View Full Version : το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
rainmike
13/11/2018, 23:20
Τελικά μάθαμε ποιο ήταν το bimota?
μου συγκρίνεις πίστα με 99% προβλέψιμο παιχνίδι είτε σε εμπόδια είτε στην άσφαλτο με τους δημόσιους δρόμους?
μου συγκρίνεις τους αγώνες που αγωνίζονται οι άνθρωποι στις ικανότητες τους με τη βόλτα στο δημόσιο δρόμο?
τα επιχειρήματα ψάχνω βασισμένα σε δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες δημόσιων δρόμων ;)
είπα για τεστ στις διαγραμμίσεις των δρόμων?
ο άλλος έγραψε ότι αν έχει καλά λάστιχα φρενάρει τέλεια και του έδειξα παράδειγμα που ΔΕΝ θα φρενάρει τέλεια
αλλιώς δε θα μιλούσαμε για ABS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το (σωστό - έδωσα παράδειγμα παραπάνω) ABS μπορεί να φρενάρει πολύ καλύτερα απο τον οποιοδήποτε σε δημόσιους δρόμους
τώρα όσοι επιμένετε με τόσα δεδομένα που υπάρχουν ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ κάνετε λάθος!
κανένας εγκέφαλος και καμία εμπειρία δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες του ABS
πραγματικά είναι για γέλια η συζήτηση!
Απο αυτες τις προβλεψιμες πιστες (οπως αναφερεις ) ξεκινησαν ολα..
Ολα οσα οδηγας σημερα...
Πλαισιο...
Λαστιχα...
Μοτερ...
Αναρτησεις...
Φρενα
Το μονο πραγμα που δεν εξελιχθικε σε αγωνες ειναι το αβς...
Απλη η ερωτηση....
Γιατι αυτοι οι ανθρωποι δεχονται να τρωνε την μουρη τους ακομη και σημερα αφου...
κανένας εγκέφαλος και καμία εμπειρία δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες του ABS....
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2018, 06:31
Θα σε φτυξω μου φαινετε...... :lol:
Ολα αυτα με το vstrom...??? :lol:
Aν και περιμενα να απαντησουν αλλοι και μαλιστα τεκμηριωμενα.....
Και αφου υπενθυμισω οτι....Το αβς ειναι ενα βοηθημα στα φρενα, στο βρεγμενο και στην αφηρημαδα και μονο...
Και οχι απαραιτητο αξεσουαρ εφυσηχασμου στο φρεναρισμα , σε μια μοτο οπως θελετε να το παρουσιασετε καποιοι...
Να σου πω με λιγα λογια οτι δεν εχει ... Ουτε ποτε θα εφευρεθει ο σενσορας που μπορει να αντικαταστησει τα δαχτυλα σου στην μανετα του φρενου.....
Στο χωμα ειδικα ειναι τοσες οι απωλειες προσφυσης στον τροχο ( και ειδικα οι αναιπεσθητες ) που ο καθε σενσορας οσο καλος και να ειναι συμπεριφερετε σαν να εχει πιει τρια μπουκαλια τζωνυ στην καθισια του.....
Για αυτο και εσυ και το αλλο το παλικαρι οταν πατησατε φρενο πηγαινατε για γκρεμο κατευθειαν.....
Αυτα οσο αφορα το χωμα...!!
Με το βεστρομ ολα αυτα.Ναι.Ειπα φλαταδουρα.Το ειπα στην αρχη.Δεν ειπα μονοπατι.
Αφου ξερεις ρε αρχοντα γιατι μας ρωτας?Να μας τσεκαρεις θες?
Οσο για το φτυξιμο.Κανενα κινητο ή υπολογιστης δεν εχει εφευρεθει ή δε θα εφευρεθει ποτε που να μεταδιδει σιελο στα μουτρα του αλονου.Οποτε...Φτυξε αφοβα παλικαρι μου:lol:
μου συγκρίνεις πίστα με 99% προβλέψιμο παιχνίδι είτε σε εμπόδια είτε στην άσφαλτο με τους δημόσιους δρόμους?
μου συγκρίνεις τους αγώνες που αγωνίζονται οι άνθρωποι στις ικανότητες τους με τη βόλτα στο δημόσιο δρόμο?
τα επιχειρήματα ψάχνω βασισμένα σε δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες δημόσιων δρόμων ;)
είπα για τεστ στις διαγραμμίσεις των δρόμων?
ο άλλος έγραψε ότι αν έχει καλά λάστιχα φρενάρει τέλεια και του έδειξα παράδειγμα που ΔΕΝ θα φρενάρει τέλεια
αλλιώς δε θα μιλούσαμε για ABS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το (σωστό - έδωσα παράδειγμα παραπάνω) ABS μπορεί να φρενάρει πολύ καλύτερα απο τον οποιοδήποτε σε δημόσιους δρόμους
τώρα όσοι επιμένετε με τόσα δεδομένα που υπάρχουν ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ κάνετε λάθος!
κανένας εγκέφαλος και καμία εμπειρία δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες του ABS
πραγματικά είναι για γέλια η συζήτηση
Ρε καρατέκα αγόρι μου με τα 121 μηνύματα και τα μοτοσυκλετιστικά σου χλμ με παπί και σκούτερ με abs , άστο μη επιμένεις και μας τυραννάς καταλάβαμε τι υποστηρίζεις μην προσπαθείς να εφαρμόσεις την άποψή σου στους άλλους.
Δεν χρειάζονται επίσης και τα περιπαικτικά που πετάς ,ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από το έπος σου με τη αναζήτηση naked για τα ψώνια του super market. :wave2:
Απο αυτες τις προβλεψιμες πιστες (οπως αναφερεις ) ξεκινησαν ολα..
Ολα οσα οδηγας σημερα...
Πλαισιο...
Λαστιχα...
Μοτερ...
Αναρτησεις...
Φρενα
Το μονο πραγμα που δεν εξελιχθικε σε αγωνες ειναι το αβς...
Απλη η ερωτηση....
Γιατι αυτοι οι ανθρωποι δεχονται να τρωνε την μουρη τους ακομη και σημερα αφου...
κανένας εγκέφαλος και καμία εμπειρία δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες του ABS....
Πές μου γιατί δεν έχουν αερόσακο...
Ρε καρατέκα αγόρι μου με τα 121 μηνύματα και τα μοτοσυκλετιστικά σου χλμ με παπί και σκούτερ με abs , άστο μη επιμένεις και μας τυραννάς καταλάβαμε τι υποστηρίζεις μην προσπαθείς να εφαρμόσεις την άποψή σου στους άλλους.
Δεν χρειάζονται επίσης και τα περιπαικτικά που πετάς ,ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από το έπος σου με τη αναζήτηση naked για τα ψώνια του super market. :wave2:
Έτσι μπράβο. Τώρα δείχνεις το επίπεδο σου. :)
Τα επιχειρήματα όμως πάλι απουσιάζουν.
Άντε γειά :cool:
Με το βεστρομ ολα αυτα.Ναι.Ειπα φλαταδουρα.Το ειπα στην αρχη.Δεν ειπα μονοπατι.
Αφου ξερεις ρε αρχοντα γιατι μας ρωτας?Να μας τσεκαρεις θες?
Οσο για το φτυξιμο.Κανενα κινητο ή υπολογιστης δεν εχει εφευρεθει ή δε θα εφευρεθει ποτε που να μεταδιδει σιελο στα μουτρα του αλονου.Οποτε...Φτυξε αφοβα παλικαρι μου:lol:
Εσυ μου εγραψες παραπανω " αμα καταλαβεις φτυξε με..." Προς αποφυγη παρεξηγησης.....!!:beer::beer:
Πές μου γιατί δεν έχουν αερόσακο...
Οταν θα αρχισεις να γραφεις υμνους και για αυτον.... Θα σου εξηγησω.....
Οπως και για το κλιματιστηκο .....
το πορτμπαγκαζ κλπ....
Μεχρι να βρεις την απαντηση λοιπον στην τεκμηριωμενη ερωτηση μου.....
Ρεζερβουαρ......!!!
Οταν θα αρχισεις να γραφεις υμνους και για αυτον.... Θα σου εξηγησω.....
Οπως και για το κλιματιστηκο .....
το πορτμπαγκαζ κλπ....
Μεχρι να βρεις την απαντηση λοιπον στην τεκμηριωμενη ερωτηση μου.....
Ρεζερβουαρ......!!!
Όταν θα καταλάβεις ότι ο 50άρης που πάει στη δουλειά του με τη μηχανή του κάθε πρωί ΔΙΑΦΕΡΕΙ απο τον οδηγό της πίστας τότε μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
Εξήγησα με δεδομένα αυτά που λέω.
Το επιχείρημα σου είναι η απορία σου γιατί δεν έχουν abs στην πίστα!!!!!!!!
Και το απίστευτο άλμα λογικής, ότι και εμείς δε το χρειαζόμαστε καθημερινά!!!!!!
ΥΓ. Άχρηστος και ο αερόσακος? :bawl:
Όταν θα καταλάβεις ότι ο 50άρης που πάει στη δουλειά του με τη μηχανή του κάθε πρωί ΔΙΑΦΕΡΕΙ απο τον οδηγό της πίστας τότε μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
Εξήγησα με δεδομένα αυτά που λέω.
Το επιχείρημα σου είναι η απορία σου γιατί δεν έχουν abs στην πίστα!!!!!!!!
Και το απίστευτο άλμα λογικής, ότι και εμείς δε το χρειαζόμαστε καθημερινά!!!!!!
ΥΓ. Άχρηστος και ο αερόσακος? :bawl:
Κοίτα να δεις, σου γράφουν και σε διαβάζουν άνθρωποι που φρενάρουν απο τα 250-270χαω στα 70-100 μέσα σε 50-100μ (όχι μόνο στην πίστα, και στο δρόμο συμβαίνει κάμιά φορά) και άλλοι που κάθε σ/κ είναι στα βουνά και στα χώματα.
Αυτοί λοιπόν σου λένε, ότι το ABS είναι ένα βοήθημα, που μπορεί να σου φανελι χρήσιμο αν οδηγάς και κοιμάσαι.
Πιάνομαι από εσένα, δεν είανι προσωπικό, αλλά βλέπω κι άλλους να γράφουν μεγαλύτερες χοντράδες και αρχίζω και λυπάμαι που γράφω εδώ μέσα. Είναι πασιφανές ότι απλά καβαλάτε μηχανάκια επειδή έτυχε και δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει οδήγηση μηχανής.
Δεν είναι κακό, συμαβαίνει τα τελευταία χρόνια με την κρίση που όλοι για να γλυτώσουν καύσιμα του αυτοκινήτου τους καβάλησαν ένα παπί ή ένα σκούτερ.
Το να συνεχίζεις να υποστηρίζεις κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς να ξέρεις τα υπόλοιπα βασικά (κι όχι μονο) είναι άτοπο.
Υπάρχουν αναβάτε κι αναβάτες, δεν είναι καινουριο αυτό, από την 1η μέρα που κυκλοφόρησαν μηχανές ισχύει. Άλλοι είναι καλοί, άλλοι όχι.
Αλλά το να προσπαθούν οι άσχετοι να επιβάλλουν την άποψή τους επειδή έτσι (γιατί δεν έχουν ιδέα της πραγματικότητας) γίνεται όχι μόνο προκλητικό αλλά και γελοίο.
Δεν πρόκειται να βγει άκρη, οπότε κρατήστε την άποψή σας για τον εαυτό σας.
rock n rolla
14/11/2018, 10:36
Οχι δεν τρολλαρω....
Στις πιστες δηλαδη δεν υπαρχουν φρεναρισματα σε φουρκετες..??
Σε βρεγμενο..??
Δεν υπαρχουν μπλοκαρισματα μπροστινου με πτωσεις.....( Μονο εγω βλεπω αγωνες με σχεδον στον καθενα αγωνα ενα δυο περιστατικα....??
Και μετα... Αγωνες ειναι μονο πιστα .....??
Εντουρο....??
Isle of Man...??
Ανθρωποι που μεσα σε μια ωρα αντιμετωπιζουν το ενδεχομενο πτωσης απο μπλοκαρισμα τροχου..
οσες φορες δεν αντιμετωπιζει ενας οδηγος στην πολη ουτε σε ενα χρονο...!!
( Στο χωμα ειδικα πολλαπλασιαζεται.....)
Οποτε ξαναρωταω....Γιατι οι χιλιαδες παραπανω δεν φορανε ποτε και πουθενα αβς..??
Δεν μπορω να καταλαβω... τοσο δυσκολη ερωτηση εκανα...???
( Μην ακουσω τιποτα πρωτοκλασατα ονοματα...Μιλαω απο τους πρωτους μεχρι και τους τελευταιους.....)
karateo...
Παντα με επιχειρηματα μιλαω.......
Το αβς ειναι ενα βοηθημα στα φρενα, στο βρεγμενο και στην αφηρημαδα και μονο...
Και οχι απαραιτητο αξεσουαρ εφυσηχασμου στο φρεναρισμα , σε μια μοτο οπως θελετε να το παρουσιασετε καποιοι...και μαλιστα με τεστ στις διαγραμισεις των δρομων οταν βρεχει...!
Στη πιστα το ζητουμενο ειναι το κατεβασμα χρονων και κυνηγι του οριου. Το abs δε σε βοηθαει να φρεναρεις πιο γρηγορα ουτε σε πιο συντομη αποσταση. Σε βοηθαει να ΜΗ ΠΕΣΕΙΣ. Ασε που στους αγωνες οι περισσοτερες πτωσεις ειναι απο low και high. Ειναι τετοια η προσφυση που σπανια χανεται το μπροστινο.
Εντωμεταξυ το γεγονος πως εν ετει 2018 πρεπει να εξηγησουμε τι κανει το abs και γιατι δε χρειαζεται στο χωμα δειχνει ποσο ασχετος οδηγικα λαος ειμαστε. Για τελευταια φορα: Το abs δε σε κανει να φρεναρεις καλυτερα, πιο γρηγορα η πιο μορτικα. Σε κραταει ορθιο και σου δινει μια ευκαιρια να μη σε φαει το μαυρο το χωμα.
Κοίτα να δεις, σου γράφουν και σε διαβάζουν άνθρωποι που φρενάρουν απο τα 250-270χαω στα 70-100 μέσα σε 50-100μ (όχι μόνο στην πίστα, και στο δρόμο συμβαίνει κάμιά φορά) και άλλοι που κάθε σ/κ είναι στα βουνά και στα χώματα.
Αυτοί λοιπόν σου λένε, ότι το ABS είναι ένα βοήθημα, που μπορεί να σου φανελι χρήσιμο αν οδηγάς και κοιμάσαι.
Πιάνομαι από εσένα, δεν είανι προσωπικό, αλλά βλέπω κι άλλους να γράφουν μεγαλύτερες χοντράδες και αρχίζω και λυπάμαι που γράφω εδώ μέσα. Είναι πασιφανές ότι απλά καβαλάτε μηχανάκια επειδή έτυχε και δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει οδήγηση μηχανής.
Δεν είναι κακό, συμαβαίνει τα τελευταία χρόνια με την κρίση που όλοι για να γλυτώσουν καύσιμα του αυτοκινήτου τους καβάλησαν ένα παπί ή ένα σκούτερ.
Το να συνεχίζεις να υποστηρίζεις κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς να ξέρεις τα υπόλοιπα βασικά (κι όχι μονο) είναι άτοπο.
Υπάρχουν αναβάτε κι αναβάτες, δεν είναι καινουριο αυτό, από την 1η μέρα που κυκλοφόρησαν μηχανές ισχύει. Άλλοι είναι καλοί, άλλοι όχι.
Αλλά το να προσπαθούν οι άσχετοι να επιβάλλουν την άποψή τους επειδή έτσι (γιατί δεν έχουν ιδέα της πραγματικότητας) γίνεται όχι μόνο προκλητικό αλλά και γελοίο.
Δεν πρόκειται να βγει άκρη, οπότε κρατήστε την άποψή σας για τον εαυτό σας.
κοίτα να δείς,
οι οδηγάρες που λές είναι λιγότερο του 5% του συνόλου των οδηγών μηχανών
και οι μηχανές δεν φτιάχτηκαν για αυτούς
και επειδή έχει την πλάκα του να θεωρεί κάποιος τον εγκέφαλο του ικανότερο απο το abs (στις περιπτώσεις που χρειάζεται)
απάντησε εσύ ή κάποια άλλη οδηγάρα σε αυτό που ειπες εσύ και μετά το ξέχασες
Μπαίνεις (όχι εσύ ο χ αναβάτης) σε στροφή, σβέλτα, ούτε καν γρήγορα, και μπροστά σου βλέπεις ενα αμαξάκι που φρενάρει απότομα γιατί δεν ξέρω, του έπεσε το τσιγάρο στα @@.
Βλέπεις λοιπόν έναν τοίχο από λαμαρίνα να ερχεται πανω σου και τι κάνεις; Ενστικτωδώς με το ΑΒS θα φρενάρεις απότομα. Μπορεί να πέσεις; Ναι, γιατί φρένα υπο κλιση δεν ειναι το καλυτερο. Μπορεί και όχι όμως, οπότε και φρεναρεις δυνατα και μπλοκάρει ο μπροστινός (ή οχι, αφου έχεις ABS) και φυσικά σου ανοίγει η τροχιά, σε πετάει στο αντίθετο ρεύμα; Πιθανό. Αν ερχεται από την άλλη κάτι, θα το συναντήσεις; Πιθανό.
Αν δεν έχεις ABS, δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις στην ίδια περίπτωση, έχει να κάνει με την ικανότητα του αναβάτη.
Αν δεν έχεις ABS είτε θα πέσεις κάτω και θα βγείς στο αντίθετο ρεύμα ξαπλωμένος, είτε θα πέσεις επάνω στο αμάξι είτε θα θα βγείς στον αντίθετο με φουλ ταχύτητα.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!
Στη πιστα το ζητουμενο ειναι το κατεβασμα χρονων και κυνηγι του οριου. Το abs δε σε βοηθαει να φρεναρεις πιο γρηγορα ουτε σε πιο συντομη αποσταση. Σε βοηθαει να ΜΗ ΠΕΣΕΙΣ. Ασε που στους αγωνες οι περισσοτερες πτωσεις ειναι απο low και high. Ειναι τετοια η προσφυση που σπανια χανεται το μπροστινο.
Εντωμεταξυ το γεγονος πως εν ετει 2018 πρεπει να εξηγησουμε τι κανει το abs και γιατι δε χρειαζεται στο χωμα δειχνει ποσο ασχετος οδηγικα λαος ειμαστε. Για τελευταια φορα: Το abs δε σε κανει να φρεναρεις καλυτερα, πιο γρηγορα η πιο μορτικα. Σε κραταει ορθιο και σου δινει μια ευκαιρια να μη σε φαει το μαυρο το χωμα.
Πάνε τέρμα στα άκρα για να αποδείξουν κάτι.
Εγώ μιλάω για την καθημερινότητα στους Ελληνικούς δρόμους και μου λένε για λάστιχο που παραμορφώνεται στο όριο!
Άντε παραμόρφωσε στην άσφαλτο της Αθήνας με βροχή και το θάνατο να σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.
Βλέπω και στο βίντεο της τελευταίας βόλτας κάτι προσπεράσεις χωρίς αλλαγή λωρίδας κολλητά στα αυτοκίνητα και μετά νομίζουμε ότι είμαστε οδηγάρες...
Που έχω το κακό συνήθειο να κινούμε στο αριστερό άκρο της λωρίδας μου όταν κάποιος το κάνει. Τη ζωή του παίζει κορόνα γράμματα και είναι άξιος της μοίρας του.
GogosLux
14/11/2018, 10:49
Για τελευταια φορα: Το abs δε σε κανει να φρεναρεις καλυτερα, πιο γρηγορα η πιο μορτικα. Σε κραταει ορθιο και σου δινει μια ευκαιρια να μη σε φαει το μαυρο το χωμα.
100% αληθες ! Test & Validated με τον δύσκολο τρόπο :D :lol::lol::lol::lol:
Το abs εχει σκοπό την διατήρηση ελέγχου του οχήματος μεσω της αδιαλειπτης πρόσφυσης, δεν εχει σκοπό την μείωση αποστασης φρεναρίσματος - αυτο το προσπαθεί.
Επίσης, να προσθέσω οτι υπαρχουν περιπτώσεις όπου το abs μπορεί να σου κανει "ζημειά" επιμηκύνοντας 1-2 μετρα την αποσταση φρεναρίσματος ή να σε σώσει στο απρόσμενο χάσιμο.
Για αυτο τα πιο εξελιγμένα abs παίνουν παράμετρο ΚΑΙ την ταχύτητα του οχήματος μιας και ειναι διαφορετικες οι αναγκες στα 30χιλ με τα 160χιλ.
Απο προσωπική εμπειρία να προσθέσω οτι η οδήγηση με abs θελει συνειδητοποίηση και "εκπαίδευση" μιας και εχει σημαντικές διαφορές απο το χωρίς abs (μιλάμε για μηχανές και οχι scouter που πάνε super market :rolleyes:).
Εγω σε αυτή την φάση ειμαι μιας και ολα τα χρόνια μέχρι και το προηγούμενο ήμουν χωρίς abs και μια χαρα ήμουν (ZX10) αλλα μας εφαγε η τεχνολογία :lol::lol::lol:
κοίτα να δείς,
οι οδηγάρες που λές είναι λιγότερο του 5% του συνόλου των οδηγών μηχανών
και οι μηχανές δεν φτιάχτηκαν για αυτούς
και επειδή έχει την πλάκα του να θεωρεί κάποιος τον εγκέφαλο του ικανότερο απο το abs (στις περιπτώσεις που χρειάζεται)
απάντησε εσύ ή κάποια άλλη οδηγάρα σε αυτό που ειπες εσύ και μετά το ξέχασες
Αν δεν έχεις ABS είτε θα πέσεις κάτω και θα βγείς στο αντίθετο ρεύμα ξαπλωμένος, είτε θα πέσεις επάνω στο αμάξι είτε θα θα βγείς στον αντίθετο με φουλ ταχύτητα.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!
Ή φρενάρεις οριακά και θα πλαγιάσεις-τρίψεις απο την εσωτερική και θα τον αποφύγεις.
Το παραπάνω σενάριο, δεν είναι υποθετικό, έχει γίνει.
Αλλά για να γίνουν αυτά, φάγαμε ώρες-μέρες και πολλά χλμ και λάστιχα στις πίστες όπου δεν πάμε για χρόνους και άλλα φαιδρά που διαβάζω (οι χρόνοι απλά δείχνουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας) αλλά για να μάθουμε να οδηγούμε.
Δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη, συμφωνώ. Κι επίσης δέχομαι ότι το ABS τον άπειρο αναβάτη θα τον κρατήσει όρθιο, για λίγο όμως, πριν πέσει.
Το ότι κάποιος άσχετος σε κάποιο γραφείο στην ΕΕ έκανε υποχρεωτικό κάτι, δεν το κάνει και απαραίτητο.
Ό,τι και να βάλεις σε ένα δίκυκλο, αν αυτός που το καβαλάει δεν ξέρει να το οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, θα πέσει. Και ναι, ακόμα και ο μέσος οδηγός θα αντιμετωπίσει, ακόμα πηγαίνοντας με 50. Πχ μόλις του πεταχτεί ένα παιδάκι ή ένας γέρος ή ένα όχημα απο το πουθενά στα 5μ.
Ή φρενάρεις οριακά και θα πλαγιάσεις-τρίψεις απο την εσωτερική και θα τον αποφύγεις.
Το παραπάνω σενάριο, δεν είναι υποθετικό, έχει γίνει.
Μας δουλεύεις τώρα?
Αυτό το κάνεις και με το ABS και μάλιστα θα φρενάρεις οριακά που λές και ΧΩΡΙΣ την πιθανότητα να σου φύγει ο τροχός.
Πάμε τώρα στο σενάριο που δε προλαβαίνεις να φρενάρεις (για αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε).
Τί θα κάνεις?
ΥΓ. Είπες
Μπορεί και όχι όμως, οπότε και φρεναρεις δυνατα και μπλοκάρει ο μπροστινός (ή οχι, αφου έχεις ABS) και φυσικά σου ανοίγει η τροχιά, σε πετάει στο αντίθετο ρεύμα; Πιθανό. Αν ερχεται από την άλλη κάτι, θα το συναντήσεις; Πιθανό.
Ενώ τελικά δε σου ανοίγει η τροχιά!
ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΥΓ2
Και όπως το ξαναέγραψα, μου έχει τύχει, μπλόκαρε ο τροχός και τελικά το έσωσα απο την εσωτερική ΧΩΡΙΣ ABS με παιδάκι στο ποδήλατο να έχει σκύψει το κεφάλι για το μπαμ.
Μας δουλεύεις τώρα?
Αυτό το κάνεις και με το ABS και μάλιστα θα φρενάρεις οριακά που λές και ΧΩΡΙΣ την πιθανότητα να σου φύγει ο τροχός.
Συγχωρείσαι, δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει οριακό φρενάρισμα. Πραγματικά, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δέξου ότι δεν ξέρεις και μπορεί κάποιος άλλος να ξέρει λίγο καλύτερα κάτι που εσύ δεν το έχεις προσπαθήσει ποτέ στη ζωή σου. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάτι, ειδικά αν δεν το έχεις μελετήσει-προσπαθήσει. Ανόητο είναι να μην το δέχεσαι. Όχι μόνο στις μηχανές, παντού.
Πάμε τώρα στο σενάριο που δε προλαβαίνεις να φρενάρεις (για αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε).
Τί θα κάνεις?
Τι σημαίνει δεν προλαβαίνεις; Δεν προλαβαίνεις είτε με ABS είτε χωρίς;
Αν δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις χωρίς ABS, θα πέσεις.
Αν δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις, το ABS θα μεγαλώσει την αποσταση του "φρεναρίσματος" και τότε πάλι θα πέσεις, μαζί με τη μηχανή, πάνω στο αμάξι. Πιθανότατα θα χτυπήσεις πολύ πιο άσχημα.
Edit : Αν πραγματικά δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις, πλαγιάζεις όσο μπορείς και ανοίγεις το γκάζι. Δουλεύει κι αυτό.
GogosLux
14/11/2018, 11:07
Πάμε τώρα στο σενάριο που δε προλαβαίνεις να φρενάρεις (για αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε). Τί θα κάνεις?
Για αυτο το σκέλος της ερωτησης σου, αν δεν προλάβεις να φρεναρεις οπως λες και απλα το τσαρουχώσεις και μπει το abs απλα θα πας παρακάτω και είτε θα παρεις μαζί σου αυτο που πεταχτηκε μπροστά σου είτε θα σε σταματήσει αυτο πέφτωντας επανω του.
Η εμπειρια ειναι που θα μετρήσει και θα μπει πριν το abs ωστε να στρίψεις και να το αποφυγεις αντι να τσαρουχώσεις φρένα και να πας ισια.
Βεβαια η αντιμετώπιση ειναι αποτέλεσμα εμπειρίας χειρισμού και δυνατότητα πρόβλεψης βαση των δεδομένων που εχεις εκεινη την στιγμή και απο την εμπειρία σου σε καταστάσεις.
Αν σου πεταχτει κατι στα 5 μετρα μαλλον ειναι απιθανο να προλαβεις να κανεις κατι αν πας με περισσότερα απο 50χιλ.
Οποτε μην επαφείεσαι στο abs οτι θα σε σωσει αν σου πεταχτεί κάτι - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΞΙ να εχει 4 τροχούς και πολλαπλάσια επιφάνεια επαφής με την ασφαλτο + παντα ολους τους τροχους σε επαφη με το οδοστρωμα :winka:
Συγχωρείσαι, δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει οριακό φρενάρισμα. Πραγματικά, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δέξου ότι δεν ξέρεις και μπορεί κάποιος άλλος να ξέρει λίγο καλύτερα κάτι που εσύ δεν το έχεις προσπαθήσει ποτέ στη ζωή σου. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάτι, ειδικά αν δεν το έχεις μελετήσει-προσπαθήσει. Ανόητο είναι να μην το δέχεσαι. Όχι μόνο στις μηχανές, παντού.
Τι σημαίνει δεν προλαβαίνεις; Δεν προλαβαίνεις είτε με ABS είτε χωρίς;
Αν δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις χωρίς ABS, θα πέσεις.
Αν δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις, το ABS θα μεγαλώσει την αποσταση του "φρεναρίσματος" και τότε πάλι θα πέσεις, μαζί με τη μηχανή, πάνω στο αμάξι. Πιθανότατα θα χτυπήσεις πολύ πιο άσχημα.
Έλα ξεκαθάρισε τα, γράψε τα σε ένα χαρτί και γράψε κάτι που να έχει συνοχή.
Χωρίς ABS φρενάρεις στο όριο και δεν ανοίγει η τροχιά ενώ με το ABS ανοίγει.
Χωρίς ABS φρενάρεις στο όριο ενώ με το ABS (που επεμβαίνει οταν πάει να μπλοκάρει - ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ στα κεραμίδια - δηλαδή στο όριο) δε μπορείς.
Κάνεις μπαμ ότι δε ξέρεις και δεν έχεις εμπειρία πώς δουλεύει και συμπεριφέρεται το ABS.
Οδήγησε μία μηχανή με καλό ABS στο όριο και ξανα έλα.
Και τον πίσω τροχό σήκωνα στο παπάκι και με 70 μπλόκαρα τον τροχό αν ήθελα.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ της χρηστικότητας του ABS και πού υπερέχει απο τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ οδηγό!
Άντε και για ο θέμα της πίστας που επιμένετε
CW: In 2016, ABS will be obligatory on all bikes sold in the European market. ABS is prohibited in Formula 1 and MotoGP. What is your opinion of ABS in racing?
Lorenzo Bortolozzo: ABS is perfect for the street rider, but in racing, it should be the rider who controls. Probably ABS would be safer, but racing is also a test of the rider, and so for the show, I don’t think ABS would be good.
https://www.cycleworld.com/2014/06/12/exclusive-interview-with-brembo-engineer-lorenzo-bortolozzo-ducati-factory-rider-andrea-dovizioso-on-motogp-braking#page-2
Για αυτο το σκέλος της ερωτησης σου, αν δεν προλάβεις να φρεναρεις οπως λες και απλα το τσαρουχώσεις και μπει το abs απλα θα πας παρακάτω και είτε θα παρεις μαζί σου αυτο που πεταχτηκε μπροστά σου είτε θα σε σταματήσει αυτο πέφτωντας επανω του.
Η εμπειρια ειναι που θα μετρήσει και θα μπει πριν το abs ωστε να στρίψεις και να το αποφυγεις αντι να τσαρουχώσεις φρένα και να πας ισια.
Βεβαια η αντιμετώπιση ειναι αποτέλεσμα εμπειρίας χειρισμού και δυνατότητα πρόβλεψης βαση των δεδομένων που εχεις εκεινη την στιγμή και απο την εμπειρία σου σε καταστάσεις.
Αν σου πεταχτει κατι στα 5 μετρα μαλλον ειναι απιθανο να προλαβεις να κανεις κατι αν πας με περισσότερα απο 50χιλ.
Οποτε μην επαφείεσαι στο abs οτι θα σε σωσει αν σου πεταχτεί κάτι - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΞΙ να εχει 4 τροχούς και πολλαπλάσια επιφάνεια επαφής με την ασφαλτο + παντα ολους τους τροχους σε επαφη με το οδοστρωμα :winka:
μου έχει πεταχτεί κάτι και χωρίς έντονο φρενάρισμα δεν υπήρχε περίπτωση να το αποφύγω
και πλακώθηκα στα φρένα και κατάφερνα να το αποφύγω ενώ το abs δούλευε στο 100%
αν δεν είχα μειώσει τόσο ταχύτητα όταν θα απέφευγα το εμπόδιο θα έπεφτα σε άλλον
Ερωτησις......
Δυο ιδιες μηχανες στην ιδια ασφαλτο ας πουμε σε μια ευθεια πιστας.....
Η μια με abs οδηγει κουλομαριας
Η αλλη χωρις abs με οδηγο αγωνων
Φρενα 120-0.....
Ποιος σταματαει πρωτος;
mpla mpla mpla δεν έχω ιδέα αλλά τώρα γατζώθηκα στο άρμα του ABS και πρέπει να γράψω κάτι.
Άντε και για ο θέμα της πίστας που επιμένετε
https://www.cycleworld.com/2014/06/12/exclusive-interview-with-brembo-engineer-lorenzo-bortolozzo-ducati-factory-rider-andrea-dovizioso-on-motogp-braking#page-2
Εσύ έχεις να πεις κάτι δικό σου ή απλά αραδιάζεις ό,τι διαβάζεις;
Μου θυμίζεις κάτι πολεμιστές που ξέρουν τα πάντα, και δεν έχουν ρίξει ούτε με αεροβόλο.
μου έχει πεταχτεί κάτι και χωρίς έντονο φρενάρισμα δεν υπήρχε περίπτωση να το αποφύγω
και πλακώθηκα στα φρένα και κατάφερνα να το αποφύγω ενώ το abs δούλευε στο 100%
αν δεν είχα μειώσει τόσο ταχύτητα όταν θα απέφευγα το εμπόδιο θα έπεφτα σε άλλον
Οδηγούσες οικονομικά να υποθέσουμε; :tooth:
Οδηγούσες οικονομικά να υποθέσουμε; :tooth:
Ρε φίλαι δεν μας λυπάσαι εμάς ? :a022::a38:
rainmike
14/11/2018, 11:28
Μας δουλεύεις τώρα?
Τί θα κάνεις?
ΥΓ. Είπες
Ενώ τελικά δε σου ανοίγει η τροχιά!
ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΥΓ2
Και όπως το ξαναέγραψα, μου έχει τύχει, μπλόκαρε ο τροχός και τελικά το έσωσα απο την εσωτερική ΧΩΡΙΣ ABS με παιδάκι στο ποδήλατο να έχει σκύψει το κεφάλι για το μπαμ.
Εάν τρακάρει κάποιος έχοντας και abs μπορεί να ζητήσει τα ρέστα απο το abs να πει δηλαδή μαμημένο abs γιατι δε με έσωσες?Ε άρα γιατί να δώσει τα έυσημα στην περίπτωση που τη σκαπουλάρει?
Και στις 2 περιπτώσεις ο ανθρώπινος παράγοντα είναι που πάιζει ρόλο και όχι το βοήθημα.
Δες λίγο τι λεει ο χουντραs στο σχολείο του ασφαλούς οδήγησης αναφερόμενος στο μέσο αναβάτη και όχι στους αγωνιζόμενους.Πουθενά δε λέει μαγκες βάλτε abs να σωθείτε.
Εν κατακλείδι το abs βοηθάει αν υπάρχει αλλά την ζωή σου θα τη σώσεις μόνος σου ,δε θα τη σώσει το abs.
Εάν τρακάρει κάποιος έχοντας και abs μπορεί να ζητήσει τα ρέστα απο το abs να πει δηλαδή μαμημένο abs γιατι δε με έσωσες?Ε άρα γιατί να δώσει τα έυσημα στην περίπτωση που τη σκαπουλάρει?
Και στις 2 περιπτώσεις ο ανθρώπινος παράγοντα είναι που πάιζει ρόλο και όχι το βοήθημα.
Δες λίγο τι λεει ο χουντραw στο σχολείο του ασφαλούς οδήγησης αναφερόμενος στο μέσο αναβάτη και όχι στους αγωνιζόμενους.Πουθενά δε λέει μαγκες βάλτε abs να σωθείτε.
Εν κατακλείδι το abs βοηθάει αν υπάρχει αλλά την ζωή σου θα τη σώσεις μόνος σου ,δε θα τη σώσει το abs.
δεν είπα κάτι διαφορετικό
εδώ μιλάμε για το abs και πόσο βοηθάει αυτό
όχι το αν χρειάζεται να ξέρουμε να φρενάρουμε
αυτό εννοείται
αλλά και για αυτούς που ξέρουν είναι έξτρα βοήθημα
Ρε φίλαι δεν μας λυπάσαι εμάς ? :a022::a38:
Εσένα όχι :tooth:
Προφανώς καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει και πολύ δουλειά και απλά γράφουμε εδώ χωρίς να περιμένουμε κι αποτέλεσμα. Χρόνιο το φαινόμενο, από το 2002 που ανοίξαμε αυτό το ρημάδι, τα ίδια. Μία το ABS, μία τα ορια ταχύτητας, τα ποδήλατα, οι μπαγκαζιέρες, τα SS, τα γυμνά, τα ιταλικά, τώρα και το Κατάνα....
Αν κάποιοι θέλουν μπορούν να βάλουν το κεφάλι τους να δουλέψει και να ακούσουν. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν δημόσια. Θέλουν να μάθουν για το δικό τους καλό και την δική τους οδηγικη ευχαρίστηση; ΟΚ. Δεν θέλουν, πάλι οκ.
rainmike
14/11/2018, 11:37
Εσένα όχι :tooth:
Προφανώς καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει και πολύ δουλειά και απλά γράφουμε εδώ χωρίς να περιμένουμε κι αποτέλεσμα. Χρόνιο το φαινόμενο, από το 2002 που ανοίξαμε αυτό το ρημάδι, τα ίδια. Μία το ABS, μία τα ορια ταχύτητας, τα ποδήλατα, οι μπαγκαζιέρες, τα SS, τα γυμνά, τα ιταλικά, τώρα και το Κατάνα....
Αν κάποιοι θέλουν μπορούν να βάλουν το κεφάλι τους να δουλέψει και να ακούσουν. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν δημόσια. Θέλουν να μάθουν για το δικό τους καλό και την δική τους οδηγικη ευχαρίστηση; ΟΚ. Δεν θέλουν, πάλι οκ.
Υπάρχει διαμάχη για το κατάνα?Ως προς τι? αν είναι όμορφο?:p
sapila racing
14/11/2018, 12:05
. Μία το ABS, μία τα ορια ταχύτητας, τα ποδήλατα, οι μπαγκαζιέρες, τα SS, τα γυμνά, τα ιταλικά, τώρα και το Κατάνα....
Ξέχασες το πότε αλλάζουμε λάδια. Εχουμε κι εκεί κάτι περίεργα περιοδικά φαινόμενα. :D
Ξέχασες το πότε αλλάζουμε λάδια. Εχουμε κι εκεί κάτι περίεργα περιοδικά φαινόμενα. :D
Η περιοδος των οποιων ειναι αξια καταγραφης και μελετης..;)
Η περιοδος των οποιων ειναι αξια καταγραφης και μελετης..;)
Ψάχνω τα αμελέτητα του μάστορα.
GogosLux
14/11/2018, 12:25
δεν είπα κάτι διαφορετικό
εδώ μιλάμε για το abs και πόσο βοηθάει αυτό
όχι το αν χρειάζεται να ξέρουμε να φρενάρουμε
αυτό εννοείται
αλλά και για αυτούς που ξέρουν είναι έξτρα βοήθημα
Απορία, Ειλικρινέστατη, εσύ λογίζεις τον εαυτό σου σε αυτους που ξέρουν να φρενάρουν??
Καλά , ότι κι αν αποφανθεί η ιερά σύνοδος του moto.gr σχετικά με την βοήθεια ή οχι που προσφέρει το ABS, το σίγουρο είναι ότι ο υπόλοιπος πλανήτης θα μας γράψει στα @@ του μιας και για ένα σύστημα που υπάρχει καμιά 40ρια χρόνια στις μοτοσικλέτες και εξελίσσεται , έχουν αποφανθεί όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά και υπεύθυνα με την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών ,με έρευνες, με μελέτες , με δοκιμές , με εξέλιξη κλπ
Όλοι όσοι διαπιστωμένα και αναμφισβήτητά ξέρουν να οδηγανε , από εκπαιδευτές μέχρι πρωταθλητές των gp, προβάλουν και τονίζουν την χρησιμότητα της βοήθειας του ABS στις μοτοσυκλέτες .
Όλα τα παραπάνω πίεσαν έτσι ώστε το abs να μην είναι προνόμιο μόνο των high end ακριβών μοτοσυκλετών , αλλά να γίνει υποχρεωτικό σχεδόν σε όλες ,τουλάχιστον στην Ευρώπη.
Γιαιτι το abs μπορείς να το βγάλεις εύκολα άμα δεν το θες , αλλά δύσκολα θα το τοποθετήσεις αν δε το έχεις.
Εκτός κι αν όλα τα παραπάνω είναι μια παγκόσμια συνομωσία εναντίον του αγνού , μοτοσυκλετιστικου «εγώ ξέρω» , μάλλον θα έχουν κάποια βάση όταν λενε ότι η με την βοήθεια του abs υπάρχει μείωση των θανατων- τραυματισμών .
Τώρα , γιατί σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας υπάρχει τέτοιος αφορισμός για ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει να γλυτώσει το κεφάλι του έστω και ενας μοτοσικλετιστής , είναι απορίας άξιο αλλά άνευ ουσιαστικής σημασίας.
:rolleyes: :rolleyes:
Αλλη μια αδερφη στο club..!!
:rolleyes: :rolleyes:
Αλλη μια αδερφη στο club..!!
:pink::heartpound:
Καλά , ότι κι αν αποφανθεί η ιερά σύνοδος του moto.gr σχετικά με την βοήθεια ή οχι που προσφέρει το ABS, το σίγουρο είναι ότι ο υπόλοιπος πλανήτης θα μας γράψει στα @@ του μιας και για ένα σύστημα που υπάρχει καμιά 40ρια χρόνια στις μοτοσικλέτες και εξελίσσεται , έχουν αποφανθεί όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά και υπεύθυνα με την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών ,με έρευνες, με μελέτες , με δοκιμές , με εξέλιξη κλπ
Όλοι όσοι διαπιστωμένα και αναμφισβήτητά ξέρουν να οδηγανε , από εκπαιδευτές μέχρι πρωταθλητές των gp, προβάλουν και τονίζουν την χρησιμότητα της βοήθειας του ABS στις μοτοσυκλέτες .
Όλα τα παραπάνω πίεσαν έτσι ώστε το abs να μην είναι προνόμιο μόνο των high end ακριβών μοτοσυκλετών , αλλά να γίνει υποχρεωτικό σχεδόν σε όλες ,τουλάχιστον στην Ευρώπη.
Γιαιτι το abs μπορείς να το βγάλεις εύκολα άμα δεν το θες , αλλά δύσκολα θα το τοποθετήσεις αν δε το έχεις.
Εκτός κι αν όλα τα παραπάνω είναι μια παγκόσμια συνομωσία εναντίον του αγνού , μοτοσυκλετιστικου «εγώ ξέρω» , μάλλον θα έχουν κάποια βάση όταν λενε ότι η με την βοήθεια του abs υπάρχει μείωση των θανατων- τραυματισμών .
Τώρα , γιατί σε ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας υπάρχει τέτοιος αφορισμός για ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει να γλυτώσει το κεφάλι του έστω και ενας μοτοσικλετιστής , είναι απορίας άξιο αλλά άνευ ουσιαστικής σημασίας.
Εσύ διαβάζεις ότι θες ή σ' εχει πειράξει το Forza; Είπαμε ότι είναι χρήσιμο βοήθημα, αλλά άχρηστο σε όποιoν δεν ξέρει να οδηγεί. Και ειδικά οι νέοι οδηγοί έχουν την εντύπωση ότι το ABS δουλευει στις μηχανές όπως στα αυτοκίνητα.
Τριτη φορα.....
""Το αβς ειναι ενα βοηθημα στα φρενα, στο βρεγμενο και στην αφηρημαδα και μονο...
Και οχι απαραιτητο αξεσουαρ εφυσηχασμου στο φρεναρισμα , σε μια μοτο οπως θελετε να το παρουσιασετε καποιοι...και μαλιστα με τεστ στις διαγραμισεις των δρομων οταν βρεχει...! ""
Κανεις δεν ειπε οτι ειναι αχρηστο.....
Κανεις δεν ειπε κανεναν αδελφη ... ( εκτος απο τον παλιογερο..):p
Κανεις δεν ειπε κατι κατα του αβς......
Στην υπερβολη για το συγκεκριμενο βοηθημα υπηρχε η διαφωνια και μονο.....!!!
....
Στην υπερβολη για το συγκεκριμενο βοηθημα υπηρχε η διαφωνια και μονο.....!!!
Eδώ, έτσι να φαίνεται, γιατί οι χωμάτινοι Αφρικανοί με ABS και DCT τα 'χουν χάσει.
ΡΕ χαμενα παρταλια...
Μεχρι και τον "κακομοιρογλου με το Beverly"(*) επιστρατευσατε για να δικαιολογησετε την κουλαμαρα σας..!!
(*) Που το θυμηθηκα τωρα αυτο, ρε Κωστακη..?? :beer:
ΡΕ χαμενα παρταλια...
Μεχρι και τον "κακομοιρογλου με το Beverly"(*) επιστρατευσατε για να δικαιολογησετε την κουλαμαρα σας..!!
Τι να κάνουμε, ο Bυρωνας με το Sh300 ABS είναι στις Αραβίες.
Αντί να δούνε όλοι την αντίδραση της no_pattern όταν το ABS της δεν δούλεψε και να καταλάβουν τι λέμε... Ξαφνικά νόμισε ότι δεν έχει φρένα... (καλά τα παλιότερα ABS ειδικά της BMW ήταν για γέλια, τουλάχιστον τώρα είναι πιο έξυπνα).
Ό,τι και να βάλεις σε ένα δίκυκλο, αν αυτός που το καβαλάει δεν ξέρει να το οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, θα πέσει. Και ναι, ακόμα και ο μέσος οδηγός θα αντιμετωπίσει, ακόμα πηγαίνοντας με 50. Πχ μόλις του πεταχτεί ένα παιδάκι ή ένας γέρος ή ένα όχημα απο το πουθενά στα 5μ.
Ακριβώς. Κι αυτό, ως λογική, ισχύει για όλα τα βοηθήματα και στα αυτοκίνητα. Όλα αυτά έχουν τη χρησιμότητά τους αλλά αν τα αντιμετωπίζουμε στη λογικη «έχω abs asb bsa (και ό,τι άλλο συνδυασμό γραμμάτων θέλετε) οπότε είμαι κυριλέ δε χρειάζεται να πολυπροσέχω κι αν κάτω και καμιά μαλακία θα με σώσει το σύστημα» τότε όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα αλλά γίνονται επικίνδυνα. Είναι θέμα νοοτροπίας.
Στα αυτοκίνητα μια φορά έχει πλέον αποδειχθει ότι διάφορα βοηθήματα π.χ. cruise control κάνουν τον οδηγό πιο απρόσεκτο ή αν προτιμάτε πιο αφηρημένο. Αυτό προσθέτει πολλά περισσότερα μέτρα φρεναρίσματος από οτιδήποτε άλλο διότι το χ όχημα μπορεί να θέλει ψ μέτρα για να φρενάρει αλλά αν μέχρι να πάρεις χαμπάρι ότι πρέπει να φρενάρεις περάσουν 3-4 δευτερόλεπτα βράστα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στον τρόπο που θα φρενάρεις λόγω πια του πανικού που πιθανώς θα έχει εμφανιστεί
RAMMSTEIN
14/11/2018, 13:33
πολυ τα αγαπαω αυτα τα θεματα
βγαζεις πολλα συμπερασματα για ανθρωπους που δεν ξερεις και τον τροπο που οδηγουν(στην φαντασια σου παντα)
διαβασα μεχρι την 6-7η σελιδα και το παρατησα γιατι ειμαι σιγουρος οτι μεχρι και το τελος τα ιδια θα λεγονται
η πιο σωστη φραση που γραφτηκε σε ολο το νημα ειναι το "μαθετε να φρεναρετε" μακραν
ασχετως abs , μαθετε να φρεναρετε και ισχυει για ολουσ μας αυτο. ειναι αυτο που σε κραταει στην ζωη πραγματικα
παω στοιχημα οτι οι λιγοι που παρεξηγηθηκαν με την συγκεκριμενη φραση ειναι αυτοι που δεν ξερουν να φρεναρουν και υπαρχουν αλλοι τοσοι που απλα την προσπερασαν γιατι πολυ απλα ξερουν η νομιζουν οτι ξερουν
ο εμπειρος αναβατης δεν εχει να κανει ουτε με τα ποσα μηχανακια εχει αλλαξει ουτε με τα ποσα χρονια οδηγαει ουτε τπτ τετοιο, εχει κατι γιδια εκει εξω που οδηγαν 30 χρονια και ακομα δεν εχουν παρει μυρωδια
ειναι θεμα αντιληψης, κατανοησης αισθησης και παθους να βελτιωνεις αυτο που κανεις
δεν εχουν ολοι την ιδια αντιληψη πανω στο θεμα της οδηγησης πως να το κανουμε δλδ, μπορει αυτος που εχει μειωμενη οδηγικη αντιληψη να ειναι ασσος καπου αλλου και αναποδα(δεν ειναι θεμα χαζου -εξυπνου)
οποτε ολά αυτα τα παραδειγματα του στυλ οδηγαω δεκα χρονια, εχω αλλαξει 15 μηχανακια, ακουσα απο ενα φιλο, στο χωριο μου ενος του ετυχε να, εχουμε δυο αναβατες Α και Β ειναι απλα για να γεμιζουν οι σελιδες στο νημα. ολοι αυτοι πουπεριγραφεται ειναι διαφορετικοι αναβατες με διαφορετικη αντιληψη - εμπειρια και μηχανη και σε διαφορετικες συνθηκες
το abs οχι δεν ειναι του διαολου, οπως μαρεσει να λεω παντα ειναι καλο να εχουμε επιλογες. αρα υπαρχει και ο καθενας διαλεγει ανθελει να το εχει στην μηχανη του η οχι
προσωπικα δεν μαρεσει δεν το συμπαθω και δεν ειχα ποτε μηχανη μεχρι τωρα εστω, που να διαθετει abs (και δεν αναφερομαι σε παπακια και 200αρακια)
επισης χαιρομαι που εμαθα να οδηγαω σε μια εποχη που το abs δεν ηταν υποχρεωτικο οποτε επρεπε να μαθω να διαχειριζομια και τα αποτομα και τα ξαφνικα φρεναρισματα και πλεον μπορω να οδηγαω μηχανες ειτε εχουν abs ειτε οχι με την ιδια εμπιστοσυνη και χωρις φοβο, κατι που οι αναβατες που μαθαν να οδηγαν μονο με abs ζοριζονται να πετυχουν αν τους αφαιρεσεις το συστημα
επισης εχω την εντυπωση οτι αρκετοι που υπερασπιζονται το abs στην πραγματικοτητα δεν ξερουν τι ακριβως κανει και εκει ειναι το αστειο της υποθεσης
νομιζουν οτι ειναι καποιο θαυματουργο συστημα που απλα σε σωζει απο το οτιδηποτε (σορρυ μαγκες αλλα δεν ειναι ετσι) και κατι μου λεει οτι αυτοι ειναι αυτοι που αποκαλω διεκπεραιωτες αποστασεων και οχι αναβατες. προσωπικα το θεωρω το χειροτερο ειδος μηχανοβιων γιατι δεν εχουν καμια θεληση για μαθηση εξελιξη κτλ κτλ τους νοιαζει μονο να πανε απο το σημειο Α στο Β ευκολα και γρηγορα, ουσιαστικα δλδ να κανουν την δουλεια τους και τπτ παραπανω. και μην τρεξετε ολοι να παρεξηγηθειτε τωρα δεν ονοματισα καποιον γιατι δεν ξερω καποιον απο δω μεσα προσωπικα, γενικα μιλαω(οποιος εχει την μυγα βεβαια μπορει να μυγιαστει ελευθερα)
οποτε θα καταληξω στο εξης, μαθετε να φρεναρετε ειτε με abs ειτε οχι, ενδιαφερθειτε να καταλαβετε πως λειτουργει το συστημα πεδησης ειτε με abs ειτε οχι και εξελιξτε το οσο πιο πολυ μπορειτε, ως γνωστον αλλωστε η εξελιξη δεν σταματαει ποτε
αυτο ισχυει για ολους μας και για μενα πρωτο και καλυτερο
Nostradamus
14/11/2018, 13:47
Αδυνατω να πιστεψω οτι ενα ακομη " ABS χρησιμο η οχι" θεμα εφτασε τις 17 σελιδες.
Οι δυο τρεις εδω μεσα "παλιοι" που σας την λενε, εσας τους νεωτερους, και το παιζουν "μεγαλα τιμονια" και δεν κατανοουν τα βασικα της φυσικης κτλ κτλ ειπαν ολοι κατι παρα πολυ απλο με τον ενα η αλλον τροπο....
ΜαθετΕ να οδηγειτε!!!
Τοσο απλα... που σημαινει.. μαθε να καβαλας, μαθε να στριβεις, μαθε να φρεναρεις, ΜΑΘΕ το ρημαδι το ρδελο σου....
Αυτο θα σας/μας κανει περισσοτερο ασφαλειq... μην βασιζεστε μονο στο οτι το διμπουρδελο που καβαλατε εχει πανω ενα σκασμο ηλεκτρονικα...
Συνεχιστε τωρα για το ποσο αλλαζουν οι συνθηκες καθε 5 μετρα... :wave2:
ΡΕ χαμενα παρταλια...
:lol::lol::lol:
Ρε....Μεχρι και εγω προσπαθουσα μια ωρα να θυμηθω ποιος ηταν ο κακομοιρογλου με το Beverly.....:lol:
Τελικα με θυμηθηκα.....:lol:
Καμηλα στην μνημη κανονικη εισαι ρε μπαγασα.......:beer::beer:
βγαζεις πολλα συμπερασματα για ανθρωπους που δεν ξερεις και τον τροπο που οδηγουν(στην φαντασια σου παντα)
διαβασα μεχρι την 6-7η σελιδα και το παρατησα γιατι ειμαι σιγουρος οτι μεχρι και το τελος τα ιδια θα λεγονται
η πιο σωστη φραση που γραφτηκε σε ολο το νημα ειναι το "μαθετε να φρεναρετε" μακραν
ασχετως abs , μαθετε να φρεναρετε και ισχυει για ολουσ μας αυτο. ειναι αυτο που σε κραταει στην ζωη πραγματικα
παω στοιχημα οτι οι λιγοι που παρεξηγηθηκαν με την συγκεκριμενη φραση ειναι αυτοι που δεν ξερουν να φρεναρουν και υπαρχουν αλλοι τοσοι που απλα την προσπερασαν γιατι πολυ απλα ξερουν η νομιζουν οτι ξερουν
ο εμπειρος αναβατης δεν εχει να κανει ουτε με τα ποσα μηχανακια εχει αλλαξει ουτε με τα ποσα χρονια οδηγαει ουτε τπτ τετοιο, εχει κατι γιδια εκει εξω που οδηγαν 30 χρονια και ακομα δεν εχουν παρει μυρωδια
ειναι θεμα αντιληψης, κατανοησης αισθησης και παθους να βελτιωνεις αυτο που κανεις
δεν εχουν ολοι την ιδια αντιληψη πανω στο θεμα της οδηγησης πως να το κανουμε δλδ, μπορει αυτος που εχει μειωμενη οδηγικη αντιληψη να ειναι ασσος καπου αλλου και αναποδα(δεν ειναι θεμα χαζου -εξυπνου)
οποτε ολά αυτα τα παραδειγματα του στυλ οδηγαω δεκα χρονια, εχω αλλαξει 15 μηχανακια, ακουσα απο ενα φιλο, στο χωριο μου ενος του ετυχε να, εχουμε δυο αναβατες Α και Β ειναι απλα για να γεμιζουν οι σελιδες στο νημα. ολοι αυτοι πουπεριγραφεται ειναι διαφορετικοι αναβατες με διαφορετικη αντιληψη - εμπειρια και μηχανη και σε διαφορετικες συνθηκες
το abs οχι δεν ειναι του διαολου, οπως μαρεσει να λεω παντα ειναι καλο να εχουμε επιλογες. αρα υπαρχει και ο καθενας διαλεγει ανθελει να το εχει στην μηχανη του η οχι
προσωπικα δεν μαρεσει δεν το συμπαθω και δεν ειχα ποτε μηχανη μεχρι τωρα εστω, που να διαθετει abs (και δεν αναφερομαι σε παπακια και 200αρακια)
επισης χαιρομαι που εμαθα να οδηγαω σε μια εποχη που το abs δεν ηταν υποχρεωτικο οποτε επρεπε να μαθω να διαχειριζομια και τα αποτομα και τα ξαφνικα φρεναρισματα και πλεον μπορω να οδηγαω μηχανες ειτε εχουν abs ειτε οχι με την ιδια εμπιστοσυνη και χωρις φοβο, κατι που οι αναβατες που μαθαν να οδηγαν μονο με abs ζοριζονται να πετυχουν αν τους αφαιρεσεις το συστημα
επισης εχω την εντυπωση οτι αρκετοι που υπερασπιζονται το abs στην πραγματικοτητα δεν ξερουν τι ακριβως κανει και εκει ειναι το αστειο της υποθεσης
νομιζουν οτι ειναι καποιο θαυματουργο συστημα που απλα σε σωζει απο το οτιδηποτε (σορρυ μαγκες αλλα δεν ειναι ετσι) και κατι μου λεει οτι αυτοι ειναι αυτοι που αποκαλω διεκπεραιωτες αποστασεων και οχι αναβατες. προσωπικα το θεωρω το χειροτερο ειδος μηχανοβιων γιατι δεν εχουν καμια θεληση για μαθηση εξελιξη κτλ κτλ τους νοιαζει μονο να πανε απο το σημειο Α στο Β ευκολα και γρηγορα, ουσιαστικα δλδ να κανουν την δουλεια τους και τπτ παραπανω. και μην τρεξετε ολοι να παρεξηγηθειτε τωρα δεν ονοματισα καποιον γιατι δεν ξερω καποιον απο δω μεσα προσωπικα, γενικα μιλαω(οποιος εχει την μυγα βεβαια μπορει να μυγιαστει ελευθερα)
οποτε θα καταληξω στο εξης, μαθετε να φρεναρετε ειτε με abs ειτε οχι, ενδιαφερθειτε να καταλαβετε πως λειτουργει το συστημα πεδησης ειτε με abs ειτε οχι και εξελιξτε το οσο πιο πολυ μπορειτε, ως γνωστον αλλωστε η εξελιξη δεν σταματαει ποτε
Ωραιος επιλογος για να κλεισει το θεμα.....!!
RAMMSTEIN :beer::beer:
:beer:
:lol::lol::lol:
Ρε....Μεχρι και εγω προσπαθουσα μια ωρα να θυμηθω ποιος ηταν ο κακομοιρογλου με το Beverly.....:lol:
Τελικα με θυμηθηκα.....:lol:
Καμηλα στην μνημη κανονικη εισαι ρε μπαγασα.......:beer::beer:
Mην απαντάς σε αναβάτη 1200GS.
Mην απαντάς σε αναβάτη 1200GS.
1200GS αυτος....??
Africa ο τσουλιος και μεσα στην τρελη χαρα.......
Τι αλλο ακομα.......?? :(
1200GS αυτος....??
Africa ο τσουλιος και μεσα στην τρελη χαρα.......
Τι αλλο ακομα.......?? :(
Όχι, οκ, ήταν ένα νεανικό ατόπημα, καλοκαιρινό στη Κρήτη.
Δεν ξεχνάμε λέμε παλΙάνθρωπα.
Ο Τσούλιος είναι αθεράπευτη περίπτωση, έχει το ακαταλόγιστο.
GogosLux
14/11/2018, 14:33
οποτε θα καταληξω στο εξης, μαθετε να φρεναρετε ειτε με abs ................
Συμφωνω 100% σε όλο το κείμενο σου !
Αυτο που αναρωτιέμαι - αμφιβάλω - ειναι αν ο μεσαιος οδηγός (εγω πχ) εχει καμια ελπίδα να καταλάβει πως να φρενάρει οριακα / να κατέχει την συμεριφορά του abs την στιγμή που:
- τα abs πια δεν δίνουν ουτε καν το τρεμουλο στην μανέτα - τουτέστιν δεν εχεις προειδοποίηση
- εχουν πλήστες ρυθμίσεων και παραμετρων, και απο τον προγραμματισμό του αναλογα το mode - διαφορετικά με το αν το ειχες στο rain ή στο track..
Αλλα ακομα και στο ίδιο mode στα 150 συμπεριφέρεται διαφορετικα απο οτι αν φρεναρεις με 70............................... κλπ
Προσωπικά 100% αληθινά παραδείγματα:
1) φρεναρισμα με το Tuono σε κινηση με διαβαση με 20 χιλ δεν εiδα τον πεζο που ξεκινουσε να περάσει απο δεξια - μιας και ηταν φορτηγό δεξια - με εσωσε καθως θα χαζοέπεφτα αν δεν το ειχε
2)φρεναρα με το Tuono σε πίστα (Mettet - Βελγιο) στην Κ1 απο 190-200 με το ενα χερι γιατι το αλλο το ειχα να βγαζω το γαμώμπρελόκ απο την οθονη που έδειχνε την ταχύτητα (εγινε κανα 2-3 φορες :rolleyes:)
Mode => Track.
Αποτέλεσμα: Βράχος, abs δεν ενιωσα πουθενα και ποτε, εκανα πολλες φορες το ιδιο φρεναρισμα, κυρίως με τα 2 χέρια, και πουθενα τιποτα παραξενο.
Σε δρόμο με λιγότερα χιλ, περιπου 170, πατάω τα φρένα με αυτοπεποίθηση και ανεση "το εχω" και βρίσκομαι να κανω rolling endo :uplate: χανωντας στην ουσια τον ελεγχο προς στιγμη.
Mode => Track. Διαφορά σε σχέση με το πως φρενάρισα στην πίστα: πατησα με τα ολα και το πισω φρένο (ενω στην πιστα δεν αγγιζα καν το πισω) + αλλη κατάσταση ελλαστικών (λιγο πιο φθαρμένα αλλα οχι τραγική διαφορά). Η ασφαλτος ηταν εξίσου καλή και στον δρόμο (στο βαθμό που μπορώ να κρίνω).
Συμπέρασμα για μενα: θεωρω οτι ειναι εξαιρικά δύσκολο να μαθεις το abs και αν το κανεις θα ισχύει μονο σε συγκεκριμένες συνθηκες και μονο εκει - πχ πιστα - οχι απαραίτητα και αλλου.
Επισης το abs δινει μια κακη "αυτοπεποίθηση" βοήθειας ........................ που καποιες φορες μπορει να σε παγιδέψει
Αλλες φορες, βλεπε χωμα κατηφορικό με 990 και κροκάλες κλπ το πατας μπροστά και ΝΑ δεν σε νοιάζει - φρενάρεις οσο μπορει και το πιο σημαντικό δεν πέφτεις - φτανει να μην εχεις μαζέψει πολλά και τελειωνει ο δρόμος :lol:
Τι θέλω να πω, πολυ φοβαμαι οτι το abs στατιστικά θα σώσει καταστάσεις αλλα αν θες κατι παραπάνω θα κανεις ότι κάνουν αυτοι που θελουν το κατι παραπανω - θα το βγάλεις :moutza:
Προσωπικά θα μεινω με το abs μιας και δεν ανηκω στην κατηγορία των παραπάνω - απλα θα το εχω το νου μου :rolleyes:
RaGe_Raptor
14/11/2018, 15:33
:beer::beer::beer::beer:
υγ: πολύ θα ήθελα να υπήρχε ο τίτλος σε μορφή poll :D
"το abs σώζει ζωές":
ναι
οχι
:beer::beer::beer::beer:
υγ: πολύ θα ήθελα να υπήρχε ο τίτλος σε μορφή poll :D
"το abs σώζει ζωές":
ναι
οχι
Δε θα έβγαζες σαφή συμπεράσματα. Σαφώς το abs σώζει ζωές. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο σε κάθε περίπτωση από το non-abs. ;)
Δε θα έβγαζες σαφή συμπεράσματα. Σαφώς το abs σώζει ζωές. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο σε κάθε περίπτωση από το non-abs. ;)
Όχι πάλι από την αρχή... :moutza:
Ναι, επειδή 17 σελίδες τώρα διαβάζουμε διαφορετικά πράγματα. :lol:
taisteal
14/11/2018, 15:49
Είναι καλό να έχουμε abs στη μοτό ή όχι λοιπόν;
:p
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2018, 15:51
Εσυ μου εγραψες παραπανω " αμα καταλαβεις φτυξε με..." Προς αποφυγη παρεξηγησης.....!!:beer::beer:
Δε παρεξηγησα ρε μαν.Γιαυτο εβαλα και το lol.Ολα ο.κ.:wave2:
RaGe_Raptor
14/11/2018, 15:51
Είναι καλό να έχουμε abs στη μοτό ή όχι λοιπόν;
:p
ναι,είναι καλό. :)
basilis_k6
14/11/2018, 15:53
Δε θα έβγαζες σαφή συμπεράσματα.
προφανως. ποτέ δεν ρωτάς τους χρήστες για τετοια πράγματα γιατι δεν έχουν τις γνώσεις να απαντήσουν. τα ίδια λέγαμε και όταν ηρθαν τα ψεκαστα, μετα το ride by wire κτλ. Στην αρχη όλα δουλευουν έτσι-κι ετσι γιατι ακόμη εξελίσονται. Τωρα βρες κανένα λάτρη του καρμπ να σου πει ποσο λατρευει το ψεκαστο μηχανάκι που κάει 50% κάτω.
Τωρα βρες κανένα λάτρη του καρμπ να σου πει ποσο λατρευει το ψεκαστο μηχανάκι που κάει 50% κάτω.
Δεν έχεις γνωρίσει τον buckley ε;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2018, 16:01
προφανως. ποτέ δεν ρωτάς τους χρήστες για τετοια πράγματα γιατι δεν έχουν τις γνώσεις να απαντήσουν. τα ίδια λέγαμε και όταν ηρθαν τα ψεκαστα, μετα το ride by wire κτλ. Στην αρχη όλα δουλευουν έτσι-κι ετσι γιατι ακόμη εξελίσονται. Τωρα βρες κανένα λάτρη του καρμπ να σου πει ποσο λατρευει το ψεκαστο μηχανάκι που κάει 50% κάτω.
Καρμπ μια ζωη ρεεεεε!!!!Αληθεια.
Δεν έχεις γνωρίσει τον buckley ε;
Πιστεύεις δηλαδή ότι ο buckley έχει ψεκαστό ? Μόλις φέτος πήρε υδρόψυκτο ρε :p, αναρωτήσου γιατί τώρα ...:a01:
basilis_k6
14/11/2018, 16:26
Πιστεύεις δηλαδή ότι ο buckley έχει ψεκαστό ? Μόλις φέτος πήρε υδρόψυκτο ρε :p, αναρωτήσου γιατί τώρα ...:a01:
:lol:
έχεις και αποθηκευμένη σούπερ βενζινα?
έχεις και αποθηκευμένη σούπερ βενζινα?
Έχω παρατήσει ένα σκαραβαίο στη γιάφκα με κατατεθημένες πινακίδες εδώ και 3,5 χρόνια .
Είναι το μοναδικό όχημα στο οποίο έβαζα πρόσθετο μολύβδου όταν το κυκλοφορούσα ,βασικά το ίδιο θέλουν το Λάβερντα και το Μπενέλλι, τα άλλα όχι...
Ο σκαραβαίος παίρνει κανονικά με βενζίνη 3,5+ ετών ,φαντάσου γιατί ...;)
Γιατί είναι χρέπι με επιδόσεις πεζού, να γιατί.
Γιατί είναι χρέπι με επιδόσεις πεζού, να γιατί.
Σου έχω επανειλημμένως ζητήσει να σοβαρευτείς ,τίποτα εσύ.Το ίδιο και η κόρη μου, γ' γυμνασίου πάει...:smokin:
Κερνάω καφέ.
Την κόρη σου, όχι εσένα. :lol:
basilis_k6
14/11/2018, 16:52
Κερνάω καφέ.
νομίζω της αρέσουν οι μηχανόβιοι...
την πάτησες
νομίζω της αρέσουν οι μηχανόβιοι...
την πάτησες
Αμάν τι είπε...................................
Το λοιπόν ,σε λίγο γυρνάει από προπόνηση βόλευ θα συνεννοηθώ μαζί της για το baby sitting του Σουήπη και μιλάμε ...:bawl:
401219
basilis_k6
14/11/2018, 17:02
Αμάν τι είπε...................................
Το λοιπόν ,σε λίγο γυρνάει από προπόνηση βόλευ θα συνεννοηθώ μαζί της για το baby sitting του Σουήπη και μιλάμε ...:bawl:
401219
θυμάται δυστυχως οτι εχω vstrom αλλα ευτυχως δεν έχει abs.... :D
vstrom hate incoming
telegonos
14/11/2018, 17:27
Α ο περίφημος μύθος ότι ο ψεκασμός καίει λιγότερο καύσιμο από τα καρμπυρατέρ, έτσι γενικά κι αόριστα. Μάλιστα. Όσο πάει γίνεται και πιο γραφικό το όλο θέμα.
Κερνάω καφέ.
Ουφ, ευτυχώς την γλύτωσε η δικιά μου η κόρη....
Κοίτα ρε φίλε όμως αδικία, να χει ας πούμε η δικιά σου 10+ μοτόρια κι ο σουήπης ένα φιέστα :bawl::bawl::bawl:
..... κι ο σουήπης ένα φιέστα :bawl::bawl::bawl:
.....και με ΑΒΣ παρακαλώ...............
devil's animal
14/11/2018, 18:33
Την δικιά σου μπορεί να την κεράσω εγώ ρε Βαγγελακη...
Πάντα ήθελα πεθερό με ΚΤΜ..
:hunter::hunter::hunter:
Βαγγελάκη έπιασες το τζόκερ ρε :bawl:
Κοίτα ρε φίλε όμως αδικία, να χει ας πούμε η δικιά σου 10+ μοτόρια κι ο σουήπης ένα φιέστα :bawl::bawl::bawl:
Αν το πουλήσω, άνετα αγοράζω 30 χρέπια και περισσεύουν και για τέλη κυκλοφορίας. Αλλά εγώ, που τα καβαλάω κιόλας, χρειάζομαι κάτι που δουλεύει. :lol:
Αν το πουλήσω, άνετα αγοράζω 30 χρέπια και περισσεύουν και για τέλη κυκλοφορίας. Αλλά εγώ, που τα καβαλάω κιόλας, χρειάζομαι κάτι που δουλεύει. :lol:
Ναι ρε και 2 στρέμματα στο φεγγάρι ξέχασες :tooth:
ΥΓ πλάκα πλάκα του Βαγγελάκη δουλεύουνε ,τι τον πέρασες ? Μπάκλη :p
Βαγγελάκη έπιασες το τζόκερ ρε :bawl:
:bawl::a20::a25::a08::whiteflag::whiteflag::whiteflag:
εσυ να κατσεις στ'αυγα σου, εισαι παντρεμενος με παιδι...
..λοιπον βαγγελη.. για πε.. :smokin:
devil's animal
14/11/2018, 21:03
εσυ να κατσεις στ'αυγα σου, εισαι παντρεμενος με παιδι...
Μην κάνεις έτσι ρε...είναι της μοδος η διγαμια...:lol:
pano kato
15/11/2018, 07:37
Μην κάνεις έτσι ρε...είναι της μοδος η διγαμια...:lol:
Με ABS η χωρις?
Εγώ την έχω στείλει 5.000 χλμ μακρυά. :tooth:
Εγώ την έχω στείλει 5.000 χλμ μακρυά. :tooth:
Πάντα των άκρων αυτό το παιδί...:bawl:
https://www.antipodesmap.com/
kostasagk
15/11/2018, 10:34
στο φιλο με την BMW που μπλοκαρησε το abs ,μαλλον περιεργο να παραδεχτει η μαμα κατι τοσο τραγικο,από την άλλη δεν το εχω ξανακουση για την συγκεκριμενη μαρκα αν και ξερω παμπολους,χαλασμένα ναι ,μλοκαρισμα εν κινηση δεν εχω ακουση.
κατά τα αλλα συνεχιζεται η ωραια η κουβεντα ,απο ότι καταλαβα είναι δυο οι ομαδες,,,οι γρηγοροι της κυριακης με τις βγαλμένες πινακίδες που πασ με 140 και σε περνανε ξυστα στα 270,νομιζοντας ότι είναι οδηγοι της f1,απλα ας κανουν μια βολτα από τα νεκροταφεία...αυτοι λοιπον δεν το χρειαζονται ...είναι δυνατον ένα συστημα να δουλευει καλυτερα από αυτους? πιθανον να είναι κανα 2 ολοι και ολοι ,οι υπολοιποι για τα μπαζα...και η μεγαλυτερη κατηγορια που οδηγουν από παπι μεχρι 1800coldwind με αεροσακο..που το βρησκουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το συστημα.αλλωστε οδηγούμε και δεν κανουμε αγωνες .αυτοι είναι στις πιστες.αλλωστε βελτιώνεται συνεχεια ,όταν πρωτοκυκλοφορησε ηταν παιδικο συγρινομενο με το συμερινο που ακομα και υπο κλιση δουλευει............και θα βελτιώνεται συνεχεια...εκτος αν είναι συνομωσια των εταιρειων να μας σκοτωσουν..............
RAMMSTEIN
15/11/2018, 11:56
κατά τα αλλα συνεχιζεται η ωραια η κουβεντα ,απο ότι καταλαβα είναι δυο οι ομαδες,,,οι γρηγοροι της κυριακης με τις βγαλμένες πινακίδες που πασ με 140 και σε περνανε ξυστα στα 270,νομιζοντας ότι είναι οδηγοι της f1,απλα ας κανουν μια βολτα από τα νεκροταφεία...αυτοι λοιπον δεν το χρειαζονται ...είναι δυνατον ένα συστημα να δουλευει καλυτερα από αυτους? πιθανον να είναι κανα 2 ολοι και ολοι ,οι υπολοιποι για τα μπαζα...και η μεγαλυτερη κατηγορια που οδηγουν από παπι μεχρι 1800coldwind με αεροσακο..που το βρησκουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το συστημα.αλλωστε οδηγούμε και δεν κανουμε αγωνες .αυτοι είναι στις πιστες.αλλωστε βελτιώνεται συνεχεια ,όταν πρωτοκυκλοφορησε ηταν παιδικο συγρινομενο με το συμερινο που ακομα και υπο κλιση δουλευει............και θα βελτιώνεται συνεχεια...εκτος αν είναι συνομωσια των εταιρειων να μας σκοτωσουν..............
εσεις με τα παπακια και τα "κολντουιντ" καντε λιγο δουλεια με το συνδρομο κατωτεροτητας που προφανως εχετε ομως, γιατι αρχιζει και κουραζει η φαση
επειδη εσυ και οσοι αποτελουν την μεγαλυτερη αυτη κατηγορια που αναφερεσαι θελετε οτι ηλεκτρονικο συστημα υπαρχει για να νιωθετε ασφαλεια και να μπορειτε να οδηγησετε μηχανη
δεν σας κανει αυτοματα και σωστους η εστω πιο σωστους απο τους λιγους που μπορουν να οδηγησουν και να νιωθουν επισης ασφαλεια βασιζομενοι μονο στις δικες τους ικανοτητες και οχι σε ηλεκτρονικα μαραφετια.
αποδεξου το , υπαρχουν και καλυτεροι εκει εξω απο σενα και απο μενα και γενικα απολους μας, παντα υπαρχει καλυτερος
κανεις δεν ειπε οτι εχει πιο γρηγορες αντιδρασεις απο ενα ηλεκτρονικο συστημα, ουτε ενας
αντιθετως ειπωθηκε οτι καποιοι δεν θελουν το συγκεκριμενο συστημα, γουστο τους καπελο τους. εσας την μεγαλυτερη κατηγορια με τα "κολντουιντ " που ακριβως σας ενοχλει δλδ?
αντιμετωπιζετε το φρενο σαν ναναι καποιος εχθρος, λες και κανει τζιζ αμα το πατησεις
αν αυριο βγει ενα ρομποτικο χερι που φρεναρει αυτο αντι για σας με απολυτη ακριβεια ειμαι σιγουρος οτι οι πιο πολλοι της μεγαλης αυτης κατηγοριας με τα "κολντουιντ" θα τρεξετε να το προσαρμοσετε στο τιμονι σας.
οταν λοιπον αντιληφθειτε οτι το φρενο ειναι φιλος και συμμαχος ισως του δωσετε λιγο παραπανο σημασια
και να σου πω ενα μυστικο, δεν ειναι πυρωμενη η μανετα μπορεις να την ακουμπας δεν θα καεις
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ
kostasagk
15/11/2018, 12:55
θα σταθω μονο σε αυτό που ειπες για τους λιγους......οντως υπαρχουν μα είναι στην F1-2-3......ι υπολοιποι με τ παπακια μας θελουμε μεγαλυτερη ασφαλεια.....τωρα εδώ φαινεται γιατι η ελλαδα είναι ουραγος σε όλα ...το λες και μονος σου ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ και όχι λογικος ....καλυνηχτα...δεν αξιζει τον κοπο να ξαναγραψω...
δεν αξιζει τον κοπο να ξαναγραψω...
Αλλος ενα ευχαριστημενος πελατης..!!! :wave2:
Υ.Γ.
Επειδη κατι ειπωθηκε για "γρηγορους" που περνανε με 270 τους "αργούς" με τα 140, απλα να πω την -μαλακισμενη προφανως- αποψη οτι ΙΣΩΣ ειναι καλυτερα να πεσεις και να συρθεις με π.χ. 30-50χλμ (επειδη δεν ειχες ABS και τσαρουχωσες τα φρενα απο τα 270) παρα να πας καμαρωτος και ορθιος πανω στον τοιχο/νταλικα/γελαδα/τρακτερ με τα ιδια χλμ..
Για δε το χωμα, απλα δεν τιθεται θεμα συζητησης..
(ο χειροτερος "κοκκαλωμενος" τροχος στο πλαϊ ειναι απειρως καλυτερος απο τα state-of-the-art συστημα πεδησης..)
Των ανωτερω λεχθεντων, επιστρεφω στο δεντρο μου..
RaGe_Raptor
15/11/2018, 13:23
Πάντως έχω την εντύπωση ότι έχετε "κατεβάσει ρολά" και δεν διαβάζετε τι γράφουμε, εμείς οι "ENTI LOWNSON"
Μα αφού το γράφει η βίβλος, άρα είναι αλήθεια.
Πάντως έχω την εντύπωση ότι έχετε "κατεβάσει ρολά" και δεν διαβάζετε τι γράφουμε, εμείς οι "ENTI LOWNSON"
Ποιος Lownson ρε , Suzuki δεν καβαλάς ; μη χέσω...:p
RaGe_Raptor
15/11/2018, 13:50
Ποιος Lownson ρε , Suzuki δεν καβαλάς ; μη χέσω...:p
ε,τότε Svants :lol:
GogosLux
15/11/2018, 14:13
Επειδη κατι ειπωθηκε για "γρηγορους" που περνανε με 270 τους "αργούς" με τα 140, απλα να πω την -μαλακισμενη προφανως- αποψη οτι ΙΣΩΣ ειναι καλυτερα να πεσεις και να συρθεις με π.χ. 30-50χλμ (επειδη δεν ειχες ABS και τσαρουχωσες τα φρενα απο τα 270) παρα να πας καμαρωτος και ορθιος πανω στον τοιχο/νταλικα/γελαδα/τρακτερ με τα ιδια χλμ...
κοιτα, με οσα και οπως και να πας πανω στην νταλίκα, μπαριέρα κλπ ερχόμενος με/απο 270 μαλλον μικρή σημασία έχει ή μάλλον κανει διαφορά μόνο στο μεγεθος του κουταλιου που θα χρειαστεί για να σε μαζέψουν.
Επισης εσυ παιρνεις το σεναριο οτι με τα 270 το τσαρουχωνεις χωρις abs και πας ευθεια χωρις να καταφερεις να αλλαξεις πορεία ενω καποιος θα μπορούσε να αντιπαραθέσει οτι λογο του abs θα καταφερει να εχει τον ελεγχο ελιγμου και να αποφύγει την νταλίκα βγαινωντας στο απεναντι χωράφι ενω εχωντας χασει το μπροστινό θα πηγαινε ακυβέρνητος ευθεία .....................
Τωρα συμφωνώ οτι χωρις το abs θα φρενάρεις πιο απολυτα ΑΛΛΑ ολα θα γινουν πιο απολυτα.
Φυσικά για να ειναι καποιος διατεθειμένος να παει με τοσα (που λεει ο λογος) κάτι θα ξέρει - αν δεν ξέρει απλα μαλλον δεν θα προλάβει να μαθει :lol:
Οποτε σε καθε σενάριο, καλο ειναι να βαζουμε και τις θεωρητικές παραμέτρους μπας και βγει καμια ακρη και μιας και η ρημάδα η ζωη μπορεί ΠΑΝΤΑ να μας εκπλήξει ας μην ειμαστε τοσο απόλυτοι και γενικοί !
Τελος, δεν καταλαβαινω το λογο αντιπαλότητας του με και χωρις abs, εκτος αν ειναι για να περνάμε την ημέρα μας ΟΠΟΤΕ τοτε θα συνταχθώ με τους ΧΩΡΙΣ abs γιατί ΕΤΣΙ :p
Νομιζω οτι ΟΛΟΙ μπορούμε να παραδεχτούμε οτι η τεχνολογία γενικά βοηθάει αλλα δεν ειναι πανάκεια.
Τωρα αν καποιος φτάσει στο επιπεδο να πει δεν μου αρεσει το abs / traction / κλπ γιατι οταν παω με ΧΧΧΧΧΧ στον δημοσιο δρόμο (σε πιστα εννοείται οτι ειναι μαλακια τοπ abs) τοτε σημαινει οτι κατι κατέχει και αν ΔΕΝ κατέχει εχει παντα το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του .
(ο χειροτερος "κοκκαλωμενος" τροχος στο πλαϊ ειναι απειρως καλυτερος απο τα state-of-the-art συστημα πεδησης..)
Κατα 99,9% στο χωμα εχω οδηγήσει χωρίς abs χωρίς κανενα προβλημα, εκτος απο κανα 2 καπακια που εφαγα σε κατηφορικά :rolleyes::rolleyes:
Προσφατα δοκίμασα και με abs, δεν βρήκα κατι το ενοχλητικό - μαλλον βοηθητικό θα το ελεγα (βλεπε καπακια και χασιματα σε κατηφορικά σαθρά) παρα ενόχληση μιας και με το μπροστινό μπλοκαρισμένο μαλλον πας για σκόνισμα :lol:
Οποτε μήπως θα μπορούσες να την εξηγήσεις πιο αναλυτικά ? :look:
RAMMSTEIN
15/11/2018, 14:38
θα σταθω μονο σε αυτό που ειπες για τους λιγους......οντως υπαρχουν μα είναι στην F1-2-3......ι υπολοιποι με τ παπακια μας θελουμε μεγαλυτερη ασφαλεια.....τωρα εδώ φαινεται γιατι η ελλαδα είναι ουραγος σε όλα ...το λες και μονος σου ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ και όχι λογικος ....καλυνηχτα...δεν αξιζει τον κοπο να ξαναγραψω...
αρα θεωρεις οτι μετα την F1-2-3 (που μεταξυ μας ειναι πρωταθλημα φορμουλας , καμια σχεση δλδ με μηχανες και αυτα που συζηταμε εδω) ειστε εσεις
αυτο λες, οτι μονο αυτους τους οδηγους αναγνωριζεις σαν καλυτερους
δεν ξερεις καν γιατι διαφωνεις βασικα, θελετε μεγαλυτερη ασφαλεια εσεις οι κολντουιντ, καλα κανετε σας ειπε κανεις οχι ?δεν το καταλαβαινω
τα δικα μας συκωτια γιατι ζαλιζετε δεν εχω παρει πρεφα ακομα που ειμαστε οκ με την επιπεδα ασφαλειας χωρις abs
και ναι ειμαι ξεκαθαρα αντιδραστικος αλλα εστω το ξερω
καλυτερο απο το να ειμαι ημιμαθης και να το αγνοω σαν καποιους αλλους
και κατι τελευταιο και βασικο
ξερω να φρεναρω επισης
εσυ?
Christos ktm R
15/11/2018, 16:23
στο φιλο με την BMW που μπλοκαρησε το abs ,μαλλον περιεργο να παραδεχτει η μαμα κατι τοσο τραγικο,από την άλλη δεν το εχω ξανακουση για την συγκεκριμενη μαρκα αν και ξερω παμπολους,χαλασμένα ναι ,μλοκαρισμα εν κινηση δεν εχω ακουση.
Εχεις δίκιο,είναι πολυ δύσκολο για μια κομπανία τόσο μεγάλη να το παραδεχθεί...αλλά το θυμάμαι παρά τα 12+ χρόνια που έχουν περάσει γιατί μου έκανε εντύπωση η απάντηση της αντιπροσωπείας.Τωρα τι να σου πω...έτσι μου είπε έτσι λέω,το μόνο σίγουρο είναι ότι το γόνατο ακόμα ποναει:cry:
Nostradamus
15/11/2018, 16:30
....καλυνηχτα...δεν αξιζει τον κοπο να ξαναγραψω...
Η και Υ αναποδα... Αυτο το τελευταιο με το "δεν θα ξαναγραψω" σαν να τιμωρεις τους υπολοιπους, να το κοιταξεις λιγο..
Εκει που το πραγμα πηρε να εκτονωνεται και κοιταμε ποιοι θα κανουν ποιους γαμπρους, για να επισφραγισουμε με τον πλεον επισημο τροπο, το κλεισιμο ενος ακομη θεματος γεματο γνωση για τις μελλοντικες γενιες, ερχεσαι και ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη...
Στο χωμα, σου λενε οσοι ασχολουνται, δεν... Στο δρομο, 3-4 δεν το θελουν στα δικα τους μοτοσακα... Σου λενε "κανε οτι θες απλα μην βασιζεσαι μονο σε αυτο"... Οχι οτι δεν ειναι ενα σημαντικο βοηθημα.. Απλα δεν ειναι κατι περα απο ενα βοηθημα...
Οχι ομως ρε.... ξανα εκει... εισαι καλυτερος απο εναν υπολογιστη?, εισαι πιο γρηγορος απο ενα κυκλωμα?, ερωτησεις ξανα και ξανα...
Η απαντηση ειναι μαλλον απλη.. ειναι καλυτερος (η νιωθει καλυτερα αν θες) απο εσενα πανω στην μηχανη... και αυτο μαλλον σε χαλαει τελικα (οχι εσενα συγκεκριμενα)...
Nostradamus
15/11/2018, 16:34
, εκτος απο κανα 2 καπακια που εφαγα σε κατηφορικά :rolleyes::rolleyes:
Προσφατα δοκίμασα και με abs, δεν βρήκα κατι το ενοχλητικό - μαλλον βοηθητικό θα το ελεγα (βλεπε καπακια και χασιματα σε κατηφορικά σαθρά) παρα ενόχληση μιας και με το μπροστινό μπλοκαρισμένο μαλλον πας για σκόνισμα :lol:
Ρε συ.. τι ειναι τα "καπακια" στα κατηφορικα???
εγώ πάντως σταμάτησα αλλά δε βλέπω να καταλήγετε κάπου :)
Αλλος ενα ευχαριστημενος πελατης..!!! :wave2:
Υ.Γ.
Επειδη κατι ειπωθηκε για "γρηγορους" που περνανε με 270 τους "αργούς" με τα 140, απλα να πω την -μαλακισμενη προφανως- αποψη οτι ΙΣΩΣ ειναι καλυτερα να πεσεις και να συρθεις με π.χ. 30-50χλμ (επειδη δεν ειχες ABS και τσαρουχωσες τα φρενα απο τα 270) παρα να πας καμαρωτος και ορθιος πανω στον τοιχο/νταλικα/γελαδα/τρακτερ με τα ιδια χλμ..
Των ανωτερω λεχθεντων, επιστρεφω στο δεντρο μου..
Τσαρουχώνεις χωρίς ABS με 270 και πέφτεις με 50? :eek:
Άσε το ότι θεωρείς ότι με το ABS δε στρίβεις!
(Λίγο λάδι έριξα και φεύγω πάλι :a014: )
Δεν εχω διαβασει τις προηγουμενες σελίδες!
Πότε προλαβε τις 20?!!!
Εμενα μια φορα μου χρειαστηκε και εκανε τη δουλεια του αψογα...
Αν δεν ειχα το abs τωρα απλα θα ημουν σε αγορασμενο οικοπεδο....!
Πιστευω πως την σημερινη εποχη, οτι ''παραπανησιο'' βγαινει, καλο ειναι να υπαρχει...:)
Ρε ΓΤΠΜ, έχουμε γεμίσει ειδικούς τηλεπάνελ....
OK, άλλο πραγματικό παράδειγμα: Φίλος είχε πάντα μηχανές με ABS και όλα καλά, άλλωστε ήταν από αυτούς τους πάω (πολύ) αργά γιατί βιάζομαι.
Κάποια στιγμή, και για λόγους που ποτέ δεν καταλάβαμε παίρνει μηχανή χωρίς ABS. Του είπαμε να προσέχει γιατί πλέον θα φρενάρει αυτός κι όχι τα ηλεκτρονικά του αλλά δυστυχώς η φάτσα που έκανε όταν του το είπαμε ήταν αποκαρδιωτική.
Όταν έβγαλε τα σίδερα από τα πόδια του, τα πούλησε όλα και κυκλοφορεί πλέον με αμαξάκι, και πολύ καλά κάνει. Το ABS τον έσωζε; Ναι. Έμαθε ποτέ με ABS να οδηγεί μηχανή; Όχι. (Προσέξτε, τα φρένα είναι πιο σημαντικά κι από το γκάζι στην οδήγηση. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην γρήγορη οδήγηση).
Τεσπά, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Και προς θεού, όχι φρένα, ειδικά μέσα στη στροφή :tooth: (Μην πεταχτείς γίδι Trooper, το εννοώ για τους θιασώτες της τουριστικής και χαλαρής οδήγησης).