Σύνδεση

View Full Version : Να παν στα διααλα το αργο και ο εμπνευστης του

Σελίδες : [1] 2

ridah_da_fresh
04/09/2019, 21:03
Οτι βρηκαν την μαγικη συνταγη για το ποιος ξερει να οδηγαει, σε λιγο δεν θα ειμαστε η πιο θανατηφορα χωρα στα διχτροχα. Και αν αμαρτησει κι βαλει το ποδι κατω, ας τον βαλω να λαδωσει ή να ξαναδωσει για να μην του μεινουν και λεφτα για κρανος.

Δωστε βοηθεια αδερφια! Πως το περναμε το καταραμενο ? :a4::a11:

o teos
04/09/2019, 21:06
Ποιός ήρθε που και Γιατί???:hypnotize:

o_gavros
04/09/2019, 21:18
Δε θέλει κόπο ρε παίχτη.
Εξοικείωση μόνο με το όχημα που το επιχειρείς.
Αμα ψάξεις λίγο θα βρεις κιόλας εκτενέστερες απαντήσεις σε υποψηφίους για το ίδιο θέμα.

taisteal
04/09/2019, 21:19
Wat

MAIK72
04/09/2019, 21:23
Οτι βρηκαν την μαγικη συνταγη για το ποιος ξερει να οδηγαει, σε λιγο δεν θα ειμαστε η πιο θανατηφορα χωρα στα διχτροχα. Και αν αμαρτησει κι βαλει το ποδι κατω, ας τον βαλω να λαδωσει ή να ξαναδωσει για να μην του μεινουν και λεφτα για κρανος.

Ξεκινάς ένα άλλο άθλημα. subuteo, επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι ή επιτραπάεζιο air hockey. Εκεί πάιζουν όλα , πόδια χέρια και η κλωτσιά του γερανού (karate kid) στο ένα πόδι. :lol:

MG-KTiNoS
04/09/2019, 21:24
τιπετωραρε??????
:uplate:

Panos76
04/09/2019, 21:41
Θυμάμαι ένα παλικάρι κόπηκε επιτόπου (για τρίτη φορά μάλιστα-όπως είπε) πριν καν ξεκινήσει, διότι ξέχασε να κατεβάσει ζελατίνα και να κοιτάξει αριστερά του.

Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που ζητούν και μόνο η επανάληψη βοηθάει.

Ξανά και ξανά όλη την παράσταση, μέχρι να τα κάνεις όλα μηχανικά.

ridah_da_fresh
04/09/2019, 21:48
Θυμάμαι ένα παλικάρι κόπηκε επιτόπου (για τρίτη φορά μάλιστα-όπως είπε) πριν καν ξεκινήσει, διότι ξέχασε να κατεβάσει ζελατίνα και να κοιτάξει αριστερά του.

Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που ζητούν και μόνο η επανάληψη βοηθάει.

Ξανά και ξανά όλη την παράσταση, μέχρι να τα κάνεις όλα μηχανικά.

Η εκκινηση ειναι το θεμα. 3 στις 4 φορες θα πατησω γραμμη. Αμα δεν πατησω, θα ειναι γιατι μπηκα πολυ γρηγορα. Εχετε κανενα τιπ για αυτην την κατασταση?

Ποιός ήρθε που και Γιατί???:hypnotize:

Wat

τιπετωραρε??????
:uplate:

Ποσα χρονια περασαν απο τοτε που δινατε για διπλωμα? :lol:

o_gavros
04/09/2019, 21:50
πράκτις μέηξ πέρφεκτ.
ή αλλιώς τάνι τάνι μέκρι πετάνει.

ridah_da_fresh
04/09/2019, 21:52
Πετανει ομως και το χερι, και μετα κλαφτην την ισορροπια

o_gavros
04/09/2019, 21:53
δε μπαθαίνεις τίποτα, μη γκρινιάζεις και κολύμπα.

MAIK72
04/09/2019, 21:54
ΚΟιτάς εκεί που θέλεις να πατήσεις

lykourgi
04/09/2019, 22:01
Η εκκινηση ειναι το θεμα. 3 στις 4 φορες θα πατησω γραμμη. Αμα δεν πατησω, θα ειναι γιατι μπηκα πολυ γρηγορα. Εχετε κανενα τιπ για αυτην την κατασταση?

Ναί. Εξοικείωση με τον συμπλέκτη και συγχρονισμός με το γκάζι.

Δηλαδή προπόνηση, όπως σου είπαν και παραπάνω.

Η εξάσκηση στο "αργό" είναι μεγάλο σχολείο.

Bowleno
04/09/2019, 22:02
ΚΟιτάς εκεί που θέλεις να πατήσεις

Το αυτό. Αν κοιτάς την γραμμή, εκεί θα πας....
Ένα από τα πιο παλιά ρητά εδώ μέσα, πρεσβεύει: "κοίτα εκεί που θες να πας αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς" :lol:

MG-KTiNoS
04/09/2019, 22:06

Ποσα χρονια περασαν απο τοτε που δινατε για διπλωμα? :lol:

αααααααααααααααααααααααααααααααααα
409591

ridah_da_fresh
04/09/2019, 22:07
Ναί. Εξοικείωση με τον συμπλέκτη και συγχρονισμός με το γκάζι.

Δηλαδή προπόνηση, όπως σου είπαν και παραπάνω.

Η εξάσκηση στο "αργό" είναι μεγάλο σχολείο.

Δεν τραβω καν γκαζι, ξεκιναω με ρελαντι (πολυ ψηλα ρε παιδι μου). Στο ξεκινημα με γκαζι στο σταδιο που ειμαι, ειναι σαν να παιζω λαχειο.. Ηδη εζησα μια κωλια

o_gavros
04/09/2019, 22:13
Το αυτό. Αν κοιτάς την γραμμή, εκεί θα πας....
Ένα από τα πιο παλιά ρητά εδώ μέσα, πρεσβεύει: "κοίτα εκεί που θες να πας αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς" :lol:

409593

MAIK72
04/09/2019, 22:13
Δεν τραβω καν γκαζι, ξεκιναω με ρελαντι (πολυ ψηλα ρε παιδι μου). Στο ξεκινημα με γκαζι στο σταδιο που ειμαι, ειναι σαν να παιζω λαχειο.. Ηδη εζησα μια κωλια

Δεν κοιτάς να ρυθμίσεις τον συμπλέκτη μήπως και ξεκινήσει το μηχανάκι Σωστά χωρίς να βαράει κολιές?

lykourgi
04/09/2019, 22:14

Αν το ρελαντί είναι τόσο ψηλά που σε τρομάζει στο ξεκίνημα, απλά χαμήλωσέ το λίγο και εξασκήσου στην ημισύμπλεξη.
Επίσης μην κοιτάς τις γραμμές, διότι σίγουρα θα τις πατήσεις. Κοίταζε πιο μπροστά και μακριά.

Δεν υπάρχει κάτι μαγικό που αν το κάνεις θα λύσεις το πρόβλημα με την μία.
Πρέπει να κάνεις αυτά που σου γράψαμε ξανά και ξανά, μέχρι που να γίνουν ρουτίνα. Να τα κάνεις πλέον μηχανικά, χωρίς να τα σκέφτεσαι.

Acacius
04/09/2019, 22:55
Το ρελαντί είναι ψηλά γιατί η μηχανή είναι του σχολέα (έχοντος σχολή) οδηγών και όχι του παιδιού. Επίσης, καλύτερα ψηλά παρά να κινδυνεύεις να το πνίξεις ή να ανοίξεις το γκάζι περισσότερο απ'όσο πρέπει. Απλά παίξε με το συμπλέκτη - πατίναρε όσο χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου, μην το λυπάσαι. Και όπως σου είπαν : εξάσκηση

katsar
04/09/2019, 23:28
Εξάσκηση αδερφέ θέλει και όχι άγχος.
Σε νοιώθω που το βρίζεις αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις μια απλή άσκηση ακριβείας δεν είσαι σε θέση να βγεις στον δρόμο ακόμα.
Άποψη μου έτσι,όχι για να στο παίξω έξυπνος κτλ.

Εγώ π.χ δίπλωμα αυτοκινήτου έβγαλα αρκετά χρόνια μετά της μοτοσυκλέτας,κόπηκα 2 φορές στην οδήγηση ,shithappenz :)

ridah_da_fresh
05/09/2019, 00:04
Εξάσκηση αδερφέ θέλει και όχι άγχος.
Σε νοιώθω που το βρίζεις αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις μια απλή άσκηση ακριβείας δεν είσαι σε θέση να βγεις στον δρόμο ακόμα.:lol::lol::lol::lol::lol:
Άποψη μου έτσι,όχι για να στο παίξω έξυπνος κτλ.

Εγώ π.χ δίπλωμα αυτοκινήτου έβγαλα αρκετά χρόνια μετά της μοτοσυκλέτας,κόπηκα 2 φορές στην οδήγηση ,shithappenz :)

Κανεις δεν ειναι ετοιμος να βγει στο δρομο απο ελληνικες σχολες. Το κωλοχαρτο θελω, να παρω την μηχανη μου, να εξασκουμαι σε κανα παρκινγκ. Μπας και μαθω αληθινη μοτοσυκλετα

ridah_da_fresh
05/09/2019, 00:06
Το ρελαντί είναι ψηλά γιατί η μηχανή είναι του σχολέα (έχοντος σχολή) οδηγών και όχι του παιδιού. Επίσης, καλύτερα ψηλά παρά να κινδυνεύεις να το πνίξεις ή να ανοίξεις το γκάζι περισσότερο απ'όσο πρέπει. Απλά παίξε με το συμπλέκτη - πατίναρε όσο χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου, μην το λυπάσαι. Και όπως σου είπαν : εξάσκηση

Γενικα το μονιμο πατιναρισμα κανει ζημια? γιατι το ρελαντι της σχολης με παει 13 χλμ. Στις κανονικες πως ειναι?

doctor_john
05/09/2019, 00:43
Γενικα το μονιμο πατιναρισμα κανει ζημια? γιατι το ρελαντι της σχολης με παει 13 χλμ. Στις κανονικες πως ειναι?

Τι χαζομάρα είναι αυτή με το ρελαντί, δες μήπως έχει εύκολη ρύθμιση να το κατεβάσεις όταν το παίρνεις εσύ. Για όνομα ρε γμτ, ψάχνουμε shortcut στο χειρισμό...

Το "κόλπο" να διαχειρίζεσαι ιπποδυνάμεις που δεν έχεις συνηθίσει είναι απλό: πιάνεις το σκρίπ πιο έξω με σχεδόν την μισή χούφτα
να είναι εκτός σκρίπ ή πάνω στο αντίβαρο. ΠΟΛΥ πιο μαλακή αίσθηση, πολυ καλύτερος έλεγχος.
Πρόσεχε να φτάνεις άνετα το φρένο αλλιώς ρύθμισε το να είναι πιο κοντά η μανέτα.

Όταν κυκλοφόρησε το ΖΧ1200R νόμιζα πως θα απογειωθώ αν φτερνιστώ, ε λοιπόν με δεύτερη - τρίτη ταχύτητα και χωρίς άγχος κυκλοφόρησα
στην πόλη άνετα με ταχύτητες μικρότερες των 60km στο πρώτο πεντάλεπτο.

Πάρε τη μοτό μόνος σου σε πάρκινγκ και χαλάρωσε να συνηθίσεις το χειρισμό γκάζι συμπλέκτη, σε πολύ λίγο χρόνο θα κινείσαι όσο αργά θέλεις με άνεση.
Το μυαλό μας εκπαιδεύεται τάχιστα και ανεξάρτητα από τη μλκ που μπορεί να μας δέρνει κατά περίπτωση :D

Επίσης σε παρακαλώ όταν θα πάρεις το δίπλωμα σου, πήγαινε σε χορταριασμένο χωράφι με φίλους, εξοπλισμένος εσύ και χωρίς καθρέπτες - φαίρινγκ - καρίνα η μοτό
και ΠΕΣΕ με πολύ χαμηλή ταχύτητα, πότε με το μπροστινό και πότε με το πίσω φρενο, δεξια και αριστερά.
Ο εγκέφαλος μας καταγράφει τα πάντα και αυτό το μάθημα είναι πολύτιμο σε περίπτωση ατυχήματος με πολλαπλάσια χλμ.

Με το καλό και μην ξεσπάς στη μοτό, πάντα θα μας τσαντίζουν, πάντα θα μας αδικούν, πάντα θα χαιρόμαστε κλπ.
Το γκάζι και ο ήχος δεν σε αποφορτίζει, τα χιλιόμετρα είναι ιαματικά και σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. ;)

leftos
05/09/2019, 07:28
θελει και πάτημα το πίσω φρένο για να βγάλεις τα δευτερόλεπτα.
Και στο ξεκίνημα όπως σου είπαν δεν αφήνεις συμπλέκτη απλα πατινάρεις μέχρι να ξεκινήσει και ταυτόχρονα πατάς και πίσω φρένο.
Είναι τόσο λεπτές η κινήσεις που πρέπει να εξασκηθούν τα άκρα σου.

Acacius
05/09/2019, 08:32

Το συνεχές πατινάρισμα δεν κάνει καλό, αλλά στη μοτο της σχολής οδηγών δεν είναι θέμα για τα λίγα λεπτά που χρειάζεται να το κάνεις για να περάσεις.

Το ρελαντί στις σχολές είναι ψηλά για να να συγχωρεί άτσαλη χρήση συμπλέκτη στην εκκίνηση και για να μη χρειάζεται να έχεις το νου σου στο γκάζι όταν πατινάρεις. Το νορμάλ ρελαντί δεν είναι για να κινεί σταθερά το όχημα (εκτός αν μιλάμε για Hilux), απλά κρατάει τον κινητήρα σε λειτουργία χωρίς φορτίο.

JasonEV
05/09/2019, 09:43
Στα μαθηματα οδηγησης ημουν πολυ καλος στο αργο. Ημουν σταθερος, παταγα φρενο οταν επρεπε και μετα απο πολλα μαθηματα εγω και ο συμπλεκτης ειχαμε πλεον γνωριστει αρκετα. Στην εξεταση παλι λογω ανγχους ξεκινησα αποτομα και πηγαινα με ασταθεια αριστερα δεξια ευτυχως μεσα στα τα ορια των γραμμων. Τελικα περασα οριακα αλλα η αποδοση μου ηταν πολυ κατοτερη απο τα μαθηματα. Η δικη μου λοιπον συμβουλη ειναι να σποβαλεις το ανγχος οσο μπορεις. Ετσι και αλλιως ειναι απλα θεμα χρονου.

vaska
05/09/2019, 10:01
Με ΙΤ 490 να πας να δώσεις. Περισσότερο θα σε απασχολεί πως θα κρατηθείς πάνω του παρά που θα πατήσεις και λοιπές αρλούμπες.

Άσε που αν ξεχαστείς λίγο με το γκάζι αρχίζουν τα ωραία "πως κατεβάζω τον τροχό κάτω μάστορα??" και οι επικλήσεις σε αγίους κλπ μεταφυσικά.

katsar
05/09/2019, 10:09
Κράζεις στο #1 ποστ σου το σύστημα και τα τροχαία.
Αυτά συμβαίνουν όχι γιατί δεν σου έμαθε η σχολή να οδηγάς αλλά για την μ@λ@κί@ που μας δέρνει και δεν τηρείται ο βασικός ΚΟΚ, ΣΤΟΠ,όρια ταχύτητας,εξοπλισμός,παράνομες προσπεράσεις κτλ.
Αν νομίζεις πως φταίνε οι σχολές και το ''κωλοκράτος'' για τα θανατηφόρα και μη τροχαία επειδή δεν μας έμαθαν να οδηγούμε σωστά πλανάσαι.

υγ δεν στο παίζω φιλόσοφος και σοφός αδερφέ και εγώ κάνω καραγκιοζιλίκια εντός πόλης δυστυχώς.

Nostradamus
05/09/2019, 10:12
......

Επίσης σε παρακαλώ όταν θα πάρεις το δίπλωμα σου, πήγαινε σε χορταριασμένο χωράφι με φίλους, εξοπλισμένος εσύ και χωρίς καθρέπτες - φαίρινγκ - καρίνα η μοτό
και ΠΕΣΕ με πολύ χαμηλή ταχύτητα, πότε με το μπροστινό και πότε με το πίσω φρενο, δεξια και αριστερά.
Ο εγκέφαλος μας καταγράφει τα πάντα και αυτό το μάθημα είναι πολύτιμο σε περίπτωση ατυχήματος με πολλαπλάσια χλμ.
.................

:uplate::uplate: sorry what???

sapila racing
05/09/2019, 10:20
Κανεις δεν ειναι ετοιμος να βγει στο δρομο απο ελληνικες σχολες. Το κωλοχαρτο θελω, να παρω την μηχανη μου, να εξασκουμαι σε κανα παρκινγκ. Μπας και μαθω αληθινη μοτοσυκλετα

Είναι λάθος η αντιμετώπισή σου στο θέμα.
To να μπορείς να οδηγήσεις την μοτο σου αργά μέσα στο περιθώριο που δίνουν, ειναι όσο ναναι απαραίτητο εργαλείο για να κυκλοφορήσεις με μοτοσυκλέτα σε πολη τουλάχιστον.
Κοίτα να εξοικειωθείς με την μοτοσυκλέτα και θα δείς οτι μετά θα σου φαίνεται εύκολο.

νεοσσός
05/09/2019, 18:17
Αν και στο είπαν οι προηγούμενοι, το επαναλαμβάνω: Στο αργό δε θα αφήσεις τελείως το συμπλέκτη. Θα τον κρατάς και θα τον αφήνεις λίγο, όχι μέχρι το τέρμα του, ίσα να δίνει ώθηση για να έχεις ισορροπία.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απαλά το φρένο, αλλά πιο πολύ θα σε βοηθήσει ο λεπτός χειρισμός του συμπλέκτη.

Δύσκολη δοκιμασία για αρχάριο, αλλά σημαντική. Θα σου χρειαστεί η δεξιότητα τέτοιου χειρισμού.

Κάνε πολλά μαθήματα μικρής διάρκειας, με υπομονή και επιμονή. Μην κάνεις συνεχόμενα 2 διδακτικές ώρες, διότι δεν είναι αποδοτικό, αφού κουράζεσαι. 45 λεπτά τη φορά. Κάποιες σχολές, για να κερδίζουν χρόνο, σου βάζουν δύο 45λεπτα μαζί, αλλά έτσι ο μαθητής χάνει ποιοτικό χρόνο εκμάθησης.

Καλή επιτυχία!

harris_x
06/09/2019, 17:42
Αν και στο είπαν οι προηγούμενοι, το επαναλαμβάνω: Στο αργό δε θα αφήσεις τελείως το συμπλέκτη. Θα τον κρατάς και θα τον αφήνεις λίγο, όχι μέχρι το τέρμα του, ίσα να δίνει ώθηση για να έχεις ισορροπία.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απαλά το φρένο, αλλά πιο πολύ θα σε βοηθήσει ο λεπτός χειρισμός του συμπλέκτη.
ο,τι γράφει ο από πάνω + ότι πατάς μόνο πίσω φρένο και κοιτάζεις μπροστά και μακρυά.

nassosxlvbros
07/09/2019, 14:34

Ευκολάκι...Απλά θέλει με ΓΚΑΖΙ!!!! Δε χρειάζεται και τέρμα, αλλά αρκετό να εκμεταλλευτείς το γυροσκοπικό του στρόφαλου/βολάν για να σε κρατάει σε ισορροπία και αμπραγιαριστός με πίσω φρένο ίσα να τσουλάει...Μα καλά δε στο είπε ο δάσκαλος;

avlihos
07/09/2019, 17:04
409593

:roflmao::roflmao::roflmao:

typhoon
09/09/2019, 09:49
Ότι έχουν πει οι αποπανω. Χαλαρή στάση σώματος, την μοτοσυκλέτα την κρατάς με τα πόδια κυρίως σφιγμένα πάνω στο ρεζερβουάρ. Τα χεράκια όσο το δυνατόν χαλαρά (οχι σφιγμένα) στα χειριστήρια κ δίνεις εντολές. Πατημενο το πίσω φρένο! Βοηθάει πάρα πολυ στην ισορροπία. Αν επιτρέπεται κράτα το να γλυφει σ όλη την διάρκεια της απόστασης. Επίσης βοηθάει το βλέμμα να μην κοιτάζει κοντά, αλλά σχετικά μακριά. Το σώμα θα προσαρμοσει τις κινήσεις του έτσι ώστε να πάει εκεί που πέφτει το βλέμμα.

karateo
09/09/2019, 10:31
εξάσκηση

και σκέψου αύριο-μεθαύριο με τη δικιά σου μηχανή να κάνεις διήθηση στο μισό μέτρο διάδρομο

πήγαινε με ένα φίλο σε ένα παρκινγ, με ένα σπρέυ κάντε γραμμές κάτω και ξεκίνα μπρος-πίσω

αν μιλάμε για συμπλέκτη δουλεύεις το συμπλέκτη
αν μιλάμε για παπί δουλεύεις το πίσω φρένο

χαλαρός και χρησιμοποιείς τα πόδια-γόνατα και τον κορμό για ισορροπία

leo1964
09/09/2019, 20:41

Για να πάρεις το κωλόχαρτο,όπως λες,προϋποθέτει να έχεις μάθει οδήγηση,όπως ο γιατρός το ανθρώπινο σώμα,πριν το πτυχίο,....

rainmike
09/09/2019, 21:11
Θα είναι πολύ καλη φαση να πάνε με σπρευ και να βαψουνε το ξένο πάρκινγκ.Και μετά αμα λάχει ρίχνουνε και ενα γκράφιτι στον τοίχο :)

ridah_da_fresh
09/09/2019, 22:57
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες! 2 ωρες εκανα σημερα, με μεγαλο ποσοστο επιτυχιας. Ειδικα αυτη η συμβουλη:

...τα πόδια κυρίως σφιγμένα πάνω στο ρεζερβουάρ....

Με εσωσε! Πλεον δεν τσακωνομαι με την μηχανη :sun:

lykourgi
10/09/2019, 18:03
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες! 2 ωρες εκανα σημερα, με μεγαλο ποσοστο επιτυχιας. Ειδικα αυτη η συμβουλη:

Με εσωσε! Πλεον δεν τσακωνομαι με την μηχανη :sun:
Μάλλον ως τώρα έσφιγγες πολύ τα χέρια στο τιμόνι.

harris_x
11/09/2019, 10:01
[...]
Με έσωσε! Πλέον δεν τσακώνομαι με την μηχανη :sun:
όταν πάρεις το δίπλωμα φρόντισε το συντομότερο να κάνεις ένα Riding School (http://www.motorcycleridingacademy.com/course/riding-schol-1-2-3/1) και μετά θα είσαι ακόμα πιο χαρούμενος και σίγουρος με/για την οδήγηση σου. ;)

ridah_da_fresh
11/09/2019, 14:00
Επισκεψη στου Χουντρα εχω ηδη προγραμματισει ;)

harris_x
12/09/2019, 10:57
Επισκεψη στου Χουντρα εχω ηδη προγραμματισει ;)
Να ξέρεις ότι όσο πιο άμεσα κάνεις το μάθημα τόσο καλύτερα είναι γιατί δεν θα έχεις προλάβει να υιοθετήσεις λανθασμένες οδηγικές συνήθειες.

panos_zip
12/09/2019, 12:48
Οταν εδινα για διπλωμα 125 18 χρονων ειχα και γω ενα αγχος για το αργό.
Οδηγούσα και 50αρι οπότε ειχα εμπειρια. Έκανα την προπονησούλα μου και την ημέρα τως εξετάσεων το πέρασα άνετα.
Πήγα χαρούμενος για το δικάβαλο, όμως επειδη εκεινη τη μερα κατι ετυχε στο δασκαλο μου, δεν ηρθε και ανέβηκε δικαβαλο ενας αλλος δάσκαλος.
Έλα όμως που ηταν χοντρος, πολύ χοντρος.
Ε ξεκινάω και με το που εβαλα δευτερα μπαλατζαρισε ο τυπος, μπαλατζάρισε και το μηχανακι και βγηκα εκτος.
Κοιτάω την εξεταστρια και διαβάζω στα χειλη της "πάτησε" τα παιρνω κρανίο ανοιγω τερμα γκαζι και σταματάω απότομα μπροστά της σχεδόν με κωλιά.
- ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑ? (με νευρα)
- Πάτησες τώρα...
Ε και με κοψε! :cry:

Νταξ, όλα καλα το πήρα με τη δευτερη, αλλά με κορόιδευαν όλοι τότε γιατι δεν περιμενε κανεις να κοπω στην οδηγηση με παπι 125 οταν είχα ήδη 3 χρονια 50αρι.

ridah_da_fresh
12/09/2019, 20:43
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΒΑΛΟ!?

panos_zip
12/09/2019, 20:55
Δεν ξερω αν έχει αλλάξει κάτι.
το 2008 που έδωσα εγω, ειχε και δικαβαλο σε στενο διαδρομο παλι αλλά γρήγορο.

JasonEV
12/09/2019, 21:13
Εγω δικαβαλο πρωτη φορα ακουω

νεοσσός
12/09/2019, 21:30
Να ξέρεις ότι όσο πιο άμεσα κάνεις το μάθημα τόσο καλύτερα είναι γιατί δεν θα έχεις προλάβει να υιοθετήσεις λανθασμένες οδηγικές συνήθειες.
Σωστή η θέση περί λανθασμένων συνηθειών οδήγησης, μυϊκών μνημών, κλπ. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική εξοικείωση με το όχημά του, πριν πάει στο Riding School, ώστε να αποκομίσει τα μέγιστα. Αναφερόμαστε σε νέο οδηγό, που ακόμα δεν έχει αποκτήσει το δίπλωμά του και πασχίζει να εξασκηθεί στην ισορροπία, όπως πολλοί από εμάς στην αρχή.

TsoliasGR
13/09/2019, 02:23
Παλιά είχε δικάβαλο στον διάδρομο που κάνεις το αργό.
Αργό και τουλάχιστον 15" και ιδια διαδρομή γρήγορα αλλά δικάβαλο.There is no prob no worries exept the other person is Pangalos or Filis.

harris_x
13/09/2019, 13:41
Σωστή η θέση περί λανθασμένων συνηθειών οδήγησης, μυϊκών μνημών, κλπ. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική εξοικείωση με το όχημά του, πριν πάει στο Riding School, ώστε να αποκομίσει τα μέγιστα. Αναφερόμαστε σε νέο οδηγό, που ακόμα δεν έχει αποκτήσει το δίπλωμά του και πασχίζει να εξασκηθεί στην ισορροπία, όπως πολλοί από εμάς στην αρχή.
όχι, δεν χρειάζεται σημαντική εξοικείωση, χρειάζεται απλά να έχει εξοικειωθεί με το όχημά του.

Αυτό που γράφεις περί ισορροπίας δεν ισχύει, δεν θα κάνει αργό εκεί.

Αν κάποιος έχει δίπλωμα πάει και κάνει το μάθημα όσο το δυνατό συντομότερα για τον λόγο που έγραψα παραπάνω.
Για να αποκομίσει τα μέγιστα, πρέπει απλά να εφαρμόζει συνεχώς όσα του πουν εκεί και να μη φοβάται να ανοίξει το γκάζι.

harris_x
13/09/2019, 13:42
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΒΑΛΟ!?

όχι, έχει καταργηθεί το δικάβαλο.

Bladerunner
13/09/2019, 14:38
όχι, έχει καταργηθεί το δικάβαλο.

Κρίμα. Κι είμαι ψιλο-καλός σ' αυτό...

harris_x
16/09/2019, 09:18
Κρίμα. Κι είμαι ψιλο-καλός σ' αυτό...
Αυτό το δικάβαλο δεν καταργείται :D

409875

RaGe_Raptor
16/09/2019, 15:21
Αυτό το δικάβαλο δεν καταργείται :D

409875

Γινεται Pro-squat η γεωμετρία του ψαλιδιού => χαλανε τα αυτοκόλλητα.
Σιγά μην χαλασω το μηχανάκι μου... :D

ridah_da_fresh
16/09/2019, 22:09
αντε και με τρομαξατε ρεμλκς :D

Το αργο πλεον ειναι παιχνιδακι, οταν τα χερια δεν ειναι κουρασμενα. Τρομερα τιπς, ευχαριστω τους παντες

RaGe_Raptor
18/09/2019, 13:42
Εντέλει, it must be a CBR thing :D

409944

Bladerunner
18/09/2019, 14:28
Εντέλει, it must be a CBR thing :D

...και με super duke

https://youtu.be/BaKuMD7QRMQ

To οποίο όμως χάνει στις εισόδους...

ridah_da_fresh
18/09/2019, 16:05
ΚΟΠΗΚΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ

Δεν πειραζει, θεμα αγχους ητανε, παμε ξανα. Ξερεις κανεις απο κοστη επανεξετασης?

BLiTzER
18/09/2019, 16:18
ΚΟΠΗΚΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ

Δεν πειραζει, θεμα αγχους ητανε, παμε ξανα. Ξερεις κανεις απο κοστη επανεξετασης?

Άσ'το, ρε φίλε, δεν είναι για σένα. Πάρε κάνα σκούτερ.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

buckley
18/09/2019, 16:23

Τον φάγανε τον μικρό οι γλήγοροι με τα βίντεο που βάλανε και τον έπιασε άγχος :p

ridah_da_fresh
18/09/2019, 17:20

409953

Bowleno
18/09/2019, 18:00
Αν θυμάμαι καλά ένα ακόμα από τα τεστ που σου βάζουν να κάνεις είναι το παρακάτω, περίπου:

τεστ ημιαργού (https://www.youtube.com/watch?v=pVoXGGXRl5k&t=20s) :D

ridah_da_fresh
18/09/2019, 19:14
Αυτο το περασα την προηγουμενη φορα, με εκοψε για ζελατινα

Acacius
18/09/2019, 20:02
Πώς ακριβώς κόβεσαι για ζελατίνα; Πρώτη φορά το πετυχαίνω αυτό

ridah_da_fresh
18/09/2019, 20:09

Για το βιντεακι του Bowleno το λεω ρε τρελε μου :D

Αλλα ναι αν γενικα δεν εχεις ζελατινα κατεβασμενη , κοβεσαι. Την εχει πατησει κοσμος και κοσμακης ετσι, εμαθα.

rainmike
18/09/2019, 20:22
ΚΟΠΗΚΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ

Ο δάσκαλος τι σου είπε?

Bowleno
18/09/2019, 20:31
Αλλα ναι αν γενικα δεν εχεις ζελατινα κατεβασμενη , κοβεσαι. Την εχει πατησει κοσμος και κοσμακης ετσι, εμαθα.

Πες το στον Vaska αυτό :D

ridah_da_fresh
18/09/2019, 20:36
Ο δάσκαλος τι σου είπε?

Μωρε μου ειπε ο δασκαλος, για να εχω πισινη ρωταω.

115 λεει

rainmike
18/09/2019, 20:38
Μωρε μου ειπε ο δασκαλος, για να εχω πισινη ρωταω.

115 λεει

Δε νομίζω να είναι τόσα τα παράβολα.Ρώτα αν έχει τίποτα έξοδα παράστασης ζήτα απόδειξη για όλα

ridah_da_fresh
18/09/2019, 20:45
ολο απο καπου να φανε οι poostides. Αν φυσικα οντως ισχυει αυτο που λες. Αυριο θα παρω τηλεφωνα αλλες σχολες να δω τι θα πουνε...

rainmike
18/09/2019, 20:54
ολο απο καπου να φανε οι poostides. Αν φυσικα οντως ισχυει αυτο που λες. Αυριο θα παρω τηλεφωνα αλλες σχολες να δω τι θα πουνε...

Νέος πολύ αρπάζεσαι,σκέψου όμως λίγο,είναι δυνατόν να πληρώσεις μόνο παράβολα?Δεν θα πρέπει να κινήσει
τις διαδικασίες για να ξαναδώσεις?Δεν θα κατεβάσει τη μηχανή για να ξαναδώσεις?Δεν θα πρέπει να βγάλει κάτι για τον χρόνο που θα χάσει?
Δεν φαίνεται να εμπιστεύεσαι πολύ το δασκαλό σου και αυτό είναι κακό όσον αφορά τις εξετάσεις γενικά.Σαν δάσκαλος στο λέω αλλου είδους βέβαια αλλά δάσκαλος.

ridah_da_fresh
18/09/2019, 20:58
Νέος πολύ αρπάζεσαι,σκέψου όμως λίγο,είναι δυνατόν να πληρώσεις μόνο παράβολα?Δεν θα πρέπει να κινήσει
τις διαδικασίες για να ξαναδώσεις?Δεν θα κατεβάσει τη μηχανή για να ξαναδώσεις?Δεν θα πρέπει να βγάλει κάτι για τον χρόνο που θα χάσει?
Δεν φαίνεται να εμπιστεύεσαι πολύ το δασκαλό σου και αυτό είναι κακό όσον αφορά τις εξετάσεις γενικά.Σαν δάσκαλος στο λέω αλλου είδους βέβαια αλλά δάσκαλος.

Φιλαρακο, στο θεμα διπλωμα, με τα οσα εχω ακουσει, δεν εμπιστευομαι κανεναν. Η χωρα ειναι βουτηγμενη στη λαμογια και γω προσαρμοζομαι. Knowledge is power.

karateo
19/09/2019, 09:10
Φιλαρακο, στο θεμα διπλωμα, με τα οσα εχω ακουσει, δεν εμπιστευομαι κανεναν. Η χωρα ειναι βουτηγμενη στη λαμογια και γω προσαρμοζομαι. Knowledge is power.

Θα συμφωνήσω.
Και σε εμένα προσπάθησε να με βγάλει τρελό και ζήτησε έξτρα χρήματα αλλά δεν πήρε τίποτα τελευταία στιγμή την ημέρα της εξέτασης.

Ένας φίλος για να μήν καταλήξει στο τμήμα τα παράτησε όλα και έφυγε. Έδωσε με άλλο δάσκαλο.

harris_x
19/09/2019, 09:28

Αν δεν κατεβάσεις τη ζελατίνα του κράνους σου σε κόβουν.

harris_x
19/09/2019, 09:29
Δε νομίζω να είναι τόσα τα παράβολα.Ρώτα αν έχει τίποτα έξοδα παράστασης ζήτα απόδειξη για όλα

Σαφώς και έχει έξοδα παράστασης.

harris_x
19/09/2019, 12:00
Αν δεν κατεβάσεις τη ζελατίνα του κράνους σου σε κόβουν.

Αν για κάποιους αυτό φαίνεται παράλογο, θα πρέπει να σκεφτούν τι θα συμβεί αν ένα έντομο ή κάποιο πετραδάκι τους χτυπήσει στο μάτι ενώ κινούνται.

Δεν είναι ασφαλές να κινούμαστε με την ζελατίνα ανοικτή και λόγω αυτού πολύ καλά κάνουν και κόβουν όσους ξεχνάνε να την κλείσουν.

Acacius
19/09/2019, 15:03
Ρωτάω απλά για τη μαλακία του θέματος, αλλά αν κάποιος πάει να δώσει με κράνος τζετ ή μοτοκροσσάδικο, τονε κόβουνε δηλαδής; :confused:

RaGe_Raptor
19/09/2019, 15:06
Ρωτάω απλά για τη μαλακία του θέματος, αλλά αν κάποιος πάει να δώσει με κράνος τζετ ή μοτοκροσσάδικο, τονε κόβουνε δηλαδής; :confused:

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Άντε οχι μοτοκροσσαδικο, υποτίθεται πως χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε συνδυασμο με τα αντίστοιχα γυαλιά.
Αν πας με jet το οποίο δεν εχει ζελατίνα απο κατασκευής? Τι θα σου πει, ακατάλληλο? Τοτε πως επιτρέπεται να πωλούνται?

νεοσσός
19/09/2019, 20:05
Έχετε φάει πετραδάκι ποτέ στη ζελατίνα για να καταλάβετε τι έχετε γλιτώσει που την είχατε κλειστή; Δε χρειάζεται καν να τρέχετε εσείς, ώστε να εκσφενδονιστεί από άλλο όχημα χαλίκι με αρκετή δύναμη για να σας τραυματίσει σοβαρά στα μάτια ή στα δόντια αν έχετε κράνος jet. Εδώ σπάνε παρ-πριζ αυτοκινήτου από πετραδάκια που προσκρούουν πάνω τους.

Ξέρω ότι είναι κάποιες φορές βολικό να είμαστε χύμα, χωρίς καμία προστασία, ειδικά όταν έχει καλό καιρό, αλλά αυτό δεν συνιστά σωστή οδήγηση μοτοσυκλέτας. Όταν γίνονται εξετάσεις με πολλή ζέστη, κάποιες φορές οι δάσκαλοι ζητούν από τους εξεταστές να έχει ο μαθητής τη ζελατίνα ανοικτή ελάχιστα, στην περίπτωση που νιώθει ασφυκτικά. Αλλά αυτές τις μέρες, ακόμα και το μεσημέρι, δεν έχει καύσωνα, ώστε να χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Ξέρω ότι το άγχος είναι σημαντικός παράγοντας που κάνει τον κόσμο να αποδίδει στις εξετάσεις χειρότερα σε σχέση με τα μαθήματα. Το έχω περάσει και το καταλαβαίνω απόλυτα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην επόμενη εξέταση. Κάνε πολλή εξάσκηση με απόλυτη τυπικότητα, ώστε κάποια πράγματα να σου γίνουν δεύτερη φύση και να μη χρειάζεται πολλή σκέψη για να τα κάνεις.

RaGe_Raptor
19/09/2019, 20:53
Φτάνει παιδιά, το εμπεδώσαμε. :look: :bawl:

ridah_da_fresh
19/09/2019, 22:04
ΟΧΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ :lol:

Εχω ξενερωσει την ψυχουλα μου, με αυτη τη μαλακια της εξετασης

Bowleno
19/09/2019, 22:37
ΟΧΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ :lol:

Εχω ξενερωσει την ψυχουλα μου, με αυτη τη μαλακια της εξετασης

Να σε είχα πίσω στο 1985 όταν δίναμε κάνοντας 8αρια σε μια στενή οβάλ"πίστα" με τρεις τελείες στην μέση και να πρέπει με κάθε στροφή να ανάβοσβήνεις το φλας δεξιά αριστερά συνεχώς και ταυτόχρονα να μην πατήσεις ούτε γραμμή ούτε τέλεια:cry:
Δοκίμασα να το κάνω με το XL250S που είχα τοτε (ναι, οδηγούσαμε χωρίς δίπλωμα... Μέγα λάθος) και δεν χωρούσε στην ακτίνα στροφής και αναγκαστικά τα εχωσα σε "δάσκαλο" να μου δώσει την βέσπα του, μόνο αυτή χωρούσε εκεί....:lol:

ridah_da_fresh
19/09/2019, 23:27
και πουσαπς πανω στην μηχανη ειναι προτιμοτερο απο αυτο το βασανο

Bladerunner
20/09/2019, 08:17
Δοκίμασα να το κάνω με το XL250S που είχα τοτε

Άλλοι πήγανε με VF500F... Και κατέληξαν στην βέσπα φυσικά με το ρελαντί στο Θεό! (Ρε συ, ειλικρινά δε θυμάμαι, φορούσαμε κράνος κατά την εξέταση; )

Bowleno
20/09/2019, 08:24
Άλλοι πήγανε με VF500F... Και κατέληξαν στην βέσπα φυσικά με το ρελαντί στο Θεό! (Ρε συ, ειλικρινά δε θυμάμαι, φορούσαμε κράνος κατά την εξέταση; )

Όχι.....:cry:

Και τώρα κοπτονται για κλείσιμο της ζελατίνας:lol:
Και μου έλεγε ο "δάσκαλος" και πουσαι, μ@λ@κ@, μην τυχόν και ανοίξεις το γκάζι, παίζε μόνο με τον συμπλέκτη και τα φλας:moutza::bawl:

azar41
20/09/2019, 08:31
Ε ναί,είχα ενα καινούργιο Νolan εντουράδικο και το φόρεσαν όλοι οι εξεταζόμενοι γιατί του δάσκαλου βρομούσε!

teogtp
20/09/2019, 08:34
Εγώ πάντως έδωσα χωρίς κράνος.

RaGe_Raptor
20/09/2019, 09:03
Εγω έδωσα με ζελατίνα. Σκέτη.

teogtp
20/09/2019, 09:15

Φαγητού;
:lol:

BLiTzER
20/09/2019, 09:24
Εγώ έδωσα με παπί.

harris_x
20/09/2019, 09:39
Εγώ έδωσα με παπί.
:lol: κι εγώ....

karateo
20/09/2019, 09:43
Και εγώ!
Συμπλέκτη έμαθα στη μηχανή που νοίκιασα και στο ΜΤ μου :p

Να με ρωτάει ο ενοικιαστής "ξέρεις?" ενώ με βλέπει να μου σβήνει 2-3 φορές :lol:

Και μετά κόβουν τον άλλο γιατί δεν είχε κατεβάσει ζελατίνα :wave2:

Ελλαδάρα

BLiTzER
20/09/2019, 09:45
Όταν πήγα να αγοράσω το πρώτο μου μηχανάκι (ένα Hornet 600 του '98), ζήτησα από τον ιδιοκτήτη να το κάνω μια βόλτα, γιατί έτσι μου είχαν πει να κάνω, αλλά δεν είχα πιάσει συμπλέκτη ποτέ στη ζωή μου, δεν ήξερα καν πώς δουλεύει το κιβώτιο. Και τον ρώτησα "πρώτη κάτω, οι άλλες πάνω;".

Ή το ανάποδο. Δε θυμάμαι.

Δε μου το έδωσε, με πήγε εκείνος. :lol:

harris_x
20/09/2019, 10:04
Όταν πήγα να αγοράσω το πρώτο μου μηχανάκι (ένα Hornet 600 του '98), ζήτησα από τον ιδιοκτήτη να το κάνω μια βόλτα, γιατί έτσι μου είχαν πει να κάνω, αλλά δεν είχα πιάσει συμπλέκτη ποτέ στη ζωή μου, δεν ήξερα καν πώς δουλεύει το κιβώτιο. Και τον ρώτησα "πρώτη κάτω, οι άλλες πάνω;".

:lol:

ridah_da_fresh
20/09/2019, 17:29
Ωραιαμ δινω ξανα Παρασκευη... Αμα ξανακοπω θα λαδωσω:sad::sad::sad:, και να πεσει φωτια να με καψει (μετα τις κολωτουμπες που θα χρειαστει να κανω για να παρω ατυπη αδεια ΚΑΙ ΑΝ για 3η συνεχομενη φορα...)

rainmike
20/09/2019, 19:08

Aνάποδα μάλλον γιατί το σωστό hornet θέλει gp shift :D

teogtp
20/09/2019, 19:11
Ωραιαμ δινω ξανα Παρασκευη... Αμα ξανακοπω θα λαδωσω:sad::sad::sad:, και να πεσει φωτια να με καψει (μετα τις κολωτουμπες που θα χρειαστει να κανω για να παρω ατυπη αδεια ΚΑΙ ΑΝ για 3η συνεχομενη φορα...)

Not cool man......

lykourgi
20/09/2019, 19:20
Να σε είχα πίσω στο 1985 όταν δίναμε κάνοντας 8αρια σε μια στενή οβάλ"πίστα" με τρεις τελείες στην μέση και να πρέπει με κάθε στροφή να ανάβοσβήνεις το φλας δεξιά αριστερά συνεχώς και ταυτόχρονα να μην πατήσεις ούτε γραμμή ούτε τέλεια:cry:
Δοκίμασα να το κάνω με το XL250S που είχα τοτε (ναι, οδηγούσαμε χωρίς δίπλωμα... Μέγα λάθος) και δεν χωρούσε στην ακτίνα στροφής και αναγκαστικά τα εχωσα σε "δάσκαλο" να μου δώσει την βέσπα του, μόνο αυτή χωρούσε εκεί....:lol:

Το S ήταν αυτό που είχε τον 23" μπροστά τροχό;

Το XLX250 με το οποίο έδωσα, χωρούσε. Με 21" τροχό μπροστά, όμως.

spyrval
20/09/2019, 20:26

Εγώ πάντως έδωσα χωρίς κράνος.

:lol::lol::lol:

Εγώ έδωσα τρικάβαλο και όταν στο υποχρεωτικό έντο μόνο με πίσω φρένο πέταξε ο τρίτος πάνω από τη σέλα με κόψανε οι αλήτες.