CorpseAlive
29/03/2021, 12:27
Η Ελλάδα ούτε είχε ούτε έχει δημοκρατία.
Βασικά για να έχεις δημοκρατία πρέπει κατ αρχήν να έχεις κράτος
που ούτε αυτό έχουμε.
Τι σημαίνει κράτος? Εξουσία, δύναμη.
Το Ελληνικό κράτος δεν έχει τίποτε απ αυτά.
Την εξωτερική πολιτική την ορίζουν οι ΗΠΑ και την οικονομική η τρόικα.
Αυτό δεν μπορεί ν αλλάξει άμεσα. Θέλει πολλά χρόνια δουλειά
ώστε να γίνουμε πρώτα κράτος και μετά δημοκρατικό κράτος
Σοβαρό κράτος δηλαδή.
Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Δεν ξέρω ειλικρινά
Με το καλό πάντως δεν βλέπω να μπορεί να γίνει
Και ταυτόχρονα ποιος ορίζει την εκάστοτε οικονομική και καθ'επόμενη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ? Τα μεγάλα βιομηχανικά Lobbies και από που προέρχονται αυτά τα block εξουσίας ? Από τους παλιούς φεουδάρχες, οι οποίοι έχασαν τον τίτλο αλλά όχι το χρήμα και άρα όχι την εξουσία και αυτούς ποιος τους ορίζει? Το δικό τους σύστημα αξιών. Το οποίο προέρχεται από που? Κυρίως από την οικογένεια τους . Και οι οικογένειες αυτών πως μάθανε να ζουν ,ποιοι τους μόρφωσαν/διαπαιδαγώγησαν/εκπαιδεύσαν ? κυρίως ιερείς και ελάχιστοι ακαδημαικοί.
Είναι εμφανές αν δει κανείς σε πόσο χρόνο και πόσα χρήματα μαζεύτηκαν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά.
Ακούγεται ψεκασμένο το παραπάνω το ξέρω αλλά δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Βασικά για να έχεις δημοκρατία πρέπει κατ αρχήν να έχεις κράτος
που ούτε αυτό έχουμε.
Τι σημαίνει κράτος? Εξουσία, δύναμη.
Το Ελληνικό κράτος δεν έχει τίποτε απ αυτά.
Την εξωτερική πολιτική την ορίζουν οι ΗΠΑ και την οικονομική η τρόικα.
Αυτό δεν μπορεί ν αλλάξει άμεσα. Θέλει πολλά χρόνια δουλειά
ώστε να γίνουμε πρώτα κράτος και μετά δημοκρατικό κράτος
Σοβαρό κράτος δηλαδή.
Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Δεν ξέρω ειλικρινά
Με το καλό πάντως δεν βλέπω να μπορεί να γίνει
Και ταυτόχρονα ποιος ορίζει την εκάστοτε οικονομική και καθ'επόμενη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ? Τα μεγάλα βιομηχανικά Lobbies και από που προέρχονται αυτά τα block εξουσίας ? Από τους παλιούς φεουδάρχες, οι οποίοι έχασαν τον τίτλο αλλά όχι το χρήμα και άρα όχι την εξουσία και αυτούς ποιος τους ορίζει? Το δικό τους σύστημα αξιών. Το οποίο προέρχεται από που? Κυρίως από την οικογένεια τους . Και οι οικογένειες αυτών πως μάθανε να ζουν ,ποιοι τους μόρφωσαν/διαπαιδαγώγησαν/εκπαιδεύσαν ? κυρίως ιερείς και ελάχιστοι ακαδημαικοί.
Είναι εμφανές αν δει κανείς σε πόσο χρόνο και πόσα χρήματα μαζεύτηκαν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά.
Ακούγεται ψεκασμένο το παραπάνω το ξέρω αλλά δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα.