PDA

View Full Version : Άτμισμα vs κάπνισμα

Σελίδες : [1] 2

lleonidas
03/10/2019, 14:49
Επειδή πριν από λίγες μέρες είχα μια κουβέντα με δύο ατμιστές που το ξαναγύρισαν σε κανονικό τσιγάρο...
Οι βιοψίες από τους πνεύμονες 17 ανθρώπων στις ΗΠΑ που έχουν διαγνωστεί με πνευμονολογική πάθηση που συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, εκ των οποίων οι δύο υπέκυψαν, αποκάλυψαν βλάβες παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από την έκθεση σε τοξικά αέρια, αναφέρει ιατρική έκθεση που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Πηγή (https://www.kathimerini.gr/1045383/article/epikairothta/kosmos/8anatoi-apo-hlektroniko-tsigaro-stis-hpa-vlaves-paromoies-me-aytes-to3ikwn-aeriwn-edei3an-oi-vioyies)

basilis_k6
03/10/2019, 15:25
Επειδή πριν από λίγες μέρες είχα μια κουβέντα με δύο ατμιστές που το ξαναγύρισαν σε κανονικό τσιγάρο...
Οι βιοψίες από τους πνεύμονες 17 ανθρώπων στις ΗΠΑ που έχουν διαγνωστεί με πνευμονολογική πάθηση που συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, εκ των οποίων οι δύο υπέκυψαν, αποκάλυψαν βλάβες παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από την έκθεση σε τοξικά αέρια, αναφέρει ιατρική έκθεση που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Πηγή (https://www.kathimerini.gr/1045383/article/epikairothta/kosmos/8anatoi-apo-hlektroniko-tsigaro-stis-hpa-vlaves-paromoies-me-aytes-to3ikwn-aeriwn-edei3an-oi-vioyies)

δεν αγοράζουμε υγρα μη εγκεκριμένα για πωληση στην ΕΕ. όπως και τροφιμα, όπως και φαρμακα...

karateo
04/10/2019, 11:53
δεν αγοράζουμε υγρα μη εγκεκριμένα για πωληση στην ΕΕ. όπως και τροφιμα, όπως και φαρμακα...

ερώτηση (χωρίς ειρωνεία απλά περιέργεια)
υπάρχουν εγκεκριμένα υγρά για άτμισμα?
συγκεκριμένα για άτμισμα δηλαδή που να έχουν γίνει δοκιμές και όχι απλά προς βρώση

το θέμα στην Αμερική είναι πολύ click-bait
αυτοί άτμιζαν και THC και δε ξέρω και εγώ τι άλλο

katsar
04/10/2019, 12:00
Όλα τα υγρά πλέον χρειάζονται συγκεκριμένη έγκριση βάση κάποιων κανόνων.Μιλάω για ΕΕ.
Κάποιοι κανόνες είναι σίγουρα η απουσία συγκεκριμένων ουσιών όπως το διακετύλιο, κάτι που υπάρχει στις Μπύρες αλλά είναι ακατάλληλο για άτμισμα.Παλαιότερα πολλά υγρά το είχαν.
Σε όλο τον πλανήτη ατμίζουν εκατομμύρια άνθρωποι πλέον ,αρρωσταίνουν μόνο στην Αμέρικα. Χμ.....
Εγώ πάντως αναστατώθηκα ,ας ανάψω ένα μαλμπορο να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

doctor_john
04/10/2019, 12:17
από όσα ξέρω ότι πωλείται ευρώπη έχει περάσει τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και έχει το φουσκωτό τριγωνάκι σε κάθε συσκευασία

karateo
04/10/2019, 12:38
Άλλο οι προδιαγραφές και άλλο εγκεκριμένο προϊόν που έχουν γίνει κλινικές δοκιμές και δεν προκαλεί πρόβλημα μακροχρόνια.

το GMP και κάτι άλλα χαρακτηριστικά που τα κοτσάρουν μπροστά μπροστά για μαρκετίστικους λόγους σε όσους δε ξέρουν δε λέει απολύτως τίποτα,
ή καλύτερα λέει ότι δεν τα έχει φτιάξει κάποιος γύφτος σε ένα τσαντίρι

απο εκεί και πέρα ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα για άτμισμα μετά απο κλινικές δοκιμές όπως γίνεται με τα φάρμακα για παράδειγμα υπάρχουν?
εδώ στα πάρα πολύ γρήγορα δε βρήκα κάτι
https://www.aemsa.org/wp-content/uploads/2017/03/AEMSA-Standards-v2.3.2.pdf

sniper
04/10/2019, 12:43
συγκεκριμένα για άτμισμα δηλαδή που να έχουν γίνει δοκιμές και όχι απλά προς βρώση

Nαι υπάρχουν, υπάρχουν και υγρά Ελληνικά με πιστοποίηση απο το Δημοκρίτειο, δεν τα βάζω λογω διαφήμισης, όποιος ατμίζει σοβαρά, τα ξέρει.

Οι Αμερικανοί είναι γενικά γνωστοί μ@λ@κες ως πλυθυσμός, και οι καπνοβιομηχανίες που παράγουν κι αυτές πλέον παράλληλα προϊόντα με το άτμισμα, περίμεναν στην γωνία κάποιο γελοίο υποκείμενο να ατμίζει (στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει πλειάδα άλλων πιο επικίνδυνων ουσιών) THC (χασισέλαιο για τους μη γνώστες) για να πάρει ΚΑΙ αυτό το κομμάτι της πίτας .

Ατμισμα THC γινόταν για πολύ καιρό και νόμιμαγια φαρμακευτικούς λογους όπως το κάπνισμα μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί κάτι τζιμάνια έβγαλαν παράνομα στην αγορά THC άλλης περικτικότητας. Αυτο θα πει κάποιος τι σχέση έχει... Έχει, γιατί για να ατιμστεί το THC θέλει acetone (Ακετόνη, ασετον) κι άρα αν βάλεις όσο να 'ναι, χωρίς να ξέρεις, ε θα πεθάνεις.

Και κηροζίνη μπορείς να ατμίσεις, για λίγο πριν σκάσει στα μούτρα σου η βόμβα, δεν φταίει το άτμισμα.

Το τσιγάρο αποδεδειγμενα σκοτώνει αλλά κυκλοφορεί νομιμότατα, το άτμισμα πάνε να το καταργήσουν, δλδ πόσο πιο μ@λ@κες.

katsar
04/10/2019, 12:52
100% ασφαλές δεν είναι τίποτα φίλος,και τα αλλαντικά που τρώμε μακροπρόθεσμα δεν είναι καλά για την υγεία.
Από εκει και πέρα το μη χείρον βέλτιστον.
Και μόνο που το ΗΤ δεν έχει https://en.wikipedia.org/wiki/Nitrosamine ,πίσσα κτλ εμένα μου αρκεί.

sniper
04/10/2019, 12:56
100% ασφαλές δεν είναι τίποτα φίλος,και τα αλλαντικά που τρώμε μακροπρόθεσμα δεν είναι καλά για την υγεία.
Και μόνο που το ΗΤ δεν έχει https://en.wikipedia.org/wiki/Nitrosamine ,πίσσα κτλ εμένα μου αρκεί.

Που είδες ότι είπα ότι είναι 100% ασφαλές; Εγώ είπα ότι πεθαίνουν από acetone αλλά και ότι υπάρχουν ελεγμένα υγρά, ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ.

BLiTzER
04/10/2019, 12:57

Ναι, απλά το φαγητό το ψιλοχρειαζόμαστε.

sniper
04/10/2019, 13:00
Άλλο οι προδιαγραφές και άλλο εγκεκριμένο προϊόν που έχουν γίνει κλινικές δοκιμές και δεν προκαλεί πρόβλημα μακροχρόνια.

το GMP και κάτι άλλα χαρακτηριστικά που τα κοτσάρουν μπροστά μπροστά για μαρκετίστικους λόγους σε όσους δε ξέρουν δε λέει απολύτως τίποτα,

απο εκεί και πέρα ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα για άτμισμα μετά απο κλινικές δοκιμές όπως γίνεται με τα φάρμακα για παράδειγμα υπάρχουν?

Έχουν γίνει κάποιες δοκιμές, τίποτα δεν ειναι ακόμα σαφές.

Στην Μ. Βρετανία παντως συνταγογραφείται από το Δημόσιο συστημα υγείας για την διακοπή του καπνίσματος.
Γενικότερα πάντως, αυτοί που πουλάνε τέτοια, δεν θέλουν να πεθαίνουν οι αγοραστές, για ευνόητους λόγους :tooth:

sniper
04/10/2019, 13:00
Ναι, απλά το φαγητό το ψιλοχρειαζόμαστε.

Και η μουρταδέλα είναι έρωτας.

doctor_john
04/10/2019, 13:05
τα αλλαντικά είναι φαγητό; :lol:

BLiTzER
04/10/2019, 13:07

I see what you did there! :lol:

karateo
04/10/2019, 13:19

όχι δεν είναι καλά αλλά είναι σίγουρα καρκινογόνα
https://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/

8. Processed meat was classified as Group 1, carcinogenic to humans. What does this mean?
This category is used when there is sufficient evidence of carcinogenicity in humans. In other words, there is convincing evidence that the agent causes cancer. The evaluation is usually based on epidemiological studies showing the development of cancer in exposed humans.

In the case of processed meat, this classification is based on sufficient evidence from epidemiological studies that eating processed meat causes colorectal cancer.

Panos76
04/10/2019, 13:33

Δεν τα θεωρώ ούτε καν κρέας. :lol:

basilis_k6
04/10/2019, 14:40

τα υγρα που πωλούνται νομιμα στην εε ειναι ασφαλή για άτμισμα με βάση τα χημικά που περιέχουν και τις μέχρι τωρα γνωστες επιπτώσεις αυτων στην υγεια. οπως και στα φαρμακα αυτο μπορεί σε μερικά χρονια να αλλάξει. μιλάμε για τα δεδομένα που υπάρχουν αυτη τη στιγμη.

toyar
04/10/2019, 14:43
Οι πνεύμονες έχουν δημιουργηθεί και εξελιχθεί για να διαχειρίζονται ατμοσφαιρικό αέρα
Οτιδήποτε άλλο περνάει από μέσα συστηματικά κάνει ζημιά
Οι εγκρίσεις κλπ είναι για να κυκλοφορεί το χρημα

BLiTzER
04/10/2019, 14:46
Οι πνεύμονες έχουν δημιουργηθεί και εξελιχθεί για να διαχειρίζονται ατμοσφαιρικό αέρα

Ναι, αλλά αφού τόσα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα και τα αλλαντικά είναι καρκίνος ναπούμε, άρα όλα οκ.

sniper
04/10/2019, 14:53

Να διαφωνίσω; Δευτερόλεπτα πριν γεννηθούμε, δεν αναπνέουμε ατμοσφαιρικό αέρα.

sam4g
04/10/2019, 14:57
Βασικά πριν γεννηθεί κάποιος/α δεν αναπνέει καθόλου. Το οξυγόνο και το διοξείδιο παρέχονται στο έμβρυο από τη μάνα. :bawl:

Johny the Fox
04/10/2019, 15:02
Καντε μια χαρη στον εαυτο σας.Τα δεδομενα για το ''ατμισμα ''που χρησιμοποιειτε ψαρευοντας στο ιντερνετ αντι να τα ερμηνευετε σαν θεσφατα ,αλλα και να τα παραθετετε σε τριτους επιβεβαιωστε τα πρωτα με ειδικους σε ιατρεια καπνισματος και να ειστε επιφυλακτικοι μπροστα στην ελλειψη μακροχρονιων στατιστικων δεδομενων που μολις εχουν αρχισει να περιγραφουν νεοεμφανιζομενες καταστασεις σε αυτο το θεμα .Δογμα ειναι οτι η ΧΑΠ ειναι κατασταση που εμπλεκονται πολλοι και ακομα ανερμηνευτοι μηχανισμοι αντιδρασης του οργανισμου σε περιβαλοντικες ουσιες.Η ''κονομα'' εταιριων και θεσμων παραμενει αδιστακτο κινητρο.

BLiTzER
04/10/2019, 15:04
Αυτός ο άνθρωπος, όταν δε μιλάει για μηχανάκια, είναι απολαυστικότατος. :lol:

katsar
04/10/2019, 15:26
και το στομάχι δεν φτιαχτηκε για αλκοολ αλλα για νερο, χτυπαμε ομως μπυρες και ουισκια.
και ο ανθρωπος φτιαχτηκε με ποδια για να περπαταει αλλα καβαλαμε.

oh wait.

κανεις δεν λεει ατμιστε κανει καλο.
σε σχεση με το τσιγαρο παντα,ναι.

sniper
04/10/2019, 15:35
Καντε μια χαρη στον εαυτο σας.Τα δεδομενα για το ''ατμισμα ''που χρησιμοποιειτε ψαρευοντας στο ιντερνετ αντι να τα ερμηνευετε σαν θεσφατα ,αλλα και να τα παραθετετε σε τριτους επιβεβαιωστε τα πρωτα με ειδικους σε ιατρεια καπνισματος και να ειστε επιφυλακτικοι μπροστα στην ελλειψη μακροχρονιων στατιστικων δεδομενων που μολις εχουν αρχισει να περιγραφουν νεοεμφανιζομενες καταστασεις σε αυτο το θεμα .Δογμα ειναι οτι η ΧΑΠ ειναι κατασταση που εμπλεκονται πολλοι και ακομα ανερμηνευτοι μηχανισμοι αντιδρασης του οργανισμου σε περιβαλοντικες ουσιες.Η ''κονομα'' εταιριων και θεσμων παραμενει αδιστακτο κινητρο.

Nαι, βασικά δεν είπα (εγώ προσωπικά) ότι το άτμισμα είναι ασφαλές, αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 95% ασφαλέστερο από το τσιγάρο.

Kαι τεσπά γιατρός δεν είμαι, αλλά στο Royal College of Physicians είναι υπέρμαχοι του ατμίσματος (και είναι και όλοι τους γιατροί εκεί) σε σύγκριση με το τσιγάρο. Δεν πιστεύω κι αυτοί να είνια στην κονόμα απο τη βιομηχανία ατμίσματος.

Το καλυτερο είναι να το κόψεις. Όπως επίσης καλό θα ήταν να μην καβαλάμε μηχανάκια, λογω επικινδυνότητας, ή αμάξια, ή να ανεβαίνουμε σε αεροπλάνα, ή να μην αναπνέουμε καυσαέρια κλπ κλπ αλλά στην τελική δεν ζούμε στο 1453.

BLiTzER
04/10/2019, 15:39
Η αλήθεια είναι ότι το άτμισμα είναι καλύτερο από το κάπνισμα για όλους. Ειδικά για όσους δεν το κάνουν.

Εγώ σας στηρίζω 100%!

sniper
04/10/2019, 15:40
Η αλήθεια είναι ότι το άτμισμα είναι καλύτερο από το κάπνισμα για όλους. Ειδικά για όσους δεν το κάνουν.

Εγώ σας στηρίζω 100%!

Εσένα θα σου φέρω ένα μπαστουνι μουρταδέλα, και καντο ό,τι θες.

BLiTzER
04/10/2019, 15:41
Έχω φάει αλλαντικά στη ζωή μου... :lol:

katsar
04/10/2019, 15:42

vivere pericolosamente ο μπλιτζερς :lol:

sniper
04/10/2019, 15:47

Τα μάσησες ή τα κατάπιες;

basilis_k6
04/10/2019, 16:11

ποια κονομα? οταν αρχίσαμε το ητ δεν υπήρχε μαγαζί με πανω απο 10 υπαλλήλους για να πάρουμε εξοπλισμο. οχι στην ελλάδα η στην ευρώπη, ουτε στην κινα. μαθαμε κινέζικα για να μπορούμε να πάρουμε εναν ατμο που χωραγε 0,5μλ. τωρα γιναν αυτα, δημιουργηθηκαν ολα πανω στην ζητηση. Είναι επιβεβαιωμένο οτι ειναι καλύτερο απο το κάπνισμα. αυτο θέλαμε να ξέρουμε γιατι απλα θα καπνίζαμε ακομη. Οποιος θέλει να περιμένει τα μακροχρόνια δεδομένα μπορει να πάρει ενα πακετάκι μαρλμπουρο να τελειώνει.

BLiTzER
04/10/2019, 16:12
Τα μάσησες ή τα κατάπιες;

Προσωπικά δεδομένα! :lol:

Johny the Fox
04/10/2019, 16:21
Nαι, βασικά δεν είπα (εγώ προσωπικά) ότι το άτμισμα είναι ασφαλές, αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 95% ασφαλέστερο από το τσιγάρο.

Kαι τεσπά γιατρός δεν είμαι, αλλά στο Royal College of Physicians είναι υπέρμαχοι του ατμίσματος (και είναι και όλοι τους γιατροί εκεί) σε σύγκριση με το τσιγάρο. Δεν πιστεύω κι αυτοί να είνια στην κονόμα απο τη βιομηχανία ατμίσματος.

Το καλυτερο είναι να το κόψεις. Όπως επίσης καλό θα ήταν να μην καβαλάμε μηχανάκια, λογω επικινδυνότητας, ή αμάξια, ή να ανεβαίνουμε σε αεροπλάνα, ή να μην αναπνέουμε καυσαέρια κλπ κλπ αλλά στην τελική δεν ζούμε στο 1453.

Στο νοσοκομειο ,απαγορευεται αυστηρα το καπνισμα.Αυτοι που καπνιζουν περισσοτερο ειναι οι ιδιοι οι γιατροι.Αυτο θα πει οτι δεν γνωριζουν;Πριν λιγα χρονια δεν ηταν που κυκλοφορουσαν τα BF, τσιγαρα με το ''βιολογικο φιλτρο'' που το προωθουσαν διαφημιζοντας το σαν λιγοτερο βλαβερο απο το κοινο φιλτρο; Στο ιδιο πλαισιο μηπως δεν κυκλοφορουν τα λαιτ τσιγαρα με μικροτερη περιεκτικοτητα σε πισσα και νικοτινη;
Εδω βλεπουμε την συνεργασια της καπνοβιομηχανιας με το συστημα οχι για απενοχοποιηση του καπνισματος ,αλλα για βελτιωση της εικονας της βλαπτικοτητας του τσιγαρου ,στον χρηστη καταναλωτη.
Το αποτελεσμα ηταν μια παταγωδης αποτυχια αυτης της προσπαθειας , που συνοδευοταν απο αυξηση της καρκινογεννεσης στον πνευμονα,αυξηση των καρδιαγγειακων συμβαματων και αυξηση της βρογχιτιδας στους χρηστες αυτων των ''αβλαβων'' τσιγαρων.Κατοπιν αυτου απαγορευτηκε η διαφημιση προιοντων καπνου ως λαιτ και υποχρεωθηκαν οι καπνοβιομηχανιες να απεικονιζουν την βλαπτικοτητα του ,με τις γνωστες εικονογραφημενες προειδοποιησεις.Το ατμισμα εν προκειμενω αποτελει μια σχετικα παρομοια αποπειρα απενοχοποιησης και αυτο γινεται ολοφανερο ακομη και με την αναφορα σου οτι ειναι 95% ασφαλεστερο απο το τσιγαρο Μα εδω δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης μεταξυ τους καθως τα δεδομενα για το ατμισμα ειναι στατιστικα πολυ ανεπαρκη και αυτο ακριβως ειναι το κεντρικο νοημα της συζητησης.Η ελλειψη ατμικων δεδομενων για εξαγωγη συμπερασματων για εκδοση ιατρικης οδηγιας απεναντι στον κλασσικο καπνο για τον οποιο γνωριζουμε πολλα περισσοτερα.Τελος κατι ''Royal College of Physicians ''εαν εχουν εκδοσει αθωωτικες οδηγιες για το ατμισμα ,αυτο δεν εχει γινει σιγουρα επισημως μεσω των επισημων ιατρικων περιοδικων η συνεδριακων ανακοινωσεων,αλλα μαλλον ειναι fake news η στην καλυτερη περιπτωση παραφρασεις λεγομενων.Πληροφοριακα ,επισημη ιατρικη οδηγια για τα παντα ο μονος που εντελλεται να εκδοσει ειναι ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας https://www.who.int/

PaNick67
04/10/2019, 16:58
Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που το θεωρει αβλαβες το ατμισμα. Οτιδηποτε εισπνεουμε που δεν ειναι αερας απλος αθωο δεν ειναι. Πιστευω ομως οτι ειναι λιγοτερο βλαβερο απο το κλασικο τσιγαρο.

Προσωπικα με βοηθησε το ηλεκτρονικο να απεξαρτηθω απο το τσιγαρο. Ενα χρονο μετα σταματησα και το ατμισμα αφου μπορεσα να μειωνω σταδιακα την νικοτινη στα υγρα μεχρι που την μηδενισα.

Τεσσερα χρονια χωρις ηλεκτρονικο και πεντε χωρις κλασικο τσιγαρο! Χαλαλι τα χρηματα.

tzimidis
04/10/2019, 16:59
Το ατμισμα ειναι σαν να λέμε οτι το ουίσκι κάνει κακό στο συκώτι, πιείτε καλύτερα βότκα.

30 χρόνια βαρύς καπνιστης τα πνεΒμόνια μου ήταν πιο καθαρά και από μη καπνιστή.
Τα 2 τελευταία χρόνια ψευτοατμιζα παράλληλα.
Τώρα έχω ΧΑΠ.
Φταίει το τσιγάρο φταίει ο ατμός, πότε δεν θα μάθω.
Κόφτε τα και τα 2 να ξαναβρείτε την υγειά σας.

katsar
04/10/2019, 17:02
[QUOTE=tzimidis;3013334
.[/QUOTE]

Τώρα αυτό το γράφεις και το πιστεύεις ας πούμε;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/10/2019, 17:22
Το ατμισμα ειναι σαν να λέμε οτι το ουίσκι κάνει κακό στο συκώτι, πιείτε καλύτερα βότκα.

Τα 2 τελευταία χρόνια ψευτοατμιζα παράλληλα.
Τώρα έχω ΧΑΠ.
Φταίει το τσιγάρο φταίει ο ατμός, πότε δεν θα μάθω.
Κόφτε τα και τα 2 να ξαναβρείτε την υγειά σας.

Τι είναι το χαπ?

katsar
04/10/2019, 17:23
χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθια.

aris xj
04/10/2019, 17:24
Τι είναι το χαπ?

μαλλον αυτο...
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

karateo
04/10/2019, 17:35
τα υγρα που πωλούνται νομιμα στην εε ειναι ασφαλή για άτμισμα με βάση τα χημικά που περιέχουν και τις μέχρι τωρα γνωστες επιπτώσεις αυτων στην υγεια. οπως και στα φαρμακα αυτο μπορεί σε μερικά χρονια να αλλάξει. μιλάμε για τα δεδομένα που υπάρχουν αυτη τη στιγμη.

στο φάρμακο έχουν γίνει κλινικές μελέτες

στο άτμισμα απο ότι καταλαβαίνω οι "κλινικές μελέτες" γίνονται τώρα με όσους ατμίζουν σαν πειραματόζωα

και το κάπνισμα άργησε να κατηγορηθεί, αυτό δεν το έκανε ασφαλές
σίγουρα ακόμα και τώρα είναι ασφαλέστερο απο τη ρώσικη ρουλέτα :D

basilis_k6
04/10/2019, 17:39
στο φάρμακο έχουν γίνει κλινικές μελέτες

στο άτμισμα απο ότι καταλαβαίνω οι "κλινικές μελέτες" γίνονται τώρα με όσους ατμίζουν σαν πειραματόζωα

και το κάπνισμα άργησε να κατηγορηθεί, αυτό δεν το έκανε ασφαλές
σίγουρα ακόμα και τώρα είναι ασφαλέστερο απο τη ρώσικη ρουλέτα :D

12+ χρόνια ατμιστων. κλινικές μελέτες γινονται σιγα σιγα. Ποιος ειπε οτι ειναι ασφαλές το ητ? μαλλον κανένας λογικος άνθρωπος. Η μαγκιά του ητ ειναι οτι κανένα άλλο μεσο διακοπης καπνισματος δεν κατάφερε ποτε, σε καμια χωρα, να βοηθησει τους καπνιστες να κοψουν το τσιγάρο. Η μετάβαση στο ητ κάνει πολύ πιο ευκολη την οριστικη διακοπη. Ειναι μέσο διακοπής καπνισματος αλλα πολλοι (και εγω) δεν περασαν ποτε στην οριστική διακοπη.

Volpad
04/10/2019, 17:39
Να ρωτήσω κάτι?

Εσείς που είστε "πολέμιοι" του ατμίσματος, τί κάνετε? καπνίζετε? ατμίζετε? τίποτα? καπνίζατε και το κόψατε? κάνετε iqos? πουλάτε iqos?

katsar
04/10/2019, 17:41
meanwhile κάποτε
410781

https://www.cbsnews.com/pictures/outrageous-vintage-cigarette-ads/

PaNick67
04/10/2019, 17:59
410782

410783

Ποσοι τις προλαβαν;

Johny the Fox
04/10/2019, 18:00
Η μαγκιά του ητ ειναι οτι κανένα άλλο μεσο διακοπης καπνισματος δεν κατάφερε ποτε, σε καμια χωρα, να βοηθησει τους καπνιστες να κοψουν το τσιγάρο. Η μετάβαση στο ητ κάνει πολύ πιο ευκολη την οριστικη διακοπη

εαν ισχυε το παραπανω και απλα βρηκαμε το μεσο διακοπης του καπνισματος τοτε γιατι δεν υιοθετειται απο την πολιτεια το ατμισμα σαν θεραπεια στο καπνισμα να βρει ο κοσμος την υγεια του και να γλυτωσουν και τα ταμεια τα νοσηλεια των δισεκατομμυριων που ξοδευονται απο τις συνεπειες του καπνισματος;.Η πρωτη αιτια θανατου στην μεση ηλικια των 40 ετων ειναι τα καρδιαγγειακα ,με πρωτο υπευθυνο το τσιγαρο.
Αντιθετα τα ιατρεια διακοπης καπνισματος εχουν εντελως διαφορετικη μεθοδολογια για αυτο.
Π.Χ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Metropolitan κλείνονται ατομικά ραντεβού στους καπνιστές που αυτοπαρακινούμενοι και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Το πρόγραμμα είναι τρίμηνο (κάθε εβδομάδα τον πρώτο μήνα, κάθε δύο εβδομάδες τους δύο επόμενους μήνες). Στην πρώτη επίσκεψη γνωριμίας και στις επισκέψεις του πρώτου μήνα, με βασικό άξονα την ανάπτυξη ανθρώπινης «χημείας» και επαφής και την οικοδόμηση ειλικρινούς σχέσης αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γίνεται η καταγραφή της καπνιστικής συνήθειας του καπνιστή, αξιολόγηση της εξάρτησής του από τη νικοτίνη, λήψη ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση, εργαστηριακός/απεικονιστικός έλεγχος και πνευμονολογικός & καρδιολογικός έλεγχος με σπιρομέτρηση, καρδιογράφημα και, εάν χρειαστεί, αξονική θώρακος ή/και υπερηχογράφημα καρδιάς. Γίνεται συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά του καπνίσματος, όπως τα αντιλαμβάνεται ο κάθε καπνιστής και τα έχει ενσωματώσει στη ζωή του. Καθορίζεται επίσης η ημερομηνία διακοπής του τσιγάρου και δίνονται συμβουλές για τη γνωστοποίηση και δέσμευση από μεριάς του καπνιστή για αυτή του την απόφαση, στο περιβάλλον του.

Η προσπάθεια του δεύτερου και του τρίτου μήνα, κυρίως μέσα από συζήτηση στο πλαίσιο της οικοδομημένης ειλικρινούς σχέσης, είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν από το σύνδρομο στέρησης της νικοτίνης (νεύρα, ευερεθιστότητα, σφοδρή επιθυμία για κάπνισμα, διαταραχές ύπνου, αύξηση βάρους κ.λπ.), να τονωθούν η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση για το μεγάλο επίτευγμα που συντελείται, να αποφευχθεί η υποτροπή και η αποτυχία. Με περιοδικό έλεγχο τροφοδοτούμε τον καπνιστή με ενθαρρυντικά feedbacks, όπως, π.χ., η βελτίωση της ικανότητάς του να ασκείται, η βελτίωση της σπιρομέτρησής του κ.λπ. Αξιολογείται ακόμα και το οικονομικό όφελος που προκύπτει από το να μην καπνίζει κανείς.

Εάν υπάρξει υποτροπή οποτεδήποτε ή διαπιστωθεί αυξημένος κίνδυνος για κάτι τέτοιο, γίνεται φαρμακευτική παρέμβαση με φαρμακευτική ουσία (βαρενικλίνη), που μειώνει την επιθυμία για κάπνισμα και ελαχιστοποιεί το σύνδρομο στέρησης. Ο στόχος-κλειδί είναι και η απεξάρτηση από τη νικοτίνη, για αυτό και δεν προωθούμε την πρόσκαιρη χρήση υποκατάστατων νικοτίνης, ηλεκτρονικού τσιγάρου ή τσιγάρου θερμαινόμενου καπνού

basilis_k6
04/10/2019, 18:14
εαν ισχυε το παραπανω και απλα βρηκαμε το μεσο διακοπης του καπνισματος τοτε γιατι δεν υιοθετειται απο την πολιτεια το ατμισμα σαν θεραπεια στο καπνισμα να βρει ο κοσμος την υγεια του και να γλυτωσουν και τα ταμεια τα νοσηλεια των δισεκατομμυριων που ξοδευονται απο τις συνεπειες του καπνισματος;.Η πρωτη αιτια θανατου στην μεση ηλικια των 40 ετων ειναι τα καρδιαγγειακα ,με πρωτο υπευθυνο το τσιγαρο.
Αντιθετα τα ιατρεια διακοπης καπνισματος εχουν εντελως διαφορετικη μεθοδολογια για αυτο.
Π.Χ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Metropolitan κλείνονται ατομικά ραντεβού στους καπνιστές που αυτοπαρακινούμενοι και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Το πρόγραμμα είναι τρίμηνο (κάθε εβδομάδα τον πρώτο μήνα, κάθε δύο εβδομάδες τους δύο επόμενους μήνες). Στην πρώτη επίσκεψη γνωριμίας και στις επισκέψεις του πρώτου μήνα, με βασικό άξονα την ανάπτυξη ανθρώπινης «χημείας» και επαφής και την οικοδόμηση ειλικρινούς σχέσης αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γίνεται η καταγραφή της καπνιστικής συνήθειας του καπνιστή, αξιολόγηση της εξάρτησής του από τη νικοτίνη, λήψη ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση, εργαστηριακός/απεικονιστικός έλεγχος και πνευμονολογικός & καρδιολογικός έλεγχος με σπιρομέτρηση, καρδιογράφημα και, εάν χρειαστεί, αξονική θώρακος ή/και υπερηχογράφημα καρδιάς. Γίνεται συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά του καπνίσματος, όπως τα αντιλαμβάνεται ο κάθε καπνιστής και τα έχει ενσωματώσει στη ζωή του. Καθορίζεται επίσης η ημερομηνία διακοπής του τσιγάρου και δίνονται συμβουλές για τη γνωστοποίηση και δέσμευση από μεριάς του καπνιστή για αυτή του την απόφαση, στο περιβάλλον του.

Η προσπάθεια του δεύτερου και του τρίτου μήνα, κυρίως μέσα από συζήτηση στο πλαίσιο της οικοδομημένης ειλικρινούς σχέσης, είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν από το σύνδρομο στέρησης της νικοτίνης (νεύρα, ευερεθιστότητα, σφοδρή επιθυμία για κάπνισμα, διαταραχές ύπνου, αύξηση βάρους κ.λπ.), να τονωθούν η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση για το μεγάλο επίτευγμα που συντελείται, να αποφευχθεί η υποτροπή και η αποτυχία. Με περιοδικό έλεγχο τροφοδοτούμε τον καπνιστή με ενθαρρυντικά feedbacks, όπως, π.χ., η βελτίωση της ικανότητάς του να ασκείται, η βελτίωση της σπιρομέτρησής του κ.λπ. Αξιολογείται ακόμα και το οικονομικό όφελος που προκύπτει από το να μην καπνίζει κανείς.

Εάν υπάρξει υποτροπή οποτεδήποτε ή διαπιστωθεί αυξημένος κίνδυνος για κάτι τέτοιο, γίνεται φαρμακευτική παρέμβαση με φαρμακευτική ουσία (βαρενικλίνη), που μειώνει την επιθυμία για κάπνισμα και ελαχιστοποιεί το σύνδρομο στέρησης. Ο στόχος-κλειδί είναι και η απεξάρτηση από τη νικοτίνη, για αυτό και δεν προωθούμε την πρόσκαιρη χρήση υποκατάστατων νικοτίνης, ηλεκτρονικού τσιγάρου ή τσιγάρου θερμαινόμενου καπνού

μια τρυπα στο νερό έκαναν τοσα χρονια.

In 2017, over 487 billion cigarettes were produced in the European Union (EU), 40 billion fewer than in 2016.
In the European Union, over 527 billion cigarettes were produced in 2016. This was 36 billion items fewer than in 2015 and about a third less (almost 300 billion fewer cigarettes) compared with the production recorded ten years ago.

eurostat

Kas_Tracer
04/10/2019, 18:40
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απαραίτητα γιατροί-ψυχοθεραπευτές κλπ. για να κόψει κάποιος το κάπνισμα.
Ήμουν από τους πολύ βαρείς καπνιστές (2 με 3 πακέτα).
Οποιοδήποτε υποκατάστατο δεν πετύχαινε. Ακόμα και όταν έφτασα να το μειώσω στα 5 τσιγάρα την μέρα σε κάποια στιγμή το ξανάρχιζα.
Το μόνο που πέτυχε ήταν απλά κάποια στιγμή να μην ξανά αγοράσω. Σίγουρα το 1ο δίμηνο ήταν εφιάλτης και μέχρι την 5ετία ήμουν επίφοβος να το ξαναρχίσω.
Η ζωή (και η οδήγηση!!!!) θέλουν υπομονή κάποιες φορές.
Δεν μου λείπει , δεν θέλω να το ξαναδώ. Και μου έμειναν και ρέστα για περισσότερες βόλτες με το μηχανάκι μου ( το ξέρω ότι είναι επικίνδυνο , μην μου το υπενθυμίσετε! )

Acacius
04/10/2019, 18:43
Να ρωτήσω κάτι?

Εσείς που είστε "πολέμιοι" του ατμίσματος, τί κάνετε? καπνίζετε? ατμίζετε? τίποτα? καπνίζατε και το κόψατε? κάνετε iqos? πουλάτε iqos?

Έχουμε μετοχές στην Altria :giggle: (τσιγαρόβηχας)

tzimidis
04/10/2019, 19:54
Τώρα αυτό το γράφεις και το πιστεύεις ας πούμε;

Τα ακριβή λόγια του γιατρού ήταν : έχεις αυτό έχεις εκείνο έχεις έχεις το άλλο, ευτυχώς που δεν καπνίζεις.

Νταξ, σχήμα λόγου και υπερβολή αυτό που έγραψα, face to face δεν θα το παρεξηγουσες.
Αυτό που τελικά θέλω να πω είναι ότι τσιγάρο ατμός heets iqos ίδια σκατα είναι.
Κόφτε τα όλα.

STF
04/10/2019, 20:09
Να ρωτήσω κάτι?

Για πες, γιατί το ρωτάς αυτό; Ποια είναι η σκέψη σου;

Johny the Fox
04/10/2019, 22:45
μια τρυπα στο νερό έκαναν τοσα χρονια.

In 2017, over 487 billion cigarettes were produced in the European Union (EU), 40 billion fewer than in 2016.
In the European Union, over 527 billion cigarettes were produced in 2016. This was 36 billion items fewer than in 2015 and about a third less (almost 300 billion fewer cigarettes) compared with the production recorded ten years ago.

eurostatΑντιθετως.Αυτη η παραγωγη καπνικων προιοντων δεν σημαινει υποχρεωτικα αυξηση της καταναλωσης τους .Το στιγμιοτυπο της διαφημιστικης εικονας του παθιασμενου cawboy που ρουφαει ηδονικα το μαλμπορο την 10ετια του 1960 ,απομυθοποιηθηκε και προχωρησε την 10 ετια 2000 - 2010 στο επομενο καρε της διαφημισης ,πανω στο πακετο τα τσιγαρα αυτη την φορα ,δειχνοντας τον ιδιο ηλιοκαμενο λεβεντη να εχει γινει κιτρινωπος σαν τον Κινεζο απο το κοβαλτιο της ακτινοθεραπειας των οστικων μεταστασεων που τον φιλοδωρησε το καβουρι του πνευμονα.Εαν παρ'ολα αυτα ,και παρα την εκστρατεια πληροφορησης στο πακετο των τσιγαρων ,την απαγορευση παντου και παντα του καπνισματος ,ο αλλος εξακολουθει το καπνισμα,αυτο ειναι δικαιωμα του,οπως ομως και δικαιωμα της πολιτειας ειναι να τον επιβαρυνει με επαυξημενα ασφαλιστρα για να αντιμετωπισει τα εξοδα νοσηλειας του.

Volpad
04/10/2019, 23:42
Για πες, γιατί το ρωτάς αυτό; Ποια είναι η σκέψη σου;

Θα σου πω ποια είναι η σκέψη μου.

Όσοι ασχολούνται "σοβαρά" με το ατμισμα, ξέρουν πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ατμισματος. Όλοι ξέρουμε ότι το καλύτερο είναι να μην κάνεις τίποτα. Δεν είπε κανένας ότι το ατμισμα είναι τελείως αθώο.
Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα σοβαρές μελέτες που να μας δείχνουν το ποσό βλαβερό ειναι, και όλα τα στοιχεία μέχρι τωρα δείχνουν ότι είναι σαφώς λιγότερα βλαβερό από το τσιγάρο.
Το ατμισμα δέχεται εντονότατο πόλεμο, πράγμα φυσιολογικό μιας και τα χρήματα που χάνουν οι καπνοβιομηχανίες και οι φαρμακευτικές είναι πάρα πάρα πολλά.
Δυστυχώς λοιπόν, μέσα σε αυτό τον πόλεμο χρησιμοποιούνται τακτικές παραπληροφόρησης και "στημένων" μελετών. Οι υπέρμαχοι του ατμισματος είναι πολύ λίγοι και με πολύ περιορισμένο budget.
Η ΚΈΑ και ο ΣΕΠΑ στην Ελλάδα.
Ένας σοβαρός επιστήμονας που υποστηρίζει το ατμισμα και φαίνεται να είναι αντικειμενικός, είναι ο φαρσαλινος.
Όποιος θέλει να μάθει παραπάνω, ας ψάξει να διαβάσει και να δει τι λεει αυτός ο άνθρωπος.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κανένας δεν άνοιξε θέμα στο φόρουμ να διαμαρτύρεται ότι το κάπνισμα είναι κακό, κανένας δεν άνοιξε θέμα να διαμαρτύρεται ότι το iqos και τα λοιπά υποκατάστατα θερμενομενου καπνού είναι ίδια με το τσιγάρο. Κανένας δεν άνοιξε θεμα ότι το κρέας προκαλεί καρκινο ξέρω γω.
Όταν άνοιξε ένα θέμα για μια Μελέτη (Την οποία δεν έχω καταφέρει ακόμα να διαβάσω ενδελεχώς για να κρίνω αν είναι σοβαρή η οχι) η οποία ισχυρίζεται ότι ένα ποσοστό ατμιστων κάτι έπαθαν από το ατμισμα, έγινε χαμός.
Και παρόλο που οι ατμιστες του φορουμ είπαν 2 πράγματα, ότι κανένας δεν είπε ότι το ατμισμα είναι μη βλαβερό, και ότι πρέπει να μήν ατμιζεις μαλακιες, ήταν σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ.
Μάλιστα συζητήθηκε για τα εγκεκριμένα προϊόντα και τον έλεγχο αυτών, σαν αρνητικό.
Εμείς οι ίδιοι οι ατμιστες , θέλουμε και ζητάμε ελέγχους σοβαρούς και αξιόπιστους για τα υγρά που ατμιζουμε και παρόλο που ακόμα δεν έχει γίνει στο βαθμό που Πρέπει, οι υφιστάμενοι έλεγχοι είναι καλύτεροι από το τίποτα. Ακόμα είναι και η αρχή για σοβαροτερους ελέγχους.

Η άποψη μου ειναι να μην καταδικάζουμε τίποτα αν δε είμαστε 100% σίγουροι για αυτά που λέμε.
Εγώ δεν κόβω το π@@τσο μου ότι το ατμισμα είναι καλύτερο, αλλά διάβασα τις απόψεις και των 2 πλευρών και μετά πήρα την απόφαση μου.

Ναι, είμαι μέλος της κεα. Κάπου στο site υπάρχουν και τα στοιχεία μου.
Δεν λέμε ότι το ατμισμα είναι αβλαβες.
Περιμένουμε με τα αφτιά ανοιχτά για να μάθουμε ναι εμείς πόσο βλαβερό είναι, από αυτούς που έχουν την ικανότητα να το βρουν.

Παρόλα αυτά, τα μέχρι τώρα στοιχεία μόνο θετικά είναι για το ατμισμα.

Αρκεί να μην ατμιζουμε μαλακιες.

katsar
04/10/2019, 23:54
Καταρχήν για εμένα το άτμισμα δεν είναι τρόπος διακοπής ή απεξάρτησης από την νικοτίνη.
Δεν ατμίζω για να ''καθαρίσω''.

Είναι ένας τρόπος να παίρνω την ''δόση'' μου με πολύ λιγότερα χημικά ,χωρίς καύση ,πίσσα,νιτροζαμίνες,αμμωνία κτλ.
Αρκετοί το καταφέρνουν βέβαια,κόβεις το ΗΤ πολύ πιο εύκολα από ότι το κανονικό,αν δεν ατμίσω μια μέρα είμαι οκ,με το μαλμπορο σκοτώνω άνθρωπο.(μεταφορικά)
Για 9 μήνες δεν άτμιζα ,νομίζω με λίγη θέληση μπορώ να κόψω και το ατμισμα.
Δεν θέλω όμως.
Φυσικό και λογικό τα κέντρα διακοπής τσιγάρου να έχουν αυτή την άποψη για το ητ,η δουλειά τους είναι.

Όσο για εμένα,βλέπω την διαφορά στον εαυτό μου μετά από 3 χρόνια ,ανεβαίνω στον 5ο τρέχοντας,κάνω 50 κάμψεις άνετα κτλ, όσο κάπνιζα δεν μπορούσα να τρέξω 10 μέτρα.Κυριολεκτικά.Ήμουν και κάποια χρόνια μικρότερος.
Βάλε και την βρώμα σε ρούχα και περιβάλλον.

Δεν παραμυθιάζομαι.Είμαι ακόμα καπνιστής ,τουλάχιστον βρήκα μια καλύτερη εναλλακτική.

Alexinhogr
04/10/2019, 23:57
Διάβασα όλο το νήμα... Παρέα με το eleaf iStick Pico X

Johny the Fox
05/10/2019, 01:01
Θα σου πω ποια είναι η σκέψη μου.

Όσοι ασχολούνται "σοβαρά" με το ατμισμα, ξέρουν πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ατμισματος. Όλοι ξέρουμε ότι το καλύτερο είναι να μην κάνεις τίποτα. Δεν είπε κανένας ότι το ατμισμα είναι τελείως αθώο.
Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα σοβαρές μελέτες που να μας δείχνουν το ποσό βλαβερό ειναι, και όλα τα στοιχεία μέχρι τωρα δείχνουν ότι είναι σαφώς λιγότερα βλαβερό από το τσιγάρο.

Πως οριζεις φιλε μου το Όσοι ασχολούνται "σοβαρά" με το ατμισμα ξέρουν ;
Δλδ αν ατμιζεις ,αυτοματως γινεσαι ειδικος στην πνευμονιολογια ;
Λοιπον για να μην μακρηγορουμε ανουσια.Ο καθε ενας ειναι υπευθυνος για την υγεια του,αλλα το να μεταδιδει καποιος ασχετα επηρεαζοντας ενδεχομενως τριτους ,χωρις να διεπονται τα γραφομενα του απο την παραμικρη μορφωση για το αντικειμενο ,αυτο ειναι μεμπτο και σηκωνει φασκελο.
Εγκυρη Βιβλιογραφια για το ατμισμα υπαρχει κατα κορον στον παγκοσμιο οργανισμο υγειας καθως και σε επισημες υγειονομικες δομες που ασχολουνται με το καπνισμα.https://www.who.int/search?query=Is%20vaping%20safer%20than%20cigarettes&page=1&pagesize=10&sort=relevance&sortdir=desc&cname=campaigns&cname=emronew&cname=who&cname=euro&cname=afro&cname=amro&cname=pmnch&cname=searo&cname=workforcealliance&cname=wpro&default=AND&f.Countries.size=100&f.Lang.filter=en&f.RegionalSites.size=100&f.Topics.size=100&f.contenttype.size=100&f.doctype.size=101&facet.field=RegionalSites&facet.field=Topics&facet.field=doctype&facet.field=Countries&facet.field=contenttype&facet.field=Lang&tune=true&tune.0=3&tune.1=2&tune.2=2&tune.3=3&tune.4=180&tune.5=75.Τα υπολοιπα ειναι περιττα.

slzr
05/10/2019, 01:25
Για μένα το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουμε ακόμα τι παίζει με το άτμισμα. Από προσωπική μου εμπειρία όμως, μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος αν είσαι συνειδητοποιημένος και το κάνεις έως ότου απεξαρτηθείς από το τσιγάρο.

Και το λέω εγώ που έκανα 1,5-2 πακέτα επί 20 χρόνια.

Βέβαια κάποιος μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το IQOS... Θεμιτό!

Ότι βοηθάει τον καθένα να σταματήσει το κάπνισμα εφόσον το θέλει είναι αποδεκτό :)

Volpad
05/10/2019, 01:35
Τι είναι αυτή η αναζήτηση που ποσταρες;
8 αποτελέσματα που λένε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ερευνες;
Σώπα...

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί είσαι τόσο κάθετος και επιθετικός...

Όταν λέω ασχολούνται σοβαρά, εννοώ αυτούς που εκτός του ότι πήγαν σε ένα μαγαζί και πήραν μια συσκευή, έκατσαν και διάβασαν και στο who.int και όπου αλλού μπορούσαν και έκριναν με τη δικιά τους κρίση το είναι καλύτερο για αυτούς.

Δεν είμαι απόλυτος και δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι το ατμισμα είναι αθώο.
Αυτό που λέω είναι ότι βάσει αυτών που έχω διαβάσει, φαίνεται να είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα.
Ακόμα δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι είναι τρόπος διακοπής του καπνίσματος.
Είναι εναλλακτικός τρόπος πρόσληψης της νικοτίνης στην οποία είμαι εθισμένος.
Και προσωπικά για εμένα είναι ο μοναδικός τρόπος από αυτούς που δοκίμασα, ο οποίος με κράτησε μακριά από το τσιγάρο τα τελευταία 4 χρόνια.
Μην μου πεις ότι είναι καλύτερο να το κόψω τελείως. Το ξερω.
Αν κάποιος μπορεί να κόψει το τσιγάρο με άλλο τρόπο, και βέβαια θα τον υποστηρίξω.
Αν θέλει όμως να ξεφύγει από το τσιγάρο με κάποιον εναλλακτικό τρόπο πρόσληψης νικοτίνης, η προσωπική μου άποψη είναι ότι το ατμισμα είναι ο καλύτερος δρόμος.

Επιμένω ομως ότι καλό είναι ο κάθε ενας ενδιαφερομενος να ψαχτει λιγο.
Ας απευθύνει στη κεα να ακούσει την άποψη της και ας διαβάσει και την αντίθετη άποψη και ας κρίνει μόνος του.

Δεν είπα ότι όποιος ασχολείται σοβαρά γίνεται πνευμονολογος... Προς Θεού... αν ήταν ετσι, όσοι έχουν δίπλωμα μηχανής θα ήταν ροσσι (τυχαία επιλογή οδηγού...)

Δεν είπα τίποτα άσχετο και ο σκοπός μου προς τους τρίτους είναι να ψαχτουν μόνοι τους.

Εσύ είσαι αυτός που είσαι τόσο σιγουρος για την άποψη σου που προσπαθείς να την επιβάλλεις εμμέσως.

Ο νοών νοειτω.
Τα υπόλοιπα είναι περιττά...

Johny the Fox
05/10/2019, 01:45
Τι είναι αυτή η αναζήτηση που ποσταρες;
8 αποτελέσματα που λένε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ερευνες;
Σώπα...
Εαν συμμετεχεις στην συζητηση θα δεις οτι ακριβως αυτο λεω στα ποστ μου . Οτι δεν υπαρχουν δεδομενα για εξαγωγη συμπερασματων για το ατμισμα.. .Αλλα μαντεψε. Στην ιατρικη οδηγια η μη υπαρξη δεδομενων σημαινει αυτοματα απαγορευση.Εξαιρουνται τα πειραματοζωα βεβαιως.
http://www.eof.gr/web/guest/home;jsessionid=5a586e9fe33d50e5fc8694131135?p_p_id=62_INSTANCE_Cu81&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_62_INSTANCE_Cu81_struts_action=%2Fjournal_articles%2Fview&_62_INSTANCE_Cu81_groupId=12225&_62_INSTANCE_Cu81_articleId=63179&_62_INSTANCE_Cu81_version=1.0

Volpad
05/10/2019, 01:53
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να έχουμε ιατρική οδηγία για το ατμισμα...
Φάρμακο ειναι;
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να είναι απαγορευμένο και το κάπνισμα για το οποίο υπάρχουν και μελέτες που αποδεικνύουν το ποσό βλαβερό ειναι...

slzr
05/10/2019, 01:58
Εαν συμμετεχεις στην συζητηση θα δεις οτι ακριβως αυτο λεω στα ποστ μου . Οτι δεν υπαρχουν δεδομενα για εξαγωγη συμπερασματων για το ατμισμα.. .Αλλα μαντεψε. Στην ιατρικη οδηγια η μη υπαρξη δεδομενων σημαινει αυτοματα απαγορευση.Εξαιρουνται τα πειραματοζωα βεβαιως.
http://www.eof.gr/web/guest/home;jsessionid=5a586e9fe33d50e5fc8694131135?p_p_id=62_INSTANCE_Cu81&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_62_INSTANCE_Cu81_struts_action=%2Fjournal_articles%2Fview&_62_INSTANCE_Cu81_groupId=12225&_62_INSTANCE_Cu81_articleId=63179&_62_INSTANCE_Cu81_version=1.0

Η λογική σου είναι να μην πάει κάποιος από τη σκύλλα στη χάρυβδη ... Λογικό και άξιο προσοχής από τους ατμιστές!

Φάρμακο ειναι;
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να είναι απαγορευμένο και το κάπνισμα για το οποίο υπάρχουν και μελέτες που αποδεικνύουν το ποσό βλαβερό ειναι...

Την εισπνοή ατμού δεν τη λες και φυσιολογική.. Πάντα κὰποιο λάκκο έχει η φάβα!

Johny the Fox
05/10/2019, 02:05
[QUOTE=Volpad;3013422]Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να έχουμε ιατρική οδηγία για το ατμισμα...
Φάρμακο ειναι;
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να είναι απαγορευμένο και το κάπνισμα [QUOTE]

Διαβασε ενα μικρο δειγμα ,το τι παιζοταν/παιζεται απο τα συμφεροντα και θα καταλαβεις πολλα..

https://www.tovima.gr/2008/11/24/finance/to-biologiko-filtro-tha-ferei-kerdi/

Volpad
05/10/2019, 02:21
Την εισπνοή ατμού δεν τη λες και φυσιολογική.. Πάντα κὰποιο λάκκο έχει η φάβα!

Δεν είπα ότι είναι φυσιολογική. Είπα ότι δεν μπορεί να το απαγορεύσει ο εοφ γιατί δεν είναι φάρμακο.
Ούτε η εισπνοή κάποιου ήταν φυσιολογική, αλλά καπνιζαμε...

Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για τα συμφέροντα.
Όπως προανέφερα το ατμισμα δέχεται πόλεμο εξαιτίας τους.

Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά θα το πω μια τελευταία φορά.
Δεν θεωρώ ότι το ατμισμα είναι αθώο. Θεώρησα ότι είναι καλύτερο από το κάπνισμα και για αυτό ατμιζω πλέον.
Στη συνέχεια διαπίστωσα δραματική βελτίωση στην υγεία μου και στην ποιότητα της ζωής μου. Εκτός από την αντοχή Μου, έχει επιστρέψει η γεύση και η όσφρηση μου και κοιμάμαι πολύ καλύτερα.
Για το οικονομικό δεν θα το συζητήσω, γιατί έχω μια ντουλάπα ατμιστικα εκ των οποίων κάποια είναι ακριβουτσικα...
Ευτυχώς δεν ξέρει η γυναίκα μου πόσο έχουν....

Ας κάνει ο κάθε ένας ότι καταλαβαίνει, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μελέτες (και καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς για να υπαρχουν) που να δείχνουν ότι είναι πιο βλαβερό από το τσιγάρο, εγώ θα το προτιμώ από αυτό και θα παροτρύνω και τους φιλους μου να το δοκιμασουν.
Άλλωστε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ατμιστων ήταν καπνιστές. Είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις αν κάτι προκλήθηκε από τα χρόνια καπνίσματος η από το ατμισμα...
Η αλλαγή που είδα στον εαυτό μου είναι πολύ μεγάλη.
Και τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι δε βάζω στα πνευμόνια μου πίσσα και μονοξείδιο.

slzr
05/10/2019, 02:27
Άλλωστε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ατμιστων ήταν καπνιστές. Είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις αν κάτι προκλήθηκε από τα χρόνια καπνίσματος η από το ατμισμα...
Η αλλαγή που είδα στον εαυτό μου είναι πολύ μεγάλη.
Και τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι δε βάζω στα πνευμόνια μου πίσσα και μονοξείδιο.

Εφὸσον νοιώθεις καλύτερα, μαζί σου.. (εννοείται). Απλά μην πιστέψεις ότι είσαι στο απυρόβλητο! ;)

Volpad
05/10/2019, 02:33
Δεν είμαι στο απυρόβλητο και το ξέρω.
Το ίδιο και όλος ο ατμιστικος κόσμος.
Όπως προανέφερα περιμένουμε και εμείς τις μελέτες για να δούμε τι σκατα βάζουμε στα πνευμόνια μας και σα σύλλογος προσπαθούμε μεταξύ άλλων, για καλύτερους ελέγχους στα υγρά μας.
Δυστυχώς, το budget του συλλόγου είναι πολύ μικρό για να βοηθήσει σε τέτοιες έρευνες και για αυτό εν μέρει ευθύνεται και ο ατμιστικος κόσμος που είναι στα @@ του και δεν γράφεται καν στο σύλλογο...

Johny the Fox
05/10/2019, 02:43
Φάρμακο ειναι;
Δεν αντιληφθηκες την παραθεση που εκανα περί συμφερόντων στο προηγούμενο λινκ και για να τελειωνουμε να παμε και για υπνο
.Η νικοτινη που περιεχεται στα ατμικα υγρα ειναι φαρμακο και μαλιστα απο τα πλεον ισχυρα που υπαρχουν Επομενως ο εοφ εχει καθε αρμοδιοτητα να τα επιτρεψει η οχι.Η νικοτινη περιεχεται επισης και στα τσιγαρα ,οπου ο εοφ κανει αβαβα κτλ-κτλ

karateo
05/10/2019, 08:24
Μάλιστα συζητήθηκε για τα εγκεκριμένα προϊόντα και τον έλεγχο αυτών, σαν αρνητικό.
Εμείς οι ίδιοι οι ατμιστες , θέλουμε και ζητάμε ελέγχους σοβαρούς και αξιόπιστους για τα υγρά που ατμιζουμε και παρόλο που ακόμα δεν έχει γίνει στο βαθμό που Πρέπει, οι υφιστάμενοι έλεγχοι είναι καλύτεροι από το τίποτα. Ακόμα είναι και η αρχή για σοβαροτερους ελέγχους.

Επειδή μπορεί να αναφέρεσε σε εμένα, τόνισα ότι έκανα ερώτηση γιατί δεν είχα ασχοληθεί.
Διάβασα για εγκεκριμένα προϊόντα και μου έκανε εντύπωση.
Ρώτησα και έμαθα για τί πράγμα μιλάτε (όχι ασφαλή αλλά με κάποιες προδιαγραφές).

Και αυτό που συμπέρανα είναι ότι το ΗΤ είναι (μάλλον) ασφαλέστερο απο το τσιγάρο αλλά και αυτό επιβλαβές.
Ούτε αντίθετος είμαι ούτε τίποτα.
Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει αρκεί να μήν το εισπνέω και να μήν πληρώνω εγώ τις όποιες συνέπειες.

Alexinhogr
05/10/2019, 09:31
Έκανα φρεντο, αγκαλιά το Η. Τ. Ξεκινήστε να χαζεύω

katsar
05/10/2019, 09:44
Βοηθάει κάπως ή κάπου η τοποθέτηση σου;

viper1
05/10/2019, 10:25
Ο καλύτερος τίτλος που είχα διαβάσει σε ένα άρθρο για τις καπνοβιομηχανίες ο οποίος ισχύει και τώρα για τα υγρά του ατμισμού.
ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Kickstart
05/10/2019, 14:02
Διαβάζω το φίλο από πάνω που λέει ότι βελτιώθηκε η υγεία του γιατί ρουφάει ατμους και δεν καπνίζει και δεν μπορώ να κρατηθώ θα το πω.... Κόψτε τα όλα παιδιά να δείτε τι θα πει βελτίωση της υγείας σας...κοφτε παντελώς οποιοδήποτε είδος καπνού, αρχίστε ελαφριά άσκηση περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο τζιμ, ότι γουστάρει ο καθένας και προσπαθήστε να βελτιώσετε κάπως τη διατροφή σας αφαιρώντας σαβούρα και εισάγοντας φρούτα και λαχανικά... Τότε θα με θυμηθείτε... Το ξέρω είναι δύσκολο κι απαιτεί χρόνο.. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε...

karateo
05/10/2019, 14:57
Διαβάζω το φίλο από πάνω που λέει ότι βελτιώθηκε η υγεία του γιατί ρουφάει ατμους και δεν καπνίζει και δεν μπορώ να κρατηθώ θα το πω.... Κόψτε τα όλα παιδιά να δείτε τι θα πει βελτίωση της υγείας σας...κοφτε παντελώς οποιοδήποτε είδος καπνού, αρχίστε ελαφριά άσκηση περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο τζιμ, ότι γουστάρει ο καθένας και προσπαθήστε να βελτιώσετε κάπως τη διατροφή σας αφαιρώντας σαβούρα και εισάγοντας φρούτα και λαχανικά... Τότε θα με θυμηθείτε... Το ξέρω είναι δύσκολο κι απαιτεί χρόνο.. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε...

ένα χάπι είναι πιο εύκολο :p
(ένα χάπι στην αρχή αν είσαι τυχερός και δεν έρθουν όλα μαζί...)

άσε να ρέει το χρήμα

tzimidis
05/10/2019, 17:33
ένα χάπι είναι πιο εύκολο :p
(ένα χάπι στην αρχή αν είσαι τυχερός και δεν έρθουν όλα μαζί...)

άσε να ρέει το χρήμα

Το ένα φέρνει το άλλο.....

410848

karateo
05/10/2019, 17:49
Κανένα εισπνεόμενο δε βλέπω :p

Πέρα απο την πλάκα, ελπίζω να έχεις αλλάξει τρόπο ζωής και να τα μειώνεις.

viper1
05/10/2019, 18:19
Καλαματιανο τριφυλλο μόνο. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε

Panos76
05/10/2019, 19:40
Ο (ν) αργιλές είναι καλή φάση αλλά μπελαλίδικος.

tzimidis
05/10/2019, 22:06
Κανένα εισπνεόμενο δε βλέπω :p

Πέρα απο την πλάκα, ελπίζω να έχεις αλλάξει τρόπο ζωής και να τα μειώνεις.

Και εισπνεομενα έχουμε.
Και ενέσιμα.
Και ο, τι γουστάρεις.
Με ευλόγησε ο δημιουργός και δεν χρειάστηκα από τα μπλε χαπάκια. Ακόμα.
410849

karellen
05/10/2019, 22:35
Για όσους επιθυμούν πραγματικά να κόψουν το τσιγάρο αλλά τους είναι δύσκολο, λογω εθισμού κλπ,υπάρχει λύση:τα φιλτράκια Venturi http://www.metrosport.gr/article/venturi-stop-smoking-system-pipa-pou-kovi-to-kapnisma
Ετσι το έκοψα εγώ πριν πολλά χρόνια ανώδυνα και χωρίς να νιώσω καν την ανάγκη να το ξανα ανάψω!

BLiTzER
05/10/2019, 22:44
Για όσους επιθυμούν πραγματικά να κόψουν το τσιγάρο αλλά τους είναι δύσκολο, λογω εθισμού κλπ,υπάρχει λύση:τα φιλτράκια Venturi http://www.metrosport.gr/article/venturi-stop-smoking-system-pipa-pou-kovi-to-kapnisma
Ετσι το έκοψα εγώ πριν πολλά χρόνια ανώδυνα και χωρίς να νιώσω καν την ανάγκη να το ξανα ανάψω!

"Μία πίπα την εβδομάδα αρκεί για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη συνήθεια του καπνίσματος και να νιώσετε πλέον υγιής!"

Πολύ καλά τα λέει!

:lol:

basilis_k6
06/10/2019, 00:23
"Μία πίπα την εβδομάδα αρκεί για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη συνήθεια του καπνίσματος και να νιώσετε πλέον υγιής!"

Πολύ καλά τα λέει!

κατι πιο δραστικο οπως μια την ημερα εχουν? θελω πολυ να το κοψω :lol:

Volpad
06/10/2019, 01:40
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0FyOI2JE4BCuVdDDQOI2cRJp-rPHcJRASqNP-J_PeetFtTsL118jDSFmw&feature=youtu.be&v=yLo5Q-VyEdo&app=desktop

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/10/2019, 04:06
[I]

Πολύ καλά τα λέει!

Που το ξέρεις :p

Eiver
06/10/2019, 09:15
μουφα οτι η εξαρτηση του καπνισματος προερχεται απο την νικοτινη και οτι κοβοντας την νικοτινη ή βρισκοντας καποιο υποκαταστατο νικοτινης σε βοηθαει να κοψεις το καπνισμα
η εξαρτηση του καπνισματος ειναι κυριως εγκεφαλικη και διακοπτεις το καπνισμα οταν απλα ο εγκεφαλος σου αρχιζει να σκεφτεται λογικα (π.χ. μετα απο ενα ισχυρο σοκ σοβαρης ασθενειας οι περισσοτεροι καπνιστες το κοβουν μονομερας...πανε περιπατο οι νικοτινες κτλ :smokin:)

Nostradamus
06/10/2019, 14:32
μουφα οτι η εξαρτηση του καπνισματος προερχεται απο την νικοτινη και οτι κοβοντας την νικοτινη ή βρισκοντας καποιο υποκαταστατο νικοτινης σε βοηθαει να κοψεις το καπνισμα
η εξαρτηση του καπνισματος ειναι κυριως εγκεφαλικη και διακοπτεις το καπνισμα οταν απλα ο εγκεφαλος σου αρχιζει να σκεφτεται λογικα (π.χ. μετα απο ενα ισχυρο σοκ σοβαρης ασθενειας οι περισσοτεροι καπνιστες το κοβουν μονομερας...πανε περιπατο οι νικοτινες κτλ :smokin:)

Καλά...

AUFGEBRACHT
06/10/2019, 15:48
Άτμισμα vs κάπνισμα, ωραίο δίλημμα, αν και το κορυφαίο είναι "καυσαέρια βενζινοκινητήρα vs μικροσωματίδια πετρελαιοκινητήρα, ποια είναι πιο υγιεινά;"...

sniper
07/10/2019, 11:13
Στο νοσοκομειο ,απαγορευεται αυστηρα το καπνισμα.Αυτοι που καπνιζουν περισσοτερο ειναι οι ιδιοι οι γιατροι.Αυτο θα πει οτι δεν γνωριζουν;Πριν λιγα χρονια δεν ηταν που κυκλοφορουσαν τα BF, τσιγαρα με το ''βιολογικο φιλτρο'' που το προωθουσαν διαφημιζοντας το σαν λιγοτερο βλαβερο απο το κοινο φιλτρο; Στο ιδιο πλαισιο μηπως δεν κυκλοφορουν τα λαιτ τσιγαρα με μικροτερη περιεκτικοτητα σε πισσα και νικοτινη;
Εδω βλεπουμε την συνεργασια της καπνοβιομηχανιας με το συστημα οχι για απενοχοποιηση του καπνισματος ,αλλα για βελτιωση της εικονας της βλαπτικοτητας του τσιγαρου ,στον χρηστη καταναλωτη.
Το αποτελεσμα ηταν μια παταγωδης αποτυχια αυτης της προσπαθειας , που συνοδευοταν απο αυξηση της καρκινογεννεσης στον πνευμονα,αυξηση των καρδιαγγειακων συμβαματων και αυξηση της βρογχιτιδας στους χρηστες αυτων των ''αβλαβων'' τσιγαρων.Κατοπιν αυτου απαγορευτηκε η διαφημιση προιοντων καπνου ως λαιτ και υποχρεωθηκαν οι καπνοβιομηχανιες να απεικονιζουν την βλαπτικοτητα του ,με τις γνωστες εικονογραφημενες προειδοποιησεις.Το ατμισμα εν προκειμενω αποτελει μια σχετικα παρομοια αποπειρα απενοχοποιησης και αυτο γινεται ολοφανερο ακομη και με την αναφορα σου οτι ειναι 95% ασφαλεστερο απο το τσιγαρο Μα εδω δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης μεταξυ τους καθως τα δεδομενα για το ατμισμα ειναι στατιστικα πολυ ανεπαρκη και αυτο ακριβως ειναι το κεντρικο νοημα της συζητησης.Η ελλειψη ατμικων δεδομενων για εξαγωγη συμπερασματων για εκδοση ιατρικης οδηγιας απεναντι στον κλασσικο καπνο για τον οποιο γνωριζουμε πολλα περισσοτερα.Τελος κατι ''Royal College of Physicians ''εαν εχουν εκδοσει αθωωτικες οδηγιες για το ατμισμα ,αυτο δεν εχει γινει σιγουρα επισημως μεσω των επισημων ιατρικων περιοδικων η συνεδριακων ανακοινωσεων,αλλα μαλλον ειναι fake news η στην καλυτερη περιπτωση παραφρασεις λεγομενων.Πληροφοριακα ,επισημη ιατρικη οδηγια για τα παντα ο μονος που εντελλεται να εκδοσει ειναι ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας https://www.who.int/

Δες αυτό: https://www.nhs.uk/smokefree/help-and-advice/e-cigarettes αν δεν το έχεις ήδη δει.

Από την άλλη ξαναλέω, ότι κανένας δεν είπε ότι το άτμισμα είναι αβλαβές. Κανένας όμως.

Panos76
07/10/2019, 11:16
"καυσαέρια βενζινοκινητήρα vs μικροσωματίδια πετρελαιοκινητήρα, ποια είναι πιο υγιεινά;"...

Άσχετο,
μου ήρθε αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=-vR8PQXlJ1k) στο μυαλό (40 χρόνια πριν..) :lol:

Bowleno
07/10/2019, 11:28
Ανάμεσα σε 2 κακά (τσιγάρο-άτμισμα) ισχύει το "μη χείρον βέλτιστον" για όποιον δεν έχει καταλάβει...

Johny the Fox
07/10/2019, 12:35
Δες αυτό: https://www.nhs.uk/smokefree/help-and-advice/e-cigarettes αν δεν το έχεις ήδη δει.

Από την άλλη ξαναλέω, ότι κανένας δεν είπε ότι το άτμισμα είναι αβλαβές. Κανένας όμως.

Δεν ειμαι ειδικος στις τεχνικες απεξαρτησης απο ουσιες και ο λογος μου περιοριζεται αποκλειστικα στις συνεπειες απο την χρηση τους.
Αυτο που ομως εχω καταλαβει 30 χρονια που '' φοβεριζω/προειδοποιω/συμβουλευω '' ειναι οτι πολυ μεγαλο ποσοστο απο καπνιστες που λενε οτι θελουν να το κοψουν το ρημαδι ,προσπαθουν με ματζουνια νικοτινης ,ατμο ,πιπες,κομποσχοινια κομπολογια και οτιδηποτε αλλο τους χρησιμευει σαν ''αφεση αμαρτιων'' με πιθανοτερο να συνεχισουν να καπνιζουν.Λενε αλλωστε οτι δεν υπαρχει ευκολοτερο πραγμα απο το να κοψεις το τσιγαρο με τα ματζουνια .Ολοι αυτοι που τα χρησιμοποιουν ,το κοβουν 5-6 φορες το χρονο.
Η ειρωνια εδω ειναι οτι με το μεγαλο θορυβο ,απο τις αβεβαιες τεχνικες σωτηριας ,κουφαινονται οι καπνιστες που πραγματικα θελουν να το κοψουν με το μαχαιρι και δεν φτανει στα αυτια τους η πληροφορια για τα χαπια που δημιουργουν απεχθεια στο τσιγαρο και αποτελουν οπλο πρωτης γραμμης στα ιατρεια κατα του καπνισματος.

Sebastian1980
07/10/2019, 12:46
Δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει κακό γιατί ο οργανισμός του ανθρώπου αντιδρά ευεργετικά (αν είσαι καπνιστής σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο)όταν κάνεις χρήση του.
Επειδή έκανα ένα χρόνο ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Όπως είπε και ένα παλικάρι πιο πάνω μόνο καλά μπορώ να πω γι'αυτό. Έκτως από το γεγονός ότι ανοίγει η όρεξη και καταλαβαίνεις τις γεύσεις καλύτερα (είχα βάλει 14κιλα).
Τώρα ,γιατί ξαναξεκινησα το τσιγάρο, φταίνε οι καταραμένοι τσίπουρο μεζέδες και τα αρνίσια πα'ι'δακια στα κάρβουνα.

sniper
07/10/2019, 12:48
Δεν ειμαι ειδικος στις τεχνικες απεξαρτησης απο ουσιες και ο λογος μου περιοριζεται αποκλειστικα στις συνεπειες απο την χρηση τους.
Αυτο που ομως εχω καταλαβει 30 χρονια που '' φοβεριζω/προειδοποιω/συμβουλευω '' ειναι οτι πολυ μεγαλο ποσοστο απο καπνιστες που λενε οτι θελουν να το κοψουν το ρημαδι ,προσπαθουν με ματζουνια νικοτινης ,ατμο ,πιπες,κομποσχοινια κομπολογια και οτιδηποτε αλλο τους χρησιμευει σαν ''αφεση αμαρτιων'' με πιθανοτερο να συνεχισουν να καπνιζουν.Λενε αλλωστε οτι δεν υπαρχει ευκολοτερο πραγμα απο το να κοψεις το τσιγαρο με τα ματζουνια .Ολοι αυτοι που τα χρησιμοποιουν ,το κοβουν 5-6 φορες το χρονο.
Η ειρωνια εδω ειναι οτι με το μεγαλο θορυβο ,απο τις αβεβαιες τεχνικες σωτηριας ,κουφαινονται οι καπνιστες που πραγματικα θελουν να το κοψουν με το μαχαιρι και δεν φτανει στα αυτια τους η πληροφορια για τα χαπια που δημιουργουν απεχθεια στο τσιγαρο και αποτελουν οπλο πρωτης γραμμης στα ιατρεια κατα του καπνισματος.

Κοίτα να δεις, όποιος θέλι να το κόψει το κόβει, είναι καθαρά εγκεφαλικό το πράγμα (και σωματικό αλλά δεν είναι και πρέζα).

Αυτό με τα χάπια πάντως, είναι ότι χειρότερο έχω δει/ακούσει. Χάπια που οι παρενέργειές τους είναι εξωπραγματικές...

Τέσπα, το θέμα αρχικά ήταν γιατί ξαφνικά μετά απο τόσα χρόνια ατμίσματος, αρχίσε να πεθαίνει κόσμος και όλοι στις ΗΠΑ, και πουθενά αλλού στον κόσμο.

petros1479
07/10/2019, 13:11

Πολύ καλά τα λέει!

https://youtu.be/TGYRp5Rk9a4

Kickstart
07/10/2019, 13:34
(και σωματικό αλλά δεν είναι και πρέζα).

είναι χειρότερο από πρέζα..

και ξέρεις γιατί;

επείδη ο πρεζάκιας ξέρει οτι θα πεθανει είναι θέμα χρόνου...ο καπνιστής για καποιο παράξενο λόγο (στην εποχή μας) πιστευει οτι είναι πλακίτσα αστειάκι φιλαράκι παρεϊτσα κτλ..οποτε μόλις πάρει χαμπα΄ρι είναι πολύ αργά.

Johny the Fox
07/10/2019, 13:37
Τέσπα, το θέμα αρχικά ήταν γιατί ξαφνικά μετά απο τόσα χρόνια ατμίσματος, αρχίσε να πεθαίνει κόσμος και όλοι στις ΗΠΑ, και πουθενά αλλού στον κόσμο.

Το πιθανοτερο ειναι οτι στην Αμερικη καθως οι ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιριες εμπλεκονται στην διαγνωση η οποια εκτελειται με πολυ υψηλα στανταρντς ,να περιγραφτηκαν βλαβες απο το ΗΤ ,που εδω στην Ελλαδα π.χ. η και στην Αγγλια ακομη να μην διαγνωστηκαν σωστα η και καθολου.Να πεθαναν ασθενεις δλδ και σαν αιτια θανατου να καταχωριστηκε λαθος διαγνωση πραγμα αρκετα συνηθες.Τωρα που οι αμερικανοι ανοιξαν ασκους θα αρχισει η διαγνωση τετοιων θανατων και στην Ευρωπη.Χιλιοπαιγμενο σεναριο.

sniper
07/10/2019, 13:44
Το πιθανοτερο ειναι οτι στην Αμερικη οι ασφαλιστικες εταιριες εμπλεκονται στην διαγνωση η οποια εκτελειται με πολυ υψηλα στανταρντς και να περιγραφτηκαν βλαβες απο το ΗΤ ,που εδω στην Ελλαδα π.χ. η και στην Αγγλια ακομη να μην διαγνωστηκαν σωστα η και καθολου.Να πεθαναν ασθενεις δλδ και σαν αιτια θανατου να καταχωριστηκε λαθος διαγνωση πραγμα αρκετα συνηθες.Τωρα που οι αμερικανοι ανοιξαν ασκους θα αρχισει η διαγνωση τετοιων θανατων και στην Ευρωπη.Χιλιοπαιγμενο σεναριο.

Σε πιάνω αδιάβαστο, είναι επιβεβαιωμένο ότι όλοι οι θάνατοι προήλθαν απο χρήση ΤHC σε vape pods, που κυκλοφόρησαν παρανόμως από κάποιο γκαράζ σε κάποιο δρομάκι (μητέρα και οι 2 γιοι της κατηγορούνται επισήμως για τη διακίνηση και για τους θανάτους). Χρόνια ατμίζουν THC για ιατρικούς λόγους , που τα προμηθεύονται από εγκεκριμένες κι εποπτευόμενες εταιρείες και δεν είχε πάθει κανένας τίποτα.

Τωρα, αν θες να συνεχίσεις την σταυροφορία σου εναντίων του ΗΤ, μπορείς να το κάνεις αλλά τουλάχιστον να παρουσιάζεις τα στοιχεία όπως έχουν.

doctor_john
07/10/2019, 13:47
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0FyOI2JE4BCuVdDDQOI2cRJp-rPHcJRASqNP-J_PeetFtTsL118jDSFmw&feature=youtu.be&v=yLo5Q-VyEdo&app=desktop

Εντάξει παιδιά το κουράσαμε, ρίχνετε και μια ματιά στα ποστ που γίνονται, σε αυτό μιλάνε αρμόδιοι επιστήμονες και παρουσιάζουν
το τι συμπέρανε ο οργανισμός φαρμάκων και ο οργανισμός υγείας των ηπα.

sniper
07/10/2019, 13:49
Εντάξει παιδιά το κουράσαμε, ρίχνετε και μια ματιά στα ποστ που γίνονται, σε αυτό μιλάνε αρμόδιοι επιστήμονες και παρουσιάζουν
το τι συμπέρανε ο οργανισμός φαρμάκων και ο οργανισμός υγείας των ηπα.
Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω.

doctor_john
07/10/2019, 13:52
για ποιό απο όλα γιατί συμπεριλαμβανομένου και εμένα που αγανάκτησα έχει τρία - τέσσερα καλά :lol:

Johny the Fox
07/10/2019, 13:54
Σε πιάνω αδιάβαστο, είναι επιβεβαιωμένο ότι όλοι οι θάνατοι προήλθαν απο χρήση ΤHC σε vape pods, που κυκλοφόρησαν παρανόμως από κάποιο γκαράζ σε κάποιο δρομάκι (μητέρα και οι 2 γιοι της κατηγορούνται επισήμως για τη διακίνηση και για τους θανάτους). Χρόνια ατμίζουν THC για ιατρικούς λόγους , που τα προμηθεύονται από εγκεκριμένες κι εποπτευόμενες εταιρείες και δεν είχε πάθει κανένας τίποτα.

Τωρα, αν θες να συνεχίσεις την σταυροφορία σου εναντίων του ΗΤ, μπορείς να το κάνεις αλλά τουλάχιστον να παρουσιάζεις τα στοιχεία όπως έχουν.
Προανεφερα ειμαι ειδικος παθολογος και οχι ειδικος στις εξαρτησεις αντιθετα απο εσενα που εισαι εξπερ.Να υποθεσω ταξιτζης ε;

sniper
07/10/2019, 14:11
Προανεφερα ειμαι ειδικος παθολογος και οχι ειδικος στις εξαρτησεις αντιθετα απο εσενα που εισαι εξπερ.Να υποθεσω ταξιτζης ε;

Άσε εμένα, εγώ είμαι ειδικός στο να σπάω νεύρα. Και εγώ δεν σε προσέβαλα, άκου ταξιτζής...!

Αφού λοιπόν δεν είσαι ειδικός, ειδικά εσύ (που παρεπιπτόντως σέβομαι τις γνώσεις σου στον τομέα σου, αν και δεν τις χρειάστηκα ποτέ) θα έπρεπε να είσαι πιο επιφυλακτικός στο να αναθεματίζεις κάτι που δεν έχεις πλήρη στοιχεία. Όχι γιατί δεν τα διάβασες (καλά δεν έχεις ασχοληθεί καν με το θέμα ατμισμα, είναι ξεκάθαρο αυτό) αλλά γιατί δεν υπάρχουν ακόμα.

Johny the Fox
07/10/2019, 14:15

Και για λυσε μου μια απορια.Ολοι οι ρεμπετες του ντουνια THC φουμαρουν.(γαμματο το αρτικολεξο THC Τετραϋδροκανναβινόλη αντι για χασισι οταν θες να φανεις ενημερωμενος) Γιατι δεν ειχαν τις αναλογες βλαβες/καταληξη ; Φωτισε μας , εσυ που εισαι και διαβασμενος τι θανατηφορες βλαβες κανει το χασις; Με δικα σου απλα λογια ,οχι με link να μπορω να καταλαβω.:cry: