PDA

View Full Version : Τρακάρισμα

Σελίδες : [1] 2

Ttrakias
12/01/2019, 16:56
Καλησπέρα, όπως βλέπετε από τον τίτλο τράκαρα με έναν παππού γύρω στα 65++++ χρονων
Μη εχωντας δίπλωμα το αφεντικό μου αρνήθηκε στο να βάλω κάποιον φίλο μου με δίπλωμα για οδηγό όπως είχα συμφωνήσει με τον κύριο Μ... παππού που πέρασε με κόκκινο και το όλο θέμα έμεινε στα λόγια χωρίς να έρθει ασφάλεια ή τροχαία..
Με τα πολλά ο γεράκος θέλει να του πληρώσουμε το αυτοκίνητο κάτι στο οποίο δεν θέλω ούτε να το συζητήσω ξέροντας πως πήγα να πεθάνω και πως δεν φταίω...
Ποια είναι η γνώμη σας για όλα όσα έχω πει ή πως θα μπορέσω να αποτρεψω στο να μην πάρει δεκαρα με ήπιους τόνους

karateo
12/01/2019, 17:16
Καλησπέρα, όπως βλέπετε από τον τίτλο τράκαρα με έναν παππού γύρω στα 65++++ χρονων
Μη εχωντας δίπλωμα το αφεντικό μου αρνήθηκε στο να βάλω κάποιον φίλο μου με δίπλωμα για οδηγό όπως είχα συμφωνήσει με τον κύριο Μ... παππού που πέρασε με κόκκινο και το όλο θέμα έμεινε στα λόγια χωρίς να έρθει ασφάλεια ή τροχαία..
Με τα πολλά ο γεράκος θέλει να του πληρώσουμε το αυτοκίνητο κάτι στο οποίο δεν θέλω ούτε να το συζητήσω ξέροντας πως πήγα να πεθάνω και πως δεν φταίω...
Ποια είναι η γνώμη σας για όλα όσα έχω πει ή πως θα μπορέσω να αποτρεψω στο να μην πάρει δεκαρα με ήπιους τόνους

Για να καταλάβω.
Ο εργοδότης ήξερε ότι δεν έχεις δίπλωμα και σε έβαλε να δουλέψεις με δικό του όχημα και σε τράκαραν (αφού ο άλλος πέρασε κόκκινο).
Σωστά?
Και ο εργοδότης δε θέλει να δηλώσετε ότι οδηγούσε άλλος!
Και τώρα ο παππούς θέλει να του πληρώσετε τη ζημιά που πέρασε με κόκκινο?

Αποδείξεις υπάρχουν?
Μάρτυρες?
Εσύ χτύπησες?

Τώρα γ@μ@ς τον εργοδότη και τον παππού μαζί ή χωριστά?
Γιατί έχω την εντύπωση ότι κανονικά πρέπει να σε πληρώσουν (εκτός απο το πρόστιμο/δικαστήριο για το δίπλωμα)?

Ttrakias
12/01/2019, 17:28
Έχουν ήδη περάσει 7 μερες
Δεν ξέρω τι μπορεί να θεωρηθεί για αποδειξη
Μάρτυρες απλοί περαστικοι και διαφορα χτυπήματα πάνω μου
Επίσης δεν θέλω να πάω εναντίον του αφεντικου όσο και να επιμένει να του δώσουμε τα λεφτά, γιατί πήγα εις γνώσιν μου , με τον παππού έχω το πρόβλημα γιατί είναι επικίνδυνος οδηγός και ζητάει και τα ρέστα

karateo
12/01/2019, 17:30
υπάρχουν ονοματεπώνυμα?

Αν αύριο ο παππούς πάει στην αστυνομία μπορεί να στηρίξει ότι εσύ το έκανες?
Φωτογραφίες/βίντεο?

katsar
12/01/2019, 17:33
Είστε απαράδεκτοι και οι τρεις ,και εσύ και το αφεντικό -αν ήξερε ότι δεν έχεις δίπλωμα- και ο μπάρμπας για τους προφανείς λόγους.

Ttrakias
12/01/2019, 17:33
Να στηρίξει κάπου ότι έκανα εγώ παρανομία λίγο δύσκολο γιατί βίντεο και φωτογραφίες να υπήρχαν θα φανεί ξεκάθαρα ότι πέρασε με κόκκινο...
Το μόνο που υπάρχει είναι επαφές του παππού με το μαγαζί που δουλεύω για να πάρει τα λεφτά για τη ζημιά στο αμάξι του

petros1479
12/01/2019, 17:35
Ο απο πανω τα ειπε ακριβως!!!

Καλα ξεμπερδεματα!

ggs
12/01/2019, 17:37
Άστο να πάει δικαστικά.. Κι ο καθένας θα πληρώσει γι αυτό που φταίει..

daz
12/01/2019, 18:00
Ότι είπε ο ggs. Να πεις του παππού αν θέλει να πάρει λεφτά επειδή πέρασε με κόκκινο και κάποιος έπεσε επάνω του, να πάει στο δικαστήριο και να τα διεκδικήσει.
Αν πάτε στο δικαστήριο θα πληρώσει ο παππούς το πρόστιμο για το κόκκινο + τη ζημιά του και εσύ το πρόστιμο για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Και ο εργοδότης σου ότι του αναλογεί!

Είστε και οι τρεις παράνομοι! Είναι αστείο να ζητάει ο ένας απ' τον άλλον ευθύνες.

daz
12/01/2019, 18:07
Μόνο στην Ελλάδα, θα ζητούσε κάποιος που πέρασε με κόκκινο αποζημίωση, για τις ζημιές που του προξένησε, αυτός που κόντεψε να σκοτώσει!

Δεν είναι άξιο θαυμασμού? Όχι σοβαρά μιλάω! Να μας μελετήσουν οι επιστήμονες στο μέλλον, μήπως διαπιστώσουν που οφείλεται αυτή η μετάλλαξη!

katsar
12/01/2019, 18:25
Εγώ θυμάμαι ανάλογη περίπτωση πριν πολλά χρόνια που ήμουν πιτσιρικάς με παπάκι,τράκαραν γνωστό που δεν είχε δίπλωμα για 80cc,είχε για 50.Ήρθε κανονικά η τροχαία,έκανε καταγραφή,το αυτοκίνητο πλήρωσε ζημιές κτλ και ο παπάκιας το πρόστιμο γιατί οδηγουσε χωρίς δίπλωμα μεγαλύτερη μότο.
Όπως τα είπε ο daz δηλαδή.

sanctusan
12/01/2019, 18:33
Παραιτήσαι από τη δουλειά, βγάζεις δίπλωμα , πας άλλου για δουλειά.
1, 2, 3 φτου και βγήκες καθαρός. Αν πληρώσει το αφεντικό στα παπάρια σου, αν πάει δικαστικά το ίδιο. Άντε να πληρώσεις το πρόστιμο έλλειψης διπλώματος.

p@nos
12/01/2019, 19:16
Φιλε κινησου νομικα. Εφοσον δε μπορει να λυθει το θεμα με "λουμπα" δηλωνοντας αλλο οδηγο για να καλυψεις τα εξοδα σου, προχωρα λεγοντας ακριβως οτι εχει συμβει... Ggs kai daz τα λενε σωστα απο πανω. Απλα ο παππους παει να τη βγαλει λαδι για την π@παρια που εκανε. Προχωρα κανονικα, και βγαλε διπλωμα το ταχυτερο δυνατο.

DRAKONET
12/01/2019, 19:44
δλδ ο παπους...ειτε εσυ οδηγουσες...ειτε δηθεν αλλος...πρεπει να τα παρει??
και ο εργοδοτης σου....τι λεει??
να δωσεις εσυ τα χρηματα??
η θα τα πληρωσει αυτος ?/

BLiTzER
12/01/2019, 19:46
Ασχολίαστο το ότι οδηγούσες χωρίς άδεια.

Έπρεπε να καλέσεις Τροχαία, να καταγράψει το συμβάν, ακόμα και χωρίς δίπλωμα. Τώρα... καλά ξεμπερδέματα.

AUFGEBRACHT
12/01/2019, 19:46
Μόνο στην Ελλάδα, θα ζητούσε κάποιος που πέρασε με κόκκινο αποζημίωση, για τις ζημιές που του προξένησε, αυτός που κόντεψε να σκοτώσει!

Δεν είναι άξιο θαυμασμού? Όχι σοβαρά μιλάω! Να μας μελετήσουν οι επιστήμονες στο μέλλον, μήπως διαπιστώσουν που οφείλεται αυτή η μετάλλαξη!

Τι να πρωτοθαυμάσεις!!! Οδηγοί χωρίς δίπλωμα, εργοδότες που κανονίζουν "φιλικό διακανονισμό", φίλοι που εμφανίζονται ως οδηγοί που έπαθαν ατύχημα λόγω κατοχής διπλώματος, φταίχτες που πάνε να πάρουν αποζημίωση... Η μετάλλαξη δεν ξέρω αν θα διαπιστώσουν που οφείλεται, η κατάντια αυτού του τόπου πάλι, βγάζει μάτι!!!

Bowleno
12/01/2019, 20:02

Ρε σεις, σόρρυ κιόλας αλλά χθες κατέβηκατε από το βουνό; Πρώτη φορά νομίζετε γίνεται; κάθε μέρα γίνεται αύριο το πράγμα...ένεκα δουλειάς (τότε...) είχα έρθει αντιμέτωπος με πολλές τέτοιες περιπτώσεις...τραγικό λάθος που δεν κάλεσε Στο τόπου τροχαία. Τώρα, πιάσε κουρεψε το αυγό....

vaska
12/01/2019, 20:10
Παλιά όσο και οι πέτρες η τακτική να εμφανίζεται άλλος με διπλωμα σαν οδηγός καθώς και η νοοτροπία να κάνεις την μαλακία κι επειδή ο άλλος δεν έχει δίπλωμα να ζητάς να σου ρίξει νέο όροφο στην οικοδομή σου. Δεν με εκπλήσσει.

telegonos
12/01/2019, 20:11
Παραιτείσαι από την δουλειά, και δεν ξέρεις τίποτα για το έγκλημα. Κιουρία. Δεν ήσουν εσύ, δεν ξέρεις τι λένε, μην σε ξαναενοχλήσουν.

Άσε τον παππού και τον οδηγό οχήματος να τα βρούνε μεταξύ τους. Στα τέτοια σου. Εσύ δεν ήσουν ποτέ εκεί.

Το ότι θα χάσεις την δουλειά σου είναι αρκετή τιμωρία, που οδηγούσες χωρίς δίπλωμα.

Αυτά....

νεοσσός
12/01/2019, 20:22
Νομίζω ότι ο οδηγός του οχήματος φέρει μέρος ευθύνης, ανεξάρτητα αν είναι υπάλληλος εταιρείας ή όχι, οπότε το σενάριο να παραιτηθεί δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του.

Ως προς το κόκκινο, το ζήτημα είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί, αν δεν υπάρχουν μάρτυρες ή καταγραφή από κάμερες. Επομένως ο παππούς θα ισχυριστεί ότι πέρασε με πράσινο, το ίδιο κι εκείνος που δεν έχει δίπλωμα. Αν θεωρήσουμε ότι δε θα εμφανιστεί κάποιος μάρτυρας για να υποστηρίξει τη μία μόνο πλευρά, τότε το δικαστήριο είναι πιο πιθανό να πιστέψει τον κάτοχο διπλώματος οδήγησης (εάν ο παππούς το έχει ανανεώσει).

rainmike
12/01/2019, 21:47

Και εσύ και ο παππους την κάνατε γαργάρα ο παππους γιατι θα τρωγε την 700 αρα το λιγοτερο η και πολυ παραπανω αν ηταν μεγαλοσυνταξιουχος και εσυ
θα τρωγες ενα ωραιοτατο δικαστηριακι.Τώρα μετα απο 7 μέρες και χωρις μάρτυρες δεν θα γίνει τίποτα εκτός αν σε δωσει το αφεντικο σου στον παππου
οτι οδηγουσες εσυ.Το προβλημα είναι ότι εσυ πλεον δεν μπορεις να αποδειξεις ότι ο μπάρμπας πέρασε με κόκκινο ,αυτος ομως μπορει να αποδείξει οτι εσυ δεν εχεις
διπλωμα.

alexis72
12/01/2019, 22:07
χωρίς παρεξήγηση φίλε μου ...
αλλά πόσο χρόνων εισαι ?
οπως σού ειπαν και πιό πάνω οι φίλοι ,επρεπε να καλέσεις αμέσως το 100 και το 166 και να δήλωνες και τραυματίας ...
για να ερθουν σίγουρα ...απλά θα ετρωγες ενα πρόστιμο για το δίπλωμα ,ασφάλεια - τέλη - πινακίδα εχει το μηχανάκι ?
βρέ μπάς και ειναι κλεμμένο το μηχανάκι ? ( χωρίς να το γνωρίζεις εσύ ...)

Ttrakias
12/01/2019, 22:18
Λοιπόν το μηχανάκι εχει ασφάλεια, άδεια και κτεο, δίπλωμα δεν έχω
Επίσης εφόσον δεν μπορώ να αποδείξω ότι πέρασε με κόκκινο πως εκείνος μπορεί να αποδείξει ότι εγώ έχω εμπλακεί σε ατύχημα??
Εφόσον γλίτωσα τον θάνατο ή μερικά σπασμένα άκρα δεν ψάχνω το δίκιο μου αν και θα το ήθελα πολύ, απλά να σταματήσει να ζηταει λεφτά εφόσον φταίει κατά 100%
Το αφεντικό λέει να τα βάλουμε μισα μισά κάτι που δεν συμφωνώ επισης

o_gavros
12/01/2019, 22:23
μη το δένεις κόμπο αυτό το 100%...
ήσουν κάπου που δεν έπρεπε να βρίσκεσαι βάση των εγγράφων σου.
Σε ενδεχόμενη δίκη,όλα παίζουν ρόλο στο βαθμό υπαιτιότητας των εμπλεκόμενων.
Για την περίπτωση τώρα εδώ, μάλλον για σφύριγμα σε κόβω.

είδες με τον κακό τρόπο τι σημαίνει οδήγηση,ατύχημα και εσυ χωρις διπλωμα.
Μήπως να μάθεις κάτι απο όλη αυτή σου την τύχη;

rainmike
12/01/2019, 22:25
Λοιπόν το μηχανάκι εχει ασφάλεια, άδεια και κτεο, δίπλωμα δεν έχω
Επίσης εφόσον δεν μπορώ να αποδείξω ότι πέρασε με κόκκινο πως εκείνος μπορεί να αποδείξει ότι εγώ έχω εμπλακεί σε ατύχημα??
Εφόσον γλίτωσα τον θάνατο ή μερικά σπασμένα άκρα δεν ψάχνω το δίκιο μου αν και θα το ήθελα πολύ, απλά να σταματήσει να ζηταει λεφτά εφόσον φταίει κατά 100%
Το αφεντικό λέει να τα βάλουμε μισα μισά κάτι που δεν συμφωνώ επισης

Κοιταξε να δεις φίλε μου εφόσον δεν εχεις διπλωμα κανονικα δεν πρεπει να βρισκεσαι στο δρομο.Η ασφαλεια σου δεν σε καλυπτει χωρις διπλωμα.
Υπάρχει ομως ένα νομικος ορος που λεγεται αιτιώδης συνάφεια και έχει να κάνει με ατυχήματα οπως το δικο σου (ίσως).Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν
ατυχήματα στα οποία ο εμπλεκόμενος χωρις διπλωμα δεν θα μπορούσε να αποφύγει το ατύχημα με κανένα τροπο γιατι ο αλλος εκανε χοντροπαπαρια και
άρα το γεγονος ότι δεν εχει διπλωμα δεν επηρρεάζει την έκβαση του ατυχηματος.πχ περναει με κοκκινο έχει πιει τον κώλο του ο αλλος οδηγος και
τα σχετικά.Σε αυτές τις περιπτώσεις πρεπει να ερθει η τροχαια να καταγραψει αλλα εσύ την έκανες οποτε τώρα αστο.

viper1
12/01/2019, 23:36
Εγώ λέω να σας κάνουν σεξ και στους 3 στο υπόγειο της ΓΑΔΑ μπας και συνέλθετε. Σόρρυ κι όλας που ασχολούμαστε

TsoliasGR
12/01/2019, 23:58
Είσαι παράνομος γιατί είσαι χωρίς δίπλωμα.Και αποδεικνείεται.
Ο εργοδότης είναι παράνομος γιατί σε έχει χωρίς δίπλωμα.Αν είσαι και δηλωμένος σε κανα ΙΚΑ πάλι αποδεικνείεται.
Ο γέρος είναι παράνομος γιατί πέρασε με κόκκινο αλλά δεν αποδεικνείεται.Αλλά δεν μπορεί να αποδείξει οτι και εσύ ήσουν οδηγός.
Άρα λές στον εργοδότη να πλερώσει το μηχανάκι,παραιτήσαι απο την δουλειά για να ΜΗΝ υπάρχουν περαιτέρω ενοχοποιητικά στοιχεία,και λέτε και οι 2 μαζί στον γέρο να πα να κουρευτεί.
Άμα δεν είσαι και δηλωμένος στο ΙΚΑ έφυγες απο την δουλειά και πές στον γέρο να πάει να κουρεύεται ΑΝ ΔΕΝ μπορεί να αποδείξει κάτι.
Αλλά πριν απο ΟΤΙ άλλο συμβουλεύεσαι δικηγόρο και ξεκινάς μαθήματα για δίπλωμα.

Φαντάζομαι σε κάλυψα και πιστεύω οτι όντως είστε και οι 3 απαράδεκτοι.Αλλά με αναθέματα δεν γίνεται τίποτα.

Ttrakias
13/01/2019, 00:00
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι νόμιμος αλλά δεν μου αρέσουν μερικά από αυτά που ακούω γιατί αν ήταν κάποιο αδερφάκι σας στη θέση μου για τον Άλφα ή Βήτα λόγο δεν θα του έλεγες να του κάνουν έρωτα στη γαδα, επίσης φίλε βαιπερ αν μπορείς να μου βρεις μια διαφορετική δουλειά να συντήρησω μια μητέρα και ενα σπίτι ολόκληρο να ξέρεις ενδιαφερομε..
Και κάτι τελευταίο τέτοιου είδους και χειρότερες απαντησεις τις έχω δώσει από μόνος μου πρώτος στον ίδιο μου τον εαυτό. Εν κατά κλειδι έχεις δίκιο αλλά δεν με βοηθάς πουθενά

Ttrakias
13/01/2019, 00:02
Ναι για δίπλωμα και πίσω στο ντελιβερυ σε διαφορετικό μαγαζί το βλέπω το όλο θέμα

rainmike
13/01/2019, 00:08
Ναι για δίπλωμα και πίσω στο ντελιβερυ σε διαφορετικό μαγαζί το βλέπω το όλο θέμα

Ρε αγόρι έκανες μια παπαριά εντάξει ολοι κανουμε λάθη.Το θέμα είναι ότι είσαι καλά στην υγεία σου.Δε θα γίνει τίποτα ο καθένας θα πληρώσει τις
ζημιές του.Και να σε κυνηγήσει νομικά ο μπάρμπας χωρίς μάρτυρες ε δε θα καταφέρει και πολλά και μονο που έφυγε ο ιδιος και δεν περιμενε ασφαλιστική
και τροχαία αρκεί.

viper1
13/01/2019, 00:26
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι νόμιμος αλλά δεν μου αρέσουν μερικά από αυτά που ακούω γιατί αν ήταν κάποιο αδερφάκι σας στη θέση μου για τον Άλφα ή Βήτα λόγο δεν θα του έλεγες να του κάνουν έρωτα στη γαδα, επίσης φίλε βαιπερ αν μπορείς να μου βρεις μια διαφορετική δουλειά να συντήρησω μια μητέρα και ενα σπίτι ολόκληρο να ξέρεις ενδιαφερομε..
Και κάτι τελευταίο τέτοιου είδους και χειρότερες απαντησεις τις έχω δώσει από μόνος μου πρώτος στον ίδιο μου τον εαυτό. Εν κατά κλειδι έχεις δίκιο αλλά δεν με βοηθάς πουθενά

Ζήτησες την γνώμη μας . Αυτή είναι η δική μου . Κι αν θέλεις να βοηθήσεις την μητέρα σου και το σπίτι κάντο σωστά γιατί όπως βλέπεις ο τρόπος που επέλεξες μάλλον θα στο κλεισει. Σκληρά ακούγονται ε?
Σκέψου να είχες παρασύρει κάποιον πεζό τι θα γινόταν χωρίς δίπλωμα-ασφάλεια. Αντί λοιπόν να Ρωτάς σε ένα φόρουμ (που αντιμετωπίζει διαφορετικά τα αδέρφια μας) βρες δικηγόρο να πάρεις συμβουλή

bmwr1100gs
13/01/2019, 00:33
Ασχολίαστο το ότι οδηγούσες χωρίς άδεια.

Έπρεπε να καλέσεις Τροχαία, να καταγράψει το συμβάν, ακόμα και χωρίς δίπλωμα. Τώρα... καλά ξεμπερδέματα.

Καλησπέρα,

Η άποψή μου είναι πως σε ατυχήματα, είτε φταίμε είτε όχι, πάντα καλούμε τροχαία για να γίνει καταγραφή του συμβάντος. Εάν δηλώσουμε τραυματισμό έρχεται οπωσδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση ο οποιοσδήποτε να επικαλεστεί οτιδήποτε και άντε να βγάλεις άκρη.

Ttrakias
13/01/2019, 00:42
Εγώ ακόμα πιστεύω πως σε συγγενικά σου άτομα πέρα από τα μαμησια στη γαδα και τις περιττές εξυπνάδες θα έδινες και μια λύση ή συμβουλή.. Τώρα αν αντιμετώπιζες έτσι τον αδερφό σου χωρίς να του έδινες κάποια πληροφορία τότε φίλε είσαι πολύ πιο λάθος σαν άνθρωπος από μένα τον μακακα που οδηγάει χωρίς διπλωμα

rainmike
13/01/2019, 00:52
Εγώ ακόμα πιστεύω πως σε συγγενικά σου άτομα πέρα από τα μαμησια στη γαδα και τις περιττές εξυπνάδες θα έδινες και μια λύση ή συμβουλή.. Τώρα αν αντιμετώπιζες έτσι τον αδερφό σου χωρίς να του έδινες κάποια πληροφορία τότε φίλε είσαι πολύ πιο λάθος σαν άνθρωπος από μένα τον μακακα που οδηγάει χωρίς διπλωμα

Μικρέ σοβαρέψου,και σταμάτα τους παραλληλισμούς. Μπορεί ο viper να έχει άσχημα βιώματα από ανέυθυνο οδηγό χωρις άδεια οδήγησης και χωρίς ασφάλεια ούτε καν τον ξέρεις. Τι θελεις να σε λυπηθούμε?
Αντρας είσαι ανέλαβε τις ευθύνες σου.Σου είπαμε λογικά δεν θα γίνει κάτι αν είναι έτσι οπως μας τα λές.Μιλα ομως καλού κακού και με κάνα δικηγόρο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ttrakias
13/01/2019, 01:02
Το να με βρίσεις ή να μου πεις ότι είμαι λάθος λόγο διπλώματος είναι κάτι το εύκολο και το γνωρίζω ήδη όπως το γνωρίζει ο υπόλοιπος πλανήτης, το τι γίνετε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω και γιαυτό είμαι εδώ ώστε να μάθω και να δω τι θα κάνω... Καλά κάνει που με στριμώχνει έτσι αλλά δώσε και μια συμβουλή στο κάτω κάτω.
Χωρίς κάποια συμβουλή απλά βγάζει τα ψυχολογικά του από κάποιους ανευθυνους οδηγούς που ίσως έχει άσχημα βιώματα όπως λες

Ttrakias
13/01/2019, 01:03
Ναι είμαι σχετικά καλυμμένος πήρα διάφορες απαντήσεις και ευχαριστώ

daz
13/01/2019, 01:19
Ελα να ηρεμούν λίγο τα πνεύματα.

Φίλε trakias να ξέρεις οτι μπήκες στο λάθος φόρουμ για να αποκαλέσεις έναν 60χρονο...

..παππού! :bawl:

Όσο για την κριτική, καθημερινά διαβάζουμε και αντιμετωπίζουμε αρκετά παρόμοια περιστατικά και καλώς ή κακώς, έχουμε σταματήσει να χρυσώνουμε το χάπι.

Όσο για το πρόβλημά σου, νομίζω κατάλαβες τι πρέπει να κάνεις. Λες στον παππού οτι υπάρχουν μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και αν θέλει να διεκδικήσει αυτά που νομίζει οτι του οφείλεις, να τα διεκδικήσει δικαστικώς. Χωρίς ψευδομάρτυρες δε μπορεί να σε τρέξει ούτε θα μπει στη διαδικασία. Ειδικά αν πιστεύει οτι έχεις έστω και έναν μάρτυρα που είδε τι συνέβη. Είσαι τυχερός που αυτός ήταν πιο παράνομος από σένα!

Παρακαλώ όλους να μη γίνει το θρεντ λαικό δικαστήριο, να μην οξυνθούν άλλο τα πνεύματα, να μη περάσουμε σε προσωπικές επιθέσεις, να μη προβούμε σε χαρακτηρισμούς και γενικά όλα αυτά που γίνονται σε παρόμοια θρεντ.
Και αν μπορούμε να βοηθήσουμε, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο. Ευχαριστώ! :)

viper1
13/01/2019, 01:23
Από εμένα έχει λήξει το θέμα.

Ttrakias
13/01/2019, 01:56
Χαχαχαα Οχι φίλε ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ θα χαρακτηριζοταν παππούς ακόμα και αν τον έκοβα γύρω στα 50 σύμφωνα με αυτο που έκανε
Ή αλήθεια είναι πως θα με ικανοποιουσε να έβρισκε μπελά γιατί αργά ή γρήγορα πολύ πιθανόν να σκοτώσει κανέναν κακομοίρη, αλλά μήπως βρω μεγάλυτερο μπελα απ'αυτον παρόλο που έφταιγε λόγο διπλώματος? . Διάβασα που είπες έκανε μεγαλύτερη παρανομία αλλά αν είναι να μπλέξω και εγώ πατόκορφα άστα να πάνε... Επίσης το μηχανάκι εχει φτιαχτεί, παρών ήταν μόνο η θείτσα η γυναίκα του που καθόλου απίθανο να πει ψέμματα

toyar
13/01/2019, 06:36
τωρα θα πει οτι η θειτσα ηταν 47 και θα λιποθυμησουμε:cry:

Shinji Ikari
13/01/2019, 09:21
Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. Ουτε να τσακωθεις με το αφεντικο σου. Ουτε να γινεις πελατης δικηγορου. Αν μπορουσε να κανει κατι νομικα δεν θα ερχοταν να σας τα παρει στο μιλητο. Θα βαρεθει και θα φυγει. Δεν μπορεις βεβαια να κανεις και κατι χωρις να βγεις αναιμακτος στη θεση που εισαι.

telegonos
13/01/2019, 10:37
τωρα θα πει οτι η θειτσα ηταν 47 και θα λιποθυμησουμε:cry:

Ναι η Kendra Lust :lol:

g_m900
13/01/2019, 10:48
Σαν παθων είτε αστυνομικος ειτε οχι... ΚΑΛΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ.
Απο κει και μετα οτι προείπε παραπανω οτι δεν εχεις διπλωμα... Μην ζητας ευθυνες. Ξεκιναμε οτι δεν επρεπε να βρισκεσαι στον δρομο. Ετσι το βλεπει η ασφαλιστικη... Γιατι για αποζημειωσεις ρωτας. Η Τροχαια θα σου φορτωνε και 5-6 προστιματα και θα ησουν κερατάς και δαρμενος.
Απο τη στιγμη που φυγατε χωρίς κάποια καταγραφη... Φιλακια πες του παππου

Επισης οτι θες να μειωσεις η γλυτωσεις το κοστος επισκευης μεσω του εργοδότη σου ειναι ναι μεν το συμφερον σου αλλα εφοσον θες να παραμεινεις στη δουλεια και να εχεις τον παππού να ερχεται να ζηταει λεφτα... Τοτε δεν εχεις επιλογη παρα οτι ειπα.
Αν ο εργοδοτης σε εχει αδηλωτη εργασια... Παλι τους λες φιλακια.
Αν σε ειχε και δουλευες χωρις διπλωμα χρειαζεται μια δηλωση σου που να την εχει κανει δεκτη και να δεχεται οτι υπ ευθυνη σου κανεις αυτη την εργασια... Αλλα και πάλι δυσκολα ειναι καλυμμενος. Οποτε υποθετω εισαι αδηλωτη εργασια....επομενως ναι μεν ειστε 2 οι εμπλεκομενοι αλλα ουσιστικα δεν εγινε τιποτα χωρις μαρτυρες.

Τωρα αν θα βαλεις μυαλο ειναι αλλο θεμα...

BabisStinson
13/01/2019, 11:00
Είστε και οι τρεις παράνομοι! Είναι αστείο να ζητάει ο ένας απ' τον άλλον ευθύνες.

Όπως τα λες ακριβώς. Είναι τραγελαφική κατάσταση, να ψάχνουμε ποιος παρανόμησε λιγότερο από τον άλλον.
Φίλε μην οδηγάς χωρίς δίπλωμα γιατί είναι παράνομο. End of Story.

Ttrakias
13/01/2019, 11:47
Δεν κοιτάω να βγω κερδισμένος εγώ το αμάξι δεν θέλω να πληρώσουμε, λέω στο αφεντικό να του πούμε να πάει να κοιτάχτει αλλά φοβάται μην μπορεί να αποδείξει το συμβαν
Ωστόσο λίγακι μυαλό το έβαλα 14 μέρες ακόμα και θα κοιτάξω για άλλη δουλειά όσο δύσκολο και να είναι
Τώρα κατά πόσο μπορεί να το αποδείξει όσο ξέρουμε εμείς αλλά τόσο ξέρετε και εσείς, γιατί αλήθεια δεν γνωρίζουμε αν έχει κάποιο στοιχείο εκτός από τις πινακίδες από το μηχανάκι
Αυτό για την υπεύθυνη δήλωση είναι 100%?

Nostradamus
13/01/2019, 12:45
Πόσο χρονών είσαι μεσιέ?

Jimmu
13/01/2019, 13:49
Aν δεν υπάρχει καταγραφή του συμβάντος σε βιβλίο της τροχαίας(που δεν υπάρχει) ούτε υπεύθυνη δήλωση από τη μεριά οποιουδήποτε από τους εμπλεκόμενους (που επίσης δεν υπάρχει) τότε δεν υπάρχει ατύχημα.-Τι το κουράζετε...?

faithless
13/01/2019, 13:57
Καποτε τα εκανα και εγω αυτα.Χωρις διπλωμα ουσιαστικο(ειχα 50cc και οδηγουσα fx 125 για 2 χρονια).Καμμια αισθηση φοβου χωρις κρανος και γενικοτερα επικινδυνη οδηγηση.Μονο περηφανος δεν ειμαι γιαυτο και εχω μετανοιωσει πολυ.Φιλε μου δεν εχω κατι να σου πω γιατι αν ημουνα ξανα 18 μπορει να εκανα τα ιδια.Απλα διαβαζω τα δικα σου και θυμαμαι τα δικα μου.

alexis72
13/01/2019, 13:59
σίγουρα εισαι πιτσιρικάς ...οπότε κατα κάποιον τρόπο ...δικαιολογείσαι εν μέρει ...
αυτός πού για μένα ΔΕΝ δικαιολογείται με τίποτα ειναι το ...αφεντικό σου ...με μυαλό ραδικιού και πολύ τού ειναι, εχει και μαγαζί ο μπαγλαμάς ...
βγάλε δίπλωμα και βρές μιά παρόμοια δουλίτσα αλλά νόμιμα με ικα κλπ (αν μένεις αθήνα ευκολα θα βρείς σε πολλές τζαμαρίες μαγαζιών βλέπω συχνά ζητούνται διανομείς -μήν ψάχνεις μόνο από εφημερίδες χε κλπ)
μπές σε μιά εκκλησία ...αναψε ενα κεράκι πού δέν τραυματίστηκες καθόλου και για το οτι μέχρι σήμερα δεν χτύπησες κάποιον πεζό να εχεις μετά συνέχεια τρεχάματα με δικαστήρια - αγωγές εναντίον σου κλπ.

Shinji Ikari
13/01/2019, 14:37
Υπεύθυνη δήλωση που να λεει ετσι δεν μετραει τιποτα. Φοβαται το αφεντικο σου μηπως τον καρφωσει α παππους? Σε εβαλε στη δουλεια χωρις διπλωμα και δεν θες τωρα να τον μπλεξεις? Πες του τουλαχιστον να σε συστησει αλλου για δουλεια. Αμαξι δε γινεται να πληρωσεις εσυ, φτανει που τον καλυψες και δεν πηρες τροχαια και ασθενοφορο γιατι επαθες ατυχημα εν ωρα "μαυρης" εργασιας και θα τον γαργαλαγαν ασχημα.

Ttrakias
13/01/2019, 15:01
Είμαι 20 καταρχας
Κατά δεύτερον το συμβαν είναι σαν να μην έγινε ποτέ αλλά θα μπορέσει ο παππούς (είπαμε ο συγκεκριμένος λέγετε παππούς χαχα) να εκβιασει το αφεντικό μου ότι έχει άτομο χωρίς δίπλωμα για να τον πείσει να πληρωθεί? Καλώς ή κακώς δεν θέλω να πάθει ζημιά ο άνθρωπος γιατί φεύγω που φεύγω σε λιγες μερούλες τουλάχιστον να φύγω κανονικά χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα

rainmike
13/01/2019, 15:04
Είμαι 20 καταρχας
Κατά δεύτερον το συμβαν είναι σαν να μην έγινε ποτέ αλλά θα μπορέσει ο παππούς (είπαμε ο συγκεκριμένος λέγετε παππούς χαχα) να εκβιασει το αφεντικό μου ότι έχει άτομο χωρίς δίπλωμα για να τον πείσει να πληρωθεί? Καλώς ή κακώς δεν θέλω να πάθει ζημιά ο άνθρωπος γιατί φεύγω που φεύγω σε λιγες μερούλες τουλάχιστον να φύγω κανονικά χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα

το αφεντικό σου γνώριζε οτι δεν εχεις δίπλωμα?

p@nos
13/01/2019, 15:11
Παιδια εδω και πολλα χρονια η τροχαια δεν ερχεται αν δεν υπαρχει τραυματισμος...

rainmike
13/01/2019, 15:16
Παιδια εδω και πολλα χρονια η τροχαια δεν ερχεται αν δεν υπαρχει τραυματισμος...

Δεν ισχύει,πριν κανα χρόνο περιπου ένας παππους μου εσπασε τον καθρεφτη απο τη μηχανη (με τον καθρεφτη του).
Του ειπα να κανει στην ακρη και καλεσα τροχαια και ασφαλιστικες.Περαν του καθρεφτη δεν υπηρχαν αλλες ζημιες
υλικες ποσο σωματικες.Η τροχαια ηρθε αλλα μετα απο δυομιση ωρες.

vaska
13/01/2019, 15:22
Δεν ισχύει,πριν κανα χρόνο περιπου ένας παππους μου εσπασε τον καθρεφτη απο τη μηχανη (με τον καθρεφτη του).
Του ειπα να κανει στην ακρη και καλεσα τροχαια και ασφαλιστικες.Περαν του καθρεφτη δεν υπηρχαν αλλες ζημιες
υλικες ποσο σωματικες.Η τροχαια ηρθε αλλα μετα απο δυομιση ωρες.

Στην Πάτρα τουλάχιστον ισχύει αυτό που λέει ο Πάνος, δεν έρχονται αν δεν υπάρξει τραυματισμός. Εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον.

rainmike
13/01/2019, 15:26
Στην Πάτρα τουλάχιστον ισχύει αυτό που λέει ο Πάνος, δεν έρχονται αν δεν υπάρξει τραυματισμός. Εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον.
Τι να πω φιλε μου ίσως η τροχαία Θεσσαλονίκης έρχεται.

MAIK72
13/01/2019, 15:27
Είμαι 20 καταρχας

Μιλάμε για κατάσταση αστα να πάνε. Μάυροι εργοδότες ,μαφιόζοι γεράκοι και νεαροί χωρίς δίπλωμα. Θεωρείται εργατικό ατύχημα ακόμα κι αν δεν είχες δίπλωμα αλλά δε ΚΑΛΕΣΕΣ αστυνομία.Επομένως έχει μερίδιο ευθύνης και ο εργοδότης ,και ασε τον γεράκο να κουρεύεται.Πάρε ότι λεφτά σου δώσει ο μαύρος εργοδότης σαν αποζημίωση επισκευές κλπ πριν υπογράψεις παραίτηση και τράβα του μια καταγγελία για μαύρη εργασία. Τα λεφτά που θα σου δώσει δώστα σε έναν δικηγόρο να ξεζουμίσει το καλό σου αφεντικό. Προσωπικά δεν θα υπέγραφα παραίτηση αλλά θα πήγαινα κατευθείαν για καταγγελία εφόσον μίλαγα με δικηγόρο

Καικάτι τελευταίο αλλά πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ όταν υπογράφουμε παραίτηση. Κάτω από την υπογραφή μας συμπληρώνουμε ΠΑΝΤΑ την πρόταση :Συμφωνώ, αλλά με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου!!

Αν δεν το συμπληρώσεις και ο γεράκκος επιμείνει δεν θα δεις ούτε σεντ από το καλό σου αφεντικούλη.

BLiTzER
13/01/2019, 15:35
Αν υπάρχει παράβαση και καλέσεις Τροχαία, είναι υποχρεωμένοι να έρθουν. Δεν υπάρχει "δεν έρχεται".

Ttrakias
13/01/2019, 15:40
Φίλε δεν μπλέκω το αφεντικό μου όσο μακακας και να είναι που με πήρε στη δουλειά γιατί παρακαλά γα 1 μήνα σχεδόν να με δεχτεί.. Βρίσετε με κράξετε με άλλα δεν μπορώ να πω ότι φταίει εφόσον παρακαλαγα σε απελπιστικο βαθμό να με δεχτεί όπως προανεφερα και το θεωρό γελοίο να προσπαθώ να του ρίξω ευθύνη όσο λάθος και να είναι ο τυπας

TROOPER
13/01/2019, 15:42
Ο καθενας αναλαμβανει τις ευθυνες του. Κι ευθυνες εχουν ολοι.
Οταν ζητας ανοιχτα σε ενα φορουμ αποψεις να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις το τι θα ακουσεις.
Και επειδη εσυ εισαι αυτος που ανοιγει το νημα τα ακους εσυ για το δικο σου λαθος.
Αν θες σοβαρα κατευθυντηριες...δικηγορο και τεος. Ουτε φορουμ ουτε φιλους και γνωστους.

o_gavros
13/01/2019, 15:44
Ούτε εκδικήσεις ούτε διεκδικήσεις ούτε περαιτέρω μανούρες.
Να λες καλά που δεν χτυπησε κανένας.Οτι σου έγινε μάθημα, μάλλον φαίνεται!
Δίπλωμα asap, προσοχή και καλή συνέχεια.

rainmike
13/01/2019, 15:44
Φίλε δεν μπλέκω το αφεντικό μου όσο μακακας και να είναι που με πήρε στη δουλειά γιατί παρακαλά γα 1 μήνα
σχεδόν να με δεχτεί.. Βρίσετε με κράξετε με άλλα δεν μπορώ να πω ότι φταίει εφόσον παρακαλαγα σε απελπιστικο βαθμό να με δεχτεί όπως προανεφερα και το θεωρό γελοίο να προσπαθώ να του ρίξω ευθύνη όσο λάθος και να είναι ο τυπας
Φιλε μου εσύ είσαι 20 χρονων και άντε πες
δικαιολογείσαι.Αυτός όμως? Είναι δυνατόν να σε στείλει να δουλεύεις 8 ώρες τη μέρα σαν επάγγελματιας οδηγός χωρίς δίπλωμα? Πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για τα δικαιώματα των ντελιβεραδων και τις παροχές που πρέπει να διεκδικήσουν και τώρα βλέπουμε πακεταδες χωρίς δίπλωμα? Η πλήρης απαξίωση.

o_gavros
13/01/2019, 15:52
...και τώρα βλέπουμε πακεταδες χωρίς δίπλωμα? ...

Ελα ρε συ, πέφτεις αλήθεια απο τα σύννεφα;
Κάτι ώρες μου θυμίζουμε γιαγιάδες που αναφωνούν με έκπληξη "ουιιιιι" σε κάθε κακώς κείμενο.
Το παιδί δεν χρειάζεται άλλο πίσσα & πούπουλα.
Την κατάλαβε τη μαλακία,ευτυχώς αναίμακτα.
Το να συνεχάμε να τον σταυρώνουμε δε βλέπω σε τι εξυπηρετεί.

rainmike
13/01/2019, 15:53
Ελα ρε συ, πέφτεις αλήθεια απο τα σύννεφα;
Κάτι ώρες μου θυμίζουμε γιαγιάδες που αναφωνούν με έκπληξη "ουιιιιι" σε κάθε κακώς κείμενο.
Το παιδί δεν χρειάζεται άλλο πίσσα & πούπουλα.
Την κατάλαβε τη μαλακία,ευτυχώς αναίμακτα.
Το να συνεχάμε να τον σταυρώνουμε δε βλέπω σε τι εξυπηρετεί.
Ρε συ διαβαζεις? Στον ιδιοκτήτη αναφέρομαι και όχι στο παιδι.

o_gavros
13/01/2019, 15:55
ο ιδιοκτήτης φαντάζομαι καταλαβαίνεις που μας γράφει,βγάζοντας ένα παιδί 20χρονών να δουλέψει χωρίς δίπλωμα

p@nos
13/01/2019, 15:57
Αν υπάρχει παράβαση και καλέσεις Τροχαία, είναι υποχρεωμένοι να έρθουν. Δεν υπάρχει "δεν έρχεται".

Αρκετοι νομοι εχουν αλλαξει, και η αστυνομια/τροχαια εχει αποποιηθει πολλες απο τις υποχρεωσεις της...

Αυτο το πραγμα μου το εχει πει η τροχαια οταν τους καλεσα και μαλιστα 2 φορες. Η μια πατρα πριν απο 4-5 χρονια οταν ενα μπαρμπαδι επεσε απο πισω μου με ενα σκουτερ και η αλλη πριν 3 χρονια οταν μια θεια μου πεταξε κατω το σκουτερ κανοντας οπισθεν (το οποιο ηταν κανονικα παρκαρισμενο παραλληλα με το δρομο). Η συγκεκριμενη μαλιστα ηθελε να φυγει γιατι δεν ειχα ταυτοτητα μαζι μου και υποστηριζε οτι ημουν παρανομος γι αυτο το λογο :lol:. Και η τροχαια μου ειπε οτι αφου δεν υπαρχει τραυματισμος δεν ερχονται και απλα να κρατησω την πινακιδα της

Οποτε για να μου ειπαν ακριβως το ιδιο πραγμα σε διαφορετικες στιγμες και νομους, κατι υπαρχει προφανως για να το στηριζουν... Επισης αν τη στιγμη ενος συμβαντος η τροχαια σου πει δεν ερχεται, δεν νομιζω να καθεσαι να γκουγκλαρεις νομους και φεκ για να δεις τι ισχυει και τι οχι

rainmike
13/01/2019, 15:57
ο ιδιοκτήτης φαντάζομαι καταλαβαίνεις που μας γράφει,βγάζοντας ένα παιδί 20χρονών να δουλέψει χωρίς δίπλωμα
Αρα είναι κρετίνος και άρα που διαφωνούμε?

MAIK72
13/01/2019, 16:03
Φίλε δεν μπλέκω το αφεντικό μου όσο μακακας και να είναι που με πήρε στη δουλειά γιατί παρακαλά γα 1 μήνα σχεδόν να με δεχτεί.. Βρίσετε με κράξετε με άλλα δεν μπορώ να πω ότι φταίει εφόσον παρακαλαγα σε απελπιστικο βαθμό να με δεχτεί όπως προανεφερα και το θεωρό γελοίο να προσπαθώ να του ρίξω ευθύνη όσο λάθος και να είναι ο τυπας

Στις δουλειές δεν λειτουργούν με το συναίσθημα αλλά με την λογική και το συμφέρον.Πρωτίστως την δική σου λογική και το δικό σου συμφερόν. Και εδώ μιλάμε όχι μόνο για το συμφέρον σου αλλά και για την σωματική σου ακεραίοτητα και την ικανότητα να ξαναδουλέψεις(μακριά απο μας) Αν δεν θες να είσαι και εσύ κάπως καλυμμένος κάνε ότι σε φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος

vaska
13/01/2019, 16:08

Όχι λέμε τι δεν καταλαβαίνεις?? Σε ρωτάνε αν υπάρχει τραυματισμός και αν απαντήσεις όχι σου λένε καλέστε την φροντίδα ατυχήματος που έχουν οι ασφαλιστικές
Βεβαιωμένο

BLiTzER
13/01/2019, 16:19
Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καταγραφή. Αν σου πουν "όχι" και το αφήσεις, προφανώς θα σε γράψουν. Μερικές φορές αργούν εσκεμμένα, για να βαρεθείς εσύ και να ακυρώσεις. Αλλά κανονικά είναι υποχρεωμένοι, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, τι δεν καταλαβαίνεις; Βεβαιωμένο.

vaska
13/01/2019, 16:38
Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καταγραφή. Αν σου πουν "όχι" και το αφήσεις, προφανώς θα σε γράψουν. Μερικές φορές αργούν εσκεμμένα, για να βαρεθείς εσύ και να ακυρώσεις. Αλλά κανονικά είναι υποχρεωμένοι, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, τι δεν καταλαβαίνεις; Βεβαιωμένο.

Όχι δεν είναι η δουλειά τους να τρέχουν σε κάθε στούκα, δουλειά τους είναι να βεβαιώνουν παραβάσεις και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
Αν σου πουν δεν έρχονται, τέλος δεν έρχονται όσο και να περιμένεις και προφανώς για να το λένε ευθέως και χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές είναι καλυμμένοι.
Τι δεν καταλαβαίνεις?? Βεβαιωμένο!

rainmike
13/01/2019, 16:40
Όχι δεν είναι η δουλειά τους να τρέχουν σε κάθε στούκα, δουλειά τους είναι να βεβαιώνουν παραβάσεις και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
Αν σου πουν δεν έρχονται, τέλος δεν έρχονται όσο και να περιμένεις και προφανώς για να το λένε ευθέως και χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές είναι καλυμμένοι.

Να κάνω ένα τηλέφωνο να ρωτήσω?Ρε ερχεστε η όχι?:lol:

faithless
13/01/2019, 16:46
Νομιζω οτι πρεπει να ρθουνε υποχρεωτικα απο τη στιγμη που υπαρχει συγκρουση

BLiTzER
13/01/2019, 16:47
Μην επιμένεις, αφού τους είπαν "όχι" στο τηλέφωνο.

:lol:

νεοσσός
13/01/2019, 16:49
Πάντως η ίδια η αστυνομία σου λέει να ειδοποιήσεις, ακόμα κι αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Δε διευκρινίζει αν αυτό σημαίνει υποχρέωση να έρθει επί τόπου, αλλά από την άλλη φαίνεται οξύμωρο να σκεφθούμε ότι εννοούν: "Ειδοποιήστε μας, αλλά δε θα έρθουμε έτσι κι αλλιώς."

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Τι κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα:

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=272&Itemid=247&lang

BLiTzER
13/01/2019, 17:05
Γράφει ότι ισχύουν και για την Πάτρα αυτά;

ptc
13/01/2019, 17:06
Χθες ειχε ενας φιλος ατυχημα με τη μηχανη. Καποιος περαστικος καλεσε ΕΚΑΒ και αστυνομια (ο φιλος τελικα ειχε καταγμα κλειδας). Το ασθενοφορο ηρθε πρωτο και προφανως δεν περιμεναν την αστυνομια. Η αστυνομια πηγε στον τοπο του δυστυχηματος και αφου δεν βρηκε κανεναν εκει ηρθε μονη της στα επειγοντα του νοσοκομειου που εφημερευε και βρηκε τον φιλο μου για να τον ρωτησει τι ακριβως συνεβη. Αν οντως δεν ηταν υποχρεωμενοι φανταζομαι θα περιοριζονταν στο να πουνε οτι εμεις καναμε την προσπαθεια και ηρθαμε, δε φταιμε εμεις που δεν ηταν κανεις εκει.

rainmike
13/01/2019, 17:07
Πάντως η ίδια η αστυνομία σου λέει να ειδοποιήσεις, ακόμα κι αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Δε διευκρινίζει αν αυτό σημαίνει υποχρέωση να έρθει επί τόπου, αλλά από την άλλη φαίνεται οξύμωρο να σκεφθούμε ότι εννοούν: "Ειδοποιήστε μας, αλλά δε θα έρθουμε έτσι κι αλλιώς."

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=272&Itemid=247&lang

Yπάρχει διαχωρισμός αν υπάρχει τραυματισμός σου λένε περιμενεις μεχρι να έρθουμε αν δεν υπάρχει ειδοποιησέ μας και
εμείς θα σε συνδέσουμε με Κάιρο:tooth:

vaska
13/01/2019, 17:39
Καλή η πλάκα και ειδικά μέσα στα φόρα γιατί γενικότερα μιζεριάζουμε στην καθημερινότητά μας οπότε η πλακίτσα βοηθάει να αποσυμπιεστούμε.

Επίσης καλό και το γράμμα του νόμου, έτσι για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Αλλά όταν 2 άτομα σας λένε το ίδιο ότι δλδ οι τσέοι δεν έρχονται σε ατυχήματα με υλικές ζημιές μόνο κι εσείς λέτε "είναι η δουλειά τους άρα έρχονται", εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλα παρά να πάω πάσο.

Μόνο μη συμβεί στραβή σε κανέναν στην Πάτρα. 17 τηλέφωνα θα κάνει, 20 φεκ θα επικαλεστεί αλλά τροχαίο δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα.
Επιβεβαιωμένο!

p@nos
13/01/2019, 17:39
Ειπες οτι ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν. Για ποιες παραβασεις; για ολες η υπαρχει καποιος περιορισμος.; αν παρω την τροχαια τηλεφωνο οτι καποιος πεζος περασε με κοκκινο το φαναρι των πεζων θα ερθουν; η αν καποιος εχει καμμενη λαμπα στοπ θα ερθουν; επισης το οτι ειναι υποχρεωμενοι να πανε σε καθε κληση εχεις καποιον προσφατο μη αναθεωρημενο νομο που να το αναφερει ρητα;

vaska
13/01/2019, 17:42
Χθες ειχε ενας φιλος ατυχημα με τη μηχανη. Καποιος περαστικος καλεσε ΕΚΑΒ και αστυνομια (ο φιλος τελικα ειχε καταγμα κλειδας). Το ασθενοφορο ηρθε πρωτο και προφανως δεν περιμεναν την αστυνομια. Η αστυνομια πηγε στον τοπο του δυστυχηματος και αφου δεν βρηκε κανεναν εκει ηρθε μονη της στα επειγοντα του νοσοκομειου που εφημερευε και βρηκε τον φιλο μου για να τον ρωτησει τι ακριβως συνεβη. Αν οντως δεν ηταν υποχρεωμενοι φανταζομαι θα περιοριζονταν στο να πουνε οτι εμεις καναμε την προσπαθεια και ηρθαμε, δε φταιμε εμεις που δεν ηταν κανεις εκει.

Όχι σε τραυματισμό επιλαμβάνονται του ατυχήματος κανονικά. Το κέντρο δεν δίνει καν κλήση σε περίπτωση μόνο υλικών ζημιών. Τώρα αν αυτό γίνεται επειδή το αποφάσισε ο διοικητής κι εφαρμόζεται τοπικά δεν το γνωρίζω, ξέρω τι γίνεται στην πόλη μου.

Ttrakias
13/01/2019, 17:46
Καλά τα λέτε όλοι αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει να γράφει κανένας για τους κατόχους διπλωματος οι οποίοι είναι σίριαλ κιλλερς του δρόμου... Ξέρετε όλοι καλά για τι πράγμα μιλάω... Έχω δει άπειρους οδηγούς να κόβουν στοπ κλπ κλπ και το 90% από αυτούς είμαι σίγουρος πως έχουν δίπλωμα..
Εν κατά κλειδι πάλι το να έχεις δίπλωμα δεν σε κάνει ασφαλέστερο οδηγό από κάποιον που δεν έχει (ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΏ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΑΛΛΆ ΕΊΝΑΙ ΛΊΓΟ ΓΕΛΟΊΟ ΝΑ ΚΡΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 100 ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΏΝ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΜΗ ΚΑΤΟΧΟ ΔΙΠΛ..)

p@nos
13/01/2019, 17:47
Ειπαμε, σε περιπτωση τραυματισμου ερχονται. Επισης ο τραυματισμος αποτελει εν δυναμει κακουργημα οποτε ερχονται υποχρεωτικα (και πιθανως αυταπαγγελτα), οποτδ θεωρητικα πρεπει να υπαρχει και αντιστοιχη αντιμετωπιση

ptc
13/01/2019, 17:54
Καλά τα λέτε όλοι αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει να γράφει κανένας για τους κατόχους διπλωματος οι οποίοι είναι σίριαλ κιλλερς του δρόμου... Ξέρετε όλοι καλά για τι πράγμα μιλάω... Έχω δει άπειρους οδηγούς να κόβουν στοπ κλπ κλπ και το 90% από αυτούς είμαι σίγουρος πως έχουν δίπλωμα..
Εν κατά κλειδι πάλι το να έχεις δίπλωμα δεν σε κάνει ασφαλέστερο οδηγό από κάποιον που δεν έχει (ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΏ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΑΛΛΆ ΕΊΝΑΙ ΛΊΓΟ ΓΕΛΟΊΟ ΝΑ ΚΡΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 100 ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΏΝ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΜΗ ΚΑΤΟΧΟ ΔΙΠΛ..)

Ρε φιλε σορι κιολας, αλλα στου κρεμασμενου το σπιτι δε μιλανε για σχοινι. Εσυ εξ ορισμου παρανομεις απο τη στιγμη που ανεβαινεις πανω στη μηχανη μεχρι να κατεβεις. Και θα κρινεις τον αλλον που εσφαξε ενα στοπ πχ;

Αντι να κοιταμε τους αλλους ας κοιταξουμε τα χαλια μας πρωτα. Ετσι κι αλλιως τον αλλον ο,τι και να κανεις δεν τον αλλαζεις.

vaska
13/01/2019, 18:20
Ρε φιλε σορι κιολας, αλλα στου κρεμασμενου το σπιτι δε μιλανε για σχοινι. Εσυ εξ ορισμου παρανομεις απο τη στιγμη που ανεβαινεις πανω στη μηχανη μεχρι να κατεβεις. Και θα κρινεις τον αλλον που εσφαξε ενα στοπ πχ;

Αντι να κοιταμε τους αλλους ας κοιταξουμε τα χαλια μας πρωτα. Ετσι κι αλλιως τον αλλον ο,τι και να κανεις δεν τον αλλαζεις.

Μεγάλη αλήθεια αυτή που είπες. Γείτονας σφάζει ανηλεώς τα κόκκινα. Έχει μαζέψει μέχρι τώρα (όσες ξέρω βεβαιωμένες) 4 700σάρες, του έχουν πάρει το δίπλωμα και αυτός και οδηγεί και σφάζει τα κόκκινα και κομπάζει γι' αυτό!

mia_zoi_kawa
13/01/2019, 18:34
Χωρις να είμαι δικηγόρος η αστυνομικός και από προσωπική πείρα ....η τροχαία καλείται σε ένα ατύχημα για να συλλέξει στοιχεία και να γράψει την "Εκθεση Αυτοψίας Τροχαίου Ατυχήματος". Ακόμα και να μην προλάβει τον τραυματια στον τόπο του ατυχήματος θα πάει μέχρι και στο νοσοκομείο να τον βρει να μάθει τι έγινε (και όχι μονο...μπορεί να κάνει μήνες να την συνταξει). Προσοχή η Εθεση Αυτοψιας είναι απαραίτητη για να συμπληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας του δικηγόρου πριν κατατεθεί για να οριστεί δικασιμη ημερομηνία της υπόθεσης από την Ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό γίνεται φυσικά μόνο σε θανάτους τραυματισμούς και σε ζημιές σε τρίτους.

Αν δεν υπάρχουν όλα αυτά απλά τηλεφώνουμε στις ασφαλιστικές μας και μας στέλνουνε τα ευγενεστατα παιδιά με τα μηχανάκια και κάνουμε από κοινή δήλωση και τα βρίσκουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους.

Στην περίπτωση του νεαρού και από την στιγμή που δεν κλείθηκε η τροχαία ΝΟΜΙΖΩ ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να κάνει μυνηση στον νεαρό και να έχει και μάρτυρες. Και πάλι δεν ξέρω αν θα καταφέρει τίποτα γιατί αντίστοιχα πράγματα μπορεί να κάνει και ο νεαρός (μάρτυρες...).

Τώρα όσον αφορά τον κατ επανάληψη παρανομουντα νεαρό (που τον αντιμετωπίζουμε με πολιτισμό και ευγένεια σπάνια για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας) θα ήθελα να του ζητήσω προσωπικά συγνώμη που δεν μπορω να του φτιάξω μια χρονομηχανή για να τον βοηθήσω περισσότερο...

BLiTzER
13/01/2019, 18:35
Ειπες οτι ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν. Για ποιες παραβασεις; για ολες η υπαρχει καποιος περιορισμος.; αν παρω την τροχαια τηλεφωνο οτι καποιος πεζος περασε με κοκκινο το φαναρι των πεζων θα ερθουν; η αν καποιος εχει καμμενη λαμπα στοπ θα ερθουν; επισης το οτι ειναι υποχρεωμενοι να πανε σε καθε κληση εχεις καποιον προσφατο μη αναθεωρημενο νομο που να το αναφερει ρητα;

Γι'αυτά δε γνωρίζω, γιατί δε με ενδιαφέρουν. Αλλά σε τροχαία ατυχήματα οφείλουν, είναι η δουλειά τους. Αν ψάξεις, θα βρεις και τα ανάλογα άρθρα. Ξανά εμένα δε με ενδιαφέρει να ψάξω, γιατί δε μου'χει τύχει ποτέ να μην έρθουν όταν τους κάλεσα, τραυματισμός ή όχι. Αν δεν είναι μέρος της δουλειάς τους, μάλλον με συμπαθούν και με εξυπηρετούν. Πού είναι οι αστυνομικοί του φόρουμ να επιβεβαιώσουν ό,τι γνωρίζω ήδη; Μια δουλειά έχουν. :lol:

Bowleno
13/01/2019, 18:39
Μεγάλη αλήθεια αυτή που είπες. Γείτονας σφάζει ανηλεώς τα κόκκινα. Έχει μαζέψει μέχρι τώρα (όσες ξέρω βεβαιωμένες) 4 700σάρες, του έχουν πάρει το δίπλωμα και αυτός και οδηγεί και σφάζει τα κόκκινα και κομπάζει γι' αυτό!

Όταν του κάτσει "καλή" στραβή να δούμε πόσο θα κομπάζει... :a021:

vaska
13/01/2019, 18:50
Γι'αυτά δε γνωρίζω, γιατί δε με ενδιαφέρουν. Αλλά σε τροχαία ατυχήματα οφείλουν, είναι η δουλειά τους. Αν ψάξεις, θα βρεις και τα ανάλογα άρθρα. Ξανά εμένα δε με ενδιαφέρει να ψάξω, γιατί δε μου'χει τύχει ποτέ να μην έρθουν όταν τους κάλεσα, τραυματισμός ή όχι. Αν δεν είναι μέρος της δουλειάς τους, μάλλον με συμπαθούν και με εξυπηρετούν. Πού είναι οι αστυνομικοί του φόρουμ να επιβεβαιώσουν ό,τι γνωρίζω ήδη; Μια δουλειά έχουν. :lol:

Έλα ρε κ@ριόλη Πάτρα να πω του γείτονα να περάσει μία πάνω από το ρδέλο σου και μετά κάλεσε τους τσέους. Αν έρθουν κερνάω μπάρες δημητριακών. Εκτός κι αν για σένα που είσαι ομορφόπαιδο έρθουν από Αττική.
Εκεί θα κεράσω και μηλίτη μαζί με τις μπάρες.
:bawl:

vaska
13/01/2019, 18:51
Όταν του κάτσει "καλή" στραβή να δούμε πόσο θα κομπάζει... :a021:

Ένα θέμα έχει όλο κι όλο αυτός, μην του πιάσει άλλος την θέση που παρκάρει. Τα υπόλοιπα δεν τον αγγίζουν.

basilis_k6
13/01/2019, 19:05

αν εχουν αλλα τροχαια και εσυ δεν εχεις τραυματισμο μπορει αν μην έρθουν. Το κάνουν συχνα. Μου έχει τυχει και εμένα.

BLiTzER
13/01/2019, 19:08
Έλα ρε κ@ριόλη Πάτρα να πω του γείτονα να περάσει μία πάνω από το ρδέλο σου και μετά κάλεσε τους τσέους. Αν έρθουν κερνάω μπάρες δημητριακών. Εκτός κι αν για σένα που είσαι ομορφόπαιδο έρθουν από Αττική.
Εκεί θα κεράσω και μηλίτη μαζί με τις μπάρες.
:bawl:

Βρε δε λέω ότι λες ψέματα. Μπορεί όντως να σας γράφουν στα μπαλάκια τους εκεί κάτω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι και βασίζονται απλά στο ότι δε θα το κυνηγήσετε παραπάνω. Αυτό λέω. Το έγραψα κι εγώ ότι μερικές φορές καθυστερούν πολύ, ελπίζοντας ότι θα βαρεθείς και θα το ακυρώσεις μόνος σου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

αν εχουν αλλα τροχαια και εσυ δεν εχεις τραυματισμο μπορει αν μην έρθουν. Το κάνουν συχνα. Μου έχει τυχει και εμένα.

See above.

Προσωπικά και έχοντας μάθει πια, ΔΕΝ αφήνω τόπο τροχαίου αν δεν έρθει η Τροχαία να καταγράψει το περιστατικό. ΤΙΠΟΤΑ άλλο δε σε καλύπτει 100%, ούτε ασφάλειες, ούτε οδικές, ούτε μάρτυρες. Ό,τι γράφει η Τροχαία, γράφει ανεξίτηλα και έχει ισχύ παντού.

basilis_k6
13/01/2019, 19:34
Βρε δε λέω ότι λες ψέματα. Μπορεί όντως να σας γράφουν στα μπαλάκια τους εκεί κάτω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι και βασίζονται απλά στο ότι δε θα το κυνηγήσετε παραπάνω. Αυτό λέω. Το έγραψα κι εγώ ότι μερικές φορές καθυστερούν πολύ, ελπίζοντας ότι θα βαρεθείς και θα το ακυρώσεις μόνος σου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

See above.

Προσωπικά και έχοντας μάθει πια, ΔΕΝ αφήνω τόπο τροχαίου αν δεν έρθει η Τροχαία να καταγράψει το περιστατικό. ΤΙΠΟΤΑ άλλο δε σε καλύπτει 100%, ούτε ασφάλειες, ούτε οδικές, ούτε μάρτυρες. Ό,τι γράφει η Τροχαία, γράφει ανεξίτηλα και έχει ισχύ παντού.

3 ωρες μετα τους πήραμε και ειπαν οτι κάποτε θα έρθουν. Αυτο το κάποτε μπορει να ειναι 10 ωρες δεν ξερω. προφανως κανένας δεν μπορει να κάτσει εκει για παντα να περιμένει.

p@nos
13/01/2019, 19:35

Εσυ υποστηριξες οτι ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν σε καθε περιπτωση. Αφου το υποστηριζεις σου ζητησα να το αποδειξεις γιατι φαινεται να εισαι βεβαιος. Εγω ειπα απλα τι μου ειπε η τροχαια, σε δυο διαφορετικες πολεις, προσφατα. Δεν μου το ειπε καποιος ασχετος οποτε δεν εχω και λογο να ψαξω.

BLiTzER
13/01/2019, 19:43
Εσυ υποστηριξες οτι ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν σε καθε περιπτωση. Αφου το υποστηριζεις σου ζητησα να το αποδειξεις γιατι φαινεται να εισαι βεβαιος. Εγω ειπα απλα τι μου ειπε η τροχαια, σε δυο διαφορετικες πολεις, προσφατα. Δεν μου το ειπε καποιος ασχετος οποτε δεν εχω και λογο να ψαξω.

Αυτά που γράφει το astynomia.gr και παρέθεσε παραπάνω ο νεοσσός δεν αρκούν;

"β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή"

Δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για τραυματισμό στη συγκεκριμένη παράγραφο. Απλά "οδικό τροχαίο ατύχημα".

Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει να σας πείσω, αλλά είμαι βέβαιος. Το αν μπαίνουν στον κόπο ή συνεχίζουν να τρώνε τα donuts τους, είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.

p@nos
13/01/2019, 20:11
Στο κομματι που παρεθεσες, ειναι κατανοητο οτι η ειδοποιηση δεν συνεπαγεται αυτοματα οτι θα ερθει και η τροχαια στο χωρο του συμβαντος... Ενημερωσεις και απ οτι φαινεται, θα κρινουν απο τη φυση του συμβαντος...

Εγω ειπα οτι για να εχω παρει ακριβως την ιδια απαντηση σε 2 διαφορετικες πολεις, προφανως πατανε πανω σε καποια οδηγια/εντολη η κατι τελος παντων

BLiTzER
13/01/2019, 20:14
Στο κομματι που παρεθεσες, ειναι κατανοητο οτι η ειδοποιηση δεν συνεπαγεται αυτοματα οτι θα ερθει και η τροχαια στο χωρο του συμβαντος... Ενημερωσεις και απ οτι φαινεται, θα κρινουν απο τη φυση του συμβαντος...

Δε νομίζω ότι έχουν να κρίνουν κάτι, αφού μιλάει ξεκάθαρα για απλό τροχαίο με υλικές ζημιές. Στην επόμενο παράγραφο, ξεκαθαρίζει τι να κάνεις αν υπάρχει θάνατος ή σωματική βλάβη. Εμένα μου φαίνεται αρκετά ξεκάθαρο τι εννοεί το όλο κείμενο.

Εγω ειπα οτι για να εχω παρει ακριβως την ιδια απαντηση σε 2 διαφορετικες πολεις, προφανως πατανε πανω σε καποια οδηγια/εντολη η κατι τελος παντων

Νομίζω απλά το λένε και όποιος ψαρώσει, αλλά αν τους πιέσεις, θα αναγκαστούν. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά. :p

Με λίγο ψάξιμο δε βρήκα κάτι άλλο συγκεκριμένο κι επίσημο, εκτός από ένα ποστ του 2013 από τον σούτερ, που έλεγε ό,τι λέω κι εγώ, πάνω-κάτω.

tzimidis
13/01/2019, 20:29
Πάντως εμένα που μου έπεσε μπάρμπας με το αμάξι πάνω στο νόμιμα παρκαρισμένο μηχανάκι μου,
κάλεσα τροχαία και ήρθε κανονικά, με αποτέλεσμα να μου πάρει τις πινακίδες επειδή δεν είμαι ντόπιος,
ενώ ο άλλος ήταν

o teos
13/01/2019, 20:32
Ο καθενας αναλαμβανει τις ευθυνες του. Κι ευθυνες εχουν ολοι.
Οταν ζητας ανοιχτα σε ενα φορουμ αποψεις να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις το τι θα ακουσεις.
Και επειδη εσυ εισαι αυτος που ανοιγει το νημα τα ακους εσυ για το δικο σου λαθος.
Αν θες σοβαρα κατευθυντηριες...δικηγορο και τεος. Ουτε φορουμ ουτε φιλους και γνωστους.

Εγώ τι έκανα πάλι????Και Πώς θα τον βοηθήσω...Μη γίνει στουκα ο τεος....νισάφι πχια,μην πέσει ένας ανθρωπος...:bawl:

basilis_k6
13/01/2019, 20:34
Πάντως εμένα που μου έπεσε μπάρμπας με το αμάξι πάνω στο νόμιμα παρκαρισμένο μηχανάκι μου,
κάλεσα τροχαία και ήρθε κανονικά, με αποτέλεσμα να μου πάρει τις πινακίδες επειδή δεν είμαι ντόπιος,
ενώ ο άλλος ήταν

γιατι σου πηρε πινακιδες? "στάθμευση σε λάθος νομό?"