PDA

View Full Version : Επόμενη μηχανή: Επιχείρηση Orange Trellis Frame.

Σελίδες : [1] 2

ptc
04/12/2018, 14:41
Για οσους παρακολουθουν το φορουμ θα εχετε καταλαβει οτι ειμαι σε φαση αναζητησης μηχανης. Το ΜΤ09 ειναι προς πωληση και ειμαι στη φαση εκεινη που ψαχνομαι για το επομενο. Πλεον με την αγορα δευτερου μικρου (GN250) ανοιγουν επιλογες για πιο ειδικα μηχανηματα που παλαιοτερα δε θα με καλυπταν στις καθημερινες αναγκες μετακινησης. Τα κριτηρια μου; Πρωτο και βασικοτερο: Ελαφρυ μηχανακι. Δε με καινε τα αλογα, θελω κατι που να το νιωθω παιχνιδι και να μην στραμπουλιεται στην πιστα καρτ. Δευτερο: Fun to ride factor. Τριτο: Σχετικα λογικο κοστος αποκτησης και χρησης. Εχω βαλει το πεντοχιλιαρο ως ταβανι και με απασχολει να μην εχω συντηρηση αγωνιστικου. Δεν ψαχνω για NC αλλα δεν κοιταω και svx. Τεταρτο:Μεταπωλητικη αξια. Μην κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου, σε κανα χρονο, βαρια εναμιση παλι θα θελω να το αλλαξω, οσο καλο κι αν ειναι (βλ.ΜΤ-09).

Τα υποψηφια μοντελα αυτη τη στιγμη ειναι τα παρακατω.

1)KTM RC390

Το μοναδικο που δεν εχω οδηγησει. Ωστοσο εχω οδηγησει το duke390 και ξερω πως σαν μοτερ/βαρος με καλυπτει για αυτο που θελω (δεν ειναι δηλαδη ενοχλητικα αργο, ισα ισα), εχω οδηγησει το RC200 που ειναι ιδιο στο στησιμο και με βολεψε, και εχω ανεβει στο ιδιο το RC390 στατικα και ειδα πως δεν εχω θεματα εργονομικα (μπορει να δειχνω λιγο αστειος πανω του αλλα αυτο δεν με απασχολει). Ειναι το μονο στο οποιο παιζει και η πιθανοτητα αγορας καινουριου, με την προσφορα της ΚΤΜ στα 4690 για τα μοντελα του 2017, 1000€ κατω απο την κανονικη τιμη δηλαδη. Κατα τ'αλλα ως τα 3800€ υπαρχουν μεταχειρισμενα μαμα καθως και μηχανακια αγωνιζομενων με το racing kit της ΚΤΜ που ειναι υπερπληρες (μπρος-πισω αναρτησεις, εξατμιση, πολυεστερικα, μαρσπιε, κτλ).

2)ΚΤΜ SMR690 2008-2011

Ειναι το γνωστο ασχημοπαπο στην εκδοση R με αρκετα καλουδια οπως ρυθμιζομενες αναρτησεις WP, ζαντες Marchesini, φρενα Brembo... Ειχα την ευκαιρια να το οδηγησω, ειναι το πιο πολιτισμενο απο τα υποψηφια, χωρις να το λες και αδιαφορο. Επαρκως ελαφρυ (αλλα οχι παιχνιδι σαν τα αλλα δυο), διαχειρισιμη δυναμη, βολικη σταση και γεωμετρια, η οποια ωστοσο μου θυμισε αρκετα street μηχανη. Δεν ειναι δηλαδη τοσο SM οσο δειχνει, μαλλον θα το ελεγα ενα duke μεταμφιεσμενο σε SM. Εδω οικονομικα παιζουμε κατω απο τα 4000€, πρακτικα πιστευω οτι με 3500€ μπορεις να αγορασεις καποιο μαμα σε καλη κατασταση και λιγο παραπανω για καποιο με εξατμιση. Μην ξεχναμε οτι το 2012 ειχαν πουληθει τελευταια στοκ κομματια στα 6990€.

3)ΚΤΜ SMC690 2008-2012

Ο,τι πιο κοντινο σε αγωνιστικο SM που να εχει injection, μιζα και συντηρηση πολιτικου. Παναλαφρο, γκαζι που μακραινει χερια (οταν το οδηγησα απορησα πώς γινεται να ειναι το ιδιο μοτερ με τα Duke / SM), πολυ ωραια θεση οδηγησης με σελα που παει σχεδον μεχρι το τιμονι, αδιαφορο εμφανισιακα (ακομα και το ασχημοπαπο SM τουλαχιστον εχει "κατι" πανω του). Μεγαλο προβλημα η τιμη του, αφου τα περισσοτερα παιζουν πανω απο τα 5000, με καποιους ιδιοκτητες με πολλη φαντασια να ζητανε ακομα και 6-7 χιλιαρικα. :lol:

[Υπαρχει και ως τεταρτο υποψηφιο(?) το Duke IV, που το βρισκεις σε πολυ λογικη τιμη για το ποσο προσφατο μηχανακι ειναι (κατω απο τα 5000€), αλλα απ'οσο διαβαζω υστερει στο fun factor. Βεβαια εχω την υποψια πως ειναι μηχανη που την χαντακωσαν εν μερει με το γραναζωμα που του βαλαν και οτι με λιγο κοντεμα (-1/+2) θα ζωντανεψει επαρκως... Το ΙΙΙ που θα μπορουσε να προταθει απο πολλους προσωπικα το βρισκω ασχημο -ξερω ειμαι λαθος, αλλα τι να κανουμε, γουστα ειναι αυτα- και ειναι πολυ πιο ακριβο απο το SMR χωρις να βλεπω το λογο.]

Οποιοδηποτε απο τα τρια ξερω πως θα με καλυψει, με το καθενα να υπερτερει και να υστερει στα σημεια του αντιστοιχα. Τεινω περισσοτερο στο RC που ειναι και οικονομικα η πιο συμφερουσα επιλογη, αλλα με ιντριγκαρει και η ιδεα του sumo που θα με βαλει στη διαδικασια να ψαχτω λιγο με ενα νεο στιλ οδηγησης. Τελος στο θεμα της αγορας, μπορει να μην εχει φυγει το ΜΤ09 ακομα αλλα ειναι κατι που δε με αγχωνει, αφου ειναι μηχανακι που μεχρι την ανοιξη θα φυγει. Τα λεφτα για την αγορα του επομενου υπαρχουν ηδη στην ακρη, οποτε το καθημερινο τσεκαρισμα του car.gr δε γινεται μονο για θεωρητικους λογους. Αν βρισκοταν τωρα η πραγματικη ευκαιρια εχω τη δυνατοτητα να το χτυπησω ακομα κι αν αυτο σημαινει πως θα εχω τρια μηχανακια για δυο-τρεις μηνες.

BLiTzER
04/12/2018, 16:29
Αν το θες κυρίως για το πιστάκι και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με οδήγηση πίστας στο μέλλον (έχουμε σχετικό θέμα εδώ αν θες να μελετήσεις πριν μπεις :lol: ), παίρνεις το RC. Αν το θες για καθημερινή μετακίνηση και δε σε πειράζει να δώσεις περισσότερα λεφτά απ'όσα αξίζει, αλλά για ένα πολύ καλό κατά τ'άλλα σύνολο, παίρνεις το SMC. Αν το θες για καθημερινή μετακίνηση και θες ένα πιο μέτριο μηχανάκι, αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή και - πιθανότατα - πολύ καλύτερη μεταπώληση, παίρνεις το SM.

Problem solved. :D

Akalestos
04/12/2018, 17:00
Αν το θες κυρίως για το πιστάκι και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με οδήγηση πίστας στο μέλλον (έχουμε σχετικό θέμα εδώ αν θες να μελετήσεις πριν μπεις :lol: ), παίρνεις το RC. Αν το θες για καθημερινή μετακίνηση και δε σε πειράζει να δώσεις περισσότερα λεφτά απ'όσα αξίζει, αλλά για ένα πολύ καλό κατά τ'άλλα σύνολο, παίρνεις το SMC. Αν το θες για καθημερινή μετακίνηση και θες ένα πιο μέτριο μηχανάκι, αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή και - πιθανότατα - πολύ καλύτερη μεταπώληση, παίρνεις το SM.

Problem solved. :D

Συμφωνω με μπλιτζερ εγω προτεινω SMC μονο και μονο για το fun factor (αν τα ειχα θα το τσιμπαγα χθες)

BLiTzER
04/12/2018, 17:03
Αν βρει καλοσυντηρημένο SMC με 4,5 χιλιάρικα, ναι. Παραπάνω δε θα έδινα σε καμία περίπτωση. Για περισσότερα, θα προτιμούσα ένα Duke IV.

Απλά θέλω να σημειώσω κάτι: το Duke III είναι το ομορφότερο Duke έβερ.

MG-KTiNoS
04/12/2018, 17:12
να σου θυμίσω ότι από το 08 έως σήμερα έχουν περάσει 10 χρόνια
και σε τέτοια μηχανάκια είναι παααααρα αφού τα χουν παρτ... χρησιμοποιήσει πολλά
άξεστα χέργια

kerasaki
04/12/2018, 17:20
Το smr 690 είναι μάλλον το πιο σπάνιο από αυτά που έχεις βάλει.
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα στα 3800 αυτή τη στιγμή στο car. Sm θα βρεις πολλά, από r συνήθως παιζουν 2,1 η και κανένα στο παραπάνω σάιτ. Η τιμή που το δίνει, εφόσον είναι σωστό μηχανάκι, είναι πολύ καλή. Γύρω στα 4500-5000 παίζουν.....οοοταν μπει κάποια αγγελία.

Ένα αντίστοιχο έχω κι εγω, φανταστικό μηχανάκι, με αστεία κατανάλωση. Εφόσον έχεις ενα μουλάρι για κάθε μερα, είναι ότι πρέπει να βγαίνεις βόλτα και να ξεχνιέσαι.

Αν και να σου πω την αλήθεια, εγώ ένα SMC έψαχνα αλλά ήταν πολύ λίγα κι ακριβά. Έχουν γύρω στα 15-20 κιλά διαφορα.

giorgos.boun
04/12/2018, 18:12
Εγώ λεω να πας στο rc. Στο φουλ αγωνιστικό. Να το οδηγαμε και εμείς που και που...
Και όσο για το που θα το πουλήσεις μετά από 1 χρόνο βαριά (μεταξύ μας ειμαστε) θα το πάρει ένας φίλος σου που τρελενεται για το μηχανακι...
Που θα δώσεις τα ωραία σου λεφτάκια να πας σε 10 χρόνων μηχανακι και όχι οποιοδήποτε.... KTM ιφ γιου νοου γουατ αϊ μην.....

basilis_k6
04/12/2018, 18:25
αλλη οδηγηση το rc και άλλη το sm. εσυ θες να οδηγας ss η να οδηγας sm?
εγω θα έπαιρνα 450sm έτοιμο απο αγγελίες στα 3500μαξ. Η συντήρηση δεν ειναι τοσο θέμα.

devil's animal
04/12/2018, 18:36
Τα κυβικά και τα άλογα ουδείς εμισησε... Και εφόσον θες να το κάνεις το αμαρτημα, ας το κάνεις σωστά...
SMC 690.-

Άλλωστε δεν βλέπω τον λόγο να έχεις 250cc και 390cc..
Λογικοτερο είναι το 250/690...

BLiTzER
04/12/2018, 18:39

Αναφέρεσαι στην εταιρεία που βγάζει 1050, 1090, 1190, 1290 ή κάποια άλλη;

πυξιδας990
04/12/2018, 18:43
ivκαι οπως ειπες

RaGe_Raptor
04/12/2018, 18:43
rc390 ,θα έλεγα, που είναι ταμάμ για το πιστάκι και μπορεί να μπει και Σέρρες, άσε που δεν καταλαβαίνει από προοδευτικά ανοιγόμενο γκάζι.... ;)

https://youtu.be/2fK9SldhUWI

BLiTzER
04/12/2018, 18:49
Αυτός με το CBR 1000 (αν είδα καλά), που τον περνάει στην ευθεία, δεν ντράπηκε καθόλου; :lol:

giorgos.boun
04/12/2018, 18:57
Παιδιά τι λέμε;
Σε μεταχειρισμένο αγοράζουμε ιδιοκτήτη και όχι μηχανακι σωστά;

Σωστά...

Από την μια έχουμε ένα smc ή δούκα 10ετιας που η πλειοψηφία, με εννοείτε εξαιρέσεις, που όλοι φαντάζομαι ξέρετε τι εννοώ.
Και από την άλλη έχουμε σοβαρό χομπίστα πίστας που μπορεί να έχει 2η καινούργια εξάτμιση επειδή μπορεί να γρατζουνιστηκε η παλιά. Πάλι υπάρχουν εξαιρέσεις και με το αγωνιστικό ακόμη λιγότερες. Ίσως και καμία.

ptc
04/12/2018, 18:58
Το smr 690 είναι μάλλον το πιο σπάνιο από αυτά που έχεις βάλει.
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα στα 3800 αυτή τη στιγμή στο car. Sm θα βρεις πολλά, από r συνήθως παιζουν 2,1 η και κανένα στο παραπάνω σάιτ. Η τιμή που το δίνει, εφόσον είναι σωστό μηχανάκι, είναι πολύ καλή. Γύρω στα 4500-5000 παίζουν.....οοοταν μπει κάποια αγγελία.

Καλα δεν ειναι και κανα Nuda, τεσσερα εχει αυτη τη στιγμη το car (απλα οι τρεις δεν εχουν βαλει σωστα τον τιτλο). Τα τρια ειναι κατω απο 4000€.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/14427130/
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/18278061/
https://www.car.gr/17857734-ktm-690-sm-super

Και το τεταρτο που ειναι μονο για γνωστες. :lol:
https://www.car.gr/18067257-ktm-690-supermoto

εξάλου δεν κοικλοφωρούν πολλά γνήσια γιατι πολλοί περνουν τα sm και τα κάνουν μετατροπή και τα βαφτίζουν SM-R:cry:

αλλη οδηγηση το rc και άλλη το sm. εσυ θες να οδηγας ss η να οδηγας sm?
εγω θα έπαιρνα 450sm έτοιμο απο αγγελίες στα 3500μαξ. Η συντήρηση δεν ειναι τοσο θέμα.

Δεν εχω θεμα. Μου αρεσει το γονατο κατω αλλα και να δοκιμασω κατι διαφορετικο δε με χαλαει. ΚΤΜ και αγωνιαρικο το φοβαμαι πολυ ρε γμτ, δεν ξερω... Δε θα'πρεπε;

Για αυτο που λετε οτι ΚΤΜ δεκαετιας εχει το ρισκο του, το σκεφτομαι κι εγω σιγουρα... Θα'θελα να οδηγησω και το IV να δω, τοσο μαπα ειναι πια;

buckley
04/12/2018, 19:02
Αυτός με το CBR 1000 (αν είδα καλά), που τον περνάει στην ευθεία, δεν ντράπηκε καθόλου; :lol:

Ποιον λες αυτόν με το Χόνδα το 1000 που τον επέρασε ένα μονοκύλινδρο μηχανάκι με καθρέφτες και ταμπελάκι χρωματοπωλείου στο κλειδί ? :bawl::tooth:
Κάτσε λίγο να σκεφτώ ποιος καβαλάει τέτοιο να πει μια γνώμη ...:p

basilis_k6
04/12/2018, 19:02
Καλα δεν ειναι και κανα Nuda, τεσσερα εχει αυτη τη στιγμη το car (απλα οι τρεις δεν εχουν βαλει σωστα τον τιτλο). Τα τρια ειναι κατω απο 4000€.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/14427130/
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/18278061/
https://www.car.gr/17857734-ktm-690-sm-super

Και το τεταρτο που ειναι μονο για γνωστες. :lol:
https://www.car.gr/18067257-ktm-690-supermoto

:cry:

Δεν εχω θεμα. Μου αρεσει το γονατο κατω αλλα και να δοκιμασω κατι διαφορετικο δε με χαλαει. ΚΤΜ και αγωνιαρικο το φοβαμαι πολυ ρε γμτ, δεν ξερω... Δε θα'πρεπε;

Για αυτο που λετε οτι ΚΤΜ δεκαετιας εχει το ρισκο του, το σκεφτομαι κι εγω σιγουρα... Θα'θελα να οδηγησω και το IV να δω, τοσο μαπα ειναι πια;

το 4 είναι καλύτερο απο το 3 απλα ειναι άσχημο. Αν μου άρεσε θα το ειχα αγοράσει παλιότερα. 450sm δεν εννοω απαραιτητα ktm αλλα αν τα προσεχεις δεν παθαινουν κάτι. Αν τα δίνεις βολτα σε γκασμάδες φίλους σου ή πας για καφε και σουπερ μαρκετ με 42 βαθμους κελσίου εξω μάλλον δεν ειναι για σένα.

BLiTzER
04/12/2018, 19:06
το 4 είναι καλύτερο απο το 3 απλα ειναι άσχημο.

Αυτό θα'λεγα κι εγώ. Δεν το έχω καβαλήσει μεν, αλλά έχει το ίδιο και καλύτερο μοτέρ, απλά με πολύ αδιάφορη εμφάνιση. Δε νομίζω ότι έχει κάτι χειρότερο από το ΙΙΙ, εκτός της εμφάνισης. Θα το επέλεγα εύκολα για επόμενο μηχανάκι, αν ήθελα all-around μονοκύλινδρο.

devil's animal
04/12/2018, 19:14
Αναφέρεσαι στην εταιρεία που βγάζει 1050, 1090, 1190, 1290 ή κάποια άλλη;

Αναφέρομαι στον Πέτρο που έχει ήδη ένα 250 και πάει να πάρει ένα άλλο 140 κυβικά μεγαλύτερο...
Που ναι μεν είναι άλλο μηχανάκι αλλά παραμένει μικρό...

BLiTzER
04/12/2018, 19:15
Α. Κατάλαβα ότι αναφερόσουν στις κατηγορίες κυβικών που έχει καθιερώσει η ΚΤΜ, που όντως το έχει παρακάνει. :p

ptc
04/12/2018, 19:15
Για το IV εχω διαβασει επανειλημμενως οτι δεν εχει την "αλητεια"του ΙΙΙ, αυτο το μισο street μισο sumo χαρακτηρα. Το παρομοιαζουν με ενα μονοκυλινδρο ΜΤ-07 βασικα. Οπως εγραψα ομως, υποψιαζομαι οτι το μαμα γραναζωμα ευθυνεται σε μεγαλο βαθμο γι'αυτο. 16/40 αν δεν κανω λαθος, που ειναι πολυ μακρυ για μηχανακι που δεν εχει λογο να πηγαινει πανω απο 170χαω. Γιατι κατα τ'αλλα το μοτερ ειναι οπως λετε το 690 και μαλιστα βελτιωμενο στα σημεια. Η εμφανιση ειναι οντως ο,τι να'ναι, αλλα προσωπικα δεν ειναι παραγοντας για μενα. Οδηγουσα ανετα και τρακαρισμενο ss ως streetfighter με μπαρα led μπροστα για φαναρι. Δεν εχω τετοιες ευαισθησιες.

Σταυρο για το 390, ΟΚ μικρο αλλα δεν ειναι και ιδιο με το GN. Διπλα αλογα. Και μιλαμε για μηχανακι που μπορει να χανει στην τελικη αλλα γυρναει ανετα κατω απο 1:30 Σερρες και κατω απο 50 Ρυσιο. Δεν ειναι κατι που θα με περιορισει δηλαδη στο να εξελιχθω. Απλα δε θα ειμαι ο πιο γρηγορος στα φαναρια, κλάιν μάιν.

BLiTzER
04/12/2018, 19:18
Για το IV εχω διαβασει επανειλημμενως οτι δεν εχει την "αλητεια"του ΙΙΙ, αυτο το μισο street μισο sumo χαρακτηρα. Το παρομοιαζουν με ενα μονοκυλινδρο ΜΤ-07 βασικα. Οπως εγραψα ομως, υποψιαζομαι οτι το μαμα γραναζωμα ευθυνεται σε μεγαλο βαθμο γι'αυτο. 16/40 αν δεν κανω λαθος, που ειναι πολυ μακρυ για μηχανακι που δεν εχει λογο να πηγαινει πανω απο 170χαω. Γιατι κατα τ'αλλα το μοτερ ειναι οπως λετε το 690 και μαλιστα βελτιωμενο στα σημεια. Η εμφανιση ειναι οντως ο,τι να'ναι, αλλα προσωπικα δεν ειναι παραγοντας για μενα. Οδηγουσα ανετα και τρακαρισμενο ss ως streetfighter με μπαρα led μπροστα για φαναρι. Δεν εχω τετοιες ευαισθησιες.

Μια χαρά αλητεία έχει το 07. :smokin:

Όλα τα παραπάνω σε βολεύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού εξαιτίας τους πωλείται σε εξαιρετικά καλές τιμές. :p

ΤάκηςΜπ
04/12/2018, 19:26
Εφόσον υπάρχουν τα χρήματα για το smc δεν θα ασχολούμουν προσωπικά με το smr.Μετά είναι καθαρά το τι θέλεις εσύ όπως είπε κι ο Blitzer.Τέρμα αλητεία και ενός είδους παιχνίδι το ένα.Τέρμα αλητεία και άλλου είδους παιχνίδι το άλλο.Ευτυχία είναι αυτά τα διλήμματα.

billy84
04/12/2018, 19:29

Σταυρο για το 390, ΟΚ μικρο αλλα δεν ειναι και ιδιο με το GN. Διπλα αλογα. Και μιλαμε για μηχανακι που μπορει να χανει στην τελικη αλλα γυρναει ανετα κατω απο 1:30 Σερρες και κατω απο 50 Ρυσιο. Δεν ειναι κατι που θα με περιορισει δηλαδη στο να εξελιχθω. Απλα δε θα ειμαι ο πιο γρηγορος στα φαναρια, κλάιν μάιν.

Και απο εμένα RC 390 φίλε.Για αυτό που το θέλεις είναι σούπερ.

ptc
04/12/2018, 19:45
Εφόσον υπάρχουν τα χρήματα για το smc δεν θα ασχολούμουν προσωπικά με το smr.Μετά είναι καθαρά το τι θέλεις εσύ όπως είπε κι ο Blitzer.Τέρμα αλητεία και ενός είδους παιχνίδι το ένα.Τέρμα αλητεία και άλλου είδους παιχνίδι το άλλο.Ευτυχία είναι αυτά τα διλήμματα.

Ναι, το SMR μπαινει λιγο τσοντα ειναι η αληθεια, αλλα το βασικο του πλεονεκτημα ειναι οτι τα κανει ολα και συμφερει. Δηλαδη λιγο SM, λιγο πιστα (με τις καλες αναρτησεις και φρενα) και βασικοτατο πολυ καλη τιμη. Ενα απο τα τρια του car πιθανοτατα θα κατεβαινει στα 3500. Που ειναι καλη τιμη και του χρονου παλι τοσο θα πουλιεται. Το RC ναι μεν οικονομικο κι αυτο αλλα εχω την αισθηση οτι θα με ζορισει πολυ στη μεταπωληση. Δεν κινουνται καθολου τα συγκεκριμενα, απευθυνονται σε πολυ συγκεκριμενο κοινο.

Σιγουρα ευχαριστος πονοκεφαλος και χωρις ιδιαιτερο αγχος αφου ξερω πως ολα θα με καλυψουν σε ενα 80% τουλαχιστον γι'αυτο που εχω στο μυαλο μου. Δεν υπαρχει δηλαδη λαθος αγορα. Αλλα σιγουρα καποια ειναι πιο σωστη απο τις αλλες.

ΤάκηςΜπ
04/12/2018, 20:29
Ναι, το SMR μπαινει λιγο τσοντα ειναι η αληθεια, αλλα το βασικο του πλεονεκτημα ειναι οτι τα κανει ολα και συμφερει. Δηλαδη λιγο SM, λιγο πιστα (με τις καλες αναρτησεις και φρενα) και βασικοτατο πολυ καλη τιμη. Ενα απο τα τρια του car πιθανοτατα θα κατεβαινει στα 3500. Που ειναι καλη τιμη και του χρονου παλι τοσο θα πουλιεται. Το RC ναι μεν οικονομικο κι αυτο αλλα εχω την αισθηση οτι θα με ζορισει πολυ στη μεταπωληση. Δεν κινουνται καθολου τα συγκεκριμενα, απευθυνονται σε πολυ συγκεκριμενο κοινο.

Σιγουρα ευχαριστος πονοκεφαλος και χωρις ιδιαιτερο αγχος αφου ξερω πως ολα θα με καλυψουν σε ενα 80% τουλαχιστον γι'αυτο που εχω στο μυαλο μου. Δεν υπαρχει δηλαδη λαθος αγορα. Αλλα σιγουρα καποια ειναι πιο σωστη απο τις αλλες.

Το rc το θεωρώ ιδανικό.Δεν ξέρω πόσο σκληρές αναρτήσεις έχει βέβαια και πόσο άνετο θα είναι στους καρόδρομους της Ελλάδας,καθώς και πόσο άνετα θα κάθεται ο συνεπιβάτης,αν θες να πας για καναν καφέ λίγο προς τα έξω πχ,αλλά από στάση σώματος,βάρος,δύναμη,μέγεθος το θεωρώ ό,τι πρέπει.Σίγουρα δεν είναι smr,αλλά στην θέση σου δεν θα έμενα σε ημίμετρα,ειδικά εφόσον έχεις και το gn.

Akalestos
05/12/2018, 03:56
Ειναι αυτο που ειπε ενα παληκαρι πιο πριν τι στυλ θες... εγω ψηφιζω smc και αλητεια και πιστα και βολτα και απ ολα! τωρα για το μηχανακι 10ετιας κτλ ε γι αυτο θελει ψαξιμο η αγορα πριν καταληξεις καπου δε σημαινει οτι ολα τα 1Οετιας εστω και ΚΤΜ ειναι γαμημενα ελεος δλδ!

Υ.γ φιλε για μενα τη συγκινηση του 690 SMC ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ απο ΚΑΝΕΝΑ απο τα αλλα δυο που αναφερεσαι ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!

telegonos
05/12/2018, 10:55
γυρναει ανετα κατω απο 1:30 Σερρες και κατω απο 50 Ρυσιο

Καλά, κόψε κάτι. Τόσο το γύρναγαν οι 2 πρώτοι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας στο πρωτάθλημα, δεν πα να πει, ότι ο μέσος απλά σβέλτος οδηγός, θα το πάρει και θα γυρίσει τόσο. Άμα κατέβει από το 1'50'' καλά θα είναι.

buckley
05/12/2018, 11:04
Καλά, βάλε κάτι. Τόσο το γύρναγαν οι 2 πρώτοι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας στο πρωτάθλημα, δεν πα να πει, ότι ο μέσος απλά σβέλτος οδηγός, θα το πάρει και θα γυρίσει τόσο. Άμα κατέβει από το 1'50'' καλά θα είναι.

:smokin:

ptc
05/12/2018, 11:18
Καλά, κόψε κάτι. Τόσο το γύρναγαν οι 2 πρώτοι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας στο πρωτάθλημα, δεν πα να πει, ότι ο μέσος απλά σβέλτος οδηγός, θα το πάρει και θα γυρίσει τόσο. Άμα κατέβει από το 1'50'' καλά θα είναι.

Για να σου δώσω την ευχαρίστηση (γιατί ξέρω ότι τη βρίσκεις με τέτοια) οντως το άνετα είναι υπερβολή. Χθες μιλούσα με αγωνιζόμενο και μου έλεγε πως έχει γυρίσει μέχρι 1:26 για την ακρίβεια το μηχανάκι. Σε μια πίστα που το ρεκόρ είναι λίγο κάτω από το 1:20, νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι κάνα αργό.

Το τι κάνουμε εμείς είναι άλλη ιστορία, μιλαω για τις δυνατότητες της μηχανής. Εσύ μπορεί να μπεις με r1 και να γυρνάς στο δίλεπτο, άσχετο με τις δυνατότητες της μηχανής. Δεν είναι σίγουρα πάντως μηχανάκι που θα βρω τα όριά του ώστε να με περιορίσει.

Μιας και σου αρέσει τόσο πολύ η ακρίβεια πάντως, το 1:50 που λες είναι πολύ λάθος να ξέρεις. 1:40 γυρνάνε απλοί ερασιτέχνες με rs125.

Α, και ευχαριστώ για την ουσιαστική συνεισφορά στο θέμα.:D

giorgos.boun
05/12/2018, 11:40
Το τι κάνουμε εμείς είναι άλλη ιστορία, μιλαω για τις δυνατότητες της μηχανής. Εσύ μπορεί να μπεις με r1 και να γυρνάς στο δίλεπτο, άσχετο με τις δυνατότητες της μηχανής. Δεν είναι σίγουρα πάντως μηχανάκι που θα βρω τα όριά του ώστε να με περιορίσει.

Μιας και σου αρέσει τόσο πολύ η ακρίβεια πάντως, το 1:50 που λες είναι πολύ λάθος να ξέρεις. 1:40 γυρνάνε απλοί ερασιτέχνες με rs125.

Εδώ είναι το καλο με τέτοια μηχανάκια και διασκεδάζεις. Τα φτάνεις σχεδόν στο όριο χωρίς να είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα μεγαλύτερα!!!!

telegonos
05/12/2018, 11:59

Πάρτο εσύ και κατέβα από το 1'50''. Ή πάρε ''RS125'' και γύρνα κάτω από 1'40''. Εύκολα κιόλλας.

( τι διάλα είναι το RS125 που το έχουν και οι ερασιτέχνες; )

ptc
05/12/2018, 12:14
Πάρτο εσύ και κατέβα από το 1'50''. Ή πάρε ''RS125'' και γύρνα κάτω από 1'40''. Εύκολα κιόλλας.

( τι διάλα είναι το RS125 που το έχουν και οι ερασιτέχνες; )

Αν με ενοιαζαν τοσο οι χρονοι δε θα κοιτουσα να παω σε μηχανη 40 ιππων απο 110 που εχω τωρα. Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, δεν μπορω να κανω κατι. End of discussion. :wave2:

Εδώ είναι το καλο με τέτοια μηχανάκια και διασκεδάζεις. Τα φτάνεις σχεδόν στο όριο χωρίς να είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα μεγαλύτερα!!!!

Εγω οπως το βλεπω η κατηγορια αυτη ειναι ακαταλληλη μονο για οσους βλεπουν την πιστα σαν dick-measuring contest. "Εγω την εχω τοση, εσυ ποση;" (τη γυρα στις Σερρες)

Αν σε νοιαζει να περνας καλα και ταυτοχρονα να βελτιωνεσαι για μενα το μονο που μετραει ειναι η μηχανη να μη σε περιοριζει σε τεχνικα κομματια. Πχ να μη σε αφηνει να παρεις μεγαλυτερες κλισεις επειδη βρισκει στο πλαι, να μη σε αφηνει να φρεναρεις πιο οριακα επειδη τερματιζουν / χοροπηδαν οι αναρτησεις ή αμολαει το abs, κοκ. Θα σε περιορισει το RC λογω μικρης τελικης; So what? Ολα τα μηχανακια για τα οποια μιλαμε θα τελικιασουν στην ευθεια των Σερρων, εδω το ΜΤ-09 και πιανει τον ηλεκτρονικο κοφτη στα 225.

Το μονο ουσιαστικο που μπορει να προσαψει κανεις στο RC (και σε ολα τα μηχανακια της κατηγοριας) ειναι αυτο που εθιξε λιγο πιο πανω ο Giorgio, οτι θα σε κανει λιγο τεμπελη στο γκαζι εξοδου. Η δυναμη δεν ειναι αρκετη για να δημιουργησει προβληματα, οποτε μπορεις να χουφτωνεις πιο απροσεκτα το γκαζι. Αλλα μηπως το ιδιο δεν κανουν και ολα τα συγχρονα ss με τα πακετα ηλεκτρονικων;

Για να επιστρεψουμε στη συζητηση επι της ουσιας παντως, το εψαξα λιγο παραπανω και για το Duke IV και τελικα ειχα χτυπησει bullseye στο θεμα γραναζωμα. Στα ειδικα φορουμ ολοι πινουν νερο στο ονομα του 15/42. Και σε YZ450F αμα βαλεις αρκετα μακρυ γραναζωμα θα καταφερεις να το γαμησεις το μηχανακι. Νομιζω οτι αξιζει να μπει στη συζητηση ως σοβαρος υποψηφιος. Γιατι αλλο μηχανη τετραετιας, αλλο δεκαετιας...

sapila racing
05/12/2018, 12:14
Για να σου δώσω την ευχαρίστηση (γιατί ξέρω ότι τη βρίσκεις με τέτοια) οντως το άνετα είναι υπερβολή. Χθες μιλούσα με αγωνιζόμενο και μου έλεγε πως έχει γυρίσει μέχρι 1:26 για την ακρίβεια το μηχανάκι. Σε μια πίστα που το ρεκόρ είναι λίγο κάτω από το 1:20, νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι κάνα αργό.

Mια χαρά θα το ευχαριστηθείς το RC στην πίστα αλλά παρ όλα αυτά θα πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις.
Επειδή ξέρω αγωνιζόμενο στην κατηγορία και ξέρω και τί μετατροπές έχουν τα μηχανάκια αυτά που τρέχουν στο πρωτάθλημα, για να φτάσεις να γυρνάς στις Σέρρες 1.40 με RC390 χωρίς μετατροπές θα πρέπει να είσαι πολύ καλός.
Αν το πάρεις με το race kit θα το ευχαριστηθείς καλύτερα εφ όσον το θέλεις για πίστα, αλλά θα πληρώσεις αρκετά παραπάνω.
Επίσης θα πρέπει να προσέχεις γιατί στα ανοιχτά κομμάτια είναι αργό και θέλει κι άλλες γραμμές απ ότι ένα SS.
Εχουν γίνει τέτοια ατυχήματα μεταξύ RC390 και SS στις Σέρρες.

ptc
05/12/2018, 12:26
Mια χαρά θα το ευχαριστηθείς το RC στην πίστα αλλά παρ όλα αυτά θα πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις.
Επειδή ξέρω αγωνιζόμενο στην κατηγορία και ξέρω και τί μετατροπές έχουν τα μηχανάκια αυτά που τρέχουν στο πρωτάθλημα, για να φτάσεις να γυρνάς στις Σέρρες 1.40 με RC390 χωρίς μετατροπές θα πρέπει να είσαι πολύ καλός.
Αν το πάρεις με το race kit θα το ευχαριστηθείς καλύτερα εφ όσον το θέλεις για πίστα, αλλά θα πληρώσεις αρκετά παραπάνω.
Επίσης θα πρέπει να προσέχεις γιατί στα ανοιχτά κομμάτια είναι αργό και θέλει κι άλλες γραμμές απ ότι ένα SS.
Εχουν γίνει τέτοια ατυχήματα μεταξύ RC390 και SS στις Σέρρες.

Αρη κοιταω για RC με το racing kit. Οποτε σε αυτα αναφερομαι κιολας.
https://www.car.gr/11471133-ktm-390-rc

Μαλιστα η τιμη που συζητηθηκε ειναι χαμηλοτερη απο τα 4500 που λεει η αγγελια.

Μετα απο την πικρα που εχω φαει με τα ΜΤ (εντος πιστας μιλαω) θελω να παρω κατι με καλες αναρτησεις αν γινεται.

sapila racing
05/12/2018, 12:33
Αρη κοιταω για RC με το racing kit. Οποτε σε αυτα αναφερομαι κιολας.
https://www.car.gr/11471133-ktm-390-rc

Μαλιστα η τιμη που συζητηθηκε ειναι χαμηλοτερη απο τα 4500 που λεει η αγγελια.

Μετα απο την πικρα που εχω φαει με τα ΜΤ (εντος πιστας μιλαω) θελω να παρω κατι με καλες αναρτησεις αν γινεται.

ΟΚ αυτα είναι οτι πρέπει απο άποψη περιφερειακών.
Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να ξέρεις σε τι φάση ακριβώς είναι το μοτέρ.
Αυτά απ οτι καταλαβαίνω είναι τα μηχανάκια που έδινε η ΚΤΜ στους νέους οδηγούς για να τρέχουν.
Εφ όσον αυτό ισχύει να ξέρεις οτι τα μοτεράκια αυτά έχουν επισκευασθεί.
Οταν αγοράζεις αγωνιστικό μηχανάκι δεν κοιτάς χλμ στο κοντέρ, αλλά ο πωλητής σου δίνει ενα service history.
πχ πριν 2 αγώνες γενική επισκευή κλπ.

ptc
05/12/2018, 12:44
ΟΚ αυτα είναι οτι πρέπει απο άποψη περιφερειακών.
Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να ξέρεις σε τι φάση ακριβώς είναι το μοτέρ.
Αυτά απ οτι καταλαβαίνω είναι τα μηχανάκια που έδινε η ΚΤΜ στους νέους οδηγούς για να τρέχουν.
Εφ όσον αυτό ισχύει να ξέρεις οτι έχουν γίνει αρκετές επισκευές μοτέρ.

Ι know. Γι'αυτο ειμαστε εδω και το συζηταμε ακομα.
Επ'αυτου θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σου μιας και τα ξερεις καλυτερα απ'ολους μας. Απο τη μια ειναι μοτερ που τους εχουν πιει το αιμα, απο την αλλη οποιοσδηποτε σοβαρος χομπιστας ειναι συνηθως πρωκτικος με τη συντηρηση της μηχανης του... Το αν εχει γινει επισκευη του μοτερ ειναι κατι που θα πρεπει να το φοβηθω;

Μπορεις να βρεις και το πακετο των περιφερειακων μονο του παντως, επισης σε πολυ καλη τιμη. Καποια απο αυτα τα μηχανακια ξαναντυνονται με τα δρομισια και πουλιουνται (πιο ευκολα) ως μαμα με λιγα χιλιομετρα, που δε βραχηκαν ποτε, κτλ, κτλ. :rolleyes: Ετσι υπαρχει και προσφορα του πακετου των περιφερειακων στην αγορα μεταχειρισμενων. Υπαρχει δηλαδη και η οδος να παρεις ενα μαμα RC απο ιδιωτη (ας πουμε 3500€) και με αλλο εναμιση χιλιαρικο να το κανεις εσυ race.

giorgos.boun
05/12/2018, 12:48

Επειδή τυγχάνει να ξερω και εγώ αγωνιζόμενο με δίκη του αντιπροσωπεία ktm μπορείς να μου πεις τι παραπάνω έχουν τα μηχανάκια εκτός από το κιτ τις μαμά εταιρίας;
Power commander και χρονόμετρο.

Συμφωνώ πρέπει να έχουν άλλες γραμμές στις στροφές. Κατά το 90% των περιπτώσεων πρέπει να είναι στην εξωτερική να περνάνε κάτι 600 ή 1000...

ptc
05/12/2018, 12:53
Επειδή τυγχάνει να ξερω και εγώ αγωνιζόμενο με δίκη του αντιπροσωπεία ktm μπορείς να μου πεις τι παραπάνω έχουν τα μηχανάκια εκτός από το κιτ τις μαμά εταιρίας;

Δε σου τα ειπε καλα ο φιλος σου Γιωργο. Ή δε σου τα ειπε ολα τουλαχιστον. Οσοι πρωταγωνιστουν στο πρωταθλημα εχουν πολλα παραπανω που δε φαινονται ευκολα. Ασχετο με τη συζητηση παντως οπως και να'χει...

RaGe_Raptor
05/12/2018, 12:56
Κανόνισε να παρεις ενα αγωνιαρικο και να μην μπορείς να κατέβεις το 45 στις Σέρρες ,Πέτρο . Τζάμπα τα email με τα riding tips στους μοτοτζιπάδες :lol:

ptc
05/12/2018, 13:01
Κανόνισε να παρεις ενα αγωνιαρικο και να μην μπορείς να κατέβεις το 45 στις Σέρρες ,Πέτρο . Τζάμπα τα email με τα riding tips στους μοτοτζιπάδες :lol:

Σιγα ρε Γιωργο, υπαρχει λυση...

Μετα απλα θα λεω "Ε, τι να κανω, 370 κυβικα ειναι το καημενο, ποσο να παει;". Τα εχει πει κι ο Dr tele πιο πανω οποτε ειμαι καλυμμενος. :D :p

7Tolis
05/12/2018, 13:26
Που να πας με το θυμωμένο παπί βρε πουτς.

sapila racing
05/12/2018, 14:12

Συμφωνώ πρέπει να έχουν άλλες γραμμές στις στροφές. Κατά το 90% των περιπτώσεων πρέπει να είναι στην εξωτερική να περνάνε κάτι 600 ή 1000...

Αμορτισέρ απ όσο έρω δεν έχει το κιτ, αλλά όλα τα μηχανακια που τρεχουν στο νέων έχουν aftermarket.
Κάποιοι έχουν Ohlins, άλλοι έχουν άλλα.
Κάνουν παντως κι αλλες μετατροπές εκτός του κιτ και του αμορτισέρ.

sapila racing
05/12/2018, 14:18
Ι know. Γι'αυτο ειμαστε εδω και το συζηταμε ακομα.
Επ'αυτου θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σου μιας και τα ξερεις καλυτερα απ'ολους μας. Απο τη μια ειναι μοτερ που τους εχουν πιει το αιμα, απο την αλλη οποιοσδηποτε σοβαρος χομπιστας ειναι συνηθως πρωκτικος με τη συντηρηση της μηχανης του... Το αν εχει γινει επισκευη του μοτερ ειναι κατι που θα πρεπει να το φοβηθω;

Μπορεις να βρεις και το πακετο των περιφερειακων μονο του παντως, επισης σε πολυ καλη τιμη. Καποια απο αυτα τα μηχανακια ξαναντυνονται με τα δρομισια και πουλιουνται (πιο ευκολα) ως μαμα με λιγα χιλιομετρα, που δε βραχηκαν ποτε, κτλ, κτλ. :rolleyes: Ετσι υπαρχει και προσφορα του πακετου των περιφερειακων στην αγορα μεταχειρισμενων. Υπαρχει δηλαδη και η οδος να παρεις ενα μαμα RC απο ιδιωτη (ας πουμε 3500€) και με αλλο εναμιση χιλιαρικο να το κανεις εσυ race.

Σε αυτα τα μηχανάκια τα μοτέρ έχουν ανοιχτεί και όχι μόνο μια φορά.
Λογικά έχουν συντηρηθεί σωστά, αλλά το θέμα είναι να ξέρεις σε ποιά φάση βρίσκεται αυτη την στιγμή το μοτέρ του μηχανακίου που θέλεις να πάρεις.
Η καλή περίπτωση θα είναι να πάρεις ένα στο μοτέρ του οποίου έγινε πρόσφατα επισκευή, αλλά δεν ξέρω πως θα το καταφέρεις αυτό.

telegonos
05/12/2018, 14:25
Το aftermarket φυσίγγιο με πλήρεις ρυθμίσεις στην μπροστινή ανάρτηση, που είχα δει εγώ στα δυο αγωνιστικά RC390 στην πρόσφατη εκδήλωση στο Ψυχικό, μετράει ή με τις σκέτες τάπες του πολιτικού τρέχουνε;

:wave2:

Aυτό που θέλω να σου διαβιβάσω με αυτήν την συζήτηση, είναι πολύ πιο ουσιώδες από το να σου πω ποιό μοντέλο θα έπερνα εγώ από αυτά που βάζεις (το rc390). Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν αγοράζουμε το τάδε μοτό, επειδή ο τάδε σε αγώνα, γύρισε τόσο, με την αγωνιστική του έκδοση ''ανετα''. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο αυτό.

Για τα άλλα , fun στην πιστα, ιδανικό για μικρές πίστες (Ρύσιο), βελτίωση του οδηγού κ.ο.κ. μέσα και μαζί σου.

giorgos.boun
05/12/2018, 15:45
Αμορτισέρ απ όσο έρω δεν έχει το κιτ, αλλά όλα τα μηχανακια που τρεχουν στο νέων έχουν aftermarket.
Κάποιοι έχουν Ohlins, άλλοι έχουν άλλα.
Κάνουν παντως κι αλλες μετατροπές εκτός του κιτ και του αμορτισέρ.

Επειδή το έχω ψάξει αρκετά καλα (θέλω να πάρω και εγώ ένα τέτοιο για 2ο) το κιτ περιέχει αν δεν κάνω κάποιο χοντρο λάθος: πίσω ohlins,εμπρός andreani, πολιεστερικα, μαρσπιέ ρυθμιζόμενα, εξάτμιση-προγραμμα και αν θυμάμαι καλα clip ons. Νομίζω πως αυτά μπορεί να ξεχνάω και κάτι.

ptc
08/12/2018, 07:38
Κι εκεί που λέμε να καταλήξουμε κάπου, διαβάζεις για αλλαγή πιστονιού και κυλίνδρου σε μηχανάκι με 24000 χλμ. :cry:
https://www.car.gr/18416878-ktm-390-duke-duke-390

Για το μοτέρ μιλάω, που είναι αυτό που φοράει και το rc. :(

πυξιδας990
08/12/2018, 09:09
Κι εκεί που λέμε να καταλήξουμε κάπου, διαβάζεις για αλλαγή πιστονιού και κυλίνδρου σε μηχανάκι με 24000 χλμ. :cry:

ενα δουκακι 390 που ειχαμε εδω κατω στα ιδια χλμ απο καινουριο και τσιτα ολη μερα,δεν ειχε κανει κιχ,και απο οτι γνωριζω συνεχιζει απτοητο

ΤάκηςΜπ
08/12/2018, 09:09

Favorites and Fails (https://www.youtube.com/watch?v=EEXGfPkq9EE) από Motorcycle Magazine για το 390(Αγνόησε το μέγεθος της δισκόπλακας,300 είναι η μαμά,όχι 320).Κρίμα ένα τόσο καλό μηχανάκι να έχει τόσο "αφελή" λάθη.Βέβαια,πολλοί λένε ότι τα βαριά προβλήματα λύθηκαν στην έκδοση του '17,αλλά τους εμπιστεύεσαι,όταν άλλοι λένε ότι και 17άρια και 18άρια εμφανίζουν ίδια ή παρόμοια προβλήματα; Δες και αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=aU1_6PKI-mc&feature=youtu.be).

Offtopic:Έχεις συγκεκριμένο λόγο που θες Ktm για επόμενο ή απλά αυτά θεωρείς ότι θα σε καλύψουν από όλες τις απόψεις όσον αφορά τις επιδόσεις;

ptc
08/12/2018, 09:46
Favorites and Fails (https://www.youtube.com/watch?v=EEXGfPkq9EE) από Motorcycle Magazine για το 390(Αγνόησε το μέγεθος της δισκόπλακας,300 είναι η μαμά,όχι 320).Κρίμα ένα τόσο καλό μηχανάκι να έχει τόσο "αφελή" λάθη.Βέβαια,πολλοί λένε ότι τα βαριά προβλήματα λύθηκαν στην έκδοση του '17,αλλά τους εμπιστεύεσαι,όταν άλλοι λένε ότι και 17άρια και 18άρια εμφανίζουν ίδια ή παρόμοια προβλήματα; Δες και αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=aU1_6PKI-mc&feature=youtu.be).

Offtopic:Έχεις συγκεκριμένο λόγο που θες Ktm για επόμενο ή απλά αυτά θεωρείς ότι θα σε καλύψουν από όλες τις απόψεις όσον αφορά τις επιδόσεις;

Ναι , τα έχω δει κι αυτά...

Για το off-topic, απλά έτυχε όλα τα μοντέλα που βρίσκω πως με καλύπτουν να είναι ΚΤΜ. Δεν έχω κάποια προτίμηση στην εταιρεία, τουναντίον τη φοβάμαι αρκετά με όσα διαβάζουμε κατά καιρούς. Ειδικά μετά από έξι απροβλημάτιστα γιαπωνέζικα που είχα μέχρι τώρα που με έχουν καλομάθει στο θέμα αξιοπιστία.

RaGe_Raptor
08/12/2018, 09:53
είναι τα μικρά (200,390) made in India και τα μεγάλα (690) made in Austria?
ή μήπως είναι παραπληροφόρηση το παραπάνω?

πυξιδας990
08/12/2018, 10:17
είναι τα μικρά (200,390) made in India και τα μεγάλα (690) made in Austria?
ή μήπως είναι παραπληροφόρηση το παραπάνω?

καθολου παραπληροφορηση

ΤάκηςΜπ
08/12/2018, 11:35
Ναι , τα έχω δει κι αυτά...

Για το off-topic, απλά έτυχε όλα τα μοντέλα που βρίσκω πως με καλύπτουν να είναι ΚΤΜ. Δεν έχω κάποια προτίμηση στην εταιρεία, τουναντίον τη φοβάμαι αρκετά με όσα διαβάζουμε κατά καιρούς. Ειδικά μετά από έξι απροβλημάτιστα γιαπωνέζικα που είχα μέχρι τώρα που με έχουν καλομάθει στο θέμα αξιοπιστία.

Τότε γιατί δεν κοιτάς και ninja 400 ή r3 αντί για rc390; Ή το dorso αντί για το smr; Οκ το smc παίζει μπάλα μόνο του :P

ptc
08/12/2018, 12:28
Ninja και r3 τα καβαλούσα άνετα αλλά πολύ ακριβά γι'αυτό που είναι. 4700 κάνει κούτα το rc.

Το Aprilia είναι βαρίδι, motard μόνο στην εμφάνιση. Καλύτερα το ΜΤ που έχω.

Cpt_Slow
08/12/2018, 13:23
συνηθως πρωκτικος με τη συντηρηση της μηχανης του...

ούτε θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να εννοείς

BLiTzER
08/12/2018, 13:24
Στα αγγλικά ακούγεται καλύτερο. :lol:

ptc
13/12/2018, 12:10
Οσο το ψαχνω για το 390 τοσο απογοητευομαι. Μπηκα και στο φορουμ τους και δακρυσα με οσα διαβασα... "Καλο μηχανακι αν εχεις γκαραζ και πιανουν τα χερια σου" ειναι ατακα που την διαβασα αρκετες φορες. :cry:

Κατι τετοιο αξιζει να μπει στα υποψηφια (εφοσον πεφτει η τιμη φυσικα) ή μπα;

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/17300472/

BLiTzER
13/12/2018, 12:13
610 κοίταζα κι εγώ, είναι ωραίο εργαλείο, αλλά πάνω από 3 χιλιάρικα (για μένα) δεν αξίζει να δώσεις.

billy84
13/12/2018, 16:52

Δε μου κάνει καθόλου εντύπωση.Το έχεις πετύχει καθόλου στο δρόμο?Ρελαντί δουλεύει πολύ πιεσμένα πάντως.Δε μου δείχνει οτι θα αντέξει σε σοβαρή χρήση...

Ωραίο μηχανάκι μεν,μπλέξιμο δε.

kouk
13/12/2018, 17:50
Κάτι μου λέει δεν θα πάρεις κανένα από αυτά. Θα ναι έκπληξη.....

ptc
13/12/2018, 18:04
Κάτι μου λέει δεν θα πάρεις κανένα από αυτά. Θα ναι έκπληξη.....

Μιλάς με γρίφους γέροντα...

devil's animal
13/12/2018, 18:23
Οσο το ψαχνω για το 390 τοσο απογοητευομαι. Μπηκα και στο φορουμ τους και δακρυσα με οσα διαβασα... "Καλο μηχανακι αν εχεις γκαραζ και πιανουν τα χερια σου" ειναι ατακα που την διαβασα αρκετες φορες. :cry:

αν ειναι οντως ετσι οπως τα λες, που δεν εχω κανενα λογο να το αμφισβητησω, δυστυχως δεν υπαρχει σοβαρο μηχανακι στην κατηγορια street/naked 350-450cc...
πολυ κριμα...:(

RaGe_Raptor
13/12/2018, 21:08
βρες διαμαντάκι του '90 σε αυτά τα κυβικά ή πάρε 600RR (όποιο) και κΩλ ιτ ε ντέι. καθημερινό έχεις,που κολλάς?

Akalestos
14/12/2018, 14:22
βρες διαμαντάκι του '90 σε αυτά τα κυβικά ή πάρε 600RR (όποιο) και κΩλ ιτ ε ντέι. καθημερινό έχεις,που κολλάς?

Συμφωνω κι εγω μαζι σου!

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ @ptc : HONDA CBR 600RR η' κανα διχρονακι απ τα παλια γτ για 4τ ΠΑΛΙΟ δυσκολευει η φαση να βρισκεις ανταλλακτικα του μοτερ.

devil's animal
14/12/2018, 16:25

Συμφωνω κι εγω μαζι σου!

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ @ptc : HONDA CBR 600RR η' κανα διχρονακι απ τα παλια γτ για 4τ ΠΑΛΙΟ δυσκολευει η φαση να βρισκεις ανταλλακτικα του μοτερ.

Να πω? Να μην πω...
Να πω? Να μην πω...
Να πω? Να μην πω...

Ε, θα το γράψω καλύτερα...
https://www.car.gr/15904039

ptc
14/12/2018, 17:15
Τα κυβικά και τα άλογα ουδείς εμισησε... Και εφόσον θες να το κάνεις το αμαρτημα, ας το κάνεις σωστά...
SMC 690.-

Μ'αρέσεις ρε Σταύρο γιατί έχεις σταθερές απόψεις. :D

Στο θέμα του ss αντίκας δεν ψήνομαι παιδιά, συμφωνώ με τον Akalesto πιο πάνω.

Τώρα για το 600αρι θα παραδεχτώ πως στο πάρκινγκ του car υπάρχει και ένα συγκεκριμένο 636 που μου φάνηκε καλή περίπτωση.

Αλλά πλέον τείνω προς το 690. Αρκεί να βρεθεί βέβαια και η σωστή μηχανή.

katsar
14/12/2018, 17:25
Αυτά τα 400ρια των 90's ρε παιδιά θέλουν 5.000 rpm για να ξεκινήσουν να τσουλάνε να πούμε .Με θύμησες εποχές που κάναμε κόντρες πιο ανεβάζει πιο πολλές στροφές :lol: γιατί κατά τα άλλα το άκουγες από μακρυά να ουρλιάζει,περίμενες κανα 10λεπτο και τελικά περνούσε από μπροστά σου με 140 :lol:.Ειδικά ο ptc από το ΜΤ εκεί πάνω δεν την γλιτώνει την κατάθλιψη :D

devil's animal
14/12/2018, 18:26
Μ'αρέσεις ρε Σταύρο γιατί έχεις σταθερές απόψεις. :D

Στο θέμα του ss αντίκας δεν ψήνομαι παιδιά, συμφωνώ με τον Akalesto πιο πάνω.

Τώρα για το 600αρι θα παραδεχτώ πως στο πάρκινγκ του car υπάρχει και ένα συγκεκριμένο 636 που μου φάνηκε καλή περίπτωση.

Αλλά πλέον τείνω προς το 690. Αρκεί να βρεθεί βέβαια και η σωστή μηχανή.

αφου δεν ηθελες το 690 και ετεινες στο 390...
αφου ειναι μπουρδελα με ροδες, πας σε αξιοπιστο 400...

αλλα αν ξαναγυρνας στο 690, μεγεια σου με χαρα σου και πολυ δικιο θα'χεις...

εγω στο προτεινα για αλλο λογο και υπο αλλες συνθηκες βεβαια...στο ειπα και με π.μ....;)

KotsosDR
14/12/2018, 20:36
https://www.car.gr/17322257-bimota-bb1-super-mono

BLiTzER
14/12/2018, 20:53
4 χιλιάρικα για μηχανάκι του '94. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ!

KotsosDR
14/12/2018, 20:58

2 bimota υπάρχουν όλα και όλα στο car , το δεύτερο είναι του ΄83 με 10 χιλιάρικα .... https://www.car.gr/14847906-bimota-sb4

και με 0 χλμ .. μπορείς να το πείς και επένδυση :lol:

buckley
14/12/2018, 20:58

Ρε τι είπαμε ,πάλι τα ίδια ...:moutza:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=143069&p=2961405&viewfull=1#post2961405

BLiTzER
14/12/2018, 21:06
Α σόρι παιδιά, έπρεπε να το φανταστώ ότι είναι μόνο για γνώστες!

Αυτό με τα 10.050€ είναι σαν το μηχανάκι του Armstrong. Ένα τέτοιο φορούσε όταν πάτησε στη Σελήνη, αν θυμάμαι καλά.

buckley
14/12/2018, 21:15
Κάποιος να τον μαζέψει ρεεεεεεεεεεε:ufo::ufo::ufo:

KotsosDR
14/12/2018, 21:27
:lol:

Akalestos
14/12/2018, 21:32
αφου δεν ηθελες το 690 και ετεινες στο 390...
αφου ειναι μπουρδελα με ροδες, πας σε αξιοπιστο 400...

αλλα αν ξαναγυρνας στο 690, μεγεια σου με χαρα σου και πολυ δικιο θα'χεις...

εγω στο προτεινα για αλλο λογο και υπο αλλες συνθηκες βεβαια...στο ειπα και με π.μ....;)

Ειχα σκεφτει κι εγω να προτεινω 400rr αλλα θα μπλεξεις αστο καλυτερα.Οσο για το 690 που λες εχω εκφρασει ξανα την γνωμη μου ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝ του συγκεκριμενου μοτο και στυλ επισης (supermoto)

ptc
22/01/2019, 10:46
610 κοίταζα κι εγώ, είναι ωραίο εργαλείο, αλλά πάνω από 3 χιλιάρικα (για μένα) δεν αξίζει να δώσεις.

Λεγε Γιωργο...

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/19995003/

Η αναζητηση συνεχιζεται με σαφεστατο πλανο και σχεδιο, κατι σαν το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. :D

https://www.youtube.com/watch?v=SYlOYujwafk

panos_zip
22/01/2019, 18:07
Εμένα το 610 πάντα μου άρεσε. Έβγαινε με καρμπ αλλά και με ψεκασμο τα πιο καινουρια.
Πολλοί λένε καλυερα το καρμπ αλλά εγώ ψεκαστό θα επαιρνα.

BLiTzER
22/01/2019, 18:10
Του απάντησα σε βρουμ, απλά βαρέθηκα να σχολιάσω κι εδώ. :p

Το θέμα με τα μονοκύλινδρα επιδόσεων, ειδικά όταν είναι και 10 ετών, είναι η συντήρηση που έχει γίνει. Αν δεν ήταν συνεπείς οι κάτοχοι, είναι τεράστιο ρίσκο. Αν είναι προσεγμένο το μηχανάκι, φυσικά, και με πραγματικά χιλιόμετρα, το δίνει σε πολύ καλή τιμή.

Ένα θεματάκι με τα Husqy είναι και αυτό της αντιπροσωπείας/ανταλλακτικών βέβαια. Δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς.

Nostradamus
22/01/2019, 18:44
Τόσο φτηνά είναι αυτά πλέον ??

Έχω καιρό να δω αγγελίες τελικά

faithless
22/01/2019, 22:44
Για οσους παρακολουθουν το φορουμ θα εχετε καταλαβει οτι ειμαι σε φαση αναζητησης μηχανης. Το ΜΤ09 ειναι προς πωληση και ειμαι στη φαση εκεινη που ψαχνομαι για το επομενο. Πλεον με την αγορα δευτερου μικρου (GN250) ανοιγουν επιλογες για πιο ειδικα μηχανηματα που παλαιοτερα δε θα με καλυπταν στις καθημερινες αναγκες μετακινησης. Τα κριτηρια μου; Πρωτο και βασικοτερο: Ελαφρυ μηχανακι. Δε με καινε τα αλογα, θελω κατι που να το νιωθω παιχνιδι και να μην στραμπουλιεται στην πιστα καρτ. Δευτερο: Fun to ride factor. Τριτο: Σχετικα λογικο κοστος αποκτησης και χρησης. Εχω βαλει το πεντοχιλιαρο ως ταβανι και με απασχολει να μην εχω συντηρηση αγωνιστικου. Δεν ψαχνω για NC αλλα δεν κοιταω και svx. Τεταρτο:Μεταπωλητικη αξια. Μην κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου, σε κανα χρονο, βαρια εναμιση παλι θα θελω να το αλλαξω, οσο καλο κι αν ειναι (βλ.ΜΤ-09).

Τα υποψηφια μοντελα αυτη τη στιγμη ειναι τα παρακατω.

1)KTM RC390

Το μοναδικο που δεν εχω οδηγησει. Ωστοσο εχω οδηγησει το duke390 και ξερω πως σαν μοτερ/βαρος με καλυπτει για αυτο που θελω (δεν ειναι δηλαδη ενοχλητικα αργο, ισα ισα), εχω οδηγησει το RC200 που ειναι ιδιο στο στησιμο και με βολεψε, και εχω ανεβει στο ιδιο το RC390 στατικα και ειδα πως δεν εχω θεματα εργονομικα (μπορει να δειχνω λιγο αστειος πανω του αλλα αυτο δεν με απασχολει). Ειναι το μονο στο οποιο παιζει και η πιθανοτητα αγορας καινουριου, με την προσφορα της ΚΤΜ στα 4690 για τα μοντελα του 2017, 1000€ κατω απο την κανονικη τιμη δηλαδη. Κατα τ'αλλα ως τα 3800€ υπαρχουν μεταχειρισμενα μαμα καθως και μηχανακια αγωνιζομενων με το racing kit της ΚΤΜ που ειναι υπερπληρες (μπρος-πισω αναρτησεις, εξατμιση, πολυεστερικα, μαρσπιε, κτλ).

2)ΚΤΜ SMR690 2008-2011

Ειναι το γνωστο ασχημοπαπο στην εκδοση R με αρκετα καλουδια οπως ρυθμιζομενες αναρτησεις WP, ζαντες Marchesini, φρενα Brembo... Ειχα την ευκαιρια να το οδηγησω, ειναι το πιο πολιτισμενο απο τα υποψηφια, χωρις να το λες και αδιαφορο. Επαρκως ελαφρυ (αλλα οχι παιχνιδι σαν τα αλλα δυο), διαχειρισιμη δυναμη, βολικη σταση και γεωμετρια, η οποια ωστοσο μου θυμισε αρκετα street μηχανη. Δεν ειναι δηλαδη τοσο SM οσο δειχνει, μαλλον θα το ελεγα ενα duke μεταμφιεσμενο σε SM. Εδω οικονομικα παιζουμε κατω απο τα 4000€, πρακτικα πιστευω οτι με 3500€ μπορεις να αγορασεις καποιο μαμα σε καλη κατασταση και λιγο παραπανω για καποιο με εξατμιση. Μην ξεχναμε οτι το 2012 ειχαν πουληθει τελευταια στοκ κομματια στα 6990€.

3)ΚΤΜ SMC690 2008-2012

Ο,τι πιο κοντινο σε αγωνιστικο SM που να εχει injection, μιζα και συντηρηση πολιτικου. Παναλαφρο, γκαζι που μακραινει χερια (οταν το οδηγησα απορησα πώς γινεται να ειναι το ιδιο μοτερ με τα Duke / SM), πολυ ωραια θεση οδηγησης με σελα που παει σχεδον μεχρι το τιμονι, αδιαφορο εμφανισιακα (ακομα και το ασχημοπαπο SM τουλαχιστον εχει "κατι" πανω του). Μεγαλο προβλημα η τιμη του, αφου τα περισσοτερα παιζουν πανω απο τα 5000, με καποιους ιδιοκτητες με πολλη φαντασια να ζητανε ακομα και 6-7 χιλιαρικα. :lol:

[Υπαρχει και ως τεταρτο υποψηφιο(?) το Duke IV, που το βρισκεις σε πολυ λογικη τιμη για το ποσο προσφατο μηχανακι ειναι (κατω απο τα 5000€), αλλα απ'οσο διαβαζω υστερει στο fun factor. Βεβαια εχω την υποψια πως ειναι μηχανη που την χαντακωσαν εν μερει με το γραναζωμα που του βαλαν και οτι με λιγο κοντεμα (-1/+2) θα ζωντανεψει επαρκως... Το ΙΙΙ που θα μπορουσε να προταθει απο πολλους προσωπικα το βρισκω ασχημο -ξερω ειμαι λαθος, αλλα τι να κανουμε, γουστα ειναι αυτα- και ειναι πολυ πιο ακριβο απο το SMR χωρις να βλεπω το λογο.]

Οποιοδηποτε απο τα τρια ξερω πως θα με καλυψει, με το καθενα να υπερτερει και να υστερει στα σημεια του αντιστοιχα. Τεινω περισσοτερο στο RC που ειναι και οικονομικα η πιο συμφερουσα επιλογη, αλλα με ιντριγκαρει και η ιδεα του sumo που θα με βαλει στη διαδικασια να ψαχτω λιγο με ενα νεο στιλ οδηγησης. Τελος στο θεμα της αγορας, μπορει να μην εχει φυγει το ΜΤ09 ακομα αλλα ειναι κατι που δε με αγχωνει, αφου ειναι μηχανακι που μεχρι την ανοιξη θα φυγει. Τα λεφτα για την αγορα του επομενου υπαρχουν ηδη στην ακρη, οποτε το καθημερινο τσεκαρισμα του car.gr δε γινεται μονο για θεωρητικους λογους. Αν βρισκοταν τωρα η πραγματικη ευκαιρια εχω τη δυνατοτητα να το χτυπησω ακομα κι αν αυτο σημαινει πως θα εχω τρια μηχανακια για δυο-τρεις μηνες.

Νομιζω ktm θα παιρνα μονο καινουργιο..Εχω συνδεσει αυτες τις μηχανες με το συνεργειο και το ribas.Σε συνδυασμο με τη συντηρηση η οποια σε αυτες τις μηχανες ειναι απαραιτητη στην ωρα της θα επαιρνα μονο κουτα αυτη τη μηχανη εκτος και αν εισαι διατεθειμενος να δωσει 4000 για μτχ και αλλα 1000 για να το συνεφερεις.

BLiTzER
22/01/2019, 22:51
1000€ δεν έχω δώσει ποτέ μου για να συνεφέρω κανένα μηχανάκι. Μάλιστα το μόνο μηχανάκι που μου έτρωγε λεφτά για κανένα λόγο ήταν ένα Honda. Ήταν το πρώτο μου, δεν ήξερα, κακή επιλογή. :p

Είχα 2 μονοκύλινδρα ΚΤΜ, για 3 χρόνια περίπου συνολικά, τους έπινα το αίμα, καθημερινή χρήση εντός Αθήνας, βόλτες/ταξιδάκια 500-600 χλμ αυθημερόν με μόνο μια στάση για βενζίνη και το μόνο θέμα που είχα ποτέ, εκτός του ότι κινδύνευα να πάω φυλακή κάθε φορά που τα καβαλούσα, ήταν μια τρόμπα βενζίνης.

ptc
22/01/2019, 22:57
Παντως στα 390 υπαρχει οντως θεμα. Πηρα σημερα ενα τηλεφωνο να ρωτησω για ενα RC που ανεβηκε προσφατα. Μοτερ στα χερια στις 18000χλμ, τωρα φοραει το δευτερο. :cry:

Για τα 690 καλα πραγματα ακουω γενικα. Αλλα τα SMC τα ζητανε πολλα λεφτα ρε γμτ. Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 5000-6000 για μηχανη δεκαετιας.

faithless
22/01/2019, 23:43
1000€ δεν έχω δώσει ποτέ μου για να συνεφέρω κανένα μηχανάκι. Μάλιστα το μόνο μηχανάκι που μου έτρωγε λεφτά για κανένα λόγο ήταν ένα Honda. Ήταν το πρώτο μου, δεν ήξερα, κακή επιλογή. :p

Είχα 2 μονοκύλινδρα ΚΤΜ, για 3 χρόνια περίπου συνολικά, τους έπινα το αίμα, καθημερινή χρήση εντός Αθήνας, βόλτες/ταξιδάκια 500-600 χλμ αυθημερόν με μόνο μια στάση για βενζίνη και το μόνο θέμα που είχα ποτέ, εκτός του ότι κινδύνευα να πάω φυλακή κάθε φορά που τα καβαλούσα, ήταν μια τρόμπα βενζίνης.

Μπορει και να εχεις δικιο μπορει και να ησουν τυχερος μπορει και απλα να πηρες καλοσυντηρημενο μηχανακι.Οπως και να χει παντως ζημια και ktm ειναι κατι το οποιο ακουγεται και φαινεται συχνα.Για εμενα προσωπικα ειναι "πιεσμενα μηχανακια".Μαρεσει να τα βλεπω αλλα οχο να τα αγορασω.Περι ορεξεως παντως.Στο μηχανικο μου παντως που παω παντα εχει και απο ενα διαφορετικο duke(το γνωστο με τις 2 εξατμισεις) και παντα εχει ζημια.Σιγουρα δε θα το επελεγα.

nidok
23/01/2019, 00:33
Άσε το 390 είναι για νέα παιδιά ´η για αρκετά μεγαλύτερες ηλικίες που το θέλουν για καθημερινό μηχανάκι για το καφενείο
Και γουστάρουν KTM. Στα λεφτά του 390 πάρε καλύτερα καινούργιο Bajaj να έχεις κ εγγύηση.
Κινητήρας σαν το 690 ΔΕΝ έχει ξαναβγεί γιαυτο συνεχίζει μέχρι κ σήμερα να υπάρχει απροβλημάτιστο, λυπάμαι τους αγαπητικούς άλλων εταιριών γιατί την έχουν φάει από αυτόν τον κινητήρα. Μηχανάκι σαν το SMC R ΔΕΝ υπάρχει άλλο!!
Ναι σε ένα duke 4 και αν είναι κ R ακόμα καλύτερα, είναι πιο όμορφο-ποιοτικό από το 3.
Εγώ προσωπικά κοιτάζω το 1190 RC το χαρίζουν. Αλλά δεν έχω ξανά οδηγήσει as κ προβληματίζομαι.

ptc
21/02/2019, 15:18
Επανερχομαι, μιας και σημερα ειχα την ευκαιρια να οδηγησω το μονο απο τα υποψηφια που δεν ειχα οδηγησει. Εκανα ενα test ride το RC390 λοιπον. Δυστυχως (βλ. ποστ #83) το μηχανακι ειναι ακριβως αυτο που ψαχνω.

Δε θα συγκλονιστει κανενας αν το οδηγησει, αλλα για μενα καλυπτει ολα τα θελω μου. Βασικο καταρχην οτι χωραω. Απο εξω λογικα θα ειναι λιγο αστειο το θεαμα, αλλα εγω πανω δεν ενιωσα αβολα, τα γονατα κουμπωνουν ωραια στις εσοχες του ντεποζιτου και η σελα εχει χωρο να κινηθεις μπρος-πισω. Πολυ ωραιο το υψος των κλιπ ον (ουτε R6, ουτε R3), ειναι σκυφτο τοσο οσο ωστε να σε μπριζωνει χωρις να σε κουραζει. Το μονοκυλινδρο μοτερ για μενα ειναι η ιδανικη λυση για τοσο λιγα κυβικα και, αν και δεν ταιριαζει τοσο με τον χαρακτηρα ενος ss, πρακτικα σου δινει αυτο που θες οποτε το θες. Ψηλα αδειαζει γρηγορα και ο κοφτης δεν αργει αλλα απο ροπη μια χαρα. Και φυσικα στο χειρισμο ποδηλατο... Το θεμα με την αξιοπιστια παραμενει φυσικα, αλλα νομιζω πως μαλλον αξιζει το ρισκο η συγκεκριμενη περιπτωση.

Οι επιλογες τρεις: καινουριο στα 4700, μτχ πολιτικο, μτχ αγωνιζομενου(με racing kit). Σκεφτομαι σοβαρα για την τριτη λυση - ακομα κι αν παρω κανα μοτερ παραμασχαλα σε καποια φαση, και μονο τα εξτρα που φοραει πανω το μηχανακι αξιζουν.

billy84
21/02/2019, 16:52
Επανερχομαι, μιας και σημερα ειχα την ευκαιρια να οδηγησω το μονο απο τα υποψηφια που δεν ειχα οδηγησει. Εκανα ενα test ride το RC390 λοιπον. Δυστυχως (βλ. ποστ #83) το μηχανακι ειναι ακριβως αυτο που ψαχνω.

Δε θα συγκλονιστει κανενας αν το οδηγησει, αλλα για μενα καλυπτει ολα τα θελω μου. Βασικο καταρχην οτι χωραω. Απο εξω λογικα θα ειναι λιγο αστειο το θεαμα, αλλα εγω πανω δεν ενιωσα αβολα, τα γονατα κουμπωνουν ωραια στις εσοχες του ντεποζιτου και η σελα εχει χωρο να κινηθεις μπρος-πισω. Πολυ ωραιο το υψος των κλιπ ον (ουτε R6, ουτε R3), ειναι σκυφτο τοσο οσο ωστε να σε μπριζωνει χωρις να σε κουραζει. Το μονοκυλινδρο μοτερ για μενα ειναι η ιδανικη λυση για τοσο λιγα κυβικα και, αν και δεν ταιριαζει τοσο με τον χαρακτηρα ενος ss, πρακτικα σου δινει αυτο που θες οποτε το θες. Ψηλα αδειαζει γρηγορα και ο κοφτης δεν αργει αλλα απο ροπη μια χαρα. Και φυσικα στο χειρισμο ποδηλατο... Το θεμα με την αξιοπιστια παραμενει φυσικα, αλλα νομιζω πως μαλλον αξιζει το ρισκο η συγκεκριμενη περιπτωση.

Οι επιλογες τρεις: καινουριο στα 4700, μτχ πολιτικο, μτχ αγωνιζομενου(με racing kit). Σκεφτομαι σοβαρα για την τριτη λυση - ακομα κι αν παρω κανα μοτερ παραμασχαλα σε καποια φαση, και μονο τα εξτρα που φοραει πανω το μηχανακι αξιζουν.

Συμφωνώ.Αμα τα βάλεις κάτω παίζει στα ελληνικά επαρχιακά να το ευχαριστιέσαι παραπάνω απο τα μεγάλα(φουλ φόρα και στρίβεις με όσα έρχεσαι),και σίγουρα πολύ ασφαλέστερα λόγω γκαζιού.

Η αξιοπιστία είναι ένα θέμα όντως αλλά σίγουρα παίζουν ρόλο και τα km που θες να κάνεις.Δηλ άν κάνεις 10.000 το χρόνο του πούστη μια 4ετια θα στη βγάλει κουτσά στραβά.

η 3η λύση είναι ριψοκίνδυνη αρκετά και θα έλεγα να μην παίρνεις τόσο αψήφιστα το θέμα ανατίναξης μοτέρ καθώς απο όλες τις απόψεις είναι μπλέξιμο.Προσωπικά έχω στο ενεργητικό μου μια ανατίναξη που στο τέλος κατέληξε σε αγωγές και δικαστήρια λόγω μαλάκυνσης του μηχανικού που μου παρέδωσε μηχανάκι και μετά απο 30km βάραγε πάλι αλλά δεν το παραδεχόταν.Γενικά ου μπλέξεις με τέτοια.

noodles
21/02/2019, 17:55

συμφωνω με το billy84!
η καλυτερη λυση ειναι η 2η. βρεις ενα λογικη τιμη-κατασταση και τσιμπα το!
στο κλειστο στροφιλικι θα χερεσαι να οδηγας (οπως εγω με το 250).

DrBig
21/02/2019, 18:08
Ολα καλα κι ωραια, αλλα με δεδομενη ΚΑΙ την συνθηκη χαμηλου κοστους, θα εβαζα προσωπικα πολυ ψηλα στην λιστα το ταπεινο drz.

Pew
21/02/2019, 18:15
Εγω διαφωνω! (Παπαρηγα Mode on)

Και να ανατιναχτει το μοτερ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ? (Δεν μιλαω για μπιελα που ειδε το φως του ηλιου)
Δηλαδη ετσι οπως θα το οδηγαει, στα υπολοιπα δεν υπαρχει πιθανοτητα ανατιναξης;;
Μονοκυλινδρο ειναι, top end rebuild παλεψιμο οικονομικα...

Οπως ειπε ο Πετρος ... και μονο τα εξτρα αν βαλεις κατω, αξιζει!

giorgos.boun
21/02/2019, 18:23
Εγω διαφωνω! (Παπαρηγα Mode on)

Και να ανατιναχτει το μοτερ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ? (Δεν μιλαω για μπιελα που ειδε το φως του ηλιου)
Δηλαδη ετσι οπως θα το οδηγαει, στα υπολοιπα δεν υπαρχει πιθανοτητα ανατιναξης;;
Μονοκυλινδρο ειναι, top end rebuild παλεψιμο οικονομικα...

Οπως ειπε ο Πετρος ... και μονο τα εξτρα αν βαλεις κατω, αξιζει!

Έτσι ακριβώς. Και εγώ διαφωνώ.
Πιστεύω περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάρεις σκάρτο μηχανακι από ένα πιτσιρικά που δεν ξέρεις πως το δούλευε παρά από έναν σοβαρό χομπίστα-αγωνιζόμενο με ευλαβικες συντηρήσεις.
Μην κοροϊδευόμαστε δεν θα πάρει μεταχειρισμένο τέτοιο μηχανακι από κανέναν 50αρι που το πήγαινε μόνο εθνικές και βροχή δεν είδε ποτέ.
Bonus το 1,5-2 χιλιάρικα έξτρα στα περιφερειακά που μαζί με τα μανισια αξίζουν όσο το μισό μηχανακι.

Τι σχέση έχει το έτοιμο αγωνιστικό rc390 ή έστω το πολιτικό 390 με το DRZ δεν το καταλαβα....

ptc
21/02/2019, 19:05
@billy84
Βασιλη σορι αλλα δεν καταλαβα ποια ειναι η προταση σου. Κουρτινα 1 ή 2; (καινουριο ή μτχ πολιτικο; )
Τα χιλιομετρα θα ειναι πολυ λιγοτερα απο 10Κ το χρονο παντως. Τωρα που εχω και το μικρο υπολογιζω οτι θα μιλαμε για λιγοτερα απο τα μισα.

@DrBig
Μου περασε και το DRZ απο το μυαλο, αλλα εχω την εντυπωση οτι υστερει πολυ σε trackability που ειναι μια απο τις προτεραιοτητες μου.

Εκτος απο επισκευη παντως παιζει και η αγορα μοτερ ως εναλλακτικη. Λιγο πανω απ'το χιλιαρικο παιζουν.

Το θεμα ειναι οτι στο πολιτικο θα χρειαστει να ριξω αμεσα καποια λεφτα τουλαχιστον σε αναρτησεις. Δεν ειναι για πολλα πολλα, το διαπιστωσα και με τη μικρη σημερινη επαφη. Στο racing υπαρχει και μια πιθανοτητα να μη χρειαστει κατι παραπανω (αν μας κανει τη χαρη το μοτερ, λεμε τωρα). Επισης κανενας δε μου λεει πως και το πολιτικο δε θα μου βγαλει κατι μοτερικο. Εκει θα ειμαι διπλα χαμενος μετα.

Pew
21/02/2019, 19:28
Έτσι ακριβώς. Και εγώ διαφωνώ.
Πιστεύω περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάρεις σκάρτο μηχανακι από ένα πιτσιρικά που δεν ξέρεις πως το δούλευε παρά από έναν σοβαρό χομπίστα-αγωνιζόμενο με ευλαβικες συντηρήσεις.

Ακριβως! Προσωπικα δεν φοβαμαι καποιον που το "Ετρεξε" το οχημα του, ειτε μιλαμε για 2 ειτε για 4 ροδες.
Περισσοτερο φοβαμαι τον ανιδεο που απλα πειραματιστηκε χωρις να ξερει!

DrBig
21/02/2019, 19:59
@DrBig
Μου περασε και το DRZ απο το μυαλο, αλλα εχω την εντυπωση οτι υστερει πολυ σε trackability που ειναι μια απο τις προτεραιοτητες μου.

Και με drz και με 390 θα διασκεδαζεις στη πιστα. Το ενα θα υπερτερει καπου, το αλλο καπου αλλου. Εγω ανεφερα το drz για δυο λογους, ο ενας ειναι πως το μοτερ προσφερεται για να βγαλεις αλογα, ο δευτερος επειδη ειχα παρακολουθησει μια σειρα απο βιντεο του ari απο το motorcyclist, ο οποιος ετρεχε ενα rc390 και αφου το εθαψε σε θεματα αξιοπιστιας, πηγε και πηρε ενα ninja 400. Με το drz δεν εχεις τετοια θεματα αν δε το παρακανεις στο tuning.

Στην τελικη, ναι ειναι διαφορετικα μηχανακια, το ενα εχει διαδρομες στις αναρτησεις καμια 25ρια+ εκατοστα και το αλλο πιθανοτατα το μισο, το ενα ειναι στρητακι το αλλο sm, αλλα και τα δυο ειναι αρκουντως ελαφρια και μαζεμενα ωστε αυτες οι διαφορες στο στησιμο και στο χαρακτηρα να μην ειναι χαοτικες, οπως πχ μεταξυ ενος 990sd και ενος 950sm. Απλα προσωπικα, το μεγαλυτερο ευρος χρησης του drz σε συνδυασμο με την αξιοπιστια του (και τα αρκετα παραπανω αξιοπιστα αλογα) θα αρκουσαν για να παρω την αποφαση μου.

devil's animal
21/02/2019, 21:30
εγω παλι διαφωνω με τους διαφωνουντες...

αδυνατω δλδ να πιστεψω πως μπορει να λογιζεται σαν σωστη αγορα ενα οχημα το οποιο ξερουμε εκ των υστερων οτι θα βγαλει καποιο μηχανικο προβλημα...:rolleyes:
ποσο μαλλον οταν ολο το οχημα εχει σαν κοστος αγορας 3 και η βλαβη (επειδη θα ειναι μοτερ) θα παει κοντα στο 1 και μπορει και παραπανω...δλδ 1/3 της αξιας του....

δεν ξερω, μπορει να τα βλεπω εγω πολυ "τετραγωνα" αλλα το να σου παρουσιαστει η kinder εκπληξη μπιελα ή οι βαλβιδες να καρφωθουν ωσαν βελακια στο πιστονι, ανα πασα ωρα και στιγμη, δεν μου φαινεται και το καλυτερο δυνατο σεναριο για ενα μηχανακι που εχει αγοραστει προσφατα...

αυτο περα απο την (προφανη) βλαβη, ενεχει και τον κινδυνο της πτωσης...οποτε εκτος των αλλων εξοδων (πλαστικα-περιφερειακα) θετουμε σε κινδυνο και την ακεραιοτητα μας...

και ολα αυτα γιατι? γιατι το 390 ειναι πιστολι και ελαφρυ και παει γ@μιωντας στην πιστα...:evil:

οκ, δεν ξερω..Πετρο θα το σκεφτομουν 2 και 3 φορες να αγορασω ενα τετοιο μηχανακι...οσο και "ιδανικο" να φαινεται...

giorgos.boun
22/02/2019, 12:56
εγω παλι διαφωνω με τους διαφωνουντες...

αδυνατω δλδ να πιστεψω πως μπορει να λογιζεται σαν σωστη αγορα ενα οχημα το οποιο ξερουμε εκ των υστερων οτι θα βγαλει καποιο μηχανικο προβλημα...:rolleyes:
ποσο μαλλον οταν ολο το οχημα εχει σαν κοστος αγορας 3 και η βλαβη (επειδη θα ειναι μοτερ) θα παει κοντα στο 1 και μπορει και παραπανω...δλδ 1/3 της αξιας του....

δεν ξερω, μπορει να τα βλεπω εγω πολυ "τετραγωνα" αλλα το να σου παρουσιαστει η kinder εκπληξη μπιελα ή οι βαλβιδες να καρφωθουν ωσαν βελακια στο πιστονι, ανα πασα ωρα και στιγμη, δεν μου φαινεται και το καλυτερο δυνατο σεναριο για ενα μηχανακι που εχει αγοραστει προσφατα...

αυτο περα απο την (προφανη) βλαβη, ενεχει και τον κινδυνο της πτωσης...οποτε εκτος των αλλων εξοδων (πλαστικα-περιφερειακα) θετουμε σε κινδυνο και την ακεραιοτητα μας...

και ολα αυτα γιατι? γιατι το 390 ειναι πιστολι και ελαφρυ και παει γ@μιωντας στην πιστα...:evil:

οκ, δεν ξερω..Πετρο θα το σκεφτομουν 2 και 3 φορες να αγορασω ενα τετοιο μηχανακι...οσο και "ιδανικο" να φαινεται...

Σταύρο αν το δεις από μια μεριά έχει βάση αυτό που λες. Μόνο που δεν συζητάμε αυτό. Απλά λέμε ότι θελουμε το 390 αλλά έχουμε 3 επιλογές. Πάμε δηλαδή σαν βάση ότι θα το πάρουμε αλλά δεν ξέρουμε πια κουρτίνα να διαλέξουμε.
Σε αυτό λοιπόν πάνω θα δώσω ένα παράδειγμα για να καταλαβεις τι εννοώ.
Αν ήθελα σουζουκι 1000 λοιπόν θα προτιμούσα να πάρω το δικό σου ξέροντας πως όλα τα χιλιόμετρα είναι σε πίστα αλλά από σοβαρό χομπίστα παρά ένα που πήγαινε σε καφετέρια. + τα περιφερειακά που φοράς σαν μπόνους.
Νομίζω θα ήταν καλή αγορά.

ptc
22/02/2019, 13:45

Πιστεψε με Σταυρο το σκεφτομαι οχι 2 και 3, αλλα 13. Εμενα πιο πολυ αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δυστυχως δεν ισχυει αυτο που λεει ο Γιωργος, οτι δηλαδη ειναι βλαβες που προκυπτουν απο ατομα που ειναι ασχετοι και οτι στα χερια του χομπιστα που το προσεχει θα ειναι ολα μελι γαλα. Δεν ειναι gixxer ουτε daytona, ειναι ενα μηχανακι made in India με ενα τερμα πουσαρισμενο μοτερ, που εχει ξεκαθαρα καποιο ελλατωμα στο σχεδιασμο του. Αν ειχα ενα ευρω για καθε φορα που εχω διαβασει "blown head gasket" στα φορουμ παιζει να ειχα βγαλει τα λεφτα για να το αγορασω.

Για του λογου το αληθες, νημα οπου μιλανε αγωνιζομενοι κατοχοι.

https://www.rc390-forum.com/forum/ktm-rc-390-general-discussion-forum/2396-racers-reliability-report.html

We've had 5 RC390's race in our club. All five, including mine, have blown head gaskets.

3 out of the 5 that raced at my track blew head gaskets also...2 bikes did it more than twice.

I've blown mine a few times so far!

Χθες μιλησα και με ενα παιδι απο Αθηνα που ειχε το ιδιο θεμα (στα 12000χλμ), τελικα εβαλε αλλο μοτερ με συνολικο κοστος 1500€. Και παλι ειναι με το αγχος βεβαια. Το χειροτερο για μενα ειναι οτι δεν εχει βρεθει καποια λυση για το θεμα. Να πω οτι οκ, ανοιξαμε μια φορα το μοτερ, βαλαμε τα νεα βελτιωμενα ανταλλακτικα και απο εδω και περα "ησυχαζουμε". Διαβαζεις για ανθρωπους που τους εχει συμβει πανω απο μια φορα. Ειναι το ατιμο ακριβως αυτο που ψαχνω βεβαια, αλλα...

basilis_k6
22/02/2019, 13:58
αμα σκοπευεις να σπρωχνεις λεφτα με το φτυαρι πανω στο μηχανάκι παρε ενα sxv550. τουλάχιστον θα εχεις σοβαρο μηχανάκι.

DrBig
22/02/2019, 16:33
Πιστεψε με Σταυρο το σκεφτομαι οχι 2 και 3, αλλα 13. Εμενα πιο πολυ αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δυστυχως δεν ισχυει αυτο που λεει ο Γιωργος, οτι δηλαδη ειναι βλαβες που προκυπτουν απο ατομα που ειναι ασχετοι και οτι στα χερια του χομπιστα που το προσεχει θα ειναι ολα μελι γαλα. Δεν ειναι gixxer ουτε daytona, ειναι ενα μηχανακι made in India με ενα τερμα πουσαρισμενο μοτερ, που εχει ξεκαθαρα καποιο ελλατωμα στο σχεδιασμο του. Αν ειχα ενα ευρω για καθε φορα που εχω διαβασει "blown head gasket" στα φορουμ παιζει να ειχα βγαλει τα λεφτα για να το αγορασω.

https://www.rc390-forum.com/forum/ktm-rc-390-general-discussion-forum/2396-racers-reliability-report.html

Χθες μιλησα και με ενα παιδι απο Αθηνα που ειχε το ιδιο θεμα (στα 12000χλμ), τελικα εβαλε αλλο μοτερ με συνολικο κοστος 1500€. Και παλι ειναι με το αγχος βεβαια. Το χειροτερο για μενα ειναι οτι δεν εχει βρεθει καποια λυση για το θεμα. Να πω οτι οκ, ανοιξαμε μια φορα το μοτερ, βαλαμε τα νεα βελτιωμενα ανταλλακτικα και απο εδω και περα "ησυχαζουμε". Διαβαζεις για ανθρωπους που τους εχει συμβει πανω απο μια φορα. Ειναι το ατιμο ακριβως αυτο που ψαχνω βεβαια, αλλα...

Μετα απ ολα αυτα εξακολουθεις και το σκεφτεσαι?

devil's animal
22/02/2019, 17:04

Προφανώς λοιπόν μιλάμε για ένα τέρμα πουσαρισμενο μοτέρ το οποίο δεν είναι πολιτικό*... Ότι και αν αυτό συνεπάγεται...
Ακόμα και να το ήθελες ΜΟΝΟ για πίστα...δλδ να το είχες παρκαρισμενο στο ρυσιο και να πήγαινες μόνο για ξεκαυλωμα.. Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά για την τούμπα... Δλδ σκέψου να είσαι πάνω στο γκαζι στην έξοδο, πλαγιασμενος και να κόψει...low με το καλημέρα...

Δεν θα εμπιστευομουν ούτε τα λεφτά μου, ούτε το κορμί μου στο συγκεκριμένο μηχανακι..

*δεν σημαινει οτι απαραιτητα εχει καποιο ελαττωμα στον σχεδιασμο του...μπορει λογω της συμπιεσης να καιει την φλατζα κεφαλης...αυτο σημαινει ουσιαστικα (πουσαρισμενο ΜΗ πολιτικο)