Σύνδεση

View Full Version : Daytona velos R 125i μετά από 2000Χλμ

Σελίδες : 1 [2] 3

Nospecialname
20/09/2019, 00:32
Να ρωτήσω και εγώ την παρέα σαν νέος κάτοχος...Το velos στο στρώσιμο σας μύριζε λαδίλα?Να μην παρεξηγηθω έχουν περάσει 4 μηχανάκια από τα χέρια μου αλλά πρώτη φορά παίρνω παπί.Καινουργιο πήρα μόνο το ΧΤ600.Και στο στρώσιμο δεν μου μύρισε ποτέ τπτ! Αυτό μετά από 30 λεπτά οδήγησης μυρίζει πιο πολύ από σκούτερ 20ετιας! Καταλαβαίνω ότι καίγεται η εξάτμιση και μυρίζει και η μπογιά στα καπάκια αλλά τόσο πολύ?!50 χιλιόμετρα έχει μόνο αλλά σε συνδυασμό με κάνα δυο άλλα πράγματα που με προβληματίζουν αρχίζω να αναρωτιέμαι για την επιλογή μου.

Ναι κάτι μύρισε , όχι λάδιλα αλλά μάλλον πλαστικουρα...Η μυρωδιά έφυγε μετά από αρκετά χλμ αλλά στην αρχή αν ζεστενετε πολύ έτσι μυρίζει

ioa
20/09/2019, 11:49
Οκ.Ευχαριστώ.Πάντως να τονίσω και εγώ ότι τα παιδιά που κατασκευάζουν και εμπορεύονται το εν λόγω παπί δεν πρέπει να γνωρίζουν τι είναι ο ποιοτικός έλεγχος! Γι'αυτό πολύ προσοχή σε όποιον προβεί σε αγορά.

jawaforever
20/09/2019, 13:27
Οκ.Ευχαριστώ.Πάντως να τονίσω και εγώ ότι τα παιδιά που κατασκευάζουν και εμπορεύονται το εν λόγω παπί δεν πρέπει να γνωρίζουν τι είναι ο ποιοτικός έλεγχος! Γι'αυτό πολύ προσοχή σε όποιον προβεί σε αγορά.

Όντως δεν ξέρουν τα παιδιά που το φτιάχνουν γιατί είναι πολλά.
Στην άδεια του sprinter που έχει φίλος, γράφει τα εξής ονόματα.
Lifan, truva, daytona/dayang.... Μιλάμε για κολλάζ, όχι μηχανάκι.
Και ο εδώ εισαγωγέας - συγκολλητής, όντως δεν δίνει δεκάρα τσακιστη για την κατάσταση στην οποία καταλήγουν στους αγοραστές τα συναρμολογουμενα που πουλάει.
Επώνυμο Κινέζικο είναι μόνο το keeway, δυστυχώς ή ευτυχώς, αρέσει δεν αρέσει.

AbyssD
20/09/2019, 13:58
Παιδια ενα mini review απο καποιον με αρκετα χιλιομετρα? Ειμαι αναμεσα στο Velos το VF 125 και ενα μεταχειρισμενο Crypton X του 12

Nospecialname
20/09/2019, 14:01

Γιατί το λες αυτό;

Nospecialname
20/09/2019, 14:03
Παιδια ενα mini review απο καποιον με αρκετα χιλιομετρα? Ειμαι αναμεσα στο Velos το VF 125 και ενα μεταχειρισμενο Crypton X του 12

Mini review velos:7.500 χλμ εγώ , κανένα πρόβλημα πολύ ωραίο σε σύγκριση με άλλα παπιά και ξεχωρίζουν τα φρένα του (πολύ ωραία) , μόνο πρόβλημα ότι χρειαστείκε λίγο σφυξιμο με ένα κατσαβίδι ένα πλαστικό

Φίλος Ντελιβερας με βέλος 15.000 χλμ , κανένα απολύτως πρόβλημα

Για τα λεφτά του πολύ καλο έως τώρα

Vf125 καμία ιδέα , αλλά αν έχεις δίπλωμα για πάνω από 125 , ξεχνά και βέλος και όλα τα άλλα και πήγαινε καρφωτο vf185 (αν θες παπι)

Αλλιώς σκέψου και καμιά εντουρο μεταχειρισμένη αν δεν θες αποκλειστικά παπι

AbyssD
20/09/2019, 14:37
Mini review velos:7.500 χλμ εγώ , κανένα πρόβλημα πολύ ωραίο σε σύγκριση με άλλα παπιά και ξεχωρίζουν τα φρένα του (πολύ ωραία) , μόνο πρόβλημα ότι χρειαστείκε λίγο σφυξιμο με ένα κατσαβίδι ένα πλαστικό

Vf125 καμία ιδέα , αλλά αν έχεις δίπλωμα για πάνω από 125 , ξεχνά και βέλος και όλα τα άλλα και πήγαινε καρφωτο vf185 (αν θες παπι)

Ειναι για δουλεια το μηχανακι οποτε δυστυχως δεν μπορω να παω σε VF 185 λογο του συμπλεκτη, αναγκαστικα περιοριζομαι σε VF 125, Velos, Crypton S και μεταχειρισμενο Crypton X τα οποια Crypton φοβαμαι οτι θα μου τα κλεψουν χωρις parking.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες, φαινεται τιμιο το velos.

ioa
20/09/2019, 15:30
Γιατί το λες αυτό;

Το λέω γιατί από την μέρα που το αγόρασα τρώγομαι να το τσεκάρω μην είναι ελλατωματικό!
Και εξηγούμαι... Όταν αγοράζεις ένα μηχανάκι το οποίο τα αυτοκόλλητα του είναι μισά και τα άλλα μισά λάθος γραμμένα τότε μπαίνεις σε σκέψεις!
Θα μου πείτε γιατί το αγόρασες το συγκεκριμένο...Εν γνώσει μου πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή για τις "ελλείψεις" του.
Λοιπόν έχοντας διαβάσει σχεδόν ότι υπάρχει σε forum για το velos καταλήγω ότι το μηχανάκι δεν έχει περάσει από ποιοτικό έλεγχο.
Να μην παρεξηγηθώ...το αγόρασα αφού ρώτησα σε καμιά 10αρια συνεργεία την άποψη τους για τα μηχανολογικά του και καμιά 10αρια ντελιβεραδες για τα υπόλοιπα.Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι πλαστικά δεν βρίσκεις όσο εύκολα βρίσκεις σε γιαπωνέζικο με ότι συνεπάγεται αυτό.
Απλά προερχόμενος από XT600E (δεν σπάει δεν χαλάει) αυτό δεν το έχω ευχαριστηθεί γιατί είμαι αρνητικά φορτισμένος...
Τελικά προτείνω την αγορά υπό προϋποθέσεις και μετά από ενδελεχή έλεγχο.

Nospecialname
20/09/2019, 17:27
Το λέω γιατί από την μέρα που το αγόρασα τρώγομαι να το τσεκάρω μην είναι ελλατωματικό!
Και εξηγούμαι... Όταν αγοράζεις ένα μηχανάκι το οποίο τα αυτοκόλλητα του είναι μισά και τα άλλα μισά λάθος γραμμένα τότε μπαίνεις σε σκέψεις!
Θα μου πείτε γιατί το αγόρασες το συγκεκριμένο...Εν γνώσει μου πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή για τις "ελλείψεις" του.
Λοιπόν έχοντας διαβάσει σχεδόν ότι υπάρχει σε forum για το velos καταλήγω ότι το μηχανάκι δεν έχει περάσει από ποιοτικό έλεγχο.
Να μην παρεξηγηθώ...το αγόρασα αφού ρώτησα σε καμιά 10αρια συνεργεία την άποψη τους για τα μηχανολογικά του και καμιά 10αρια ντελιβεραδες για τα υπόλοιπα.Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι πλαστικά δεν βρίσκεις όσο εύκολα βρίσκεις σε γιαπωνέζικο με ότι συνεπάγεται αυτό.
Απλά προερχόμενος από XT600E (δεν σπάει δεν χαλάει) αυτό δεν το έχω ευχαριστηθεί γιατί είμαι αρνητικά φορτισμένος...
Τελικά προτείνω την αγορά υπό προϋποθέσεις και μετά από ενδελεχή έλεγχο.

Λογικό να σου φαίνεται κάπως αφού προέρχεσαι από ΧΤ , εγώ μια φορά είχα οδηγήσει 700αρα και όταν ξαναανεβηκα στο παπί μου ήρθε να το πετάξω σε κάναν κάδο

Έχω ανέβει σε 5-6 διαφορετικά μοντέλα παπιών (μαζί με βέλος) και σε σύγκριση με αυτά το βρίσκω πολύ καλό

Nospecialname
20/09/2019, 17:29
Ειναι για δουλεια το μηχανακι οποτε δυστυχως δεν μπορω να παω σε VF 185 λογο του συμπλεκτη, αναγκαστικα περιοριζομαι σε VF 125, Velos, Crypton S και μεταχειρισμενο Crypton X τα οποια Crypton φοβαμαι οτι θα μου τα κλεψουν χωρις parking.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες, φαινεται τιμιο το velos.

Crypton s<velos

Το Χ έχει καλύτερες επιδόσεις από το βέλος αλλά μεταχειρισμένο πολύ επικίνδυνο + ότι δεν θα κοιμάσαι τα βράδια

Το vf125 δεν το ξέρω αν και μου άρεσε πολύ , ειδικά τα χαρακτηριστικά του , αν δεν με έκαιγε τόσο το 400€αρι παραπάνω θα πήγαινα σε αυτό μόνο για λόγους κοντέρ και ποδιας (πολύ ωραία στο μάτι)

Τώρα το πιο "όμορφο" είναι πάντα υποκειμενικό

ioa
20/09/2019, 17:31
Λογικό να σου φαίνεται κάπως αφού προέρχεσαι από ΧΤ , εγώ μια φορά είχα οδηγήσει 700αρα και όταν ξαναανεβηκα στο παπί μου ήρθε να το πετάξω σε κάναν κάδο

Έχω ανέβει σε 5-6 διαφορετικά μοντέλα παπιών (μαζί με βέλος) και σε σύγκριση με αυτά το βρίσκω πολύ καλό

Μα δεν είπα ότι δεν είναι καλό!Στην τελική το αγόρασα! Απλά δεν το αγοράζεις με "κλειστά μάτια".

ioa
20/09/2019, 17:35
Crypton s<velos

Το Χ έχει καλύτερες επιδόσεις από το βέλος αλλά μεταχειρισμένο πολύ επικίνδυνο + ότι δεν θα κοιμάσαι τα βράδια

Το vf125 δεν το ξέρω αν και μου άρεσε πολύ , ειδικά τα χαρακτηριστικά του , αν δεν με έκαιγε τόσο το 400€αρι παραπάνω θα πήγαινα σε αυτό μόνο για λόγους κοντέρ και ποδιας (πολύ ωραία στο μάτι)

Τώρα το πιο "όμορφο" είναι πάντα υποκειμενικό

Θεωρείς ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια είναι αξιόπιστα?

Nospecialname
20/09/2019, 17:42
Θεωρείς ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια είναι αξιόπιστα?

Αν αναφέρεσαι στο βέλος ναι , δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις να πας στο κρυπτον ς για να λες ότι έχεις γιαμαχα

Στο μαγαζί που δούλευα είχαν αγοράσει 2 (ντελιβερι) , το ένα τα έπαιξε στα 5000 και το έτρεχαν για σέρβις και το άλλο στα 7000 , βέβαια δεν είχαν και την καλύτερη μεταχείριση αλλά δεν τα λες και αθάνατα μετά από αυτό

Επίσης τα ς από ότι άκουσα έχουν ένα προβλήμα στην πίσω ρόδα με ένα παξιμάδι κάτι τέτοιο άκουσα να λένε στο μαγαζί

Όταν λέω βγήκαν οφφ εννοώ δεν τα κυκλωφορουσαν καθόλου , δεν δούλευαν

ioa
20/09/2019, 17:53
Αν αναφέρεσαι στο βέλος ναι , δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις να πας στο κρυπτον ς για να λες ότι έχεις γιαμαχα

Στο μαγαζί που δούλευα είχαν αγοράσει 2 (ντελιβερι) , το ένα τα έπαιξε στα 5000 και το έτρεχαν για σέρβις και το άλλο στα 7000 , βέβαια δεν είχαν και την καλύτερη μεταχείριση αλλά δεν τα λες και αθάνατα μετά από αυτό

Επίσης τα ς από ότι άκουσα έχουν ένα προβλήμα στην πίσω ρόδα με ένα παξιμάδι κάτι τέτοιο άκουσα να λένε στο μαγαζί

Όταν λέω βγήκαν οφφ εννοώ δεν τα κυκλωφορουσαν καθόλου , δεν δούλευαν

Αναφερόμουν σε κάθε είδους ηλεκτρονικό μπλιμπλίκι που φορά παπί που οργώνει τους ελληνικούς "αεροδιαδρόμους".
Λόγω ηλικίας ανήκω στην σχολή που σιχαίνεται ό,τι ηλεκτρονικό!

ioa
20/09/2019, 18:41

Από κατανάλωση πώς πάει?Μου φαίνεται τσιμπημενη .Το παπί σε 65 χιλιόμετρα έχει κάψει σχεδόν τα 2/3 του ντεπόζιτου (αν δείχνει σωστά)και μάλιστα σε διαδικασία "ευλαβικου" στρωσίματος! Πολλά δεν είναι?

Nospecialname
20/09/2019, 21:45
Αντιγράφω και επικκολω τα στατιστικά μου (όσο τα μέτραγα από περιέργεια , πλέον σταμάτησα)

1944-2077 3.18lt βενζ100 (133χλμ) σχεδόν πάντα δικαβαλο - 2.39/100χλμ

2077-2199 2.89lt βενζ100 (122χλμ) ελάχιστα λιγότερο δικαβαλο - 2.36/100χλμ

2199-2328 3.26lt βενζ100 (129χλμ) σχεδόν πάντα δικαβαλο - 2.52/100χλμ

2328-2440 2.74lt βενζ95 (112χλμ) πολύ ζορισμα κορυφή Υμηττού δικαβαλο - 2.44/100χλμ

2440-2570 3.58lt βενζ95 (130χλμ) πάντα δικαβαλο - 2.75/100χλμ

2570-2722 3.34lt βενζ100 (152χλμ) φουλ ταξίδι , σχεδόν καθόλου πόλη δικαβαλο - 2.19/100χλμ

2722-2843 2.73lt βενζ100 (121χλμ) , σχεδόν παντα δικαβαλο πολη (νομίζω)- 2.25/100χλμ

2843-2967 2.98lt βενζ100 (124χλμ) , φουλ γκάζι συνέχεια Μέγαρα πήγαινε έλα δικαβαλο - 2.40/100χλμ

2967-3099 3.44lt βενζ100 (132χλμ) , σχεδόν πάντα δικαβαλο - 2.60/100χλμ

3099-3228 2.93lt βενζ95 (129χλμ) , δικαβαλο Σούνιο και λίγη πόλη - 2.27/100χλμ

3228-3364 3.06lt βενζ95 (136χλμ) , πάντα δικαβαλο - 2.25/100χλμ

Το δικαβαλο είμαι εγώ 82 κιλά , με την κοπέλα μ 50 κιλων , και άλλο φορτίο αμελητέο (3 κιλά έξτρα Μαξ)

Συνολικά ας πούμε χοντρικά 152 κιλα πάνω στο παπι

Υπήρχαν φορές που ανέβαινε φίλος 80 κιλών*

Nospecialname
20/09/2019, 21:45
Είναι πολύ παλιά , έκανα άλλη μετρηση στα 6.000χλμ από περιέργεια και Μ βγήκε πάλι 2.2/100χλμ οπότε δεν το συνέχισα γιατί δεν παρατήρησα αλλαγή

Nospecialname
20/09/2019, 21:49
Χωρίς δικαβαλο δεν έχω οδηγήσει σχεδόν ποτέ , από τα 7500 χλμ τα 7000 είναι δικαβαλα ειτε με την κοπέλα μ είτε με φίλο μου 80 κιλών και αυτός , χωρίς δεύτερο άτομο προφανώς καεί λιγότερο

Nospecialname
20/09/2019, 21:51
Από κατανάλωση πώς πάει?Μου φαίνεται τσιμπημενη .Το παπί σε 65 χιλιόμετρα έχει κάψει σχεδόν τα 2/3 του ντεπόζιτου (αν δείχνει σωστά)και μάλιστα σε διαδικασία "ευλαβικου" στρωσίματος! Πολλά δεν είναι?

Όχι πάει λάθος ο μετριτης , όταν πάει κόκκινο έχεις 1 λίτρο άνετα (και παραπάνω αν δεν το έχει ακουμπήσει) , και φουλαρει στα 3.8 να ξες

Iaswnas1988
21/09/2019, 13:47
Αμα μπορείς να κινηθείς στο vf125 γιατί να μην κοιτάξεις crypton s η honda wave;;αλλιώς με μικρότερο budjet velos 125

AbyssD
21/09/2019, 15:42
Αμα μπορείς να κινηθείς στο vf125 γιατί να μην κοιτάξεις crypton s η honda wave;;αλλιώς με μικρότερο budjet velos 125

Γιατι ειναι το ποιο ομορφο στα 125cc το VF και ισως να κινδυνευει και λιγοτερο απο κλεφτες απο οτι ενα Crypton πχ

Iaswnas1988
21/09/2019, 15:55
Καλα γουστα είναι αυτά...Δεν το έχω δει απο κοντά το vf125 να πω την αλήθεια αλλα δεν ξέρω αν το έπαιρνα με τα προβλήματα που έχω ακούσει για το magic sr 125..Αν πάρεις velos εχει δώρο συναγερμό να ξέρεις

Nospecialname
21/09/2019, 17:42
Καλα γουστα είναι αυτά...Δεν το έχω δει απο κοντά το vf125 να πω την αλήθεια αλλα δεν ξέρω αν το έπαιρνα με τα προβλήματα που έχω ακούσει για το magic sr 125..Αν πάρεις velos εχει δώρο συναγερμό να ξέρεις

Όλα έχουν...

vaska
22/09/2019, 08:34
408370408369408368408371

Ελπιζω το post να βγει ωφελιμο σε οσους θελουν να το αγορασουν γιατι πραγματικα ειναι ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μηχανακι και κατα τη γνωμη μου καλυτερη αγορα και απο Honda και απο Yamaha που πληρωνεις πλεον ονομα. (Προσωπικη αποψη).

Συμφωνώ....με το τελευταίο σχόλιο.....

Βαρέθηκα μέχρι εδώ διάβασα. Όταν θα κάνετε 50Κ χιλιόμετρα με το παπάκι σας και τα μόνα που θα έχετε αλλάξει θα είναι τα αναλώσιμα Άντε και κανένα πηνίο, τότε να μιλήσουμε και να πούμε ότι τα Γιαμαχα και τα Χοντα είναι μόνο όνομα και η διαφορά χρημάτων είναι αδικαιολογητη. Καταλαβαίνω την χαρά σας για την απόκτηση της καινούριας πάπιας καταλαβαίνω επίσης απόλυτα ότι γουστάρετε τρελά το εργαλείο (για τον καθένα το δικό του είναι καλύτερο από όλα τα άλλα) αλλά μην περνάμε έτσι εύκολα στην υπερβολή. Στα 50 Κ χιλιόμετρα που έχει το δικό μου υπερεκτιμημενο παλιοπαπο της γιαμαπα τα δικά σας μάλλον δεν θα υπάρχουν κρίνοντας από τους προκατόχους τους και αντίστοιχης αξίας παπια. Εύχομαι να λέω χαζά αλλά κρατάτε μικρό καλάθι. Αρχή είναι ακόμα.

bruno
22/09/2019, 10:35
Παμε παλι,ένα παπι που είναι 125 εχει επιδοσεις 110,καιει σαν 135,σε διπλανα φορουμ θελουν λαστιχα,εχουν προβλημα με ρελαντί,ecu,μπροστινες μπουκάλες,ντουι λαμπας,πλαστικα που σπανε χωρις λογο και στο youtube τρυπησε το ρεζερβουάρ του σπριντερουλη.1800ε δεν είναι φτηνο το velos για να συγκριθεί με ένα yamaha.Ουτε 3/10 σε αυτά που τραβανε κατι Honda,yamaha σε Ινδονισια,Ταιλανδες κλπ

Nospecialname
22/09/2019, 12:46
Βαρέθηκα μέχρι εδώ διάβασα. Όταν θα κάνετε 50Κ χιλιόμετρα με το παπάκι σας και τα μόνα που θα έχετε αλλάξει θα είναι τα αναλώσιμα Άντε και κανένα πηνίο, τότε να μιλήσουμε και να πούμε ότι τα Γιαμαχα και τα Χοντα είναι μόνο όνομα και η διαφορά χρημάτων είναι αδικαιολογητη. Καταλαβαίνω την χαρά σας για την απόκτηση της καινούριας πάπιας καταλαβαίνω επίσης απόλυτα ότι γουστάρετε τρελά το εργαλείο (για τον καθένα το δικό του είναι καλύτερο από όλα τα άλλα) αλλά μην περνάμε έτσι εύκολα στην υπερβολή. Στα 50 Κ χιλιόμετρα που έχει το δικό μου υπερεκτιμημενο παλιοπαπο της γιαμαπα τα δικά σας μάλλον δεν θα υπάρχουν κρίνοντας από τους προκατόχους τους και αντίστοιχης αξίας παπια. Εύχομαι να λέω χαζά αλλά κρατάτε μικρό καλάθι. Αρχή είναι ακόμα.

2 γιαμαπα κρυπτον ς στο μαγαζί που δούλευα ντελιβερι

Το ένα τα εφτισε στα 5000χλμ και το άλλο στα 7000 , ναι το ντελιβερι δεν είναι και η καλύτερη μετακίνηση αλλά η αθανασία που πήγε???? Συνέχεια στα συνεργεία τα στέλναμε

Iaswnas1988
22/09/2019, 13:48
Εγώ θα το ξαναγράψω...Είχα επώνυμο scooter honda του 2007 και έβγαζε όλο προβλήματα απο φλάτζες,ανορθοτές,ατερμονα,διαρροές παραφλού μέχρι που βάρεσε και μπιέλα...τελικά το πούλησα και πήρα daytona...Γ αυτούς που θεοποιούν τα επώνυμα

Alexinhogr
22/09/2019, 13:49
410083
Άμα αφήσεις ένα παπί χωρίς λάδι θα χαλάσει,όπως σε ένα μαγαζί που δούλευα και τα ινοβα τα έκαψαν. το cryptonr πρώτη γενιά που έχω ως πακετομαγαζο 62.000 γράφει σήμερα το κοντέρ, δεν έχει αλλαχτεί τπτ κ δεν καίει λάδι, τα πλαστικά είναι όλα σαν καινούργια κ αμορτισέρ τσιμουχες ρουλεμάν είναι τα μανισια ακόμα

Zoumas
23/09/2019, 14:23
Μα πως θα φτιαχτεί ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει σε περίπτωση που δεν υπάρχει?Είσαι σίγουρος ότι είναι "στραβή" η ρόδα σου?Σε θυμήθηκα ενώ οδηγαγα και τσεκαρα κάποια παπιά στον δρόμο και όλα φαίνονταν "στραβά" , λογικό είναι..

Μην περιμένεις ακρίβεια χιλιοστού σε παπί ανεξάρτητος εταιρίας , την δουλειά του την κάνει και το μόνο θέμα που υπάρχει είναι στο μυαλό
Γειά σου και πάλι. Και επειδή είχα πει ότι αν έχω νέα θα σου πω, σήμερα πήγα σε ένα μηχανικό πολύ έμπειρο ενός γνωστού μου ο πατέρας. Του έδειξα τον τροχό πίσω που δεν είναι ευθυγραμισμενος με το φτερό και κοντεύει να ακουμπήσει και τον ρώτησα γιατί είναι έτσι. Μου είπε ότι είναι κινέζικο το μηχανάκι. Αν κατάλαβα καλά, μια αποκληση την έχουν. Όλα. Έφερε και μου ρυθμησε πίσω τους αποστάτες αν τους λέω καλά της βιδουλες που ρυθμίζουν πίσω τον τροχό αν κατάλαβες. Της ρυθμησε όχι σύμφωνα με της γραμμούλες που έχει άλλα βάσει άλλων σημαδιών όπως ήθελε αυτός. Ο τροχός βελτιώθηκε πολύ λίγο. Θέλει βέβαια και άλλο για να κεντραρη αλλά μου είπε ότι θα είναι καλά εκεί. Και ότι παρότι που είναι ακόμα στραβό δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τι να κάνουμε υπάρχουν και ατέλειες. Τουλάχιστον μην μου βγάλει προβλήματα αργότερα με λάστιχα γρανάζια. Του έβαλα και το μοτέρ και άκουσε. Δουλευη σωστά μου είπε και ο ήχος που έκανε είναι από το ιτζεκσιον και το κάνουν όλα με ιτζεκσιον. Επίσης κάτι που μου είπε που δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει το ίδιο μοτέρ με το Honda astrea. Αυτά.

Nospecialname
23/09/2019, 16:43
Γειά σου και πάλι. Και επειδή είχα πει ότι αν έχω νέα θα σου πω, σήμερα πήγα σε ένα μηχανικό πολύ έμπειρο ενός γνωστού μου ο πατέρας. Του έδειξα τον τροχό πίσω που δεν είναι ευθυγραμισμενος με το φτερό και κοντεύει να ακουμπήσει και τον ρώτησα γιατί είναι έτσι. Μου είπε ότι είναι κινέζικο το μηχανάκι. Αν κατάλαβα καλά, μια αποκληση την έχουν. Όλα. Έφερε και μου ρυθμησε πίσω τους αποστάτες αν τους λέω καλά της βιδουλες που ρυθμίζουν πίσω τον τροχό αν κατάλαβες. Της ρυθμησε όχι σύμφωνα με της γραμμούλες που έχει άλλα βάσει άλλων σημαδιών όπως ήθελε αυτός. Ο τροχός βελτιώθηκε πολύ λίγο. Θέλει βέβαια και άλλο για να κεντραρη αλλά μου είπε ότι θα είναι καλά εκεί. Και ότι παρότι που είναι ακόμα στραβό δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τι να κάνουμε υπάρχουν και ατέλειες. Τουλάχιστον μην μου βγάλει προβλήματα αργότερα με λάστιχα γρανάζια. Του έβαλα και το μοτέρ και άκουσε. Δουλευη σωστά μου είπε και ο ήχος που έκανε είναι από το ιτζεκσιον και το κάνουν όλα με ιτζεκσιον. Επίσης κάτι που μου είπε που δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει το ίδιο μοτέρ με το Honda astrea. Αυτά.

Το ίδιο μοτέρ με το χοντα αστρεα?Είσαι σίγουρος;Μήπως εννοεί ότι μπορούμε να βάλουμε του αστρεα πάνω στο δικό μας αν θέλουμε ποτέ να το αλλάξουμε?

Επίσης τουλάχιστον το κοίταξες και τώρα εχειε το κεφάλι σου ήσυχο

ioa
23/09/2019, 16:53

110cc δεν είναι το astrea?

Bowleno
23/09/2019, 16:55
Το ίδιο μοτέρ με το χοντα αστρεα?Είσαι σίγουρος;Μήπως εννοεί ότι μπορούμε να βάλουμε του αστρεα πάνω στο δικό μας αν θέλουμε ποτέ να το αλλάξουμε?

Παρόμοιο είναι, ίδιο δεν είναι... Άλλα μέταλλα, άλλα ρεύματα.
Και, αν βρεις μοτέρ ολόκληρο, γνήσιο, καινούργιο πες το και σε μας. Τόσο εύκολο νομίζεις είναι;

Nospecialname
23/09/2019, 18:32
Παρόμοιο είναι, ίδιο δεν είναι... Άλλα μέταλλα, άλλα ρεύματα.
Και, αν βρεις μοτέρ ολόκληρο, γνήσιο, καινούργιο πες το και σε μας. Τόσο εύκολο νομίζεις είναι;

Η daytona πουλάει ιντζεκτιον μοτέρ ολόκληρα καινούργια γνήσια έτοιμα για τοποθέτηση γύρω στα 350€

Zoumas
23/09/2019, 21:13

Φίλε μου το ίδιο μοτέρ με Honda astrea μου είπε. Και αν θες να ξέρεις κιόλας είναι αρχιμηχανικος στην αντηπροσοποια της Honda και kawasaki.ειπε για το συγκεκριμένο μοντέλο. Daytona velos 125 r

Bowleno
23/09/2019, 23:33
Η daytona πουλάει ιντζεκτιον μοτέρ ολόκληρα καινούργια γνήσια έτοιμα για τοποθέτηση γύρω στα 350€

H Daytona ναι, (αφου σπάνε ολόκληρα, μάλλον) η Ηonda πάλι, όχι..... για μοτέρ astrea γνήσιο δεν λέμε;

Bowleno
23/09/2019, 23:37
Φίλε μου το ίδιο μοτέρ με Honda astrea μου είπε. Και αν θες να ξέρεις κιόλας είναι αρχιμηχανικος στην αντηπροσοποια της Honda και kawasaki.ειπε για το συγκεκριμένο μοντέλο. Daytona velos 125 r

ΑΝ ήταν ίδιο (όταν λέμε ίδιο δεν εννοούμε μόνο σχεδιαστικά αλλά και υλικά κατασκευής, μέταλλα κ.λ.π.) δεν θα είχε αυτό το κόστος που είπε το παλικάρι από πάνω :rolleyes:

vaska
23/09/2019, 23:44
@ Zoumas

Όταν σου λένε κάποιοι ότι δεν είναι ίδιο με το χοντα, ότι μπορεί να μοιάζει αλλά ίδιο δεν είναι, όταν σου λένε ότι έχει άλλα μέταλλα κι εσύ συνεχίζεις να λες για αρχιμηχανικους και λοιπές χαζομάρες πάει να πει ότι πιστεύεις ότι τους έπιασε μ@λ@κες τους χοντεους ο Κινέζος και πουλάει χρυσάφι στην αξία μπρουτζου. Κάνε μια βόλτα από το σεξιον με τα εργαλεία και θα δεις κι εκεί ομοιότητες κινέζικων με τα επώνυμα που όμως διαφέρουν χαοτικά στην ποιότητα. Εμένα μου είναι αδιάφορο τι λες κι εσύ και ο αρχιμηχανικός, είμαι 52 και καβαλαω από τα 15 οπότε έχω εικόνα. Για σένα το λέω και για τους άλλους πιτσιρικάδες που τους πουλάνε παπατζες. Ότι πληρώνεις αγοράζεις, κανόνας της αγοράς. Με ελάχιστες αποκλίσεις από τον κανόνα και αυτό υπό προϋποθέσεις.

TsoliasGR
24/09/2019, 01:17
Που να σας ειχα σημερα εξω απο τον γκοργκόλη στην Καλλιθέα που πήγε ενας κύριος με Zontes μς 2500 Khm και στραβό τιμόνι απο την πρώτη μέρα και (ξανα)τσακωνόταν....Εγώ πάντως πήρα την τελευταία πλεξούδα για διπολικό kriss II στα 0,16 ευρώ και έφυγα.

Nospecialname
24/09/2019, 02:11
H Daytona ναι, (αφου σπάνε ολόκληρα, μάλλον) η Ηonda πάλι, όχι..... για μοτέρ astrea γνήσιο δεν λέμε;

Είχες ποτέ Daytona για να λες ότι σπάνε οι και εσύ fanboy των Ιαπώνων λες και τους έχεις μετοχές?

Τα μόνα παπιά που έσπασαν στο μαγαζί μου ήταν τα 2 κρυπτόν ς

Bowleno
24/09/2019, 06:34
Είχες ποτέ Daytona για να λες ότι σπάνε οι και εσύ fanboy των Ιαπώνων λες και τους έχεις μετοχές?

Μετοχές τους δεν έχω ούτε είχα, είχα όμως ΠΟΛΛΑ Ιαπωνικά μοτέρ.....
Εσύ θα μας βρεις ΓΝΗΣΙΟ Honda astrea μοτέρ ΟΛΟΚΛΗΡΟ; αυτό ρώτησα......

Zoumas
24/09/2019, 07:26
Όταν σου λένε κάποιοι ότι δεν είναι ίδιο με το χοντα, ότι μπορεί να μοιάζει αλλά ίδιο δεν είναι, όταν σου λένε ότι έχει άλλα μέταλλα κι εσύ συνεχίζεις να λες για αρχιμηχανικους και λοιπές χαζομάρες πάει να πει ότι πιστεύεις ότι τους έπιασε μ@λ@κες τους χοντεους ο Κινέζος και πουλάει χρυσάφι στην αξία μπρουτζου. Κάνε μια βόλτα από το σεξιον με τα εργαλεία και θα δεις κι εκεί ομοιότητες κινέζικων με τα επώνυμα που όμως διαφέρουν χαοτικά στην ποιότητα. Εμένα μου είναι αδιάφορο τι λες κι εσύ και ο αρχιμηχανικός, είμαι 52 και καβαλαω από τα 15 οπότε έχω εικόνα. Για σένα το λέω και για τους άλλους πιτσιρικάδες που τους πουλάνε παπατζες. Ότι πληρώνεις αγοράζεις, κανόνας της αγοράς. Με ελάχιστες αποκλίσεις από τον κανόνα και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Δεν γνωριζόμαστε για να λες ότι είμαι πιτσιρικάς. Ο μηχανικός ο οποίος δουλεύει στην αντηπροσοποια της Honda δεν έχει λόγο να πει ψέματα. Από εκεί και πέρα δικαίωμα του κάθε ένα να πιστεύει ότι θέλει. Όποιος ενδιαφέρεται ρωτά και το ψάχνει καλά εκεί που πρέπει και μαθαίνει.

vaska
24/09/2019, 08:12
Δεν γνωριζόμαστε για να λες ότι είμαι πιτσιρικάς. Ο μηχανικός ο οποίος δουλεύει στην αντηπροσοποια της Honda δεν έχει λόγο να πει ψέματα. Από εκεί και πέρα δικαίωμα του κάθε ένα να πιστεύει ότι θέλει. Όποιος ενδιαφέρεται ρωτά και το ψάχνει καλά εκεί που πρέπει και μαθαίνει.

Σαφώς και δεν γνωριζόμαστε αλλά από τα γραφόμενά σου συμπεραίνω ότι είσαι "πιτσιρίκος" όχι απαραίτητα ηλικιακά. Επίσης είναι σαφές ότι ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι αριθμοί οι οποίοι είναι αμείλικτοι. Λάθος μου που ασχολήθηκα όπως λάθος μου που προσπάθησα να βάλω τα πράγματα στην θέση τους. Μείνε στην πλάνη σου και άκου ότι έχει να σου πει ο αρχιμηχανικός, εμένα η τσέπη μου θα παραμείνει άθικτη, αλλουνού η τσέπη θα βάλει τα κλάματα.

Over and out από μένα, καλή συνέχεια, καλούς δρόμους να έχουμε όλοι μας και όλων τα μηχανάκια να είναι άπεφτα και απροβλημάτιστα.

PS Πέρασαν κάποτε από τα χέρια μου δύο ολοκαίνουργια Kymco. Ότι χειρότερο είχα ποτέ. Ο εδώ αντιπρόσωπος είναι αστέρι αλλά τα μηχανάκια ήταν για πέταμα. Τα πούλησα με αρκετή χασούρα απλά για να τα ξεφορτωθώ. Τα αντικατέστησα άμεσα με 2 Kaze r τα οποία δουλεύουν απροβλημάτιστα μέχρι τώρα μόνο με αναλώσιμα (λάδια, τακάκια, μπαταρίες).

Zoumas
24/09/2019, 08:46
Σαφώς και δεν γνωριζόμαστε αλλά από τα γραφόμενά σου συμπεραίνω ότι είσαι "πιτσιρίκος" όχι απαραίτητα ηλικιακά. Επίσης είναι σαφές ότι ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι αριθμοί οι οποίοι είναι αμείλικτοι. Λάθος μου που ασχολήθηκα όπως λάθος μου που προσπάθησα να βάλω τα πράγματα στην θέση τους. Μείνε στην πλάνη σου και άκου ότι έχει να σου πει ο αρχιμηχανικός, εμένα η τσέπη μου θα παραμείνει άθικτη, αλλουνού η τσέπη θα βάλει τα κλάματα.

Over and out από μένα, καλή συνέχεια, καλούς δρόμους να έχουμε όλοι μας και όλων τα μηχανάκια να είναι άπεφτα και απροβλημάτιστα.

PS Πέρασαν κάποτε από τα χέρια μου δύο ολοκαίνουργια Kymco. Ότι χειρότερο είχα ποτέ. Ο εδώ αντιπρόσωπος είναι αστέρι αλλά τα μηχανάκια ήταν για πέταμα. Τα πούλησα με αρκετή χασούρα απλά για να τα ξεφορτωθώ. Τα αντικατέστησα άμεσα με 2 Kaze r τα οποία δουλεύουν απροβλημάτιστα μέχρι τώρα μόνο με αναλώσιμα (λάδια, τακάκια, μπαταρίες).
Κανένας δεν αμφισβητεί τα ιαπωνικά μότο. Είναι κορυφή. Μικρός είχα glx 50.οτι καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα δεν έχουν εξελιχθεί. Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

ioa
24/09/2019, 09:12
Σε λίγο θα την βγάλουμε να την μετρήσουμε...
Κανένας δεν αγόρασε τον Κινέζο με την αυταπάτη ότι πήρε το καλύτερο παπί...
Αφήστε καθαρό το θέμα μήπως και βοηθήσουμε κάνα άνθρωπο.
Στο μέλλον θα χρειαστεί...

vaska
24/09/2019, 10:26
Σε λίγο θα την βγάλουμε να την μετρήσουμε...
Κανένας δεν αγόρασε τον Κινέζο με την αυταπάτη ότι πήρε το καλύτερο παπί...
Αφήστε καθαρό το θέμα μήπως και βοηθήσουμε κάνα άνθρωπο.
Στο μέλλον θα χρειαστεί...

Εγώ την έχω μετρημένη χρόνια τώρα, από την εφηβεία

TsoliasGR
24/09/2019, 10:41

Ναι ε?Και δεν μου λές πασά μου.Που ειναι το μαγαζι σου να έρθω να δώ τα CryptonS που σπάσανε σε παρακαλώ;

Acacius
24/09/2019, 10:49
Εγώ την έχω μετρημένη χρόνια τώρα, από την εφηβεία

Μετά τα 40 μαζεύει :cry:

sapila racing
24/09/2019, 10:55

Sorry κιόλας αλλά μην παρεξηγιέσαι επειδή σου λένε το σωστό.
Το αν είναι αρχιμηχανικός ο τύπος ή όχι δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως οτι σου είπε κάτι που δεν ισχύει κι εσυ το πίστεψες.
Τόσο απλό είναι.

Εκτός κι αν σου είπε οτι το μοτέρ είναι 'ΣΑΝ' του Astrea, που ισχύει κι εσυ το πήρες σαν 'ίδιο μοτέρ με Honda astrea' όπως έγραψες εδω που όμως ειναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Οπως και να χει με τόσα χρήματα παιρνεις μόνο κινέζικο μοτεράκι Lifan, Daytona κλπ.

vaska
24/09/2019, 11:13
Μετά τα 40 μαζεύει :cry:

true story :(

vaska
24/09/2019, 11:15
Ναι ε?Και δεν μου λές πασά μου.Που ειναι το μαγαζι σου να έρθω να δώ τα CryptonS που σπάσανε σε παρακαλώ;

όλα σπάνε αν τα αφήσεις χωρίς λάδια πχ. Το δικό μου 50000 και δεν καίει σταγόνα αλλά μια φορά την εβδομάδα κοιτάζω στάθμη.

Zoumas
24/09/2019, 12:00
Το αν είναι αρχιμηχανικός ο τύπος ή όχι δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως οτι σου είπε κάτι που δεν ισχύει κι εσυ το πίστεψες.
Τόσο απλό είναι.

Εκτός κι αν σου είπε οτι το μοτέρ είναι 'ΣΑΝ' του Astrea, που ισχύει κι εσυ το πήρες σαν 'ίδιο μοτέρ με Honda astrea' όπως έγραψες εδω που όμως ειναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Οπως και να χει με τόσα χρήματα παιρνεις μόνο κινέζικο μοτεράκι Lifan, Daytona κλπ.
Φίλε μου καμιά παρεξήγηση από μέρους μου. Από ότι φαίνεται όμως την παρεξήγηση και το σκαλομα το έχεις εσύ που μόλις ακούσεις και γράψουν κάτι σπευδεις να το διαψεύσεις. Δεν είπε κανένας να πιστέψεις κάτι. Όσο για το αν το πιστεύω εγώ είναι δικό μου το θέμα.

sapila racing
24/09/2019, 12:05
Φίλε μου καμιά παρεξήγηση από μέρους μου. Από ότι φαίνεται όμως την παρεξήγηση και το σκαλομα το έχεις εσύ που μόλις ακούσεις και γράψουν κάτι σπευδεις να το διαψεύσεις. Δεν είπε κανένας να πιστέψεις κάτι. Όσο για το αν το πιστεύω εγώ είναι δικό μου το θέμα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα ούτε παρεξήγησα κάτι.
Καλή συνέχεια με το Daytona σε όσους το έχουν πάρει.

vaska
24/09/2019, 12:12
Τόσο απλό είναι.

Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα ούτε παρεξήγησα κάτι.
Καλή συνέχεια με το Daytona σε όσους το έχουν πάρει.

ωωωπ άρπατη κι εσύ Αρούλη, τι νόμιζες θα την γλίτωνες?? Αλλά που να ξέρεις εσύ με τα σκαλώματα που έχεις, τα ξέρει όλα ο αρχιμηχανικός .:bawl::bawl:

Αθάνατο moto ρε, γι' αυτό γουστάρω τρελά 12 χρόνια τώρα

sapila racing
24/09/2019, 12:25
ωωωπ άρπατη κι εσύ Αρούλη, τι νόμιζες θα την γλίτωνες?? Αλλά που να ξέρεις εσύ με τα σκαλώματα που έχεις, τα ξέρει όλα ο αρχιμηχανικός .:bawl::bawl:

Αθάνατο moto ρε, γι' αυτό γουστάρω τρελά 12 χρόνια τώρα

Βασίλη την προσπάθειά μας να ξεστραβώσουμε κάποιους την κάναμε.
Αμα δεν θέλουν δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε παραπάνω. :beer:

Alexinhogr
24/09/2019, 12:44
Εγώ ξέρω ότι αν είχε η τσέπη μας λεφτά.... Τα ζελινγκ μαλινγκ δεν θα τα είχαμε ακουστά, οπότε φτηνές λύσεις για αγορά υπάρχουν 1 κινέζικα κούτα 2 μεταχειρισμένο τζαπαν

Nospecialname
24/09/2019, 12:55
όλα σπάνε αν τα αφήσεις χωρίς λάδια πχ. Το δικό μου 50000 και δεν καίει σταγόνα αλλά μια φορά την εβδομάδα κοιτάζω στάθμη.

Λάδια κανονικά τους αλλαζαν

buckley
24/09/2019, 13:09

Αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν νεαρός :smokin:

Panos76
24/09/2019, 13:14

Μάλλον είναι ψυχαναγκαστικός :D

vaska
24/09/2019, 13:51

Μια χαρά ταιριάζουν φίλος, είναι ρουτίνα για μένα σε όλα τα οχήματά μου. Αν τα κινώ καθημερινά μία φορά την εβδομάδα κοιτάζω λάδια αν τα κινώ κάθε όποτε, κοιτάζω πριν τα βγάλω από το γκαράζ. Ψυχαναγκαστικός ?? Ίσως. Αλλά ποτέ δεν έχω μείνει στον δρόμο.

JasonEV
24/09/2019, 14:05

Ολα οχι! Αστειευομαι αλλα δες την ιστορια με το Crypton r που εγραψα.

vaska
24/09/2019, 14:56
Ολα οχι! Αστειευομαι αλλα δες την ιστορια με το Crypton r που εγραψα.

Την έχω διαβάσει

Zoumas
28/09/2019, 14:55

Στα 60 χλμ καταλαβαίνεις ένα τρέμουλο στο τιμόνι. Στο πρώτο σέρβις που έκανα στα 1000 χλμ ρώτησα και μου είπαν έχει να κάνει με τα λάστιχα και θέλουν ευθυγράμμιση οι τροχοί. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Zoumas
28/09/2019, 15:12
Στα 60 χλμ καταλαβαίνεις ένα τρέμουλο στο τιμόνι. Στο πρώτο σέρβις που έκανα στα 1000 χλμ ρώτησα και μου είπαν έχει να κάνει με τα λάστιχα και θέλουν ευθυγράμμιση οι τροχοί. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Ζυγοσταθμιση ήθελα να πω...

Bowleno
28/09/2019, 17:44
Ζυγοσταθμιση ήθελα να πω...

Θα ίσχυε αν στο έκανε σε πάνω από 120 χ.α.ω..... Τα παπιά δεν πιάνουν τέτοιες ταχύτητες και γι'αυτό δεν χρειάζονται ζυγοστάθμιση οι τροχοί τους. Κάτι άλλο παίζει...

Zoumas
28/09/2019, 19:27
Θα ίσχυε αν στο έκανε σε πάνω από 120 χ.α.ω..... Τα παπιά δεν πιάνουν τέτοιες ταχύτητες και γι'αυτό δεν χρειάζονται ζυγοστάθμιση οι τροχοί τους. Κάτι άλλο παίζει...

Τι αλλο θα μπορούσα να ψάξω... Τον τροχό τον έχουν ευθυγραμιση, μου είπαν δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Μόνο να βάλουν ποιο βαριά αντίβαρα αλλά και αυτό χλωμό το βλέπω...

Acacius
28/09/2019, 20:40
Τα ρουλμάν στο τιμόνι είναι εντάξει; Μήπως είναι πολύ χαλαρό και θέλει σφίξιμο;

Bowleno
29/09/2019, 01:20
Τι αλλο θα μπορούσα να ψάξω... Τον τροχό τον έχουν ευθυγραμιση, μου είπαν δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Μόνο να βάλουν ποιο βαριά αντίβαρα αλλά και αυτό χλωμό το βλέπω...

Ρουλεμάν τιμονιού ίσως θέλουν σφίξιμο, τσέκαρε και τροχών.....

Zoumas
29/09/2019, 08:00
Οκ θα τα κοιτάξω και αυτά, ευχαριστώ...

Zoumas
18/10/2019, 17:05
Ρουλεμάν τιμονιού ίσως θέλουν σφίξιμο, τσέκαρε και τροχών.....

Ρουλεμάν τιμονιού και τροχού μου είπαν δεν είναι. Πήγα για ζυγοσταθμιση. Μου είπαν δεν γίνεται σε παπί οπότε το αποκλεισαμε και αυτό. Μού είπε ο τεχνικός εκεί να πω από εκεί που το πήρα να βάλουν ένα λάστιχο από άλλο καινούργιο μηχανάκι να δω για λάστιχο. Παίζει καινούργιο λάστιχο να έχει πρόβλημα;

extisatokat
18/10/2019, 20:57
εχει συμβει ειδικα στα φθηνοτερα.

Iaswnas1988
26/10/2019, 18:23
Εχει ενεργοποιήσει κανείς τα ενσωματωμένα φλασάκια του πίσω φαναριού;;

DRAKONET
26/10/2019, 18:49
τα εξωτερικα τα βαζεις μεσα...αυτο εννοεις μαλλον !

Nospecialname
27/10/2019, 02:23
Εχει ενεργοποιήσει κανείς τα ενσωματωμένα φλασάκια του πίσω φαναριού;;

Και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό και το αναρωτιγμουνα , αν μάθεις οτιδήποτε για αυτό σε παρακαλω πες μου!

hoakin
12/12/2019, 06:38
Καλημέρα έχει παρατηρήσει κανείς υγρασία στα όργανα ;
Στο τζάμι εννοώ έχω το παπί 5μηνες και μετά τις τελευταίες μπόρες βλέπω τα πρωινά υγρασία...το παπί είναι σε υπόγειο κλειστό πάρκινγκ

Nospecialname
12/12/2019, 16:11
Στο τζάμι εννοώ έχω το παπί 5μηνες και μετά τις τελευταίες μπόρες βλέπω τα πρωινά υγρασία...το παπί είναι σε υπόγειο κλειστό πάρκινγκ

Ελάχιστη μόνο στο πάνω δεξιά μέρος, δηλαδή στην ένδειξη του δεξί φλας και πουθενά αλλού

Zoumas
14/12/2019, 13:32
Καλημέρα ναι υπάρχει λίγο υγρασία στο τζάμι στο κοντέρ στην άκρη....

hoakin
09/02/2020, 18:36
Καλησπέρα ξέρουμε τι λάμπα φοράει(τύπος) στο μπροστινό φανάρι το velos σκέφτομαι αναβάθμιση με led

ioa
11/02/2020, 12:58
Καλησπέρα ξέρουμε τι λάμπα φοράει(τύπος) στο μπροστινό φανάρι το velos σκέφτομαι αναβάθμιση με led

Αν βρεις άκρη κάνε ένα κόπο να το ποσταρεις...

Acacius
11/02/2020, 15:08

Έχω εκφράσει σε άλλη συζήτηση (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158055&p=3030950&viewfull=1#post3030950) τις επιφυλάξεις μου, η λάμπα του Velos πάντως σύμφωνα με αυτό το site (http://dataparts.gr/ανταλλακτικά/daytona-ανταλλακτικά/velos-125-al/2017-06-16-05-57-401832299066/2017-06-16-05-57-40411842970) μοιάζει να είναι H4

ioa
11/02/2020, 20:41
Έχω εκφράσει σε άλλη συζήτηση (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158055&p=3030950&viewfull=1#post3030950) τις επιφυλάξεις μου, η λάμπα του Velos πάντως σύμφωνα με αυτό το site (http://dataparts.gr/ανταλλακτικά/daytona-ανταλλακτικά/velos-125-al/2017-06-16-05-57-401832299066/2017-06-16-05-57-40411842970) μοιάζει να είναι H4

Αυτό είναι το προηγούμενο velos.

Acacius
12/02/2020, 01:39
Αυτό είναι το προηγούμενο velos.

Και σε αυτό με H4 μοιάζει, εκτός κι αν αγνοώ κάποιο πολύ παρεμφερή τύπο. Μεσαία-μεγάλη σκάλα βγαίνουν από το ίδιο φανάρι, σωστά;

415126

BLiTzER
12/02/2020, 10:05
Εγώ θα το σκεφτόμουν 2 φορές πριν βάλω led σε κινέζικο φανάρι.

Vman78
12/02/2020, 14:07
Να χαιρετήσω και εγώ με τη σειρά μου και να ευχηθώ καλές διαδρομές σε όλους. Εγώ αγόρασα το velos το Νοέμβριο και έχω να πω τα εξής. Λάστιχα όπως λένε οι περισσότεροι πολύ καλά για μαμά όντως δεν χρειάζονται αλλαγή με την αγορά. Φώτα πολύ καλά! Ήμουν κάτοχος kzr και είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διάφορα στα φώτα. Τώρα όσο αφορά την κατανάλωση. Με μία πολύ αξιόπιστη εφαρμογή που χρησιμοποιώ από το πρώτο γέμισμα με μέσο όρο γεμισματος 3.28 λ έχω μέση κατανάλωση 3.08l/100km κάτι που με στεναχωρεί πολύ σε σχέση με την κατανάλωση 1,7/100χλμ που υπόσχεται ο κατασκευαστής.Ας μου πει κάποιος εάν αυτή τη κατανάλωση την θεωρεί καλή ή όχι. Εγώ πάντως δεν την θεωρώ καθόλου καλή. Για να βοηθήσω περισσότερο το μηχανάκι κινείται με ένα άτομο μέσα σε πόλη.
Τώρα όσον αφορά τα τριξιματα. Ετριζε στην ποδιά το πήγα στο μάστορα και μου είπε ότι έλειπαν βίδες από την συναρμολόγηση και επιπλέον αυτές που είχε δεν είχαν βυδωθει καλά. Οπότε συμφωνώ με αυτό που λένε οι περισσότεροι οτι ο Γκοργκολης δεν κάνει καλή δουλειά στη συναρμολόγηση. Μόλις το πήρα απο το service εκάνε πάλι λίγο τρίξιμο στη μάσκα δίπλα απο το κοντέρ χιλιομέτρων όταν χώνω λίγο γκάζι. Με απογοήτευσε λίγο και αυτό αφού η εταιρία ισχυρίζεται ότι το παπί έχει καλά πλαστικά. Εάν βάλω σπρέι σιλικόνης λέτε να συνέλθει; Οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε.
Για τα αυτοκόλλητα θα βγάλω κάποιες φωτογραφίες και θα επανέλθω γιατί έχω και ρεκόρ ξαναδοκιμάσω κάτι
Τελος Χιλιόμετρα σε ευθεία με ένα άτομο φτάνει 100 κονταρισια αλλά τα φτάνει μετά απο κάποια ώρα.
Και μία ερώτηση. Το μοτέρ είναι ακριβώς ίδιο με το σπριντερουλη έτσι; Δεν έχουν κάνει καμία βελτίωση; Ποιες Είναι οι διαφορές μηχανικά; Έκανα παρόμοια ερώτηση σε Γκοργκολη και δεν πήρα σαφή απάντηση.
Ευχαριστώ

Panos76
12/02/2020, 14:14
:D

415141

Acacius
12/02/2020, 14:59
:D

415141

Σκευωρία! Είμαι αθώος! Ούτε σε γιαπωνέζικο δε θα έβαζα led! Αρκουδέηδες! :lol:

ioa
13/02/2020, 07:03
Να χαιρετήσω και εγώ με τη σειρά μου και να ευχηθώ καλές διαδρομές σε όλους. Εγώ αγόρασα το velos το Νοέμβριο και έχω να πω τα εξής. Λάστιχα όπως λένε οι περισσότεροι πολύ καλά για μαμά όντως δεν χρειάζονται αλλαγή με την αγορά. Φώτα πολύ καλά! Ήμουν κάτοχος kzr και είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διάφορα στα φώτα. Τώρα όσο αφορά την κατανάλωση. Με μία πολύ αξιόπιστη εφαρμογή που χρησιμοποιώ από το πρώτο γέμισμα με μέσο όρο γεμισματος 3.28 λ έχω μέση κατανάλωση 3.08l/100km κάτι που με στεναχωρεί πολύ σε σχέση με την κατανάλωση 1,7/100χλμ που υπόσχεται ο κατασκευαστής.Ας μου πει κάποιος εάν αυτή τη κατανάλωση την θεωρεί καλή ή όχι. Εγώ πάντως δεν την θεωρώ καθόλου καλή. Για να βοηθήσω περισσότερο το μηχανάκι κινείται με ένα άτομο μέσα σε πόλη.
Τώρα όσον αφορά τα τριξιματα. Ετριζε στην ποδιά το πήγα στο μάστορα και μου είπε ότι έλειπαν βίδες από την συναρμολόγηση και επιπλέον αυτές που είχε δεν είχαν βυδωθει καλά. Οπότε συμφωνώ με αυτό που λένε οι περισσότεροι οτι ο Γκοργκολης δεν κάνει καλή δουλειά στη συναρμολόγηση. Μόλις το πήρα απο το service εκάνε πάλι λίγο τρίξιμο στη μάσκα δίπλα απο το κοντέρ χιλιομέτρων όταν χώνω λίγο γκάζι. Επίσης με απογοήτευσε λίγο και αυτό αφού η εταιρία ισχυρίζεται ότι το παπί έχει καλά ελαστικά. Εάν βάλω σπρέι σιλικόνης λέτε να συνέλθει; Οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε.
Για τα αυτοκόλλητα θα βγάλω κάποιες φωτογραφίες και θα επανέλθω.
Τελος Χιλιόμετρα σε ευθεία με ένα άτομο 100 κονταρισια αλλά τα φτάνει μετά απο κάποια ώρα

Δυστυχώς η κατανάλωση είναι αυξημένη και στο δικό μου πλησιάζοντας τα 3 λίτρα!
Περίεργο γιατί φίλος με DY έχει κοντά στα 2.
Το δικό μου έχει 500 χιλιόμετρα.
Ελπιζω μετά το στρώσιμο να πέσει λίγο η κατανάλωση.
Τα λάστιχα δεν είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται τουλάχιστον στο στεγνό.
Τριγμούς ακόμη δεν έχει...

Acacius
13/02/2020, 10:09
Επιμένω ότι είναι κακή ιδέα

415159

Zoumas
13/02/2020, 14:58
Τώρα όσον αφορά τα τριξιματα. Ετριζε στην ποδιά το πήγα στο μάστορα και μου είπε ότι έλειπαν βίδες από την συναρμολόγηση και επιπλέον αυτές που είχε δεν είχαν βυδωθει καλά. Οπότε συμφωνώ με αυτό που λένε οι περισσότεροι οτι ο Γκοργκολης δεν κάνει καλή δουλειά στη συναρμολόγηση. Μόλις το πήρα απο το service εκάνε πάλι λίγο τρίξιμο στη μάσκα δίπλα απο το κοντέρ χιλιομέτρων όταν χώνω λίγο γκάζι. Με απογοήτευσε λίγο και αυτό αφού η εταιρία ισχυρίζεται ότι το παπί έχει καλά πλαστικά. Εάν βάλω σπρέι σιλικόνης λέτε να συνέλθει; Οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε.
Για τα αυτοκόλλητα θα βγάλω κάποιες φωτογραφίες και θα επανέλθω γιατί έχω και ρεκόρ ξαναδοκιμάσω κάτι
Τελος Χιλιόμετρα σε ευθεία με ένα άτομο φτάνει 100 κονταρισια αλλά τα φτάνει μετά απο κάποια ώρα.
Και μία ερώτηση. Το μοτέρ είναι ακριβώς ίδιο με το σπριντερουλη έτσι; Δεν έχουν κάνει καμία βελτίωση; Ποιες Είναι οι διαφορές μηχανικά; Έκανα παρόμοια ερώτηση σε Γκοργκολη και δεν πήρα σαφή απάντηση.
Ευχαριστώ

Φίλε σχετικά με την κατανάλωση δεν το έχω μετρήσει με lt με 5 e όμως κάνω 150 χλμ το θεωρώ καλό. Όσο αφορά το τρίξιμο δίπλα στο κοντέρ δεξιά το τρίγωνο το πλαστικό θέλει βγάλσιμο προσεκτικά και σφίξιμο οι βίδες. Τα περισσότερα τρίζουν σε αυτό το σημείο. Με τον καιρό θέλει πάλι σφίξιμο.

viper1
13/02/2020, 15:27
Εγώ θα το σκεφτόμουν 2 φορές πριν βάλω led σε κινέζικο φανάρι.

Μια χαρά θα μπουν . Και τα led κινέζικα είναι....

BLiTzER
13/02/2020, 15:46
Μια χαρά θα μπουν . Και τα led κινέζικα είναι....

Θα μπουν, απλά δεν ξέρω για πόσο θα επιζήσει το φανάρι. ;)

bulmont
13/02/2020, 17:21
Θα μπουν, απλά δεν ξέρω για πόσο θα επιζήσει το φανάρι. ;)

Μάλλον όσο και το παπάκι....μπορεί και περισσότερο........................

Vman78
14/02/2020, 07:30
Ευχαριστώ για την βοήθεια με το τρίξιμο. Ουσιαστικά με 5 € βγάζω 115χλμ το πολύ . Όποτε και αυτό δεν είναι καλό

andreastwin
14/02/2020, 09:27
Ευχαριστώ για την βοήθεια με το τρίξιμο. Ουσιαστικά με 5 € βγάζω 115χλμ το πολύ . Όποτε και αυτό δεν είναι καλό

το οτι σου βγαζει 115 χιλ. με 5€ δεν ειναι μετρημα. Γιατη το ενα πρατηριο την εχει 1,50 το αλλο 1,55 - 1,43. αν θελεις να δει ποσο καιει θα μετρας με λιτρα.

Vman78
14/02/2020, 20:37
Μα για αυτό χρησιμοποιώ την εφαρμογή. Η οποία δυστυχώς με ενημερώνει ότι καιω όσο ανέφερε παραπάνω

JasonEV
15/02/2020, 17:21
3.28 λιτρα στα 100 ειναι παρα πολυ για παπι με injection. Περιμενε ομως να μαζεψεις και αλλες καταγραφες στην εφαρμογη πριν βγαλεις συμπερασματα. Το fuelio χρησιμοποιεις;

Vman78
16/02/2020, 23:49
Ναι το fuelio. Έχω κάνει 20 καταγραφές ήδη. Να αρχίσω να ανησυχώ για το αποτέλεσμα; Τι με συμβουλεύεις να κάνω JasonEV; Έχω κάνει ήδη 2800 χλμ

JasonEV
17/02/2020, 15:36
Το χρησιμοποιω για σχεδον 20.000 χλμ πλεον. Για να κανεις σωστες μετρησεις κανε καποια πληρη γεμισματα. Η καταναλωση μεταξυ των γεμισματων θεωρητικα θα ειναι η σωστη. Εμενα μου βγαζει μεσο ορο 2.5 στα 100 με καρμπιρατερ.

Vman78
19/02/2020, 20:03
Οπές τις φορές κάνω πλήρη γεμίσματα κάνω πάντα στο ίδιο βενζινάδικο. Χθές συγκεκριμένα το άφησα να μείνει σχεδόν και είχα κάνει μόλις 115 χομ

GIORGOS77
06/03/2020, 18:50
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ 14000ΧΙΛ. 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΟΛΕΣ ΜΗΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΩ

Parkaki
06/03/2020, 19:59
Να γινω κακος και να πω οτι αντι να δωσεις 1800 για τον κινεζο δινεις 2250 και παιρνεις το yamaha crypton S? Το οποιο εχω οδηγησει και ειναι αψογο με μια πρωτη ματια, θα δοκιμαστει και στον χρονο βεβαια.

Και νομιζω παιζει και το kawasaki athlete περιπου στα 1800, ασχημο για μενα αλλα δε παυει να ειναι kawasaki..