PDA

View Full Version : Vstrom 650 vs NC700-750x vs cb500x vs Versys 650(300?)

Σελίδες : 1 [2] 3

sapila racing
09/01/2020, 10:43
Sapilas εχεις δικιο.τωρα καταλαβα. Νασαι καλα. Οποτε. Ποιο ανετο ειναι το χοντα ακομα και με διπλο ατομο.ποιο ξεκουραστα δουλευει το μοτέρ εν συγκριση με το καβα.σε ανοικτο δρομο θαναι περισσοτερο καλυτερο το χοντα παρολο που πλησιαζει το ενα το αλλο.νομιζω.

Ακριβώς, τωρα το πιασες.
Ειδικά με δικάβαλο και φορτωμένο η διαφορά υπερ του Honda ανοίγει κι άλλο.

Η Kawasaki έπρεπε να έχει φτιάξει ήδη Versys με το 400ρι μοτέρ που έχει βαλει στο Z400.

sisos
09/01/2020, 11:09
400αρι βερσυς. Πολυ καλο.ειδικα εδω κρητη που δεν υπαρχουν μεγαλες ευθειες θαναι νομιζω το χοντα υπερ αρκετο καθως και το καβα.. Μ αρεσει και το νεο tracer 700.αλλα δεν πρεπει να μπαινει σε χωμα εν συγκριση με τα χοντα και καβα

billy84
09/01/2020, 19:36
Το αρνητικό με τα μικρά μηχανάκια είναι οτι για να κινείσαι αξιοπρεπώς σε ταξίδι είσαι συνέχεια με ψηλές στροφές και γενικά τα στίβεις.Εχω κάνει κάποια ταξίδια με ninja 250 και όντως ένιωθα οτι το μηχανάκι ταλαιπωρείται.Δυστυχώς στην πράξη όντως ισχύει καθώς του κολλητού μου το 250 βάρεσε μπιέλα στα 80.000 ταξιδιωτικά km.Με γρήγορη οδήγηση μεν αλλά με σωστή συντήρηση.

Αν η προτεραιότητα είναι τα ταξίδια τότε προτείνω όσο το δυνατόν περισσότερα κυβικά.Αν τα ταξίδια είναι στο 30% των km και το υπόλοιπο ποσοστό χιλιόμετρα πόλης τότε θεωρώ πως αξίζουν τα μικρότερα κυβικά.

katsar
09/01/2020, 20:07
Εδώ η δικιά μου που είναι 850κε αλλά τελικιάζει στα 200 και κάτι ψιλά νοιώθω ότι ζορίζεται στα 160 συνεχόμενα.
Πόσο μάλλον ένα 300ρι να πηγαίνει Εγνατία με 150 .
Για αυτό παιδιά επαρχιακούς,χάνεις σε χρόνο κερδίζεις σε ποιότητα :)

DRAKONET
09/01/2020, 21:27
Κατι μπερδεύεις, αλλο η επιτάχυνση κι αλλο οι ρεπρίζ.
Σε ρεπρίζ δεν εχουν σχέση, το Honda φεύγει πολύ.
Ρεπρίζ σημαίνει οτι βάζεις πχ 6η ταχύτητα και μετράς πόσο χρόνο θέλει για να επιταχύνει με 6η απο τα 50 στα 100.
Το Versys σίγουρα μπορεί να επιταχύνει αρκετά καλά, αλλά θα χρειαστεί γενικώς τις 2πλές αλλαγές ταχυτήτων απο το CB.

το honda σε ρεπριζ δεν φευγει απο το versys

sisos
09/01/2020, 21:55
το honda σε ρεπριζ δεν φευγει απο το versys

Δεν φευγει σε ρεπριζ;; μαλιστα

sisos
09/01/2020, 21:55
Εδώ η δικιά μου που είναι 850κε αλλά τελικιάζει στα 200 και κάτι ψιλά νοιώθω ότι ζορίζεται στα 160 συνεχόμενα.
Πόσο μάλλον ένα 300ρι να πηγαίνει Εγνατία με 150 .
Για αυτό παιδιά επαρχιακούς,χάνεις σε χρόνο κερδίζεις σε ποιότητα :)

Σωστος.

sisos
09/01/2020, 21:58
Το αρνητικό με τα μικρά μηχανάκια είναι οτι για να κινείσαι αξιοπρεπώς σε ταξίδι είσαι συνέχεια με ψηλές στροφές και γενικά τα στίβεις.Εχω κάνει κάποια ταξίδια με ninja 250 και όντως ένιωθα οτι το μηχανάκι ταλαιπωρείται.Δυστυχώς στην πράξη όντως ισχύει καθώς του κολλητού μου το 250 βάρεσε μπιέλα στα 80.000 ταξιδιωτικά km.Με γρήγορη οδήγηση μεν αλλά με σωστή συντήρηση.

Αν η προτεραιότητα είναι τα ταξίδια τότε προτείνω όσο το δυνατόν περισσότερα κυβικά.Αν τα ταξίδια είναι στο 30% των km και το υπόλοιπο ποσοστό χιλιόμετρα πόλης τότε θεωρώ πως αξίζουν τα μικρότερα κυβικά.
Οταν λες μικρα μχν. Βαζεις και το cb500x μεσα;

sisos
09/01/2020, 22:34
Τοση ωρα μιλαμε για εθνικες οδους. Εγνατια οδος κτλ κτλ. Απλα να κανω μια διευκρίνηση.. Οτι εδω στην κρητη. δεν εχουμε τοσο μεγαλους δρομους οπως εγνατια οδος. Κτλ. Υπαρχει οδικος αξονας ηρακλειου ρεθυμνου χανιων και αντιστροφα Ηρακλείου αγιου νικολαου σητειας κτλ.οι αποστασεις ειναι. πχ ηρακλειο χανια πηγαινε ελα. γυρω στα 300 χλμ..
αυτο λεγεται ταξιδι;;;

billy84
10/01/2020, 09:50
Οταν λες μικρα μχν. Βαζεις και το cb500x μεσα;

Το cb500 ας το πούμε λίγο μικρότερο από μεσαια κατηγορία. Σίγουρα πιο ξεκούραστο από τα 300αρια αλλά και αυτό δε μπορεί να συγκριθεί με τα περισσότερα κυβικά.

Σε ξεχωριστή κατηγορία βρίσκεται το NC καθώς λόγω του χαμηλοστροφου μοτέρ του είναι σα να έχεις ένα 1000αρι με κόφτη ομως στις 6.200 στροφες. Στα 180 ταξιδεύει με 5500 στροφες χωρίς κραδασμους και γενικότερα ακόμη και τέρμα γκάζι δεν υπάρχει υποψία ζορισματος. Σε γκάζι δεν έχει μεγάλη διαφορά από το cb500, σε αίσθηση όμως είναι μέρα με τη νύχτα.

doctoras
10/01/2020, 10:23
Τοση ωρα μιλαμε για εθνικες οδους. Εγνατια οδος κτλ κτλ. Απλα να κανω μια διευκρίνηση.. Οτι εδω στην κρητη. δεν εχουμε τοσο μεγαλους δρομους οπως εγνατια οδος. Κτλ. Υπαρχει οδικος αξονας ηρακλειου ρεθυμνου χανιων και αντιστροφα Ηρακλείου αγιου νικολαου σητειας κτλ.οι αποστασεις ειναι. πχ ηρακλειο χανια πηγαινε ελα. γυρω στα 300 χλμ..
αυτο λεγεται ταξιδι;;;

αα, για τον ΒΟΑΚ μιλάμε, vstrom250 και πολύ του είναι

sisos
10/01/2020, 13:37

Ναι για βοακ.απο την αλλη πλευρα ηρακλειο προς αγιο Νικόλαο αν εχεις υποψη σου εχει περισσοτερες ευθειες. επειδη τωρα προσφατα φτιάχτηκε νεα εθνικη οδος.

sisos
10/01/2020, 13:55
Το cb500 ας το πούμε λίγο μικρότερο από μεσαια κατηγορία. Σίγουρα πιο ξεκούραστο από τα 300αρια αλλά και αυτό δε μπορεί να συγκριθεί με τα περισσότερα κυβικά.

Σε ξεχωριστή κατηγορία βρίσκεται το NC καθώς λόγω του χαμηλοστροφου μοτέρ του είναι σα να έχεις ένα 1000αρι με κόφτη ομως στις 6.200 στροφες. Στα 180 ταξιδεύει με 5500 στροφες χωρίς κραδασμους και γενικότερα ακόμη και τέρμα γκάζι δεν υπάρχει υποψία ζορισματος. Σε γκάζι δεν έχει μεγάλη διαφορά από το cb500, σε αίσθηση όμως είναι μέρα με τη νύχτα.

Σημερα το εβλεπα το nc.το περιεργαζομουν.νομιζω για τα κυβικα του ειναι λιγο.και αυτό το dc δεν καταλαβα τι περιπου ειναι. Το μοτερ του εχει μια κλιση. Σε σύγκριση με το cb500x χωμα δεν μπαινει καθολου. Τεποζιτο 14 λιτρα.στη τιμη του.εχει αντιπαλο το tracer 700

katsar
10/01/2020, 14:04
Δεν μπαίνει χώμα το Nc σε σχέση με το cbx;
Για δες λίγο την τελευταία βόλτα του billy84 https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158014
Αν τον παρακολουθήσεις θα δεις ότι έχει κάνει δεκάδες χωμάτινες βόλτες σε κατσάβραχα με κατάλληλα λάστιχα.

BLiTzER
10/01/2020, 14:16
Ναι, αλλά ο Μπίλης μπορεί να κάνει χώμα και με R6, αντίθετα με το 90% των αναβατών που χαροπαλεύουν ακόμα και με ονόφ.

panavour
10/01/2020, 14:25
There is no replacement for displacement

Αρχαιο αμερικανικο μηχανολογικο ρητο.:a024::a024:

katsar
10/01/2020, 14:30
Ναι και μετά το 600ss βάρεσε κόφτες και η χαρχαρλευ των 1800κε έγινε ανάμνηση.Καθρέφτη δεν είχε για να γίνει κουκκίδα.

sisos
11/01/2020, 09:01
Πολυ ομορφο και ποιο δηνατο απο τα προαναφερθέντα μηχανακια. Θα ταξιδεύει ποιο ανετα ποιο ξεκουραστα πιστευω.τωρα απο καταναλωση χωμα κτλ δεν ξερω. https://m.youtube.com/watch?v=0eyQCtRkf5s

billy84
11/01/2020, 09:57
Ναι, αλλά ο Μπίλης μπορεί να κάνει χώμα και με R6, αντίθετα με το 90% των αναβατών που χαροπαλεύουν ακόμα και με ονόφ.

Όχι ρε εντάξει ούτε εντουρας ήμουν ποτε, ούτε είχα επαφή με χώμα γενικότερα . :lol:

Το μηχανάκι πάει χώμα αξιοπρεπώς με κατάλληλο λάστιχο. Στην Αμερική υπάρχουν αρκετοί που πάνε Αλάσκα κάνοντας χιλιάδες km χώμα.

Το σημαντικό δεν είναι αυτό όμως, ας πούμε και με ένα versys θα πας. Το θέμα είναι ότι εκτός από το μοτέρ είναι ανθεκτικά τα πάντα πάνω του που σε άλλα μηχανάκια (ακόμη και χωμάτινα) χαλάνε. Αυτό είναι σημαντικό για να μη σου πρηζονται τα @@.:D

DrBig
11/01/2020, 10:15
Δεν φευγει σε ρεπριζ;; μαλιστα

Αν ξερεις να διαβαζεις δυναμομετρησεις και γνωριζεις βασικα πραγματα απο φυσικη θα δεις πως οι διαφορες σε ρεπριζ ειναι πιθανοτατα μικρες.

DRAKONET
11/01/2020, 16:22

οχι ρε γιατρε αυτο...το πιο λαθος στην κατηγορια...
προσπαθουν με λογια τυπου...''ιαπωνικη ποιοτητα''...''καλο φινιρασμα υλικων'' και αλλες τετοιες μπουρδες
να το ''ανεβασουν''...δεν ανεβαινει με τιποτα αυτο 190 κιλα 24 αλογα...
''που πας ρε καραμητρο''
ασε στο χωμα...ελεγε στο μοτο στην δοκιμη που πηγαν μεχρι βουλγαρια ταξιδιωτικο...στο χωμα εβρισκε παντου απο κατω...και το γλιτωνε η ποδια .
Αλλωστε στο τεσταρισμα που του ειχα κανει με 2 ατομα...καιει...και καιει και πολυ ...μακρια !

sisos
11/01/2020, 16:35
οχι ρε γιατρε αυτο...το πιο λαθος στην κατηγορια...
προσπαθουν με λογια τυπου...''ιαπωνικη ποιοτητα''...''καλο φινιρασμα υλικων'' και αλλες τετοιες μπουρδες
να το ''ανεβασουν''...δεν ανεβαινει με τιποτα αυτο 190 κιλα 24 αλογα...
''που πας ρε καραμητρο''
ασε στο χωμα...ελεγε στο μοτο στην δοκιμη που πηγαν μεχρι βουλγαρια ταξιδιωτικο...στο χωμα εβρισκε παντου απο κατω...και το γλιτωνε η ποδια .
Αλλωστε στο τεσταρισμα που του ειχα κανει με 2 ατομα...καιει...και καιει και πολυ ...μακρια !

190 κιλα 24 αλογα;;;.καλα τι λες τωρααα

doctoras
11/01/2020, 17:12
190 κιλα 24 αλογα;;;.καλα τι λες τωρααα

Τα περισσοτερα 300ρια σκουτερ εχουν αυτα τα χαρακτηριστικά μη τρελενεστε.
Μια χαρα είναι για τις χρήσεις που προορίζεται, ζητα τεστ ραιντ νσ το διαπιστώσεις

sisos
11/01/2020, 18:57
Τα περισσοτερα 300ρια σκουτερ εχουν αυτα τα χαρακτηριστικά μη τρελενεστε.
Μια χαρα είναι για τις χρήσεις που προορίζεται, ζητα τεστ ραιντ νσ το διαπιστώσεις
Σωστα.εχεις δικιο.

BLiTzER
11/01/2020, 22:32
190 κιλά δεν είναι σκούτερ, είναι βάρκα.

katsar
11/01/2020, 23:25
τι να πει και το TRK που είναι το λιγότερο 220 γεμάτο κ έχει 47-48 αλογάκια :priest::cry:

panavour
12/01/2020, 00:15
190 κιλά δεν είναι σκούτερ, είναι βάρκα.
βαρκα 190 κιλα με 25αρα μηχανη και γαμω τα ψαρεματα κανεις

414158

Sebastian1980
12/01/2020, 13:11
Πάντως εγώ που έχω citycom των 190 κιλών ( βαρκάρης) με 27 αλογάκια με σωστό στρώσιμο τα 110-120 τα έχει για πλάκα.
Αλήθεια , αν εξαιρέσεις το ξεκίνημα , από τα 20-120 πάει πολύ γρήγορα.

sisos
12/01/2020, 15:12
Πάντως εγώ που έχω citycom των 190 κιλών ( βαρκάρης) με 27 αλογάκια με σωστό στρώσιμο τα 110-120 τα έχει για πλάκα.

Καταναλωση;

BLiTzER
12/01/2020, 15:17

Το βάρος δεν επηρεάζει την τελική.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έξτρα βάρος σε αυτά τα μηχανάκια = έξτρα όγκος. Ο λόγος ύπαρξης των σκούτερ είναι η ευελιξία στην πόλη. Αν έχεις μήκος 3 μέτρα, μεταξόνιο 7 μέτρα και πλάτος όσο ένα SUV, κάπου χάνεται το νόημα. Εξ ου "βάρκες".

Sebastian1980
13/01/2020, 19:44
Καταναλωση;

Από ,το πάω σαν άνθρωπος 3,4l/100 μέχρι, τό τρέχω σαν να με κυνηγάνε 3,8l-4/100.

sisos
14/01/2020, 20:09
Καλησπερα σας. Οδηγησα και το versys 300.καθως και το xonda cb500x 2019. Απο τα ελαχιστα που γνωριζω. Το versys νομιζω εχει κοντο γραναζωμα σαν ναναι υπερβολικα κοντο.(και το honda εχει κοντο αλλα οχι σαν του versys) Ωραια ποιοτητα κατασκευης.(καθως και το xonda εχει πολυ καλη ποιοτητα και αυτο) Το. Kawa το πηγα μεχρι 4000 στροφες καθοτι αστρωτο.εχει ογκο που σε ξεγελάει σαν να ειναι μεγαλυτερη μοτο.σταθερο στο δρομο. Οικονομικό. Εχει το νευρο του.ομορφα οργανα. ωραιο μοτοσυκλετακι. Μου αρεσε.καπως ποιο τραχυ μου φανηκε εν συγκριση με το cb.και ισως ποιο θορυβώδες το μοτερ.παλι εν συγκριση με το xonda..το xonda τωρα. Σαφως ποιο βαρυ εν συγκριση με το Kawa. Σταματημενος το νιωθεις περισσότερο(παντα εν συγκριση με το kawa) εν κινηση και τα δυο πολυ ευέλικτα. Απλα παιδια. νομιζω οτι τα παραπανω κυβικα του xonda φανηκαν.. Ποιο ομαλο μοτερ. φιλικο. ανοιγε ποιο ευκολα. Ποιο ροπατο. Μια αλλη αισθηση. Πολυ μαλακο κιβώτιο και συμπλεκτη βουτηρο. (οχι οτι του kawa δεν ειναι μαλακο μια χαρα ειναι)κατανάλωση αστεια το xonda.(και το kawa μια χαρα ηταν η καταναλωση) Γενικα νομιζω οτι τα παραπανω κυβικα φαινονται καθως και η ροπη. Παντως και τα δυο μηχανακια μου αφησαν πολυ καλες εντυπώσεις.

Panos76
14/01/2020, 23:48
Δεν έχει να κάνει μόνο με το kawa, αλλά η χόντα γενικά έχει ομοιογενή μηχανάκια, 'εύκολα' και μαλακά, με άλλα λόγια φιλικά προς τον χρήστη, σε σύγκριση με άλλες εταιρίες.

Χαίρομαι που σου άρεσαν.

Άντε με το καλό ότι και να επιλέξεις! Η άνοιξη είναι καθοδόν! :beer:

sisos
15/01/2020, 11:37
Δεν έχει να κάνει μόνο με το kawa, αλλά η χόντα γενικά έχει ομοιογενή μηχανάκια, 'εύκολα' και μαλακά, με άλλα λόγια φιλικά προς τον χρήστη, σε σύγκριση με άλλες εταιρίες.

Χαίρομαι που σου άρεσαν.

Άντε με το καλό ότι και να επιλέξεις! Η άνοιξη είναι καθοδόν! :beer:

Panos νασαι καλα.μου αρεσει το νεο tracer 700 του 2020.αλλα. εν συγκριση με το honda cb500x, πρεπει να χανει στο κομματι καταναλωσης, βρασιμο μοτερ μεσα στη πολη και σε χωματοδρομο καθοτι το xonda μπαινει ανετα νομιζω.

Panos76
15/01/2020, 12:00
Άλλο μηχανάκι το ένα (dual sport το X) άλλο το άλλο (adventure touring το τρέισερ).

To cb είναι το απόλυτο κομιούτινγ μπάϊκ, στα μάτια μου τουλ., για την χρήση για την οποία το επίλεξα, δηλ. πόλη- κέντρο, ΑΟ (αρκετή και καθημερινή), νησάκι τα καλοκαίρια και προφανώς κάποια μικρή απόδραση 1-2 φορές το χρόνο με λίγο χωματόδρομο.

Όλα αυτά με αρκετή οικονομία σε καύσιμο και αξιοπιστία.

Βάλτα όλα κάτω να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι.

Πχ. θα μου άρεσε πραγματικά το crf 250L (ακόμα και το ραλλύ) αλλά είδα ότι μονοκύλινδρο μικρό (έστω και υδρόψυκτο) δεν θα την πάλευε άνετα με τη δική μου χρήση, ούτε εγώ ούτε αυτό.

sisos
15/01/2020, 12:43
Άλλο μηχανάκι το ένα (dual sport το X) άλλο το άλλο (adventure touring το τρέισερ).

To cb είναι το απόλυτο κομιούτινγ μπάϊκ, στα μάτια μου τουλ., για την χρήση για την οποία το επίλεξα, δηλ. πόλη- κέντρο, ΑΟ (αρκετή και καθημερινή), νησάκι τα καλοκαίρια και προφανώς κάποια μικρή απόδραση 1-2 φορές το χρόνο με λίγο χωματόδρομο.

Όλα αυτά με αρκετή οικονομία σε καύσιμο και αξιοπιστία.

Βάλτα όλα κάτω να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι.

Πχ. θα μου άρεσε πραγματικά το crf 250L (ακόμα και το ραλλύ) αλλά είδα ότι μονοκύλινδρο μικρό (έστω και υδρόψυκτο) δεν θα την πάλευε άνετα με τη δική μου χρήση, ούτε εγώ ούτε αυτό.

Ευχαριστω pano. Και με δυο ατομα στην εθνικη εχεις ταξιδεψει;

Panos76
15/01/2020, 13:14
Ευχαριστω pano. Και με δυο ατομα στην εθνικη εχεις ταξιδεψει;

Δυστηχώς ούτε μόνος ακόμα δεν έχω ταξιδέψει :cry:

Η μεγαλύτερη απόσταση που έκανα (και βγήκα εθνική) ήταν όταν πήγα στη σχολή ασφαλούς οδήγησης και μια άλλη φορά με τη γυναίκα που την πήγα για φράπα στο Κρυονέρι :lol:

Επειδή είμαστε σούμα 70+42=112kg και πήγαινα με 120-130, η διαδρομή βγήκε αεράτα και οικονομικά.

Στην πόλη που είμαστε διπλοί σχεδόν καθημερινά, μόνο τον συμπλέκτη ταλαιπωρώ σε συνθήκες συμφόρησης. Κατά τα λοιπά, απόλυτα εύκολο και ελέγξιμο, με καθρέπτες που δυσκολεύονται (στη διεύλευση) μόνο στα ημιφορτηγάκια και τα suv.

sisos
15/01/2020, 13:30
Δυστηχώς ούτε μόνος ακόμα δεν έχω ταξιδέψει :cry:

Η μεγαλύτερη απόσταση που έκανα (και βγήκα εθνική) ήταν όταν πήγα στη σχολή ασφαλούς οδήγησης και μια άλλη φορά με τη γυναίκα που την πήγα για φράπα στο Κρυονέρι :lol:

Επειδή είμαστε σούμα 70+42=112kg και πήγαινα με 120-130, η διαδρομή βγήκε αεράτα και οικονομικά.

Στην πόλη που είμαστε διπλοί σχεδόν καθημερινά, μόνο τον συμπλέκτη ταλαιπωρώ σε συνθήκες συμφόρησης. Κατά τα λοιπά, απόλυτα εύκολο και ελέγξιμο, με καθρέπτες που δυσκολεύονται (στη διεύλευση) μόνο στα ημιφορτηγάκια και τα suv.

Καταλαβα pano.απλα ηθελα να δω σε διαδρομη γυρω στα 350 με 400 χλμ διπλος πως θα συμπεριφερθει. Γι αυτο κοιτάω και το νεο tracer. Αλλα με νοιάζει και το χωμα για καποια παραλια κτλ.

Panos76
15/01/2020, 13:34
Αν το ρεπερτόριό σου περιλαμβάνει συχνά ταξιδάκια, τότε αβλεπεί τρέησερ.

Για ταξίδι μία στο τόσο και περισσότερο χρήση commuting (καθημερινό, δουλειές, κλπ), τότε Χ.

sisos
15/01/2020, 13:52
Αν το ρεπερτόριό σου περιλαμβάνει συχνά ταξιδάκια, τότε αβλεπεί τρέησερ.

Για ταξίδι μία στο τόσο και περισσότερο χρήση commuting (καθημερινό, δουλειές, κλπ), τότε Χ.

Σάββατοκυριακο γυρω στα 350 με 400 χλμ. Διπλος. Γυρω στα 130 κιλά και οι δυο

Panos76
15/01/2020, 13:57
Αν δεν κάνω λάθος, η διαφορά τους είναι στο 1.000ρικο. Ε, νομίζω αξίζει το τρέησερ (ειδικά αν κάνεις ένα ταξιδάκι κάθε ΣΚ).

sisos
15/01/2020, 14:12
Αν δεν κάνω λάθος, η διαφορά τους είναι στο 1.000ρικο. Ε, νομίζω αξίζει το τρέησερ (ειδικά αν κάνεις ένα ταξιδάκι κάθε ΣΚ).
Νομιζω. Το καινουργιο εχει 8200.μπορει να κανω λαθος. Απλα το μονο που σκεπτομαι ειναι οτι σε καταναλωση ειναι καλυτερο το χ500 στην πολη μεσα το μοτέρ δεν βραζει(εχω ακουσει οτι του tracer ψήνεις αυγα) και στο χωμα το χοντα μπαινει με ευκολια εν συγκριση με το yamaha. Απλα το yamaha υπερτερει στην εθνικη νομιζω.

Panos76
15/01/2020, 14:27
Βάσει cc, κάτι που το διαπίστωσες και εσύ, το Χ είναι μηχανάκι, το γιαμάπα το λες και μηχανή και σίγουρα απολαυστικότερο στο δρόμο.

Προσωπικά θα το εξέταζα το θέμα και θα κοιτούσα να οδηγήσω και το tracer!

katsar
15/01/2020, 14:42
Εγώ θα έλεγα εντελώς φιλικά πάντα,σκέψου τις ανάγκες σου ξανά.
Αυτές οι κατεβασιές σε παραλία με χώμα πόσες θα είναι μέσα σε ένα χρόνο;
Αξίζει να αγοράσεις μία μότο που είναι λίγο καλύτερη στο χώμα αλλά υστερεί σε όλα τα άλλα (επιδόσεις,κυβικά κτλ) ;Γράφεις για βόλτες ~400χλμ,το χώμα στην παραλία είναι ένα ελάχιστο μέρος μια τέτοιας εκδρομής, 300κε δικάβαλο δεν έχουνε καμία σχέση με τα 500 ,πόσο μάλλον με το τρεισερ που το οδηγάς και σχετικά σπορ άμα λάχει.
Από εκεί και πέρα τα 300κε βολεύουν στην πόλη,πόσα weekends θα φεύγεις διπλός τον χρόνο;Για 3-4 βόλτες το καλοκαίρι δεν αξίζει να ανέβεις σε τιμή.
Λες για Εθνική ,υπάρχει η πιθανότητα να βαρεθείς τις εθνικές μετά από 2-3 βόλτες και να ψάχνεις εναλλακτικές διαδρομές μέσα από βουνά,γραφικά χωριά κτλ.Ακόμα και εκεί υπερτερεί το 700 νομίζω ,με τα ίδια χλμ θα ταξιδεύουν και τα δύο σε τέτοια διαδρομή αλλά η ροπή του 700 μοτέρ κάνει την διαφορά και σε τέτοιο δρόμο, λιγότερη χρήση κιβωτίου κτλ.
Θα πας μόνος και καμιά βόλτα,τα 300-500 όσο καλά και να είναι ,από συγκινήσεις είναι λίγο επιτάφιοι,με το τρεισερ νιώθεις και λίγο αδρεναλίνη.

ΥΓ Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το 700ρι,ας έχω τα γκαζάκια μου όταν τα χρειαστώ παρά να μου λείπουν.

εντιτ τώρα γιατί σε θέμα strom nc versys λέμε για cb tracer δε ξέρω αλλά ιτς οκ.

sisos
15/01/2020, 15:27
Εγώ θα έλεγα εντελώς φιλικά πάντα,σκέψου τις ανάγκες σου ξανά.
Αυτές οι κατεβασιές σε παραλία με χώμα πόσες θα είναι μέσα σε ένα χρόνο;
Αξίζει να αγοράσεις μία μότο που είναι λίγο καλύτερη στο χώμα αλλά υστερεί σε όλα τα άλλα (επιδόσεις,κυβικά κτλ) ;Γράφεις για βόλτες ~400χλμ,το χώμα στην παραλία είναι ένα ελάχιστο μέρος μια τέτοιας εκδρομής, 300κε δικάβαλο δεν έχουνε καμία σχέση με τα 500 ,πόσο μάλλον με το τρεισερ που το οδηγάς και σχετικά σπορ άμα λάχει.
Από εκεί και πέρα τα 300κε βολεύουν στην πόλη,πόσα weekends θα φεύγεις διπλός τον χρόνο;Για 3-4 βόλτες το καλοκαίρι δεν αξίζει να ανέβεις σε τιμή.
Λες για Εθνική ,υπάρχει η πιθανότητα να βαρεθείς τις εθνικές μετά από 2-3 βόλτες και να ψάχνεις εναλλακτικές διαδρομές μέσα από βουνά,γραφικά χωριά κτλ.Ακόμα και εκεί υπερτερεί το 700 νομίζω ,με τα ίδια χλμ θα ταξιδεύουν και τα δύο σε τέτοια διαδρομή αλλά η ροπή του 700 μοτέρ κάνει την διαφορά και σε τέτοιο δρόμο, λιγότερη χρήση κιβωτίου κτλ.
Θα πας μόνος και καμιά βόλτα,τα 300-500 όσο καλά και να είναι ,από συγκινήσεις είναι λίγο επιτάφιοι,με το τρεισερ νιώθεις και λίγο αδρεναλίνη.

ΥΓ Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το 700ρι,ας έχω τα γκαζάκια μου όταν τα χρειαστώ παρά να μου λείπουν.

εντιτ τώρα γιατί σε θέμα strom nc versys λέμε για cb tracer δε ξέρω αλλά ιτς οκ.

Σε ευχαριστω πολυ. Εχει βαση η αποψη σου.

masterone
15/01/2020, 15:52
Νομιζω. Το καινουργιο εχει 8200.μπορει να κανω λαθος. Απλα το μονο που σκεπτομαι ειναι οτι σε καταναλωση ειναι καλυτερο το χ500 στην πολη μεσα το μοτέρ δεν βραζει(εχω ακουσει οτι του tracer ψήνεις αυγα) και στο χωμα το χοντα μπαινει με ευκολια εν συγκριση με το yamaha. Απλα το yamaha υπερτερει στην εθνικη νομιζω.

Πηρα το προηγούμενο cb500x και μολις το πηρα εκανα ενα ταξίδι (μονος) 350χλμτρα απο τα οποια τα 250χλμτρ ήταν εθνική. Απο αυτή την μικρη εμπειρια π ειχα καθως τωρα θα το ξαναχρησιμοποιησω απο Απρίλιο γτ δεν χρησιμοποιω μηχανη τον χειμώνα πήγαινα στην εθνική 120-130χλμτρα/ωρα και με κουρασε αρκετά και σκεφτομουν ποτε θα τελειωσει η ατέλειωτη ευθεια και να ειχα ενα super sport να παω με 200+ στην εθνική. Οταν ομως μπηκα σε στροφιλικι εκει το ευχαριστήθηκα οσο δεν πάει. Για εμένα αν το μεγαλυτερο μερος των τσξιδιων σ ειναι σε εθνικη τοτε πήγαινε σε tracer γτ τα παραπανω κυβικά θα σ δώσουν 20-30χλμτρα μεγαλυτερη ταχύτητα ταξιδιου σε σχεση με το cb500x. Αν ειναι να πηγαινεις απο επαρχιακους και το cb500x θα σε καλύψει αν δεν ερχεσαι απο μεγαλυτερα κυβικα. Επισης κατι σημαντικο ακομη η καταναλωση τ στην εθνικη με 120-130 ήταν 4λ/100 και οταν πηγα στο στροφιλικι ειχα 5λ/100 καθως το ψιλοεσκιζα σε αρκετες εξόδους απο στροφες χτυπουσα κόφτη 2α 3η.
Ο βασικος λογος που το επελεξα ηταν η καταναλωση τ και η αξιοπιστία της honda καθως οταν το πηγαινα πχ με 100χλμτρα/ωρα εγραφε 2.8 με 3λ/100 καταναλωση και ερχομενος απο 125 κυβικα μοτοσυκλετακι ηθελα κατι π να μπορει να ταξιδέψει ανετα και αν θέλω να παω σιγα να μπορει να καψει και σαν παπι κατι που ελαχιστες μηχανες μεγαλυτερου κυβισμου μπορουν να πετυχουν.

Volpad
15/01/2020, 15:58
Με ότι μοτοσυκλέτα, και με όσα χλμ/ώρα άν πηγαίνεις, οι ατελείωτες ευθείες κουράζουν (λόγω βαρεμάρας αλλα κυρίως λόγο του οτι κάθεσαι ακριβώς στην ίδια θέση για πολύ ώρα).

Το πλεονέκτημα που έχεις στις υψηλές ταχύτητες, είναι οτι οι ευθείες τελειώνουν συντομότερα...

sisos
15/01/2020, 17:06
Με ότι μοτοσυκλέτα, και με όσα χλμ/ώρα άν πηγαίνεις, οι ατελείωτες ευθείες κουράζουν (λόγω βαρεμάρας αλλα κυρίως λόγο του οτι κάθεσαι ακριβώς στην ίδια θέση για πολύ ώρα).

Το πλεονέκτημα που έχεις στις υψηλές ταχύτητες, είναι οτι οι ευθείες τελειώνουν συντομότερα...

Παρα πολυ σωστο το σχολιο. Ακριβως ετσι ειναι. Το εχω ζησει.

sisos
15/01/2020, 17:09
Πηρα το προηγούμενο cb500x και μολις το πηρα εκανα ενα ταξίδι (μονος) 350χλμτρα απο τα οποια τα 250χλμτρ ήταν εθνική. Απο αυτή την μικρη εμπειρια π ειχα καθως τωρα θα το ξαναχρησιμοποιησω απο Απρίλιο γτ δεν χρησιμοποιω μηχανη τον χειμώνα πήγαινα στην εθνική 120-130χλμτρα/ωρα και με κουρασε αρκετά και σκεφτομουν ποτε θα τελειωσει η ατέλειωτη ευθεια και να ειχα ενα super sport να παω με 200+ στην εθνική. Οταν ομως μπηκα σε στροφιλικι εκει το ευχαριστήθηκα οσο δεν πάει. Για εμένα αν το μεγαλυτερο μερος των τσξιδιων σ ειναι σε εθνικη τοτε πήγαινε σε tracer γτ τα παραπανω κυβικά θα σ δώσουν 20-30χλμτρα μεγαλυτερη ταχύτητα ταξιδιου σε σχεση με το cb500x. Αν ειναι να πηγαινεις απο επαρχιακους και το cb500x θα σε καλύψει αν δεν ερχεσαι απο μεγαλυτερα κυβικα. Επισης κατι σημαντικο ακομη η καταναλωση τ στην εθνικη με 120-130 ήταν 4λ/100 και οταν πηγα στο στροφιλικι ειχα 5λ/100 καθως το ψιλοεσκιζα σε αρκετες εξόδους απο στροφες χτυπουσα κόφτη 2α 3η.
Ο βασικος λογος που το επελεξα ηταν η καταναλωση τ και η αξιοπιστία της honda καθως οταν το πηγαινα πχ με 100χλμτρα/ωρα εγραφε 2.8 με 3λ/100 καταναλωση και ερχομενος απο 125 κυβικα μοτοσυκλετακι ηθελα κατι π να μπορει να ταξιδέψει ανετα και αν θέλω να παω σιγα να μπορει να καψει και σαν παπι κατι που ελαχιστες μηχανες μεγαλυτερου κυβισμου μπορουν να πετυχουν.

Μιλας για μεγαλες ευθειες σε στηλ εγναντια οδος κτλ;;εχεις δοκιμάσει ν αλλάξεις μπροστινο γραναζι;; ακούγεται οτι μακραίνει το βήμα και το μχν παει καλύτερα

masterone
15/01/2020, 18:03
Μιλας για μεγαλες ευθειες σε στηλ εγναντια οδος κτλ;;εχεις δοκιμάσει ν αλλάξεις μπροστινο γραναζι;; ακούγεται οτι μακραίνει το βήμα και το μχν παει καλύτερα

Μιλαω για εθνικη οδο αθηνων Λαμίας. Επισης ξερω οτι μακραινει κ ισως στο μεγαλο σερβις π πιθανως θα αλλάξω και αλυσιδογρανσζα να βαλω ένα νούμερο μεγαλύτερο μπροστα αν δεν εχω αλλαξει μηχανακι ως τοτε

katsar
15/01/2020, 18:19
η καταναλωση τ στην εθνικη με 120-130 ήταν 4λ/100 κ να μπορει να ταξιδέψει ανετα και αν θέλω να παω σιγα να μπορει να καψει και σαν παπι κατι που ελαχιστες μηχανες μεγαλυτερου κυβισμου μπορουν να πετυχουν.

5l/100 με 120χαω σταθερά έχω με μηχανή 850κε και καρμπυρατερ.Σχεδόν οτιδήποτε και να οδηγήσεις έτσι σε ΕΟ με σταθερό γκάζι δεν θα κάψει πολύ.

sisos
15/01/2020, 18:38
Μιλαω για εθνικη οδο αθηνων Λαμίας. Επισης ξερω οτι μακραινει κ ισως στο μεγαλο σερβις π πιθανως θα αλλάξω και αλυσιδογρανσζα να βαλω ένα νούμερο μεγαλύτερο μπροστα αν δεν εχω αλλαξει μηχανακι ως τοτε

Το μοντελο του 19 πως σου φαινεται

sisos
15/01/2020, 18:38
5l/100 με 120χαω σταθερά έχω με μηχανή 850κε και καρμπυρατερ.Σχεδόν οτιδήποτε και να οδηγήσεις έτσι σε ΕΟ με σταθερό γκάζι δεν θα κάψει πολύ.

Ακριβως. Ετσι ειναι.

masterone
15/01/2020, 18:43
Το μοντελο του 19 πως σου φαινεται

Μ αρεσει αλλα δεν θα έδινα τοσα χρήματα για 500κυβικα. Θα ανεβαινα λιγο παραπάνω και θα πηγαινα σε nc750x ή versys 650 ή αν ηθελα και χωμα vstrom 650

billy84
15/01/2020, 19:29
Μιας και προέρχομαι απο μηχανάκια-πυροβόλα αυτό που θα πω είναι οτι πάντα και παντού κάτι κερδίζεις,κάτι χάνεις.

Αν δε μιλάμε για καταδρομικές τύπου Σούνιο-Επίδαυρο-Αγιο ή 300αρες μέχρι Τριπολη κλπ που ξεκινούσα τέρμα γκάζι και σταμάταγα 3 φορές για βενζίνη :lol: ,σε μια νορμαλ εξόρμηση ας πούμε των 500ων km ακόμη και με γρήγορα μηχανάκια κλειδωνα μια ταχύτητα περίπου 160 κοντέρ στις ευθείες για να έχω μια στοιχειώδη αυτονομία καθώς είναι πολύ σπάσιμο να σταματας ανα 120 και 150km για βενζίνη.Επιπλέον, τα γρήγορα μηχανάκια σε απαιτητική χρήση χρειάζονται και τα κατάλληλα(μαλακά) λάστιχα που σημαίνει οτι προσπαθείς να τα φυλάξεις και λίγο στις ευθείες.

Δηλαδή είτε είχα 180 άλογα είτε 50 που έχω τώρα με την ίδια ταχύτητα ταξιδεύω απλά για διαφορετικούς λόγους :lol: οπότε μην τρελαίνεστε.

Τα 120km που διαβάζω είναι πολύ λίγα,δυστυχώς δε βγαίνει μια μεγάλη βόλτα ξεκούραστα έτσι.Απο την άλλη,μόνιμα πετυχαίνω μεγάλα μηχανάκια που ταξιδεύουν με αυτές τις ταχύτητες προφανώς λόγω οικονομίας.

Προσωπικά αν ήθελα ταξίδια με 120km δε θα κοιτούσα καν τα κυβικά καθώς τα έχει για πλάκα ένα 250 δικύλινδρο.

sisos
15/01/2020, 20:00
Μιας και προέρχομαι απο μηχανάκια-πυροβόλα αυτό που θα πω είναι οτι πάντα και παντού κάτι κερδίζεις,κάτι χάνεις.

Αν δε μιλάμε για καταδρομικές τύπου Σούνιο-Επίδαυρο-Αγιο ή 300αρες μέχρι Τριπολη κλπ που ξεκινούσα τέρμα γκάζι και σταμάταγα 3 φορές για βενζίνη :lol: ,σε μια νορμαλ εξόρμηση ας πούμε των 500ων km ακόμη και με γρήγορα μηχανάκια κλειδωνα μια ταχύτητα περίπου 160 κοντέρ στις ευθείες για να έχω μια στοιχειώδη αυτονομία καθώς είναι πολύ σπάσιμο να σταματας ανα 120 και 150km για βενζίνη.Επιπλέον, τα γρήγορα μηχανάκια σε απαιτητική χρήση χρειάζονται και τα κατάλληλα(μαλακά) λάστιχα που σημαίνει οτι προσπαθείς να τα φυλάξεις και λίγο στις ευθείες.

Δηλαδή είτε είχα 180 άλογα είτε 50 που έχω τώρα με την ίδια ταχύτητα ταξιδεύω απλά για διαφορετικούς λόγους :lol: οπότε μην τρελαίνεστε.

Τα 120km που διαβάζω είναι πολύ λίγα,δυστυχώς δε βγαίνει μια μεγάλη βόλτα ξεκούραστα έτσι.Απο την άλλη,μόνιμα πετυχαίνω μεγάλα μηχανάκια που ταξιδεύουν με αυτές τις ταχύτητες προφανώς λόγω οικονομίας.

Προσωπικά αν ήθελα ταξίδια με 120km δε θα κοιτούσα καν τα κυβικά καθώς τα έχει για πλάκα ένα 250 δικύλινδρο.

Βασιλη. Μιλαμε για κρητη. Δεν ξερω αν εχεις ιδεα απο κρητη. Τον βόρειο οδικό αξονα. Τα χωρια της. Τις ευθειες της κτλ κτλ. Σιγουρα καπου χανεις καπου κερδιζεις πολυ σωστα το ειπες

doctoras
15/01/2020, 21:05
Βασιλη. Μιλαμε για κρητη. Δεν ξερω αν εχεις ιδεα απο κρητη. Τον βόρειο οδικό αξονα. Τα χωρια της. Τις ευθειες της κτλ κτλ. Σιγουρα καπου χανεις καπου κερδιζεις πολυ σωστα το ειπες

Ο βοακ ειναι επαρχιακός, ΔΕΝ είναι Εγνατία, με ενα-δυο κομμάτια με διαχωριστική νησίδα δε τον κανει αυτοκινητόδρομο.
Στη κρητη για να ανακαλύψεις τις ορεινές ομορφιές της αλλα και για το βομβαρδισμενο οδικό δικτυο η επιλογη για μενα σε καινουργιο ειναι μια CRF250Rally.
Δεν χρειαζονται γκαζια γιατι γροθοι υπαρχουν πολλοι

sisos
15/01/2020, 21:46
Ο βοακ ειναι επαρχιακός, ΔΕΝ είναι Εγνατία, με ενα-δυο κομμάτια με διαχωριστική νησίδα δε τον κανει αυτοκινητόδρομο.
Στη κρητη για να ανακαλύψεις τις ορεινές ομορφιές της αλλα και για το βομβαρδισμενο οδικό δικτυο η επιλογη για μενα σε καινουργιο ειναι μια CRF250Rally.
Δεν χρειαζονται γκαζια γιατι γροθοι υπαρχουν πολλοι
Χααααααχχχχχααααχχχααααα. Πραγματικα αστα γινεται χαμος. Ο βοακ επεκτείνεται απο ηρακλειο μεχρι Καστέλι κισσαμου μετα τα χανια. Μπορείς ν ανοιξεις μεχρι 140 150 χλμ σε καποιες ευθειες. Δεν ξερω αν γνωριζεις. Κοιτα. ευθειες υπαρχουν αλλα ειναι καπως συντομες. Απο την αλλη πλευρα ηρακλειο αγιος νικολαος σητεια κι εκει εχει ευθειες αλλα καμια σχεση με εγνατια κτλ κτλ. Ωστόσο. Τα ατυχηματα πολλα για τους γνωστους λογους που σχεδον ολοι γνωριζουμε.. γνωριζετε... οδιγικη παιδεία μηδεν.. το νησί ειναι μεγαλο εχει τοπία παραλιες πολλές και μικρους επαρχιακους δρομους.νταξ αλλα οχι και με crf 250.τουλαχιστον versys 300..Οποτε....

billy84
15/01/2020, 21:54

Εχω έρθει πολλές φορές.Τελευταία φορά τον Οκτώβρη.Εντάξει ο ΒΟΑΚ είναι γρήγορος δρόμος όπως και να το κάνουμε αλλά και επικίνδυνος φυσικά.Όντως τα επαρχιακά της Κρητης είναι πολύ σφιχτα με τραγικό οδόστρωμα.Τα μικρά κυβικά μια χαρά ειναι για κάτω.

sisos
15/01/2020, 22:20
Εχω έρθει πολλές φορές.Τελευταία φορά τον Οκτώβρη.Εντάξει ο ΒΟΑΚ είναι γρήγορος δρόμος όπως και να το κάνουμε αλλά και επικίνδυνος φυσικά.Όντως τα επαρχιακά της Κρητης είναι πολύ σφιχτα με τραγικό οδόστρωμα.Τα μικρά κυβικά μια χαρά ειναι για κάτω.

Μια χαρα.νασαι καλα Βασίλη. Ωντος τα τροχαια εδω ειναι μαστιγα καθως και το οδόστρωμα τραγικο. Απο την αλλη πλευρα εχεις παει;; ηρακλειο αγιο νικολαο ιεραπετρα σητεια; κι εκει εχει μεγαλες ευθειες.

doctoras
15/01/2020, 22:26
Εχει ενα σωρό ταξιδιωτικά μοτοσυκλετας για Κρήτη, ολα δηλαδη τα πιο ομορφα ειναι adventure στιλ με πολλες χωματοδιαδρομες ειτε ορεινά ειτε ακτογραμμων, η μηχανη και η ελευθερία μετακίνηση της εχει ρολο σε τετοια τερεν. Ο βοακ ειναι για αναγκαστική μετακινηση, το διασχίζεις καλυτερα με αυτοκίνητο(και με hi-lux ακομη καλυτερα).

sisos
15/01/2020, 22:39
Εχει ενα σωρό ταξιδιωτικά μοτοσυκλετας για Κρήτη, ολα δηλαδη τα πιο ομορφα ειναι adventure στιλ με πολλες χωματοδιαδρομες ειτε ορεινά ειτε ακτογραμμων, η μηχανη και η ελευθερία μετακίνηση της εχει ρολο σε τετοια τερεν. Ο βοακ ειναι για αναγκαστική μετακινηση, το διασχίζεις καλυτερα με αυτοκίνητο(και με hi-lux ακομη καλυτερα).

Οποτε χρειαζεται μια μοτο.για εδω.. τυπου adventure στιλ;;

doctoras
16/01/2020, 08:13
Οποτε χρειαζεται μια μοτο.για εδω.. τυπου adventure στιλ;;

Αυτό πρέπει να το δεις εσύ και να παρεις ότι σου αρεσει, εγώ σου είπα την προτίμηση μου (για κρήτη)

πάρε και ένα ωραίο βίντεο με πολλά πλάνα απο drone
https://www.youtube.com/watch?v=kwXL0FxA4uw&t=236s

sisos
16/01/2020, 08:34
Αυτό πρέπει να το δεις εσύ και να παρεις ότι σου αρεσει, εγώ σου είπα την προτίμηση μου (για κρήτη)

πάρε και ένα ωραίο βίντεο με πολλά πλάνα απο drone
https://www.youtube.com/watch?v=kwXL0FxA4uw&t=236s

Χαααααα καλοοοοο.. Καλαααα απο τετοια χωματινα μονοπατια εχει ενα σωρο εδω.. Αλλα δεν ειναι παντου ετσι ενοηται. Εχει και ευθειες σε μεγαλους επαρχιακούς οπου μπορείς ν ανοίξεις

billy84
16/01/2020, 08:43
Έτσι θεωρώ και εγώ. Η Κρήτη θέλει μηχανάκι που να πατάει και χώμα. Με τόσα τρομερά βουνά που έχει θα δει κανείς εικόνες απίστευτες. Αποκορύφωμα η χωμάτινη 20 χιλιομέτρων που ξεκινά από ανωπολη και μπαίνει μέχρι τις ψηλότερες κορυφές των λευκών Ορέων.

sapila racing
16/01/2020, 09:07

Aπο που προκύπτει οτι το Tracer 700 θα σου δώσει 20-30 χλμ μεγαλύτερη ταχύτητα ταξιδιού? :confused:
Μπορούσες απλά να ανοίξεις λίγο γκάζι και να πηγαίνεις με 140+ με το CB.

Συμφωνώ με αυτα που εγραψε ο Billy.

sisos
16/01/2020, 09:09
Έτσι θεωρώ και εγώ. Η Κρήτη θέλει μηχανάκι που να πατάει και χώμα. Με τόσα τρομερά βουνά που έχει θα δει κανείς εικόνες απίστευτες. Αποκορύφωμα η χωμάτινη 20 χιλιομέτρων που ξεκινά από ανωπολη και μπαίνει μέχρι τις ψηλότερες κορυφές των λευκών Ορέων.

Βασιλη. Ουτε εγω δεν εχω γυρισει ολα αυτα που περιγράφεις.ναι θελει μηχανακι οπου να μπορεί να εχει κατι απο ολα.

Panos76
16/01/2020, 09:28
Aπο που προκύπτει οτι το Tracer 700 θα σου δώσει 20-30 χλμ μεγαλύτερη ταχύτητα ταξιδιού? :confused:

Εννοεί λογικά ότι θα πηγαίνει ανετότερα το τρέησερ, διότι η αλήθεια είναι ότι το X πάει μεν αλλά το νοιώθεις πως δυσανασχετεί σε ταχύτητες άνω των 150.

Πάντως για Κρήτη είναι επαρκές το cb :a013: και αν δεν θέλει κάποιος να ξηλωθεί και το προηγούμενο είναι μια χαρά!

sisos
16/01/2020, 09:44
Εννοεί λογικά ότι θα πηγαίνει ανετότερα το τρέησερ, διότι η αλήθεια είναι ότι το X πάει μεν αλλά το νοιώθεις πως δυσανασχετεί σε ταχύτητες άνω των 150.

Πάντως για Κρήτη είναι επαρκές το cb :a013: και αν δεν θέλει κάποιος να ξηλωθεί και το προηγούμενο είναι μια χαρά!

Πανο.. Μισο.. Τα 150 χλμ. Εδω.. γνωριζεις πως φαινονται;; ακομα και στον βοακ;;

DRAKONET
16/01/2020, 14:44
Οπως διαβαζω...οι ευθειες ειναι συντομες (ΔΕΝ ξερω τον δρομο).....αλλο να πηγαινεις 2 ωρες σε ανοικτο δρομο...που ναι εκει θες ανοιγμα να τελειωσεις την αποσταση.........και αλλο ενας δρομος που χρειαζεται να ανοιξεις για 20 λεπτα η 30....σιγα.
Το να κανεις 10 λεπτα παραπανω δεν λεει τιποτα !
Αλλωστε τοσα καφενεδακια υπαρχουν στα χωρια που υπαρχουν στον δρομο...ας γινουν και 2 στασεις !

sisos
16/01/2020, 15:06
Οπως διαβαζω...οι ευθειες ειναι συντομες (ΔΕΝ ξερω τον δρομο).....αλλο να πηγαινεις 2 ωρες σε ανοικτο δρομο...που ναι εκει θες ανοιγμα να τελειωσεις την αποσταση.........και αλλο ενας δρομος που χρειαζεται να ανοιξεις για 20 λεπτα η 30....σιγα.
Το να κανεις 10 λεπτα παραπανω δεν λεει τιποτα !
Αλλωστε τοσα καφενεδακια υπαρχουν στα χωρια που υπαρχουν στον δρομο...ας γινουν και 2 στασεις !

2 ωρες σε εθνικη πχ εγνατια;; . συνεχεια ευθεια εννοείς drakonet?

DRAKONET
16/01/2020, 16:06
2 ωρες σε εθνικη πχ εγνατια;; . συνεχεια ευθεια εννοείς drakonet?

Ναι αυτο λεω...σε ανοικτο δρομο..ειτε ευθειες...ειτε μεγαλες στροφες εαν υπαρχουν θες κυβικα..εαν δεν ειναι τοσο πολυ και
παιζει και "να μπω και λιγο στον χωματινο παραδρομο'' ''να δω και αυτο το εκκλησακι στην κορυφη του βουνου'' τοτε αλλαζει το πραμα
διπλος χαρακτηρας και ξερο ψωμι το δικυκλο.
Ας πουμε αιγαιο και super-sport για μενα δεν παει με τιποτις !;)

Parking
16/01/2020, 16:10

Από τα 26.8 παραπάνω άλογα στο ίδιο βάρος.

sapila racing
16/01/2020, 16:44
Από τα 26.8 παραπάνω άλογα στο ίδιο βάρος.

Ξαναδιάβασε παραπάνω, με 120 πήγαινε λέει.

masterone
16/01/2020, 17:39

Η μηχανη μπορεί να παει κ με 140 κ με 150 αλλα δεν θα περνάει καλα κ δεν θα έχει υπόλοιπο δυναμης ειδικα με δικαβαλο. Το tracer ομως θα μπορει να πηγαίνει 150-160 κ να τα κρατάει κ να έχει κ υπολοιπα δυναμης μέχρι τα 180. Αυτό που ειπα είναι ότι αν ταξιδευει σε εθνικη κυρίως τότε τα παραπάνω αλογα κ κυβικα του tracer είναι πολυ πιθανο να τ χρειαστουν.

sisos
16/01/2020, 18:05
Η μηχανη μπορεί να παει κ με 140 κ με 150 αλλα δεν θα περνάει καλα κ δεν θα έχει υπόλοιπο δυναμης ειδικα με δικαβαλο. Το tracer ομως θα μπορει να πηγαίνει 150-160 κ να τα κρατάει κ να έχει κ υπολοιπα δυναμης μέχρι τα 180. Αυτό που ειπα είναι ότι αν ταξιδευει σε εθνικη κυρίως τότε τα παραπάνω αλογα κ κυβικα του tracer είναι πολυ πιθανο να τ χρειαστουν.

Ολα αυτα εδω; στην κρητη;;

masterone
16/01/2020, 18:23

Όχι εφοσον είσαι Κρήτη μια χαρα αρκετο ειναι το cbx 500

sisos
17/01/2020, 08:48
https://m.youtube.com/watch?v=XO_FbDMebd0

Panos76
17/01/2020, 09:12

με 10 πεντακό σε πάω εγώ στην πλάτη :p

DrBig
17/01/2020, 09:41

Αν σε παιρνει οικονομικα χτυπα το. Προβλεπω και την καλλιτερη μεταπωλητικη αξια εβερ.
Στην κρητη βεβαια θα γλυκαθεις με τις οφφ διαδρομες και καποια στιγμη θα θελησεις και ενα μικρο μονοκυλινδρο.

sisos
17/01/2020, 10:10
με 10 πεντακό σε πάω εγώ στην πλάτη :p

Χααααααχχχχαααααααα

sisos
17/01/2020, 10:12
Αν σε παιρνει οικονομικα χτυπα το. Προβλεπω και την καλλιτερη μεταπωλητικη αξια εβερ.
Στην κρητη βεβαια θα γλυκαθεις με τις οφφ διαδρομες και καποια στιγμη θα θελησεις και ενα μικρο μονοκυλινδρο.

To tenere αυτο.στο θεμα συνεπιβάτη και σε διαδρομη στο βοακ διπλος δεν ξερω τι λεει ομως

spyrval
17/01/2020, 12:41
Επειδή είμαστε σούμα 70+42=112kg .

Ρε συ είπαμε να μαζεύουμε λεφτά για καινούργια μηχανή, μην τις αφήσουμε να λιμοκτονήσουν κιόλας, κρίμα είναι.

Panos76
17/01/2020, 12:44
Τι να την κάνω, δεν της λέω να μην τρώει, να μη γκρινιάζει μόνο θέλω :D

doctoras
17/01/2020, 16:02
https://www.youtube.com/watch?v=SFYKQuenzIs

DRAKONET
17/01/2020, 17:17
sisos
ξεκινησες απο τα λιγα και ανεβαινεις βλεπω σιγα- σιγα....κανονισε να παρεις παπι στο τελος ! :D

sisos
17/01/2020, 20:51
sisos
ξεκινησες απο τα λιγα και ανεβαινεις βλεπω σιγα- σιγα....κανονισε να παρεις παπι στο τελος ! :D

Βασικα μου αρεσει και το versys 300 και το cb500x 2019. Θα ταθελα και τα δυο. Το καβα για μεσα στην πολη και το cb για παραεξω.

andreastwin
18/01/2020, 10:53
Το cb κάνει για όλα. Τσαμπα τα λεφτά για να πάρεις και δεύτερο.

karateo
18/01/2020, 11:12

ναί γίνονται αυτά στην Κρήτη όπως και παραπάνω ταχύτητες
Έχει καλά σημεία αν θές να τρέξεις σε ευθεία.

Απο εκεί και πέρα εγώ αν ήταν να γυρίσω την Κρήτη θα έπαιρνα σαφώς ένα που να πατάει καλά στο χώμα.

Τα πολλά κυβικά για Κρήτη είναι άχρηστα εκτός αν πηγαινοέρχεσαι ΒΟΑΚ και θέλεις να ρισκάρεις τη ζωή σου.

Ρεπρίζ δε νομίζω να έχουν χαοτική διαφορά τα 500κυβικά του CB με τα 700 του τρασερ. Δεν έχω οδηγήσει βέβαια το Honda οπότε δεν είμαι σίγουρος.
Αν είναι να πηγαίνεις διπλός βόλτες το καλοκαίρι σε άσφαλτο μόνο, τότε το τρασερ θα είναι καλύτερο. Αλλά πιστεύω ότι θα σε περιορίσει να πάς και σε μία απόμερη παραλία χωρίς άσφαλτο.

Απο τις επιλογές του τίτλου για Κρήτη συνολικά (άσφαλτο και χώμα, διπλός και αποστάσεις) θα διάλεγα το Versys 650
Αν δεν θα είσαι διπλός συχνά τότε μπορεί και το 300άρι. Είχα το SH300 και πήγα φορτωμένος διπλός απο Ηράκλειο - Χανιά. >100 σε όλη τη διαδρομή - 120 τέρμα γκάζι ανηφόρα με κόντρα πολύ δυνατό αέρα ~40 βαθμούς και το βεντιλατέρ να δουλεύει συνέχεια!!! Του άλλαξα τα φώτα βέβαια αλλά αντέχει :) Τα 300 κυβικά έχουν πολύ λιγότερα έξοδα.

sisos
18/01/2020, 11:44
ναί γίνονται αυτά στην Κρήτη όπως και παραπάνω ταχύτητες
Έχει καλά σημεία αν θές να τρέξεις σε ευθεία.

Απο εκεί και πέρα εγώ αν ήταν να γυρίσω την Κρήτη θα έπαιρνα σαφώς ένα που να πατάει καλά στο χώμα.

Τα πολλά κυβικά για Κρήτη είναι άχρηστα εκτός αν πηγαινοέρχεσαι ΒΟΑΚ και θέλεις να ρισκάρεις τη ζωή σου.

Ρεπρίζ δε νομίζω να έχουν χαοτική διαφορά τα 500κυβικά του CB με τα 700 του τρασερ. Δεν έχω οδηγήσει βέβαια το Honda οπότε δεν είμαι σίγουρος.
Αν είναι να πηγαίνεις διπλός βόλτες το καλοκαίρι σε άσφαλτο μόνο, τότε το τρασερ θα είναι καλύτερο. Αλλά πιστεύω ότι θα σε περιορίσει να πάς και σε μία απόμερη παραλία χωρίς άσφαλτο.

Απο τις επιλογές του τίτλου για Κρήτη συνολικά (άσφαλτο και χώμα, διπλός και αποστάσεις) θα διάλεγα το Versys 650
Αν δεν θα είσαι διπλός συχνά τότε μπορεί και το 300άρι. Είχα το SH300 και πήγα φορτωμένος διπλός απο Ηράκλειο - Χανιά. >100 σε όλη τη διαδρομή - 120 τέρμα γκάζι ανηφόρα με κόντρα πολύ δυνατό αέρα ~40 βαθμούς και το βεντιλατέρ να δουλεύει συνέχεια!!! Του άλλαξα τα φώτα βέβαια αλλά αντέχει :) Τα 300 κυβικά έχουν πολύ λιγότερα έξοδα.

Ωραιο το 650 το versys. Το μοντελο του 20 ειναι made in japan?? Ειναι 3ης η 4ης γενιάς;

sisos
18/01/2020, 12:22
Το cb κάνει για όλα. Τσαμπα τα λεφτά για να πάρεις και δεύτερο.

Συμφωνώ. Απλα για πολη ισως ναναι καπως καλυτερο το καβα.λογο βαρους κτλ. Και για μεγαλύτερες εξορμήσεις το xonda πιστευω να υπερτερει λογο κυβικων και ποιο ομοιογενές χαραχτήρα. Νομιζω.

doctoras
18/01/2020, 13:06
Συμφωνώ. Απλα για πολη ισως ναναι καπως καλυτερο το καβα.λογο βαρους κτλ. Και για μεγαλύτερες εξορμήσεις το xonda πιστευω να υπερτερει λογο κυβικων και ποιο ομοιογενές χαραχτήρα. Νομιζω.

Βρε φιλε, ολα αυτα που προσπαθεις να εκμαιεύσεις ειναι απειροελαχιστες λεπτομέριες για σενα, ΔΕΝ θα σε παει η μοτοσυκλέτα,ΕΣΥ θα πρεπει να την "πας"
Σε πολιτικη χρήση την διαφορα δεν την κάνουν τα μηχανάκια αλλα οι αναβατες η οδηγικη εμπειρία και συμπεριφορα τους. Οι χρήσεις που θέλεις να κανεις εξω καλύπτονται απο διαφορους αναβατες με επιλογες δικυκλων απο 50cc ως 2300cc καθοριζονται λογο προσωπικού γούστου και επιλογών.
Οι διαφορες δε μεταξυ versys300 & cb500x γιαυτο που θελεις να κανεις δεν ειναι καν αξιες αναφορας
Παρε οποιο σου αρεσει ειναι το καλυτερο επιχείρημα
Στην επομενη αγορα μοτο θα γνωριζεις καλυτερα με τι θελεις να το αντικαταστησεις. Ολοι απο καπου ξεκινανε.

sisos
18/01/2020, 13:41
Βρε φιλε, ολα αυτα που προσπαθεις να εκμαιεύσεις ειναι απειροελαχιστες λεπτομέριες για σενα, ΔΕΝ θα σε παει η μοτοσυκλέτα,ΕΣΥ θα πρεπει να την "πας"
Σε πολιτικη χρήση την διαφορα δεν την κάνουν τα μηχανάκια αλλα οι αναβατες η οδηγικη εμπειρία και συμπεριφορα τους. Οι χρήσεις που θέλεις να κανεις εξω καλύπτονται απο διαφορους αναβατες με επιλογες δικυκλων απο 50cc ως 2300cc καθοριζονται λογο προσωπικού γούστου και επιλογών.
Οι διαφορες δε μεταξυ versys300 & cb500x γιαυτο που θελεις να κανεις δεν ειναι καν αξιες αναφορας
Παρε οποιο σου αρεσει ειναι το καλυτερο επιχείρημα
Στην επομενη αγορα μοτο θα γνωριζεις καλυτερα με τι θελεις να το αντικαταστησεις. Ολοι απο καπου ξεκινανε.
Doctoras. εννοείς στο κομματι διαφορων οτι θαναι σχετικα μικρές ετσι;

DRAKONET
18/01/2020, 20:54
Doctoras. εννοείς στο κομματι διαφορων οτι θαναι σχετικα μικρές ετσι;

πανω σε αυτο που λεει ο δοκτορας

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/kawasaki-versys-x-tzakarta-athina-londino
εαν θες εσυ το πας.....αξιζει να το διαβασεις το αρθρο

περασμα απο αθηνα

https://www.youtube.com/watch?v=Z-BMsWcQBDo

mia_zoi_kawa
19/01/2020, 12:06
Φίλε sisos για χρήση στη Κρήτη μόνο εγώ θα έπαιρνα το x300. Το cb θα σε καλύψει όμως πολύ καλύτερα αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να γυρίσεις την Ελλάδα ή να πας ποιο μακριά. Δηλαδή το cb είναι πιθανότερο να το κρατήσεις περισσότερα χρόνια. Κάτι ακόμα που δίνει πόντους στο cbx είναι ότι είναι η ποιο μοσχοπουλημενη adv μοτοσυκλέτα της Honda. Δεν είναι άλλο ένα μοντέλο αλλά ένα Milestone (όπως το λέμε στο χωριό μου) δηλαδή ένα σημείο ΑΝΑΦΟΡΑΣ. όπως πχ το transalp. Αν κρίνουμε από την εξέλιξη του ninja 300 σε 400 η Kawa δεν είναι απίθανο να βγάλει ένα versys 400 τα επόμενα χρόνια το οποίο θα είναι πολύ καλύτερο από το 300 (όπως συνεβη με το καταπληκτικό ninja). Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Μην ζητά από την συγκεκριμένη κατηγορία ανέσεις τετρακυλινδρου στον ανοιχτό δρόμο. Εκεί δεν εχουν την ταλαιπωρία του μονοκυλινδρου αλλά βγάζουν χιλιόμετρα αν αντέχεις σωματικά. Το κυβικά και το βάρος του cb (βάρος =σταθερότητα) του δίνουν πλεονέκτημα το ταξίδι. Δες τις ανάγκες σου. Προσωπικά εγώ θα έπαιρνα το Kawa γιατί κάνω το 90%των χιλιομέτρων σε πόλη και μου αρέσει πολύ να είμαι μινιμαλιστης. Τώρα αν μου την βαραγε ξαφνικά να πάω Λονδίνο θα πήγαινα και με αυτό αλλά προσωπικά θα πήγαινα και με παπί. Είναι και πως έχει ο καθένας στο μυαλό του το ταξίδι. Έχω φίλους που οδηγούν μηχανές και ταξιδι δεν εννοείται για αυτούς χωρίς αμάξι.

sisos
19/01/2020, 12:11
πανω σε αυτο που λεει ο δοκτορας

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/kawasaki-versys-x-tzakarta-athina-londino
εαν θες εσυ το πας.....αξιζει να το διαβασεις το αρθρο

περασμα απο αθηνα

https://www.youtube.com/watch?v=Z-BMsWcQBDo

Drakonet. Σε ευχαριστω. Ναι το εχω διαβασει. Ο τυπος ειναι απιστευτος. Μπραβο χαρα στο κουραγιο του.

sisos
19/01/2020, 12:21
Φίλε sissoa για χρήση στη Κρήτη μόνο εγώ θα έπαιρνα το x300. Το cb θα σε καλύψει όμως πολύ καλύτερα αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να γυρίσεις την Ελλάδα ή να πας ποιο μακριά. Δηλαδή το cb είναι πιθανότερο να το κρατήσεις περισσότερα χρόνια.

Σε ευχαριστω πολυ.μπα για να γυρισω την ελλαδα δε νομιζω.απλα. ρωταω και περνω αποψεις επειδη εδω κρητη εχει καποιες ευθειες σε βοακ κτλ. Οπου θελω να δω κατα ποσο θα με καλυψουν τα κυβικα του καβα διπλο Η τα παραπανω κυβικά του cb500x με διπλο ατομο.οχι τπτ μεγαλα ταξιδια τυπου εγνατιας οδου. Απλα. Πχ κανα διημερο ηρακλειο χανια μπαλο. ηρακλειο λαφονησι. Ηρακλειο σητεια φοινικό δάσος βαι, τετοιες διαδρομες οπου περιλαμβανουν επαρχιακο δυκτιο με λιγο βατο χωματοχρομο με καποιες σχετικα μεγαλες ευθειες για οσους γνωριζουν απο εδω.

doctoras
19/01/2020, 16:18
Ολόκληρος βοακ λογο γκαου οδηγων εχει καμερες που λειτουργουν και τα ορια ταχυτητας ειναι 90km, 60km σε στροφες και περεργα κοματια και 2-3 κομμάτια με νησίδα στα 110km
Γιατι θεωρεις ως προταρης με μοτοσυκλετες οτι χρειαζεται να εχεις παραπανω ταχυτητα ταξιδιου απο την επιτρεπόμενη σε ενα απο τα χειρότερα οδικά δικτυα στην χώρα?

Βασικα τι πρεπει να κανεις, να αγορασεις το μηχακι που θελεις και μετα να περασεις απο ενα τετοιο σχολείο
http://www.motorcycleridingacademy.com/
Σε τετοιο σχολειο θα μαθεις να οδηγείς μοτοσυκλετα.

sisos
19/01/2020, 16:41
Ολόκληρος βοακ λογο γκαου οδηγων εχει καμερες που λειτουργουν και τα ορια ταχυτητας ειναι 90km, 60km σε στροφες και περεργα κοματια και 2-3 κομμάτια με νησίδα στα 110km
Γιατι θεωρεις ως προταρης με μοτοσυκλετες οτι χρειαζεται να εχεις παραπανω ταχυτητα ταξιδιου απο την επιτρεπόμενη σε ενα απο τα χειρότερα οδικά δικτυα στην χώρα?

Βασικα τι πρεπει να κανεις, να αγορασεις το μηχακι που θελεις και μετα να περασεις απο ενα τετοιο σχολείο
http://www.motorcycleridingacademy.com/
Σε τετοιο σχολειο θα μαθεις να οδηγείς μοτοσυκλετα.

Πολυ σωστος. Και να σου πω και το αλλο. Τα ρανταρ τα εχουν βαψει. Τα εχουν πηροβολησει. Δεν λειτουργουν ολα. Απλα υπαρχει περιπολικό με βαρδια καθ οδον στο βοακ.για τα χλμ που θα διανησω διπλος. θα μας πηγαινει καπως ανετα το cb500x χωρις να κουραζομαστε ουτε εμεις ουτε αυτο;; δλδ της ταξεως 350χλμ περιπου. Πχ ηρακλειο χανια λαφονησι?

karateo
19/01/2020, 17:56
θα μας πηγαινει καπως ανετα το cb500x χωρις να κουραζομαστε ουτε εμεις ουτε αυτο;; δλδ της ταξεως 350χλμ περιπου. Πχ ηρακλειο χανια λαφονησι?

αυτό είναι σχετικό
ένα t-max θα σας πάει πιο άνετα

το έχετε ξανακάνει?

Και το 300άρι πάει άνετα πάντως σε νορμάλ ταχύτητες. Μην είναι αυτό το κριτήριο σου