύ θορυβώδες και σκληρό, το χρησιμοποίησα λιγότερο από ένα χρόνο. Και τέλος το Das Keyboard στη θορυβώδη έκδοση (έχει και αθόρυβη με διακόπτες "brown"). Το δούλεψα δύο εβδομάδες σε εταιρεία του εξωτερικού που εργαζόμουν και άρχισαν να μου λένε συνάδελφοι ότι τους ενοχλεί, οπότε το πήγα σπίτι. Εκεί δούλεψε περί τα 5 χρόνια. Συνειδητοποίησα όμως ότι μετά από καιρό το βαριέσαι, αρχίζει και σε ενοχλεί ο θόρυβος. Αυτό που πριν σε ενθουσίαζε, μετά γίνεται κουραστικό. Οπότε το γύρισα στο αγαπημένο μου είδος, που είναι τα χαμηλού προφίλ πληκτρολόγια μεμβράνης, δηλαδή σαν αυτά που έχουν τα laptop με τη μικρή βύθιση και τα χαμηλά πλήκτρα.

Μην τα αγοράσετε για την ποιότητα, έχουν κακό λόγο κόστους/αξιοπιστίας. Ναι μεν είναι ανώτερα κατασκευαστικά από τα πληκτρολόγια μεμβράνης, αλλά αν δώσεις 10πλάσια ή 20πλάσια χρήματα για ένα καλό μηχανικό πληκτρολόγιο, είναι σχεδόν απίθανο να αποσβέσεις. Άλλωστε τα πληκτρολόγια χαλάνε και από νερό/καφέ/κρασί/αναψυκτικό που θα πέσει πάνω, χαλάνε οι πλακέτες. Κι αν δεν χαλάσουν, κάποια στιγμή τα βαριέσαι. Οπότε, αν θέλετε διαφορετική αίσθηση, ναι να αγοράσετε ένα μηχανικό για την αλλαγή, αλλά χωρίς την ψευδαίσθηση ότι συμφέρει. Χίλιες φορές ένα ποιοτικό μεμβράνης Logitech, Microsoft, Trust, με 20€, παρά ένα ακριβό μηχανικό. Φυσικά να μείνετε μακριά από άθλιες υλοποιήσεις των 5-10€.

Bowleno
13/10/2021, 17:39
Clear cache θα έλεγα, με Ctrl+Shift_Del και κατόπιν clear SSL state (https://kinsta.com/knowledgebase/net-err_cert_date_invalid/#9-clear-your-ssl-cache).

Ως προς τα πληκτρολόγια, πριν από δεκαετίες τα περισσότερα ήταν μηχανικά. Κατόπιν ο κόσμος βαρέθηκε το πλήκι-πλήκι και άρχισαν να μεσουρανούν, τα αθόρυβα μεν, υποδεέστερα σε ποιότητα δε, πληκτρολόγια μεμβράνης. Άρχισαν να πουλάνε κάτι υποδεέστερο κατασκευαστικά, σαν καινοτομία, με βασικό προσόν τον χαμηλό θόρυβο λειτουργίας. Κερδίσαμε σε ησυχία, χάσαμε όμως σε απτική και ακουστική ανάδραση.

Κάποια στιγμή, βρέθηκα σε αίθουσα υπολογιστών πανεπιστημίου του εξωτερικού, όπου ήταν ξεχασμένοι δύο σχετικά παλιοί υπολογιστές, με ακόμα πιο παλιά μηχανικά πληκτρολόγια IBM. Εκεί μου ήρθε στο μυαλό το ακουστικό και ηχητικό ερέθισμα παιδικών χρόνων, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωσα ότι πληκτρολογώ πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερα λάθη με αυτά, λόγω της ακουστικής και απτικής ανάδρασης. Μπήκε λοιπόν το σαράκι κι άρχισα να το ψάχνω. Ανακάλυψα ότι δεν ήμουν ο μόνος, αλλά είχε αρχίσει μερικά χρόνια πριν, η επιστροφή λίγων πωρωμένων στα μηχανικά, πριν ακόμα τα ανακαλύψουν οι gamers. Εταιρείες έβγαζαν μηχανικά πληκτρολόγια με διάφορους τύπους διακοπτών. Άλλοι καθαρά μηχανικοί, άλλοι υβριδικοί με επαγωγική λειτουργία, πλήκτρα με ίδια απαιτούμενη δύναμη ή με διακύμανση ανάλογα πιο δάκτυλο τα πατάει. Τιμές από 60€ έως 300€.

Να μην τα πολυλογώ, πήρα τελικά τρία. Ένα μεταχειρισμένο IBM εποχής, σε μέτρια κατάσταση. Το καθάρισα κάπως, αλλά είχε θεματάκια. Ένα έφερα από Η.Π.Α., πολύ θορυβώδες και σκληρό, το χρησιμοποίησα λιγότερο από ένα χρόνο. Και τέλος το Das Keyboard στη θορυβώδη έκδοση (έχει και αθόρυβη με διακόπτες "brown"). Το δούλεψα δύο εβδομάδες σε εταιρεία του εξωτερικού που εργαζόμουν και άρχισαν να μου λένε συνάδελφοι ότι τους ενοχλεί, οπότε το πήγα σπίτι. Εκεί δούλεψε περί τα 5 χρόνια. Συνειδητοποίησα όμως ότι μετά από καιρό το βαριέσαι, αρχίζει και σε ενοχλεί ο θόρυβος. Αυτό που πριν σε ενθουσίαζε, μετά γίνεται κουραστικό. Οπότε το γύρισα στο αγαπημένο μου είδος, που είναι τα χαμηλού προφίλ πληκτρολόγια μεμβράνης, δηλαδή σαν αυτά που έχουν τα laptop με τη μικρή βύθιση και τα χαμηλά πλήκτρα.

Μην τα αγοράσετε για την ποιότητα, έχουν κακό λόγο κόστους/αξιοπιστίας. Ναι μεν είναι ανώτερα κατασκευαστικά από τα πληκτρολόγια μεμβράνης, αλλά αν δώσεις 10πλάσια ή 20πλάσια χρήματα για ένα καλό μηχανικό πληκτρολόγιο, είναι σχεδόν απίθανο να αποσβέσεις. Άλλωστε τα πληκτρολόγια χαλάνε και από νερό/καφέ/κρασί/αναψυκτικό που θα πέσει πάνω, χαλάνε οι πλακέτες. Κι αν δεν χαλάσουν, κάποια στιγμή τα βαριέσαι. Οπότε, αν θέλετε διαφορετική αίσθηση, ναι να αγοράσετε ένα μηχανικό για την αλλαγή, αλλά χωρίς την ψευδαίσθηση ότι συμφέρει. Χίλιες φορές ένα ποιοτικό μεμβράνης Logitech, Microsoft, Trust, με 20€, παρά ένα ακριβό:D μηχανικό. Φυσικά να μείνετε μακριά από άθλιες υλοποιήσεις των 5-10€.

Γιατί ρε φίλε τότε μας τα κάνεις αερόστατα για μηχανικό;

νεοσσός
13/10/2021, 17:43
Γιατί ρε φίλε τότε μας τα κάνεις αερόστατα για μηχανικό;
Προσπαθώ να θέσω το ζήτημα αντικειμενικά. Ακούω κόσμο να γράφει "το τάδε μηχανικό πληκτρολόγιο αξίζει τα λεφτά, διότι οι διακόπτες του βγάζουν τόσα εκατομμύρια πατήματα". Θα έχει χαλάσει πολύ νωρίτερα από άλλη αιτία ή θα το έχεις βαρεθεί. Εξαιρούνται γραμματείς που πληκτρολογούν ασταμάτητα στο 8ωρό τους. Ένας gamer μπορεί και να το σπάσει έτσι κι αλλιώς από το κοπάνημα που τους κάνουν ή από τα νεύρα του να το πετάξει σε κανένα τοίχο.

Αλλά δεν παύει να έχει διαφορετική αίσθηση. Αν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για κάτι διαφορετικό, ναι πάρε το. Αλλά όχι για την αντοχή του στο χρόνο, είναι μικρή η πιθανότητα να αποσβέσεις. Προσωπικά δε μετανιώνω για τα χρήματα που έχω δώσει για πληκτρολόγια, τα έχω απολαύσει όλα, για κάποιο χρονικό διάστημα το καθένα. Μεμβράνης, μηχανικά, χαμηλού προφίλ, φυσικής διάταξης ή συμβατικά. Ποτέ δεν έχω συμβιβαστεί σε δικό μου υπολογιστή ή σε γραφείο, με πληκτρολόγιο που δεν μου αρέσει. Φέρνω το δικό μου αν δεν μου κάνει αυτό που μου δίνει η εταιρεία.

stathis78
14/10/2021, 07:03

Ελέγξτε τη σύνδεση
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ!!!
Θυμήθηκα ότι είχα κλείσει τον γενικό διακόπτη για να αλλάξω μία λάμπα και αυτό κάτι άλλαξε στο ρουτερ! το είχα ξαναπάθει πριν μερικους μήνες. Έκανα φουλ reset με το κουμπάκι που έχει το ρούτερ στο πίσω μέρος του και περίμενα κανά δεκάλεπτο... ανάβω τον υπολογιστή, μπαίνω στο χρομ και όλες οι σελίδες κατέβαιναν κανονικά!
Η καλή μερα από το πρωί φαίνεται :)
ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

thunder ace
14/10/2021, 07:37
Περι μηχανικων πληκτρολογιων:
Δεν υπαρχει σοβαρος gamer που να ΜΗΝ παιζει με μηχανικο.
Απ οτι μου λεει ο υιος μου ,με το μηχανικο εχει απολυτη ακριβεια και δεν χανεις "κλικ¨
Η αληθεια ειναι ομως οτι σου σπαει τα νευρα ο θορυβος.

doctor_john
14/10/2021, 08:19
τι τους κάνεις ρε συ ;

έχω αλλάξει 3 σπίτια, έχω κάνει gaming, τηλεργασία κλπ κπλ, και έχω ένα microsoft του 10ρικου πάνω από μια δεκαετία...

:lol:
Eίμαι πολύ κουλ στην χρήση τους, φαντάσου ότι πληκτρολόγια mac - laptop δεν έχω χαλάσει ποτέ* και συχνά η ένταση είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτά.
MS δεν θα βρεις εύκολα κοντά μου. Και εγώ θεωρώ ότι θα άντεχε περισσότερο στην χρήση αλλά δεν θα άντεχα εγώ να εργάζομαι με αυτό...
Κάποια ποντίκια τους τα τίμησα όταν ήταν τα μόνα εργονομικά σε μεγάλες ποσότητες.

Προσπαθώ να θέσω το ζήτημα αντικειμενικά. Ακούω κόσμο να γράφει "το τάδε μηχανικό πληκτρολόγιο αξίζει τα λεφτά, διότι οι διακόπτες του βγάζουν τόσα εκατομμύρια πατήματα". Θα έχει χαλάσει πολύ νωρίτερα από άλλη αιτία ή θα το έχεις βαρεθεί. Εξαιρούνται γραμματείς που πληκτρολογούν ασταμάτητα στο 8ωρό τους. Ένας gamer μπορεί και να το σπάσει έτσι κι αλλιώς από το κοπάνημα που τους κάνουν ή από τα νεύρα του να το πετάξει σε κανένα τοίχο.

Αλλά δεν παύει να έχει διαφορετική αίσθηση. Αν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για κάτι διαφορετικό, ναι πάρε το. Αλλά όχι για την αντοχή του στο χρόνο, είναι μικρή η πιθανότητα να αποσβέσεις. Προσωπικά δε μετανιώνω για τα χρήματα που έχω δώσει για πληκτρολόγια, τα έχω απολαύσει όλα, για κάποιο χρονικό διάστημα το καθένα. Μεμβράνης, μηχανικά, χαμηλού προφίλ, φυσικής διάταξης ή συμβατικά. Ποτέ δεν έχω συμβιβαστεί σε δικό μου υπολογιστή ή σε γραφείο, με πληκτρολόγιο που δεν μου αρέσει. Φέρνω το δικό μου αν δεν μου κάνει αυτό που μου δίνει η εταιρεία.

καλά μη νομίσεις ότι θα δώσω ποσό επένδυσης, 30ε και αν δείξει ότι με βολεύει θα δω την εμφάνιση του που εκεί μετά ανεβαίνει το κόστος αλλά είναι ξεκάθαρο
πως το κάνεις για λόγους αισθητικής.

Αν ερωτεύεσαι φτηνιάρικα μπορείς να κάνεις μερικές προσθήκες που τους δίνουν πολύ ωραία αίσθηση.
Το σασί τους έχει πολλές "θήκες" εσωτερικά ή εξωτερικά, προσθέτεις δύο κομματάκια ανοξείδωτο και αυξάνεται 600γρ+. Δεν θα γλιστρήσει ξανά.-
Ο ήχος που μοιάζει φτηνιάρικος είναι συνήθως της επιστροφής από το πάτημα.
Μια μεμβράνη λαστιχένια εσωτερικά στο πάνω καπάκι τα φιμώνει αρκετά. Και φύλλο φελλού κάνει το πολύ λεπτό.
Ο κενός χώρος όπου υπάρχει εσωτερικά γεμίζει με λίγη τσόχα.
Για την έδραση του ένα φυλλαράκι καουτσούκ, φελλό, τσόχα κ.λπ. απο κάτω, ανάλογα την επιφάνεια που θα το έχεις.

Εχθές πήρα ένα (https://www.skroutz.gr/s/25022837/Natec-Nautilus-%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-US-Black.html)μέχρι να δω τι θα κάνω. Όμορφο και βολικό αλλά πηδάει, γλιστράει, τις θέλει τις προσθήκες ο πισινός του :D

thunder ace
14/10/2021, 08:32
Για μενα το πιο απιστευτο πληκτρολογιο:φτηνο, αν το παρεις στην προσφορα του,αλουμινιο για πλαισιο και RGB. 16
ευρω
https://www.e-shop.gr/pliktrologio-genesis-nkg-1234-rhod-420-rgb-backlight-gaming-p-PER.758044

katsar
14/10/2021, 08:38
Το καλύτερο πληκτρολόγιο για εμένα ,έχω μαζέψει 2-3 μτχ. για salvage operations αν χρειαστεί :smokin:
Microsoft C1900001
431262

karellen
14/10/2021, 08:57

Διορθώθηκε 99%.
Ναι μεν στο άνοιγμα της σελίδας εμφανίζει την απαγορευτική οθόνη με τα κόκκινα γράμματα αλλά αν πατήσω 'Σύνθετες->μετάβαση στον ιστότοπο' με μπάζει κανονικά και πλέον περιηγούμαι κανονικά χωρίς να ξαναβγάλει απαγορευτικό.

Thank you young bird! :D :beer:

doctor_john
14/10/2021, 09:00
Για μενα το πιο απιστευτο πληκτρολογιο:φτηνο, αν το παρεις στην προσφορα του,αλουμινιο για πλαισιο και RGB. 16
ευρω
https://www.e-shop.gr/pliktrologio-genesis-nkg-1234-rhod-420-rgb-backlight-gaming-p-PER.758044
Καλή κατασκεύή δείχνει, προσπαθώ να έχει σασί για τον θόρυβο και εγώ.

Μη γινόμαστε υπερβολικοί, αν δεν αλλάξεις τους διακόπτες εσωτερικά με χαμηλής πίεσης και δεν γρασσάρεις μια φορά το χρόνο
είναι δύσκολο να το φιμώσεις.

ΓιώργοςΤΤ
14/10/2021, 09:06
Πώς με 10 δάχτυλα πατάς 19 πλήκτρα ταυτόχρονα?

THRESH
14/10/2021, 09:54
Πώς με 10 δάχτυλα πατάς 19 πλήκτρα ταυτόχρονα?

φωναζεις κ ενα φιλο για διπλό :lol:

ΥΓ το παλικάρι κραζει , βαζει 3 αλλα γραφει στο τελος "καλό", μάλλον σαρκαστικά. Τι να πεις

doctor_john
16/10/2021, 10:17
Περυσι δοκίμασα το Elementary OS σαν ελαφρύ σύστημα σε mac 15ετιας. Πέταξε το laptoπακι!
Καλύπτει ανάγκες φοιτητή πλέον.
Ίσως να θέλει λίγο ελαφριά γνώση διαχείρισης linux ή διάθεση να αποκτηθεί, πολύ εύκολο όμως.
Η νέα του έκδοση (https://elementary.io/) φαίνεται ακόμα πιο βολική.

Φέτος βλέπω το ZorinOS16 (https://zorin.com/os/) σαν εναλλακτικό win10-11 που αξίζει τον κόπο να τσεκάρω εφαρμογές που βγαίνουν
μόνο σε OsX και win.
Πολύ φιλικό! Δεν το έχω συναντήσει ξανά σε άλλη έκδοση ubuntu linux.
To δίνουν και σε ελαφριά έκδοση για μηχανήματα πάνω από 15 ετών.. πάρτυ κανονικό!

νεοσσός
16/10/2021, 12:01
Χρειάστηκε να υποστηρίξω χρήστη με MacBook με θύρες μόνο USB type-c, αλλά αυξημένες ανάγκες διασύνδεσης και κατάλαβα ακόμα καλύτερα στην πράξη το βάθος αυτού του σατιρικού βίδεου (https://www.youtube.com/watch?v=-XSC_UG5_kU), αν και το είχα δει χρόνια πριν. :lol: 50€ κάθε dongle και άντε βρες το.

doctor_john
17/10/2021, 10:05
Αν έχουν αλλάξει τόσο οι ανάγκες του από την ημερομηνία αγοράς οκ στα πλαίσια το ότι καταλαβαίνουμε το "δέσιμο" και την συνήθεια που έχει αναπτύξει.
Αν όμως το αγόρασε γνωρίζοντας τις ανάγκες του είναι δικο του σφάλμα.
Δεν του ήταν απαραίτητο το συγκεκριμένο ακόμα και αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται osx. Πλέον εγκαθίσταται εύκολα οπουδήποτε.

Μπορούσε να έχει ισάξιο και όμοιο λάπτοπ μιας άλλης εταιρείας.

Στα του πληκτρολογίου βρέθηκε ένα Corsair k70, ευτυχώς μονόχρωμων led γιατί έχω τα θέματα μου με το κιτς.
Φοράει διακόπτες cherry MX red από κατασκευής οι οποίοι έχουν μικρή διαδρομή και χαμηλό ήχο.
Ωραία αίσθηση και αύξηση ταχύτητας πληκτρολογησης με την πρώτη επαφή.

thunder ace
17/10/2021, 11:27
Αν έχουν αλλάξει τόσο οι ανάγκες του από την ημερομηνία αγοράς οκ στα πλαίσια το ότι καταλαβαίνουμε το "δέσιμο" και την συνήθεια που έχει αναπτύξει.
Αν όμως το αγόρασε γνωρίζοντας τις ανάγκες του είναι δικο του σφάλμα.
Δεν του ήταν απαραίτητο το συγκεκριμένο ακόμα και αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται osx. Πλέον εγκαθίσταται εύκολα οπουδήποτε.

Μπορούσε να έχει ισάξιο και όμοιο λάπτοπ μιας άλλης εταιρείας.

Στα του πληκτρολογίου βρέθηκε ένα Corsair k70, ευτυχώς μονόχρωμων led γιατί έχω τα θέματα μου με το κιτς.
Φοράει διακόπτες cherry MX red από κατασκευής οι οποίοι έχουν μικρή διαδρομή και χαμηλό ήχο.
Ωραία αίσθηση και αύξηση ταχύτητας πληκτρολογησης με την πρώτη επαφή.
Οι καλυτεροι!!!!!!!

Vstrommer71
17/10/2021, 18:43
Χρειάστηκε να υποστηρίξω χρήστη με MacBook με θύρες μόνο USB type-c, αλλά αυξημένες ανάγκες διασύνδεσης και κατάλαβα ακόμα καλύτερα στην πράξη το βάθος αυτού του σατιρικού βίδεου (https://www.youtube.com/watch?v=-XSC_UG5_kU), αν και το είχα δει χρόνια πριν. :lol: 50€ κάθε dongle και άντε βρες το.

Το τραγικό είναι ότι μπορεί να ζυγίζει 1 και κάτι κιλά το μηχάνημα και 300-400 γραμμάρια το dongle:lol:
Ανεξάρτητα από αυτό ακόμη και το βουνό Apple με το πολύ κράξιμο αρχίζει να ακούει και να έχει περισσότερες εξόδους Type C στα καινούργια Μ1Χ

BLiTzER
17/10/2021, 20:32
Όταν απευθύνεσαι αποκλειστικά σε θύματα, δεν έχει καμία σημασία τι προσφέρεις.

doctor_john
17/10/2021, 20:45
H εταιρεία φταίει που ψωνίζει ο κάθε κουνενές το καλύτερο αντιανεμικό και μετά σου λέει κρυώνω;

THRESH
18/10/2021, 10:25
Εξαρτάται, άμα στο αντιανεμικό τα μανίκια είναι έξτρα επειδή δεν θες να συνδράμεις στο e-waste πρόβλημα του πλανήτη, μπορεί και να γελάσεις λίγο

νεοσσός
18/10/2021, 21:22
Εξαρτάται, άμα στο αντιανεμικό τα μανίκια είναι έξτρα επειδή δεν θες να συνδράμεις στο e-waste πρόβλημα του πλανήτη, μπορεί και να γελάσεις λίγο
Αυτό λένε στα καινούρια iPhone.

Περιεχόμενα συσκευασίας

Η συσκευασία δεν περιλαμβάνει ακουστικά και φορτιστή, αλλά μόνο ένα καλώδιο USB-C σε Lightning για τη φόρτιση του iPhone σας. Αυτό μικραίνει το κουτί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες συσκευές ανά φορτίο και μείωση της ενέργειας που δαπανάται για τη μεταφορά τους. Επιπλέον, φέτος η Apple αφαίρεσε το πλαστικό περιτύλιγμα της συσκευασίας, αποφεύγοντας τη χρήση 600 τόνων πλαστικού.

Acacius
18/10/2021, 21:50
Αυτό το λένε στα καινούρια iPhone.

Ακόμα πιο οικολογικό θα είναι αν εκτός από το φορτιστή σταματήσει να βάζει και συσκευές στο κουτί, οπότε μπορεί να αφαιρέσει και το κουτί και να μη στέλνει τίποτα με container. Απλά θα σκας $1000-1500 κάθε φορά για να μπορείς να κάνεις φιγούρα ότι αγόρασες Apple. Αγοραστές του μοντέλου των $2000 θα παίρνουν αυτοκόλλητο μηλαράκι για το Smart/Fiat 500.

toyar
18/10/2021, 21:58
ε ναι γιατι οι αμερικανοι και ειδικα οι πολυεθνικες τους ειναι αυτοι που θα σωσουν τον πλανητη που καταστρεφουν ξεδιαντροπα τα ξυπολητα νηστικα και διψασμενα αφρικανακια

THRESH
20/10/2021, 00:48
Αυτό λένε στα καινούρια iPhone.

το γνωρίζω , γι'αυτό και το γέλιο , είναι μεγάλη υποκρισία

toyar
23/10/2021, 20:26
επειδη σαββατο αποφευγω τα μπουζουκια και θα κατσω μεσα.....
υπαρχει κανενα πονηρο προγραμματακι που να καθαριζει τον ssd και να τον αφηνει μονο με το λειτουργικο;
με λιγα λογια να μαζευει ολα τα ρεστα και να τα μεταφερει σε αλλο δισκο;
δλδ format χωρις format

THEOD
23/10/2021, 20:44
επειδη σαββατο αποφευγω τα μπουζουκια και θα κατσω μεσα.....
υπαρχει κανενα πονηρο προγραμματακι που να καθαριζει τον ssd και να τον αφηνει μονο με το λειτουργικο;
με λιγα λογια να μαζευει ολα τα ρεστα και να τα μεταφερει σε αλλο δισκο;
δλδ format χωρις format

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς αλλά η επαναφορά των win10 μπορεί να ξεναεγκαταστήσει τα win κρατώντας μάλιστα και τα αρχεία σου χωρίς να τα μεταφέρει πουθενά... Είναι ουσιαστικά ένα format χωρίς format...

toyar
23/10/2021, 20:47
win7 εχω......:bawl:
ευχαριστω παντως:beer:
εννοω το εξης....
εστησα ενα pc με το λειτουργικο σε εναν ssd μονο του και τα υπολοιπα σε hdd
με τα χρονια ο ssd γεμισε και κοκκινησε
μπορω να κανω κατι να τον ξαναεχω μονο με το λειτουργικο;

doctor_john
23/10/2021, 20:57
Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο, τόσο δύσκολο είναι να πάρεις backup εκτός των εφαρμογών;
Αν τα έβαζες στα φάκελα που έχει απλά τα αντιγράφεις.

Αν θες να δώσεις το μηχάνημα σε άλλον καλύτερα βάλε το να κάνει μια νέα εγκατάσταση, δεν "σβήνεις" κάτι όταν το διαγράφεις, απλά δεν φαίνεται.

THEOD
23/10/2021, 21:01
win7 εχω......:bawl:
ευχαριστω παντως:beer:
εννοω το εξης....
εστησα ενα pc με το λειτουργικο σε εναν ssd μονο του και τα υπολοιπα σε hdd
με τα χρονια ο ssd γεμισε και κοκκινησε
μπορω να κανω κατι να τον ξαναεχω μονο με το λειτουργικο;

Αν το πρόβλημά σου είναι ο χώρος μπορείς απλά να μεταφέρεις τους φακέλλους με τα "βαριά" αρχεία στον hd
Κράτα στον ssd μόνο το λειτουργικό, τις εφαρμογές και τα σχετικά ελαφριά ή/και συχνά χρησιμοποιούμενα αρχεία

toyar
23/10/2021, 21:04
Δεν εχω τα windows για να κανω φορματ
Δεν ξερω τι να μεταφερω απο τον ssd στον hdd χωρις να δημιουργησω προβλημα
Ελεγα μηπως το κανει καποιο προγραμμα μονο του

THEOD
23/10/2021, 21:17
Το να μεταφέρεις αρχεία όπως ταινίες, βίντεάκια, μουσική, φωτό δεν δημιουργείς πρόβλημα. Ξεκίνα με την σειρά που στα αναφέρω (δηλαδή από τα πιο "βαριά" στα ελαφρύτερα) και αμέσως θα δεις τον διαθέσιμο χώρο στον ssd να αυξάνει.... Αφού το κάνεις αυτό μπορείς να κάνεις και ένα καθάρισμα του λειτουργικού από υπολείμματα update, παλιά αντίγραφα ασφαλείας, σημεία επαναφοράς, κλπ που επίσης μπορούν να είναι αρκετά gb....."Εκκαθάριση δίσκου" λέγεται στα win χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε third party προγράμματα.
Στο υπολογιστή μου κάνεις δεξί κλικ στον ssd σκληρό, πας τέρμα κάτω στις ιδιότητες και κάνεις εκκαθάριση δίσκου επιλέγοντας και την εκκαθάριση αρχείων συστήματος, ενώ σε 2ο βαθμό στο μενού με τις περισσότερες επιλογές μπορείς να σβήσεις όλα τα σκιώδη αντίγραφα και τα σημεία επαναφοράς κρατώντας μόνο το τελευταίο.... Σε ένα σύστημα που αυτά δεν τα έχεις κάνει εδώ και πολύ καιρό (ή και ποτέ) όλα αυτά αριθμούν αρκετά πολύτιμα GB

νεοσσός
23/10/2021, 22:44
Επαυξάνω στο τελευταίο μήνυμα του THEOD, θα κερδίσεις μπόλικα GByte αν κάνεις όσα σου προτείνει.

Η πρότασή μου πάντως είναι να αγοράσεις νέο SSD και να μεταφέρεις τα πάντα εκεί. Επίσης είναι μία ευκαιρία να περάσεις Windows 10. Έχουν πέσει εδώ και ένα χρόνο οι τιμές, με 60 ευρώ παίρνεις καλό SSD 500 Gbyte.

Αν είναι κάτω από 100 GByte ο SSD σου, είναι ζήτημα χρόνου να ξαναγεμίσει και θα ταλαιπωρείσαι άδικα, με ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα. Μικρούς SSD παίρναμε όσο ήταν πανάκριβοι. Πλέον οι τιμές τους είναι λογικές, αγοράζεις έναν 500 Gbyte και δεν ξανασχολείσαι για αρκετά χρόνια.

Acacius
24/10/2021, 00:22
Συμφωνώ με την απάντηση του νεοσσού, με τη διαφορά ότι μακράν το απλούστερο που μπορείς να κάνεις κατά τη γνώμη μου, είναι να αγοράσεις μεγαλύτερο δίσκο και απλά να κλωνοποιήσεις τον παλιό στον καινούργιο, μεταφέροντας έτσι όμως και ό,τι "σκουπίδι" έχει μαζέψει με τα χρόνια. Για τον υπολογιστή θα είναι σα να μην άλλαξε τίποτα, πέραν της χωρητικότητας.

Ακολουθώντας τη συμβουλή του THEOD μπορείς να κερδίσεις χώρο και κατά συνέπεια χρόνο μέχρι να χρειαστεί να σχοληθείς πιο ουσιαστικά με το ζήτημα (και με την τσέπη σου). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το WinDirStat, Spacesniffer ή άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα για να δεις αν τον πολύ χώρο τον καταλαμβάνουν αρχεία που μπορείς να σβήσεις με ασφάλεια ή να μεταφέρεις εύκολα κάπου αλλού. Αν όχι, επιστρέφουμε στη λύση μεγαλύτερου SSD.

Υ.Γ.: λεπτομέρεια αλλά σε μικρούς σκληρούς μετράει: άδειασε και το recycle bin. Αν δεις μεγάλη διαφορά, ρύθμισε το μέγεθός του ώστε να είναι μικρότερο.

toyar
24/10/2021, 07:21
Καταρχην ευχαριστώ για τις συμβουλες
Εκανα το εξης...
Κοιταζοντας τα properties καθε αρχειου στον ssd βρηκα το αρχειο desktop με 50gb και το μετεφερα αυτουσιο στον hdd
Τωρα ο ssd που ειναι 120αρης εχει τα 60 ελευθερα
Δεν ξερω αν εκανα καλα παντως δουλευουν ολα

THEOD
24/10/2021, 07:32
Καταρχην ευχαριστώ για τις συμβουλες
Εκανα το εξης...
Κοιταζοντας τα properties καθε αρχειου στον ssd βρηκα το αρχειο desktop με 50gb και το μετεφερα αυτουσιο στον hdd
Τωρα ο ssd που ειναι 120αρης εχει τα 60 ελευθερα
Δεν ξερω αν εκανα καλα παντως δουλευουν ολα

Μετέφερες όλη την επιφάνεια εργασίας στον hd :rolleyes:
Ανάλογα του τι έχεις στο desktop, λίγο-πολύ έχεις εφαρμόσει λύση πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι....:D

νεοσσός
24/10/2021, 10:12
Σε μικρούς δίσκους προσπαθούμε να μην αποθηκεύουμε αρχεία στην επιφάνεια εργασίας, αλλά μόνο να βάζουμε συντομεύσεις αυτών.

Κακώς μετέφερες όλο τον κατάλογο Desktop, είναι απαραίτητος για τη λειτουργία των Windows. Θα έπρεπε να μεταφέρεις τα αρχεία και τους καταλόγους που είναι μέσα σε αυτόν και όχι τον ίδιο τον κατάλογο. Υποθέτω όμως ότι το λειτουργικό σύστημα θα τον επαναδημιουργήσει αυτόματα.

Σε κάθε περίπτωση, βρήκες τη ρίζα του κακού, που είναι πολλά ή/και μεγάλα αρχεία στον κατάλογο Desktop και στους υποκαταλόγους του, οπότε η λύση είναι εύκολη. Απλά έπρεπε να μεταφέρεις τα αρχεία σε ένα επίπεδο κάτω.

120 Gbyte για κύριο δίσκο συστήματος δεν είναι κακή χωρητικότητα. Φθάνει αν έχεις και δεύτερο δίσκο για τα αρχεία σου, με εκκαθαρίσεις δίσκου μία στο τόσο, ώστε να μένει ελεύθερο το 30%.

Πάντως κάποια στιγμή βάλε στο πρόγραμμα τη μετάβαση σε Windows 10 με έναν SSD 500 GByte. Μέχρι πέρσι ήμουν με Windows 7 στο κύριο σύστημά μου, σε SSD 80 GByte που είχα 10 χρόνια. Ανά μερικούς μήνες έκανα εκκαθάριση δίσκου και αναζητούσα τι θα μπορούσα να σβήσω για να μη γεμίζει. Είχα αγοράσει μεγαλύτερο SSD, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου, όλο ανέβαλλα την αλλαγή. Ε, με την αλλαγή ξένοιασα και πλέον είχα την αυξημένη συμβατότητα και υποστήριξη που έχουν τα Windows 10 σε λογισμικό, καθώς και τις επιπλέον δυνατότητες. Τα Windows 7 ήταν πολύ καλά για την εποχή τους, αλλά είναι καιρός να περάσουν στη λήθη. Η υποστήριξή τους έχει σταματήσει επίσημα από τον Ιανουάριο του 2020.

doctor_john
24/10/2021, 10:31
Μήπως ξέρει κάποιος: μου έφεραν ένα lenovo του '18 (ι3, 4gb, 120ssd), δεν ξέρω πως τους ήρθε και αγόρασαν αυτό το δίσκο (patriot 120gb ~17ε)...
Ο τεχνικός έβαλε win10 και δούλεψαν καμία εβδομάδα σαν οικιακός υπολογιστής και μετά άρχισε να έχει κάποια θέματα.

Έχασε το dvd player, αργούσε πολύ να κάνει boot, καθυστερούσε ξαφνικά.

Καθαρίστηκε, οργανώθηκε με default επιλογές εργαλείου που αγοράζω κάθε χρόνο για να συντηρώ win.
Λίγο καλύτερα αλλά τα προβλήματα εκεί.

Με live εργαλεία δίσκων και εκδόσεις linux το μηχάνημα πετάει, του κάνεις εγκατάσταση τα ίδια, το αφήνεις μερικές ώρες και ανοίγοντας χάνει το δίσκο..
Εξαρχής στα log όλων των εργαλείων αναφέρονται σφάλματα διαχείρισης των partition.

Με το "boot repair" ξεκινά όλα οκ, μου δίνει οδηγίες να αφαιρέσω το παλιό grub στο terminal, το κάνω και δεν τα καταφέρνει..

Πλέον με κάθε live και με κάθε τρόπο ειδοποιεί ότι δεν έχει δικαιώματα στο δίσκο και δεν μπορεί να κάνει mount ή να εκκινήσει εφαρμογή δίσκων κ.λπ.

Έχω το EFI πολύ προσεκτικά ρυθμισμένο όπως προτείνεται απο όλους για χρήση linux στο συγκεκριμένο laptop.
Έχω κάνει δοκιμές και με BIOS αντίστοιχα, τα ίδια.
Όταν μπορούσα είχα κάνει zero format fat32 με EFI που τους έδινα για να διαμορφώσουν όπως θέλουν.
Και manual με partition που όριζα χρήση και ext4 για το σύστημα..

Ερώτηση:
Έχετε ακούσει αντίστοιχα σφάλματα σε νέους ssd, είναι πιθανό να έχει θέμα κατασκευής ο δίσκος;

toyar
24/10/2021, 11:43
Οποτε θα ξαναφερω τον φακελο desktop στον ssd και μετα θα μεταφερω τα αρχεια του στον hdd...

νεοσσός
24/10/2021, 12:41
Οποτε θα ξαναφερω τον φακελο desktop στον ssd και μετα θα μεταφερω τα αρχεια του στον hdd...
Για να μην έχεις πηγαινέλισμα (σούρτα-φέρτα) 50 Gbyte αρχείων επί 2 φορές ακόμα, θα πρότεινα να φτιάξεις στον HDD ένα νέο φάκελο π.χ. "Old Δesktop" και να μεταφέρεις εκεί τα μεγάλα αρχεία και τους καταλόγους από τον φάκελο Desktop που αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης στον HDD. Πρακτικά δεν θα γίνει μεταφορά αρχείων, αλλά αλλαγή στο ευρετήριο του δίσκου, ώστε να δείχνει στο νέο φάκελο. Είναι διαδικασία που γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Αν κάνεις σωστά αυτή τη διαδικασία, θα έχουν μείνει στον κατάλογο Desktop στον HDD, μόνο συντομεύσεις (π.χ. "My Computer", "Firefox"), καθώς και μικρά αρχεία. Τότε λοιπόν θα πάρεις τον σχεδόν άδειο φάκελο Desktop και θα τον επιστρέψεις στον SSD.

Προαιρετικά, αν χρησιμοποιείς συχνά φακέλους ή αρχεία από τον "Old Desktop", μπορείς να δημιουργήσεις συντομεύσεις αυτών στην επιφάνεια εργασίας. Κάνεις δεξί κλικ και Copy στο αρχείο/κατάλογο που σε ενδιαφέρει και μετά δεξί κλικ και Paste shortcut στο Desktop. Μικρά αρχεία, όπως έγγραφα κειμένου και λογιστικά φύλλα, μπορείς άνετα να τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας, αν τα επεξεργάζεσαι συχνά. Φαντάζομαι ότι τα 50 GByte που είχες πριν, είναι video, φωτογραφίες, μουσική, αρχεία εγκατάστασης προγραμμάτων.

Vstrommer71
24/10/2021, 13:52
Μήπως ξέρει κάποιος: μου έφεραν ένα lenovo του '18 (ι3, 4gb, 120ssd), δεν ξέρω πως τους ήρθε και αγόρασαν αυτό το δίσκο (patriot 120gb ~17ε)...
Ο τεχνικός έβαλε win10 και δούλεψαν καμία εβδομάδα σαν οικιακός υπολογιστής και μετά άρχισε να έχει κάποια θέματα.

Καθαρίστηκε, οργανώθηκε με default επιλογές εργαλείου που αγοράζω κάθε χρόνο για να συντηρώ win.

Με live εργαλεία δίσκων και εκδόσεις linux το μηχάνημα πετάει, του κάνεις εγκατάσταση τα ίδια, το αφήνεις μερικές ώρες και ανοίγοντας χάνει το δίσκο..
Εξαρχής στα log όλων των εργαλείων αναφέρονται σφάλματα διαχείρισης των partition.

Με το "boot repair" ξεκινά όλα οκ, μου δίνει οδηγίες να αφαιρέσω το παλιό grub στο terminal, το κάνω και δεν τα καταφέρνει..

Πλέον με κάθε live και με κάθε τρόπο ειδοποιεί ότι δεν έχει δικαιώματα στο δίσκο και δεν μπορεί να κάνει mount ή να εκκινήσει εφαρμογή δίσκων κ.λπ.

Έχω το EFI πολύ προσεκτικά ρυθμισμένο όπως προτείνεται απο όλους για χρήση linux στο συγκεκριμένο laptop.
Όταν μπορούσα είχα κάνει zero format fat32 με EFI που τους έδινα για να διαμορφώσουν όπως θέλουν.

Ερώτηση:
Έχετε ακούσει αντίστοιχα σφάλματα σε νέους ssd, είναι πιθανό να έχει θέμα κατασκευής ο δίσκος;

Πήγαινε μια βόλτα από το site της Lenovo και δες για νεώτερη έκδοση του BIOS.Αν δεν έχει ανανεωθεί από τότε μπορεί να του λείπουν κάποια πραγματάκια για να συνεννοείται με νεώτερο hardware.

toyar
24/10/2021, 14:20
Για να μην έχεις πηγαινέλισμα (σούρτα-φέρτα) 60 Gbyte αρχείων επί 2 φορές ακόμα, θα πρότεινα να φτιάξεις στον HDD ένα νέο φάκελο π.χ. "Old Δesktop" και να μεταφέρεις εκεί τα μεγάλα αρχεία και τους καταλόγους από τον φάκελο Desktop που αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης στον HDD. Πρακτικά δεν θα γίνει μεταφορά αρχείων, αλλά αλλαγή στο ευρετήριο του δίσκου, ώστε να δείχνει στο νέο φάκελο. Είναι διαδικασία που γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Αν κάνεις σωστά αυτή τη διαδικασία, θα έχουν μείνει στον κατάλογο Desktop στον HDD, μόνο συντομεύσεις (π.χ. "My Computer", "Firefox"), καθώς και μικρά αρχεία. Τότε λοιπόν θα πάρεις τον σχεδόν άδειο φάκελο Desktop και θα τον επιστρέψεις στον SSD.

Προαιρετικά, αν χρησιμοποιείς συχνά φακέλους ή αρχεία από τον "Old Desktop", μπορείς να δημιουργήσεις συντομεύσεις αυτών στην επιφάνεια εργασίας. Κάνεις δεξί κλικ και Copy στο αρχείο/κατάλογο που σε ενδιαφέρει και μετά δεξί κλικ και Paste shortcut στο Desktop. Μικρά αρχεία, όπως έγγραφα κειμένου και λογιστικά φύλλα, μπορείς άνετα να τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας, αν τα επεξεργάζεσαι συχνά. Φαντάζομαι ότι τα 60 GByte που είχες πριν, είναι video, φωτογραφίες, μουσική, αρχεία εγκατάστασης προγραμμάτων.

Το εκανα
Ευχαριστώ και παλι...

ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 14:45

Ερώτηση:

Σου λέει με τον τρόπο του ότι θέλει Linux

THEOD
24/10/2021, 20:43
Το εκανα
Ευχαριστώ και παλι...

Αφού μπήκες στην διαδικασία "αλάφρωσης", κάνε έναν κόπο και μεσω της εκκαθαρισης δίσκου ξεφόρτωσε το λειτουργικό από άχρηστα υπολείμματα...
Επίσης απεγκατέστησε εφαρμογές που κάποια στιγμή είχες εγκαταστήσει αλλά πλέον δεν χρησιμοποιείς. Και από εκεί μπορείς να κερδίσεις χώρο (και όχι μονο).
Και τέλος μέσω του task manager ρίξε μια ματιά στο τι ξεκινά αυτόματα μαζί με τα win...Ισως εκπλαγείς με το πόσα προγράμματα ξεκινάνε αυτόματα χωρίς να το ξέρεις και χωρίς χρειάζεται... Το να σταματήσεις την αυτόματη εκκίνησή τους και το να τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο θα κάνει σεβαστή διαφορά στην λειτουργία - ειδικά ενός παλιού (όπως ψυχανεμίζομαι) hardware.....

toyar
24/10/2021, 22:27
εκκαθαριση εχω κανει
στο task manager τρεχουν 72 διεργασιες....πως να ξερω ποια ειναι αχρηστη;
παντως επειδη δεν εχω απαιτησεις εκτος περιηγησης μια χαρα παει το μηχανακι κι ας ειναι παλιο:lol:

thunder ace
24/10/2021, 22:42
εκκαθαριση εχω κανει
παντως επειδη δεν εχω απαιτησεις εκτος περιηγησης μια χαρα παει το μηχανακι κι ας ειναι παλιο:lol:

του 18 και το λες παλιο!!!!!!!

toyar
24/10/2021, 22:59
18;
του 08 να λες........
αν ηταν του 18 δεν θα ειχε 7αρια

thunder ace
24/10/2021, 23:07
18;
του 08 να λες........
αν ηταν του 18 δεν θα ειχε 7αρια

Αμ σορρυ α.

doctor_john
25/10/2021, 00:19
Πήγαινε μια βόλτα από το site της Lenovo και δες για νεώτερη έκδοση του BIOS.Αν δεν έχει ανανεωθεί από τότε μπορεί να του λείπουν κάποια πραγματάκια για να συνεννοείται με νεώτερο hardware.

Σου λέει με τον τρόπο του ότι θέλει Linux

τρια φρεσκοτατα εχω, δε θέλει..

Το bios εχει update αλλα στην παρουσα δεν χρησιμοποιειται για boot ο δισκος και είναι μπολικα να τα κάνω στο φλασακι
με live linux.
Θα το πάω να το σκλαβώσουν να περάσουν και το update να ισιώσει.

THEOD
25/10/2021, 08:28
εκκαθαριση εχω κανει

Μιλάμε για τις εφαρμογές εκκίνησης και όχι για τις υπηρεσίες (αν εννοείς αυτές με τον όρο διεργασίες) των win. Για τις υπηρεσίες των win θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με αυτές γιατί εκεί πρέπει να ξέρεις τι κάνεις...
Οι εφαρμογές κατά την εκκίνηση (msconfig) είναι άλλο μενού και είναι είτε εύκολα αναγνωρίσιμες (πχ cortana, one drive, sportify, skype κλπ), είτε με ένα googlαρισμα βρίσκεις εύκολα το τι και πως.... Αν εξαιρέσουμε το antivirus και 1-2 προγράμματα γραφικών και ήχου, κατά κανόνα όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν πρόβλημα να απενεργοποιηθούν. Προσοχή - μιλάμε ΟΧΙ για κατάργηση ή απεγκατάσταση αλλά απλώς να μην εκκινούν αυτόματα μαζί με τα win και να μην τρέχουν στο παρασκήνιο συνεχώς χωρίς να χρειάζεται. Εννοείται ότι όποτε χρειαστείς κάποια από αυτές ενεργοποιείται κανονικά με το άνοιγμα του προγράμματος...
Πέρα από εφαρμογές της Microsoft που μπορεί ή όχι να μην χρειάζεσαι να τρέχουν συνεχώς, πολλές από τις third party εφαρμογές που κατεβάζεις και εγκαθιστάς έχουν το κακό συνήθειο να είναι ρυθμισμένες ώστε να ξεκινούν αυτόματα - κάτι που στο 90% των περιπτώσεων δεν χρειάζεται και επιβαρύνει το σύστημα. Ειδικά τα πιο παλιά και αδύνατα hardware...

doctor_john
25/10/2021, 09:02
Tου λετε τι να κάνει αλλά έχει πει ότι δεν ασχολείται, πείτε του που και πως.

Οι εφαρμογές εκκίνησης χαρακτηρίζονται σαν startup αν τις ψάξεις ή ψάξεις οδηγίες γι'αυτες.
Δωρεάν προγράμματα που κάνουν το service που προσπαθείς με ένα κουμπί και σου δίνουν δικαιώματα
διαχείρισης πέρα από την ms είναι σαν τα παρακάτω:
https://www.e-soll.gr/%CE%98%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-Smartphone/thiki-xiaomi-redmi-note-7-magnitiki-metalliki-detachable-metal-frame-me-piso-opsi-apo-Tempered-Glass-mauri-diafani.html#:~:text=Glass%20%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7%20%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%B1%CE%BD%C E%B7-,Xiaomi%20Redmi%20Note%207,-%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9% CE%BA%CE%AE%20%CE%98%CE%AE%CE%BA%CE%B7

εχω χρόνια ccleaner, της avast, της avg και άλλα.

THEOD
25/10/2021, 10:05
ΟΚ
Στο βίντεο δείχνει πως βρίσκεις τις startup στα win7

https://www.youtube.com/watch?v=Wm3TUTmXZcQ