PDA

View Full Version : Μοτοσυκλέτα και νέα γενιά: ένας χαμένος έρωτας

Σελίδες : 1 [2]

buckley
23/01/2019, 15:37
Άσε εμένα. Είμαι ότι είμαι, και δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Ξαναρωτάω, να γυρίσουμε πίσω; ΟΚ, όσοι έχουν αναμνήσεις από τότε, και ζουν ή δεν είναι φυλακή, ας τις κρατήσουν κι ας κάνουν αυτοί ότι θέλουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν κάνουν ότι και πριν το άρθρο. Να ζουν στο σήμερα.

Έγραψα κάτι τέτοιο ?

???

sniper
23/01/2019, 15:41
...

???
403212

buckley
23/01/2019, 15:50
403212

Α καλά...:bawl:

DrBig
23/01/2019, 15:53
δεν εχει επαφη το σκακι με κανενα rpg fps παιχνιδι, μη συγκρινουμε ανομοία πραγματα...σχεδον κανενας ανθρωπος χαμηλης νοημοσυνης δε μπορει να διαπρεψει καπου

Εδω εισαι φαουλ. Κι αυτοι τι ειναι?
[Short code XPGP+4Q]

karellen
23/01/2019, 15:59
Επανέρχομαι στο επίμαχο άρθρο του Μαυράκη για να πω το εξής.
Πέρα από όσα στραβά αποδίδετε στο δημοσίευμα,αυτό είναι ανακριβές και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο:Όση αποβλακωμάρα καταλογίζεται στη νέα γενιά λόγω κινητών-ιντερνετ κλπ άλλη τόση μπορείς να καταλογίσεις και στις προηγούμενες με υπαίτιο αυτή τη φορά τα μπιλιαρδάδικα και (από το '77 κι ύστερα) στα ουφάδικα.Υπήρχε κόσμος που ξημεροβραδιαζόταν παίζοντας μπιλιάρδο,ποδοσφαιράκι και για επιδόρπιο ασπρόμαυρο arkanoid με 5 δραχμές,μιλάμε για πόρωση! Πηγαίναν(μ)ε από το σχόλασμα κατευθείαν και επιστροφή σπίτι αργά το βράδυ.
Λεφτά δεν υπήρχαν ούτε τότε για μηχανάκι οπότε,για τον τότε ιστορικό του παρελθόντος,ήμασταν μία αποβλακωμένη γενιά.

Χώρια τα κόμματα.Από τη Β λυκείου οι 8 στους 10 μαθητές ήταν γραμμένος σε μία ΠΑΜΚ ή ΟΝΝΕΔ ή ΚΝΕ και η μόνη τους ε΄ννοια ήταν πως να προσυλητήσουν καινούργια θύματ... εεε μέλη στο κόμμα.Άλλη αποχαύνωση κι εκεί! Με τη σειρά του ο τότε αρθρογράφος τα στηλίτευε αυτό τον τρόπο ζωής αναπολώντας τα δικά του χρόνια (της belle epoque του 50 ξέρωγω) ''τι ωραία που ήταν τότε που κάναμε καντάδα στα μπαλκόνια'' και άλλα φαιδρά.

Κάθε εποχή έχει και τα δικά της βιώματα,είναι απλό.

MG-KTiNoS
23/01/2019, 16:09
Επανέρχομαι στο επίμαχο άρθρο του Μαυράκη για να πω το εξής.
Πέρα από όσα στραβά αποδίδετε στο δημοσίευμα,αυτό είναι ανακριβές και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο:Όση αποβλακωμάρα καταλογίζεται στη νέα γενιά λόγω κινητών-ιντερνετ κλπ άλλη τόση μπορείς να καταλογίσεις και στις προηγούμενες με υπαίτιο αυτή τη φορά τα μπιλιαρδάδικα και (από το '77 κι ύστερα) στα ουφάδικα.Υπήρχε κόσμος που ξημεροβραδιαζόταν παίζοντας μπιλιάρδο,ποδοσφαιράκι και για επιδόρπιο ασπρόμαυρο arkanoid με 5 δραχμές,μιλάμε για πόρωση! Πηγαίναν(μ)ε από το σχόλασμα κατευθείαν και επιστροφή σπίτι αργά το βράδυ.
Λεφτά δεν υπήρχαν ούτε τότε για μηχανάκι οπότε,για τον τότε ιστορικό του παρελθόντος,ήμασταν μία αποβλακωμένη γενιά.

Χώρια τα κόμματα.Από τη Β λυκείου οι 8 στους 10 μαθητές ήταν γραμμένος σε μία ΠΑΜΚ ή ΟΝΝΕΔ ή ΚΝΕ και η μόνη τους ε΄ννοια ήταν πως να προσυλητήσουν καινούργια θύματ... εεε μέλη στο κόμμα.Άλλη αποχαύνωση κι εκεί! Με τη σειρά του ο τότε αρθρογράφος τα στηλίτευε αυτό τον τρόπο ζωής αναπολώντας τα δικά του χρόνια (της belle epoque του 50 ξέρωγω) ''τι ωραία που ήταν τότε που κάναμε καντάδα στα μπαλκόνια'' και άλλα φαιδρά.

Κάθε εποχή έχει και τα δικά της βιώματα,είναι απλό.

Νιχαμπούτσου έκανες? :D
403214

karellen
23/01/2019, 16:19
Νιχαμπούτσου έκανες? :D
403214
Ναι,με αυτά τα μπ@υρδέλα που κάνανε μπλονζόν κατά πάνω σου! :cry:

rainmike
23/01/2019, 16:25
Εγώ θυμάμαι αυτό πάντως 403215 :D

karellen
23/01/2019, 17:40
Τα πρώτα ουφάδικα ήταν με ασπρόμαυρη οθόνη που επάνω της κόλλαγαν διάφανες ταινίες πράσινες κόκκινες, για να δίνει την αίσθηση του έγχρωμου.
Το δε joystick ήταν ένα στρογγυλό κουμπί σαν ποτενσιόμετρο από λαμπάτο ενισχυτή doubl-ex. :evil:

Το σταματάω εδώ για να μην γίνει κι αυτό ένα 'ενθυμούμαι ότε ήμουν νεανίας' τόπικ! :a014:

Bowleno
23/01/2019, 19:09
Ρε άσε το παιδί να παίξει.
Τι division είναι;

Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια (προτιμώ τα βυζιά :D) πάντως έχει σοβαρό θέμα... Όπως και πολλά ακόμα παιδιά της ηλικίας του :(

thunder ace
23/01/2019, 19:19
Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια (προτιμώ τα βυζιά :D) πάντως έχει σοβαρό θέμα... Όπως και πολλά ακόμα παιδιά της ηλικίας του :(

Πόσο χρονών είναι ο μικρός;

Bowleno
23/01/2019, 19:28
Πόσο χρονών είναι ο μικρός;

17....

rainmike
23/01/2019, 19:30
17....

ρε συ έλεος ,μικρό παιδί είναι,αστον θα στρώσει.Απλά μην ξημεροβραδιάζεται στα
games και δεν διαβάζει τα μαθηματά του.

νεοσσός
23/01/2019, 19:35
Συμφωνώ με κάποια σημεία του άρθρου. Κάποιοι νέοι αποκόπτονται από την πραγματική ζωή και δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν, επειδή αφιερώνουν πολλές ώρες στον ψηφιακό κόσμο. Αυτό τους βάζει εμπόδια σε διάφορους τομείς της ζωής και τους δυσκολεύει να ευχαριστηθούν καταστάσεις που βίωσαν προηγούμενες γενιές.

Παρόλα αυτά αποκτούν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να πετύχουν στην ψηφιακή ζωή, η οποία συχνά έχει τόσο επαγγελματικό αντίκρυσμα, όσο και προσωπικό. Δεν μπορούμε δηλαδή να κατακρίνουμε το παλικάρι που μένει κλεισμένο στο σπίτι του και δεν πετυχαίνει στις πανελλήνιες εξετάσεις, όταν καταφέρνει να γίνει penetration tester (white hacker ντε) ή επενδυτής/miner σε virtual coins και να βιοπορίσει πριν καλά-καλά ενηλικιωθεί. Ούτε την κοπελίτσα που καταφέρνει με Instagram stories, YouTube videos και Facebook posts, να αποκτήσει χιλιάδες ακόλουθους και να βγάλει τα προς το ζειν ως influencer. Ίσα-ίσα που πετυχαίνουν το πολύ σημαντικό στοιχείο της γρήγορης προσαρμογής, η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε περιόδους όπως η σημερινή, όπου οι εξελίξεις είναι γρήγορες.

Φυσικά το ιδανικό είναι η χρυσή τομή. Παραδοσιακός τρόπος διαπροσωπικής επαφής, σε συνδυασμό με επαφή με την τεχνολογία. Λίγοι όμως καταφέρνουν να διατηρήσουν τις ισορροπίες και να γίνουν πολύ καλοί σε κάτι, χωρίς να αμελήσουν άλλους σημαντικούς τομείς.

Ως προς τον κίνδυνο της μοτοσυκλέτας σε δημόσιο δρόμο, στον οποίο δε δίνει μεγάλη βαρύτητα ο συγγραφέας του άρθρου, μπορεί να γίνει μεγάλη κουβέντα και μάλιστα όχι σε αυτό το forum, γιατί θα θεωρηθώ όχι flame, αλλά explosion poster. :) Συμφωνώ πάντως μαζί του ότι οι μοτοσυκλέτες, υπό πολλές συνθήκες, μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση.

Bowleno
23/01/2019, 20:18
ρε συ έλεος ,μικρό παιδί είναι,αστον θα στρώσει.Απλά μην ξημεροβραδιάζεται στα
games και δεν διαβάζει τα μαθηματά του.

Στα λόγια μου έρχεσαι.... Μαθήματα; τι είναι αυτό; τρώγεται; κανονικός ύπνος; μόνο για μωρά και γέρους....
Μην μιλήσω για την ανύπαρκτη κοινωνική ζωή του, αποξενωμενος με όλους, θες κι άλλα;

ggs
23/01/2019, 20:20
Το θέμα, που ήθελε να πιάσει ο συγγραφέας του άρθρου, είναι το γιατί οι νέοι (εννοεί οι πολύ νέοι 15-25) δεν έχουν έρωτα για μοτοσυκλέτες.
Δυστυχώς, το "αναλύει" όπως θα ανέλυε καντηλαναφτης σε επαρχιακό ναό το ερώτημα γιατί δεν πάνε οι νέοι στην εκκλησία.. :lol:

Ως προς το ερώτημα, υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας.
Δλδ, οι νέοι δεν έχουν κ@υλα για μοτοσυκλέτες όπως παλιότερα.
Δεν είναι αφίσες σε δωμάτια, δεν είναι εφηβικό όνειρο, δεν είναι σκοπός για να δουλεύεις δύο δουλειές μετά το σχολείο ή την σχολή, δεν είναι η κ@υλα.

Και είναι απόλυτα λογικό και καλά κάνουν.

Γιατί οι νέοι κ@υλωνουν να κάνουν αντισυμβατικα πράγματα.
Κάποτε η μηχανή ήταν τέτοιο.
Ήταν για την μάνα, ένα βήμα του κανακαρη πριν την φυλακή ή τον θάνατο και για την υπόλοιπη κοινωνία η συνεργός σε ληστείες... :lol:
Και δωστου τα προσφορα και τα τσιγκινα ταματα στην χάρη της, μπας και ξεμπλέξει το παιδί απ τον σατανά :lol:

Ή μηχανή, για τα τότε νεανικά μάτια, ήταν ένα μέσο αποστασιοποιησης από το οικογενιακως και κοινωνικώς ορθόν.
Ηταν δλδ λίγο "επαναστατικό" και γι αυτό το γούσταραν οι νέοι και φρίκαραν οι γέροι.

Σήμερα, το να πάρεις μηχανή, είναι το ίδιο "επαναστατικό" με το να πάρεις Toyota corolla..
Κάνεις δεν την θεωρεί ως πράξη αντισυμβατικη.

Φυσικά, δεν θα πεθάνουν οι μηχανές.
Πάντα θα χρειάζεται φτηνό και ευέλικτο μέσο μετακίνησης, πάντα κάποιοι θα θέλουν ένα ακριβό γκατζετ και σε κάποιους θα τους θυμίζει τα νιάτα τους.

buckley
23/01/2019, 20:23
Αφήστε την γκόμενα με τα πλαστικά βυζιά και διαβάστε από " το γενικότερο φαινόμενο των αυτοκαταστροφικών... " και κάτω...
https://www.contra.gr/Soccer/Belgium/anderlecht/o-vranies-ekpempei-sos-me-osa-postarei-sto-instagram.5416081.html
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

buckley
23/01/2019, 20:34
Το θέμα, που ήθελε να πιάσει ο συγγραφέας του άρθρου, είναι το γιατί οι νέοι (εννοεί οι πολύ νέοι 15-25) δεν έχουν έρωτα για μοτοσυκλέτες.
Δυστυχώς, το "αναλύει" όπως θα ανέλυε καντηλαναφτης σε επαρχιακό ναό το ερώτημα γιατί δεν πάνε οι νέοι στην εκκλησία.. :lol:

Ως προς το ερώτημα, υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας.
Δλδ, οι νέοι δεν έχουν κ@υλα για μοτοσυκλέτες όπως παλιότερα.
Δεν είναι αφίσες σε δωμάτια, δεν είναι εφηβικό όνειρο, δεν είναι σκοπός για να δουλεύεις δύο δουλειές μετά το σχολείο ή την σχολή, δεν είναι η κ@υλα.

Και είναι απόλυτα λογικό και καλά κάνουν.

Γιατί οι νέοι κ@υλωνουν να κάνουν αντισυμβατικα πράγματα.
Κάποτε η μηχανή ήταν τέτοιο.
Ήταν για την μάνα, ένα βήμα του κανακαρη πριν την φυλακή ή τον θάνατο και για την υπόλοιπη κοινωνία η συνεργός σε ληστείες... :lol:
Και δωστου τα προσφορα και τα τσιγκινα ταματα στην χάρη της, μπας και ξεμπλέξει το παιδί απ τον σατανά :lol:

Ή μηχανή, για τα τότε νεανικά μάτια, ήταν ένα μέσο αποστασιοποιησης από το οικογενιακως και κοινωνικώς ορθόν.
Ηταν δλδ λίγο "επαναστατικό" και γι αυτό το γούσταραν οι νέοι και φρίκαραν οι γέροι.

Σήμερα, το να πάρεις μηχανή, είναι το ίδιο "επαναστατικό" με το να πάρεις Toyota corolla..
Κάνεις δεν την θεωρεί ως πράξη αντισυμβατικη.

Φυσικά, δεν θα πεθάνουν οι μηχανές.
Πάντα θα χρειάζεται φτηνό και ευέλικτο μέσο μετακίνησης, πάντα κάποιοι θα θέλουν ένα ακριβό γκατζετ και σε κάποιους θα τους θυμίζει τα νιάτα τους.

Ονομάτισε και κάτι αντισυμβατικό της σύγχρονης εποχής για να γίνει το ποστ πλήρες :wave2:

ptc
23/01/2019, 20:58
Ονομάτισε και κάτι αντισυμβατικό της σύγχρονης εποχής για να γίνει το ποστ πλήρες :wave2:

Αντισυμβατικό είναι ό,τι πάει κόντρα στα δεδομένα των προηγούμενων γενεών. Αν κάναν οι νέοι κάτι που κάποιος στα -ηντα του όπως εσύ το εκλάμβανε ως αντισυμβατικό, θα ήταν πολύ απλά εξ ορισμού συμβατικό για τα σημερινά δεδομένα.

Μην προσπαθείς να αποκωδικοποιήσεις την ψηφιακή εποχή με τα αναλογικά κριτήρια απ' τα χρόνια που ήσουν νέος. Δεν δουλεύει έτσι το πράγμα.

LOUKILOUK
23/01/2019, 22:08
Νομίζω ότι και παλιότερα πάντως δεν τρελένονταν και τόσοι πολλοί για τις μηχανές... από την σειρά μου στο σχολείο (αποφοίτησα το 93) ελάχιστοι οδηγούσαν τα επόμενα 4-5 χρόνια, ενώ και στο πανεπιστήμιο στο έτος μου όσα μηχανάκια άλλα τόσα αυτοκίνητα...
Η έκρηξη έγινε με το φτηνό χρήμα μετά την άφιξη του ευρώ...
Τεσπά, το άρθρο είναι τουλάχιστον αστείο...

Triathlon 7
23/01/2019, 23:20
Κατ αρχήν η "πανέμορφη" δεκαετία του 60 κτλ, κτλ.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή την απάντηση - διαμαντάκι. Κανονικά σε τέτοια υβριστικά ποσταρίσματα δεν πρέπει καν να μπαίνεις στην λούμπα της απάντησης. Όσοι διαβάζουν μπορούν εύκολα να κρίνουν.
Εδώ όμως δεν έχουμε μόνο τα προσβλητικά σχόλια. Δεν είναι ούτε η (σκόπιμη αναρωτιέμαι) περερμηνεία και διαστρέβλωση μέχρι αντιστροφής όσων έγραψα. Ούτε η προσύναψη σχόλιων που δεν έκανα. Αλλά τα άκρως προσβλητικά υπονοούμενα που αφήνει γιά το παρελθόν μου (και πολλών άλλων) ο σχολιαστής. Το οποίου τα ποσταρίσματα μέχρι πρίν από λίγο καιρό ομολογώ ότι μου ήταν συμπαθητικά. Τελευταία όμως βγάζουν μιά γεροντίστικη ξυνίλα. Εκτός αν πρόκειται για μιά μορφή ιδιότυπου χιούμορ που δεν κατανοώ. Αν συμβαίνει το τελευταίο, τότε να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη.

Κατ αρχήν η "πανέμορφη" δεκαετία του 60 στην Ελλάδα δεν έφτασε ποτέ.

Έγραψα ξεκάθαρα για τό σχεδιαστικό στύλ της δεκαετίας. Φυσικά και δεν διαμορφώθηκε στην πεινασμένη εκείνη την εποχή, πατρίδα μας. Που όμως μέσα στην μιζέρια της είχε και τις φωτεινές εκλάμψεις της και τις όμορφες στιγμές της. Στη μουσική και την έβδομη τέχνη γιά παράδειγμα. Τώρα αν εσύ απομονώνεις δύο λέξεις (δεκαετία και 60) διαστρεβλώνοντας το νόημα της φράσης γιά να δημιουργήσεις αφορμή γιά πολιτικά σχόλια, μάλλον σε λάθος φόρουμ μπήκες.

Εντο με ταξί μεσολάβησαν κάτι κύριοι οι οποίοι αν τους στραβοκοίταζες έπαιζε να σε τουλουμιάσουν και στο ξύλο.
Με λίγα λόγια αν δεν έγλυφες τους κυρίους που τουλούμιαζαν τους άλλους δεν έπιανες όχι δουλειά
αλλά ούτε διαβατήριο να φύγεις και οι ναυτικοί πηδούσαν απ τα βαπόρια να σωθούν.
Αυτά ήταν στην εποχή του πατέρα μου

Είτε ο πατέρας σου δεν στα μετέφερε σωστά είτε εσένα σε βολεύει να τα λές όπως σου αρέσει.
Γιά να μαθαίνεις λοιπόν την αλήθεια από κάποιον που την έζησε. Η εποχή ήταν καταπιεστική και ανελεύθερη. Εργασιακός μεσαίωνας σε δικαιώματα και αμοιβές. Όμως όση μετανάστευση υπήρχε, ήταν εσωτερική. Από το χωριό στην πόλη. Αντίθετα υπήρχε τεράστια μετακίνηση εργατικού δυναμικού πρός το εξωτερικό και υψηλή παραγωγή. Αυτό δημιουργούσε πρακτικά μηδενική ανεργία. Όποιος ήθελε δουλειά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, έβρισκε αμέσως. Και μία και δύο προκειμένου να επιβιώσει αυτός και η συνήθως πολύτεκνη οικογένεια του. Ακόμα και αν ήταν ανήλικος που δούλευε το καλοκαίρι, ή πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο. Γιά να συνδράμει στην οικογένεια ή να πάρει ένα μηχανάκι (πχ).
Το γλείψιμο στους καθεστωτικούς που γράφεις, πιθανόν να γινόταν από όσους ήθελαν εκλεκτές θεσούλες και επαγγελματικές διευκολύνσεις. Εκατομμύρια σκληρά εργαζομένων, σαν τον ανάπηρο συγχωρεμένο πατέρα μου και τα αδέλφια μου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΛΥΦΤΕΣ όπως ψευδέστατα γράφεις ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ.
Περαιτέρω σχόλια "Νίκος Ξανθόπουλος" θα με έκαναν γραφικό μεν, αλλά γιά να εμπεδώνεις, πάρε εν συντομία ένα - δύο.
Εγώ ξέρω τι θα πεί χαστούκι "η νύχτα - μέρα" από αστυνομικό επειδή είχα κάνει το έγκλημα να φοράω μπλουτζίν. Εσύ;
Εγώ έχω δεί να παίρνουν σηκωτό τον ανάπηρο πατέρα μου (λόγω αντικαθεστωτικής συμπεριφοράς) και την μάνα μου να λιποθυμάει μπροστά στα παιδιά της. Εσύ;

Triathlon 7
23/01/2019, 23:21
Πλανιέσαι πλάνη οικτρά όμως όταν λες ότι η γενιά μου θα δουλέψει ως τα 70.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, ένας 45άρης θα πάρει κανονική σύνταξη στα 67. Με το ισχύον... Τι (κάνεις ότι) δεν καταλαβαίνεις;

Βλέπεις οι σφουγκοκωλάριοι των ΔΕΚΟ πχ (βλέπε ΟΑ) είναι στη σύνταξη εδώ και κάμποσα χρόνια με κάτι ευ άπαξ
που δεν θα τα δεις ούτε ζωγραφιστά ποτέ σου (ως ποσό όχι ως αποζημίωση) και θα μπορούσα να σου αναφέρω
και πολλούς άλλους που ακόμα και σήμερα είναι αραχτοί και λάιτ.
Κοντολογίς αγαπητέ η γενιά μου και η γενιά του πατέρα μου τίναξε τη μπάνκα στον αέρα και τώρα
αντί να το βουλώσουμε έχουμε να πούμε κι από πάνω...

Συμφωνώ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ. Κατά πολύ. Το δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα στην σύγχρονη ιστορία μας. Οι πελατειακές σχέσεις Κράτους και εκλογικού σώματος. Και η μεγαλύτερη καταστροφή που ακολούθησε είναι σε πολύ μεγάλο μέρος απόρροια του πρώτου. Μιλάω γιά την εκδίωξη μισού εκατομμυρίου νέων στο εξωτερικό. Των καλύτερων. Αυτών, στους οποίους αναφέρεται και το νήμα.
Και εδώ όμως αγαπητέ, κάνεις ένα μεγάλο λάθος γενικεύοντας αδιάκριτα και άδικα. Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι οι 60ρηδες είμαστε συνταξιούχοι; Σαν εμένα πουρόγερους έχω και άλλους συναδέλφους. Ένας προσελήφθη πρόσφατα και ένας άλλος παραιτήθηκε αφού βρήκε σε άλλη εταιρεία με υψηλότερο μισθό. Έτσι γιά να παίρνεις μιά ιδέα.

Οι νέοι λέει...
Ρε άντε στη μπηγάδα όλοι σας που θα πείτε και για τους νέους λαμόγια του κερατά.

Στους νέους αναφέρθηκα διθυραμβικά. Είναι καλύτεροι μας, όπως κάθε γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Και η κόντρα των γενεών είναι διαχρονική. Δεν είναι κάτι νέο.

Εσένα τι σε βάλαμε δηλαδή?
Κριτή των πάντων ρε αποτυχημένε τύπε?

Ακριβώς το αντίθετο έγραψα, εγώ ο αποτυχημένος τύπος. Πείτε την γνώμη σας, ΑΛΛΑ μην κατακρίνεται όσους δεν συμφωνούν μαζί σας. Μην προσπαθείτε να τους κάνετε σαν εσάς. Και τάχω ξαναπεί (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156275&page=3&highlight=rocket+2019)

--μην πάρεις τίποτε προσωπικά δεν σε ξέρω και δεν μιλάω για σένα-

--Ούτε εγώ σε ξέρω. Μην πάρεις και εσύ τίποτε προσωπικά. Κουβέντα κάνουμε.-

ΥΓ. Με εξαίρεση (αν δεν το παρεξήγησα δλδ) αυτά περί γλειψίματος.

I-want-a-moto
23/01/2019, 23:27
Όταν πήγαινα Ά γυμνασίου το μακρινό 2009-2010 (XD) έβλεπα στην αυλή του λυκείου (στεγάζονταν μαζί γυμνάσιο και λύκειο) 15-20 μηχανάκια, μέχρι να φτάσω εγώ στη Γ' λυκείου στο σχολείο με μηχανάκι ερχόταν ένα παιδί μόνο... Στο ΕΠΑΛ ανάλογη μείωση και έχει πλέον λιγότερα μηχανάκια από ότι είχε το ΓΕΛ όταν ξεκίνησα εγώ το γυμνάσιο... Και αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε μέσα σε αυτά τα χρόνια με κάθε τάξη να έχει περισσότερα τμήματα. Οι πιο πολλοί έχουν πλέον βγάλει δίπλωμα για κουτί δίχως όμως να έχουν "δικό" τους με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από το οικογενειακό το οποίο σπάνια είναι διαθέσιμο (οι εποχές των 2 αυτοκινήτων ανα οικογένεια έχουν περάσει για τους περισσότερους) με αποτέλεσμα να ΜΗΝ οδηγούν ή να οδηγούν ΕΛΑΧΙΣΤΑ. Εγώ πιστεύω πως το κόστη ενός μικρού δίτροχου κουτσά στραβά έρχονται βόλτα και ο νέος/νέα αποκτά μια ανεξαρτησία στις μετακινήσεις του πράγμα που βοηθάει στην κοινωνικοποίηση του. Αλλά εξαιτίας της "αδιαφορίας" ή και του "φόβου" των νέων προς τους 2 τροχούς γίνονται "εξαρτημένοι" από το μπαμπά,τη μαμά,τον αδερφό κτλ. για τις μετακινήσεις τους πράμα που τους αναγκάζει να τις περιορίζουν. Στη Σαλαμίνα ειδικά που οι συγκοινωνίες είναι τραγικές και το εισιτήριο του φερυ για το κουτί είναι το τετραπλάσιο από του δίτροχου το μηχανάκι γίνεται αυτομάτως εργαλείο για τη δουλεία, τη σχολη, το καφέ κτλ.

o_gavros
24/01/2019, 00:29
Μην παίρνεις όρκο για τα κόστη και το πώς ή αν έρχονται βόλτα από κάποιον.νεο ή μη.
Συμφωνώ με την άποψη ότι ποτέ δεν ήταν "τα μηχανάκια" κρυφός πόθος της ευρείας μάζας.
Είτε λόγω οικονομίας,ειτε λόγω άνεσης είτε λόγω φόβου.
Το Άρθρο προφανώς και είναι "λιγο" απ'όλες τις πάντες.

@3αθλε μάλλον κάτι κατάλαβες εξαρχής λάθος.στο πρωτο σου μήνυμα θεωρείς τις απόψεις του αρθρογράφου ως απόψεις όλων εδώ.Μετα με τον κτινο σε πήρε η μπάλα και το χασες.

PaNick67
24/01/2019, 12:42
Οπως γραφτηκε πριν, οι νεοι κανουν αντισυμβατικα πραγματα και η μοτοσυκλετα δεν ειναι τετοια πια. Οχι οταν βλεπεις τον πατερα σου να κυκλοφορει με σκουτερ η μηχανη οπως και τους φιλους του.

Επισης γοητευονται απο την τεχνολογια η οποια σημερα προσταζει την "συνδεσιμοτητα". Αυτην λοιπον δεν την βρισκεις στις μηχανες, τις προσιτες στις νεανικες τσεπες τουλαχιστον, την βρισκεις ομως στα αυτοκινητα ακομα και χαμηλης τιμης.

Μπορει για τους εργαζομενους στον χωρο να ειναι θεμα, προσωπικα το προτιμω αυτο. Γιατι θελω η μοτοσυκλετα να ειναι επιλογη, να γινεται σωστα με τον απαραιτητο εξοπλισμο και οχι σαγιοναρα, γυαλι και βερμουδα Lee :lol:

thunder ace
24/01/2019, 13:05
Στα λόγια μου έρχεσαι.... Μαθήματα; τι είναι αυτό; τρώγεται; κανονικός ύπνος; μόνο για μωρά και γέρους....
Μην μιλήσω για την ανύπαρκτη κοινωνική ζωή του, αποξενωμενος με όλους, θες κι άλλα;

Αν σου πω ότι μου θυμίζει τον γιο μου(τόν μικρό,23 είναι τώρα) θά με πιστέψεις;

Panos76
24/01/2019, 13:29

Για πείτε, τι έχουμε να περιμένουμε; :a7:

ggs
24/01/2019, 14:05

πες μου κατι που φρικάρει τους γονείς και επίσης δεν είναι αποδεκτό κοινωνικά (χωρίς να είναι έγκλημα ή καταστροφή υγείας) , να σου απαντήσω..:D

που να ξερω... εχουν περασει δεκατιες απο τοτε.
αν εχουμε κανενα μελος 15-25 , ας μας πει.

Panos76
24/01/2019, 14:32
πες μου κατι που φρικάρει τους γονείς και επίσης δεν είναι αποδεκτό κοινωνικά (χωρίς να είναι έγκλημα ή καταστροφή υγείας) , να σου απαντήσω..:D

που να ξερω... εχουν περασει δεκατιες απο τοτε.
αν εχουμε κανενα μελος 15-25 , ας μας πει.

escape room; κοινωνική δικτύωση με ψηφιακά μέσα; Μπλε και άσπρες φάλαινες;

Toν μπάκλεϋ μη τον ρωτάς, άλλες ήταν τότε οι απαγορεύσεις :D

403235

:lol:

thunder ace
24/01/2019, 16:59
Για πείτε, τι έχουμε να περιμένουμε; :a7:

Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.
Μία χαρά είναι τα παιδιά.

Bowleno
24/01/2019, 17:47

Λόγο να μην σε πιστέψω δεν έχω.... Ελπίζω μόνο να έχει ξεκολλήσει

MG-KTiNoS
24/01/2019, 18:11
κτλ, κτλ.

Εγώ ξέρω τι θα πεί χαστούκι "η νύχτα - μέρα" από αστυνομικό επειδή είχα κάνει το έγκλημα να φοράω μπλουτζίν. Εσύ;
Εγώ έχω δεί να παίρνουν σηκωτό τον ανάπηρο πατέρα μου (λόγω αντικαθεστωτικής συμπεριφοράς) και την μάνα μου να λιποθυμάει μπροστά στα παιδιά της. Εσύ;

Εγώ έμενα Μπουμπουλίνας όταν έγινε το Πολυτεχνείο.
Θες κάτι άλλο?

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, ένας 45άρης θα πάρει κανονική σύνταξη στα 67. Με το ισχύον... Τι (κάνεις ότι) δεν καταλαβαίνεις;.
Είμαι 53 και έχω συμμαθητές από την ΟΑ που είναι συνταξιούχοι.
Έχω και άλλους συμμαθητές που βγήκαν με εθελουσία (πήραν πακέτο) από τράπεζες και περιμένουν να βγουν στη σύνταξη.
(με τα λεφτά ποιανού πληρώθηκε η εθελουσία?)

Επί χούντας όλες οι καλές δουλειές ήθελαν χαρτί απ την ασφάλεια.
Άμα ήταν να κουβαλάς τούβλα στην οικοδομή ε... τι να το κάνεις το χαρτί?
Αν κι έπαιζε ΟΥΤΕ εκεί να σε πάρουν. Στο χέρι του εργολάβου ήταν
και πιο πολύ στην καλή του την καρδιά γιατί έβγαιναν και φήμες.

thunder ace
24/01/2019, 18:24
Λόγο να μην σε πιστέψω δεν έχω.... Ελπίζω μόνο να έχει ξεκολλήσει

Όχι, παίζει ακόμα.
Εδώ έβαλε καί μένα να παίζω:D

teogtp
24/01/2019, 18:35
Όχι, παίζει ακόμα.
Εδώ έβαλε καί μένα να παίζω:D

Μάλλον είδε ότι δεν έχεις προκοπή στα βυζιά.....

:lol:

MG-KTiNoS
24/01/2019, 18:50
Μην παίρνεις όρκο για τα κόστη και το πώς ή αν έρχονται βόλτα από κάποιον.νεο ή μη.
Συμφωνώ με την άποψη ότι ποτέ δεν ήταν "τα μηχανάκια" κρυφός πόθος της ευρείας μάζας.

Η αρχή του άρθρου είναι μετάφραση από το μοτοτσικλίζμο (ή από κάποιο άλλο Ιταλικό δεν θυμάμαι)
και αναφέρετε στο 80 90ς και την τρέλα που είχαν οι πιτσιρικάδες στην Ιταλία με τα 125.
Εδώ δεν υπήρξε ποτέ αυτή η τρέλα. Η Ελλάδα ήταν πιο προσανατολισμένη στα ον οφ,
ένα για όλα....

Triathlon 7
24/01/2019, 23:09
@3αθλε μάλλον κάτι κατάλαβες εξαρχής λάθος.στο πρωτο σου μήνυμα θεωρείς τις απόψεις του αρθρογράφου ως απόψεις όλων εδώ

Γιάννη [;] μάλλον σου είναι δυσνόητος ο γραπτός μου λόγος. Πρέπει να μου έχεις πεί αρκετές φορές αυτό το "δεν κατάλαβες".
Ο πληθυντικός αναφέρεται σε αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις. Εσείς, σημαίνει εσείς οι δύο, οι πέντε, οι δεκαπέντε. Ο κος Μαυράκης και άλλος ένας, άλλοι τέσσερεις, άλλοι δεκατέσσερεις. Αν έγραφα "εσείς που υποστηρίζετε τέτοιες απόψεις" θα γινόμουν πιό κατανοητός; Και πόσες φορές είναι συντακτικά ορθό να το επαναλάβεις μέσα σε ένα σύντομο κείμενο;

Μετα με τον κτινο σε πήρε η μπάλα και το χασες.

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να το γράψω στο θέμα που ασχολείται με την πορεία του φόρουμ. Αλλά μου κάνει εντύπωση η αποβολή από το φόρουμ λίαν αξιόλογων μελών (όσο μπορείς να τους κρίνεις από εδώ μέσα), με μεστό λόγο, σωστά Ελληνικά και πάνω από όλα γνώστες της μοτοσικλέτας, επειδή "κάτι έγραψαν".
Την ίδια ώρα που άλλοι μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι σε όποιο θέμα θέλουν να ασχημονήσουν και να προσβάλλουν, χωρίς μάλιστα πραγματική αφορμή. Και όχι μόνο τους συμφορουμίτες. Μέχρι και τον μεγάλο Ρόσι περιγελούν, σαν να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλία.

Εγώ έμενα Μπουμπουλίνας όταν έγινε το Πολυτεχνείο.

Τι θες να πείς; Τότε ήσουν εφτά χρονών.
Δεν θα σου γράψω που κακοπερνούσα εγώ, γιατί ήδη πολύ μελόδραμα με παρέσυρες και είπα. (Όχι, δεν ήμουν μέσα).

Είμαι 53 και έχω συμμαθητές από την ΟΑ που είναι συνταξιούχοι.
Έχω και άλλους συμμαθητές που βγήκαν με εθελουσία (πήραν πακέτο) από τράπεζες και περιμένουν να βγουν στη σύνταξη.
(με τα λεφτά ποιανού πληρώθηκε η εθελουσία?)

Αυτό τώρα γιατί μου το (ξανα)γράφεις; Είπα καπου το αντίθετο; Ίσα - ίσα που σου απάντησα ότι συμφωνώ απολύτως.

Επί χούντας όλες οι καλές δουλειές ήθελαν χαρτί απ την ασφάλεια.

Ενώ τώρα έεεεε; Τότε το χαρτί το πήγαινες στον συνταγματάρχη, ενώ τώρα στον βο(υ)λευτή σου. Με τον δεύτερο, τον τσοχατζοπουλικό (πχ) προϊστάμενό του πρώτου, να είναι πολύ πιό βρώμικος.
Και τι πάει να πεί ρε φιλαράκο "καλή δουλειά"; Η λούφα και παραλλαγή; Καλή δουλειά έχει ο επιστήμονας που λιώνει στο εργαστήριο μέχρι αργά το βράδυ, ο γιατρός που κάνει χειρουργείο στις 2 τα ξημερώματα και σου σώζει την ζωή, ο φυσικός στο CERN και στο ΜΙΤ που "την βρίσκει" με την εργασία του, την πρόοδο, την ανακάλυψη. Χωρίς να προσκομίζει "χαρτιά", χωρίς να έχει, ούτε να θέλει ωράρια και θεσούλες.

Άμα ήταν να κουβαλάς τούβλα στην οικοδομή ε... τι να το κάνεις το χαρτί?

Μισό αιώνα πρίν, οι χειρωνακτικές εργασίες ήταν πολυπληθέστερες των λεγόμενων πνευματικών. Δεν υπήρχαν υπολογιστές, τμήματα πωλήσεων, ηλεκτρονικών ΜΜΕ και χίλιες δύο άλλες συνηθισμένες σήμερα εργασίες γραφείου. Οι σκληραγωγημένοι, τίμιοι και άξιοι άνθρωποι της εποχής τις έκαναν αγόγγυστα. Οι καλοπερασάκηδες (εδώ κάτι άλλο ήθελα να γράψω), μιά ζωή έψαχναν και ψάχνουν γιά δικαιολογίες.

Αν κι έπαιζε ΟΥΤΕ εκεί να σε πάρουν. Στο χέρι του εργολάβου ήταν και πιο πολύ στην καλή του την καρδιά γιατί έβγαιναν και φήμες.

Φίλε αυτό το παραμυθάκι είπαμε, άστο. Στην Αθήνα που γεννήθηκα και μεγάλωσα υπηρχε έλλειψη εργατικού δυναμικού. Σαν μαθητές και φοιτητές βρίσκαμε αμέσως δουλειά το καλοκαίρι. Κάπου κοντά, αφού διαφορετικά τα μόνα μέσα μετακίνησης ήταν η συγκοινωνία και τα πόδια μας. Οι ενήλικοι συνάδελφοι μας ήταν βέβαια κουμπωμένοι, ενίοτε φοβισμένοι και τις πολιτικές συζητήσεις τις απέφευγαν. Όχι πάντα. Όταν αποκτούσες την εμπιστοσύνη τους, μερικές φορές εκδήλωναν κρυφά και τα πολιτικά τους φρονήματα. Με εχεμύθεια, αφού υπήρχε και ο "απαραίτητος" χαφιές που τον ήξεραν όλοι και πρόσεχαν.
Γιά να μην μπορείς να σταυρώσεις δουλειά, θα έπρεπε να ήσουν ενεργός αντιστασιακός. Αυτούς όμως τους είχαν "τακτοποιήσει" στους γνωστούς τόπους.
Στη επαρχία δεν ξέρω τι επικρατούσε. Δεν ζούσα εκεί, δεν γράφω."Έγκυρα" ποσταρίσματα του τύπου "μου τόπε η μάνα μου, το άκουσα από την γιαγιά μου", όχι από εμένα.

Θες κάτι άλλο?

Θέλω και στό έγραψα με την λέξη "παρακαλώ". Πολιτισμένα. Δημοκρατικά που θάλεγες και εσύ.

Χωρίς βρισιές, προσβολές και επικόλλησεις ανύπαρκτων χαρακτηριστικών. Όπως ένας Χουντικός ας πούμε!

telegonos
25/01/2019, 00:20
Ναρκωτικά. Πολλλλλάαααα ναρκωτικάάάά.

rainmike
25/01/2019, 00:28
ρίξε λάδι στο καντήλι που λέει και ο Βασίλης ,όχι στη φωτιά;)

buckley
25/01/2019, 06:06

Και γαμώ τις τεκμηριώσεις :moutza:
:p

o_gavros
25/01/2019, 07:50
Γιάννη [;] μάλλον σου είναι δυσνόητος ο γραπτός μου λόγος. Πρέπει να μου έχεις πεί αρκετές φορές αυτό το "δεν κατάλαβες".
Ο πληθυντικός αναφέρεται σε αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις. Εσείς, σημαίνει εσείς οι δύο, οι πέντε, οι δεκαπέντε. Ο κος Μαυράκης και άλλος ένας, άλλοι τέσσερεις, άλλοι δεκατέσσερεις. Αν έγραφα "εσείς που υποστηρίζετε τέτοιες απόψεις" θα γινόμουν πιό κατανοητός; Και πόσες φορές είναι συντακτικά ορθό να το επαναλάβεις μέσα σε ένα σύντομο κείμενο;
Αρχηγέ μου, να σου ζητήσω αρχικά να χαλαρώσεις γιατί το γραπτό σου βγάζει μια ένταση, η οποία μου μοιάζει παντελώς αδικαιολόγητη για το θέμα που πραγματεύεται το νήμα.
Εν συνεχεία να αναφέρω και για σένα και για όλους, ότι εδώ δεν είμαστε σπουδαστήριο της Ελληνικής γραμματικής.
Στο ψητό τώρα.
Μάλλον εσύ είσαι αυτός που δεν κατάλαβε.
Σου έγραψα μια (πως προκύπτει το αρκετές????) φορά με σαφώς φιλική διάθεση ότι μάλλον δεν κατάλαβες.
Δεν βλέπω κατι κακο στο να έχει συμβεί αυτο.
Και εξηγούμαι. Στο ποστ σου #51 ανοίγεις το κουβαδάκι με το σκατό (δικαίωμα σου) και μιλάς σαν οι προλαλήσαντες σου να επικροτησαν το άρθρο το αρχικό.
Και σου λέω ότι μάλλον κάπου το χασες γιατί μπλα μπλα μπλα.
Ε, μετά απο κει κι έπειτα αρχίζεις την σταυροφορία και με τον Κτίνο, ο οποίος οπως εγώ το αντιλαμβάνομαι (και δικηγόρος του δεν είμαι) στο ποστ #95, απλώς πιάνεται απο το ποστ το δικό σου και δίνει μια δική του άποψη στο θέμα.Δεν σου επιτίθεται, δεν σε κατηγορεί, δεν ΣΕ προβάλει.
Γιατί εσύ επιλέγεις να το γυρίσεις σε σταυροφορία, δεν το αντιλαμβάνομαι.
Αν αυτά αδυνατείς να τα κατανοήσεις, τότε δεν φταίω εγώ.
Ήδη το τραβήξαμε πολύ..

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να το γράψω στο θέμα που ασχολείται με την πορεία του φόρουμ. Αλλά μου κάνει εντύπωση η αποβολή από το φόρουμ λίαν αξιόλογων μελών (όσο μπορείς να τους κρίνεις από εδώ μέσα), με μεστό λόγο, σωστά Ελληνικά και πάνω από όλα γνώστες της μοτοσικλέτας, επειδή "κάτι έγραψαν".
Την ίδια ώρα που άλλοι μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι σε όποιο θέμα θέλουν να ασχημονήσουν και να προσβάλλουν, χωρίς μάλιστα πραγματική αφορμή. Και όχι μόνο τους συμφορουμίτες. Μέχρι και τον μεγάλο Ρόσι περιγελούν, σαν να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλία.

Στη διάθεση σου ειλικρινά, για τυχόν εξηγήσεις πάνω σε αυτά που όχι και τόσο πλαγίως μας κατηγορείς.
Είτε ανοιχτά είτε με πμ. Θα προτιμούσα ανοιχτά να ξέρεις.
Πολύ θα ήθελα όμως να γίνεις πιο σαφής και, ως άλλος Χρήστος Δάντης, να μιλήσεις με αποδείξεις & ονόματα (χιούμορ ε!) ώστε να μπορέσουμε και να μετρηθούμε και λιγάκι.

telegonos
25/01/2019, 07:59
Μπάκλι,

Είχα γράψει και δεύτερη απάντηση, πιο αναλυτική, αλλά λέω, ποιό το νόημα; Στο θέμα περί χρήσης μοτοσυκλέτας σήμερα, συζητάνε ατελεύτητα και φορτισμένα για το αν έβρισκες δουλειά επί ΧΟΥΝΤΑΣ.

:eek:

Και δεν πάτησα ποτέ την αποστολή.

mia_zoi_kawa
25/01/2019, 08:18
Ρε σταματήστε επιτέλους να τσακώνεστε. Όλοι έχουμε δικαιο και άδικο ταυτόχρονα σε κάποια πράγματα από αυτά που γραφουμε. Μερικές φορές δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια αλλά τα πάντα είναι υποκειμενικά και κάνουμε μονο προβολές. Κουλαρετε και κανονίστε να πιούμε καμία μπύρα τώρα που είναι βροχερός ο καιρός...

buckley
25/01/2019, 08:22
Μπάκλι,

Είχα γράψει και δεύτερη απάντηση, πιο αναλυτική, αλλά λέω, ποιό το νόημα; Στο θέμα περί χρήσης μοτοσυκλέτας σήμερα, συζητάνε ατελεύτητα και φορτισμένα για το αν έβρισκες δουλειά επί ΧΟΥΝΤΑΣ.

:eek:

Και δεν πάτησα ποτέ την αποστολή.

Αυτό που λες είναι ακόμα χειρότερο φίλε ,ετοίμασες ένα δώρο και έστειλες τελικά μόνο το περιτύλιγμα :a022:

MG-KTiNoS
25/01/2019, 09:41

Τι θες να πείς; Τότε ήσουν εφτά χρονών.
Δεν θα σου γράψω που κακοπερνούσα εγώ, γιατί ήδη πολύ μελόδραμα με παρέσυρες και είπα. (Όχι, δεν ήμουν μέσα).

Αυτό τώρα γιατί μου το (ξανα)γράφεις; Είπα καπου το αντίθετο; Ίσα - ίσα που σου απάντησα ότι συμφωνώ απολύτως.

Ενώ τώρα έεεεε; Τότε το χαρτί το πήγαινες στον συνταγματάρχη, ενώ τώρα στον βο(υ)λευτή σου. Με τον δεύτερο, τον τσοχατζοπουλικό (πχ) προϊστάμενό του πρώτου, να είναι πολύ πιό βρώμικος.
Και τι πάει να πεί ρε φιλαράκο "καλή δουλειά"; Η λούφα και παραλλαγή; Καλή δουλειά έχει ο επιστήμονας που λιώνει στο εργαστήριο μέχρι αργά το βράδυ, ο γιατρός που κάνει χειρουργείο στις 2 τα ξημερώματα και σου σώζει την ζωή, ο φυσικός στο CERN και στο ΜΙΤ που "την βρίσκει" με την εργασία του, την πρόοδο, την ανακάλυψη. Χωρίς να προσκομίζει "χαρτιά", χωρίς να έχει, ούτε να θέλει ωράρια και θεσούλες.

Μισό αιώνα πρίν, οι χειρωνακτικές εργασίες ήταν πολυπληθέστερες των λεγόμενων πνευματικών. Δεν υπήρχαν υπολογιστές, τμήματα πωλήσεων, ηλεκτρονικών ΜΜΕ και χίλιες δύο άλλες συνηθισμένες σήμερα εργασίες γραφείου. Οι σκληραγωγημένοι, τίμιοι και άξιοι άνθρωποι της εποχής τις έκαναν αγόγγυστα. Οι καλοπερασάκηδες (εδώ κάτι άλλο ήθελα να γράψω), μιά ζωή έψαχναν και ψάχνουν γιά δικαιολογίες.

Φίλε αυτό το παραμυθάκι είπαμε, άστο. Στην Αθήνα που γεννήθηκα και μεγάλωσα υπηρχε έλλειψη εργατικού δυναμικού. Σαν μαθητές και φοιτητές βρίσκαμε αμέσως δουλειά το καλοκαίρι. Κάπου κοντά, αφού διαφορετικά τα μόνα μέσα μετακίνησης ήταν η συγκοινωνία και τα πόδια μας. Οι ενήλικοι συνάδελφοι μας ήταν βέβαια κουμπωμένοι, ενίοτε φοβισμένοι και τις πολιτικές συζητήσεις τις απέφευγαν. Όχι πάντα. Όταν αποκτούσες την εμπιστοσύνη τους, μερικές φορές εκδήλωναν κρυφά και τα πολιτικά τους φρονήματα. Με εχεμύθεια, αφού υπήρχε και ο "απαραίτητος" χαφιές που τον ήξεραν όλοι και πρόσεχαν.
Γιά να μην μπορείς να σταυρώσεις δουλειά, θα έπρεπε να ήσουν ενεργός αντιστασιακός. Αυτούς όμως τους είχαν "τακτοποιήσει" στους γνωστούς τόπους.
Στη επαρχία δεν ξέρω τι επικρατούσε. Δεν ζούσα εκεί, δεν γράφω."Έγκυρα" ποσταρίσματα του τύπου "μου τόπε η μάνα μου, το άκουσα από την γιαγιά μου", όχι από εμένα.

Θέλω και στό έγραψα με την λέξη "παρακαλώ". Πολιτισμένα. Δημοκρατικά που θάλεγες και εσύ.

Χωρίς βρισιές, προσβολές και επικόλλησεις ανύπαρκτων χαρακτηριστικών. Όπως ένας Χουντικός ας πούμε!

Έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένων
και προφανώς αγνοείς (ή δεν θέλεις να ξέρεις)
τι γίνονταν στη χούντα.
Σήμερα μπορείς να πάρεις διαβατήριο να φύγεις
(όπως έφυγε ο γιός μου)
Τότε δεν μπορούσες αν δεν είχες ... χαρτί.
Τότε σε δέρνανε και σε πετάγανε από την ταράτσα της Ασφάλειας στη Μπουμπουλίνας
Σήμερα αυτά δεν συμβαίνουν.
και τέλος η κΟυβεντα γιατί βαριέμαι να διαβάζω τους λόγους που βγάζεις
:wave2:

ggs
25/01/2019, 10:01
Παιδες , το θεμα του νήματος δεν είναι αν χτυπούν το βραδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα ..
Και , εδώ και πολύ καιρό , δεν ανοίγονται τέτοια θέματα στο φόρουμ.

Οπότε , μείνετε στο θέμα του νήματος.

Μικe777
25/01/2019, 13:08

Nεο λερα!!συμφωνω!!:D

MG-KTiNoS
25/01/2019, 16:08
Παιδες , το θεμα του νήματος δεν είναι αν χτυπούν το βραδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα ..
Και , εδώ και πολύ καιρό , δεν ανοίγονται τέτοια θέματα στο φόρουμ.
(το αν μου άρεσε)
Οπότε , μείνετε στο θέμα του νήματος.
Μένω δένω πλένω...
Το κατζίβα μίτο 125 του 94 96 (αν θυμάμαι καλά τα χρόνια)
έβγαζε 31 (ή παραπάνω με κιτάκι) άλογα
είχε 170 τελική και κόστιζε κοντά στις 4000 γιούργια.
Έβγαζε δίπλωμα ο Ιταλός στα 16 για δαυτο και μετά έπρεπε
και στα 18 να πάρει 3,5 για 2 χρόνια κι ύστερα μεγάλα.
Μιλάμε η πιτσιρικαρία τον έπ.... κανονικά μ αυτά τα μηχανάκια.
Μετά ήρθαν τα εύρω 1 2 3 4 κλπ
Οι πολίτικαλ κορέκτ άσχετοι
και ο έρωτας Απέθανε !
Δηλαδή τι να ερωτευτεί τώρα ο νέος το ΣΙΜ ή το ΜΡ3 ?
403275

o_gavros
25/01/2019, 16:47
στη δικιά μου σειρά μεσα-τελη 90'ς, ήταν η δυση των γκουλαρμ/αρτζεβε. τα tzr/tdr/χτ μεσουρανούσαν και φυσικά οι πάπιες. ειδικά εκείνη η σκοτώστρα χωρίς φρένα το Ζ.
όλη η μαρίδα με μηχανακι της Β' Πειραιά κάπου σε αυτά τα οχηματα έπαιζε.
και πάλι όμως, ήταν μειοψηφία μπάη φαρ.
Απο την εφηβική μου παρέα που παίζανε γενικά παπάκια, μόνο εγώ κι άλλοι δύο συνεχίσαμε. ο ένας ήταν πολύ άτυχος και τσακίζοταν σχεδόν συνέχεια οπότε και το ψιλοάφησε, ο άλλος το παλεύει αλλά χάνει.
Μειοψηφία ήμασταν πάντα.so what?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/01/2019, 17:02
Μένω δένω πλένω...
Το κατζίβα μίτο 125 του 94 96 (αν θυμάμαι καλά τα χρόνια)
έβγαζε 31 (ή παραπάνω με κιτάκι) άλογα
είχε 170 τελική και κόστιζε κοντά στις 4000 γιούργια.
Έβγαζε δίπλωμα ο Ιταλός στα 16 για δαυτο και μετά έπρεπε
και στα 18 να πάρει 3,5 για 2 χρόνια κι ύστερα μεγάλα.
Μιλάμε η πιτσιρικαρία τον έπ.... κανονικά μ αυτά τα μηχανάκια.
Μετά ήρθαν τα εύρω 1 2 3 4 κλπ
Οι πολίτικαλ κορέκτ άσχετοι
και ο έρωτας Απέθανε !
Δηλαδή τι να ερωτευτεί τώρα ο νέος το ΣΙΜ ή το ΜΡ3 ?
403275

Ωραιο το μιτο που παραθεσες.Τοτε μεσουρανουσε και το απριλια φουτουρα.Αλη κ@υλα...Το τζρ 125 ηταν και αυτο δυνατο(το ειχα κανα 3μηνο πριν παρω το φζρ 250)αλλα αυτο που δε παλευοτανε ηταν το τζρ 250.Ατελειωτες κολιες.Γκαζαρες φυσικα χωρις φρενα.
Εγω ειχα κολησει για καιρο σε ενα γιαμαχακι 50 jog νομιζω λεγοτανε.Ηταν τσοπερακι.Δεν εγινε ποτε δικο μου...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/01/2019, 17:07
Κανω καποιο λαθος.Δε μπορω να βρω το τσοπερακι που λεω.Οποιος ξερει ας βοηθησει.jazz λεγοτανε?Καπος ετσι...Ισως να μην ηταν και γιαμαχα...

o_gavros
25/01/2019, 17:13
το τζογκ πρέπει να ταν μικρό σκουτεράκι,αν θυμαμαι καλα. αντίπαλος του Lead.

MG-KTiNoS
25/01/2019, 17:34
Ωραιο το μιτο που παραθεσες.Τοτε μεσουρανουσε και το απριλια φουτουρα.Αλη κ@υλα....

Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι έπαιζε τότε γιατί ήμουν Ιταλία.
Είχε πολλά 125 εκεί που γίνονταν ανάρπαστα. Έπαιζε κι ένα NSR125 δυνατά.
Στην Ελλάδα λόγω άλλης νομοθεσίας (αλλά και αλητείας, με την καλή έννοια, βλέπε χωρίς χαρτιά)
τα παιδιά ήταν προσανατολισμένα σε άλλα μηχανάκι κυρίως ον οφ.
Αλλά μια και το άρθρο ήταν κλόπι ράιτ από την Ιταλία (εν μέρη έστω)
είπα να να τα γράψω.'
Εδώ να πούμε ότι τα 4000 στην Ιταλία ΤΟΤΕ δεν ήταν κανένα σοβαρό ποσό
και έπαιζε και πολύ 2ο χέρι αφού κανένας 18άρης δεν ήθελε να μείνει στα 125.
Το θέμα όμως παραμένει.
Υπάρχει σήμερα τέτοιο μηχανάκι στην αγορά μ αυτά τα λεφτά και να μπορεί να το πάρει 16άρης?

katsar
25/01/2019, 17:41
Έτσι,το Jog ήταν σκουτερ και μάλιστα κοροιδεύαμε όποιον το οδηγούσε,ΔΕΝ τον κάναμε παρέα ούτε τον παίρναμε μαζί μας στις βόλτες σε άλλες γειτονιές για να δούμε κοριτσάκια-μην μας κάνει και ρεζίλι με το αυτόματο.....οι μάγκες είχανε παπάκι και οι πολύ μάγκες chappy με συμπλέκτη. Ο πιο φραγκάτος της παρέας είχε 50ρι TZR,πανέμορφο τότε :lol: Για 125 κανείς δεν σκόπευε να δώσει πολλά λεφτά αφού στα 18 βγάζαμε απεριόριστο αν θυμάμαι καλά (εγώ το έβγαλα στα 22 λόγο χρημάτων )
Εντάξει μην βαράτε,παιδάκια στα 16 ήμασταν.
Αυτό το μιτο,το έβλεπα στα περιοδικά και μου έτρεχαν τα σάλια,μου θύμιζε 916 το υπερεργαλείο της εποχής μου. ( Το Honda NR 750 δεν είχαμε ελπίδα ούτε από κοντά να το δούμε) :beer:

kerasaki
25/01/2019, 18:25
Αν ειχα αρκετα λεφτα θα αγοραζα αυτο να το βαλω στο σαλονι μου, νομιζω αξιζει τα λεφτα του για να μου θυμιζει μια εποχη που οπως φαινεται δεν θα ξαναρθει. Ο ηχος, η μυρωδια και η κλωτσιά οταν εμπαίνε στη ροπη.

Οποιος ψάχνεται για μικρο φτηνο track bike, και φυσικα ολοκαίνουργιο νομιζω οτι ειναι ευκαιριαρα.
https://www.car.gr/3036745-cagiva-mito-125-2006

MG-KTiNoS
25/01/2019, 18:28
Οποιος ψάχνεται για μικρο φτηνο track bike, και φυσικα ολοκαίνουργιο νομιζω οτι ειναι ευκαιριαρα.
https://www.car.gr/3036745-cagiva-mito-125-2006

Αυτό είναι πηγμένο.

katsar
25/01/2019, 18:37
Δεν έχει τα 30 τόσα άλογα ;Μοντέλο 2006 λέει.

MG-KTiNoS
25/01/2019, 18:45
Δεν έχει τα 30 τόσα άλογα ;Μοντέλο 2006 λέει.

όχι το παλιό τα είχε.
(το χα σκεφτεί κι εγώ)
:D

BLiTzER
25/01/2019, 18:49
Και να τα είχε, τα μισά θα δραπέτευαν με τα πρώτα λάδια.

MG-KTiNoS
25/01/2019, 18:55
Και να τα είχε, τα μισά θα δραπέτευαν με τα πρώτα λάδια.

Όταν θα το αναλάβει ο μάστορας σου πιθανότατα από το 1ο σερβις

ptc
25/01/2019, 21:14
Παντως στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου τα πραγματα δειχνουν πιο αισιοδοξα.

Report: More Americans Are Riding Motorcycles Than Ever Before
(https://jalopnik.com/report-more-americans-are-riding-motorcycles-than-ever-1832035252)
Ισως λοιπον να εχουν παιξει κι αλλα πραγματα ρολο εκτος απο την "κακια τεχνολογια". Τα αυστηροτερα στανταρ για τις καινουριες μηχανες καθως και για την εκδοση διπλωματων στην Ευρωπη λογικα εκτοξευουν το κοστος ενασχολησης με το χομπι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/01/2019, 22:12
Κανω καποιο λαθος.Δε μπορω να βρω το τσοπερακι που λεω.Οποιος ξερει ας βοηθησει.jazz λεγοτανε?Καπος ετσι...Ισως να μην ηταν και γιαμαχα...

https://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_Lfqp-3GdzcI%2FSwzZAcPyczI%2FAAAAAAAAC-A%2FG7z7YsLCTe4%2Fs1600%2FIMG_3042.JPG&imgrefurl=http%3A%2F%2Fnatewendt.blogspot.com%2F2009%2F11%2Fhonda-jazz-50cc.html&docid=hAVmQdY_NwUCfM&tbnid=MW7wUlRF3EpIMM%3A&vet=1&w=1600&h=1200&hl=el-GR&source=sh%2Fx%2Fim
Το βρηκα.:DΗταν το μονο μηχανακι μεγαλου ογκου που μπορουσα να συζητησω με το πατερα μου στην ηλικια τον 15 χωρις φωνες...Δεν εγινε δικομου ποτε.Το λογο δε θυμαμαι αλλα θυμαμε οτι ειχα παρει το dio 50.Ξενερα αλλα τι να εκανα.Τουλαχιστον ειχα ροδα:lol:

Triathlon 7
25/01/2019, 22:56
Αρχηγέ μου κλπ, κλπ

Γιάννη.
Όσο μπορώ εν συντομία.
Τώρα ευκαίρησα να σε διαβάσω και να απαντήσω. Δες εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=35331&page=88) #1309 και #1310, γιά να καταλάβεις γιατί μερικές φορές μιλάω γιά ασυνεννοησία. Και μην αρπάζεσαι (όπως με συμβουλεύεις και εσύ) με τόσο ασήμαντα πραγματάκια.
Το παλληκάρι ο reinmeister (πχ) γιατί σταμάτησε να γράφει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ποσταρίσματα του; Μου θύμιζαν εποχές Μοτοτεχνικής. Έγραψε κάτι με χειρότερο ύφος από ορισμένους άλλους; Έχω την εντύπωση ότι τον "μαλώσατε" ή κάνω λάθος;
Στη συνέχεια σε ρωτάω τι να κάνω (πραγματικέ) Αρχηγέ μου;
- Καταπίνω τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτόν που ονειρεύεται σαν τους Απριλιανούς άρση εκλογικού δικαιώματος γιά αυτούς που κρίνει ότι τους χρειάζεται; (η ανικανότητα κρίσης γιά σωστή ψήφο, ήταν το βασικό επιχείρημα των πραξικοπηματιών γιά όσα έκαναν).
- Θεωρώ τα φορτισμένα συναισθηματικά μεν, κόσμια γραμμένα δε, ποσταρίσματα σάν "κουβαδάκι με το σκατό", ενώ εκφράσεις όπως "λαμόγια του κερατά", "κωλοψήφο", "ψοφήστε" σαν άμεμπτες;
Αν είναι, να αρχίσω να τις χρησιμοποιώ και εγώ μπας και αποκτήσουν υπόσταση τα κειμενά μου. (δεν πρόκειται βέβαια, λέμε τώρα)
- Συνεχίζω να γράφω την γνώμη μου (σε όσα ήδη έγραψα) γιά τα classic και νεορετρό μηχανάκια, (φόρουμ γιά μηχανές είμαστε) ή θα χρησιμοποιηθεί πάλι σαν πρόσχημα από κάποιον που θέλει να εξωκείλει άσχετα και άτεχνα την συζήτηση;
Περιμένω.

ΥΓ. ggs και λοιπά παιδιά: Συγγνώμη γιά τα off topic σεντόνια. Δεν ήμουν εγώ όμως αυτός που την αναφορά μου στην διαχρονική "δυτική αισθητική των 60s" την εξέτρεψε σε αναφορές γιά την επικρατούσα ...πολιτική κατάσταση (!) στην Ελλάδα.

mia_zoi_kawa
26/01/2019, 03:18
Η κουβέντα εξετράπη από το συμπέρασμα πολλών ότι το άρθρο είναι άδικο για την νεολαία - ειδικά μια νεολαία που καλείται να πληρώσει την ανεπάρκεια των δικών μας γενεών. Από εκεί και πέρα εσείς οι δύο μπήκατε σε μια αντιπαράθεση ο καθένας με το δικο του προσωπικό υφος με την γραφή σας και τα επιχειρήματα σας σε κάποια ποστ να ειναι πραγματικα απολαυστικά. Πιστεύω όμως ότι κάπου αυτό ξεφυγε και από τους δύο. Μπορεί για εγωιστικους , μπορεί για πολιτικούς μπορεί για χίλιους δυο λόγους. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.

Όπως και να χει για εμενα προσωπικά θεωρώ ότι είναι ευτύχημα να υπάρχουν μέλη σαν εσάς στο φόρουμ. Έχετε την την ωριμότητα και την εμπειρία να βοηθήσετε αυτην την ψηφιακή κοινότητα (η οποία δεν είναι τέλεια) να πάει ένα βήμα παραπάνω. Τους νέους μοτοσυκλετιστες να μην κάνουν τα λάθη που κανανε οι δικές μας γενιές. Ο κύκλος της ζωής μας κλεινει και έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε τα πράγματα καλύτερα (όσα μπορούμε..ακόμα και αυτό το φόρουμ) στους επόμενους.

Σταματήστε λοιπόν να ξοδεύετε ενέργεια σε ατελείωτες αντιπαραθέσεις προσπαθώντας να πείσει ο ένας τον άλλον ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια για το τι συνέβαινε στον κόσμο όταν ήσασταν μολις 10 χρονων...

o_gavros
26/01/2019, 09:07
- Συνεχίζω να γράφω την γνώμη μου (σε όσα ήδη έγραψα) γιά τα classic και νεορετρό μηχανάκια.
Περιμένω.

αυτό και live and let live.

MG-KTiNoS
26/01/2019, 09:28
. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.

Όπως και να χει για εμενα προσωπικά θεωρώ ότι είναι ευτύχημα να υπάρχουν μέλη σαν εσάς στο φόρουμ. Έχετε την την ωριμότητα και την εμπειρία να βοηθήσετε αυτην την ψηφιακή κοινότητα (η οποία δεν είναι τέλεια) να πάει ένα βήμα παραπάνω. Τους νέους μοτοσυκλετιστες να μην κάνουν τα λάθη που κανανε οι δικές μας γενιές. Ο κύκλος της ζωής μας κλεινει και έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε τα πράγματα καλύτερα (όσα μπορούμε..ακόμα και αυτό το φόρουμ) στους επόμενους.

Σταματήστε λοιπόν να ξοδεύετε ενέργεια σε ατελείωτες αντιπαραθέσεις προσπαθώντας να πείσει ο ένας τον άλλον ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια για το τι συνέβαινε στον κόσμο όταν ήσασταν μολις 10 χρονων...

Κοίτα μια και προφανώς δεν κατάλαβες η οδός Μπουμπουλίνας που έμενα όταν ήμουν λιγότερο από 10 ετών είναι ο δρόμος ακριβώς από τη πίσω μεριά του Πολυτεχνείου.
Επειδή λοιπόν στην ηλικία αυτή και βλέπεις και ακούς και καταλαβαίνεις, την κτΗνοδία που έζησα τότε δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
Τώρα για τους νοσταλγούς 2 πράγματα έχω να σου πω. Δεν θα τους επιτρέψω να επαναλάβουν τα ίδια κι αν δεν τους αρέσει τη βαλίτσα τους και στον Πούτιν ή ξέρω εγώ που αλλού τους εκφράζει.
Αυτά εδώ κομμένα, μια φορά ήταν αρκετή.
Τις ιρονίες και τις εξισώσεις ότι δήθεν και καλά είμαστε όλοι ίδιοι τις γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
ΑΥτή είναι η αυτοκριτική μου που ζήτησες και σόρι για τους υπόλοιπους, η ώρα είναι 10.30 το πρωί
και δεν θα μας πουν πως έξω είναι νύχτα.
:wave2:
ΤΕΛΟΣ
υγ
Η γενιά η δική μου ΕΖΗΣΕ ΛΑΘΟΣ γιατί είχε απωθημένα και καταπίεση πολύ
Οι νέοι σήμερα ΕΥΤΥΧΩΣ αυτά δεν τα έχουν και δεν έχουν ανάγκη να ξεσπάσουν στα μηχανάκια απ την αγα...
Εϊναι κι αυτό ένα θέμα.

TsoliasGR
26/01/2019, 12:25
'Aρα το honda jazz 50 είναι το μικρό αδερφάκι του παλιού rebel...

ΤάκηςΜπ
26/01/2019, 13:33
Παντως στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου τα πραγματα δειχνουν πιο αισιοδοξα.

Report: More Americans Are Riding Motorcycles Than Ever Before
(https://jalopnik.com/report-more-americans-are-riding-motorcycles-than-ever-1832035252)
Ισως λοιπον να εχουν παιξει κι αλλα πραγματα ρολο εκτος απο την "κακια τεχνολογια". Τα αυστηροτερα στανταρ για τις καινουριες μηχανες καθως και για την εκδοση διπλωματων στην Ευρωπη λογικα εκτοξευουν το κοστος ενασχολησης με το χομπι.

Αυτό το πράγμα που πρέπει να σκάω 250 ευρώ κάθε 2 χρόνια για να βγάλω 3 διαφορετικά διπλώματα φουλ έξυπνο.Και σε συνδιασμό με τα επασφάλιστρα τα οποία έχουν πάει στα 4(!!!!!!!!!) χρόνια. Ποιός νέος που δεν κάνει κράτη σε πολλά άλλα πράγματα επειδή θέλει να καβαλάει μπορεί με μια δουλειά των 400-500 ευρώ να τα καλύπτει όλα αυτά;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/01/2019, 16:47
'Aρα το honda jazz 50 είναι το μικρό αδερφάκι του παλιού rebel...

Σαμθινκ λαικ διζ:p

stefanos
27/01/2019, 10:34
Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά τα πιτσιρίκια είναι καμμένα.
Ισως να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά αυτό είναι η πραγματικότητα.
Απο τα χαζά ιντερνετοπαιχνιδια μέχρι το ssundee το συνεχές ανούσιο chat την πλήρη αγραμματοσύνη
και την άγνοια των πάντων όλων πλήν των νέων όπλων στο fortnite ή κάτι τέτοια χαζά.
Αντίστοιχα ήμουν καμένος και εγώ με τον "ειδικό τύπο" απο το δημοτικό (τότε δηλαδή μόνο 4Τ με ένθετο για μοτοσυκλέτα και αφίσα στη μέση).
Θυμάμαι, σχόλαγα μιά μέρα και μου επετέθηκε ενα bultaco 370:lol:.
Οχι δεν με πάτησε , ήταν περισσότερο επίθεση στην ακοή και στην όσφρηση.
Κάηκα.
Το κάψιμο είναι κακό είτε το πάθεις απο μηχανάκι είτε το πάθεις από την ψηφιακή ελευθερία.

Kas_Tracer
28/01/2019, 07:50
https://www.bikeit.gr/articles/world-news/18494-nea-kosmou-2019-paidika-oneira-kai-motosikleta-siginitiko-video-tis-suzuki

o_gavros
29/01/2019, 19:30
https://www.bikeit.gr/articles/world-news/18494-nea-kosmou-2019-paidika-oneira-kai-motosikleta-siginitiko-video-tis-suzuki

Ωραίο!
"το όνειρο παραμένει το ίδιο -τουλάχιστον για κάποια παιδιά"

Αυτοί οι όσοι που κολλάνε το μικρόβιο, ανεξαρτήτως συνθηκών εποχής, θα βρούνε τον τρόπο να κάνουν τη μηχανή κομμάτι της ζωής τους.
Δεν σημαίνει τίποτα, δεν δίνει κάποιο μπόνους γαματοσύνης ή έξτρα πόντους στο ύψος.
Είναι απλά ένα πάθος.
Αντε να ξεχειμωνιάσει και λίγο να αρχίσουμε να το χαιρόμαστε λίγο παραπάνω το πάθος.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/01/2019, 22:11
Ωραίο!
"το όνειρο παραμένει το ίδιο -τουλάχιστον για κάποια παιδιά"

Αυτοί οι όσοι που κολλάνε το μικρόβιο, ανεξαρτήτως συνθηκών εποχής, θα βρούνε τον τρόπο να κάνουν τη μηχανή κομμάτι της ζωής τους.
Δεν σημαίνει τίποτα, δεν δίνει κάποιο μπόνους γαματοσύνης ή έξτρα πόντους στο ύψος.
Είναι απλά ένα πάθος.
Αντε να ξεχειμωνιάσει και λίγο να αρχίσουμε να το χαιρόμαστε λίγο παραπάνω το πάθος.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ πρέπει να είχα πάρει κάποια πονταλακια ύψους στο γυμνασειο όταν απόκτισα το πρώτο μου μηχανάκι:lol:

maniatiakos
30/01/2019, 08:54
Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά τα πιτσιρίκια είναι καμμένα.
Ισως να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά αυτό είναι η πραγματικότητα.
Απο τα χαζά ιντερνετοπαιχνιδια μέχρι το ssundee το συνεχές ανούσιο chat την πλήρη αγραμματοσύνη
και την άγνοια των πάντων όλων πλήν των νέων όπλων στο fortnite ή κάτι τέτοια χαζά.
.........

Συμφωνώ απόλυτα.
Αυτά, λοιπόν, τα παιδιά που λιώνουν 10+ ώρες θέλω να δω τι δουλειά θα κάνουν στο μέλλον...μάλλον θα δηλώνουν επαγγελματίες gamers και θα κάνουν vlog στο ιντερνετ:lol:
Όσοι έχετε παιδιά στις ηλικίες αυτές, βάλτε σε κανα άθλημα μπας και ξεκολλήσουν λίγο.
Ειδικά τα παιδιά που είναι στην Αθήνα, μπορεί να μην έχουν αλάνες κλπ να παίξουν αλλά έχουν άπειρες επιλογές να διαλέξουν όποιο άθλημα θέλουν.

Από κει και πέρα, μηχανάκια υπάρχουν ακόμα και σήμερα...στα δικά μας μάτια μπορεί να μη φαίνονται καβλοζί αλλά στα δικά τους είναι.
Ένα μικρό μοτοσυκλετάκι κάνει πάνω από 3000 (αν δεν είναι κινεζιά). Πόσοι γονείς νομίζετε, σήμερα, μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα αυτά?
Για να μη μιλήσω για την πληθώρα των mini-bikes που υπάρχουν και μπορούν να μάθουν να οδηγούν σωστά και από μικρά σε ασφαλές περιβάλλον (πίστα καρτ).
Προφανώς ένα pc και ένα smartphone κοστίζουν το 1/3 των χρημάτων, οπότε καταλήγουν εκεί.

Επιπλέον, θεωρώ ότι η μοτοσυκλέτα περνάει κρίση...βλέπω νέους ανθρώπους 30-35 ετών που είχαν μοτοσυκλέτες να παίρνουν σκουτεροκαναπέδες γιατί είναι πιο κυριλέ, πιο ινν κλπ κλπ...
Και μια και μένω σε επαρχιακή πόλη, προφανώς δεν το παίρνουν ως λύση για τις καθημερινές τους μετακινήσεις που δεν αποτελούν πρόβλημα.

katsar
30/01/2019, 09:21
Πληρη αγραμματοσυνη διαβαζω η νεα γενια ,η υπαλληλος της ΔΕΔΔΗΕ (Δεη) που μολις την ακουσα να λεει "πιο περισσοτερο" ειναι τερας μορφωσεως.Η υπαλληλος στο μουσειο Πυλου που δεν ηξερε Αγγλικα και απαντουσα εγω σε Γερμανο τουριστα το ιδιο.Της γενιας σας,απο αυτους που δεν λιωσαν σε βιντεο παιχνιδια και παιζαν στις αλανες.

vaska
30/01/2019, 09:30
... αλλά ταυτόχρονα άραζα και στον υπολογιστή μου, έβαζα τη δισκετούλα μου (5.25'' ε) και έπαιζα Prince of Persia (σε CGA 4 χρωμάτων) ή προσπαθούσα να βγάλω άκρη με autoexec.bat και config.sys για το πώς θα ελευθερώσω λίγη συμβατική μνήμη ακόμα για να τρέξει το τελευταίο demo του pcmaster, μιλούσα στο IRC, σκάλιζα scripts, ανακάλυπτα telnet, proxies/vhosts, έκανα φάρσες σε φίλους με πρωτοεμφανιζόμενα backdoors (BO και Netbus κανείς; ),

tl;dr στα @@ μας, έχουμε χορτάσει.

:D

Δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω το άρθρο του Λάζαρου Μαυράκη (έχω διαβάσει εκατοντάδες ίδια και πλέον δεν)

Αλλά αυτό με το πρινς οφ πέρσια και τα autoexec.bat με άγγιξε βαθιά.

α) Πρέπει όπως και δήποτε να βρεθούμε να παίξουμε και το 1 και το 2

β) Τελικά το ABS σώζει ζωές ή όχι??

katsar
30/01/2019, 09:34

α) Πρέπει όπως και δήποτε να βρεθούμε να παίξουμε και το 1 και το 2
Μονο αν ειναι στον Amstrad ;-)

maniatiakos
30/01/2019, 09:42
Πληρη αγραμματοσυνη διαβαζω η νεα γενια ,η υπαλληλος της ΔΕΔΔΗΕ (Δεη) που μολις την ακουσα να λεει "πιο περισσοτερο" ειναι τερας μορφωσεως.Η υπαλληλος στο μουσειο Πυλου που δεν ηξερε Αγγλικα και απαντουσα εγω σε Γερμανο τουριστα το ιδιο.Της γενιας σας,απο αυτους που δεν λιωσαν σε βιντεο παιχνιδια και παιζαν στις αλανες.

Kαλά βασικά στην ίδια γενιά πρέπει να ανήκουμε εμείς οι 2...
Υπάλληλοι στη ΔΕΔΔΗΕ και σε μουσείο είναι φίλε και μάλλον φυτευτοί, τι περίμενες δλδ?

Τα παιδάκια αυτά λοιπόν που λιώνουν στο gaming, άμα λένε πιο περισσότερο ή πολύ ή λίγο έγκυος, ευχαριστημένοι να είμαστε...
Γιατί με τα γκρίκλις που γράφουν, ούτε το όνομά τους δεν θα ξέρουν να γράψουν σωστά...

Όταν καβατζάρουν λοιπόν τα 30 θα διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν δουλειές, για την άδικη κοινωνία, για την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και για την περικοπή των συντάξεων των πατεράδων τους που δε θα παίρνουν αρκετά για να τους συντηρούν να παίζουν όλη μέρα online παιχνιδάκια...

Βέβαια, κάποιοι άλλοι της γενιάς τους που τα έκαναν όλα με μέτρο, δεν έχασαν τα εποικοδομητικά τους χρόνια σε ηλιθιότητες, θα έχουν δουλειά και σαφέστατα θα είναι καλύτεροι στον κλάδο τον οποίο έχουν επιλέξει από τη δική μας γενιά.

katsar
30/01/2019, 10:16
Δεκτη η αποψη σου.Εγω π.χ κοιμομουν σε ιντερνετ καφε καποτε για μερες για να λιωνω .Παρολα αυτα και παρα τον φοβο της μανας μου εγινα "χρησιμος" στην κοινωνια και καβαλαω μηχανη για την γκαυλα που λενε και παιζω ακομα παιχνιδια.Απο το να μεθαω σε σκυλαδικα σαν καθως πρεπει κυριος,το προτιμω.Προτιμω λοιπον να εχω επαφη με την νεα γενια παρα με τυπους που δεν ξερουν να περασουν επαφη στο κινητο τους .Θα τον βρουνε τον δρομο τους,δεν τους φοβαμαι.Το οτι δεν γουσταρουν μηχανες δικαιωμα τους,εχουν επιλογες τα παιδια,εμεις ειχαμε ενα μοτο και ενα μεταλ χαμερ.

telegonos
30/01/2019, 11:30
Βασικά είχαμε το pixel :lol:

BLiTzER
30/01/2019, 11:34
Και Ram. :pink: Tο οποίο, πρώτη φορά που το αγόρασα, δεν καταλάβαινα λέξη.

Panos76
30/01/2019, 12:52
Ο Μπάκλεϋ δούλευε macintosh και έπαιρνε το 'Μήλο' :smokin:

sniper
30/01/2019, 12:54
Ο Μπάκλεϋ δούλευε Μακλάουντ και έπαιρνε το 'Μήλο' :smokin:

ΟΚ.

DRAKONET
30/01/2019, 13:08
Πολλα παιζουν ρολο στο να θελει η νεα γενια το δικυκλο και να το αγαπησει!
Για μενα παιζει ρολο η οικογενεια και τι υποβαθρο εχει στον κοσμο του δικυκλου!
Να σας πω σε αυτο το σημειο οταν αγορασα στον αποκοτο μινι-μοτο για το πρωτο παιδι μου δεχθηκα φουλ επιθεση απο το οικογενειακο μου περιββαλον..καθως και φιλους..παρολο που υπηρχαν δικυκλα στην κατοχη καποιον.
Πλεον στα 19 ο μεγαλος και στα 16 ο μικρος..και εχοντας καβαλησει πολλες ωρες μινι-μοτο στην αρχη και αργοτερα οτι μοτο υπηρχε στην κατοχη μας..ακουω το εξης....''καλα εκανες τοτε τελικα''...γιατι δεν υπαρχει αυτο που εχει ο καθε εφηβος μολις καβαλησει δικυκλο...καθως εχουμε παει και στον δρομο και στο χωμα..και πλεον δεν του λειπει..
Απλα πραγματα...οποιος εχει μικρο παιδι-α...καλο ειναι να τα μαθετε να το αγαπησουν ...να τους πειτε τους κινδυνους...αλλα και την χαρα του δικυκλου !
Καλυτερα απο τον γονιο...παρα απο τον φιλο-γνωστο-κολλητο και πανω στην παροτρυνση της ηλικιας !

katsar
30/01/2019, 15:30
Κατι που ειχα διαβασει και μου φανηκε ενδιαφερον ακομα και αν δεν ισχυει.Ελεγε ο τυπος λοιπον (μηχανοβιος) για να μαθετε στα παιδια σας να προσεχουν τις μηχανες στον δρομο οταν μεγαλωσουν και γινουν οδηγοι,μαθετε τους σαν παιχνιδι να μετρανε ποσες μοτοσυκλετες θα δουνε στον δρομο οταν τα εχετε μεσα στο αυτοκινητο σας.Δεν ξερω βεβαια το αποτελεσμα αλλα μου αρεσε σαν ιδεα :-)

GiorgosLa
30/01/2019, 19:23
Κατι που ειχα διαβασει και μου φανηκε ενδιαφερον ακομα και αν δεν ισχυει.Ελεγε ο τυπος λοιπον (μηχανοβιος) για να μαθετε στα παιδια σας να προσεχουν τις μηχανες στον δρομο οταν μεγαλωσουν και γινουν οδηγοι,μαθετε τους σαν παιχνιδι να μετρανε ποσες μοτοσυκλετες θα δουνε στον δρομο οταν τα εχετε μεσα στο αυτοκινητο σας.Δεν ξερω βεβαια το αποτελεσμα αλλα μου αρεσε σαν ιδεα :-)

Εγώ δεν το ήξερα το κόλπο και τους έβαζα να μετράνε τα δένδρα στην άκρη του δρόμου, για να ησυχάσουν.
Τώρα ο ένας είναι ξυλοκόπος και ο άλλος έχει σόμπα που καίει ξύλα. :)

νεοσσός
30/01/2019, 20:01
Ρύθμιση conventional memory με το config.sys. Been there, done that.

Σημειωτέον: Δεν ήταν καλύτερες εποχές σε όλα τους. Απλά ο χρόνος έχει τη μαγική ιδιότητα να ωραιοποιεί το παρελθόν.

stefanos
30/01/2019, 21:21
Σημειωτέον: Δεν ήταν καλύτερες εποχές σε όλα τους. Απλά ο χρόνος έχει τη μαγική ιδιότητα να ωραιοποιεί το παρελθόν.

Σκατά εποχές ήταν.
Απλά τότε βγαίναν ωραία μηχανάκια.

teogtp
30/01/2019, 21:36
Σκατά εποχές ήταν.

Αχ ναι ρε φίλε...
Ένα κίτρινο κατανα να είχαμε.......

:tooth:

MG-KTiNoS
30/01/2019, 22:07
Σκατά εποχές ήταν.

ή τα βλέπαμε εμείς ωραία ένεκα μαυρίλας
και αγαμ....

stefanos
30/01/2019, 22:16
ή τα βλέπαμε εμείς ωραία ένεκα μαυρίλας
και αγαμ....

Θα έπρεπε να μου αρέσαν και τα σημερινά τότε:lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/01/2019, 22:18
Πολλα παιζουν ρολο στο να θελει η νεα γενια το δικυκλο και να το αγαπησει!
Για μενα παιζει ρολο η οικογενεια και τι υποβαθρο εχει στον κοσμο του δικυκλου!
Να σας πω σε αυτο το σημειο οταν αγορασα στον αποκοτο μινι-μοτο για το πρωτο παιδι μου δεχθηκα φουλ επιθεση απο το οικογενειακο μου περιββαλον..καθως και φιλους..παρολο που υπηρχαν δικυκλα στην κατοχη καποιον.
Πλεον στα 19 ο μεγαλος και στα 16 ο μικρος..και εχοντας καβαλησει πολλες ωρες μινι-μοτο στην αρχη και αργοτερα οτι μοτο υπηρχε στην κατοχη μας..ακουω το εξης....''καλα εκανες τοτε τελικα''...γιατι δεν υπαρχει αυτο που εχει ο καθε εφηβος μολις καβαλησει δικυκλο...καθως εχουμε παει και στον δρομο και στο χωμα..και πλεον δεν του λειπει..
Απλα πραγματα...οποιος εχει μικρο παιδι-α...καλο ειναι να τα μαθετε να το αγαπησουν ...να τους πειτε τους κινδυνους...αλλα και την χαρα του δικυκλου !
Καλυτερα απο τον γονιο...παρα απο τον φιλο-γνωστο-κολλητο και πανω στην παροτρυνση της ηλικιας !

Εάν έπαιρνα σε ένα από τα παιδιά μου μίνι μοτό σίγουρα τώρα θα κοιμόμουν αλλού.Ασε δε που θα ήμουν κουρεμένος γουλί και στη μέση της γειτονιάς μόνο με το σοβρακο μου...

karateo
31/01/2019, 09:50

Πιο σωστά είναι ότι το μυαλό σβήνει τις κακιές αναμνήσεις με τον καιρό και κρατά τις καλές.
Σκέψου 80 χρονών να θυμάσαι όλα τα κακά της ζωής σου!

Αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής/εξέλιξης του ανθρώπινου είδους είναι

extreme13
20/08/2019, 22:57
Ρύθμιση conventional memory με το config.sys. Been there, done that.

Ίσος φταίει που εμείς θαυμάζαμε Doohan και Rainey, ενώ σήμερα έχουν σαν πρότυπο τον Ντάνο με τα κατορθώματά του.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/08/2019, 07:08
Ψαρωσα λιγο με την εικονα του προφιλ αλλα μετα διαβασα και ησηχασα....

borgiriadis1
21/08/2019, 16:13
Πιο σωστά είναι ότι το μυαλό σβήνει τις κακιές αναμνήσεις με τον καιρό και κρατά τις καλές.
Σκέψου 80 χρονών να θυμάσαι όλα τα κακά της ζωής σου!

Αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής/εξέλιξης του ανθρώπινου είδους είναι

Αυτο ειναι ολο το προβλημα της ελληνικης ιστοριας. Ξεχναμε τα παλια.