PDA

View Full Version : Προτάσεις για μτχ moto, αποφάσισε η κόρη ....

Σελίδες : 1 [2]

buckley
24/01/2019, 17:37
Φωτό με την αμαζόνα βάνε ντε να δούμε που χάρηκε :beer:

teogtp
24/01/2019, 17:40
Γερομπισμπικης alert.

buckley
24/01/2019, 17:41
Γερομπισμπικης alert.

τι μλκ είσαι :moutza:

harris_x
24/01/2019, 19:24
Μη γίνεσαι κακός Χαρούλη, ο Γιώργος έτρεξε και δεν είχε καμία υποχρέωση. Και βεβαίως το δικαιούται. Τώρα για το άλλο θέμα ας μιλήσει με Ζευκα και αν τα βρουν εμένα δεν μου πέφτει λόγος :lol:

:lol:

rainmike
24/01/2019, 19:30
τι μλκ είσαι :moutza:

αφού είσαι:tooth:Γερομπισμπίκης

GiorgosLa
24/01/2019, 20:04
Μπα έφαγε κι άλλος τη χυλόπιτα, γιατί εγώ ούτε κορμί αλλά ούτε και παπί πια :bawl:

Εμένα για παπί μου είπες. Αν ερχόσουν με κατάνα μπορεί και να ανέβαινα. :p Όσο για το κορμί, μια χαρά κρατιέσαι για... την ηλικία σου! :D

Grafton 505
24/01/2019, 20:04
Μεγεία την μηχανή και άφθαρτη η κόρη ! :beer:

Στο ρεζουμέ τώρα. Πες μου ότι ο τύπος έχει και τα εξάγωνα βαρίδια από την ζυγαριά και μετράει έτσι .....

buckley
24/01/2019, 20:35

Στο ρεζουμέ τώρα. Πες μου ότι ο τύπος έχει και τα εξάγωνα βαρίδια από την ζυγαριά και μετράει έτσι .....

Σταθμά ρε νέος , για ποιον λέτε όμως ρε ,τον ξέρω ?

Grafton 505
24/01/2019, 21:14

Ά να μπράβο ρε θείο και δεν θυμόμουν.

vaska
24/01/2019, 21:58

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες

Grafton 505
24/01/2019, 22:12
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες

403242

vaska
25/01/2019, 07:38
403242

ααα μάλιστα. Είναι κομμάτι του ντεκόρ του διπλανού μαγαζιου που πουλάει καφέδες βότανα κανέλες τσάγια κλπ

vaska
25/01/2019, 07:43

Πέζο (το) είναι το σωστότερων ή λέξη για τα βάρη και ζυγός το εργαλείο. Αλλιώς και πλάστιγγα.

Bowleno
25/01/2019, 08:21
Δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος ζυγός χρησιμοποιεί αυτά τα εξάγωνα...
Αυτός ένα βαρίδι έχει πάνω στην διαγράμμισμενη ράβδο που όσο το περπατάς στην μια άκρη δείχνει το βάρος του προϊόντος στον δίσκο.
Τα εξάγωνα χρησιμοποιούνταν σε άλλου τύπου επιδαπεδια πλάστιγγα....

vaska
25/01/2019, 08:46
Δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος ζυγός χρησιμοποιεί αυτά τα εξάγωνα...
Αυτός ένα βαρίδι έχει πάνω στην διαγράμμισμενη ράβδο που όσο το περπατάς στην μια άκρη δείχνει το βάρος του προϊόντος στον δίσκο.
Τα εξάγωνα χρησιμοποιούνταν σε άλλου τύπου επιδαπεδια πλάστιγγα....

Δίκιο έχεις
Αυτή η ζυγαριά που φαίνεται στην φωτό είναι όπως το λές, έχει όμως και πλάστιγγα με πέζα μέσα στο μαγαζί

buckley
25/01/2019, 08:58
Πέζο (το) είναι το σωστότερων ή λέξη για τα βάρη και ζυγός το εργαλείο. Αλλιώς και πλάστιγγα.

Ρε μπαγάσα τι μου θύμησες ,ξέρεις τι λένε πέζο τα μαστόρια ? Την προβλεπόμενη εντός ορίων διαδρομή (μπόσικα) που έχει ένα εξάρτημα.
Το χουν κάνει ουσιαστικό "πόσο πέζο έχει αυτό από μαμά" το αλλάζουμε ή όχι ...

Bowleno
25/01/2019, 08:59
Δίκιο έχεις
Αυτή η ζυγαριά που φαίνεται στην φωτό είναι όπως το λές, έχει όμως και πλάστιγγα με πέζα μέσα στο μαγαζί

Αρχαιολάγνος, ξάδελφος του μπάκλη έχει το μαγαζί; :lol:

buckley
25/01/2019, 09:02
Αρχαιολάγνος, ξάδελφος του μπάκλη έχει το μαγαζί; :lol:

Ή αυτό ή χιπστεράς :bawl:

camen
25/01/2019, 09:15

Πολυ σωστος, πέζα τα λενε τα βαριδια.

bulmont
25/01/2019, 10:25
Παλάντζα είναι αυτό στην φώτο..............

Panos76
25/01/2019, 10:28
Παλάντζα είναι αυτό στην φώτο..............

ή καντάρι

bulmont
25/01/2019, 11:43
ή καντάρι

Κι' αυτό παίζει.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

teogtp
25/01/2019, 11:45
Μεγεια την ζυγαριά ρε Βασίλη.
Καλοζυγιστη να είναι!

Τι;
Δεν πήρε ζυγαριά;

:tooth:

vaska
25/01/2019, 12:43
ή καντάρι

:nono::nono: το καντάρι νομίζω ότι είναι αυτό με το ελατήριο

403265

PaNick67
25/01/2019, 13:21
Κανταρι ειναι και το ενα και το αλλο. Το πρωτο με τον δισκο και το αντιβαρο λεγεται και παλαντζα

sapila racing
25/01/2019, 13:26
:nono::nono: το καντάρι νομίζω ότι είναι αυτό με το ελατήριο

Βασίλη κανταρι λεγεται και το παλιό κλασσικό με το αντίβαρο σαν αυτό, έχω ένα στο χωριό.

pano kato
25/01/2019, 15:42
Ετσι που το πατε, θα το στειλουν στα Τεχνικα[Εργαλεια] :D

vaska
25/01/2019, 16:41
Ετσι που το πατε, θα το στειλουν στα Τεχνικα[Εργαλεια] :D

Αυτό είναι το παλιό καλό μοτο

vaska
11/02/2019, 10:02
Χθεσινή βόλτα στο Αγρίνιο με την μοτόρα της κόρης και συνεπιβάτη την άλλη κόρη. Έτσι για να δοκιμάσουμε λίγο το νέο απόκτημα, να δούμε οδηγική συμπεριφορά, καταναλώσεις και γενικά ότι πρέπει να δούμε σε ένα νέο στην οικογένεια μηχανάκι.
Ήταν και καλή μέρα χθες, ήταν και η γιορτή μοτοσυκλέτας στο Μεσολόγγι και είχαν βγει μπόλικοι έξω από ότι άκουσα αλλά εμείς δεν είδαμε κανέναν.
Το μικρό λοιπόν έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι ήπιο μέχρι τις 6 χιλ στροφές, αθόρυβο και εύκολο-οδήγητο με μηδενική κάλυψη από αέρα :D (είχα ξεχάσει πως είναι να καβαλάς γυμνά κι έφαγα πολύ ξύλο και στο πήγαινε και στο έλα). Η λάθος επιλογή κράνους (πήρα το ανοιχτό εντουράδικο και όχι το κλειστό ff που έχω) με έκαναν να πω τον δεσπότη Παναγιώτη ειδικά το βράδυ στην επιστροφή που είχε κρύο και πολύ υγρασία σε σημείο να παγώνουν τα μάτια μου. Επίσης όταν πήγα να πάρω την μηχανή από το γκαράζ για να φύγουμε έπεσε το μάτι μου στα καλοκαιρινά γάντια τα οποία τελευταία στιγμή ακύρωσα και πήρα ένα αξιοπρεπές χειμωνιάτικο ζευγάρι που έχω. Ευτυχώς, γιατί δεν υπολόγισα ότι το μηχανάκι δεν έχει χούφτες και τα χέρια έρχονται σε άμεση επαφή με τον αέρα. Χωρίς τα χειμωνιάτικα θα ερχόμουν με κατεψυγμένα χέρια πίσω στην Πάτρα.
Έχει αρκετά ωραίο δρόμο με ταχύτητες 110-140 και είναι οικονομικό. Η κατανάλωση που είδα είναι λίγο πάνω από 6l/100km με μεικτή οδήγηση (και τελικιάσματα αλλά και αρκετή ώρα σε χαμηλές ταχύτητες των 100-140), θερμοκρασίες μαξ μέχρι 80 βαθμοί σε πορεία, όμορφο και γραμμικό μοτέρ που τραβάει αρκετά καλά από χαμηλά, αρκετά καλά φρένα αλλά αρκετά άβολο για τον δεύτερο το πίσω σελάκι, είναι στενό και σκληρό.
Εν κατακλείδι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της μηχανής κι επίσης πολύ ευχαριστημένος από την αγορά της. Η μηχανή είναι έτσι όπως την περιέγραψαν ptc και giorgos.boun.
Το κονκλούζιο είναι ότι εγώ παραμένω ευτυχής με την χοντρή την αρχόντισσα με την ροπάκλα της με τις σελάρες της, με τις χουφτάρες της και τα θερμαινόμενα γκριπ της, την αναπαυτικότατη θέση οδήγησης και την ανεμοκάλυψη και παραχωρώ το όμορφο γυμνό στα νιάτα.

:beer::beer::beer:

Bowleno
11/02/2019, 10:17
Και συντάκτης σε περιοδικό μοτό, ρε; :eek:

:p

:beer:

bulmont
11/02/2019, 11:21
........ και είναι οικονομικό. Η κατανάλωση που είδα είναι λίγο πάνω από 6l/100km με μεικτή οδήγηση ....

Τι λες ρε σουρωμένε.....:confused:

4.8 με 5.1 το δικό μου χτές.............:bawl:

vaska
11/02/2019, 12:21
Τι λες ρε σουρωμένε.....:confused:

4.8 με 5.1 το δικό μου χτές.............:bawl:

Με πετάλι το πήγαινες ρε ή με 20 χαω??? Εμείς το βαρέσαμε λίγο το μικρό, είχα και το μικρό τέρας την Ιωάννα ΑΚΑ tsupi που ήθελε κι άλλο κι άλλο κι άλλο. Άνιωθο αυτό το παιδί

Nostradamus
11/02/2019, 12:38
Με πετάλι το πήγαινες ρε ή με 20 χαω??? Εμείς το βαρέσαμε λίγο το μικρό, είχα και το μικρό τέρας την Ιωάννα ΑΚΑ tsupi που ήθελε κι άλλο κι άλλο κι άλλο. Άνιωθο αυτό το παιδί

Λογικα Ζμπρωχτο πρεπει να το πηγαινε.. ΚΤΜ δεν εχει ακομη ο μεσσιες?? :lol::lol:

Για το παιδι το πηρες το μηχανακι λεμε μην ξεχνιεσαι.. Ποτε θα αρχισει να το κυκλοφορει και η ιδια?

Πρεπει να ειναι τρομερο συναισθημα η πρωτη βολτα που θα κανετε, ο καθενας με το δικο του. :beer::beer:

vaska
11/02/2019, 13:06
Λογικα Ζμπρωχτο πρεπει να το πηγαινε.. ΚΤΜ δεν εχει ακομη ο μεσσιες?? :lol::lol:

Για το παιδι το πηρες το μηχανακι λεμε μην ξεχνιεσαι.. Ποτε θα αρχισει να το κυκλοφορει και η ιδια?

Πρεπει να ειναι τρομερο συναισθημα η πρωτη βολτα που θα κανετε, ο καθενας με το δικο του. :beer::beer:

εε ναι μωρέ ο Σαούντης πρέπει να βάραγε πετάλι και ας μην το παραδέχεται.

Για το παιδί το πήρα, δεν ξεχνιέμαι (πως θα μπορούσα άλλωστε) και το παιδί θα το κυκλοφορεί μόλις αποκτήσει το πολυπόθητο δίπλωμα.

Κι εγώ έτσι πιστεύω αν και θα είμαι τέρμα αγχωμένος . Πάντως χθες στο Αγρίνιο πήγαμε κάπου που δεν είχε κίνηση καθόλου κι έκανε τις βόλτες της για κανένα δυωράκι. Άνετη την είδα και το συνήθισε αμέσως. Την περίμενα σε ανηφόρες από στάση να έχει θέμα και να της σβήνει αλλά το πήγε κοπίδι μετά από 2-3 αποτυχίες που είχε.

Nostradamus
11/02/2019, 13:20
Σας επιασε το θεμα με τις απεργιες ?? Το εχουν γ@μησει το θεμα μηνες τωρα !

Μια χαρα θα πανε ολα. Λιγη τυχη και κατα βαση μυαλο θελει και σωστες βασεις.

Κανε εσυ αυτα που μπορεις και πρεπει και μετα ολα θα ειναι ασφαλεστερα.

Αντε να δουμε και τις πρωτες φωτο εδω μεσα συντομα ευχομαι.. :beer::beer:

bulmont
11/02/2019, 13:22
Με πετάλι το πήγαινες ρε ή με 20 χαω??? ......

:bawl::bawl::bawl:

MG-KTiNoS
11/02/2019, 13:47
Χθεσινή βόλτα στο Αγρίνιο με την mpla mpla mpla

:beer::beer::beer:

Ωραία πέρασες υποθέτω.
Κρίμα μόνο που δεν έχει γουρουνοπούλες το Αγρίνιο
:cool:

vaska
11/02/2019, 17:46
Ωραία πέρασες υποθέτω.
Κρίμα μόνο που δεν έχει γουρουνοπούλες το Αγρίνιο
:cool:

Μια χαρά ήταν Νικόλα και χωρίς γουρουνοπούλες. Από τις σπάνιες φορές που είχα και τις δυο καψούρες μου την μικρή και την μεγάλη για ώρες κοντά μου. Βολταραμε, κουβεντιάσαμε, ήπιαμε καφεδάκι και φάγαμε όλοι μαζί. Πολύ καλά ήταν.

νεοσσός
11/02/2019, 17:53
Να το προσέχετε αυτό με τους ενθουσιώδεις συνεπιβάτες και να μην τους αφήνετε να σας παρασέρνουν. Μου έχει τύχει μερικές φορές με κοπέλες να ενθουσιάζονται με την επιτάχυνση και την ταχύτητα και είναι πειρασμός να δώσεις περισσότερο. Εκεί όμως είναι που πρέπει να συγκρατηθείς και να αναλογιστείς διπλά τις ευθύνες σου απέναντι σε όσες σε εμπιστεύονται.

Να χαίρεσαι το μοτοσακό της κόρης σου! Μου θυμίζεις τους μπαμπάδες που έπαιρναν τρενάκια στα παιδιά τους, για να παίζουν οι ίδιοι.

BLiTzER
11/02/2019, 17:54
Μου έχει τύχει μερικές φορές με κοπέλες να ενθουσιάζονται με την επιτάχυνση και την ταχύτητα

Στην κατηφόρα με το ποδήλατο εννοείς;

ptc
11/02/2019, 17:57

Χωρις τη σελα. :a01:

νεοσσός
11/02/2019, 17:57
Με το μηχανάκι. Όταν δε μπιάνει το ABS στις κατηφόρες, ξεπερνάω τα 50 km/h...

vaska
11/02/2019, 20:11
Να το προσέχετε αυτό με τους ενθουσιώδεις συνεπιβάτες και να μην τους αφήνετε να σας παρασέρνουν. Μου έχει τύχει μερικές φορές με κοπέλες να ενθουσιάζονται με την επιτάχυνση και την ταχύτητα και είναι πειρασμός να δώσεις περισσότερο. Εκεί όμως είναι που πρέπει να συγκρατηθείς και να αναλογιστείς διπλά τις ευθύνες σου απέναντι σε όσες σε εμπιστεύονται.

Να χαίρεσαι το μοτοσακό της κόρης σου! Μου θυμίζεις τους μπαμπάδες που έπαιρναν τρενάκια στα παιδιά τους, για να παίζουν οι ίδιοι.

Το λοιπόν και για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου τύπου νουθεσίες. Είμαι από τους πρώτους που φωνάζω για την ασφάλεια όλων όσων ανεβαίνουν σε δίκυκλο αλλά από την άλλη φροντίζω να το περάσω και στην οικογένειά μου αυτό. Η αλήθεια είναι ότι έχω συναντήσει αρκετές φορές δυσκολία πχ η MILFάρα μου έχει έρθει ετήσια με γόβα και η μεγάλη κόρη φορούσε το κράνος όσο την έβλεπα, μόλις έστριβε στη γωνία σταματούσε και το έβαζε στην μπαγκαζιέρα. Και στις δύο περιπτώσεις πάρθηκαν μέτρα τα οποία καρποφόρησαν.
Χθες λοιπόν σε μία Ιόνια οδό αδειανή από κυκλοφορία με την παρότρυνση της μικρής που όμως είναι τυπικότατη αναβάτης και με άψογη συμπεριφορά στην σέλα, είδα κοντερίσια 230km/h, σε μια ατέλειωτη ευθεία, πρωί με διαύγεια στην ατμόσφαιρα και άριστη ορατότητα με ένα μηχανάκι που 15 μέρες τώρα το οδηγώ καθημερινά, του άλλαξα ντίζα συμπλέκτη και λάδια φίλτρο, του έβαλα αέρα στα λάστιχα, τσεκάρισα μπροστινό για τζόγους ρύθμισα αναρτήσεις. Το οδήγησα και σε στεγνό και σε βρεγμένο,έπαιξα με τα φρένα και γενικά ασχολήθηκα να το μάθω.
Κοντολογίς δεν παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό της μικρής απλά θεώρησα ότι αν κάπου μπορείς να ανοίξεις ένα μηχανάκι, η χθεσινή Ιόνια οδός ήταν ιδανική.

Και όχι δεν είμαι από τους μπαμπάδες που παίρνουν παιχνίδια στα παιδιά τους για να τα χαίρονται οι ίδιοι. Χάρηκα είναι η αλήθεια για την σωστή αγορά που έγινε για λογαριασμό της κόρης, της το πήγα το μηχανάκι να το δει γιατί όπως και να το κάνεις είναι άσχημο να έχεις πληρώσει 2600 και να μην το έχεις καν ακουμπήσει, της το έδωσα σε περιοχή άδεια από κίνηση και περαστικούς και χάρηκα 100 φορές με το χαμόγελο που είδα στο πρόσωπό της.

Το μηχανάκι ήδη από σήμερα το πρωί είναι πάλι στο γκαράζ μου κι εγώ θα συνεχίσω να χαίρομαι σαν μικρό παιδί καβαλώντας τα δικά μου μηχανάκια είτε το DR για να πηγαίνω σε κανένα βουνό, είτε το ΙΤ για να βρομοκοπάω μετά σαν καπνιστός ρέγκος αλλά να έχουν μακρύνει λίγο τα χέρια μου είτε την αρχόντισσα την χοντρή για να γράψω χιλιόμετρα με φίλους.

:wave2:

MG-KTiNoS
11/02/2019, 20:34
Μια χαρά ήταν Νικόλα και χωρίς γουρουνοπούλες. Από τις σπάνιες φορές που είχα και τις δυο καψούρες μου την μικρή και την μεγάλη για ώρες κοντά μου. Βολταραμε, κουβεντιάσαμε, ήπιαμε καφεδάκι και φάγαμε όλοι μαζί. Πολύ καλά ήταν.

καλά την επόμενη φέρε και τις κόρες για γουρουνοπούλες....
;)

MG-KTiNoS
11/02/2019, 20:37

https://youtu.be/qRl14sHsXlk

giorgos.boun
12/02/2019, 17:45
Χθες λοιπόν σε μία Ιόνια οδό αδειανή από κυκλοφορία με την παρότρυνση της μικρής που όμως είναι τυπικότατη αναβάτης και με άψογη συμπεριφορά στην σέλα, είδα κοντερίσια 230km/h, σε μια ατέλειωτη ευθεία, πρωί με διαύγεια στην ατμόσφαιρα και άριστη ορατότητα με ένα μηχανάκι που 15 μέρες τώρα το οδηγώ καθημερινά, του άλλαξα ντίζα συμπλέκτη και λάδια φίλτρο, του έβαλα αέρα στα λάστιχα, τσεκάρισα μπροστινό για τζόγους ρύθμισα αναρτήσεις.

Πλάκα με κανεις τώρα.... είδες με το το πρώην μηχανακι μου 230km/h? Δεν έχω δει ποτέ μα ποτέ πάνω από 210. Και αυτά μια ή δυο φορές βαρια

camen
12/02/2019, 18:57
Πλάκα με κανεις τώρα.... είδες με το το πρώην μηχανακι μου 230km/h? Δεν έχω δει ποτέ μα ποτέ πάνω από 210. Και αυτά μια ή δυο φορές βαρια

Του χει μεινει απο οταν ψαρευε... Τσιπουρα χτυπαγε, ροφο την εβγαζε :D

vaska
12/02/2019, 19:46

Ιόνια, κατηφορίτσα και μετά από αρκετή ώρα

bulmont
12/02/2019, 19:48
Του χει μεινει απο οταν ψαρευε... Σπάρο χτυπαγε, ροφο την εβγαζε :D

:bawl::bawl: