Σύνδεση

View Full Version : Α.μ.Ε.Α (με αφορμή το ποστ του Λεωνίδα)



Σελίδες : 1 [2]

CorpseAlive
29/03/2021, 12:27
Η Ελλάδα ούτε είχε ούτε έχει δημοκρατία.
Βασικά για να έχεις δημοκρατία πρέπει κατ αρχήν να έχεις κράτος
που ούτε αυτό έχουμε.
Τι σημαίνει κράτος? Εξουσία, δύναμη.
Το Ελληνικό κράτος δεν έχει τίποτε απ αυτά.
Την εξωτερική πολιτική την ορίζουν οι ΗΠΑ και την οικονομική η τρόικα.
Αυτό δεν μπορεί ν αλλάξει άμεσα. Θέλει πολλά χρόνια δουλειά
ώστε να γίνουμε πρώτα κράτος και μετά δημοκρατικό κράτος
Σοβαρό κράτος δηλαδή.

Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Δεν ξέρω ειλικρινά
Με το καλό πάντως δεν βλέπω να μπορεί να γίνει

Και ταυτόχρονα ποιος ορίζει την εκάστοτε οικονομική και καθ'επόμενη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ? Τα μεγάλα βιομηχανικά Lobbies και από που προέρχονται αυτά τα block εξουσίας ? Από τους παλιούς φεουδάρχες, οι οποίοι έχασαν τον τίτλο αλλά όχι το χρήμα και άρα όχι την εξουσία και αυτούς ποιος τους ορίζει? Το δικό τους σύστημα αξιών. Το οποίο προέρχεται από που? Κυρίως από την οικογένεια τους . Και οι οικογένειες αυτών πως μάθανε να ζουν ,ποιοι τους μόρφωσαν/διαπαιδαγώγησαν/εκπαιδεύσαν ? κυρίως ιερείς και ελάχιστοι ακαδημαικοί.
Είναι εμφανές αν δει κανείς σε πόσο χρόνο και πόσα χρήματα μαζεύτηκαν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά.
Ακούγεται ψεκασμένο το παραπάνω το ξέρω αλλά δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

STF
29/03/2021, 14:59
Ακριβώς. Όταν κάτι εγκρίνεται από ικανή ομάδα πληθυσμού, τότε καθιερώνεται.

Το σημαντικό όμως είναι να μην αποθαρρύνεται κάποιος από τέτοιες συμπεριφορές. Αντιθέτως, να εξακολουθεί να φέρεται σωστά, κρατώντας τις προσδοκίες του σε λογικό επίπεδο. Δε θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά μπορεί να επιφέρει μία απειροελάχιστη βελτίωση, αντί να κάνει ο ίδιος καταστροφή. Τόσο με την πράξη του, όσο και με το παράδειγμά του.

Είναι λάθος να αποθαρρύνεται κάποιος, επειδή οι ενέργειές του δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Πολύ σωστό και νομίζω κάθε λογικός πολίτης έτσι θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του. "Ένα" πρόβλημα είναι ότι οι ενέργειες ενός σωστού πολίτη δεν έχουν αντίκτυπο. "Ένα άλλο" μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πως ο σωστός πολίτης ταλαιπωρείται πολύ από τις παράτυπες και αντικοινωνικές συμπεριφορές των άλλων.
Μετά είναι εύκολο να υποχωρήσουν κάποιες αξίες από τον "νομοταγή" πολίτη και ή παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του με διακριτικό ή μη τρόπο ή καταλήγει να γίνεται σαν τους "άλλους".

Στη γειτονιά μου λοιπόν προσπαθώντας να μη πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου ή να μη γίνεις σαν αυτούς, μετά από τις αρχικές ευγενικές υποδείξεις καταλήγεις να τσακώνεσαι. Και μετά η σύζυγος, ο γονιός κτλ σου λένε μην ασχολείσαι θέλεις να σου κάνουν "ζημιά" στο αυτοκίνητο; Και πάντα αναρωτιέμαι, γιατί να φοβάμαι εγώ μη μου κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο αφού δε φοβάται αυτός μη πάρει κάποιος ανάποδες μια μέρα; Και στη γειτονιά τα πράγματα δεν είναι εύκολα, γιατί ο υπάνθρωπος είναι κάθε μέρα εκεί να σου θυμίζει πόσο ηλίθιος είναι.

Πας στο Δήμο και σου λένε δεν έχουμε Δημοτική αστυνομία. Πας στην Αστυνομία η οποία για τον ίδιο λόγο έχει γραφείο αστυνόμευσης Δήμου και σου λέει δεν έχουμε προσωπικό και θα περάσουμε όποτε μπορούμε... Μα εγώ ήρθα γιατί ήθελα να με δείτε, να μη γίνω ένας γραφικός τύπος που παίρνει ανώνυμα τηλέφωνα και καταγγέλλει ασταμάτητα... να δούμε πως μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Ίσως, αν περνούσατε μια φόρα το μήνα....
Δεν έχουμε προσωπικό...
Οπότε απλά βασανίζεσαι γιατί απλά δεν έχεις μάθει να είσαι αντικοινωνικός και παράτυπος (τουλάχιστον εσκεμμένα). Περπατάω λοιπόν 5-6 λεπτά απόσταση και παρκάρω σε μια αλάνα εύκολα και γρήγορα γιατί..... οι γείτονες μου βάζουν καρέκλες, κώνους, μέχρι και χρέπια μοτοποδήλατα χωρίς πινακίδες, για να κατοχυρώνουν τη θεσούλα τους έξω από το σπίτι τους. Το χειρότερο είναι... ότι αν βρουν άλλη θέση ελεύθερη πηγαίνουν και παρκάρουν εκεί γιατί φυσικά βαριούνται να μετακινήσουν το "αντικείμενο κράτησης θέσης". Όλα τα παραπάνω που βάζουν και με το τρόπο που τα βάζουν, είναι εντελώς παράνομα. Επίσης κάποιοι καταλήγουν να παρκάρουν με τη μούρη ή το κώλο του αυτοκινήτου τους και τους δυο πίσω ή μπροστά τροχούς πάνω στο πεζοδρόμιο. Φυσικά για να μη ξεμουρίζει το αυτοκίνητο στο δρόμο η άλλη άκρη ακουμπάει σχεδόν στους τοίχους. Δε μιλάμε για ένα ή δυο αυτοκίνητο.... Όταν πήγα στην αστυνομία είχα φωτογραφίες με 9 αυτοκίνητα μετρημένα την ίδια χρονική στιγμή στον ίδιο δρόμο. Τους εξήγησα ότι το παράλληλο στενό έχει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και καταλήγουν όλα αυτά τα παιδιά να περπατάνε στο δρόμο.
Δεν έχουν προσωπικό όμως... έτσι το πρόβλημα παραμένει χωρίς λύση.