View Full Version : Προστασία Πλάτης
sanctusan
20/06/2019, 18:15
Έχω αρχίσει να νοιώθω ότι χρειάζομαι προστασία πλάτης + ότι τώρα έχω και την οικονομική άνεση.
Έχω 1 colori χειμερινό μπουφάν και 1 AGV καλοκαιρινό που και τα 2 έχουν αφρολέξ ίδιου σχήματος άρα αν αγοράσω 1 προστασία κάνει και για τα 2 μπουφάν.
Είμαι από αυτούς που τα θέλει όλα και σε καλές τιμές.
Θέλω top προστασία.
Δροσερό το καλοκαίρι, αλλά να μην κρυώνω το χειμώνα.
Δοκίμασα σήμερα το Pro Armor της Dainese, επειδή φοράω Small μου έκανε η μικρή. Αρκετά ελαφριά και δροσερή, στα 57 Ευρώ.
Μου έχει κολλήσει όμως το Nucleon KR-1i και KR-2i της Alpinestar που είναι level 2. Η διαφορά μεταξύ KR-1 και KR-2 είναι ότι η 1 έχει έξτρα σκληρά προστατευτικά στη ράχη.
Εσείς τι γνώμη έχετε περί του θέματος και γενικά περί προστασίας πλάτης?
Vstrommer71
20/06/2019, 18:30
Αν το μπουφάν σου είναι σε άνετη γραμμή(όχι εφαρμοστό τέζα σαν φόρμα) ψωνίζεις καλή εντουράδικη πανοπλία(π.χ της Sinisalo),βγάζεις τις foam προστασίες από το μπουφάν και φοράς από μεσα το εντουράδικο κι από πάνω το μπουφάν.
Δοκιμασμένη συνταγή.Και δεν είναι μόνο προστασία πλάτης,αλλά και αγκώνων,ώμων,θώρακα και κρατάει και την μέση.Παρότι έχει σκληρά προστατευτικά,εμένα μου ήταν πολύ άνετη και με καλή κυκλοφορία αέρα με το mesh που έχει.
407539
Εγώ πήρα της RevIT το seesoft,είναι επίπεδο 2,μαλακό και διάτρητο,αρκετά δροσερό.Καλούτσικη τιμή επίσης,ρίχτο μια ματιά.
edit και πολύ καλά κάνεις που το σκέφτεσαι για προστασία πλάτης.
Φυσικά να πάρεις. Εφόσον όπως λες μπαίνει και στα δύο μπουφάν, είσαι τυχερός. Πάρε μια που θα εφαρμόζει ακριβώς στην υποδοχή του μπουφάν σου, και να πληρεί τις προδιαγραφές, άρα μια επώνυμη.
Αν με τα παραπάνω κριτήρια βρεις 2-3-4 πλάτες, διαλέγεις αυτήν που σου αρέσει πιο πολύ σε σένα και στην τσέπη σου.
sanctusan
20/06/2019, 18:49
Εγώ πήρα της RevIT το seesoft,είναι επίπεδο 2,μαλακό και διάτρητο,αρκετά δροσερό.Καλούτσικη τιμή επίσης,ρίχτο μια ματιά.
edit και πολύ καλά κάνεις που το σκέφτεσαι για προστασία πλάτης.
Πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτά που έχω δει. Βγαίνει σε 2 σχήματα και διάφορα μεγέθη.
sanctusan
20/06/2019, 18:51
Αν το μπουφάν σου είναι σε άνετη γραμμή(όχι εφαρμοστό τέζα σαν φόρμα) ψωνίζεις καλή εντουράδικη πανοπλία(π.χ της Sinisalo),βγάζεις τις foam προστασίες από το μπουφάν και φοράς από μεσα το εντουράδικο κι από πάνω το μπουφάν.
Δοκιμασμένη συνταγή.Και δεν είναι μόνο προστασία πλάτης,αλλά και αγκώνων,ώμων,θώρακα και κρατάει και την μέση.Παρότι έχει σκληρά προστατευτικά,εμένα μου ήταν πολύ άνετη και με καλή κυκλοφορία αέρα με το mesh που έχει.
407539
Δε θα διαφωνήσω καθόλου και είναι ένας εξοπλισμός που έχω και και το τρώει η ντουλάπα, αλλά δεν πας για καφε ή για δουλειά με τέτοιο πράγμα.
Vstrommer71
20/06/2019, 20:06
Δε θα διαφωνήσω καθόλου και είναι ένας εξοπλισμός που έχω και και το τρώει η ντουλάπα, αλλά δεν πας για καφε ή για δουλειά με τέτοιο πράγμα.
Δεν διευκρίνησες ότι θες κάτι προστατευτικό για καθημερινή χρήση.Το συνηθες ψάξιμο για τετοιο εξοπλισμό γινεται για τουριστική χρηση.
Για καθημερινή χρήση με τα ίδια μπουφάν θα ψαχνόμουνα και για καλύτερης ποιότητας προστατευτικά που να ταιριαζουν.Τα μπουφαν δεν έχουν θέση για προστασία πλάτης?
Στο ηρωϊκό αθάνατο Rev'it π.χ που έχω κυκλοφορουν και αναβαθμισμένα σετ προστατευτικών.Τα οποία αγοραζεις το καθε κομμάτι ξεχωριστά αν θες,όπως είχα δει εναν καιρό που το εψαχνα.
Επειδή τα μπουφάν είναι αναλώσιμα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα αλλάξεις, η γνώμη μου είναι μια πλάτη level 2, τουριστικού τύπου, και ναι, θα την φοράς και για καφέ ή στη μετακίνηση για δουλειά, ναι, είναι ζεστή το καλοκαίρι, για το χειμώνα δεν τίθεται ζήτημα. Και ναι, δε θα δίνεις δεκάρα για τα γεμάτα απορία βλέμματα των γύρω που θα απορούν τι είναι αυτό το διαστημικό στην πλάτη σου και ναι, θα τη βαριέσαι όπως το βούρτσισμα των δοντιών σου. Αλλά κάθε φορά που θα τη φοράς θα νιώθεις την ικανοποίηση ότι προσφέρεις ένα δωράκι στον εαυτό σου, όπως τότε που έκοψες το τσιγάρο και γλίτωσες ακόμη ένα πακέτο...
basilis_k6
20/06/2019, 20:59
γιατι? φοράς ολα τα άλλα και έμεινε ακάλυπτη η πλάτη? ειναι το τελευταιο που χτυπαει άσχημα btw
sanctusan
21/06/2019, 00:18
Τα μπουφάν που έχω έχουν θήκη για προστασία πλάτης.
Η Colori και η AGV έχουν προστασίες πλάτης αλλά καμία σχέση με άλλες εταιρίες.
Δε βλέπω καμία διαφορά σε ένα μπουφάν με προστατευτικό πλάτης ή χωρίς, μου φαίνονται ακριβώς το ίδιο.
Πάντα φοράω κράνος, γάντια και μπουφάν.
basilis_k6
21/06/2019, 00:31
Πάντα φοράω κράνος, γάντια και μπουφάν.
τοτε δωσε τα λεφτα σου σε ενα κεβλαρ παντελονι τζιν με προστασια στα γονατα. πολύ πιο χρησιμο. τα ποδια ειναι αυτα που τσακιζεις σε ενα ατυχημα συνηθως, οχι η πλατη.
sanctusan
21/06/2019, 09:13
τοτε δωσε τα λεφτα σου σε ενα κεβλαρ παντελονι τζιν με προστασια στα γονατα. πολύ πιο χρησιμο. τα ποδια ειναι αυτα που τσακιζεις σε ενα ατυχημα συνηθως, οχι η πλατη.
Για καθημερινή χρήση δεν είναι εφικτό γιατί δεν μπορω να φοράω το ίδιο παντελονι κάθε μέρα. Για βόλτες έχει δίκιο.
πυξιδας990
21/06/2019, 09:34
Έχω αρχίσει να νοιώθω ότι χρειάζομαι προστασία πλάτης + ότι τώρα έχω και την οικονομική άνεση.
Έχω 1 colori χειμερινό μπουφάν και 1 AGV καλοκαιρινό που και τα 2 έχουν αφρολέξ ίδιου σχήματος άρα αν αγοράσω 1 προστασία κάνει και για τα 2 μπουφάν.
Θέλω top προστασία.
Δοκίμασα σήμερα το Pro Armor της Dainese, επειδή φοράω Small μου έκανε η μικρή. Αρκετά ελαφριά και δροσερή, στα 57 Ευρώ.
Μου έχει κολλήσει όμως το Nucleon KR-1i και KR-2i της Alpinestar που είναι level 2. Η διαφορά μεταξύ KR-1 και KR-2 είναι ότι η 1 έχει έξτρα σκληρά προστατευτικά στη ράχη.
παρε της alpine,ειναι ποιοτικα προιοντα..εγω εχω το
407541
Και ειναι κορυφαιο για τουρισμο κτλπ,βεβαια για καφεδια κτλπ δεν βολευει,αλλα εχουν πολυ καλη ποιοτητα τα προιοντα της
harris_x
21/06/2019, 09:44
Θέλω top προστασία.
Πάρε τα δύο μπουφάν και πήγαινε σε ένα μαγαζί να δοκιμάσεις αν οι προστασίες εφαρμόζουν.
Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και σχέδια οπότε κάτι θα βρεις ;)
Εγώ έχω την Wave η οποία μέσα έχει κυψέλη από αλουμίνιο και σε σχέση με άλλες που είχα παλιότερα είναι εξαιρετικά "δροσερή" μιας και επιτρέπει τον αερισμό της πλάτης.
407542
Καλές οι προστασίες που μπαίνουν πάνω σου πριν το μπουφάν αλλα θα σε κουράσουν και στο τέλος δεν θα την χρησιμοποιείς.