View Full Version : το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
RaGe_Raptor
13/01/2019, 20:19
στις πόσες σελίδες επισήμανσης νιώθεις αισθάνεσαι ότι θα είσαι καλυμμένος;:p
όσο ποστάρονται βιντεάκια ως απόδειξη πλήρους αναγκαιότητας ύπαρξης αβς. δλδ για πολλές σελίδες ακόμη... :D:D:D
όσο ποστάρονται βιντεάκια ως απόδειξη πλήρους αναγκαιότητας ύπαρξης αβς. δλδ για πολλές σελίδες ακόμη... :D:D:D
41 σελίδες πήγε και μας απειλείς; :confused::cry:
:p
RaGe_Raptor
13/01/2019, 21:24
41 σελίδες πήγε και μας απειλείς; :confused::cry:
ευθέως! :D
υγ:στον δικό μου browser γράφει 16 :p
ευθέως! :D
υγ:στον δικό μου browser γράφει 16 :p
Same ... απορω με μερικους που διαβαζουν 3 ποστ και πατανε αλλαγη σελιδας!
TsoliasGR
18/01/2019, 08:45
Και που καταλήγουμε;
Μάλλον στο ότι ... πρέπει να ξέρει κάποιος να φρενάρει και να έχει και ABS για την μια και μοναδική στραβή.
Αυτό έχω καταλάβει.
stefanos
18/01/2019, 10:48
Ναι καλά. Βγες με τη βροχή και πάτα με όλη σου τη δύναμη το μπροστινό φρένο, με τα 2 χέρια, πάνω σε λευκή διαγράμμιση κι έλα μετά πες μας ότι το abs δεν είναι απολύτως απαραίτητο σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που δεν οδηγούν.
Η διαδικασία με την οποία οι οργανισμοί που είναι περισσότερο προσαρμοσμένοι στο περιβάλλον τους, επιβιώνουν και αναπαράγονται περισσότερο από τους λιγότερο προσαρμοσμένους ονομάστηκε από τον Κάρολο Δαρβίνο φυσική επιλογή.:evil:
stefanos
18/01/2019, 10:55
συμπέρασμα 5: το imu-fed cornering abs είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η μοτοβιομηχανία την τελευταία 4ετία μαζί με όλα τα άλλα imu-fed ηλεκτρονικά βοηθήματα. αρκεί να αντιμετωπίζονται ως αυτό που πραγματικά είναι: ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ .το κύριο και βασικό είναι η εκπαίδευση του αναβάτη.
κι αυτό κυρίες και κύριοι,είναι κοινή λογική.
υγ:θα συνεχίζω να τα γράφω για όσες σελίδες συνεχιστεί αυτό το θρεντ:D
Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς θα μάθω εφόσον το βοήθημα απαγορεύει να φτάσω στο όριο που μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα.
RaGe_Raptor
18/01/2019, 11:40
Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς θα μάθω εφόσον το βοήθημα απαγορεύει να φτάσω στο όριο που μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα.
Τα αβς που παίρνουν δεδομένα απο imu έχουν πολυ υψηλότερα όρια απο τα "συμβατικά"
Coyote.V
18/01/2019, 11:51
Και που καταλήγουμε;
Μάλλον στο ότι ... πρέπει να ξέρει κάποιος να φρενάρει και να έχει και ABS για την μια και μοναδική στραβή.
Αυτό έχω καταλάβει.
Εννοείται.
Καβαλάω 30 χρόνια και ξέρω να οδηγάω και κατ' επέκταση να φρενάρω, μιά μέρα όμως ήμουν λίγο αφηρημένος, τρόμαξα και πάρε με κάτω από το μπροστινό... αν είχα ABS δεν θα πάθαινα τίποτα.
harris_x
18/01/2019, 13:05
Εννοείται.
Καβαλάω 30 χρόνια και ξέρω να οδηγάω και κατ' επέκταση να φρενάρω, μιά μέρα όμως ήμουν λίγο αφηρημένος, τρόμαξα και πάρε με κάτω από το μπροστινό... αν είχα ABS δεν θα πάθαινα τίποτα.
επίσης αν άφηνες το φρένο πάλι δεν πάθαινες τίποτα.
Ή αν ήξερες όντως να οδηγείς και κατ' επέκταση να φρενάρεις.
:lol: :lol: :lol:
Εγώ, μια μέρα, βγαίνω από πάρκιν φίλου, με τσιμέντο κάτω, ανηφορικό προς την έξοδο, που οδηγεί σε κάθετο δρόμο, επίσης με κλίση, κατηφορική αριστερά, ανηφορική δεξιά. Αναγκάστηκα να σταματήσω ακριβώς στο σημείο τομής τους, γιατί ερχόταν αμάξι. Μου έδωσε χώρο να περάσω, ανοίγω γκάζι, στρίβω αριστερά (προς την κατηφόρα), αλλά ο πίσω τροχός ήταν ακόμα στο ανηφορικό τσιμέντο, δε βοήθησε πάρα πολύ αυτό και, σε συνδυασμό με όλες τις διαφορετικές κλίσεις, το μηχανάκι σβήνει, με τραβάει αριστερά και το αφήνω σιγά-σιγά να πέσει.
Όλα αυτά σε μηχανάκι με ABS. Τα συμπεράσματα δικά σας!!1
Εγώ, μια μέρα, βγαίνω από πάρκιν φίλου, με τσιμέντο κάτω, ανηφορικό προς την έξοδο, που οδηγεί σε κάθετο δρόμο, επίσης με κλίση, κατηφορική αριστερά, ανηφορική δεξιά. Αναγκάστηκα να σταματήσω ακριβώς στο σημείο τομής τους, γιατί ερχόταν αμάξι. Μου έδωσε χώρο να περάσω, ανοίγω γκάζι, στρίβω αριστερά (προς την κατηφόρα), αλλά ο πίσω τροχός ήταν ακόμα στο ανηφορικό τσιμέντο, δε βοήθησε πάρα πολύ αυτό και, σε συνδυασμό με όλες τις διαφορετικές κλίσεις, το μηχανάκι σβήνει, με τραβάει αριστερά και το αφήνω σιγά-σιγά να πέσει.
#koyladi ξεκαθαρα:a22:
harris_x
18/01/2019, 13:20
#koyladi ξεκαθαρα:a22:
ΞΕΚΑΘΑΡΑ!
403020
rainmike
18/01/2019, 13:38
Ασε φίλε σε καταλαβαίνω και εγώ είχα πάει στον αγιο προδρομο χαλκιδικης για σουβλακια και μετα απο 15 σουβλακια ξεχασα το δισκοκλειδο πανω στο μηχανακι οποτε παω να φυγω και μπαμ παρτον κατω.
Λες το abs να με έσωζε?:lol:
PaNick67
18/01/2019, 15:24
Ασε φίλε σε καταλαβαίνω και εγώ είχα πάει στον αγιο προδρομο χαλκιδικης για σουβλακια και μετα απο 15 σουβλακια ξεχασα το δισκοκλειδο πανω στο μηχανακι οποτε παω να φυγω και μπαμ παρτον κατω.
OXΙ δεν θα σε εσωζε, αλλα σκεψου τι θα παθαινες αν ειχες αφησει και το λουκετο πανω, οχι μονο το κλειδι :bawl:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/01/2019, 17:29
Μηπως ειχαν κατι μεσα τα σουβλακια?
Εσύ δε χρειάζεσαι ABS. Χρειάζεσαι AFS (After Fifteen Souvlakous) :D
Χοιρινό μάλλον :D
rainmike
19/01/2019, 05:37
Πάτερ τα σουβλάκια του αγιου προδρομου είναι απο τα καλύτερα:beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/01/2019, 12:47
Πάτερ τα σουβλάκια του αγιου προδρομου είναι απο τα καλύτερα:beer:
Δε το λες σε εμενα αυτο ε?:nono:
"Τότε ήταν που αποφάσισα να παρατήσω τα δίτροχα για χάρη κάποιου πιο ασφαλέστερου μέσου" .
Επίλογος, κάπως έτσι τα αγόρια γίνονται
κουτάκηδες :p:bawl:
ΥΓ δεν πιστεύω να περιμένατε να διαβάσετε "γκέη" :tooth:
Ε ναι, ήταν τραυματική εμπειρία. Δεν είμαι για πολλές συγκινήσεις, τι να κάνω... :look:
Μετά το στρώσιμο των φρένων και τον ελαστικών έκανα το πρώτο τεστ στο μπροστινό φρένο ενεργοποιώντας το ABS στο MT-07.
Συγκριτικά με το SH300 το abs του MT σε αυτό το πρώτο τεστ φάνηκε ΠΟΛΥ χειρότερο.
Ο τροχός μπλοκάρει και μετά ενεργοποιείται το abs. Όχι για να φύγει ο τροχός αλλά τόσο ώστε να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του φρεναρίσματος.
Φάνηκε δηλαδή πολύ πιο αργό στις αντιδράσεις του.
Να πώ ότι και το φρενάρισμα μου φάνηκε χειρότερο? Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή.
Και μιλάω για ΤΕΡΜΑ ΦΡΕΝΟ ενεργοποιώντας το ABS. (αφήστε τα μαθήματα φρεναρίσματος στην άκρη. δοκιμάζω το abs)
Θα ξανακάνω δοκιμή και σε άλλα οδοστρώματα για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
Αν δεν αλλάξει κάτι καταλαβαίνω γιατί λέγατε ότι λέγατε.
Απο την άλλη, είχα επισημάνει ότι μιλάω για το abs της Honda στο SH300.
Κάπως έτσι βγαίνει το CB500F στην ίδια τιμή με το MT-07 (το πάω μακριά αλλά αυτή την εικόνα έχω απο το ΜΤ μέχρι τώρα)
rainmike
25/01/2019, 21:55
Μετά το στρώσιμο των φρένων και τον ελαστικών έκανα το πρώτο τεστ στο μπροστινό φρένο ενεργοποιώντας το ABS στο MT-07.
Συγκριτικά με το SH300 το abs του MT σε αυτό το πρώτο τεστ φάνηκε ΠΟΛΥ χειρότερο.
Ο τροχός μπλοκάρει και μετά ενεργοποιείται το abs. Όχι για να φύγει ο τροχός αλλά τόσο ώστε να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του φρεναρίσματος.
Και μιλάω για ΤΕΡΜΑ ΦΡΕΝΟ ενεργοποιώντας το ABS. (αφήστε τα μαθήματα φρεναρίσματος στην άκρη. δοκιμάζω το abs)
Κάπως έτσι βγαίνει το CB500F στην ίδια τιμή με το MT-07 (το πάω μακριά αλλά αυτή την εικόνα έχω απο το ΜΤ μέχρι τώρα)
Πούλα όσο είναι καιρός,Τα μισά για σκούτερ και τα μισά σουβλάκια:tooth:
Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του abs.
Απλά έχεις συνηθίσει στο cbs του sh και γι'αυτο σου κακοφάνηκε.
Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του abs.
Απλά έχεις συνηθίσει στο cbs του sh και γι'αυτο σου κακοφάνηκε.
Το μπροστινό δεν ενεργοποιεί το cbs.
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και συγκρινω. Άλλος?
Και ναι αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.Απλά το ενα δουλεύει ΠΟλΥ καλύτερα από το άλλο με δραματικες διαφορες στο φρενάρισμα.
basilis_k6
26/01/2019, 00:08
Το μπροστινό δεν ενεργοποιεί το cbs.
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και συγκρινω. Άλλος?
Και ναι αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.Απλά το ενα δουλεύει ΠΟλΥ καλύτερα από το άλλο με δραματικες διαφορες στο φρενάρισμα.
Εχουν σχεδον την ιδια αξια και το ενα είναι σκουτερ 300αρι...
Προφανως και το abs της χοντα ειναι πολυ καλυτερο. Αλλωστε ειναι εξελιγμενο απο την ιδια και φορεμενο ειδικα για το sh.
Εχουν σχεδον την ιδια αξια και το ενα είναι σκουτερ 300αρι...
Προφανως και το abs της χοντα ειναι πολυ καλυτερο. Αλλωστε ειναι εξελιγμενο απο την ιδια και φορεμενο ειδικα για το sh.
Καταρχάς έκανα μία δοκιμή μόνο.
Απλά μου έκανε εντύπωση που μπλόκαρε ο τροχός πρώτα για να αφήσει το φρένο και ξανά μετά.
Στο SH ποτέ δεν μπλόκαρε. Δεν άφηνε καν ίχνος στο δρόμο ούτε έκανε θόρυβο φυσικά.
Και το ΜΤ έχει abs της yamaha νομίζω.
Κάποιος μπορεί να πεί ότι δίνει περισσότερο έλεγχο στον οδηγό αλλά το αποτέλεσμα είναι μόνο αποτροπή του πεσίματος.
Ενώ στο SH χωρίς κόπο έκανες και το τέλειο φρενάρισμα.
Με αυτό που είδα πάντως καταλαβαίνω γιατί κάποιοι λένε κακά λόγια για το abs.
Καλά κάνεις και ψάχνεις τα όριά σου και της μηχανής σου.Είναι φανερό οτι το φθηνό ABS της ΥΑΜΑΗΑ έχει μεγάλο χρόνο απόκρισης με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι το μπλοκάρισμα του τροχού.
Θα κάνει όμως την δουλειά του στην δύσκολη,αρκεί να έχεις διαθέσιμο χώρο.Προσπάθησε να φρενάρεις οριακά χωρίς να το ενεργοποιείς,θα χρειάζεσαι λιγότερη προσπάθεια και θα είσαι πιο ασφαλής.
Καλά κάνεις και ψάχνεις τα όριά σου και της μηχανής σου.Είναι φανερό οτι το φθηνό ABS της ΥΑΜΑΗΑ έχει μεγάλο χρόνο απόκρισης με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι το μπλοκάρισμα του τροχού.
Θα κάνει όμως την δουλειά του στην δύσκολη,αρκεί να έχεις διαθέσιμο χώρο.Προσπάθησε να φρενάρεις οριακά χωρίς να το ενεργοποιείς,θα χρειάζεσαι λιγότερη προσπάθεια και θα είσαι πιο ασφαλής.
Αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτό που είδα είναι όπως τα λές.
Επειδή οδηγώ προσεχτικά και με πολύ φαντασία για τις μαλακίες των άλλων, πολύ σπάνια (μία ανά 30.000χλμ) χρειάζομαι το φρενάρισμα πανικού.
Οπότε κάνω πού και πού προσομοίωση για να είμαι έτοιμος όποτε χρειαστεί.
Στην επόμενη χαλαρή βόλτα θα κάνω ένα εντατικό μάθημα/δοκιμή των φρένων.
Κρίμα που στα τεχνικά χαρακτηριστικά δε φαίνονται τέτοιες λεπτομέρειες.
Δεν πουλάνε τα abs βέβαια όσο οι πράσινες ζάντες και τα άλογα :p
Μου έχει ενεργοποιηθεί μερικές φορές το ABS, τόσο στο μπροστινό, όσο και στον πίσω τροχό. Δεν ένιωσα σε κάποια από τις περιπτώσεις να μπλοκάρει ο τροχός πριν ενεργοποιηθεί.
Δεν κάνεις σωστές δοκιμές, γι'αυτό.
rainmike
26/01/2019, 19:48
Φιλαράκι γιατί τρολάρεις?:D
Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα δοκιμές, αλλά ήταν φορές που χρειάστηκε. Μπορεί πάνω στο φρενάρισμα πανικού να μην το ένιωσα.
Από την άλλη πλευρά, θα έλεγα ότι γενικά καταλαβαίνω αμέσως την ολίσθηση. Π.χ. σε κατέβασμα ταχύτητας σε ολισθηρό οδόστρωμα έχω αντιληφθεί αμέσως την ολίσθηση του πίσω τροχού (δεν έχει slipper clutch το μοτοσακό μου), όπως επίσης και σε άνοιγμα γκαζιού επίσης σε πολύ ολισθηρό οδόστρωμα. Το ίδιο και με το αμάξι και το ποδήλατο, όταν περάσω από κύλιση σε ολίσθηση, έστω και για λίγα cm, το νιώθω αμέσως. Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι θυμόμαστε αυτά που έχουμε παρατηρήσει και αγνοούμε όσα δεν παρατηρήσαμε ποτέ... :)
Μου έχει ενεργοποιηθεί μερικές φορές το ABS, τόσο στο μπροστινό, όσο και στον πίσω τροχό. Δεν ένιωσα σε κάποια από τις περιπτώσεις να μπλοκάρει ο τροχός πριν ενεργοποιηθεί.
Να φταίνε τα λίγα χιλιόμετρα στη δισκόπλακα/τακάκια?
Να φταίει ότι ήταν η πρώτη φορά?
Έχω μία επιφύλαξη όπως είπα και περιμένω να ξαναδοκιμάσω για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
Για πλάκα, δοκίμασε να κάνεις test drive σε ένα SH300 όποτε θα βαριέσαι και περνάς απο τη Honda.
Ή στο CB500F.
Άσχετο, αλλά αν σου έχει ενεργοποιηθεί χωρίς να το προσπαθείς πολλές φορές κοίταξε το!
panavour
26/01/2019, 20:09
Εδω και 13 σχεδον χρονια η χοντα εχει τα καλυτερα φρενα απ ολους με το CBS-ABS της.Αξεπεραστο απ ολους τους αλλους.Οπως και πριν 40 χρονια το αρχικο συνδυασμενο συστημα της ΜΟΤΟ ΓΚΟΥΤΖΙ.Μεγαλο κεφαλαιο για την ασφαλεια του μεσου καθημερινου αναβατη που δεν ειναι χερας,οδηγος αγωνων,καγκουρας,και λοιποι κομπορρημονουντες των διαφορων φορουμ που συνηθως εκτιμουν το συστημα κατοπιν εορτης και συνηθως με επωδυνο και τραγικο τροπο.:wave2:
Άσχετο, αλλά αν σου έχει ενεργοποιηθεί χωρίς να το προσπαθείς πολλές φορές κοίταξε το!
Ναι, το κοιτάζω και κάνω το σταυρό μου. :p
stefanos
27/01/2019, 01:28
Στο SH ποτέ δεν μπλόκαρε. Δεν άφηνε καν ίχνος στο δρόμο ούτε έκανε θόρυβο φυσικά.
Δεν μπλοκάρει και φυσικά δεν αφήνει σημάδι στο δρόμο αλλά χάνει πρόσφυση.
Το καταλαβαίνεις όταν ενεργοποιείται το ABS με πίσω φρένο υπο κλίση ,φεύγει λίγο...
panos_zip
27/01/2019, 03:22
Να πω και εγώ τη μαλ@κία μου για το θέμα.
Αρχικά να τονισω ότι είμαι υπέρμαχος του abs. Μεγάλο βοήθημα πραγματικά. Ειδικά όταν καποιος είναι κουρασμένος, αφηρημένος κλπ και συμβέι κάτι, δύσκολα θα αντιδράσει σωστά.
Ειδικά με την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία οσο πάει γίνεται και λιγότερο παρεμβατικό.
Άχρηστο δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση.
Απλά πιστεύω οτι ακομα και για το μέσο αναβάτη με σωστή εκπαίδευση και απο νωρις, θα του είναι λιγότερο χρήσιμο.
Όταν απο μικρά παιδια στα ποδήλατα δεν παταγαμε ποτέ μπροστινο φρένο,
οταν παιρναμε τα μπροστινά "παπουτσάκια" και τα βαζαμε πίσω γιατι τα θελαμε για κωλιές,
όταν στα παπιά (που από εκει ξεκινησαμε πολλοί) φρενάραμε μόνο με το πίσω γιατι αν κοκαλώσει το μπροστά θα πεσουμε
κλπ κλπ
τότε πως θα μάθουμε τη σωστή χρήση του φρένου?
Για να μην αναφερθώ στην ελλειπή έως μηδενική εκπαιδευση στις σχολές οδηγών ή στα διπλώματα με λάδια ή στο οτι λιγοι ειναι αυτοί που επιλέγουν να κανουν σχολεία αδήγησης ή σε χαλια δρόμους ή στα κακοσυντηρημένα μηχανακια που κυκλοφορούν στους δρόμους ή στην έλλειψη πιστών στην Ελλάδα.
Τελικά καταλήξαμε; Αξίζει ή όχι;
Αξίζει για όλους εκτός (με επιφύλαξη)
για τους πολύ γαμάτους με μηχανή που έχει μάπα ABS ;)
Να πω και εγώ τη μαλ@κία μου για το θέμα.
Αρχικά να τονισω ότι είμαι υπέρμαχος του abs. Μεγάλο βοήθημα πραγματικά. Ειδικά όταν καποιος είναι κουρασμένος, αφηρημένος κλπ και συμβέι κάτι, δύσκολα θα αντιδράσει σωστά.
Ειδικά με την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία οσο πάει γίνεται και λιγότερο παρεμβατικό.
Άχρηστο δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση.
Απλά πιστεύω οτι ακομα και για το μέσο αναβάτη με σωστή εκπαίδευση και απο νωρις, θα του είναι λιγότερο χρήσιμο.
Όταν απο μικρά παιδια στα ποδήλατα δεν παταγαμε ποτέ μπροστινο φρένο,
οταν παιρναμε τα μπροστινά "παπουτσάκια" και τα βαζαμε πίσω γιατι τα θελαμε για κωλιές,
όταν στα παπιά (που από εκει ξεκινησαμε πολλοί) φρενάραμε μόνο με το πίσω γιατι αν κοκαλώσει το μπροστά θα πεσουμε
κλπ κλπ
τότε πως θα μάθουμε τη σωστή χρήση του φρένου?
Για να μην αναφερθώ στην ελλειπή έως μηδενική εκπαιδευση στις σχολές οδηγών ή στα διπλώματα με λάδια ή στο οτι λιγοι ειναι αυτοί που επιλέγουν να κανουν σχολεία αδήγησης ή σε χαλια δρόμους ή στα κακοσυντηρημένα μηχανακια που κυκλοφορούν στους δρόμους ή στην έλλειψη πιστών στην Ελλάδα.
Νομίζω ότι όλο αυτό που λές ξεκινάει απο την αντίληψη που έχει κάποιος για την οδήγηση σε 2 τροχούς.
Μόνο με σχολεία οδήγησης μπορούν να διορθωθούν για όσους δεν "ζούν" το δίτροχο.
Αξίζει......Για τους ποδηλάτες που αποφάσισαν να γίνουν μηχανακιδες..:D
Οι υπόλοιποι μπορούν να μάθουν να φρενάρουν πάνω σε κάτι που έχει ιπποδύναμη πάνω από 1 γαϊδούρι..:smokin:
Αξίζει......Για τους ποδηλάτες που αποφάσισαν να γίνουν μηχανακιδες..:D
Παρών! :lol:
Ενδιαφέρον :)
Safe & Competent Motorcyclist - Part 2 c Braking
(έβαλα μόνο το κομμάτι για το ΑΒΣ)
https://youtu.be/jgeN6sRWj4c?t=553
ridah_da_fresh
12/09/2019, 20:32
Χαιρομαι που κυκλοφορυν τα βιντεκια που ποσταρα :D ο τυπος ειναι 100% no bullshit
Who the fuck is Alan Stephenson?
Nostradamus
13/09/2019, 11:10
Who the fuck is Alan Stephenson?
Ενας απο τον χωριο δεν το ξερεις.. ειναι safe και competent παντως
telegonos
13/09/2019, 12:03
Χαιρομαι που κυκλοφορυν τα βιντεκια που ποσταρα :D ο τυπος ειναι 100% no bullshit
Πρωην στρατιωτικος, και μαλιστα εχει κανει στην εκπαιδευση, σχεδον βεβαιο. Χαρακτηριστικη η οργανωση του, το απλο κειμενο με ευκολη αφηγηση, η σαφηνεια, η ροη, αλλα και το παραστημα του ιδιου.
Ωραιος!
RaGe_Raptor
13/09/2019, 13:15
εδώ (https://www.msf-usa.org/library.aspx) εχει κάμποσο υλικό για πρωτάρηδες.
Χούντρας abs
:beer:
https://www.youtube.com/watch?v=zcW7R5xlwTo
Χούντρας abs
:beer:
https://www.youtube.com/watch?v=zcW7R5xlwTo
Εξαιρετικό. Όταν οδηγείς μηχανή σαν αυτοκίνητο.
RaGe_Raptor
10/10/2019, 13:18
Εξαιρετικό. Όταν οδηγείς μηχανή σαν αυτοκίνητο.
Αχ, θέλω να το αναλύσεις αυτό... :lol:
Δεν σφίγγω καν τα πόδια στο ντεπόζιτο, karateka. :D
Αχ, θέλω να το αναλύσεις αυτό... :lol:
Δεν χρειάζεται, είναι σαφές. Καρυδώνεις φρένα, χωρίς αύριο, και συνεχίζεις μέχρι να σταματήσεις. Αμάξι δλδ. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις για να αποφύγεις το εμπόδιο, good luck with ABS. Αν ξέρεις δεν χρειάζεσαι ABS. Αν έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είτε να σταματήσεις είτε να αποφύγεις τότε θες seat ejector. Cornering ABS κλπ (γιατί είσαι κι εξυπνάκιας και θα το πεις) δεν ξέρω-δεν απαντώ. Δεν κυκλοφορούν και πολλά.
RaGe_Raptor
10/10/2019, 13:44
Δεν χρειάζεται, είναι σαφές. Καρυδώνεις φρένα, χωρίς αύριο, και συνεχίζεις μέχρι να σταματήσεις. Αμάξι δλδ. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις για να αποφύγεις το εμπόδιο, good luck with ABS. Αν ξέρεις δεν χρειάζεσαι ABS. Αν έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είτε να σταματήσεις είτε να αποφύγεις τότε θες seat ejector. Cornering ABS κλπ (γιατί είσαι κι εξυπνάκιας και θα το πεις) δεν ξέρω-δεν απαντώ. Δεν κυκλοφορούν και πολλά.
Cornering abs rulezz αλλά...
(για 1.508η φορά σε αυτό το θρεντ) πρέπει να ξέρεις να φρενάρεις, δεν είναι αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα. :D
Cornering abs rulezz αλλά...
(για 1.508η φορά σε αυτό το θρεντ) πρέπει να ξέρεις να φρενάρεις, δεν είναι αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα. :D
Οχι ρε δικέ μου®, με σκοτώνεις.
Να το εξετάσουμε γιατί συμβαίνει αυτό...
Δε σφίγγεις γιατί δε φτάνεις?
Δε σφίγγεις γιατί το ντεπόζιτο είναι κάτω απο τη σέλα?
Είναι κρύο και σε ενοχλεί?
Τα παράπονα σας στον Χούντρα :)
Υποθέτω ότι είστε άνω των 50 και οδηγήσατε τα πρώτα ABS ή μένετε στο εξωτερικό με καταπληκτική άσφαλτο για αυτό μένετε σε αυτές τις απόψεις :p
Υποθέτω ότι είστε άνω των 50 και οδηγήσατε τα πρώτα ABS ή μένετε στο εξωτερικό με καταπληκτική άσφαλτο για αυτό μένετε σε αυτές τις απόψεις :p
Μα αυτο δεν καταλαβαίνεις. Δεν παραπονιόμαστε. Μια χαρά φρενάρουμε και χωρίς ABS, απλά δεν θέλουμε ντε και καλά να μας επιβληθεί κάτι ως θέσφατο από κάποιους που τελος πάντων είναι νέοι στο χώρο μηχανή. ΟΧΙ, παπιά και σκούτερ δεν μετράνε. Και δεν μετράνε γιατί τα μεγέθη αλλάζουν λογαρθιμκά όσο μεγαλώνουν τα μοτοσακά. ΘΑ μου πεις, αν ειναι έτσι, τότε και στο φρένο θες όση βοήθεια μπορεις να βρεις. Σωστό, αλλά έχω πλέον εκπαιδεύσει το χέρι μου. Αν πέσω απο μπροστινό, γμστα, δεν θα με έσωζε τίποτα.
Από την άλλη, προσπαθήστε να καταλάβετε τι λέμε, εμείς οι οχτροί. Μπορεί να βρείτε καμιά αλήθεια σ' αυτά που λέμε.
Από μόνο του το ΑΒS χωρίς άλλες γνώσεις είναι επικίνδυνο.
basilis_k6
10/10/2019, 14:15
Μα αυτο δεν καταλαβαίνεις. Δεν παραπονιόμαστε. Μια χαρά φρενάρουμε και χωρίς ABS, απλά δεν θέλουμε ντε και καλά να μας επιβληθεί κάτι ως θέσφατο από κάποιους που τελος πάντων είναι νέοι στο χώρο μηχανή. ΟΧΙ, παπιά και σκούτερ δεν μετράνε. Και δεν μετράνε γιατί τα μεγέθη αλλάζουν λογαρθιμκά όσο μεγαλώνουν τα μοτοσακά. ΘΑ μου πεις, αν ειναι έτσι, τότε και στο φρένο θες όση βοήθεια μπορεις να βρεις. Σωστό, αλλά έχω πλέον εκπαιδεύσει το χέρι μου. Αν πέσω απο μπροστινό, γμστα, δεν θα με έσωζε τίποτα.
Από την άλλη, προσπαθήστε να καταλάβετε τι λέμε, εμείς οι οχτροί. Μπορεί να βρείτε καμιά αλήθεια σ' αυτά που λέμε.
διαφωνω μονο για το βρεγμενο. δεν μπορείς να διαβάσεις καθόλου το οδοστρωμα και ειναι ευκολο να μπλοκάρεις μπροστινο ακομη και αν εισαι πολύ έμπειρος. βεβαια εγω εχω στρομ, δεν μπορω να μπλοκάρω το μπροστινο ακομη και να ηθελα :lol:
διαφωνω μονο για το βρεγμενο. δεν μπορείς να διαβάσεις καθόλου το οδοστρωμα και ειναι ευκολο να μπλοκάρεις μπροστινο ακομη και αν εισαι πολύ έμπειρος. βεβαια εγω εχω στρομ, δεν μπορω να μπλοκάρω το μπροστινο ακομη και να ηθελα :lol:
Σόρρυ, ναι, αυτό αυτό ισχύει. Ειδκά μέσα σε πόλεις, εκτός δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αποφεύγω να καβαλάω σε βρεγμένους δρόμους, κι όταν το κάνω είμαι κότα λυράτη, ειδικά με τις λάστιχα που έχω τώρα.
Οπότε ο συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας (δηλαδή όχι το κλείνω τα μάτια και καρυδώνω την μανέτα) με την ύπαρξη ABS είναι μάλλον ότι καλύτερο.
Οπότε ο συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας (δηλαδή όχι το κλείνω τα μάτια και καρυδώνω την μανέτα) με την ύπαρξη ABS είναι μάλλον ότι καλύτερο.
Αν μπορεί το ABS να απομονωθεί με κάποιο κουμπί, ναι.
και άλλο ένα βιντεάκι που λέει αυτό που λέω και εγώ
οκ, μπορεί να είναι και διαφήμιση αλλά εγώ το πιστεύω γιατί έτσι το αντιλαμβάνομαι
https://www.youtube.com/watch?v=X6kO6ltk3a0
Δεν επιβάλω τίποτα σε κανέναν.
Απλά δε δέχομαι κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του πιο γρήγορο απο ένα abs module της προκοπής.
Και πές ότι είναι σε μία πίστα, στη Βουλιαγμένης βράδυ με βροχή?
Δεν έβαλα το βίντεο για να ανοίξουμε συζήτηση.
Δε χωράει άλλη συζήτηση δηλαδή στο θέμα.
Τα δεδομένα είναι γνωστά και ο καθένας τα μεταφράζει όπως έχει συνηθίσει ή καταλαβαίνει.
ΥΓ. Τώρα διάβασα για το βρεγμένο το οποίο το ανέφερα ως ακραίο παράδειγμα μπας και συμφωνήσουμε κάπου.
Έπειτα βγάλε το νερό και βάλε άμμο, χώματα, πετραδάκια, λακούβες κλπ.
Εμένα πάντως το ABS με έσωσε μία φορά ακόμη πριν κανένα δίμηνο. Λάθος δικό μου προφανώς που δεν κρατούσα μεγαλύτερη απόσταση από προπορευόμενο αμάξι, που ακινητοποιήθηκε αιφνίδια σε διασταύρωση όπου είχε ο κάθετος δρόμος STOP και μάλιστα σε δρόμο με καμπή, με τη μοτοσυκλέτα υπό κλίση.
Φυσικά δε θα με σώζει πάντα, ούτε νιώθω ασφαλής με την ύπαρξη του. Απλώς αναγνωρίζω τη σπουδαιότητά του.
και άλλο ένα βιντεάκι που λέει αυτό που λέω και εγώ
οκ, μπορεί να είναι και διαφήμιση αλλά εγώ το πιστεύω γιατί έτσι το αντιλαμβάνομαι
https://www.youtube.com/watch?v=X6kO6ltk3a0
Δεν επιβάλω τίποτα σε κανέναν.
Απλά δε δέχομαι κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του πιο γρήγορο απο ένα abs module της προκοπής.
Και πές ότι είναι σε μία πίστα, στη Βουλιαγμένης βράδυ με βροχή?
Δεν έβαλα το βίντεο για να ανοίξουμε συζήτηση.
Δε χωράει άλλη συζήτηση δηλαδή στο θέμα.
Τα δεδομένα είναι γνωστά και ο καθένας τα μεταφράζει όπως έχει συνηθίσει ή καταλαβαίνει.
ΥΓ. Τώρα διάβασα για το βρεγμένο το οποίο το ανέφερα ως ακραίο παράδειγμα μπας και συμφωνήσουμε κάπου.
Έπειτα βγάλε το νερό και βάλε άμμο, χώματα, πετραδάκια, λακούβες κλπ.
Εξακολουθείς να το κάνεις. Είπα και πιο πριν, στο βρεγμένο ναι, είναι βοήθημα. Κάνε εσύ αυτό που βλέπεις στο βίντεο. Στεγνό ή βρεγμένο. Πες μας άν πέσεις.
Έτσι έχω φρενάρει άντε 2-3 φορές στη ζωή μου στο δρόμο.
Εμένα πάντως το ABS με έσωσε μία φορά ακόμη πριν κανένα δίμηνο. Λάθος δικό μου προφανώς που δεν κρατούσα μεγαλύτερη απόσταση από προπορευόμενο αμάξι που ακινητοποιήθηκε αιφνίδια σε διασταύρωση όπου είχε ο κάθετος δρόμος STOP και μάλιστα σε δρόμο με καμπή, με τη μοτοσυκλέτα υπό κλίση.
Φυσικά δε θα με σώζει πάντα, ούτε νιώθω ασφαλής με την ύπαρξη του. Απλώς αναγνωρίζω τη σπουδαιότητά του.
Γιατί εσύ όπως κι ο φίλος karateo οδηγείτε σαν να είστε σε αμάξι. Ξέρεις πόσα αμάξια ή μηχανάκια κοκκαλώνουν καθημερινά μπροστά μου;
Δεν είναι κακό να μην ξέρετε, πρέπει να μάθετε όμως. Για εσάς, εμένα δεν με νοιάζει, δεν είμαι μαζί σου δικάβαλλο.
Έτσι έχω φρενάρει άντε 2-3 φορές στη ζωή μου στο δρόμο.
Για αυτές τις φορές είναι το abs.
Σε ευχαριστώ.
Για αυτές τις φορές είναι το abs.
Σε ευχαριστώ.
Δεν έπεσα και η αρχική ταχύτητα ήταν παραπάνω απο του βίντεο.
Παρακαλώ αλλά ξεκόλλα λίγο και δέξου ότι μπορεί να μην έχεις πάντα δίκιο. Μπορεί να σε βοηθήσει λίγο αυτό.
basilis_k6
10/10/2019, 14:53
θα πω κατι που μπορει να ακουστει χαζο αλλα έμαθα να φρενάρω πάνω στο mz. διχρονο με κακές αναρτησεις. ταμπούρο πισω, σχετικα καλος δισκος εμπρος και λαστιχα πολύ χειροτερα απο αυτα που φοράμε τωρα. Εχω χάσει το μπροστινο τοσες φορες που δεν μπορω καν να μετρησω. δεν έπεσα ποτε. Προσεχα στην αρχη, εμαθα να φρενάρω οριακα αργοτερα. Νομιζω οτι αν δεν ειχα αυτη την εμπειρια δεν θα ηξερα να φρεναρω σωστα με τα υπολοιπα μηχανάκια. Σιγουρα και το χωμα βοηθησε αλλα εντουρας δεν ειμαι, λιγο μπηκα. Συνεχιζω να νιωθω ανασφαλης και θα ηθελα abs πανω στα σκουτερ. εκει η αναρτηση εμενα δεν μου δινει τις πληροφοριες που θελω. Ισως φταιω εγω δεν ξερω. Παντως χωρις abs ακομη και στο βρεγμενο (κοτα ομως οπως λεει ο sniper) δεν πιστευω οτι το θελω το abs. Ομως, εχω ξαναπει, δεν εχω οδηγησει τα σουπερ abs τελευταιας γενιας.
Δεν έπεσα και η αρχική ταχύτητα ήταν παραπάνω απο του βίντεο.
Παρακαλώ αλλά ξεκόλλα λίγο και δέξου ότι μπορεί να μην έχεις πάντα δίκιο. Μπορεί να σε βοηθήσει λίγο αυτό.
ότι το abs είναι πιο γρήγορο απο τον ανθρώπινο εγκέφαλο/χέρι/μανέτα?
Δεν έχω πάντα δίκιο αλλά έχεις ΜΙΑ απόδειξη ότι το παραπάνω είναι λάθος?
(και όχι στην πίστα με τις ιδανικότερες συνθήκες (ζεστά λάστιχα, τέλεια άσφαλτος, πεντακάθαρη, κανένα ξαφνικό εμπόδιο κλπ κλπ))
Να δούμε ποιός πρέπει να ξεκολλήσει.
θα πω κατι που μπορει να ακουστει χαζο αλλα έμαθα να φρενάρω πάνω στο mz. διχρονο με κακές αναρτησεις. ταμπούρο πισω, σχετικα καλος δισκος εμπρος και λαστιχα πολύ χειροτερα απο αυτα που φοράμε τωρα. Εχω χάσει το μπροστινο τοσες φορες που δεν μπορω καν να μετρησω. δεν έπεσα ποτε. Προσεχα στην αρχη, εμαθα να φρενάρω οριακα αργοτερα. Νομιζω οτι αν δεν ειχα αυτη την εμπειρια δεν θα ηξερα να φρεναρω σωστα με τα υπολοιπα μηχανάκια. Σιγουρα και το χωμα βοηθησε αλλα εντουρας δεν ειμαι, λιγο μπηκα. Συνεχιζω να νιωθω ανασφαλης και θα ηθελα abs πανω στα σκουτερ. εκει η αναρτηση εμενα δεν μου δινει τις πληροφοριες που θελω. Ισως φταιω εγω δεν ξερω. Παντως χωρις abs ακομη και στο βρεγμενο (κοτα ομως οπως λεει ο sniper) δεν πιστευω οτι το θελω το abs. Ομως, εχω ξαναπει, δεν εχω οδηγησει τα σουπερ abs τελευταιας γενιας.
Το abs θα σε αφήσει να φρενάρεις στο όριο και παράλληλα να αλλάξεις κατεύθυνση και να αποφύγεις εμπόδιο. Το έζησα στο σκούτερ με 60-70χλμ/ώρα.
Δεν προλάβαινα ούτε να φρενάρω τελείως ούτε να αποφύγω το εμπόδιο χωρίς φρενάρισμα.
Με το abs το κατάφερα ενώ ήμουν απροετοίμαστος σε δρόμο γυαλί το καλοκαίρι (Γιόφυρο Ηράκλειο).
(Λάθος μου που το πάτησα λίγο παραπάνω μέσα στην κίνηση και του άλλου που έκοψε τον δρόμο κάθετα.)
ότι το abs είναι πιο γρήγορο απο τον ανθρώπινο εγκέφαλο/χέρι/μανέτα?
Δεν έχω πάντα δίκιο αλλά έχεις ΜΙΑ απόδειξη ότι το παραπάνω είναι λάθος?
(και όχι στην πίστα με τις ιδανικότερες συνθήκες (ζεστά λάστιχα, τέλεια άσφαλτος, πεντακάθαρη, κανένα ξαφνικό εμπόδιο κλπ κλπ))
Να δούμε ποιός πρέπει να ξεκολλήσει.
1. Δεν έχω μιλήσει εδώ μέσα για πίστα. Εκεί σίγουρα δεν το θες (εκτός αν είσαι αγωνιζόμενος και πρέπει να τρέξεις στη βροχή και δεν το χεις).
2. Το ABS είναι σαφώς γρηγορότερο από το χέρι (από τον ανθρώπινο εγκέφαλο αμφιβάλλω, ακόμα δεν υπάρχει τέτοιος υπολογιστής, άρα και ABS module)
3. Δεν ενδιαφέρει όμως αν ειναι γρηγορότερο από το χέρι γιατί αν το χέρι ξέρει δεν μπλοκάρει ο τροχός (από λάδια, αμμοχάλια και λοιπά αστεία που γράφεις δεν σε σώζει ούτε η θεία πρόνοια).
4. Είσαι λάθος γιατί εσύ θες να σταματήσεις εντελώς, αλλά σκοπός του μοτοσυκλετιστή είναι να αποφύγει το εμπόδιο, όχι να αποδείξει οτι μπορεί να φρενάρει. Εκτός αν κατεβαίνεις σε αγώνες 400μ και στο βάθος υπάρχει τσιμεντένιος τοίχος, εκεί ναι, είναι σωτήριο το ABS. Μάθε τον εγκέφαλο σου να λειτουργεί σωστά πάνω στις 2 ρόδες. Μετά βάλε ότι σύστημα θες πάνω στο μηχανάκι σου.
RaGe_Raptor
10/10/2019, 15:19
Εισαι λιγο αργός. Μεταφορικά κ κυριολεκτικα :lol: :p
Εφόσον δεν κομμιουτάρω με το μηχανάκι, βγαινω για σπίριτεντ βόλτες με καλό καιρό! Ή ακομα καλύτερα, παω Σέρρες!!! Οπότε το σημαντικότερο για εμενα είναι να έχω τις ενέργειες στην είσοδο της στροφής "απλωμένες" χρονικά. Set your body before braking, αλλιώς... Συνέχισε οτι νομιζεις πως ειναι καλύτερο για το type of riding το οποίο κάνεις. :D
Ψιλα γράμματα karateka :p
Εισαι λιγο αργός. Μεταφορικά κ κυριολεκτικα :lol: :p
Εφόσον δεν κομμιουτάρω με το μηχανάκι, βγαινω για σπίριτεντ βόλτες με καλό καιρό! Ή ακομα καλύτερα, παω Σέρρες!!! Οπότε το σημαντικότερο για εμενα είναι να έχω τις ενέργειες στην είσοδο της στροφής "απλωμένες" χρονικά. Set your body before braking, αλλιώς... Συνέχισε οτι νομιζεις πως ειναι καλύτερο για το type of riding το οποίο κάνεις. :D
Ψιλα γράμματα karateka :p
Μην τον αδικείς. Πήγε από σκούτερ στο ΜΤ και νομίζει ότι έχει φρένα, δεν έχει ανέβει σε μηχανάκι με καλά φρένα να καταλάβει τι λέμε. Έχει τα δίκια του.
Δείτε το λίγο και από την άλλη ρε παιδιά.
Αναλογικά ,πόσοι έχουν την ικανότητα του sniper ή του Rage_Raptor ή του sapila_racing ; (Τυχαία ονόματα,δεν γνωρίζω κάποιον).
Για όλους τους άλλους που δεν θα φτάσουν ποτέ σε τέτοιο επίπεδο ( για διάφορους λόγους,θέληση,ξεροκεφαλιά,μειωμένη αντίληψη,you name it) νομίζω είναι χρήσιμο να υπάρχει.
90 στους 100 ενστικτωδώς θα πατήσουν τέρμα την μανέτα στην στραβή.Για αυτούς ( και εμένα μέσα,δεν το παίζω VR) φτιάχτηκε το abs
DoctoR_k6
10/10/2019, 15:36
Αναλογικά ,πόσοι έχουν την ικανότητα του sniper ή του Rage_Raptor ή του sapila_racing ; (Τυχαία ονόματα,δεν γνωρίζω κάποιον).
Για όλους τους άλλους που δεν θα φτάσουν ποτέ σε τέτοιο επίπεδο ( για διάφορους λόγους,θέληση,ξεροκεφαλιά,μειωμένη αντίληψη,you name it) νομίζω είναι χρήσιμο να υπάρχει.
90 στους 100 ενστικτωδώς θα πατήσουν τέρμα την μανέτα στην στραβή.Για αυτούς ( και εμένα μέσα,δεν το παίζω VR) φτιάχτηκε το abs
Το ABS δεμ αποτρεπει το να τρακαρεις, απλα να μην μπλοκαρει ο τροχος.
Τωρα αν ο αλλος ειναι κουλος δεν τον σωνει ουτε το να βρισκεται μεσα σε φουσκωτο μπαλονι.
Δεν ξέρω να φρενάρω, αλλά για τα δικά μου δεδομένα ξέρω. Έχω κάποια περιοχή που νοιώθω άνετα, όλοι έχουμε, άλλοι μικρότερη άλλοι μεγαλύτερη (και οι παγκοσμιοι το σύμπαν).
Διαφωνώ, ειδικά όσοι τώρα τελευταία καβάλησαν 2κυκλο (αδιαφορώ αν ειναι c50 ή V4s) για λόγους οικονομίας ή επειδή είναι όντως νεαροί και τώρα μαθαίνουν, αυτοί πρέπει να μάθουν πως οδηγείς ένα 2κυκλο. Ναι, γι αυτούς, ειδικά μέσα στις πόλεις με άσφλατο διαλυμένη κλπ μπορεί να τους σώσει με χαζοπτώσεις με λίγα, αλλά θα δώσει σε κάποιον που δεν ξέρει να οδηγεί την ψευδαίσθηση ότι έχει φρένα ό,τι και να γίνει. Αυτό με εντυπωσιάζει, θα έπρεπε ο Θανάσης σε παρόμοια βίντεο να λέει οτι το ABS συνδυαστικά με άλλες γνώσεις είναι σωτήριο για τους άπειρους οδηγούς. Αυτό το δέχομαι.
RaGe_Raptor
10/10/2019, 15:37
Ειναι θεμα σωστού practise παρά έμφυτων ικανοτήτων. Απο τους προαναφερθέντες 90,οι 88 μπορουν να μάθουν να φρεναρουν καλύτερα. ΑΝ ασχοληθουν. Αλλά εφοσον υπάρχει πλεον το αβς, γιατι να ασχοληθουν? :p
basilis_k6
10/10/2019, 15:38
εννοείτε αυτο. επειδη ομως το abs δεν κάνει θαυματα ειναι καλο να ξέρεις να φρενάρεις και εφοσον δεν εχεις κουμπι απενεργοποιησης ειναι λιγο δυσκολο να μαθεις. επισης σε εναν νεο/απειρο η υπαρξη του abs ενδεχομένως να τον κάνει και λίγο πιο τολμηρο με την κακη έννοια.
Συμφωνώ και δεν είμαι σταυροφόρος υπέρ του abs ,δεν έχω καν .
Δεν είναι μόνο η στούκα όμως,με το μπλοκάρισμα πέφτεις γενικά.
Ένας οδηγός με μειωμένες ας πούμε ικανότητες και αντίληψη θα αποφύγει πιο εύκολα και μια στουκα με ελιγμό όταν δεν χάσει και την πρόσφυση μπροστά ή πίσω,έχει περισσότερες πιθανότητες τουλάχιστον.
Π,χ το παιδί που τώρα πήρε το δίπλωμα και ψάχνει tracer09,που γράφει εδώ.
Αυτόν το abs πιστεύεις ότι του είναι άχρηστο;Δεν θα τον βοηθήσει σε μια στραβή;
(εννοείται ότι το λέω σαν παράδειγμα,μακρυά του κάθε στραβή!!)
Το abs τον ενθαρρύνει να πάρει Tracer 900, αλλιώς θα βολευόταν με τιμάξ και θα ήμασταν όλοι πιο ασφαλείς. ;)
Συμφωνώ και δεν είμαι σταυροφόρος υπέρ του abs ,δεν έχω καν .
Δεν είναι μόνο η στούκα όμως,με το μπλοκάρισμα πέφτεις γενικά.
Ένας οδηγός με μειωμένες ας πούμε ικανότητες και αντίληψη θα αποφύγει πιο εύκολα και μια στουκα με ελιγμό όταν δεν χάσει και την πρόσφυση μπροστά ή πίσω,έχει περισσότερες πιθανότητες τουλάχιστον.
Π,χ το παιδί που τώρα πήρε το δίπλωμα και ψάχνει tracer09,που γράφει εδώ.
Αυτόν το abs πιστεύεις ότι του είναι άχρηστο;Δεν θα τον βοηθήσει σε μια στραβή;
(εννοείται ότι το λέω σαν παράδειγμα,μακρυά του κάθε στραβή!!)
Όχι, γιατί αν δεν το έχεις ξαναζήσει (πχ εκεί που ήσουν συνετός και οδηγούσες κάτι λάιτ) ξαφνικά έχεις μαζέψει χλμ (πολλά χλμ όμως, όχι σε απόλυτα νούμερα, αλλά τόσα που δεν μπορεί ο εγκέφαλός σου να επεξεργαστεί), δεν έχεις ιδέα πως στρίβει το ρημάδι εκείνη τη στιγμή με τα πολλά, το φρένο το πατάς κι έστω μπει δεν μπει το ABS ο πανικός που σε κυριαρχεί σε παγώνει. Σιγά μην στρίψεις, να εύχεσαι εκεί που θα καταλήξεις να σταματήσεις να είσαι μόνος σου.
Υπόψιν δεν έχω οδηγήσει ποτέ μότο με abs.
Υπόψιν δεν έχω οδηγήσει ποτέ μότο με abs.
Το έχουμε εμπεδώσει.
Μην τον αδικείς. Πήγε από σκούτερ στο ΜΤ και νομίζει ότι έχει φρένα, δεν έχει ανέβει σε μηχανάκι με καλά φρένα να καταλάβει τι λέμε. Έχει τα δίκια του.
Δεν κατάλαβες, το σκούτερ έχει καλύτερα φρένα απο το ΜΤ :)
1) Συμφωνούμε
2) Συμφωνούμε (έβαλα και τον εγκέφαλο γιατί συνεργάζονται πολλά όργανα για να πατήσει κάποιος φρένο)
3) Εδώ διαφωνούμε γιατί για αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι το abs. Όταν η πρόσφυση αλλάζει κάθε 50 εκατοστά επειδή δεν μιλάμε για πίστα και το οδόστρωμα έχει βουναλάκια, λακουβίτσες, χώματα, νερά, πέτρες κλπ κλπ κλπ
4) Στο συμβάν που μου έτυχε αυτό έκανα. Απέφυγα το εμπόδιο γιατί δεν προλάβαινα και να ήθελα να σταματήσω. Αλλά ούτε να το αποφύγω προλάβαινα αν δεν φρέναρα στο όριο. Βλέπεις τί έγινε εδώ?
@RaGe_Raptor
Τώρα μιλάμε για πίστα? :p
Σιγά σιγά εκπαιδεύομαι. Έχω βάλει στο μάτι μία κατηφορική στροφή 180 μοίρες με ανωμαλίες στο οδόστρωμα και νομίζω βελτιώνομαι σιγά σιγά. Τελευταία μπήκα με λιγότερα και βγήκα με περισσότερα αφού μπορούσα να ανοίξω πιο νωρίς το γκάζι. Αλλά δε ξέρω αν ο χρόνος μου ήταν καλύτερος ή χειρότερος. Κρατάω σταθερό γκάζι με 3η στις 5000στροφές αλλά μία η λακούβες/βουναλάκια μία ότι γλιστράει με ζορίζει. Φοβάμαι μή φύγει το μπροστινό αφού είναι και κατηφόρα. Αν είχαμε πίστα στην Κρήτη θα πήγαινα σίγουρα.
Όχι, γιατί αν δεν το έχεις ξαναζήσει (πχ εκεί που ήσουν συνετός και οδηγούσες κάτι λάιτ) ξαφνικά έχεις μαζέψει χλμ (πολλά χλμ όμως, όχι σε απόλυτα νούμερα, αλλά τόσα που δεν μπορεί ο εγκέφαλός σου να επεξεργαστεί), δεν έχεις ιδέα πως στρίβει το ρημάδι εκείνη τη στιγμή με τα πολλά, το φρένο το πατάς κι έστω μπει δεν μπει το ABS ο πανικός που σε κυριαρχεί σε παγώνει. Σιγά μην στρίψεις, να εύχεσαι εκεί που θα καταλήξεις να σταματήσεις να είσαι μόνος σου.
Αυτό το έχω ξεπεράσει.
Να το ευθυγραμμίζω επάνω στη στροφή προς τις μπάρες για να πλακωθώ στα φρένα και να πλαγιάσω πριν αρχίσουν τα χαλίκια στην άκρη του δρόμου.
Και με το παπί και με το σκούτερ. Με το ΜΤ ακόμα. Ευτυχώς είναι αραιό φαινόμενο μάλλον επειδή κλειδώνω σε λάθος σημείο.
Το ξέρω, το αναγνωρίζω και το έχω αντιμετωπίσει.
Χωρίς ABS
RaGe_Raptor
10/10/2019, 15:56
Δεν κατάλαβες, το σκούτερ έχει καλύτερα φρένα απο το ΜΤ :)
1) Συμφωνούμε
2) Συμφωνούμε (έβαλα και τον εγκέφαλο γιατί συνεργάζονται πολλά όργανα για να πατήσει κάποιος φρένο)
3) Εδώ διαφωνούμε γιατί για αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι το abs. Όταν η πρόσφυση αλλάζει κάθε 50 εκατοστά επειδή δεν μιλάμε για πίστα και το οδόστρωμα έχει βουναλάκια, λακουβίτσες, χώματα, νερά, πέτρες κλπ κλπ κλπ
4) Στο συμβάν που μου έτυχε αυτό έκανα. Απέφυγα το εμπόδιο γιατί δεν προλάβαινα και να ήθελα να σταματήσω. Αλλά ούτε να το αποφύγω προλάβαινα αν δεν φρέναρα στο όριο. Βλέπεις τί έγινε εδώ?
@RaGe_Raptor
Τώρα μιλάμε για πίστα? :p
Σιγά σιγά εκπαιδεύομαι. Έχω βάλει στο μάτι μία κατηφορική στροφή 180 μοίρες με ανωμαλίες στο οδόστρωμα και νομίζω βελτιώνομαι σιγά σιγά. Τελευταία μπήκα με λιγότερα και βγήκα με περισσότερα αφού μπορούσα να ανοίξω πιο νωρίς το γκάζι. Αλλά δε ξέρω αν ο χρόνος μου ήταν καλύτερος ή χειρότερος. Κρατάω σταθερό γκάζι με 3η στις 5000στροφές αλλά μία η λακούβες/βουναλάκια μία ότι γλιστράει με ζορίζει. Φοβάμαι μή φύγει το μπροστινό αφού είναι και κατηφόρα. Αν είχαμε πίστα στην Κρήτη θα πήγαινα σίγουρα.
Μιλαμε ΚΑΙ για πιστα. Πολύ ενθαρρυντικό αυτό το τελευταίο, αν το εννοείς. Τυμπακι.
Τεσπα, για να κλείσει ΚΑΙ αυτός ο κυκλος ποστ σε αυτό το απέθαντο θρεντ, ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΒΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ATTITUDE ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ
την καλησπερα μου
...
...
Ναι, δεν ξέρω ποιοι δρόμοι είναι αυτοι που λές, παιζει να ζεις στο Βιετναμ.
Ευχαριστώ και από εμένα για τις απόψεις σας,και εγώ απορία το έχω για το πόσο είναι ή όχι ''must'' .
PaNick67
10/10/2019, 16:18
Ευχαριστώ και από εμένα για τις απόψεις σας,και εγώ απορία το έχω για το πόσο είναι ή όχι ''must'' .
Καλο ειναι να υπαρχει για ολες εκεινες τις φορες που δεν θα εισαι 100% στην οδηγηση, για τις βροχερες μερες, τα τυχαια νερα, την κινηση στα στενα της πολης, κλπ
Να σου πω οτι ουτε εγω ειχα ποτε μηχανη με ABS και οσες φορες χρειαστηκα να φρεναρω δυνατα ακομα και αν ψιλομπλοκαρε ο τροχος δεν επεσα.
Αλλα ισχυει και το οτι σε "κοιμιζει" η υπαρξη του. Μπορεις να βασιστεις πανω του αλλα ενας μηχανισμος ειναι δεν μπορει να τα βαλει με την φυσικη και τους νομους της. Πρεπει να ξερεις να φρεναρεις στο οριο πριν μπει η πριν μπλοκαρει ο τροχος και αυτο σαν συστημα ασφαλειας να επεμβει μονο εκει που ειναι πραγματικα απαραιτητο.
Αλλωστε και αυτο οπως και ολα τα συγχρονα βοηθηματα λεγονται ετσι γιατι βοηθουν δεν υποκαθιστουν τον αναβατη / οδηγο.
Ναι, δεν ξέρω ποιοι δρόμοι είναι αυτοι που λές, παιζει να ζεις στο Βιετναμ.
τυχαία φωτογραφία στα γρήγορα
https://www.tanea.gr/2015/02/17/lifearts/i-poli-mou/athina-poses-meres-xreiazontai-gia-na-kleisei-mia-lakkoyba-meros-4o/
νέα άσφαλτος, λιωμένη, λακούβες, χαλίκια και 2 μεταλλικά φρεάτια
ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΒΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ATTITUDE ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ
ποτέ δεν είπα το αντίθετο :)
Καλό απόγευμα και απο εμένα :)
Kas_Tracer
10/10/2019, 16:52
Γεννιέσαι , μαθαίνεις από τους γονείς σου , το σχολείο σου και μόλις μεγαλώσεις αρχίζεις και εκπαιδεύεσαι από τα ΛΑΘΗ σου και από αυτά που παρατηρείς και απομνημονεύεις.
Εργάζεσαι και βελτιώνεις-εξελίσσεις αυτά που έφτιαξαν οι προηγούμενοι (πχ ένα ABS ας πούμε)
Ωπ. Ξεχάστηκα. Εδώ υπάρχουν μόνο αλάνθαστοι και χεράδες. Μόλις καβάλησαν δίτροχο του πέταξαν τα μάτια έξω.
Προβλέπουν τα πάντα .
Ο καθένας για τον εαυτόν του νομίζει ότι θέλει.
Τα βοηθήματα είναι εκεί για να γλιτώσουν από ένα λάθος (που καλό να μην είναι το τελευταίο σου)
Όταν τα βλέπεις να ενεργοποιούνται , σαν νοήμων άνθρωπος απλά πρέπει να καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει μαλακία και πρέπει να βελτιωθείς την επόμενη φορά.
Τέλος πάντων , δισκόφρενα-πιατέλες 320mm με αγωνιστικά τακάκια , αναρτήσεις κούτσουρο και μέτριος ελληνικός δρόμος (σκατά πρόσφυση δηλαδή) δεν ταιριάζουν .
Το ΜΤ (και τα καλά σκούτερ) με ένα ζευγάρι αξιοπρεπή λάστιχα φρενάρουν καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες .
Στις πίστες με τα χρονόμετρα ανα χείρες υποστηρίξτε ότι θέλετε.
RaGe_Raptor
10/10/2019, 17:35
Γεννιέσαι , μαθαίνεις από τους γονείς σου , το σχολείο σου και μόλις μεγαλώσεις αρχίζεις και εκπαιδεύεσαι από τα ΛΑΘΗ σου και από αυτά που παρατηρείς και απομνημονεύεις.
Εργάζεσαι και βελτιώνεις-εξελίσσεις αυτά που έφτιαξαν οι προηγούμενοι (πχ ένα ABS ας πούμε)
Ωπ. Ξεχάστηκα. Εδώ υπάρχουν μόνο αλάνθαστοι και χεράδες. Μόλις καβάλησαν δίτροχο του πέταξαν τα μάτια έξω.
Προβλέπουν τα πάντα .
Ο καθένας για τον εαυτόν του νομίζει ότι θέλει.
Τα βοηθήματα είναι εκεί για να γλιτώσουν από ένα λάθος (που καλό να μην είναι το τελευταίο σου)
Όταν τα βλέπεις να ενεργοποιούνται , σαν νοήμων άνθρωπος απλά πρέπει να καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει μαλακία και πρέπει να βελτιωθείς την επόμενη φορά.
Τέλος πάντων , δισκόφρενα-πιατέλες 320mm με αγωνιστικά τακάκια , αναρτήσεις κούτσουρο και μέτριος ελληνικός δρόμος (σκατά πρόσφυση δηλαδή) δεν ταιριάζουν .
Το ΜΤ (και τα καλά σκούτερ) με ένα ζευγάρι αξιοπρεπή λάστιχα φρενάρουν καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες .
Πολύ ωραια το ξεκίνησες, απλά στο τελος της πρώτης παραγράφου αφαιρείς την ασφάλεια του αβς :D
Coyote.V
10/10/2019, 18:50
Το ABS είναι ένα υπέροχο βοήθημα που ίσως σε σώσει από ένα λάθος χειρισμό. Αν βγεις στον δρόμο με την λογική έχω ABS δεν φοβάμαι τίποτα... είναι θέμα χρόνου πότε θα συμβεί το κακό.
Αυτό πρέπει να το εμπεδώσουν όλοι.
Πραγματικά αμφιβάλλω. Εκτός αν λες για race spec αναρτησεις(που πάλι αμφιβάλλω αλλά οκ).
Kas_Tracer
10/10/2019, 19:13
Πραγματικά αμφιβάλλω. Εκτός αν λες για race spec αναρτησεις(που πάλι αμφιβάλλω αλλά οκ).
Σε 5 γραμμές σίγουρα δεν μπορείς να καλύψεις όλες τις απόψεις και παραμέτρους.
Όμως ας κάνουμε την ερώτηση από μια διαφορετική γωνία.
Πόσοι μπορούν να διαχειριστούν φρένα που με 2 δάχτυλα στην μανέτα κάνουν εντο από τα 200Km/H?.
Και αυτοί που τα καταφέρνουν πόσο χρόνο χρειάστηκαν?
Το σημαντικό πρόβλημα των πολύ δυνατών φρένων είναι ο έλεγχος τους όταν η πρόσφυση είναι χαμηλή. Θέλει ευαίσθητο δάχτυλο και εμπειρία που την αποκτάς με τα χιλιόμετρα.
RaGe_Raptor
10/10/2019, 19:15
Δεν θα έπρεπε. Ολη η Ελλάδα έχει σκατά πρόσφυση, όλοι το ξέρουν. :D
Bladerunner
10/10/2019, 19:18
Όχι.
Γελάω λίγο που οι 4πίστονες μονομπλόκ του ΜΤ είναι στην ίδια κατηγορία φρένων με "τα καλά σκούτερ". :lol:
Kas_Tracer
10/10/2019, 20:40
Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση.
Πέρα από τις υπερμεγέθεις φανφάρες δημοσιογράφων που προσπαθούν να γεμίσουν σελίδες και βίντεο , καθώς και διάφορων πελατών που νομίζουν ότι αγόρασαν
την μοναδικότη τους υπάρχουν και οι κατάλογοι ανταλλακτικών.
Οι 4πίστονες (και τα τακάκια του ΜΤ) δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσα μοντέλα ταιριάζουν.
Μία αναζήτηση για όποιον έχει όρεξη (σε οποιονδήποτε κατασκευαστή τακακίων ) αποκαλύπτει την αλήθεια.
Οι εταιρίες πρέπει μέχρι κάποιο σημείο να πουλάνε σε σχετικά ανεκτές τιμές. Εάν θέλαμε άλλα τακάκια-δαγκάνες για κάθε μοντέλο το κόστος θα ανέβαινε στον Θεό.
Από κει και πέρα διαφορές δημιουργούν τα λάστιχα , το κέντρο βάρους και η ανάρτηση και φυσικά η επιλογή πάστας που θα διαλέξεις (όλοι έχουν 3-4 διαφορετικές).
Οι δυνατότητες των φρένων για τα μοντέλα λαϊκής κατανάλωσης έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.