View Full Version : Που τρωμε? Τι? (τα καλυτερα "πιατα" με σχεση ποσότητας/ποιότητας/τιμής)
με αφορμη https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155664&page=32&p=2972115&viewfull=1#post2972115
ειπα να κάνουμε μια μικρη λίστα με που θα μπορούσαμε να φάμε κατι το οποιο αξίζει σε σχέση Ποσότητας/ποιότητας/τιμής
μην αρχίσουμε να λέμε υπερβολικά πράγματα. καλο φαγητό, καλή ποσότητα, φυσιολογική τιμη. μπορεί ενα μαγαζί να εχει πολλά και διάφορα να μας πει αλλά σίγουρα 1-2 ξεχωρίζουν απο το μενου τους στο τρίπτυχο Ποσότητας/ποιότητας/τιμής.
1) γλυκια κρεπα Νο 49 - Feticcio Γλυφαδα ( τα υλικα που εχει μεσα αν τα επερνες ξεχωριστα θα κοστιζε 10€ κιομως εχει γυρο στα 5,5€ αν δεν κανω λαθος)
2) Πριζολα τουμπανο με μεριδαρα πατατες - Μπιφτεκάκια στη Λαδόκολλα (ακα Μπαρμπα Μητσος) Ασυρματος
3) hot dog Bacon Dog - johnie hot dog (Λ. Συγγρού εξω απο την Παντειο αλλα και αλλου)
4) σάντουιτς τα περισσότερα ειναι τεράστια - Vouta καντινα στην Αργυρουπολη
nopattern
28/12/2018, 13:10
3) hot dog Bacon Dog - johnie hot dog (Λ. Συγγρού εξω απο την Παντειο αλλα και αλλου)
Να κατεβαίνεις απόγευμα μετά τη δουλειά τη Συγγρού και να πνίγεσαι από την κρεμμυδίλα. Ατμοσφαιρική ρύπανση στο φουλ.
Ως φοιτητής έψαχνα τέτοια μαγαζιά με εντυπωσιακό λόγο ποσότητας/τιμής. Πλέον τα αποφεύγω γιατί καταλήγεις να έχεις σκάσει στο φαγητό. Οι απολαύσεις θέλουν μέτρο και σαφή διάκριση στις καταστηματικές και κατά κίνησιν ηδονές (Επίκουρος).
Ναι λοιπόν στο καλό φαγητό σε λογικές τιμές, αλλά όχι στις τεράστιες μερίδες.
Ως φοιτητής έψαχνα τέτοια μαγαζιά με εντυπωσιακό λόγο ποσότητας/τιμής. Πλέον τα αποφεύγω γιατί καταλήγεις να έχεις σκάσει στο φαγητό. Οι απολαύσεις θέλουν μέτρο και σαφή διάκριση στις καταστηματικές και κατά κίνησιν ηδονές (Επίκουρος).
Ναι λοιπόν στο καλό φαγητό σε λογικές τιμές, αλλά όχι στις τεράστιες μερίδες.
Τι λε ρε νέος :bawl:
ΥΓ Όποιος βρεθεί στους Ωρεούς (πρώτα ας ρίξει σύρμα) και μετά να ρωτήσει που είναι του Βαγγέλη ... και δεν εννοώ τον οικοδόμο το μινάρα :tooth:
Ως φοιτητής έψαχνα τέτοια μαγαζιά με εντυπωσιακό λόγο ποσότητας/τιμής. Πλέον τα αποφεύγω γιατί καταλήγεις να έχεις σκάσει στο φαγητό. Οι απολαύσεις θέλουν μέτρο και σαφή διάκριση στις καταστηματικές και κατά κίνησιν ηδονές (Επίκουρος).
Ναι λοιπόν στο καλό φαγητό σε λογικές τιμές, αλλά όχι στις τεράστιες μερίδες.
ποσα κακα πανω σου επιτελους!!!!
εχεις ποδήλατο, δεν τρεχεις με την μοτο, δεν βριζεις στον δρομο,
ε ΟΧΙ ξεχειλισε το ποτήρι με το οτι δεν τρως!!!!!! :bawl:
o_gavros
28/12/2018, 13:41
Ναι λοιπόν στο καλό φαγητό σε λογικές τιμές, αλλά όχι στις τεράστιες μερίδες.
νέος;
βέρυ θιν άης...βέρυ :p
πρόσεχε!:D
Ναι λοιπόν στο καλό φαγητό σε λογικές τιμές, αλλά όχι στις τεράστιες μερίδες.
Σωστός, ουκ εν τω πολλώ το ευ...
:beer:
taisteal
28/12/2018, 13:54
νέος;
βέρυ θιν άης...βέρυ :p
πρόσεχε!:D
:lol::lol:
Well said
o_gavros
28/12/2018, 13:55
Τέλος.
402417
ποσα κακα πανω σου επιτελους!!!!
εχεις ποδήλατο, δεν τρεχεις με την μοτο, δεν βριζεις στον δρομο,
ε ΟΧΙ ξεχειλισε το ποτήρι με το οτι δεν τρως!!!!!! :bawl:
Δεν τρώω πολύ, γιατί, αν φάω, αρχίζω να βρίζω και να τρέχω. :p
Δεν τρώω πολύ, γιατί αν φάω αρχίζω να βρίζω και να τρέχω. :p
Κόψιμο και φρακαρισμένη πόρτα;
Το νησί στο Περιστέρι... Όποτε πάω κατεβάζω το μισό μαγαζί και φαΐ και πιώμα και φεύγω κύριος με 13 ευρώ.... :D
Εννοείς ότι σου μένουν μόνο 13€ στην τσέπη;
Τέλος.
402417
Μετά από αυτή τη γενιά, το χάος δυστυχώς στην Ελλάδα και μιλάω πολύ σοβαρά :(
Γι αυτό μας γλεντάνε κάτι νεοδηθέν μάγειροι :moutza:
Εννοείς ότι σου μένουν μόνο 13€ στην τσέπη;
:moutza::lol:
13 ευρώ κατ άτομο, και πίστεψε με, αξίζει με το παραπάνω
rainmike
28/12/2018, 14:05
Προκαλώ τον οποιονδήποτε να φάει 4 πιτόγυρα απο τον πρασα.Αν το κάνει αλλά 4 κερασμένα
απο μένα:tooth:
o_gavros
28/12/2018, 14:06
Μπακλη Ελπίζω ότι μιλάς γαστριμαργικά και μόνο (ας μη το σοβαρέψουμε δηλαδή και πολύ).
Δεν ξέρω το ισχύον στάτους μας σε σεφ/γκουρμε/κλπ και δεν με αφορά κιόλας.
Ξέρω ότι απ'τα χέρια της κυραΝίτσας, πολλά δυνατα πηρούνια εδώ του φόρουμ, έχουμε κάνει τα καλύτερα τραπέζια μας μπάη φαρ.
Όταν πχ στη Βυτίνα είχαν να μας προτείνουν αγριογούρουνο με μύρτιλο ή σουπιές με αβοκάντο.
Στη Βυτίνα.
Avocado...
Ή καλύτερη σαλάτα με κινοα, σπόρους τσια και ρίζες μοσχολεμονου
rainmike
28/12/2018, 14:11
Avocado...
Ή καλύτερη σαλάτα με κινοα, σπόρους τσια και ρίζες μοσχολεμονου
δεν καταλαβαίνω λέξη:tooth:
Μπακλη Ελπίζω ότι μιλάς γαστριμαργικά και μόνο (ας μη το σοβαρέψουμε δηλαδή και πολύ).
Δεν ξέρω το ισχύον στάτους μας σε σεφ/γκουρμε/κλπ και δεν με αφορά κιόλας.
Ξέρω ότι απ'τα χέρια της κυραΝίτσας, πολλά δυνατα πηρούνια εδώ του φόρουμ, έχουμε κάνει τα καλύτερα τραπέζια μας μπάη φαρ.
Όταν πχ στη Βυτίνα είχαν να μας προτείνουν αγριογούρουνο με μύρτιλο ή σουπιές με αβοκάντο.
Στη Βυτίνα.
Ρε πατρίδα τι δεν κατάλαβες, ότι η σύγχρονη Ελληνίδα δεν ξέρει να φτιάνει παρά μονοψήφιο αριθμό φαγητών εννοώ :wave2:
Άντε γιατί δεν θα τις αποφύγεις τις βρύσες μου φαίνεται :bawl:
MG-KTiNoS
28/12/2018, 14:12
ΦΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
ΤΕΛΟΣ
MG-KTiNoS
28/12/2018, 14:12
Avocado...
Ή καλύτερη σαλάτα με κινοα, σπόρους τσια και ρίζες μοσχολεμονου
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ
:D
Avocado...
Ή καλύτερη σαλάτα με κινοα, σπόρους τσια και ρίζες μοσχολεμονου
Εσύ να πάρεις το νεοσσό και τον καρατέκα μαζί και καλή σας όρεξη :tooth:
o_gavros
28/12/2018, 14:13
ΦΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
ΤΕΛΟΣ
λες να κανουμε 500χλμ αλε & ρετούρ για το δάσος; :D
MG-KTiNoS
28/12/2018, 14:15
Ρε πατρίδα τι δεν κατάλαβες, ότι η σύγχρονη Ελληνίδα δεν ξέρει να φτιάνει παρά μονοψήφιο αριθμό φαγητών εννοώ :wave2:
Άντε γιατί δεν θα τις αποφύγεις τις βρύσες μου φαίνεται :bawl:
ρε συ ας τους μη ντουζ μιλας...
Αυτοί είναι για τίποτα σπόρους κανόα πως το πε και τίποτε μπιρμπιλόνια.
Τι να πούμε τώρα για πσάγια ή για κρέατα?
Άστα να πάνε....
υγ
άμα πάτε εκδρομή με το μηνάρα να εύχεστε να έχει μαζί τίποτε γεμιστά απ τη μανούλα του
λες να κανουμε 500χλμ αλε & ρετούρ για το δάσος; :D
Κάποτε τα κάναμε φίλος ,έτσι για να φάμε ένα μπακλαβά και καλά :smokin:
o_gavros
28/12/2018, 14:19
εμείς τα κάνουμε ακόμα.
για τον αθλητισμό & τον πολιτισμό :smokin:
MG-KTiNoS
28/12/2018, 14:19
λες να κανουμε 500χλμ αλε & ρετούρ για το δάσος; :D
θα ρίξω σύρμα όταν έρθει η ώρα!
Σπόρους λέει και σαλάτες....'
:lol:
εμείς τα κάνουμε ακόμα.
για τον αθλητισμό & τον πολιτισμό :smokin:
:moutza::faint::faint::faint:
MG-KTiNoS
28/12/2018, 14:21
Κάποτε τα κάναμε φίλος ,έτσι για να φάμε ένα μπακλαβά και καλά :smokin:
Εγώ το κάνω και τώρα άμα λάχει για... Πουτίνγκα Τυρνάβου
:cool:
o_gavros
28/12/2018, 14:22
ο κ.Τσιτσιές κυκλοφορεί στην πιάτσα και με το καλλιτεχνικό "The Illusionist".
οπότε να ξερετε οτι τα πράγματα δεν ειναι πάντα αυτό που φαίνονται :bawl:
Εγώ το κάνω και τώρα άμα λάχει για... Πουτίνγκα Τυρνάβου
:cool:
Ναι, κάτι καταλάβαμε :bawl:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156195&p=2971817&viewfull=1#post2971817
Εσύ να πάρεις το νεοσσό και τον καρατέκα μαζί και καλή σας όρεξη :tooth:
Ε, τι; Να πάω μηχανόβολτα και να γυρίσω σκασμένος στο φαγητό; Δε θα πιάνει το ABS μετά...
Ναι, κάτι καταλάβαμε :bawl:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156195&p=2971817&viewfull=1#post2971817
Scripta μούνεν... :p
Εγώ το κάνω και τώρα άμα λάχει για... Πουτίνγκα Τυρνάβου
:cool:
Μπα ...!?? Φαρσάλων την ξέρω εγώ
o_gavros
28/12/2018, 14:46
Μπα ...!?? Φαρσάλων την ξέρω εγώ
Θα σέβεστε :p
πουτίγκα, τσίπουρο και μπουρανί είναι Τυρναβος.
MG-KTiNoS
28/12/2018, 14:46
Μπα ...!?? Φαρσάλων την ξέρω εγώ
Τώρα και υποκατάστημα στη Λάρισα κύριος
:cool:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011376889122
Μην σπαμαρετε.. Για Αθήνα λέει το θρεντ...
Αλλιώς, "κεμπάπ" από τον μπάρμπα Γερμανό στο χωριό Πευκος στον Γράμμο
Εγώ πάντως πριν λίγες μέρες έφαγα καλύτερο κοκορέτσι,κοντοσούβλι και γουρνοπούλα από πολλά μαγαζιά και πανηγύρια του νομού Ηλείας που έχω πάει,στο ''Καλαμάκι'' στον Βύρωνα παρακαλώ.(στην απέναντι ακριβώς γωνία από το παλιό ''καλαμάκι'',καλαμάκι στη σούβλα λέει η ταμπέλα και έχει καμιά 10ρια σούβλες με κοψίδια να γυρίζουν,δεν το χάνεις)
AristidisZ
28/12/2018, 14:53
Μην σπαμαρετε.. Για Αθήνα λέει το θρεντ...
Αλλιώς, "κεμπάπ" από τον μπάρμπα Γερμανό στο χωριό Πευκος στον Γράμμο
Βασικά ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής (για Αθήνα εννοώ) σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο τιμή / ποσότητα / ποιότητα
Αν πάμε στο 66.66% (τιμή / ποσότητα) το συζητάμε...
o_gavros
28/12/2018, 14:56
όσοι κινείστε γυρω απο Βοτανικό, απέναντι και διαγώνια δεξιά απο την είσοδο του αμαξοστασίου, είναι ενα μαγαζί σαν βγαλμένο απο τα 80ς, ο Νικ.
στο Νικ και οι δυνατοί λυγάνε.
Δεν παίζει να υπάρχει μεγαλύτερο σε τετοια τιμή σάντουιτς.
Καλυβια Αττικης
Χριστοφορος....
Βασικά ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής (για Αθήνα εννοώ) σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο τιμή / ποσότητα / ποιότητα
Αν πάμε στο 66.66% (τιμή / ποσότητα) το συζητάμε...
Στην Αθήνα θα βρεις εύκολα ποσότητα / τιμή... Ποιότητα /ποσότητα /τιμή δύσκολα γτ είναι δύσκολες (και ακριβές) οι καλές πρώτες ύλες..
Υπάρχουν βέβαια και συνοικιακά μαγαζιά που μπορούν να τα συνδιασουν , στην αρχή, αλλά μόλις λίγο πιαστούν, ένα τουλάχιστον απ τα τρία θα το χάσουν
MG-KTiNoS
28/12/2018, 15:03
Μην σπαμαρετε.. Για Αθήνα λέει το θρεντ...
Αλλιώς, "κεμπάπ" από τον μπάρμπα Γερμανό στο χωριό Πευκος στον Γράμμο
το απαντήσαμε αυτό, δεν έχει....
Στην Αθήνα θα βρεις εύκολα ποσότητα / τιμή... Ποιότητα /ποσότητα /τιμή δύσκολα γτ είναι δύσκολες (και ακριβές) οι καλές πρώτες ύλες..
Υπάρχουν βέβαια και συνοικιακά μαγαζιά που μπορούν να τα συνδιασουν , στην αρχή, αλλά μόλις λίγο πιαστούν, ένα τουλάχιστον απ τα τρία θα το χάσουν
Δεν βγαίνουν στην Αθήνα. Τα λειτουργικά είναι πολύ ακριβά και ΔΕΝ ΕΧΕΙ και ποιοτικά πράγματα
να αγοράσουν σε λογικές τιμές.
Θα σέβεστε :p
πουτίγκα, τσίπουρο και μπουρανί είναι Τυρναβος.
Μόνο την φέτα ξέρω γω απαυτού:p
Και να μην ξεχάσω. Το τιμημένο πάτριο χωριάτικο λουκάνικο ,Δομοκού αν δεν κάνω λάθος
AristidisZ
28/12/2018, 15:07
Στην Αθήνα θα βρεις εύκολα ποσότητα / τιμή... Ποιότητα /ποσότητα /τιμή δύσκολα γτ είναι δύσκολες (και ακριβές) οι καλές πρώτες ύλες..
Υπάρχουν βέβαια και συνοικιακά μαγαζιά που μπορούν να τα συνδιασουν , στην αρχή, αλλά μόλις λίγο πιαστούν, ένα τουλάχιστον απ τα τρία θα το χάσουν
Καμιά φορά δε χρειάζεται να είναι και τοπ οι πρώτες ύλες, απλά να υπάρχει μια βασική ποιότητα σε κρέατα, λάδια κτλ :)
Μαγαζί κατά τη γνώμη μου με καλές τιμές και εξαιρετικό φαγητό είναι το ΜΗΠΩΣ (https://www.google.com/search?q=%CE%BC%CE%B7%CF%80%CF%89%CF%82+%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B9&rlz=1C1GCEU_elGR821GR821&oq=%CE%BC%CE%B7%CF%80%CF%89%CF%82+%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1&aqs=chrome.1.69i57j0l3.2288j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8)στο Κερατσίνι π.χ.
Τώρα αν συζητάμε για το που μπορείς να φας μέχρι να πεις ήμαρτον με 5 ευρώ, θα έπρεπε απλά να αλλάξουμε τον τίτλο του θέματος
Εξάλλου και στη κύρα Νίτσα που είπε μας έδειξε ο γαύρος δε τρως με τόσα...
anavatis19
28/12/2018, 15:11
1)τον χριστοφορο στα καλυβια τον ειπε ο φιλος..αριστο.
2) La strega στη γλυφαδα..φοβερο ιταλικο
3) pepper moon στη νικαια...τεραστιες ποσοτητες..2κιλα μακαρονια μετρημενα στη ζυγαρια ακριβειας.
o_gavros
28/12/2018, 15:14
ασε το πεππερμουν απεξω.
2κιλά ναι, αλλά 2 κιλά σκουπίδια.
Μακριά.
Εξάλλου και στη κύρα Νίτσα που είπε μας έδειξε ο γαύρος δε τρως με τόσα...
Αριστο, το φαΐ που τρως στο Ρερεση δεν το βρίσκεις εδω και ας το πληρωσεις υπερπολλαπλάσια
Lioulios
28/12/2018, 15:19
:wave2:
AristidisZ
28/12/2018, 15:22
ασε το πεππερμουν απεξω.
2κιλά ναι, αλλά 2 κιλά σκουπίδια.
Μακριά.
Αριστο, το φαΐ που τρως στο Ρερεση δεν το βρίσκεις εδω και ας το πληρωσεις υπερπολλαπλάσια
Μαζί σου Γιάννη και αυτό λέω, σκοπός δεν είναι να σκάσεις με ένα τάληρο, σκοπός είναι να δώσεις κάποια λεφτά και να πεις "χαλάλι του"
Όχι ότι έχω κάτι με τον αναβάτη, προς Θεού, αλλά βλέπωντας να προτείνεται ως "ποιοτικό" μαγαζί το pepper moon...
thunder ace
28/12/2018, 15:56
Σουβλατζιδικο στο χωριο μου...
Τρως και η μηχανη σου παει πολυ-πολυ πιο γρηγορα(εγγυημενα)
Απο το κοψιμο να φτασεις σπιτι
anavatis19
28/12/2018, 16:06
ασε το πεππερμουν απεξω.
2κιλά ναι, αλλά 2 κιλά σκουπίδια.
Μακριά.
το λες γνωριζοντας κατι? εμενα μια φορα που εφαγα βασικα μου αρεσε. δεν βρηκα κατι αρνητικο κτλ.
devil's animal
28/12/2018, 16:29
:a014:
AristidisZ
28/12/2018, 16:31
το λες γνωριζοντας κατι? εμενα μια φορα που εφαγα βασικα μου αρεσε. δεν βρηκα κατι αρνητικο κτλ.
Το βρήκες ποιοτικό σαν φαγητό δηλαδή ;
γιατι περιοριστήκατε στα μαγαζια? λεμε 1-2 πράγματα που εχουν στο μενου τους και ειναι στο τρίπτυχο ποιτητα/ποσοτητα/τιμη
γνωριζω μαγαζια που εχουν 1 γαματο πιατο και 3 πανακριβα και 5 σκουπιδια. αλλα αυτο το 1 λεμε που θα φαμε.
ετσι λοιπον οταν τρως πριζολα μεγαλη αντικειμενικά. με πολλές πατάτες στην μερίδα. με 7€ ειναι μια πολυ καλη επιλογή, οταν βεβαία εχεις και την επιλογη να την παρεις για το σπιτι με 6€ ε ρε φιλε αυτο το μαγαζι αξιζει να μπει σε μια τετοια λιστα
gior-gos
28/12/2018, 17:47
4) σάντουιτς τα περισσότερα ειναι τεράστια - Vouta καντινα στην Αργυρουπολη
Εφαγα φετος το καλοκαιρι. Ειχα να φαω απο τοτε, 96 - 97; Πηρα ενα μικρο - το οποίο ηταν τεραστιο :lol: - και η γευση ηταν η ιδια με του τοτε. Παραλληλα συνειδητοποιησα τί σαβουρα ετρωγα τοτε :lol:
Εφαγα φετος το καλοκαιρι. Ειχα να φαω απο τοτε, 96 - 97; Πηρα ενα μικρο - το οποίο ηταν τεραστιο :lol: - και η γευση ηταν η ιδια με του τοτε. Παραλληλα συνειδητοποιησα τί σαβουρα ετρωγα τοτε :lol:
αν δεν βαλεις μεσα λουκανικα, σως κτλπ κτλπ. τα τυρια του και τα αλαντικα του ειναι μια χαρα. εγω πλεον ειμαι πολυ προσεκτικος σε τετοια θεματα δεν εχουμε το ιδιο στομαχι με τοτε.
gior-gos
28/12/2018, 17:55
αν δεν βαλεις μεσα λουκανικα, σως κτλπ κτλπ. τα τυρια του και τα αλαντικα του ειναι μια χαρα. εγω πλεον ειμαι πολυ προσεκτικος σε τετοια θεματα δεν εχουμε το ιδιο στομαχι με τοτε.
Ναι εχεις δικιο. Δεν ειχε μεσα λουκανικο αλλά με χαλασαν οι πατατες οι τηγανιτες (πολυ τηγανιλα ρε παιδι μου) σε συνδυασμο με μαγιονεζα, πολυ λιγδα :yuck:.
αν δεν βαλεις μεσα λουκανικα, σως κτλπ κτλπ. τα τυρια του και τα αλαντικα του ειναι μια χαρα. εγω πλεον ειμαι πολυ προσεκτικος σε τετοια θεματα δεν εχουμε το ιδιο στομαχι με τοτε.
Ψωμί και μάρουλι άφησες μέσα αδερφέ... (edit: Τώρα είδα την τελεία.)
Οι απολαύσεις θέλουν μέτρο και σαφή διάκριση στις καταστηματικές και κατά κίνησιν ηδονές (Επίκουρος).
Ναι λοιπόν στο καλό φαγητό σε λογικές τιμές, αλλά όχι στις τεράστιες μερίδες.
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Ειδικά κάποια σουβλατζίδικα/μπεργκεράδικα που βάζουν 4 κιλά πατάτες στη μερίδα, προφανώς δεν έχουν κάτι άλλο να αναδείξουν.
+10 πόντους επειδή Επίκουρος.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Επίκουρος απέφευγε τις καντίνες και τα βρώμικα. Ξες τώρα, έτρωγε αλλάδωτη πίτα, στεγνό κοτόπουλο και στον espresso ασπαρτάμη.
Μιλάνε οι κάτοικοι της Αττικής για φαγητό...:eek::bawl:
AUFGEBRACHT
28/12/2018, 19:30
Άντε με το καλό κι ένα thread για το επόμενο master chef...
Στα εστιατόρια με καλό φαγητό, θα προσθέσω το Maracan Grill στην Καλλιθέα. Κάποτε το τιμούσα μία φορά το χρόνο. Τώρα έχω να πάω χρόνια, διότι όπως είπα πιο πάνω αποφεύγω να σκάω στο φαγητό. Πάνε όμως φίλοι και λένε ότι διατηρεί την ποιότητα που είχε, απλά δεν έχει πλέον τις απεριόριστες ποσότητες κρέατος.
George_M.
28/12/2018, 20:23
''καντινα'' ο Γιαννης στα Σπατα,στην Αγ.Θωμα
φιλετο προβατο ψητο να κλαις...απλα δεν υπαρχει!!
Οι της επαρχίας να μην κοροϊδεύουν γιατί, γενικά, το ποσοστό σκουπιδιου στην επαρχία είναι μεγαλύτερο από της Αθήνας.
Μπορεί να υπάρχουν κατά τόπους συγκεκριμένες ταβέρνες με καλό φαγητό κλπ αλλά είναι "μόνο για γνωστες"... :lol:
Δεν λέει κάτι.. Άσε που πολλοί στην άνω ραχουλα την έχουν δει 4 αστέρια μισελεν επειδή έκατσε και έφαγε ο μπατζανακης του Αντώνη Ρεμου.. :lol:
congate7
28/12/2018, 20:33
Οι της επαρχίας να μην κοροϊδεύουν γιατί, γενικά, το ποσοστό σκουπιδιου στην επαρχία είναι μεγαλύτερο από της Αθήνας.
Μπορεί να υπάρχουν κατά τόπους συγκεκριμένες ταβέρνες με καλό φαγητό κλπ αλλά είναι "μόνο για γνωστες"... :lol:
Δεν λέει κάτι.. Άσε που πολλοί στην άνω ραχουλα την έχουν δει 4 αστέρια μισελεν επειδή έκατσε και έφαγε ο μπατζανακης του Αντώνη Ρεμου.. :lol:
+2 σούβλες...
DRAKONET
28/12/2018, 20:58
Ταβερνα ΛΕΒΕΝΤΗΣ στην πετρουπολη....
Τα παντα ολα...πολυ καλο φαγητο.... καλα παιδια και κυριως η κουζινα λαμπο-κοπαει....
Ειναι οικογενειακο μαγαζι..και το παιδι στην σαλα ο κωστας ηταν και επαγγελματιας ποδοσφαιριστης...πολλες φορες ερχονται και παικτες αλλα γινονται και τραπεζια ομαδων !
Argentina στο Βοθωνα, αυστηρα και μονο για vegan :bawl:
Argentina στο Βοθωνα, αυστηρα και μονο για vegan :bawl:
Καλο ειναι αυτο ;;;
Καλο ειναι αυτο ;;;
Δε σ αρεζε? :eek:
sanctusan
28/12/2018, 21:31
Οικονομικό φαί με καλή ποιότητα και ποσότητα έχω φάει στη Μπούκα στα Εξάρχεια.
Όσο για επαρχία Μπατζάβαλης στον Καρατζά.
Πρόβειο στην εξωτικη LA Falani...
:D
devil's animal
28/12/2018, 21:39
να ρωτησω λιγο τους "γνωστες" τι θεωρουν καλη τιμη σε συναρτηση με την ποιοτητα και την ποσοτητα?
γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν εκτιμαται στην Ελλαδα η φαντασια και το πραγματικα καλο φαγητο...και δεν εκτιμαται, οχι γιατι δεν υπαρχει αλλα γιατι οι περισσοτεροι δεν ειναι διατεθειμενοι να το πληρωσουν...
ο περισσοτερος κοσμος ειναι ευχαριστημενος με μια χοιρινη ή εστω μια μοσχαρισια και 1-2 ορεκτικουλια της κακιας ωρας σε καποια συνοικιακη ταβερνα που τα προσφερει στην προνομιακη τιμη των 13-17€ το ατομο...
mia_zoi_kawa
28/12/2018, 21:47
Εχοντας οργωσει την Ελλαδα επι 14 χρονια το μονο που εχω να πω για το φαγητο ειναι οτι το καλυτερο το τρως στο σπιτι σου.
Το αμεσως καλυτερο απο το σπιτι σου το συναντας σε καποια ερημα χωρια της Ελλαδας. Μιλαω για τα εγκατελειμενα χωρια φατασματα των 30-200 κατοικων (για τον χειμωνα μιλαμε). Εκει συνηθως υπαρχει ενα μαγαζι το οποιο χρησιμοποιειται σαν καφενειο, παντοπωλειο, εστιατοριο. Εκει μεσα συνηθως θα βρεις μια αγροτισσα η οποια θα μαγειρευει για την οικογενεια της. Το φαγητο ομως ειναι διαθεσιμο και για οποιον πεινασμενο κατοικο η περαστικο το θελησει. Μπροστα στο (συνηθως αναμενο) τζακι θα απολαυσεις ολοφρεσκα λαχανικα απο το μποστανι της αγροτισσας και αυγα απο το κοτετσι του σπιτιου. Η γευση τους θα σου θυμισει τα παιδικα σου χρονια. Ειναι ιδια με την γευση που ειχαν τα αυγα οταν ησουν παιδι και σε κυνηγαγε μανα σου να τα φας... Εκτος απο αυτα εκει θα απολαυσεις σιγουρα πιτες. Οτι πιτα βαζει ο νους σου. Χορτοπιτες , μανιταροπιτες, κιμαδοπιτες και ουτο καθεξης. Το φυλλο βεβαια πλεον πολυ σπανια ειναι σπιτικο αλλα οι πιτες συνεχιζουν να τα σπανε.. Στα κυριως πιατα ...πουλερικα αρνι κατσικι χοιρινο και λιγοτερο μοσχαρι υπαρχουν σε ολες τις εκδοσεις. Σε πολλα μαγαζια κατα την διαρκεια της κυνηγετικης περιοδου σερβιρουν και αγριογουρουνο σκετο η με σελινο κτλ κτλ. Περα απο αυτα παιζουν φυσικα και διαφορες σουπες ενω για γλυκο γαλακτοπιτες, μπακλαβαδες η κανα προβειο γιαουρτι με πραγματικο μέλι και οχι απο τα μπασταρδεμενα που φτανουν στην Αθηνα. Για ποτο πινεις κρασι (παντα καλο) τσιπουρο και καμια φτηνη μπυρα (που λογω του καλου και ιδιαιτερου φαγητου σου φαινεται καλυτερη και απο μια ακριβη μοναστηριακη που ηπιες πριν μια εβδομαδα). Ταμειακη μηχανη δεν παιζει (απο την εποχη του δευτερου μνημονιου) και πληρωνεις αστεια λεφτα (αφηνεις συνηθως περισσοτερα απο ντροπη) ενω μερικες φορες οριζεις εσυ το ποσο (οτι προαιρειστε).
Τα παραπανω μαγαζια τα γνωριζουν καλα οι κυνηγοι και μερικοι εντουραδες.
Αν τωρα εισαι μπρουκλης η κυκλοφορεις κανα ευαισθητο μωρακι και θελεις σαλες, φωτοκυταρα και χαρτοπετσετες ζιγκ ζακ στο wc υπαρχει ενας πολυ απλος τροπος για να καταλαβεις που τρως καλα: Παρατηρησε πως χειριζεται η κουζινα το αλατι..
To αλατι χρησιμοποιειται κατα κορον για να νοστιμευει τις τροφες. Οσο περισσοτερο βρισκουμε στην τροφη που μας προσφερεται τοσο περισσοτερο αυτο θα πρεπει να μας θορυβει για τη ποιοτητα των τροφων που τρωμε. (Και τα λαδια που χρησιμοποιουνται ειναι μια ενδειξη αλλα δεν ειμαστε ολοι γευσιγνωστες στο λαδι). Για να καταλαβετε τι διαφορα που κανει το αλατι σας δινω το παραδειγμα των ξηρων καρπων που ο ηλιοσπορος (και οχι μονο) ο αλατισμενος ειναι ποιο φτηνος απο τον αναλατο ηλιοσπορο (παντα σε τιμες χονδρικης) ....αυτο συμβαινει γιατι ο ηλιοσπορος ο αλατισμενος ειναι υποδιεστερης ποιοτητας κατι που δεν καταλαβαινει ο καταναλωτης... Πιατα λοιπον με πολυ αλατι προσφερονται οχι μονο στα φαστ φουντ αλλα και σε δηθεν καλα εστιατορια. Την επομενη φορα που βγειται εξω και σας σερβιρουν ευθαρσως ενα πιατο αναλατο μην βιαστειτε να κατηγορησετε το μαγαζι. Σε αυτην την περιπτωση εγω προσωπικα νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια για το τι τρωω..
sanctusan
28/12/2018, 21:50
να ρωτησω λιγο τους "γνωστες" τι θεωρουν καλη τιμη σε συναρτηση με την ποιοτητα και την ποσοτητα?
γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν εκτιμαται στην Ελλαδα η φαντασια και το πραγματικα καλο φαγητο...και δεν εκτιμαται, οχι γιατι δεν υπαρχει αλλα γιατι οι περισσοτεροι δεν ειναι διατεθειμενοι να το πληρωσουν...
ο περισσοτερος κοσμος ειναι ευχαριστημενος με μια χοιρινη ή εστω μια μοσχαρισια και 1-2 ορεκτικουλια της κακιας ωρας σε καποια συνοικιακη ταβερνα που τα προσφερει στην προνομιακη τιμη των 13-17€ το ατομο...
Νομίζω αυτό είναι το ζητούμενο αυτού το θρέντ. Να φάς κατι που θα σε χωρτάσει, θα σου αρέσει, θα ειναι καλή ποιότητας υλικά(τουλάΙστον) και δεν θα πονέσει η τσέπη σου.(Edit:Η τσέπη του μέσου έλληνα)
Βέβαια θα σου πει ο άλλος. <<Εγώ τρώω μασχαρισια από το Βέλγιο που το μασχάρι τρώει λουλούδια, ακούει κλασική μουσική και σιτεύει σε σπηλιά με συγκεκριμένη θερμοκρασία και υγρασία. Την πληρώνω 120 ευρώ το πιάτο και τα αξίζει.>> αλλά δε νομίζω ότι μιλάμε για κάτι τέτοιο.
vstrider
28/12/2018, 22:01
το μονο που εχω να πω για το φαγητο ειναι οτι το καλυτερο το τρως στο σπιτι σου.
Συμφωνώ. Το καλύτερο φαγητό έξω είναι υποδεέστερο από το ωραίο μαγειρευτό σπιτικό.
GiorgosLa
28/12/2018, 22:23
Πρόβειο στην εξωτικη LA Falani...
:D
Όντως. Μαγαζιά που δοκιμάστηκαν και υπάρχει σύμφωνη γνώμη από λίγους οι περισσότερους συμφορουμίτες είναι: το πρόβειο στο χωριό (Λάρισα), η μοσχαρίσια στον στάφυλο (Βόλος) το μπιφτέκι στου Γκλατζούνη (Λαμία) και το περιβόητο Ρερεση που ακόμα δεν αξιώθηκα να πάω. Ήταν κι άλλα που φάγαμε καλά, αλλά δεν συζητήθηκαν τόσο. Όπως και κάποια που συζητήθηκαν αρνητικά. Πχ Μενδενίτσα που μας ψιλοέγδαρε.
Μιας και ειμαι μαγειρας στο επαγγελμα, πολλα απο οσα διαβαζω σ'αυτο το νημα με κανουν να θελω να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Losing faith in humanity φαση... Και μονο το οτι πρωτο κριτηριο στον τιτλο ειναι η ποσοτητα φτανει βασικα.
Φιλικη συμβουλη, οποιος ψαχνει να φαει με κριτηριο την ποσοτητα ας κανει μια χαρη στον εαυτο του κι ας καθεται σπιτι του να τρωει το φαγητο της γυναικουλας του/μανουλας του.
Στην εστιαση το κοστολογιο πολυ σπανια ξεπερναει το 1/3 της τιμης ενος πιατου. Δηλαδη ενα πιατο που το πηρωνεις 9€ εχει στοιχισει στο μαγαζι χονδρικα 3€ (στην καλυτερη περιπτωση). Ενα μαγαζι φτηνο με μεγαλες μεριδες πουλαει πχ 400γρ κρεας (αυτο θεωρειται καλη μεριδα) στην τιμη των 6,5-7€. Κοστολογιο λιγο πανω απο 2€. Μεσα σ'αυτην την τιμη ειναι 0,4kg κρεας, η γαρνιτουρα, το λεμονι (καθολου φτηνο υλικο) και ο,τι αλλο υπαρχει στο πιατο. Καντε τις πραξεις και βγαλτε τα συμπερασματα μονοι σας. :rolleyes:
devil's animal
28/12/2018, 22:43
θα σας στεναχωρησω, αλλα δεν ειναι ετσι...δεν ειναι το καλυτερο φαγητο του σπιτιου σας...εκτος αν εχετε προσωπικο πολυπειρο σεφ που του σκατε κανενα 10ρικο τον μηνα και φυσικα εχετε προσβαση σε ΑΑΑ ποιοτητας πρωτες υλες...
αν συμβαινουν τα παραπανω, πασο...
αν ομως δεν συμβαινουν μπορεις να φας πραγματικα καλα αλλα θα το πληρωσεις...
και θα πληρωσεις και την πρωτη υλη και την τεχνη και την φαντασια του σεφ...
επειδη εχω δωσει πολλα (σχετικα) λεφτα σε εστιατορια εδω και πανω απο μια 15ετια, μπορω με σιγουρια να πω οτι μονο οι λεφταδες τρωνε καλα και ποιοτικα...
και δεν μιλαω μονο για μοριακες κουζινες και λοιπες δηθενιες...μιλαω για σοβαρα πιατα που εχουν μελετηθει και εκτελεστει τελεια χρησιμοποιωντας εξαιρετικα υλικα...
αν τωρα, μιλατε για απλα χοιρινομοσχαρισιες και γεμιστα μπιφτεκια, ας βαλει ο καθενας την δικη του προσωπικη χασαποταβερνα και οκ...
θα σας στεναχωρησω, αλλα δεν ειναι ετσι...δεν ειναι το καλυτερο φαγητο του σπιτιου σας...εκτος αν εχετε προσωπικο πολυπειρο σεφ που του σκατε κανενα 10ρικο τον μηνα και φυσικα εχετε προσβαση σε ΑΑΑ ποιοτητας πρωτες υλες...
αν συμβαινουν τα παραπανω, πασο...
αν ομως δεν συμβαινουν μπορεις να φας πραγματικα καλα αλλα θα το πληρωσεις...
και θα πληρωσεις και την πρωτη υλη και την τεχνη και την φαντασια του σεφ...
επειδη εχω δωσει πολλα (σχετικα) λεφτα σε εστιατορια εδω και πανω απο μια 15ετια, μπορω με σιγουρια να πω οτι μονο οι λεφταδες τρωνε καλα και ποιοτικα...
και δεν μιλαω μονο για μοριακες κουζινες και λοιπες δηθενιες...μιλαω για σοβαρα πιατα που εχουν μελετηθει και εκτελεστει τελεια χρησιμοποιωντας εξαιρετικα υλικα...
αν τωρα, μιλατε για απλα χοιρινομοσχαρισιες και γεμιστα μπιφτεκια, ας βαλει ο καθενας την δικη του προσωπικη χασαποταβερνα και οκ...
Δεν το περιμενα οτι θα ερθει η ωρα που θα συμφωνησω μαζι σου....
devil's animal
28/12/2018, 22:51
Δεν το περιμενα οτι θα ερθει η ωρα που θα συμφωνησω μαζι σου....
νομοτελεια λεγεται...:wave2:
mia_zoi_kawa
28/12/2018, 23:00
Devil το καλα το δικο σου φανταζομαι ειναι το "γαστρονομικο καλα".
Υπαρχει και το τρωω καλα που αφορα το "τρωω καλες πρωτες υλες".
Δηλαδη αν εχεις λεφτα μπορεις να φας το καλυτερο βιολογικο κατσικακι απο τον καλυτερο μαγειρα και να φας κατα τα λεγομενα σου καλα. Μπορει ομως αυτο το κατσικακι ενα μηνα πριν σφαχτει να του εχει σκασει ο κτηνοτροφος αντιβιωσαρα για τους ψ λογους. Εσυ τρως λοιπον καλα αλλα τρως και την αντιβιωση. Και αυτο επαναλαμβανεται 7,8 φορες στην ζωη σου. Για τους χ λογους μετα απο καιρο μπαινεις στο νοσοκομειο για ενα απλο χειρουργειο. Κολλας ενα μικροβιο. Ξαφνικα τα αντιβιωτικα δεν σε πιανουν....και μπαινεις σε περιπετειες...
Το "καλα" λοιπον ειναι λαθος να περιοριζεται στο ¨γαστρονομικα καλα". Ειναι σημαντικο να εχεις τον ελεγχο των πρωτων υλων. Δηλαδη να τα παραγεις εσυ.
Συμπερασμα:Ενας τσοπανης στην Οιτη μπορει να τρωει καλυτερα απο εναν εφοπλιστη στην Μυκονο.
Το κακό με πολλά εστιατόρια είναι ότι βασίζονται στο νόμο του εμπορίου, όπου βασικό κριτήριο είναι η ικανοποίηση του πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως χρησιμοποιείται πολύ μαγειρικό λίπος, καθώς και ενισχυτικά γεύσης για να ικανοποιηθεί ο πελάτης, ο οποίος συνήθως αξιολογεί το φαγητό με βάση τη γεύση του. Το καλό ποιοτικά φαγητό δεν είναι πάντοτε εκείνο που έχει την τέλεια γεύση.
Οπότε το ερώτημα γυρνάει πάλι σε εμάς τους πελάτες. Σίγουρα θέλουμε τη χρυσή τομή γεύσης και ποιότητας θρεπτικών συστατικών. Αν όμως χρειαστεί να θυσιάσουμε εν μέρει το ένα από τα δύο, ποιο θα είναι αυτό;
Βέβαια, για εμένα τα παραπάνω δεν έχουν μεγάλη αξία. Προσωπικά είμαι πολύ εύκολος στο φαγητό, τρώω σχεδόν τα πάντα και δύσκολα θα σιχαθώ. Ειδικά αν είναι διαφορετικά από αυτά που έχω συνηθίσει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα απολαύσω. Απλά αποφεύγω να τρώω του σκασμού ή φαγητά που είναι τίγκα στο λίπος.
devil's animal
28/12/2018, 23:17
Devil το καλα το δικο σου φανταζομαι ειναι το "γαστρονομικο καλα".
Υπαρχει και το τρωω καλα που αφορα το "τρωω καλες πρωτες υλες".
Δηλαδη αν εχεις λεφτα μπορεις να φας το καλυτερο βιολογικο κατσικακι απο τον καλυτερο μαγειρα και να φας κατα τα λεγομενα σου καλα. Μπορει ομως αυτο το κατσικακι ενα μηνα πριν σφαχτει να του εχει σκασει ο κτηνοτροφος αντιβιωσαρα για τους ψ λογους. Εσυ τρως λοιπον καλα αλλα τρως και την αντιβιωση. Και αυτο επαναλαμβανεται 7,8 φορες στην ζωη σου. Για τους χ λογους μετα απο καιρο μπαινεις στο νοσοκομειο για ενα απλο χειρουργειο. Κολλας ενα μικροβιο. Ξαφνικα αντιβιωτικα δεν σε πιανουν....και μπαινεις σε περιπετειες...
Το "καλα" λοιπον ειναι λαθος να περιοριζεται στο ¨γαστρονομικα καλα"
διαφωνω...
τα πολυ καλα εστιατορια...και οχι απλα τα "καλα"...εχουν συγκεκριμενους προμηθευτες και δεν παιρνουν τυχαια πρωτες υλες...
δλδ δεν παιρνουν ψαρια ιχθυοτροφειου...εχουν δωσει "λευκη επιταγη" σε καλο ψαραδικο και τους φερνει παντα το ΑΑΑ ποιοτητας αλανιαρικο ψαρι...
τα ιδια και με τους κτηνοτροφους...δεν θα παρουν απο τις γνωστες κτηνοτροφικες μοναδες που προμηθευουν ολο τον κοσμο...θα παρουν απο συγκεκριμενες φαρμες που εχουν πρωτης ποιοτητας ζωντανα...
αυτα δεν ειναι αστεια...πληρωνονται αδρα...και φυσικα το κοστος μεταφερεται (ορθα) στον πελατη...
δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα κορυφαια εστιατορια στον κοσμο εχουν προμηθευτες απο ολες τις χωρες του κοσμου...
αδιαφορο αν η Χ ποικιλια σαλιγκαριων εκτρεφεται σε μια φαρμα στην Ελλαδα και το εστιατοριο ειναι στην Γαλλια...αυτοι θα τα αγορασουν...
τα ιδια και με την τρουφα, και με τα μανιταρια κλπ...κλπ...
mia_zoi_kawa
28/12/2018, 23:35
διαφωνω...
τα πολυ καλα εστιατορια...και οχι απλα τα "καλα"...εχουν συγκεκριμενους προμηθευτες και δεν παιρνουν τυχαια πρωτες υλες...
δλδ δεν παιρνουν ψαρια ιχθυοτροφειου...εχουν δωσει "λευκη επιταγη" σε καλο ψαραδικο και τους φερνει παντα το ΑΑΑ ποιοτητας αλανιαρικο ψαρι...
τα ιδια και με τους κτηνοτροφους...δεν θα παρουν απο τις γνωστες κτηνοτροφικες μοναδες που προμηθευουν ολο τον κοσμο...θα παρουν απο συγκεκριμενες φαρμες που εχουν πρωτης ποιοτητας ζωντανα...
αυτα δεν ειναι αστεια...πληρωνονται αδρα...και φυσικα το κοστος μεταφερεται (ορθα) στον πελατη...
δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα κορυφαια εστιατορια στον κοσμο εχουν προμηθευτες απο ολες τις χωρες του κοσμου...
αδιαφορο αν η Χ ποικιλια σαλιγκαριων εκτρεφεται σε μια φαρμα στην Ελλαδα και το εστιατοριο ειναι στην Γαλλια...αυτοι θα τα αγορασουν...
τα ιδια και με την τρουφα, και με τα μανιταρια κλπ...κλπ...
Θα μπορουσα να σου απαντησω με ιστορικες περιπτωσεις οπως Περιε, english Beef, αυγα Ολανδιας κτλ κτλ αλλα επειδη ανοιγουμε μεγαλη κουβεντα απλα θα σου πω:
Προσωπικα εγω δεν θα εβαζα το χερι μου στην φωτια για ολα αυτα. Eχω προ πολλου σταματησει να ειμαι ρομαντικος με την βιομηχανια τροφιμων. Δημιουργει αξιες με το μαρκετινγκ εκει που δεν υπαρχουν και ειναι φυσικα τελειως μα τελειως απληστη. Ζουμε σε μια εποχη που ο απλος ο φτωχος κοσμος μπορει ακομα να καλιεργησει λαχανικα , να βαλει ζωα και πουλερικα και να εχει μια εξαιρετικη διατροφη. Καποια στιγμη θα βρουν αφορμη να του το απαγορεψουν (ειπαμε η βιομηχανια τροφιμων ειναι απληστη). Τοτε μονο ο πλουσιος θα τρωει καλυτερα απο τον φτωχο (μιλα με παντα για τον φτωχο που παραγει τις πρωτες υλες για την διατροφη του).
devil's animal
29/12/2018, 00:08
Θα μπορουσα να σου απαντησω με ιστορικες περιπτωσεις οπως Περιε, english Beef, αυγα Ολανδιας κτλ κτλ αλλα επειδη ανοιγουμε μεγαλη κουβεντα απλα θα σου πω:
Προσωπικα εγω δεν θα εβαζα το χερι μου στην φωτια για ολα αυτα. Eχω προ πολλου σταματησει να ειμαι ρομαντικος με την βιομηχανια τροφιμων. Δημιουργει αξιες με το μαρκετινγκ εκει που δεν υπαρχουν και ειναι φυσικα τελειως μα τελειως απληστη. Ζουμε σε μια εποχη που ο απλος ο φτωχος κοσμος μπορει ακομα να καλιεργησει λαχανικα , να βαλει ζωα και πουλερικα και να εχει μια εξαιρετικη διατροφη. Καποια στιγμη θα βρουν αφορμη να του το απαγορεψουν (ειπαμε η βιομηχανια τροφιμων ειναι απληστη). Τοτε μονο ο πλουσιος θα τρωει καλυτερα απο τον φτωχο (μιλα με παντα για τον φτωχο που παραγει τις πρωτες υλες για την διατροφη του).
μα το θεμα δεν ειναι οι πρωτες υλες μονο...
ας πουμε οτι ενας φτωχος εχει το υπεργαματο "μαρουλι" χωρις χημικα στον κηπο του που μπορει να παρει και ο Χ,Ψ σεφ για να χρησιμοποιησει στο εστιατοριο του...
εχεις την εντυπωση οτι θα φταχτει η ιδια "μαρουλοσαλατα"?
εχει να κανει με το συνδυασμο των υλικων, την ποσοτητα που θα μπει μεσα, την επεξεργασια ή μη που θα γινει για να μπει στο πιατο, την διατροφικη αξια και φυσικα την φαντασια και το ταλεντο που ολοι ξερουμε οτι ειναι απεριοριστα...
δεν ειναι τοσο απλο το θεμα γαστρονομια...
γι'αυτο εχει γινει επιστημη, γι'αυτο υπαρχουν τοσες σχολες με καθηγητες-σεφ, εστιατορια και γι'αυτο ολοι αυτοι πληρωνονται τον μηνα λεφτα που δεν τα βλεπει ο μεσος ανθρωπος τον χρονο...
GiorgosLa
29/12/2018, 00:36
μα το θεμα δεν ειναι οι πρωτες υλες μονο...
ας πουμε οτι ενας φτωχος εχει το υπεργαματο "μαρουλι" χωρις χημικα στον κηπο του που μπορει να παρει και ο Χ,Ψ σεφ για να χρησιμοποιησει στο εστιατοριο του...
εχεις την εντυπωση οτι θα φταχτει η ιδια "μαρουλοσαλατα"?
εχει να κανει με το συνδυασμο των υλικων, την ποσοτητα που θα μπει μεσα, την επεξεργασια ή μη που θα γινει για να μπει στο πιατο, την διατροφικη αξια και φυσικα την φαντασια και το ταλεντο που ολοι ξερουμε οτι ειναι απεριοριστα...
δεν ειναι τοσο απλο το θεμα γαστρονομια...
...είπε ο άνθρωπος. που τρώει σε τουριστική ψαροταβέρνα, 15 κιλά τηγανιτά καλαμάρια, μαζεμένα από 15 διαφορετικά πιάτα. (Καλά τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση.) :D
Προφανώς και η γαστρονομία είναι τέχνη και μάλιστα περίπλοκη και ακριβή . Γι αυτό μπορεί το κόστος της να φτάσει μέχρι και χιλιάδες ευρώ.
Όμως, νομιζω ότι ο σκοπός του νήματος είναι να προτείνουμε ανθρώπινο φαγητο σε νορμάλ ποσότητα και τιμή.
Με τα κριτήρια αυτά, από αυτά τα μέρη που έχουν αναφερθεί και εχω πάει , το σύνολο των κριτηρίων το πληρεί το χανι ρερεση.
Ποιότητα : υλικά φρέσκα και ντόπια μαγειρεμένα με την τέχνη 60 χρονης εμπειρίας. Είναι τα φαγητά που έφτιαχνε καλά η μάνα σου, η γιαγιά σου, η θεία σου και τα θυμάσαι ακόμα..
Ποσότητα : η μάνα σου, η γιαγιά σου, η θεία σου δεν θα σκεφτόταν ποτέ να σου βάλει 2 λαχανοντολμαδες στο πιάτο.. Μια κανονική μερίδα σπιτιού λοιπόν..
Τιμή : ακόμα και σε πολύ μεγάλες μάχες, ποτέ δεν έχουμε δώσει πάνω από 20-25 το άτομο..
Κάτι τέτοιο μάλλον ψάχνουμε..
Αυθεντικό, σπιτικό και τίμιο.
+φωνω με τον Mia zoi Kawa..
Τέτοια μέρη έχω βρει μόνο σε ορεινά, απομονωμένα χωριά..
Γκλατζούνης αυστηρά στον Καραβόμυλο. Είναι 2. Από Αθήνα ερχόμενος ο πρώτος, από Λάρισα ερχόμενος ο δεύτερος. Ο devil's έχει δίκιο κατά μεγάλο ποσοστό.
Συζηταμε για καλο φαγητο εκτος σπιτιου;
Τα κριτηρια ειναι απλα...
1. Μου αρεσει
2. Με χορταινει
3. Δεν νιωθω οτι με κλεβουν
Τα περι πρωτων υλων τροπων μαγειρεματος σεφ κλπ ειναι για να δυσκολευουμε τη ζωη μας
Αν φαω καπου και γουσταρω να ξαναφαω το φαγητο για μενα ηταν καλο
devil's animal
29/12/2018, 09:21
...είπε ο άνθρωπος. που τρώει σε τουριστική ψαροταβέρνα, 15 κιλά τηγανιτά καλαμάρια, μαζεμένα από 15 διαφορετικά πιάτα. (Καλά τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση.) :D
Ακριβώς επειδή τρώω πολύ... Και από πολύ παλιά, έχω βιωσει διάφορες γεύσεις και σε διάφορες τιμές...καλως ή κακώς δεν πίνω αλκοόλ καθόλου και όταν είναι να δώσω λεφτά έξω, τα δίνω στην μασα... Οπότε μπορώ να έχω μια γνώμη...σαν πελάτης πάντα που ξέρει 1-2 πράγματα παραπάνω λόγω της "ιδιαιτεροτητας" του...
Ένας σεφ τα ξέρει πολύ καλύτερα...
Ο ptc ο οποίος είναι πολύ καλός σεφ (έχω φάει 2 φορές σε 2 διαφορετικά εστιατόρια όπου υπήρξε) μπορεί να σας διαφωτίσει για το θέμα φαγητού πολύ καλύτερα...
Αλλά ξαναλέω... Αν μιλάμε απλά για ταβέρνες, καφενεία και τιμές 15-20€ κατ'ατομο, οκ υπάρχουν πολλές και είναι και ορεινες και παραθαλασσιες...
Ένας κανόνας που ακολουθώ στα ταξίδια μου είναι να μην τρώω στα κεντρικά μαγαζιά αλλά στα χωμενα μέσα στα στενά.. Και συνήθως εκεί τρώνε και οι ντόπιοι... Φυσικά και το trip advisor κάνει δουλίτσα αν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνωστων...
Ένα πρόχειρο που μου έρχεται τώρα που μόλις γύρισα από Τρίκαλα -Καλαμπάκα και περιξ είναι ο "κήπος του Ηλία" που είναι πάνω στο roundabout για την πίσω πλευρά των Μετεωρων... Εξαιρετική μοσχαροκεφαλη προσφέρει και το "χανι" στα Τρίκαλα...
Άλλο ένα από την Σύρο που ήμουν το καλοκαίρι είναι το "καφρενειο του Λαουταρη"...
Γενικά μπορώ να γράφω μέρες για φαγητό αλλά οκ...:)
Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το προσωπικό της κουζίνας και της σάλας.....
Έχω φάει και στα 4 μαγαζιά του "Το νησί" ίδιο μενού έχουν μεν, τεράστια όμως απόκλιση στο μαγείρεμα δε....όπως και στην εξυπηρέτηση των πελατών.
Εν κατακλείδι, είναι αυτό που είπε ο toyar από πάνω, έφαγες καλά; σε εξυπηρέτησαν σωστά; νιώθεις ότι δεν σου έπιασαν τον κ@λο φεύγοντας; ξαναπάς και το προτείνεις κιόλας.....
Τώρα, τα περί απομονωμένων χωριών κ.λ.π. είναι γνωστά πράγματα αυτά, εδώ όμως λέμε που μπορούμε να φάμε ένα σαββατόβραδο π.χ. η και μια καθημερινή εντός των τειχών του καθενός μας.....
Ειμαι εκτος θεματος και συγχωρατε με, αλλα το καλλιτερο φαι που εχω φαει !!!ever!!! ηταν στο "στεκι της Γωγως" στη Γαυδο.
Μενεις με ανοιχτο το στομα κυριολεκτικα.
Μιας και ειμαι μαγειρας στο επαγγελμα, πολλα απο οσα διαβαζω σ'αυτο το νημα με κανουν να θελω να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Losing faith in humanity φαση... Και μονο το οτι πρωτο κριτηριο στον τιτλο ειναι η ποσοτητα φτανει βασικα.
Φιλικη συμβουλη, οποιος ψαχνει να φαει με κριτηριο την ποσοτητα ας κανει μια χαρη στον εαυτο του κι ας καθεται σπιτι του να τρωει το φαγητο της γυναικουλας του/μανουλας του.
Word.
Επίσης το καλό φαγητό κοστίζει. Ποιότητα και χαμηλή τιμή δε συμβαδίζουν ποτέ πουθενά.
θίχτηκαν οι σεφ και οι καλοφαγάδες! :D
αν έχετε κάποια πρόταση να την ρίξετε στο τραπέζι παρακαλώ και να μένει η κριτική.
μιας και ειμαι ζωοτέχνης και γνωρίζω το υλικο απο την γέννηση του και πολυ πριν ερθει στην κουζίνα σας.
εχω να συμφωνήσω με τους προλαλησαντες οτι η βιομηχανία τροφίμων ειναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ και τα βιολογικά προϊόντα στην ελλαδα γελια ταμπέλα.
Word.
Επίσης το καλό φαγητό κοστίζει. Ποιότητα και χαμηλή τιμή δε συμβαδίζουν ποτέ πουθενά.
29 Superb Burgers & Buns Καλλιθεα. μια χαρα συμβαδίζουν!
devil's animal
29/12/2018, 10:59
Ρε σεις σοβαρευτειτε...
Αν θέλετε να τρώτε φουλ τηγανιτά από αμφιβολου ποιότητας λάδια, μπέργκερ από αμφιβολου ποιότητας κιμαδες και γενικά να "μπαζωνετε" με τηγανητές πατάτες και να πληρώνετε και 12€, δεν γίνεται να λέτε ότι τρώτε και καλά και φτηνά...
Το γρήγορο φαγητό και γενικά το junk food θα πρέπει να βγει από την εξίσωση όταν μιλάμε για ποιότητα...
Ρε σεις σοβαρευτειτε...
Αν θέλετε να τρώτε φουλ τηγανιτά από αμφιβολου ποιότητας λάδια, μπέργκερ από αμφιβολου ποιότητας κιμαδες και γενικά να "μπαζωνετε" με τηγανητές πατάτες και να πληρώνετε και 12€, δεν γίνεται να λέτε ότι τρώτε και καλά και φτηνά...
Το γρήγορο φαγητό και γενικά το junk food θα πρέπει να βγει από την εξίσωση όταν μιλάμε για ποιότητα...
μας εχεις ζαλισει με τις σβουρες του avatar
θα γραψεις κανα τοπ πιατο σε καποιο μαγαζι ή τσαμπα σβουριζεις?
θίχτηκαν οι σεφ και οι καλοφαγάδες! :D
αν έχετε κάποια πρόταση να την ρίξετε στο τραπέζι παρακαλώ και να μένει η κριτική.
μιας και ειμαι ζωοτέχνης και γνωρίζω το υλικο απο την γέννηση του και πολυ πριν ερθει στην κουζίνα σας.
εχω να συμφωνήσω με τους προλαλησαντες οτι η βιομηχανία τροφίμων ειναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ και τα βιολογικά προϊόντα στην ελλαδα γελια ταμπέλα.
Οταν μπαινει στο φορουμ καποιος και λεει οτι σκεφτομαι να αγορασω το Daytona R310 επειδη εχει τα x,y ηλεκτρονικα μπιχλιμπιδια πανω, USD μπροστινο, ταμπλετ οθονη και ολα αυτα μονο με 3000€ τι του λεμε ολοι; Το ιδιο πραγμα λεω κι εγω.
Το να επιλεγεις χωρο εστιασης με βαση την ποσοτητα ειναι πολυ κακη ιδεα. Εχω δουλεψει απο ταβερνα στην πλατεια ορεινου χωριου και all inclusive ξενοδοχειο στην αρχη της καριερας μου, μεχρι μισελενατο εστιατοριο στο εξωτερικο. Το κοστολογιο ειναι κοινη σταθερα παντου και δεν υπαρχει τροπος να το παρακαμψεις. Απλα πραγματα. Σε καμια περιπτωση δε θιχτηκα, δε νομιζω να ειπε κανεις κατι για μενα προσωπικα. Μια συμβουλη δινω κι οποιος θελει την ακουει.
Μια τελευταια παρατηρηση για πολλα μαγαζια της επαρχιας που μπορει να πουλανε καλη ποιοτητα σε πολυ χαμηλη τιμη. Τις περισσοτερες φορες σε τετοια μαγαζια ο λογαριασμος ερχεται χειρογραφος σε μπλοκακι. Κοινως τα 12€ ανα ατομο ειναι ουσιαστικα 15€. Αυτο μονο προσθετοντας το ΦΠΑ και χωρις να συνυπολογισουμε μικροτερα λειτουργικα εξοδα και μαυρη εργασια που ειναι επισης πολυ συνηθες φαινομενο στην επαρχια.
Για να προτεινω και καποιο μαγαζι, στη Θεσσαλονικη πολυ καλο φαγητο σε λογικες τιμες (κανονικες μεριδες ομως :p ) εχει το εστιατοριο Το Αρχοντικο, στα Βασιλικα. Γνωριζω προσωπικα τον ιδιοκτητη, εχει σπουδασει το αντικειμενο (σχολη μαγειρικης, σχολη κρεοπωλων) και εχοντας δει και την κουζινα του μπορω να το προτεινω ανεπιφυλακτα. Αν παει κανεις ας δοκιμασει κατα προτιμηση κατι απο τα μαγειρευτα του, ειδικα τον τζιγεροσαρμα. Κυριακες καλο ειναι να κανετε κρατηση πριν πατε.
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.