PDA

View Full Version : Α.μ.Ε.Α (με αφορμή το ποστ του Λεωνίδα)

Σελίδες : [1] 2

νεοσσός
30/12/2018, 11:03
Πριν από τρεις εβδομάδες ανέβηκε σχετική (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155197&p=2972620&viewfull=1#post2972620) ελληνική ταινία μικρού μήκους. Δείχνει την ακραία αντίδραση ενός παιδιού, αντιμέτωπο με το ίδιο πρόβλημα.

"My Brother" By Indigoview (https://www.youtube.com/watch?v=35r1Mr_AnjI)

SoR
31/12/2018, 08:24
Μάλλον είναι τρεντ της εποχής. Γίνεται κάτι "viral" και ξαφνικά όλοι ευαίσθητοι. Σίγουρα πρέπει να το δούμε όλοι το βίντεο, διότι "ενοχλούμε" ακόμα και πίνοντας καφέ καμιά φορά.
Είναι ένα βίντεο με νόημα και απεικονίζει καθημερινά προβλήματα που συναντάνε οχι μόνο άνθρωποι αμεα, αλλά και γονείς με καροτσάκια.

Δεν λέω, ισως και εγώ έχω καπου κάπως ενοχλήσει με κάποιο παρκάρισμα αυτοκινήτου ή μηχανής. Μια άλλη περίπτωση, που δεν ήταν ταινία μικρού μήκους...είναι όπως έγραψε κάποιος στο "σε ειδα":
https://www.facebook.com/Fiataki/posts/10155049055542325

και δεν είναι μόνο τα αμεα και οι γονείς με τα καροτσάκια.
Ποιος απο εμάς δεν έριξε ξερόγκαζο ή δεν μάρσαρε το παπί με την ξετάπωτη εξατμιση σε κάποιο στενό , κάποιο βράδυ.
Πόσοι σκέφτηκαν αν σε εκείνα τα στενά μένουν αμεά,ηλικιωμένοι κ.ο.κ.... ή οτι και πάλι η μοτοσυκλέτα μας ενόχλησε κάποιον....

food for though το βιντεάκι μπας και γίνει κάτι...

o_gavros
31/12/2018, 08:42
Φασκεις και αντιφασκεις λίγο αλλα ας το παραβλέψουμε.
Και όχι δεν κάναμε όλοι μαλακιες με ξερογκαζιες και ξεταπωτες εξατμίσεις.
Το γεγονός ομως ότι νιώθεις ενοχές για αυτό είναι ενθαρρυντικό.
Προσωπικά όταν βγαίνουν τέτοια ζητήματα στην επιφάνεια κανω ενα παραλληλισμό με εμάς τους μηχανακιδες.
Ζητάμε σεβασμό απο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι τον προσφέρουμε αντίστοιχα.
Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και κάναν άλλο πέρα από την πάρτη μας, Ε τότε κάπου θα σταματήσουν να βγαίνουν και τέτοια βίντεο.
Καμία αυταπάτη φυσικά δεν έχω.

Bowleno
31/12/2018, 09:36
Το βίντεο έχει παίξει εδώ μέσα πριν λίγες μέρες (στον καφενέ νομίζω) είπα εκεί την γνώμη μου, την ξαναλέω κι εδώ (όντας κι ο ίδιος ΑΜΕΑ έστω όχι με κινητικές δυσκολίες): απορρίπτω το κλιπ διότι είμαστε ήδη ζούγκλα, αν αρχίσουμε και τις αυτοδικίες......

karellen
31/12/2018, 09:52
Το βίντεο έχει παίξει εδώ μέσα πριν λίγες μέρες (στον καφενέ νομίζω) είπα εκεί την γνώμη μου, την ξαναλέω κι εδώ (όντας κι ο ίδιος ΑΜΕΑ έστω όχι με κινητικές δυσκολίες): απορρίπτω το κλιπ διότι είμαστε ήδη ζούγκλα, αν αρχίσουμε και τις αυτοδικίες......

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

BLiTzER
31/12/2018, 09:57
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Και έτσι είναι. Γιατί, όπως φαίνεται και στο βίντεο, αν πχ κάνεις ζημιά σε κάποιο όχημα που ενοχλεί, μπορεί να βρεθεί κάποιος να σε κάνει ασήκωτο και θα'χεις μόλις χάσει και το δίκιο σου.

SONone
31/12/2018, 10:33

το εξέλαβα λιγο διαφορετικά το βίντεο. οχι ως αυτοδικία αλλα ως αγανάκτηση,
και ειχα πει τοτε που το ειχα δει πως οταν αυτοί οι άνθρωποι(οικογένειες ατόμων αμεα) που έχουν φοβερή υπομονή φτάνουν να αγανακτήσουν η κοινωνία θα πρέπει να πεθάνει απο ντροπή.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
31/12/2018, 10:43
αν διαβασετε τα σχολια στο βιντεο απο κατω θα δειτε οτι το βιντεο φτιαχτικε για να δωσει ενα βροντερο μυνημα σε ανθρωπους που δε πληγουνε απο τετοιες αρωστιες.
Συμφωνω οτι ο καθενας δε πρεπει να παιρνει το νομο στα χερια του αλλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος απο το βιντεο:wave2:

STOYBI
31/12/2018, 11:34
αν διαβασετε τα σχολια στο βιντεο απο κατω θα δειτε οτι το βιντεο φτιαχτικε για να δωσει ενα βροντερο μυνημα σε ανθρωπους που δε πληγουνε απο τετοιες αρωστιες.
Συμφωνω οτι ο καθενας δε πρεπει να παιρνει το νομο στα χερια του αλλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος απο το βιντεο:wave2:

Εγω... εχω δυστηχως την υποψια οτι το βιντεο εγινε viral διοτι ο κακος παιρνει την τιμωρια που του αξιζε και ετσι ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι....!!

Κα τα αλλα υπαρχουν απειρα βιντεο και ελληνικα και ξενα στο διαδικτιο που περνανε το ιδιο μηνυμα ακριβως με πολυ ποιο πολιτισμενο τροπο....!!!

https://www.mixanitouxronou.gr/i-timoria-tou-odigou-pou-parkare-paranoma-se-choro-diavasis-atomon-me-idikes-anagkes-tou-kalipsan-olo-to-aftokinito-me-aftokollita-chartakia-i-aprosmeni-antidrasi-tou-trochonomou-vinteo/

Δεν θυμαμαι καποιο απο αυτα να ειχε στην ελλαδα τουλαχιστον την ιδια ανταποκριση...!!

ggs
31/12/2018, 12:10
με βιντεο ή χωρις βιντεο , η αντιμετώπιση στα ΑμΕΑ στην Ελλαδα ειναι τριτοκοσμική.
Δημόσιες υπηρεσίες, Μαγαζια , εστιατορια , πολυκατοικιες , δρομοι , Μεσα , Ταξι , πλοια ,τουαλετες και εκατοντάδες αλλα , έχουν αποκλείσει τους ανθρώπους αυτούς..

Δυστυχώς, αυτή η χώρα τους αντιμετωπιζει ως ανύπαρκτους..

Bowleno
31/12/2018, 14:18
Εγω... εχω δυστηχως την υποψια οτι το βιντεο εγινε viral διοτι ο κακος παιρνει την τιμωρια που του αξιζε και ετσι ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι....!!

Κα τα αλλα υπαρχουν απειρα βιντεο και ελληνικα και ξενα στο διαδικτιο που περνανε το ιδιο μηνυμα ακριβως με πολυ ποιο πολιτισμενο τροπο....!!!

https://www.mixanitouxronou.gr/i-timoria-tou-odigou-pou-parkare-paranoma-se-choro-diavasis-atomon-me-idikes-anagkes-tou-kalipsan-olo-to-aftokinito-me-aftokollita-chartakia-i-aprosmeni-antidrasi-tou-trochonomou-vinteo/

Δεν θυμαμαι καποιο απο αυτα να ειχε στην ελλαδα τουλαχιστον την ιδια ανταποκριση...!!

Το αυτό.

με βιντεο ή χωρις βιντεο , η αντιμετώπιση στα ΑμΕΑ στην Ελλαδα ειναι τριτοκοσμική.
Δημόσιες υπηρεσίες, Μαγαζια , εστιατορια , πολυκατοικιες , δρομοι , Μεσα , Ταξι , πλοια ,τουαλετες και εκατοντάδες αλλα , έχουν αποκλείσει τους ανθρώπους αυτούς..

Πλάκα κάνεις Ναι; εδώ τους κανονικούς πολίτες αντιμετωπίζει έτσι και εσύ περιμένεις κάτι διαφορετικό για τους αμεα;

MG-KTiNoS
31/12/2018, 14:51

Βάρος και πυγή πλουτισμού.
Να σας έχει ο "παντοδύναμος" καλά να μην γίνεται ΑΜΕΑ και να μην έχετε ΑΜΕΑ παιδιά κλπ
γιατί τότε θα δείτε τι καλοί άνθρωποι είναι οι Έλληνες και ποια ακριβώς είναι η αξία του φιλότιμου
που λένε πως μόνο εκείνοι διαθέτουν.
Όποιος έχει πάει ως το Νταού Πεντέλης μια βόλτα ξέρει γιατί μιλάω

Bladerunner
31/12/2018, 15:34
Όποιος έχει πάει ως το Νταού Πεντέλης μια βόλτα ξέρει γιατί μιλάω

Επισκέφτηκα το Νταού πριν 30 χρόνια περίπου για να δανειστώ ένα βιβλίο που υπήρχε στη βιβλιοθήκη του.
Περιφερόμουν ανενόχλητος στις εγκαταστάσεις, διαδρόμους, θαλάμους.
Δεν με λες ευαίσθητο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που με χαρακτηρίζουν "αντικοινωνικό γαϊδούρι".
Έφυγα κλαίγοντας για να μην κάνω πράξη αυτό που σκεφτόμουν:
Να βάλω φωτιά να τα κάψω όλα. Κτίρια, ανθρώπους, παιδιά.
Στο τότε μυαλό μου φάνταζε ως λύση...

Όπως έγραψε ο ggs, "έχουν αποκλείσει τους ανθρώπους αυτούς(…)αυτή η χώρα τους αντιμετωπιζει ως ανύπαρκτους"

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/01/2019, 07:08

Συμφωνω.
Στο τελος βεβαια το δειχνει φυλακη.Ισως κατι ειναι και αυτο...

g_m900
02/01/2019, 07:19
Καλημερα και καλη χρονια.
Το βιντεο ειναι γροθιά στο στομαχι...για οσους νιωθουν. Υπαρχουν και αναισθητοι ομως. Μακαρι να βγαινουν πιο συχνα τετοια μπας και ευαισθητοποιηθουμε.
Στην Αγγλια πχ εχουν βγαλει σκληρα βιντεο με δυστηχηματα φτιαγμενα με ωμο τροπο μπας και ευαισθητοποιηθουνε και πετυχαινει.
Εμεις εδω εχουμε μονο τον Ιαβερη δυστυχως...

Παντως προσωπικα 31/12 πηγα στην Τραπεζα Παιραιως στην Νικαια στο Περιβολακι.
Bmw εχει παρκαρει ουτε καν με αλαρμ στην ραμπα αναπηρων. Περιμενω... Περιμενω... Περιμενω...
Ηταν ο αδερφος μου μέσα στην τραπεζα και λεω ας κανω λιγη υπομονη.
Περνω τηλ... Ερχεται περιπολικο... Κληση... Πινακιδες... Τα παντα ολα.
Βγαινει ο ιδιοκτητης... Αρχιζει το κλαμα και του λενε οι συναδελφοι οτι ειχανε τηλεφωνικη κληση ονομαστικη. Ρωταει ποιος... Πεταγομαι και του λεω εγω.
Μου αρχιζει τις ψιλοαπειλες του στυλ... "χρονιαρες μερες δεν σεβεσαι και μου κοστιζεις λεφτα... Και μεροκαματιαρης ειμαι... Και μη σε πετυχω πουθενα..."
Του λεω... "Αστυνομικος ειμαι... Θες να με πετυχεις τωρα και να κανεις Πρωτοχρονια στο κρατητηριο???"
Οσο για το ποιος σεβεται το ειδαμε.
Φυσικά πήρε η μπαλα ΟΛΟΥΣ που ηταν καβαλα παρκαρισμενοι στο πεζοδρομιο... Κανα 4 αμαξια.
1η φορα κανω κατι τετοιο και ειμαι 11 χρονια στο Σωμα.

Μπορει και να φταει το βιντεο του ποστ.
Μπορει και η φωτογραφια που ανεβασε ενας πατερας προχθες με τον αναπηρο γιο του να μην μπορει να κατεβει πεζοδρομιο γιατι ο Ελληναρας εχει ΑΟΥΝΤΑΡΑ και δεν κανει να παρκαρει σαν κοινος θνητος.

Καλη χρονια
Καλα μυαλα.

SoR
02/01/2019, 09:39
Φασκεις και αντιφασκεις λίγο αλλα ας το παραβλέψουμε.
Και όχι δεν κάναμε όλοι μαλακιες με ξερογκαζιες και ξεταπωτες εξατμίσεις.
Το γεγονός ομως ότι νιώθεις ενοχές για αυτό είναι ενθαρρυντικό.
Προσωπικά όταν βγαίνουν τέτοια ζητήματα στην επιφάνεια κανω ενα παραλληλισμό με εμάς τους μηχανακιδες.
Ζητάμε σεβασμό απο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι τον προσφέρουμε αντίστοιχα.
Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και κάναν άλλο πέρα από την πάρτη μας, Ε τότε κάπου θα σταματήσουν να βγαίνουν και τέτοια βίντεο.
Καμία αυταπάτη φυσικά δεν έχω.

φάσκω και αντιφάσκω γιατι υπήρχαν φορές που ήμουν και εγώ λάθος, είτε ήταν προς αμέα, είτε προς καροτσάκια είτε για λόγους που ίσως δεν πήρα καν χαμπάρι. Είτε έγινε αντιληπτό είτε δεν ενόχλησα κανέναν (ελπίζω το 2ο)...
όσο περισσότερο μας υπενθυμίζουν και υπενθυμίζουμε οτι πρέπει να σεβόμαστε, ίσως γίνει κάτι.

@g_m900 πιστεύω οτι θα ξανασκεφτεί να παρκάρει με αλάρμ σε θέση που δεν επιτρέπεται...

wthanasis
02/01/2019, 10:26
........
πιστεύω οτι θα ξανασκεφτεί να παρκάρει με αλάρμ σε θέση που δεν επιτρέπεται...

Εγώ πάλι δεν το πιστεύω.
Όταν κάποιος συνειδητά γράφει στα @@ του ράμπα αναπήρων κτλ. δεν βάζει μυαλό με τίποτα δυστυχώς.

Πριν κανένα δεκαήμερο ήμουν μπροστά σε περιστατικό που μια πεζή κοπέλα περίμενε κανονικά στο κόκκινο των πεζών,
στην άκρη του πεζοδρομίου = αρχή διάβασης πεζών με κανονική διαγράμμιση = ράμπα αναπήρων.
Σταματάει με αλάρμ τζιπάκι με μια κ@ριόλ@, βάζει όπισθεν να παρκάρει πάνω στη διάβαση και επειδή την ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ η κοπέλα, άρχισε να της κορνάρει !!!
Η κοπέλα δεν το κατάλαβε αρχικά και η κ@ριόλ@ συνέχισε πιο επίμονα.
Όταν συνειδητοποίησε η κοπέλα ότι κορνάρει σε αυτήν, άρχισε να γελάει αρχικά με τον παραλογισμό, σταδιακά εκνευρίστηκε και φυσικά της φώναξε ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Πλησίασα για να πάρω το μέρος της, αλλά δεν χρειάστηκε.
Η κ@ρίολ@ είδε ότι δεν θα έβγαζε άκρη και έκανε 2-3 μέτρα μπροστά, βρίζοντας, ακόμη με αλάρμ, με λογική ότι θα φύγει η ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ και θα παρκάρει με την ησυχία της. :a018:
Εννοείται ότι δεν θα την άφηνα, αλλά πάλι δεν χρειάστηκε να επέμβω.
Μόλις άναψε πράσινο για τους πεζούς και έφυγε η ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ, έρχεται με 1000 και χώνεται με τη μούρη ένας κάγκουρας και της παίρνει τη θέση :lol: :lol:
Κατέβηκαν και οι δύο και άρχισαν να μαλώνουν και να βρίζονται και κάπου εκεί κατάλαβα ότι δεν υπάρχει σωτηρία και έφυγα γελώντας και βρίζοντας.......

Και σε ρωτάω, αυτοί οι δύο πώς θα βάλουν μυαλό αν δεν......................... ΜΑΣΤΙΓΩΘΟΥΝ.................. ας πούμε ?
Γιατί για κλήσεις-συστάσεις κτλ δεν το βλέπω.....

nassosxlvbros
02/01/2019, 10:33
Το βιντεο ειναι γροθιά στο στομαχι...για οσους νιωθουν. Υπαρχουν και αναισθητοι ομως. Μακαρι να βγαινουν πιο συχνα τετοια μπας και ευαισθητοποιηθουμε.
Στην Αγγλια πχ εχουν βγαλει σκληρα βιντεο με δυστηχηματα φτιαγμενα με ωμο τροπο μπας και ευαισθητοποιηθουνε και πετυχαινει.

Bmw εχει παρκαρει ουτε καν με αλαρμ στην ραμπα αναπηρων. Περιμενω... Περιμενω... Περιμενω...
Βγαινει ο ιδιοκτητης... Αρχιζει το κλαμα και του λενε οι συναδελφοι οτι ειχανε τηλεφωνικη κληση ονομαστικη. Ρωταει ποιος... Πεταγομαι και του λεω εγω.
Μου αρχιζει τις ψιλοαπειλες του στυλ... "χρονιαρες μερες δεν σεβεσαι και μου κοστιζεις λεφτα... Και μεροκαματιαρης ειμαι... Και μη σε πετυχω πουθενα..."
Του λεω... "Αστυνομικος ειμαι... Θες να με πετυχεις τωρα και να κανεις Πρωτοχρονια στο κρατητηριο???"
Φυσικά πήρε η μπαλα ΟΛΟΥΣ που ηταν καβαλα παρκαρισμενοι στο πεζοδρομιο... Κανα 4 αμαξια.

Μπορει και η φωτογραφια που ανεβασε ενας πατερας προχθες με τον αναπηρο γιο του να μην μπορει να κατεβει πεζοδρομιο γιατι ο Ελληναρας εχει ΑΟΥΝΤΑΡΑ και δεν κανει να παρκαρει σαν κοινος θνητος.

Καλη χρονια
Καλα μυαλα.

Αρχικά καλή χρονιά σε όλους!

Κακώς 11 χρόνια στο σώμα το έκανες 1η φορά... θα έπρεπε να ήταν σε καθημερινή βάση αυτή η ενέργειά σου...100 συνάδελφοί σου να το έκαναν καθημερινά για 11 χρόνι 1ον) φαντάσου έσοδα,2ον φαντάσου ράμπες ελεύθερες...

AristidisZ
02/01/2019, 10:46
Αρχικά καλή χρονιά σε όλους!

Κακώς 11 χρόνια στο σώμα το έκανες 1η φορά... θα έπρεπε να ήταν σε καθημερινή βάση αυτή η ενέργειά σου...100 συνάδελφοί σου να το έκαναν καθημερινά για 11 χρόνι 1ον) φαντάσου έσοδα,2ον φαντάσου ράμπες ελεύθερες...

Έτσι ακριβώς...

Χωρίς να έχω το παραμικρό με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματικά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπω τροχονόμους να κάνουν ρύθμιση, γύρω τους να γίνεται το σώσε από παραβάσεις και αυτοί να συνεχίζουν λες και δε συμβαίνει τίποτα

Μη πω για τα μπλόκα, το μόνο που ξέρουν είναι να σταματάνε μηχανάκια για κράνος

Ναι φυσικά, το κράνος είναι από τις χειρότερες παραβάσεις, αλλά καλώς ή κακώς ο ξεκράνωτος δεν συντελεί στην αύξηση του κυκλοφοριακού χάους ούτε γ@μ@ει τον κόσμο που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του με το λεωφορείο...

Ειδικά το θέμα με τις λεωφορειολωρίδες έχει ξεφτιλιστεί εντελώς, στον Πειραιά ανέκαθεν τις έγραφαν στα @@ τους, αλλά στην Αθήνα (κέντρο) παλιότερα δε πατάγανε, πλέον είναι σα να έχουν καταργηθεί

νεοσσός
02/01/2019, 11:05
Δεν μπορεί να αφήνει συνέχεια ο τροχονόμος το έργο του στη ρύθμιση κυκλοφορίας για να βεβαιώνει παραβάσεις.

Θα ήθελα κι εγώ να ήταν περισσότερες οι βεβαιώσεις παραβάσεων. Με το αμάξι χάνω κάθε μέρα πολλή ώρα με τους σταθμευμένους παράνομα, ειδικά κοντά σε φανάρια. Για να μην αναφέρω τη ΛΕΑ που είναι συνέχεια κατειλημμένη από αμάξια και φορτηγά. Μάλιστα τα φορτηγά σου κορνάρουν, αν δε χωράνε να περάσουν δεξιά σου, αφού η ΛΕΑ είναι πιο στενή. Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση, αφού οι αστυνομικοί διοικητές δέχονται παράπονα από ανωτέρους τους, όταν αρχίσει και γκρινιάζει ο κόσμος που τρώει κλήσεις.

AristidisZ
02/01/2019, 11:08
Δεν μπορεί να αφήνει συνέχεια ο τροχονόμος το έργο του στη ρύθμιση κυκλοφορίας για να βεβαιώνει παραβάσεις.

Ναι, θεάρεστο έργο, τι να λέμε...

9/10 κάνουν το φανάρι

nassosxlvbros
02/01/2019, 11:16
Κάποτε σε μπλόκο τροχαλίας που τόλμησα να επισημάνωτους δεκάδες παραβάτες που περνούσαν σφάζοντας το κόκκινο ενώ αυτοί έγραφαν έναν ξεκράνωτο νταλακαλόκαιρο-όχι πως του ρίχνω δίκιο αλλά στα μάτια μου φαντάζει πιο επικίνδυνα ο οδηγός που σφάζει τα στοπ και τα κόκκινα παρά ένας χωρίς κράνος.Μπορεί και να είμαι εγώ ο παράξενος....

g_m900
02/01/2019, 11:36
Να συμπληρωσω οτι ναι μεν εχω 11 χρονια υπηρεσιας αλλα δεν εχω κανει τροχονομικη υπηρεσια. Τον αν θα παρει καποιος το 100 να κανει καταγγελια δεν ειναι θεμα ιδιοτητας. Το κανει ο οποιοσδηποτε. Ναι φυσικα υποχρεουμαι να το κανω απλα μεχρι προχθες σεβομουν οικονομικη κριση και τετοια σκηνικα λυπουμενος που στερουνται τετοια χρηματα... Αλλα εδω μιλαμε για κατα συρροη ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ. Οποτε ζωγραφισμα πλεον.
Εδω ρε παιδια στο Υπουργειο Δημοσιας Ταξης που κανω υπηρεσια ερχονται οι ντελιβεραδες ξεκρανωτοι και ενας συγκεκριμενα χωρις πινακιδα νομιζωντας οτι απολαμβανει ασυλια. Του λεω... "Το κεφαλι σου καντο οτι θες αλλα εδω που ερχεσαι πινακιδα θα εχεις."
Μαθαινω οτι ξαναρχεται παλι χωρις... Ε οταν τη φαει θα φταιει ο κακος ο μπατσος?

basilis_k6
02/01/2019, 12:04
Να συμπληρωσω οτι ναι μεν εχω 11 χρονια υπηρεσιας αλλα δεν εχω κανει τροχονομικη υπηρεσια. Τον αν θα παρει καποιος το 100 να κανει καταγγελια δεν ειναι θεμα ιδιοτητας. Το κανει ο οποιοσδηποτε. Ναι φυσικα υποχρεουμαι να το κανω απλα μεχρι προχθες σεβομουν οικονομικη κριση και τετοια σκηνικα λυπουμενος που στερουνται τετοια χρηματα... Αλλα εδω μιλαμε για κατα συρροη ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ. Οποτε ζωγραφισμα πλεον.
Εδω ρε παιδια στο Υπουργειο Δημοσιας Ταξης που κανω υπηρεσια ερχονται οι ντελιβεραδες ξεκρανωτοι και ενας συγκεκριμενα χωρις πινακιδα νομιζωντας οτι απολαμβανει ασυλια. Του λεω... "Το κεφαλι σου καντο οτι θες αλλα εδω που ερχεσαι πινακιδα θα εχεις."
Μαθαινω οτι ξαναρχεται παλι χωρις... Ε οταν τη φαει θα φταιει ο κακος ο μπατσος?

το οτι εχει τα @@ και σκάει μυτη έτσι λεει πολλα. εσυ πιστευεις οτι η τροχαια κάνει καλα τη δουλεια της?

o_gavros
02/01/2019, 13:04
Ας μην παρεκκλίνουμε πολυ απο το θέμα παρακαλώ.
Δεν φταίει η τροχαία επειδή εμείς είμαστε γαϊδούρια

Bowleno
02/01/2019, 16:41

κι όμως...."δώσε θάρρος στον χωριάτη....." αν έπεφτε σωρηδόν η σχετική κοπτοραπτική, να δεις για πότε τα γαιδούρια γίνονται άνθρωποι....
Δηλαδή τι; εγώ είμαι ο μάλαξ που όταν ψάχνω παρκάρισμα δεν ανεβαίνω σε ράμπες και διαβάσεις διότι ΞΕΡΩ ότι στην καλύτερη θα ενοχλήσω
γυναίκα με μωρό στο καροτσάκι και παρκάρω μακριά αρκεί να μην ενοχλώ και έρχεται ο ουάου με την αουντάρα να πουλήσει μούρη; σκίσιμο, παρακαλώ......

atom_smasher
02/01/2019, 16:53

Καλη χρονια
Καλα μυαλα.

Φιλικά, ελπίζω την επόμενη φορά να μην περιμένεις αλλά 11 χρόνια.

g_m900
02/01/2019, 17:45
Παιδια μην κολλατε σε μια προταση για τα 11 χρονια υπηρεσιας.
Ξαναλεω η υπηρεσια μου δεν ειναι τροχονομικου ελεγχου.
Επισης ξαναλεω και ενθαρρύνω να καταγγελει καποιος τετοιες ΧΟΝΤΡΕΣ παραβασεις με ενα τηλέφωνο στο 100. Δεν χρειάζεται να εισαι αστυνομικος για να το κανεις. Παρολαυτα αν ξεκινουσα να γραφω... Το μπλοκακι θα τελειωνε σε 5 λεπτα. Γινεται χαμος ςξω... Το ξερετε... Το διαπιστώνετε.
Στην ουσια του ποστ απευθυνομαι διοτι ειναι καθαρη ασεβεια κατα συρροη και πρεπει να τιμωρειται.

TsoliasGR
09/01/2019, 01:12
Kάθε βράδυ...Μα κάθε βράδυ στον πεζόδρομο στην Πυθέου στον Νέο Κόσμο υπάρχουν παρκαρισμένα αμάξια.Και οκ είναι βράδυ είναι στα 2 μαγαζιά μέσα δεν έχει εύκολο πάρκιν εκεί γύρω...
Αλλά ρε π$##$% είναι ένα σημείο που έχει το κλασσικό Π μεταλλικό και παρκάρετε εκεί μπροστά και ενας ανάπηρος η μια μάνα με το καροστάκι ΔΕΝ μπορεί να περάσει.
Περαστικά σας, κάθε βράδυ το 100 επώνυμα και ΚΑΘΕ βράδυ περιμένω να δώ τα αυτόγραφα.Και όχι δεν είμαι ο καλός...ο κακός είμαι...Αχ και να μουνα τροχαίος...Κλήση για κράνος δεν θα έκοβα αλλά θα έλυνα το δημοσιονομικό της χώρας από τα παρκαρισμένα.
g_m9000 πάνω απο 33 δεν δέχεται το σώμα ε?Αν και απευθυνόμενος προσωπικά σε σένα νομίζω οτι έχεις την δυνατότητα και την υποχρέωση αν αντιληφθείς παρανομία και εκτός ωραρίου και εκτός υπηρεσιακού αντικειμένου την βεβαιώνεις πάραυτα...
Νομίζω αν το ξεκινήσεις...θα πάρεις και τα εύσημα...
Πάντα φιλικά...

kostasagk
09/01/2019, 10:14

Καλη χρονια
Καλα μυαλα.

καλη χρονια .μαλλον θα πρεπει να το κανεις τακτικοτερα γιατι και εσεις κανετε παμπολες φορες στραβα ματια σε πραγματα που γινονται μπροστα σας,η διας μου ειπε ότι δεν είναι δουλεια της σε αμξι μου ανεβαινε μονοδρομο αναποδα ,στην λαγουμιτζή στο φαναρι μπροστα από περιπολικο το σμαρτ παει καθετα στο πλαινο φαναρι περναει καθετα τον δρομο με κοκκινο και τα παιδια πινανε το καφε τους,στο συνταγμα εξω από την μ.βρετανια τα παιδια τρώγανε το σαντουιτσ στο περιπολικο,καλα κανανε χρειαζεται διαλειμα,ένα αυτοκινητο εχει περασει από το ζαππειο όλα τα κοκινα ,μιλωντας στο κινητο ,όταν το λεω η απαντηση είναι μην μας ζοριζεις θα σε παμε μεσα ,λεως και ειμαστε παιδακια,αν φοραγα κουστουμι και γραβατα μαλλον θα με ανυμετοπιζαν διαφορετικα,βλέπεις τα μοτοσυκλετιστικα ρουχα είναι λιγο συνδιασμενα με αλητεια.

VANDA
09/01/2019, 10:17
Ναι, θεάρεστο έργο, τι να λέμε...

9/10 κάνουν το φανάρι

:lol: Ούτε καν. Σκάνε 5 λεπτά πριν είναι να περάσει το μερσεντικό με τα φιμέ, του ανοίγουν το δρόμο και εξαφανίζονται.

kostasagk
09/01/2019, 10:20
πολύ καλα τα λες σε κληση στο 100 για παρκάρισμα τιποτα 2η τριτη τεταρτη λεω δως μου το τηλ του εισαγγελεα υπερεσιας,όπως το περιμενετε δεν απαντα ουδεις ξαναπερνω λεω παλει τα ιδια για πεμτη φορα μονο που λεω στον ανθρωπο ότι ερχεστε μονο όταν πεφτουν σφαιρες...σε ποση ωρα ηρθαν τα δυο περιπολικα 3λεπτα ισως και λιγοτερο μαλιστα ο ενας αρχισε και λιγο επιθετικα εναντιον μου σπρωχνωντας με το σωμα εσπρωξα και εγω λιγο πεσανε οι υπολοιποι στην μεση....απλα είναι θεμα αρχων...δεν ανταποκρίνονται όπως πρεπει στους νομους .....τοτε θα αλλαξουν όλα..

TsoliasGR
09/01/2019, 12:27
πολύ καλα τα λες σε κληση στο 100 για παρκάρισμα τιποτα 2η τριτη τεταρτη λεω δως μου το τηλ του εισαγγελεα υπερεσιας,όπως το περιμενετε δεν απαντα ουδεις ξαναπερνω λεω παλει τα ιδια για πεμτη φορα μονο που λεω στον ανθρωπο ότι ερχεστε μονο όταν πεφτουν σφαιρες...σε ποση ωρα ηρθαν τα δυο περιπολικα 3λεπτα ισως και λιγοτερο μαλιστα ο ενας αρχισε και λιγο επιθετικα εναντιον μου σπρωχνωντας με το σωμα εσπρωξα και εγω λιγο πεσανε οι υπολοιποι στην μεση....απλα είναι θεμα αρχων...δεν ανταποκρίνονται όπως πρεπει στους νομους .....τοτε θα αλλαξουν όλα..

Καλά πρέπει να έχουμε στο νού μας την ελέω μνημονίων περιορισμένη διαθεσιμότητα περιπολικών και την αυξημένη εγκληματικότητα.
Τι θες να κάνει το περιπολικό;Να έρθει πρώτα στην παράνομη στάθμευση η να πάει στην ληστεία που μπορεί να μετραπεί σε ανθρωποκτονία;
ίσως εκείνη την ώρα είχαν πιο επέιγοντα περιστατικά.

petros1479
09/01/2019, 22:15
Οταν οι μπατσοι παρκάρουν τα τζιπακια και τις κλουβες, π.χ. στην Καλλιδρομιου, μπροστα στις ραμπες τοτε ξερουμε οτι δεν υπαρχει σωτηρια!!!
Καπου στο "σε ειδα" ειχα ανεβασει και αντίστοιχη φωτο.

billy84
10/01/2019, 15:44

Mπράβο φίλε καλά του είπες.Ελπίζω να λες το ίδιο και στους συναδέλφους σου που κυκλοφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους χωρίς πινακίδα,ή με φουλ φιμέ πινακίδα.

oh wait...:D

g_m900
10/01/2019, 23:20
Το τι κανουν οι συναδελφοι μου ειναι κακο του κεφαλιου τους.
Προσωπικα παντα ειμαι με κρανος και ειδικα οταν φοραω τη στολη.
Εχω τσακωθει παμπολες φορες για τις πινακιδες και ειδικα στην υπηρεσια μου τους απαγορευουμε να μπουνε χωρις αυτη μεσα στις εγκαταστασεις. Η προταση μου ηταν να υπάρχει σταθερη τροχαια και να μοιραζει προστιμα ωστε να βαλουν μυαλο. Το να σε βλεπει ο πολιτης να εισαι παρανομος και να μπαινεις μεσα στο Υπουργειο ειναι μεγαλη μαλακια και προσωπικα ντρεπομαι.

Ομως ξαναλεω.
Μην βγαζετε τα εσωψυχα σας... Τα δικαιολογημενα... Προς την αστυνομια.
Καντε το πρεπον οταν ερθει η ωρα και το οτι υπαρχουν καλοι και κακοι συναδελφοινθα το διαπιστωσετε.

Οσο για αμαξια που τρωνε κοκκινα... Πηγαίνοντας υοηρεσια πρωι πεφτω σε πορσε που καβλαντιζει και παει την ανοδο της Β. Σοφιας απο δεξι σε αριστερο ρευμα και γενικα ειναι επικίνδυνος.
Του λεω σε φαναρι να σταματησει και με ακολουθει... Και γενικα μιλαει απαξιωτικα οπως... "Τι θα κανεις κουκλε??"... Και τετοια. Ακολουθα του λεω να τα πουμε...
Φυσικα δεν. Αλλα μεχρι να παρω τηλ να δωσω... Παει αυτος.
Τι ψαχνετε να βρειτε... Οταν θες εναν δεν τον βρίσκεις... Και οταν δεν χρειαζεται πλακωνουν ολοι μαζι οι συναδελφοι. Τεσπα μην το κουραζουμε και κανει κανα 200σελιδο το αρχικο ποστ...

nassosxlvbros
11/01/2019, 12:19

Σε ένα ποσοστό η τροχαία με την αδράνειά της μας έκανε γαιδούρια....Δεκαετία 80 δε τολμούσες να σφάξεις κόκκινο με το σημερινό θράσος και άποψη....κάπου χαλάρωσαν τα πράγματα,αυξήθηκε ο κόσμος που είναι στους δρόμους ε δε θέλει και πολύ να γίνει μπάχαλο....

kostasagk
11/01/2019, 12:33
λιγο εξω από το βασικο θεμα...όταν ερχονται ξενοι βλεπε μερκελ που βρίσκονται τοσες χιλιαδες αστυνομικοι στο δρομο ενώ καθημερινα αν τους μετρήσουμε βγαινουν λιγοι ελάχιστοι...ερχομαι κάθε πρωι πειραια σπανιότατα βλεπω τροχονομο στο φαναρι εισοδου ουτε μια στις 15 μετα χανονται και αυτοι...μαλλον πρεπει να βγουν από τα γραφεια και να πανε στο δρομο εκει τους θελουμε...τωρα οι δικαιολογιες του τυπου εργασιες ΓΡΑΦΕΙΟΥ ας κανουν και μετατάξεις από εκει που περισευουν..

BLiTzER
11/01/2019, 12:38
Πολλοί απασχολούνται σε "επισήμους". Η ζωή τους και η ευκολία τους αξίζουν πολύ περισσότερο από τις δικές σου.

o_gavros
11/01/2019, 12:59
Μην το κάνουμε κούγκι για ενα θέμα που ξεκίνησε για το πως αντιμετωπίζουμε τα ΑμΕΑ.
Παρακαλείστε όπως ξαναμπείτε ον τοπικ.

BLiTzER
11/01/2019, 13:05
Για AMEA μιλάμε ακόμα. :lol:

ΣΚΑΩ.

katsar
11/01/2019, 21:55

Μάλλον γιατί είσαι αστυνομικός ήρθαν οι συνάδερφοι σου γιατί στο χωριό που μένω,μεγαλούτσικο χωριό,είναι κλειστές οι διαβάσεις αμεα από αυτοκίνητα κάθε μέρα και 2 μόνιμα από καρέκλες καφετέριας.
Όταν αποφάσισα σαν νόμιμος πολίτης να πάω ο ίδιος να κάνω καταγγελία στο τοπικό τμήμα ,το όργανο (τώρα μπουζούκι ήταν,μπαγλαμάς ήταν,θα σε γελάσω) απαντούσε με την φράση ''έχουν άδεια για τις καρέκλες'' κάθε φορά που του έλεγα πως βλέπω αμεα με καροτσάκι και μανάδες να κατεβαίνουν στον δρόμο γιατί είναι κλειστές οι διαβάσεις.
Φυσικά δεν έκαναν κάτι.

g_m900
13/01/2019, 05:21
Δεν μπαινω στο τρυπακι να απολογηθω για το τι γινεται στον δρομο... Ειδικα στην επαρχια.
Τραβα κανε μια αναφορα για αυτο που λες στο τμημα και ζητα αριθμο πρωτοκόλλου περιμενωντας επίσημη απαντηση και μετα θα σου πω εγω αν γελαει οταν θα ξαναγινει καταγγελια.
Το κεντρο της Αμεσης Δρασης οταν διαβιβαζει να παει οχημα στην καταγγελια... Ειδικα οταν ειναι επωνυμη... Επιμενει γιατι αν αγνοηθει υπαρχει και το ενδεχομενο μηνυσης.

katsar
13/01/2019, 10:45
Καλημέρα,όχι φυσικά δεν το ειπα για να απολογηθείς εσύ ούτε ότι φταις για κάτι,συγνώμη αν φάνηκε έτσι.
Θα το κάνω αυτό που μου είπες και σε ευχαριστώ για την συμβουλή,ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφω οι διαβάσεις αμεα είναι κλειστές από καρέκλες καφετέριας.

nassosxlvbros
14/01/2019, 09:37
Δεν μπαινω στο τρυπακι να απολογηθω για το τι γινεται στον δρομο... Ειδικα στην επαρχια.
Τραβα κανε μια αναφορα για αυτο που λες στο τμημα και ζητα αριθμο πρωτοκόλλου περιμενωντας επίσημη απαντηση και μετα θα σου πω εγω αν γελαει οταν θα ξαναγινει καταγγελια.
Το κεντρο της Αμεσης Δρασης οταν διαβιβαζει να παει οχημα στην καταγγελια... Ειδικα οταν ειναι επωνυμη... Επιμενει γιατι αν αγνοηθει υπαρχει και το ενδεχομενο μηνυσης.

Σαν γιος αστυνομικού θα πω το εξής: Ο παλιός "μπατσος" που όλοι τρέμαμε πέθανε...Δυστυχώς τότε κατάχρηση εξουσίας σε light επίπεδο (καμιά σφαλιάρα κλπ) την έκαναν οι χαμηλόβαθμοι συνήθως αλλά η ουσία στο χρόνο δεν αλλάζει: Ο μπάτσος είναι εκεί όχι (τόσο) να σε τιμωρήσει ή να σε φοβίζει όπως με το λάθος τρόπο τότε αλλά να σου υπενθυμίζει πως οι ατασθαλίες μεταξύ πολιτών πρέπει να περιορίζονται ή να προλαμβάνονται....Πιθανόν να είμαι και λάθος αλλά έτσι το θεωρώ σωστό.

o_gavros
14/01/2019, 17:55
Φίλαθλοι, επειδή οι παλιότερες σφαγές εδώ μέσα σχετικά με την αστυνομία ακόμα δεν έχουν ξεφτίσει, και επειδή το θέμα τώρα εδω δεν είναι η αστυνομία, παρακαλώ μη συνεχίσετε άλλο οφφ τόπικ.

lleonidas
04/04/2019, 12:11
Ουγκ!
https://www.youtube.com/watch?v=aPoR6seUtQA

Bowleno
04/04/2019, 12:53
Ουγκ!

Καλά... Καθημερινό φαινόμενο στα σ.μ.....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/04/2019, 14:53
Ουγκ!

Χοντρομπαλα καραγκιόζη. ...

MAIK72
04/04/2019, 15:13
405586
ομολογώ πως μέχρι πριν λίγο καιρό νόμιζα ότι οι συγκεκριμένοι διάδρομοι ήταν για τα ομβριά νερά και όχι διάδρομοι για τυφλούς :ufo::sick:

Bowleno
04/04/2019, 15:39
405586
ομολογώ πως μέχρι πριν λίγο καιρό νόμιζα ότι οι συγκεκριμένοι διάδρομοι ήταν για τα ομβριά νερά και όχι διάδρομοι για τυφλούς :ufo::sick:

Δεν είσαι ο μόνος... Είναι πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει διότι απλούστατα ενημέρωση και παιδεία μηδέν....

AUFGEBRACHT
04/04/2019, 16:40
Καλά... Καθημερινό φαινόμενο στα σ.μ.....

Μαζί με αυτό το φαινόμενο…

405589
405590

AUFGEBRACHT
04/04/2019, 16:45
Χοντρομπαλα καραγκιόζη. ...

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κώλος του είναι 100 κιλά...ήδη έχουν σταμπαριστεί από πολλούς στο fb οι πινακίδες του στην Κόρινθο.

daz
04/04/2019, 17:40
Μαζί με αυτό το φαινόμενο…

405589
405590

Πας και παρκάρεις κάθετα μπροστά ή πίσω και γυρίζοντας τους βλέπεις να σε περιμένουν και να βρίζουν.

spyrval
04/04/2019, 18:53
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κώλος του είναι 100 κιλά...ήδη έχουν σταμπαριστεί από πολλούς στο fb οι πινακίδες του στην Κόρινθο.

Τί να τις κάνουν τις πινακίδες; Εγώ μια φορά είδα πριν χρόνια άντρα να οδηγεί Lancia Y και ακόμα το θυμάμαι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/04/2019, 21:58

Το θέμα είναι να του επιβληθεί το κατάλληλο πρόστιμο. Να πληρώσει το μ@@νί να μάθει.

andreastwin
01/05/2019, 14:09
στο αεροδρομιο ελ.βενιζελος που εργαζομουν για 18 χρονια,ετυχε σε συναδελφους το εξις περιστατικο. πηγανε στο leroy merlin για να παρουν καποια ανταλακτικα και παρκαραν στο υπογειο σε θεση ΑΜΕΑ. ενω ολο το παρκινκ ηταν αδειο, πεσανε στον υπευθυνο του καταστηματος και τους εκανε την παρατηρηση για την δεση AMEA. και τα παλλικαρια με ψιλοτσαμπουκα, γιατη δεν ηξεραν ποιος ειναι αφησαν το αυτοκινητο εκει.το περιστατικο εγεινε στις 11,30 το πρωι.στις 13.00 ειχαν αποζημιωθει απο την εταιρια τους [αλλη] του αεροδρομειου, ειχαν παραδωση, και πηγαν ΟΑΕΔ.

lleonidas
24/03/2021, 16:06
Μια περαστική γυναίκα παρατήρησε πως ένας οδηγός πάρκαρε το όχημα του σε ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ. Αφού του ζήτησε ευγενικά να το μετακινήσει καθώς δεν προοριζόταν για αυτόν η θέση, εκείνος δε δέχτηκε και η γυναίκα τον φωτογράφισε και ανέβασε την φωτογραφία του στο προφίλ της στο Facebook.
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο οδηγός έκανε μήνυση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά και το δικαστήριο ζήτησε τη διαγραφή της φωτογραφίας και επέβαλλε αποζημίωση 15.000€ υπέρ του οδηγού, για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019...

Πηγή (https://www.motori.gr/apozimiosi-15-000-evro-se-odigo-pou-parkare-se-thesi-amea-kai-ton-anevasan-sto-facebook/)

o_gavros
24/03/2021, 16:37
Λέο το άρθρο βρωμάει λίγο ψέμα για κλικοθηρικους σκοπούς.
Μου θυμίζει τις ιστορίες ότι κάποιος κάπου κάποτε έκανε κάτι που του γύρισε μπούμερανγκ και μετά δέκα κουταβάκια πέθαναν επειδή δεν προώθησε το μήνυμα.
Ανυπόγραφο, όπως κάθε μπουρδέλο σάιτ τη σήμερον και με καμία ρεαλιστικη αναφορά στο υποθετικό συμβάν.

lleonidas
24/03/2021, 16:46
Το πέτυχα εδώ (https://www.newsitamea.gr/2021/01/29/odigos-parkare-se-thesi-amea-ekane-minysi-elave-15-000e-apozimiosi/) , εδώ (https://www.lifo.gr/now/greece/apozimiosi-ston-odigo-poy-parkare-se-thesi-amea-kai-dimosieysan-ti-fotografia-sto) και στο lawandorder.
Θεωρώ πιθανό να έχει επιδικαστεί τέτοια αποζημίωση καθώς υπάρχει ο αντίστοιχος νόμος και αν το κυνήγησε ο οδηγός, διόλου απίθανο να το κέρδισε. Στο δεύτερο link αναφέρεται ότι ζητούσαν αποζημίωση 70.000€.

toyar
24/03/2021, 16:48
ειναι δεδομενο οτι δεν δημοσιοποιεις φωτο ατομου η πινακιδας για κανενα λογο
επισης δεν βριζεις και δεν χειροδικεις
το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να καλεσεις αστυνομια....αλλο αν θα ερθει η οχι

doctor_john
24/03/2021, 17:04
Όταν ο νόμος δημιουργεί ανηθικότητα είναι υποχρέωση μας να κινηθούμε εναντίον του.

DoctoR_k6
24/03/2021, 17:10
Ειναι ο γνωστος που εκανε διακοπες στο Dubai για την αλλαγη του χρονου.
Αυτος ειχε παρκαρει οντως. Νομιζω στον Σκλαβενιτη στην Γλυφαδα.

karellen
24/03/2021, 17:16
Η αυτοδικία είναι η χειρότερη μορφή "δικαιοσύνης".

Bowleno
24/03/2021, 18:41
Μια περαστική γυναίκα παρατήρησε πως ένας οδηγός πάρκαρε το όχημα του σε ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ. Αφού του ζήτησε ευγενικά να το μετακινήσει καθώς δεν προοριζόταν για αυτόν η θέση, εκείνος δε δέχτηκε και η γυναίκα τον φωτογράφισε και ανέβασε την φωτογραφία του στο προφίλ της στο Facebook.
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο οδηγός έκανε μήνυση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά και το δικαστήριο ζήτησε τη διαγραφή της φωτογραφίας και επέβαλλε αποζημίωση 15.000€ υπέρ του οδηγού, για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019...

Πηγή (https://www.motori.gr/apozimiosi-15-000-evro-se-odigo-pou-parkare-se-thesi-amea-kai-ton-anevasan-sto-facebook/)

Είχα γράψει σχετικά, όταν ο karellen (νομίζω; ) είχε ανεβάσει μια φωτό με ένα αμάξι πάνω σε πεζοδρόμιο με τις πινακίδες να φαίνονται και είχα πει ότι ελοχεύει κίνδυνος.... Το άρθρο ισχύει, το είχα διαβάσει στο ιν.γρ

basilis_k6
24/03/2021, 18:50
δεν κάνει την δουλεια του το κράτος, οι πωλήτες που εκνευρίζονται πλέον απο το κράτος κράζουν τους παραβάτες και μετά πάλι το κράτος καλύπτει τους παραβάτες και ριχνει πρόστιμο στους άλλους. ντροπη

karellen
24/03/2021, 18:54
Είχα γράψει σχετικά, όταν ο karellen (νομίζω; ) είχε ανεβάσει μια φωτό με ένα αμάξι πάνω σε πεζοδρόμιο με τις πινακίδες να φαίνονται και είχα πει ότι ελοχεύει κίνδυνος.... Το άρθρο ισχύει, το είχα διαβάσει στο ιν.γρ

O karellen την είχε σβήσει :D

Bowleno
25/03/2021, 00:13
O karellen την είχε σβήσει :D

Εξ ου και το νομίζω:D
Δεν θυμάμαι ποιος την είχε βάλει και μου την είπε κιόλας για μινιμόντιγκ.... τεσπά όλοι καταλάβαμε ελπίζω πόσο επικίνδυνο (για την τσέπη....) Είναι η αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων....

daz
25/03/2021, 06:21
Συγνώμη αλλά ο δημόσιος διασυρμός είναι ποινικό αδίκημα.
Τιμωρείται και πρέπει να τιμωρείται, όποιος ευτελίζει και διασύρει τον οποιοδήποτε, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλού. Είτε έχει 1000 δίκια, είτε όχι!

Η δημόσια προβολή επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως πχ βιαστές και μόνο μετά από απόφαση δικαστηρίου.

Δε γίνεται ο καθένας να μπορεί παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και να διασύρει τον οποιοδήποτε, με βάση τα δικά του προσωπικά κριτήρια.

Στις μέρες μας το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αν δε μπει φρένο θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες. Όλοι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, δε γίνεται να στήνουμε λαικά δικαστήρια κάτω από φωτογραφίες σε fb και twitter, επειδή κάτι δε συνάδει με τις πεποιθήσεις μας.

Καθημερινά ευτελίζονται 10αδες γυναίκες επειδή... έτσι! Πρώην "γκόμενα" κάποιου, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει διάφορες προσωπικές φωτόγραφίες της σε ροζ σελίδες.
Δε γίνεται σήμερα να τρώω σοκολάτα την ώρα που περνάει ο επιτάφιος και αυριο να βλέπω τα μούτρα μου σε όλο το fb, με σχόλια τύπου "μούλικο θα σε λιντσάρουμε", επειδή μια θεούσα με έβγαλε φωτό και κάποιος θρήσκος ένιωσε οργή και προσβολή.

Δε με νοιάζει αν κάποιος πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ, αν κλώτσησε σκύλο ή αν κατούρησε στο κατόφλι κάποιου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί φωτογραφίες, πρόσωπα, πινακίδες ή βίντεο αν δεν υπάρχει η απαραίτητη αδεια ή απόφαση δικαστηρίου.

daz
25/03/2021, 06:41
... τεσπά όλοι καταλάβαμε ελπίζω πόσο επικίνδυνο (για την τσέπη....) Είναι η αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων....

Κάποιο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη είχε αυτοκτονήσει γιατί δεν άντεξε τον διασυρμό από τον πρώην της.

Συχνά βλέπω στο fb "αυτός είναι ο τάδε που έκανε το τάδε". Εντωμεταξύ δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση ή οτιδήποτε. Που και να υπήρχε, πάλι θα ήταν παράνομο γιατί ο άνθρωπος δε βίασε κανένα 5χρονο ούτε κάποια νομική αρχή αποφάσισε την δημόσια προβολή του, για να προστατευθεί το κοινό.

Άυριο θα βγει ο μπούφος που θα βάλει φωτό στο fb, "αυτός είναι ο κύριος που αφήνει το σκύλο του να γαβγίζει στο μπαλκόνι" , "αυτός δεν έκατσε προσοχή στην σημαία", "αυτόν τον άκουσα να βρίζει τα θεία", "κλώτσησε αδέσποτο", "πέταξε μπανανόφλουδα".

Πολύ καλά έκανε αυτός που πάρκαρε σε αμεα και μήνυσε τον οποιονδήποτε δημοσιοποίησε τη φωτογραφία σε ΜΚΔ.

bros 650
25/03/2021, 10:01
Ο Γερμανός οδηγός που δεν κάνει παραβάσεις νομίζετε ότι το κάνει επειδή δεν είναι μαλακας και γαϊδούρι; ΟΧΙ απλά ξέρει ότι αν κάνει την μαλακια θα πληρώσει. Επειδή η αστυνομία κάνει την δουλειά της εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Γερμανοί έχουν μεγαλώσει γενιές με αυτήν την νοοτροπία και η σωστή οδηγική συμπεριφορά τους βγαίνει αβίαστα. Ο κουμπάρος μου πήγε με την οικογένειά του Γερμανία βρήκε δουλειά οδηγός. Μέσα σε πέντε μήνες ξαναγύρισε πίσω γιατί πήρε πολλές κλήσεις και θα του έπαιρναν το δίπλωμα και επομένως δεν θα μπορούσε να δουλέψει. Μην νομίζετε ότι έκανε τίποτα τρομερό απλά έλεγε όριο πχ. 60 αυτός πήγαινε με 80 κλικ φωτό, έλεγε 100 πήγαινε 120 κλικ φωτό. Σε μια κλήση σε επαρχιακό που πήγαινε αρκετά πιο πολύ από το όριο του είπανε ότι πρέπει να περάσει από ψυχολόγο γιατί έτρεχε πολύ πιο πάνω από το όριο και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δηλαδή αν κάνεις σοβαρή μαλακια σε παιρνούν από έλεγχο μην είσαι τρελός γιατί μόνο ένας τρελός τρέχει τόσο πολύ γιαυτους. Πιστεύω και εδώ αν αποφασίσει η πολιτική ηγεσία και ξεκινήσει ο έλεγχος κλικ φωτό κλήση κτλπ και όλο αυτό έχει μια συνέχεια και συνέπεια σε μερικά χρόνια θα αποκτήσουμε και εμείς σωστή οδηγική συμπεριφορά και ράμπες ελεύθερες θα έχουμε και δεν θα σφάζουμε κόκκινα και στοπ κτλπ.

motojojo
25/03/2021, 11:31
Ο Γερμανός οδηγός που δεν κάνει παραβάσεις νομίζετε ότι το κάνει επειδή δεν είναι μαλακας και γαϊδούρι; ΟΧΙ απλά ξέρει ότι αν κάνει την μαλακια θα πληρώσει. Επειδή η αστυνομία κάνει την δουλειά της εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Γερμανοί έχουν μεγαλώσει γενιές με αυτήν την νοοτροπία και η σωστή οδηγική συμπεριφορά τους βγαίνει αβίαστα. Ο κουμπάρος μου πήγε με την οικογένειά του Γερμανία βρήκε δουλειά οδηγός. Μέσα σε πέντε μήνες ξαναγύρισε πίσω γιατί πήρε πολλές κλήσεις και θα του έπαιρναν το δίπλωμα και επομένως δεν θα μπορούσε να δουλέψει. Μην νομίζετε ότι έκανε τίποτα τρομερό απλά έλεγε όριο πχ. 60 αυτός πήγαινε με 80 κλικ φωτό, έλεγε 100 πήγαινε 120 κλικ φωτό. Σε μια κλήση σε επαρχιακό που πήγαινε αρκετά πιο πολύ από το όριο του είπανε ότι πρέπει να περάσει από ψυχολόγο γιατί έτρεχε πολύ πιο πάνω από το όριο και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δηλαδή αν κάνεις σοβαρή μαλακια σε παιρνούν από έλεγχο μην είσαι τρελός γιατί μόνο ένας τρελός τρέχει τόσο πολύ γιαυτους. Πιστεύω και εδώ αν αποφασίσει η πολιτική ηγεσία και ξεκινήσει ο έλεγχος κλικ φωτό κλήση κτλπ και όλο αυτό έχει μια συνέχεια και συνέπεια σε μερικά χρόνια θα αποκτήσουμε και εμείς σωστή οδηγική συμπεριφορά και ράμπες ελεύθερες θα έχουμε και δεν θα σφάζουμε κόκκινα και στοπ κτλπ.

Όλα σωστά, εκτός από μια μικρή (και άσχετη με το θέμα) παρατήρηση. Μέχρι πρότινος δεν έπαιρνες πόντο με +20 από το όριο. Εδώ και καποιο καιρό όμως ναι και συγκεκριμένα από τα +16 με τον νέο κοκ.
(Έχω κι εγω το ιστορικο μου!)

Κατά τα άλλα γι'αυτό λέω συνέχεια ότι για την κατάντια στους ελληνικούς δρόμους φταίει κυρίως η αστυνομία (ή η τροχαία τελοσπάντων) ακριβώς γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο. Όλοι κρυβόμαστε πίσω από την "κακή" παιδεία.
Άμα φας 3-4 κλήσεις μια χαρά συμμορφώνεσαι. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Το έχω ζήσει και στην Ελλάδα.

Δεν θυμαμαι ποιος μου είχε πει για το λόγο που παίρνει κλήση και ο πεζός αν συληφθεί να περνάει διαβάσεις με κόκκινο. Επειδή έτσι δίνει το κακό παράδειγμα στα παιδιά!
Έχω δει με τα μάτια μου γονέα να μαθαίνει στο παιδί πότε να περνάει απέναντι όταν υπάρχει φανάρι. Και καθημερινά βλέπω όλους τους γονείς με τα παιδάκια τους να σέβονται τα όποια φανάρια.

alexis72
25/03/2021, 12:29
μια απλή απορία παίδες ....
η ρωσία σαν χωρα ειναι πιο μπροστα απο εμας η εμείς οι ελληναραδες ειμαστε οι μαγκες κ τα αρχι@ια του πλανήτη κ ειμαστε πολυ πίσω ...
αν παρκαραν σε θεση αμεα ηθελα να δω τι θα γινόταν στη ρωσία ,οταν π.χ. για απαγορευση διευλεσης αυτοκινητων βαζουν καποια ατομα που ενδιαφερονται για την νομιμότητα αυτα τα γνωστά πλέον αυτοκολητα πανω στο παρ μπριζ ....
αυτο στο video θα ηθελα να το δω πολύ σύντομα η εστω καποια στιγμη κ στην ελλάδα ...αλλά ουτε μια στο δισεκατομμύριο να γίνει.....
απλά το φαντάζεσται ....χαχαχα θα ειχαμε τουλάχιστον 20 νεκρούς την ημέρα φυσικά απο τους μάγκες αρχιδατο@υς παραβάτες .....
δειτε το τυχαίο αυτο video μετα το μεση εχει κ καποιες ψιλές απο τον παραβατη μπρατσαρά ....βλέπω κ καμερες κ spray πιπεριού για αμυνα τελικά η ελλάδα που ειναι στον βοθρο η στο βαθρο ...ακου καμερες κ spray πιπεριού
https://youtu.be/VHeV77BVHQ0?t=54

Shinigami Ryuk
25/03/2021, 12:42
μια απλή απορία παίδες ....
η ρωσία σαν χωρα ειναι πιο μπροστα απο εμας η εμείς οι ελληναραδες ειμαστε οι μαγκες κ τα αρχι@ια του πλανήτη κ ειμαστε πολυ πίσω ...
αν παρκαραν σε θεση αμεα ηθελα να δω τι θα γινόταν στη ρωσία ,οταν π.χ. για απαγορευση διευλεσης αυτοκινητων βαζουν καποια ατομα που ενδιαφερονται για την νομιμότητα αυτα τα γνωστά πλέον αυτοκολητα πανω στο παρ μπριζ ....
αυτο στο video θα ηθελα να το δω πολύ σύντομα η εστω καποια στιγμη κ στην ελλάδα ...αλλά ουτε μια στο δισεκατομμύριο να γίνει.....
απλά το φαντάζεσται ....χαχαχα θα ειχαμε τουλάχιστον 20 νεκρούς την ημέρα φυσικά απο τους μάγκες αρχιδατο@υς παραβάτες .....
δειτε το τυχαίο αυτο video μετα το μεση εχει κ καποιες ψιλές απο τον παραβατη μπρατσαρά ....βλέπω κ καμερες κ spray πιπεριού για αμυνα τελικά η ελλάδα που ειναι στον βοθρο η στο βαθρο ...ακου καμερες κ spray πιπεριού
https://youtu.be/VHeV77BVHQ0?t=54

Θα ηθελες να δεις πολιτοφυλακη ή αυτοδικια αν καταλαβα καλα απο το βιντεο?

cityfly
25/03/2021, 12:49
Λέο το άρθρο βρωμάει λίγο ψέμα για κλικοθηρικους σκοπούς.
Μου θυμίζει τις ιστορίες ότι κάποιος κάπου κάποτε έκανε κάτι που του γύρισε μπούμερανγκ και μετά δέκα κουταβάκια πέθαναν επειδή δεν προώθησε το μήνυμα.
Ανυπόγραφο, όπως κάθε μπουρδέλο σάιτ τη σήμερον και με καμία ρεαλιστικη αναφορά στο υποθετικό συμβάν.

Ψέμα ή όχι το συγκεκριμένο δεν είναι καθόλου απίθανο, είναι ασυσχέτιστες παραβάσεις που όμως επιφέρουν διαφορετικά πρόστιμα, πιθανότατα να τιμωρήθηκε κι ο οδηγός με το όποιο (μικρό) πρόστιμο προβλέπεται.
Το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ειδοποιείς τη αστυνομία και να ελπίζεις ότι θα βάλουν επιτόπου πρόστιμο

alexis72
25/03/2021, 19:49
Όταν ο νόμος δημιουργεί ανηθικότητα είναι υποχρέωση μας να κινηθούμε εναντίον του.

παρα πολυ ΣΩΣΤΑ ,ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι

daz
25/03/2021, 20:10
παρα πολυ ΣΩΣΤΑ ,ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι

Σε ποιόν νόμο αναφέρεστε τώρα? Δεν έχω καταλάβει που ακριβώς κολλάει αυτό.

Bowleno
25/03/2021, 20:26

Προφανώς εννοεί την.... Ακινησία του νόμου σε κατάφορες παραβάσεις..
Παίρνεις, π.χ. την τροχαία για τον μ@λ@κ@ που πάρκαρε σε θέση αμεα και σου λένε ωχου ρε κι εσύ τώρα....

alexis72
25/03/2021, 20:42
τι δεν καταλαβαίνεις ....οι (αστείοι κ γελοίοι ) νόμοι στην ελλάδα υποστηριζουν πάντα τους παρανομους παρα τους νομιμους πολίτες ,χθες προχθες επιασαν μια συμμορία ρομά η γυφτους (λέει ο λαος) οι οποίοι εχουν κατακλέψει γεροντακια κανοντας τους υπαλληλους της δεη κλπ ,τους πιανουν κ τους αφηνουν ελευθερους κ ξανα τα ιδια ,το ιδιο ισχυει κ για τους πορτοφολαδες στα μμμ τους πιανουν τους ξαναπιανουν κ ολο εξω ειναι η ελλάδα καταντησε ο παραδεισος του κάθε εγκληματία .... μια γειτονοπουλα τότε 22 χρονων ντελιβεράς πριν 3 χρονια σταματημενη σε φαναρι με SH150 σχεδόν καινουργιο δεχτηκε επιθεση απο 3 ατομα πανω σε μηχανες χωρις πινακιδες φυσικά , της εκλεψαν το μοτο το τσαντακι της κ την χτυπησαν με γροθιες κλπ ,αυτη ειχε στο μπουφαν της spray πιπεριού κ το χρησιμοποιησε για την αμυνα της ,τις ασκηθηκε διωξη για παρανομη οπλοφορία κ περασε αυτοφωρο μαλιστα ....χαχαχα να κλαίς απ τα γέλια δηλαδή , η αποζημιωση 15.000 ευρω για πιο πανω ειναι αληθινο περιστατικο κ βρηκε τον μπελα της η γυναικα λογω του νομου περι προσωπικων δεδομενων ....που χειροτερος νομος αποκλειεται να υπαρχει παγκοσμίως κ φυσικα δημιυργηθηκε για να προστατευει τα λαμόγια κλεφτες απατεωνες ,αλλά σε μια χωρα που εχει καταρευσει οικονομικα ηθικα πνευματικά τι καλυτερο να περιμένεις ,η αλλη μανταμ σημερα στην παρελαση εβαλε τον γκομενο της διπλα της στην παρελαση κ κυκλοφορησαν κ φωτο να καθοταν σταυροπόδι την ωρα που γινοταν η παρελαση ....ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕ

karellen
25/03/2021, 20:46
Και τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση της 'απουσιας' του νόμου?
Τον παιρνετε εσείς στα χέρια σας?

bulmont
25/03/2021, 21:06
Και τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση της 'απουσιας' του νόμου?
Τον παιρνετε εσείς στα χέρια σας?

Διακριτικά.....δεν 'κακό....................

daz
25/03/2021, 21:13
η αλλη μανταμ σημερα στην παρελαση εβαλε τον γκομενο της διπλα της στην παρελαση κ κυκλοφορησαν κ φωτο να καθοταν σταυροπόδι την ωρα που γινοταν η παρελαση ....ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕ

Φωτό στο fb άμεσα για δημόσιο λιθοβολισμό!

Απλά διαφωνούμε σε όλα! Κι αν όχι σε όλα, στα κυριότερα. :beer:

Bowleno
25/03/2021, 22:07
τι δεν καταλαβαίνεις ....οι (αστείοι κ γελοίοι ) νόμοι στην ελλάδα υποστηριζουν πάντα τους παρανομους παρα τους νομιμους πολίτες ,χθες προχθες επιασαν μια συμμορία ρομά η γυφτους (λέει ο λαος) οι οποίοι εχουν κατακλέψει γεροντακια κανοντας τους υπαλληλους της δεη κλπ ,τους πιανουν κ τους αφηνουν ελευθερους κ ξανα τα ιδια ,το ιδιο ισχυει κ για τους πορτοφολαδες στα μμμ τους πιανουν τους ξαναπιανουν κ ολο εξω ειναι η ελλάδα καταντησε ο παραδεισος του κάθε εγκληματία .... μια γειτονοπουλα τότε 22 χρονων ντελιβεράς πριν 3 χρονια σταματημενη σε φαναρι με SH150 σχεδόν καινουργιο δεχτηκε επιθεση απο 3 ατομα πανω σε μηχανες χωρις πινακιδες φυσικά , της εκλεψαν το μοτο το τσαντακι της κ την χτυπησαν με γροθιες κλπ ,αυτη ειχε στο μπουφαν της spray πιπεριού κ το χρησιμοποιησε για την αμυνα της ,τις ασκηθηκε διωξη για παρανομη οπλοφορία κ περασε αυτοφωρο μαλιστα ....χαχαχα να κλαίς απ τα γέλια δηλαδή , η αποζημιωση 15.000 ευρω για πιο πανω ειναι αληθινο περιστατικο κ βρηκε τον μπελα της η γυναικα λογω του νομου περι προσωπικων δεδομενων ....που χειροτερος νομος αποκλειεται να υπαρχει παγκοσμίως κ φυσικα δημιυργηθηκε για να προστατευει τα λαμόγια κλεφτες απατεωνες ,αλλά σε μια χωρα που εχει καταρευσει οικονομικα ηθικα πνευματικά τι καλυτερο να περιμένεις ,η αλλη μανταμ σημερα στην παρελαση εβαλε τον γκομενο της διπλα της στην παρελαση κ κυκλοφορησαν κ φωτο να καθοταν σταυροπόδι την ωρα που γινοταν η παρελαση ....ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕ

Στις πρώτες παραγράφους με βρίσκεις σύμφωνο:beer:
Όμως στα περί προσωπικών δεδομένων κάθετα αντίθετο...
Δηλώνεις/ω, ας πούμε στην γυναίκα ότι πας/ω για ψάρεμα και βλέπει την επόμενη, τυχαία, στο φατσοβιβλίο, ας πούμε, το αμάξι σου/μου φόρα παρτίδα στραβά παρκαρισμένο πέριξ ενός.... Ξενοδοχείου...:D
Καταλαβαίνεις που το πάω, νομίζω:D
Γι'αυτό λέγονται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεδομένα....

Dr.Monty
25/03/2021, 22:08
η αλλη μανταμ σημερα στην παρελαση εβαλε τον γκομενο της διπλα της στην παρελαση κ κυκλοφορησαν κ φωτο να καθοταν σταυροπόδι την ωρα που γινοταν η παρελαση ....ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕ

Μακελειό διαβάζεις;

KAWAMANRIDER
26/03/2021, 22:40
παιδιά την έχω κάνει κι εγώ την βλακεία μου , στην Αθήνα με το αυτοκίνητο παρκάρω για πέντε λεπτά για δουλειά στην εταιρεία που δούλευα και ο πίσω τροχός κλείνει για πολύ λίγο διάβαση ΑΜΕΑ , δεν είχα πάρει χαμπάρι με το τρέξιμο της δουλειάς , πάω να πάρω το αμάξι και μόλις είδα την κλήση το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πόσο ηλίθιος είμαι που έκλεισα έστω και λίγο τον δρόμο στους ανθρώπους , ούτε η κλήση με πείραξε ούτε τίποτα , η απροσεξία μου με πείραξε και μια άλλη φορά σε επαρχία πάω να παρκάρω σε ένα σαν εμπορικό ας το πούμε για να παραλάβω ένα δέμα και όπως είναι οι θέσεις στάθμευσης παρκάρω χωρίς να δω όπως μπήκα την σήμανση για ΑΜΕΑ στον δρόμο , είχα τον πατέρα μου μέσα που το είδε και μου λέει ρε ΑΜΕΑ , με την μια δεν με ένοιαζε αν θα έβρισκα αλλού να παρκάρω παίρνω το αυτοκίνητο από εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη . Ούτε βίντεο είχα δει ούτε για ΑΜΕΑ ούτε τίποτα . Όταν είχα πάρει το δίπλωμα της μοτο πρώτα και μετά του αυτοκινήτου έμαθα στην σχολή - το προφανές - ότι δεν κλείνουμε διαβάσεις πεζών , ΑΜΕΑ και τέλος πάντων δεν κάνουμε δύσκολη την ζωή των συμπολιτών μας . Δεν νομίζω ότι έχω κανα τρελό δείκτη ευφυίας , ούτε το πουλέν της ευαισθησίας είμαι και εγώ σε αυτήν την χώρα μεγάλωσα , αλλά από την πρώτη μέρα που έπιασα μηχανάκι στα χέρια μου πριν 24 χρόνια το θεωρώ δεδομένο να παρκάρω πάντα είτε με το αυτοκίνητο είτε με την μηχανή με τρόπο που να μην ενοχλώ κανέναν συνάνθρωπο μου , πεζό , άλλους οδηγούς και εκατό φορές περισσότερο ανθρώπους ΑΜΕΑ και αν κάτσει η στραβή και κάνω βλακεία ασυναίσθητα και δεν το πάρω χαμπάρι νοιώθω αμέσως ενοχές και εννοείται θα αντιμετωπίσω τις όποιες συνέπειες και πόσο μάλλον αν κάποιος συνάνθρωπος μου πει κάτι θα ζητήσω ένα εκατομμύριο φορές συγνώμη. Εντάξει δεν είμαι η Μητέρα Τερέζα , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι τόσο απλά πράγματα κάποιοι άνθρωποι να μην μπορούν να τα σκεφτούν , δηλαδή πόσο δύσκολο είναι ρε φίλε ? πρέπει να φας ποινή για να συνειδητοποιήσεις ότι απλά δεν πρέπει να κάνεις την ζωή των γύρω σου μαύρη ? ή πρέπει να το σπουδάσεις αυτό το πράγμα , ειλικρινά κάποια πράγματα ακόμα δεν μπορώ να τα χωνέψω .

alexis72
27/03/2021, 12:47
Μακελειό διαβάζεις;
αν απευθυνεσαι αδελφε σε εμένα....
μόνο makelio ....
στο σαλονι εχω 5 τηλεορασεις κ ταυτοχρονα βλεπω σε ολες ειδησεις ...
φοβαμαι μην χασω καποια ειδηση που αφορα τον κουλη κ μου ξεφυγει κ τι θα κανω μετά...
βλέπω λοιπον ταυτοχρονα ....skai mega ant1 alpha star ...
ειχα κ μια tv αποκλειστικα να ζουμαρει τη φατσα κ γενικα τις κινησεις καποιας σακελ/ρου η καπως ετσι....αλλα δυστυχως μου καηκε αμεσως η τηλεοραση μολις την πρωτοεδειξε...:eyepop::uplate::eyepop:

Parking
27/03/2021, 13:42
Στην Ελλάδα οι νόμοι ισχύουν για τους μισούς
οι άλλοι ανάλογα παίρνουν από ένα ποσοστό.
Για το αφεντικό μου ας πούμε ισχύουν ελάχιστοι νόμοι
Για μένα αρκετοί παραπάνω
και για την κυρία από τη Βουλγαρία που δουλεύει στην παραγωγή ΟΛΟΙ

Αυτό γεννά αυτοδικία από μόνο του
που μπορεί να είναι από διασυρμός στο διαδίκτυο
καρπαζιές επί τόπου ή μπιστολιά στο δικαστήριο
Κρήτη στάιλ

Σκέφτομαι εκείνο τον πατέρα πχ που το σκότωσαν την κόρη στη Ρόδο
και μετά γελάγανε στο δικαστήριο.
Σκέφτομαι ότι και ο υπουργός την είπε στην Εισαγγελέα για την αγόρευση
Ότι σε 8 χρόνια οι φονιάδες θα είναι έξω.
Σκέφτομαι αν ήταν η αδερφή μου εκείνη η κοπέλα (στην ίδια ηλικία είναι)

Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα πάντως και ΜΑΚΡΙΑ από εμάς.

Θα ήθελα να μην ήταν έτσι όμως.

mikes
27/03/2021, 19:51
ρε σεις, εδω τους αμεα δε τους σεβεται η ιδια η πολιτεια, και περιμενετε να τους σεβαστουν οι πολιτες?
ζουμε στη χωρα που οι δημοι φτιαχνουν ραμπες αμεα, και τις κλεινον με κολωνακια για να μη παρκαρουν
τα αυτοκινητα.. η φτιαχνουν πεζοδρομια με πλακες καθοδηγησης τυφλων που η διακοποτονται απο δεντρα
η δινουν αδεια στα καφε να στησουν τραπεζοκαθισματα ακριβως πανω τους για να αυξησουν τα δημοτικα εσοδα..
νταξ, τι να λεμε τωρα...

Bowleno
27/03/2021, 23:51
ρε σεις, εδω τους αμεα δε τους σεβεται η ιδια η πολιτεια, και περιμενετε να τους σεβαστουν οι πολιτες?
ζουμε στη χωρα που οι δημοι φτιαχνουν ραμπες αμεα, και τις κλεινον με κολωνακια για να μη παρκαρουν
τα αυτοκινητα.. η φτιαχνουν πεζοδρομια με πλακες καθοδηγησης τυφλων που η διακοποτονται απο δεντρα
η δινουν αδεια στα καφε να στησουν τραπεζοκαθισματα ακριβως πανω τους για να αυξησουν τα δημοτικα εσοδα..
νταξ, τι να λεμε τωρα...

Τα είπες όλα.... Καμιά ελπίδα.

toyar
28/03/2021, 06:52
Και η πολιτεία ποιοι είναι ρε μάγκες;
Πάλι εμείς δεν είμαστε;
Ο δήμος δίνει άδεια για τραπέζια ο μαγαζατορας τη ζητάει κι ο πελάτης πάει και καθεται

νεοσσός
28/03/2021, 09:29
Πάλι εμείς δεν είμαστε;
Ο δήμος δίνει άδεια για τραπέζια ο μαγαζατορας τη ζητάει κι ο πελάτης πάει και καθεται
Ακριβώς. Όταν κάτι εγκρίνεται από ικανή ομάδα πληθυσμού, τότε καθιερώνεται.

Το σημαντικό όμως είναι να μην αποθαρρύνεται κάποιος από τέτοιες συμπεριφορές. Αντιθέτως, να εξακολουθεί να φέρεται σωστά, κρατώντας τις προσδοκίες του σε λογικό επίπεδο. Δε θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά μπορεί να επιφέρει μία απειροελάχιστη βελτίωση, αντί να κάνει ο ίδιος καταστροφή. Τόσο με την πράξη του, όσο και με το παράδειγμά του.

Είναι λάθος να αποθαρρύνεται κάποιος, επειδή οι ενέργειές του δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Shinigami Ryuk
28/03/2021, 10:09
Πάλι εμείς δεν είμαστε;

Εχεις δικιο αλλα διαφωνω.Η πολιτεια ειναι οι πολιτες οταν ειναι εκπαιδευμενοι να εχουν ενσυναισθηση,μεχρι να φτασουμε σε αυτο το σημειο ο τσοπανης πρεπει να κανει κουμαντο τα προβατα γιατι τα προβατα δεν νογανε.

toyar
28/03/2021, 10:44
Μα αφού τα πρόβατα εξέλεξαν τον τσομπάνη....

Shinigami Ryuk
28/03/2021, 11:17
Μα αφού τα πρόβατα εξέλεξαν τον τσομπάνη....

Ειναι φαυλος κυκλος για αυτο σου ειπα οτι εχεις δικιο.

Κατηγορω ομως τον τσοπανη λογω εποχης.Επειδη δεν ειμαστε στο 1950 αλλα στο 2021,τα προβατα ειναι προβατα,ο τσοπανης ομως μιας και θελει να μας παρουσιαζει σαν ευρωπαια προβατα θα επρεπε να κανει τις στοιχειωδεις κινησεις ωστε να μας παει προς τα εκει.Για εμενα ειναι στοιχειωδης κινηση ο σεβασμος των συνανθρωπων μας εν γενει(δεν συμβαινει αλλα οκ) και ειδικα των συνανθρωπων μας που αντιμετωπιζουν πρακτικα προβληματα με την μετακινηση τους τα οποια τα αποκλειουν απο κοινωνικες δραστηριοτητες.Γι αυτο λεω οτι στο συγκεκριμενο φταιει ο τσοπανης.

toyar
28/03/2021, 11:26
Δεν θεωρώ ότι οι τσομπανηδες που διαλέγουμε είναι καλύτεροι από εμας
Μάλλον το αντίθετο
Οπότε ποιον και πως να καθοδηγήσουν;

νεοσσός
28/03/2021, 11:36
Επιπλέον η εξουσία διαφθείρει ανθρώπους δεν έχουν ισχυρό ήθος. "'Αρχή άνδρα δείκνυσι."

Γενικά συγχωρώ λάθη στην εξουσία. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον για μερικά σφάλματα σε θέση εξουσίας, ούτε για ανθρώπινες αδυναμίες. Το θέμα είναι, ανάμεσα στα λάθη του, να έχει προσφέρει κάποια σημαντικά έργα. Να έχει πάει με το ρεύμα της εποχής, ώστε να αντέξει στη θέση εξουσίας, αλλά να έχει καταφέρει να βελτιώσει κάποιες καταστάσεις, με διπλωματία έναντι στο κατεστημένο.

toyar
28/03/2021, 19:24
μα αφου εξουσια ειναι το κατεστημενο
οποιος σκεφτηκε να παει κοντρα εφυγε βραδυ

νεοσσός
28/03/2021, 19:50
μα αφου εξουσια ειναι το κατεστημενο
οποιος σκεφτηκε να παει κοντρα εφυγε βραδυ
Εκεί εντοπίζεται το στοίχημα για έναν πολιτικό που θέλει να κάνει τη διαφορά. Να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στις πιέσεις που δέχεται από το κατεστημένο, αλλά να καταφέρει διπλωματικά να επιφέρει μικρές βελτιώσεις.

toyar
28/03/2021, 20:15
λυπαμαι αλλα τοσο ικανοι ανθρωποι ουτε μπορουν ουτε θελουν να γινουν πολιτικοι
κατα τη γνωμη μου ισως βοηθουσε ενα συστημα αμεσοτερης δημοκρατιας που ο καθενας θα ελεγχοταν απο τη βαση σε πραγματικο χρονο για τις αποφασεις και τις πραξεις του
δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι με την τωρινη μορφη η διαπλοκη και η διαφθορα ειναι ανεξελεγκτες
ο πολιτικος θα επρεπε να ειναι υπαλληλος κι οχι αφεντικο του λαου

Parking
29/03/2021, 00:25
λυπαμαι αλλα τοσο ικανοι ανθρωποι ουτε μπορουν ουτε θελουν να γινουν πολιτικοι
κατα τη γνωμη μου ισως βοηθουσε ενα συστημα αμεσοτερης δημοκρατιας που ο καθενας θα ελεγχοταν απο τη βαση σε πραγματικο χρονο για τις αποφασεις και τις πραξεις του
δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι με την τωρινη μορφη η διαπλοκη και η διαφθορα ειναι ανεξελεγκτες
ο πολιτικος θα επρεπε να ειναι υπαλληλος κι οχι αφεντικο του λαου

Η Ελλάδα ούτε είχε ούτε έχει δημοκρατία.
Βασικά για να έχεις δημοκρατία πρέπει κατ αρχήν να έχεις κράτος
που ούτε αυτό έχουμε.
Τι σημαίνει κράτος? Εξουσία, δύναμη.
Το Ελληνικό κράτος δεν έχει τίποτε απ αυτά.
Την εξωτερική πολιτική την ορίζουν οι ΗΠΑ και την οικονομική η τρόικα.
Αυτό δεν μπορεί ν αλλάξει άμεσα. Θέλει πολλά χρόνια δουλειά
ώστε να γίνουμε πρώτα κράτος και μετά δημοκρατικό κράτος
Σοβαρό κράτος δηλαδή.

Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Δεν ξέρω ειλικρινά
Με το καλό πάντως δεν βλέπω να μπορεί να γίνει