View Full Version : Triumph Speed Twin 900 και 1200
lleonidas
05/12/2018, 15:14
Το Speed Twin (https://www.2wo.gr/news/nea-montela/2588-triumph-speed-twin-1200) είναι καινούριο, φέροντας το όνομα του μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Euro 4 δικύλινδρος κινητήρας 1200cc, 96 ίππων/6.750 σ.α.λ. και ροπή 11,2 kgm/4950 σ.α.λ., πλαίσιο που προέρχεται από το Thruxton R, δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση, φρένα Brembo με 4πίστονες δαγκάνες και δύο δίσκους 305mm μπροστά και ένα δίσκο 220mm πίσω, δικάναλο ABS και Traction Control που μπορούν αν απενεργοποιηθούν, τρία riding modes, LED φωτιστικά σώματα, ύψος σέλας 807mm, βάρος 196 κιλά (στεγνό), χυτές 17'' ζάντες, ελαστικά Pirelli Rosso Corsa, ρεζερβουάρ 14,5 λίτρων.
Θα διατίθεται σε τρία χρώματα:μαύρο, ασημί και κόκκινο.
401842
401843
401844
Το Street Twin κυκλοφόρησε πριν από 2 περίπου χρόνια και ανανεώνεται (https://ultimatemotorcycling.com/2018/10/04/2019-triumph-street-twin-first-look-10-fast-facts/) για το 2019. Δικύλινδρο 900cc, 64 ίππων(από 54 του προηγούμενου μοντέλου) /7500 σ.α.λ. και ροπή 8,1 kgm/3800 σ.α.λ., 5τάχυτο, μπροστινό σύστημα Kayaba 41mm, φρένα Brembo με μονό δίσκο 310mm μπροστά και 255mm πίσω, abs και traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης, δύο riding modes, 12λιτρο ρεζερβουάρ, χυτές ζάντες 18'' μπροστά και 17'' πίσω, ύψος σέλας 760mm, βάρος 198 κιλά στεγνό(πιο βαρύ από το speed twin;!).Σε τρία χρώματα(μαύρο, κόκκινο, γκρίζο) και με τιμή από £8.100 στη Μ.Βρετανία.
Μεγάλα περιθώρια customizing και στα δύο μοντέλα.
401845
401846
401847
401848
Υπεροχες πραγματικα, αμα το street twin κρατησει και την τιμη στα ιδια επιπεδα θα παιζει μπαλα μονο του.
Akalestos
18/12/2018, 16:08
ΚΟΥΚΛΑΡΕΣ!!! (θα θελα κι εκδοση με ακτινες)
DoctoR_k6
18/12/2018, 23:21
Πόσο ωραίο μότο... Λέτε να εχω πρόβλημα? :lol:
giorgosb
19/12/2018, 09:57
Το Speed twin το βρίσκω το ομορφότερο της σειράς. Ανυπομονώ για ένα test ride!
telegonos
19/12/2018, 11:43
Δεν καταλαβαίνω τι νόημα ύπαρξης έχουν αυτές οι μοτοσυκλέτες, τι χρήση εξυπηρετούν, και γιατί αντάλλαγμα ζητάνε τόσα λεφτά, αλλά εγώ είμαι και χαζός.
Πιο παλιά ήτανε τα τσόπερ, τώρα είναι αυτά.
Μόδα=ο θάνατος του μυαλού.
Δεν καταλαβαίνω τι νόημα ύπαρξης έχουν αυτές οι μοτοσυκλέτες, τι χρήση εξυπηρετούν, και γιατί αντάλλαγμα ζητάνε τόσα λεφτά, αλλά εγώ είμαι και χαζός.
retro naked θα τα έλεγα
όμορφα, να τα ζηλεύεις λίγο, μέχρι να βλέπεις τον παππού με το αντίστοιχο κρανάκι και να σου θυμίζει ότι είσαι ακόμα μπέμπης :D
DoctoR_k6
19/12/2018, 11:57
retro naked θα τα έλεγα
όμορφα, να τα ζηλεύεις λίγο, μέχρι να βλέπεις τον παππού με το αντίστοιχο κρανάκι να σε περναει εξωτερικη στην βολτα σου για Σουνιο και να σου θυμίζει ότι είσαι ακόμα μπέμπης :D
:lol:
sapila racing
19/12/2018, 13:06
Αυτές είναι πραγματικές μοτοσυκλέτες χωρίς πλαστικά κλπ χωρίς φαίρινγκ. Παλιά έτσι ήταν σχεδόν όλες οι μοτο, πριν γίνουν πολλές κατηγορίες.
Τα κάνουν όλα και είναι και όμορφες.
Δεν είναι μόδα, αλλιώς θα είχε περάσει. Οι πρωτες 'νεο ρετρο' μοτοσυκλέτες βγήκαν πριν πάνω απο 20 χρόνια.
Τωρα τι σχέση έχουν με τα chopper μόνο εσυ το ξέρεις. :confused:
Δεν είναι μόδα, αλλιώς θα πουλούσαν.
Fixed. :lol:
pipe_smoker
19/12/2018, 13:15
Αισθητικά φέρνουν στο αρχέτυπο της μοτοσυκλέτας όπως υπάρχει στο μυαλό πολλών (και ανδρών που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τις μηχανές, αλλά κυρίως γυναικών).
Σηκώνουν πολύ καστομάρισμα για να βάλεις και τις δικές σου πινελιές και να τα κάνεις είτε πιο όμορφα είτε τέρατα.
Η τιμή είναι ψηλά γιατί πουλάνε τη συγκεκριμένη αισθητική που δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν οι Ιάπωνες (IMHO) και γιατί και στα μτχ κρατιούνται ψηλά οι τιμές και πάει κύκλος όλο αυτό.
Πλέον ευτυχώς τις έχουν βελτιώσει και στο πρακτικό κομμάτι πέραν του αισθητικού (ABS φρένα αναρτήσεις κέρατα κλπ).
Για χαλαρές βόλτες ή εξόδους στο κέντρο με παλιακό μισό κράνος με αυτοκόλλητα, μπουφανάκι Steve McQueen και τύπισσες να σε κοιτάζουν (αν αυτός είναι ο σκοπός σου) είναι ιδανικές.
sapila racing
19/12/2018, 13:40
Fixed. :lol:
Μια χαρά πουλάνε να ξέρεις και δεν μιλάω μόνο για τα triumph.
Το Kawasaki Z900RS ειναι κι αυτό στην retro κατηγορία και σκίζει.
Αν αναφέρεσαι μόνο στην Ελλάδα οκ αλλά εδω πωλούνται πλέον μόνο παπιά scooter και MT! :p
Μια χαρά πουλάνε να ξέρεις και δεν μιλάω μόνο για τα triumph.
Το Kawasaki Z900RS ειναι κι αυτό στην retro κατηγορία και σκίζει.
Αν αναφέρεσαι μόνο στην Ελλάδα οκ αλλά εδω πωλούνται πλέον μόνο παπιά scooter και MT! :p
:lol: Κάτσε να δεις στην επόμενη ετήσια που θα έχετε 3 γκρουπ με ΜΤ07.
Πέρα από την πλάκα, εμφανισιακά μου αρέσουν. Μάλιστα το καβασάκι είναι το μοναδικό όμορφο καβασάκι των τελευταίων 10 ετών. :lol: Αλλά ναι, τόσα λεφτά για μηχανάκι 900 κυβικών και 60 αλόγων δε δίνω.
DoctoR_k6
19/12/2018, 13:48
:lol: Κάτσε να δεις στην επόμενη ετήσια που θα έχετε 3 γκρουπ με ΜΤ07.
Πέρα από την πλάκα, εμφανισιακά μου αρέσουν. Μάλιστα το καβασάκι είναι το μοναδικό όμορφο καβασάκι των τελευταίων 10 ετών. :lol: Αλλά ναι, τόσα λεφτά για μηχανάκι 900 κυβικών και 60 αλόγων δε δίνω.
Παρε το 1200 ρε...μην κολλας εκει.
Τα συγκεκριμένα οπως κ το Ζ900RS ειναι πολυ ωραια.
Ανετα το ειχα για καθημερινο κ all around.
@telegonos Μπορει να μην αρεσουν σε ολους προφανως...ασε να βγαζουν κ να αγοραζει ο καθενας οτι του αρεσει.
Βαζω στοιχημα οτι υπαρχει καποιος εκει εξω που θα δει το δικο σου/μου μοτο κ θα πει τι μ@λακια ειναι αυτη κ γιατι το εχει...
Γιατί 18άρα ζάντα μπροστα?
telegonos
19/12/2018, 21:03
Δεν μίλησα για το τι αρέσει.
Μίλησα για το τι χρήση έχει.
Το τι αρέσει, είναι π.χ. τα βάζα που βάζουν οι γυναίκες στα σαλόνια. Τα βάζουν εκεί, γιατί του αρέσουν.
Το τι χρήση έχει, π.χ. το ίδιο βάζο, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αν εξαιρέσουμε το ότι φαίνεται πολύ άδειο το σπίτι χωρίς αυτό.
Επι του μοτό λοιπόν, ποιά χρήση έχει μια μοτό, που αεροδυναμική ΔΕΝ είναι, πρακτική ΔΕΝ είναι, για πόλη ΔΕΝ κάνει, φτηνή ΔΕΝ είναι, οικονομική στην χρήση ΔΕΝ είναι (με τόσο κυβικό), δυνατή ΔΕΝ είναι, ελαφριά ΔΕΝ είναι κ.ο.κ. Τι ΕΙΝΑΙ; Μόνο διακόσμηση; Τίποτα άλλο;
Ξέρει κάποιος να πει, τι είναι αυτό που κάνει καλά αυτή η μηχανή;
Το τι βρήσκει αισθητικά ο καθένας μια μηχανή, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάω.
Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα: Ότι δεν είναι γνήσιο, δεν έχει λειτουργικό λόγο ύπαρξης, και είναι εκεί για να μοιάζει με κάτι άλλο, ΕΙΝΑΙ γελλοίο.
Συγκεκριμένα, όταν ''τα παλιά'' είχαν ξεχωριστό κινητήρα από το κιβώτιο ταχυτήτων, και μου βγάζει στο 2018 μοτοσυκλέτα να ''μοιάζει με τα παλιά'' και φτιάχνει τα πλαινά καπάκια να ΜΟΙΑΖΕΙ σαν να έχει ξεχωριστό το κιβώτιο, ενώ σαφέστατα είναι ένας σύχρονος κινητήρας με το κιβώτιο ενσωματωμένο όπως όλοι οι σύχρονοι κινητήρες, αυτό ΕΙΝΑΙ γελλοιότητα. Ή φτιάχτο όπως το παλιό, ή φτιάχτο σύχρονο. Το ''φτιάχτο σύχρονο να παριστάνει το παλιό'' , είναι κάτι το ψεύτικο, κάτι που δεν είναι, εξου και το γελλοίον
Το τι αρέσει, είναι π.χ. τα βάζα που βάζουν οι γυναίκες στα σαλόνια. Τα βάζουν εκεί, γιατί του αρέσουν.
Το τι χρήση έχει, π.χ. το ίδιο βάζο, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αν εξαιρέσουμε το ότι φαίνεται πολύ άδειο το σπίτι χωρίς αυτό.
Επι του μοτό λοιπόν, ποιά χρήση έχει μια μοτό, που αεροδυναμική ΔΕΝ είναι, πρακτική ΔΕΝ είναι, για πόλη ΔΕΝ κάνει, φτηνή ΔΕΝ είναι, οικονομική στην χρήση ΔΕΝ είναι (με τόσο κυβικό), δυνατή ΔΕΝ είναι, ελαφριά ΔΕΝ είναι κ.ο.κ. Τι ΕΙΝΑΙ; Μόνο διακόσμηση; Τίποτα άλλο;
Το τι βρήσκει αισθητικά ο καθένας μια μηχανή, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάω.
Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα: Ότι δεν είναι γνήσιο, δεν έχει λειτουργικό λόγο ύπαρξης, και είναι εκεί για να μοιάζει με κάτι άλλο, ΕΙΝΑΙ γελλοίο.
Συγκεκριμένα, όταν ''τα παλιά'' είχαν ξεχωριστό κινητήρα από το κιβώτιο ταχυτήτων, και μου βγάζει στο 2018 μοτοσυκλέτα να ''μοιάζει με τα παλιά'' και φτιάχνει τα πλαινά καπάκια να ΜΟΙΑΖΕΙ σαν να έχει ξεχωριστό το κιβώτιο, ενώ σαφέστατα είναι ένας σύχρονος κινητήρας με το κιβώτιο ενσωματωμένο όπως όλοι οι σύχρονοι κινητήρες, αυτό ΕΙΝΑΙ γελλοιότητα. Ή φτιάχτο όπως το παλιό, ή φτιάχτο σύχρονο. Το ''φτιάχτο σύχρονο να παριστάνει το παλιό'' , είναι κάτι το ψεύτικο, κάτι που δεν είναι, εξου και το γελλοίον
Μλκ μου στην ιστορία των Χριστουγέννων άνετα έπαιζες τον Εμπενίζερ ...:wave2::wave2:
Είναι ένα όμορφο μηχάνημα που προορίζεται για χαλαρές βολτιτσες-γκομενοπαγιδα-πουλμουριαση-(συμπληρωστε ότι θέλετε).
Δεν μπορώ να καταλάβω την πλήρη απαξίωση σε ότι δεν είναι του γούστου μας.....
pipe_smoker
20/12/2018, 09:28
....
«Αισθητική» είναι η λέξη που ψάχνεις.
RaGe_Raptor
20/12/2018, 09:45
Αισθητικά φέρνουν στο αρχέτυπο της μοτοσυκλέτας όπως υπάρχει στο μυαλό πολλών (και ανδρών που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τις μηχανές, αλλά κυρίως γυναικών).
[...]
Για χαλαρές βόλτες ή εξόδους στο κέντρο με παλιακό μισό κράνος με αυτοκόλλητα, μπουφανάκι Steve McQueen και τύπισσες να σε κοιτάζουν (αν αυτός είναι ο σκοπός σου) είναι ιδανικές.
:beer:
sapila racing
20/12/2018, 09:57
Στο εξωτερικό συνήθως όποιος οδηγεί μοτοσυκλέτα στα νιάτα του σταματάει να οδηγεί οταν αποκτήσει υποχρεώσεις, παιδιά κλπ και κάνει come back στον μοτοσυκλετισμό όταν πλέον αυτες οι υποχρεώσεις έχουν πλέον εκλείψει.
Αυτοί λοιπόν μαζί με άλλους που όταν πλέον μεγάλωσαν και απέκτησαν τα χρήματα που δεν ειχαν νέοι για να αγοράσουν την μοτο των ονείρων τους, ψάχνουν να βρούν μοτοσυκλέτα που να μοιάζει σε όψη, χαρακτήρα κλπ με αυτές που ήξεραν και ήθελαν όταν ήταν νέοι.
Ετσι και οι εταιρείες τις φτιάχνουν κι ο κόσμος τις αγοράζει.
Αυτες οι μοτοσυκλέτες είναι άνετες, έχουν ροπή απο χαμηλά, και είναι οτι πρέπει για βόλτες στην πόλη αλλά και πιο έξω.
Αν συγκρίνεις απλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους με άλλες χάνουν παντού, αλλά στην πράξη ειναι μια χαρά και ο κόσμος τις αγοράζει γιατί τους αρέσουν.
Αν δεν το πιάνεις αυτό, sorry αλλά το πρόβλημα είναι δικό σου κι όχι αυτών που τις αγοράζουν.
Αφού έφτασες να συγκρίνεις μοτοσυκλέτες με βάζα ίσως έχεις φτάσει σε κρίσιμο σημείο. :confused:
Επίσης δεν είναι όλες το ίδιο, τα Triumph πχ δίνουν έμφαση κυρίως στην όψη και στην ροπή, το Kawasaki Z900RS απ την άλλη ειναι μεν πολύ ροπάτο αλλά βγάζει και 110 ίππους και είναι και πολύ όμορφο.
DoctoR_k6
20/12/2018, 10:04
Βγαλε ολα τα ΔΕΝ που βρηκες στη συγκεκριμενη μοτο κ πες μας ποια τα εχει ολα αυτα.
Προφανως υπαρχουν αναβατες που δεν τους νοιαζει να εχουν ολα αυτα που δεν εχει η συγκεκριμενη κατα την αποψη σου.
Κ εχε το νου σου οταν την σχεδιασανε την μοτο (οπως κ ολεσςτις αλλες) μονο την Ελλαδα κ τους Ελληνες δεν σκεφτηκαν.
Εμεις ουτως η αλλως θελουμε να ειναι αεροδυναμικη, ανετη, φτηνη, να γ@μαει κ να δερνει, να κοστιζει ψιχουλα η συντηρηση και να κανει τα παντα.
Ποσο μαλακες ειναι αυτοι που αγοραζουν x και ποσο εξυπνος ειμαι εγω που αγοραζω y.
Οπου x και y βαλτε ο,τι θελετε. Δεν ειναι λιγοι οι ανθρωποι που σκεφτονται ετσι.
Αυτα συμβαινουν οταν μπερδευουμε το υποκειμενικο μας γουστο/προτιμηση για αντικειμενικη πραγματικοτητα και πανσυμπαντικη αληθεια.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι για να παραγεται και να πουλιεται μια μοτοσυκλετα σημαινει πως καλυπτει τις υπαρκτες αναγκες καποιων καταναλωτων.
Στο εξωτερικό συνήθως όποιος οδηγεί μοτοσυκλέτα στα νιάτα του σταματάει να οδηγεί οταν αποκτήσει υποχρεώσεις, παιδιά κλπ και κάνει come back στον μοτοσυκλετισμό όταν πλέον αυτες οι υποχρεώσεις έχουν πλέον εκλείψει.
Αυτοί λοιπόν μαζί με άλλους που όταν πλέον μεγάλωσαν και απέκτησαν τα χρήματα που δεν ειχαν νέοι για να αγοράσουν την μοτο των ονείρων τους, ψάχνουν να βρούν μοτοσυκλέτα που να μοιάζει σε όψη, χαρακτήρα κλπ με αυτές που ήξεραν και ήθελαν όταν ήταν νέοι.
Ετσι και οι εταιρείες τις φτιάχνουν κι ο κόσμος τις αγοράζει.
Αυτες οι μοτοσυκλέτες είναι άνετες, έχουν ροπή απο χαμηλά, και είναι οτι πρέπει για βόλτες στην πόλη αλλά και πιο έξω.
Αν συγκρίνεις απλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους με άλλες χάνουν παντού, αλλά στην πράξη ειναι μια χαρά και ο κόσμος τις αγοράζει γιατί τους αρέσουν.
Αν δεν το πιάνεις αυτό, sorry αλλά το πρόβλημα είναι δικό σου κι όχι αυτών που τις αγοράζουν.
Αφού έφτασες να συγκρίνεις μοτοσυκλέτες με βάζα ίσως έχεις φτάσει σε κρίσιμο σημείο. :confused:
Επίσης δεν είναι όλες το ίδιο, τα Triumph πχ δίνουν έμφαση κυρίως στην όψη και στην ροπή, το Kawasaki Z900RS απ την άλλη ειναι μεν πολύ ροπάτο αλλά βγάζει και 110 ίππους και είναι και πολύ όμορφο.
Ναι το "ν' αδράξεις" τα χρόνια που πέρασαν είναι τόσο δυνατό μέσα στο μυαλό που παρ' όλο που το comeback δεν είναι τόσο εύκολο όσο εδώ, το ζητάνε διακαώς τα μεγάλα παιδιά.
Δε θα ξεχάσω πριν χρόνια σε διακοπές τους στην Ελλάδα δίνω το gs στον Άγγλο εξ αγχιστείας ξάδερφο για βόλτα και απαντάει "ευχαριστώ αλλά καλύτερα όχι".
Το παιδί ήταν τότε γύρω στα 55 και μεγάλο τιμόνι στα νειάτα του και ενώ είχε περάσει από την δίωξη για καμμιά 25ριά χρόνια καβάλα σε μηχανή ,μου είπε απλά ότι δεν είχε ανανεώσει το δίπλωμά του...
Σηκώνουν πολύ καστομάρισμα για να βάλεις και τις δικές σου πινελιές και να τα κάνεις είτε πιο όμορφα είτε τέρατα.
Η τιμή είναι ψηλά γιατί πουλάνε τη συγκεκριμένη αισθητική που δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν οι Ιάπωνες (IMHO) και γιατί και στα μτχ κρατιούνται ψηλά οι τιμές και πάει κύκλος όλο αυτό.
Πλέον ευτυχώς τις έχουν βελτιώσει και στο πρακτικό κομμάτι πέραν του αισθητικού (ABS φρένα αναρτήσεις κέρατα κλπ).
Τι έγραψε το άτομο λέμε...:faint::faint::faint:
Τον μικρό τον φωνάζω σουήπη ,πρέπει να βρω ένα και για σένα μου φαίνεται...:smokin:
RaGe_Raptor
20/12/2018, 11:44
Τον μικρό τον φωνάζω σουήπη ,πρέπει να βρω ένα και για σένα μου φαίνεται...:smokin:
έχουν αλλάξει τα αρχέτυπα ρε Μπάκλη :lol:
κλιπονάτα για μας τους "νέους"
pipe_smoker
20/12/2018, 11:44
:beer:
Ναι γιατί όταν ασχολείσαι κάπως παραπάνω, το αρχέτυπο επηρεάζεται από άλλους παράγοντες.
Εγώ συχνά δυσκολεύομαι να δω πόσο όμορφη είναι μια μπόνεβιλ γιατί σκέφτομαι ότι παίζει να την πατάω μέχρι και με το super four.
Αυτό εμένα κάνει αισθητικά ανάπηρο και παράλογο, όχι την μπόνεβιλ άσχημη ή άχρηστη.
pipe_smoker
20/12/2018, 11:47
Αναμένω να μάθω το νέο μου παρατσούκλι:lol:
RaGe_Raptor
20/12/2018, 11:48
Ναι γιατί όταν ασχολείσαι κάπως παραπάνω, το αρχέτυπο επηρεάζεται από άλλους παράγοντες.
Εγώ συχνά δυσκολεύομαι να δω πόσο όμορφη είναι μια μπόνεβιλ γιατί σκέφτομαι ότι παίζει να την πατάω μέχρι και με το super four.
Αυτό εμένα κάνει αισθητικά ανάπηρο και παράλογο, όχι την μπόνεβιλ άσχημη ή άχρηστη.
pov,αντίληψη,οπτική πες το όπως θες.
έχουν αλλάξει τα αρχέτυπα ρε Μπάκλη :lol:
κλιπονάτα για μας τους "νέους"
Αφιερωμένο...:smokin:
402230
RaGe_Raptor
20/12/2018, 11:55
Αφιερωμένο...:smokin:
402230
θενκς :beer:
αλλά fully faired , κιόλΑ... :p
pipe_smoker
20/12/2018, 12:04
pov,αντίληψη,οπτική πες το όπως θες.
Το είπα και πιο πάνω.
Αισθητική.
Αλλάζει σε ένα βαθμό με τους καιρούς, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο κλπ, αλλά κάποια πράγματα είναι κλασικά χαραγμένα στη συνείδηση (ξαναλέω) του μέσου ανθρώπου.
Όταν μιλάμε για ευρύ κοινό κι όχι μια κάποια ελίτ, το κλασικό ρετρό βίντατζ μπλα μπλα λουκ είναι το όμορφο στα δικά τους μάτια.
Κι όταν μια εταιρία βγάζει ένα μηχανάκι που περιμένει να πουλήσει λόγω αισθητικής κι όχι επιδόσεων θα στοχεύσει σε μηχανάκια που τα καβαλούσαν και συνεχίζουν να τα καβαλάνε ηθοποιοί, αθλητές, σελεμπριτάδες, άτομα γενικώς που επηρέαζαν ανέκαθεν τον τρόπο που σκέφτεται και κρίνει το ευρύ κοινό γιατί έθεταν κάποια πρότυπα του στυλ.
Είτε αφορά μηχανές, ρούχα, παπούτσια, κουρέματα και δεν ξέρω γω τί άλλο.
Καλό χρυσό γαμάτο το ΜΤ (μιας και έχει γίνει το σημείο αναφοράς σε τόσες κουβέντες τελευταία:lol:) αλλά αν ψάξεις στο pinterest "David Beckham bonneville" θα σου εμφανίσει κανά μύριο αποτελέσματα.
Αν γράψεις "David Beckham MT07" θα σου εμφανίσει μια μούτζα:D
Το είπα και πιο πάνω.
Αισθητική.
Αλλάζει σε ένα βαθμό με τους καιρούς, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο κλπ, αλλά κάποια πράγματα είναι κλασικά χαραγμένα στη συνείδηση (ξαναλέω) του μέσου ανθρώπου.
Όταν μιλάμε για ευρύ κοινό κι όχι μια κάποια ελίτ, το κλασικό ρετρό βίντατζ μπλα μπλα λουκ είναι το όμορφο στα δικά τους μάτια.
Κι όταν μια εταιρία βγάζει ένα μηχανάκι που περιμένει να πουλήσει λόγω αισθητικής κι όχι επιδόσεων θα στοχεύσει σε μηχανάκια που τα καβαλούσαν και συνεχίζουν να τα καβαλάνε ηθοποιοί, αθλητές, σελεμπριτάδες, άτομα γενικώς που επηρέαζαν ανέκαθεν τον τρόπο που σκέφτεται και κρίνει το ευρύ κοινό γιατί έθεταν κάποια πρότυπα του στυλ.
Καλό χρυσό γαμάτο το ΜΤ (μιας και έχει γίνει το σημείο αναφοράς σε τόσες κουβέντες τελευταία:lol:) αλλά αν ψάξεις στο pinterest "David Beckham bonneville" θα σου εμφανίσει κανά μύριο αποτελέσματα.
Παναγιώτης του 65 προς Παναγιώτη του 87....Σε διαβεβαιώ πως όχι :p
Ρώτα και κανέναν άλλον της εσσό μου, ποιους σελεμπριτάδες και μλκίες ρε μπαγάσα ...
Όπως στην προηγούμενη από μένα γενιά όταν έλεγες μηχανάκι καταλάβαινε φλορέτα και μηχανή bmw πολεμική ,έτσι στη δικιά μου η εικόνα ήταν αυτά που αποκαλούνται σήμερα γυμνά στρογγυλοφάναρα ...
Γιατι να γκουγκλαρουμε ποδοσφαιριστες; Εχει και πιο σχετικους αθλητες... :D :p
402231
pipe_smoker
20/12/2018, 12:48
Παναγιώτης του 65 προς Παναγιώτη του 87....Σε διαβεβαιώ πως όχι :p
Ρώτα και κανέναν άλλον της εσσό μου, ποιους σελεμπριτάδες και μλκίες ρε μπαγάσα ...
Όπως στην προηγούμενη από μένα γενιά όταν έλεγες μηχανάκι καταλάβαινε φλορέτα και μηχανή bmw πολεμική ,έτσι στη δικιά μου η εικόνα ήταν αυτά που αποκαλούνται σήμερα γυμνά στρογγυλοφάναρα ...
Άλλες εποχές τότε συνονόματε.
Τότε για να δεις τί καβαλάει ο Σον Κόνερι έπρεπε να κλείσεις ραντεβού μαζί του να πιείτε καφέ:lol:
Τώρα γκουγκλάρεις, βλέπεις, επηρεάζεσαι.
Ίσως όχι εσύ, ίσως όχι εγώ, αλλά το ευρύ κοινό ξαναλέω.
Κι αυτό είναι κάτι που η κάθε εταιρία (είτε λέγεται χόντα είτε αντίντας είτε σανέλ) το γνωρίζει πολύ καλά και το χρησιμοποιεί για να καθορίσει το τί θα φτιάξει, τί θα πουλήσει, πώς θα το πουλήσει και πάει λέγοντας.
Γιατι να γκουγκλαρουμε ποδοσφαιριστες; Εχει και πιο σχετικους αθλητες... :D :p
402231
Συμφωνώ.
Εγώ κι εσύ τον ξέρουμε το Ρόσι και το Χόρχε, και επηρεαζόμαστε από αυτούς.
Ο Χ Ψ τύπος ή η Χ Ψ τύπισσα, ξέρουν όμως το Μπέκαμ.
Οπότε όταν θες να φτιάξεις κάτι που θα καθορίσει το στυλ που θα ακολουθήσει το ευρύ κοινό, θα το δώσεις να το καβαλήσει/φορέσει/φάει/λουστεί ο Μπέκαμ που έχει 60 μύρια followers στο ινσταγκραμ κι όχι στο Χόρχε που έχει 2.
Δεν είμαι υπέρ αυτής της λογικής.
Περιγράφω απλά το πώς και γιατί μπορεί να μας παραξενεύουν εμάς κάποια πράγματα επειδή μπορεί να γράφουμε σε ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες ή να ξέρουμε από 1 μέχρι 1000 πράγματα παραπάνω από το ευρύ κοινό και τον τύπο που θέλει να πάρει ένα μηχανάκι "σαν αυτά που βλέπει στην τελεόραση και στα ιντερνέτς και να κάνει το κομμάτι του στα κορίτσα" και δε συμμαζεύεται.
Καλώς ή κακώς, αν θες να φτιάξεις κάτι πιο εξειδικευμένο, θα αφορά ένα κοινό πιο μικρό, και θα το πλασάρεις με διαφορετικό τρόπο απ'ό,τι κάτι που αφορά το ευρύ κοινό.
Θες να φτιάξεις και να πουλήσεις μια R1M, απευθύνεσαι σε μικρό κοινό, που μάλλον ασχολείται με τη γρήγορη οδήγηση (ή έστω έτσι θέλει να πιστεύει), άρα θα τη δώσεις στο Ρόσι να την πουλήσει (γιατί αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται, από αυτόν επηρεάζονται).
Θες να φτιάξεις και να πουλήσεις ένα όμορφο ρετρό μηχανάκι, απευθύνεσαι σε μεγαλύτερο κοινό που μπορεί να μην έχει πιάσει ούτε 150χλμ/ώρα στην ευθεία και να μην το ενδιαφέρει κιόλας, θα τη δώσεις στον Μπέκαμ ή στον Μπραντ Πιτ (γιατί αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται, από αυτόν επηρεάζονται).
RaGe_Raptor
20/12/2018, 13:02
Άλλες εποχές τότε συνονόματε.
Τότε για να δεις τί καβαλάει ο Σον Κόνερι έπρεπε να κλείσεις ραντεβού μαζί του να πιείτε καφέ:lol:
Τώρα γκουγκλάρεις, βλέπεις, επηρεάζεσαι.
Ίσως όχι εσύ, ίσως όχι εγώ, αλλά το ευρύ κοινό ξαναλέω.
Κι αυτό είναι κάτι που η κάθε εταιρία (είτε λέγεται χόντα είτε αντίντας είτε σανέλ) το γνωρίζει πολύ καλά και το χρησιμοποιεί για να καθορίσει το τί θα φτιάξει, τί θα πουλήσει, πώς θα το πουλήσει και πάει λέγοντας.
Συμφωνώ.
Εγώ κι εσύ τον ξέρουμε το Ρόσι και το Χόρχε, και επηρεαζόμαστε από αυτούς.
Ο Χ Ψ τύπος ή η Χ Ψ τύπισσα, ξέρουν όμως το Μπέκαμ.
Οπότε όταν θες να φτιάξεις κάτι που θα καθορίσει το στυλ που θα ακολουθήσει το ευρύ κοινό, θα το δώσεις να το καβαλήσει/φορέσει/φάει/λουστεί ο Μπέκαμ που έχει 60 μύρια followers στο ινσταγκραμ κι όχι στο Χόρχε που έχει 2.
Δεν είμαι υπέρ αυτής της λογικής.
Περιγράφω απλά το πώς και γιατί μπορεί να μας παραξενεύουν εμάς κάποια πράγματα επειδή μπορεί να γράφουμε σε ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες ή να ξέρουμε από 1 μέχρι 1000 πράγματα παραπάνω από το ευρύ κοινό και τον τύπο που θέλει να πάρει ένα μηχανάκι "σαν αυτά που βλέπει στην τελεόραση και στα ιντερνέτς και να κάνει το κομμάτι του στα κορίτσα" και δε συμμαζεύεται.
Καλώς ή κακώς, αν θες να φτιάξεις κάτι πιο εξειδικευμένο, θα αφορά ένα κοινό πιο μικρό, και θα το πλασάρεις με διαφορετικό τρόπο απ'ό,τι κάτι που αφορά το ευρύ κοινό.
Θες να φτιάξεις και να πουλήσεις μια R1M, απευθύνεσαι σε μικρό κοινό, που μάλλον ασχολείται με τη γρήγορη οδήγηση (ή έστω έτσι θέλει να πιστεύει), άρα θα τη δώσεις στο Ρόσι να την πουλήσει (γιατί αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται, από αυτόν επηρεάζονται).
Θες να φτιάξεις και να πουλήσεις ένα όμορφο ρετρό μηχανάκι, απευθύνεσαι σε μεγαλύτερο κοινό που μπορεί να μην έχει πιάσει ούτε 150χλμ/ώρα στην ευθεία και να μην το ενδιαφέρει κιόλας, θα τη δώσεις στον Μπέκαμ ή στον Μπραντ Πιτ (γιατί αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται, από αυτόν επηρεάζονται).
συμφωνώ. έτσι δουλεύει το πράμα.
άσχετο,πόσες λέξεις ανά λεπτό πληκτρολογείς? :lol:
Το είπα και πιο πάνω.
Αισθητική.
ναι , αλλα τα ΜΤ ειναι... """""χρήσιμα"""""...σαν τα βεστρομ....:bawl::bawl:
τα νεορετρο μηχανακια ειναι ομορφα και μια χαρα
telegonos
20/12/2018, 13:20
Ούτε ένας δεν έχει απαντήσει στο ερώτημά μου.
Ποιο το πεδίο χρήσης αυτής της μοτοσυκλέτας;
ΟΧΙ αν είναι ωραία σαν το βάζο στο σαλόνι. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ρωτάω, που δεν το κάνει καλύτερα ή φτηνότερα ή ταχύτερα ή ευκολότερα ή συνδυασμός των προηγούμενων, μια άλλη μηχανή.
Επίσης κανένας δεν διάβασε αυτό που έγραψα για τα ψευτοκαπάκια να δείχνει σαν να έχει ξεχωριστό κιβώτιο ταχυτήτων; Ακόμα και με την -οποια- λογική της ''αισθητικής'' , δεν είναι φάουλ αυτό;
Δλδ θέλετε να μου πείτε ότι δεν έχει καμία σημασία για τους μοτοσυκλετιστές η βαθύτερη γνώση της μοτοσυκλέτας σαν δομή, και μας αρέσει κάτι ΜΟΝΟ για το απέξω-απέξω σουλούπι;
Σε τι διαφέρει τότε όποιος σκέφτεται έτσι, από τις γυναίκες που διαλέγουν τα βάζα για το σπίτι;
ΟΧΙ αν είναι ωραία σαν το βάζο στο σαλόνι. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ρωτάω, που δεν το κάνει καλύτερα ή φτηνότερα ή ταχύτερα ή ευκολότερα ή συνδυασμός των προηγούμενων, μια άλλη μηχανή.
Επίσης κανένας δεν διάβασε αυτό που έγραψα για τα ψευτοκαπάκια να δείχνει σαν να έχει ξεχωριστό κιβώτιο ταχυτήτων; Ακόμα και με την -οποια- λογική της ''αισθητικής'' , δεν είναι φάουλ αυτό;
Δλδ θέλετε να μου πείτε ότι δεν έχει καμία σημασία για τους μοτοσυκλετιστές η βαθύτερη γνώση της μοτοσυκλέτας σαν δομή, και μας αρέσει κάτι ΜΟΝΟ για το απέξω-απέξω σουλούπι;
Σε τι διαφέρει τότε όποιος σκέφτεται έτσι, από τις γυναίκες που διαλέγουν τα βάζα για το σπίτι;
κανει αυτους που τα γουσταρουν , να ειναι χαρουμενοι οταν τα καβαλαν και τα βλεπουν.
αυτο , γι αυτους, το κανει καλύτερα απο οποιαδήποτε άλλη μηχανή.
η μηχανη δεν ειναι aircondition να κοιτας μονο btu - καταναλωση τεχνικα χαρακτηριστικα... θελει και λιγο(πολυ) καυλα
pipe_smoker
20/12/2018, 13:35
συμφωνώ. έτσι δουλεύει το πράμα.
άσχετο,πόσες λέξεις ανά λεπτό πληκτρολογείς? :lol:
Με λες και γΛηγορο:lol:
ναι , αλλα τα ΜΤ ειναι... """""χρήσιμα"""""...σαν τα βεστρομ....:bawl::bawl:
Έτσι...
Τα ΜΤ και τα βεστρόμ, σαν τους gay που είν'αναγκαίοι:lol:
Σου απάντησα κι εγώ και άλλοι.
Κάποιοι αγοράζουν μοτοσυκλέτες σαν αξεσουάρ.
Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι γρήγορες ή άνετες ή στριφτερές.
Τους ενδιαφέρει να είναι όμορφες.
Να τις βλέπουν και να γουστάρουν να τις καβαλήσουν, να φαντάζονται τον εαυτό τους πάνω και να φτιάχνονται, να παίρνουν βλέμματα από γυναίκες που τους κάθεται καλύτερα στο μάτι μια μπόνεβιλ, κι όχι από τον Μπάμπη το μηχανικό που του κάθεται καλά στο μάτι το καινούριο ΚΤΜ.
Χρήση είναι κι αυτή.
Δεν αφορά όλους η βαθύτερη γνώση της μοτοσυκλέτας σα δομή, δεν ξέρουν όλοι πόσους κυλίνδρους έχει ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να ενδιαφέρει εσένα ή εμένα ή δεν ξέρω γω ποιον.
Τους νοιάζει να τους αρέσει, να της βάζουν βενζίνη, και να φεύγουν. Μέχρι εκεί.
Ακόμα και το "Just stand over there and look pretty" είναι μια χρησιμότητα για κάποιους.
Είτε αφορά βάζα, είτε μηχανές, είτε οτιδήποτε.
ΥΓ. Υπάρχει κι άλλη κατηγορία αναβατών φυσικά, που και γνώσεις μπορεί να έχουν και να το ψάξουν λίγο παραπάνω γιατί δεν την παίρνουν μόνο ως αξεσουάρ, αλλά να τους αρέσει και πάλι ένα τέτοιο μηχανάκι. Θα δουν κάποια κουσούρια της (όπως ίσως αυτό που λες με τα ψεύτικα καπάκια) αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι τους χαλάει τη σούπα.
Αυτό. Κάποιοι αγοράζουν μοτοσικλέτες απλά για να αγοράσουν μοτοσικλέτες, όπως αγοράζουν σμάρτφοουν των 1200€ απλά για να αγοράσουν σμάρτφοουν των 1200€, όπως αγοράζουν suv των 30 χιλιάρικων απλά για να αγοράσουν suv των 30 χιλιάρικων και, στην ουσία, δεν εκμεταλλεύονται ούτε το 20% αυτών που αγοράζουν. Έτσι γυρνάει ο κόσμος.
κανει αυτους που τα γουσταρουν , να ειναι χαρουμενοι οταν τα καβαλαν και τα βλεπουν.
αυτο , γι αυτους, το κανει καλύτερα απο οποιαδήποτε άλλη μηχανή.
η μηχανη δεν ειναι aircondition να κοιτας μονο btu - καταναλωση τεχνικα χαρακτηριστικα... θελει και λιγο(πολυ) καυλα
Nαι, στάζω βλέποντας μηχανάκι του 2018, 900+cc, 300 κιλά και 110 άλογα... Απανωτοί οι οργασμοί λέμε.
Nαι, στάζω βλέποντας μηχανάκι του 2018, 900+cc, 300 κιλά και 110 άλογα... Απανωτοί οι οργασμοί λέμε.
σωστή άποψη απο άνθρωπο που γούσταρε Harley Davidson...:bawl:
RaGe_Raptor
20/12/2018, 13:47
:eek:ωωωωωωωωωωωωωωωωωωω,θα βγουν κι άλλα κουσούρια στη φόρα?:lol:
Δεν το αρνήθηκα ποτέ. Αλλά αυτές δεν έχουν αλλάξει από τα 20s που ξεκίνησαν να τις φτιάχνουν. Δεν τις πουλάνε για καινούριες (έστω κι αν φτιάχτηκε χθες κι έχει 0χλμ)
Δεν το αρνήθηκα ποτέ. Αλλά αυτές δεν έχουν αλλάξει από τα 20s που ξεκίνησαν να τις φτιάχνουν. Δεν τις πουλάνε για καινούριες (έστω κι αν φτιάχτηκε χθες κι έχει 0χλμ)
:lol:
δεν παρεξηγει κανεις...αλλωστε , μετα τα 40 ειμστε ..μερακληδες...:lol:
DoctoR_k6
20/12/2018, 15:13
Μηπως εννοεις 200 κιλα?
giorgosb
20/12/2018, 15:32
Το speed twin 1200 είναι 196 κιλά στεγνό (2 κιλά πιο ελαφρύ απ το 900αρι), 96hp και 112Nm στις 4950σαλ, έχει 14,5 λίτρα ρεζερβουάρ και ισχυριζόμενη κατανάλωση 4,8λτ/100χλμ. Ε δεν είναι και τόσο άσχημα πια
BabisStinson
20/12/2018, 15:58
Πανέμορφο το Speed Twin. Πόσο θα κάνει άραγε..
Μηπως εννοεις 200 κιλα?
Το speed twin 1200 είναι 196 κιλά στεγνό (2 κιλά πιο ελαφρύ απ το 900αρι), 96hp και 112Nm στις 4950σαλ, έχει 14,5 λίτρα ρεζερβουάρ και ισχυριζόμενη κατανάλωση 4,8λτ/100χλμ. Ε δεν είναι και τόσο άσχημα πια
Εχουμε σταματήσει να ζυγίζουμε στεγνά τα μηχανάκια εδώ και 20 χρόνια.
ΟΚ, δεν είναι 300, είναι 230-240 κιλά.
RaGe_Raptor
20/12/2018, 16:12
Το Κ5 ήταν 166 στεγνό :D
lleonidas
20/12/2018, 16:14
Πανέμορφο το Speed Twin. Πόσο θα κάνει άραγε..
Ειναι πολύ καλό!Κοντά στα 12.500€ στη Γερμανία (https://www.motorradonline.de/motorraeder/triumph-speed-twin-1200-2018.1037542.html) .
Το Κ5 ήταν 166 στεγνό :D
Λετζεντερι......
basilis_k6
20/12/2018, 17:11
θα προτιμουσα το cb1100x
giorgosb
21/12/2018, 02:23
Και η ktm βάρος στεγνό δίνει. Βέβαια όχι ότι συμφωνώ μ αυτό, το βρίσκω παράλογο κ μόνο για μάρκετινγκ γίνεται.
Ντάξει είπαμε δε σ αρέσει, άλλα ούτε 230 κιλά είναι. :smokin:
Γεμάτο πιστεύω πάνω από 212-213 δεν είναι.
Δεινόσαυρος
08/03/2019, 07:19
Πολύ θετική παρουσίαση του Speed Twin από Βρετανό παπουδερό και προφανώς ικανότατο αναβάτη, που ίσως απαντάει πολλά ερωτήματα:
https://youtu.be/t5kDoSFkfXI
Για όσους δυσκολεύονται με την προφορά του Newcastle, τα κύρια σημεία είναι εκει που λέει -
• Το φαντάστηκα μηχανάκι για μόστρα και πήγα με το μπουφάν και το τζήν (και το goatee) αλλα έπρεπε να είχα φορέσει την ολόσωμη και τις ξύστρες.
• much more than a bike for posers και
• better than a Thruxton R.
Κατα τ' άλλα, ωραίο νησί φαίνεται η Μαγιόρκα.
giorgosb
09/03/2019, 00:58
Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Μαρτίου, test ride στα Speed twin, Scrambler 1200 και Street scrambler. Είδα τη διαφήμιση στο fb, δε μπορώ να στείλω λινκ, κλείνεις κάπως μέσω mesenger, δεν έχω καταλάβει. Για όποιον δεν έχει ή δε γουστάρει διαφημίσεις κλπ, φαντάζομαι αρκεί και ένα τηλέφωνο στην Καλλιρρόης.
Πολύ θετική παρουσίαση του Speed Twin από Βρετανό παπουδερό και προφανώς ικανότατο αναβάτη, που ίσως απαντάει πολλά ερωτήματα:
https://youtu.be/t5kDoSFkfXI
Για όσους δυσκολεύονται με την προφορά του Newcastle
Αν ηταν jordie δε θα καταλαβαιναμε γρι.
Mancunian ειναι :)
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους ασκήσαν αρνητική κριτική αλλά και όσους έμειναν στην καλοπροαίρετη κριτική στο θέμα της όμορφης εξωτερικής εμφάνισης... έχουν οδηγήσει οποιοδήποτε από αυτά, π.χ. το Thruxton? Δεν αναφέρομαι καν στο R που στη πίστα είναι ξυράφι και θα ζορίσει αρκετά Superbike κάτω των 750cc. Είναι πολύ πιο καλοσχεδιασμένη (στην ουσία της) και πιο καλοζυγισμένη από αρκετές naked εκεί έξω. Και για να μη θεωρηθεί διαφήμιση το σχόλιο μου, να πω πως κατά βάση είμαι Γιαπωνεζάκιας στις μοτό.
Επίσης όταν έχει 97 άλογα στις 6750 και 11,2 κιλά ροπής κάτω από τις 5000 rpm μπορεί να γίνει αντιληπτό για τι πράγμα μιλάμε; Ε, το Speed Twin είναι ένα ελαφρύτερο και πιο άνετο Thruxton και είναι 210 κιλά γεμάτο.
Ο φίλος @telegonos που ρωτούσε σχετικά με τη χρησιμότητα του Speed Twin θα ήθελα να τον ρωτήσω τι μηχανή έχει; Και όταν απαντήσει ας μου απαντήσει και πιο είναι το πεδίο χρήση μιας οποιασδήποτε naked ας πούμε το MT-07, το ΜΤ-09, το Z900, το CB500F, το ER-6 κτλ, κτλ κτλ...
Επίσης άλλου γράφει:
Είναι σα να λέει πως η Honda είναι γελοία που έβγαλε ξανά το Africa Twin... Μάλλον δε γνωρίζει ότι τα bonnenville είναι γνήσια παιδιά της Triumph από το 1959 μέχρι σήμερα.
Bonus δώρο βιντεάκι
https://www.youtube.com/watch?v=jdq_cZN8nbE&t=381s
Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά το βίντεο δεν αποδεικνύει κάτι,είναι γεμάτο το youtube από παρόμοια βίντεο.
Δες το στροφόμετρο του Triumph και άκου το kawasaki πως ακούγεται.
Εγώ βλέπω ένα τύπο να κάνει την χαλαρή του βόλτα και ένα κάγκουρα δίπλα να σπάει το ρημ..ερμ εννοώ το Βρετανικό μηχανάκι του και να του ζαλίζει τα @@
Edit: VS και κόντρα είναι όταν το ξέρουν και οι δύο ;)
Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά το βίντεο δεν αποδεικνύει κάτι,είναι γεμάτο το youtube από παρόμοια βίντεο.
Δες το στροφόμετρο του Triumph και άκου το kawasaki πως ακούγεται.
Εγώ βλέπω ένα τύπο να κάνει την χαλαρή του βόλτα και ένα κάγκουρα δίπλα να σπάει το ρημ..ερμ εννοώ το Βρετανικό μηχανάκι του και να του ζαλίζει τα @@
Edit: VS και κόντρα είναι όταν το ξέρουν και οι δύο ;)
Χα χα χα, έχεις δίκιο 100%.
Το βίντεο περισσότερο το έβαλα γιατί πιστεύω πως πολλοί δε πιστεύουν τι μπορούν να κάνουν κάποιες μηχανές ή ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης τους. Φυσικά δε τίθεται θέμα σύγκρισης (γιαυτό άλλωστε στη δική μου τοποθέτηση αναφέρθηκα στα κάτω των 750cc). Παρ' όλα αυτά ακόμη και στο συγκεκριμένο βίντεο το έμπειρο μάτι μπορεί να αναγνωρίσει την αξία της ροπής.
Εγώ έχω κάνει test ride 1 ώρας (το απλό μοντέλο όχι το R) και γράφω έχοντας άποψη. Είναι μια ευχάριστη -στο σύνολο της- έκπληξη!
Χα, χα, χα μου άρεσε όπως τα έγραψες!
BabisStinson
25/07/2019, 13:51
Έχει πάρει κανείς το Street Twin να μας πει εντυπώσεις; Στα 9000 ευρώ φαντάζει πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει μια modern classic μοτοσικλέτα με ποιότητα κατασκευής > μέτριο.
Το μοντέλο του 2019 έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο.
Βασικά το derby είναι Street Twin vs Scrambler Icon.
Coyote.V
25/07/2019, 16:06
Για το μονό δισκόφρενο σε 900 κυβικά και 200 κιλά μηχανή (ας πούμε....) γκρίνιαξε κανείς ή να το κάνω γώ;
BabisStinson
26/07/2019, 09:26
Για το μονό δισκόφρενο σε 900 κυβικά και 200 κιλά μηχανή (ας πούμε....) γκρίνιαξε κανείς ή να το κάνω γώ;
4πιστονη Brembo έχει. Από την εμπειρία μου με την MG Breva, φτάνει και ο μονός δίσκος, δεν τρέχεις πάρα πολύ άλλωστε.
Για 34 άλογα, αρκεί.
64 πλέον. Περισσότερα από Yamaha XT κλπ. Και ροπή δυνατή.
sapila racing
26/07/2019, 13:59
Συνεχίστε τα περι δαγκανών εδω
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157198
dankannn
26/07/2019, 22:04
Αυτο το νεο μοντελο δεν το ξερω, μου αρεσει ομως.
Την προηγουμενη εβδομαδα αγορασε ο αδερφός μου το 1200 Thruxton R , μαλιστα το παρελαβα εγω γιατι ειχε δουλεια ο ιδιος και δεν μπορουσε.
Το κρατησα 3 μερες και εμεινα μ@λ@κ@ς, ροπη, φρεναρες, super αναρτησεις.
Απλα μοτοσυκλετα με χαρακτηρα.
Αν ειχα λεφτα θα το αγοραζα εχθες.
Και ενα video με εναν που παει το thruxton με τα ολα.
https://www.youtube.com/watch?v=qdQMM6BQwVU&feature=youtu.be
BabisStinson
27/07/2019, 16:50
Είμαι στο τσακ να πάω να το παραγγείλω την Δευτέρα. Το Street Twin, όχι το Thruxton :p
Για αυτό και το σκέφτομαι, μου αρέσει πολύ και το Ducati Scrambler, αλλά μάλλον προτιμάω το ακόμα πιο κλασσικό/ρετρο στυλ του Triumph..
dankannn
27/07/2019, 17:13
Είμαι στο τσακ να πάω να το παραγγείλω την Δευτέρα. Το Street Twin, όχι το Thruxton :p
Για αυτό και το σκέφτομαι, μου αρέσει πολύ και το Ducati Scrambler, αλλά μάλλον προτιμάω το ακόμα πιο κλασσικό/ρετρο στυλ του Triumph..
Αν σου εχει κανει το κλικ,
να πας να δεις αν το εχουν για test ride και αν σου αρέσει να το παρεις.
Κλασικη μοτοσυκλετα!!!
BabisStinson
30/07/2019, 22:50
Πήγα σήμερα για το test ride στην αντιπροσωπεία στην Καλλιρόης. Εξυπηρετικότατοι, με κέρδισαν.
Από την σύντομη σχετικά βόλτα που έκανα και σε σύγκριση με το ΜΤ-07, μερικά σχόλια:
- Γκάζι έχει, δεν είναι αργό σε καμία περίπτωση. ΟΚ δεν είναι ΜΤ-07, αλλά δεν το λες αργό.
- Ήχος κινητήρα/εξάτμισης :eek: :beer: Απορώ πώς περνάει EU4 προδιαγραφές, καταλαβαίνεις ότι έχεις κινητήρα μπαμπάτσικο κάτω από τα πόδια σου.
- Φρένο αξιόλογο, πάτησα μερικά απότομα για να οτ δοκιμάσω και έμεινα ικανοποιημένος
- Αίσθηση στην στροφή βαριά, καμία σχέση με το πούπουλο το ΜΤ-07. Μου θύμησε το Moto Guzzi που έχουμε, λογικό άλλωστε μιας και ανήκουν στην ίδια κατηγορία, modern classics.
Ο συμπλέκτης ελαφρύς σχετικά, σαν το 7αρι. Έβρισκα λίγο δύσκολα την Νεκρά από 1η. Από δευτέρα εύκολα.
- Δεν δοκίμασα τα Riding Modes, δεν μπορω να τα κρίνω
- Το πολυόργανο έχει ότι πληροφορία θέλεις
- Ποιότητα κατασκευής μέρα νύχτα με το ΜΤ-07, εξαιρετική παντού, βαφές, συναρμογή, στα πλαστικά που δεν υπάρχουν πουθενά, έμεινα άφωνος. Έχουν και μία σεβαστή διαφορά τιμής βέβαια και εκεί είναι που φαίνεται περισσότερο. Στην ποιότητα κατασκευής.
- Σέλα άνετη για 2 άτομα μεγάλου ύψους
- Δεν ξέρω αν έπεσα στην μέρα λόγω ζέστης, το βεντιλατέρ έστελνε καυτό αέρα στα πόδια μας, ειδικά στα φανάρια ζεσταινόμασταν αρκετά.
- Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το πώς έχουν καταφέρει και έχουν "κρύψει" το ψυγείο οι μηχανικοί/σχεδιαστές της Triumph, ο κινητήρας φαίνεται σαν αεροελαιόψυκτος, όχι υδρόψυκτος.
giorgosb
10/12/2020, 13:55
Το Street Twin του '20 στο δυναμόμετρο (https://www.cycleworld.com/story/bikes/how-much-power-does-the-2020-triumph-street-twin-make/).
423526
telegonos
10/12/2020, 13:58
Πάνε 7Κ στροφές ανά λεπτό οι ντίζελ; Πσσσσς, πρόοδος
lleonidas
25/05/2021, 19:12
Triumph Speed Twin 2021 (https://m.youtube.com/watch?v=FlhdejRyoek)
Euro 5 και αυτό...Παρουσιάζεται επίσημα την ερχόμενη Τρίτη.
giorgosb
18/09/2024, 10:34
"Με διακριτές αλλαγές έναντι του μοντέλου που αντικαθιστά στην γκάμα της βρετανικής εταιρείας, το ανανεωμένο Triumph Speed Twin 1200 (https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/triumph-speed-twin-1200-1200-rs-2025-allages-se-design-ergonomia) θα είναι διαθέσιμο τουλάχιστον αρχικά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, στάνταρ και RS.
Το μεγάλο εν σειρά δικυλινδρο modern classic φρεσκαρίστηκε ποικιλοτρόπως για το 2025 από την Triumph και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2025. Ευτυχώς οι σχεδιαστικές αλλαγές ήταν μικρές για το Speed Twin 1200 που διατηρεί αναλλοίωτο το σχήμα του, φέρει ωστόσο πλέον νέα και ελαφρώς διαφορετικά πλαϊνά καπάκια και καλύμματα ψεκασμού, νέο LED προβολέα αλλά και νέο, μονό, στρογγυλό πίνακα πληροφοριών που συνδυάζει LCD και TFT οθόνες, φέρει θύρα USB-C και επιτρέπει τη συνδεσιμότητα με smartphone όπως και πλοήγηση στροφή-στροφή."
"Οι διαφορές της έκδοσης RS έναντι της "βασικής" ξεκινούν από την εργονομία και τη θέση οδήγησης με το τιμόνι να βρίσκεται χαμηλότερα και πιο κοντά στην πλάκα και τον κορμό να φορτίζει έτσι με περισσότερο βάρος τα χέρια και τον εμπρός τροχό. Αλλαγή έχουμε και στη θέση των μαρσπιέ που βρίσκονται ψηλότερα αλλά και πιο πίσω με αποτέλεσμα τα γόνατα να κλείνουν περισσότερο και η θέση οδήγησης να βρίσκεται πιο κοντά στις σπορ προσδοκίες που δημιουργεί το όνομα RS.
Σε αυτή την έκδοση το ανεστραμμένο 43άρι πιρούνι της Marzocchi με τη χρυσή ανοδίωση είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ την ανάρτηση του πίσω τροχού αναλαμβάνουν διπλά αμορτισέρ της Ohlins, επίσης με ξεχωριστό δοχείο αλλά πλήρεις ρυθμίσεις.
Η έξτρα φροντίδα της Triumph προς το Speed Twin 1200 RS εκτείνεται και στα φρένα με τις ακτινικής τοποθέτησης 4πίστονες Brembo Stylema να αναλαμβάνουν το κύριο έργο της επιβράδυνσης και να συνεργάζονται με ακτινική τρόμπα επίσης από την ιταλική εταιρεία. Ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης οι Βρετανοί έχουν επιλέξει τα Metzeler Racetec RR K3."
455884
455885
455886
455887
455888
455889
Εξαιρετική αναβμάθμιση, ειδικά όσον αφορά το RS! Τα νέα Speed twin είναι σίγουρα καλύτερα απο τα προηγούμενα.
Αισθητή βέβαια η οικονομία που έχει γίνει στο απλό, με τις μη-brembo δαγκάνες και τα πλαστικά φτερά μπρος και πίσω (τα προηγούμενα ήταν βουρτσισμένο αλουμίνιο) - σαφώς αναβαθμισμένες οι αναρτήσεις του (ειδικά πίσω).
Για το RS αξίζει να σημειωθεί και η πρώτη φορά ύπαρξης quickshifter/autoblipper σε συνδυασμό με τον κινητήρα boneville!
Επίσης, και οι δύο νέες εκδόσεις θα διατίθενται και με εργοστασιακό κλιπ ον!! Ωραία σαν επιλογή μιας και το Thruxton δεν υπάρχει πια.
Προσωπικά, παραμένω σούπερ ικανοποιημένος με την πρώτη γενιά, με τα διπλα ρολόγια, με την απλότητα της, με τις Vance & Hines και με τις aftermarket Bitubo :)
Το μόνο που μου λείπει, είναι ένα καλό φως μπροστά αλλά θα το δούμε.
Ilias_83
19/09/2024, 08:17
Είναι η κατηγορία που κοιτάω για αντικατάσταση του Street Triple 765. Προσωπικά με χαλάει αδιανόητα η μη ύπαρξη 6ης σχέσης στα 900cc. Το έχω οδηγήσει, μου άρεσε, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το 765 (ίσως καλύτερα για να μην μπαίνει στη διαδικασία το μυαλό μου να τα συγκρίνει).
Θέλω να οδηγήσω και ένα Moto Guzzi V7 που είναι ένα ακόμα που μου αρέσει σε αυτή την κατηγορία για να έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης.
Είναι η κατηγορία που κοιτάω για αντικατάσταση του Street Triple 765. Προσωπικά με χαλάει αδιανόητα η μη ύπαρξη 6ης σχέσης στα 900cc. Το έχω οδηγήσει, μου άρεσε, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το 765 (ίσως καλύτερα για να μην μπαίνει στη διαδικασία το μυαλό μου να τα συγκρίνει).
Θέλω να οδηγήσω και ένα Moto Guzzi V7 που είναι ένα ακόμα που μου αρέσει σε αυτή την κατηγορία για να έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης.
Μεταχειρισμένο Speed Twin 1200 δεν θα σκεφτόσουν ;
Ilias_83
19/09/2024, 16:08
Μεταχειρισμένο Speed Twin 1200 δεν θα σκεφτόσουν ;
Ναι φυσικά. Βασικά λόγω 5τάχυτου και μονού ρολογιού στο κοντέρ κοιτάω μόνο το 1200.
asxetost
19/09/2024, 17:35
Πέφτοντας πάνω σε άρθρο του εξωτερικού, μου ξίνισε πολύ που διάβασα οτι το απλό μοντέλο δεν έρχεται με sport mode. Αλήθεια τώρα; Εκεί βρήκαν να πατήσουν τον άμοιρο καταναλωτή να σκάσει 3 χιλιάρικα πανω;Τέλος πάντων, όπως και οτι τα φρένα στο βασικό από brembo που ήταν στο προηγούμενο μοντέλο τώρα είναι J.juan rebranded Triumph και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να σκάσεις κάποια κατοστάρικα πάνω σαν optional για αυτά.
Γενικά μου δίνει την εντύπωση οτι πατάει σε κακούς "κάλλους" για να στείλει τους καταναλωτές στο RS, κάτι το οποίο μου φαίνεται εκνευριστικό..
Tα μηχανάκια της Triumph, είναι γενικά αξιόπιστα όπως τα Ιαπωνικά; καλοπροαίρετα ρωτάω, γιατί δεν τα γνωρίζω τα μηχανάκια.
Tα μηχανάκια της Triumph, είναι γενικά αξιόπιστα όπως τα Ιαπωνικά; καλοπροαίρετα ρωτάω, γιατί δεν τα γνωρίζω τα μηχανάκια.
Ρωτάς αν είναι γενικά αξιόπιστα ή αν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα ιαπωνικά; Δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.
harris_x
20/09/2024, 11:38
είναι αξιόπιστα τα γιαπωΡνέζικα; :confused:
asxetost
20/09/2024, 12:05
:a014:
Έτσι νόμιζα μέχρι που κάπου διάβαζα ότι τα Speed Twin σπάνε μπιέλα :D
Η αξιοπιστία είναι νομίζω όπως σε όλα ψιλό λαχείο. Αν σου κάτσει, σου αλλάζει τη ζωή :smokin:
Προσωπικά , δεν είχα κάποιο πρόβλημα στον ενάμιση χρόνο που το έχω. Αλλά είναι σκάρτα 4 ετών μηχανάκι με 12000 χιλιόμετρα. Αν έβγαζε και προβλήματα από τώρα , ναι θα υπήρχε θέμα ..
Ρωτάς αν είναι γενικά αξιόπιστα ή αν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα ιαπωνικά; Δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.
Το δεύτερο:D
panavour
22/09/2024, 23:31
Το δεύτερο:D
Γενικώς όχι τόσο αξιόπιστα όσο ο μέσος όρος των γιαπωνεζικων της κατηγορίας τους, αλλά στην Ελλάδα παίζει ρόλο και η ελάχιστη υποστήριξη τους λόγω ελλείψεως εξειδικευμένων καί εξουσιοδοτημένων συνεργείων ειδικά στην επαρχία,που η υποστήριξη τους είναι κοντά στο 0.Αυτο παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία ενός μοντέλου και μίας μάρκας.
giorgosb
16/10/2024, 09:37
Triumph Speed Twin 900 - Αλλαγές για το 2025
- Αποκτά ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 43mm
- Νέο αλουμινένιο ψαλίδι
- Νέα πίσω αμορτισέρ
- Cornering ABS και Traction Control έχουν πλέον αποκτήσει IMU
- Όργανο με LCD οθόνη που έχει ενσωματωμένη μία έγχρωμη TFT
Στις εκθέσεις από τον Φεβρουάριο του 2025
Από motomag.gr (https://www.motomag.gr/news/nea-montela/triumph-speed-twin-900-2025-apokalypsi-olon-ton-allagon-poy-ftanoyn-eos-kai)
456737
456738
456740
456739
456741
456742
456743
doctoras
18/10/2024, 14:32
ωραίο το έκαναν :pink:
panavour
18/10/2024, 20:52
τιμουλα ξερουμε? για κανα 14αρι το βλεπω τουλαχιστον.
Για το 900? αποκλείεται..
Το έκαναν να μοιάζει πιο πολύ στο 1200 και φαίνεται όντως ωραίο.
Και για τον κινητήρα των 900 λένε γενικά καλά σχόλια οπότε η τράιουμφ συνεχίζει δυναμικά στην -κατά τ' άλλα άχρηστη- κατηγορία των μοντέρνων ρετρό μοτοσυκλετών :smokin:
giorgosb
18/10/2024, 20:59
Η τιμή ακόμα αναμένεται. Δεν νομίζω όμως για 14.. Τόσο σχεδόν είχε το 1200. Για 11αρι το κόβω το 900.
panavour
18/10/2024, 21:48
Η τιμή ακόμα αναμένεται. Δεν νομίζω όμως για 14.. Τόσο σχεδόν είχε το 1200. Για 11αρι το κόβω το 900.
9200 λιρες αγγλιας επι 1,20 ειναι 11040 ευρω χωρις δασμους φπα,κερδος αντιπροσωπου κλπ φορους,οποτε 11αρι το βλεπω αδυνατον.
9200 λιρες αγγλιας επι 1,20 ειναι 11040 ευρω χωρις δασμους φπα,κερδος αντιπροσωπου κλπ φορους,οποτε 11αρι το βλεπω αδυνατον.
Μόνο οι δασμοί.... Τα υπόλοιπα περιλαμβάνονται.
panavour
18/10/2024, 23:32
Μόνο οι δασμοί.... Τα υπόλοιπα περιλαμβάνονται.
ΙΔΩΜΕΝ.Καποιο πουλακι μας ειπε οτι θα ειναι το επομενο σου μηχανακι.Οποτε συντομα θα το μαθουμε.:D
ΙΔΩΜΕΝ.Καποιο πουλακι μας ειπε οτι θα ειναι το επομενο σου μηχανακι.Οποτε συντομα θα το μαθουμε.:D
Θα δείξει...
doctor_john
19/10/2024, 08:19
Πέφτοντας πάνω σε άρθρο του εξωτερικού, μου ξίνισε πολύ που διάβασα οτι το απλό μοντέλο δεν έρχεται με sport mode. Αλήθεια τώρα; Εκεί βρήκαν να πατήσουν τον άμοιρο καταναλωτή να σκάσει 3 χιλιάρικα πανω;Τέλος πάντων, όπως και οτι τα φρένα στο βασικό από brembo που ήταν στο προηγούμενο μοντέλο τώρα είναι J.juan rebranded Triumph και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να σκάσεις κάποια κατοστάρικα πάνω σαν optional για αυτά.
Γενικά μου δίνει την εντύπωση οτι πατάει σε κακούς "κάλλους" για να στείλει τους καταναλωτές στο RS, κάτι το οποίο μου φαίνεται εκνευριστικό..
Δεν είναι αξία για όλους αυτό που περιγράφεις. Πολλοί την θέλουν όσο πιο απλή και κοντά στην αρχική γίνεται.
Στο 900 βλέπω περισσότερους έτσι. Είναι οι ίδιοι που αγοράζουν V7, ροπή παντού, καθημερινή χρήση, easy living..
Η δαγκάνα είναι ξενέρωμα οκ, είναι ίδια όμως χωρίς την υστεροφημία των brembo..
Με ενοχλεί πολύ περισσότερο το μονό δισκόφρενο.
Εμένα με ''ενοχλεί'' το ανάποδο πιρούνι,ωραίο ήταν με τις μαύρες φυσούνες αλλά οκ περί ορέξεως :wave2:
asxetost
08/12/2024, 13:48
Δεν είναι αξία για όλους αυτό που περιγράφεις. Πολλοί την θέλουν όσο πιο απλή και κοντά στην αρχική γίνεται.
Στο 900 βλέπω περισσότερους έτσι. Είναι οι ίδιοι που αγοράζουν V7, ροπή παντού, καθημερινή χρήση, easy living..
Η δαγκάνα είναι ξενέρωμα οκ, είναι ίδια όμως χωρίς την υστεροφημία των brembo..
Με ενοχλεί πολύ περισσότερο το μονό δισκόφρενο.
Ναι το ακούω αυτό που λες, για μενα ίσως χτυπάει λίγο περίεργα ειδικά τη στιγμή που ακόμα και στα πιο φθηνά κινέζικα βασικά μοντέλα όπως και στα πιο premium αντίστοιχων budget θα βρεις 2-3 riding modes.
Αφού υπάρχει στο RS είναι δεν είναι λίγο φθηνό tease?
Δεν είναι νομίζω τόσο μεγάλο έξοδο, αν δεν είναι σχεδόν μηδενικό, να κανεις εισγωρή έναν ακόμα χάρτη στο ηλεκτρονικό υπολογιστικό συστημα του μηχανακίου όταν μιλάμε για μαζική παραγωγή.
doctor_john
08/12/2024, 14:13
Kοίτα, αν η διαφορά με το rs είναι χάρτες μόνο, θα το δίνουν εύκολα οι αντιπροσωπείες και θα μοιραστεί σχετικά γρήγορα.
Αν έχει και hardware διαφορές είναι λογικό να το θεωρούν μέρος του RS εξοπλισμού.
Εφόσον έχουν διαφορά στην τιμή οι δύο εκδόσεις, όσο περισσότερο μοιάζουν τόσο πιο συμφέρον είναι και για τις δύο πλευρές.
asxetost
08/12/2024, 14:17
Kοίτα, αν η διαφορά με το rs είναι χάρτες μόνο, θα το δίνουν εύκολα οι αντιπροσωπείες και θα μοιραστεί σχετικά γρήγορα.
Αν έχει και hardware διαφορές είναι λογικό να το θεωρούν μέρος του RS εξοπλισμού.
Εφόσον έχουν διαφορά στην τιμή οι δύο εκδόσεις, όσο περισσότερο μοιάζουν τόσο πιο συμφέρον είναι και για τις δύο πλευρές.
Εννοείται οτι έχουν διαφορές hardware, απλά επειδή την περίοδο που διάβαζα τα δελτία τύπου αν θυμάμαι καλά οι αλλαγές των περιφερειακών στο βασικό μοντέλο ήταν όλες downgrade σε σχέση με προηγούμενες γενιές, για αυτό είπα ότι κάπου σε μένα δεν χτυπάει καλά.
Αν είχα το μπικικίνι και ήμουν λάτρης της κατηγορίας θα ήταν δυνατή επιλογή; Η απάντηση είναι μάλλον ναι.