PDA

View Full Version : μπουφάν καλοκαιρινό

Σελίδες : [1] 2

Konstantinos
02/08/2018, 18:28
Θέλω να πάρω ένα καλοκαιρινό μπουφάν μοτοσυκλέτας.
Σε ένα μαγαζί μου είπαν ότι κάποια μπουφάν (κυρίως τα πιο ακριβά) δεν έχουν στάνταρ προστασία για την πλάτη, ούτε αφαιρούμενη αντιανεμική επένδυση.
Γι' αυτά θα πρέπει να πληρώσεις extra.
Δοκίμασα το Nordkap Eolos που διαθέτει τα παραπάνω και δεν ξεφεύγει σε τιμή (90€):
http://www.nordcap.com.gr/el/product/eolos-wr-jacket/
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

lleonidas
02/08/2018, 19:07
Ρίξε πρώτα μια ματιά εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149436) .
Την προστασία πλάτης την πληρώνεις extra εκτός και αν έχεις κάποιο χειμερινό μπουφάν του οποίου η προστασία να ταιριάζει και στο καλοκαιρινό.
Όποιο και να πάρεις, αν κινείσαι μέσα στην πόλη κάτω από 35-40 βαθμούς θα σκας...σε πιο μακρινές διαδρομές, βελτιώνεται η κατάσταση.
Προτείνω να μην πάρεις ανοιχτόχρωμο διότι λερώνεται πολύ εύκολα.

Konstantinos
02/08/2018, 23:08
Thanx για το link. Μόλις βρω χρόνο θα κάτσω να το μελετήσω.
Δεν κινούμαι πολύ μέσα στην πόλη οπότε μάλλον θα είμαι οκ με τη ζέστη.
Αν δεν κάνω λάθος, το eolos έχει ως στάνταρ την προστασία πλάτης.

Apache
04/08/2018, 15:24
Σήμερα πήρα το AGVPro to Zeus 109€ τα σπάει...

George_M.
04/08/2018, 15:39
ολα τα ''οικονομικα'' μπουφαν εχουν πολυ απλη κ σχεδον ανυπαρκτη προστασια πλατης,κατι που συχνα παραβλεπουμε κ ''κραταμε'' αυτο που μας βολευει...το οτι ''λεει πως εχει'' ενω στην ουσια δεν θα μας προσφερει σχεδον τπτ.
κανε μια οικονομικη προσπαθεια κ παρε ενα με σωστη προστασια πλατης,αχρειαστη να ειναι....

mankam
04/08/2018, 15:44
https://www.louis.eu/artikel/louis-80-years-team-jacket-black-red/212337?list=57b787aa59bb415008f49ab510db4572

Πηρα 3, για τα χρήματα τους ειναι μια χαρα εχει επετειακη έκδοση 80 χρόνων, καλοκαιρινό χωρίς ενισχύσεις αλλα με θήκες για να βάλεις απο κάποιο αλλο αν εχεις, εχει αεραγωγούς.
Μεταφορικά για Ελλάδα 15 ευρώ

Apache
04/08/2018, 15:45
ολα τα ''οικονομικα'' μπουφαν εχουν πολυ απλη κ σχεδον ανυπαρκτη προστασια πλατης,κατι που συχνα παραβλεπουμε κ ''κραταμε'' αυτο που μας βολευει...το οτι ''λεει πως εχει'' ενω στην ουσια δεν θα μας προσφερει σχεδον τπτ.
κανε μια οικονομικη προσπαθεια κ παρε ενα με σωστη προστασια πλατης,αχρειαστη να ειναι....

Το συγκεκριμένο έχει προστασία πλάτης CE, εξαιρετικό για τα λεφτά του...

George_M.
04/08/2018, 21:05
καλα, ολες CE ειναι αλλα αμα δεις τις σωστες με κεινες που απλα πληρουν οριακα τις προδιαγραφες θα κλαις...

basilis_k6
04/08/2018, 21:25
εγω εχ αυτο https://www.skroutz.gr/s/9004706/Dainese-Air-Flux-D1-Tex-Black-High-Rise.html
ενα σκέτο διχτυ ειναι βασικα αλλα επειδη αν ήταν λίγο πιο ζεστο θα κατέληγε στην ντουλάπα, το προτίμησα. η προστασια πλάτης κάνει λίγα χρηματα δεν ειναι θέμα.

o teos
05/08/2018, 22:18
Δώστε κάτι παραπάνω για επώνυμο καλοκαιρινό και οπωσδήποτε προστασία πλάτης(Ευχαριστώ πλιτσι).....Τα βγάζει τα λεφτα του στη στραβή...τραστ μι το έμαθα με τον άσχημο τρόπο...δεν έπαθα τίποτα και αυτό μόνο σημάδια, σκίσιμο η ζημιά πουθενά...dainese alpinestars και ξέρω ψωμί..:)

Αυτό το σκέτο δυχτι της dainese δε νιώθει τιποτα;)

Konstantinos
06/08/2018, 10:33
Από όσα έχω δει μέχρι τώρα, μου αρέσουν -σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή τους- τα:

Nordcap Eolos (90€)
398447

AGVPro Zeus (109€)
398448

Revit Eclipse (117)
398449

Κατά σύμπτωση (?) τα δύο πρώτα μοιάζουν πολύ (από μπροστά τουλάχιστον), ενώ διαθέτουν και τα δύο προστασία πλάτης και αδιάβροχη επένδυση.
Τώρα βέβαια, τι είδους είναι αυτή η προστασία πλάτης είναι άλλο θέμα...
Το Revit φαίνεται πολύ όμορφο αλλά η προστασία είναι έξτρα.
Το Dainese AirFlux, που προτείνουν πολλοί, είναι ωραίο αλλά η προστασία πλάτης είναι επίσης έξτρα και μ' αυτή ξεπερνάει τα 200€.

nopattern
06/08/2018, 10:52
Αυτα τα δύο με το γκρί ανοιχτό χρώμα σε χρόνο ντε τε θα γίνουν μαύρα...

SONone
06/08/2018, 10:54
ναι αλλα τα πετας στο πλυντιριο και γινονται καινουργια. και δεν πιζεις στην ζεστη με το μαυρο καλοκαιριατικα

o teos
06/08/2018, 13:22
Ότι πληρώνεις παίρνεις και στον εξοπλισμό είναι ακριβώς αυτό...όλα τα άλλα περί χρώματος κλπ να χαμε να λέγαμε...σαφώς οτιδήποτε είναι καλύτερο απ το καθόλου αλλα ότι πληρώνεις παίρνεις...:wave2:

SONone
06/08/2018, 13:30
ναι βασικά αστα τα φτηνά μπορεί να χτυπήσεις μόνο που τα κοιτάς πάρε μόνο επώνυμο ακριβωΟΩΟΩΟΩΟΩΟ

o teos
06/08/2018, 13:34
Εγώ ξέρω ότι αν στην κεφάλα μου δε φόραγά xspirit3 έτσι όπως κοπάνησα παίζει να μη μίλαγα τώρα και αν δεν ήταν νταινεζε το μπουφάν με τις κωλοτούμπες που έριξα παίζει να χε γίνει φιτίλι το εκάστοτε φτηνότερο μπουφάν...σιγά τι ξέρει η shoei και η dainese λες και είναι σοβαρές εταιρίες απλά χρεώνουν πολλά το name.......Αυτά από μένα..ήταν τα καλύτερα λεφτα που έδωσα ποτέ και θα τα ξαναδωσω και ας πιω 2 καφέδες λιγότερους και ας πάω και για 3 περκερ λιγότερα...Αυτά..Ότι και να πάρει ο φίλος από το τίποτα σαφώς είναι καλύτερο...καλορίζικο και καλά χλμ:wave2:

nopattern
06/08/2018, 13:37
Τι ειναι το περκερ?

DoctoR_k6
06/08/2018, 13:42
Το ο,τι πληρωνεις παιρνεις ισχυει στην πλειοψηφια των περιπτωσεων...
Oλα τα αλλα ειναι για να εχουμε να λεμε.

@teos Περαστικα ρε κ ευτυχως ολα καλα.

RAMMSTEIN
06/08/2018, 13:50
Ολοι θελουμε κατι φτηνο και ποιοτικο
δεν υπαρχει ομως
η το ενα η το αλλο , πρεπει να διαλεξεις

αν θες απλα να εχεις ενα καλοκαιρινο μπουφαν παρε αυτο που λες η οποιο αλλο του κατοσταρικου
αν θες να εχεις καλοκαιρινο μπουφαν που και να κανει την δουλεια για την οποια το αγορασες δλδ να σε δροσιζει και να σε προστατευει παραλληλα μαζεψε 200 ευρω και παρε ενα σοβαρο μπουφαν.
δεν θα πω μαρκες ολοι τισ ξερουμε

εχω φορεσει παρα πολλα καλοκαιρινα μπουφαν πιστεψε με , ενα μονο δουλευει και την προστασια πλατης την αγοραζεισ μια φορα και την βαζεις σε οποιο μπουφαν θες
δεν μπαινω καν στην διαδικασια να συγκρινω ποιοτικα την συγκεκριμενη προστασια πλατης σε σχεση με κατι σπογγους και αφρολεξ που εχουν αυτα των 95 και 100 ευρω

RAMMSTEIN
06/08/2018, 13:52
Τι ειναι το περκερ?

burger υποθετω

ggs
06/08/2018, 14:23
Αν έχεις κάποιο καλό χειμωνιάτικο μπουφάν με σοβαρές προστασίες , σε συμφέρει να πάρεις και ένα καλοκαιρινό που να μπορεί να δεχθεί τις προστασίες από το χειμωνιάτικο.

o teos
06/08/2018, 14:24
Τι ειναι το περκερ?

Θα μάθεις και εσύ.....είναι ΤΟ ΠΕΡΚΕΡ=το τελειότερο μπεργκερ ιν αθενς;):D:beer:

Σωστός ο ram

nopattern
06/08/2018, 14:55
Θα μάθεις και εσύ.....είναι ΤΟ ΠΕΡΚΕΡ=το τελειότερο μπεργκερ ιν αθενς;):D:beer:

Σωστός ο ram

Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο google μου έβγαζε κάτι ρατσιστικά :p

o teos
06/08/2018, 15:03
Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο google μου έβγαζε κάτι ρατσιστικά :p

http://burger29.com/

Ρατσιστικά λεει:bawl: ναι εντάξει αν είσαι κολληταρι με τιποτα αγελάδες το λες κακομεταχείριση αλλά όχι και ρατσισμό....κάθε αλλο:D

SONone
06/08/2018, 15:51
Εγώ ξέρω ότι αν στην κεφάλα μου δε φόραγά xspirit3 έτσι όπως κοπάνησα παίζει να μη μίλαγα τώρα και αν δεν ήταν νταινεζε το μπουφάν με τις κωλοτούμπες που έριξα παίζει να χε γίνει φιτίλι το εκάστοτε φτηνότερο μπουφάν...σιγά τι ξέρει η shoei και η dainese λες και είναι σοβαρές εταιρίες απλά χρεώνουν πολλά το name.......Αυτά από μένα..ήταν τα καλύτερα λεφτα που έδωσα ποτέ και θα τα ξαναδωσω και ας πιω 2 καφέδες λιγότερους και ας πάω και για 3 περκερ λιγότερα...Αυτά..Ότι και να πάρει ο φίλος από το τίποτα σαφώς είναι καλύτερο...καλορίζικο και καλά χλμ:wave2:

ρε φιλε και εγω εχω πέσει με nova κράνος και κορντουρα απο τα lidl. μην λεμε ομως τα ιδια και τα ιδια.
για να κοιτάζει μεχρι τα 100€ σημαίνει οτι τοσα εχει δώσει. πάνω σε αυτα που πρότεινε το παλικάρι εχουμε να του πουμε κατι?
γιαυτό υπάρχουν και ποιο φτηνα για να μην εχει πλεον κανενας την δικαιολογία οτι δεν φορούσε..

το αστείο και το κατακριτέο θα ηταν να εχει αγοράσει μηχανάκι 12.000€ και να μας μιλαει για 100€ μπουφαν. σαν κατι GS που βλεπουμε στον δρομο με jet κράνος απο σουπερμαρκετ.

οποτε μένουμε σε αυτο. φιλε παρε άμεσα να εχεις κατι απο το να εισαι γυμνός. και μάζεψε λεφτα να πάρεις κατι καλύτερο και ποιοτικότερο αργότερα..

RAMMSTEIN
06/08/2018, 18:22
το αστείο και το κατακριτέο θα ηταν να εχει αγοράσει μηχανάκι 12.000€ και να μας μιλαει για 100€ μπουφαν. σαν κατι GS που βλεπουμε στον δρομο με jet κράνος απο σουπερμαρκετ.

το εχω ακουσει απειρες φορες αυτο συνεχιζει να με παραξενευει
εχετε καποιοι την εντυπωση οτι η πτωση παει αναλογα με το κοστος της μηχανης
12.000 ευρω μηχανη σοβαρη πτωση πολλα χτυπηματα αρα μονο με καλο εξοπλισμο εχεις καποιες πιθανοτητες να την γλιτωσεις
25.000 ευρω μηχανη? γαμησετα , μονο αν φορας την πανοπλια του λανσελοτ σωζεσαι
3.000 ευρω μηχανη νταξει, με λιγο lidl και λιγο τυχη καλα θαμαστε
500 ευρω μηχανη, αρχοντας δεν χρειαζεσαι τπτ θα κανεις διπλο λουπ στον αερα και θα προσγειωθεις στα ποδια σου αγρατζουνιστος

οντως??

ολες οι μηχανες ακομα και το γκαρελι του θειου μου πιανουν τουλαχιστον 80 σαν μινιμουμ το αναφερω
δεν χρειαζονται παραπανω για να σκοτωθεις και να ανοιξει η κεφαλα σου στην μεση ακομα και με arai
οποτε σταματηστε αυτο το συνδιαστικο κοστουσ μηχανης ποιοτητασ εξοπλισμου γιατι ειναι πραγματικα λαθος στα ορια της βλακειας

το τι εξοπλισμο και τι κρανος θα εχεις δεν παει αναλογα το κοστος τησ μηχανης
παει αναλογα το ποσο κοστολογεις τον εαυτο σου το κεφαλι σου και την σωματικη σου ακαιρεοτητα, ειτε καβαλας πυραυλο ειτε καβαλας πατινι

βρειτε αλλο επιχειρημα για να αγοραζετε φτηνα πραγματα
και μην κοροιδευετε τον εαυτο σας οτι ειστε προστατευμενοι

Konstantinos
06/08/2018, 18:38
εχω φορεσει παρα πολλα καλοκαιρινα μπουφαν πιστεψε με, ενα μονο δουλευει και την προστασια πλατης την αγοραζεισ μια φορα και την βαζεις σε οποιο μπουφαν θες
Σε ποιο μπουφάν αναφέρεσαι?

RAMMSTEIN
06/08/2018, 18:42
Σε ποιο μπουφάν αναφέρεσαι?

της ιταλικης φιρμας που ολοι λατρευουμε να μισουμε

Konstantinos
06/08/2018, 18:45
της ιταλικης φιρμας που ολοι λατρευουμε να μισουμε
Έχω μια υποψία σε ποια αναφέρεσαι, αλλά επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με το θέμα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?

RAMMSTEIN
06/08/2018, 18:54
Έχω μια υποψία σε ποια αναφέρεσαι, αλλά επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με το θέμα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?

θα μας κραζουν κατι καχυποπτοι μετα για διαφημιση λες και ειναι δικια μας η εταιρια
στα dainese αναφερομαι
αν και τωρα που κοιταξα λογικα εχουν αλλαξει τα μοντελα, δεν βρηκα το δικο μου που το πηρα προ πενταετιας και ειναι παντου διατρητο
αυτα που βλεπω τωρα στο site ειναι μισο διατρητο μισο cordura (οποτε για σιγουρα ας πει καποιος που εχει καποιο απο τα τελευταια μοντελα την γνωμη του)

RAMMSTEIN
06/08/2018, 20:02
είναι ΤΟ ΠΕΡΚΕΡ=το τελειότερο μπεργκερ ιν αθενς;):D:beer:

στα burger δεν κανουμε σκοντο , ποσο παραπανω αμα ειναι το τελειοτερο ιν αθενς
σε ποιο αναφερεσαι αν επιτρεπεται?

o teos
06/08/2018, 20:50
στα burger δεν κανουμε σκοντο , ποσο παραπανω αμα ειναι το τελειοτερο ιν αθενς
σε ποιο αναφερεσαι αν επιτρεπεται?

Δες ποστ no #24 και μόλις ανοίξει enjoy:beer:

SONone
06/08/2018, 21:46
το εχω ακουσει απειρες φορες αυτο συνεχιζει να με παραξενευει
εχετε καποιοι την εντυπωση οτι η πτωση παει αναλογα με το κοστος της μηχανης
12.000 ευρω μηχανη σοβαρη πτωση πολλα χτυπηματα αρα μονο με καλο εξοπλισμο εχεις καποιες πιθανοτητες να την γλιτωσεις
25.000 ευρω μηχανη? γαμησετα , μονο αν φορας την πανοπλια του λανσελοτ σωζεσαι
3.000 ευρω μηχανη νταξει, με λιγο lidl και λιγο τυχη καλα θαμαστε
500 ευρω μηχανη, αρχοντας δεν χρειαζεσαι τπτ θα κανεις διπλο λουπ στον αερα και θα προσγειωθεις στα ποδια σου αγρατζουνιστος

οντως??

ολες οι μηχανες ακομα και το γκαρελι του θειου μου πιανουν τουλαχιστον 80 σαν μινιμουμ το αναφερω
δεν χρειαζονται παραπανω για να σκοτωθεις και να ανοιξει η κεφαλα σου στην μεση ακομα και με arai
οποτε σταματηστε αυτο το συνδιαστικο κοστουσ μηχανης ποιοτητασ εξοπλισμου γιατι ειναι πραγματικα λαθος στα ορια της βλακειας

το τι εξοπλισμο και τι κρανος θα εχεις δεν παει αναλογα το κοστος τησ μηχανης
παει αναλογα το ποσο κοστολογεις τον εαυτο σου το κεφαλι σου και την σωματικη σου ακαιρεοτητα, ειτε καβαλας πυραυλο ειτε καβαλας πατινι

βρειτε αλλο επιχειρημα για να αγοραζετε φτηνα πραγματα
και μην κοροιδευετε τον εαυτο σας οτι ειστε προστατευμενοι

αν το εχεις ακούσει πολλές φόρες αυτο και διάβασες και ολόκληρο το σχόλιο μου και ακόμα παραξενεύεσαι έχεις πρόβλημα αντίληψης. θα στο απλοποιήσω λοιπόν ωστε την επόμενη φορά που θα το ακούσεις να το καταλάβεις.

αυτος που αγοράζει φτηνα πράγματα δεν κοροϊδεύει τον εαυτο του ξερει ακριβώς τι περνει και για τι χρήση και ποσο αντοχή στον χρονο θα εχει αυτο που πήρε. αντιθετα κοροϊδεύει τον εαυτο του αυτος που θελει να παρει ακριβό και καλο αλλα περιμένει τις εκπτώσεις ή τις προσφορές και μεχρι τοτε φοράει τίποτα.

τα επιχειρήματα λοιπον δεν ψάχνουμε να τα βρούμε ειναι η πραγματικότητα του καθενός, οταν ο αλλος εχει παρει μτχ παπάκι για να κανει την δουλειά του και πασχίζει να βγαλει ενα μεροκάματο τον θαυμάζω που αρχικά πηρε ενα κράνος έστω φτηνό για να προστατευτεί και θα τον χειροκτροτησω οταν αν παρει κατι καλύτερο,
και προφανώς αυτος που εχει να διαθέσει 15.000€ σε μηχανή ειναι γελιος και καραγκιόζης να κυκλοφορεί με φτηνό εξοπλισμό. αυτο ειπα και οχι το αντίθετο που νόμιζες οτι ειπα και απάντησες.

gory
06/08/2018, 22:06
Έχω το Nordcap τρίτη σεζόν φέτος. Το έριξα στο πλυντήριο μοναχό του, να μην τρίβεται με άλλα κι έγινε καινούργιο.

Όσον αφορά την προστασία, μια φορά έπεσα, ελαφρά βέβαια και όλα καλά.
Εγώ θα το πρότεινα, απλά να σημειώσω ότι δεν έχω εμπειρία από ακριβότερα μπουφάν.

panosha
07/08/2018, 08:46
Τα μπουφάν μοτοσικλέτας δεν είναι μόνο για να μας προστατεύουν από τις πτώσεις. Αυτή είναι μια σημαντική χρησιμότητα, αλλά όχι η μοναδική που προσφέρουν. Προστατεύουν από το κρύο, από τον ήλιο που μας καίει και από τη βροχή. Ειδικά στη μηχανή, ο αέρας που χτυπά στο σώμα κουράζει σε πολύωρη οδήγηση ή ενοχλεί, μερικές φορές και σε μικρές διαδρομές. Ακόμα και μια φθηνή λύση, είναι πολύ καλύτερη από το να κυκλοφορεί κανείς χωρίς μπουφάν.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, διαφορετική τσέπη και μυαλό, ώστε να επιλέξει που θα φάει τα λεφτά του. Υπάρχουν έξυπνες οικονομικότερες και πλήρως αξιόπιστες λύσεις, αλλά και ακριβές που δεν προσφέρουν πολλά περισσότερα. Μια λύση των 300€ δεν είναι απαραίτητα 3 φορές καλύτερη από μια άλλη των 100€. Υπάρχουν value for money τίμιες λύσεις και μερικές ακριβότερες που είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Υπάρχουν και ακριβές επιλογές που αξίζουν και την τελευταία δεκάρα. Συχνά οι πιο επώνυμες λύσεις προσφέρουν καλύτερη συμπεριφορά και αντοχή στο χρόνο.

Αυτό που χρειάζεται είναι καλή έρευνα και δοκιμές - για όσους μπορούν - και προσθήκη όπου δεν προσφέρεται μιας καλής προστασίας πλάτης, αλλά και σκληρό παζάρι για καλύτερες τιμές - υπάρχουν.

mike_4
07/08/2018, 09:22
Προς Konstantinos: απο τα τρια που εβαλες, εννοειται revit. Ειναι οντως ομορφο, το ζαχαρωνα και εγω περυσι αλλα τελικα προτιμησα το airwave καθως μου φανηκε καλυτερο. Η προστασια πλατης revit seesoft που πουλιεται κανα τριανταρι γι αυτα τα μπουφαν ειναι πιστοποιημενη με ce lvl 2

George_M.
07/08/2018, 10:46
Προς Konstantinos: απο τα τρια που εβαλες, εννοειται revit. Ειναι οντως ομορφο, το ζαχαρωνα και εγω περυσι αλλα τελικα προτιμησα το airwave καθως μου φανηκε καλυτερο. Η προστασια πλατης revit seesoft που πουλιεται κανα τριανταρι γι αυτα τα μπουφαν ειναι πιστοποιημενη με ce lvl 2

+1 κ για τις δυο επιλογες,πηρα ακριβως τα ιδια προσφατα κ ειναι εξαιρετικα.
ειδικα η προστασια SV ειναι αυτο που επιβαλεται να εχει κανεις ανεξαρτητως μπουφαν.

anavatis19
07/08/2018, 11:33
φιλαρακι παρε επωνυμο καλο με λιγο παραπανω χρηματα να σου μεινει και να ειναι 100 φορες πιο ποιοτικο και τελος. 3-4 εταιρειες ειναι οι καλες και φουλ ποιοτικες. Οι αλλες απλα ακολουθουν.
Οσο για το πλυσιμο του μπουφαν στο πλυντηριο, περαστικα σας οσοι το κανετε. απλα το καταστρεψατε...ειδικα τα χειμερινα

SONone
07/08/2018, 12:19
φιλαρακι παρε επωνυμο καλο με λιγο παραπανω χρηματα να σου μεινει και να ειναι 100 φορες πιο ποιοτικο και τελος. 3-4 εταιρειες ειναι οι καλες και φουλ ποιοτικες. Οι αλλες απλα ακολουθουν.
Οσο για το πλυσιμο του μπουφαν στο πλυντηριο, περαστικα σας οσοι το κανετε. απλα το καταστρεψατε...ειδικα τα χειμερινα

xa xa xa

RAMMSTEIN
07/08/2018, 12:34
ελα μαγκες εσεις που κραζετε τισ μαρκες
εχει και τετοια, που ξερεις μπορει να μην προστατευουν οσο τα επωνυμα αλλα απο δροσια full
εγω θα σας καμαρωνω παντως, dainese και ξενερωτα μπουφαν, εδω ειναι το ζουμι

398483

Konstantinos
07/08/2018, 13:45
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κατάστημα στην περιοχή μου ώστε να δοκιμάσω τα μπουφάν κι έτσι δεν μπορώ να αποφασίσω εύκολα.
Εκεί που ζαχάρωνα το AGVPro Zeus, τώρα σκέφτομαι το Revit Eclipse.
Με την προστασία πλάτης Seesoft πάει στα 150€, αλλά νομίζω ότι σε θέμα προστασίας είναι ανώτερο των AGVPro Zeus & Nordcap Eolos.
Στα συν ότι είναι όμορφο και διακριτικό (μπορεί να περάσει και για κανονικό μπουφάν), στα μείον ότι δεν διαθέτει αδιάβροχη επένδυση όπως τα άλλα δύο για την περίπτωση που θα βρεις βροχή στο δρόμο.

SONone
07/08/2018, 14:15
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κατάστημα στην περιοχή μου σε ακτίνα εκατοντάδων χλμ, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω τα μπουφάν.
Έτσι, δεν μπορώ να αποφασίσω εύκολα.
Εκεί που ζαχάρωνα το AGVPro Zeus, τώρα σκέφτομαι το Revit Eclipse.
Με την προστασία πλάτης Seesoft πάει στα 150€, αλλά νομίζω ότι σε θέμα προστασίας είναι ανώτερο των AGVPro Zeus & Nordcap Eolos.
Στα συν ότι είναι όμορφο και διακριτικό, στα μείον ότι δεν διαθέτει αδιάβροχη επένδυση όπως τα άλλα δύο για την περίπτωση που θα βρεις βροχή στο δρόμο.

τα περισσότερα μαγαζιά δέχονται να στείλεις το μπουφάν πίσω και να σου στείλουν άλλο νούμερο

Konstantinos
08/08/2018, 08:18
Λοιπόν, επειδή η αγορά ρούχου ή παπουτσιού από το internet χωρίς να το έχεις δει από κοντά είναι "γουρούνι στο σακί" που μπορεί να σου βγει, μπορεί και όχι (με τα παπούτσια την έχω πατήσει πολλάκις), αποφάσισα να περιμένω μέχρι να με φέρει ο δρόμος σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να πάω να δοκιμάσω τα μπουφάν που με ενδιαφέρουν.
Με την ευκαιρία θα πάρω και ένα καλοκαιρινό παπούτσι μοτό γιατί το nike running που φοράω συνήθως δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά.
Μέχρι τότε θα πορευτώ με το δερμάτινο AXO μου κι ας ζεσταίνομαι λίγο παραπάνω.
Στο κάτω κάτω, οι ζέστες είναι για 1-2 μήνες ακόμη κι εγώ δεν κινούμαι στην πόλη, οπότε θα αντέξω...

turrican
08/08/2018, 10:08
Αν δεν σκοπεύεις να κινείσαι σε πόλη σε χαμηλές ταχύτητες με μπουφάν αλλά να το χρησιμοποιείς κυρίως για διακοπές και γρήγορες βόλτες, ίσως ένα τεσσάρων εποχών να είναι προτιμότερο. Η φίλη μου είχε πάρει ένα καλοκαιρινό dainese και πέρσι το καλοκαίρι σε νησί το βράδυ κρύωνε πολύ, ακόμα και με την μεμβράνη αδιαβροχοποίησης. Φέτος με ένα τεσσάρων εποχών revit κανένα παράπονο. Εκτός και αν οι αντοχές σου στο κρύο είναι αυξημένες.

Για αστικές διαδρομές πάλι τα πράγματα αλλάζουν, με τεσσάρων εποχών ακόμα και με όλους τους εξαερισμούς ανοιχτούς την σάουνα δεν την γλιτώνεις.

Konstantinos
08/08/2018, 10:56
Μάλλον έχεις δίκιο.
Με το χειμερινό μου δερμάτινο (εννοείται χωρίς την επένδυση) δεν ζεσταίνομαι ιδιαίτερα σε μια καλοκαιρινή απογευματινή βόλτα των 80-120 km/h.
Ενώ με ένα 100% καλοκαιρινό ίσως να κρύωνα σ' αυτές τις ταχύτητες.
Ίσως το καλοκαιρινό κάνει μόνο για αστική χρήση με χαμηλές ταχύτητες και συχνές στάσεις, που δεν είναι η περίπτωσή μου.

Nostradamus
08/08/2018, 12:52
Καλοκαιρινό εγώ θα έβαζα μόνο σε αποκλειστικά αστική χρήση. Είχα αγοράσει ένα Bering και τελικά δεν το φόρεσα ποτέ. Σε οτιδήποτε εκτός πόλης χρησιμοποιούσα τα υπόλοιπα (κορντουρες και δέρμα) και ποτέ δεν ένιωσα να υποφέρω η να μην αντέχω άλλο. .

mangelasakis
08/08/2018, 23:36
To revit το έχω πάρει στην γυναίκα μου και εγώ έχω το dainese. Και στα 2 η προστασία της πλάτης παει έξτρα. Το revit έχει προστασία πλάτης από σκληρό σφουγγάρι ενώ το dainese έχει από σκληρό πλαστικό. Επίσης το dainese είναι πιο αέρινο για αυτό και το προτίμησα παρόλο που στοιχίζει παραπάνω μιας και κινούμε κυρίως στην πόλη. Το revit είναι ίσως λίγο πιο όμορφο αλλά δεν μου αρέσει η προστασία της πλάτης που έχει. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.

panosha
09/08/2018, 09:25
Έχω από πέρυσι το AGVpro Zeus και φέτος πήρα και το REVIT Eclipse σε καφέ. Το δεύτερο είναι πιο φίνο με καλύτερα υλικά και ποιοτικότερες προστασίες σε ώμους και αγκώνες. Πάντως, και το ανοιχτόχρωμο AGV που έχει φορεθεί πολύ, έχει βγάλει 2 πλυντήρια (ευαίσθητα - χωρίς στύψιμο) και εξακολουθεί να είναι μια χαρά. Λόγω σχεδιασμού και χρωμάτων δείχνει πιο σπορ, ακριβώς το αντίθετο από το Eclipse, που είναι πιο σοβαρό σε εμφάνιση και σε πολύ πρωτότυπο (χρυσό) χρώμα.

panosha
09/08/2018, 09:30
Δεν έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα...

https://www.revitsport.com/en/learning-center/wash-and-care-instructions-to-keep-motorcycle-clothing-in-top-condition/textile/

https://www.runnerstore.gr/woly-textile-wash-sensitive-biodiaspomeno-katharistiko/

anavatis19
09/08/2018, 11:41
Δεν έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα...

https://www.revitsport.com/en/learning-center/wash-and-care-instructions-to-keep-motorcycle-clothing-in-top-condition/textile/

https://www.runnerstore.gr/woly-textile-wash-sensitive-biodiaspomeno-katharistiko/

μακαρι..εγω δεν το ρισκαρω. αντε σε 1 -2 πλυντηρια ισως δεν χαλαει η κορντουρα. σε βαθος χρονου ομως καταστρεφεται

SONone
09/08/2018, 11:52
μακαρι..εγω δεν το ρισκαρω. αντε σε 1 -2 πλυντηρια ισως δεν χαλαει η κορντουρα. σε βαθος χρονου ομως καταστρεφεται

εχω ενα agvpro καλοκαιρινό γκρι παλιο μοντέλο χωρις εξτρα μεμβράνη αδιαβροχοποιησης. το εχω 5 χρονια. και το βαζω 3-4 φορες τον χρονο στο πλυντήριο ΜΕ στύψιμο και τις 3 τελευταίες φορές εχω βαρεθεί και δεν εχω βγάλει καν τις προστασίες. οποτε θες να το δεις ειναι σαν καινούργιο ουτε η κορντουρα ξέφτισε ουτε οι ραφές εχουν πάθει κατι ουτε τίποτα. το μονο που χαλασε και προφανώς θα χαλουσε ειναι το θερμομεταφερομενο λογότυπο τα ραφτα ειναι εκει μια χαρα. το ειχα παρει κιολας 89€

Panos76
05/04/2019, 10:16
Επειδή λέω να πάω για ψώνια σιγά σιγά (καλοκαιρινά), θα ξεκινήσω με μπουφάν. Είμαστε οκ με αυτό (https://motokinisi.gr/gr/kalokairino-mpoyfan-g-air-flux-d1-tex-black-1735163-dainese.html);

405653

daz
05/04/2019, 10:34
Σίγουρα, αλλά ρίξε μια ματιά και στο revit. Είναι φθηνότερο!

Αν και εγώ έχω παλιότερο μοντέλο, νομίζω το dainese εξακολουθεί να έχει περισσότερο mesh ύφασμα πάντως.

DoctoR_k6
05/04/2019, 10:37
Επειδή λέω να πάω για ψώνια σιγά σιγά (καλοκαιρινά), θα ξεκινήσω με μπουφάν. Είμαστε οκ με αυτό (https://motokinisi.gr/gr/kalokairino-mpoyfan-g-air-flux-d1-tex-black-1735163-dainese.html);

405653

Δες κ αυτο (https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/boufan/boufan-revit/μπουφάν-revit-airwave-2-silver-neon-yellow.html)...

Εγω εχω κανα 4αρι χρονια αυτο (https://www.xmoto.gr/dainese-air-frame-d1-tex-jacket-black-black-white).
Πολυ ικανοποιημενος.
Απο αρχες Μαη με το ψιλο αδιαβροχο-επενδυση που εχει μεσα μεχρι Οκτωβρη συνεχεια.

katsar
05/04/2019, 10:52
Σαν μια πιο φτηνή επιλογή έχω να πω και τα εξής : https://www.motorparts.com.gr/eshop/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-prexport-eclipse-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF.html

βέβαια δεν ξέρω αν αξίζει να μην δώσεις 50-60ε παραπάνω για ένα Dainese αλλά και αυτή η μάρκα είναι Ιταλική,έχω ένα παλαιότερο μοντέλο τους φυσικά αλλά μοιάζει σχετικά,πάνω απο 10 χρόνια κυριολεκτικά δεν έχει βγάλει κιχ.
Το μόνο που έπαθε ήταν να σκιστεί η φόδρα στις τσέπες από το βάλε-βγάλε,κάτι που φτιάχτηκε πολύ εύκολα.Δεν γνωρίζω βέβαια αν έχουν ακόμα την ίδια ποιότητα κατασκευής.

Panos76
05/04/2019, 10:57
Εγω εχω κανα 4αρι χρονια αυτο (https://www.xmoto.gr/dainese-air-frame-d1-tex-jacket-black-black-white).
Πολυ ικανοποιημενος.
Απο αρχες Μαη με το ψιλο αδιαβροχο-επενδυση που εχει μεσα μεχρι Οκτωβρη συνεχεια.

Ωραίο το revit! (και ανοιχτόχρωμο..)

Αλλά το δικό σου είναι αυτό που θέλω νομίζω. Με ενδιαφέρει να έχει αφαιρούμενη επένδυση για κάποιο δροσερό πρωινό από άνοιξη έως φθινόπωρο όπως λες.

Οπότε αφήνω AIR FLUX D1 και κοιτάζω για Air Frame D1.

Υποθέτω όμως θα ξεπερνάει το 200άρι με την προστασία πλάτης.

Κάτι σε revit με τα σπεκς του Air Frame D1 υπάρχει; (να έχει δηλ. επένδυση από μέσα αφαιρούμενη)

DoctoR_k6
05/04/2019, 11:03

Αλλά το δικό σου είναι αυτό που θέλω νομίζω. Με ενδιαφέρει να έχει αφαιρούμενη επένδυση για κάποιο δροσερό πρωινό από άνοιξη έως φθινόπωρο όπως λες.

Κάτι σε revit με τα σπεκς του Air Frame D1 υπάρχει; (να έχει δηλ. επένδυση από μέσα αφαιρούμενη)

Εγω επειδη εχω μια πλατη της Dainese (απο το 2007) την τραμπαρω με την cordura μιας κ που το καλοκαιρι δεν την φοραω (ουτε το δερματινο επισης).

Δεν ξερω για αλλο με εσωτερικη επενδυση...μπορει να εχει βγει κατι τα τελευταια χρονια.
Για ψαξου.

SONone
05/04/2019, 11:06

ρε πας καλα? θα παρεις μπουφαν μαυρο και δεν θα ειναι dainese? :D τσαμπα η ζεστη που θα τρως χωρις να πουλας μουρη

(δεν το λεω για κακο και πλακα κανω παρε οτι θες αλλα δείχνεις σαν να μην μπηκες στον κοπο να διαβασεις ολο το θεμα. και απλα μας ρωτας εμας? διαβασε και βγαλε συμπέρασμα. εμεις μονο προσωπική αποψη θα πουμε και βεβαια με ελάχιστη γνωση γιατι ο καθε ενας μας ειχε 2-3 μπουφαν τοση ειναι η εμπειρία )

εκτος αν θες να κανουμε ενα search για εσενα και να σου προτείνουμε 2-3 μπουφαν. βεβαια αυτο καλυτερα να το κανεις με εναν πωλητη σε καποιο καταστημα γιατι θα τα δοκιμασεις κιολας και ισως αυτο που δεν σου καθετε καλα στο ματι απο το ιντερνετ πανω σου να ειναι οτι ποιο σωστο υπάρχει για εσενα.

Panos76
05/04/2019, 11:14
ρε πας καλα? θα παρεις μπουφαν μαυρο και δεν θα ειναι dainese? :D τσαμπα η ζεστη που θα τρως χωρις να πουλας μουρη

(δεν το λεω για κακο και πλακα κανω παρε οτι θες αλλα δείχνεις σαν να μην μπηκες στον κοπο να διαβασεις ολο το θεμα. και απλα μας ρωτας εμας? διαβασε και βγαλε συμπέρασμα. εμεις μονο προσωπική αποψη θα πουμε και βεβαια με ελάχιστη γνωση γιατι ο καθε ενας μας ειχε 2-3 μπουφαν τοση ειναι η εμπειρία )

εκτος αν θες να κανουμε ενα search για εσενα και να σου προτείνουμε 2-3 μπουφαν. βεβαια αυτο καλυτερα να το κανεις με εναν πωλητη σε καποιο καταστημα γιατι θα τα δοκιμασεις κιολας και ισως αυτο που δεν σου καθετε καλα στο ματι απο το ιντερνετ πανω σου να ειναι οτι ποιο σωστο υπάρχει για εσενα.

:lol:

Διάβασα λίγο εχθές το βράδυ από το κινητό και λέω μήπως έχουμε κάποια ενημερωμένη και δοκιμασμένη άποψη κυρίως σε dainese ή revit.

Ψάχνω διάφορα αλλά ζαλίζομαι από την πληροφόρηση.

teogtp
05/04/2019, 11:42
Εχω την εντύπωση ότι ένα καλοκαιρινό τζάκετ, ας έχει και επένδυση, δεν θα σε κρατήσει ζεστό σε ανοιξιάτικη βόλτα.

Panos76
05/04/2019, 12:22
Εχω την εντύπωση ότι ένα καλοκαιρινό τζάκετ, ας έχει και επένδυση, δεν θα σε κρατήσει ζεστό σε ανοιξιάτικη βόλτα.

Θοδωρή το μηχανάκι θα το παραγγείλω μέσα Ιούνη, θα το έχω τέλη, οπότε θεωρώ ότι θα είμαι κομπλέ για αττική οδό και μια κατεβασιά χωριό (και αν).

Εννοείται πως αρχές φθινοπώρου θα πάω για κανονικό οπότε εκεί θα κρίνω ανάλογα το τι θα φοράω.

Εκτός αν μου κάνουν καλή τιμή και τα πάρω και τα δύο επιτόπου. Θα δούμε.

karateo
09/04/2019, 10:59
Για να πάρω μία ιδέα,
μία ζακέτα λεπτή βαμβακερή ζεσταίνει περισσότερο ή λιγότερο απο ένα καλοκαιρινό μπουφάν (πχ. Dainese Air Frame)?
πχ
405861

Μιλάω για Κρήτη μεσημέρι με >>30 βαθμούς και ταχύτητα ~30-60

Nostradamus
09/04/2019, 11:19
Καμία σχέση από όπου και αν το πιάσεις το παράδειγμα σου.

daz
09/04/2019, 12:13
Οσο κινείσαι είσαι μια χαρά με οτιδήποτε. Με το μπουφάν είναι σα να φοράς δίχτυ. Ο αέρας περνάει και σε δροσίζει.

Όταν σταματάς ιδρώνεις ότι και να φοράς. Με το που ξεκινάς όμως είναι σα να άνοιξες το air condition. Τον νιώθεις τον αέρα να περνάει και είναι δροσερός γιατί μέχρι να ανάψει πράσινο ο οργανισμός προσπάθησε να δροσιστεί μονος του.
Τα καλοκαιρινά μπουφάν είναι τέλεια μέσα στην πόλη.

karateo
09/04/2019, 17:08
Οσο κινείσαι είσαι μια χαρά με οτιδήποτε. Με το μπουφάν είναι σα να φοράς δίχτυ. Ο αέρας περνάει και σε δροσίζει.

Όταν σταματάς ιδρώνεις ότι και να φοράς. Με το που ξεκινάς όμως είναι σα να άνοιξες το air condition. Τον νιώθεις τον αέρα να περνάει και είναι δροσερός γιατί μέχρι να ανάψει πράσινο ο οργανισμός προσπάθησε να δροσιστεί μονος του.
Τα καλοκαιρινά μπουφάν είναι τέλεια μέσα στην πόλη.

Το ότι σαν δίχτυ τα λέει όλα.
Οπότε αυτό που κάνει είναι να "φιλτράρει" τα μαμούνια και να κρατάει στις θέσεις τους τις προστασίες συν μία ελάχιστη προστασία τριβής αν πέσει κάποιος.
Και η εμφάνιση εννοείται.

Οπότε καταλαβαίνω ότι δε δουλεύει θερμομονωτικά καθόλου εκτός απο τις όποιες προστασίες (πχ πλάτης) που είναι σχετικά συμπαγής κατασκευές.
Άρα "ζεσταίνει" λιγότερο απο μία βαμβακερή ζακέτα.

Με κάλυψες απόλυτα και σε ευχαριστώ.
Ήδη κυκλοφορούσα με ζακέτα για μία ελάχιστη προστασία απο έντομα και τον ήλιο οπότε πάω για παραγγελία μαζί με τη προστασία που θα μπαίνει και στο χειμερινό μπουφάν.

Καμία σχέση από όπου και αν το πιάσεις το παράδειγμα σου.

Είτε το έγραφες είτε όχι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε ;)

daz
09/04/2019, 17:24
Οπότε αυτό που κάνει είναι να "φιλτράρει" τα μαμούνια και να κρατάει στις θέσεις τους τις προστασίες συν μία ελάχιστη προστασία τριβής αν πέσει κάποιος.
Και η εμφάνιση εννοείται.

Οπότε καταλαβαίνω ότι δε δουλεύει θερμομονωτικά καθόλου εκτός απο τις όποιες προστασίες (πχ πλάτης) που είναι σχετικά συμπαγής κατασκευές.
Άρα "ζεσταίνει" λιγότερο απο μία βαμβακερή ζακέτα.

Εχει δίχτυ στα σημεία που χρειάζεται να περνάει ο αέρας για να αγκαλιάζει όλο σου το σώμα και κορντούρα με προστασίες εκεί που χρειάζεται την περισσότερη αντοχή στην τριβή. Κάποια έχουν περισσότερο δίχτυ άλλα έχουν λιγότερο.

Mariner
09/04/2019, 18:56

H προστασία τριβής δεν είναι καθόλου ελάχιστη, είχα φάει πολύ καλό σύρσιμο με ένα καλοκαιρινό dainese και ενώ το revit παντελόνι έγινε φυτίλια το δίχτυ την έβγαλε με 1-2 μικρά σκισίματα (και το περισσότερο ζόρι το είχε φάει η πλάτη)

Nostradamus
09/04/2019, 19:59
Είτε το έγραφες είτε όχι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε ;)

Αν διαβαζες ολόκληρο το θέμα θα δεις τι άλλο έχω γράψει.

Συγνώμη κιολας, αλλά το να βάζεις ζακέτα ως μέτρο σύγκρισης με ειδικό εξοπλισμό, δείχνει γενικα άγνοια.

Ωστόσο πάντα υπάρχει καιρός για να μάθουμε. Τώρα ξέρεις..

karateo
09/04/2019, 20:34
Αν διαβαζες ολόκληρο το θέμα θα δεις τι άλλο έχω γράψει.

Συγνώμη κιολας, αλλά το να βάζεις ζακέτα ως μέτρο σύγκρισης με ειδικό εξοπλισμό, δείχνει γενικα άγνοια.

Ωστόσο πάντα υπάρχει καιρός για να μάθουμε. Τώρα ξέρεις..

Δεν έχω καν αγγίξει καλοκαιρινό μπουφάν. Μπήκα στο τρυπάκι (καλώς) για κάποιους λόγους.
Το σημαντικότερο κριτήριο είναι αν θα καίγομαι αφού είμαι Κρήτη και κινούμαι καλοκαίρι μεσημέρι και μέσα σε κατοικημένες περιοχές με κίνηση.
Αν καίγομαι (που δεν) θα ήταν πεταμένα λεφτά αφού δε μπορώ να φτάσω στη δουλειά μούσκεμα. Αλλιώς θα πήγαινα και με το ποδήλατο!

Ρώτησα για τη θερμότητα ΜΟΝΟ.

είχες γράψει αυτό

Καλοκαιρινό εγώ θα έβαζα μόνο σε αποκλειστικά αστική χρήση. Είχα αγοράσει ένα Bering και τελικά δεν το φόρεσα ποτέ. Σε οτιδήποτε εκτός πόλης χρησιμοποιούσα τα υπόλοιπα (κορντουρες και δέρμα) και ποτέ δεν ένιωσα να υποφέρω η να μην αντέχω άλλο. .

Και περιμένεις κάποιος να μπορεί να καταλάβει πόσο περισσότερο ή λιγότερο ζεσταίνει ένα καλοκαιρινό μπουφάν απο μία βαμβακερή ζακέτα που ξέρω και άρα μπορώ να συγκρίνω?

Τέλος, αν και το ερώτημα αφορούσε ΜΟΝΟ τη ζέστη, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχει άγνοια σε τέτοια βασική ερώτηση!!!!!!!!!!

Αν ρωτήσει κάποιος απο πού βάζουμε αέρα στο λάστιχο άγνοια δε δείχνει?!?!?!
Και θα μπορούσες να μήν απαντήσεις αφού δεν είπες και τίποτα!

Χωρίς παρεξήγηση.

daz
10/04/2019, 00:16
To πόσο ζέστη θα αισθανθεί κάποιος και πόσο θα ιδρώσει με καλοκαιρινό μπουφάν, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει.

Ο Nostra δεν απάντησε κακοπροαίρετα. Ήθελε να πει οτι δεν μπορεί να γίνει αναγωγή απ' το ένα στο άλλο, απο όποια άποψη και αν το εξετάσεις.

νεοσσός
10/04/2019, 06:31
Τα είπε άριστα ο daz. Φοράω καλοκαιρινό μπουφάν από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, μέσα στην πόλη.

Αν σε πιάσει νύχτα το καλοκαίρι, ειδικά σε κανένα βουνό, χρειάζεσαι αντιανεμική επένδυση ή εξωτερικό αντιανεμικό. Σε ταξίδι, όσο η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 28°C, είναι μιά χαρα σκέτο το καλοκαιρινό. Αν πέσει κάτω από 25°C θέλεις ανοιξιάτικο μπουφάν.

Στην πόλη, αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 35°C, σε κάθε φανάρι αρχίζεις να στάζεις, αλλά δε γίνεται αλλιώς να έχεις προστασία.

Το καλοκαιρινό μπουφάν είναι απαραίτητο για το ελληνικό καλοκαίρι, διότι σε βγάζει από τον πειρασμό να οδηγήσεις με κοντομάνικο, επειδή δεν αντέχεται το ανοιξιάτικο jacket.

Τέτοια εποχή πέρσι έσωσα ένα γειτονόπουλο από χειρότερα, διότι έπεισα τον πατέρα του να δώσει 200€ για καλοκαιρινό μπουφάν με προστασίες, διότι ήξερα ότι δε θα φορέσει το χειμερινό. Δυστυχώς έπεσε το παλικάρι, σκίστηκε το μπουφάν, αλλά έμεινε αλώβητος πάνω. Χτύπησε μόνο στο πόδι λίγο, κάτι που θα είχε γλιτώσει αν είχε αγοράσει παντελόνι με προστασίες, όπως του είχα πει.

Ο προστατευτικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος και πρέπει να είναι κατάλληλος, ώστε να μη μας αποτρέπει να τον φοράμε.

karateo
10/04/2019, 11:13
To πόσο ζέστη θα αισθανθεί κάποιος και πόσο θα ιδρώσει με καλοκαιρινό μπουφάν, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει.

Ο Nostra δεν απάντησε κακοπροαίρετα. Ήθελε να πει οτι δεν μπορεί να γίνει αναγωγή απ' το ένα στο άλλο, απο όποια άποψη και αν το εξετάσεις.

Η θερμομόνωση είναι αντικειμενική.
Όταν μου είπες ότι το μπουφάν είναι δίχτυ κατάλαβα ότι για ΟΛΟΥΣ θα είναι δροσερότερο απο μία βαμβακερή λεπτή ζακέτα!

Δε καταλαβαίνω που ακόμα διαφωνούμε για το θέμα ζέστης!

Όποιον άσχετο και να ρωτήσεις την ίδια απορία θα έχει. Πόσο ζεσταίνει!

DoctoR_k6
10/04/2019, 11:23
Δεν καβαλαει κανεις με ζακετα για να σου πει ποσο διαφορα εχουν.
Αν θες ασφαλεια το καλοκαιρι παρε καλοκαιρινο.
Αν θες να μην ιδρωνεις οδηγα με κοντομανικο/ζακετα/γυμνος κ οτι νομιζεις.

Απορω ακομα γιατι το συζητατε...

SONone
10/04/2019, 11:40
Δεν καβαλαει κανεις με ζακετα για να σου πει ποσο διαφορα εχουν.
Αν θες ασφαλεια το καλοκαιρι παρε καλοκαιρινο.
Αν θες να μην ιδρωνεις οδηγα με κοντομανικο/ζακετα/γυμνος κ οτι νομιζεις.

κατσε ρε συ εχει ψωμι ακόμα!!! :p

υπάρχει και λυση του εντουρο θώρακα, ή μονο των προστατευτικων (πχ αγκώνες, γόνατα) ,
και βεβαια η μεγίστη λύση του αυτοκινήτου με αρκουδισιο για οσους ζορίζονται πολυ πολυ. :lol:

karateo
10/04/2019, 12:03

Επίσης ;)

basilis_k6
10/04/2019, 12:53
εγω πάντως στη χοντρη ζεστη (38+) φοράω κοντομάνικο και βγαινω εθνικη. σορυ αλλα οσο και αν προσπαθησα δεν κατάφερα να αντεξω ουτε το καλοκαιρινο μπουφαν που ειναι σκετο διχτυ. απορω πως το φοράει ο κοσμος στην αθηνα.

GiorgosLa
10/04/2019, 14:09
εγω πάντως στη χοντρη ζεστη (38+) φοράω κοντομάνικο και βγαινω εθνικη. σορυ αλλα οσο και αν προσπαθησα δεν κατάφερα να αντεξω ουτε το καλοκαιρινο μπουφαν που ειναι σκετο διχτυ. απορω πως το φοράει ο κοσμος στην αθηνα.

Καλά, άσε την ασφάλεια. Αν βγαίνεις στην εθνική και κάνεις ένα ταξιδάκι 4 - 5 ώρες χωρίς μπουφάν, δεν θα σου φύγει η πέτσα με κάτι σαραντάρια που παίζουν τα μεσημέρια?

azar41
10/04/2019, 14:18
Και δώρο την αφυδάτωση απο τον καυτό αέρα,εδώ με το διάτρητο και πάλι πρέπει να πίνεις συνέχεια υγρά.

basilis_k6
10/04/2019, 14:41
Καλά, άσε την ασφάλεια. Αν βγαίνεις στην εθνική και κάνεις ένα ταξιδάκι 4 - 5 ώρες χωρίς μπουφάν, δεν θα σου φύγει η πέτσα με κάτι σαραντάρια που παίζουν τα μεσημέρια?

έχω συνηθίσει να λέω το ποτάμι εθνική. δεν μιλαω για τετοιες αποστασεις, μιση ωρα μαξ.

Nostradamus
10/04/2019, 15:47
Η θερμομόνωση είναι αντικειμενική αν είσαι τοιχοποιία. Και αυτό με βάση συγκεκριμένα κριτήρια πάλι.

Από εκεί και πέρα ότι είπε ο daz. Δύο άνθρωποι με το ίδιο ρούχο θα κρυώνουν / ζεσταίνονται ιδρώνουν διαφορετικά. Εξαρτάται από χίλιους δυο διαφορετικους παράγοντες.

motormaniac
10/04/2019, 16:58
Ούτε εγώ το αντέχω αλλά για την ασφάλεια και μόνο που μου προσφέρει το φοράω ακόμη και σε εντός πόλης μικρές αποστάσεις
και ας πέφτω "θύμα" κοροιδευτικών σχολίων από γνωστούς.
Για εκτός ούτε λόγος βέβαια.

daz
10/04/2019, 18:19

Με θερμοκρασία πάνω απ' την θερμοκρασία του σώματός μας δεν πρέπει να κυκλοφορούμε ούτε με μηχανή, ούτε με τα πόδια ούτε με τίποτα που δε μας προσφέρει κάλυψη απ' τον ήλιο. Και αν το κάνουμε "πρέπει" να ιδρώνουμε και "πρέπει" να πίνουμε νερό πριν διψάσουμε.

Το να μας χτυπάει αεράκι με μεγαλύτερη θερμοκρασία απ' αυτή που έχει το σώμα μας, είναι ότι χειρότερο. Θα αφυδατωθούμε χωρίς να το καταλάβουμε γιατί το σώμα μας προσπαθεί να υδρώσει για να δροσιστεί και εμείς με το δίχτυ δεν το αφήνουμε γιατί ο αέρας δεν επιτρέπει την εφίδρωση και επειδή είναι ζεστός δεν το δροσίζει. Οπότε αυτό αποβάλει όλο και περισσότερα υγρά προκειμένου να δροσιστεί αλλά στην εθνική δε θα τα καταφέρει ποτέ.
Μέσα στην πόλη όμως, στο φανάρι θα ιδρώσει. Και οταν ξεκινήσεις θα δροσιστεί γιατί θα έχει ιδρώσει. Παράλληλα το σώμα είναι καλυμμένο απ' την ακτινοβολία και την απευθείας έκθεση. Κάποιοι άνθρωποι θα φτάσουν στο προορισμό τους χωρίς άλατα στην μπλούζα τους ενώ άλλοι δε θα τα γλιτώσουν ότι και να κάνουν. Με ακραίες θερμοκρασίες τα πράγματα είναι δύσκολα ότι εξοπλισμό και να έχουμε.

MikeG
04/06/2019, 17:28
Το λοιπόν, αν και το καλοκαίρι έχει γίνει σα την αριστερά (gay) στην Ελλάδα, ψάχνω ένα καλοκαιρινό "adventure" μπουφανάκι.
Με τον όρο "adventure" εννοώ βασικά ότι δε το θέλω τσίτα κοντό, αλλά να καλύπτει τη μέση και αν γίνεται να έχει και καμιά τσεπούλα, καλά θα είναι. Στο στυλ του Nordcap Terra Flow (https://www.skroutz.gr/s/14672811/Nordcap-Terra-Flow-Black.html) αλλά όχι τόσο ψευτιά.

Χρήση καθημερινή μέσα σε πόλη για πήγαινε έλα σε δουλειά αλλά και εκτός για όλων των ειδών τις βολτίτσες. Θέλω καλοκαιρινό, όχι 4 εποχών. Αν είχε και καμιά έξτρα επένδυση θα μετρούσε.

Προτείνει κάποιος κάτι;
Merci!

:beer: :beer: :beer:

lospsi
04/06/2019, 17:50
Το Nordkap Terra Flow :D

Πέρα απο την πλάκα, είναι αξιοπρεπέστατο μπουφάν. Έχει και αδιάβροχο που φοριέται από πάνω, οι πάνω τσέπες βγαίνουν και αερίζεται επιπλέον (άρα κατά κάποιο τρόπο ρυθμίζεται το πόσο καλοκαιρινό θα είναι).
Γενικά, είναι λίγο "βαρύ" για καλοκαιρινό συγκριτικά με το dainese air flux που επίσης έχω από παλιότερα. Στις πολλές ζέστες δηλαδή, προτιμώ το dainese παρόλο που από μπεζ έχει γίνει γκρί. Σκούρο:lol:
Το θεωρώ όμως καλύτερο για τουρισμό, έχει αρκετές τσέπες. Ποιοτικά είναι λίγο δεύτερο αλλά δεν θα το έλεγα ψεύτικο

Triathlon 7
14/06/2019, 00:14
Ενδιαφέρομαι για αγορά αυστηρά καλοκαιρινού μπουφάν. Οι προτεραιότητες μου είναι βασικά δύο - τρεις.
- Όσο πιο δροσερό γίνεται. Αυτό πάνω από όλα.
- Casual εμφάνιση. Τουλάχιστον να μην έχει κραυγαλέα λογότυπα.
- Τσέπες. Ακόμα καλύτερα αν υπάρχει και εσωτερική.
Αυτά.
Τώρα αν έχει και αφαιρούμενη αδιάβροχη (ή ότι άλλο) επένδυση, δεν λέω όχι, αλλά δεν μου είναι και απαραίτητη. Οι προστασίες είναι βέβαια αυτονόητες σε κάθε μοτοσικλετιστικό μπουφάν. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ξέρω, είναι αν καλύπτει επαρκώς τον σβέρκο από τον ανελέητο ήλιο. Εκεί έχω πρόβλημα σε πολύωρη οδήγηση. Μπάτζετ μέχρι 250 -300 ευρώ, αλλά για κάτι αξιόλογο και λίγο παραπάνω.

Μερικά που έχω σταμπάρει.
DAINESE HYPER FLUX D-DRY
Dainese Airflux D1 Tex
DAINESE Air Frame D1
Revit Eclipse

o_gavros
14/06/2019, 07:58
Το θέμα με τον ήλιο θα το λυσεις με ενα μαντήλι.
Δε νομίζω οτι υπάρχει καλοκαιρινό με τοσο ψηλό γιακα.
Το μπάτζετ σου, σου δίνει τεραστια ευελιξία.οσα μπουφαν αναφερεις ειναι πολυ καλα.εχε κατα νου οτι στα Νταινεζε θα πρεπει να αγορασεις και πλατη (ή τους βαζεις εσυ αν εχεις )

Kickstart
14/06/2019, 08:56
Ενδιαφέρομαι για αγορά αυστηρά καλοκαιρινού μπουφάν. Οι προτεραιότητες μου είναι βασικά δύο - τρεις.
- Όσο πιο δροσερό γίνεται. Αυτό πάνω από όλα.
- Casual εμφάνιση. Τουλάχιστον να μην έχει κραυγαλέα λογότυπα.
- Τσέπες. Ακόμα καλύτερα αν υπάρχει και εσωτερική.
Αυτά.
Τώρα αν έχει και αφαιρούμενη αδιάβροχη (ή ότι άλλο) επένδυση, δεν λέω όχι, αλλά δεν μου είναι και απαραίτητη. Οι προστασίες είναι βέβαια αυτονόητες σε κάθε μοτοσικλετιστικό μπουφάν. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ξέρω, είναι αν καλύπτει επαρκώς τον σβέρκο από τον ανελέητο ήλιο. Εκεί έχω πρόβλημα σε πολύωρη οδήγηση. Μπάτζετ μέχρι 250 -300 ευρώ, αλλά για κάτι αξιόλογο και λίγο παραπάνω.

Μερικά που έχω σταμπάρει.
DAINESE HYPER FLUX D-DRY
Dainese Airflux D1 Tex
DAINESE Air Frame D1
Revit Eclipse

σου βαζω ενδεικτικα ενα σαϊτ για να δεις το μοντελο, εσυ ψαχτο ιντερνετικα και αλλου..

https://www.motodirect.gr/el-gr/product/3004652/endush-mpoufan/KALOKAIRINO-MPOUFAN-BERING-WAVE/?Org=3004653&ref=bestprice.gr

αυτό εχω φιλε εδω και 8 χρονια και το λιωνω απο Μαϊο που πιανουν οι ζεστες μεχρι τελη Σεπτεμβρη..

το φοραω μεσα στην Αθηνα αλλα και σε ταξιδακια..

εχει τις προστασιες του ειναι παναλαφρο και ρυθμιζει στη μεση για να μην κουναει στα ταξιδια...

για τον λαιμο θα παρεις περιλαιμιο δροσερο...και τελος ο ηλιος..

επισης δεν κινδυνευεις και απο ιπταμενα ψωμομενα ζουζουνια στην εθνικη (με εχει πετυχει σεσεγγι στο λαρυγγι στην μεγαλη ευθεια της Κερατεας με πολλα και κοντεψα να παθω ανακοπη..:bawl:)

SONone
14/06/2019, 10:16
ανοιχτόχρωμο για την ζέστη, μαντίλι σωλήνας λεπτό, οπως τα oxford που ειναι και σε πακετάκι των 3, εγω τα φοράω και κατακαλόκαιρο στην μύτη για την σκόνη και να μην μπερδεύει το μούσι απο τον αέρα. ειναι λεπτά δροσερά και σε καλύπτουν

sanctusan
14/06/2019, 10:30
Πριν 3 μέρες αγόρασα το AGVpro ZEUS Black (https://www.skroutz.gr/s/9017332/AGVpro-Zeus-Black.html) γύρο στα 100 Ευρώ.

Ήθελα κάτι για μέσα στη Αθήνα, με όλες τις προστασίες, αδιάβροχη μεμβράνη.

Στο στήθος και στη πλάτη είναι σαν T-shirt.
Στους ώμους και στην εξωτερική πλευρά των χεριών αν μείνεις στο φανάρι, κάτω από τον ήλιο ιδρώνεις αλλά είναι καλύτερο από το να καίγεσαι από τον ήλιο.
Έχει καλές προστασίες σε σχέση με την τιμή στους αγκώνες και τους ώμους αλλά η πλάτη είναι ένα κομμάτι αφρολέξ (έβαλα από το χειμερινό που έχω,είναι διπλό κομμάτι αφρολέξ :bawl::bawl::bawl:)
Ένα από τα πολύ θετικά είναι ότι η μέση κατεβαίνει χαμηλά και έχει προστασία.
Επίσης έχει αδιάβροχη μεμβράνη που για δροσερό βραδάκι είναι μια χαρά χωρίς να χρειάζεσαι φούτερ.
Δύο εξωτερικές μεγάλες τσέπες και μία εσωτερική.

katsar
14/06/2019, 10:44
Να ρωτήσω έτσι κάτι λίγο άσχετο.Νοιώθετε προστατευμένοι με ένα τέτοιο καλοκαιρινό;
Έχω ένα καλοκαιρινό μπουφανάκι διάτρητο,του έχω βάλει και προστασία Revit στην πλάτη αλλά,αυτό το αλλά που είπε ο sanctusan.Το μισό είναι διάτρητο σε μανίκια και κορμό σαν και αυτό που πόσταρε ο Kickstart.
Δεν νοιώθω καμία ασφάλεια δυστυχώς όταν το φοράω.

lleonidas
14/06/2019, 11:00
Να ρωτήσω έτσι κάτι λίγο άσχετο.Νοιώθετε προστατευμένοι με ένα τέτοιο καλοκαιρινό;
Έχω ένα καλοκαιρινό μπουφανάκι διάτρητο,του έχω βάλει και προστασία Revit στην πλάτη αλλά,αυτό το αλλά που είπε ο sanctusan.Το μισό είναι διάτρητο σε μανίκια και κορμό σαν και αυτό που πόσταρε ο Kickstart.
Δεν νοιώθω καμία ασφάλεια δυστυχώς όταν το φοράω.
Έχεις ένα point, κάποια ανασφάλεια νιώθω και εγώ, συγκρίνοντας με το χειμερινό μπουφάν.Αν όμως το καλοκαιρινό έχει καλές προστασίες σε χέρια, ώμους, πλάτη τότε είσαι καλυμμένος σε κάποιο βαθμό.
Μακάρι να μπορούσα να φορέσω το χειμερινό ''θηρίο'' και το καλοκαίρι αλλά το πιο πιθανό είναι να με βρει καμια θερμοπληξία ή/και αφυδάτωση!

sanctusan
14/06/2019, 11:18
Δε θα συγκρίνω το καλοκαιρινό με το χειμερινό. (Αν και ένα καλό καλοκαιρινό μπορεί να είναι καλύτερο από ένα φτηνό χειμερινό).
Αλλά το καλοκαιρινό σε σύγκριση με φούτερ ή κοντομάνικο νοιώθω σίγουρα πιο ασφαλής.
Όσο για την πλάτη, αυτά είναι επιλογές και ανάλογα που φτάνει η τσέπη του καθένα.

katsar
14/06/2019, 11:27
πάντως μια τυχαία έρευνα που έκανα σε ξένα φόρουμ και το συζητάνε,αρκετοί λένε το ίδιο,ότι νοιώθουν πως φοράνε tshirt.
Ίσως να είναι μόνο στο μυαλό μας βέβαια,αυτά :beer:
Σίγουρα φίλε μου δεν είναι το ίδιο με tshirt σε καμία περίπτωση απλά δεν νοιώθω ασφαλής.

sanctusan
14/06/2019, 11:35
πάντως μια τυχαία έρευνα που έκανα σε ξένα φόρουμ και το συζητάνε,αρκετοί λένε το ίδιο,ότι νοιώθουν πως φοράνε tshirt.
Σίγουρα φίλε μου δεν είναι το ίδιο με tshirt σε καμία περίπτωση απλά δεν νοιώθω ασφαλής.

Τότε μάλλον πας κόντρα στο ρεύμα.
Και εκεί που οι περισσότεροι κλείνουν τη μηχανή στο γκαράζ το χειμώνα,
εσύ κάνεις το αντίθετο.
Αλλιώς δε βλέπω άλλη λύση οδήγησης το κατακαλόκαιρο.

Edit: Δεν ειρωνεύομαι, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως οδηγάς με χειμερινό μπουφάν τα μεσημέρια του Ιουλίου Αυγούστου.

Kickstart
14/06/2019, 12:50

Mα γιατι να νιωσεις ανασφαλεια..;

το μπουφαν εχει προστασιες σε ωμους αγκωνες και η μονη μουφα προστασια (μια φετα φελιζολ) ειναι στην πλατη...οπως και στα περισσοτερα χειμερινα ή τεσσαρων εποχων...εκει αν θες εξτρα ασφαλεια μπορεις να δωσει και κατι ακομα να παρεις μια καλη προστασια πλατης (κοκκαλινη) που μπορεις να την πηγαινεις απο μπουφαν σε μπουφαν οπως κανω κι εγω..

θελω να πω ως προς το θεμα ασφαλειας...αν ερθει η κακια ωρα πανω κατω στα ιδια σημεια θα υπαρχει κρουση...το μονο ισως που υστερει το καλοκαιρινο ειναι σε πιθανο συρσιμο να μην αντεξει την τριβη όπως μια χοντρη κορντουρα...

επίσης για τα ταξιδια παίζουν και κατι κορκοδειλακια πλατης...που τα φορας κατω απο το μπουφαν και εισαι πιστευω υπερτουμπανο. πχ. https://www.ebay.com/itm/NEW-ARMOUR-MOTO-MOTORCYCLE-MOTORBIKE-JACKET-BACK-SPINE-SAFETY-PROTECTOR-INSERT/312277205793?var=610914185052&hash=item48b52c0321:g:FQ8AAOSw7W1bsQmR

katsar
14/06/2019, 13:12
Για το σύρσιμο (φτου φτου φτου μακρυά μας ) δεν νοιώθω ασφάλεια,όχι τόσο για το impact,ειδικά στα διάτρητα σημεία νομίζω θα διαλυθεί χωρίς πολλά πολλά.
Έχετε δίκιο όμως και εσείς και τα παιδιά που μου είπαν για εντελως καλοκαιρινό σε άλλο τοπικ,δύσκολα την βγάζεις με δερμάτινο στο Ελληνικό καλοκαίρι.
Όπως και να έχει άλλη λύση δεν βλέπω,το έβγαλα από την ντουλάπα το καλοκαιρινό ,έβαλα τις καλές ενισχύσεις από το χειμωνιάτικο,πήρα και μία Nike Drifit για base layer,και καλό μας καλοκαίρι :beer:

Υγ Άσε μας ρε μεγάλε θα πει κάποιος,καβαλούσες ως τα 30 χωρίς κράνος και με 0 εξοπλισμό οδηγού μηχανής και τώρα σε έπιασαν τα ψυχολογικά σου να πούμε;
Ε τι να κάνουμε,γεράματααααα :a024:

karateo
14/06/2019, 13:17
Έχω δύο μήνες το Dainese air flux με έξτρα τη νέα προστασία πλάτης με τις κυψέλες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Σήμερα με 32 βαθμούς ντάλα ήλιο, στα 80χλμ/ώρα δεν ένιωθα άβολα.
Ακόμα και το Shoei RYD το είχα μέχρι σήμερα με κλειστούς αεραγωγούς και θυμήθηκα να ανοίξω τους πάνω αλλά δεν ένιωσα διαφορά.

Σίγουρα δεν ιδρώνω σε >40χλμ/ώρα και σίγουρα γλυτώνω τον ήλιο.

Το συστήνω 100% σε όσους δεν είχαν μέχρι τώρα καλοκαιρινό μπουφάν και ιδρώνουν μόνο στην ιδέα.

lospsi
14/06/2019, 13:20
Στα σημεία που έχουν άμεση επαφή σε περίπτωση πτώσης, δεν είναι διάτρητο το ύφασμα αλλά "κανονικό" ώστε να παρέχουν επαρκή ασφάλεια. Έχω δοκιμάσει το dainese μου σε πτώση (με λίγα βέβαια) και μια χαρά με κράτησε χωρίς εκδορές και μώλωπες, το ύφασμα εξωτερικά ούτε καν σχίστηκε (αγκώνας). . Βέβαια, σίγουρα δεν έχουν την ίδια αντοχή στην τριβή με χειμερινές κορντούρες αλλά πως αλλιώς να είναι ελαφριά και αεριζόμενα ώστε να αντέχονται στο κατακαλόκαιρο???

THRESH
14/06/2019, 13:31
Εγώ έχω ένα τέτοιο εδώ κ 2 χρόνια -> https://www.skroutz.gr/s/9189787/Nordcap-Eolos-Grey-Fluo.html
κ είναι νορμάλ, το βράδυ εκτός πόλης βέβαια θες κ την εσωτερική αντιανεμική επένδυση.

Να πω εδώ ότι πρόσφατα δυστυχώς είχα μια πτώση φορώντας το Metropolis της ίδιας εταιρίας
ως χειμερινό κ δεν είχα κάτι σοβαρό , με προφύλαξε απο ενδεχόμενο σπάσιμο.
Το μπουφάν σκίστηκε σε ένα σημείο του χεριού λόγω παρατεταμένης τριβής με την άσφαλτο αλλά
η άρθρωση του χεριού παρέμεινε προστατευμένη απο κάτι σοβαρότερο.

Mariner
14/06/2019, 19:37
Για το σύρσιμο (φτου φτου φτου μακρυά μας ) δεν νοιώθω ασφάλεια,όχι τόσο για το impact,ειδικά στα διάτρητα σημεία νομίζω θα διαλυθεί χωρίς πολλά πολλά.
Έχετε δίκιο όμως και εσείς και τα παιδιά που μου είπαν για εντελως καλοκαιρινό σε άλλο τοπικ,δύσκολα την βγάζεις με δερμάτινο στο Ελληνικό καλοκαίρι.
Όπως και να έχει άλλη λύση δεν βλέπω,το έβγαλα από την ντουλάπα το καλοκαιρινό ,έβαλα τις καλές ενισχύσεις από το χειμωνιάτικο,πήρα και μία Nike Drifit για base layer,και καλό μας καλοκαίρι :beer:

Υγ Άσε μας ρε μεγάλε θα πει κάποιος,καβαλούσες ως τα 30 χωρίς κράνος και με 0 εξοπλισμό οδηγού μηχανής και τώρα σε έπιασαν τα ψυχολογικά σου να πούμε;
Ε τι να κάνουμε,γεράματααααα :a024:

Παραθέτω απο post της προηγούμενης σελίδας..

H προστασία τριβής δεν είναι καθόλου ελάχιστη, είχα φάει πολύ καλό σύρσιμο με ένα καλοκαιρινό dainese και ενώ το revit παντελόνι έγινε φυτίλια το δίχτυ την έβγαλε με 1-2 μικρά σκισίματα (και το περισσότερο ζόρι το είχε φάει η πλάτη)